Kom igång med Skype (Mac)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kom igång med Skype (Mac)"

Transkript

1 Kom igång med Skype (Mac) Skapa konto och installera Skype 1. a) För att kunna använda Skype måste du först ladda ner programmet till din dator och ditt operativsystem. Klicka på länken nedan så kommer du till sidan där du kan ladda ner Skype: b) Vanligtvis väljs rätt operativsystem automatiskt, annars kan man klicka på knappen Skaffa Skype och välja den version av Skype som passar till datorn (se mer om detta under punkt 2). Välj att ladda ner programmet till din dator genom att klicka på knappen: Ladda ner Skype. OBS! Notera att det är version 5.3 som laddas ner och skiljer därför något från tidigare versioner av Skype för Mac. Se därför till att uppdatera din Skype till denna version för att bäst dra nytta av denna lathund. För att göra detta väljer du i menyn: Skype > Check for Updates

2 c) Är det första gången du laddar ner Skype på din dator, kommer du automatiskt till en webbsida där du fyller i att du vill skapa ett konto på Skype. Har du redan ett konto kan du klicka på fliken Logga in och sedan skriva in ditt användarnamn och lösenord. OBS! I båda fallen måste ett konto vara skapat för att man skall kunna ladda ner Skype för första gången till din dator. d) För att skapa ett nytt Skype-konto, klicka på fliken Skapa ett konto och fyll sedan i de uppgifter som krävs (de som är märkta med * är obligatoriska).

3 e) Välj ett Skype-namn som är logiskt för dig. Du kan kombinera för- och efternamn, men utan specialtecken och mellanslag. Ditt lösenord du väljer skall vara minst 6 tecken långt. f) Till sist, fyll i den text som visas i rutan på din webbläsare för att kunna slutföra din registrering och nedladdning av Skype. Klicka avslutningsvis på knappen Jag godkänner fortsätt

4 2. a) När du har registrerat ditt konto kan du nu ladda ner Skype. Om inte nedladdningen börjar direkt, klicka på fliken Skaffa Skype. b) I rutan som kommer upp, klicka sedan på länken Mac.

5 c) På nästa sida väljer du knappen Ladda ner Skype d) Nu laddas programmets installationsfil till din dator. Klicka på Spara fil

6 e) Nu är installationsfilen nedladdad på din dator, leta upp denna på din dator. 3. a) När du hittat installationsfilen, dubbelklicka på den och installera programmet.

7 b) När installationen är färdig, kommer en ruta upp som ber dig att kopiera över programmet till din programmapp. (Gör detta genom att dra och släppa Skype-ikonen på mappen Applications ). c) När du gjort detta, kopieras filen över till programmappen. d) Nu kan du stänga detta fönster, kasta installationsfilen och mata ut Skype-enheten genom att exempelvis dra dessa ikoner till papperskorgen.

8 4. a) Leta sedan upp Skype i programmappen, genom att öppna ett nytt Finder-fönster. b) Dra sedan ut denna ikon till Dockan så att du får en enkel genväg till Skype.

9 c) Välj var du vill att ikonen skall finnas i din Docka. När ikonerna som redan finns där flyttar på sig för att ge plats åt den nya genvägen, kan du släppa denna Skype-ikon. d) Nu har du en genväg till Skype som du klickar på för att starta programmet.

10 5. a) När du klickar/startar Skype för första gången, kan ett första varningsfönster visas som frågar om programmet du vill öppna är ok att starta p g a det laddats ner från Internet. Eftersom du vet att det är Skype som skall startas, är det dock säkert att fortsätta. Klicka därför på knappen Öppna. b) Nu öppnar sig ett fönster där du nu kan logga in med ditt konto du skapat, d v s ditt användarnamn och lösenord. (Bocka även eventuellt av alternativet Sign me in when Skype starts om du inte vill ha automatiskt inloggning. Du får då skriva in lösenordet varje gång du startar Skype, ett tips för att skydda ditt konto och inloggning från andra.) Klicka slutligen på knappen Sign In när du är redo att logga in.

