Offertförfrågan. Skanning-/tolkningstjänst

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Offertförfrågan. Skanning-/tolkningstjänst 2015-08-18"

Transkript

1 Offertförfrågan Skanning-/tolkningstjänst Fullmaktskollen i Sverige AB Box Stockholm Karlavägen 108 Tel info@fullmaktskollen.se

2 Innehåll 1 Inledning Om Fullmaktskollen Om offertförfrågan Innehåll Beställare och kontaktperson Krav på offert Svar på frågor Presentation av offert Val av leverantör Kriterier för val av leverantör Driftsättning av Tjänsten/Start av leverans Krav på leverantör Kompetens Resurser Juridisk ställning Ansvarsförsäkring Referenser Övrigt Tjänst Lösningsförslag Uppsättning/Införande Samverkan om utveckling Avveckling av tjänsten Pris och avtal Kravspecifikation Skanning/tolkning Kapacitet (10)

3 1 Inledning Fullmaktskollen i Sverige AB (Fullmaktskollen) har i uppdrag att finna en lämplig leverantör för att hantera flödet av fullmakter som ska registreras i fullmaktskollen.se efter att ha omvandlats från ett pappersbaserat till ett elektroniskt format. I flödet ingår ansvar för tolkning och verifiering av mottagna fullmakter. Detta dokument med bilagor beskriver förutsättningarna för offertförfrågan, krav på leverantör och innehåller en beskrivning av uppdraget. Fullmaktskollen efterfrågar en priseffektiv och hållbar lösning med god kvalitet som uppfyller de krav som beskrivs i kravunderlagen. 2 Om Fullmaktskollen Fullmaktskollen i Sverige AB bildades under våren 2014 och kommer i början av 2016 att lansera en digital tjänst (webbtjänst) för att hantera fullmakter på pensions- och livförsäkringsområdet. Konsumenten ges genom en fullmaktstjänst, tillhandahållen via webben, i smarta mobiler och på läsplatta, ett lättillgängligt verktyg att få överblick över sina fullmakter. Genom inloggning med e-legitimation kan konsumenten få översikt över de fullmakter som hanteras inom tjänsten. Förutom att få en översikt kan konsumenten även godkänna nya fullmakter och återkalla befintliga fullmakter. Genom webbtjänsten får konsumenten en god överblick och kontroll över sina fullmakter. Konsumenten får även vägledande information om fullmakter, vad en fullmakt är samt vilka regler som gäller för fullmakter enligt lag. Även en företrädare för en juridisk person kan, med hjälp av sin personliga e-legitimation, ta del av samma tjänster för den juridiska personens del. Genom att tillhandhålla webbtjänsten ges förutsättningar för privatpersoner och företag att få bättre kontroll över sina utställda fullmakter samtidigt som fullmaktshanteringen effektiviseras för de parter som agerar utifrån en fullmakt. Fullmaktskollen beskrivs mer i detalj i bilaga 1. 3 Om offertförfrågan 3.1 Innehåll Offertförfrågan består förutom av detta dokument av följande bilagor: Bilaga 1 Fullmaktskollen Bilaga 2 Exempel på fullmakt i utkastformat 3.2 Beställare och kontaktperson Beställare är Fullmaktskollen i Sverige AB, Box 24106, Stockholm. Kontaktperson är Camilla Algeroth von Thiele, , info@fullmaktskollen.se 3 (10)

4 3.3 Krav på offert Offert ska ha inkommit till Fullmaktskollen via e-post till senast kl , vara giltigt i minst 3 månader från och med sista anbudsdag vara skriven på svenska (broschyrer och liknande material accepteras även på engelska), vara komplett i enlighet med förfrågan innehålla pris angivet i SEK, exkl. moms innehålla företagsnamn, organisationsnummer innehålla namn och kontaktuppgifter till den person som ansvarar för offerten Offertens innehåll Frågorna i avsnitt 4. Krav på leverantören 5. Tjänst 6. Pris och avtal ska besvaras med rubricering och numrering utifrån den här offertförfrågans struktur. 3.4 Svar på frågor Frågor angående offertförfrågan ska sändas via e-post till info@fullmaktskollen.se senast den kl Inkomna frågor kommer att samlas ihop för att besvaras via hemsidan vid ett begränsat antal tillfällen. 3.5 Presentation av offert Beställaren avser att kalla ett antal utvalda leverantörer till offertpresentation. Leverantör ska vara beredd att med kort varsel kunna presentera sin offert, vilket planeras ske under vecka Val av leverantör Beställaren har för avsikt att välja leverantör under oktober 2015 varefter slutligt avtal utarbetas. Beställaren förbehåller sig rätten att inte gå vidare med någon av de leverantörer som lämnat offert. 4 (10)

5 3.7 Kriterier för val av leverantör Avtalsförhandlingar kommer att föras med den leverantör som uppfyllt ställda krav och som Fullmaktskollen bedömer har erbjudit den mest fördelaktiga offerten. Följande kriterier kommer att ligga till grund för bedömning: Uppdragsbeskrivning Pris Tidigare erfarenhet 3.8 Driftsättning av Tjänsten/Start av leverans Tjänsten ska finnas på plats den dag Fullmaktskollen driftsätts vilket är beräknat att ske under Q Vald leverantör ska planera för uppsättning (inkl. test) och införande så att tjänsten finns att ta i drift den dag Fullmaktskollen driftsätts. 4 Krav på leverantör 4.1 Kompetens Leverantören ska ha erfarenhet av leveranser enligt angivet slag i denna förfrågan och/eller av utförande av jämförbara tjänster. Detta visas i offerten genom en beskrivning av: Leverantörens åtaganden, inom för förfrågan relevant område, under den senaste treårsperioden. 4.2 Resurser Leverantören ska då Avtalet börjar gälla, utöver centrala personer, ha tillräckligt med personella resurser som kan avdelas för uppsättning respektive utförande av tjänsten. Detta visas i offerten genom: Beskrivning av organisationen för uppsättning respektive utförande av tjänsten. Den person som föreslås vara projektledare för uppsättning av tjänsten ska ha erfarenhet av jämförbara åtaganden. Detta visas i offerten genom bifogad CV för utpekad person/personer. 4.3 Juridisk ställning 1. Leverantören ska vara registerad i Bolagsverkets bolagsregister. 2. Leverantören ska vara fri från onormala skulder för skatter och socialförsäkringsavgifter. 3. Utländska leverantörer ska uppfylla motsvarande villkor i hemlandet. Kontroll kan komma att utföras av Beställaren. 5 (10)

6 4.4 Ansvarsförsäkring Leverantören ska inneha ansvarsförsäkring för sin verksamhet under hela avtalstiden. Detta visas i offerten genom dokumentation om giltig ansvarsförsäkring med uppgift om försäkringsgivare och försäkringsnummer. 4.5 Referenser Leverantören ska lämna minst två referenser inom liknande uppdrag med uppgifter om kontaktperson och kontaktuppgifter. 4.6 Övrigt Leverantören har möjlighet att lämna annan information, råd, erfarenheter, tips eller konkreta förslag som kan effektivisera eller på annat sätt förbättra tjänsten. 5 Tjänst 5.1 Lösningsförslag I avsnitt 7, beskrivs de krav som Fullmaktskollen ställer på den tjänst som ska levereras. Leverantören ska presentera en lösning för Fullmaktskollen baserad på krav i detta dokument och tillhörande bilagor. Leverantören ska redogöra för rutiner och hantering gällande: mottagande av indata/postmottagande, reject-hantering, ex. hantering av fullmakter som inte är godkända av Fullmaktskollen, hantering av ovidkommande information i indataflöde, skanning/bildhantering av indata tolkning (automatisk med manuell komplettering) verifiering av tolkade uppgifter Utdata/transfer/filöverföring (leverans av datafiler med bilddata och tolkad data) Återsökning Kundservice/Support Leverantören ska också lämna förslag på tidsåtgång för leverans från tidpunkt för mottagande av indata/postmottagande. Leverantören ska också beskriva och förklara anledning till eventuella avvikelser från de, i kravspecifikationen, föreslagna processerna. Leverantören ska ge en tydlig och fullständig förklaring till hur offererad lösning fungerar och på vilket sätt lösningen stödjer det beskrivna behovet. Leverantören ska också tydligt beskriva om något i den föreslagna lösningen saknas för att lösa de krav som specificerats. 6 (10)

