Harmonisering av processen för rekryteringen till högre anställningar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Harmonisering av processen för rekryteringen till högre anställningar"

Transkript

1 1(8) DNR: /KS Universitetsdirektören PROMEMORIA Harmonisering av processen för en till högre anställningar Syfte: Förslaget från delprojektet Målgrupp: SLUs styrelse Sammanfattning av förslagen: De gemensamma processkartorna som beskriver sprocessen till högre anställning läggs som bilagor till de tillämpningar som Rektor ska fastställa av den nya anställningsordningen. Fakulteterna ges i uppdrag att anpassa delegationen till Lärarförslagsnämnderna så att inte deras beslut behöver fastställas i Fakultetsnämnden innan ensprocessen kan fortskrida. Universitetets befintliga dokumenthanteringssystem anpassas genom att utveckla det till ett processtöd för till högre anställning, och genom att införa ett webbgränssnitt för elektronisk ansökan. SLU, Box 7070, SE Uppsala, Sweden tel: +46 (0) Org.nr info@slu.se

2 Harmonisering av processen för en till högre anställningar Innehåll Bakgrund... 3 Avgränsningar samt påverkan på annan verksamhet... 3 Förslag... 5 Genomförande... 6 Konsekvens... 7 Bilagor (8)

3 Harmonisering av processen för en till högre anställningar Bakgrund Processen vid SLU kring särenden till högre akademiska tjänster, d.v.s. professorer och lektorer, är en komplex ked av händelser som omfattar en rad formella beslut med handläggning kring dessa och med många parter inblandade. Idag ser sprocessen något olika ut mellan fakulteterna. I en utredning av ärendehantering som konsultföretaget Deloitte presenterat beskrevs bl.a. sprocessen för högre tjänster. Rekommendationen var att enas om en gemensam process och att anpassa den till nya riktlinjer för universitet och högskolor. Eftersom sprocessen är tidskrävande skulle den förenklas med ett bra IT-verktyg som stödjer arbetsflödet. Det långsiktiga målet för en gemensam sprocess av högre tjänster, och därtill hörande IT-verktyg, är att Fakulteterna använder samma verktyg i ärendehanteringsprocessen Handläggningstiden av särenden minskar Samtliga aktörer har direkt tillgång till samtliga registrerade handlingar Samtliga ärenden har fullständig dokumentation registrerad Rättssäkerheten ökar i.o.m. ökad transparens samt minskad risk för förkomna ansökningshandlingar Underlätta för sökanden att skicka in rätt och komplett underlag Rekryteringsprocessen blir enhetlig över samtliga fakulteter Avgränsningar samt påverkan på annan verksamhet Detta projekt har behövt samordnas med fölnde andra projekt: 1. Gemensam process för av tjänstemän: Processen för att rekrytera övriga tjänster vid SLU kommer att påverka detta projekt, och bägge processer påverkas av den nya sordningen. Samordningen har skett genom att ha en verksamhetsrepresentant från Personalavdelningen. 2. Diarieföring: Eftersom dessa ärenden ska diarieföras, så måste en samverkan med diariesystemet och SLUs arkiv ske. Särskilt vid överklaganden är det viktigt att alla beslut och handlingar finns tillgängliga och identifierbara. Samverkan har skett genom att se diarieföringen som en integrerad del i dokumenthanteringen när den hanteras i Det befintliga dokumenthanteringssystemet. 3. Primula: I slutet av en sprocess så måste information på något sätt föras in i personalsystemet Primula. Detta steg har inte behandlats i projektet utan behöver hanteras i ett annat projekt. 3(8)

4 Harmonisering av processen för en till högre anställningar 4. Nytt sverktyg: Planer finns på att införa ett nytt verktyg för samtliga ar. Det är viktigt att samordna IT-verktyg för samtliga sprocesser. Samordningen har skett genom att en utvärdering av annonsverktyg föreslås i införandet av processstöd. 5. Anställningsordning: utifrån ändringar i högskolelagen och högskoleförordningen behöver SLUs anställningsordning för forskar- och lärarkarriären ändras. Arbetet med en ny anställningsordning pågår, och samordningen med det projektet har skett genom avstämningar och genom att lägga processkartor som bilaga till anställningsordningens tillämpningar. 4(8)

5 Harmonisering av processen för en till högre anställningar Förslag Processen för till högre anställningar finns nu beskriven som en processkarta för professorer resp lektorer (bilaga 1 och 2) där det framgår vad som ska dokumenteras och i vilket steg i processen. Förslaget är att styrelsen uppdrar till rektor att anta denna beskrivning av processen som en bilaga till anställningsordningens tillämpningsföreskrifter. Processen kan bli slankare på LTJ- och VH-fakulteten genom att ta bort ett formellt fastställande av ett redan underbyggt beslut. Förslaget är därför att ge samtliga fakulteterna i uppgift att i sina delegationsordningar inte kräva att Fakultetsnämnden behöver fastställa det beslut som Lärarförslagsnämnden fattat om ens resultat. IT-stödet till sprocessen kan utvecklas enligt särskild projektplan. I sammanfattning går det ut på att anpassa det befintliga dokumenthanteringssystemet genom att införa ett processstöd för en till högre anställning, och att införa ett webbgränssnitt där sökande kan skicka in sin ansökan och bifoga åberopade underlag elektroniskt som PDF-filer. 5(8)

6 Harmonisering av processen för en till högre anställningar Genomförande Införandet av den fakultetsgemensamma sprocessen kan delas upp i etablering och uppföljning. Etableringen sker genom att sprocessen till högre anställning blir en bilaga till anställningsordningens tillämpning, och att processstöd för en införs i det befintliga dokumenthanteringssystemet. Uppföljningen i sin tur görs ett år efter produktionssättningen av det nya processtödet, genom att intervjua fakultetshandläggare, sökanden och övriga intressenter om hur de upplever sprocessen och förändringen efter implementationen. Införandet av IT-stödet till sprocessen sker genom att anpassa det befintliga dokumenthanteringssystemet med ett processstöd, införa ett nytt webbgränssnitt för ansökningar, och genom att utbilda och stöd fakultetshandläggare i användingen av det befintliga dokumenthanteringssystemet. 6(8)

7 Harmonisering av processen för en till högre anställningar Konsekvens Den gemensamma processen avviker inte i större drag från det sätt som sprocessen går till idag på fakulteterna. Processen blir slankare genom att ett onödigt beslut i fakultetsnämnden (om att fastställa den redan från Lärarförslagsnämnden föreslagna rangordningen av sökande) avlägsnas på LTJoch VH-fakulteten. I och med att sprocessen harmoniseras, och ett IT-stöd införs, kommer det finnas förutsättningar att på ett kontrollerat sätt införa förändringar i processen. Delprojekt D, Harmonisering av administrativa rutiner, har haft en referensgrupp av företrädare från institutionerna. Denna referensgrupp har kommit med förslag på förändringar om i vilken mån de sakkunniga ska involveras i rangordningen av sökande, och i vilken mån prefekterna är delaktiga i en. Eftersom detta projekt inte beskriver hur beredningen av besluten utförs, har inte prefektens, eller de sakkunnigas, roll i Lärarförslagsnämndens arbete beskrivits i processkartan, utan frågan hänvisas till det närliggande projektet med den nya anställningsordningen och dess tillämpningar. Genom det IT-stöd som införs blir hanteringen av ansökningarna elektronisk. Med ett processstöd till en elektronisk dokumenthantering kommer processen gå smidigare och bli mer transparent, så att målet om kortare ledtider i en uppnås. Onödiga arbetsmoment med scanning av inskickade pappersutskrifter undviks när de sökande erbjuds att skicka in sitt material elektroniskt, och det tidskrävande skickandet av papper inom SLU, och till de sakkunniga, försvinner för att ersättas av elektronisk dokumenthantering. Samtliga de långsiktiga målen har goda utsikter att uppnås. Arbetssättet att utgå från processstödet i det befintliga dokumenthanteringssystemet i sprocessen kommer att bli en föregångare för andra processer vid SLU, och diarieföringen blir en integrerad del av dokumentationen Kalle Spångberg, IT-avdelningen Ansvarig handläggare 7(8)

