PLANBESKRIVNING PARGAS STAD ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR ÅLÖVÄGENS ANSLUTNING. ARBETSNUMMER: Utkast DATUM: Åbo Sweco Ympäristö Oy

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PLANBESKRIVNING PARGAS STAD ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR ÅLÖVÄGENS ANSLUTNING. ARBETSNUMMER: Utkast DATUM: Åbo Sweco Ympäristö Oy"

Transkript

1 PLANBESKRIVNING PARGAS STAD ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR ÅLÖVÄGENS ANSLUTNING ARBETSNUMMER: Utkast DATUM: Åbo Sweco Ympäristö Oy Sweco Ympäristö Oy PB 88, Helsingfors Mäkelininkatu 17 A, Oulu PL 453, Tampere Nylandsgatan 19 A, Åbo tfn FO-nummer Selostus Parainen Alontie luonnos svenska

2

3 1 BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER 1.1 IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER Beskrivning av detaljplaneändring som gäller en detaljplanekarta daterad Ändringen av detaljplanen omfattar ett gatuområde enligt fastställd detaljplan från , ett gatu- och trafikområde enligt fastställd detaljplan från , områden för allmän gångtrafik, park och bollplan enligt fastställd detaljplan från och ett trafikområde enligt fastställd detaljplan från Genom ändringen av detaljplanen bildas Ålövägens gatuområde med anslutande park- och trafikområden. 1.2 PLANOMRÅDETS LÄGE Planeringsområdet ligger i västra delen av Pargas centrum, i ett område mellan Skärgårdsvägen och Ålövägen. Ändringen av detaljplanen omfattar området i och kring korsningen mellan Ålövägen och Skärgårdsvägen med anslutande grönområden i Pargas stad. Planeringsområdets areal är cirka 2,6 hektar. Planeringsområdets läge och preliminära avgränsning. 1 (10)

4 2 SAMMANDRAG 2.1 OLIKA SKEDEN I PLANPROCESSEN - Planeringsprojektet ingår i stadens planläggningsöversikt Ett program för deltagande och bedömning (PDB) i enlighet med 63 i MBL har utarbetats sommaren Inledningsfasens myndighetssamråd hölls Bygg- och miljönämnden behandlar planutkastet och beslutar om dess framläggande. - En kungörelse om att planarbetet har inletts publiceras i PK Mega. - Beredningsmaterialet för ändring av detaljplanen (planutkastet), daterat , läggs fram i enlighet med 62 i MBL och 30 i MBF. PDB hålls framlagt under tiden planen utarbetas. - Planförslaget färdigställdes i Bygg- och miljönämnden behandlade planförslaget _._.201_ ( ). - Planförslaget lades fram offentligt för tiden _._ _._.201_ i enlighet med 65 i MBL och 27 i MBF. - Stadsstyrelsen föreslog _._.201_ ( _) att stadsfullmäktige godkänner ändringen av detaljplanen. - Stadsfullmäktige godkände ändringen av detaljplanen _._.201_ ( _). - Planen trädde i kraft genom en kungörelse _._ DETALJPLAN Målet med planändringen är att möjliggöra en flytt av anslutningen Ålövägen Skärgårdsvägen västerut från Skolgatans korsning för att förbättra trafiksäkerheten. 2.3 GENOMFÖRANDET AV DETALJPLANEN För genomförandet av detaljplanen svarar staden. 2 (10)

5 3 UTGÅNGSPUNKTER 3.1 UTREDNING OM FÖRHÅLLANDENA I PLANERINGSOMRÅDET Beskrivning av området Planeringsområdet omfattar anslutningen mellan Ålövägen och Skärgårdsvägen (regional väl 180 S:t Karins-Korpo) med anslutande grönområden. Grönområdena består huvudsakligen av gammal solrosåker och av parkliknande områden i anslutning till trafikleder. Skärgårdsvägen, Ålövägen och Skolgatan i södra delen av området bildar en fyrvägskorsning. Det går en förbindelse för gång- och cykeltrafik genom området från Ålövägen till gång- och cykeltunneln under Skärgårdsvägen och utmed Skärgårdsvägen. Området är obebyggt och består av gammal åker och av park- och trafikområden Markägoförhållanden Planeringsområdet ägs av staden, bortsett från Skärgårdsvägen som ägs av staten och en liten fastighet på 125 m 2 (21:1) Baskarta Detaljplanen har utarbetats på planläggningens baskarta 1: PLANERINGSLÄGE Planläggningsläge Landskapsplanering För landskapsplaneringen i Pargas stads område svarar Egentliga Finlands förbund. För området där detaljplanen ska ändras gäller landskapsplanen för Egentliga Finland som omfattar Loimaaregionen, kranskommunerna i Åboregionen, Åboland och Nystadsregionen. Landskapsplanen fastställdes av miljöministeriet I landskapsplanen ingår planeringsområdet i ett område för tätortsfunktioner (A). Skärgårdsvägen som tangerar planeringsområdet i dess södra kant anges som regional väg. Utmed den regionala vägen och norrsidan av området anges riktgivande friluftsleder. Området ingår i en utvecklingszon som stödjer sig på Skärgårdens ringväg. 3 (10)

6 Utdrag ur den fastställda landskapsplanen för Egentliga Finland. Områdets läge inringat med blått. Generalplanering För planeringsområdet gäller delgeneralplanen för centrumregionen som är fastställd I planeringsområdet finns områden som anvisas som område för bostads-, affärs- och kontorsbyggnader (AL) och som rekreationsområde (V). Genom området anges gå huvudleder för gång- och cykeltrafik, de är inritade både parallellt med Skärgårdsvägen och från Åkervägen mot Skolparken. Utdrag ur delgeneralplanen för centrumregionen. Detaljplanering För planändringsområdet gäller detaljplaner som är fastställda , , och I de gällande detaljplanerna anvisas följande områdesreserveringar för planändringsområdet: : Ålövägens gatuområde : Ålövägens gatuområde vid Skärgårdsvägens korsningsområde 4 (10)

7 - 1979: Park- (P) och bollplansområden (UP) och område för lätt trafik mellan Ålövägen och Skärgårdsvägen : Gångtunnel i Skärgårdsvägens trafikområde. Utdrag ur detaljplanesammanställningen. Planeringsområdet markerat med blå kontur. Övriga planer Arbetet med en gatuplan för Ålövägens sträckning och anslutning till Skärgårdsvägen pågår samtidigt med planläggningsarbetet (Kon-Ins Oy) Utredningar Bakom planarbetet ligger en åtgärdsplan: förbättring av trafiksäkerheten på landsväg 180 på sträckan Puistotie i S:t Karins - Skolcentret i Pargas (Destia 2014). Detaljplanen ska ändras för att Ålövägens anslutning ska kunna flyttas från Skolgatans korsning för att förbättra trafiksäkerheten. Det har gjorts en arkeologisk granskning av planeringsområdet på grund av gamla mynt som hittats i området. Granskningen har inte gett upphov till närmare undersökning av området. Det ska inte göras andra utredningar i samband med planarbetet. 5 (10)

