Du måste ändå läsa hela instruktionerna för att kunna spela CLUEDO på det här sättet!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Du måste ändå läsa hela instruktionerna för att kunna spela CLUEDO på det här sättet!"

Transkript

1 ÅL REGLER FÖR 2 SPELARE ELLER LAG Du måste ändå läsa hela instruktionerna för att kunna spela CLUEDO på det här sättet! Sp Lägg till följande regler till spelet om ni är två spelare eller spelar i lag. Om ni spelar i lag, se till att de yngre spelarna hänger med genom att låta dem spela i samma lag som de äldre spelarna. 1. Den första stora skillnaden mellan CLUEDO för 2 spelare/lag och klassisk CLUEDO är förberedelserna. (De klassiska förberedelserna finns på sida 2.) Följ steg 1 och 2 i förberedelserna som vanligt. I steg 3 blandar du resten av de svarta CLUEDO-korten i en och samma hög som vanligt. Men sedan, innan du delar ut dem till spelarna/lagen, ska du ta de fyra översta svarta CLUEDO-korten ur högen och lägga dem med framsidan ned i en rad vid sidan av spelplanen. Följ steg 4 i förberedelserna som vanligt. Men hoppa över steg 5: du kan aldrig använda de röda bonuskorten i ett spel med 2 spelare eelller ler lag. le laag. g eller HU MA SP 2. Den andra stora skillnaden i CLUEDO för 2 spelare/lag är vad som händer om ingen besvarar din fråga. (På sida 4 finns de klassiska reglerna för frågor.) Ställ dina frågor som vanligt. Den andra spelaren/det andra laget måste alltid försöka svara. Men om den andra spelaren/det andra laget inte kan svara måste du i smyg titta på ett av de fyra korten vid sidan av spelplanen. När du har strukit det kortet på ditt ledtrådsblad ska du lägga tillbaka det på exakt samma ställe vid sidan av spelplanen. Varje gång den andra spelaren/det andra laget inte kan svara på någon av dina frågor ska du i smyg titta på ett annat av de fyra koort rten enn vvid idd ssidan iddaann aav spelplanen. (Du måste korten hålllla reda hå reeda da på på vilka v du redan tittat på!) hålla Hasbro. Med ensamrätt. Tillverkad av: Hasbro SA, Route de Courroux 6, 2800 Delemont CH. Representerad av: Hasbro Europe, 2 Roundwood Ave, Stockley Park, Uxbridge, Middlesex, UB11 1AZ. UK. Hasbro Nordic Consumer Services: Hasbro Denmark, Ejby Industrivej 40, DK-2600 Glostrup hasbrodk@hasbro.dk A ltt ann Al nnat a är pr at p ec ecis iss som om i kla ass ssis isk is k CL CLUE UE U EDO DO!!

2 ÅLDER 2 6 SPELARE Spelanvisningar HUR MAN SPELAR VIKTOR PLOMMON VIVI VIT KASSANDRA SCHARLAKAN Det klassiska detektivspelet GREGER GRÖN JACK SENAP PATRICIA PÅFÅGEL Innehåll

3 Läs upp fallet högt för alla spelare innan ni börjar. FALLET I kväll hittades Erik Ebenholts mördad på sin herrgård! Poliserna hittade sex misstänkta och sex vapen i de nio rummen på herrgården, men de lyckades inte lösa fallet. Så nu är det upp till dig att lösa mordgåtan! För att vinna spelet måste du ta reda på tre saker om mordet: 1. Vem gjorde det? 2. Med vilket vapen? 3. Och var? VEM? Träffa de misstänkta. En av de här sex misstänkta är mördaren. Du måste ta reda på vem. Viktor Plommon Vivi Vit Kassandra Scharlakan Greger Grön Jack Senap Patricia Påfågel VAD? Kolla in vapnen. Ett av de här vapnen är mordvapnet. Du måste ta reda på vilket. Rep Dolk Skiftnyckel Pistol Ljusstake Blyrör VAR? Ta en titt på rummen. Ett av de här rummen är brottsplatsen. Du måste ta reda på vilket. Gården Spelrummet Arbetsrummet Matsalen Garaget Vardagsrummet Köket Sovrummet Badrummet Nu när ni läst om fallet ska ni välja en spelare som ska ställa i ordning spelet genom att följa anvisningarna på motstående sida.

4 FÖRBEREDELSER Varje spelare får ett antal kort. Håll dina kort hemliga! De har inte med mordet att göra. 1 Placera alla sex vapenpjäserna npjäs pjäässer pj serna errna na na mi m itt itt tt ppåå och alla sex spelpjäserna mitt ni är är färre färrrre fä färr spelplanen (även om ni än sex spelare). Alla väljer var sin figur att spela eella sskka ur listan över misstänkta. Du ska ar ar använda den spelpjäs som har samma färg som din figur närr du går runt i herrgården. De här tre korten har med mordet att göra. För att vinna måste du ta reda på vilka de är! Varje spelare får ett ledtrådsblad och en penna (ingår inte). Shh! Håll alltid ditt ledtrådsblad hemligt! Utan att någon ser det ska varje spelare i hemlighet stryka de svarta CLUEDO-kort som de fått och eventuella uppvända, överblivna kort på bordet. Dina kort är inte i kuvertet, så de har inget med mordet att göra. Under spelets gång kommer du att få se de andra spelarnas kort ett i taget. Varje gång du får se ett kort kan du stryka det på ditt ledtrådsblad. Om korten inte är i kuvertet, så har de inget med mordet att göra. 4 2 Sortera de svarta CLUEDO-korten i olika högar för vapen, misstänkta och rum. Blanda varje hög för sig och lägg korten nedåtvända på bordet. Ta de översta korten från varje hög och lägg dem i de gula mordkuvertet, utan att titta på korten. Detta är den misstänkte, det vapen och det rum som var inblandade i mordet! Lägg mordkuvertet vid sidan av spelplanen. 3 Blanda resten av de svarta CLUEDOkorten i en och samma hög. Dela ut alla korten med framsidan nedåt så att alla spelare får lika många kort. Shh! Alla måste hålla sina kort hemliga. Om korten inte går jämnt ut mellan spelarna ska de två eller tre kort som blir över läggas med framsidan uppåt bredvid spelplanen. Blanda de röda bonuskorten och placera dem vid sidan av spelplanen om ni vill använda bonusdragen i spelet. Om ni hellre vill spela original-cluedo kan ni lägga tillbaka dem i lådan. 5 Nu är ni nästan klara att börja, det är bara att gå till nästa sida och ta reda på hur spelet går till.

5 Oroa dig inte! CLUEDO är jättelätt att spela! Men om det var ett tag sedan ni spelade kan du läsa upp grunderna i spelet högt för de andra spelarna. GRUNDERNA I SPELET Lös mordgåtan! För att vinna måste du vara den första spelaren som listar ut vilka de tre korten i mordkuvertet är: vilken misstänkt person, vilket vapen och vilket rum. 1.. Bestä 1 estääm ve es vem m so som m sk skaa bö örrjja Alla slår var sitt slag med tärningarna. Den som slår högst börjar och turen går vidare åt vänster. 2.. Närr det är di 2 d n tu ur sl slår år d år du u tä t rn nin nga g rn rnaa occh gå g r in n i eett tt rum u Slå tärningarna och gå det antal steg med spelpjäsen som tärningarna visar. (Om din spelpjäs har flyttats av en annan spelare sedan det var din tur sist kan du välja att stå kvar där du är och ställa en fråga utan att flytta dig.) Du kan flytta dig lodrätt och vågrätt, framåt och bakåt genom korridoren, men inte diagonalt. Försök alltid komma in i ett rum (i början av spelet går vilket rum som helst bra). Du behöver inte slå exakt för att gå in i ett rum. Om ditt tärningsslag skulle ha tagit dig förbi rummet är det bara att avsluta din tur i förtid och stanna i rummet. Duu är Ja D Jack ck Seennap ck nap a. Du Du slåår ti tio och occh gå g r frråånn sppel e rruumm mmet e till tiillll sovr soovr vrum umm um meet som o på bi bildden en.. Slå Sl årr du fö för llå för åg gtt fför ör att ör tt ko om mm ma a fram ram ttiill ra ill ll ett tt rum m? Sa Sats Sats tsa p på å ett tt röt ött bo bonu nusk skor ortt!! Om du har slagit för lågt med tärningarna måste du stanna i korridoren den här omgången. Eller så försöker du hamna på en röd bonusruta i stället! Du behöver inte slå exakt för att stanna på bonusrutan. När du hamnar där ska du ta det översta röda bonuskortet och följa det som står på kortet. När du har använt kortet lägger du det i högen med kort som har använts. Om du inte använder de röda bonuskorten (eller inte vill ha ett) är det bara att flytta spelpjäsen i riktning mot nästa rum som du vill gå in i.