11 Ljud- och videoinställningar 6. a) När du loggar in för första gången, visas ett välkomstfönster där du kan välja mellan att läsa om vad som är nytt i denna version, hur man använder Skype för att ringa till sina vänner och familj, samt göra inställningar. Gå vidare genom att göra ljud- och bildinställningarna i Skype, d v s klicka på knappen Setup. b) Under den första rubriken Sound Output, skall du leta reda på vilken utkälla som du vill att ljudet skall spelas upp i. (Tänk på att det rekommenderas att alltid använda ett headset när man skall ha ett ljud- eller videosamtal med någon i Skype. Saknar du ett sådant, tala med din IT-pedagog om detta.) I mitt fall har jag ett USB-headset som jag stoppar in i min dator. Skype känner då av automatiskt att det finns fler ljudkanaler (både in- och ut). För att välja hörlurarna i mitt headset som ljudkälla, väljer jag nu det andra alternativet som kommit upp popup-fältet, d v s Logitech USB Headset.

12 c) När detta är gjort prövar jag att testa ljudet i mitt headset, vilket jag gör genom att klicka på den lilla uppspelningsikonen. När jag hör ljud som spelas upp i mina hörlurar, är denna inställning klar och jag går vidare till nästa. d) Under rubriken Microphone väljer jag även där Logitech USB Headset för att använda mikrofonen i mitt headset.

13 e) Jag prövar sedan att prata lite i mikrofonen så att jag ser att den funkar och ger utslag på mätaren. f) När dessa ljudinställningar är klara, är det bara videokameran kvar som eventuellt behöver ställas in. I de flesta fall när det gäller Mac och som i mitt fall, används kameran som är inbyggd i både bärbara och stationära datorer. Denna heter då oftast Built-in isight och är troligen förvald från början. Använder du dock en extern webbkamera, väljer du istället det alternativet under popup-menyn för Camera.

14 g) När jag är färdig med mina inställningar, klickar jag på knappen Done h) Nu är jag färdig med mina inställningar och kan klicka på Leave Tour.

15 Kompletterande inställningar 7. a) OBS! Om du behöver göra nya inställningar vid ett senare tillfälle, tänk på att dessa ljud- och videoinställningar alltid går att komma åt via menyn: Skype > Preferences > Audio/Video Här kan du ställa in mikrofon, högtalare och kamera på en enda sida genom att välja i respektive popup-rutor.

16 8. a) Ett bra tips är att lägga upp en bild på dig själv för att göra din Skype mer personlig. För att göra detta behöver du göra inställningar i din profil. Denna profil kommer du åt via menyn: File > Edit Profile På sidan som kommer upp kan du välja att fylla i diverse information om dig själv. För att lägga till en bild i din profil, klickar du på Change Picture b) En ny ruta dyker då upp där du nu kan välja mellan att ladda upp en bild från din dator genom att klicka på Choose, eller klickar du på kamera-ikonen och tar en bild direkt på dig själv via din webbkamera.

17 9. a) Om du av någon anledning inte hittar Skype-fönstret (se nedan) efter att du gjort diverse inställningar, kan du alltid komma åt denna via menyn: Window > Skype b) Första gången du öppnar detta Skype-fönster är den nästan tom på kontakter förutom den automatiska hjälpen Skype test call som kommer upp i din kontaktlista ( Contacts ). Genom att använda denna tjänst kan du höra om dina ljudinställningar fungerar. Du ringer upp denna tjänst genom att klicka på knappen Call

18 c) När du ringt upp denna tjänst får du efter några sekunder möjlighet att tala in ett kort meddelande i din mikrofon som sedan spelas upp för dig igen kort därefter. Hör du dig själv i denna inspelning, kan du vara säker på att dina ljudinställningar är rätt.