8 4 OLIKA SKEDEN I PLANERINGEN AV DETALJPLANEN 4.1 BEHOVET AV DETALJPLANERING Målet med planändringen är att möjliggöra en flytt av anslutningen Ålövägen Skärgårdsvägen västerut från Skolgatans korsning för att förbättra trafiksäkerheten. Mot bakgrund av olycksstatistiken är Skolgatans korsning en av de farligaste längs med Skärgårdsvägen. I planeringsområdet anvisas i mån av möjlighet plats också för anslutningsparkering. 4.2 PLANERINGSSTART OCH BESLUT SOM GÄLLER DEN Planeringsprojektet ingår i stadens planläggningsöversikt Bakom planarbetet ligger ett större projekt för förbättring av trafiksäkerheten på landsväg 180 (Skärgårdsvägen). I och med beviljad MBT-finansiering har stadsstyrelsen beslutat meddela NTMcentralen i Egentliga Finland att staden förbinder sig till förbättring av trafikarrangemangen i korsningen av Skärgårdsvägen (landsväg 180) och Ålövägen. 4.3 DELTAGANDE OCH SAMARBETE Intressenter Markägare och invånare: - markägare i det område som planeras - markägare och invånare i grannområden - övriga invånare och markägare i närliggande områden - företag och sammanslutningar som är verksamma i området Stadens förvaltningar: - berörda nämnder - byggnadsinspektör Myndigheter: - Närings-, trafik- och miljöcentralen i Egentliga Finland (NTM-centralen) - Egentliga Finlands landskapsmuseum (vid behov) Samhällsteknik: - Vatten och avlopp (vattentjänstverket) - El- och telefonbolag Bilaga 1: Program för deltagande och bedömning Anhängiggörande Staden kungör att planarbetet har inletts i de tidningar där staden publicerar sina officiella tillkännagivanden i augusti Deltagande och växelverkan Ett program för deltagande och bedömning (PDB) i enlighet med 63 i MBL har utarbetats sommaren PDB hålls framlagt i stadshuset under tiden planen utarbetas. Efter att planutkastet färdigställts behandlas det inom staden. För framförande av skriftliga åsikter läggs planutkastet fram för minst 14 dagar (MBL 62 ; MBF 30 ). Eventuella 6 (10)

9 utlåtanden och åsikter om planutkastet behandlas och beaktas när ett planförslag utarbetas. Planförslaget utarbetas på basis av åsikter och utlåtanden som kommer in i utkastskedet och på basis av eventuella myndighetssamråd. Planförslaget läggs fram offentligt för 30 dagar (MBL 65 ; MBF 27 ). Eventuella utlåtanden och anmärkningar om planförslaget behandlas och bemötanden av dem sammanställs Myndighetssamarbete Inledningsfasens myndighetssamråd hölls Programmet för deltagande och bedömning och planutkastet skickas till myndigheterna för kännedom. Utlåtanden begärs om planförslaget. 4.4 DETALJPLANENS MÅL Mål som ställts av staden och markägaren Målet med planändringen är att möjliggöra en flytt av anslutningen Ålövägen Skärgårdsvägen västerut från Skolgatans korsning för att förbättra trafiksäkerheten. Mot bakgrund av olycksstatistiken är Skolgatans korsning en av de farligaste längs med Skärgårdsvägen och att man upplever korsningen som trafikfarlig har kommit fram i flera enkäter och utredningar om trafiksäkerhet, bl.a. i enkäten HARAVA En förbättring av korsningen ingår i Åtgärdsplan: förbättring av trafiksäkerheten på landsväg 180 på sträckan Puistotie i S:t Karins Skolcentret i Pargas (2014). Det har blivit möjligt att genomföra projektet i och med den MBT-finansiering som anvisats för projektet, denna finansiering är bunden till investeringen som ska genomföras under Stadsstyrelsen har beslutat meddela NTM-centralen i Egentliga Finland att staden förbinder sig till förbättring av trafikarrangemangen i korsningen av Skärgårdsvägen (landsväg 180) och Ålövägen och till att reservera stadens andel av investeringen i sin budget för Mål som härletts från planeringssituationen De riksomfattande målen för områdesanvändningen Planen har på grund av dess ringa omfång ingen riksomfattande betydelse. Landskapsplaneringen Planen stödjer sig på den gällande landskapsplanen för Egentliga Finland där planeringsområdet anvisas som område för tätortsfunktioner med beteckningen A. Generalplaneringen För planeringsområdet gäller delgeneralplanen för centrumregionen som är fastställd I delgeneralplanen anvisas trafikförbindelserna enligt den redan tidigare uppkomna områdesstrukturen och enligt de äldre detaljplanerna. Bollplansområdet som anvisas i detaljplanen är i delgeneralplanen anvisat som område för bostads-, affärs- och kontorsbyggnader (AL). Området har inte blivit bebyggt bland annat på grund av dess avsides läge, ofördelaktiga trafikförbindelser och närhet till ett bostadsområde. För förbättring av trafiksäkerheten och på grund av närheten till småhusbebyggelse är det motiverat att avvika från delgeneralplanen beträffande AL-området med en detaljplan som preciserar delgeneralplanen. 7 (10)

10 Detaljplaneringen Ändringen av detaljplanen möjliggör åtgärder för ökad trafiksäkerhet. Områdesreserveringarna ändras och preciseras till de delar det är nödvändigt med tanke på uppnåendet av målen. Den bollplan som anvisas i den gällande detaljplanen har inte blivit anlagd. Behovet av en bollplan är litet, eftersom det finns skolcentrets planer, en idrottsplan och en ishall på södra sidan av Skärgårdsvägen Mål som härletts från planeringsområdet Planeringsområdet har en byggd infrastruktur, det finns inga byggnader i området. Den nuvarande användningen förblir så gott som oförändrad, men det finns ett behov av att se över avgränsningen av områdena. I planeringen beaktas de befintliga byggnaderna, fastighetsgränserna, gatuområdena, trafiklederna och gårds- och parkeringsområdena i de omgivande områdena samt den anslutande kommunaltekniken. En flytt av Ålövägens och Skärgårdsvägens korsning västerut främjar trafiksäkerheten. Skärgårdsvägen är ett populärt cykelstråk och det är därför ändamålsenligt att ha kvar en förbindelse för gång- och cykeltrafik från Ålövägen till Skärgårdsvägen enligt nuvarande riktning. Ett mål är även att tydligare än i dag styra gång- och cykeltrafiken till tunneln under Skärgårdsvägen Mål som uppkommit under planeringsprocessen Målen preciseras vid behov under tiden planen utarbetas. 4.5 BEAKTANDE AV ÅSIKTER Beredningsskedet Planutkastet läggs fram för framförande av åsikter (MBL 62 ; MBF 30 ). Åsikterna och utlåtandena om planutkastet presenteras i förslagsskedet Förslagsskedet Planförslaget läggs fram offentligt (MBL 65 ; MBF 27 ). Anmärkningarna och utlåtandena om planförslaget presenteras i godkännandeskedet. 5 BESKRIVNING AV DETALJPLANEN 5.1 PLANENS STRUKTUR Planändringsområdet består av Ålövägens gatuområde, de angränsande grönområdena och Skärgårdsvägens trafikområde. Ändringsområdets totala areal är 2,6311 hektar. I och med detaljplaneändringen anvisas sammanlagt 0,5253 hektar gatuområde, 0,7663 hektar parkområde och 1,3395 hektar trafikområde. 5.2 PLANENS KONSEKVENSER Konsekvenser för samhällsstrukturen och den byggda miljön Detaljplaneändringen möjliggör en ny sträckning för Ålövägen och en förskjutning av Ålövägens anslutning till Skärgårdsvägen i förhållande till Skolgatans korsning. Till övriga delar förblir området obebyggt. 8 (10)