6 3 Stä 3. tällll seed d dan an en CLLUEDO an UEDO UE DO-f O-ffrå rågaa och h få et ettt svar svvar a Om du har gått in i ett rum måste du stanna och ställa en CLUEDO-fråga om en misstänkt, ett vapen och det rum som du precis kommit in i. Om du till exempel precis gått in i garaget skulle du kunna fråga: Var det Kassandra Scharlakan med repet i garaget? Tips! Försök fråga om misstänkta, vapen och rum som du ännu inte strukit på ditt ledtrådsblad. Flytta spelpjäsen för den figur du misstänker och den vapenpjäs du frågar om till det rum där du befinner dig. Spelaren till vänster om dig måste börja försöka besvara din fråga. Om de har några av de kort som du frågade om måste de visa ett av dem för dig i hemlighet. De ska aldrig visa dig mer än ett kort! Om de inte har något av de kort som du frågar efter säger de bara: Jag kan inte svara. Då går frågan vidare till nästa spelare, och så fortsätter det så tills du har fått se ett kort. Du är PPaatr Du tricia icciaa Pååffåg fåggel e. Du D tar a Ka Kass ssan andr an ndra dra Sc dr S harl haarlak rrllak akan an oc an ochh reeppeet medd digg tilill ga g rraageet oocch ssttäl älle lerr di diinn fr f åggaa:: Va Var de det Kaass ssandr anndra dra Sccha dr harl arl rlak akkan akan an medd rep epet e i gar aragget et? Vad Va ad hä händ nder er om in inge ng ge en k ka an vi visa sa mig g ett tt k kor orrt?? o Behåll pokeransiktet! Om du inte bluffade och frågade om ett av dina egna kort har du listat ut vilka kort som ligger i kuvertet! 4. Avsluta till sist omgången genom att anteckna på ditt ledtrådsblad Stryk det kort du fick se på ditt ledtrådsblad. Det ligger inte i kuvertet, så det har inget med mordet att göra. Låt figuren och vapnet du flyttade vara kvar där de står. Om den spelpjäs du flyttade tillhör en annan spelare kan de ställa en fråga när det blir deras tur, utan att de behöver flytta sig därifrån. Turen är slut. Oavsett vem som svarade på din fråga går turen nu till spelaren till vänster om dig. En annan spelare visar dig ett kort. Det är Scharlakan. Du stryker henne på ditt ledtrådsblad. När du har strukit allas kort på ditt ledtrådsblad ÄR DU REDO ATT LÖSA MORDGÅTAN! Vänd och se hur du vinner.

7 SÅ HÄR VINNER DU Lägg fra Lä ram m en n ankklaage gels lsee ls När du ställt nog med frågor för att utesluta alla kort utom tre på ditt ledtrådsblad (en misstänkt, ett vapen och ett rum) är du redo att lösa mordgåtan! Du måste ta dig till rummet i mitten av spelplanen innan du kan lägga fram en anklagelse. När du tagit dig dit ska du läsa upp din anklagelse högt: Det var Greger Grön med blyröret i matsalen! Sedan ska du se efter vilka kort som ligger i kuvertet, utan att låta någon annan titta på dem. n reger Grö G r a v t e D ret med blyrö en! i matsal Haade H d du rä rätt ätt tt?? JA, JAG HADE RÄTT OM ALLA TRE KORTEN! D vinne Du innneer!r! Gra ratt att ttiss, dduu har ar lös löösst mo morrddgååtaann!! VViisa isaa kor o teen i ku kuve vert rtet e för ör alllla lla. a. NEJ, JAG HADE FEL OM NÅGONTING! Ho Hopp ppsa san! nn!! Du hhaar ar gj g or ort ett eettt mi miss miss ssta sta tag oc och äärr ute te ur spe ur peleett.. Läggg ti t lllba bakkaa kor orte rte ten i kuuve ten verrttet et utaan att de at de aand ndrraa får se dem nd dem oc de och bbeerätt räättta innte te för ö dem vi de vilkka du du had ade de taaggiit m miist ste på p! Håll dina kort gömda och fortsätt besvara de andra spelarnas frågor. Du ska inte ställa fler frågor eller lägga fram fler anklagelser. Vad hä Va h nd der om allllaa gis issa sarr feel? sa l Om alla lägger fram felaktiga anklagelser förblir mordgåtan olöst. Ta ut korten ur kuvertet och se vilken av de misstänkta det var som kom undan med brottet!

8 SLUGA DRAG ATT GÖRA Gå in i angränsande rum och genom lönngångarna. Om du är i ett rum som har en lönngång eller en dörr till ett angränsande rum kan du gå till det andra rummet direkt när det är din tur utan att slå tärningarna. Du kan inte passera genom om et eett tt rum tt ruum ooc och ch inn i eett tt aannat nnnat at ell eeller lllleer er uutt i ko korr korridoren rrid rr idor id orenn uunder ndder e eenn ooc och ch sa samm samma mm mma ma occh ställa stäl st äälllaa eenn ffr råg å a varj va arje rjje gå gånngg ssom gång om dduu gå om ggår år inn i eett tt rrum. um um. m. omgång. Du måste stannaa och fråga varje Du tar Du ar digg frråån ån ma mats tsaalleenn tiillll köke till kökkeet ochh sta kö sta tann nnaar ar där.r. Näs dä ästa ta gån å g det det är de ä dinn tuur ka di kann du du gå ggeeno nom löönn n gång gåången ngenn tilill ga ng g ra rage g t. LLöönngå nnngå gångg Å Ä Fråga om dina egna kort Om Om du d vill förvilla motståndarna kan du bluffa genom ge genom noom att fråga om några av dina egna kort. åfågel tricia P Var det Pa mmet i sovru? med dolken

Innehåll: Spelplan 5 arméer med 40 infanteripjäser, 12 kavalleripjäser och 8 artilleripjäser 43 kort 2 referenskort 5 tärningar

Innehåll: Spelplan 5 arméer med 40 infanteripjäser, 12 kavalleripjäser och 8 artilleripjäser 43 kort 2 referenskort 5 tärningar REGLER FÖR 2 5 SPELARE ÅLDER 10+ S P E L E T O M V Ä R L D S H E R R A V Ä L D E 2010 Hasbro. Med ensamrätt. Tillverkad av: Hasbro SA, Route de Courroux 6, 2800 Delemont CH Representerad av: Hasbro Europe,