19 Lägga till kontakt 10. a) Nu är alla inställningar gjorda och det dags att lägga till en kontakt i din lista som du kan ringa upp och pröva ett riktigt videosamtal med. För att göra detta, klickar du på Contacts och sedan knappen Add Contact b) I sökfältet kan du nu skriva in den du söker. Här kan du antingen leta upp personen med dennes fullständiga namn, e-postadress eller Skype-namn som personen har skrivit in vid sitt kontoskapande av Skype. Klicka sedan på Find

20 c) När du hittar den du söker, väljer du sedan att skicka en kontaktförfrågan genom att klicka på den gröna knappen till höger om personens namn. d) En kontaktförfrågan görs då där man har möjlighet att specificera vem man är för att personen som tar emot begäran skall kunna förstå vem som skickar förfrågan. Avsluta och skicka denna förfrågan genom att klicka på Send

21 e) Personen är nu tillagd i kontaktlistan och väntar på att bli godkänd av honom/henne. För att se dina kontakter i listan igen, klicka på Contacts f) Här finns listan med personer som är tillagda i kontaktlistan. I detta fall har kontakten har inte godkänt förfrågan ännu, eftersom det är ett frågetecken vid detta namn och under står det Pending contact request.

22 g) Hos personen som får förfrågan skickad till sig, ser det ut som nedan i Macversionen av Skype. Kontakten klickar på namnet som sänt förfrågan i vänstermenyn och kan då välja tre alternativ; blockera, neka eller godkänna. I detta fall godkänner kontakten förfrågan genom att klicka på knappen Accept. h) När kontakten har godkänt förfrågan och går online (loggar in på Skype), kan man se detta genom att Skype-ikonen som är kopplad till personen lyser grön. I de fall som dina kontakter har laddat upp en bild på sig själva i Skype, syns dessa också här.

23 Skype- samtal 11. a) För att avslutningsvis ringa ett samtal till någon av dina kontakter som är online på Skype, kan du göra det med eller utan video. D v s ett vanligt ljudsamtal eller med videosamtal. Ett ljudsamtal kräver ingen webbkamera utan endast en mikrofon och fungerar därför egentligen som ett vanligt telefonsamtal fast via datorn. Väljer du videosamtal, startar webbkameran direkt samtidigt som din konversation börjar. För att välja mellan dessa alternativ, för markören över din kontakt och klicka på nedåtfliken till höger om den gröna knappen.

24 b) I det lilla fönstret som nu dyker upp kan du välja mellan videosamtal ( Video Call ) och ljudsamtal ( Call ). (Notera att utseendet på dessa knappar kan skilja i olika versioner och inställning på din Skype, men i grund och botten är funktionen densamma). I detta fall väljs alternativet ljudsamtal initialt för att sätta igång samtalet. c) Ett nytt fönster dyker upp som visar på att du inväntar svar från din kontakt:

25 d) När du ringer upp din kontakt, får denne en popup-ruta som dyker upp på skärmen. Här kan kontakten välja att direkt avsluta samtalet genom att klicka på den röda knappen, eller svara genom att klicka på den gröna knappen. I detta fall väljer kontakten att svara på samtalet. e) När din kontakt tackat ja till ditt ljudsamtal kan ni nu samtala med varandra som ett vanligt telefonsamtal. När respektive person säger något under samtalet, lyser dennes fotoram upp i rutan.

26 f) Som nämndes tidigare väljer man Video Call för att ha ett videosamtal. Detta kan du dock även välja att lägga till under ljudsamtalets gång om det önskas. Då klickar du på kameraikonen i över högra hörnet för att aktivera din webbkamera. g) När kameran är aktiverad, dyker din bild på dig själv upp i nederdelen av fönstret:

27 h) Nu sänder du ut din bild till den kontakt du ringt upp på Skype. Om din kontakt också startar sin webbkamera, byts dennes profilbild mot kamerabilden som visas i maximerat läge i fönstret.

28 i) När du för markören över denna bild dyker att antal ikoner upp som kan vara till stor hjälp under samtalet. Nedan följer en förklaring till respektive knapp: a. Här kan du lägga till personer under samtalets gång genom att leta upp dina kontakter som du har lagt till din lista. OBS! Tänk på att du endast kan ha ljudsamtal om du lägger till ytterligare en person i samtalet. b. Med denna knapp kan du välja mellan att dela skärm, skicka filer eller kontakter c. Denna knapp stänger av och på din mikrofon d. Denna knapp justerar volymen i Skype-samtalet e. Denna knapp pausar samtalet (Vänteläge) f. Denna knapp startar och stoppar webbkameran g. Denna knapp avslutar samtalet h. Denna knapp visar/gömmer kontaktlistan i vänstermenyn i. Denna knapp visar/gömmer chattrutan j. Denna knapp växlar till helskärm (Klicka på knappen Esc för att återgå till ursprungsläge) k. Denna knapp visar/gömmer din egen videobild (Du gömmer den dock bara för dig själv, inte för den som du har samtalet med.) a b c d e f g h i j k

