Så här väljer och använder du webbkamera 4 enkla steg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Så här väljer och använder du webbkamera 4 enkla steg"

Transkript

1 Så här väljer och använder du webbkamera 4 enkla steg 1. Välj den Logitech QuickCam -kamera som passar dina behov. 2. Installera QuickCam-programmet.. Installera ett snabbmeddelandeprogram. 4. Lägg till vänner i kontaktlistan (de måste ha samma meddelandeprogram som du) sedan är det bara att ringa dem! STEG 1 STEG 2 Välj den QuickCam-kamera som passar dina behov. I allmänhet kan man säga att ju dyrare kamera, desto fler funktioner och bättre bildskärpa. Mer exklusiva webbkameror är utrustade med bättre bildsensorer, linser och objektiv samt bättre färgåtergivning. Webbkamerorna i QuickCamserien har inbyggd mikrofon, vilket innebär att man inte behöver något headset när man ringer. På kan du se hela Logitechs webbkamerasortiment. Installera programvaran Logitech QuickCam som medföljer kameran. Installera programvaran innan du ansluter webbkameran. Det är bara att sätta i cd:n och följa anvisningarna på skärmen. Det visas ett meddelande när det är dags att ansluta kameran. STEG Välj och installera ett snabbmeddelandeprogram. Såväl du som de personer som du ska ringa till behöver installera samma snabbmeddelandeprogram. Logitech rekommenderar antingen eller Windows Live Messenger eftersom de har bäst bild- och ljudkvalitet. Klicka på Välj program i QuickCam eller ladda ner programmet direkt från webben. a. finns att ladda ner från b. Windows Live Messenger finns att ladda ner från c. Yahoo! Messenger finns att ladda ner från messenger.yahoo.com d. AOL Instant Messenger finns att ladda ner från STEG 4 Lägg till vänner i snabbmeddelandeprogrammets kontaktlista. Sedan är det bara att börja ringa. För att du ska kunna ringa någon måste den personen ha samma snabbmeddelandeprogram installerat och en webbkamera så att ni kan se varandra. Det är bara att klicka på den person i kontaktlistan som man vill ringa till. Se dokumentet Lägga till och ringa till kontakter nedan för information om hur man lägger till kontakter i, Windows Live Messenger, Yahoo! Messenger och AOL Instant Messenger.

2 Ladda först ner från och installera det. Innan du kan börja ringa videosamtal i måste du först lägga till personer i kontaktlistan. Därefter kan du ringa videosamtal till dem förutsatt att de har webbkameran ansluten (och är inloggade på tjänsten). Adding a contact. Starta Klicka på Lägg till. Ange -namn och fullständigt namn eller e-postadressen för den person som du vill lägga till. Klicka på Sök för att leta upp dem. Sök och välj namnet på den person som du vill lägga till. Titta på hans/hennes profil om du inte är säker på att du hittat rätt person. 4 5 frågar kontakten om lov innan han/ hon läggs till på din kontaktlista. Skriv ett kort, personligt meddelande så att de vet vem du är och varför du vill chatta med dem. 6 Kontakterna läggs till på listan omedelbart, men du får inte se -statusen för dem förrän de godkänner dig. The Friendly Person

3 Ringa kontakter. Välj den kontakt som du vill videosamtala med. För de personer i kontaktlistan som har webbkamera visas en blå kameraikon vid namnet. Klicka på den stora gröna telefonknappen för att ringa. Det hörs en ringsignal både hos uppringaren och mottagaren. När mottagaren klickar på svarsknappen kan ni börja tala. Videosamtalet är i gång. Klicka på helskärmsknappen för att visa videofönstret i helskärm.

4 Windows Live Messenger Lägga till kontakter. Öppna snabbmeddelandeprogrammet. Klicka på Lägg till kontakt. Ange personens e-postadress och skriv en personlig inbjudan. 4 Nästa gång han/hon loggar in på Windows Live Messenger får de din inbjudan/förfrågan. När han/hon tackar ja läggs personen till på din kontaktlista.

5 Windows Live Messenger Calling a contact. Välj den kontakt som du vill videochatta med. Klicka på webbkameraikonen. Välj Starta ett videosamtal. En inbjudan i form av en länk skickas till din kompis. När mottagaren tackar ja genom att klicka på länken Godta kan han/hon se och höra dig. 4 Videosamtalet är i gång. Klicka på om du vill gå över i helskärmsläge.