Läs mer

Instruktioner. Det klassiska detektivspelet. 070300045106 CLUEDO Instructions S

Instruktioner. Det klassiska detektivspelet. 070300045106 CLUEDO Instructions S 00045 Cluedo Instructions 106 26/6/03 9:48 Page 12 Instruktioner 2003 Hasbro. Med ensamrätt. Distributed in the Nordic region by Hasbro Nordic, Ejby Industrivej 40, 2600 Glostrup, Denmark. www.hasbro.co.uk

Läs mer

ÅLDER 10+ Approval: ROD. File Name: B _Risk_Core_INST_15.indd. Originator: CF 2 5 SPELARE

ÅLDER 10+  Approval: ROD. File Name: B _Risk_Core_INST_15.indd. Originator: CF 2 5 SPELARE ÅLDER 10+ 2 5 SPELARE 0516B7404106 Aa SPELANVISNINGAR HASBRO GAMING och dess logotyp är varumärken som tillhör Hasbro. 2015 Hasbro. Med ensamrätt. Tillverkad av: Hasbro SA, Rue Emile-Boéchat 31, 2800 Delémont

Läs mer

SKA MONTERAS AV EN VUXEN SKAL MONTERES AV EN VOKSEN PERSON SKAL SAMLES AF EN VOKSEN AIKUISEN KOOTTAVA

SKA MONTERAS AV EN VUXEN SKAL MONTERES AV EN VOKSEN PERSON SKAL SAMLES AF EN VOKSEN AIKUISEN KOOTTAVA MEDDELANDE TILL FÖRÄLDRAR: MODELLERA INNEHÅLLER VETE MELDING TIL FORELDRE: INNEHOLDER HVETE OPLYSNING TIL FORÆLDRE: INDEHOLDER HVEDE HUOMAUTUS VANHEMMILLE: MUOVAILUMASSA SISÄLTÄÄ VEHNÄÄ SKA MONTERAS AV

Läs mer

Digital Choice 12 + MER, MER, MER!

Digital Choice 12 + MER, MER, MER! MER, MER, MER! Digital Choice Du hämtar de minikategorier du vill ha på mytpchoice.se Det finns över 100 minikategorier, t.ex. Hjältar & hjältinnor, Sci-Fi & fantasy, Resor & äventyr, Mode & trender, Myter

Läs mer

FÖR 3 5 SPELARE FRÅN 9 ÅR. September 1925 till maj 1926. Originator: YC Approval: Conf ROD: 00.00 File Name: 42645i06.indd

FÖR 3 5 SPELARE FRÅN 9 ÅR. September 1925 till maj 1926. Originator: YC Approval: Conf ROD: 00.00 File Name: 42645i06.indd FÖR 3 5 SPELARE FRÅN 9 ÅR September 1925 till maj 1926 2006 Hasbro. Med ensamrätt. Distributed in the Nordic region by Hasbro Nordic, Ejby Industrivej 40, DK-2600 Glostrup, Denmark. www.hasbro.se Made

Läs mer

1. M öt et s öp pn an d e S ve n fö r k la r a r mö t et ö p p nat k lo c k a n 13. 5 0 i me d le ms k o nt o r et.

1. M öt et s öp pn an d e S ve n fö r k la r a r mö t et ö p p nat k lo c k a n 13. 5 0 i me d le ms k o nt o r et. Styrels e möte 7mars 2010 Bila gor: 1. D ago r d ning 2. N är va r o lis t a 1. M öt et s öp pn an d e S ve n fö r k la r a r mö t et ö p p nat k lo c k a n 13. 5 0 i me d le ms k o nt o r et. 2. F o rma

Läs mer

SNABBSPEL SNABBMONOPOL -UTGÅVAN. SPELETS MÅL Att bli den enda spelaren kvar i spelet sedan alla andra har gått i konkurs.

SNABBSPEL SNABBMONOPOL -UTGÅVAN. SPELETS MÅL Att bli den enda spelaren kvar i spelet sedan alla andra har gått i konkurs. SNABBSPEL Om du redan kan Disney Monopol och vill spela ett snabbare spel: 1. I samband med spelförberedelserna blandar bankiren lagfartskorten och delar ut två kort till varje spelare. Spelarna ska genast

Läs mer

Världsstrategispelet. www.hasbro.co.uk

Världsstrategispelet. www.hasbro.co.uk Världsstrategispelet 2004 Hasbro. Med ensamrätt. Distributed in the Nordic region by Hasbro Nordic, Ejby Industrivej 40, DK-2600 Glostrup, Denmark. www.hasbro.co.uk 020414538102 S T R I D S H A N D B O

Läs mer

Originator: YC Approval: Conf ROD: 07.07 File Name: 42645i06.indd Originator: YC

Originator: YC Approval: Conf ROD: 07.07 File Name: 42645i06.indd Originator: YC 2006 Hasbro. Med ensamrätt. Distributed in the Nordic region by Hasbro Nordic, Ejby Industrivej 40, DK-2600 Glostrup, Denmark. www.hasbro.se Made in Ireland 070642645106 Ab 42645i06.indd 20 27/3/07 15:07:44

Läs mer

Sagaforms spelregler SCHACK, FIA MED KNUFF, BACKGAMMON, DOMINO

Sagaforms spelregler SCHACK, FIA MED KNUFF, BACKGAMMON, DOMINO Sagaforms spelregler SCHACK, FIA MED KNUFF, BACKGAMMON, DOMINO SCHACK Schack matt När en av motståndarens pjäser hotar kungen säger man att den står i schack. Schack matt - I schack vinner den som först

Läs mer

Adagio. œ œ œ œ œ œ œ. œ œ œ œ. & bb 4 4 œ. & bb. œ œ œ œ œ œ œ œ Œ. & bb œ œ œ œ œ œ œ œ. & bb œ œ œ œ œ b D. q = 72. och nar. var 1ens.

Adagio. œ œ œ œ œ œ œ. œ œ œ œ. & bb 4 4 œ. & bb. œ œ œ œ œ œ œ œ Œ. & bb œ œ œ œ œ œ œ œ. & bb œ œ œ œ œ b D. q = 72. och nar. var 1ens. q = 72 & bb 4 4 1. Vatt 2. Mol net rörs nen gli & bb der vin lätt dagio m den spe lar, vind som vi ta sva nar vat ö ten tar ver him F B b Text: Bo Bergman Musik: Lasse ahlberg var 1ens ann. sjö, Bak men

Läs mer

Ungefär lika stora tal

Ungefär lika stora tal Bilaga 2:1 Arbeta med jämförelser mellan tal Ungefär lika stora tal Jämför de tre talen här nedan: 234567 234566 234568 Alla siffrorna i talen är lika utom den sista, den högra, där siffrorna är 7,6 och

Läs mer

SNABBSPEL. Äg en bit av paradiset!

SNABBSPEL. Äg en bit av paradiset! SNABBSPEL Du kan avsluta spelet när du vill. Välj bara Spelet är över på DVD:n och följ anvisningarna för att räkna ihop poängen. Den spelare som har flest lyckobrickor när poängen har räknats ihop har

Läs mer

Utförliga regler för TRAX

Utförliga regler för TRAX Utförliga regler för TRAX Innehållsförteckning Vad är TRAX? Sid 2 Grundregler för TRAX Sid 3 Vad är en tvingad yta? Sid 4 Vad är en vinnande ögla? Sid 6 Vad är en vinnande linje? Sid 7 Grundläggande strategiska

Läs mer

Hade jag sextusende daler (sång nr 14)

Hade jag sextusende daler (sång nr 14) Hade ag sextusde daler (sång nr 14) Text och musik: Carl Michael Bellman Tor 1 c Arr: Eva Toller 2009. Tor 2 c. och Basso 1 c 1.Ha - de ag sex - tu - s - de. da - ler i kvar - ta - ler, i kvar - ta - ler.