7 5.2 Uppsättning/Införande Leverantören ska redogöra för, utifrån angivet förslag till lösning, hur leverantören avser sätta upp och införa tjänsten. Leverantören ska presentera en tidplan med avstämningstidpunkter angivna för uppsättning av tjänsten. Leverantören ska redogöra för hur man avser kontrollera kvaliteten på leveransen vid varje tidpunkt i tidplanen Leverantören ska också redogöra för hur mycket och på vilket sätt som Fullmaktskollen förväntas delta vid uppsättning/införandet. 5.3 Samverkan om utveckling Leverantören ska redogöra för, utifrån angivet förslag till lösning, hur leverantören avser samverka med Fullmaktskollen vid tillkommande fullmaktstyper, vid förändringar av befintliga fullmakter samt vid förändrade krav på leverans etc. efter införande projektets avslutande. Leverantören ska redogöra för hur man avser kontrollera kvalitet efter genomförda förändringar som tillkommer efter införande projektets avslutande. 5.4 Avveckling av tjänsten Leverantören ska redogöra för hur en eventuell avvecklingsfas bedrivs gentemot Fullmaktskollen samt vilka aktiviteter som ingår. Leverantören ska redogöra för hur denna avser medverka till eventuell överflyttning av uppdraget till ny leverantör. 6 Pris och avtal Leverantören ska ange ett pris för tjänsten per skannad fullmakt, inklusive samtliga fasta kostnader. Priset ska presenteras med variabelt antal fullmakter som hanteras i tjänsten. Det ska tydligt framgå om kostnad för uppsättning/införande ingår som del av priset per fullmakt. I annat fall ska denna kostnad redovisas separat. Övriga kostnader, exempelvis kostnader enligt 5.3 och 5.4 ska anges separat. 7 Kravspecifikation 7.1 Skanning/tolkning Nedan specificeras de krav som Fullmaktskollen har på tjänsten där fullmakter som har sitt ursprung i pappersformat ska skannas/digitaliseras, relevant information tolkas, verifieras och levereras elektroniskt. 7 (10)

8 7.1.1 Mottagande av fullmakter Leverantören ska: Ta emot de fullmakter som ska hanteras i tjänsten. Fullmakterna har ursprungligen varit i pappersformat som skannats innan de inkommer till leverantören i elektroniskt format ex. via mail eller fax. Notera ankomsttid (datum + klockslag) Säkerställa bildkvaliteten av bilden som ska sparas samt vid behov bildförbättra. Sortera och klassificera inkomna dokument samt vid behov gruppera dessa. Tillhandahålla rutiner för felhantering då exempelvis dokument inkommer som Fullmaktskollen inte stödjer, bildkvaliteten inte är tillräcklig eller dokument inkommer från icke ansluten aktör Tolkning och verifiering Leverantören ska: Tolka och verifiera data på de standardfullmakter som Fullmaktskollen avser använda sig av (i dagsläget 5 stycken). Säkerställa att fullmaktstexten överensstämmer med den standardiserade fullmaktstext som gäller för respektive fullmaktstyp. Säkerställa att de uppgifter som finns presenterade på fullmaktsdokumentet uppfyller de minimikrav som Fullmaktskollen fastställt. Ha kunskap att i samband med datafångst sköta handläggning/komplettering av data, t.ex. återsända fullmakt som inte är korrekt ifylld Leverans Leverantören ska: Leverera data som är anpassad till Fullmaktskollens gränssnitt för mottagande. Skapa fullmaktsbilder med god kvalitet för presentation i ett format som är kompatibelt och som kan hanteras i Fullmaktskollens system. Se till att fullmakter som anländer för tolkning levereras till Fullmaktskollen så snart som möjligt från ankomsttidpunkt Leveranssäkerhet Leverantören ska: Ha rutiner för att säkerställa att leveransen nått Fullmaktskollen. Ha en kopia i ett elektroniskt arkiv på levererad data, bild och registerposter för eventuell omsändning om felaktigheter uppstår. Möjlighet till omsändning ska finnas i minst upp till 60 dagar efter originalsändning, Kunna koppla rätt fullmaktsbild och bilagor till den tolkade och registrerade datan. Hantera verifiering, det vill säga kontroll och eventuell rättning av tolkade fält. 8 (10)

9 7.1.5 Säkerhet, sekretess och personuppgiftslagen (PuL) Leverantören ska: Vidta nödvändiga åtgärder för att efterleva de säkerhetsföreskrifter och lagar avseende sekretess som gäller för Fullmaktskollen. Leverantören får inte lämna ut handlingar till tredje man eller på annat sätt återge uppgifter vilka rör interna förhållanden eller information i de aktuella systemen. Sekretessen gäller även om aktuellt avtal mellan leverantören och Fullmaktskollen upphört. Uppfylla PuL:s krav på säkerhet vid behandling av personuppgifter. Leverantören, som kommer att behandla data där personuppgifter kan ingå, får endast behandla personuppgifter i enlighet med de instruktioner som är överenskomna med Fullmaktskollen och som är nödvändiga för att kunna utföra tjänsten. Leverantören blir därigenom enligt definition som finns i PuL personuppgiftsbiträde till Fullmaktskollen. Leverantören ska teckna sekretessförbindelse med all sin personal Säkerhet och gallring All överföring över gränssnitten mellan leverantör och Fullmaktskollen ska vara krypterad. All indata samt information lagrad i elektroniskt arkiv ska gallras inom den tid som överenskommits med Fullmaktskollen Service och Support Leverantören ska: Ha en support som kan hantera felanmälningar och förfrågningar, Ha en hög tillgänglighet under svensk kontorstid kl , via olika kanaler med snabb återkoppling Ha all kommunikation i tal och skrift på det svenska språket Filformat Leverantören ska: Leverera fil i format efter överenskommelse med Fullmaktskollen, ex. xml samt bilder i.tiff alt.pdf Övrigt Leverantören ska: Tillse att data för tolkning och verifiering går att ändra och att antalet fält går att utöka efter överenskommelse med Fullmaktskollen, Möjliggöra att förändringar kan göras av de dokument som ska hanteras, både vad gäller antalet dokument som hanteras samt innehållet på dokumentet som ska tolkas och verifieras, Se till att skanningsdatum/ankomstdatum för varje fullmaktsdokument framgår, 9 (10)

10 Vara behjälplig vid utformningen av fullmaktsblanketter som ska hanteras i tjänsten. Tillhandahålla statistik till Fullmaktskollen enligt överenskommelse. 7.2 Kapacitet Fullmaktskollen har förberetts för att initialt ha möjlighet att ta emot upp emot fullmakter årligen vilka sedan antas öka upp till stycken på några års sikt. På sikt kommer en stor del av dessa fullmakter att hanteras helt digitalt genom webbtjänsten. Initialt kommer dock en stor andel av fullmakterna att ha sitt ursprung i pappersbaserade fullmakter som således ska hanteras i skanning-/ tolkningstjänsten. Uppskattad volym för mottagande av fullmakter är ca stycken/dag. Varje fullmakt kan omfatta flera dokumentsidor och bilagor. Uppskattad volym gäller utan förbindelse från Fullmaktskollen då uppgiften är förenad med stor osäkerhet. Antalet skannade fullmakter antas komma att minska över tiden till förmån för de helt digitala fullmakterna. Fullmaktskollen har som mål att enbart tillhandahålla en helt digital lösning. Tjänsten ska vara dimensionerad för att emot upp till 1500 fullmakter/dag. 10 (10)

