VERISECS PLATTFORM FÖR DIGITAL TILLIT

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERISECS PLATTFORM FÖR DIGITAL TILLIT"

Transkript

1 VERISECS PLATTFORM FÖR DIGITAL TILLIT Verktyg för er DIGITALISERING Digitalisering har de senaste åren tagit stora kliv framåt, och ingen bransch lämnas opåverkad av omvandlingen. Digitala kanaler blir allt viktigare och trenden har accelererat med den smarta telefonen. Dagens kunder förväntar sig att kunna göra sina ärenden när som helst och var som helst, vilket ställer höga krav på säkerhet och tillgänglighet hos företag inom alla branscher.

2 ATT LEVA I EN DIGITAL VÄRLD VERISECS PLATTFORM FÖR DIGITAL TILLIT Plattformen erbjuder en rad verktyg för att verifiera identiteter och säkra data. Från den tillit som detta skapar är det möjligt att bygga tjänster som stöder den digitala affärsmodellen. Hela tanken med plattformen är att den är skalbar. Många företag börjar använda den för säker inloggning med stark autentisering och lägger sedan till funktioner som betaltjänster, säkra meddelanden, e-signering och andra tjänster. EN PLATTFORM SKAPAD Alla organisationer möter idag stora utmaningar med digitalisering, regleringar, ökad konkurrens och alltmer krävande kunder. Men möjligheterna att skapa större kundnöjdhet, locka nya kunder och öka lönsamheten är större än någonsin med de nya digitala affärsmodellerna som kan skapas. Verisec har sedan 2003 hjälp många organisationer att digitalisera sin verksamhet och idag har vi företag från hela världen på kundlistan, från multinationella bolag och myndigheter till mindre nischbanker. Gemensamt för alla våra kunder är att Verisecs plattform för digital tillit utgör en grundläggande komponent för att skapa tjänster som är tillgängliga, skalbara och säkra, samtidigt som de uppfyller alla strikta krav på regelefterlevnad. Det som skiljer oss från våra konkurrenter är att våra lösningar inte slutar med tekniken. Vi erbjuder ett komplett utbud av tjänster från ursprungsidentifiering och uppföljning till affärsutveckling och serviceintegration. FÖR OMNIKANAL Att få tillgång till ett företags tjänster genom olika kanaler har blivit ett grundläggande krav från kundens sida. Men med olika sätt att autentisera kunden för varje kanal är det inte bara kostsamt för verksamheten, utan även ett hinder för kundinteraktion - vilket resulterar i en dålig användarupplevelse. Verisecs plattform gör en sömlös omnikanalupplevelse möjligt, så att du kan ge kunden en enhetlig metod för autentisering och signering, oavsett kanal.

3 PLATTFORMEN FÖR DIGITAL TILLIT MEDDELANDEN OCH SIGNERING Federation Valfria inloggningsenheter Biometri Webb SSO Transaktionssignering e-signering Säkra meddelanden BETALNING DIGITALA IDENTITETER Stark autentisering Dynamiskt CVV Registration Authority Fulfilment Mobil VERISECS PLATTFORM FÖR DIGITAL TILLIT Arbetsflödessignering Kortbetalningsautentisering POS Kortlös betalning Face 2 Face Web Self-Service KYC/AML HSM:er Transparent kryptering DATASKYDD Nyckelhantering ONBOARDING Mobilsäkerhet

4 ONBOARDING Den digitala kundresan börjar genom utfärdandet av en digital identitet. Onboardingen är en avgörande del, och ofta också den mest krävande. Med kombinationen av vår teknik och dokumenterade processer kan vi göra onboardingen smidig och säker. Plattformen kan användas för att onboarda användarna via en webbaserad självserviceportal, i fysiska möten eller via mobil onboarding på distans. I vårt fulfilmentcenter kan vi erbjuda alla nödvändiga tjänster för att ansluta den fysiska identiteten till den digitala, från programmering av inloggningsenheter till programmering av smarta kort för utskrift och distribution av aktiveringskoder. Plattformen innehåller en komponent för programmering av identiteter på smarta kort. För banker innehåller onboardingen ett extra steg för att uppnå kraven i lagstiftningen om kundkännedom och för att kunna vidta åtgärder för att förhindra penningtvätt (AML). Det finns funktioner i plattformen som integrerar dessa steg i onboardingprocessen.

5 DIGITALA IDENTITETER Grunden för digital säkerhet är förmågan att på ett säkert sätt kunna verifiera en användares identitet. Tvåfaktorsautentisering, antingen med ett engångslösenord för användning offline eller en online push-notifiering, är för närvarande standarder som används av de flesta verksamheter som erbjuder online- och mobiltransaktioner. Verisec erbjuder en väl beprövad lösning baserad på Freja ID, en del av Verisecs plattform för digital tillit. När kunden säkert fått sin digitala identitet utgiven, kan denna identitet ligga till grund för ett brett utbud av tjänster och applikationer. Användarvänlighet är i fokus med funktioner som fingeravtrycksautentisering, ansiktsigenkänning och andra funktioner. FEDERATION Systemet erbjuder ett flexibelt, skalbart system för stark autentisering baserad på öppna standarder. De flesta av våra kunder använder det för tvåfaktorsautentisering, men det är möjligt att lägga till ytterligare faktorer i en kombination av PIN-kod, biometri och geolokalisering. Plattformen stöder biometrisk identifiering, fingeravtryck, samt ansiktsigenkänning. Vår mobilapp erbjuder alla möjligheter att fullt ut kunna utnyttja plattformen i alla dess delar. Plattformen erbjuder enastående valfrihet för inloggningsenheter och möjliggör användning av olika lösningar, t.ex. inloggningsenheter eller engångslösenord via SMS eller e-post. Plattformen stöder identitetsfederering fullt ut där användarens digitala identitet kan användas i ett ekosystem där flera parter är beroende av användarens identiteter.