Läs mer

SNABBSPEL SNABBMONOPOL

SNABBSPEL SNABBMONOPOL SNABBSPEL BRAND Om du redan kan MONOPOL och vill spela ett snabbare spel: 1. I samband med spelförberedelserna blandar bankiren lagfartskorten och delar ut två kort till varje spelare. Spelarna ska genast

Läs mer

Bröderna fara väl vilse ibland (epistel nr 35)

Bröderna fara väl vilse ibland (epistel nr 35) Brödera fara väl vilse ilad (epistel r 35) Text musik: Carl Michael Bellma Teor 1 8 6 Arr: Eva Toller 2008 Teor 2 6 8 Basso 1 8 6.. Basso 2 8 6 1.Brö- der - a fa - ra väl vil - se i-lad om gla - se me

Läs mer

Köp hela häftet på www.arrakmusik.se (16 sidor)

Köp hela häftet på www.arrakmusik.se (16 sidor) ftontankar vid ridas ruta + komp ad li. irger öerg rr: nders Öman opran lt aryton 5 c c c E 6 1. 5.. 7 E m G 7 C m 1. rida ro sig lagt, månen skiner mild vid sin tys ta vakt på hennes fönsterplåt. 5. rida

Läs mer

Blåsen nu alla (epistel nr 25)

Blåsen nu alla (epistel nr 25) lås al (epstel nr 25) ext musk: Carl Mchael ellman oprano 4 3 rr: Eva oller 2004 lto or 4 3 4 3 lå - s Fåg - r - al - tt - ta, hör öl - jor - fs - kar - sval - ås - kan sprt - ta ur stt går rum; e - gas

Läs mer

Klara, färdiga, gå - på Skattjakt!

Klara, färdiga, gå - på Skattjakt! Klara, färdiga, gå - på Skattjakt! En turbulent skattjakt för 2-4 äventyrare mellan 5-99 år. Spelidé: Roberto Fraga Illustration: Ulrike Fischer Spellängd: 15-20 minuter Varför har de vilda skattletarna

Läs mer

Till Dig. 11 kärleksverser tonsatta av Lasse Dahlberg. pianoarrangemang Jonas Franke-Blom. Blåeld musik 2012 www.blaeld.se

Till Dig. 11 kärleksverser tonsatta av Lasse Dahlberg. pianoarrangemang Jonas Franke-Blom. Blåeld musik 2012 www.blaeld.se Till Dig 11 kärleksverser tonsatta av Lasse Dahlerg pianoarrangemang Jonas ranke-blom Blåeld musik 2012 laeldse Innehåll Till dig Allt, allt ag ägde Idyll Trollunden Melodi Adagio Och får ag aldrig äga

Läs mer

Till Dig. Innehåll. Blåeld musik kärleksverser tonsatta av Lasse Dahlberg. Allt, allt jag ägde...

Till Dig. Innehåll. Blåeld musik kärleksverser tonsatta av Lasse Dahlberg. Allt, allt jag ägde... Till ig 11 kärleksverser tonsatta av Lasse ahlberg Innehåll llt, allt jag ägde... Karin Boye Till dig... Karin Boye Idyll Karin Boye Trollbunden Karin Boye Och får jag aldrig äga Erik Blomberg Melodi Bo

Läs mer

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Min bästa kompis heter Frida. Frida och jag brukar leka ridlektion

Läs mer

BRÖDRASKAPET. 46233i06 1/8/02 10:00 pm Page 1

BRÖDRASKAPET. 46233i06 1/8/02 10:00 pm Page 1 46233i06 /8/02 0:00 pm Page SAGAN OM RINGEN RISK TURORDNING, KORTVERSION FÖRSTÄRKNING. Ta en bataljon för vart tredje territorium som du äger. 2. Ta bataljoner för de regioner som du styr över helt och

Läs mer

M 4 M 3 L 1 M 4 S 2 S 1 S 1 S 2 M 2 XL 3 M 2 XL 3 XL 4 M 3 XL 3 XL 3 S 4 S 3 L 2 S 3 L 2 L 1 L 2 L 1 S 2 M 2 M 3 M 2 S 4 S 1 M 2 L 3 L 4 M 3 L 3 L 3

M 4 M 3 L 1 M 4 S 2 S 1 S 1 S 2 M 2 XL 3 M 2 XL 3 XL 4 M 3 XL 3 XL 3 S 4 S 3 L 2 S 3 L 2 L 1 L 2 L 1 S 2 M 2 M 3 M 2 S 4 S 1 M 2 L 3 L 4 M 3 L 3 L 3 2 M 2 M Z K E R 3 1 2 1 3 2 K E R 3 1 2 2 3 2 2 1 S 2 S M S 3 1 S 1 M 3 3 1 M 3 3 M X X 1 S M 1 3 3 X X 1 1 1 S X 1 2 X 1 X 2 3 X 1 X 3 X 2 X 1 X 3 X 3 X 2 2 2 2 2 2 3 1 X 2 X 3 3 3 1 X 1 X 2 3 X 2 1 M

Läs mer

Originator: Y Approval: Conf ROD: 00.00 File N

Originator: Y Approval: Conf ROD: 00.00 File N Namnen och logotyperna HASBRO, HASBRO GAMING, NERF, TRANSFORMERS och MONOPOLY är varumärken som tillhör Hasbro. Spelplanens utformning, de fyra hörnrutorna, namnet och figuren MR. MONOPOLY, samt alla karakteristiska

Läs mer

getsmart Grå Regler för:

getsmart Grå Regler för: (x²) 1 2 Regler för: getsmart Grå Algebra 8 _ (x²) 1 2 Algebra 4 (2 2³) 1 4 _ xy (2 2³) 1 4 _ xy (x²) 1 2 _ (2 2³) 1 4 _ xy (x²) 1 2 _ (2 2³) 1 4 _ xy 4 Algebra Algebra _ 8 Det rekommenderas att man börjar

Läs mer

081129 Akt 2, Scen 7: Utomhus & Den första förtroendeduetten. w w w w. œ œ œ. œ œ. Man fick ny - pa sig i ar-men. Trod-de att man dröm-de.

081129 Akt 2, Scen 7: Utomhus & Den första förtroendeduetten. w w w w. œ œ œ. œ œ. Man fick ny - pa sig i ar-men. Trod-de att man dröm-de. 1 esper H2 c oco Rec. 081129 Akt 2, Sce 7: Utomhus De örsta örtroededuette 207 ao c c p Vil -ke mid - dag! Vil -ket ö - ver-dåd. Ó Ma ick y - pa sig i ar-me. Trod-de att ma dröm-de. 5 isk - pi -ar och

Läs mer

Förberedelser. Spelplanen

Förberedelser. Spelplanen Första gången jag provade dataspelet Worms, var jag ohjälpligt fast. Det kanske har något med att min bror, när han kommer på besök, alltid vill spela det. Den genuina känslan av tillfredställelse när

Läs mer

GOSPEL PÅ SVENSKA 2. Innehåll

GOSPEL PÅ SVENSKA 2. Innehåll GOSPEL PÅ SVENSKA 2 Innehåll Kom oh se 7 Lovsung vår Gud 8 Barmhärtige Gud 10 Igen 11 är min Herde 1 Ditt Ord estår 16 redo 18 När delar 21 Herre hör vår ön 2 Vår ader 2 ör mig 26 O Herre längtar 28 Hallelua,

Läs mer

MUSIKALEN: JAKTEN PÅ DEN FÖRSVUNNA SKATTEN

MUSIKALEN: JAKTEN PÅ DEN FÖRSVUNNA SKATTEN MUSIKALEN: JAKTEN PÅ DEN FÖRSVUNNA SKATTEN Text Karl-Gunnar Svensson, 1992 Musik: Karl-Gunnar Svensson och Diana Stigsson (Kärlek) 1991-1992 Arrangemang: Karl-Gunnar Svensson, 2013 1 En m usikal om att

Läs mer

R app o r t T A n a l y s a v f as t p r o v. Ut f ä r dad A le xa n d e r G i r on

R app o r t T A n a l y s a v f as t p r o v. Ut f ä r dad A le xa n d e r G i r on S i da 1 (13 ) A n k o m s tdatum 2016-05 - 31 T y r é n s AB Ut f ä r dad 2016-06 - 08 A le xa n d e r G i r on P r o j e kt Ka b el v e r k e t 6 B e s tnr 268949 P e t e r M y nd es B ac k e 16 118

Läs mer

27. NATURLJUD. o k k o k k k. p k k k kz k k o k k k k k k n k k k. k o k. a f4 Fredrik: kk k. k dk. a f4 4 j. k n. k n k k. k n k n k n.

