Välkommen som hyresgäst hos oss!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen som hyresgäst hos oss!"

Transkript

1 Välkommen som hyresgäst hos oss! Information till dig som bor hos Hässlehem

2 Vi på Hässlehem hälsar dig välkommen till ditt nya hem samt till oss som bostadsföretag. I denna folder har vi samlat en del information som du kan ha mycket stor nytta av att läsa igenom. Du är alltid välkommen att ringa oss om du har frågor. Det är vår uppgift att se till att du får den service och hjälp du behöver för att trivas. Kontakta oss för frågor eller serviceanmälan, som berör din lägenhet eller ditt bostadsområde. Kom ihåg att din trivsel är vår ledstjärna. Information Vi kommer att lämna ut uppgifter om ditt/era namn och personnummer till folkbokföringen och andra myndigheter i samband med inflyttningen. Innehåll I denna folder finner du följande innehåll som är bra att veta för dig som hyrsgäst: Information om hur du kontaktar oss Information om när du har rätt att flytta in Om hyresinbetalningar Hur du gör en serviceanmälan Uppmaning om att vara rädd om din lägenhet Information om vad du kan göra åt störande grannar Varmt välkommen till oss som hyresgäst!

3 När får jag flytta in? Den första vardagen efter månadsskiftet senast kl ska du, enligt hyreslagen, ha tillträde till din nya lägenhet och det är alltid det juridiska datumet som gäller, om inte något annat är överenskommet. Innan du hämtar nycklarna till lägenheten måste första hyran vara betald. Ta med kvitto på inbetalningen. du ska även visa giltig legitimation. Anmärkning Om du har något att anmärka på i samband med din inflyttning måste du göra detta inom en vecka, genom att ringa till Hässlehems kontor på telefon Du kan inte i efterhand, t ex när du flyttar ut, anmärka på något som du inte har meddelat tidigare. Ordning Håll entréer och trapphus fria från cyklar, barnvagnar och andra föremål. Då kommer vi lättare åt att städa och det blir framkomligt för till exempel ambulanstransporter eller om snabb utrymning skulle bli nödvändig! Motorfordonstrafik och mopedtrafik inom bostadsområdet är strikt förbjuden. Undantaget är vid lastning av tyngre gods och vid transport av rörelsehindrade. Parkering får endast ske på markerad parkeringsplats. Besöksparkeringen är endast till för besökande. Håll dörrarna stängda till källare och vindar så blir det svårare för obehöriga att ta sig in. Du förhindrar också att barn använder dessa utrymmen som lekplatser vilket många gånger kan vara farligt.

4 Goda grannar Tänk på att din balkonglåda av säkerhetsskäl måste hänga på insidan av räcket. Se upp när du vattnar! Var uppmärksam på ljudvolymen när du ser på TV, lyssnar på radio, spelar eller sjunger själv så att du inte stör dina grannar, särskilt viktigt på kvällen och natten förstås! Lägenhetsförråd Innan du börjar använda förrådet kontrollerar du att du har fått rätt förråd. Ditt förrådsnummer är det samma som ditt lägenhetsnummer. Om du tar fel förråd måste vi klippa upp ditt lås och flytta dina saker. Är du det minsta osäker på vilket förråd som är ditt kontaktar du kontoret eller en fastighetsskötare. Ställ inte kartonger eller liknande direkt på golvet utan palla upp dina saker. Tvättstugor Markering av tvättid sker på avsedd tavla som finns i varje tvättstuga. Det är viktigt att du läser och följer ordningsreglerna i tvättstugorna. Tvättider kan variera från området till område, se anslag i tvättstugan för vilka tider som gäller i just ditt bostadsområde. Torkrummen får användas endast under ditt eget tvättpass. Om du bokar tid har du rätt till hela den bokade tiden och ingen annan kan ta din tvättid. Din tvättcylinder ska sitta kvar under hela ditt tvättpass. Kabel-TV För Canal Digitals kanalinformation kan du kontakta kundservice på För kanalinformation för COM HEM kan du kontakta kundservice på Serviceanmälan kabel-tv Vid serviceanmälan som gäller kabel-tv ber vi dig att först kontrollera alla tv- och antennuttag. Kvarstår felet vill vi att du kontrollerar med gran-

