DUA Sundsvall. delegationen för unga till arbete 2016/2017 DUA SAMVERKAN I SUNDSVALL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "DUA Sundsvall. delegationen för unga till arbete 2016/2017 DUA SAMVERKAN I SUNDSVALL"

Transkript

1 DUA Sundsvall Ett samverkansprojekt mellan Arbetsförmedlingen och Sundsvalls kommun delegationen för unga till arbete 2016/2017 Ett samverkansprojekt mellan Arbetsförmedlingen och Sundsvalls kommun DUA SAMVERKAN I SUNDSVALL

2 Vad är DUA? DUA, delegationen för unga till arbete, är ett regeringsuppdrag som startade år DUA är en nationell satsning för att sänka ungdomsarbetslösheten genom ökad samverkan mellan statliga och kommunala arbetsmarknadsåtgärder på lokal nivå. Runt om i landet har Arbetsförmedlingen och kommuner skrivit DUAöverenskommelser för att främja denna samverkan. Nationellt pågår DUA-projektet till februari DUA-överenskommelsen kring ungdomar i Sundsvall skrevs hösten 2015 och omfattar alla ungdomar som är folkbokförda i Sundsvalls kommun och mellan år. I den överenskommelsen enades Arbetsförmedlingen och Sundsvalls kommun om tre mål att arbeta för: Att halvera ungdomsarbetslösheten Att öka andelen unga med gymnasieexamen Att få koll på varje ungdom år (KAA)

3 Mål inom DUA Sundsvall Att halvera ungdomsarbetslösheten Arbetslösheten är högre för unga än för äldre. Det kan till viss del förklaras av att de unga är på väg in på arbetsmarknaden. De kan därmed sakna relevant arbetslivserfarenhet och relevanta kontakter. En tidig etablering på arbetsmarknaden ökar emellertid chanserna för en långvarig egenförsörjning. När DUA-överenskommelsen kring ungdomar skrevs hösten 2015 var ungdomsarbetslösheten i Sundsvalls kommun 15,6 procent, sommaren 2017 var den 11,1 procent. Att öka andelen unga med gymnasieexamen Målet är att öka andelen unga, som har en gymnasieexamen efter fyra år, till 80 procent innan slutet av år När DUA-överenskommelsen kring ungdomar skrevs år 2015 var siffran 73,5 procent. Målsättningen med att nå 80 procent ligger i linje med barn- och utbildningsnämndens mål och resursplan. Forskning pekar på att en gymnasieexamen är den enskilt största skyddsfaktorn för att en person ska etablera sig på arbetsmarknaden. Att få koll på varje ungdom år (KAA) KAA, det kommunala aktivitetsansvaret, innebär att kommunen har en skyldighet att erbjuda aktiviteter till ungdomar år som inte påbörjat, alternativt inte avslutat ett nationellt gymnasieprogram med en gymnasieexamen. Detta för att undvika att unga från en tidig ålder hamnar i utanförskap. Genom att skriva in detta i DUA-överenskommelsen kring ungdomar har frågan fått större fokus. Det innebär bland annat att en samordnare, Hans Wiklund på barn- och utbildningsförvaltningen, nu arbetar uteslutande med KAA.

4 Samverkan som medel Samverkan är ett medel, inte ett mål. Inom Sundsvall finns det en lång tradition av samverkan mellan Arbetsförmedlingen och kommunen. Genom den lokala DUA-överenskommelsen kring ungdomar förtydligades förutsättningarna för samverkan genom en noggrann kartläggning av hur målgruppen och de befintliga insatserna såg ut. Att ha en överenskommelse om samverkan bidrar också till att skapa en struktur så att samverkan inte blir personbunden utan hållbar över tid. En väl fungerande samverkan bidrar bland annat till att: samhällets resurser används där de gör störst nytta dubbelarbete undviks viktigast av allt, att individen får det stöd den behöver! Ett givet inslag i DUA-samordnarnas arbetssätt är att de löpande fångar upp behoven som finns inom de samverkande organisationerna för att de på bästa sätt ska kunna samarbeta för målgruppens bästa. Kommunförbundet i Västernorrland driver ett DUA-nätverk där representanter från samtliga kommuner i regionen träffas två gånger per halvår för samverkan och erfarenhetsutbyte. DUA Sundsvall är också med i ett kustnätverk där Luleå, Umeå, Sundsvalls och Gävle kommun är representerade. Under hösten 2017 är målsättningen att kommunerna ska enas om en gemensam utvecklingsfråga som de tillsammans eller enskilt ska driva vidare.

5 Organisation lokalt DUA:s styrgrupp är de som ansvarar för DUA-överenskommelsens övergripande mål. Styrgruppen består av: Ordförande: Therese Sjögren, arbetsförmedlingschef Sundsvall-Ånge Leena Utterström, förvaltningsdirektör Favi (förvaltningen för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration) Lars Karlstrand, förvaltningsdirektör barn- och utbildningsförvaltningen Silvia Sandin Viberg, förvaltningsdirektör socialtjänsten Christiane Rüdiger (V), nämndsordförande Navi (nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration) João Pinheiro (S), nämndsordförande barn- och utbildningsnämnden Malin Larsson (S), nämndsordförande socialnämnden Hösten 2016 anställdes två DUAsamordnare för att ansvara för det operativa arbetet inom DUA Sundsvall: Caroline Holmström och Emil Ulander. För att säkerställa att DUA-arbetet har rätt fokus finns en referensgrupp för DUA med representanter från de samverkande organisationerna. Referensgruppen bistår med kunskap, kompetens och engagemang. Gruppen hjälper också till med DUA Sundsvall har uppmärksammats i Sundsvalls förankringsarbete kring de olika frågorna. kommuns personaltidning. För att få ett ungdomsperspektiv i arbetet har DUA också en ungdomsreferensgrupp. Detta för att ungdomarna själva ska kunna göra sina röster hörda i de frågor som rör dem. Under året har ungdomsreferensgruppen bidragit till verksamhetsutveckling för det kommunala aktivitetsansvaret.

6 Arbete under året En kort presentation av det DUA-arbete som skett i Sundsvall från augusti 2016 till augusti Ungdomsperspektiv Ungdomars delaktighet och inflytande är en viktig del i att bygga strukturer som är anpassade till målgruppens behov. Därför har DUA Sundsvall en ungdomsreferensgrupp som kan ge sina tankar och synpunkter på arbetet. Ungdomsreferensgruppen består av tio ungdomar. De är i åldern år och har blandade erfarenheter. Under våren har de hjälpt KAA med verksamhetsutveckling, till exempel att ge förslag på aktiviteter för ungdomar som avslutat sina gymnasiestudier i förtid. DUA:s styrgrupp var mycket positiv till arbetet och DUA Sundsvall kommer att fortsätta arbeta med ett ungdomsperspektiv. Vill du läsa mer om det arbetet finns kompendiet Ungdomsperspektiv inom DUA Sundsvall, tema: Det kommunala aktivitetsansvaret. Det kommunala aktivitetsansvaret (KAA) Bland de aktörer som arbetar med ungdomar är den mest prioriterade målgruppen de inom KAA. Det vill säga personer som inte påbörjat ett nationellt gymnasieprogram, alternativt avslutat gymnasieskolan utan en gymnasieexamen. Under det senaste året har DUA Sundsvall satt ett större fokus på KAA. Numera finns en KAA-samordnare på barn- och utbildningsförvaltningen, Hans Wiklund. Han arbetar enbart med denna fråga. Verksamhetssystem för att följa individens planering är nu på plats, målgruppen är kartlagd och ett arbete pågår för att fortsätta utveckla hur Sundsvalls kommun kan möta individernas behov.

