Anbudsbegäran gällande stall för upphittade djur

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anbudsbegäran gällande stall för upphittade djur"

Transkript

1 Vår referens: Ketzia Karring Tel: (0) BEGÄRAN Dnr: Anbudsbegäran gällande stall för upphittade djur Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet (nedan kallad ÅMHM) ansvarar för tillsyn och handläggning enligt lagstiftningen gällande miljöskydd, hälsoskydd och djurskydd. ÅMHM ska ordna förvaring och tillfällig skötsel av hundar, katter och andra små motsvarande sällskaps- och hobbydjur som tillvaratagits enligt djurskyddslagen (1998:95). För att detta uppdrag ska kunna skötas söker ÅMHM efter ett företag eller förening som har tillgång till ändamålsenliga lokaler för nämnd verksamhet eller möjlighet att skaffa sådana samt har personal med lämplig kompetens och ett genuint intresse av att driva verksamheten på Åland. Anbudsbegärans innehåll och disposition Detta dokument är indelat i 5 avsnitt: 1. Upphandlingens omfattning och förutsättningar 2. Krav på anbudsgivaren 3. Krav på tjänsten 4. Upphandlingsregler 5. Utvärdering 6. Avtalsvillkor Anbudsbegäran består förutom detta dokument även av följande bilagor: Djurskyddskrav, bilaga 1 Svarsformulär, bilaga 2 ÅLANDS MILJÖ- OCH HÄLSOSKYDDSMYNDIGHET Adress: Norragatan 17, AX Mariehamn Tel: (0) Fax: (0) E-post: kansliet@amhm.ax

2 1. Upphandlingens omfattning och förutsättningar Enligt djurskyddslagen ska ett tillvarataget sällskapsdjur förvaras minst 15 dagar varefter ÅMHM beslutar om djuret kan säljas, överlåtas på annat sätt eller avlivas. ÅMHM söker en förening eller ett företag som har möjlighet att upprätthålla och driva ovan nämnda verksamhet i form av ett stall för upphittade djur. Om verksamhetsutövaren har intresse och möjlighet kan denne i privat regi även driva ett djurskyddshem som omhändertar de tillvaratagna djuren om ingen ägare hittas inom 15 dagar. ÅMHM är inte skyldig att upprätthålla ett djurskyddshem. Det är viktigt att skilja på stall för upphittade djur och djurskyddshem. Allmän hälsokontroll och akut veterinärvård gällande djur som omhändertas i stallet för upphittade djur utförs i första hand av ÅMHM:s veterinärer. Polisen på Åland har hittills haft skyldighet att ta hand om herrelösa djur och kommer även i fortsättningen att samarbeta med ÅMHM. Djuren kommer att i första hand föras till stallet av privatpersoner men kan även komma via polisen eller annan myndighet. ÅMHM uppskattar att antal inlämnade djur uppgår till ca 20/år. Avtalstid Avtalet planeras att gälla fem år med möjlighet till ett + ett års förlängning (7 år). Exakta startdatum regleras vid avtalstecknandet. ÅHMH förbehåller sig rätten att besluta om förlängning. 2. Krav på anbudsgivare S-1: Verksamhetsutövaren ska ha kompetens gällande djurskötsel, antingen en lämplig utbildning eller uppvisad erfarenhet som motsvarar utbildning. Bifoga CV som visar anbudsgivarens utbildning eller uppvisad erfarenhet av djurskötsel. S-2: Verksamhetsutövaren ska visa att de har tillgång till resurser för att driva verksamheten på ett tillfredställande sätt. Bifoga en kortfattad beskrivning av företaget/organisationen (företags-/organisationsform, år i branschen, verksamhet, erfarenhet av liknande uppdrag, omsättning, bemanning, etc.) samt redovisa en väl utvecklad verksamhetsidé kring föremålet för denna upphandling som belyser de allmänna förutsättningarna för verksamheten. Bifoga en beskrivning av tilltänkt personal för att driva verksamheten på ett tillfredsställande sätt. Uppge anbudsgivarens kontaktuppgifter, FO-/organisationsnummer och ansvarig person. S-3: Verksamhetsutövaren ska inte vara dömd för brott mot djurskyddslagen. Anbudsgivaren ska intyga att denne inte är dömd för brott mot djurskyddslagen genom att inlämna utdrag ur straffregistret. S-4: Anbudsgivaren ska visa att förutsättningar finns att ha en lämplig lokal för verksamheten. Anbudsgivaren ska visa att förutsättningar finns att ha en lämplig lokal för verksamheten genom att lämna in en ritning över befintliga eller planerade utrymmen inklusive lagerutrymmen för t.ex. foder, strö och burinredning. Uppge en tidsplan för iordningställande av utrymmen och när verksamheten kan inledas. S-5: Verksamhetsstället ska ha goda vägförbindelser d.v.s. vara beläget i närheten av en huvudväg. Beskriv verksamhetens geografiska placering. 2 (21)

3 S-6: Verksamhetsstället ska vara beläget på fasta Åland. En samlad bedömning kommer ske av anbudsgivarens beskrivning av verksamheten samt av referenser. Referenstagningen syftar till att få information om anbudsgivarens yrkeskunnande, effektivitet, erfarenheter och tillförlitlighet. Anbudsgivare ska lämna minst två referenser. Referenserna bör avse liknande uppdrag som upphandlingen avser. För nystartade företag som saknar möjlighet att lämna referenser, ska referenser istället lämnas för den person som kommer ansvara för uppdragets genomförande. Namn på kontaktperson för respektive referensuppdrag samt dennes telefonnummer och e-post adress ska anges i anbudet. Anbudsgivaren ska även ha betalat skatter och lagstadgade socialskyddsavgifter. Den anbudsgivare som väljs ut ska senast vid kontraktskrivandet inlämna uppgifter om: Skriftlig acceptans av eventuella grannar gällande den planerade verksamheten Intyg över anbudsgivarens registrering i närings- eller yrkesregistret. Intyg från skattemyndigheten över att anbudsgivaren inte har försummat att betala skatter, förskottsinnehållningar eller lagstadgade socialskyddsavgifter. 3. Krav på tjänsten Krav på utförande av tjänsten (ska-krav): S-1: Det ska finnas möjlighet för privatpersoner att lämna djur till stallet alla vardagar under en bestämd tid (3 timmar). Beskriv på vilket sätt denna service kommer att upprätthållas. S-2: Verksamhetsutövaren ska kontakta ÅMHM-veterinär inom ett dygn då ett djur anlänt till stallet. Beskriva på vilket sätt denna service kommer att upprätthållas. S-3: Utrymmena och skötseln av de olika djurarterna ska uppfylla gällande djurskyddskrav. (listas i bilaga 1). S-4: Anbudsgivaren ska godkänna avtalsvillkoren. S-5: Pris, samtliga pris ska anges i euro exkl. mervärdesskatt. Ur anbudet ska det specifikt framgå: Årlig grundersättning för att utrymme och personal finns tillgänglig. Detta inbegriper även värme, vatten och renhållningskostnader samt underhåll av lokal och inventarier samt administrativa kostnader. Ersättning för aktiv verksamhet d.v.s. pris per dygn och djurslag då det finns djur i stallet. I detta pris ska ingå skötseln av djuren, foder, strö, städning och tvätt av burar. 3 (21)

4 Urvalskriterier, d.v.s. kriterier som ligger till grund för utvärdering av anbuden (bör-krav): B-1: Anbudsgivaren bör kunna inleda verksamheten så fort som möjligt. Beskriv när ni kan inleda verksamheten enligt avtalsvillkoren. B-2: Verksamhetsutövaren bör aktivt göra insatser för att så fort som möjligt hitta djurens ägare. Beskriv vilka insatser och metoder ni kommer att använda för att så fort som möjligt hitta djurens ägare. B-3: De upphittade djuren bör inte komma i direkt kontakt med andra djur p.g.a. smittrisk. Beskriv hur ni kommer att uppfylla detta. 4. Upphandlingsregler Upphandlingsform Denna upphandling omfattar tjänster och genomförs som en öppen upphandling enligt Ålands landskapsregerings beslut (ÅFS 41/2006) gällande vissa upphandlingar. Upphandlingsformen medger inte förhandling, varför det är av stor vikt att alla krav och villkor enligt denna anbudsförfrågan följs och att bästa villkor/pris lämnas i anbudet. Lämnande av anbud Anbud i form av bifogad svarsblankett med bilagor ska sändas i slutet kuvert till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, Norragatan 17, Mariehamn, Åland. Kuvertet bör märkas med texten Anbud djurskyddsstall. Anbud inlämnade per fax eller e-post accepteras inte. Sista inlämningsdag och klockslag ska vara den 10 december 2012 kl Anbud som lämnats in för sent beaktas inte, oavsett orsak. Anbudet ska vara giltigt i minst fyra månader från anbudstidens utgång. Anbudet skall vara skriftligt i minst ett exemplar, undertecknat av behörig firmatecknare. Anbudet ska vara på svenska. Annonsering Annonsunderlaget för denna upphandling har sänts till Ålandstidningen och Nya Åland samt publiceras på ÅHMS hemsida: Offentlig handling Alla inlämnade anbud behandlas i enlighet med bestämmelserna i landskapslag (ÅFS 1977:72) om allmänna handlingars offentlighet. Inkomna anbud är inte offentliga förrän upphandlingsavtalet ingåtts eller om upphandlingen avbryts. När upphandlingskontrakt har slutits blir som huvudregel alla anbud offentliga handlingar. Anbudsbegäran Om anbudsgivare anser att uppgift(er) i anbud bör beläggas med sekretess ska utförlig motivering ges i anbudet. I annat fall förutsätts att anledning till sekretess saknas. Sekretessprövning kan inte göras i förväg och garantier kan därför inte lämnas. Generellt sett är möjligheterna att sekretessbelägga anbud starkt begränsade sedan upphandlingen avslutats. Detta gäller särskilt 4 (21)