11 Bilaga 1 1 Beskrivning av Fullmaktskollen 1.1 Övergripande syfte och mål Fullmaktskollen är tänkt att fungera som ett nav för fullmaktshanteringen inom försäkringsbranschen med det övergripande syftet att öka konsumentnyttan. Fullmaktskollen ska underlätta och förenkla för konsumenterna genom att konsumenterna på ett enkelt sätt ska få överblick över de fullmakter de ställt ut och hur länge fullmakterna gäller. De ska också kunna signera fullmakterna, ändra och återkalla dem om de så önskar. Även en juridisk person som företräds av en enskild individ ska, med hjälp av den individens personliga e-legitimation, kunna ta del av samma tjänster som en privatperson. Genom att tillhandhålla en digital infrastruktur för hantering av fullmakter inom livförsäkring och pensionsområdet ska följande mål uppnås för Fullmaktskollen: förbättra servicen till privatpersoner och företagare effektivisera fullmaktshanteringen minska den administrativa bördan för aktörerna förbättra säkerheten i hanteringen. 1.2 Bakgrund E-delegationen gav år 2011 Pensionsmyndigheten i uppdrag att genomföra en förstudie med förslag till utformning av en digital fullmaktstjänst. Skälet till detta var att E-delegationen kunde konstatera att det finns ett påvisat kundbehov av en gemensam ingång till fullmakter och ett intresse från offentliga organisationer för en sådan funktion eller tjänst. En fullmaktstjänst skulle ge enklare service för privatpersoner och företagare, högre kvalitet och större effektivitet i offentlig verksamhet samt en minskad administrativ börda för företag. Digitala fullmakter sågs mot bakgrund av dessa slutsatser som en prioriterad del av realiseringen av e- förvaltning och e-samhälle. I den studie som genomfördes av Pensionsmyndigheten arbetade man med en hypotes om en nationell visningstjänst vars primära funktionalitet skulle vara att visa upp information för privatpersoner och organisationer om fullmakter som finns lagrade digitalt hos myndigheter och företag. Till visningstjänsten skulle bl.a. en fullmaktsnod på försäkringsområdet kunna kopplas på. En fortsättning på det projektet blev ett uppdrag från Pensionsmyndigheten till Min Pension att göra en fördjupad förstudie om en digital fullmaktsnod inom försäkringsområdet. Pensionsmyndigheten pekade i uppdragsbeskrivningen på att en fullmaktstjänst skulle öka individens möjligheter till faktisk kontroll över sina fullmakter på försäkringsområdet. Samtidigt, menade Pensionsmyndigheten, skulle en fullmaktstjänst bidra till en betydande rationaliseringspotential inom såväl livsom skadeförsäkringsbranschen. Den fördjupade förstudien genomfördes under perioden september 2012 till januari 2013 och i denna togs en lösning fram för att hantera fullmakter digitalt vilken förankrades med marknadens aktörer. Arbetet låg till grund för bildandet av bolaget Fullmaktskollen i Sverige AB. Fullmaktskollen i Sverige AB Box Stockholm Karlavägen 108 Tel info@fullmaktskollen.se

12 Bilaga 1 Fullmaktskollen i Sverige AB ägs till 50 % vardera av Svenska försäkringsförmedlares förening (Sfm) och Svensk Försäkring. 1.3 Beskrivning av Fullmaktskollen Fullmaktsgivare En fullmaktsgivare är en individ som besöker Fullmaktskollen i egenskap av privatperson/konsument eller som företrädare för en organisation (företag etc.). För att använda sig av Fullmaktskollen så identifierar sig fullmaktsgivaren med hjälp av en personlig e-legitimation. Genom att godkänna Fullmaktskollens användarvillkor får fullmaktsgivaren tillgång till Fullmaktskollens visningstjänst. I visningstjänsten kan individen/företrädaren för organisationen se aktuella (gällande) fullmakter som finns registrerade avseende egen person eller den organisation som denne företräder. Finns en ny fullmakt upplagd i tjänsten som är aktuell för signering visas denna och fullmaktsgivaren har sedan möjlighet att ändra giltighetstiden på fullmakten innan signering görs. Möjlighet finns också att ändra eller ta bort en befintlig fullmakt. Notifieringar, via mail och/eller sms, kan exempelvis göras i samband med att en ny fullmakt ska signeras eller när en fullmakt är på väg att löpa ut. Fullmaktsgivaren kan själv styra hur ofta och när notifieringar ska göras Fullmaktshavare Fullmaktshavaren har ett uppdrag ifrån fullmaktsgivaren att företräda denna gentemot en tredje part. För att kunna göra detta behövs en fullmakt. Fullmaktshavaren ser till att en fullmakt registreras i Fullmaktskollen. Vid registeringen så anger fullmaktshavaren vilka parter som fullmakten ska 2 (5)

13 Bilaga 1 presenteras för. Endast gällande fullmakter presenteras. För att fullmakten ska vara gällande måste den vara signerad av fullmaktsgivaren Behörighetskontrollerande part (BKP) En behörighetskontrollerande part (BKP) kan få fullmakter rörande egna kunder presenterade för sig på något av följande sätt: 1. Fullmaktshavaren har angivit att denna önskar att fullmakten presenteras för den aktuella BKP och BKP har bekräftat att fullmakten avser egen kund (se beskrivning portvaktsfråga nedan). 2. BKP ställer en fråga till Fullmaktskollen om fullmakt finns för den aktuella kunden Portvaktsfråga Portvaktsfrågan är en kontrollfråga till en BKP om angivet personnummer/organisationsnummer är kund hos dem. Syftet med portvaktsfunktionen är flera: 1. Säkerställa att man enbart lämnar fullmaktsinformation till BKP där fullmaktsgivaren är kund. 2. Hitta de BKP som har ett kundförhållande med fullmaktsgivaren Prenumerationstjänst En del BKP använder sig av egna fullmaktsregister. För att dessa register ska vara uppdaterade finns behov av prenumerationer på förändringar av fullmakter. En förändring kan vara ändring av giltighetstid på fullmakten, att denna återkallats eller annan ändring av status Registrerad, ej ansluten BKP Fullmaktskollen kommer inledningsvis hantera ett antal BKP som är registrerade i tjänsten utan att vara anslutna till Fullmaktskollen. En registrerad, ej ansluten, BKP kommer att kunna få en PDF som motsvarar innehållet i den digitala fullmakten sänt till sig i mail Övrigt Hantering av pappersfullmakter Åtminstone inledningsvis kommer ett stort antal fullmakter fortfarande att signeras på papper (genom standardiserade fullmaktsblanketter utgivna av Fullmaktskollen). Fullmaktskollen ska ha stöd för att digitalt lagra fullmakter som har sitt ursprung i en pappersfullmakt Notifieringar & Frågor om status Det finns ett antal tillfällen då en aktör behöver notifieras. Det kan vara en fullmaktsgivare som via sms eller mail uppmärksammas på att en fullmakt finns att signera eller håller på att förfalla. Det kan också vara en fullmaktshavare eller en 3 (5)