7 Ökad arbetsmarknadskunskap i grundskolan Ökad arbetsmarknadskunskap i grundskolan gör det möjligt för ungdomar att göra väl genomtänkta gymnasieval såväl som att de förbereds inför framtida yrkesliv. Under hösten 2016 lyfte DUA-samordnarna till DUA:s styrgrupp hur ytterligare arbetsmarknadskunskap kan implementeras i grundskolan. Nu har barn- och utbildningsförvaltningen slutit ett avtal med Destination Jobb med start hösten Destination Jobb är en ekonomisk förening som arbetar för att inspirera och informera ungdomar om möjligheter i arbetslivet. Destination Jobb kommer att erbjuda alla skolklasser i årskurs 7 och 9 en föreläsning om arbetsmarknadskunskap. De kommer också att erbjuda årskurs 8 branschföreläsningar inom vård och omsorg och inom teknik. Arbetsförmedlingen kommer från och med hösten 2017 att erbjuda alla studie- och yrkesvägledare i grund- och gymnasieskola och inom vuxenutbildningen att lyssna till deras presentationer kring det prognosarbete Arbetsförmedlingen gör om den lokala arbetsmarknaden. Där presenterar de bland annat det lokala arbetsmarknadsläget, vilka bristyrken som finns lokalt och efterfrågan inom olika branscher.

8 Utbildningskontrakt (UBK) Utbildningskontrakt (UBK) är ett av de verktyg som regeringen presenterade i samband med att DUA-delegationen infördes. UBK syftar till att arbetslösa ungdomar mellan år, som saknar eller inte har fullföljt en gymnasieutbildning, ska påbörja eller återgå till studier med målsättningen att fullfölja en gymnasieexamen. Om en ungdom studerar med UBK finns ett ekonomiskt incitament där personen får högre procent studiebidrag och mindre studielån. UBK är en insats som Arbetsförmedlingen och kommunen genomför gemensamt. För att tydliggöra rutinerna kring UBK har parterna slutit en överenskommelse. En arbetsgrupp med representanter från de samverkande organisationerna träffas återkommande för att ytterligare utveckla det gemensamma arbetet. Två goda exempel på utvecklat arbetssätt är att det numera hålls gruppinformationer om insatsen på Arbetsförmedlingen och att Vuxenutbildningen har anställt studiehandledare som ytterligare stödfunktion för att öka andelen ungdomar som slutför sitt UBK. Utbildningschansen Utbildningschansen arrangerades i slutet av augusti 2017 av DUA Sundsvall tillsammans med ESF-projekten Ung Framtid (Arbetsförmedlingen) och Hela Vägen. Målgruppen för dagen var alla år i Sundsvalls kommun som inte har behörighet till högre studier. Målsättningen var att inspirera deltagarna att påbörja, återuppta eller slutföra sin gymnasieexamen. Daniel Donlind föreläste om sin resa från bråkig boxningsmästare till inspiratör. Deltagarna fick höra om hur han med blod, svett och en massa motivation lärt sig hur man skapar sina egna förutsättningar för att lyckas, även om omgivningen inte verkar erbjuda några möjligheter. De samverkande parterna för inspirationsdagen var DUA Sundsvall, Ung Framtid, Hela Vägen, Vägledningscentrum, Vuxenutbildningen och Ålsta folkhögskola. Samtliga hade representanter på plats för att på olika sätt inspirera och motivera deltagarna att ta första steget mot sina drömjobb!

9 Ordfläta med publikens omdömen från Torild Carlssons föreläsning den 24 april Inspirationsföreläsning för personal Den 24 april 2017 ordnade DUA Sundsvall en föreläsning för personal som arbetar vägledande med ungdomar. Föreläsare var Torild Carlsson, inspiratör och författare till boken Äntligen Måndag. Föreläsningen fokuserade på att vidga synen på ungdomars formella och informella kompetenser och hur dessa kan matchas mot arbetsmarknaden. Det var cirka 100 medarbetare som deltog från Arbetsförmedlingen, barnoch utbildningsförvaltningen, socialtjänsten och Favi. Cirka 30 personer var anmälda till en workshop på eftermiddagen.

10 Hemmasittare De aktörer, som arbetar deltagarnära med arbetsmarknadsinsatser för unga, upplever att målgruppen har en mer komplex problematik och ett mer omfattande stödbehov än tidigare. Utöver den målgruppen finns ytterligare en. De som har valt att ställa sig utanför samhället utan någon kontakt med myndigheter, så kallade hemmasittare. Efter att DUA Sundsvall uppmärksammat hemmasittarna tog styrgruppen beslutet att inleda en förstudie om denna grupp. Förstudien genomförs av Åsa Westerlund, som är utredare hos Favi (förvaltningen för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration) och finansieras av Samordningsförbundet. Syftet med förstudien är att uppskatta och identifiera målgruppen och dess behov av insatser, och att utreda och initiera samarbeten med lämpliga intressenter och samarbetspartners. Förstudien beräknas vara klar hösten Hemmasittare, oavsett åldersgrupp, beskrivs som en växande utmaning. Under september 2017 kommer socialtjänsten och barnoch utbildningsförvaltningen att ordna två dagar med föreläsningar på temat hemmasittare: elever med problematisk frånvaro från skolan. DUA-hearing på Regeringskansliet DUA Sundsvall var i maj 2017 utvalda att som en av fem kommuner närvara vid en hearing om DUA. Hearingen var ordnad av Arbetsmarknadsdepartementet och hölls på Regeringskansliet. Deltagandet innebar att som sakkunnig ge synpunkter på hur arbetet med DUA i Sverige kan utvecklas för att underlätta för unga och nyanlända att gå vidare till arbete och studier. Huvudfrågan var samverkan mellan Arbetsförmedlingen, kommunerna och andra aktörer; hur det fungerar idag och vägar för att stärka och utveckla detta arbete. Diskussionerna rörde också DUA:s utökade uppdrag om fördjupad samverkan kring nyanlända.