5 uppgifter i anbud som rör utvärderingskriterierna och därför är prisuppgifter i huvudsak inte möjligt att sekretessbelägga. Förbehåll ÅMHM förbehåller sig rätten att anta delar av eller hela anbudet. Frågor under anbudstiden Frågor under anbudstiden lämnas skriftligt via e-post till kontaktpersonen för upphandlingen, senast innan anbudstidens utgång. Samtliga frågor och svar på dessa kommer att publiceras innan anbudstidens utgång. Endast skriftliga svar är bindande för ÅMHM. Anbudsgivarna bör därför kontrollera uppgifterna på hemsidan. Kontaktuppgifter Frågor om upphandlingen under anbudstiden besvaras av: Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet Kontaktperson: Ketzia Karring Norragatan 17, Mariehamn Telefon: Fax: E-post: ketzia.karring@amhm.ax 5. Utvärdering Efter anbudstidens utgång öppnas samtliga anbud och först kontrolleras att kraven på anbudsgivare är uppfyllda. Endast de anbudsgivare som bedöms uppfylla kraven går vidare till en kontroll av att samtliga ska-kraven för verksamheten är uppfyllda. Om de inte är uppfyllda beaktas inte anbudet vidare. Sedan görs en värdering av prisförslag och bör-krav enligt nedanstående utvärderingsmetod, dessa faktorer viktas mot varandra och det totalt mest fördelaktiga erbjudandet vinner anbudsgivningen. Pris vikt 70% Uppfyllelse av bör- krav vikt 30% B-1: 15% B-2: 10% B-3: 5% Pris Vid utvärderingen jämförs anbudsgivarnas totalpris. Totalpriset definieras som ÅMHM s sammanlagda utgifter på ett år med en beläggning på 15 katter i 15 dagar samt 5 hundar i 15 dagar. Om anbudsgivaren anger ej definierade faktorer som påverkar slutpriset i sitt anbud så förbehåller sig ÅMHM att bedöma hur detta påverkar årsutgiften. Anbudet med det lägsta totalpriset erhåller 1 poäng. Poängantalet för de övriga anbuden beräknas enligt följande: Prispoäng = lägsta pris/givet anbudspris x 1 5 (21)

6 T.ex. om det lägsta anbudet ligger på 100 och det näst lägsta på 110 erhåller det lägsta anbudet 1 poäng medan det näst lägsta erhåller (100/110 x 1) = 0,91 poäng. Vid bedömningen används två decimaler med avrundning upp om den tredje decimalen är 5 eller högre. Bör-krav Bör-kraven bedöms och betygsätts 0-1 enligt följande betygsskala: Kravuppfyllelse Betyg Mycket hög 1 Hög 0,75 Medel 0,5 Låg 0,25 Ingen 0 Betyg och prispoäng multipliceras därefter med viktningen för det aktuella kriteriet enligt följande: Prispoäng 0,70 B-1: 0,15 B-2: 0,10 B-3: 0,05 Summa: 1 Samtliga erhållna poäng summeras för att få fram slutpoängen. Sammanräkning och resultat Anbudsgivarens slutpoäng blir en siffra mellan 0 och 1. Det anbud som får högst slutpoäng vinner anbudsgivningen. För det fall två eller flera anbud efter utvärderingen betraktas som likvärdiga (det vill säga erhållit samma slutpoäng) kommer anbuden rangordnas efter pris. 6. Avtalsvillkor Parter Kontaktpersoner under avtalstiden är: För ÅMHM Namn: Adress: E-post: Telefon: 6 (21)

7 För leverantören Namn: Adress: E-post: Telefon: Vardera part förbinder sig att utan dröjsmål skriftligen meddela om förändrade kontaktuppgifter. Omfattning Leverantören åtar sig att tillhandahålla stall för upphittade djur under avtalsperioden i enlighet med kraven i förfrågningsunderlaget inkl. dess bilagor. Leverantören skall följa de krav som ställs i djurskyddslagstiftningen, samt de uppställda kraven i bilaga 1 Djurskyddskrav. Leverantören ska inte vara dömd för brott mot djurskyddslagen, detta gäller även all personal som arbetar hos leverantören. Leverantören ska hålla bokföring över stallets djur. Ur bokföringen ska det åtminstone framgå uppgifter om varje djur såsom art, ras, kön, kännetecken, id-nummer, uppskattad ålder, eventuella avvikelser och veterinärbehandlingar. Även ankomstdag och tid samt hur länge djuret omhändertagits ska framgå ur bokföringen som skall sparas i 3 år. Bokföringen ska tillställas ÅMHM årligen. Om djurets ägare hittas ska leverantören ta ägarens kontaktuppgifter och överlämna dem till ÅMHM för vidare debitering. Fakturerings och betalningsvillkor Fakturering sker månadsvis. Betalning erläggs inom 30 dagar räknat från fakturans ankomstdag. En förutsättning för att fakturan ska kunna betalas är att fakturan är korrekt. Inga fakturerings- eller expeditionskostnader får förekomma. Dröjsmålsränta erläggs enligt vad som stadgas i räntelagen (FFS 340/2002). Avtalshandlingar Förekommer i handlingarna mot varandra stridande uppgifter eller föreskrifter, gäller de inbördes i nedan angiven ordning, om inte omständigheterna uppenbarligen föranleder annat: 1. Ändringar i eller tillägg till detta avtal som skriftligen godkänts av avtalets parter 2. Detta avtal 3. Anbudsförfrågan 7 (21)

8 4. Allmänna avtalsvillkor för offentlig upphandling av tjänster JYSE 2009 Tjänster 1 5. Anbudet Alla tillägg och/eller ändringar till avtalet, kräver parternas samtycke och ska ske skriftligen. Priser I priset ingår inte mervärdesskatt. Leverantören debiterar mervärdesskatt enligt gällande lag. Priset inkluderar den kontraktsenliga tjänsten och framkommer i anbudet. Prisklausul Priset för tjänsten är fast under första avtalsåret. Framställan om förhandling om prisändring därefter ska vara ÅMHM tillhanda för godkännande senast 30 kalenderdagar före ikraftträdande. För prishöjning ska kostnadshöjningar kunna vidimeras. Om överenskommelse därvid ej kan träffas har båda parter rätt att säga upp avtalet med tre månaders varsel, med senast överenskomna pris gällande under uppsägningstiden. Vid ny prisöverenskommelse ska denna gälla i 12 månader därefter. Överlåtelse av avtal och ägarskifte Leverantören får inte utan ÅMHMs skriftliga godkännande överlåta, upplåta eller pantsätta rättigheter enligt detta avtal, varken helt eller delvis till tredje part. Det informeras härmed om att ÅMHMs möjlighet att godkänna överlåtelse av avtal är starkt begränsad enligt upphandlingslagstiftningen. Likaså ska skriftligt godkännande från ÅMHM inhämtas i förväg vid väsentliga förändringar av ägarförhållanden hos leverantören. ÅMHM har rätt att föra över kontraktet till en sådan tredje part som helt eller delvis tar över ÅMHMs uppgifter. Avtalstid och uppsägning Avtalstiden löper från och med 201X-XX-XX till och med 20XX-XX-XX (5 år) med möjlighet till ett + ett års förlängning (max 7 år). Avtalet upphör att gälla utan föregående uppsägning vid avtalstidens utgång. ÅHMH förbehåller sig rätten att besluta om förlängning. Beslut härom ska skriftligen meddelas leverantören senast 6 månader före avtalsperiodens utgång. Eventuell uppsägning under pågående avtalstid skall vara skriftlig och uppsägningstiden är sex månader. Uppsägningstiden börjar löpa från och med ingången av den månad som följer efter uppsägningen. Båda parter har rätt att utan ersättningsskyldighet uppsäga avtalet. En förutsättning för avtalets giltighet är även att Lagtinget beviljar årliga medel för verksamhetens utförande. 1 ublikationer/ allmaen/jyse_2009_tjaenster.pdf 8 (21)