11 5.2.2 Konsekvenser för landskapet och naturen Området bevaras öppet och obebyggt. Den rådande situationen påverkas endast av ändringarna i korsningsområdet samt i gatorna och lederna för gång- och cykeltrafik. Konsekvenserna för landskapet och naturen är således små Konsekvenser för trafiken och den tekniska försörjningen Trafiksäkerheten på Skärgårdsvägen förbättras då Ålövägens anslutning kan flyttas bort från Skolgatans korsning. Man har bestämt att förbättra anslutningen genom en förskjutning. En rondell skulle ta mer plats i anspråk än vad en förskjutning gör, föranleda större kostnader och inverka på Skärgårdsvägens farbarhet för tung trafik. Mellan Åkervägen och Skärgårdsvägen, i gatans ände har det reserverats plats för anslutningsparkering, något som främjar användningen av busstrafiken på Skärgårdsvägen. I och med planändringen kan också gång- och cykeltrafiken styras bättre till tunneln under Skärgårdsvägen och till busshållplatserna vid Skärgårdsvägen. Också dessa aspekter främjar trafiksäkerheten på Skärgårdsvägen Övriga konsekvenser På grund av planeringsområdets ringa omfång kan inte andra konsekvenser väntas uppstå. 5.3 PLANBETECKNINGAR OCH -BESTÄMMELSER Planbeteckningarna och -bestämmelserna återges i anslutning till plankartan. Det har inte använts sådana beteckningar eller bestämmelser som avviker från de sedvanliga. 5.4 NAMNBESTÅND Namnbeståndet i planområdet grundar sig på den rådande situationen och på direktiv från staden. 6 GENOMFÖRANDET AV DETALJPLANEN 6.1 PLANER SOM STYR OCH ÅSKÅDLIGGÖR GENOMFÖRANDET Byggandet styrs av planhandlingarna i samband med behandlingen av bygglov. Arbetet med en gatuplan för Ålövägens sträckning och förskjutning av korsningen pågår samtidigt med planläggningsarbetet. 6.2 GENOMFÖRANDE OCH TIDTABELL Pargas stad genomför detaljplanen i området efter att planändringen vunnit laga kraft. 6.3 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRANDET Staden följer upp genomförandet av planen. Åbo Sweco Ympäristö Oy 9 (10)

12 Jouni Kiimamaa Arkitekt SAFA YKS-381 Maria Kirveslahti Planerare 7 BILAGOR Bilaga 1: Program för deltagande och bedömning Bilaga 2: Utgående plan Bilaga 3: Blankett för uppföljning av detaljplanen (kompletteras i förslagsskedet) 10 (10)

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING PARGAS STAD ÄNDRING AV DETALJPLAN MALMSTRANDEN DATUM: 18.10.2017 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Detta program för deltagande och bedömning presenterar utgångspunkter,

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING KRISTINESTADS STAD DETALJPLANEÄNDRING FÖR DEL AV STADSDEL 7 ARBETSNUMMER: 20600349 DATUM: 20.1.2017 Sweco Ympäristö Oy 1 (7) 1 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

Läs mer

Malax kommun DETALJPLANEÄNDRING FÖR S MARKETS HANDELSENHET KVARTER 151. Program för deltagande och bedömning 16.5.

Malax kommun DETALJPLANEÄNDRING FÖR S MARKETS HANDELSENHET KVARTER 151. Program för deltagande och bedömning 16.5. Malax kommun DETALJPLANEÄNDRING FÖR S MARKETS HANDELSENHET KVARTER 151 Program för deltagande och bedömning 16.5.2015 MALAX KOMMUN 1 I programmet för deltagande och bedömning (PDB), som utarbetas som en

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. För Kimito centrum i Kimitoöns kommun uppgörs en rättsverkande delgeneralplan.

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. För Kimito centrum i Kimitoöns kommun uppgörs en rättsverkande delgeneralplan. KIMITOÖNS KOMMUN DELGENERALPLAN FÖR KIMITO CENTRUM PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING 1 Planläggningsområde och planens syfte För Kimito centrum i Kimitoöns kommun uppgörs en rättsverkande delgeneralplan.

Läs mer

Ändring av Bennäs detaljplan, kvarter 13. Planbeskrivning Plankod:

Ändring av Bennäs detaljplan, kvarter 13. Planbeskrivning Plankod: Ändring av Bennäs detaljplan, kvarter 13 Planbeskrivning Plankod: 599401201609 Innehållsförteckning: 2 1. BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER... 3 1.1 IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER... 3 1.2 PLANOMRÅDETS LÄGE...

Läs mer

Ändring av Kållby detaljplan, kv och samt grönområde. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod:

Ändring av Kållby detaljplan, kv och samt grönområde. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Ändring av Kållby detaljplan, kv. 210-211 och 221-229 samt grönområde Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 599407201606 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER OCH

Läs mer

Ändring av Kyrkoby detaljplan, lättrafikled på Sandåkers. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod:

Ändring av Kyrkoby detaljplan, lättrafikled på Sandåkers. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Ändring av Kyrkoby detaljplan, lättrafikled på Sandåkers Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 599406201611 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER OCH MÅLSÄTTNINGAR...

Läs mer

Ändring av Kyrkoby detaljplan, del av kvarter 21 ändras till cykel- och gångväg. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod:

Ändring av Kyrkoby detaljplan, del av kvarter 21 ändras till cykel- och gångväg. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Ändring av Kyrkoby detaljplan, del av kvarter 21 ändras till cykel- och gångväg Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 599406201611 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER

Läs mer

Tomt 3 i kvarteret 3206 och kvarteren samt gatu-, rekreations- och specialområden

Tomt 3 i kvarteret 3206 och kvarteren samt gatu-, rekreations- och specialområden PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING BILAGA _ BORGÅ Ölstens norra STADSDELEN 31 Tomt 3 i kvarteret 3206 och kvarteren 3218 3221 samt gatu-, rekreations- och specialområden Ändringen av detaljplanen gäller

Läs mer

Ändring av del av strandgeneralplan för Överlappfors sjöar (Dal 5:50) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y6

Ändring av del av strandgeneralplan för Överlappfors sjöar (Dal 5:50) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y6 Ändring av del av strandgeneralplan för Överlappfors sjöar (Dal 5:50) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 5994162016Y6 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER OCH

Läs mer

Ändring av Edsevö detaljplan Edsevö trafikområde. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod:

Ändring av Edsevö detaljplan Edsevö trafikområde. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Ändring av Edsevö detaljplan Edsevö trafikområde Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 599402201608 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER OCH MÅLSÄTTNINGAR... 4 3.

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING 1 Lovisa stad Tekniska centralen Planläggnings- och arkitektbyrån ÄNDRING AV DETALJPLAN, STADSDEL 13, RÄFSBY, DEL AV KVARTER 1303, DEL AV MICKOSVÄGENS GATUOMRÅDE, SKYDDSGRÖNOMRÅDEN SAMT GRÖNOMRÅDEN SOM

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING 1 Lovisa stad Tekniska centralen Planläggnings- och arkitektbyrån ÄNDRING AV DETALJPLAN, STADSDEL 8, GRÅBERG, NYA INDUSTRIOMRÅDET, KVARTEREN 818 OCH 819 SAMT GRÖNOMRÅDET OCH LÄTTRAFIKLEDEN SOM GRÄNSAR

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen , justerat

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen , justerat PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL ) Planläggningsavdelningen..0, justerat.8.0 SMEDSBY, GÄDDA II Ändring av detaljplan Sida Avsikten med ett program för deltagande och bedömning Enligt i markanvändnings-

Läs mer

Utvidgning av Kållby industriområde detaljplan. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod:

Utvidgning av Kållby industriområde detaljplan. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Utvidgning av Kållby industriområde detaljplan Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 599599404201606 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER OCH MÅLSÄTTNINGAR... 4 3.

Läs mer

Ändring av Lövö delgeneralplan (Täppo 43:0) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y5

Ändring av Lövö delgeneralplan (Täppo 43:0) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y5 Ändring av Lövö delgeneralplan (Täppo 43:0) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 5994092016Y5 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER OCH MÅLSÄTTNINGAR... 4 3. PLANERINGSSITUATION...