6 SIGNERING & MEDDELANDEN Vi har tagit idén om signering ett steg längre och utvecklat funktioner som ger användaren större kontroll och gör att ni kan erbjuda fler digitala tjänster. Systemet tillhandahåller en säker kommunikationskanal i mobilappen där mottagaren identifierar sig digitalt för att få möjlighet att läsa ett meddelande. Detta motsvarar flexibiliteten i SMS eller e-post men med en helt ny säkerhetsnivå. Detta minskar eller eliminerar helt behovet av pappersbaserad kommunikation i form av meddelanden med PIN-kuvert och andra typer av Genom att använda mobilappen värdefulla dokument som tidigare kan transaktionssignering ske på ett säkert sätt i separata skickats via post. kanaler och även användas för signering av betalningar och överföringar, helt i enlighet med de regulatoriska kraven i PSD2. Verisecs plattform för digital tillit gör det möjligt för flera användare att signera en transaktion för godkännande i en arbetsflödessignering. Plattformen kan användas för att skapa mobila e-signaturer enligt de nya eidas-föreskrifterna, och därigenom ersätta ett flertal pappersbaserade processer. Genom den krypterade kanalen och det faktum att mottagarens identitet är säkerställd, kan mobiltelefonen användas som en säker, personlig kommunikationsplattform för säkra meddelanden. Det gör den säkra kanalen överlägsen e-post, sms och brev som inte uppfyller samma krav på säkerhet. Lika värdefull är bekräftelsen som sker när användaren har sett meddelandet. Då vet du att det är rätt person som har sett och tagit del av meddelandet, vilket är omöjligt att veta i någon annan kanal.

7 BETALNING Transaktionssignering används för betalningar och överföringar där betalningstransaktionen initieras från mobilbanken eller internetbanken. Men systemet har också funktioner som gör betalningar med kreditkort säkrare och gör kortbedrägerier till nästan omöjliga. Ett sätt att uppnå detta är att låta användaren godkänna inköp online med hjälp av kortbetalningsautentisering. Betalningsbeloppet och händelsen som ska signeras presenteras för användaren att autentisera via en säker kanal i mobilen. Att ha CVV-koden på baksidan av kortet är inte en säker lösning. Men med Verisecs plattform för digital tillit kan du kringgå detta genom att låta plattformen skapa dynamiska CVV-koder till ett virtuellt betalkort. Ett alternativ till de dynamiska CVV-koderna är att användaren kan bekräfta sina kortbetalningar gjorda online genom att transaktionen visas i mobilappen, så kallad kortbetalningsautentisering. Verisecs plattform för digital tillit kan även användas för automatiserad personalisering och nyckelhantering av POS-terminaler för enklare hantering och minskad risk för blockering i betalningsflödet. Kortlösa betalningar erbjuds också genom Verisecs plattform för digital tillit. Att använda mobiltelefonen för betalningar är en lösning som gör det lättare för kunderna att bedriva sin verksamhet.

8 DATASKYDD Åtkomstskydd och skydd av digitala transaktioner är en del av en fullgod IT-säkerhet. Den andra delen är att skydda informationen med kryptering. Verisec kan erbjuda en helhetslösning där alla dessa delar ingår om det så gäller skydd av betalningar, känslig information eller kommunikation som måste säkras enligt högsta standard. För maximal säkerhet är plattformen rustad och väl förberedd för integrering av hårdvarukryptering (HSM) för skydd av digitala identiteter och transaktioner. För att möta de höga kraven som ställs i GDPR måste all känslig personlig information skyddas, och med transparent kryptering kan du enkelt skydda känslig information och resurser samt lätt skala upp täckningen till fler datakällor, oavsett om de är lokala eller finns i molnet. Plattformen innehåller också verktyg som gör nyckelhanteringen extremt lätt utan att äventyra säkerheten. Eftersom mobilen oftast är ett företags viktigaste kanal för kundinteraktion, väcker det ett stort antal säkerhetsutmaningar. Mobilen är i sig en sårbar enhet, och de flesta av programmen saknar lämpligt skydd. Verisecs plattform för digital tillit erbjuder en rad verktyg som genom ett extra säkerhetslager av kryptering och skyddad kommunikation garanterar mobilsäkerhet.

9 KONTAKTA OSS För mer information, vänligen kontakta vårt säljteam på:

Tjänster för elektronisk identifiering och signering

Tjänster för elektronisk identifiering och signering Bg eid Gateway och Bg PKI Services Tjänster för elektronisk identifiering och signering En elektronisk ID-handling är förutsättningen för säker och effektiv nätkommunikation. I takt med att tjänster blir

Läs mer

Säker roll- och behörighetsidentifikation. Ulf Palmgren, SKL Webbseminarium

Säker roll- och behörighetsidentifikation. Ulf Palmgren, SKL Webbseminarium Säker roll- och behörighetsidentifikation Ulf Palmgren, SKL Webbseminarium 181114 Bakgrund Socialstyrelsens rapport E-hälsa och välfärdsteknik i kommunerna 2018 Socialtjänsten stack ut gällande Säker roll-

Läs mer

Nordens ledande företag gör kundresan digital. Hur undviker du att hamna på efterkälken?

Nordens ledande företag gör kundresan digital. Hur undviker du att hamna på efterkälken? Nordens digitaliseringspartner Nordens ledande företag gör kundresan digital. Hur undviker du att hamna på efterkälken? FÅ SVARET FRÅN 413 NORDISKA FÖRETAG SOM HAR TESTAT SINA DIGITALA FRAMSTEG DIGITAL-O-METER

Läs mer

5 steg till bättre affärer

5 steg till bättre affärer 5 steg till bättre affärer MobilGirot ger en unik flexibilitet för dig som driver företag Spara mycket tid Enkel helhetslösning för dig som jobbar med annat än ekonomi Tjäna mer I varje moment från offert

Läs mer

Riktlinjer för informationssäkerhet

Riktlinjer för informationssäkerhet UFV 2014/389 Riktlinjer för informationssäkerhet Säkrare elektronisk kommunikation - Tvåfaktorautentisering - Kryptering av e-post - Elektronisk signering av dokument Fastställd av: Säkerhetschef 2014-

Läs mer

Oanade möjligheter. Oanade möjligheter är ett initiativ skapat av Sparbankernas Riksförbund och Svenska Bankföreningen

Oanade möjligheter.   Oanade möjligheter är ett initiativ skapat av Sparbankernas Riksförbund och Svenska Bankföreningen Oanade möjligheter www.oanade-möjligheter.se Oanade möjligheter är ett initiativ skapat av Sparbankernas Riksförbund och Svenska Bankföreningen En sajt som involverar och väcker nyfikenhet kring digitala

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Autentisering av användare som medges åtkomst till personuppgifter i kreditupplysningsregister