9 Leverantören förbinder sig att vid avtalets upphörande lämna samtliga uppgifter som har betydelse för ÅMHM, så att ÅMHM vid kommande upphandlingstillfälle kan ge anbudsgivare likvärdiga förutsättningar att beräkna sina anbud eller för att ta över uppdraget. Försäkringar Leverantören ska teckna och under ansvarstiden ha en ansvarsförsäkring med ett försäkringsbelopp som motsvarar avtalat skadeståndsansvar. Leverantören ska på begäran till ÅMHM lämna bevis om att sådan ansvarsförsäkring finns. Saknas föreskriven försäkring är detta att betrakta som ett väsentligt avtalsbrott och utgör skäl för hävning. Säkerhet och sekretess Leverantören förbinder sig att inte till någon enskild eller juridisk person röja uppgifter som leverantören tar del av i samband med uppdraget, vare sig det sker muntligen, genom att en handling lämnas ut eller på annat sätt. Leverantören förbinder sig även att inte nyttja sådan uppgift utan särskilt, skriftligt, tillstånd från ÅMHM. Leverantören ansvarar för att personalen har erforderlig information gällande sekretessregler. Sekretessen gäller även efter det att uppdraget har upphört. Vite och skadeståndsanspråk Krav på vite eller skadestånd ska skriftligen framställas senast tre månader efter det att felet, förseningen eller skadan upptäckts. Endera parten äger ej rätt att begära skadestånd vid eventuell ogiltigförklaring av avtalet i det fall parten kände till ogiltighetsgrunden vid avtalets tecknande. Vite kan utkrävas om leverantören inte utan dröjsmål eller inom tid som angivits i varning inte hörsammar en begäran från ÅMHM om rättelse av fel eller brist. ÅMHM har i sådant fall rätt att, istället för att häva avtalet, utkräva avtalsvite enligt detta avtal. Hävning ÅMHM har rätt att häva avtalet och få ersättning för skada om leverantören: väsentligt misskött uppdraget misskött uppdraget och inte utan dröjsmål efter skriftlig anmodan (varning) vidtagit rättelse i väsentligt hänseende brutit mot avtalet och inte utan dröjsmål efter skriftlig anmodan vidtagit rättelse. kommer på obestånd och inte ofördröjligen efter begäran ställer betryggande säkerhet för sitt åtagande inte fullgör eller på annat sätt missköter redovisning och betalning av skatter och avgifter utan medgivande från LR överlåter avtalet på annan utan medgivande från LR genomför ägarskifte av väsentlig betydelse för LR 9 (21)

10 saknar föreskriven försäkring lämnat oriktiga uppgifter i anbudet och dessa uppgifter har varit av väsentlig betydelse vid bedömningen av tilldelning av avtal Om påtagliga brister förekommer med regelbundenhet oavsett om de var för sig åtgärdas inom rimlig tid kan en sådan regelbundenhet utgöra grund för såväl skadestånd som hävning av avtal. Om leverantören missköter uppdraget har ÅMHM rätt att låta avhjälpa felet eller bristen på leverantörens risk och bekostnad eller begära sådant prisavdrag som motsvarar felet eller bristen. Hävning ska ske skriftligen och kostnadsfritt för ÅMHM. ÅMHM äger därutöver rätt att erhålla ersättning för uppkomna kostnader i samband med hävning. Leverantören har rätt att häva avtalet och få ersättning för skada om ÅMHM väsentligt misskött uppdraget. Leverantören är i dessa fall berättigad till ersättning för utförd del av uppdraget, skälig kostnad för avveckling samt utebliven skälig vinst på den del av uppdraget som inte blivit utförd. Hävning ska ske skriftligen och kostnadsfritt. Tvistelösning Tvist med anledning av ingånget avtal ska i första hand lösas av parterna gemensamt. Kan inte parterna enas ska tvist istället avgöras i Ålands tingsrätt enligt åländsk rätt. Leverantören får inte avbryta eller uppskjuta fullgörandet av de prestationer som avtalats under åberopande av att tvisteförfarande inletts eller pågår. Underskrift Detta avtal har uppgjorts i två likalydande exemplar, ett för vardera Datum ÅHMH Leverantören 10 (21)

11 Bilaga 1 - djurskyddskrav Allmänna krav Med förvaringsutrymme för hund eller katt avses det utrymme där djuret hålls. Förvaringsutrymmen för hundar och katter är till exempel inhägnader, rastgårdar eller för djur lämpliga burar. I förvaringsutrymmet ska hundens eller kattens naturliga behov beaktas så väl som möjligt. Djurets förvaringsutrymme ska vara tillräckligt rymligt, skyddande, ljust, rent och säkert. Dessutom ska utrymmet ha för djurarten lämplig inredning och annan utrustning. Förvaringsutrymmet ska erbjuda tillräckligt skydd mot ogynnsamma väderförhållanden samt mot oskälig köld, värme, drag och fukt. Det ska vara möjligt att sköta och inspekteradjuren i förvaringsutrymmet utan svårigheter. Djurskyddsaspekterna bör beaktas redan vid planeringen av utrymmena. Hundarnas eller katternas förvaringsutrymme samt dess konstruktioner och anordningar ska planeras, byggas och skötas så att de är trygga för djuret och så att risken för att djuret ska kunna rymma kan minimeras. I förvaringsutrymmet måste djuren kunna stå och vila i naturlig ställning samt röra på sig. Katter och hundar får hållas i lådor eller burar avsedda för transport av dem eller i motsvarande små utrymmen bara om djurtransporten, en sjukdom hos djuret eller något annat tillfälligt och godtagbart skäl så kräver. Förhållandena i förvaringsutrymmet Belysningen, luftens kvalitet, temperaturen och den relativa luftfuktigheten i förvaringsutrymmena ska vara anpassade till djurens behov. Hundar och katter får inte oavbrutet utsättas för buller som överstiger 65 decibel (db(a)). Ventilationen får inte ge upphov till skadligt drag. Renhållning och underhåll av förvaringsutrymmet Hundens och kattens förvaringsutrymmen och dess konstruktioner, utrustning och anordningar ska hållas rena och i gott skick så att de inte skadar djuren eller äventyrar deras hälsa och välfärd. Anordningar och redskap Utrustning och anordningar avsedda för hållande och skötsel av hund eller katt ska hållas rena och i gott skick. Kärl och anordningar avsedda för utfodring och vattning ska placeras så att djuret utan svårighet kan äta och dricka. Tillsyn Djur som tagits om hand får inte lämnas utan skötsel eller överges. Djuren måste få tillräckligt med lämplig föda, dryck och annan behövlig skötsel. Kattens och hundens hälsa och välbefinnande ska inspekteras minst en gång om dagen. Om avvikelser noteras ska omedelbara åtgärder vidtas för att utreda och korrigera situationen. 11 (21)

12 Tillräcklig uppmärksamhet bör fästas vid att hunden eller katten kan tillfredsställa sina arttypiska behov av motion. En fullvuxen hund ska dagligen rastas tillräckligt ofta. Vid omställningar i hundars eller katters sociala relationer förekommer ofta aggressivt beteende. Vid sammanslagning av grupper av djur eller när nya djur införs i gruppen, ska särskild uppmärksamhet fästas vid eventuella beteendeproblem. Djur som uppträder aggressivt mot varandra eller annars kan skada varandra ska hållas åtskilda, eller så ska djuren ha möjlighet att fly och gömma sig undan de andra djuren. Rastgård Med rastgård avses en rastningsgård eller annat motsvarande inhägnat eller på annat sätt tydligt avgränsat område utomhus, avsett för katt eller hund. Hundens eller kattens rastgård ska vara tillräckligt rymlig med hänsyn till djurets art, ras, storlek och aktivitetsbehov samt djurens antal. Underlaget ska vara sådant att det lätt kan hållas torrt. Vid behov ska marken vara dränerad eller försedd med avlopp. Rastgården får inte vara så hal att det finns risk att djuret skadar sig. Rastgårdens stängsel ska beträffande konstruktion och material vara lämpligt för djuren samt sådant att det hindrar djuren från att rymma. Om stängslet är gjort av nät, ska maskorna vara av en sådan storlek att djuret inte kan fastna i nätet. Taggtråd får inte användas för inhägnad av rastgården. Djur som hålls i rastgårdar ska ha möjlighet att komma in i en ändamålsenlig koja eller annat ändamålsenligt viloställe, som ger tillräckligt skydd mot väder och vind. Vattning och utfodring Vid utfodringen ska man beakta de enskilda djurens behov och säkerställa att varje djur får tillräckligt med föda. Vid utfodringen ska särskild vikt fästas vid artspecifika krav på fodrets näringsinnehåll och sammansättning. De kärl och anordningar som används för utfodring och vattning ska hållas rena. Urin och avföring får inte förorena foder eller dricksvatten. Behandling och hantering av djur Hundar och katter ska behandlas lugnt, och vid hantering av djur måste man försöka utnyttja deras arttypiska beteende. Djur får inte skadas eller behandlas våldsamt och de får inte i onödan skrämmas eller skärras upp. Om fler än sex hundar vistas i samma rastgård, ska ytan ökas i lämplig mån med beaktande av tabellen. 12 (21)