8 Harmonisering av processen för en till högre anställningar Bilagor 1, Processkarta för av professor 2, Processkarta för av lektor 8(8)

9 Bilaga 1, Processkarta för av professor Förberedande ärende Juristenheten Överklagandenämnden *1 *1 Rekryterings kommittén, Arbetsutskott eller motsv Fakultetsnämnden Lärarförslagsnämnden start Förslag om Rekrytering godkänd? Förslaget om avslås Slut start *8 Framtagande av annons förslag Annonsering godkänd? *2 Annonsering startar Föreslå sakkunniga Beslut om sakkunniga *3 *10 Skicka handlingar till sakkunniga Rektor Sakkunniga Sökande Skicka in ansökan Facket Personalavdelningen Registrator Ta emot ansökningar, bevaka ansökningsdatum Public 360 diarienr förberedande ärende förslaget till FN diarienr förberedande ärende Registera protokollet från FN annonsen varje ansökan förslaget protokoll från FN Skicka även åberopat material Ej nödvändigt att harmonisera *1 Annonsens utformning, och förslag på sakkunniga, delegeras till olika grupper på de olika fakulteterna. Harmoniseringspotential *2 Annonseringen sköts av fakultetskansliet i samråd med Personalavdelningens handläggare, så att rabatter och lämpliga kanaler utnytts Förbättringspotential *3 Fakultetshandläggaren ansvarar för att den sökandes åberopade handlingar i digital form skickas till de sakkunniga. Det kan röra dock även handla om ej digitaliserade verk som monografier, skulpturala verk etc. Harmoniseringspotential *4 LFN beslutar om vilken kandidat som ska gå vidare, eller ej Förbättringspotential *6 Alla sökanden meddelas när resultatet av en är klart Ej nödvändigt att harmonisera *8 för ett ärende som redan är förberett innan det presenteras för FN startar särendet när annonsen/anställningsprofilen presenteras för FN Harmoniseringspotential *9 LFN involverar sakkunniga och prefekt i en utifrån behov. Harmoniseringspotential *10 Fakultetsnämnden skickar en SLU gemensam instruktion om uppdraget (inkl SLUs svenska kontext för hur meriter värderas) till de sakkunniga. Förberedande ärende: Här samlas inledande förslag och protokoll från FN. i fakultetens egen diarieserie. Om beslutet blir att ska göras, skickas diarienr som hänvisning till det nya ärendet. Baserad på Bilaga 9: Börläge Ärendehantering inom av högre tjänst (Rapport: Ärendehantering hos SLU) Bilaga 1 processkarta för av professor.xlsx 1 rekprof

10 Rekryteringsärende om rektor säger är ärendet klart. ge den som överklagat anställning, eller bör om eller lägg ner en Jur samlar in yttranden ÖNH Avslås överklagande? Sammanställ, ev begär komplettering? *9 Intervjuer? *9 Intervju med kandidater *4 Kandidat utsedd för anställning Dekanus förhandlar om villkor med den Anställning? Rektor godkännare yttrandet Anställning vinner laga kraft Slut Sakkunniga skriver yttrande *6 Facklig information, ev förhandling Sökande meddelas, och kungörelse Överklagan? Registrator tar emot och bevakar datum Protokoll från LFN diarieförs yttranden Protokoll från LFN diarieförs Protokoll från LFN diarieförs rektors beslut kungörelse överklagan yttranden ÖNH har eget diarienr. beslut från ÖNH Bilaga 1 processkarta för av professor.xlsx 2 rekprof

11 Bilaga 2, Processkarta för av lektor Förberedande ärende Juristenheten Överklagandenämnden *1 *1 Prefekt Fakultetsnämnden Lärarförslagsnämnden start *7 Förslag om Rekrytering godkänd? Förslaget om avslås Slut start *8 Framtagande av annons förslag *7 Annonsering godkänd? *2 Annonsering startar Föreslå sakkunniga Beslut om sakkunniga Rektor Sakkunniga Sökande Skicka in ansökan Facket Personalavdelni ngen Registrator Ta emot ansökningar, bevaka ansökningsdatum Public 360 diarienr förberedande ärende förslaget till FN diarienr förberedande ärende Registera protokollet från FN annonsen vare ansökan förslaget protokoll från FN Ej nödvändigt att harmonisera *1 Annonsens utformning, och förslag på sakkunniga, delegeras till olika grupper på de olika fakulteterna. Harmoniseringspotential *2 Annonseringen sköts av fakultetskansliet i samråd med Personalavdelningens handläggare, så att rabatter och lämpliga kanaler utnytts Förbättringspotential *3 Fakultetshandläggaren ansvarar för att den sökandes åberopade handlingar i digital form skickas till de sakkunniga. Det kan röra dock även handla om ej digitaliserade verk som monografier, skulpturala verk etc. Harmoniseringspotential *4 LFN beslutar om vilken kandidat som ska gå vidare, eller ej Förbättringspotential *6 Alla sökanden meddelas när resultatet av en är klart *7 vicerektor ska delta i beslut om samverkanslektorat Ej nödvändigt att harmonisera *8 för ett ärende som redan är förberett innan det presenteras för FN startar särendet när annonsen/anställningsprofilen presenteras för FN Harmoniseringspotential *9 LFN involverar sakkunniga och prefekt i en utifrån behov. Harmoniseringspotential *10 Fakultetsnämnden skickar en SLU gemensam instruktion om uppdraget (inkl SLUs svenska kontext för hur meriter värderas) till de sakkunniga. Förberedande ärende: Här samlas inledande förslag och protokoll från FN. i fakultetens egen diarieserie. Om beslutet blir att ska göras, skickas diarienr som hänvisning till det nya ärendet. Baserad på Bilaga 9: Börläge Ärendehantering inom av högre tjänst (Rapport: Ärendehantering hos SLU) Bilaga 2 processkarta för av lektor.xlsx 1 reklekt