11 Ett utökat uppdrag fördjupad samverkan kring nyanlända Effekterna av DUA-arbetet, såväl lokalt som nationellt, har resulterat i gemensamma mål och arbetsprocesser, tydligare styrning och effektivare resursanvändning. De senaste årens flyktingmottagande har inneburit en växande målgrupp som har stor risk att hamna utanför arbetsmarknaden. Det är därför viktigt att synliggöra och ta tillvara kompetenser som de nyanlända har. Ansvaret för mottagande och insatser för nyanlända är fördelat mellan flera aktörer inom både statlig och kommunal sektor. Många bra insatser görs inom området. I februari 2017 gav regeringen därför DUA-delegationen i uppdrag att också fördjupa och främja samverkan kring nyanlända. Det var frivilligt för kommunerna att ta sig an uppdraget. I Sundsvall beslutade DUA:s styrgrupp om att fördjupa den samverkan som fanns kring nyanlända. Under hösten 2017 kommer en lokal DUA-överenskommelse att skrivas kring hur nyanländas etablering på arbetsmarknaden kan underlättas. DUA delegationen för unga och nyanlända till arbete I samband med den fördjupade samverkan med nyanlända byter DUAdelegationen namn till DUA delegationen för unga och nyanlända till arbete. I Sundsvall samverkar redan kommunen med Arbetsförmedlingen om nyanländas etablering. Det finns en lokal överenskommelse kring hur det operativa arbetet ska utföras. DUA-överenskommelsen om fördjupad samverkan för nyanlända kommer också att innehålla en analys av det lokala kompetensförsörjningsbehovet, målgruppens sammansättning och behov samt hur dessa kan matchas mot varandra. Den överenskommelsen kommer också att innehålla minst tre lokala spår för hur arbetet ska vara organiserat för att uppfylla målen. Det övergripande målet är att tiden för de nyanländas etablering på arbetsmarknaden på sikt ska kortas till två år. Genom fördjupad samverkan är målet att fler nyanlända snabbare når ut på arbetsmarknaden!

12 DUA Sundsvall ett samverkansprojekt mellan Arbetsförmedlingen och Sundsvalls kommun DUA-samordnare Sundsvalls kommun Caroline Holmström Emil Ulander

Ungdomsperspektiv DUA Sundsvall

Ungdomsperspektiv DUA Sundsvall Ungdomsperspektiv DUA Sundsvall Tema: Det kommunala aktivitetsansvaret Ett samverkansprojekt mellan Arbetsförmedlingen och Sundsvalls kommun DUA SAMVERKAN I SUNDSVALL Innehåll Vad är DUA?... 3 Ungdomsperspektiv...

Läs mer

Företagarna. DUA delegationen för unga till arbete ett regeringsuppdrag

Företagarna. DUA delegationen för unga till arbete ett regeringsuppdrag DUA delegationen för unga till arbete ett regeringsuppdrag Varför finns DUA? Många unga är arbetslösa (17 % Västernorrland 12 % riket). En stor del av gruppen har inte fullständig gymnasieutbildning (24%

Läs mer

Syfte Att genom samverkan och med gemensamma insatser, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet.

Syfte Att genom samverkan och med gemensamma insatser, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet. 1 Parter Älvkarleby kommun 21200-0258 Arbetsförmedling Norra Uppland 202100-2114 Syfte Att genom samverkan och med gemensamma insatser, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet.

Läs mer

Kommittédirektiv. Tilläggsdirektiv till Samordnare för unga som varken arbetar eller studerar (U 2015:06) Dir. 2016:82

Kommittédirektiv. Tilläggsdirektiv till Samordnare för unga som varken arbetar eller studerar (U 2015:06) Dir. 2016:82 Kommittédirektiv Tilläggsdirektiv till Samordnare för unga som varken arbetar eller studerar (U 2015:06) Dir. 2016:82 Beslut vid regeringssammanträde den 6 oktober 2016 Utvidgning av uppdraget Regeringen

Läs mer

Bilagor: Överenskommelse om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten bland unga,

Bilagor: Överenskommelse om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten bland unga, 2018-05-02 Bilagor: Överenskommelse om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten bland unga, 2018-2020 Ånge kommun och Arbetsförmedlingen Ånge 2018-05-02 Bilaga 1: Kartläggningen av målgruppen bygger

Läs mer

Jobbspår- en arbetsmodell i samverkan

Jobbspår- en arbetsmodell i samverkan KS.2018.0057 2018-02-26 Annie Niubó 076-723 40 10 Annie.Niubo@eslov.se Jobbspår- en arbetsmodell i samverkan Överenskommelsen om fördjupad samverkan om nyanländas etablering innebär att Eslövs kommun,

Läs mer

Lokal modell Örkelljunga kommun

Lokal modell Örkelljunga kommun Lokal modell Örkelljunga kommun» En kartläggning och en analys av det lokala kompetensförsörjningsbehovet Bilderna nedan visar kompetensförsörjningsbehovet i Örkelljunga. Arbetsförmedlingens prognosundersökning,

Läs mer

Bilaga 2: Lokal modell för verksamhet i samverkan för Unga år

Bilaga 2: Lokal modell för verksamhet i samverkan för Unga år Bilaga 2: Lokal modell för verksamhet i samverkan för Unga 16-29 år 1. Bakgrund Parterna tecknade 2016 en lokal överenskommelse inom DUA där målet var att minska ungdomsarbetslösheten i Enköpings kommun.

Läs mer

BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN

BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN IDENTIFIERADE BEHOV Kartläggningen har gett en bild över målgruppens sammansättning. Genom kartläggningen har vi också fått en ögonblicksbild över de aktiviteter

Läs mer

SAMVERKANSAVTAL: ARBETSFÖRMEDLINGEN OCH SUNDBYBERGS STAD

SAMVERKANSAVTAL: ARBETSFÖRMEDLINGEN OCH SUNDBYBERGS STAD SAMVERKANSAVTAL: ARBETSFÖRMEDLINGEN OCH SUNDBYBERGS STAD Lokala kompetensförsörjningsbehovet: Arbetsförmedlingens kartläggning av målgruppens behov visar att en stor andel av etableringssökande i Sundbybergs

Läs mer

Samverkan om nyanlända UPPSALA 16 MARS 2017

Samverkan om nyanlända UPPSALA 16 MARS 2017 Samverkan om nyanlända UPPSALA 16 MARS 2017 Erfarenheterna från samverkan kring ungdomar Överenskommelser i 287 kommuner Framgångsfaktorer Utmaningar Identifierade hinder och problem Påtalade behov av

Läs mer

DUA Nyanlända Lund år BILAGA 2 KARTLÄGGNING OCH VERKSAMHET I SAMVERKAN

DUA Nyanlända Lund år BILAGA 2 KARTLÄGGNING OCH VERKSAMHET I SAMVERKAN DUA Nyanlända Lund 16 24 år BILAGA 2 KARTLÄGGNING OCH VERKSAMHET I SAMVERKAN Innehåll 1. Inledning... 3 1.1 Uppdraget...3 1.2 Styrning, uppföljning och målsättningar...3 1.2.1 Styrning... 3 1.2.2 Uppföljning...