13 Hundar Hund som hålls kopplad på ett visst ställe Hundar som är mindre än ett år får endast tillfälligt hållas kopplade på ett ställe. En hund får hållas kopplad annat än tillfälligt endast i omedelbar närhet av en bebodd byggnad. Inomhus får hundar hållas kopplade tillfälligt endast under korta stunder och av godtagbara skäl. Hundar som hålls kopplade utomhus annat än tillfälligt ska ha ett utrymme på minst 40 m² att röra sig på. Det bör inte vara möjligt för hundens löplina att snurra sig runt träd, stolpar eller motsvarande hinder och hunden ska ha ett halsband som är tillräckligt brett och som kan justeras. Halsbandet får inte vara gjort av metall eller vara strypande. En hund som hålls kopplad utomhus annat än tillfälligt ska ha möjlighet att komma in i en ändamålsenlig hundkoja eller annat ändamålsenligt viloställe, som ger den tillräckligt skydd mot väder och vind. Hundkoja eller annat motsvarande skydd Bestämmelserna om hundkojor ska iakttas i tillämpliga delar också då det gäller andra motsvarande skydd mot väder och vind. En hundkoja ska till sin storlek, konstruktion och utrustning vara lämplig för hunden. Kojans väggar, tak och golv ska vara täta och vid behov värmeisolerade. Kojans botten ska vara upphöjd från marken. Kojan ska hållas ren och torr. Hunden ska ha ett underlag att ligga på. Bur avsedd för hund Höjden i en bur eller motsvarande utrymme avsett för hund ska vara minst två gånger hundens längd från bröstbenet till svansfästet. Om fler än en hund vistas i samma bur eller något annat motsvarande utrymme, bestäms höjden enligt den största hundens längd. Golvet i buren ska ha fast botten. Burstorlek, yta m²/hundens medelvikt: Hundens vikt Max 5kg 10kg 20kg 30kg 40kg Min 50kg Burstorlek 2m² 2m² 2,5m² 3,5m² 4,5m² 5,5m² Då det gäller stall för upphittade hundar kan utrymmeskraven i tabellen ovan minskas, när omhändertagandet är kortvarigt, dock högst med 50 %. Katter I förvaringsutrymmet för katter ska det finnas lämpliga klätter- och klösanordningar. Dessutom ska det finnas en kattlåda eller annat lämpligt utrymme där katterna kan uträtta sina behov. Om katter hålls lösa i ett rum eller annat motsvarande större utrymme ska utrymmet per fullvuxen katt vara minst 1 m², dock så att den totala golvytan alltid är minst 5 m². Om en katt hålls i en bur eller motsvarande utrymme annat än tillfälligt ska golvytan i utrymmet vara minst 1,5 m² och höjden minst 1,3 m. Om flera 13 (21)

14 katter hålls i samma bur eller motsvarande utrymme ska utrymmet per katt vara minst 0,7 m². Golvet ska ha fast botten. Då det gäller stall för upphittade katter kan de ovannämnda utrymmeskraven minskas, ifall omhändertagandet och förvaringen är kortvarig, dock högst med 50 %. Katter får inte hållas kopplade annat än tillfälligt och kortvarigt. Katten ska då vara under ständig uppsikt. 14 (21)

15 Bilaga 2 - svarsblankett Fyll i formuläret, signera och skicka till ÅMHM innan anbudstidens utgång. Kraven i formuläret finns beskrivna i anbudsbegäran, det är viktigt att alla uppgifter som begärs lämnas till ÅMHM. Företagsinformation Företag FO-/organisationsnummer Adress Telefon Företagsfaxnummer e-postadress Webbadress Personlig information Ansvarig person Adress Telefon Mobiltelefon E-postadress Personnummer 15 (21)

16 Kravuppfyllelse Anbudsgivare: S-1; beskriv och bifoga CV S-2; bifoga redogörelsle S-3; bifoga utdrag ur straffregistret S-4; beskriv och bifoga ritning, tidsplan S-5; beskriv S-6; bekräfta Ange minst 2 referenser 16 (21)

17 Kravuppfyllelse Anbudsgivare: Beskriv Uppdrag 1: Referenspersonens namn: Telnr: E-post: Beskriv Uppdrag 2: Referenspersonens namn: Telnr: E-post: 17 (21)

18 Kravuppfyllelse Tjänsten: S1; beskriv S-2; beskriv S-3; bekräfta S-4; bekräfta 18 (21)

19 Kravuppfyllelse Tjänsten: S-5; ange prisuppgifter 19 (21)

20 Kravuppfyllelse Bör-krav: B-1; ange tidsplan B-2; beskriv B-3; beskriv 20 (21)

21 Underskrift Anbudets giltighetstid: (minst fyra månader från sista dag att lämna in anbud) Ort: Datum: Underskift: Namnförtydligande: 21 (21)

Anbudsbegäran gällande byte av fönster

Anbudsbegäran gällande byte av fönster Anbudsbegäran gällande byte av fönster De Gamlas Hem, nedan kallat DGh begär härmed in anbud på byte av 39 fönster. Anbudsbegäran gäller hela arbetet, d.v.s. såväl borttagande av befintliga fönster, montering

Läs mer

Avtal gällande utbildning i svenska för inflyttade i arbete

Avtal gällande utbildning i svenska för inflyttade i arbete Avtal gällande utbildning i svenska för inflyttade i arbete 1 Parter Ålands landskapsregering Mariehamns stad/medborgarinstitutet Kontaktperson: Bodil Regårdh Kontaktperson: Siv Ekström Adress: Strandgatan

Läs mer

1 Anbudsbegäran gällande upphandling av bilar

1 Anbudsbegäran gällande upphandling av bilar Diarienr: ÅLR2015/7690 Datum: 26.06.2015 1 Anbudsbegäran gällande upphandling av bilar Ålands landskapsregering, nedan förkortat landskapsregeringen, inbjuder leverantörer att lämna anbud på ramavtal för

Läs mer

Anbudsbegäran gällande byte av fönster

Anbudsbegäran gällande byte av fönster Anbudsbegäran gällande byte av fönster De Gamlas Hem, nedan kallat DGH begär härmed in anbud på byte av 61 fönster ( i annons uppgavs 59). Arbetet ska utföras vintern/våren 2015. Anbudsbegäran gäller hela

Läs mer

Avtal om särskilda tjänster Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet (AMS) och?

Avtal om särskilda tjänster Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet (AMS) och? Avtal om särskilda tjänster Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet (AMS) och? 1 AVTALSVILLKOR 1.1 Omfattning och ekonomiska villkor 1.1.1 Ombud för avtal Kontaktpersoner under avtalstiden är:

Läs mer

FO nummer/org. nummer Adress E-post Telefon Vardera part förbinder sig att utan dröjsmål skriftligen meddela om förändrade kontaktuppgifter.

FO nummer/org. nummer Adress E-post Telefon Vardera part förbinder sig att utan dröjsmål skriftligen meddela om förändrade kontaktuppgifter. Bilaga 4 Avtalsutkast 1 AVTAL 1.1 Omfattning och ekonomiska villkor 1.1.1 Ombud för avtal Kontaktpersoner under avtalstiden är: För Åda Ab Namn Anette Korpi FO Nummer 2652001-2 Adress Elverksgatan 10 22

Läs mer

1 Anbudsbegäran gällande gradsax

1 Anbudsbegäran gällande gradsax Datum: 12.11.2014 1 Anbudsbegäran gällande gradsax Ålands yrkesgymnasium, nedan kallad ÅYG, begär härmed in anbud på gradsax för verkstadsmiljö lämpad för undervisning i yrkesämnen inom verkstads- och

Läs mer

AVTAL Drivmedel på pump

AVTAL Drivmedel på pump AVTAL Drivmedel på pump 1. PARTER 1.1 Ålands landskapsregering FO: 0145076-7,PB 1060, 22 111 Mariehamn, Åland (nedan "Beställaren") och 1.2 [Namn företag (FO-nummer)] [Adress] (nedan "Leverantören") 2.

Läs mer

Vardera parten förbinder sig att utan dröjsmål skriftligen meddela om förändrade kontaktuppgifter.

Vardera parten förbinder sig att utan dröjsmål skriftligen meddela om förändrade kontaktuppgifter. Ramavtal gällande Kommunsammanslagingsutredning 1 Omfattning 1.1 Avtalets parter Avtal av nedanstående lydelse har ingåtts mellan parterna Ålands landskapsregering nedan kallad myndigheten och [den ekonomiske

Läs mer

BILAGA 2 AVTAL OM UPPHANDLING AV KAFFE, TE, KAKAOPULVER OCH CHOKLADDRYCKER

BILAGA 2 AVTAL OM UPPHANDLING AV KAFFE, TE, KAKAOPULVER OCH CHOKLADDRYCKER BILAGA 2 AVTAL OM UPPHANDLING AV KAFFE, TE, KAKAOPULVER OCH CHOKLADDRYCKER Avtalsparter Beställare Utförare 2. Entreprenör... Centrallagret 22111 Mariehamn Entreprenör... Föremål för avtalet Avtalsparterna

Läs mer

1 Anbudsbegäran gällande fräsmaskin

1 Anbudsbegäran gällande fräsmaskin Datum: 12.11.2014 1 Anbudsbegäran gällande fräsmaskin Ålands yrkesgymnasium, nedan kallad ÅYG, begär härmed in anbud på fräsmaskin för verkstadsmiljö lämpad för undervisning i yrkesämnen inom verkstads-

Läs mer

Protokoll fört vid enskild föredragning Kansliavdelningen Allmänna byrån, personalenheten, K18

Protokoll fört vid enskild föredragning Kansliavdelningen Allmänna byrån, personalenheten, K18 PROTOKOLL Nummer 1 13.8.2012 Sammanträdesdatum Protokoll fört vid enskild föredragning Kansliavdelningen Allmänna byrån, personalenheten, K18 Beslutande Föredragande Justerat Minister Personalsekreterare

Läs mer

Planerad uppdragsstart är från och med början av maj. Uppdraget beräknas pågå till slutet av Oktober.