12 Rekryteringsärende om ingen överenskommelse nås avslutas ärendet ge den som överklagat anställning, eller bör om eller lägg ner en *3 *10 Skicka handlingar till sakkunniga Sakkunniga skriver yttrande Sammanställ, ev begär komplettering *9 *9 Intervjuer? Intervju med kandidater *4 Kandidat utsedd för anställning Prefekten förhandlar om villkor med den Anställning? *6 Jur samlar in yttranden Rektor godkännare yttrandet ÖNH Avslås överklagande? Anställning vinner laga kraft Slut Facklig information, ev förhandling Sökande meddelas, och kungörelse utfärdas Överklagan? Registrator tar emot och bevakar datum Skicka även åberopat material yttranden Protokoll från LFN diarieförs Protokoll från LFN diarieförs Protokoll från LFN diarieförs prefektens beslut kungörelse överklagan yttranden ÖNH har eget diarienr. beslut från ÖNH Bilaga 2 processkarta för av lektor.xlsx 2 reklekt

Handläggningsordning för rekrytering till anställning som lärare. 1) Nyrekrytering av lärare med sakkunnigförfarande. Ansvar för handläggningen

Handläggningsordning för rekrytering till anställning som lärare. 1) Nyrekrytering av lärare med sakkunnigförfarande. Ansvar för handläggningen Rektor BESLUT 2009-12-02 Dnr SU 602-1515-09 Handläggare: Ann-Charlotte Östblom Personalavdelningen Handläggningsordning för rekrytering till anställning som lärare Handläggningsordningen är fastställd

Läs mer

CHECKLISTA I SAMBAND MED UTLYSNING AV ANSTÄLLNING SOM PROFESSOR, UNIVERSITETSLEKTOR

CHECKLISTA I SAMBAND MED UTLYSNING AV ANSTÄLLNING SOM PROFESSOR, UNIVERSITETSLEKTOR CHECKLISTA I SAMBAND MED UTLYSNING AV ANSTÄLLNING SOM PROFESSOR, UNIVERSITETSLEKTOR Ansökan skickas via e-mail till respektive handläggare på (Rekryteringsenheten) Ansvarig Fyll i datum (beräknad tid)

Läs mer

Rekryteringsprocess läraranställningar (professor, universitetslektor, biträdande universitetslektor, adjunkt)

Rekryteringsprocess läraranställningar (professor, universitetslektor, biträdande universitetslektor, adjunkt) Rekryteringsprocess läraranställningar (professor, universitetslektor, biträdande universitetslektor, adjunkt) Verksamhetsbehov Utse rekryteringsgrupp I Institutionsråd Ledigkungörelse 19 MBL LFN I Annonsering

Läs mer

Kallelse till anställning som professor

Kallelse till anställning som professor UFV 2013/344 Kallelse till anställning som professor Rutin för beredning och beslut Fastställd av rektor 2013-03-12 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 2 Grundläggande förutsättningar för ett kallelseförfarande

Läs mer

Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet

Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet Förslag fastställd av Institutionsstyrelsen 2011-10-28 Reviderad 2012-02-13 Reviderad 2015-03-27 Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala

Läs mer

CHECKLISTA I SAMBAND MED UTLYSNING AV ANSTÄLLNING SOM PROFESSOR, UNIVERSITETSLEKTOR

CHECKLISTA I SAMBAND MED UTLYSNING AV ANSTÄLLNING SOM PROFESSOR, UNIVERSITETSLEKTOR CHECKLISTA I SAMBAND MED UTLYSNING AV ANSTÄLLNING SOM PROFESSOR, UNIVERSITETSLEKTOR Ansökan skickas via e-mail till respektive handläggare på (Rekryteringsenheten) Ansvarig Fyll i datum (beräknad tid)

Läs mer

Anställningsordning vid SLU fr.o.m

Anställningsordning vid SLU fr.o.m 1(10) 2013-06-20 Anställningsordning vid SLU fr.o.m. 2013-10-01 SLU, Box 7070, SE-750 07 Uppsala, Sweden tel: +46 (0)18-67 10 00 VAT nr SE202100-281701 info@slu.se www.slu.se Innehåll 1 Allmänt... 3 2

Läs mer

Rutiner vid läraranställningar - Utlysning. Uppdaterad

Rutiner vid läraranställningar - Utlysning. Uppdaterad Innehåll CHECKLISTA UTLYSNING AV ANSTÄLLNING SOM PROFESSOR samt LEKTOR... 2 1. Förslag... 2 2. Beslut om rekryteringsgrupp... 2 3. Rekryteringsunderlag... 2 A. Rekryteringsgrund... 2 B. Sökandeunderlag...

Läs mer

Rekrytering av professor och befordran till professor

Rekrytering av professor och befordran till professor Sveriges lantbruksuniversitet Rapport Dnr SLU ua Internrevisionen 2008-06-05 10-2112/08 Bilaga till internrevisionens beslut Dnr SLU ua 10-2112/08 Rekrytering av professor och befordran till professor

Läs mer

Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet

Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet Reviderad 2012-02-13 Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet Denna arbetsordning syftar till att vara en vägledning för institutionens

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET Naturvetenskapliga fakulteten

GÖTEBORGS UNIVERSITET Naturvetenskapliga fakulteten GÖTEBORGS UNIVERSITET Naturvetenskapliga fakulteten REGLER 2007-11-27 F1 4874/07 Regler för anställning av lärare vid Naturvetenskapliga fakulteten (Anställningsordning) Denna anställningsordning utgör

Läs mer

Inrättande av specifika titlar och en särskild kompetensnivå för medarbetare som i huvudsak arbetar med fortlöpande miljöanalys

Inrättande av specifika titlar och en särskild kompetensnivå för medarbetare som i huvudsak arbetar med fortlöpande miljöanalys Rektor BESLUT SLU ID: SLU.ua.2016.1.1.1-4622 2016-12-13 Exp. den 13/12-16/ASM Sändlista Inrättande av specifika titlar och en särskild kompetensnivå för medarbetare som i huvudsak arbetar med fortlöpande

Läs mer

Rektors delegationsordning

Rektors delegationsordning Rektorsbeslut Datum: 2010-10-04 Dnr: 2010/1 Rektors delegationsordning Allmänna regler för delegation vid Linnéuniversitetet Delegation kan avse en grupp av ärenden eller ett enskilt ärende. Delegation

Läs mer

Arbets- och beslutsordning. Rekryteringsutskottet

Arbets- och beslutsordning. Rekryteringsutskottet Arbets- och beslutsordning Rekryteringsutskottet Arbets- och beslutsordning för rekryteringsutskottet Innehåll Inledning... 1 Övergripande ansvar och uppdrag... 1 Sammansättning... 1 Arbetsformer... 2

Läs mer

Handlingsplan för ökad jämställdhet i rekryteringsprocessen för högre akademiska anställningar

Handlingsplan för ökad jämställdhet i rekryteringsprocessen för högre akademiska anställningar Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap PROMEMORIA 2016-06-08 SLU ID: SLU.ua2016.1.1.1-1284 Handlingsplan för ökad jämställdhet i rekryteringsprocessen för högre akademiska anställningar Syfte

Läs mer

Regler och anvisningar: Indragning av resurser för doktorand vid Karolinska Institutet

Regler och anvisningar: Indragning av resurser för doktorand vid Karolinska Institutet Regler och anvisningar: Indragning av resurser för doktorand vid Karolinska Institutet Dnr 1-434/2014 Gäller från och med 2014-11-04 Regler och anvisningar: Indragning av resurser för doktorand vid Karolinska