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Autentisering av användare som medges åtkomst till personuppgifter i kreditupplysningsregister Beslut Diarienr 1 (11) 2017-03-28 1053-2014 Bisnode Kredit AB 169 93 Solna Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Autentisering av användare som medges åtkomst till personuppgifter i kreditupplysningsregister

Läs mer

Bilaga 3c Informationssäkerhet

Bilaga 3c Informationssäkerhet SID 1 (5) Bilaga 3c Informationssäkerhet Förfrågningsunderlag Upphandling av IT-stöd för barn- och elevregister inom Skolplattform Stockholm Box 22049, 104 22 Stockholm. Besöksadress Hantverkargatan 2

Läs mer

Riktlinjer för informationssäkerhet

Riktlinjer för informationssäkerhet Riktlinjer för informationssäkerhet Säkrare elektronisk kommunikation - Tvåfaktorautentisering - Kryptering och signering av e-post - Elektronisk signering av dokument Fastställda av: Säkerhetschef 2014-03-09

Läs mer

Beställa startkod i Internetbanken och hämta Mobilt BankID samt ansluta dig till våra mobila tjänster

Beställa startkod i Internetbanken och hämta Mobilt BankID samt ansluta dig till våra mobila tjänster Beställa startkod i Internetbanken och hämta Mobilt BankID samt ansluta dig till våra mobila tjänster Beställa startkod i Internetbanken och hämta Mobilt BankID Här följer en kort guide för hur du hämtar

Läs mer

Delårsrapport Verisec AB (publ) 1 januari 30 juni 2017

Delårsrapport Verisec AB (publ) 1 januari 30 juni 2017 Pressmeddelande, 17 augusti 2017 Delårsrapport Verisec AB (publ) 1 januari 30 juni 2017 PERIODEN I SAMMANDRAG Andra kvartalet: 1 april 30 juni 2017 Nettoomsättningen uppgick till 12,4 (13,9) MSEK Rörelseresultatet

Läs mer

Vilken information samlar vi in?

Vilken information samlar vi in? Mälarplast & August Lundh värnar om din personliga integritet. Denna dataskyddspolicy förklarar hur vi samlar in och använder personuppgifter. Vid frågor kring integritets- och dataskydd, vänligen kontakta

Läs mer

Beskrivning om hur du ansöker om godkännande av spridningsutrustning för växtskyddsmedel

Beskrivning om hur du ansöker om godkännande av spridningsutrustning för växtskyddsmedel Beskrivning om hur du ansöker om godkännande av spridningsutrustning för växtskyddsmedel Bra att veta: Om du ska använda sprutan efter 26 november 2016 måste du ha fått ett beslut från Jordbruksverket

Läs mer

Micropower Group ABs dataskyddspolicy

Micropower Group ABs dataskyddspolicy Micropower Group ABs dataskyddspolicy Micropower Group AB (inklusive samtliga helägda bolag vilka ingår i koncernen) värnar om din personliga integritet. Denna dataskyddspolicy förklarar hur Micropower

Läs mer

PhenixID & Inera referensarkitektur. Product Manager

PhenixID & Inera referensarkitektur. Product Manager PhenixID & Inera referensarkitektur Product Manager tommy.almstrom@phenixid.se PhenixID & Inera referensarkitektur PhenixID & Inera Identitetslager PhenixID & Inera Identifieringstjänst PhenixID & Inera

Läs mer

Internets betydelse för bankerna och för kunderna

Internets betydelse för bankerna och för kunderna Internets betydelse för bankerna och för kunderna 2002-10-08 Sten Arvidson FöreningsSparbanken Internetbanken - en av flera mötesplatser Snabb tillväxt - kunder, tjänster och affärer Internetbanken - en

Läs mer

Smarter way to pay. Betala mindre. Tjäna mer.

Smarter way to pay. Betala mindre. Tjäna mer. Smarter way to pay. Betala mindre. Tjäna mer. Snabbare. Säkrare. Billigare. Varför har inget tänkt på det här tidigare? Lösningen är så enkel och så smidig att man undrar. Så här ligger det till. En del

Läs mer

Din guide till en säkrare kommunikation

Din guide till en säkrare kommunikation GUIDE Din guide till en säkrare kommunikation Introduktion Internet genomsöks regelbundet i jakten på osäkra nätverk och enheter som saknar skydd för olika typer av exponering och intrång. Viktiga system

Läs mer

Web Ekonomen Sverige. Dataskyddspolicy

Web Ekonomen Sverige. Dataskyddspolicy Web Ekonomen Sveriges dataskyddspolicy Web Ekonomen Sverige värnar om din personliga integritet, vilket innebär att vi alltid samlar in och hanterar personuppgifter ansvarsfullt med din integritet i åtanke.

Läs mer

Infrastruktur med möjligheter

Infrastruktur med möjligheter Infrastruktur med möjligheter Anvisning Autentisering (dokumentet är i status 1.0 RC1) Bengt-Göran Andersson, Inera IT Säkerhetsansvarig 2017-09-28 Följer Referensarkitektur för Identitet och åtkomst Federation

Läs mer

Nätverket för ehälsa i Östergötland. Effektmål

Nätverket för ehälsa i Östergötland. Effektmål Nätverket för ehälsa i Östergötland Effektmål Ökad kvalitet och ökad säkerhet jämfört med idag Integritetskänsliga personuppgifter som sänds mellan huvudmännen hamnar hos rätt mottagare via säker överföring.

Läs mer

Ett smart biljettsystem för en smart framtid PLATTFORMEN

Ett smart biljettsystem för en smart framtid PLATTFORMEN Ett smart biljettsystem för en smart framtid PLATTFORMEN Lättanvänd biljettplattform med förfalskningsskydd i världsklass PayiQ är en molnbaserad tjänst för alla som vill sälja en eller flera biljetter

Läs mer

Enkla steg-för-steg guider. Användarguide. Nordeas Mobilbank

Enkla steg-för-steg guider. Användarguide. Nordeas Mobilbank Enkla steg-för-steg guider Användarguide Nordeas Mobilbank Varför ska jag välja digitala tjänster? Idag kan nästan allt göras digitalt och vi använder internet för många olika typer av tjänster. Digitala

Läs mer

Upplev den nya generationen kösystem!