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Detaljplan nr 1087 KORSNÄSTÅGETS CENTRUM Detaljplane- och tomtindelningsändring PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Vasa stads planläggning 25.1.2019 Planeringsobjekt Detaljplanen berör 29 stad8sdelens

Läs mer

Ändring av Forsby delgeneralplan (Dalkärr 12:25) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y1

Ändring av Forsby delgeneralplan (Dalkärr 12:25) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y1 Ändring av Forsby delgeneralplan (Dalkärr 12:25) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 5994032017Y1 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER OCH MÅLSÄTTNINGAR... 4 3.

Läs mer

Ändring av Esse strandgeneralplan, flyttning av byggplats (Snellmans 7:249 och Snellman 7:245)

Ändring av Esse strandgeneralplan, flyttning av byggplats (Snellmans 7:249 och Snellman 7:245) Ändring av Esse strandgeneralplan, flyttning av byggplats (Snellmans 7:249 och Snellman 7:245) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 5994072016Y2 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET...

Läs mer

Ändring av Östensö delgeneralplan (Norrgård ) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y2

Ändring av Östensö delgeneralplan (Norrgård ) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y2 Ändring av Östensö delgeneralplan (Norrgård 599-412-6-46) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 5994122018Y2 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER OCH MÅLSÄTTNINGAR...

Läs mer

BESKRIVNING AV DETALJPLANEÄNDRING TOMT 14 I KVARTER 1, EN DEL AV KEMIRAVÄGEN OCH EN DEL AV OUTOKUMPUVÄGEN I STADSDEL 43

BESKRIVNING AV DETALJPLANEÄNDRING TOMT 14 I KVARTER 1, EN DEL AV KEMIRAVÄGEN OCH EN DEL AV OUTOKUMPUVÄGEN I STADSDEL 43 KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER BESKRIVNING AV DETALJPLANEÄNDRING TOMT 14 I KVARTER 1, EN DEL AV KEMIRAVÄGEN OCH EN DEL AV OUTOKUMPUVÄGEN I STADSDEL 43 PLANOMRÅDE 1 BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER

Läs mer

Ändring av Kållby delgeneralplan (Granlund ) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y1

Ändring av Kållby delgeneralplan (Granlund ) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y1 Ändring av Kållby delgeneralplan (Granlund 599-407-9-112) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 5994072018Y1 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER OCH MÅLSÄTTNINGAR...

Läs mer

Ändring av strandgeneralplanen för Överlappfors sjöar (Dal ) Planbeskrivning Plankod: Y6

Ändring av strandgeneralplanen för Överlappfors sjöar (Dal ) Planbeskrivning Plankod: Y6 Ändring av strandgeneralplanen för Överlappfors sjöar (Dal 599-416-5-50) Planbeskrivning Plankod: 5994162016Y6 2 Innehållsförteckning: 1. BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER... 4 1.1 IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER...

Läs mer

LANTMÄTARE AB ÖHMAN Sten Öhman Sunnanvägen 7 10900 Hangö 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 5.9.2014

LANTMÄTARE AB ÖHMAN Sten Öhman Sunnanvägen 7 10900 Hangö 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 5.9.2014 LANTMÄTARE AB ÖHMAN Sten Öhman Sunnanvägen 7 10900 Hangö 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 5.9.2014 PARGAS KORPO-BJÖRKÖ, ÅNSÖREN ÄNDRING AV DELGENERALPLAN PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING 1. Planeringsområde

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING GRANKULLA STAD Markanvändningsenheten 16.8.2016 HELSINGFORSVÄGEN 10 Ak 220 ÄNDRING AV DETALJPLANEN Stadsdel 3, kvarter 400, tomt 5 samt gatu- och parkområden PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Vad är

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING GRANKULLA STAD Markanvändningsenheten 7.6.2016 EN DEL AV KVARTER 92 samt gatu- och rekreationsområden Ak 218 ÄNDRING AV DETALJPLANEN 7:e stadsdelen, en del av kvarter 92 samt gatu- och rekreationsområden

Läs mer

Området där planändringen är aktuell ligger på Kivimo i Houtskär.

Området där planändringen är aktuell ligger på Kivimo i Houtskär. LANTMÄTARE AB ÖHMAN Sten Öhman Sunnanvägen 7 10900 Hangö 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 4.11.2015 PARGAS HOUTSKÄR, KIVIMO BENSTRAND ÄNDRING HOUTSKÄRS GENERALPLAN PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

Läs mer

Mottagare. Larsmo kommun. Dokument. Program för deltagande och bedömning. Datum LARSMO KOMMUN ÄNDRING AV DEL AV LILLA-FURUHOLMEN DETALJPLAN

Mottagare. Larsmo kommun. Dokument. Program för deltagande och bedömning. Datum LARSMO KOMMUN ÄNDRING AV DEL AV LILLA-FURUHOLMEN DETALJPLAN Mottagare Larsmo kommun Dokument Program för deltagande och bedömning Datum 2.11.2018 LARSMO KOMMUN ÄNDRING AV DEL AV LILLA-FURUHOLMEN DETALJPLAN 1-2 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Författare Jonas

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING PARGAS STAD STRANDDETALJPLAN FÖR TURISTOMRÅDET SATTMARK OCH ÄNDRING AV STRANDDETALJPLANEN DEL AV FASTIGHETERNA SATTMARK 455-461-1-43 OCH LOFSDALS BYS SAMFÄLLDA VATTEN

Läs mer

Ändring av Nederpurmo delgeneralplan, flyttning av byggrätt (Sexmans ) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y4

Ändring av Nederpurmo delgeneralplan, flyttning av byggrätt (Sexmans ) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y4 Ändring av Nederpurmo delgeneralplan, flyttning av byggrätt (Sexmans 599-417-4-10) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 5994172016Y4 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER

Läs mer

Ändring av Sandsund detaljplan, en del av kvarter 21 ändras till cykel- och gångväg. Planbeskrivning Plankod:

Ändring av Sandsund detaljplan, en del av kvarter 21 ändras till cykel- och gångväg. Planbeskrivning Plankod: Ändring av Sandsund detaljplan, en del av kvarter 21 ändras till cykel- och gångväg Planbeskrivning Plankod: 599406201611 2 Innehållsförteckning: 1. BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER... 3 1.1 IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER...

Läs mer

Ingåstrand detaljplan

Ingåstrand detaljplan Ingåstrand detaljplan Program för deltagande och bedömning 25.9.2018 Planprocess och behandlingsskeden Planarbetet anhängigt och PDB Kungörelse Planens beredere Ingå kommun Aija Aunio tf. planläggningschef

Läs mer

Detaljplanändring SMEDSBY KVARTER 226

Detaljplanändring SMEDSBY KVARTER 226 Detaljplanändring SMEDSBY KVARTER 226 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (PDB) 24.1.2012 2/11 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (PDB) Syftet med program för deltagande och bedömning (PDB) beskrivs

Läs mer

Mottagare. Larsmo kommun. Dokument. Program för deltagande och bedömning. Datum LARSMO KOMMUN ÄNDRING AV DEL AV STORSTRÖMMEN DETALJPLAN

Mottagare. Larsmo kommun. Dokument. Program för deltagande och bedömning. Datum LARSMO KOMMUN ÄNDRING AV DEL AV STORSTRÖMMEN DETALJPLAN Mottagare Larsmo kommun Dokument Program för deltagande och bedömning Datum 2.11.2018 LARSMO KOMMUN ÄNDRING AV DEL AV STORSTRÖMMEN DETALJPLAN 1-2 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Författare Jonas Lindholm

Läs mer

KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING INFÖR DETALJPLANEÄNDRING/ LINNUSPERÄ

KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING INFÖR DETALJPLANEÄNDRING/ LINNUSPERÄ KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING INFÖR DETALJPLANEÄNDRING/ LINNUSPERÄ Initiativtagare är Karleby stad. Staden har köpt ett åkerområde i Linnusperä

Läs mer

Ändring av del av Lepplax strandgeneralplan (Vikman 12:137) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y3

Ändring av del av Lepplax strandgeneralplan (Vikman 12:137) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y3 Ändring av del av Lepplax strandgeneralplan (Vikman 12:137) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 5994082015Y3 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER OCH MÅLSÄTTNINGAR...