14 Bilaga 1 BKP som uppmärksammas på att en fullmakt har återkallats. Fullmaktshavare och BKP har hela tiden möjlighet att se status över de fullmakter där de är mottagare av fullmakten eller har fått fullmakten presenterad för sig Fullmaktsstatus/-händelser, registervård, statistik och fakturering Det kommer att finnas ytterligare tjänster för att underlätta för aktörer som använder sig av Fullmaktskollen, såsom att följa status och händelser för en fullmakt, registervård och statistik. Samma funktioner ska finnas för Fullmaktskollen och dessutom rutiner för fakturering Identifiering och Signering Grunden för identifiering och signering är e-legitimation. Dock kommer det exempelvis finnas fullmakter som signerats på papper och som sedan gjorts om till digitalt format. Fullmaktskollen byggs också för att stödja förfarande med Single Sign On från ansluten aktör där användare identifieras via e-legitimation eller annan 2-faktorsautenticering Information om fullmaktshantering Fullmaktskollen kommer att tillhandahålla konsumentvägledande information runt fullmakter. Både vad gäller Fullmaktskollens hantering och mer generell information om fullmaktshanteringen. 1.4 Exempel på användning av Fullmaktskollen Mats Andersson är 40 år och har precis bytt jobb och hans arbetsgivare har anlitat en försäkringsförmedlare som bistår alla anställda med deras försäkringsskydd. Anna som är försäkringsförmedlare på Byske & Co kontaktar Mats inför deras möte. Anna förklarar att för att hon ska kunna ge Mats en bra analys av hans situation behöver hon ha en fullmakt för att kunna hämta ut hans försäkringsinformation från försäkringsbolag och andra aktörer där han är försäkrad eller har pensionstillgodohavanden. Under samtalet frågar Anna vilken e-postadress Mats använder och meddelar att hon kommer skicka över en begäran om informationsfullmakt som han måste godkänna genom att gå in på Att Byske & Co har en fullmakt ifrån Mats är en förutsättning för den informationsinsamling som behöver göras för att Anna ska kunna genomföra sitt rådgivningssamtal med Mats. Anna går in i Byske & Co:s system 1 för att skapa en fullmakt och fyller i efterfrågade uppgifter som typ av fullmakt, Mats uppgifter samt föreslår en löptid för fullmakten. Vidare anger Anna vilka BKP som hon önskar att fullmakten ska distribueras till med automatik. Informationen skickas till Fullmaktskollen via ett digitalt gränssnitt. När fullmakten registrerats och lagrats hos Fullmaktskollen skickas mail till Mats om att fullmakt har registrerats hos Fullmaktskollen och att denna behöver signeras. I mailet finns en länk till 1 Anna skulle också kunna ha valt att logga in med e-legitimation i Fullmaktskollens webbgränssnitt och registrera fullmakten där. 4 (5)

15 Bilaga 1 Mats går in på och loggar in med sin e-legitimation och får då se fullmakten som Byske & Co har registrerat. Mats läser igenom fullmakten och signerar den sedan med sin e-legitimation. När fullmakten är signerad skickar Fullmaktsskollen en fråga till de BKP som Anna har angett att hon önskar att fullmakten ska distribueras till. Frågan som ställs är en så kallad portvaktsfråga för att systemet ska veta till vilka BKP som fullmaktsinformation ska skickas. För de parter som svarar Ja på frågan om de har Mats som kund skickas fullmaktsinformationen. När fullmakten finns signerad kan Byske & Co påbörja processen med informationsinsamling. En del BKP som fått fullmakten sänt till sig väljer att tolka den inkomna fullmakten som att Byske & Co begär ut försäkringsinformation. Andra BKP har andra processer för informationsutlämning. Byske & Co har kontakt med en BKP som inte stod angiven som mottagare av fullmakten. Innan BKP lämnar ut information till Byske & Co gör de en slagning i Fullmaktskollen för att kontrollera att Byske & Co har fått en fullmakt ifrån Mats. 1.5 Vision Fullmaktskollen ska på sikt kunna anslutas till en nationell visningstjänst för fullmakter. I den nationella visningstjänsten ska privatpersoner via länkning till respektive nod kunna se sina utfärdade fullmakter och där enkelt kunna få tillgång till, ändra och återkalla fullmakter både inom försäkringsområdet och även inom andra områden. Visningstjänsten ska vara en enkel ingång för att få översikt och för att enklare kunna nå underliggande fullmaktsregister. Det är först när allt är samlat som tjänsten når sin fulla potential. 5 (5)

16 Bilaga 2 1 Exempel på fullmakt i utkastformat 1.1 Informationsfullmakt - Privatperson

17 Bilaga Informationsfullmakt Arbetsgivare 2 (2)

2 Pappersfullmakter/Skannade fullmakter

2 Pappersfullmakter/Skannade fullmakter 2014-12-18 2015-01-14 Frågor och svar 1 Fullmaktstyper 1.1 Vilka fullmaktstyper ska Fullmaktskollen hantera? Fullmaktskollen kommer initialt att utgå ifrån sex standardiserade fullmakter. Pappersfullmakter

Läs mer

2 Pappersfullmakter/Skannade fullmakter

2 Pappersfullmakter/Skannade fullmakter 2014-12-18 2015-01-14 2015-01-16 Frågor och svar 1 Fullmaktstyper 1.1 Vilka fullmaktstyper ska Fullmaktskollen hantera? Fullmaktskollen kommer initialt att utgå ifrån sex standardiserade fullmakter. Pappersfullmakter

Läs mer

2 Pappersfullmakter/Skannade fullmakter

2 Pappersfullmakter/Skannade fullmakter 2014-12-18 2015-01-14 2015-01-16 2015-01-20 Frågor och svar 1 Fullmaktstyper 1.1 Vilka fullmaktstyper ska Fullmaktskollen hantera? Fullmaktskollen kommer initialt att utgå ifrån sex standardiserade fullmakter.

Läs mer

1 KVALIFICERINGSKRAV...2 1.7 ANBUDETS FORM OCH INLÄMNING...2 1.8 ANBUDETS GILTIGHETSTID...2 1.9 AVTALSPERIOD...3 1.10 ANBUDSPRISER...

1 KVALIFICERINGSKRAV...2 1.7 ANBUDETS FORM OCH INLÄMNING...2 1.8 ANBUDETS GILTIGHETSTID...2 1.9 AVTALSPERIOD...3 1.10 ANBUDSPRISER... Anbudsformulär 1 KVALIFICERINGSKRAV...2 1.7 ANBUDETS FORM OCH INLÄMNING...2 1.8 ANBUDETS GILTIGHETSTID...2 1.9 AVTALSPERIOD...3 1.10 ANBUDSPRISER...3 2 KRAV PÅ ANBUDSGIVAREN...3 2.2 REGISTRERINGS-, SKATTE-

Läs mer

Fördjupad förstudie en elektronisk fullmaktsnod inom försäkringsområdet

Fördjupad förstudie en elektronisk fullmaktsnod inom försäkringsområdet Fördjupad förstudie en elektronisk fullmaktsnod inom försäkringsområdet Slutrapport 2013-01-30 Postadress Min Pension i Sverige AB, Box 24043, 104 50 Stockholm Besöksadress Karlavägen 108 Telefon 08-522

Läs mer

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Kommunförbundet Västernorrland inbjuder leverantörer att lämna anbud för upphandling av reklambyråtjänster i enlighet med angivna förutsättningar i detta

Läs mer

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15 Vårdval tandvård Västernorrland Bilaga 2 Ansökan Allmän barn- och ungdomstandvård Version 2013-01-15 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på sökande Organisationsnummer:

Läs mer

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR VÅRDVAL ALLMÄN BARN- OCH UNGDOMSTANDVÅRD NORRBOTTENS LÄN

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR VÅRDVAL ALLMÄN BARN- OCH UNGDOMSTANDVÅRD NORRBOTTENS LÄN 1(6) ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR VÅRDVAL ALLMÄN BARN- OCH UNGDOMSTANDVÅRD NORRBOTTENS LÄN Ansökan gäller för externa vårdgivare. Leverantörsuppgifter Leverantör som ansöker om godkännande för flera enheter

Läs mer

Direktupphandling Projektledning Guldfesten

Direktupphandling Projektledning Guldfesten Handläggare Datum Linda Petersson 15 2015-03-25 Offertförfrågan till direktupphandling Direktupphandling Projektledning Guldfesten Allmänna föreskrifter Ni inbjuds inkomma med offert avseende projektledning

Läs mer

Allmänna villkor för Alectas internetkontor för företag

Allmänna villkor för Alectas internetkontor för företag Allmänna villkor för Alectas internetkontor för företag 1. Allmänt 1.1. Alectas internetkontor för företag ger företag som är kunder hos Alecta ( Företag ) en överblick över de anställdas försäkringsuppgifter

Läs mer

Avropsförfrågan från ramavtal

Avropsförfrågan från ramavtal Förfrågningsunderlag 2013-09-26 Upphandlande organisation Upphandling Jordbruksverket Avrop, Gemensamt Kursadministrationssystem (Ramavtal: "e-förvaltningsstödjande tjänster 2010", dnr: 93-69-09) Kjell

Läs mer

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning 1 (7) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling INSTRUKTION VID FÖRNYAD Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning Denna checklista och instruktion har tagits fram för att

Läs mer

Anslutning till Mina meddelanden

Anslutning till Mina meddelanden SERIE: UPPHANDLING OCH UTVECKLING AV IT-STÖD Anslutning till Mina meddelanden KRAV FÖR ANSLUTNING AV IT-STÖD TILL MINA MEDDELANDEN Anslutning till Mina meddelanden 1 Förord Med tjänsten Mina meddelanden

Läs mer

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster Uppsala universitet Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster Diarie UH 2013-48 Upphandlare Jens Holmström Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189 Upphandling av arkitekttjänster Diarienr 09-189 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

Avtalsform Rangordnat avtal. Namn UL-Utvecklande ledarskap och UGL utbildning

Avtalsform Rangordnat avtal. Namn UL-Utvecklande ledarskap och UGL utbildning Ludvika kommun genom gemensam nämnd för upphandling Avtalsform Rangordnat avtal Namn UL-Utvecklande ledarskap och UGL utbildning Diarie UH-2013-630 Upphandlare Pia Sundell Detta dokument är en kopia på

Läs mer

1 Avropsförfrågan, BI-system

1 Avropsförfrågan, BI-system 1/6 1 Avropsförfrågan, BI-system Specifika uppgifter för aktuell förfrågan Nr. 1 Beskrivning med uppgifter specifika för denna avropsförfrågan Avropets utskicksdatum 2 Myndighetens diarienummer för avropet

Läs mer

3. Kvalificeringskrav på leverantör

3. Kvalificeringskrav på leverantör Förfrågningsunderlag 2016-01-28 Upphandlande organisation Kungsbacka kommun Upphandling Webbaserade psykometriska tester Jennifer Johansson 16/2 Symbolförklaring: Sista anbudsdag: 2016-02-25 Texten/frågan

Läs mer

3. Ansökan om LOV avtal Program för primärvården i Västmanland

3. Ansökan om LOV avtal Program för primärvården i Västmanland Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2015-10-21 Upphandlande organisation Västmanlands läns landsting Anette Öhrn DLL Upphandling Program för primärvården i Västmanland - LOV DU-UPP15-0189 Symbolförklaring:

Läs mer

Bilaga 3 Anbudsformulär

Bilaga 3 Anbudsformulär 1 / 5 Inledning Detta dokument används för anbudsgivning avseende ramavtal för BI-system och anger vilka uppgifter och redovisningar Anbudsgivaren ska lämna i anbudet. Samtliga, fullständiga, krav framgår

Läs mer

Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr /72

Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr /72 Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice Dnr 08-160/72 Innehåll Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling

Läs mer

Teknisk guide för brevlådeoperatörer. Annika Melin 2015-03-10 Version: 1.1

Teknisk guide för brevlådeoperatörer. Annika Melin 2015-03-10 Version: 1.1 Teknisk guide för brevlådeoperatörer Annika Melin 2015-03-10 Sida 1 av 21 Innehållsförteckning Inledning... 2 1 Dokumentinformation... 3 Syfte... 3 1.2 Avgränsningar... 3 1.3 Målgrupp... 3 1.4 Begrepp

Läs mer

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni Förfrågningsunderlag 2010-12-23 Upphandlingsansvarig Upphandling Halmstads kommun Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni samt service Ellinor Nilsson KS 2010/0468 Sista anbudsdag: 2011-02-10

Läs mer

Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon.

Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon. Datum: 2012-11-30 Handläggare: Andreas Lövquist Diarienummer: 76/001. 170-12 Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon. Landskrona stad inbjuder till anbudsgivning gällande

Läs mer

2011-04-11. Anbudsförfrågan avseende produktion av NärLjus informations- och marknadsföringsmaterial

2011-04-11. Anbudsförfrågan avseende produktion av NärLjus informations- och marknadsföringsmaterial 2011-04-11 Anbudsförfrågan avseende produktion av NärLjus informations- och marknadsföringsmaterial Härmed inbjuds ni att inkomma med anbud avseende produktion av NärLjus informations- och marknadsföringsmaterial

Läs mer

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 2015 07-31 UPPHANDLING AV LEDNINGSVISNING FÖR UNNARYD FIBER EK. FÖRENINGS FIBERNÄT Unnaryd fiber, Ekonomisk förening Datum 2015-07-31 Syftet med detta dokument är att ge leverantörer

Läs mer

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk 2 Krav på leverantör 2014 Stöd- och tilläggstjänster, Ansvarig: Josefine Barsk 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 KRAV PÅ LEVERANTÖR 4 1.1 INTYG OCH BEVIS ANGÅENDE LEVERANTÖR 4 1.2 LEVERANTÖRENS EKONOMISKA STÄLLNING

Läs mer

Detta dokument beskriver hur du ansöker om ett ID06 konto hos Areff.

Detta dokument beskriver hur du ansöker om ett ID06 konto hos Areff. Ansökan ID06 konto För att kunna logga in och beställa ID06-kort måste ni först ansöka om ett ID06 konto hos Areff. Om företaget uppfyller kraven för ID06 så tar Areff fram ett Delgivningsbeslut, som skickas

Läs mer

Upphandling av gardiner och textilier

Upphandling av gardiner och textilier Diarienummer 09-10474 Datum 2009-10-19 Upphandling av gardiner och textilier Förfrågningsunderlag Diarienummer 09-10474 Författare Lina Schött Post- och telestyrelsen Box 5398 102 49 Stockholm 08-678 55

Läs mer

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. 2004-12-01 Dnr 0411-0798-STAB-23 Anbudsinbjudan avseende Arbetsgivarverkets upphandling av konsultstöd för grafisk formgivning Arbetsgivarverket har för avsikt att i enlighet med 6 kap. lagen (1992:1528)

Läs mer

Mina meddelanden Förmedling av elektronisk post för myndigheter i Sverige

Mina meddelanden Förmedling av elektronisk post för myndigheter i Sverige Mina meddelanden Förmedling av elektronisk post för myndigheter i Sverige Teknisk översikt för myndigheter och förmedlare Version 1.2 Mina meddelanden är en myndighetsgemensam e-posttjänst förvaltad av

Läs mer

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar.