Läs mer

Utökad samverkan Västerås stad och Arbetsförmedlingen

Utökad samverkan Västerås stad och Arbetsförmedlingen Utökad samverkan Västerås stad och Arbetsförmedlingen Barn o utbildningsförvaltning 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Klintberg, Åsa 021-391610 asa.klintberg@vasteras.se Innehållsförteckning

Läs mer

LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN FLER UNGA TILL ARBETE ELLER STUDIER LULEÅ

LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN FLER UNGA TILL ARBETE ELLER STUDIER LULEÅ LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN FLER UNGA TILL ARBETE ELLER STUDIER LULEÅ Innehållsförteckning Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete eller studier. 1 Parter. 1 Syfte 1 Mål. 1-3 Målgrupp

Läs mer

Dnr Kon 2019/13 Överenskommelse om samverkan för unga och nyanländas etablering på arbetsmarknaden

Dnr Kon 2019/13 Överenskommelse om samverkan för unga och nyanländas etablering på arbetsmarknaden RAPPORT 1 (6) 219-1-22, reviderad 219-2-15 Kompetensnämnden Dnr Kon 219/13 Överenskommelse om samverkan för unga och nyanländas etablering på arbetsmarknaden Bakgrund Järfälla kommun samverkar med Arbetsförmedlingen

Läs mer

Överenskommelse mellan Arbetsförmedlingen och Ljungby Kommun Unga som varken arbetar eller studerar

Överenskommelse mellan Arbetsförmedlingen och Ljungby Kommun Unga som varken arbetar eller studerar Överenskommelse mellan Arbetsförmedlingen och Ljungby Kommun Unga som varken arbetar eller studerar Parter Ljungby Kommun organisationsnummer 212000 0670 Arbetsförmedlingen organisationsnummer 202100-2114

Läs mer

Samverkan gällande unga som varken arbetar eller studerar, eller som är undersysselsatta

Samverkan gällande unga som varken arbetar eller studerar, eller som är undersysselsatta Bilaga 1 Samverkan gällande unga 16-24 som varken arbetar eller studerar, eller som är undersysselsatta Inledning Det finns sedan tidigare, och inom ramen för DUA, en överenskommelse mellan Arbetsförmedlingen

Läs mer

KAA Det kommunala aktivitetsansvaret

KAA Det kommunala aktivitetsansvaret 2017 KAA Det kommunala aktivitetsansvaret 2017-03-27 Varför behöver vi ha en gemensam handlingsplan/strategi för KAA det kommunala aktivitetsansvaret? Det finns goda skäl för kommunen att satsa på ungas

Läs mer

ATT UTARBETA EN LOKAL ÖVERENSKOMMELSE

ATT UTARBETA EN LOKAL ÖVERENSKOMMELSE 2015-04-27 A2015/xx Delegationen för unga till arbete A 2014:06 Preliminär version ATT UTARBETA EN LOKAL ÖVERENSKOMMELSE Kriterier och stöd för arbetet med lokala överenskommelser mellan kommuner och Arbetsförmedlingar

Läs mer

BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN

BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN IDENTIFIERADE BEHOV Kartläggningen har gett en bild över målgruppens sammansättning. Gruppen nyanlända ungdomar behöver vi kartlägga ytterligare inom ramen

Läs mer

Livets skola, eller livet efter skolan?

Livets skola, eller livet efter skolan? Livets skola, eller livet efter skolan? Duas sammansättning och organisation Inrättades dec 2014, arbetar tom feb 2021 Delegation består av företrädare för Arbetsförmedlingen, SKL, Försäkringskassan, Skolverket,

Läs mer

Stockholm 16 juni 2015 Diarienummer: A2014:06/2015/12

Stockholm 16 juni 2015 Diarienummer: A2014:06/2015/12 Stockholm 16 juni 2015 Diarienummer: A2014:06/2015/12 ATT UTARBETA EN LOKAL ÖVERENSKOMMELSE Kriterier och stöd för arbetet med lokala överenskommelser mellan kommuner och Arbetsförmedling om samverkan

Läs mer

Verksamhet som ska bedrivas i samverkan (bilaga 3)

Verksamhet som ska bedrivas i samverkan (bilaga 3) Verksamhet som ska bedrivas i samverkan (bilaga 3) Samverkan mellan Älmhults kommun och Arbetsförmedlingen i Älmhult Målgruppen unga i åldern 16-24 år som står utanför arbetsmarknaden är varierad med en

Läs mer

Lokal överenskommelse om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten revidering 2018

Lokal överenskommelse om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten revidering 2018 Klicka här för att ange text. Lokal överenskommelse om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten revidering 2018 Gävle kommun och Arbetsförmedlingen Gävle 1 Parter Gävle kommun, organisationsnummer

Läs mer

Överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering

Överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering Bilaga DUA Statsbidrag 2017:01 Överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering Lokal modell 1 Innehåll 1. Kartläggning och analys.3 2. Beskrivning av hur verksamheten i samverkan ska bedrivas

Läs mer

Delegationen för unga till arbete. (Dua)

Delegationen för unga till arbete. (Dua) (Dua) Beslutades av regeringen december 2014 Arbetande ordförande Övriga i delegationen ännu inte på plats Kansliet bemannas under våren Treårigt uppdrag Varför en delegation? Budgetpropositionen 2015:

Läs mer

VERKSAMHET I SAMVERKAN LULEÅ

VERKSAMHET I SAMVERKAN LULEÅ VERKSAMHET I SAMVERKAN LULEÅ Innehållsförteckning Organisering av samverkan utifrån överenskommelse 1 Budget och personella resurser för samverkan 1-2 Huvudsaklig ansvarsfördelning mellan parterna 2 Övergripande

Läs mer

KA - Det kommunala aktivitetsansvaret. Beslutad av kommunstyrelsen 2015-05-12

KA - Det kommunala aktivitetsansvaret. Beslutad av kommunstyrelsen 2015-05-12 KA - Det kommunala aktivitetsansvaret Beslutad av kommunstyrelsen 2015-05-12 Varför behöver vi ha en strategi för KA det kommunala aktivitetsansvaret? Det finns goda skäl för kommunen att satsa på ungas

Läs mer

Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet.

Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet. Överenskommelse Parter Eslövs kommun, 212000-1173. Arbetsförmedlingen i Eslöv, 202100-2114. Syfte Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet. Mål Den

Läs mer

ARBETSMARKNAD LANDSKRONA Vi tar arbetsmarknaden till dig

ARBETSMARKNAD LANDSKRONA Vi tar arbetsmarknaden till dig ARBETSMARKNAD LANDSKRONA Vi tar arbetsmarknaden till dig Varför Arbetsmarknad Landskrona? Projektorganisationen Arbetsmarknad Landskrona bildades i januari 2017 som resultat av en utredning från året innan.

Läs mer

Handlingsplan med rutiner för Kommunalt Aktivitetsansvar

Handlingsplan med rutiner för Kommunalt Aktivitetsansvar Handlingsplan med rutiner för Kommunalt Aktivitetsansvar LIDKÖPINGS KOMMUN Antagen av Carina Bertilsson, chef för KAA, 160519 Innehåll HANDLINGSPLAN FÖR AKTIVITETSANSVARET... 3 Aktivitetsansvaret har tre

Läs mer

Verksamhet som ska bedrivas i samverkan Bilaga 3

Verksamhet som ska bedrivas i samverkan Bilaga 3 Verksamhet som ska bedrivas i samverkan Bilaga 3 Innehållsförteckning Inledning...2 Organisering...2 Huvudsakliga metoder och verktyg...3 Ansvarsfördelning...4 Budget och resurser...5 Uppföljning...6 1

Läs mer

Kommittédirektiv. Tilläggsdirektiv till Delegationen för unga till arbete (A 2014:06) Dir. 2017:20

Kommittédirektiv. Tilläggsdirektiv till Delegationen för unga till arbete (A 2014:06) Dir. 2017:20 Kommittédirektiv Tilläggsdirektiv till Delegationen för unga till arbete (A 2014:06) Dir. 2017:20 Beslut vid regeringssammanträde den 16 februari 2017 Utökning och förlängning av uppdraget Regeringen beslutade