Läs mer

Projektplan för delprojekt D - Harmonisering av administrativa rutiner

Projektplan för delprojekt D - Harmonisering av administrativa rutiner Universitetsdirektören Projektplan för delprojekt D - Harmonisering av administrativa rutiner Projektledare: Martin Melkersson Uppdragsgivare: Rektor Datum: 2013-01-24 1. Bakgrund och motiv Utredningarna

Läs mer

Naturvetenskapliga fakultetsnämndens och dekanus delegationsordning för beslut i anställningsärenden

Naturvetenskapliga fakultetsnämndens och dekanus delegationsordning för beslut i anställningsärenden 1 (5) Beslut FN 2011-04-05 Bilaga till delegationsordning Naturvetenskapliga fakultetskansliet Carina Nymark Katarina Gustafsson Mikael Stenberg Naturvetenskapliga fakultetsnämndens och dekanus delegationsordning

Läs mer

REGLER U 2012/47. Regler för utlysning av doktorandplatser och antagning till utbildning på forskarnivå

REGLER U 2012/47. Regler för utlysning av doktorandplatser och antagning till utbildning på forskarnivå REGLER U 2012/47 Regler för utlysning av doktorandplatser och antagning till utbildning på forskarnivå Detta dokument är fastställt av Konstnärliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet 2012-02-21

Läs mer

Arbets- och beslutsordning. Styrelsen för forskning

Arbets- och beslutsordning. Styrelsen för forskning Arbets- och beslutsordning Styrelsen för forskning Dnr 841/2012-010 Arbets- och beslutsordning Styrelsen för forskning Fastställd vid sammanträde 2012-01-30 Innehåll Inledning... 2 Övergripande ansvar

Läs mer

Svedala kommun. Granskning av anställningsavtal,

Svedala kommun. Granskning av anställningsavtal, Svedala kommun Granskning av anställningsavtal, anställningsförmåner och avgångsvederlag för högre tjänstemän Juni 2014 Innehåll 1. Sammanfattning... 2 Uppdraget... 2 Svar på revisionsfrågan... 2 Mot bakgrund

Läs mer

6 MBL 6.1 FÖRHANDLINGSORDNING

6 MBL 6.1 FÖRHANDLINGSORDNING 1 6.1 Förhandlingsordning vid 6.1.1 MBL och dess tillämpning Allt fackligt medinflytande i gällande arbetsrättslig lagstiftning och andra för statsförvaltningen gemensamma lagar och avtal har sin grund

Läs mer

Riktlinjer för anställning av högskoleadjunkt

Riktlinjer för anställning av högskoleadjunkt 1 2011-09-26 Dnr 23-313-2011 Riktlinjer för anställning av högskoleadjunkt Nr Aktivitet och omfattning Ansvarig Utförs av 1 Anställningsbehov uppstår 2 Upprätta anställningsprofil och annonsunderlag -

Läs mer

Regler för rekrytering av administrativa chefer

Regler för rekrytering av administrativa chefer Karolinska Institutet Regler för rekrytering av administrativa chefer Regler för rekrytering av administrativa chefer Universitetsförvaltningen, 2019-01-01 Karolinska Institutet Regler för rekrytering

Läs mer

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2017-06-15 Dnr V 2017/464 Handelshögskolan vid Göteborgs universitet Fakultetskansliet RIKTLINJER dnr V 2017/464 Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2018-07-01 2024-06-30

Läs mer

Förslag till process för rekrytering av rektor

Förslag till process för rekrytering av rektor Sid 1 (7) Förslag till process för rekrytering av rektor Föredragande Ordförande Lennart Evrell Bakgrund Föreliggande dokument utgör handläggningsordning och tidsplan för processen att rekrytera rektor

Läs mer

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden Fakultetskansliet RIKTLINJER 1 / 4 2014-12-11 dnr V 2014/900 Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2015-07-01 2018-06-30 FÖRUTSÄTTNINGAR Val till fakultetsstyrelse och

Läs mer

Regler vid rekrytering och befordran av lärare

Regler vid rekrytering och befordran av lärare HÖGSKOLAN I BORÅS REGLER Gemensamma Förvaltningen Personalavdelning 2012-11-22 Dnr 327-12-10 Terese Schoultz Gedda, Personalhandläggare Regler vid rekrytering och befordran av lärare Innehåll 1 Regler

Läs mer

LOKAL TILLGODORÄKNANDEORDNING VID MÄLARDALENS HÖGSKOLA

LOKAL TILLGODORÄKNANDEORDNING VID MÄLARDALENS HÖGSKOLA Sektionen för antagning och examen Beslut: 2018-10-02 Beslutande: Rektor Ansvarig för tillämpning: Sektionen för antagning och examen Dokumentansvarig: Sektionen för antagning och examen Dokumenttyp: Regler

Läs mer

Uppdrag som sakkunnig vid tillsättning av högskoleadjunkt i ämnet vid DOCH, Dans och Cirkushögskolan, Dnr

Uppdrag som sakkunnig vid tillsättning av högskoleadjunkt i ämnet vid DOCH, Dans och Cirkushögskolan, Dnr Förnamn Efternamn Adress Postadress Land Uppdrag som sakkunnig vid tillsättning av högskoleadjunkt i ämnet vid DOCH, Dans och Cirkushögskolan, Dnr Vi är tacksamma för att du har åtagit dig uppdraget. Din

Läs mer

Delegation av beslut i anställningsärenden inom det naturvetenskapliga området

Delegation av beslut i anställningsärenden inom det naturvetenskapliga området 1 (6) BESLUT ON 2018-01-31 Bilaga till Delegationsordning Områdeskansliet för naturvetenskap Delegation av beslut i anställningsärenden inom det naturvetenskapliga området Bakgrund Stockholms universitets

Läs mer

Förfarande vid handläggning av ett ärende om anställning

Förfarande vid handläggning av ett ärende om anställning Rektor Linköpings universitet Juridiska avdelningen Caroline Cruz 2002-02-21 Förfarande vid handläggning av ett ärende om anställning Anmälan N har i en skrivelse till Högskoleverket ifrågasatt Linköpings

Läs mer

Framtidens SLU projektplanering

Framtidens SLU projektplanering Framtidens SLU projektplanering Syftet med dokumentet är att beskriva omfattningen av kvarstående arbete för projektet Framtidens SLU, hur genomförandet kommer att bedrivas samt vilka som kommer att involveras.

Läs mer

Anställningsordning för lärare vid Karolinska Institutet

Anställningsordning för lärare vid Karolinska Institutet Anställningsordning för lärare vid Karolinska Institutet Fastställd av Konsistoriet 2018-10-15 Dnr: 1-877/2017 Gäller från och med 2018-10-15 Ersätter anställningsordning för Karolinska Institutet dnr

Läs mer

Anvisning för handläggning av ärenden om tillgodoräknande av hel kurs på grund- och avancerad nivå

Anvisning för handläggning av ärenden om tillgodoräknande av hel kurs på grund- och avancerad nivå ANVISNING Gäller från och med Diarienummer 2015-11-11 V-2015-0798 Sammanfattning Anvisningen ska tillämpas som stöd vid handläggningen av ärenden om tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå och

Läs mer

Regler för val av lärarrepresentanter i konsistoriet, fakultetsrådet samt rådgivande val av vicerektor och vice kommittéordförande.