Planerad uppdragsstart är från och med början av maj. Uppdraget beräknas pågå till slutet av Oktober. 1 AVTALSVILLKOR 1.1 Omfattning och ekonomiska villkor 1.1.1 Ombud för avtal Kontaktpersoner under avtalstiden är: För den upphandlande enheten Namn Adress E-post Telefon För leverantören Namn Adress E-post

Läs mer

Anbudsbegäran gällande julfest 2017.

Anbudsbegäran gällande julfest 2017. Diarienr: ÅLR 2017/841 Datum: 30.01.2017 Anbudsbegäran gällande julfest 2017. Anbudsbegäran gäller arrangerande av julfest under året 2017, med möjlighet till förlängning med ett (1) plus ett (1) plus

Läs mer

För leverantören Namn Adress E-post Telefon Vardera part förbinder sig att utan dröjsmål skriftligen meddela om förändrade kontaktuppgifter.

För leverantören Namn Adress E-post Telefon Vardera part förbinder sig att utan dröjsmål skriftligen meddela om förändrade kontaktuppgifter. 1 AVTALSVILLKOR 1.1 Omfattning och ekonomiska villkor 1.1.1 Ombud för avtal Kontaktpersoner under avtalstiden är: För den upphandlande enheten Namn Adress E-post Telefon För leverantören Namn Adress E-post

Läs mer

Bilaga 2 Avtal ÅLR 2016/3832

Bilaga 2 Avtal ÅLR 2016/3832 Bilaga 2 Avtal ÅLR 2016/3832 1 AVTAL 1.1 Omfattning och ekonomiska villkor 1.1.1 Ombud för avtal Kontaktpersoner under avtalstiden är: För den upphandlande enheten Namn FO Nummer Adress E-post Telefon

Läs mer

Björn Häggblom Ålands landskapsregering PB 1060 AX-22111 Mariehamn bjorn.haggblom@regeringen.ax

Björn Häggblom Ålands landskapsregering PB 1060 AX-22111 Mariehamn bjorn.haggblom@regeringen.ax 1 AVTAL Tjänster för digital omvärldsbevakning och mediehantering 1.1 Omfattning och ekonomiska villkor 1.1.1 Ombud för avtal Detta avtal ingås mellan Ålands landskapsregering, FO-nummer 0145076-7, (härefter

Läs mer

Anbudsbegäran bärbara datorer

Anbudsbegäran bärbara datorer Dokumentansvarig Ronny Holmström-Wall ANBUDSBEGÄRAN 1(5) Datum Dokumentets id 2016-11-22 Ag-it-anb-2016/6 Anbudsbegäran bärbara datorer Ålands gymnasium begär härmed anbud på IT-utrustning enligt nedanstående.

Läs mer

BILAGA 3 AVTAL OM UPPHANDLING AV KONTORSMÖBLER

BILAGA 3 AVTAL OM UPPHANDLING AV KONTORSMÖBLER BILAGA 3 AVTAL OM UPPHANDLING AV KONTORSMÖBLER Avtalsparter Beställare 1. Ålands Hälso- och Sjukvård 2. Entreprenör... 1. Ålands Hälso- och Sjukvård Centrallagret PB 1055 2. Ålands Landskapsregering Serviceenheten

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN. Tre (3) st. oljelänsor för snabba insatser. Ålands landskapsregering Infrastrukturavdelningen

ANBUDSFÖRFRÅGAN. Tre (3) st. oljelänsor för snabba insatser. Ålands landskapsregering Infrastrukturavdelningen 1 (10) ANBUDSFÖRFRÅGAN Tre (3) st. oljelänsor för snabba insatser Ålands landskapsregering Infrastrukturavdelningen 2 (10) 1 Objekt Ålands landskapsregering inbjuder härmed till anbudsgivning på tre (3)

Läs mer

Hundar och katter djurskyddslagstiftningen i sammandrag. Hundar och katter djurskyddslagstiftningen i sammandrag

Hundar och katter djurskyddslagstiftningen i sammandrag. Hundar och katter djurskyddslagstiftningen i sammandrag Hundar och katter djurskyddslagstiftningen i sammandrag Hundar och katter djurskyddslagstiftningen i sammandrag Innehåll Djurskyddslagens betydelse 3 Djurskyddstillsynen 3 Yrkesmässigt eller annat storskaligt

Läs mer

Avtalsförslag paketbil bilaga 2 ÅLR 2015/8888. PB 1060, 22111 Mariehamn. marten.broman@regeringen.ax Telefon 04573450747

Avtalsförslag paketbil bilaga 2 ÅLR 2015/8888. PB 1060, 22111 Mariehamn. marten.broman@regeringen.ax Telefon 04573450747 Bilaga 2 Avtalsförslag 1 AVTAL 1.1 Omfattning och ekonomiska villkor 1.1.1 Ombud för avtal Kontaktpersoner under avtalstiden är: För den upphandlande enheten Namn Mårten Broman FO Nummer FO 0145076-7 Adress

Läs mer

Anbudsbegäran bärbara datorer

Anbudsbegäran bärbara datorer Dokumentansvarig Ronny Holmström-Wall ANBUDSBEGÄRAN 1(6) Datum Dokumentets id 2015-11-04 Ag-it13-2015 Mottagare Anbudsbegäran bärbara datorer Ålands gymnasium begär härmed anbud på bärbara datorer och

Läs mer

Anbudsbegäran server och lagringsutrustning

Anbudsbegäran server och lagringsutrustning Dokumentansvarig Ronny Holmström-Wall ANBUDSBEGÄRAN 1(5) Datum Dokumentets id 2015-11-05 Ag-it12-2015 Mottagare Öppen anbudsbegäran Anbudsbegäran server och lagringsutrustning Ålands Gymnasium begär anbud

Läs mer

1 Omfattning och ekonomiska villkor

1 Omfattning och ekonomiska villkor Avtalsutkast Bilaga 4 AVTAL 1 Omfattning och ekonomiska villkor 1.1 Ombud för avtal Kontaktpersoner under avtalstiden är: För Åda Ab Namn Maria Sten Lindqvist FO Nummer FO nr 2652001-2 Adress Elverksgatan

Läs mer

Den totala omsättningen under perioden beräknas vara euro.

Den totala omsättningen under perioden beräknas vara euro. Anbudsbegäran På Ålands hälso- och sjukvårds vägnar anhålles härmed om anbud på leverans av två defibrillatorer under år 2012 med option för ytterligare tre defibrillatorer 1.1.2013-31.12.2016 för den

Läs mer

Avtal För bedrivande av hemtjänst enligt Lagen om valfrihetssystem

Avtal För bedrivande av hemtjänst enligt Lagen om valfrihetssystem Avtal För bedrivande av hemtjänst enligt Lagen om valfrihetssystem 1 Parter Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats. Kommunen: Stenungsunds kommun Strandvägen

Läs mer

Högskolan på Åland, nedan kallad HÅ, begär härmed in anbud på varumärkesplattform samt grafiskt profilprogram.

Högskolan på Åland, nedan kallad HÅ, begär härmed in anbud på varumärkesplattform samt grafiskt profilprogram. Diarienr: 518 Datum: 02.03.2014 1 Anbudsbegäran Högskolan på Åland, nedan kallad HÅ, begär härmed in anbud på varumärkesplattform samt grafiskt profilprogram. Högskolan på Åland erbjuder examensinriktad

Läs mer

2. Uppgift om upphandlande enhet och beställare

2. Uppgift om upphandlande enhet och beställare ANBUDSFÖRFRÅGAN ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER 1. Recipientkontrollprogram för Lagans Vattenråd 1.1 Allmänt Lagans Vattenråd inbjuder er härmed att inkomma med anbud på avseende recipientkontrollundersökningar

Läs mer

Avtalsvillkor massage, bilaga 2

Avtalsvillkor massage, bilaga 2 Datum: 2011-11-28 1 (5) Avtalsvillkor massage, bilaga 2 Skolinspektionen. Box 23069. 104 35 Stockholm. Telefon växel: 08-586 080 00, www.skolinspektionen.se 2 (5) Beställare: Leverantör (fylls i av leverantör):

Läs mer

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. 2004-12-01 Dnr 0411-0798-STAB-23 Anbudsinbjudan avseende Arbetsgivarverkets upphandling av konsultstöd för grafisk formgivning Arbetsgivarverket har för avsikt att i enlighet med 6 kap. lagen (1992:1528)

Läs mer

Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan Gislaveds kommun, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren.

Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan Gislaveds kommun, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren. Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren. 2. Avtalstid Avtalet gäller under perioden XXXX-XX-XX till XXXX-XX-XX med möjlighet

Läs mer

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor Offertunderlagets bilaga 3 2014-04-17 Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län Kontraktsvillkor KONTRAKT rörande försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län 1. Köpare Myndigheten Postadress

Läs mer

Uppdrag och dess omfattning. Avtalsparter

Uppdrag och dess omfattning. Avtalsparter 1 (6) Handläggare Heléne Hill Samhällsbyggnadsdirektör 08-535 365 48 Helene.hill@huddinge.se Datum 2017-10-13 Avtalsparter I direktupphandling av Konsult för utredning av -Möjliga verktyg där äldre planers

Läs mer

Avtal distribution m.m. av trycksaker. Box 27215 102 53 Stockholm

Avtal distribution m.m. av trycksaker. Box 27215 102 53 Stockholm AVTALSUTKAST Dnr Adm 2008/70 Bilaga 1 Avtal distribution m.m. av trycksaker 1. Avtalsparter Statens kulturråd Box 27215 102 53 Stockholm Organisationsnummer 202100-1280 Distributören Organisationsnummer

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN. Ni inbjuds inkomma med anbud på" Ramavtal avseende uppdrag som receptionist/ kundtjänstmedarbetare till Ängelholms kommun.

ANBUDSFÖRFRÅGAN. Ni inbjuds inkomma med anbud på Ramavtal avseende uppdrag som receptionist/ kundtjänstmedarbetare till Ängelholms kommun. ÄNGELHOLMS ANBUDSFÖRFRÅGAN Ni inbjuds inkomma med anbud på" Ramavtal avseende uppdrag som receptionist/ kundtjänstmedarbetare till Ängelholms kommun." Köpare Ängelholms kommun, org.nr 212000-0977 Sista

Läs mer

1. Ändringar i eller tillägg till detta avtal som skriftligen godkänts av avtalets parter 2. Detta avtal 3. Förfrågningsunderlaget

1. Ändringar i eller tillägg till detta avtal som skriftligen godkänts av avtalets parter 2. Detta avtal 3. Förfrågningsunderlaget Detta dokument är indelat i tre avsnitt: 1. Omfattning 2. Ekonomiska villkor 3. Överlåtelse och underleverantörer 4. Ansvar, tystnadsplikt och insyn 5. Kris och extra ordinär händelse samt befrielsegrunder

Läs mer

Allmänna bestämmelser rörande konsulttjänster inom revisionsområdet

Allmänna bestämmelser rörande konsulttjänster inom revisionsområdet 1 (5) Allmänna bestämmelser rörande konsulttjänster inom revisionsområdet Ingress Dessa allmänna bestämmelser är avsedda att användas vid uppdrag inom området revision i kommuner, landsting och kommunala

Läs mer

Ett brett utbud inom efterfrågade produktområden ger leverantören en fördel.

Ett brett utbud inom efterfrågade produktområden ger leverantören en fördel. Anbudsbegäran På Ålands hälso- och sjukvårds vägnar anhålls härmed om anbud på leverans av kaffe, te, kakaopulver och chokladdrycksprodukter för den egna verksamheten under perioden 1juni 2013 31 maj 2015

Läs mer

AVTAL OM UPPHANDLING AV HYGIEN- OCH SKYDDSMATERIAL

AVTAL OM UPPHANDLING AV HYGIEN- OCH SKYDDSMATERIAL Bilaga 3 AVTAL OM UPPHANDLING AV HYGIEN- OCH SKYDDSMATERIAL Avtalsparter Beställare Utförare 1. Ålands hälso- och sjukvård 2. Leverantör 1. Ålands hälso- och sjukvård Centrallagret PB 1055 AX-22111 Mariehamn

Läs mer

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX Bilaga 3 Ramavtal SMHI och XXXXX Innehållsförteckning 1 Parter... 1 2 Avtalets omfattning... 1 3 Avtalstid - Förlängning... 1 4 Avtalshandlingar... 1 5 Överlåtelse av avtalet... 1 6 Leverantörens åtaganden...

Läs mer

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa.

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa. 1 Ramavtal Detta ramavtal med dnr har träffats mellan Domstolsverket med organisationsnummer 202100-2742 och Företagsnamn med organisationsnummer Organisationsnummer. 2 Omfattning Ramavtalet omfattar Cisco

Läs mer

AVTALSMALL. 1 Parter Mellan Arbetsförmedlingen, 113 99 Stockholm nedan kallad Köparen, och

AVTALSMALL. 1 Parter Mellan Arbetsförmedlingen, 113 99 Stockholm nedan kallad Köparen, och 1 (5) AVTALSMALL 1 Parter Mellan Arbetsförmedlingen, 113 99 Stockholm nedan kallad Köparen, och Säljarens namn Adress Telefonnummer Organisationsnummer - nedan kallad Säljaren - sluts följande avtal angående

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS Tillämplighet 1 Dessa villkor ska tillämpas om något annat inte avtalats mellan parterna. Definitioner 2 I villkoren förstås med Avtalet Konsultföretag

Läs mer

Bilaga 1 -Ramavtal RAMAVTAL UTBILDNING OMVÅRDNADSLYFTET

Bilaga 1 -Ramavtal RAMAVTAL UTBILDNING OMVÅRDNADSLYFTET RAMAVTAL UTBILDNING OMVÅRDNADSLYFTET 1 Ramavtal 1.1 Allmänt Staffanstorps kommun avser att från och med 1 januari 2013, genomföra ett brett upplagt utbildningspaket för utvald personal av kommunen, inom

Läs mer

1. Ändringar och tillägg. 2. Detta avtal inklusive bilagor. 3. Förfrågningsunderlaget inkl. ev. kompletteringar. 4. Anbudsgivarens anbud.

1. Ändringar och tillägg. 2. Detta avtal inklusive bilagor. 3. Förfrågningsunderlaget inkl. ev. kompletteringar. 4. Anbudsgivarens anbud. Stadsledningskontoret Juridiska avdelningen 1(5) BILAGA 1 Avtalsmall 1. Avtalstid Beräknad avtalstid är 2013-01-07 till 2015-01-06, med möjlighet för Landskrona stad att förlänga avtalet i ytterligare

Läs mer

Mellan parterna Gotlands kommun ( ), VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och,

Mellan parterna Gotlands kommun ( ), VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Sida 1 av 5 Mellan parterna Gotlands kommun (212000-0803), 621 81 VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Föreningen S:t Lukas på Gotland (834001-0357) Söderväg 5 Företag Organisationsnummer Adress

Läs mer

AVTAL. Ramavtal, , Bårtransporter av avlidna

AVTAL. Ramavtal, , Bårtransporter av avlidna AVTAL Ramavtal, 108-05, Bårtransporter av avlidna Parter Mellan Åhlbergs Begravningsbyrå AB, Storgatan 4, 620 12 HEMSE, nedan kallad entreprenören och Gotlands kommun, Hälso- och sjukvårdsnämnden, 621

Läs mer

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER 1 Mellan Post- och telestyrelsen org nr 202100-4359 (nedan PTS) och org nr. (nedan Leverantören) har träffats AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER Leverantören förbinder sig att utföra betalnings- och inkassotjänster

Läs mer

En förutsättning för ramavtalets giltighetstid är att lagtinget årligen beviljar erforderliga medel för uppdraget.

En förutsättning för ramavtalets giltighetstid är att lagtinget årligen beviljar erforderliga medel för uppdraget. Bilaga Avtal Kontorsmöbler 1 AVTAL 1.1 Omfattning och ekonomiska villkor 1.1.1 Ombud för avtal Kontaktpersoner under avtalstiden är: För den upphandlande enheten Namn FO Nummer Adress E-post Telefon För

Läs mer

1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal)

1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal) 1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal) Nedanstående avtal har tecknats mellan följande parter Kommunen Drottninggatan 32 651 84 Karlstad Org.nr 212000-1850 Leverantören Företagsnamn Adress

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans)

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) 1 ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) Tillämplighet 1 Dessa villkor skall tillämpas om något annat inte avtalats mellan parterna. Definitioner 2 I villkoren förstås med Avtalet Arbetstid

Läs mer

Upphandlingsenhet: Ålands landskapsregering (FO-nummer: 0145076-7), PB 1060, 22 111 Mariehamn, Åland, (nedan Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Ålands landskapsregering (FO-nummer: 0145076-7), PB 1060, 22 111 Mariehamn, Åland, (nedan Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 9.7.2015 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Ålands landskapsregering (FO-nummer: 0145076-7), PB 1060, 22 111 Mariehamn, Åland, (nedan Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Inköp av Hjullastare.

