OM LABEL Våra tjänster

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "OM LABEL Våra tjänster"

Transkript

1 OM LABEL Våra tjänster Label är managementkonsulter med fokus på varumärken. Vi utvecklar nordiska företag med varumärket som främsta ledstjärna. Labels kompetensområde omfattar varumärkesanalys, strategiutveckling, implementering och uppföljning av varumärkesstrategier. Label ingår i BBDO Worldwide, ett av världens främsta konsultbolag inom marknadskommunikation och varumärkesutveckling. BBDO Worldwide har huvudkontor i New York och finns representerade i 76 länder med 347 kontor. Label är initiativtagare till Brand Orientation Index, ett unikt forskningsprojekt som genomförts i samarbete med Frans Melin vid Lunds Universitet. I forskningsprojektet kartläggs för första gången sambandet mellan varumärkesorientering och lönsamhet i Sveriges 500 största företag. Brand Orientation Index är ett av Labels viktigaste verktyg för att hjälpa uppdragsgivare att utveckla varumärkesorientering och därmed lönsamhet. A N A LY LY S BRAND SNAPSHOT Fångar Fångar snabbt snabbt de starkaste de starkaste associationerna associationerna till ditt varumärke. till ditt varumärke. Med Brand Snapshot får du snabbt en bild av ditt varumärke internt och externt. Med hjälp av ett webbaserat frågeformulär kan vi fånga de viktigaste målgruppernas uppfattning av varumärket. Undersökningen kan med fördel göras både internt och externt för att utreda om det finns någon skillnad mellan självbild och extern bild. Brand Snapshot ger bland annat svar på följande frågeställningar: Vilken associationsbild och varumärkespersonlighet som dominerar för ditt varumärke. Vilka varumärken uppfattas av målgruppen som konkurrerande. Vad skiljer vårt varumärke från konkurrenternas. Leverans: En skriftlig rapport och muntlig presentation med sammanfattning av de viktigaste resultaten tillsammans med Labels kommentarer. BRAND AUDIT En komplett genomlysning av nuläget ur ett varumärkesperspektiv. Brand audit är ett utmärkt underlag för företag som tidigare inte arbetat strukturerat med sina varumärken och vill inleda en process för att bli mer varumärkesorienterade. Brand Audit ger dig bland annat svar på följande: Hur ser dagens varumärkeshierarki ut? Label kartlägger och illustrerar. Vilken basstrategi har företaget idag? Finns det några outnyttjade synergier mellan varumärkena? Vilken namnstrategi och visuell strategi används idag och är dessa i så fall optimala? Vilka varumärken är strategiskt viktiga? Vad har de olika varumärkena för roller? Hur uppfattas varumärket av de viktigaste målgrupperna? Internt och externt. Vilken personlighet har varumärket? Leverans: En skriftlig rapport och muntlig presentation med sammanfattning av de viktigaste resultaten tillsammans med Labels kommentarer och rekommendationer.

2 A S T N R A AT LY E S G I BRAND PORTFOLIO SNAPSHOT ORGANIZER Fångar snabbt Optimerar de din starkaste varumärkeshierarki. associationerna till ditt varumärke. En väldefinierad och tydlig struktur bland företagets varumärken ökar möjligheterna att optimera resurser och effektivt kommunicera olika erbjudande till dina kunder. Vi kan hjälpa dig ta fram en övergripande strategi för vilka roller olika varumärken i din portfölj skall ha. Brand Organizer ger bland annat svar på följande: Hur ser dagens varumärkeshierarki ut? Label kartlägger och illustrerar. Vilken basstrategi har företaget idag och hur skall vi jobba i framtiden? Skall företagsvarumärket dominera eller skall vi arbeta med fristående varumärken för varje enskild produkt? Kanske behövs det en lösning någonstans mitt emellan. Finns det några outnyttjade synergier mellan dina varumärken? Vilken namnstrategi och visuell strategi har vi och är dessa i så fall optimala? Leverans: Label analyserar och visualiserar befintlig varumärkeshierarki och tillsammans med ledningsgrupp/ansvarsgrupp tar vi fram tänkbara alternativ som vi utvärderar i form av en konsekvensanalys. Vald strategi visualiseras i form av ett varumärkesträd. BRAND PLATFORM PROCESS Framtagning av varumärkets viktigaste styrdokument. För att kunna konkurrera framgångsrikt med varumärken måste ledningsgrupp och alla medarbetare dela insikten om vad varumärket skall stå för och vad som särskiljer det från konkurrenterna. Arbetet att ta fram plattformen är en blandning av kreativt och strategiskt arbete som vi har lång, dokumenterad erfarenhet av att leda. Arbetsprocessen innehåller också delar av teori som skapar en gemensam kunskapsbas i våra diskussioner och övningar. Genom plattformsarbetet enar vi ledningsgruppen kring: Varumärkeshierarki Varumärkets vision Kärnvärden Personlighet Löften Positionering Ett första utkast till implementeringsplan Leverans: Under ett antal workshops tar vi fram en varumärkesplattform med ledningsgrupp/ansvarsgrupp. Resultatet sammanställs i ett strategiskt dokument. Underlaget fungerar utmärkt att förädla till en mer levande varumärkesbok.

3 A I M N P A L LY E M S E N T E R I N G BRAND DELIVERY SNAPSHOT PROGRAM Fångar - Gör snabbt din organisation de starkaste varumärkesorienterad. associationerna till ditt varumärke. I den varumärkesorienterade organisationen lever alla medarbetare varumärket. Ledningen styr och utvecklar företaget i enlighet med den varumärkesstrategi som tagits fram. Medarbetarna vet vilka värden och vilken upplevelse som skall levereras i kontaktytorna mot kund. Label tränar och coachar företagets ledning i den varumärkesbyggande processen. Brand Delivery Program är ett internt utvecklingsprogram som syftar till: Att säkerställa att varumärkesprocessen är väl definierad. Att säkerställa att varumärkesstrategin sprids internt på ett sätt så att alla medarbetare vet hur de kan tillföra värde till varumärket. Att säkerställa att ledning och chefer kan sätta mål och ta fram handlingsplaner i enlighet med varu märket. Att säkerställa att varumärkesarbetet följs upp och utvärderas enligt fastställd plan. Leverans: Ett komplett varumärkesorienterat utvecklingsprogram som löper under månader och omfattar hela organisationen. A U N P P A F LY Ö S L J N I N G BRAND PLATFORM SNAPSHOT REVIEW Fångar - En genomlysning snabbt de starkaste av befi ntlig associationerna varumärkesstrategi. till ditt varumärke. Att då och då sätta sig ner med ledningsgruppen och utmana befintliga strategier är en nyttig övning. Många företag har idag redan tagit fram en varumärkesplattform och kommit till en punkt då strategin behöver utvärderas. Label kan med ett externt perspektiv ställa de utmanande frågorna kring ditt varumärke. En Brand Platform Review ger bland annat svar på följande: Hur ser det strategiska innehållet ut? Vilka delar är fortfarande relevanta? Finns det något som behöver förstärkas eller kanske bytas ut? Hur efterlever vi strategin? Vad har varit framgångsrikt och vad har inte fungerat? Vilka resultat har vi uppnått? Hur ser de interna processerna för implementeringen ut? Vilka verktyg har fungerat? Vilka har inte fungerat? Varför? Vad kan vi göra för att ytterligare förbättra vårt varumärkesarbete? Leverans: Efter att ha studerat befintliga strategier och strategiskt material genomför Label en workshop med ledningsgruppen/ansvarsgruppen. Resultatet från workshop och genomgång sammanställs i en skriftlig rapport med Labels kommentarer och rekommendationer.