29 12. När du är färdig med ditt Skype-samtal avslutar du det genom att klicka på den röda luren. Förutom den basala instruktionen som är beskriven i denna lathund för hur du kommer igång med Skype på Mac, finns det mer detaljerade beskrivningar i instruktionsfilmerna. Exempel på detta är hur du lägger till fler personer i ett samtal, delar skärm, skickar filer och chattar under ett samtal. Lycka till med Skype!

Manual. textil. samlat och strukturerat - direkt online. anpassat för skolan - pedagogiskt granskat

Manual. textil. samlat och strukturerat - direkt online. anpassat för skolan - pedagogiskt granskat Manual textil samlat och strukturerat - direkt online anpassat för skolan - pedagogiskt granskat Innehåll Välkommen till Slöjdlexikon Slöjdlexikon Online Logga in Logga ut 2, 16 eller 32 användare online

Läs mer

En guide för nya användare

En guide för nya användare 1(16) IT-avdelningen 2015-02-05 En guide för nya användare Komma igång När kan jag börja använda Lync Hur startar jag Lync? Hur loggar jag in i Lync? Kontakta och kommunicera med andra användare Hur söker

Läs mer

SKYPE uppkoppling under SAAF årsmötet.

SKYPE uppkoppling under SAAF årsmötet. SKYPE uppkoppling under SAAF årsmötet. För första gången kommer SAAF att testa SKYPE uppkoppling under årsmötet. Det gäller dig som har anmält att du kan vara närvarande på telefonen och att du kan identifieras

Läs mer

Android-app. www.bildtelefoni.net. Användarmanual 1.0. Copyright 2013 bildtelefoni.net

Android-app. www.bildtelefoni.net. Användarmanual 1.0. Copyright 2013 bildtelefoni.net Android-app Användarmanual 1.0 www.bildtelefoni.net Copyright 2013 bildtelefoni.net Fokus på tillgänglighet Med Android-appen kan alla som använder en smarttelefon eller surfplatta med Android få enkel

Läs mer

Denna version av Lathunden är från 2012-01-24 1 Version: 2012-01-24

Denna version av Lathunden är från 2012-01-24 1 Version: 2012-01-24 Denna version av Lathunden är från 2012-01-24 1 Version: 2012-01-24 Lathund skolplattform - lärare En lathund för att komma igång med Skolplattformen. Den är ett pågående arbete och förnyas efterhand (se

Läs mer

Distributör för Samsung OBE AB Tölöleden 8 434 39 Kungsbacka Tel: 0300-198 40 Fax: 0300-198 41 E-mail: info@obe.se 2014 OBE AB.

Distributör för Samsung OBE AB Tölöleden 8 434 39 Kungsbacka Tel: 0300-198 40 Fax: 0300-198 41 E-mail: info@obe.se 2014 OBE AB. Distributör för Samsung OBE AB Tölöleden 8 434 39 Kungsbacka Tel: 0300-198 40 Fax: 0300-198 41 E-mail: info@obe.se 2014 OBE AB. Användarmanual Vad är WE VoIP? Samsung WE (Wireless Enterprise) VoIP (Voice

Läs mer

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2013 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter... 2 Inloggning... 2 Komplettera användaruppgifter... 4 Anpassa Min sida... 5 Verktygen på Min sida... 6 Notiser & E-post...

Läs mer

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Innehåll En introduktion för att bekanta sig med O365... 2 Skapa din profil... 2 Övning:... 3 2. Kontakter... 4 Lägg till kontakt och grupp... 4 Övning:...