Läs mer

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Diarienummer 2015/136 RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Detta ramavtal, ( Ramavtalet ), har träffats mellan Tredje AP-fonden, ( AP3 ) och [firma leverantör] ( Juristbyrån ). 1. Bakgrund 1.1 AP3 har genomfört

Läs mer

Avtal (förslag) 1. Omfattning. 2. Avtalsparter. 3. Avtalshandlingar. 4. Avtalstid

Avtal (förslag) 1. Omfattning. 2. Avtalsparter. 3. Avtalshandlingar. 4. Avtalstid Avtal (förslag) Mellan Institutionen för systemteknik, Linköpings universitet, org 202100-3096 (nedan kallat ISY) och [namn på leverantör], org nr [leverantörens organsiationsnummer] (nedan kallad leverantören)

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Enheten för Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och XX, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget

Läs mer

Avtal. Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören.

Avtal. Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören. Bilaga 8 1. Parter Avtal Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören. 2. Avtalstid Avtalet gäller under perioden

Läs mer

Avtal. Bilaga 1. Förlaga till. avseende. Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan. Kungl. biblioteket. och. Leverantören

Avtal. Bilaga 1. Förlaga till. avseende. Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan. Kungl. biblioteket. och. Leverantören 1(6) Bilaga 1. Förlaga till Avtal avseende Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan Kungl. biblioteket och Leverantören Kommentar: Avtalet utgör tillsammans med förfrågningsunderlaget och leverantörens

Läs mer

Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2006

Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2006 Stockholm, 2006-XX-XX Dnr KUR 2005/XXXX 1(7) Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2006 1. Avtalsparter Statens kulturråd Box 7843 103 98 Stockholm

Läs mer

Dals-Eds Kommun - Upphandling Evenemangstjänster. Inbjudan

Dals-Eds Kommun - Upphandling Evenemangstjänster. Inbjudan 11-14 1. Allmän Information Inbjudan Dals-Eds kommun kommunstyrelsen upphandlar under förutsättning av nödvändiga beslut fattas anordnande av evenemang för att öka kommunens attraktionskraft. Upphandlande

Läs mer

Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER

Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER 2008-01-30 Version 1.0 2 (6) Mellan Sjukvårdsrådgivningen SVR AB, organisationsnummer 556559-4230 (nedan benämnd Sjukvårdsrådgivningen) och organisationsnummer

Läs mer

Ramavtal Växtservice SMHI - XXX

Ramavtal Växtservice SMHI - XXX Bilaga 2 Ramavtal Växtservice SMHI - XXX Innehållsförteckning 1 Parter... 1 2 Avtalets omfattning... 1 3 Avtalstid - Förlängning... 1 4 Avtalshandlingar... 1 5 Överlåtelse av avtalet... 1 6 Leverantörens

Läs mer

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING Mellan Post- och telestyrelsen organisationsnummer 202100-4359 (nedan kallad PTS) och XXXX organisationsnummer xxxxxx-xxxx (nedan kallad Företaget) har träffats följande AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING

Läs mer

AVTALSMALL bemanningstjänst, psykolog, till rättspykiatriska regionkliniken, Landstinget Kronoberg

AVTALSMALL bemanningstjänst, psykolog, till rättspykiatriska regionkliniken, Landstinget Kronoberg B49-10-174 Servicecentrum 2010-12-21 Upphandlingsavdelningen, Maria Thorstensson AVTALSMALL bemanningstjänst, psykolog, till rättspykiatriska regionkliniken, Landstinget Kronoberg 1 Avtalsparter Uppdragsgivare

Läs mer

Direktupphandling Projektledning Guldfesten

Direktupphandling Projektledning Guldfesten Handläggare Datum Linda Petersson 15 2015-03-25 Offertförfrågan till direktupphandling Direktupphandling Projektledning Guldfesten Allmänna föreskrifter Ni inbjuds inkomma med offert avseende projektledning

Läs mer

Ramavtal avseende tillhandahållande av statistik om offentliga upphandlingar m.m. ur databaser.

Ramavtal avseende tillhandahållande av statistik om offentliga upphandlingar m.m. ur databaser. KKV1000, v1.1, 2010-05-05 BILAGA 3 - AVTALSUTKAST 2011-11-08 Dnr 576/2011 1 (6) Ramavtal avseende tillhandahållande av statistik om offentliga upphandlingar m.m. ur databaser. 1. Parter Mellan Konkurrensverket

Läs mer

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Städning av Vikingaåsens skola Anbudsförfrågans

Läs mer

Ytterligare upplysningar om Perstorps kommun kan erhållas på kommunens hemsida www.perstorp.se

Ytterligare upplysningar om Perstorps kommun kan erhållas på kommunens hemsida www.perstorp.se Förfrågningsunderlag Perstorps kommun Konsulttjänster inom revisionsområdet 1 ALLMÄN INFORMATION För Perstorps kommun, dess nämnder och förvaltningar, nedan kallad kommunen, infordras anbud på Konsulttjänster

Läs mer

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND 1(7) MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND Avtal mellan.och gällande utbildning av service- eller. Innehållsförteckning Sid nr 1. AVTALSPARTER OCH KONTAKTPERSONER 2 2. OMFATTNING 3 3.

Läs mer

AVTAL Avtal avseende upphandling av traktorband och band till rundbalspress i samband med LIFE-projektet Foder & Fägring 2010-2014

AVTAL Avtal avseende upphandling av traktorband och band till rundbalspress i samband med LIFE-projektet Foder & Fägring 2010-2014 2011-XX-XX Bilaga 1 AVTAL Avtal avseende upphandling av traktorband och band till rundbalspress i samband med LIFE-projektet Foder & Fägring 2010-2014 Dnr. 511-719-2011 1. AVTALETS PARTER Mellan Länsstyrelsen

Läs mer

Anbudsbegäran bärbara datorer

Anbudsbegäran bärbara datorer Dokumentansvarig Ronny Holmström-Wall ANBUDSBEGÄRAN 1(5) Datum Dokumentets id 2016-05-12 Ag-it-anb-2016/2 Mottagare Anbudsbegäran bärbara datorer Ålands gymnasium begär härmed anbud på bärbara datorer

Läs mer

Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Transportbyrån

Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Transportbyrån PROTOKOLL Nummer Sammanträdesdatum 18 24.5.2017 Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Transportbyrån Beslutande Föredragande Justerat Minister Mika Nordberg Bitr. avdelningschef

Läs mer

Anbudsförfrågan Teckenspråksöversättning av de 16 miljökvalitetsmålen anpassad för webbaserad film.

Anbudsförfrågan Teckenspråksöversättning av de 16 miljökvalitetsmålen anpassad för webbaserad film. Anbudsförfrågan Datum Beteckning Sida 1/5 Jens Mattsson Naturavdelningen 036-395030 Postadress 551 86 Jönköping Besöksadress Hamngatan 4 Tfn 036-39 50 00 Fax 036-12 15 58 E-post lansstyrelsen@f.lst.se

Läs mer

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Kommunförbundet Västernorrland inbjuder leverantörer att lämna anbud för upphandling av reklambyråtjänster i enlighet med angivna förutsättningar i detta

Läs mer

Denna upphandling avser Ånge kommuns löpande behov av konsultstöd för organisations- och verksamhetsutveckling omfattande:

Denna upphandling avser Ånge kommuns löpande behov av konsultstöd för organisations- och verksamhetsutveckling omfattande: Vår beteckning Dnr Ks 18/44 Anbudsförfrågan Verksamhetskonsulter Allmänt Denna upphandling avser Ånge kommuns löpande behov av konsultstöd för organisations- och verksamhetsutveckling omfattande: Utredning

Läs mer

2. Avtalsvillkor - tjänster

2. Avtalsvillkor - tjänster Förfrågningsunderlag 2014-03-10 Upphandlande organisation Telge Inköp AB Ann-Christin Lindberg Upphandling TI 2013-1008 Hemtjänst TI 2013-1008 Hemtjänst Sista anbudsdag: 2014-04-13 Symbolförklaring: Texten/frågan

Läs mer

Avtal: Referensnr: Moms reg nummer:

Avtal: Referensnr: Moms reg nummer: Avtal: Avtalets namn: Upphandling: Startdatum: Montage och Demontage Lab/kontor Montage och Demontage Lab/kontor Referensnr: Upph. ref.nr: 10029/UF 10029/UF 2011-03-01 Slutdatum: 2013-02-28 Typ av avtal:

Läs mer

Storumans kommun. Upphandling Familjerådgivning. Dnr: ON/2010:

Storumans kommun. Upphandling Familjerådgivning. Dnr: ON/2010: Storumans kommun Upphandling ANBUDSBEGÄRAN - FAMILJERÅDGIVNING Upphandlande enhet STORUMANS KOMMUN Omsorgsnämnden 923 81 Storuman Telefon: 0951-140 00 vx Telefax: 0951-140 09 Upphandlande enhets ombud

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget Landstinget

Läs mer

Avtal om konsulttjänster

Avtal om konsulttjänster Avtal om konsulttjänster Parter Uppdragsgivare: I U C i Skåne AB, 556101-2153, Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö i det följande IUC SKÅNE AB Uppdragstagare: i det följande Konsulten Detta avtal anger de

Läs mer

1 KVALIFICERINGSKRAV...2 1.7 ANBUDETS FORM OCH INLÄMNING...2 1.8 ANBUDETS GILTIGHETSTID...2 1.9 AVTALSPERIOD...3 1.10 ANBUDSPRISER...