4 BRAND ASSET REPORT - Ett mätinstrument för att se hur ditt varumärke utvecklas externt. Varumärket är ett av företagets viktigaste tillgångar. Brand Asset Report är en totalanalys av ditt företags varumärkeskapital. Arbetet inleds med en förstudie i form av en skrivbordsundersökning och insamling av kvalitativ data genom djupintervjuer och/eller fokusgrupper. Resultatet från den kvalitativa undersökningen testar vi sedan med kvantitativa metoder som säkerställer resultatet statistiskt. Brand Asset Report görs ofta på internationell basis. Brand Asset Report ger bland annat svar på följande: Vilken grad av kännedom har ditt varumärke i definierade målgrupper? Vilken grad av upplevd kvalitet har ditt varumärke i förhållande till konkurrenternas? Vilka associationer och personlighet är knutna till ditt varumärke? Hur lojala är kunderna till ditt varumärke? Leverans: En skriftlig rapport och muntlig presentation med sammanfattning av de viktigaste resultaten tillsammans med Labels kommentarer. Om du har frågor om Labels tjänster kontakta: Label Varumärkesutveckling AB Kungstorget 2, SE Göteborg, Sweden Tel Fax info@label.se PART OF BBDO WORLDWIDE

5 Brand Orientation Index Brand Orientation Index är ett forskningsprojekt av Label Varumärkesutveckling AB i samarbete med Frans Melin, forskare och konsult i varumärkesstrategi vid Lunds Universitet. I forskningsprojektet kartläggs för första gången sambandet mellan varumärkesorientering och lönsamhet i Sveriges 500 största företag. Brand Orientation Index identifierar dessutom de nyckelfaktorer som utmärker ett varumärkesorienterat företag. Med Brand Orientation Index kan vi för första gången visa att det finns ett tydligt samband mellan varumärkesorientering och lönsamhet. De mest varumärkesorienterade företagen har nästan dubbelt så hög lönsamhet jämfört med de minst varumärkesorienterade. Detta samband gäller både varu- och tjänsteproducerande företag. Det gäller både business to consumer (b2c) och business to business (b2b). Nedan kan du läsa om de tjänster som vi erbjuder för att hjälpa företag att utveckla sin varumärkesorientering och lönsamhet. BOI Föredrag Samla din ledningsgrupp eller din avdelning och ta del av de senaste rönen inom varumärkesutveckling. Föredraget ger svar på frågorna: Vilka faktorer påverkar företagets grad av varumärkesorientering? Vilka olika förhållningssätt finns kring varumärkesutveckling bland Sveriges 500 största företag? Hur arbetar de företag som är mest framgångsrika? På vilket sätt påverkar graden av varumärkesorientering ett företags lönsamhet?

6 BOI Seminarium Seminariet ger dig och din ledningsgrupp en ökad förståelse och samsyn kring varumärkesprocessens nyckelfaktorer och påverkan på det ekonomiska resultatet. Underlaget är baserat på unik data om hur Sveriges 500 största företag arbetar med varumärkesutveckling ur ett affärsperspektiv. Seminariet vänder sig till ledningsgruppen eller till den avdelning som har ansvaret för varumärkesutvecklingen. Undersökningsresultat varvas med diskussioner i ledningsgruppen som modereras av oss. Under seminariet går vi igenom BOI studiens viktigaste resultat och analyser. Vilka faktorer påverkar företagets grad av varumärkesorientering? Vilka olika förhållningssätt finns kring varumärkesutveckling bland Sveriges 500 största företag? Hur arbetar de företag som är mest framgångsrika? På vilket sätt påverkar graden av varumärkesorientering ett företags lönsamhet? Företagets eget BOI - värde i förhållande till index.

7 BOI Fördjupad analys Den fördjupade BOI analysen ger ert företag möjligheten att kartlägga ett större antal nyckelpersoners syn på det egna företagets grad av varumärkesorientering. Resultatet presenteras på ett ledningsseminarium som ger ledningsgruppen en ökad förståelse och samsyn kring nyckelfaktorer avseende varumärkesorientering och påverkan på det ekonomiska resultatet. Underlaget för seminariet är baserat på en unik mängd data om hur Sveriges 500 största företag arbetar med varumärkesutveckling. Seminariet vänder sig till ledningsgruppen eller till den avdelning som har ansvaret för varumärkesutvecklingen. Undersökningsresultat varvas med diskussioner i ledningsgruppen som modereras av oss. I BOI Fördjupad analys ingår: Distribution av webenkäter till nyckelpersoner, sammanställning och analys. Samt seminarium där vi går igenom BOI studiens viktigaste resultat och analyser. Vilka faktorer påverkar företagets grad av varumärkesorientering? Vilka olika förhållningssätt finns kring varumärkesutveckling bland Sveriges 500 största företag? Hur arbetar de företag som är mest framgångsrika? På vilket sätt påverkar graden av varumärkesorientering ett företags lönsamhet? Genomgång av företagets eget BOI - värde i förhållande till index.

8 BOI Fallstudie BOI Fallstudie hjälper dig att kartlägga företagets varumärkesprocess och varumärkesorientering på ett djupare plan. Rapporten blir ett utmärkt underlag för fortsatt utveckling av varumärkesarbetet. Deltagande företag får en kvalificerad kartläggning och analys av sitt varumärkesarbete. En fallstudie förutsätter också aktivt deltagande från företaget och blir således även en skräddarsydd kompetensutveckling för nyckelpersoner på företaget. BOI Fallstudie vänder sig i första hand till företag som under några år arbetat med en varumärkesbyggande process och vill utvärdera arbetet ur ett internt perspektiv. I BOI Fallstudie ingår Studier av befintlig sekundärdata (varumärkeshandböcker, brand tracking, NKI, NMI, varumärkesplattform etc.) Djupintervjuer med nyckelpersoner. Distribution av webenkäter till utvalda personer i relevanta befattningar, sammanställning och analys. Samt seminarium där vi går igenom BOI studiens viktigaste resultat och analyser. Vilka faktorer påverkar företagets grad av varumärkesorientering? Vilka olika förhållningssätt råder kring varumärkesutveckling bland Sveriges 500 största företag? Hur arbetar de företag som är mest framgångsrika? På vilket sätt påverkar graden av varumärkesorientering ett företags lönsamhet? Genomgång av företagets eget BOI - värde i förhållande till index. Skriftlig rapport med sammanställning av resultat, slutsatser och rekommendationer.