Upplev den nya generationen kösystem! Upplev den nya generationen kösystem! timeacle är ett fullständigt fritt skalbart kösystem som Software as a service direkt från molnet! Det kan anpassas flexibelt efter dina önskemål och erbjuder många

Läs mer

En omreglerad spelmarknad (SOU 2017:30)

En omreglerad spelmarknad (SOU 2017:30) REMISSYTTRANDE Vår referens: 2017/05/002 Er referens: Fi2017/01644/OU 1 (6) 2017-07-19 Finansdepartementet 103 33 STOCKHOLM En omreglerad spelmarknad (SOU 2017:30) Bankföreningen avstyrker förslaget att

Läs mer

1 Bakgrund till ställningstagandet/promemorian. 1.2 Frågor om tillämpning av PSD2 och autentiseringslagen. 1.1 Betaltjänstdirektivet (PSD2)

1 Bakgrund till ställningstagandet/promemorian. 1.2 Frågor om tillämpning av PSD2 och autentiseringslagen. 1.1 Betaltjänstdirektivet (PSD2) Promemoria 1 (5) Kommunikationsverkets och Finansinspektionens promemoria: förhållandet mellan betaltjänstlagen och autentiseringslagen vid öppnande av gränssnitt och identifiering för TPP på det sätt

Läs mer

Freja eid. Teknisk beskrivning

Freja eid. Teknisk beskrivning Freja eid Teknisk beskrivning Innehåll Allmän information och affärsnytta...4 Affärsnytta...5 Tillitsnivåer...7 Komponenter...8 Mobilappen...8 Användarportal Mina Sidor...9 Integrering och användarflöden...10

Läs mer

Gör alla tillfällen framgångsrika genom att leverera nästa generations kundupplevelser. PureEngage

Gör alla tillfällen framgångsrika genom att leverera nästa generations kundupplevelser. PureEngage Gör alla tillfällen framgångsrika genom att leverera nästa generations kundupplevelser PureEngage Leverera de differentierade och personliga upplevelser dina kunder förväntar sig Tekniken från Genesys

Läs mer

Introduktion till protokoll för nätverkssäkerhet

Introduktion till protokoll för nätverkssäkerhet Tekn.dr. Göran Pulkkis Överlärare i Datateknik Introduktion till protokoll för nätverkssäkerhet Innehåll Varför behövs och hur realiseras datasäkerhet? Datasäkerhetshot Datasäkerhetsteknik Datasäkerhetsprogramvara

Läs mer

256bit Security AB Offentligt dokument 2013-01-08

256bit Security AB Offentligt dokument 2013-01-08 Säkerhetsbeskrivning 1 Syfte Syftet med det här dokumentet är att översiktligt beskriva säkerhetsfunktionerna i The Secure Channel för att på så vis öka den offentliga förståelsen för hur systemet fungerar.

Läs mer

Medvetet företagande i en digitaliserad tid

Medvetet företagande i en digitaliserad tid Medvetet företagande i en digitaliserad tid Förord Vi lever i en spännande och föränderlig tid där digitaliseringen ger oss möjligheter vi tidigare bara kunde drömma om. Modern teknik och smarta tjänster

Läs mer

Denna informationstext förklarar hur Bad & Fritid AB hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Informationen vänder sig till dig som

Denna informationstext förklarar hur Bad & Fritid AB hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Informationen vänder sig till dig som 1. INLEDNING Denna informationstext förklarar hur Bad & Fritid AB hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Informationen vänder sig till dig som Är kund/medlem hos oss Besöker vår hemsida

Läs mer

Bilaga 3c Informationssäkerhet

Bilaga 3c Informationssäkerhet Bilaga 3c Informationssäkerhet stockholm.se Stadsledningskontoret Avdelningen för digital utveckling Hantverkargatan 3D 105 35 Stockholm Växel 08-508 29 000 www.stockholm.se Innehåll 1 Inledning 3 2 Krav

Läs mer

Person- och kontaktinformation namn, födelsedatum, personnummer, fakturaoch leveransadress, e-postadress, mobiltelefonnummer, etc.

Person- och kontaktinformation namn, födelsedatum, personnummer, fakturaoch leveransadress, e-postadress, mobiltelefonnummer, etc. Integritetspolicy GDPR (General Data Protection Regulation) Convallaria Förlag AB/Trädgård Norrs integritetspolicy Convallaria Förlag AB värnar om din personliga integritet. Denna integritetspolicy förklarar

Läs mer

Användningen av elektronisk identifiering.

Användningen av elektronisk identifiering. DATUM RAPPORTNUMMER 19 september 2003 PTS-ER-2003:35 ISSN 1650-9862 Användningen av elektronisk identifiering. Hur ser marknaden ut och vilka är hindren mot en ökad användning? Delrapport till regeringen

Läs mer

Datarutin GDPR. Litterära Konsulters dataskyddspolicy

Datarutin GDPR. Litterära Konsulters dataskyddspolicy Datarutin GDPR Hur kunddatat lagras Vår kundinformation lagras på följande ställen: - Mailadresser i Kartra, endast adresser som personerna själva lagt in i systemet och godkänt - Förfrågningar hos kurser.se

Läs mer

Dataskyddspolicy Vilken information samlar vi in? Norra Finans Inkasso AB

Dataskyddspolicy Vilken information samlar vi in? Norra Finans Inkasso AB Dataskyddspolicy Norra Finans Inkasso AB (Norra Finans) värnar om din personliga integritet och eftersträvar alltid en hög nivå av dataskydd (t.ex. skulle vi aldrig sälja dina personuppgifter till ett

Läs mer

Ställningstagande Digital identitetshantering

Ställningstagande Digital identitetshantering STÄLLNINGSTAGANDE DIGITAL IDENTITETSHANTERING 2019-04-12 1 (6) Avdelning för Digitalisering Ställningstagande Digital identitetshantering Sammanfattning SKL anser, gällande E-legitimation till alla att:

Läs mer

Digitala Guider Victor Khamo Skaraborg William Lännbjer Värmland 1

Digitala Guider Victor Khamo Skaraborg William Lännbjer Värmland 1 Digitala Guider Victor Khamo William Lännbjer Skaraborg Värmland Bakgrund Digitalisering ett begrepp som används i många sammanhang Högaktuellt inom alla branscher Ny teknik ersätter gamla affärsmodeller

Läs mer

Termer och begrepp. Identifieringstjänst SITHS

Termer och begrepp. Identifieringstjänst SITHS Termer och begrepp Identifieringstjänst Revisionshistorik Version Datum Författare Kommentar 1.0 2019-02.20 Policy Authority Fastställt 1.1 Policy Authority Mindre justeringar 1. Dokumentets syfte Definition

Läs mer

SeniorNet Säkerhet på nätet Säkerhet på nätet. Om du inte har köpt en lott på nätet, har du inte vunnit något heller.