27. NATURLJUD. o k k o k k k. p k k k kz k k o k k k k k k n k k k. k o k. a f4 Fredrik: kk k. k dk. a f4 4 j. k n. k n k k. k n k n k n. 27. NATURLJUD 171 a f4 Fredri: 4 o o p z o o Hysch-hysch! Tys-ta u! Ett ljus som är-mar sej! O ja, det är di-tör. Göm er på stört! Å Pirater: a f4 4 j m 4 j j m l l d d u om-mer visst di - tör! Å ej, u

Läs mer

16536 Småbyggarna. Ett samarbetsspel där barnen utvecklar visuellt och logiskt tänkande. För 1-3 stycken små byggarbetare från 2 år. Speltid 10 min.

16536 Småbyggarna. Ett samarbetsspel där barnen utvecklar visuellt och logiskt tänkande. För 1-3 stycken små byggarbetare från 2 år. Speltid 10 min. 16536 Småbyggarna Ett samarbetsspel där barnen utvecklar visuellt och logiskt tänkande. För 1-3 stycken små byggarbetare från 2 år. Speltid 10 min. Kära pedagoger, Materialet till detta spel är speciellt

Läs mer

Ishavsspelet är ett kort- och tärningsspel för 2-4 spelare som bygger på tur och lite strategi

Ishavsspelet är ett kort- och tärningsspel för 2-4 spelare som bygger på tur och lite strategi Ishavsspelet är ett kort- och tärningsspel för 2-4 spelare som bygger på tur och lite strategi Spelet hör ihop med Sveriges Radios julkalender Siri och ishavspiraterna och du kan ladda hem och skriva ut

Läs mer

getsmart Lila Regler för:

getsmart Lila Regler för: 3 2 Regler för: getsmart Lila 9 Graf y 4 7 3 2 2 3 Funksjon 1-4 4-3 -2-1 -1 1 2 3-2 x f(x)= f(x)= 3 2 2 3 3 2 2 3-3 -4 Graf 9 3 2 2 3 Funksjon 7 Det rekommenderas att man börjar med att se på powerpoint-reglerna

Läs mer

Vi på ung scen/o st a r mycket glada o ver att ni kommer och ser vår fo resta llning Jag vill ha lyckliga slut.

Vi på ung scen/o st a r mycket glada o ver att ni kommer och ser vår fo resta llning Jag vill ha lyckliga slut. HEJ! VERKTYGSLÅDA Vi på ung scen/o st a r mycket glada o ver att ni kommer och ser vår fo resta llning Jag vill ha lyckliga slut. Fo resta llningen utgår från lyckliga slut som unga och gamla i Östergo

Läs mer

SPELREGLER. Delar i spelet. Antal spelare. Spelet i korthet

SPELREGLER. Delar i spelet. Antal spelare. Spelet i korthet SPELREGLER Delar i spelet 1 spelplan 6 spelpjäser 6 x 8 magikerkort 6 spelbrickor 6 x 40 markörer 6 fat att lägga markörerna på 50 frågekort 25 rosa Gissa magiker -polletter 1 tärning Spelbricka Antal

Läs mer

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här:

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här: -Hörde du ljudet? -Var inte dum nu Tom sa Tobias! Klockan ringde. Rasten var slut, dom hade sv efter. När de kom in sa sura Margareta idag ska vi skriva en bok med åtta kapitel och du Tom får hemläxa.

Läs mer

SAMMANFATTNING Här följer spelets gång under en tur i sammanfattning. En tur måste spelas i denna ordning. Världsstrategispelet FÖRSTÄRKNINGSFAS

SAMMANFATTNING Här följer spelets gång under en tur i sammanfattning. En tur måste spelas i denna ordning. Världsstrategispelet FÖRSTÄRKNINGSFAS 14538i06 2/18/00 5:05 PM Page 1 SAMMANFATTNING Här följer spelets gång under en tur i sammanfattning. En tur måste spelas i denna ordning. FÖRSTÄRKNINGSFAS - en tredjedel av områdena ska behärskas - extra

Läs mer

Regler för: - Räkna med sedlar og mynt!

Regler för: - Räkna med sedlar og mynt! Regler för: getsmart Kids - Räkna med sedlar og mynt! Det rekommenderas att man börjar med att se på powerpoint-reglerna när man ska lära sig olika spel med kortleken! Kolla in hemsidan för fler powerpoint

Läs mer

Dominokort Korten har olika antal prickar på övre och nedre halvan. Korten har samma antal prickar på övre och nedre halvan

Dominokort Korten har olika antal prickar på övre och nedre halvan. Korten har samma antal prickar på övre och nedre halvan DotCard spelas i eller 20 delomgångar innan ett komplett spel är klart. Varje delomgång avslutas med att någon spelare får slut på sina spelkort. De övriga summerar då poängen på de kort de har kvar på

Läs mer

Turneringsregler. Turneringens mal. Innan du borjar. Att spela en omgang.

Turneringsregler. Turneringens mal. Innan du borjar. Att spela en omgang. Turneringens mal Innan du borjar Att spela en omgang Ska du bli spinjitzumästare? Välj motståndare och gör dig redo för flera omgångars strid. Ta alla motståndarens vapen för att vinna! Varje spelare behöver

Läs mer

HC-2. All män na data Hyg ros tat. Drift- och montageinstruktion [Dok id: mi-292se_150522] HC-2, Digital hygrostat.

HC-2. All män na data Hyg ros tat. Drift- och montageinstruktion [Dok id: mi-292se_150522] HC-2, Digital hygrostat. Drift- och montageinstruktion Dok id mi-292se_150522] C-2, Digital hygrostat C-2 Ersätter mi-292se_140917 All män na data yg ros tat Tek nis ka data VENTURA In di ke ring Pro gram me ring Fuk ten sor In

Läs mer

Kungar och Skatter. 2. Ta sedan de fyra essen och blanda dem och lägg sedan slumpvis ut ett ess uppvänt i varje hörn (se fig 2).

Kungar och Skatter. 2. Ta sedan de fyra essen och blanda dem och lägg sedan slumpvis ut ett ess uppvänt i varje hörn (se fig 2). Introduktion Spelare: 2-4 Speltid:15min Svårighet:Lätt att lära, svårt att bemästra Komponenter: 52 kort + 1 Joker Kungar och Skatter I Kungar och Skatter spelar varje spelare en kung som beger sig ut

Läs mer

Tree house. m i e. r du

Tree house. m i e. r du Tree house en r du årt tävlingsbidrag är ett spel som har till syfte att göra folk mer medvetna om hur man sparar energi i vardagen, samtidigt som de har kul. Det ska inte vara tråkigt att lära sig hur

Läs mer

Neuropedagogik Björn Adler, Hanna Adler och Studentlitteratur 2006. Bilaga 1:1 Arbete med schema för bokstäver Kognitiv träning i läsning

Neuropedagogik Björn Adler, Hanna Adler och Studentlitteratur 2006. Bilaga 1:1 Arbete med schema för bokstäver Kognitiv träning i läsning Bilaga : Arbete med schema för bokstäver Bokstäverna Våra bokstäver skrivs samtliga med ett antal geometriska former som sedan kombineras på olika sätt för att bilda de 9 unika bokstäverna i vårt alfabet.