Läs mer

Installation Hogia Small Office. Bokföring. Se hur vi förenklar vardagen för dig som småföretagare på www.hogia.se/smalloffice

Installation Hogia Small Office. Bokföring. Se hur vi förenklar vardagen för dig som småföretagare på www.hogia.se/smalloffice Installation Hogia Small Office Bokföring 1 Installationsanvisning Hogia Small Office Bokföring Från och med version 2012.2 har vi gått över till licensnummer och du måste därför efter installationen är

Läs mer

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8 1 TES Mobil Användarmanual 2 Innehållsförteckning 1 Introduktion... 3 1.1 Vad kan man göra med TES Mobil?... 3 1.2 Vad är en RFID-tag?... 3 1.3 Olika hantering på olika mobiltelefoner... 3 1.4 Rekommendationer

Läs mer

Skype för företag utbildningsmaterial för PC

Skype för företag utbildningsmaterial för PC Skype för företag utbildningsmaterial för PC Upplägget av utbildning i Skype för företag för PC Utbildningen innehåller följande avsnitt gärna med paus mellan avsnitten Inloggning och inställningar för

Läs mer

Avancerade funktioner för dig som har hosträttigheter

Avancerade funktioner för dig som har hosträttigheter Avancerade funktioner för dig som har hosträttigheter Denna manual vänder sig till dig som har gått kursen Steg 2 i vår Connect version 8 utbildning. Funktionerna som beskrivs i denna manual kan man endast

Läs mer

LEARNIFYMANUALEN. Lärresurser och Kursplatser

LEARNIFYMANUALEN. Lärresurser och Kursplatser LEARNIFYMANUALEN Lärresurser och Kursplatser Här kan du hitta steg-för-stegmanualer för de flesta funktioner som finns i Learnifys Lärresurser och Kursplatser. Innehållsförteckning Hitta material i biblioteket...

Läs mer

Kursmaterial. Innehåll: Inledning 1 Datorn från grunden 2 Att skriva på datorn 7 Vad är Internet 13 E-post 20

Kursmaterial. Innehåll: Inledning 1 Datorn från grunden 2 Att skriva på datorn 7 Vad är Internet 13 E-post 20 0 Kursmaterial Innehåll: Inledning 1 Datorn från grunden 2 Att skriva på datorn 7 Vad är Internet 13 E-post 20 Inledning Välkommen till kursen Internet för alla! Du har möjlighet att boka datortid på biblioteket

Läs mer

E-post för nybörjare

E-post för nybörjare E-post för nybörjare Innehåll: Inledning 1 E-post 2 Att skapa ett e-postkonto 3 Skicka och ta emot e-post 5 Övningar 7 1 Inledning Välkommen till steg 4 av Internetkursen för nybörjare! Vid det förra kurstillfället

Läs mer

Att sända live eller att spela in en videopodd, ett föredrag eller en flipp med Hanouts

Att sända live eller att spela in en videopodd, ett föredrag eller en flipp med Hanouts 2014 Att sända live eller att spela in en videopodd, ett föredrag eller en flipp med Hanouts Dan Åkerlund Karlstads universitet 2014-10-12 ATT SÄNDA LIVE ELLER ATT SPELA IN EN VIDEOPODD, ETT FÖREDRAG ELLER

Läs mer

RemoteX Applications Manual för Windows Mobile, version 5.1

RemoteX Applications Manual för Windows Mobile, version 5.1 RemoteX Applications Manual för Windows Mobile, version 5.1 RemoteX Technologies Innehållsförteckning 1 Inledning... 1 2 Installera klienten... 2 2.1 Starta klienten... 2 2.2 Logga in... 2 3 Startvy...

Läs mer

MindExpress. Lathund kring hur du arbetar för programmet MindExpress med de absolut vanligaste grunderna. Habilitering & Hjälpmedel

MindExpress. Lathund kring hur du arbetar för programmet MindExpress med de absolut vanligaste grunderna. Habilitering & Hjälpmedel MindExpress Lathund kring hur du arbetar för programmet MindExpress med de absolut vanligaste grunderna. Habilitering & Hjälpmedel Starta programmet För att starta Mind Express manuellt, klickar du på

Läs mer

Doxcentral 6. Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering. Användarmanual v.1.2 2013-02-28

Doxcentral 6. Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering. Användarmanual v.1.2 2013-02-28 Doxcentral 6 Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering Användarmanual v.. 0-0-8 Välkommen till Doxcentral! Möt Doxcentral - Sveriges bästa system för samordning av dokument och

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL CELLIP LYNC 2013- KLIENT

ANVÄNDARMANUAL CELLIP LYNC 2013- KLIENT INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 1 Användarmanual Cellips webbgränssnitt... 2 1. Skicka meddelande, hantera kontakter och status... 2 1.1. Lägg till kontakt... 2 1.2. Visa ett kontaktkort...