Läs mer

DETALJPLANEÄNDRING del av 7:e stadsdelens kvarter 1052 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. Vad är ett program för deltagande och bedömning?

DETALJPLANEÄNDRING del av 7:e stadsdelens kvarter 1052 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. Vad är ett program för deltagande och bedömning? GRANKULLA STAD Markanvändningsenheten DETALJPLANEÄNDRING del av 7:e stadsdelens kvarter 1052 29.4.2011, uppdaterat 26.3.2012 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Vad är ett program för deltagande och bedömning?

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 och 64 )

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 och 64 ) INGÅ KOMMUN DELGENERALPLAN FÖR BARÖSUND PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 och 64 ) Planområde Planområdet omfattar Barösunds bycentrum med omnejd på Orslandet. Planområdet är avgränsat med rött.

Läs mer

Planeringstyp: Detaljplan, ändring av detaljplan och tomtindelning Planens namn: Daghemmet vid Nyskogsvägen Planens nummer: 1090

Planeringstyp: Detaljplan, ändring av detaljplan och tomtindelning Planens namn: Daghemmet vid Nyskogsvägen Planens nummer: 1090 1 BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER 1.1. Idenfikationsuppgifter Kommun: 905 Vasa Stadsdel: 31. Fastighet: 905-402-17-2 Planeringstyp: Detaljplan, ändring av detaljplan och tomtindelning Planens namn: Daghemmet

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING LANTMÄTARE AB ÖHMAN Sten Öhman Sunnanvägen 7 10900 Hangö 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 24.1.2016 PARGAS INIÖ SÖDERBY, HEMGÅRDEN ÄNDRING AV GENERALPLAN PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING 1. Planeringsområde

Läs mer

Ändring av sydvästra Ytteresse delgeneralplan (Forsbacka 20:64 och Ragnvald 20:61)

Ändring av sydvästra Ytteresse delgeneralplan (Forsbacka 20:64 och Ragnvald 20:61) Ändring av sydvästra Ytteresse delgeneralplan (Forsbacka 20:64 och Ragnvald 20:61) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 5994142016Y3 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER

Läs mer

180 Smedsby Kvarter 281

180 Smedsby Kvarter 281 180 Smedsby Kvarter 281 Ändring av detaljplan i kvarter 281 samt till kvarteret angränsande vägoch rekreationsområde. Planläggningsavdelningen 16.5.2013 Planen godkänd av samhällsbyggnadsnämnden _..201_

Läs mer

Mottagare Kristinestad stad. Dokumenttyp Program för deltagande och bedömning. Datum KRISTINESTAD STAD ÄNDRING AV DEL AV ÅSÄNDAN DETALJPLAN

Mottagare Kristinestad stad. Dokumenttyp Program för deltagande och bedömning. Datum KRISTINESTAD STAD ÄNDRING AV DEL AV ÅSÄNDAN DETALJPLAN Mottagare Kristinestad stad Dokumenttyp Program för deltagande och bedömning Datum 12.4.2017 KRISTINESTAD STAD ÄNDRING AV DEL AV ÅSÄNDAN DETALJPLAN PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Författare Christoffer

Läs mer

Bilaga 1. PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen , justerat BÖLE, HEMSKOG 1

Bilaga 1. PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen , justerat BÖLE, HEMSKOG 1 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 8.8.2013, justerat 28.2.2014 BÖLE, HEMSKOG 1 Sida 1 Avsikten med ett program för deltagande och bedömning Enligt 63 i markanvändnings-

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING HANGÖ STAD 1 PDB PLANENS NAMN UTGÅNGSPUNKTER PLANOMRÅDE Programmet för deltagande och bedömning (PDB) är en plan över förfarandet vid deltagande och växelverkan samt för hur planens konsekvenser skall

Läs mer

BESKRIVNING AV DETALJPLAN OCH DETALJPLANEÄNDRING AVLOPPSRENINGSVERK OCH BIOGASANLÄGGNING

BESKRIVNING AV DETALJPLAN OCH DETALJPLANEÄNDRING AVLOPPSRENINGSVERK OCH BIOGASANLÄGGNING BESKRIVNING AV DETALJPLAN OCH DETALJPLANEÄNDRING AVLOPPSRENINGSVERK OCH BIOGASANLÄGGNING 2 1 BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER 1.1 Identifikationsuppgifter Detaljplan och detaljplaneändring av stadsdel

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTA- GANDE OCH BEDÖMNING DETALJPLANEÄNDRING FÖR EN DEL AV KVARTER 109 LOVISA STAD ARBETE NR

PROGRAM FÖR DELTA- GANDE OCH BEDÖMNING DETALJPLANEÄNDRING FÖR EN DEL AV KVARTER 109 LOVISA STAD ARBETE NR PROGRAM FÖR DELTA- GANDE OCH BEDÖMNING DETALJPLANEÄNDRING FÖR EN DEL AV KVARTER 109 LOVISA STAD ARBETE NR 1510029561 14.10.2016 WWW.RAMBOLL.FI 1 Referens: 1510029561 LOVISA STAD Detaljplaneändring för

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Plan nr 1086 LÅNGSKOGENS STORINDUSTRIOMRÅDE Detaljplan och detaljplaneändring PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Vasa stads planläggning 29.8.2017 Föremål för planeringen Detaljplanen och detaljplaneändringen

Läs mer

LOVISA, TJUVÖ-ÖSTERSKOG STRANDDETALJPLANEÄNDRING

LOVISA, TJUVÖ-ÖSTERSKOG STRANDDETALJPLANEÄNDRING LANTMÄTARE ÖHMAN Sten Öhman Sunnanvägen 7 10900 Hangö 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 15.11.2017 LOVISA, TJUVÖ-ÖSTERSKOG STRANDDETALJPLANEÄNDRING PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING 1. Planeringsområde

Läs mer

STADEN KRISTINESTAD. Ändring av Tomtgubbsfjärdens stranddetaljplan. Program för deltagande och bedömning

STADEN KRISTINESTAD. Ändring av Tomtgubbsfjärdens stranddetaljplan. Program för deltagande och bedömning STADEN KRISTINESTAD Ändring av Tomtgubbsfjärdens stranddetaljplan Program för deltagande och bedömning Arbete: E24199.30, E24199.31, E24199.32, E24199.33, E24199.34 Åbo, 17.6.2011 AIRIX Ympäristö Oy PL

Läs mer

LARSMO KOMMUN BOSUND DETALJPLAN - ÄNDRING OCH UTVIDGNING AV NORRA DELEN. Larsmo kommun. Program för deltagande och bedömning

LARSMO KOMMUN BOSUND DETALJPLAN - ÄNDRING OCH UTVIDGNING AV NORRA DELEN. Larsmo kommun. Program för deltagande och bedömning Mottagare Larsmo kommun Dokument Program för deltagande och bedömning Datum 15.4.2019 LARSMO KOMMUN BOSUND DETALJPLAN - ÄNDRING OCH UTVIDGNING AV NORRA DELEN 1-2 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Författare

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Lovisa stad Tekniska centralen Planläggning och arkitektur ÄNDRING AV DETALJPLAN, STADSDEL 0 PERNÅ (ELGRÄNDENS OMRÅDE, FORSBY) PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING I det här programmet framlägger man planeringsprojektets

Läs mer

SMEDSBY Ändring av detaljplan för kvarter 17 18

SMEDSBY Ändring av detaljplan för kvarter 17 18 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 27..206, justerat 2.8.207 SMEDSBY Ändring av detaljplan för kvarter 7 8 Smedsby, kvarter 7 8 Avsikten med ett program för deltagande