Läs mer

Stockholm 2 september 2015 Diarienummer: A2014:06/2015/12

Stockholm 2 september 2015 Diarienummer: A2014:06/2015/12 Stockholm 2 september 2015 Diarienummer: A2014:06/2015/12 ATT UTARBETA EN LOKAL ÖVERENSKOMMELSE Kriterier och stöd för arbetet med lokala överenskommelser mellan kommuner och Arbetsförmedling om samverkan

Läs mer

Bilaga 4 Nuläge och måluppfyllelse Hässleholm,

Bilaga 4 Nuläge och måluppfyllelse Hässleholm, Nuläge och måluppfyllelse 2016 Hässleholm, 2016-12-19 2016-10-13 fanns det totalt 5378 ungdomar mellan 16-24 år folkbokförda i Hässleholms kommun, vilket är en minskning med 118 personer jämfört med samma

Läs mer

Lokal överenskommelse i Kumla kommun för arbetsmarknadspolitiska insatser mot ungdomsarbetslöshet

Lokal överenskommelse i Kumla kommun för arbetsmarknadspolitiska insatser mot ungdomsarbetslöshet Lokal överenskommelse i Kumla kommun för arbetsmarknadspolitiska insatser mot ungdomsarbetslöshet Parter Arbetsförmedlingen Hallsberg 202100-2114 Kumla kommun 212000-1975 Syfte Att genom samverkan, utifrån

Läs mer

OM REVIDERING AV DEN LOKALA ÖVERENSKOMMELSEN

OM REVIDERING AV DEN LOKALA ÖVERENSKOMMELSEN Stockholm 5 april 2016 Diarienummer: Komm 2016/00644 OM REVIDERING AV DEN LOKALA ÖVERENSKOMMELSEN Ett stöd från Dua för att revidera den lokala överenskommelsen om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten

Läs mer

Bilaga 1. Kartläggning av målgruppens storlek och sammansättning. En kartläggning av målgruppen. som redogör för målgruppens storlek,

Bilaga 1. Kartläggning av målgruppens storlek och sammansättning. En kartläggning av målgruppen. som redogör för målgruppens storlek, Bilaga 1. Kartläggning av målgruppens storlek och sammansättning En kartläggning av målgruppen som redogör för målgruppens storlek, sammansättning och behov Inledning Arbetslivet är navet i den svenska

Läs mer

Åmåls kommun. Kommunala aktivitetsansvaret KAA Studiecoach Jobbcentrum... 3

Åmåls kommun. Kommunala aktivitetsansvaret KAA Studiecoach Jobbcentrum... 3 Brev Lokal överenskommelse mellan Arbetsförmedlingen och Åmåls kommun i Åmåls kommun Bilaga 3 Verksamhet i samverkan Åmåls kommun och Arbetsförmedlingen i Åmål har identifierat verksamheter samt behov

Läs mer

BILAGA 3 Verksamhet som ska bedrivas i samverkan

BILAGA 3 Verksamhet som ska bedrivas i samverkan 1(5) BILAGA 3 Verksamhet som ska bedrivas i samverkan Organisering och samverkan Den samverkande kommunen och Arbetsförmedlingen ska kartlägga alla unga 16-24 år som inte studerar eller arbetar i önskad

Läs mer

Lokal överenskommelse

Lokal överenskommelse Reviderad 2017-12-20 Lokal överenskommelse Samverkan mellan Arbetsförmedlingen och Hässleholms kommun gällande alla unga i åldern 16 till 24 år, som varken arbetar eller studerar, eller som är undersysselsatta.

Läs mer

Lokal överenskommelse för unga till arbete. Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet.

Lokal överenskommelse för unga till arbete. Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet. Lokal överenskommelse för unga till arbete Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet. Uppdrag Delegation för unga till arbete (Dua) har i uppdrag att

Läs mer

LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM ATT MINSKA UNGDOMSARBETSLÖSHETEN

LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM ATT MINSKA UNGDOMSARBETSLÖSHETEN LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM ATT MINSKA UNGDOMSARBETSLÖSHETEN 2016-2018 reviderad 2018 Sundsvalls kommun och Arbetsförmedlingen Sundsvall Diarienummer Sundsvalls kommun Sundsvalls kommun NAVI-2017-00058 Caroline

Läs mer

STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDNING

STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDNING STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDNING Barn- och utbildningsförvaltningen, Simrishamns kommun Varför studie- och? Vilka inkluderas? Att göra val inför framtiden är en ständigt pågående process. Elevens studie- och

Läs mer

På organisatorisk nivå visar NNS erfarenheter på att:

På organisatorisk nivå visar NNS erfarenheter på att: D A T U M 131213 D I A R I E N R Regeringskansliet Utbildningsdepartementet 103 33 STOCKHOLM Slutbetänkande Unga som varken arbetar eller studerar statistik, stöd och samverkan, SOU 2013:74 Nationella

Läs mer

Ungdomar utanför gymnasieskolan - ett förtydligat ansvar för stat och kommun - remiss från kommunstyrelsen

Ungdomar utanför gymnasieskolan - ett förtydligat ansvar för stat och kommun - remiss från kommunstyrelsen NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALTJÄNSTAVDELNIN GEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2013-03-27 Handläggare: Gunilla Schedin Telefon: 08-508 09 277 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Ungdomar utanför gymnasieskolan

Läs mer

Kommittédirektiv. Samordnare för unga som varken arbetar eller studerar. Dir. 2015:70. Beslut vid regeringssammanträde den 25 juni 2015

Kommittédirektiv. Samordnare för unga som varken arbetar eller studerar. Dir. 2015:70. Beslut vid regeringssammanträde den 25 juni 2015 Kommittédirektiv Samordnare för unga som varken arbetar eller studerar Dir. 2015:70 Beslut vid regeringssammanträde den 25 juni 2015 Sammanfattning Allt för många unga har i dag svårt att etablera sig

Läs mer

Kommunernas arbete med aktivitetsansvaret Skolinspektionens granskning

Kommunernas arbete med aktivitetsansvaret Skolinspektionens granskning Kommunernas arbete med aktivitetsansvaret 2015 Skolinspektionens granskning Regeringsuppdrag Slutrapport till regeringen 1 mars 2016 projektet avslutas december 2016 2016-05-13 2 Skolinspektionens kvalitetsgranskning

Läs mer

BILAGA 2 REDOVISNING AV BEFINTLIG VERKSAMHET

BILAGA 2 REDOVISNING AV BEFINTLIG VERKSAMHET BILAGA 2 REDOVISNING AV BEFINTLIG VERKSAMHET ORGANISATION - SAMVERKAN Hösten 2015 bestämde sig Svalövs kommun för att skapa en egen samverkansgrupp kring ungdomsfrågorna, TUSS (Tillsammans Ungdomar Sysselsättning

Läs mer

Revidering av Lokal överenskommelse mellan Hofors kommun och Arbetsförmedlingen om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten

Revidering av Lokal överenskommelse mellan Hofors kommun och Arbetsförmedlingen om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten 2016-12-21 Revidering av Lokal överenskommelse mellan Hofors kommun och Arbetsförmedlingen om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten Vi vill med denna revidering beskriva hur arbetet med DUA har

Läs mer

Bilaga 4 Nuläge och måluppfyllelse Hässleholm,

Bilaga 4 Nuläge och måluppfyllelse Hässleholm, Nuläge och måluppfyllelse 2017 Hässleholm, 2017-12-20 2017-10-13 fanns det totalt 5352 ungdomar mellan 16-24 år folkbokförda i Hässleholms kommun, vilket är en minskning med 26 personer jämfört med samma

Läs mer

Verksamhet i samverkan

Verksamhet i samverkan 1 (12) Bilaga 3 Verksamhet i samverkan Arbetsförmedlingen, Trelleborgs kommun och Skurups kommun 2015-11-30 2 (12) Innehåll Verksamheter och insatser inom respektive identifierat fokusområde... 3 Insatskarta...