Läs mer

Handbok. Pagero för Danske Bank

Handbok. Pagero för Danske Bank Handbok Pagero för Danske Bank INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA PROGRAMMET 3 Vad är Pagero för Danske Bank? 3 Hjälpsidor 3 Systemkrav 3 INSTALLATION OCH START 3 Installation 3 Efter installationen

Läs mer

Lathund för BankID säkerhetsprogram

Lathund för BankID säkerhetsprogram Lathund för BankID säkerhetsprogram BankID säkerhetsprogram för Windows, version 4.10 Datum: 2009-11-23 Introduktion När du ska hämta ut och använda e-legitimationen BankID behöver du ha ett installerat

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone För iphone Smartphones Rev 2 1 Innehållsförteckning ENDAST FÖR ADMINISTRATÖREN - SKAPA FÖRETAGETS SOFTALARM KONTO....3 ANVÄNDARNA.....4 INSTALLATION

Läs mer

Habilitering & Hjälpmedel

Habilitering & Hjälpmedel Communicator 4.6 Lathund kring hur du arbetar för programmet Communicator med de absolut vanligaste grunderna och även några mer avancerade funktioner Habilitering & Hjälpmedel Lathund Communicator Ett

Läs mer

INSTALLATION AV TELE2 BREDBAND VIA TELEJACKET. Den här manualen hjälper dig att installera ditt bredband. Glöm inte att ha dina abonnemangsuppgifter

INSTALLATION AV TELE2 BREDBAND VIA TELEJACKET. Den här manualen hjälper dig att installera ditt bredband. Glöm inte att ha dina abonnemangsuppgifter INSTALLATION AV TELE2 BREDBAND VIA TELEJACKET Den här manualen hjälper dig att installera ditt bredband. Glöm inte att ha dina abonnemangsuppgifter tillgängliga. INNEHÅLL 1. BRA ATT VETA OM UTRUSTNINGEN

Läs mer

Bambusermanual - Plattformen distans

Bambusermanual - Plattformen distans Bambusermanual - Plattformen distans Av: Sofie Sjöstrand, Nätverket SIP Senast reviderad: 2012-09-16 Innehåll Om Bambuser och manualen... 2 Registera ett konto... 3 Dashboard - din startsida... 4 Dashboard

Läs mer

03_MacOSXLeopard_62-83_svenska.indd 62 2008-08-10 13:20:59

03_MacOSXLeopard_62-83_svenska.indd 62 2008-08-10 13:20:59 03_MacOSXLeopard_62-83_svenska.indd 62 2008-08-10 13:20:59 Kapitel 3 Organisera ditt liv bättre Ordna dina kontakter, kalendrar och annat som du vill ha det Jag tror att många människor i första hand skaffar

Läs mer

Programmets startmeny ser ut så här. För att få fram menyerna Avsluta, Inställningar och Användare måste du föra markören upp till det blåa fältet.

Programmets startmeny ser ut så här. För att få fram menyerna Avsluta, Inställningar och Användare måste du föra markören upp till det blåa fältet. Programmets startmeny ser ut så här. För att få fram menyerna Avsluta, Inställningar och Användare måste du föra markören upp till det blåa fältet. Då du klickar på Användare öppnas denna bläddringslista.

Läs mer

SVEMO- OUTLOOK I OFFICE 365

SVEMO- OUTLOOK I OFFICE 365 SVEMO- OUTLOOK I OFFICE 365 Användarmanual & Övningsuppgifter Innehåll Inledning... 2 Inloggning... 3 Inkorgen... 4 Skapa mappar... 4 Skriv ett nytt meddelande... 4 Bifoga fil... 6 Kontakter... 7 Lägg

Läs mer