Läs mer

Schackledarens blad Lektion 1

Schackledarens blad Lektion 1 Schackledarens blad Lektion 1 Inledning Det är viktigt med en tydlig rutin för när schacklektionen börjar och slutar. Genom att samlas kring runda bordet när lektionen ska börja respektive avslutas uppnås

Läs mer

16532 En värld. Titta gärna i det medföljande häftet för att se tillhörande bilder till texten som är översatt.

16532 En värld. Titta gärna i det medföljande häftet för att se tillhörande bilder till texten som är översatt. 16532 En värld Titta gärna i det medföljande häftet för att se tillhörande bilder till texten som är översatt. Innehåller: a) spelplan Ålder: 5 år + b) 6 spelpjäser Spelare: 2-6 c) 36 kort med världsdelar

Läs mer

Spelregler. Mina första spel handdockor

Spelregler. Mina första spel handdockor Spelregler 3292 Mina första spel handdockor Copyright - Spiele Bad Rodach 2008 Habermaaß-Spiel Nr. 3292 Mina första spel handdockor SVENSKA En rolig spelsamling för 1-4 barn från 2 år. Redaktionell bearbetning:

Läs mer

Nr 1 Va ren 2013. Almö. Foto: Håkan Nilsson

Nr 1 Va ren 2013. Almö. Foto: Håkan Nilsson L I N S L U S E N M e d l e m s t i d n i n g f ö r K a r l s k r ö n a F ö t ö k l u b b Nr 1 Va ren 2013 Almö Foto: Håkan Nilsson Innehållsförteckning Ordfö randen har ördet 3 Ma nadsmö ten hö sten 2013

Läs mer

CAMPUS. Campus. Duettgatan Klasmossen. Forest Hill. Universitetet. Klarinettgatan. Ö Gustavsbergsvägen. Kaprifolgatan Mor Märtas väg CENTRUM

CAMPUS. Campus. Duettgatan Klasmossen. Forest Hill. Universitetet. Klarinettgatan. Ö Gustavsbergsvägen. Kaprifolgatan Mor Märtas väg CENTRUM SKUTBERGET n ata gg n ne tio nin ott ta ss or St sto en n ta a rge a K To t yrk rg og et a dr Sö sid Re äs xn n ta ns tte Jä g vä na en h Lå ags byt gla ga es nd tan pu nk Ra sga mg tan t Ka ata rls n

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

2. (7) Ryck kort i spel. Djurkort. 4 Röda Djur. 4 Grå Djur

2. (7) Ryck kort i spel. Djurkort. 4 Röda Djur. 4 Grå Djur 1. (7) Att utmana sina motståndare i detta spel står alla fritt, se till att bli den förste att lägga ett ryck-kort. När alla ryck-kort har vunnits, är den person med flest ryck-kort vinnaren. Detta fartfyllda

Läs mer

jz j k k k k k k k kjz j k k j j k k k k j j

jz j k k k k k k k kjz j k k j j k k k k j j Avsedet I Podoen melodi ur gamla Valamo losters oihod a d j j Kom, låt oss ge den sista ssen åt den dö de, tac an de Gud. j jz j a d j j j j j j För hon/han har gått ort från si na nä ra och sri der nu

Läs mer

ORIENTERINGS-CLUEDO !!!

ORIENTERINGS-CLUEDO !!! ORIENTERINGS-CLUEDO Alla vet att ett brott har begåtts. Nu måste ditt lag lösa mysteriet. Besök olika platser och skaffa er ledtrådar. Om ni med uteslutningsmetoden kan inse vem som gjorde det, var och

Läs mer

Kortspel. Ett spel - tusen upplevelser

Kortspel. Ett spel - tusen upplevelser Kortspel Ett spel - tusen upplevelser 1 Översikt över korten i kortleken 7 8 9 10 Knekt Överste Kung Ess 2 Prova olika spel Farmor / Mormor 3-5 7, 8, 9, 10, Knekt, Överste, Kung, Ess Reglerna för detta

Läs mer

SPELREGLER. 2-4 deltagare från 10 år

SPELREGLER. 2-4 deltagare från 10 år SPELREGLER 2-4 deltagare från 10 år Fläta samman orden i Alfapet! Med hjälp av bokstavsbrickor och god uppfinningsrikedom bildar ni ord kors och tvärs över spelplanen. Prova gärna spelvarianter där ni

Läs mer

Höstvisa. œ œ. œ œ œ œ œ œ œ. œ œ œ nœ # # j œ # œ œ œ j œ œ œ œ Œ. j œ œ œ. œ œ. œ œ œ œ œ œ. œ œ ? # # # œ j œ. J œ. œ œ œ. œ œ œ œ # œ.

Höstvisa. œ œ. œ œ œ œ œ œ œ. œ œ œ nœ # # j œ # œ œ œ j œ œ œ œ Œ. j œ œ œ. œ œ. œ œ œ œ œ œ. œ œ ? # # # œ j œ. J œ. œ œ œ. œ œ œ œ # œ. opran & Höstvisa Musik:Er auro ext: ove ansson rr: Mani Mattson. lt enor &? Vägen - hemvar myketlångoh - ing- en har agmött.nu blir kväl-lar - ky-li- ga oh se - Ing - en mött. lir kväl - lar- se -... as?

Läs mer

Ur Höga visan. 4. Stycket är i grunden skrivet för enbart kör, men solister kan, om så önskas, sjunga valfria delar för att öka variationen.

Ur Höga visan. 4. Stycket är i grunden skrivet för enbart kör, men solister kan, om så önskas, sjunga valfria delar för att öka variationen. ext ur ibel 2000 venska ibelsällskapet ångernas sång Musik: Eva oller 200 nvisningar 1 Grundtempot i stycket är 115 järdedelsslag per ut ariera det eter eget godtycke, så att texten kan sjungas på ett

Läs mer

Tror du på vampyrer? Lärarmaterial

Tror du på vampyrer? Lärarmaterial sidan 1 Författare: Daniel Zimakoff Vad handlar boken om? Boken handlar om Oskar och hans familj som är på semester i Rumänien. Oskars kompis Emil är också med. De bor hos Ion som har en hund som heter

Läs mer

Känguru 2015 Benjamin (åk 6 och 7)

Känguru 2015 Benjamin (åk 6 och 7) sivu 1 / 8 NAMN KLASS/GRUPP Poängssumma: Känguruskrutt:: Lösgör svarsblanketten. Skriv ditt svarsalternativ under uppgiftsnumret. Lämna rutan tom om du inte vill besvara den frågan. Felaktigt svar ger

Läs mer

orienteringsämnen, geografikunskaper, kunskap om jordens olika djurarter

orienteringsämnen, geografikunskaper, kunskap om jordens olika djurarter 22730 En värld djurresan Nyttigt för: fritt tal, språkutveckling, satsbyggnad social kompetens, laganda orienteringsämnen, geografikunskaper, kunskap om jordens olika djurarter visuell varseblivning av

Läs mer

KAPTEN VANDA OCH VATTENMYSTERIET

KAPTEN VANDA OCH VATTENMYSTERIET KAPTEN VANDA OCH VATTENMYSTERIET Någon har lämnat vattenspår i hela Staffanstorp. Hjälp Kapten Vanda att lista ut vem det är! Ett blött spel för hela familjen. Spelet utgår ifrån: Torget Spelet är skapat