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - -, enligt nedanstående

Läs mer

Offertförfrågan - Direktupphandling av begagnade tjänstebilar Kontaktuppgifter

Offertförfrågan - Direktupphandling av begagnade tjänstebilar Kontaktuppgifter Offertförfrågan - Direktupphandling av begagnade tjänstebilar Kontaktuppgifter Länsstyrelsen Värmland Kontaktperson: Naturvård Margareta Åkerman Adress Telefon: 010-224 72 49 Våxnäsgatan 5 E-post: margareta.akerman@lansstyrelsen.se

Läs mer

Kriterieunderlag upphandling Förpackningsmaterial till livsmedel

Kriterieunderlag upphandling Förpackningsmaterial till livsmedel Ärendenummer Dokumentet skapades: 2011-12-29 17:03:53 Innehållsförteckning 1. ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER... 1 2. UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER... 2 3. KRAV PÅ LEVERANTÖR...4 4. KRAVSPECIFIKATION...6 5. KOMMERSIELLA

Läs mer

Utförande av HEMTJÄNST enligt lagen om valfrihetssystem LOV

Utförande av HEMTJÄNST enligt lagen om valfrihetssystem LOV Förfrågningsunderlag Utförande av HEMTJÄNST enligt lagen om valfrihetssystem LOV Bilagor: a) Avtal m avtalsbilagor 1-4 b) Blankett Ansökan om tillstånd att utföra servicetjänster c) Blankett Intyg d) Blankett

Läs mer

3. LOV Ansökan om avtal Program för primärvården i Västmanland 2017

3. LOV Ansökan om avtal Program för primärvården i Västmanland 2017 Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-12-19 Upphandlande organisation Upphandling Västmanlands läns landsting Program för primärvården i Västmanland - LOV - 2017 Anette Öhrn DU-UPP16-0363 Symbolförklaring:

Läs mer

1. Administrativa föreskrifter

1. Administrativa föreskrifter Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2015-10-21 Upphandlande organisation Västmanlands läns landsting Anette Öhrn DLL Upphandling Program för primärvården i Västmanland - LOV DU-UPP15-0189 Symbolförklaring:

Läs mer

2. Krav på anbudssökande

2. Krav på anbudssökande Inbjudan 2015-12-17 Upphandlande organisation Härryda kommun Alexandra Dalle Vacche Upphandling Externt psykologstöd 2015KS519 Sista ansökansdag: 2016-01-18 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller krav

Läs mer

Avropsförfrågan. IT-arkitekt

Avropsförfrågan. IT-arkitekt AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (8) Avropsförfrågan IT-arkitekt Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa krav... 3 Information

Läs mer

1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland

1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland 1 (7) 1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland 2015 2 (7) 1 Inledning Landstinget Västmanland införde från den 1 januari 2008 valfrihetssystem inom primärvården i enlighet med

Läs mer

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning.

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning. Ansökan om godkännande inom Vårdval Uppsala län Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk kuvertet

Läs mer

Mina meddelanden. säker digital post från myndigheter och kommuner

Mina meddelanden. säker digital post från myndigheter och kommuner Mina meddelanden säker digital post från myndigheter och kommuner Digital myndighetspost till din säkra e-brevlåda. Traditionell myndighetspost till din folkbokföringsadress. Anslutna myndigheter och kommuner

Läs mer

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Version Uppdaterat 2015-11-14 Detta användarstöd hanterar: - ärenden - handlingar - ersättningar information som gäller dig som har rollen behörighetsadministratör,

Läs mer

Mina meddelanden Förmedling av elektronisk post för myndigheter i Sverige

Mina meddelanden Förmedling av elektronisk post för myndigheter i Sverige Mina meddelanden Förmedling av elektronisk post för myndigheter i Sverige Teknisk översikt för brevlådeoperatörer Version 1.2 Mina meddelanden är en myndighetsgemensam e-posttjänst förvaltad av Skatteverket

Läs mer

Ansökan om godkännande för Vårdval Kronoberg

Ansökan om godkännande för Vårdval Kronoberg Ansökan om godkännande för Vårdval Kronoberg En leverantör har möjlighet att erhålla godkännande för en eller flera vårdenheter inom primärvården i Landstinget Kronoberg, förutsatt att vissa grundläggande

Läs mer

2. Kvalificering och obligatoriska krav

2. Kvalificering och obligatoriska krav Förfrågningsunderlag 2012-06-11 Upphandlingsansvarig Gotlands kommun Upphandling Företagshälsovårdstjänster Carina Westergren Larsson SF 2012/23 Sista anbudsdag: 2012-07-09 Symbolförklaring: Texten/frågan

Läs mer

Matlådor. Kommunen kommer att utesluta anbudsgivare enligt LOU 10 kap. 2 om de:

Matlådor. Kommunen kommer att utesluta anbudsgivare enligt LOU 10 kap. 2 om de: Haninge kommun Skakrav Diarie SUN 119/2015 Namn Matlådor Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skakravsformuläret ska besvaras elektroniskt genom att du klickar

Läs mer

Verksamhetsplan för Ny standard, MIS Life 2.0,

Verksamhetsplan för Ny standard, MIS Life 2.0, S4I Standard for Insurance AB Verksamhetsplan för Ny standard, MIS Life 2.0, 2016-2018 1 Bakgrund Den nya branschstandarden MIS Life 2.0 ska levereras av ett aktiebolag samägt av SFM Service AB (SFM) och

Läs mer

Vi hjälper allt från små företag till stora koncerner att ta hand om och effektivisera de ekonomiska processerna från beställning till betalning.

Vi hjälper allt från små företag till stora koncerner att ta hand om och effektivisera de ekonomiska processerna från beställning till betalning. Vi hjälper allt från små företag till stora koncerner att ta hand om och effektivisera de ekonomiska processerna från beställning till betalning. Med marknadens vassaste system och ett brett spektrum av

Läs mer

Upphandlingsföreskrifter, UF

Upphandlingsföreskrifter, UF Dokument 00, UF GSM-R Terminalfilter TRV 2014/71742 Sida 1 (7) Innehåll UFA ALLMÄN ORIENTERING 3 UFA.1 Personuppgifter... 3 UFA.2 Orientering om sortiment... 3 UFB UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER 3 UFB.1 Former

Läs mer

Upphandling av Specialisttjänst Boden-bolag 1

Upphandling av Specialisttjänst Boden-bolag 1 Boden-bolag 1 Ansvarig: Jörgen Eriksson INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRFRÅGAN SPECIALISTTJÄNST 3 1. BAKGRUND OCH ALLMÄN INFORMATION 3 2. SYFTE OCH TILLVÄGAGÅNGSSÄTT 3 3. UPPDRAGET 4 3.1 Uppdragsspecifikation

Läs mer

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling.

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - Bemanning att utföra

Läs mer

12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN

12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk kuvertet

Läs mer

Ellevio AB har ett standardsystem för elektronisk hantering av inköpsordrar.

Ellevio AB har ett standardsystem för elektronisk hantering av inköpsordrar. 1 Inledning Ellevio AB har ett standardsystem för elektronisk hantering av inköpsordrar. Ellevio använder Basware system och erbjuder en Cloud lösning för leverantörer via Basware - Supplier Portal - där

Läs mer

V I L L KOR. Sida 1 av 5

V I L L KOR. Sida 1 av 5 V I L L KOR S E P A C O R E D I R E C T D E B E T, f ö r B e t a l a r e ( n e d a n k a l l a t S D D C o r e ) f ö r K o n s u m e n t / I c k e - k o n s u m e n t Sida 1 av 5 Villkor för SDD Core utgörs

Läs mer

Uppdrag och dess omfattning. Avtalsparter

Uppdrag och dess omfattning. Avtalsparter 1 (6) Handläggare Heléne Hill Samhällsbyggnadsdirektör 08-535 365 48 Helene.hill@huddinge.se Datum 2017-10-13 Avtalsparter I direktupphandling av Konsult för utredning av -Möjliga verktyg där äldre planers

Läs mer

Kunden ansvarar för att kontinuerligt uppdatera sina registrerade uppgifter.