9 Om Label Label är managementkonsulter med fokus på varumärken. Label utvecklar nordiska företag med varumärket som främsta ledstjärna. Labels kompetensområde omfattar varumärkesanalys, strategiutveckling, implementering och uppföljning av varumärkesstrategier. Bland kunderna återfinns bland andra: Stena, Capio, Mölnlycke Health Care, Kansas Wenaas, Wilson Logistics, Luftfartsverket, Stora Enso, Business Region Göteborg, Sveriges Rese- och Turistråd, Storbyradioen och Vagabond. Label ingår i BBDO Worldwide, ett av världens främsta konsultbolag inom marknadskommunikation och varumärkesutveckling. BBDO Worldwide har huvudkontor i New York och finns representerade i 76 länder med 347 kontor. Om Frans Melin Ekonomie doktor Frans Melin är en av Nordens ledande forskare och konsulter i varumärkesstrategi. Han har skrivit ett flertal prisbelönta böcker inom varumärkesområdet, bland annat Varumärkesstrategi konsten att utveckla starka varumärken. Frans Melin är idag ansvarig för forskning och utbildning i Strategic Brand Management vid Ekonomihögskolan, Lunds Universitet. Han driver sedan 15 år konsultföretaget Brand Strategy och är flitigt anlitad som rådgivare, föreläsare och utbildare av ett stort antal företag inom en rad olika branscher. Kontakt Har du frågor om Brand Orientation Index, kontakta oss gärna. Johan Gromark, projektledare för Brand Orientation Index johan.gromark@label.se Frans Melin, forskningsansvarig för Brand Orientation Index frans.melin@brandstrategy.se

Brand Orientation Index

Brand Orientation Index Brand Orientation Index Brand Orientation Index är ett forskningsprojekt av Label Varumärkesutveckling AB i samarbete med Frans Melin, forskare och konsult i varumärkesstrategi vid Lunds Universitet. I

Läs mer

Varumärkets betydelse för lönsamheten kartlagd - unik undersökning av Sveriges 500 största företag

Varumärkets betydelse för lönsamheten kartlagd - unik undersökning av Sveriges 500 största företag Göteborg, 2005-08-15 Pressrelease för fri publicering: Varumärkets betydelse för lönsamheten kartlagd - unik undersökning av Sveriges 500 största företag Syftet med forskningsprojektet Brand Orientation

Läs mer

DynaMO-modellen TM. Dynamisk varumärkeskommunikation

DynaMO-modellen TM. Dynamisk varumärkeskommunikation DynaMO-modellen TM Dynamisk varumärkeskommunikation Bygg varumärket vid varje kontakt DynaMO-modellen är en av de mest kostnadseffektiva metoderna för att uppnå en tydlig kommunikation och ett starkt varumärke.

Läs mer

SÄLJKULTURANALYS BAKGRUND

SÄLJKULTURANALYS BAKGRUND SÄLJKULTUR ANALYS BAKGRUND OAVSETT BRANSCH och verksamhet råder stenhård konkurrens om kunder och affärer. På VD:s och försäljningschefens bord vilar ansvaret att ständigt leverera tillväxt och lönsamhet.

Läs mer

Varumärkesstrategi för Region Blekinge

Varumärkesstrategi för Region Blekinge Varumärkesstrategi för Region Blekinge Innehåll Sida 1. Inledning...2 2. Varumärkesplattform... 4 3. Logotyp... 6 4. Varumärkeshierarki...7 5. Samarbeten... 9 6. Uppföljning...11 1 1. Inledning Den 1 januari

Läs mer

TOP PERFORMANCE. Ledningsgruppsutveckling 2013-2014 Pikudesign - Grundprogram. Piku AB

TOP PERFORMANCE. Ledningsgruppsutveckling 2013-2014 Pikudesign - Grundprogram. Piku AB TOP PERFORMANCE Ledningsgruppsutveckling 2013-2014 Pikudesign - Grundprogram Hur väl fungerar din ledningsgrupp som team? Hur effektiva är era möten? Är ledningsgruppen det strategiska verktyg som du behöver?

Läs mer

Förord. Maria Lönnbark VD

Förord. Maria Lönnbark VD Varumärkesbok Förord I varje möte med omvärlden bygger vi tillsammans bilden av Folktandvården Gävleborg. För att vi ska kunna skapa en tydlig och attraktiv bild finns en varumärkesplattform som ger oss

Läs mer

Bilaga 1 Beslutsförslag Policy för Region Skånes varumärken

Bilaga 1 Beslutsförslag Policy för Region Skånes varumärken Bilaga 1 Beslutsförslag 2012-09-06 Policy för Region Skånes varumärken 1 1. Region Skåne som modermärke I dokumentets första del presenteras resultatet av arbetet att definiera Region Skånes identitet

Läs mer

Koll på kapitalet? Nu räknar dom stålar igen!

Koll på kapitalet? Nu räknar dom stålar igen! Koll på kapitalet? Nu räknar dom stålar igen! Mätsystem för ökad lönsamhet En god lönsamhet är ett självklart mål för varje framgångsrik affärsverksamhet. Att nöjda kunder, motiverade medarbetare och starka

Läs mer

Ett Södra Ett varumärke

Ett Södra Ett varumärke Ett Södra Ett varumärke Den här presentationen förklarar arbetet med Södras varumärke per mars 2015 och visar den nya visuella identiteten. För frågor kring varumärket kontakta Annica Gerentz För frågor

Läs mer

Stadsledningskontoret Kommunikationsavdelningen

Stadsledningskontoret Kommunikationsavdelningen Stadsledningskontoret Kommunikationsavdelningen 1(5) Datum 2012-08-21 Handläggare Vår Referens Helena Zimmerdahl 469/2010/004.991 1. Varumärkets betydelse En omvärld som präglas av ökande konkurrens och

Läs mer

Tillsammans skapar vi goda resultat genom hållbar kommunikation internt

Tillsammans skapar vi goda resultat genom hållbar kommunikation internt Tillsammans skapar vi goda resultat genom hållbar kommunikation internt Seminarium HR-föreningen Sofie Reutercrona Kommunikation vad är det? fakta tankar åsikter känslor budskap värderingar Vad kan dålig

Läs mer

På kommande sidor kan du läsa mer om CFI, dess innehåll och uppbyggnad.

På kommande sidor kan du läsa mer om CFI, dess innehåll och uppbyggnad. Undrar du hur cheferna fungerar? Genom att mäta det kommer ni att veta. Vill ni vässa styrningen av verksamheten? Det är cheferna som gör jobbet. Behöver ni förstärka den gemensamma chefskulturen? Kulturen

Läs mer

Employer Branding. Inbjudan till en studie om emotionella drivkrafter på arbetsmarknaden 2012-12-03

Employer Branding. Inbjudan till en studie om emotionella drivkrafter på arbetsmarknaden 2012-12-03 Employer Branding Inbjudan till en studie om emotionella drivkrafter på arbetsmarknaden 2012-12-03 Employer Branding blir mer effektiv på att attrahera och behålla medarbetare Bristen på rätt kompetens

Läs mer

S T Ö D Å T F Ö R E T A G I T I L L V Ä X T O C H F Ö R Ä N D R I N G

S T Ö D Å T F Ö R E T A G I T I L L V Ä X T O C H F Ö R Ä N D R I N G S T Ö D Å T F Ö R E T A G I T I L L V Ä X T O C H F Ö R Ä N D R I N G Vi har världens roligaste uppdrag! När våra kunder är framgångsrika har vi lyckats. Vårt arbete går ut på att hjälpa ambitiösa organisationer

Läs mer

Förslag till varumärkesplattform för platsvarumärket Trelleborg

Förslag till varumärkesplattform för platsvarumärket Trelleborg Förslag till varumärkesplattform för platsvarumärket Trelleborg Vad är varumärket Trelleborg? Enkelt uttryckt så är varumärket inget annat än de föreställningar, känslor, tankar, associationer, erfarenheter

Läs mer

"Varumärken och marknadsföring - med ögonbindel mot framtiden!"