SeniorNet Säkerhet på nätet Säkerhet på nätet. Om du inte har köpt en lott på nätet, har du inte vunnit något heller. SeniorNet 2018-10-22 Säkerhet på nätet Säkerhet på nätet Om du inte har köpt en lott på nätet, har du inte vunnit något heller. Ingen bank frågar efter ditt kontonummer, de har det ju redan. Om du får

Läs mer

Sensus dataskyddspolicy

Sensus dataskyddspolicy Sensus dataskyddspolicy Sensus studieförbund värnar om din personliga integritet. Denna dataskyddspolicy förklarar hur Sensus studieförbund samlar in och använder dina personuppgifter. Den beskriver också

Läs mer

Federerad åtkomst Information om åtkomst till Apotekens Services tjänster inom ramen för en identitetsfederation.

Federerad åtkomst Information om åtkomst till Apotekens Services tjänster inom ramen för en identitetsfederation. Federerad åtkomst Information om åtkomst till Apotekens Services tjänster inom ramen för en identitetsfederation. Datum: 2011-02-28 Version: Författare: Christina Danielsson Senast ändrad: Dokumentnamn:

Läs mer

Huddinge kommun - första godkända utfärdare med kvalitetsmärket Svensk e- legitimation.

Huddinge kommun - första godkända utfärdare med kvalitetsmärket Svensk e- legitimation. Huddinge kommun - första godkända utfärdare med kvalitetsmärket Svensk e- legitimation. Kommunens vision Huddinge ska vara en av de tre mest populära kommunerna i Stockholms län att bo, besöka och verka

Läs mer

Hur når man tre miljoner användare på ett enkelt och säkert sätt?

Hur når man tre miljoner användare på ett enkelt och säkert sätt? Hur når man tre miljoner användare på ett enkelt och säkert sätt? sten.arvidson@foreningssparbanken.se Affärer på nätet behöver generella och lättillgängliga lösningar för konsumenterna Idag olika metoder

Läs mer

Termer och begrepp. Identifieringstjänst SITHS

Termer och begrepp. Identifieringstjänst SITHS Termer och begrepp Identifieringstjänst Revisionshistorik Version Datum Författare Kommentar 1.0 2019-02-20 Policy Authority Fastställd 1. Dokumentets syfte Definition av termer och begrepp som används

Läs mer

Posthantering och annan överföring av sekretessbelagd och integritetskänslig information

Posthantering och annan överföring av sekretessbelagd och integritetskänslig information Koncernkontoret Enheten för informationssäkerhet informationssakerhet@skane.se Datum: 2012-11-05 Dnr: Dokumentförvaltare: Enheten för informationssäkerhet Koncernkontoret Dokumentets status: Beslutat Dokumentid:

Läs mer

Nytt ramavtal för kort- och resekontotjänster. Björn Wallgren Jan Maarten Dijkgraaf

Nytt ramavtal för kort- och resekontotjänster. Björn Wallgren Jan Maarten Dijkgraaf Nytt ramavtal för kort- och resekontotjänster Björn Wallgren Jan Maarten Dijkgraaf Agenda Bakgrund, strategin, anbudsgivare och resultatet Genomgång av de nya funktioner och de olika tjänsterna Instruktion

Läs mer

KASSAKOPPLADE ARBETSPLATSER

KASSAKOPPLADE ARBETSPLATSER KASSAKOPPLADE ARBETSPLATSER Lathund 2018-10-01 ver 0.7 Var extra uppmärksam på att följa samtliga steg i beskrivningen. Det är nya rutiner och om inte manualen följs kan det bli fel All hantering gällande

Läs mer

Din guide till en smidig flytt

Din guide till en smidig flytt Företagskund Din guide till en smidig flytt Läs igenom och spara! Mer information om dina nya produkter och tjänster samt öppettider finns på www. sparbankenskane.se/nystart Börja redan idag 9 Fredag Fredagen

Läs mer

Bilaga 3c Informationssäkerhet

Bilaga 3c Informationssäkerhet SID 1 (9) Bilaga 3c Informationssäkerhet Förfrågningsunderlag Upphandling av ett helhetsåtagande avseende IT-stöd för pedagogiskt material inom Skolplattform Stockholm Box 22049, 104 22 Stockholm. Besöksadress

Läs mer

Det finns tre olika sätt för Dagboksinnehavaren att logga in i Dagboken

Det finns tre olika sätt för Dagboksinnehavaren att logga in i Dagboken Det finns tre olika sätt för Dagboksinnehavaren att logga in i Dagboken För att öka flexibiliteten och ge varje Dagboksinnehavare möjlighet att vara delaktig på sina egna villkor finns det tre olika sätt

Läs mer

Instruktion för Handelsbankens kortläsare

Instruktion för Handelsbankens kortläsare Instruktion för Handelsbankens kortläsare Kom igång med dina bankärenden Du använder kortläsare och ditt personliga inloggningskort för att logga in på Handelsbankens Internettjänst. Inloggningskortet

Läs mer

GSL 1000. Elektroniskt högsäkerhetslås för värdeskåp, valv och dörrar

GSL 1000. Elektroniskt högsäkerhetslås för värdeskåp, valv och dörrar GSL 1000 Elektroniskt högsäkerhetslås för värdeskåp, valv och dörrar GSL 1000 GSL 1000 är ett otroligt flexibelt elektroniskt högsäkerhetslås som kan användas som en fristående enhet, som ett lås med engångskoder

Läs mer

2011-11-02. E-legitimationer. Jonas Wiman. LKDATA Linköpings Kommun. jonas.wiman@linkoping.se

2011-11-02. E-legitimationer. Jonas Wiman. LKDATA Linköpings Kommun. jonas.wiman@linkoping.se E-legitimationer Jonas Wiman LKDATA Linköpings Kommun jonas.wiman@linkoping.se 1 Många funktioner i samhället bygger på möjligheten att identifiera personer För att: Ingå avtal Köpa saker, beställningar