Regler för val av lärarrepresentanter i konsistoriet, fakultetsrådet samt rådgivande val av vicerektor och vice kommittéordförande. Regler för val av lärarrepresentanter i konsistoriet, fakultetsnämnden med kommittéer, fakultetsrådet samt rådgivande val av vicerektor och vice kommittéordförande. Fastställda av konsistoriet 2018-04-24

Läs mer

Delegation av beslut i anställningsärenden från Områdesnämnden för naturvetenskap, tillika Naturvetenskapliga fakultetsnämnden, eller från dekanus.

Delegation av beslut i anställningsärenden från Områdesnämnden för naturvetenskap, tillika Naturvetenskapliga fakultetsnämnden, eller från dekanus. 1 (5) BESLUT 2012-02-01 ON/FN 2012-05-22 ON/FN (del), rev Bilaga till Delegationsordning Naturvetenskapliga fakultetskansliet Carina Nymark Katarina Gustafsson Mikael Stenberg Delegation av beslut i anställningsärenden

Läs mer

Delegation av beslut i anställningsärenden inom det naturvetenskapliga området

Delegation av beslut i anställningsärenden inom det naturvetenskapliga området 1 (6) BESLUT ON 2015-02-03 Vicerektor 2015-10-23 Bilaga till Delegationsordning Områdeskansliet för naturvetenskap Delegation av beslut i anställningsärenden inom det naturvetenskapliga området Bakgrund

Läs mer

Arbets-, besluts- och delegationsordning

Arbets-, besluts- och delegationsordning Arbets-, besluts- och delegationsordning Styrelsen för forskning Fastställd av styrelsen 2015-02-04. Dnr 1-112/2015. Innehållsförteckning 1 Inledning... 1 2 Organisation... 1 3 Uppgifter... 1 4 Beslutsområden...

Läs mer

Handläggningsordning för indragning av doktorands rätt till handledning och andra resurser

Handläggningsordning för indragning av doktorands rätt till handledning och andra resurser 1 (6) BESLUT 2016-09-22 Dnr SU FV-1.1.2-2491-16 Handläggare: Lovisa af Petersens Fil. dr. Utbildningsledare Handläggningsordning för indragning av doktorands rätt till handledning och andra resurser Inledning

Läs mer

CHECKLISTA FÖR ADJUNGERING AV LEKTOR OCH PROFESSOR

CHECKLISTA FÖR ADJUNGERING AV LEKTOR OCH PROFESSOR CHECKLISTA FÖR ADJUNGERING AV LEKTOR OCH PROFESSOR Ansökan skickas via e-post till ansvarig handläggare på Rekryteringsutskottets kanslifunktion () Att bereda en ansökan om adjungering tar ca 4-6 månader

Läs mer

Handläggningsordning för tillgodoräknande på grund- och avancerad nivå

Handläggningsordning för tillgodoräknande på grund- och avancerad nivå Handläggningsordning för tillgodoräknande på grund- och avancerad nivå Fastställd av rektor 2015-06-23 Dnr: FS 1.1 501-15 Denna handläggningsordning ersätter tidigare fastställd handläggningsordning dnr:

Läs mer

Delegation av beslut i anställningsärenden från Områdesnämnden för naturvetenskap, tillika Naturvetenskapliga fakultetsnämnden, eller från dekanus.

Delegation av beslut i anställningsärenden från Områdesnämnden för naturvetenskap, tillika Naturvetenskapliga fakultetsnämnden, eller från dekanus. 1 (6) BESLUT 2012-02-01 ON/FN 2012-05-22 ON/FN (del), rev 2012-12-05 ON/FN rev Bilaga till Delegationsordning Områdeskansliet för naturvetenskap Delegation av beslut i anställningsärenden från Områdesnämnden

Läs mer

Riktlinjer för styrdokument Dnr 1-306/2019. Gäller fr.o.m

Riktlinjer för styrdokument Dnr 1-306/2019. Gäller fr.o.m Riktlinjer för styrdokument Dnr 1-306/2019 Gäller fr.o.m. Riktlinjer för styrdokument Dnr 1-306/2019 INNEHÅLL Inledning... 1 Syfte... 1 Styrdokument på organisatorisk enhet... 1 Dokumenttyper... 1 Språk...

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakultetens handläggningsordning vid rekrytering och tillsättning av postdoktor

Samhällsvetenskapliga fakultetens handläggningsordning vid rekrytering och tillsättning av postdoktor Umeå universitet, 901 87 Umeå Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Telefon: 090-786 57 93 telefax: 090-786 66 75 E-post: monica.sunden@adm.umu.se Beslut 2008-10-15 Dnr 315-5332-07 Med revidering fastställd

Läs mer

Rektors besluts- och delegationsordning

Rektors besluts- och delegationsordning Dnr: ST 2013/165-1.1 Regeldokument Rektors besluts- och delegationsordning Beslutat av Rektor Gäller från 2013-04-22 Reviderad 2014-01-27 Beslutat av: rektor Beslutsdatum: 2013-04-22 Dnr: ST 2013/165-1.1

Läs mer

Regler för val till akademiska uppdrag vid Karolinska Institutet. Fastställda av konsistoriet

Regler för val till akademiska uppdrag vid Karolinska Institutet. Fastställda av konsistoriet Regler för val till akademiska uppdrag vid Karolinska Institutet. Fastställda av konsistoriet 2018-08-30 Dnr 1-112/2018 2 Regler för val till akademiska uppdrag vid Karolinska Institutet. Dnr 1-112/2018

Läs mer

Guide för att hämta diarienummer, arkivera och överföra handlingar till W3D3

Guide för att hämta diarienummer, arkivera och överföra handlingar till W3D3 Guide för att hämta diarienummer, arkivera och överföra handlingar till W3D3 Upprättat av personalavdelningen, KTH, maj 2015 Innehåll 1. Koppla rekryteringsärenden till W3D3... 2 1.1 Rekryteringssystemet

Läs mer

ANSTÄLLNINGSORDNING FÖR ANSTÄLLNING AV LÄRARE VID SAHLGRENSKA AKADEMIN

ANSTÄLLNINGSORDNING FÖR ANSTÄLLNING AV LÄRARE VID SAHLGRENSKA AKADEMIN STYRDOKUMENT Dnr V 2012/723 ANSTÄLLNINGSORDNING FÖR ANSTÄLLNING AV LÄRARE VID SAHLGRENSKA AKADEMIN Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion sahlgrenska.gu.se/internt/lararrekrytering Sahlgrenska akademins

Läs mer

Regler för val av lärarrepresentanter i konsistoriet, fakultetsrådet samt rådgivande val av kommittéordförande, vice kommittéordförande

Regler för val av lärarrepresentanter i konsistoriet, fakultetsrådet samt rådgivande val av kommittéordförande, vice kommittéordförande Regler för val av lärarrepresentanter i konsistoriet, fakultetsnämnden med kommittéer, fakultetsrådet samt rådgivande val av kommittéordförande, vice kommittéordförande och dekan Fastställda av konsistoriet