Läs mer

Post 1 av 1 träffar. Departement: Arbetsmarknadsdepartementet. Utfärdad: Ändring införd: t.o.m. SFS 2017:830

Post 1 av 1 träffar. Departement: Arbetsmarknadsdepartementet. Utfärdad: Ändring införd: t.o.m. SFS 2017:830 Regeringskansliets rättsdatabaser Post 1 av 1 träffar SFS-nummer 2015:502 Förordning (2015:502) om viss samverkan om unga och nyanlända Departement: Arbetsmarknadsdepartementet Utfärdad: 2015-06-25 Ändring

Läs mer

ATT UTARBETA EN LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM UNGA

ATT UTARBETA EN LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM UNGA Promemoria 2017-03-14 Dnr: A2014:06/2015/12 Delegationen för unga och nyanlända till arbete A 2014:06 ATT UTARBETA EN LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM UNGA Kriterier och stöd för arbetet med lokala överenskommelser

Läs mer

Bilaga 3b: Kartläggning och verksamhet i samverkan Unga nyanlända

Bilaga 3b: Kartläggning och verksamhet i samverkan Unga nyanlända Bilaga 3b: Kartläggning och verksamhet i samverkan Unga nyanlända Innehåll 1. Målgruppens sammansättning 2 2. Lagändringar 3 3. Insatser för målgruppens behov 4 3.1 Gymnasieskola 4 3.2 Ung framtid 5 4.

Läs mer

Resultat workshop. Båstad 29 maj Arbetsmarknad och etablering. Kommunförbundet Skåne

Resultat workshop. Båstad 29 maj Arbetsmarknad och etablering. Kommunförbundet Skåne Resultat workshop Båstad 29 maj Arbetsmarknad och etablering Kommunförbundet Skåne Besöksadress: Gasverksgatan 3A, Lund Postadress: Box 53, 221 00 Lund Webbadress: kfsk.se Telefon: 072-885 4700 Program

Läs mer

Utvecklingsplan för studie- och yrkesvägledning

Utvecklingsplan för studie- och yrkesvägledning 1(8) 2(8) Fredrik Aksell Fredrik.aksell@svedala.se Grundskola och gymnasium Utvecklingsplan för studie- och yrkesvägledning Studie- och yrkesvägledning Studie- och yrkesvägledning kan beskrivas som en

Läs mer

Bilaga 1. Kartläggning av målgruppens storlek och sammansättning. En kartläggning av målgruppen. som redogör för målgruppens storlek,

Bilaga 1. Kartläggning av målgruppens storlek och sammansättning. En kartläggning av målgruppen. som redogör för målgruppens storlek, Bilaga 1. Kartläggning av målgruppens storlek och sammansättning En kartläggning av målgruppen som redogör för målgruppens storlek, sammansättning och behov Inledning Arbetslivet är navet i den svenska

Läs mer

Skolverksamhet inom kommunala aktivitetsansvaret Fristadshus.

Skolverksamhet inom kommunala aktivitetsansvaret Fristadshus. Barn- och utbildningsnämnden Datum 1 (5) Barn- och utbildningsförvaltningen Gymnasieskolan Karin Holmberg Lundin, 016-710 52 31 Barn- och utbildningsnämnden Skolverksamhet inom kommunala aktivitetsansvaret

Läs mer

Ett vägledningscentrum i samverkan

Ett vägledningscentrum i samverkan Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen Vuxenutbildningen Sofia Axelsson, 070-167 89 25 Datum 1 (7) Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Ett

Läs mer

Överenskommelse DUA Jönköping

Överenskommelse DUA Jönköping Överenskommelse DUA Jönköping Del 1. Kartläggning och analys 1.1 Kartläggning och analys av det lokala kompetensförsörjningsbehovet Industrin behöver väldigt mycket arbetskraft. Trenden är att alla arbeten

Läs mer

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan Bilaga 3 Verksamhet i samverkan Innehållsförteckning Bilaga 3 VERKSAMHET I SAMVERKAN FÖRSLAG PÅ VERKSAMHETER I SAMVERKAN Projekt Nollvision... sid.2 Ungdomsnätverket... sid.2 Handläggarträffar Ungdom...

Läs mer

Regional överenskommelse samverkan Arbetsförmedlingen och Umeåregionens kommuner

Regional överenskommelse samverkan Arbetsförmedlingen och Umeåregionens kommuner sid 1 av 6 Regional överenskommelse samverkan Arbetsförmedlingen och Umeåregionens kommuner 2018 2020 Övergripande samverkan och organisatoriskt gemensamt handlande för att säkerställa en välfungerande

Läs mer

s- )>--' s46 Aktivitetsansvar 2015 (UN 2015.078) 1. Tjänsteskrivelse, eor5-o9-15, Alitivitetsansvar 2015 2. Aktivitetsansvar2ols VALLENTUNA KOMMUN

s- )>--' s46 Aktivitetsansvar 2015 (UN 2015.078) 1. Tjänsteskrivelse, eor5-o9-15, Alitivitetsansvar 2015 2. Aktivitetsansvar2ols VALLENTUNA KOMMUN VALLENTUNA KOMMUN Utbild n i ngsnä m ndens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 2015-09-30 6 (1s) s46 Aktivitetsansvar 2015 (UN 2015.078) Beslut Arbetsutskottet noterar informationen. Ärendebeskrivning

Läs mer

Kommunalt aktivitetsansvar Mål och riktlinjer

Kommunalt aktivitetsansvar Mål och riktlinjer Barn- och utbildningsnämnden Kommunalt aktivitetsansvar Mål och riktlinjer Antaget av Barn- och utbildningsnämnden (2015-10-01) Kommunala aktivitetsansvaret (KAA) Strömstads kommun Lagstiftning Skollagen

Läs mer

Bilaga 3. Verksamhet som ska bedrivas i samverkan

Bilaga 3. Verksamhet som ska bedrivas i samverkan Bilaga 3. Verksamhet som ska bedrivas i samverkan En beskrivning av hur samverkan inom överenskommelsen organiseras utifrån de behov som identifierats. Inklusive de resurser som respektive aktör bidrar

Läs mer

Kompetensberedningens handlingsplan underlag för inriktningsbeslut

Kompetensberedningens handlingsplan underlag för inriktningsbeslut TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2014-10-20 Dnr Kompetensberedningens handlingsplan underlag för inriktningsbeslut Bakgrund Regionstyrelsen beslöt vid sammanträdet 2013-02-14 att tillsätta en beredning för kompetensfrågor