Läs mer

PRECISE BIOMETRICS FÖRETAGSPRESENTATION

PRECISE BIOMETRICS FÖRETAGSPRESENTATION PRECISE BIOMETRICS FÖRETAGSPRESENTATION Håkan Persson VD 27 september, 2017 AGENDA PRECISE BIOMETRICS ÖVERSIKT MARKNADSUTVECKLING FINANSIELL UTVECKLING FRAMTIDSUTSIKTER PRECISE BIOMETRICS Convenient and

Läs mer

Identitetsfederering etapp II Höga och låga observationer

Identitetsfederering etapp II Höga och låga observationer Identitetsfederering etapp II Höga och låga observationer Thomas Nilsson thomas@certezza.net 2011-09-23 Smidigt och kontrollerat https://exempel.idp.domain.tld/

Läs mer

EIT060 Datasäkerhet - Projekt 2. Jacob Ferm, dt08jf0 Johan Paulsson, dt08jp8 Erik Söderqvist, dt08es8 Magnus Johansson, dt08mj9 26 februari 2011

EIT060 Datasäkerhet - Projekt 2. Jacob Ferm, dt08jf0 Johan Paulsson, dt08jp8 Erik Söderqvist, dt08es8 Magnus Johansson, dt08mj9 26 februari 2011 EIT060 Datasäkerhet - Projekt 2 Jacob Ferm, dt08jf0 Johan Paulsson, dt08jp8 Erik Söderqvist, dt08es8 Magnus Johansson, dt08mj9 26 februari 2011 Innehåll 1 Introduktion 1 2 SSL 1 2.1 Anslutningsprocessen.........................

Läs mer

Federering i praktiken

Federering i praktiken Federering i praktiken IT-forum Stockholms län 26 kommuner + Gotland och Stockholms läns landsting 2,1 miljoner invånare Byggstenar för samverkan Informationsklassning Autentisering Katalogsamverkan Identitetsfederering

Läs mer

Modernt arbete kräver moderna verktyg

Modernt arbete kräver moderna verktyg En guide för dig som är företagare: Modernt arbete kräver moderna verktyg Windows 10 Pro ger nya möjligheter att jobba smartare och säkrare. Du behöver bra verktyg för att kunna göra ett bra jobb. Din

Läs mer

Dataskyddspolicy

Dataskyddspolicy Vårt dataskyddsarbete För att vi på Noas Sweden ska kunna bedriva vår verksamhet behöver vi behandla personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och vi eftersträvar en hög nivå på säkerheten

Läs mer

Upphandlingssystem och IT-säkerhet. Britta Johansson Sentensia

Upphandlingssystem och IT-säkerhet. Britta Johansson Sentensia Upphandlingssystem och IT-säkerhet Britta Johansson Sentensia 1 Säkerhetsfrågor i fokus dagligen 2 IT-säkerhet i upphandlingssystem Deltagare presenterar sig för varandra Myndighet Erfarenhet av elektronisk

Läs mer

Identitet, kontroll & spårbarhet

Identitet, kontroll & spårbarhet Identitet, kontroll & spårbarhet Nexus erbjudande 2017 Stefan Runneberger 2017-09-07 Hantera fysisk och digital åtkomst Nexus Kommunkoncept 2017 Ge ut och hantera bärare av identiteter Säker inloggning,

Läs mer

Den digitala paradoxen. Analoga kunder i en digital värld

Den digitala paradoxen. Analoga kunder i en digital värld Den digitala paradoxen Analoga kunder i en digital värld C2C >9:1 digitala kontakter i relation till telefon B2B Motsatt relation, telefon är överallt Våra kunder vill ringa oss...men är det verkligen

Läs mer

Gränssnitt och identiteter. - strategiska frågor inom Ladok3

Gränssnitt och identiteter. - strategiska frågor inom Ladok3 - strategiska frågor inom Ladok3 Sida 2 av 9 er Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 0.1 2011-05-26 Daniel Lind Utkast 0.2 2011-05-30 Daniel Lind Synpunkter från Catherine 0.3 2011-06-16 Daniel

Läs mer

Dataskyddspolicy Betallösningar e-handel

Dataskyddspolicy Betallösningar e-handel Dataskyddspolicy Betallösningar e-handel 2 (6) Dataskyddspolicy Svea Ekonomi AB (publ) dataskyddspolicy För oss på Svea Ekonomi är det viktigt att du vet att vi hanterar din data på ett lagligt och pålitligt

Läs mer

Konsumenternas Bank- och finansbyrå

Konsumenternas Bank- och finansbyrå Konsumenternas Bank- och finansbyrå Våga prata pengar Konsumenternas Bank- och finansbyrå Verksamhet: Opartisk information och vägledning Kontakt via telefon, mail och brev Webbplats Återkopplar konsumentproblem

Läs mer

INNOVATION INOM OMNI-CHANNEL-RETAILING - LOKAL HANDELSPLATTFORM SOM SYR IHOP FYSISK OCH DIGITAL HANDEL FÖR MINDRE BUTIKER

INNOVATION INOM OMNI-CHANNEL-RETAILING - LOKAL HANDELSPLATTFORM SOM SYR IHOP FYSISK OCH DIGITAL HANDEL FÖR MINDRE BUTIKER INNOVATION INOM OMNI-CHANNEL-RETAILING - LOKAL HANDELSPLATTFORM SOM SYR IHOP FYSISK OCH DIGITAL HANDEL FÖR MINDRE BUTIKER Baserat på undersökningar och analyser från ett masterarbete i produktionsekonomi

Läs mer

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering I och med lanseringen av E-identitet för offentlig sektor, Efos, kommer Inera att leverera komponenter som möjliggör att en användare ska kunna logga in

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) personuppgiftsbehandling i anslutning till Pliktverkets e-tjänst för lämplighetsundersökning

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) personuppgiftsbehandling i anslutning till Pliktverkets e-tjänst för lämplighetsundersökning Datum Diarienr 2009-12-18 513-2009 Pliktverket Att: Karolinen 651 80 KARLSTAD Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) personuppgiftsbehandling i anslutning till Pliktverkets e-tjänst för lämplighetsundersökning

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Remissexemplar 2017-04-11 Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Finansinspektionens föreskrifter om åtgärder mot penningtvätt och finansiering

Läs mer

Kanalvalet2019. Styrkan med rätt innehåll i rätt kanal.