5 narna om de har samma fel. I annat fall kan du bli debiterad hela serviceavgiften om det visar sig att det var din utrustning det var fel på. Om fler grannar har samma fel ringer du till oss på telefonnummer Hyresgäster som har Com Hem ringer kundservice på telefonnummer Paraboler Du får inte sätta upp paraboler i räcken eller fästa dem i väggar och golv. Om du vill ha parabol får dessa endast finnas på särskild ställning inne på balkongen. Prata med våra fastighetsskötare. Om hyresinbetalningar Hyran ska vara betald före inflyttning till ny lägenhet. Därefter betalas hyran alltid i förskott, senast sista vardagen före ny månads början. (Se 20 i hyreslagen) För att underlätta hyresinbetalningarna finns det även möjlighet att betala genom autogiro. Hyran dras då direkt från ditt konto på förfallodagen. Autogiroblanketten lämnas eller skickas till Hässlehem när den är ifylld. Om hyran trots detta inte betalas skickas ärendet vidare till inkassobyrå. Vid försenad inbetalning tillkommer inkassoavgift och om ärendet överlämnas till Kronofogdemyndigheten får du dessutom ersätta hyresvärdens kostnader för den juridiska handläggningen. Även dröjsmålsränta debiteras. Att hyresavin inte har kommit fram är ingen giltig anledning till betalningsförsening. Vid upprepade sena hyresinbetalningar kan du bli uppsagd och tvingas flytta.

6 Serviceanmälan Serviceanmälan ska göras till kontoret. Du kan anntingen ringa eller använda onlineformuläret under fliken Serviceanmälan på vår hemsida. Ha alltid ditt lägenhetsnummer till hands när du ringer, då går hanteringen mycket snabbare. Efter att du har gjort Din serviceanmälan tar vi kontakt med respektive fastighetsskötare. Om du väljer att e-posta till oss kan du gå in på vår hemsida och därefter klicka på Serviceanmälan. Uppge alltid följande: namn, adress, lägenhets-nummer, telefonnummer, om vi får gå in med huvudnyckel, om det finns husdjur i lägenheten samt vad serviceanmälan gäller. Akut felanmälan Om det uppstår ett akut fel i Din lägenhet före eller efter kontorstid kan du ringa Bevakningsskydd på telefon Detta gäller endast akuta skador som måste åtgärdas omedelbart, t ex stopp i avloppsstam, vattenläcka eller om lägenheten helt saknar elektricitet. Mindre fel ska meddelas kontoret. Våra fastighetsskötare åtgärdar sedan felet. Observera att tvättmaskiner och övrig utrustning i tvättstugan inte repareras av Bevakningsskydd. Anlitas Bevakningsskydd för mindre fel kan beställaren bli debiterad kostnaden för arbete, resa och övertid. Parkeringsövervakning På bostadsområdet Ljungdala sköter Securitas övervakningen av parkeringarna. Outhyrda p-platser övervakas för att förhindra olovlig parkering. Områden skyltade med P-förbudszon, innebär att parkering inte är tillåten. Det är dock tillåtet att stanna för på- och avstigning samt lastning och lossning. Ett fordon anses vara parkerat om på- och avstigning eller lastning och lossning inte kan observeras.

7 Övervakningen medför större säkerhet för barn, ökad framkomlighet för utryckningsfordon samt är även en indirekt bevakning mot sabotage, inbrott och åverkan eftersom Securitas meddelar polisen om de ser något misstänkt. Securitas kontaktas på telefon För parkeringar gäller följande Förhyrda platser hyrs ut av Hässlehem. Besöksparkeringen är endast avsedd för besökande, och alltså inte för boende i området. Skrotbilar får inte uppställas. Störande grannar Störande grannar beror oftast på deras obetänksamhet och vanligtvis rättar de sig efter en tillsägelse. Om du blir störd bör du därför i första hand tala med den som har stört. Kontakta Hässlehems kontor på telefon om störningarna trots allt återkommer. Beskriv störningarna, tala om vid vilka tider och hur ofta de förekommer. Hässlehem kontaktar därefter den som har stört. Om du inte själv vågar tala med de störande kan du under sena kvällar och nätter kontakta Bevakningsskydd på telefonnummer Väktare från Bevakningsskydd försöker därefter få de störande att lugna ner sig. Misslyckas väktarna tillkallas polis. Bevakningsskydd överlämnar en fullständig rapport till Hässlehem. Anmälan från de som störts samt väktarnas vittnesmål är sedan underlag för beslut som kan innebära att de störande förlorar rätten att bo kvar.