Läs mer

HANDLÄGGNINGS- ORDNING FÖR PEDAGOGISK MERITERING VID UMEÅ UNIVERSITET

HANDLÄGGNINGS- ORDNING FÖR PEDAGOGISK MERITERING VID UMEÅ UNIVERSITET HANDLÄGGNINGS- ORDNING FÖR PEDAGOGISK MERITERING VID UMEÅ UNIVERSITET Typ av dokument: Datum: Dnr: FS 1.1-14444-19 Beslutad av: Giltighetstid: Tills vidare Område: Personal, lika villkor och arbetsmiljö

Läs mer

2013-10-17. Fakultetens beredningsorgan av anställningsärenden

2013-10-17. Fakultetens beredningsorgan av anställningsärenden 1 (6) Dnr A 10 S 2013/266 Samh ällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen Anställningsordning och allmänna anvisningar vid anställning av lärare vid samhällsvetenskapliga fakulteten Dessa anvisningar ersätter

Läs mer

Dekanus besluts- och delegationsordning (Fastställd av dekanus )

Dekanus besluts- och delegationsordning (Fastställd av dekanus ) 1 (6) 2012-12-07 dnr SU 31-3390-12 Dekanus besluts- och delegationsordning (Fastställd av dekanus 2012-12-07) Dekanus besluts- och delegationsordning omfattar 1. Rektors delegation till dekanus. 2. Juridiska

Läs mer

Denna anvisning innehåller praktisk information och rekommendationer för rekrytering av personal.

Denna anvisning innehåller praktisk information och rekommendationer för rekrytering av personal. Bilaga 2 1(5) till rektors beslut 193/2009 11.11.2009 REKRYTERINGSANVISNING FÖR HELSINGFORS UNIVERSITET Denna anvisning innehåller praktisk information och rekommendationer för rekrytering av personal.

Läs mer

Delegation av beslut i anställningsärenden från Områdesnämnden för naturvetenskap, tillika Naturvetenskapliga fakultetsnämnden, eller från dekanus.

Delegation av beslut i anställningsärenden från Områdesnämnden för naturvetenskap, tillika Naturvetenskapliga fakultetsnämnden, eller från dekanus. 1 (6) BESLUT ON 2015-02-03 Bilaga till Delegationsordning Områdeskansliet för naturvetenskap Delegation av beslut i anställningsärenden från Områdesnämnden för naturvetenskap, tillika Naturvetenskapliga

Läs mer

Regler och anvisningar för rekrytering av prefekter Dnr 1-538/2014 Ersätter Dnr 03316/2012-238. Universitetsförvaltningen, 2014-10-01

Regler och anvisningar för rekrytering av prefekter Dnr 1-538/2014 Ersätter Dnr 03316/2012-238. Universitetsförvaltningen, 2014-10-01 Regler och anvisningar för rekrytering av prefekter Dnr 1-538/2014 Ersätter Dnr 03316/2012-238 Universitetsförvaltningen, 2014-10-01 Regler och anvisningar för rekrytering av prefekter Dnr 1-538/2014 Innehållsförteckning

Läs mer

Riktlinjer för indragning av resurser för forskarstuderande Fastställd av rektor , dnr L 2019/56

Riktlinjer för indragning av resurser för forskarstuderande Fastställd av rektor , dnr L 2019/56 Riktlinjer för indragning av resurser för forskarstuderande Fastställd av rektor 2019-06-10, dnr L 2019/56 Högskolan i Halmstad Box 823 301 18 Halmstad Besöksadress: Kristian IV:s väg 3 Tel: 035-16 71

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte 2017-10-12 SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETSSTYRELSEN Protokoll styrelsemöte Datum: 2017-10-12 Tid: 13:15 16:10 Plats: Konferenssal Stora Skansen, Sprängkullsgatan 19, vån 3 Frånvarande: Närvarande Ordförande:

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut

GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten 2007-06-07 Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut 1. om anslagsframställningar, årsredovisningar, budget, verksamhetsberättelse

Läs mer

Projekt för översyn av det administrativa stödet till den nya utbildningsorganisationen

Projekt för översyn av det administrativa stödet till den nya utbildningsorganisationen 1(3) DNR: SLU ua 2014.1.1.1-3240 Exp. den: 2014-08-26/IA 1(3) DNR: SLU ua 2014.1.1.1-3240 Exp. den: 2014-08-26/IA Universitetsdirektören BESLUT Enligt sändlista Projekt för översyn av det administrativa

Läs mer

Uppsala universitets åtgärder efter ett beslut fattat av Överklagandenämnden för högskolan

Uppsala universitets åtgärder efter ett beslut fattat av Överklagandenämnden för högskolan BESLUT 1(5) Avdelning Juridiska avdelningen Handläggare Mattias Wande 08-563 087 34 Mattias.Wande@uk-ambetet.se Uppsala universitet Rektor Uppsala universitets åtgärder efter ett beslut fattat av Överklagandenämnden

Läs mer

Regler för val av lärarrepresentanter till universitetsstyrelsen och elektorsförsamling vid Umeå universitet, för tiden

Regler för val av lärarrepresentanter till universitetsstyrelsen och elektorsförsamling vid Umeå universitet, för tiden Sidnr 1 (5) Regler för val av lärarrepresentanter till universitetsstyrelsen och elektorsförsamling vid för tiden 2013-01-01 2015-12- 31 1 Bakgrund Till universitetsstyrelsen ska, i enlighet med 2 kap.

Läs mer

1 (2) Catharina Sitte Durling Kanslichef Arbetsordning för lärarförslagsnämnden vid Juridiska fakulteten (fastställd av Juridiska fakultets

1 (2) Catharina Sitte Durling Kanslichef Arbetsordning för lärarförslagsnämnden vid Juridiska fakulteten (fastställd av Juridiska fakultets 1 (2) 2012-03-12 Catharina Sitte Durling Kanslichef Arbetsordning för lärarförslagsnämnden vid Juridiska fakulteten (fastställd av Juridiska fakultetsnämnden 2012-03-12, reviderad genom delegationsbeslut

Läs mer

Arbetsordning. Samhällsvetenskapliga fakulteten

Arbetsordning. Samhällsvetenskapliga fakulteten Dnr SAMFAK 2017/30 Arbetsordning Samhällsvetenskapliga fakulteten Beslut 2017-05-04 Arbetsordningen gäller från och med 2017-10-01 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 2 Ledningsorgan 3 2.1 Fakultetskollegium

Läs mer

Programutvärdering genomförd med kollegial granskning vid samhällsvetenskapliga fakulteten

Programutvärdering genomförd med kollegial granskning vid samhällsvetenskapliga fakulteten Beslut Dekanens beslutsmöte Nils Eriksson, utbildningsledare nils.eriksson@umu.se 090-786 63 10 Sammanträdesdatum 2017-03-27 Sid 1 (1) Dnr FS 1.1-15-47-16 Programutvärdering genomförd med kollegial granskning

Läs mer

Regler för utseende av ledamöter i styrelsen för Handelshögskolan vid Umeå universitet, för tiden

Regler för utseende av ledamöter i styrelsen för Handelshögskolan vid Umeå universitet, för tiden Fastställd av: Sidnr 1 (6) Regler för utseende av ledamöter i styrelsen för Handelshögskolan vid för tiden 2015-01-01-- 2017-12-31 1 Bakgrund Universitetsstyrelsen beslutade den 2 maj 2011, i samband med