Läs mer

Centrum, båthamn PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

Centrum, båthamn PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING INGÅ KOMMUN 31.1.2012 DETALJPLANEÄNDRING Centrum, båthamn PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING 1. Allmänt Enligt 63 markanvändnings- och bygglagen ska ett med avseende på planens syfte och betydelse nödvändigt

Läs mer

Ändring av Ytteresse delgeneralplan (Rosengård )

Ändring av Ytteresse delgeneralplan (Rosengård ) Ändring av Ytteresse delgeneralplan (Rosengård 599-414-96-0) Planbeskrivning Plankod: 5994142017Y2 Innehållsförteckning: 1. BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER... 4 1.1 IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER... 4 1.2

Läs mer

Ändring av Forsby delgeneralplan (Dalkärr 12:25) Planbeskrivning Plankod: Y2

Ändring av Forsby delgeneralplan (Dalkärr 12:25) Planbeskrivning Plankod: Y2 Ändring av Forsby delgeneralplan (Dalkärr 12:25) Planbeskrivning Plankod: 5994032015Y2 2 Innehållsförteckning: 1. BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER... 4 1.1 IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER... 4 1.2 PLANOMRÅDETS

Läs mer

PLANBESKRIVNING KRISTINESTADS STAD DETALJPLANEÄNDRING FÖR DEL AV STADSDEL 7. Arbetsnummer: kuva; google.fi/maps

PLANBESKRIVNING KRISTINESTADS STAD DETALJPLANEÄNDRING FÖR DEL AV STADSDEL 7. Arbetsnummer: kuva; google.fi/maps PLANBESKRIVNING KRISTINESTADS STAD DETALJPLANEÄNDRING FÖR DEL AV STADSDEL 7 kuva; google.fi/maps Arbetsnummer: 20600349 DATUM: 21.4.2017 Sweco Ympäristö Oy S w e co Y m p ä r is t ö O y PB 88, 00521 Helsingfors

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen , kompletterat

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen , kompletterat PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 20.4.2017, kompletterat 16.8.2017 SMEDSBY, kvarter 601 Ändring av detaljplan Avsikten med ett program för deltagande och bedömning

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING DETALJPLANEÄNDRING SALUTORGET OCH KVARTER 2-7 BASUPPGIFTER INITIATIV ELLER VARFÖR DETALJPLANEARBETET INLETTS Anhängiggörandet baseras

Läs mer

Ändring av Sandsund detaljplan, kv. 47 och 50. Planbeskrivning Plankod:

Ändring av Sandsund detaljplan, kv. 47 och 50. Planbeskrivning Plankod: Ändring av Sandsund detaljplan, kv. 47 och 50 Planbeskrivning Plankod: 599406201501 2 Innehållsförteckning: 1. BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER... 4 1.1 IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER... 4 1.2 PLANOMRÅDETS

Läs mer

S i d a 1. PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen Karperö Holmhagen-Svedjeback

S i d a 1. PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen Karperö Holmhagen-Svedjeback S i d a 1 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 26.5.2017 Karperö Holmhagen-Svedjeback S i d a 1 Avsikten med ett program för deltagande och bedömning Enligt 63 i markanvändnings-

Läs mer

Mottagare. Malax kommun. Dokument. Program för deltagande och bedömning. Datum MALAX KOMMUN DETALJPLAN BRINKEN KVARTER 2, 12 14

Mottagare. Malax kommun. Dokument. Program för deltagande och bedömning. Datum MALAX KOMMUN DETALJPLAN BRINKEN KVARTER 2, 12 14 Mottagare Malax kommun Dokument Program för deltagande och bedömning Datum 22.5.2019 MALAX KOMMUN DETALJPLAN BRINKEN KVARTER 2, 12 14 DETALJPLAN BRINKEN KVARTER 2, 12 14 1-2 Författare Jonas Lindholm Datum

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING SYDVÄSTRA DELEN AV HEINOLA ARBETSPLATSOMRÅDE

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING SYDVÄSTRA DELEN AV HEINOLA ARBETSPLATSOMRÅDE KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING DETALJPLANEÄNDRING SYDVÄSTRA DELEN AV HEINOLA ARBETSPLATSOMRÅDE BASUPPGIFTER INITIATIV ELLER VARFÖR DETALJPLANEARBETET INLETTS Initiativet

Läs mer

Mottagare Kristinestad stad. Dokumenttyp Program för deltagande och bedömning. Datum KRISTINESTAD STAD ÄNDRING AV DETALJPLAN - BADHUSPARKEN

Mottagare Kristinestad stad. Dokumenttyp Program för deltagande och bedömning. Datum KRISTINESTAD STAD ÄNDRING AV DETALJPLAN - BADHUSPARKEN Mottagare Kristinestad stad Dokumenttyp Program för deltagande och bedömning Datum 22.8.2017 KRISTINESTAD STAD ÄNDRING AV DETALJPLAN - BADHUSPARKEN Författare Jonas Lindholm Datum 22.8.2017 Granskare Christoffer

Läs mer

SMEDSBY, Gäddaområdet Utvidgning av detaljplan

SMEDSBY, Gäddaområdet Utvidgning av detaljplan P r o g r a m f ö r d e l t a g a n d e o c h b e d ö m n i n g, G ä d d a o m r å d e t i S m e d s b y S i d a 1 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 11.12.2015 SMEDSBY,

Läs mer

Beställare. Kristinestad stad. Dokument. Planbeskrivning. Datum KRISTINESTAD STAD ÄNDRING AV DEL AV ÅSÄNDAN DETALJPLAN

Beställare. Kristinestad stad. Dokument. Planbeskrivning. Datum KRISTINESTAD STAD ÄNDRING AV DEL AV ÅSÄNDAN DETALJPLAN Beställare Kristinestad stad Dokument Planbeskrivning Datum 12.4.2017 KRISTINESTAD STAD ÄNDRING AV DEL AV ÅSÄNDAN DETALJPLAN 2 PLANBESKRIVNING Författare Jonas Lindholm Datum 12.4.2017 Granskare Granskad

Läs mer

Ändring av Kållby delgeneralplan (Granlund ) Planbeskrivning Plankod: Y1

Ändring av Kållby delgeneralplan (Granlund ) Planbeskrivning Plankod: Y1 Ändring av Kållby delgeneralplan (Granlund 599-407-9-112) Planbeskrivning Plankod: 5994072018Y1 2 Innehållsförteckning: 1. BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER... 4 1.1 IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER... 4 1.2 PLANOMRÅDETS

Läs mer

SMEDSBY, Gäddaområdet Utvidgning av detaljplan, kvarter

SMEDSBY, Gäddaområdet Utvidgning av detaljplan, kvarter P r o g r a m f ö r d e l t a g a n d e o c h b e d ö m n i n g, k v a r t e r 6 6 1-665 S i d a 1 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 11.12.2015 Uppdaterat 3.5.2016

Läs mer

VÖRÅ KOMMUN DETALJPLAN FÖR STRANDNÄRA BOENDE VID TACKSAMVIKEN I ORAVAIS PLANEBESKRIVNING (UTKAST)

VÖRÅ KOMMUN DETALJPLAN FÖR STRANDNÄRA BOENDE VID TACKSAMVIKEN I ORAVAIS PLANEBESKRIVNING (UTKAST) 0 VÖRÅ KOMMUN DETALJPLAN FÖR STRANDNÄRA BOENDE VID TACKSAMVIKEN I ORAVAIS PLANEBESKRIVNING (UTKAST) Korsholm 15.04.2013 1 Innehållsförteckning 1 BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER... 3 1.1 Identifikationsuppgifter...