8 Anticimex Om du upptäcker skadeinsekter i din lägenhet ber vi dig omedelbart att ringa till Anticimex på telefon Hässlehem har ett avtal med Anticimex som innebär att det inte kostar dig något. Det är viktigt att du kontaktar Anticimex snabbt så att inte insekterna hinner sprida sig i fastigheten. Fågelmat på dagen blir råttmat på natten Även om du är djurvän - mata inte fåglarna i bostadsområdet. Fåglarna smutsar ned och tappad fågelmat lockar till sig råttor. Katt, hund, husdjur Hunden kan rastas inom bostadsområdet om du har plastpåse med och plockar upp det den lämnar efter sig! Hunden ska naturligtvis vara kopplad. Om du har katt måste du hålla den under uppsikt och borta från barnens sandlådor. Tänk på och ta hänsyn till våra allergiker som kan bli mycket sjuka om ditt husdjur tar sig in någonstans. Var rädd om din lägenhet Undvik hål i väggarna! Gör så få hål i väggarna som möjligt. Tänk på att du blir debiterad omtapetseringen vid avflyttningen om du gör för många hål, till exempel om du sätter upp en spegelvägg. Det är inte tillåtet att göra hål i väggmattor och kakel i badrum och kök. Montera inga krokar och tvålkoppar på väggar vid dusch och badkar. Sådan åverkan är förenad med stora kostnader som kommer att debiteras dig vid avflyttningen. Vädra ut fukten! Vädra ordentligt när du har duschat eller tvättat genom att fönstervädra snabbt med korsdrag eller genom att lämna badrumsdörren på glänt.

9 Lämna inte badrumsfönstret öppet lång tid på vintern, nerkylningen orsakar kondens och mögel. Genom att duscha snabbt minskar du risken för fukt och mögel. Om du duschar mindre än fyra minuter hinner det normalt inte bildas kondens på väggarna. Rensa golvbrunnen! Skrapa ner duschvattnet i golvbrunnen med en gummiskrapa. Skaka även av duschdraperiet och se till att det hänger fritt och luftigt. Lyft på gallret till golvbrunnen i badrummet och ta bort sörjan av smuts och hårstrån som samlas. Gör detta med jämna mellanrum så fungerar avloppet bättre. Tänk på att plocka undan från skåp och diskbänk när fastighetsskötaren ska komma och rensa i avlopp vid dusch, handfat och köksvask. Övrigt att tänka på Glöm inte att skaffa hemförsäkring! Glöm inte att teckna ett elavtal! För att underlätta för dig själv ska du alltid göra en flyttanmälan så att du får din post till rätt adress. Uppsägning Vid uppsägningar av hyreslägenheter, lokaler, garage och p-platser använder du lättast ditt kontrakt. På kontraktets sida nummer två finns en ruta för uppsägning. Fyll i ort, dagens datum och underteckna. Skicka därefter in hela kontraktet till oss. Observera att uppsägningen inte är giltig förrän du har fått en skriftlig bekräftelse. Glöm inte att beställa tid för besiktning cirka två veckor innan du flyttar.

10 Viktiga telefonnummer I nödsituation 112 Polis Ambulans Brandkår Polis icke brådskande fall Jour Bevakningsskydd (Gäller efter våra öppettider vid akuta fel och störningar) Securitas (Parkeringsövervakning) Räddningstjänsten i icke brådskande fall Du kan även skicka e-post till Räddningstjänsten på Anticimex

11 Egna anteckningar

12 Kontakta oss Öppettider Måndag - Torsdag Fredag Lunchstängt alla dagar. Sommartid maj - augusti stänger vi alla dagar Telefon: Besöksadress: Röingegatan HÄSSLEHOLM Boxadress: Box Hässleholm Fax: Hemsida Jour Bevakningsskydd (Gäller efter våra öppettider vid akuta fel och störningar)

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

Välkommen till Stena Fastigheter!