Varumärken och marknadsföring - med ögonbindel mot framtiden! "Varumärken och marknadsföring - med ögonbindel mot framtiden!" Ekonomie doktor/docent Johan Anselmsson johan.anselmsson@transvector.se 040-30 34 32 Johan Anselmsson (johan.anselmsson@transvector.se) Bitr.

Läs mer

Ledningsgruppsutveckling

Ledningsgruppsutveckling Ledningsgruppsutveckling Ni skapar samsyn och en gemensam strategi!! Två dagars ledningsgruppsutveckling med coaching och rådgivning från seniora experter! Vi får människor att samlas kring affären på

Läs mer

BUSN21, Strategic Brand Management, 7,5 högskolepoäng Strategic Brand Management, 7.5 credits Avancerad nivå / Second Cycle

BUSN21, Strategic Brand Management, 7,5 högskolepoäng Strategic Brand Management, 7.5 credits Avancerad nivå / Second Cycle Ekonomihögskolan BUSN21, Strategic Brand Management, 7,5 högskolepoäng Strategic Brand Management, 7.5 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Studierektor vid Företagsekonomiska

Läs mer

Morgondagens arbetsplatser 2025. En studie om de nya digitala och mobila arbetsplatserna och de nya arbetssätten. Consultants for Strategic Futures.

Morgondagens arbetsplatser 2025. En studie om de nya digitala och mobila arbetsplatserna och de nya arbetssätten. Consultants for Strategic Futures. Morgondagens arbetsplatser 2025 En studie om de nya digitala och mobila arbetsplatserna och de nya arbetssätten Consultants for Strategic Futures. HUR KOMMER MORGONDAGENS ARBETSPLATSER SE UT? Arbetsplatserna

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL AoSu - AFFÄRS- OCH SÄLJUTVECKLING AB. AoSu är ett konsultföretag som tillsammans med sina kunder. Innehåll

VÄLKOMMEN TILL AoSu - AFFÄRS- OCH SÄLJUTVECKLING AB. AoSu är ett konsultföretag som tillsammans med sina kunder. Innehåll sid 1/9 VÄLKOMMEN TILL AoSu - AFFÄRS- OCH SÄLJUTVECKLING AB AoSu är ett konsultföretag som tillsammans med sina kunder identifierar och tydliggör förbättringsbehov samt planerar, genomför och följer upp

Läs mer

Dills SmåbolagsErbjudande. Ett erbjudande för att öka lönsamheten. En unik möjlighet för ägarledda företag med 3 15 anställda.

Dills SmåbolagsErbjudande. Ett erbjudande för att öka lönsamheten. En unik möjlighet för ägarledda företag med 3 15 anställda. Dills SmåbolagsErbjudande Ett erbjudande för att öka lönsamheten. En unik möjlighet för ägarledda företag med 3 15 anställda. Vi åstadkommer förändring Utvecklar chefer och ledningsgrupper ökar deras genomslagskraft

Läs mer

Klassiskt cykelmärke med caféstöd

Klassiskt cykelmärke med caféstöd VARUMÄRKEN VARUMÄRKESUTVECKLING REKLAMJURIDIK ÅRGÅNG 21 NUMMER 5 2010 Klassiskt cykelmärke med caféstöd NORDEN Format - 4-Stjerners middag halv åtte TVISTER Det gamla bandnamnet delas på flera. VARUMÄRKESUTVECKLING

Läs mer

Alla kan bidra till förbättring

Alla kan bidra till förbättring Alla kan bidra till förbättring Programkatalog Active Employees Sweden AB www.activeemployees.com 1 Utbildning för chefer/ledare Så ökar du medarbetarnas engagemang och delaktighet i förbättringsarbete

Läs mer

VARUMÄRKESPLATTFORM 2010

VARUMÄRKESPLATTFORM 2010 VARUMÄRKESPLATTFORM 2010 Introduktion 5 Bakgrund 6 Vision 7 Förflyttning 8 Löften 9 Positionering 10 Målgrupper 11 Känsla 12 Kärnvärden 14 INNEHÅLL INTRODUKTION Göteborgs hamn grundades år 1620 och är

Läs mer

IHM GROWTH & MARKETING STRATEGY

IHM GROWTH & MARKETING STRATEGY IHM GROWTH & MARKETING STRATEGY IHM GROWTH & MARKETING STRATEGY FÖR DIG SOM VILL UTVECKLA DIN FÖRMÅGA ATT SKAPA TILLVÄXT I EN PRODUKTKATEGORI IHM Growth & Marketing Strategy riktar sig till dig som är

Läs mer

Klara. Färdiga. Gå! Kunskap. Workshops. Djupintervjuer Verkliga fall. Råd och strategier. Personlig utveckling. Nätverk

Klara. Färdiga. Gå! Kunskap. Workshops. Djupintervjuer Verkliga fall. Råd och strategier. Personlig utveckling. Nätverk Kunskap Workshops Klara. Djupintervjuer Verkliga fall Färdiga. Gå! Råd och strategier Program för att hantera framtidens utmaningar i fjärrvärmebranschen. Personlig utveckling Nätverk Program för Sveriges

Läs mer

UTBILDNING: Systematisk marknadsutveckling

UTBILDNING: Systematisk marknadsutveckling UTBILDNING: Systematisk marknadsutveckling Det finns inget skäl att någon skulle vilja Ken Olsen, Digital, 1977 Introduktion det är inte fel, men det krävs mer än att sätta upp en ny säljbudget för att

Läs mer

Gunnar Kihlblom. Coaching av ledare och nyckelpersoner. Utbildning i Affärs Coaching

Gunnar Kihlblom. Coaching av ledare och nyckelpersoner. Utbildning i Affärs Coaching Gunnar Kihlblom Coaching av ledare och nyckelpersoner Utbildning i Affärs Coaching Solid Affärs Coaching stödjer ledare och andra nyckelpersoner att möta de framtida utmaningarna som de själva och deras

Läs mer

Produktchef. Kontaktuppgifter:

Produktchef. Kontaktuppgifter: Produktchef Kontaktuppgifter: Sven Haglund Anders Renström RT Generationsskifte VD TreCe AB +46 708 572 572 +46 11 211460 e-mail: sven@g15e.se e-mail: anders.renstrom@trece.se Om TreCe TreCe är en av nordens