1 KVALIFICERINGSKRAV...2 1.7 ANBUDETS FORM OCH INLÄMNING...2 1.8 ANBUDETS GILTIGHETSTID...2 1.9 AVTALSPERIOD...3 1.10 ANBUDSPRISER... Anbudsformulär 1 KVALIFICERINGSKRAV...2 1.7 ANBUDETS FORM OCH INLÄMNING...2 1.8 ANBUDETS GILTIGHETSTID...2 1.9 AVTALSPERIOD...3 1.10 ANBUDSPRISER...3 2 KRAV PÅ ANBUDSGIVAREN...3 2.2 REGISTRERINGS-, SKATTE-

Läs mer

Avtal gällande rättsmedicinska jourtransporter

Avtal gällande rättsmedicinska jourtransporter Avtal gällande rättsmedicinska jourtransporter 1 Omfattning och ekonomiska villkor 1.1 Avtalets parter Avtal av nedanstående lydelse har ingåtts mellan parterna Statens ämbetsverk på Åland och Leverantören.

Läs mer

Leveransavtalsvillkor

Leveransavtalsvillkor 1 (9) Leveransavtalsvillkor Leverans av kuverteringsmaskin och leverans av fullservice av kuverteringsmaskin Nedan följer de avtalsvillkor som ska gälla för leveransen. Avtalsvillkoren godkänns i sin helhet

Läs mer

AVTAL REKLAMBYRÅTJÄNSTER

AVTAL REKLAMBYRÅTJÄNSTER 1(7) AVTAL REKLAMBYRÅTJÄNSTER AVTALSNR: LTS 2011/0132 AVTALSPARTER Kunden Leverantören Landstinget Blekinge 371 81 KARLSKRONA Org nr: 232100-0081 Hemsida: www.ltblekinge.se Org nr: Hemsida: KONTAKTPERSONER

Läs mer

Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler

Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler KKV1000, v1.2, 2011-02-05 BILAGA 3 - AVTALSUTKAST 2014-08-13 Dnr 540 /2014 1 (6) Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler 1. Parter Mellan Konkurrensverket med organisationsnummer

Läs mer

1 (6) Datum: 9.3.2016 Dnr: ÅLR 2016/1881 ANBUDSFÖRFRÅGAN. Däckskran. Infrastrukturavdelningen

1 (6) Datum: 9.3.2016 Dnr: ÅLR 2016/1881 ANBUDSFÖRFRÅGAN. Däckskran. Infrastrukturavdelningen 1 (6) ANBUDSFÖRFRÅGAN Däckskran Infrastrukturavdelningen 2 (6) 01 Objekt Ålands landskapsregering inbjuder härmed till anbudsgivning på en däckskran. 02 Omfattning 02.1 Avsikten är att teckna avtal med

Läs mer

Upphandlingen omfattar kommunerna Dals-Ed, Säffle och Åmål samt de kommunala bolagen Bengtsforshus och Edshus.

Upphandlingen omfattar kommunerna Dals-Ed, Säffle och Åmål samt de kommunala bolagen Bengtsforshus och Edshus. 1 Parter Leverantör: Företagsnamn Organisationsnummer Beställaren: Organisation: Organisationsnummer: Mellan ovanstående leverantör och beställare har följande avtal träffats. 2 Omfattning Dalslandskommunerna

Läs mer

Härmed inbjuds Ni att inkomma med anbud gällande Skolläkartjänst till Elevhälsan i Haparanda kommun.

Härmed inbjuds Ni att inkomma med anbud gällande Skolläkartjänst till Elevhälsan i Haparanda kommun. HAPARANDA KOMMUN FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Dnr 1 (8) Skolläkare till elevhälsan i Haparanda kommun Anbudsinbjudan Härmed inbjuds Ni att inkomma med anbud gällande Skolläkartjänst till Elevhälsan i Haparanda

Läs mer

AVTAL. Avseende tjänster för nykundsbearbetning och varumärkesbyggande

AVTAL. Avseende tjänster för nykundsbearbetning och varumärkesbyggande AVTAL Avseende tjänster för nykundsbearbetning och varumärkesbyggande Innehåll 1 Avtalets omfattning... 3 2 Avtalsperiod... 3 3 Avtalshandlingar... 3 4 Kontaktpersoner... 3 5 Engagerade säljare... 3 5.1

Läs mer

Upphandling av undersökningar av miljögifter och metaller i fisk

Upphandling av undersökningar av miljögifter och metaller i fisk LOGGO AVTAL Upphandling av undersökningar av miljögifter och metaller i fisk Avtal 1. ALLMÄNT 1.1. Avtalsparter Detta avtal upprättas av?? vattenvårdsförbund. Beställare?? vattenvårdsförbund Adress:??

Läs mer

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats.

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats. 1 Uppdragets omfattning Leverantören [ ]ska utföra utbildningssamordning till kunden enligt detta avtal, förfrågningsunderlaget samt leverantörens anbud. Kunden garanterar inga angivna volymer under avtalsperioden.

Läs mer

Ramavtalsvillkor. AD 71-46/2009 Bilaga 1 2009-01-29 1 (7)

Ramavtalsvillkor. AD 71-46/2009 Bilaga 1 2009-01-29 1 (7) 2009-01-29 1 (7) Ramavtalsvillkor Nedan följer de avtalsvillkor som ska gälla för åtagandet. Villkoren accepteras av anbudsgivaren i och med att anbudet undertecknas. I det fall anbudsgivarens anbud antas

Läs mer

F3 MALL FÖR UPPHANDLINGSAVTAL

F3 MALL FÖR UPPHANDLINGSAVTAL F3 MALL FÖR UPPHANDLINGSAVTAL Upphandling SF 2010-622 Ramavtal Konsulttjänst GoVeSa-projektet Detta avtal har träffats mellan följande parter: Köpare: Region Gotland Leverantör, nedan kallad XXX: Företaget:

Läs mer

UPPHANDLINGSKONTRAKT gällande upphandling Bevakningstjänster

UPPHANDLINGSKONTRAKT gällande upphandling Bevakningstjänster Upphandlingskontrakt Mellan parterna Gotlands kommun (212000-0803), 621 81 VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Securitas Bevakning AB (556108-6082), Lundbygatan 6 B, 621 41 VISBY, nedan kallad

Läs mer

Avtal om upphandling av IT-drift lösning

Avtal om upphandling av IT-drift lösning Avtalsutkast Bilaga 3 Avtal om upphandling av IT-drift lösning Avtalsparter Kontaktpersoner under avtalstiden är För Åda Ab Namn Maria Sten Lindqvist FO Nummer FO nr 2652001-2 Adress Elverksgatan 10, 22

Läs mer

Kommersiella villkor m.m.

Kommersiella villkor m.m. Kommersiella villkor m.m. Priser (vid avrop) Tjänsterna är prissatta per timme med ett angivet takpris som inte får överskridas. Debitering ska baseras på faktiska förhållanden. Endast utförda arbetsuppgifter

Läs mer

AVTAL. 2. Definitioner Avtal detta avtalsdokument med tillhörande bilagor

AVTAL. 2. Definitioner Avtal detta avtalsdokument med tillhörande bilagor 1 (6) AVTAL Mellan Länsstyrelsen i Stockholms län, nedan kallad Beställaren (organisationsnummer 202100-2247) och xxxxxx, nedan kallad Leverantören (organisationsnummer xxxxxx-xxxx) har träffats följande

Läs mer

Upphandling av städtjänst

Upphandling av städtjänst 2016-03-21 Dnr UPP 2016/59 Anbudsinbjudan och förfrågningsunderlag Upphandling av städtjänst Neptuniplan 7, Malmö, Västra Esplanaden 9A, Växjö och Södra långgatan 62 i Kalmar Sid 1(12) INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

(2 år) med rätt för köparen att förlänga avtalet 1 gång, med upp till 24 månader. (2 år)

(2 år) med rätt för köparen att förlänga avtalet 1 gång, med upp till 24 månader. (2 år) AVTAL gällande Företagshälsovård mfl tjänster 207-03 Detta avtal har träffats mellan följande parter: Köpare: Gotlands kommun Leverantör: Svenska Röda Korset: (212000-0803), (802002-8711) 621 81 VISBY,

Läs mer

11 januari 2017 Sista anbudsdag: Referens: SBF HÖ

11 januari 2017 Sista anbudsdag: Referens: SBF HÖ Direktupphandling 11 januari 2017 Sista anbudsdag: 2017-01-17 Referens: SBF HÖ 2016-11-30 Kartsystem - GIS tjänster Tingsryds kommun inbjuder Er att lämna anbud på rubricerad direktupphandling i enlighet

Läs mer