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING INFÖR DETALJPLANEÄNDRING Tomt 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy DETALJPLANEOMRÅDETS UNGEFÄRLIGA LÄGE

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING INFÖR DETALJPLANEÄNDRING Tomt 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy DETALJPLANEOMRÅDETS UNGEFÄRLIGA LÄGE PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING INFÖR DETALJPLANEÄNDRING Tomt 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy DETALJPLANEOMRÅDETS UNGEFÄRLIGA LÄGE Karleby stads planläggningstjänster har utarbetat detta program för

Läs mer

INGÅ, ÄNGÖ STRANDDETALJPLAN

INGÅ, ÄNGÖ STRANDDETALJPLAN 1 LANTMÄTARE ÖHMAN Sten Öhman Sunnanvägen 7 10900 Hangö 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 22.9.2016 INGÅ, ÄNGÖ STRANDDETALJPLAN PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING 1. Planeringsområde och -situation Området

Läs mer

Beställare. Kristinestad stad. Dokument. Planbeskrivning. Datum KRISTINESTAD STAD ÄNDRING AV DETALJPLAN BADHUSPARKEN

Beställare. Kristinestad stad. Dokument. Planbeskrivning. Datum KRISTINESTAD STAD ÄNDRING AV DETALJPLAN BADHUSPARKEN Beställare Kristinestad stad Dokument Planbeskrivning Datum 22.8.2017 KRISTINESTAD STAD ÄNDRING AV DETALJPLAN BADHUSPARKEN 2 PLANBESKRIVNING Författare Datum 22.8.2017 Granskare Christoffer Rönnlund Jonas

Läs mer

HAIKOBRANTEN Stadsdelen 33 En del av kvarteret 3527, kvarteren 3541-3551 och 3553 samt gatuoch parkområdena

HAIKOBRANTEN Stadsdelen 33 En del av kvarteret 3527, kvarteren 3541-3551 och 3553 samt gatuoch parkområdena 1 BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER 1.1 Identifikationsuppgifter BORGÅ, HAIKO HAIKOBRANTEN Stadsdelen 33 En del av kvarteret 3527, kvarteren 3541-3551 och 3553 samt gatuoch parkområdena Detaljplan för

Läs mer

HANGÖ, KROGARS STRANDDETALJPLAN

HANGÖ, KROGARS STRANDDETALJPLAN 1 LANTMÄTARE AB ÖHMAN Sten Öhman Sunnanvägen 7 10900 Hangö 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi korrigerat 15.11.2014 HANGÖ, KROGARS STRANDDETALJPLAN PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING 1. Planeringsområde

Läs mer

DETALJPLANEARBETE TARARANTVÄGEN 18 26 (LÄGENHET 404-8-348 OCH DESS NÄRMILJÖ)

DETALJPLANEARBETE TARARANTVÄGEN 18 26 (LÄGENHET 404-8-348 OCH DESS NÄRMILJÖ) PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING DETALJPLANEARBETE TARARANTVÄGEN 18 26 (LÄGENHET 404-8-348 OCH DESS NÄRMILJÖ) Karleby stad Tekniska servicecentret Ansvarsområde för stadsmiljön Planläggningstjänster

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. Fågelbergets företagscenter. Ändring av detaljplan för kvarter 20 med angränsande rekreationsområde

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. Fågelbergets företagscenter. Ändring av detaljplan för kvarter 20 med angränsande rekreationsområde PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Fågelbergets företagscenter Ändring av detaljplan för kvarter 20 med angränsande rekreationsområde Planläggningsavdelningen 1.10.2018 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING OMRÅDET ÖSTER OM RÄVFARMSVÄGEN

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING OMRÅDET ÖSTER OM RÄVFARMSVÄGEN KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING OMRÅDET ÖSTER OM RÄVFARMSVÄGEN PLANOMRÅDE FÖR DETALJPLANEARBETET Initiativet har gjorts av Karleby stad. Arbetet

Läs mer

KORSHOLMS KOMMUN ÄNDRING AV STRANDDETALJPLAN PÅ HEMLANDSSKATAN FÖR KVARTER 6. Program för deltagande och bedömning

KORSHOLMS KOMMUN ÄNDRING AV STRANDDETALJPLAN PÅ HEMLANDSSKATAN FÖR KVARTER 6. Program för deltagande och bedömning KORSHOLMS KOMMUN ÄNDRING AV STRANDDETALJPLAN PÅ HEMLANDSSKATAN FÖR KVARTER 6 23.5.2017 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 AVSIKTEN MED ETT DELTAGANDE OCH BEDÖMNINGSPROGRAM... 1 2 PLANEOMRÅDET... 1 3 INITIATIV OCH

Läs mer

KRONOBY KOMMUN ÄNDRING AV KRONOBY CENTRUM DETALJPLAN - KVARTER 103, 194, 195 OCH 197. PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING.

KRONOBY KOMMUN ÄNDRING AV KRONOBY CENTRUM DETALJPLAN - KVARTER 103, 194, 195 OCH 197. PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. Mottagare Kronoby kommun Dokument Program för deltagande och bedömning Datum 19.6.2018 KRONOBY KOMMUN ÄNDRING AV KRONOBY CENTRUM DETALJPLAN - KVARTER 103, 194, 195 OCH 197. PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLANEN SOM BERÖR KVARTER 130, 132, 134 OCH 135 I NÄSBY BY

ÄNDRING AV DETALJPLANEN SOM BERÖR KVARTER 130, 132, 134 OCH 135 I NÄSBY BY ÄNDRING AV DETALJPLANEN SOM BERÖR KVARTER 130, 132, 134 OCH 135 I NÄSBY BY Planbeskrivning 2 Innehåll 1 BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER... 4 1.1 Identifikationsuppgifter... 4 1.2 Planområdets läge...

Läs mer

BRANDKÅRSVÄGEN 9. Ak 216 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (PDB) Ändring av detaljplanen 4:e stadsdelen, kvarter 49, tomt 11

BRANDKÅRSVÄGEN 9. Ak 216 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (PDB) Ändring av detaljplanen 4:e stadsdelen, kvarter 49, tomt 11 Ak 216 BRANDKÅRSVÄGEN 9 Ändring av detaljplanen 4:e stadsdelen, kvarter 49, tomt 11 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (PDB) 26.9.2005, uppdaterat 27.4.2017 Beredare/mer information: Grankulla stad Markanvändningsenheten

Läs mer

LOVISA, MERIHEINÄ STRANDDETALJPLAN

LOVISA, MERIHEINÄ STRANDDETALJPLAN LANTMÄTARE AB ÖHMAN Sten Öhman Sunnanvägen 7 10900 Hangö 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 12.11.2012; korrigerat 15.1.2015 LOVISA, MERIHEINÄ STRANDDETALJPLAN PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING 1. Planeringsområde

Läs mer

BESKRIVNING AV DETALJPLAN OCH DETALJPLANEÄNDRING KVARTERET FÖR AKTIVT BOENDE, ILKKAVÄGEN 1 3 OCH KARLEBYGATAN 68 72

BESKRIVNING AV DETALJPLAN OCH DETALJPLANEÄNDRING KVARTERET FÖR AKTIVT BOENDE, ILKKAVÄGEN 1 3 OCH KARLEBYGATAN 68 72 KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER BESKRIVNING AV DETALJPLAN OCH DETALJPLANEÄNDRING KVARTERET FÖR AKTIVT BOENDE, ILKKAVÄGEN 1 3 OCH KARLEBYGATAN 68 72 PLANOMRÅDE GRANSKNINGSOMRÅDE 1 BAS-

Läs mer

MALAX KOMMUN DETALJPLAN - ÅMINNE KOLONILOTTSOMRÅDE PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. Malax kommun. Program för deltagande och bedömning 8.10.