Läs mer

Produktchef. Kontaktuppgifter:

Produktchef. Kontaktuppgifter: Produktchef Kontaktuppgifter: Sven Haglund Anders Renström RT Generationsskifte VD TreCe AB +46 708 572 572 +46 11 211460 e-mail: sven@g15e.se e-mail: anders.renstrom@trece.se Om TreCe TreCe är en av nordens

Läs mer

Diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation

Diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation Diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation Längd: Utbildningen omfattar två dagar (internat) samt tre fristående dagar. Datum: 17-18 augusti, 24 september, 22 oktober samt 14 januari 2016. Ort

Läs mer

UTBILDNING: Förbereda och Leda Workshop

UTBILDNING: Förbereda och Leda Workshop UTBILDNING: Förbereda och Leda Workshop Introduktion Kursen ger alla med intresse av att utforma och leda workshops (arbetsmöten) en uppsättning metoder, verktyg och tips i hur man på bästa sätt förbereder

Läs mer

Kommunikativt ledarskap i praktiken En diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation

Kommunikativt ledarskap i praktiken En diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation Kommunikativt ledarskap i praktiken En diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation Längd: Utbildningen omfattar två dagar i följd samt tre fristående dagar, totalt fem dagar. Datum: 17-18 februari,

Läs mer

STEP BY STEP TO YOUR NEXT OFFICE

STEP BY STEP TO YOUR NEXT OFFICE STEP BY STEP TO YOUR NEXT OFFICE THE PERFECT WAY TO YOUR NEXT OFFICE STEG 1 - STEG 2 - ANALYS 1 STEG 3 - SKAPA VISION STEG 4 - INREDNINGSLÖSNING STEG 5 - & UPPFÖLJNING ANALYS FÖR ATT: Få en optimal planlösning.

Läs mer

Lära för Livets. Talarutbildning. Introduktionskurs för dig som vill bli talare

Lära för Livets. Talarutbildning. Introduktionskurs för dig som vill bli talare Lära för Livets Talarutbildning Introduktionskurs för dig som vill bli talare Utbildning för dig som vill bli talare Vissa talare talar så bra, så övertygande och med sådan inlevelse att deras ord betingar

Läs mer

KAM-utbildning Key Account Management

KAM-utbildning Key Account Management KAM-utbildning Key Account Management Nercia Utbildning AB I Sverige finns ca 1600 utbildningsföretag med olika utbud av program och kurser, de flesta med ett redan färdigt upplägg som sedan anpassas efter

Läs mer

Din drivkraft, styrkor och hur du utnyttjar dem. Konsten att göra rätt saker, och saker rätt. E-bokföring effektiv koll på din lönsamhet

Din drivkraft, styrkor och hur du utnyttjar dem. Konsten att göra rätt saker, och saker rätt. E-bokföring effektiv koll på din lönsamhet Program vecka 17 Nyföretagarveckan Anmäl dig NU! till linkoping@nyforetagarcentrum.se eller via Facebook. 1 Mån 22 apr 17.30 19, essio ab, Näringslivets hus, Ågatan 9 Din drivkraft, styrkor och hur du

Läs mer

Djursjukvården en bransch i utveckling

Djursjukvården en bransch i utveckling Djursjukvården en bransch i utveckling Inbjudan till konferens i Stockholm den 8-9 september TALARE SLA Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet Katarina Novák Regiondjursjukhuset Strömsholm Anders Thunberg

Läs mer

Vikten av en väl vald varumärkesstrategi. Frukostmöte 07:07 am 28 april 2010

Vikten av en väl vald varumärkesstrategi. Frukostmöte 07:07 am 28 april 2010 Vikten av en väl vald varumärkesstrategi Frukostmöte 07:07 am 28 april 2010 Varumärkesbyggande ur tre perspektiv Näringslivsdirektör Pehr Andersson börjar med att hälsa alla välkomna till dagens 07:07-möte

Läs mer

Vår varumärkesstrategi

Vår varumärkesstrategi Vår varumärkesstrategi En fördjupning i den varumärkesutveckling som ligger till grund för vår gemensamma identitet. 02 välkommen! Det här är en fördjupning i hur arbetet med att ta fram en ny identitet

Läs mer

STRATEGISKT HR-ARBETE OCH VARUMÄRKESUTVECKLING

STRATEGISKT HR-ARBETE OCH VARUMÄRKESUTVECKLING STRATEGISKT HR-ARBETE OCH VARUMÄRKESUTVECKLING En undersökning om ledande befattningshavares uppfattningar om sambanden mellan HR-arbete och varumärkesutveckling Av Framgångsrika Friska Företag, 3F i samverkan

Läs mer

Kommunikationspolicy för Region Skåne

Kommunikationspolicy för Region Skåne Kommunikationspolicy för Region Skåne Arbetsmetod En avgörande del av framställningen av kommunikationspolicy och övergripande strategiskt varumärkesarbete har varit den interna förankrings-, påverkans-

Läs mer

PROGRAM FÖR LICENSIERING I MIYAGI METODENTM

PROGRAM FÖR LICENSIERING I MIYAGI METODENTM PROGRAM FÖR LICENSIERING I MIYAGI METODENTM Att bli licensierad i MIYAGIMETODEN har många fördelar! Vad innebär licensieringen? En licensiering hos Miyagi Education och Miyagimetoden ger bland annat: Rätt

Läs mer

CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY

CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY Vår verksamhetsidé Vi är många som jobbar på Eksjö kommun ungefär 1600 medarbetare och vår främsta uppgift är att tillhandahålla den service som alla behöver för att leva ett

Läs mer

Våga vara chef VÅGA VARA CHEF

Våga vara chef VÅGA VARA CHEF VÅGA VARA CHEF Programmet bygger på väl beprövade teorier och metoder som ger varje deltagare möjlighet att följa sin egen ledarskapsutveckling under programmets gång. Vi kommer att varva teoripass och

Läs mer

Hållbart Arbetsliv. Ett utvecklingsprojekt mellan Previa och Uddevalla kommun. Nancy Nordanstad nancy.nordanstad@previa.

Hållbart Arbetsliv. Ett utvecklingsprojekt mellan Previa och Uddevalla kommun. Nancy Nordanstad nancy.nordanstad@previa. Hållbart Arbetsliv Ett utvecklingsprojekt mellan Previa och Uddevalla kommun Nancy Nordanstad nancy.nordanstad@previa.se 070 566 49 09 Uppdraget Hållbart Arbetsliv är ett projekt som ska stärka Uddevalla

Läs mer

FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER GÖTEBORG HÖSTEN 2013. Föreläsningar som förändrar.

FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER GÖTEBORG HÖSTEN 2013. Föreläsningar som förändrar. FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER GÖTEBORG HÖSTEN 2013 Föreläsningar som förändrar. Lära för Livet Seminarier Utbildning Talarförmedling Er partner inom individ-, ledarskaps- och teamutveckling Sveriges bästa talare

Läs mer

-Oj, vilka spännande ämnen du talar om!