Välkommen till Stena Fastigheter! Välkommen till Stena Fastigheter! 02 VÄLKOMMEN SOM HYRESGÄST 04 KONTAKT 06 BO HOS OSS 08 TRIVSEL 09 FIXA SJÄLV VÄLKOMMEN Välkommen som hyresgäst! Här hittar du några viktiga saker att tänka på för att

Läs mer

Allt om ditt nya boende VÄLKOMMEN TILL FÖRVALTAREN

Allt om ditt nya boende VÄLKOMMEN TILL FÖRVALTAREN Allt om ditt nya boende VÄLKOMMEN TILL FÖRVALTAREN INNEHÅLL 3. VARMT VÄLKOMMEN 4. DITT HYRESAVTAL 5. NÄR DU FLYTTAR IN 6. OMRÅDESINFORMATION 7. BETALA HYRAN 8. AUTOGIROANMÄLAN 9. SKÖNARE HEM 10. UNDERHÅLL

Läs mer

Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på www.hasselbyhem.se

Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på www.hasselbyhem.se Värt att veta 1 SERVICE OCH FELANMÄLAN Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på www.hasselbyhem.se Du hittar även kontaktuppgifter till felanmälan på anslagstavlan i din port.

Läs mer

Innehållsförteckning. 1. Hyreskontrakt och hemförsäkring. 2. Besiktningsprotokoll. 3. Områdeskarta. 4. Före din inflyttning. 5. Dags för inflyttning

Innehållsförteckning. 1. Hyreskontrakt och hemförsäkring. 2. Besiktningsprotokoll. 3. Områdeskarta. 4. Före din inflyttning. 5. Dags för inflyttning Välkommen...till din nya lägenhet och som hyresgäst hos Vänersborgsbostäder. Vi är glada för att du har valt oss som hyresvärd och vi hoppas att du kommer trivas i din lägenhet! Vi har en vision att vara

Läs mer

Bo bra. student. ABC för dig som bor i våra studentrum/lägenheter

Bo bra. student. ABC för dig som bor i våra studentrum/lägenheter Bo bra student ABC för dig som bor i våra studentrum/lägenheter Från A till Ö Den dagliga kontakten mellan hyresvärd och hyresgäster bygger på bestämmelser i hyreskontrakt och hyreslag, men också på många

Läs mer

Välkommen som hyresgäst hos LEIFAB. Här har vi samlat en del goda råd, regler och trivseltips om inflyttning, boende och utflyttning.

Välkommen som hyresgäst hos LEIFAB. Här har vi samlat en del goda råd, regler och trivseltips om inflyttning, boende och utflyttning. Välkommen som hyresgäst hos LEIFAB Här har vi samlat en del goda råd, regler och trivseltips om inflyttning, boende och utflyttning. När du flyttar in En skön känsla av frihet... När du bor i en hyresrätt

Läs mer

Att bo hos Bygg Göta. Tips och regler för dig som bor hos oss.

Att bo hos Bygg Göta. Tips och regler för dig som bor hos oss. Att bo hos Bygg Göta Tips och regler för dig som bor hos oss. 1 Innehållsförteckning 1. Hyreskontraktet... 3 2. Att flytta in och ut... 4 3. Trivselregler för alla... 6 4. Sophanteringen... 7 5. Tips om

Läs mer

Välkommen som hyresgäst

Välkommen som hyresgäst Välkommen som hyresgäst Råd & tips från Fastighetsägarna Reviderad maj 2012 2 Innehåll Välkommen! 4 När du ska flytta in 4 Vilka regler har en hyresvärd och en hyresgäst att rätta sig efter? 6 Om något

Läs mer

Välkommen. Inreda sid 16-17 Borra och spika. Flytta in sid 4-5 Inflyttningsdags. Städa och vårda sid 18-21. Kontakt sid 6-7.