MALAX KOMMUN DETALJPLAN - ÅMINNE KOLONILOTTSOMRÅDE PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. Malax kommun. Program för deltagande och bedömning 8.10. Mottagare Malax kommun Dokument Program för deltagande och bedömning Datum 8.10.2018 MALAX KOMMUN DETALJPLAN - ÅMINNE KOLONILOTTSOMRÅDE PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 1.9.2017 SMEDSBY SKOLCENTRUM Ändring av detaljplan berör kvarter 21, 22, 24, 25, del av kvarter 26 och 28 samt angränsande idrotts-,

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING CYKELVÄGEN LÄNGS MED SUNDET

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING CYKELVÄGEN LÄNGS MED SUNDET KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING CYKELVÄGEN LÄNGS MED SUNDET Planområde, ungefärligt läge Stadsstyrelsen godkände i sitt möte 9.12.2013 754 Karleby

Läs mer

Stadsdel 33 Kvarteren 3554 3561 och gatu-, parkerings-, special- och parkområden

Stadsdel 33 Kvarteren 3554 3561 och gatu-, parkerings-, special- och parkområden 1 Detaljplan 429 BESKRIVNING AV DETALJPLAN 1 BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER 1.1 Identifikationsuppgifter HAIKO, LASARETTET Stadsdel 33 Kvarteren 3554 3561 och gatu-, parkerings-, special- och parkområden

Läs mer

Planläggningsöversikt

Planläggningsöversikt Planläggningsöversikt 2018 2019 20.9.2018 Innehåll PLANLÄGGNINGSÖVERSIKT 2018 2019... 2 LANDSKAPSPLANLÄGGNING... 2 AKTUELLA LANDSKAPSPLANER... 2 NYLANDSPLANEN 2050... 2 PLANEN FÖR ÖSTERSUNDOMOMRÅDET...

Läs mer

Detaljplaneändringen gäller Kaskö stad, stadsdel 14, kvarter 133 och till det hörande hamn-, grön- och gatuområden.

Detaljplaneändringen gäller Kaskö stad, stadsdel 14, kvarter 133 och till det hörande hamn-, grön- och gatuområden. 7 KASKÖ STAD DETALJPLAN OCH ÄNDRING AV DETALJPLAN I HAMNEN 1 BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER 1.1 Identifikationsuppgifter Detaljplaneändringen gäller Kaskö stad, stadsdel 14, kvarter 133 och till det

Läs mer

NÄRPES STAD STRANDDETALJPLANEÄNDRING FÖR DEL AV STRAND- DETALJPLAN, STORÖN NORDVÄSTRA PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. Mottagare Närpes stad

NÄRPES STAD STRANDDETALJPLANEÄNDRING FÖR DEL AV STRAND- DETALJPLAN, STORÖN NORDVÄSTRA PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. Mottagare Närpes stad Mottagare Närpes stad Dokumenttyp Program för deltagande och bedömning Datum 16.9.2016 NÄRPES STAD STRANDDETALJPLANEÄNDRING FÖR DEL AV STRAND- DETALJPLAN, STORÖN NORDVÄSTRA PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING 1 Lovisa stad Tekniska centralen Planläggnings- och arkitektbyrån ÄNDRING AV DETALJPLAN OCH FÖRSTA DETALJPLAN, STADSDEL 10, MÄRLAX, KVARTEREN 1023, 1026, 1027 OCH EN DEL AV KVARTEREN 1022 OCH 1033 SAMT

Läs mer

HANGÖ, VESTERVIK STRANDDETALJPLAN

HANGÖ, VESTERVIK STRANDDETALJPLAN LANTMÄTARE AB ÖHMAN Sten Öhman Sunnanvägen 7 10900 Hangö 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 15.11.2014 HANGÖ, VESTERVIK STRANDDETALJPLAN PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING 1. Planeringsområde och -situation

Läs mer

Bilaga 1 DETALJPLANÄNDRING SMEDSBY KVARTER 226

Bilaga 1 DETALJPLANÄNDRING SMEDSBY KVARTER 226 Bilaga 1 DETALJPLANÄNDRING SMEDSBY KVARTER 226 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (PDB) 24.1.2012, granskad 7.9.2012, 17.5.2017 2/11 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (PDB) Syftet med program för

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen , kompletterat

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen , kompletterat PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 21.2.2018, kompletterat 20.4.2018 FÅGELBERGETS FÖRETAGSCENTER Ändring av detaljplan för del av kvarter 2 med tillhörande väg- och

Läs mer

PARGAS STAD STRANDDETALJPLAN FÖR TURISTOMRÅDET SATTMARK OCH ÄNDRING AV STRANDDETALJPLANEN

PARGAS STAD STRANDDETALJPLAN FÖR TURISTOMRÅDET SATTMARK OCH ÄNDRING AV STRANDDETALJPLANEN PLANBESKRIVNING PARGAS STAD STRANDDETALJPLAN FÖR TURISTOMRÅDET SATTMARK OCH ÄNDRING AV STRANDDETALJPLANEN DEL AV FASTIGHETERNA SATTMARK 455-461-1-43 OCH LOFSDALS BYS SAMFÄLLDA ARBETSNUMMER: 20601408 DATUM:

Läs mer

Mottagare Larsmo kommun. Dokumenttyp Program för deltagande och bedömning. Datum LARSMO KOMMUN BOSUND DELGENERALPLAN REVIDERING

Mottagare Larsmo kommun. Dokumenttyp Program för deltagande och bedömning. Datum LARSMO KOMMUN BOSUND DELGENERALPLAN REVIDERING Mottagare Larsmo kommun Dokumenttyp Program för deltagande och bedömning Datum 12.12.2017 LARSMO KOMMUN BOSUND DELGENERALPLAN REVIDERING LARSMO KOMMUN BOSUND DELGENERALPLAN REVIDERING Författare Jonas

Läs mer

MALAX KOMMUN DETALJERAD DELGENERALPLAN ÖJNA PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. Malax kommun. Program för deltagande och bedömning 15.5.

MALAX KOMMUN DETALJERAD DELGENERALPLAN ÖJNA PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. Malax kommun. Program för deltagande och bedömning 15.5. Mottagare Malax kommun Dokument Program för deltagande och bedömning Datum 15.5.2018 MALAX KOMMUN DETALJERAD DELGENERALPLAN ÖJNA PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

Läs mer

MISSKÄRRIN TUULIPUISTON OSAYLEISKAAVA VINDPARK DELGENERALPLAN FÖR MISSSKÄR

MISSKÄRRIN TUULIPUISTON OSAYLEISKAAVA VINDPARK DELGENERALPLAN FÖR MISSSKÄR MISSKÄRRIN TUULIPUISTON OSAYLEISKAAVA VINDPARK DELGENERALPLAN FÖR MISSSKÄR OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PROGRAMMET FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Kemiö/Kimito, 5.8.2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. LÄGE

Läs mer

KORSNÄS KOMMUN PLANLÄGGNINGSÖVERSIKT

KORSNÄS KOMMUN PLANLÄGGNINGSÖVERSIKT 1 KORSNÄS KOMMUN PLANLÄGGNINGSÖVERSIKT 2016 2 Innehållsförteckning: INLEDNING 3 PLANLÄGGNINGSNIVÅER.... 3 LANDSKAPSPLANEN.... 3 GENERALPLANERNA... 4 STRANDGENERALPLANEN... 4 DETALJPLANERNA 4 KORSNÄS KOMMUNS

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING INFÖR DETALJPLANEÄNDRING Karleby Resecentral

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING INFÖR DETALJPLANEÄNDRING Karleby Resecentral KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING INFÖR DETALJPLANEÄNDRING 9.6.2015 Karleby Resecentral DETALJPLANEÄNDRINGENS UNGEFÄRLIGA LÄGE Program för deltagande

Läs mer