Läs mer

48285i06 22/10/2003 17:04 Page 12

48285i06 22/10/2003 17:04 Page 12 48285i06 22/10/2003 17:04 Page 12 VÄRLDENS UNDERVERK 2003 Hasbro. Med ensamrätt. Distributed in the Nordic region by Hasbro Nordic, Ejby Industrivej 40, DK-2600 Glostrup, Denmark. www.hasbro.com www.monopoly.co.uk

Läs mer

54 kort: 10 plockarkort 10 trädgårdsmästarkort 10 extra arbetarkort 24 fruktträdskort

54 kort: 10 plockarkort 10 trädgårdsmästarkort 10 extra arbetarkort 24 fruktträdskort [page 1] Fruktmarknaden Plocka frukt och vinn fina priser på fruktmarknaden! Skicka dina plockare och trädgårdsmästare till fruktträdgården. Men se upp för tvättbjörnen - han vill stjäla din frukt! Det

Läs mer

Ser ni äng -en? œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ. œ œ Ó. Œ œ. œ œ œ œ œ F. œ œ Œ œ. & Œ œ. œ œ œ œ œ œ œ œ. œ œ œ œ œ œ œ. œ œ œ. œ œ œ œ œ. & œ œ œ œ.

Ser ni äng -en? œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ. œ œ Ó. Œ œ. œ œ œ œ œ F. œ œ Œ œ. & Œ œ. œ œ œ œ œ œ œ œ. œ œ œ œ œ œ œ. œ œ œ. œ œ œ œ œ. & œ œ œ œ. h = 92 Ser ni ängen ur lban poppmuffa för små hundar & 4. Text: arbro Lindgren Musik: Lasse ahlberg Ser ni äng en? & Ser ni äng en, en stor, stor äng? & Ser ni äng en? & Ser ni äng en med grönt, grönt,

Läs mer

Motion till LO-kongressen 2012 Allmän arbetsförsäkring

Motion till LO-kongressen 2012 Allmän arbetsförsäkring Motion till LO-kongressen 2012 Allmän arbetsförsäkring I social d e m o k r a t i s k a partie ts Råds la g o m jobb i börja n av 2008 för d e jag tillsa m m a n s me d tre ka m r a t e r fra m idé n o

Läs mer

För länge sen hos Beethoven

För länge sen hos Beethoven Ludwig van Beethoven ör länge sen hos Beethoven Arrangemang Christian Ljunggren SATB calluna musik hb ör länge sen hos Beethoven Sopran Alt Tenor/Bas 4 8 12 ör länge sen hos Beethoven 4 2 4 2 4 2 j ör

Läs mer

Fader Bergström, stäm upp och klinga (epistel nr 63)

Fader Bergström, stäm upp och klinga (epistel nr 63) Fader Bergström, stäm upp klinga (epistel nr 6) ext musik: Carl Michael Bellman Soprano 1 Soprano 2 lto enor.. Berg - ström, stäm upp.. Berg - ström, stäm upp.. Berg - ström, stäm upp kling - a, öpp -

Läs mer

KARTLÄGGNING. 1.1 Finns kartla ggning, statistik om nyanla nda akademiker inom ramen fo r etableringsreformen? Hur ma nga stannar i regionen?

KARTLÄGGNING. 1.1 Finns kartla ggning, statistik om nyanla nda akademiker inom ramen fo r etableringsreformen? Hur ma nga stannar i regionen? Bilaga 9 KARTLÄGGNING Denna kartläggning syftar till att ta fram information kring hur Arbetsförmedlingen jobbar för att integrera nyanlända akademiker i näringslivet. UTVECKLINGSARBETEN MED ANKNYTNING

Läs mer

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp.

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Förföljaren Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Var på din vakt och håll ögonen öppna, med sylvassa naglar

Läs mer

Birger Sjöberg. Dansbanan. Arrangemang Christian Ljunggren SA T/B + Piano SATB MUSIC

Birger Sjöberg. Dansbanan. Arrangemang Christian Ljunggren SA T/B + Piano SATB MUSIC Birger Söberg Dansbanan Arrangemang Christian Lunggren SA T/B + Piano SATB MUSIC Dansbanan Sopran Birger Söberg Arr. Christian Lunggren Alt 1.Drilla på löten 2.Dyster sluten, 3.Blek är Bestyrarn, 4.Drilla

Läs mer

Neuropedagogik Björn Adler, Hanna Adler och Studentlitteratur 2006. Bilaga 3:1 Arbeta med grundformerna för bokstäver Kognitiv träning i skrivning

Neuropedagogik Björn Adler, Hanna Adler och Studentlitteratur 2006. Bilaga 3:1 Arbeta med grundformerna för bokstäver Kognitiv träning i skrivning Bilaga 3:1 Arbeta med grundformerna för bokstäver Former i bokstäver Våra bokstäver skrivs samtliga med ett antal geometriska former som kombi neras på ett antal olika sätt för att bilda de 29 unika bokstäverna

Läs mer

Önskan av en Bacchi man (Fredmans sång nr 8)

Önskan av en Bacchi man (Fredmans sång nr 8) Soprano 1 Soprano 2 lto Basso 1 Basso 2 Text musik: Carl Michael Bellman 4 2 4 2 4 2 4 2 4 2 ck, ck, b ck, ck, rr: Eva Toller 2006 ck, att vid så -stång-en att vid så -stång-en b att vid så -stång-en att

Läs mer

Opp, Amaryllis (Fredmans sång nr 31)

Opp, Amaryllis (Fredmans sång nr 31) Opp, marylls (Fredmans sång nr 1) Text musk: Carl Mchael Bellman rr: Eva Toller 05 Tenor 1 1Opp, Tag - ma - ryl - ls, vak - na mn ll -! äd - ret stl -, d re - var dra-gen; bör - jar -gen, Tenor 2 Basso

Läs mer

5Chans och risk. Mål. Grunddel K 5. Ingressen

5Chans och risk. Mål. Grunddel K 5. Ingressen Chans och risk ål När eleverna har studerat det här kapitlet ska de kunna: förklara vad som menas med begreppet sannolikhet räkna ut sannolikheten för att en händelse ska inträffa känna till hur sannolikhet

Läs mer

Klipp ut denna del. www.speakbook.org. system för icke-verbal kommunikation. Klipp ut denna del. Klipp ut denna del.

Klipp ut denna del. www.speakbook.org. system för icke-verbal kommunikation. Klipp ut denna del. Klipp ut denna del. Ring bind along this edge Ring bind along this edge Ring bind along this edge Ring bind along this edge Ring bind along this edge Färgblindsvänlig! system för icke-verbal kommunikation www.speakbook.org

Läs mer

1.1. Numeriskt ordnade listor Numerically ordered lists 1.1.1. Enheter med F3= 10 efter fallande F Units with 10 by descending F

1.1. Numeriskt ordnade listor Numerically ordered lists 1.1.1. Enheter med F3= 10 efter fallande F Units with 10 by descending F 1.1. Numeriskt ordnade listor Numerically ordered lists 1.1.1. Enheter med F3= 10 efter fallande F Units with 10 by descending F 1 DET ÄR 2652 282 71 HAR EN 350 140 141 KAN INTE 228 59 2 FÖR ATT 2276 369

Läs mer

LÄRARHANDLEDNING. Art. nr. 7763-074-6 Maxilotto Hemma

LÄRARHANDLEDNING. Art. nr. 7763-074-6 Maxilotto Hemma LÄRARHANDLEDNING Art. nr. 7763-074-6 Maxilotto Hemma Maxilotto - Hemma är framtaget för att på ett roligt och stimulerande sätt hjälpa barn och ungdomar utveckla basordförrådet. Det lämpar sig givetvis