-Oj, vilka spännande ämnen du talar om! 1 av 5 -Oj, vilka spännande ämnen du talar om! Hej! Jag skulle gärna vilja hjäpa dig och din organisation till en ökad positiv utveckling! I mer än 25 år har jag arbetet som affärsman. Ibland med affärs-

Läs mer

UTBILDNING: ISO 9001 Grundkurs

UTBILDNING: ISO 9001 Grundkurs UTBILDNING: ISO 9001 Grundkurs Introduktion Ett ledningssystem är företagsledningens verktyg att styra verksamheten mor uppsatta mål och därmed förverkliga strategin. I ISO 9001 ställs på att kvalitetsledningssystem

Läs mer

Identifying tomorrow s leaders today. Executive Search Management Assessment Board Value

Identifying tomorrow s leaders today. Executive Search Management Assessment Board Value Identifying tomorrow s leaders today Executive Search Management Assessment Board Value Lisberg finner morgondagens ledare idag Lisberg är experter på Executive Search, Management Assessment och Board

Läs mer

Anna Leo Konsult och affärsutvecklare inom CRM. Februari 2010

Anna Leo Konsult och affärsutvecklare inom CRM. Februari 2010 Anna Leo Konsult och affärsutvecklare inom CRM Februari 2010 förväntar sig att vi har koll på dem och deras avtal är kräsna och förväntningar ska helst överträffas vill bara ha relevanta erbjudanden Anna

Läs mer

Svenskt Marknadsföringsindex

Svenskt Marknadsföringsindex Svenskt Marknadsföringsindex Fakta om undersökningen Sveriges Marknadsföringsindex har som mål att årligen att sammanställa vad marknadschefer i Sverige tror om framtiden, vilka utmaningar de ser och hur

Läs mer

UTBILDNING: Nya ISO 9001:2015

UTBILDNING: Nya ISO 9001:2015 UTBILDNING: Nya ISO 9001:2015 Introduktion De nuvarande ISO-standarderna för kvalitets- och miljöledning har funnits länge: ISO 9001 sedan 2008 och ISO 14001 sedan 2004. Under dessa år har omvärlden förändrats,

Läs mer

Så får Atlas Copco ut maximalt värde och säkrad drift av sina affärskritiska applikationer

Så får Atlas Copco ut maximalt värde och säkrad drift av sina affärskritiska applikationer REFERENS Så får Atlas Copco ut maximalt värde och säkrad drift av sina affärskritiska applikationer Om Atlas Copco Atlas Copco är en världsledande leverantör av lösningar för industriell produktivitet.

Läs mer

Människan är den enda varelse som kan förändra sitt liv genom att förändra sina intentioner och handlingar. Själva kärnan i att vara människa är

Människan är den enda varelse som kan förändra sitt liv genom att förändra sina intentioner och handlingar. Själva kärnan i att vara människa är Människan är den enda varelse som kan förändra sitt liv genom att förändra sina intentioner och handlingar. Själva kärnan i att vara människa är alltså friheten att förändras. Men det kan vi göra först

Läs mer

Kunskap och nätverk nyckeln till framtidens affärer

Kunskap och nätverk nyckeln till framtidens affärer Kunskap och nätverk nyckeln till framtidens affärer För dig som vill nå toppen inom inköp, logistik och offentlig upphandling Silf är Sveriges och Nordens ledande utbildningsaktör inom inköp, logistik,

Läs mer

Du och ditt personliga varumärke LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 7 oktober 2013. www.ljk.se

Du och ditt personliga varumärke LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 7 oktober 2013. www.ljk.se Du och ditt personliga varumärke LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 7 oktober 2013 Loredana Jelmini loredana@ljk.se Utbildning Strategi Coachning Vad är ett varumärke? http://www.youtube.com/watch?v=ki6blg567i4

Läs mer

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun 1 (5) Kommunledningskontoret 2012-11-13 Dnr Ks Catarina Thuning Kommunstyrelsen Kommunikationspolicy för Linköpings kommun FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSENS BESLUT Kommunstyrelsen tillstyrker kommunledningskontorets

Läs mer

Lär dig kvalitetssäkra och utveckla grupper med Belbins forskning och verktyg.

Lär dig kvalitetssäkra och utveckla grupper med Belbins forskning och verktyg. Lär dig kvalitetssäkra och utveckla grupper med Belbins forskning och verktyg. Ackreditering i E-Interplace - testsystemet för Belbins teamrollmätningar. 2008 i Sundsvall & Stockholm Faktablad från Lysande

Läs mer

2005-09-02. Riktlinjer för Stockholms läns landstings varumärkesarbete

2005-09-02. Riktlinjer för Stockholms läns landstings varumärkesarbete 1 Riktlinjer för Stockholms läns landstings varumärkesarbete Kompletterande dokument till Kommunikationspolicy för Stockholms läns landsting 2004 2 Inledning Varumärket är en av de viktigaste tillgångarna

Läs mer

norrstyrelsen Informationsfrågor vid bildandet av Region Norrland etapp 2

norrstyrelsen Informationsfrågor vid bildandet av Region Norrland etapp 2 norrstyrelsen rapport 2009: 32 Informationsfrågor vid bildandet av Region Norrland etapp 2 Förord Norrstyrelsen har bildats för att förbereda sammanslagningen av landstingen i Norrbottens, Västerbottens

Läs mer

Reviderad varumärkesplattform för varumärket Uppsala

Reviderad varumärkesplattform för varumärket Uppsala KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Florell Kristian Näsström Yvonne Palmquist Teresa Datum 2016-03-23 Diarienummer KSN-2016-0374 Kommunstyrelsen Reviderad varumärkesplattform för varumärket Uppsala Förslag

Läs mer

UTBILDNING: ISO 9001 Grundkurs

UTBILDNING: ISO 9001 Grundkurs UTBILDNING: ISO 9001 Grundkurs Introduktion Ett ledningssystem är företagsledningens verktyg att styra verksamheten mot uppsatta mål och därmed förverkliga strategin. I ISO 9001 ställs krav på att kvalitetsledningssystem

Läs mer

Vi hjälper dig att utveckla personalen!

Vi hjälper dig att utveckla personalen! Vi hjälper dig att utveckla personalen! ActivPersonalutveckling Snurrar hjulen för fort? Går du i samma fotspår? Vill du bli tydligare som ledare? Vill du utveckla ett ledarbeteende som består? Lång erfarenhet

Läs mer

Högskolan Kristianstad. Uppdrag AB NY HET. MBA i praktiken

Högskolan Kristianstad. Uppdrag AB NY HET. MBA i praktiken Högskolan Kristianstad Uppdrag AB NY HET MBA i praktiken MBA i praktiken Ett utvecklingsprogram i framkant som utvecklar dig och din organisation på riktigt! Programmet genomförs under sju månader i internatform

Läs mer

UTBILDNING: Miljöledningssystem i praktiken -- ISO 14001

UTBILDNING: Miljöledningssystem i praktiken -- ISO 14001 UTBILDNING: Miljöledningssystem i praktiken -- ISO 14001 Introduktion Ett miljöledningssystem enligt ISO 14001 innebär att organisationen arbetar med miljöfrågor på ett systematiskt och seriöst sätt. ISO

Läs mer

FRÅN STRATEGISK CONTENT MARKETING TILL CONTENT INTEGRATION

FRÅN STRATEGISK CONTENT MARKETING TILL CONTENT INTEGRATION HEJ HEJ! FRÅN STRATEGISK CONTENT MARKETING TILL CONTENT INTEGRATION VARFÖR DEN HÄR KURSEN? NU BÖRJAR VI CONTENT MARKETING CONTENT INTEGRATION SÅ VARFÖR PRATAR VI ENS OM EN CONTENT MARKETING? HÄR KOMMER

Läs mer

FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER STOCKHOLM HÖSTEN 2013. Föreläsningar som förändrar.

FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER STOCKHOLM HÖSTEN 2013. Föreläsningar som förändrar. FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER STOCKHOLM HÖSTEN 2013 Föreläsningar som förändrar. Lära för Livet Seminarier Utbildning Talarförmedling Er partner inom individ-, ledarskaps- och teamutveckling Sveriges bästa

Läs mer

UTBILDNING: Förbättra och vidareutveckla ledningssystem

UTBILDNING: Förbättra och vidareutveckla ledningssystem UTBILDNING: Förbättra och vidareutveckla ledningssystem Introduktion Den här kursen går igenom de vanligaste metoderna och verktygen för att vidareutveckla ett befintligt ledningssystem. Oavsett om orsaken

Läs mer

Konsthistoria, visuell kommunikation och konstorientering

Konsthistoria, visuell kommunikation och konstorientering Konsthistoria, visuell kommunikation och konstorientering Kursens syfte är att ge en kulturorienterande allmänbildning, en omfattande kännedom om och förståelse för konstens, designens och kulturindustrins

Läs mer

Offentliga Sektorns Managementprogram

Offentliga Sektorns Managementprogram Offentliga Sektorns Managementprogram OFFENTLIGA SEKTORNS MANAGEMENTPROGRAM Utveckling för dig som är högre chef inom offentlig sektor Som högre chef i den offentliga sektorn lever du i en spännande och

Läs mer

I Kundens Huvud Berghs School of Communication

I Kundens Huvud Berghs School of Communication I Kundens Huvud En utbildning i kommunikation, varumärken, marknad och kreativitet. Presenteras av Zellout Reklambyrå i samarbete med Berghs School of Communication Se till att vara där affärerna avgörs.

Läs mer

Talent Management i konsultföretag - 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet

Talent Management i konsultföretag - 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet Talent Management i konsultföretag - 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet White Paper Talent Management i konsultföretag - 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet Mindre administration, effektivare försäljning

Läs mer

EQUALITY PAYS OFF (Jämställdhet lönar sig) WORKSHOP

EQUALITY PAYS OFF (Jämställdhet lönar sig) WORKSHOP EQUALITY PAYS OFF (Jämställdhet lönar sig) WORKSHOP Fånga upp och behålla kvinnlig toppkompetens Datum: 8 oktober 2013 Plats: Elite Palace Hotel Sankt Eriksgatan 115 11343 Stockholm VARFÖR DELTA? Sex skäl

Läs mer

Alla har en dröm Många har en vision Vissa har mål Den som lyckas har en plan. Jag Hästföretagare

Alla har en dröm Många har en vision Vissa har mål Den som lyckas har en plan. Jag Hästföretagare Alla har en dröm Många har en vision Vissa har mål Den som lyckas har en plan Jag Hästföretagare Har du en plan? Vill du få struktur på din vardag, ditt arbete och ditt företagande, har du svårt att skilja

Läs mer

Vi hjälper dig att utveckla personalen!

Vi hjälper dig att utveckla personalen! Vi hjälper dig att utveckla personalen! ActivPersonalutveckling Snurrar hjulen för fort? Går du i samma fotspår? Vill du bli tydligare som ledare? Vill du utveckla ett ledarbeteende som består? Lång erfarenhet

Läs mer

Utbildning i marknadsföring Biografcentralen 2015. www.ljk.se

Utbildning i marknadsföring Biografcentralen 2015. www.ljk.se Utbildning i marknadsföring Biografcentralen 2015 www.ljk.se Logga in Uppgift till denna gång Du som har boken Marknadsföring i en ny tid läs kapitel tre aktivitets och kampanjplanering Du som har boken

Läs mer

Innehållsförteckning. Företagsanpassade uppdrag

Innehållsförteckning. Företagsanpassade uppdrag Kurser och Seminarier Hösten 2015 sförteckning Frukostseminarium: Hållbara Chefer... 3 Frukostseminarium: CFI Chefsfunktionsindex... 4 Frukostseminarium: Kulturanalysen ett avgörande komplement till strategiska

Läs mer

Störst sortiment och bäst kompetens i lager

Störst sortiment och bäst kompetens i lager Störst sortiment och bäst kompetens i lager 1 Värdeskapande kundanpassning Lundgrens representerar några av världens ledande tillverkare av produkter inom flödesteknik och industrigummi. Tack vare detta

Läs mer

Synliga framsteg. Utvecklingsprogram med fokus på Branding för ledningsgrupper och marknadsledningar i b2b-företag.

Synliga framsteg. Utvecklingsprogram med fokus på Branding för ledningsgrupper och marknadsledningar i b2b-företag. Synliga framsteg Utvecklingsprogram med fokus på Branding för ledningsgrupper och marknadsledningar i b2b-företag. A F F Ä R S U T V E C K L I N G M A R K N A D S F Ö R I N G K O M M U N I K A T I O N

Läs mer

Tips och råd för uthållig och lönsam tillväxt

Tips och råd för uthållig och lönsam tillväxt Tips och råd för uthållig och lönsam tillväxt 2 Bara ett fåtal företag lyckas skapa en uthållig och lönsam tillväxt! Under åren 2008-2012 har 3 449 företag blivit Gaseller enligt Dagens industris kriterier.

Läs mer

Ramverk för: Marknadsstudie. Datum: Företag: Brand : Kontaktperson: Uppgjord av: Copyright Pyramid Communication AB

Ramverk för: Marknadsstudie. Datum: Företag: Brand : Kontaktperson: Uppgjord av: Copyright Pyramid Communication AB Ramverk för: Marknadsstudie Datum: Företag: Brand : Kontaktperson: Uppgjord av: Copyright 2013. Pyramid Communication AB Lösningen är alltid kunskapens framsida Om du inte vet exakt var du befinner dig

Läs mer

Vår satsning på Chefens kommunikativa uppdrag

Vår satsning på Chefens kommunikativa uppdrag Vår satsning på Chefens kommunikativa uppdrag 23-24 november 2016 Karin Kärrby, kommunikationschef Örgryte-Härlanda stadsdelsförvaltning Helén Sedström, kommunikationsstrateg stadsledningskontoret Idag:

Läs mer

Detaljerad kursplan. Dokumentet finns under Alla filer och länkar i Schoolsoft/Flexus samt gås igenom i anslutning till kursstart av läraren.