Läs mer

Verksamhet ska bedrivas i samverkan, bilaga 3

Verksamhet ska bedrivas i samverkan, bilaga 3 UTREDNING 1 (9) Samhällsutvecklingskontoret Verksamhet ska bedrivas i samverkan, bilaga 3 En beskrivning av hur samverkan inom överenskommelsen organiseras utifrån de behov som identifierats. Inklusive

Läs mer

Utvecklingsplan för studie- och yrkesvägledning

Utvecklingsplan för studie- och yrkesvägledning 1(8) 2(8) Fredrik Aksell Fredrik.aksell@svedala.se Grundskola och gymnasium Utvecklingsplan för studie- och yrkesvägledning Studie- och yrkesvägledning Studie- och yrkesvägledning kan beskrivas som en

Läs mer

ÖK DUA+ Gällivare, Jokkmokk, Kiruna och Pajala

ÖK DUA+ Gällivare, Jokkmokk, Kiruna och Pajala Beskrivning av hur verksamheterna i samverkan ska bedrivas och organiseras på lokal nivå. Så arbetar Arbetsförmedlingen med nyanländas etablering Arbetsförmedlingen skapar förutsättningar för att personer

Läs mer

Strategier och rutiner för att hantera det kommunala aktivitetsansvaret (KAA) i Åre kommun

Strategier och rutiner för att hantera det kommunala aktivitetsansvaret (KAA) i Åre kommun Beslutad av: Barn- och utbildningsnämnden Dokumentansvarig: Chef för Centralt stöd Dokumenttyp: Strategi/Policy/Plan Giltighetstid: Årligen Gäller från: 2018-10-15 Diarienr: BUN.2018.25 Strategier och

Läs mer

Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den 22 oktober 2015, kl ANSLAG/BEVIS

Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den 22 oktober 2015, kl ANSLAG/BEVIS : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-10.15 Beslutande Övriga närvarande Anders Albäck (FP), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande Per Skoog, (S), 2:e vice ordförande Madeleine

Läs mer

Antal elever behöriga till gymnasieskolan (siris skolverket)

Antal elever behöriga till gymnasieskolan (siris skolverket) Målgrupp bilaga 1 Surahammars kommun och Arbetsförmedlingen i Surahammar/Hallstahammar har gemensamt gjort kartläggningar (2015) för att få ett grepp om målgruppens storlek samt att försöka kartlägga vilka

Läs mer

ÖVERENSKOMMELSE OM SAMARBETE mellan Region Västernorrland och Arbetsförmedlingen

ÖVERENSKOMMELSE OM SAMARBETE mellan Region Västernorrland och Arbetsförmedlingen DATUM Sida 1 (5) Dnr Region Västernorrland 18RS726 Dnr Arbetsförmedlingen Af-2018/0006 9811 ÖVERENSKOMMELSE OM SAMARBETE mellan Region Västernorrland och Arbetsförmedlingen Bakgrund Under juni 2017 träffade

Läs mer

Verksamhet i samverkan

Verksamhet i samverkan Bilaga 3 till lokal överenskommelse mellan Strängnäs Kommun och Arbetsförmedlingen i Strängnäs Verksamhet i samverkan Strängnäs kommun och Arbetsförmedlingen i Strängnäs har identifierat samverkansområden

Läs mer

Kompetensberedningens handlingsplan beslut om insatser

Kompetensberedningens handlingsplan beslut om insatser TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2014-11-06 Dnr Kompetensberedningens handlingsplan beslut om insatser Bakgrund Regionstyrelsen beslöt vid sammanträdet 2013-02-14 att tillsätta en beredning för kompetensfrågor bestående

Läs mer

LOKAL ÖVERENSKOMMELSE

LOKAL ÖVERENSKOMMELSE Revidering av LOKAL ÖVERENSKOMMELSE Kiruna kommun, Arbetsförmedlingen, Lapplands gymnasium, Lapplands Lärcentra & Malmfältens Folkhögskola Lokal överenskommelse om samverkan för ungdomar 16-24 år Sverige

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 Inflyttning och Arbete

Verksamhetsplan 2018 Inflyttning och Arbete Verksamhetsplan 2018 Inflyttning och Arbete Innehållsförteckning Verksamhetsplan 2018 1 Inflyttning och Arbete 1 1 Verksamhetsområdets mål 3 2 Förutsättningar 4 3 Nulägesanalys 5 4 Verksamhetsmål, uppföljning

Läs mer

Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete

Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete UPPLANDS VÄSBY KOMMUN OCH ARBETSFÖRMEDLINGEN Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet SWECO STRATEGY Innehåll 1. Beskrivning av befintlig verksamhet...

Läs mer

Bilaga 1 DUA-nyanlända Bakgrund och ambition

Bilaga 1 DUA-nyanlända Bakgrund och ambition Af 00008_1.0_(2015-12-10, AF2000) Bilaga 1 DUA-nyanlända Bakgrund och ambition Version 1.0 Fotograf: Werner Nystrand 1 Innehåll 1 Inledning... 2 1.1 Bakgrund till överenskommelsens innehåll... 2 1.2 Målgrupper

Läs mer

Fler i arbete snabbare etablering och minskade kostnader i försörjningsstöd, återrapportering

Fler i arbete snabbare etablering och minskade kostnader i försörjningsstöd, återrapportering Tjänsteskrivelse 1 (5) Kommunledningsförvaltningen Paul Håkansson 2018-08-28 rev 2018-09-27 rev 2018-10-15 Dnr KS 2018-555 Kommunstyrelsen Fler i arbete snabbare etablering och minskade kostnader i försörjningsstöd,

Läs mer

Lokal Aktivitetsplan för. Studie- och Yrkesorientering vid. Björknäsgymnasiet

Lokal Aktivitetsplan för. Studie- och Yrkesorientering vid. Björknäsgymnasiet Utbildningsförvaltningen Datum 2018-12-07 Lokal Aktivitetsplan för Studie- och Yrkesorientering vid 2018-2019 Postadress 961 86 Boden Telefon 0921-620 00 vx. med direktval Telefax E-post kommunen@boden.se

Läs mer

Begäran om utökad budgetram för barn- och utbildningsnämndens skolverksamhet inom det kommunala aktivitetsansvaret - Fristadshus

Begäran om utökad budgetram för barn- och utbildningsnämndens skolverksamhet inom det kommunala aktivitetsansvaret - Fristadshus Kommunstyrelsen 2016-06-27 Kommunledningskontoret Ekonomi och kvalitet KSKF/2016:396 Lars-Göran Hellquist 016-710 27 79 1 (2) Kommunstyrelsen Begäran om utökad budgetram för barn- och utbildningsnämndens

Läs mer

Begäran om pengar för extra arbetsmarknadspolitiska insatser för ungdomar under 2016

Begäran om pengar för extra arbetsmarknadspolitiska insatser för ungdomar under 2016 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2015-12-17 12 (xx) Dnr SN 2015/251 Begäran om pengar för extra arbetsmarknadspolitiska insatser för ungdomar under 2016 Sammanfattning Arbetslösheten bland

Läs mer

Angående remissen om Stockholms stads handlingsplan för det kommunala aktivitetsansvaret

Angående remissen om Stockholms stads handlingsplan för det kommunala aktivitetsansvaret Kommunstyrelsen Dnr: 142-2136/2016 Arbetsmarknads- och Sida 1 (2) idrottsroteln Datum: 2017-01-23 Till berörd remissinstans Angående remissen om Stockholms stads handlingsplan för det kommunala aktivitetsansvaret

Läs mer

Lokal modell för samverkan om nyanländas etablering. Mellan Valdemarsviks kommun och Arbetsförmedlingen

Lokal modell för samverkan om nyanländas etablering. Mellan Valdemarsviks kommun och Arbetsförmedlingen Lokal modell för samverkan om nyanländas etablering Mellan Valdemarsviks kommun och Arbetsförmedlingen Inledning Delegationen för unga och nyanlända i arbete (DUA) arbetar för att främja utvecklingen av

Läs mer

Vad är En skola för alla?