Välkommen. Inreda sid 16-17 Borra och spika. Flytta in sid 4-5 Inflyttningsdags. Städa och vårda sid 18-21. Kontakt sid 6-7. Välkommen Flytta in sid 4-5 Inflyttningsdags BESIKTNING STÄDNING ADRESSÄNDRING TILLVAL Kontakt sid 6-7 Kundcenter Bovärdar Hemsidan Felanmälan JOUR/Akuta fel Störningsjour Låsöppning Säkerhet sid 8-9 Hemförsäkring

Läs mer

Välkommen som hyresgäst!

Välkommen som hyresgäst! Välkommen som hyresgäst! Här informerar vi om vad som gäller när du är hyresgäst hos Ikano Bostad. Kontakta oss gärna om du undrar över något. Våra telefonnummer och adresser finns anslagna i din trappuppgång.

Läs mer

Alla har rätt att bo tryggt. Vi vill att du ska trivas som hyresgäst hos ÖBO. Det innebär bland annat att du ska kunna få lugn och ro i din bostad.

Alla har rätt att bo tryggt. Vi vill att du ska trivas som hyresgäst hos ÖBO. Det innebär bland annat att du ska kunna få lugn och ro i din bostad. Alla har rätt att bo tryggt Vi vill att du ska trivas som hyresgäst hos ÖBO. Det innebär bland annat att du ska kunna få lugn och ro i din bostad. Allt blir trivsammare om vi pratar med varandra! Så här

Läs mer

Välkommen till. Bovärd Einar Markusson. Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00. www.ragundahyreshus.se

Välkommen till. Bovärd Einar Markusson. Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00. www.ragundahyreshus.se Välkommen till Bovärd Einar Markusson Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00 www.ragundahyreshus.se Att bo i hyresrätt har många fördelar Du behöver inte satsa pengar i boendet

Läs mer

Välkommen till ditt nya hem. Telefon 011-23 30 00 I www.stahl.se I info@stahl.se

Välkommen till ditt nya hem. Telefon 011-23 30 00 I www.stahl.se I info@stahl.se Välkommen till ditt nya hem Telefon 011-23 30 00 I www.stahl.se I info@stahl.se Vi på Ståhl hälsar dig välkommen till ditt nya hem. Vi hoppas att du kommer att trivas med oss och dina grannar. I den här

Läs mer

Välkommen som hyresgäst!

Välkommen som hyresgäst! Välkommen som hyresgäst! Trevliga grannar God service Trivsamma miljöer Bra standard Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya hem! Välkommen som hyresgäst hos oss! Fördelen med hyresrätt är att service ingår

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

Information från A Ö. För oss som bor i. Brf. Gumshornet

Information från A Ö. För oss som bor i. Brf. Gumshornet Information från A Ö För oss som bor i Brf. Gumshornet Andrahandsuthyrning Anticimex Avgift Avlopp Balkonger Du måste ha styrelsens tillstånd för att hyra ut din lägenhet. Tillstånd till andrahandsuthyrning

Läs mer

Innehållsförteckning. 1. Föreningen och fastigheten - Att vara bostadsrättsinnehavare - Bostadsrättsföreningen Bildhuggaren 25-29

Innehållsförteckning. 1. Föreningen och fastigheten - Att vara bostadsrättsinnehavare - Bostadsrättsföreningen Bildhuggaren 25-29 Oktober 2007 1 Innehållsförteckning 1. Föreningen och fastigheten - Att vara bostadsrättsinnehavare - Bostadsrättsföreningen Bildhuggaren 25-29 2. Praktisk information - Elektricitet - Flyttstädning -

Läs mer

I alla frågor som rör Ditt boende är det Din bovärd Du ska kontakta ring 0491-888 88

I alla frågor som rör Ditt boende är det Din bovärd Du ska kontakta ring 0491-888 88 www.byggebo.se INFLYTTNINGSINFORMATION I alla frågor som rör Ditt boende är det Din bovärd Du ska kontakta ring 0491-888 88 Din bovärd är: Johan André Christian Andersson Peter Karlsson E-post: johan.andre@byggebo.se

Läs mer

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge Servicebostad -VAD ÄR DET? -Lättläst Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och

Läs mer

BF Ansgarius upa. Styrelsen rekommenderar också att du även läser stadgarna.