Kunden ansvarar för att kontinuerligt uppdatera sina registrerade uppgifter. 1 (6) Sida Avtalsvillkor kund Inledning SSG Standard Solutions Group AB (fortsättningsvis kallade SSG ) tillhandahåller diverse tjänster för kunder som arbetar inom industrin, exempelvis en webbplattform

Läs mer

Växtservice till SMHI

Växtservice till SMHI Prisförfrågan Växtservice till SMHI 1. Information Denna upphandling avser att resultera i ett ramavtal som består i att en extern entreprenör kommer till SMHI och ansvarar för service och underhåll av

Läs mer

Tjänsteavtal för ehälsotjänst

Tjänsteavtal för ehälsotjänst Tjänsteavtal för ehälsotjänst Bilaga 1. Specifikation av Tjänsten INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning... 3 2. Bakgrund... 3 2.1. Referenser... 4 3. Tjänstebeskrivning... 4 3.1. Syftet med Tjänsten... 4 3.2.

Läs mer

2011-02-17 Dnr: 11-1283 1(7)

2011-02-17 Dnr: 11-1283 1(7) Bilaga 1 Kravspecifikation Datum Vår referens Sida 2011-02-17 Dnr: 11-1283 1(7) Konsumentmarknadsavdelningen Marlena Molak-Brindell 08-678 58 89 marlena.molak-brindell@pts.se Kravspecifikationen för genomförande

Läs mer

Avropsförfrågan. Projektledare

Avropsförfrågan. Projektledare AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan Projektledare Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa krav... 3 Information

Läs mer

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND 1(7) MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND Avtal mellan.och gällande utbildning av service- eller. Innehållsförteckning Sid nr 1. AVTALSPARTER OCH KONTAKTPERSONER 2 2. OMFATTNING 3 3.

Läs mer

Anslutningsavtal. inom Identitetsfederationen för offentlig sektor. för Leverantör av eid-tjänst

Anslutningsavtal. inom Identitetsfederationen för offentlig sektor. för Leverantör av eid-tjänst 1 (7) Anslutningsavtal för Leverantör av eid-tjänst inom Identitetsfederationen för offentlig sektor 2 (7) 1. Avtalsparter Detta anslutningsavtal ( Avtalet ) har träffats mellan 1. E-legitimationsnämnden,

Läs mer

Riksbyggens generella krav på leverantör och partner

Riksbyggens generella krav på leverantör och partner Riksbyggens generella krav på leverantör och partner För att vi på Riksbyggen ska kunna underlätta och utveckla samarbetet med våra leverantörer och partners vill vi att Ni som är eller är intresserade

Läs mer

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Molntjänster

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Molntjänster Melleruds Kommun Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Molntjänster Diarie UH-2013-16 Ansvarig upphandlare Björn Lindquist Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Avropsförfrågan E-tjänst för planering av inspektioner

Avropsförfrågan E-tjänst för planering av inspektioner Förfrågningsunderlag 2013-04-03 Upphandlande organisation Läkemedelsverket Upphandling Avrop E-tjänst för planering av inspektioner Conny Björk Diarienr 2.3-2013-027585 Sista anbudsdag: 2013-04-15 Symbolförklaring:

Läs mer

E-tjänst över näringsidkare

E-tjänst över näringsidkare E-tjänst över näringsidkare Slutrapport Datum: 2011-01-27 Version: 1.0 Upprättad av: Monica Grahn Innehållsförteckning 1. E-tjänst över näringsidkare noden...1 1.1 Sammanfattning 1 1.2 Bakgrund 1 2. Användningsfall...1

Läs mer

Lathund. Remissförfarande i Tandvårdsfönster (TVF) Specialiserad barn- och ungdomstandvård. Allmän barn- och ungdomstandvård

Lathund. Remissförfarande i Tandvårdsfönster (TVF) Specialiserad barn- och ungdomstandvård. Allmän barn- och ungdomstandvård 1 (32) Lathund Remissförfarande i Tandvårdsfönster (TVF) Specialiserad barn- och ungdomstandvård Allmän barn- och ungdomstandvård 2 (32) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Skapa remiss/konsultation

Läs mer

4.0 Krav på registrerings-, skatte- och avgiftsskyldigheter

4.0 Krav på registrerings-, skatte- och avgiftsskyldigheter Ludvika kommun genom gemensam nämnd för upphandling Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Städkemiska produkter och städmaterial Falun kommun Diarie UH-2014-56 Upphandlare Kid Berglund Detta dokument

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Hantering av patientuppgifter via e-post

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Hantering av patientuppgifter via e-post Datum Diarienr 2011-12-12 750-2011 Landstingsstyrelsen Landstinget Blekinge 371 81 Karlskrona Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Hantering av patientuppgifter via e-post Datainspektionens beslut

Läs mer

BILAGA 4A. JURIDISK ANALYS AV MINA FULLMAKTER (PROMEMORIA)

BILAGA 4A. JURIDISK ANALYS AV MINA FULLMAKTER (PROMEMORIA) BILAGA 4A. JURIDISK ANALYS AV MINA FULLMAKTER (PROMEMORIA) Till Från Pensionsmyndigheten/Förstudien Mina fullmakter Sören Öman, Per Furberg och Erik Sandström Datum 27 mars 2012 Saken Rättsfrågor i anslutning

Läs mer

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VENTILATIONSKONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VENTILATIONSKONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE STOCKHOLM 2011-07-08 INLEDNING Detta dokument kompletterar bilaga 1- Administrativa föreskrifter avseende Ventilationskonsulttjänster, och anger

Läs mer

RAMAVTAL AVSEENDE JURISTTJÄNSTER

RAMAVTAL AVSEENDE JURISTTJÄNSTER Upphandling av ramavtal avseende juristtjänster 1 Mellan Post- och telestyrelsen org nr 202100-4359 (nedan kallad PTS) och NN org nr (nedan kallad Konsultföretaget) har träffats RAMAVTAL AVSEENDE JURISTTJÄNSTER

Läs mer

Medlemsansökan Fysisk person

Medlemsansökan Fysisk person 1 (7) Svenska försäkrings förmedlares förening Medlemsansökan Fysisk person Till aktiv medlem av föreningen får antas försäkringsfömedlare som är fysisk person om denne: är verksam i ett försäkringsförmedlarföretag

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av känsliga personuppgifter i mobila enheter

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av känsliga personuppgifter i mobila enheter Datum Diarienr 2013-05-08 646-2012 Socialnämnden i Halmstad kommun Box 230 301 06 Halmstad Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av känsliga personuppgifter i mobila enheter Datainspektionens

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN. Ledningsfordon till Brandförsvaret i Uppsala

ANBUDSINBJUDAN. Ledningsfordon till Brandförsvaret i Uppsala BRANDFÖRSVARET Handläggare Datum Dnr Lars Lidström 2015-05-07 RÄN-2015-349 0707-782404 ANBUDSINBJUDAN Ledningsfordon till Brandförsvaret i Uppsala Uppsala brandförsvar inbjuder er att lämna anbud i denna

Läs mer

Diarie Ange företagets kontaktperson för upphandlingen med namn, telefonnummer och epostadress.