Vad är En skola för alla? En skola för alla Vad är En skola för alla? Fyra parter som kraftsamlar: - Skaraborgs kommunalförbund (projektägare) - Fyrbodals kommunalförbund - Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund - Samordningsförbundet

Läs mer

Lokal modell. Ängelholms kommun

Lokal modell. Ängelholms kommun Lokal modell Ängelholms kommun Innehållsförteckning Lokal modell 1 Ängelholms kommun 1 En kartläggning och en analys av det lokala kompetensförsörjningsbehovet 2 En kartläggning och en analys av målgruppens

Läs mer

Uppdrag fullföljd utbildning

Uppdrag fullföljd utbildning Uppdrag fullföljd utbildning Bakgrund och mål Uppdrag fullföljd utbildning är resultatet av ett omfattande och långsiktigt arbete som bedrivits inom SKL inom området studieavbrott och fullföljda gymnasiestudier.

Läs mer

Uppföljning av revisionsrapport Kommunala aktivitetsansvaret i Lysekils kommun januari 2019

Uppföljning av revisionsrapport Kommunala aktivitetsansvaret i Lysekils kommun januari 2019 www.pwc.se Uppföljning av revisionsrapport Kommunala aktivitetsansvaret i Lysekils kommun januari 2019 Inledning Från och med 1 januari 2015 skärptes skollagen och det blev tydligare att en kommun löpande

Läs mer

Handlingsplan med rutiner för kommunalt aktivitetsansvar (KAA)

Handlingsplan med rutiner för kommunalt aktivitetsansvar (KAA) Handlingsplan med rutiner för kommunalt aktivitetsansvar (KAA) Datum: 2018-04-20 1 Innehåll Kommunalt aktivitetsansvar Fakta om det kommunala aktivitetsansvaret 3 Arbetsuppgifter inom det kommunala aktivitetsansvaret

Läs mer

Bilaga 1. Kartläggning av målgruppens storlek och sammansättning. Gimo, Östhammars kommun

Bilaga 1. Kartläggning av målgruppens storlek och sammansättning. Gimo, Östhammars kommun Bilaga 1 Kartläggning av målgruppens storlek och sammansättning Gimo, Östhammars kommun 2015-12-01 1 Innehåll Bilaga 1... 3 Kartläggning av målgrupp, ungdomar 16-24 år i Östhammars kommun... 3 Unga som

Läs mer

Motala kommuns plan för studie- och yrkesvägledning

Motala kommuns plan för studie- och yrkesvägledning Planen fastställd av bildningsnämnden 20 maj 2015 Motala kommuns plan för studie- och yrkesvägledning Entreprenörskap från förskola till vuxenutbildning 2 Vägledning från förskola till vuxenutbildning

Läs mer

Utvärderingsrapport av feriepraktik Av Maria Mikaelian och Hjalmar Öhagen

Utvärderingsrapport av feriepraktik Av Maria Mikaelian och Hjalmar Öhagen Utvärderingsrapport av feriepraktik 17 Av Maria Mikaelian och Hjalmar Öhagen Innehåll Inledning... 1 Bakgrund/Beskrivning av projektet... 2 Syfte och mål... 3 Projektmål:... 3 Effektmål:... 3 Projektets

Läs mer

Projektplan En skola för alla Mariestad

Projektplan En skola för alla Mariestad Projektplan En skola för alla Mariestad Sektor utbildning 2018-02-23 Inledning Barn och unga i Mariestads kommun ska växa upp under trygga och goda förhållanden. Alla barn och unga ska ges möjlighet till

Läs mer

PLAN FÖR ARBETSMARKNAD OCH

PLAN FÖR ARBETSMARKNAD OCH PLAN FÖR ARBETSMARKNAD OCH INTEGRATION LAXÅ KOMMUN 2019-2022 Fastställd av kommunstyrelsen den 30 januari 2019, 6 1 Bakgrund Laxå kommun tar idag emot relativt många flyktingar och nya svenskar som vill

Läs mer

Halvårsrapportering till Finsam Sydnärke av #jagmed Perioden 1/1-30/6 2016

Halvårsrapportering till Finsam Sydnärke av #jagmed Perioden 1/1-30/6 2016 Halvårsrapportering till Finsam Sydnärke av #jagmed Perioden 1/1-30/6 2016 Vennerstrand, Jenny Jenny.vennerstrand@skola.kumla.se Innehåll Bakgrund... 2 Uppdatering beträffande arbetet med projektet...

Läs mer

Verksamhetsrapport. efter kvalitetsgranskning av Ödeshögs kommuns arbete med det kommunala aktivitetsansvaret. Verksamhetsrapport.

Verksamhetsrapport. efter kvalitetsgranskning av Ödeshögs kommuns arbete med det kommunala aktivitetsansvaret. Verksamhetsrapport. Bilaga 1 Verksamhetsrapport Verksamhetsrapport efter kvalitetsgranskning av Ödeshögs kommuns arbete med det kommunala aktivitetsansvaret Skolinspektionen Verksamhetsrapport 2 (12) Innehåll Inledning Bakgrundsuppgifter

Läs mer

Begäran om utökad budgetram för barn- och utbildningsnämndens skolverksamhet inom det kommunala aktivitetsansvaret - Fristadshus

Begäran om utökad budgetram för barn- och utbildningsnämndens skolverksamhet inom det kommunala aktivitetsansvaret - Fristadshus Kommunstyrelsen 2016-09-12 Kommunledningskontoret Ekonomi och kvalitet KSKF/2016:396 Lars-Göran Hellquist 016-710 27 79 1 (2) Kommunstyrelsen Begäran om utökad budgetram för barn- och utbildningsnämndens

Läs mer

UNGA SOM VARKEN STUDERAR ELLER ARBETAR. Kartläggning Sollentuna januari Gögüs Dincer Karlqvist

UNGA SOM VARKEN STUDERAR ELLER ARBETAR. Kartläggning Sollentuna januari Gögüs Dincer Karlqvist UNGA SOM VARKEN STUDERAR ELLER ARBETAR Kartläggning Sollentuna januari 2018 Gögüs Dincer Karlqvist Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 2 2. Bakgrund... 3 2.1 Syfte... 4 2.2 Metod och avgränsning...

Läs mer