Kanalvalet2019. Styrkan med rätt innehåll i rätt kanal. Kanalvalet2019 Styrkan med rätt innehåll i rätt kanal. Det ständiga valet Som avsändare av kommunikation är det många olika val att ta ställning till fysiskt eller digitalt? PostNord, Citymail eller Morgonpost?

Läs mer

Phonera Växel. Framtidens växel redan idag INTRODUKTION

Phonera Växel. Framtidens växel redan idag INTRODUKTION Phonera Växel Framtidens växel redan idag INTRODUKTION Phonera Växel - en komplett telefonilösning för alla former av företag, stora som små. Phonera Växel erbjuder alla tänkbara funktioner som krävs,

Läs mer

3. VILKA PERSONUPPGIFTER HANTERAR VI OM DIG OCH VARFÖR? 3.5 När du deltar i medlemsträffar, aktiviteter och/eller medlemsundersökningar

3. VILKA PERSONUPPGIFTER HANTERAR VI OM DIG OCH VARFÖR? 3.5 När du deltar i medlemsträffar, aktiviteter och/eller medlemsundersökningar INNEHÅLL 1. INLEDNING 2. VAD ÄR PERSONUPPGIFTER? 3. VILKA PERSONUPPGIFTER HANTERAR VI OM DIG OCH VARFÖR? 3.1 När du blir medlem i Narkolepsiföreningen 3.2 När du är medlem i Narkolepsiföreningen 3.3 Du

Läs mer

Guide 2 Din guide till PSD2

Guide 2 Din guide till PSD2 Guide 2 Din guide till PSD2 Ökad säkerhet för kortinnehavare med Strong Customer Authentication (SCA) Bakgrund Europeiska Kommissionen introducerade betaltjänstdirektivet Payment Service Directive 2 (PSD2)

Läs mer

SeniorNet Huddinge Öppet Hus

SeniorNet Huddinge Öppet Hus SeniorNet Huddinge Öppet Hus 2017-10-26 Dagens tema: Mobilt Bankid och Internetbetalning E-legitimation / BankID Vad är e-legitimation E-legitimation en personlig elektronisk ID-handling som du använder

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY ID06

INTEGRITETSPOLICY ID06 INTEGRITETSPOLICY ID06 1. INLEDNING ID06 AB ( ID06 ) värnar om din personliga integritet. Denna integritetspolicy förklarar hur vi samlar in och använder dina i anslutning till ID06-systemet. Den beskriver

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av känsliga personuppgifter i mobila enheter

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av känsliga personuppgifter i mobila enheter Datum Diarienr 2013-05-08 1552-2012 Socialnämnden i Norrköpings kommun Rådhuset 601 81 Norrköping Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av känsliga personuppgifter i mobila enheter Datainspektionens

Läs mer

Tekniskt ramverk för Svensk e- legitimation

Tekniskt ramverk för Svensk e- legitimation Tekniskt ramverk för Svensk e- legitimation ELN-0600-v1.4 Version: 1.4 2015-08-14 1 (10) 1 INTRODUKTION 3 1.1 IDENTITETSFEDERATIONER FÖR SVENSK E- LEGITIMATION 3 1.2 TILLITSRAMVERK OCH SÄKERHETSNIVÅER

Läs mer

Modul 3 Föreläsningsinnehåll

Modul 3 Föreläsningsinnehåll 2015-02-03 2015 Jacob Lindehoff, Linnéuniversitetet 1 Modul 3 Föreläsningsinnehåll Vad är ett certifikat? Användningsområden Microsoft Certificate Services Installation Laboration Ingår i Klustringslabben

Läs mer

Vilken är den lagliga grunden till behandlingen? För vilka ändamål behandlar vi dina personuppgifter? Vilka personuppgifter behandlar vi?

Vilken är den lagliga grunden till behandlingen? För vilka ändamål behandlar vi dina personuppgifter? Vilka personuppgifter behandlar vi? Utförlig beskrivning av hur Klingel behandlar dina personuppgifter Här beskriver vi mer detaljerat om varför vi behandlar dina personuppgifter, vilka uppgifter vi behandlar samt under hur lång tid vi behandlar

Läs mer

PhenixID + Zappa. Livscykelhantering, Autentisering och Single Sign-On

PhenixID + Zappa. Livscykelhantering, Autentisering och Single Sign-On PhenixID + Zappa Livscykelhantering, Autentisering och Single Sign-On ÖVERSIKT Dokumentet beskriver en IAM (Identity Access Management) lösning, vid namn Zappa, för skolor i en region som hanterar konton

Läs mer

Erbjudande till Brf BoKlok Solbacka. Danske Bank Datum:

Erbjudande till Brf BoKlok Solbacka. Danske Bank Datum: Erbjudande till Brf BoKlok Solbacka Danske Bank Datum: 2018-08-041 Ett brett erbjudande Vår rådgivning är individuell och värdebaserad Bolån och privatlån Daglig ekonomi Pension och försäkring Sparande

Läs mer

Produktuppdatering 2017

Produktuppdatering 2017 Produktuppdatering 2017 Adam Blomberg Director, Strategic Initiatives ? Bekräftelse på din bokning Vad tyckte du om bilen? Vi har en bil på lager! Jag har hittat en bil Jag letar fortfarande Bilen

Läs mer

Certifikat - Ett av en CA elektroniskt signerat intyg som knyter en publik nyckel till en specifik nyckelinnehavare. Källa: Inera (BIF)

Certifikat - Ett av en CA elektroniskt signerat intyg som knyter en publik nyckel till en specifik nyckelinnehavare. Källa: Inera (BIF) A Autentisering - Kontroll av uppgiven identitet. Källa: SOSFS 2008:14 Autentisering - Kontroll av uppgiven identitet, t ex vid inloggning, vid kommunikation mellan system eller vid utväxling av meddelanden

Läs mer

Svensk Internetbanks-Dashboard

Svensk Internetbanks-Dashboard Mapa www.mapa-uk.com contact@mapa-uk.com 1 Svensk Internetbanks-Dashboard Innehåll 1.Introduktion 2.Identifiera er konkurrensmässiga position 3.Håll er uppdaterade kring vad som händer på marknaden 4.Skapa

Läs mer

INTEGRATIONER, INLOGGNING, SÄKERHETSASPEKTER RUNT LADOK

INTEGRATIONER, INLOGGNING, SÄKERHETSASPEKTER RUNT LADOK INTEGRATIONER, INLOGGNING, SÄKERHETSASPEKTER RUNT LADOK OCH ATI-GRUPPEN Ulrika Ringeborn, IT-strateg/Objektägare IT, och Ola Ljungkrona, tekniskt införandestöd Nätverksträff för kontaktpersoner för Ladok

Läs mer

För att säkerställa din och våra medarbetares fysiska säkerhet och för att motverka brott kan vi använda övervakningskameror på våra bankkontor.