Detaljerad kursplan. Dokumentet finns under Alla filer och länkar i Schoolsoft/Flexus samt gås igenom i anslutning till kursstart av läraren. Ämnesfördjupning Kursens syfte är att förstärka och fördjupa den studerandes kunskaper om konstnärliga tekniker och den kreativa processen. Efter slutförd kurs ska den studerande: - förstå samspelet mellan

Läs mer

AFFÄRSPROGRAM FÖR INDIVIDER OCH FÖRETAG

AFFÄRSPROGRAM FÖR INDIVIDER OCH FÖRETAG PROGRAMUTBUD AFFÄRSPROGRAM FÖR INDIVIDER OCH FÖRETAG BUSINESS IN PROGRESS IHM MANAGEMENT IS DOING THINGS RIGHT, LEADERSHIP IS DOING THE RIGHT THINGS. PETER DRUCKER IHM School in Progress IHM verkar mitt

Läs mer

BALANSERAT STYRKORT - PRESENTATION FÖR FÖRSÄKRINGSKASSAN. Copyright Dansk & Partners

BALANSERAT STYRKORT - PRESENTATION FÖR FÖRSÄKRINGSKASSAN. Copyright Dansk & Partners BALANSERAT STYRKORT - PRESENTATION FÖR FÖRSÄKRINGSKASSAN I vilket sammanhang ska vi sätta styrningen? Förändring vision Förändring ledarskap Förändring styrning Processen har två syften... Skapa samsyn

Läs mer

UTBILDNING: Miljöledningssystem i praktiken ISO 14001

UTBILDNING: Miljöledningssystem i praktiken ISO 14001 UTBILDNING: Miljöledningssystem i Introduktion Ett miljöledningssystem enligt ISO 14001 innebär att organisationen arbetar med miljöfrågor på ett systematiskt och seriöst sätt. ISO 14001 ställer krav som

Läs mer

Hur blir vi ett framgångsrikt företag? Hur skapar vi helhet i verksamheten? Hur kan vi utveckla våra affärsflöden? Vilka verktyg och strukturer

Hur blir vi ett framgångsrikt företag? Hur skapar vi helhet i verksamheten? Hur kan vi utveckla våra affärsflöden? Vilka verktyg och strukturer Hur blir vi ett framgångsrikt företag? Hur skapar vi helhet i verksamheten? Hur kan vi utveckla våra affärsflöden? Vilka verktyg och strukturer behövs? 1 Vinnande Flöden Verksamhetens affärsflöde är ditt

Läs mer

Vilken utbildning väljer du? skräddarsydda kurser för dig som är controller eller ekonomichef

Vilken utbildning väljer du? skräddarsydda kurser för dig som är controller eller ekonomichef Aktuella kurser hösten 2013 Vilken utbildning väljer du? skräddarsydda kurser för dig som är controller eller ekonomichef Vi ordnar kompetensen Tillväxten kommer per automatik Controllerrollen har aldrig

Läs mer

Roligt att du vill göra ditt exjobb hos oss!

Roligt att du vill göra ditt exjobb hos oss! EX JOB B20 16 Roligt att du vill göra ditt exjobb hos oss! Knowit är ett av nordens ledande konsultbolag med 1800 specialister. Vi erbjuder spetskompetens inom Decision, Design & Digital, It och Management.

Läs mer

Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar. - Strategisk plan för implementering

Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar. - Strategisk plan för implementering Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Strategisk plan 1 (6) Datum 20141125 Diarienr 2012-1845 version 1.1 Projekt Ledning och samverkan Enheten för samverkan och ledning Bengt Källberg Patrik Hjulström

Läs mer

Design för bättre affärer Fakta och kommentarer utifrån en undersökning om design i svenska företag, genomförd på uppdrag av SVID, Stiftelsen Svensk

Design för bättre affärer Fakta och kommentarer utifrån en undersökning om design i svenska företag, genomförd på uppdrag av SVID, Stiftelsen Svensk Design för bättre affärer Fakta och kommentarer utifrån en undersökning om design i svenska företag, genomförd på uppdrag av SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign, Teknikföretagen och Svensk Teknik och

Läs mer

Fördjupande Ledarskap 3 dagar

Fördjupande Ledarskap 3 dagar Fördjupande Ledarskap 3 dagar Nercia Utbildning AB I Sverige finns ca 1600 utbildningsföretag med olika utbud av program och kurser, de flesta med ett redan färdigt upplägg som sedan anpassas efter kunden.

Läs mer

TSL-omställning på Right Management

TSL-omställning på Right Management TSL-omställning på Right Management Om Right Management I nära 30 år har Right Management skapat, utvecklat och förbättrat omställningsprogram till stöd för människor som av olika anledningar befinner

Läs mer

Hur kan man uppnå tillståndet där Lean/Verksamhetsutveckling är en naturlig del av tillvaron?

Hur kan man uppnå tillståndet där Lean/Verksamhetsutveckling är en naturlig del av tillvaron? Hur kan man uppnå tillståndet där Lean/Verksamhetsutveckling är en naturlig del av tillvaron? Av Ronny Brandqvist Sida 1 av 19 Lean är INTE ett statiskt tillstånd Sida 2 av 19 Hur kan det se ut? Attityder,

Läs mer

HÅLLBAR AFFÄRSPLAN VÄRDSKAPET SVERIGE AB

HÅLLBAR AFFÄRSPLAN VÄRDSKAPET SVERIGE AB HÅLLBAR AFFÄRSPLAN VÄRDSKAPET SVERIGE AB (VÄRDSKAPET SVERIGE AB är ett helägt dotterbolag till VÄRDSKAPET UTVECKLING AB.) VÅR VISION (vad vi ytterst vill bidra till) En värld där alla känner sig väntade

Läs mer

UTBILDNING: Nya ISO 9001:2015

UTBILDNING: Nya ISO 9001:2015 UTBILDNING: Nya ISO 9001:2015 Introduktion Tidigare ISO-standarden för kvalitetsledning har funnits länge; sedan 2008. Under dessa år har omvärlden förändrats, samtidigt som erfarenhetsbanken gällande

Läs mer

Vidareutbildning i strategisk kommunikationsplanering

Vidareutbildning i strategisk kommunikationsplanering 1 (5) 2012-01-26 Vidareutbildning i strategisk kommunikationsplanering Vi som är informatörer vid Stockholms universitet arbetar utifrån olika uppdrag och utifrån de specifika kommunikationsbehov som finns

Läs mer

FÖRÄNDRINGSLEDNING, FRAMGÅNGSFAKTORER FÖR ATT UTVECKLA VERKSAMHETER. Jan Zakariasson 1

FÖRÄNDRINGSLEDNING, FRAMGÅNGSFAKTORER FÖR ATT UTVECKLA VERKSAMHETER. Jan Zakariasson 1 FÖRÄNDRINGSLEDNING, FRAMGÅNGSFAKTORER FÖR ATT UTVECKLA VERKSAMHETER Jan Zakariasson 1 AGENDA Samlade erfarenheter från ledning och styrning av verksamheter Verktyg, metoder Tips Agima Management - Förändringsledning

Läs mer