BF Ansgarius upa. Styrelsen rekommenderar också att du även läser stadgarna. Du som är medlem i bostadsföreningen Ansgarius har säkert ibland känt ett behov av att få en kortfattad beskrivning av föreningen och information om vart man ska vända sig i olika situationer. Vi har därför

Läs mer

Välkommen som hyresgäst till Studentvägen i Uppsala (Rum & Dubblett)

Välkommen som hyresgäst till Studentvägen i Uppsala (Rum & Dubblett) Välkommen som hyresgäst till Studentvägen i Uppsala (Rum & Dubblett) Stiftelsen Norrlandsgårdarna Stiftelsen Gästrike-Hälsinge Stiftelsen Stockholms nations studentbostäder nations studentbostäder Kontor/expedition

Läs mer

Tänk på att inte förvara stöldbegärlig egendom i ditt lägenhetsförråd i källaren!

Tänk på att inte förvara stöldbegärlig egendom i ditt lägenhetsförråd i källaren! Hemförsäkring Vid inflyttningen är det viktigt att du har tecknat en hemförsäkring för ditt nya boende. I hemförsäkringen ingår en ansvarsdel som ersätter skador som du av vårdslöshet orsakar på annans

Läs mer

BRF Valhallavägen 22

BRF Valhallavägen 22 BRF Valhallavägen 22 Information och trivselregler Innehåll BRF Valhallavägen 22... 1 Husets och föreningens historia... 3 Generellt om att bo i bostadsrätt... 3 Inflytt... 3 Årsavgift... 3 Stadgar...

Läs mer

Vi är alla en del av någon annans värld

Vi är alla en del av någon annans värld Vinter 2013 Vi är alla en del av någon annans värld Sök pengar till ökad trivsel Vad händer just nu? Störande grannar De stora 3 PuL Inledning På Gotlandsfärjan så ser man överallt små skyltar med texten

Läs mer

Checklista till dig som flyttar in

Checklista till dig som flyttar in Välkommen Checklista till dig som flyttar in Kontrollera att lägenheten är städad och i gott skick vid inflyttning. Kontakta annars servicecenter. Teckna en hemförsäkring. Akelius har ett samarbete med

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Brf. Barkassen 15

Kallelse till årsstämma i Brf. Barkassen 15 Kallelse till årsstämma i Brf. Barkassen 15 Tid: 2015 05 21 kl 18:30 Plats: Helmia. Gå in via stora entren 1. Stämmans öppnande 2. Val av stämmoordförande 3. Val av protokollförare 4. Upprättande av förteckning

Läs mer

Detta dokument innehåller information som kan vara till nytta för dig som är boende eller hyr lokal i de fastigheter som ägs av

Detta dokument innehåller information som kan vara till nytta för dig som är boende eller hyr lokal i de fastigheter som ägs av Detta dokument innehåller information som kan vara till nytta för dig som är boende eller hyr lokal i de fastigheter som ägs av Bostadsrättsföreningen Fredriksberg Malmö. För synpunkter eller förslag kontakta

Läs mer

Att vara hyresgäst: Vad du får och inte får göra

Att vara hyresgäst: Vad du får och inte får göra Att vara hyresgäst: Vad du får och inte får göra Att hyra ny bostad är en stor händelse, speciellt om det är den första egna lägenheten. Här finns lite användar information: Innehåll 1. Avtal 2. Besittningsskydd

Läs mer

Undvik störande vattenspolning samt användande av badkar och dusch mellan klockan 22.00-07.00.

Undvik störande vattenspolning samt användande av badkar och dusch mellan klockan 22.00-07.00. För allas trivsel Visa hänsyn till dina grannar och anpassa ljudnivån på TV, stereo och musikinstrument till en nivå som ej stör dina grannar. Speciellt gäller detta nattetid mellan kl. 22.00-07.00. Ska

Läs mer