Läs mer

I Kristus själv Stuart Townend/Keith Getry Arr: Thomas Hellsten

I Kristus själv Stuart Townend/Keith Getry Arr: Thomas Hellsten / K G vensk text: Åsa & ara urge I Kristus sälv tuart ownend/keith Getry rr: homas Hellsten Fiol/flöt 4 3 5 1 10 V 2 1I Kris tus Mm sälv ag fun nit liv Han är mitt lus, min kraft, min Mm 14 V sång En sä

Läs mer

R app o r t T A n a l y s a v f as t p r o v. Ut f ä r dad P e r S a mu el s s on

R app o r t T A n a l y s a v f as t p r o v. Ut f ä r dad P e r S a mu el s s on S i da 1 (14 ) A n k o m s tdatum 2018-07 - 09 M R M K on s u l t AB Ut f ä r dad 2018-07 - 16 P e r S a mu el s s on T a v as tg a t a n 34 118 24 S to ck ho lm S w e d en P r o j e kt B e s tnr S p å

Läs mer

Freestanding Monteringsanvisningar

Freestanding Monteringsanvisningar Monteringsanvisningar Tips et underlättar att vara två personer vid montering av den höga lösningen. Ska lösningen ska stå fritt placerat i rummet bör ni använda fötter på båda sidor Om du önskar använda

Läs mer

Ungdomen ä ena dumma fä The Whiffenpoof Song

Ungdomen ä ena dumma fä The Whiffenpoof Song Solo T1 2 B1 2 Tempo ruato ngdomen ä ena dumma fä The Whiffenpoof Song Rit l la Text och musik: Meade Minnigerode, Georges Pomeroy och Tod Galloay Svensk text: Hans lfredson och Tage Danielsson rr Roert

Läs mer

ASTRIDS VISOR Från Lönneberga till de sju haven Arrangemang: ANNA BERGENDAHL

ASTRIDS VISOR Från Lönneberga till de sju haven Arrangemang: ANNA BERGENDAHL STRIS VISOR rån Lönneberga till de sju haven rrangemang: NN BERENHL Sida Opp och ner (Emil i Lönneberga)... 3 Bom sicka bom (Emil i Lönneberga)... 4 Kattvisan (Rasmus på luffen)... 6 Mors lilla lathund

Läs mer

www.hasbro.se www.monopoly.co.uk

www.hasbro.se www.monopoly.co.uk THE SIMPSONS & 2007 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved. Distribueras i Norden av Hasbro Nordic, Ejby Industrivej 40, DK-2600 Glostrup, Danmark. Tillverkat i Irland www.hasbro.se

Läs mer

SNOOKER. Introduktion och de viktigaste reglerna

SNOOKER. Introduktion och de viktigaste reglerna SNOOKER Introduktion och de viktigaste reglerna Snookerhallen i Stockholm AB Det är tillåtet att sprida materialet, i tryckt form, i sin helhet och utan förändringar. Snookerhallen i Stockholm Krukmakargatan

Läs mer

Följ med på Kattresan. Hej enfärgade katt. Följ med på Kattresan. Hej lång-svansade katt. Följ med på Kattresan. Hej gula katt. Följ med på Kattresan

Följ med på Kattresan. Hej enfärgade katt. Följ med på Kattresan. Hej lång-svansade katt. Följ med på Kattresan. Hej gula katt. Följ med på Kattresan blad 1 Kattresan - resekort Hej lilla katt Hej kort-svansade katt Hej röda katt Hej gula katt Hej prickiga katt Hej lång-svansade katt Hej stora katt Hej enfärgade katt juli 2010 ASKUNGE www.askunge.se

Läs mer

NOVATHERM 4FR PROJEKTERINGSANVISNING BRANDISOLERING AV BÄRANDE STÅLKONSTRUKTIONER

NOVATHERM 4FR PROJEKTERINGSANVISNING BRANDISOLERING AV BÄRANDE STÅLKONSTRUKTIONER NOVATHERM 4FR PROJEKTERINGSANVISNING BRANDISOLERING AV BÄRANDE STÅLKONSTRUKTIONER Brandpåverkad stålkonstruktion Temperaturhöjningen i en brandpåverkad stål kon struk tion beror på profilens volym eller

Läs mer

VA GBESKRIVNING PARKERING

VA GBESKRIVNING PARKERING Ryttarbrev Nu är det dags för Vintermästerskapen 2015, FINAL! I detta ryttarbrev hittar du information som är mycket viktig att ta del utav. Läs igenom allt och är det något du ändå undrar över, tveka

Läs mer

Böner på vissa högtidsdagar

Böner på vissa högtidsdagar Böner på vissa högtidsdagar Långfredagens improperier Mitt folk, mitt folk, tänk på allt jag gjort för dig och hur jag bevisat dig e - vig Jag förde dig ju upp ur Egyp -tens kär - lek. land och visa -

Läs mer

UPPGIFT 1 V75 FIGUR 1.

UPPGIFT 1 V75 FIGUR 1. UPPGIFT 1 V75 FIGUR 1. Varje lördag året om spelar tusentals svenskar på travspelet V75. Spelet går ut på att finna sju vinnande hästar i lika många lopp. Lopp 1: 5 7 Lopp 2: 1 3 5 7 8 11 Lopp 3: 2 9 Lopp

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

Originator: SH Approval: Conf ROD: File Name: 55536i06.indd

Originator: SH Approval: Conf ROD: File Name: 55536i06.indd 007 DreamWorks LLC and Paramount Pictures Corporation. Camaro och alla tillhörande symboler och fordonsdesigner är varumärken som tillhör General Motors och används med licens av Hasbro, Inc. Saleen och

Läs mer

Vara kommun. Berit Hallersbo,, personalchef Christina Dahlberg, leankoordinator

Vara kommun. Berit Hallersbo,, personalchef Christina Dahlberg, leankoordinator Vara kommun Berit Hallersbo,, personalchef Christina Dahlberg, leankoordinator Eftermiddagens upplägg Tanken I huvudet på en personalchef Verktyg vi använder..lite om hur vi vandrar vidare VARA VÅGAR!

Läs mer

o n k o k t k t fk t ej k t ek t k t o n k k k k k k jz

o n k o k t k t fk t ej k t ek t k t o n k k k k k k jz Ta tre mideråriga arr. Edeius yr. Herzberg Sra 1 Sra2 At 1 At2 Ter Bass1 Bass2 Sra1 a 4 ej ej t G =120 t t t t t t t a Sra2 4 4 ej ej a At1 4 s dj s s s s dj s s s a At2 4 4 s dj s s s s dj s s s 4 b Ter

Läs mer

2, Vad händer om en boll går sönder, tappar trycket, mitt under en poäng? (1 poäng för rätt svar)

2, Vad händer om en boll går sönder, tappar trycket, mitt under en poäng? (1 poäng för rätt svar) Tennisprov 1, Här kommer några frågor om banans mått. Det står om du ska svar i cm, dm eller m. A, Hur lång är banan från baslinje till baslinje (m)? 23,97 B, Hur lång är banan från dubbellinje till dubbellinje

Läs mer

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Träffa linjen

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Träffa linjen Träffa linjen Övning nr. 1 Alla spelare samlas på en linje med boll. Avstånd till linjen som ska träffa ca 10-15 meter. Varje spelare försöker passa bollen mot linjen och låta den stanna exakt på linjen.

Läs mer

Utrustning Bord Bollar

Utrustning Bord Bollar Utrustning Bord Bordet är tillverkat av mycket hög kvalitativ MDF, medium density fiberboard. Fördelen med detta bord jämfört med ett skifferbord är att det inte väger flera hundra kilo och att det går

Läs mer