Diarie Ange företagets kontaktperson för upphandlingen med namn, telefonnummer och epostadress. Karlstads inköpscentral Skallkrav Diarie 9909-14 Namn Nätverkstjänster Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skallkravsformuläret ska besvaras elektroniskt genom

Läs mer

Tillägg om Zervants behandling av personuppgifter

Tillägg om Zervants behandling av personuppgifter Tillägg om Zervants behandling av personuppgifter Detta tillägg om behandling av personuppgifter är en bilaga till användaravtalet mellan Zervant och kunden och är underkastad dess användarvillkor i den

Läs mer

Vårdval Västernorrland. Bilaga 1 Ansökan

Vårdval Västernorrland. Bilaga 1 Ansökan Vårdval Västernorrland Bilaga 1 Ansökan Allmän barn- och ungdomstandvård Version 2017 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på Vårdgivare juridisk person

Läs mer

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV VACCINATÖRER

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV VACCINATÖRER ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV VACCINATÖRER GÄLLANDE FRÅN DEN 1 JANUARI 2019 Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till Region Uppsalas

Läs mer

Upphandling av administration av Telepriskollen

Upphandling av administration av Telepriskollen Diarienr 11-1283 Datum 2011-02-17 Upphandling av administration av Telepriskollen Förfrågningsunderlag Upphandling av administration av Telepriskollen Diarienummer 11-1283 Författare Anna-Karin Hellsten

Läs mer

NEA Nätverket för elektroniska affärer

NEA Nätverket för elektroniska affärer NEA Nätverket för elektroniska affärer Vägledning för tredjepartsavtal för leverans av tjänster inom e-affärer Bilaga: Tjänstebeskrivning I denna bilaga ges exempel på tjänster som tillhandahålls av tjänsteleverantörer

Läs mer

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX Bilaga 3 Ramavtal SMHI och XXXXX Innehållsförteckning 1 Parter... 1 2 Avtalets omfattning... 1 3 Avtalstid - Förlängning... 1 4 Avtalshandlingar... 1 5 Överlåtelse av avtalet... 1 6 Leverantörens åtaganden...

Läs mer

Express Import system

Express Import system Express Import system Förenklad guide för mottagare TNT s Express Import system TNTs Express Import System gör det enkelt för dig att få dokument, paket eller pallar upphämtade från 168 länder med mottagaren

Läs mer

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VVS- KONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VVS- KONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VVS- STOCKHOLM 2011-07-08 INLEDNING Detta dokument kompletterar bilaga 1- Administrativa föreskrifter avseende VVS-konsulttjänster, och anger

Läs mer

Energikonsult för livsmedelsbutiker i Dalafjällen

Energikonsult för livsmedelsbutiker i Dalafjällen OFFERTFÖRFRÅGAN 1(5) 2014-01-14 Dnr: 303-577-2014 Upphandling av Energikonsult för livsmedelsbutiker i Dalafjällen 1 INFORMATION OM UPPHANDLINGEN 1.1 Upphandlande myndighet Länsstyrelsen Dalarna, Näringslivsenheten

Läs mer

ANBUDSFORMULÄR Slåtter i skyddade områden 2014-2016

ANBUDSFORMULÄR Slåtter i skyddade områden 2014-2016 1(9) Bilaga 2 - ANBUDSFORMULÄR Datum Diarienummer 2013-12-20 512-7972-2013 ANBUDSFORMULÄR Slåtter i skyddade områden 2014-2016 Anbudsformuläret syfte är att tydliggöra för anbudsgivaren vilka uppgifter

Läs mer

Remiss av SOU 2013:80 Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande för företagen

Remiss av SOU 2013:80 Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande för företagen 1(6) Näringsdepartementet Remiss av SOU 2013:80 Ett minskat och förenklat uppgiftslämnande för företagen har erhållit rubricerade remiss för yttrande och lämnar här följande synpunkter. Sammanfattning

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Landstinget i Östergötland

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Landstinget i Östergötland Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Landstinget i Östergötland Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad:

Läs mer

Lekmaterial 2013. Avropsstöd. Vägledning Lekmaterial 2013 2013-05-13

Lekmaterial 2013. Avropsstöd. Vägledning Lekmaterial 2013 2013-05-13 Avropsstöd Vägledning Lekmaterial 2013 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 2.1. Produktgrupp Leksaker... 3 2.2. Produktgrupp Hobbymaterial... 3 2.3. Produktgrupp Idrottsleksaker... 3 3. Avrop

Läs mer

Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER

Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER 2008-01-30 Version 1.0 2 (6) Mellan Sjukvårdsrådgivningen SVR AB, organisationsnummer 556559-4230 (nedan benämnd Sjukvårdsrådgivningen) och organisationsnummer

Läs mer

Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr: 08-1226

Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr: 08-1226 Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice Dnr: 08-1226 2(7) 1. Om PTS... 3 2. Upphandlingens syfte... 3 3. Krav på anbudsgivaren... 3 3.1. Teknisk förmåga och kapacitet...

Läs mer

Försäkringsförmedlaren

Försäkringsförmedlaren Sida 1 av 6 Försäkringsförmedlaren - din partner på försäkringsmarknaden Sida 2 av 6 Vad är en försäkringsförmedlare? Med försäkringsförmedling avses att yrkesmässigt: lägga fram och förslå försäkringsavtal

Läs mer

ChamberSign E-tjänst -Användarmanual

ChamberSign E-tjänst -Användarmanual Sida: 1/26 ChamberSign E-tjänst -Användarmanual Innehållsförteckning 1 Vilka funktioner finns i e-tjänsten Chambersign?... 2 2 Vilka använder systemet?... 2 3 Vilka inloggningsmetoder har systemet stöd

Läs mer

2014-03- 24 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN

2014-03- 24 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN Ansökan kan delvis fyllas i elektroniskt men måste skrivas ut för underskrift. Efterfrågade uppgifter och intyg ska biläggas ansökan. Ansökan med

Läs mer

Upphandling av teknisk konsult. Diarienr 09-190

Upphandling av teknisk konsult. Diarienr 09-190 Upphandling av teknisk konsult Diarienr 09-190 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

Bilaga 4h Aktiviteter vid avtalets upphörande Dnr: /

Bilaga 4h Aktiviteter vid avtalets upphörande Dnr: / Bilaga 4h Aktiviteter vid avtalets upphörande stockholm.se Stadsledningskontoret Avdelningen för digital utveckling Ragnar Östbergs Plan 1 105 35 Stockholm Växel 08-508 29 000 www.stockholm.se Innehåll

Läs mer

Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-08-30

Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-08-30 Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-08-30 DIREKTUPPHANDLING till lågt värde Ny sargutrustning till Hockeyplanen i Svanstein Övertorneå kommun önskar offert på ny sargutrustning till hockeyplanen i Svanstein.

Läs mer

Bilaga 1 Allmänna villkor för Socialnämnds anslutning till Sammansatt Bastjänst Ekonomiskt Bistånd (SSBTEK)

Bilaga 1 Allmänna villkor för Socialnämnds anslutning till Sammansatt Bastjänst Ekonomiskt Bistånd (SSBTEK) Bilaga 1 Allmänna villkor för Socialnämnds anslutning till Sammansatt Bastjänst Ekonomiskt Bistånd (SSBTEK) 1. Allmänt Dessa Allmänna villkor reglerar Socialnämndens anslutning till Sammansatt Bastjänst

Läs mer

Personuppgiftsbiträdesavtal Zynatic Medlemsregister

Personuppgiftsbiträdesavtal Zynatic Medlemsregister PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Sida 1(5) Personuppgiftsbiträdesavtal Zynatic Medlemsregister 1 PARTER Den som beställer och använder Zynatic Medlemsregister, och därmed bekräftar att de accepterar våra Allmänna

Läs mer