För att säkerställa din och våra medarbetares fysiska säkerhet och för att motverka brott kan vi använda övervakningskameror på våra bankkontor. Så här behandlar vi dina personuppgifter i Handelsbanken För Handelsbanken är din rätt till skydd av den personliga integriteten viktig och medvetenhet om banksekretess och integritet är självklara inslag

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204)- Pensionsmyndighetens webbtjänst Dina Pensionssidor

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204)- Pensionsmyndighetens webbtjänst Dina Pensionssidor Beslut Diarienr 1 (8) 2016-03-18 2671-2014 Pensionsmyndigheten Box 38 190 100 64 Stockholm Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204)- Pensionsmyndighetens webbtjänst Dina Pensionssidor Datainspektionens

Läs mer

Mer kort mindre kontanter

Mer kort mindre kontanter Mer kort mindre kontanter Korttjänster i ramavtalen Björn Wallgren Jan Maarten Dijkgraaf Agenda 1. Förbetalda kort Ramavtal, bakgrund, strategi, funktionalitet 2. Korttjänster Genomgång av olika kort 3.

Läs mer

Sist, men långt ifrån minst, den webbaserade fakturan gör stor skillnad för er viktigaste tillgång - kunden.

Sist, men långt ifrån minst, den webbaserade fakturan gör stor skillnad för er viktigaste tillgång - kunden. FÖR EKONOMI I denna guide kommer du få svar på hur er ekonomiavdelning med en webbaserad faktureringslösning markant kan minska churn, förbättra kassaflödet och samtidigt göra stora kost nads besparingar.

Läs mer

Manual för laddning av gäst- eller kårkort inom Chalmers Konferens & Restaurangers verksamhet

Manual för laddning av gäst- eller kårkort inom Chalmers Konferens & Restaurangers verksamhet Manual för laddning av gäst- eller kårkort inom Chalmers Konferens & Restaurangers verksamhet Har du några frågor? Kontakta oss på kontor@chalmerskonferens.se alternativt på 031-7723953 Först behöver du

Läs mer

EU s dataskyddsförordning Krav, utmaningar och möjligheter. David Ahlén, Micro Focus Peter Olsson, Karlstads kommun Lars Nikamo, Micro Focus

EU s dataskyddsförordning Krav, utmaningar och möjligheter. David Ahlén, Micro Focus Peter Olsson, Karlstads kommun Lars Nikamo, Micro Focus EU s dataskyddsförordning Krav, utmaningar och möjligheter David Ahlén, Micro Focus Peter Olsson, Karlstads kommun Lars Nikamo, Micro Focus Svenska kunder 2 Ca 100 KOMMUNER EU:s dataskyddsförordning Krav,

Läs mer

Trygga betalningar enkelt.

Trygga betalningar enkelt. Trygga betalningar enkelt. Nuförtiden finns det många praktiska och säkra sätt att handla och sköta sina betalningar. Till exempel med betalkort, via datorn eller mobilen. Betalningshjälpen är ett initiativ

Läs mer

Den säkra mobila arbetsplatsen Jesper Svegby Pointsec Mobile Technologies

Den säkra mobila arbetsplatsen Jesper Svegby Pointsec Mobile Technologies Den säkra mobila arbetsplatsen Jesper Svegby Pointsec Mobile Technologies 2004-11-25 Global marknad Fritt sätt att arbeta Alltid nåbar Hård konkurrens Kostnadseffektivitet och säkerhet Förutsättningarna

Läs mer

1 Allmänt. 2 Ibruktagande. SOK ABC-kedjestyrningen Frågor och svar om ABC-mobil. 1.1 Vad är ABC-mobil?

1 Allmänt. 2 Ibruktagande. SOK ABC-kedjestyrningen Frågor och svar om ABC-mobil. 1.1 Vad är ABC-mobil? 1 Frågor och svar om ABC-mobil 1 Allmänt 1.1 Vad är ABC-mobil? ABC-mobil är ABC-kedjans egen mobilapp som förenklar bilisternas vardag. I appen kan du sköta besöken på ABC-stationerna mobilt. Inledningsvis

Läs mer

BILAGA 6a - TJÄNSTEBESKRIVNING

BILAGA 6a - TJÄNSTEBESKRIVNING BILAGA 6a - TJÄNSTEBESKRIVNING DEFINITIONER Mobiloriginerat SMS eller MMS meddelande (MO) Ett Mobiloriginerat SMS eller MMS meddelande är när en Slutkund (t.ex. Bolagets kund eller anställd, etc.) initierar

Läs mer

Rutin vid kryptering av e post i Outlook

Rutin vid kryptering av e post i Outlook Beslutad av: Chef Säkerhet och beredskap Diarienummer: RS 255 2016 Giltighet: från 2016 03 31 [rev 18 11 01] Rutin vid kryptering av e post i Outlook Rutinen gäller för alla förvaltningar och bolag Innehållsansvar:

Läs mer

LR Redovisning & Revision Arboga AB:s dataskyddspolicy

LR Redovisning & Revision Arboga AB:s dataskyddspolicy LR Redovisning & Revision Arboga AB:s dataskyddspolicy Med ny lagstiftning från 2018 (GDPR 25 maj 2018) har LR Redovisning & Revision Arboga AB att förhålla sig till nya riktlinjer och därför tagit fram

Läs mer

Elevlegitimation ett konkret initiativ.

Elevlegitimation ett konkret initiativ. Elevlegitimation ett konkret initiativ eva.sartorius@iis.se asa.jernberg@iis.se Agenda 1. Mötesdeltagare 2. Övergripande om initiativet Elevlegitimation 3. Modell 4. Piloter 5. Kommunikation 6. Det här

Läs mer