Läs mer

REGEL- REKRYTERINGSPROCESS VID ANSTÄLLNING AV LÄRARE

REGEL- REKRYTERINGSPROCESS VID ANSTÄLLNING AV LÄRARE REGEL- REKRYTERINGSPROCESS VID ANSTÄLLNING AV LÄRARE Typ av dokument: Regel Datum: 2018-05-29 Dnr: FS 1.1-230-18 Beslutad av: Rektor Giltighetstid: Tillsvidare Område: Ansvarig förvaltningsenhet: Ersätter

Läs mer

Projektplan för delprojekt B Ledningsstruktur, inom förändringsarbetet Framtidens SLU

Projektplan för delprojekt B Ledningsstruktur, inom förändringsarbetet Framtidens SLU Dnr SLU ua 2013.1.1.2-329 Prorektor Projektplan för delprojekt B Ledningsstruktur, inom förändringsarbetet Framtidens SLU Delprojektledare: Torbjörn von Schantz Uppdragsgivare: Rektor Datum: 2013-01-31

Läs mer

Tillgodoräknandeordning för utbildning på grund- och avancerad nivå vid KI

Tillgodoräknandeordning för utbildning på grund- och avancerad nivå vid KI Tillgodoräknandeordning för utbildning på grund- och avancerad nivå vid KI Fastställd av Styrelsen för utbildning 2007-12-19, dnr 4816/07-300 Träder i kraft 2008-01-01 2 Innehåll Tillgodoräknande vid KI...

Läs mer

Budgetinstruktion för år 2014

Budgetinstruktion för år 2014 1(3) Dnr SLU ua 2013.1.1.1-4916 Exp. den: 8/11-13/JÖ STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Budgetar, anslagsfördelning och verksamhetsuppdrag Dokumenttyp: Årligen återkommande planeringsoch styrdokument Beslutsfattare:

Läs mer

För utbildning och forskning ska det finnas professorer och lektorer anställda som lärare vid högskolorna.

För utbildning och forskning ska det finnas professorer och lektorer anställda som lärare vid högskolorna. 1 (9) ANSTÄLLNINGSORDNING Högskolestyrelsens beslut 2015-06-03 Dnr 2015/642 A21 Anställningsordning för Högskolan Väst Inledning Vid högskolan ska finnas en anställningsordning med de regler som tillämpas

Läs mer

Former för framtagande av förslag till rektor och utseende av prorektor från Rekryteringsgrupp

Former för framtagande av förslag till rektor och utseende av prorektor från Rekryteringsgrupp 1 Remiss PM 2016-10-27 UFV 2016/1636 Konsistoriet Former för framtagande av förslag till rektor och utseende av prorektor från 2018-01-01 Konsistoriet Enligt 2 kap 8 högskoleförordningen anställs rektor

Läs mer

Arbetsrutiner för SLU:s styrelse

Arbetsrutiner för SLU:s styrelse ID: SLU ua 2017.1.1.1-2288 STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Organisation och beslutsstruktur Dokumenttyp: Anvisning/Instruktion Beslutsfattare: Styrelsen Avdelning/kansli: Ledningskansliet Handläggare: Sune

Läs mer

REGLER FÖR ANTAGNING AV OAVLÖNAD DOCENT VID KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN, GÖTEBORGS UNIVERSITET

REGLER FÖR ANTAGNING AV OAVLÖNAD DOCENT VID KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN, GÖTEBORGS UNIVERSITET Konstnärliga fakultetsnämnden REGLER 1 / 6 2010-11-17 dnr V 2011/270 REGLER FÖR ANTAGNING AV OAVLÖNAD DOCENT VID KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN, GÖTEBORGS UNIVERSITET Fastställda av Konstnärliga fakultetsnämnden

Läs mer

Regler för redovisning av bisysslor för lärare samt anställda som omfattas av Chefsavtalet

Regler för redovisning av bisysslor för lärare samt anställda som omfattas av Chefsavtalet Umeå universitet Rektor Regel Dnr 300-3114-12 2013-12-17 Ansvarig enhet: Universitetsledningens kansli Giltighetstid: 5 år Sid 1 (8) Regler för redovisning av bisysslor för lärare samt anställda som omfattas

Läs mer

Anställningsordning för lärare vid Karolinska Institutet

Anställningsordning för lärare vid Karolinska Institutet Anställningsordning för lärare vid Karolinska Institutet Fastställd av Konsistoriet 2017-12-04 Dnr: 1-877/2017 Gäller från och med 2018-04-01 Ersätter anställningsordning för Karolinska Institutet dnr

Läs mer

Införande av verksamhetsbaserad arkivredovisning vid Malmö högskola

Införande av verksamhetsbaserad arkivredovisning vid Malmö högskola MAH / Gemensam förvaltning Kansliet Tomas Holmström Arkivarie PM 2015-10-19 Dnr MAHR 13-2015/646 Införande av verksamhetsbaserad arkivredovisning vid Malmö högskola Bakgrund 2011 Arbete med att införa

Läs mer

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper Arbetsordning för Fakulteten för utbildningsvetenskaper 1 Innehåll 1. Inledning 3 2. Fakultetsnämnd och dekan 3 3. Fakultetskollegiet för utbildningsvetenskaper 3 4. 4 5. Arbetsutskottet 5 6. Programkommittén

Läs mer

Riktlinjer. Riktlinjer vid rekrytering av chefer. Enköpings kommun

Riktlinjer. Riktlinjer vid rekrytering av chefer. Enköpings kommun Riktlinjer Riktlinjer vid rekrytering av chefer Enköpings kommun Riktlinjer och rutinbeskrivning för rekrytering av chefer Inledning I Enköpings kommun är chef- och ledarskapet centralt för att bidra till

Läs mer

Organisationsplan för Karolinska Institutet

Organisationsplan för Karolinska Institutet Organisationsplan för Karolinska Institutet Fastställd av konsistoriet 2018-12-03 Dnr: 1-93/2019 Ersätter 1-106/2018 Gäller från och med 2019-01-01 Organisationsplan för Karolinska Institutet Dnr: 1-106/2018

Läs mer

REGLER FÖR UTSEENDE AV LEDAMÖTER I STYRELSEN FÖR HANDELSHÖGSKOLAN VID UMEÅ UNIVERSITET, FÖR TIDEN

REGLER FÖR UTSEENDE AV LEDAMÖTER I STYRELSEN FÖR HANDELSHÖGSKOLAN VID UMEÅ UNIVERSITET, FÖR TIDEN Sid 1 (7) REGLER FÖR UTSEENDE AV LEDAMÖTER I STYRELSEN FÖR HANDELSHÖGSKOLAN VID UMEÅ UNIVERSITET, FÖR TIDEN 2018-01-01--2021-12-31 Typ av dokument: Regel Datum: 2017-10-03 Beslutad av: rektor Giltighetstid:

Läs mer

Högskolestyrelsens arbets-, besluts- och delegationsordning

Högskolestyrelsens arbets-, besluts- och delegationsordning Förvaltningschef Björn Sandahl STYRDOKUMENT Dnr: GIH 2018/400 Datum: 2018-09-17 Författare: Björn Sandahl Beslutat av: Högskolestyrelsen Beslutsdatum: 2018-09-27 Giltighetstid: tills vidare Högskolestyrelsens

Läs mer

att anställa Anke Fischer som professor i miljökommunikation från och med

att anställa Anke Fischer som professor i miljökommunikation från och med Ledningskansliet Maria Lindfors REKTORS BESLUT (REB) BESLUTSLISTA 170-172 2018-10-08 Närvarande: Peter Högberg Martin Melkersson Maria Lindfors Rektor Universitetsdirektör Sekreterare 170/18 Anställning

Läs mer

Instruktion för sökande om utnämning till senior miljöanalysspecialist vid SLU

Instruktion för sökande om utnämning till senior miljöanalysspecialist vid SLU STYRANDE DOKUMENT SLU ID: SLU.ua 2019.2.5.1-1122 Sakområde: Personal samt Fortlöpande miljöanalys Dokumenttyp: Anvisning/Instruktion Beslutsfattare: Nämnden för utnämning av seniora miljöanalysspecialister

Läs mer

Bestämmelser om val till vissa styrelser samt dekan och prodekan vid Linköpings universitet

Bestämmelser om val till vissa styrelser samt dekan och prodekan vid Linköpings universitet Il e U UNIVERSITET LINKÖPINGS DNR LiU-2017-01009 BESLUT 1(1) Bestämmelser om val till vissa styrelser samt dekan och prodekan vid Linköpings universitet val av Rektor fastställer med detta beslut bestämmelser

Läs mer

Arbetsordning Högskolan Dalarna

Arbetsordning Högskolan Dalarna Arbetsordning Högskolan Dalarna Styrelsens ansvarsområde och rektors uppdrag vid Högskolan Dalarna. Beslut: Högskolestyrelsen, 2011-12-15 Reviderad: 2016-12-15 Dnr: DUC2011/2027/10 Gäller fr o m: 2016-12-15

Läs mer

Rekrytering av teknisk-, administrativ- och servicepersonal

Rekrytering av teknisk-, administrativ- och servicepersonal Rekrytering av teknisk-, administrativ- och servicepersonal Rekryteringsannonsering Rekryteringsannoinsering vid Universitetsförvaltningen Personalstab Personalstab vid ITM skolan SSG Samverkansgrupp vid

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr V 2017/2 HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor Utbildningsenheten

Läs mer

Former för framtagande av förslag till rektor och utseende av prorektor från Rekryteringsgrupp

Former för framtagande av förslag till rektor och utseende av prorektor från Rekryteringsgrupp 1 BESLUT 2016-12-14 UFV 2016/1636 Konsistoriet Former för framtagande av förslag till rektor och utseende av prorektor från 2018-01-01 Konsistoriet Enligt 2 kap 8 högskoleförordningen anställs rektor genom

Läs mer

Regler och anvisningar för rekrytering av prefekter. Universitetsförvaltningen,

Regler och anvisningar för rekrytering av prefekter. Universitetsförvaltningen, Regler och anvisningar för rekrytering av prefekter Universitetsförvaltningen, 2017-01-01 Regler och anvisningar för rekrytering av prefekter INNEHÅLL Prefektens uppdrag... 1 Kompetenskrav för prefektkandidaten...

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 6 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Sandelius, Anna Stina prodekanus Rådbo, Marie vicedekanus Andersson, Staffan Bergh, Jöran Hilmersson, Göran Olshammar,

Läs mer

Humanistiska fakultetsnämnden ANVISNINGAR Avdelningsdirektör C Flodin A 3 4/03

Humanistiska fakultetsnämnden ANVISNINGAR Avdelningsdirektör C Flodin A 3 4/03 Humanistiska fakultetsnämnden ANVISNINGAR Avdelningsdirektör C Flodin 2003-02-03 A 3 4/03 Humanistiska fakultetens institutioner Föreskrifter om utseende av prefekt, ställföreträdande prefekt och val av

Läs mer

Policy för SLU:s hantering av verksamhetsinformation

Policy för SLU:s hantering av verksamhetsinformation Ledningskansliet, enheten för juridik och dokumentation Chefsarkivarien STYRANDE DOKUMENT SLU ID: SLU.ua 2017.1.1.1-643 Sakområde: Arkiv och diarium samt Säkerhet och informationssäkerhet Dokumenttyp:

Läs mer

Forskarskolornas och doktorandprogrammens organisation och administration

Forskarskolornas och doktorandprogrammens organisation och administration 16.8.2013 Forskarskolornas och doktorandprogrammens organisation och administration Helsingfors universitets styrelse beslutade 24.4.2013 att universitetet i sin doktorsutbildning övergår till en struktur

Läs mer

Överklagandenämnden för högskolan - anställningsärenden

Överklagandenämnden för högskolan - anställningsärenden Överklagandenämnden för högskolan - anställningsärenden Pontus Kyrk www.onh.se 2018-10-17 Överklagandenämnden för högskolan 1 Disposition Om ÖNH Att tänka på när ett överklagande kommer in Anställningsärenden

Läs mer

Universitetsdirektörens delegationsordning

Universitetsdirektörens delegationsordning Dnr: 2017/812-1.1 Universitetsdirektörens delegationsordning Beslutat av Universitetsdirektör Gäller från 2017-03-20 Ersätter 2013/32-1.1 Inledning Inom ramen för rektors delegation till universitetsdirektören

Läs mer

Regler för val av lärarrepresentanter i konsistoriet och i verksamhetsstyrelserna

Regler för val av lärarrepresentanter i konsistoriet och i verksamhetsstyrelserna Regler för val av lärarrepresentanter i konsistoriet och i verksamhetsstyrelserna samt rådgivande val av dekaner och prodekaner Dnr 1-620/2013 Fastställd 2013-12-02 Reviderad 2014-02-19 Regler för val

Läs mer

Handläggningsordning vid ansökan och antagning till utbildning på forskarnivå samt anställning av doktorand

Handläggningsordning vid ansökan och antagning till utbildning på forskarnivå samt anställning av doktorand MITTUNIVERSITETET 2008-09-10 Fakulteten för humanvetenskap Rådet för utbildning på forskarnivå Handläggningsordning vid ansökan och antagning till utbildning på forskarnivå samt anställning av doktorand

Läs mer

Uppgifter och beslutanderätter till avdelningschefer vid universitetsförvaltningen

Uppgifter och beslutanderätter till avdelningschefer vid universitetsförvaltningen UFV 2011/1902 Uppgifter och beslutanderätter till avdelningschefer vid Fastställd av universitetsdirektören 2012-01-12 Reviderad 2012-09-04 Innehållsförteckning 1 Förutsättningar 3 Organisation och ansvarsfördelning

Läs mer

Riktlinjer för bisysslor

Riktlinjer för bisysslor Sveriges lantbruksuniversitet Dokumentnamn Riktlinjer för bisysslor Beslutsdatum Beslutsfattare Diarienummer 2015-01-19 Rektor SLU.ua.2014.1.1.1-3565 Handläggare Ansvarig avdelning/kansli Dokumenttyp Dan

Läs mer