Vad vi menar med närhet och

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vad vi menar med närhet och"

Transkript

1 Vad vi menar med närhet och Berättelsen om vår ambition att vara en drivkraft för kund och samhälle omtanke

2 Enstor del av vår framgång som energibolag bottnar i att vi försöker hålla Sveriges lägsta priser och att vi hjälper våra kunder att spara energi. Det bevisar att kundmaximera skapar mer affärsnytta än att vinstmaximera.

3 s v e r i g e s n ö j d a s t e k u n d e r 1 I många år har vi legat i toppen bland de energibolag som har Sveriges mest nöjda kunder. Och vår strävan är att stå överst på prispallen varje år. Tack alla kvinnor, män, sörlänningar, norrlänningar, Luleåbor och utsocknes: Vi hade inte kunnat göra det utan er! Att våra kunder gett oss högsta betyg av alla energibolag när det gäller kundnöjdhet, gör oss sprickfärdiga av glädje och stolthet. Återigen, tack! Varje år levererar Svenskt Kvalitetsindex, SKI, en oberoende mätning om vad landets energikunder egentligen tycker om sitt energibolag. Så även om vi är i elitserien när det gäller att leverera vad kunderna förväntar sig, så finns det alltid förbättringar att göra. Vi får aldrig slå oss till ro och tro att vi nått vårt mål för att vi klivit längst upp på prispallen. För det är våra kunder som bestämmer om vi ska hålla oss kvar på första plats. Och vägen till vår framgång som energibolag går genom kundens upplevelse av oss som bolag och de produkter och tjänster vi erbjuder. Därför måste vi alltid fortsätta att anpassa oss efter kundens behov, skapa erbjudanden som ger verklig effekt i plånbok samt vara lättillgängliga och nåbara. Vi ska utveckla vår kundservice så den blir ännu bättre och komma ännu närmre varje enskild kund. Vi ska också fortsätta att ta fram produkter och tjänster som är lätta att förstå och som ger direkt och omedelbar kundnytta. Det är våra kunder som sporrar oss att bli ännu bättre från år till år. Det är tack vare dem vi är bäst i Sverige.

4 s v e r i g e s l ä g s t a e n e r g i p r i s e r Luleå Energi är egentligen som vilket annat energibolag som helst fast ändå inte. Det som skiljer oss åt jämfört med andra energibolag är att vi hellre skapar kundnytta som genererar affärer än tvärt om. Kundens behov sätts i första rummet och kundnytta är den utgångspunkt som hela vår affärsverksamhet bygger på. Kan vi hjälpa våra kunder att köpa mindre energi av oss så gör vi det även om det innebär mindre försäljning. Kan vi hålla nere priset på fjärrvärme, så gör vi det även om genomsnittspriset i branschen är högre. Och så länge vi kan garantera hög service och leveranssäkerhet i vårt elnät, finns det heller ingen anledning att höja priset även om våra nätavgifter ligger långt under riksgenomsnittet. Att vi på Luleå Energi sätter våra kunder främst har vi faktiskt också papper på. I den årliga avgiftsundersökningen, Nils Holgersson, slår HSB, Hyresgästföreningen, Riksbyggen, SABO och Fastighetsägarna fast att Luleå kommun har Sveriges lägsta boendeavgifter. Sju år i rad, dessutom. Skillnaden beror främst på att Luleå Energi har så låga priser på fjärrvärme och elnät. Låga priser som vi satt för att vi tycker det är viktigare att våra kunder får rimliga kostnader istället för att vi som energibolag ska tjäna orimligt mycket pengar. Det riktigt fina i kråksången är att vi trots låga priser till våra kunder ändå kan hålla kvalitet och service på toppnivå och samtidigt vara ett vinstgenererande, affärsmässigt företag. Vi har nämligen märkt att när våra kunder mår bra, då mår också Luleå Energi som bolag bra. Det är det vi menar med närhet och omtanke. 2 Vi agerar affärsmässigt, ändå har vi låga priser från år till år. Det finns inga hemligheter bakom Sveriges lägsta energipriser. Bara en vilja att sätta kundens behov först

5 f j ä r r v ä r m e Luleå Energis fjärrvärme är troligen den mest utbyggda i Sverige. Fjärrvärmen produceras i huvudsak i kraftvärmeverket Lulekraft AB, som tar tillvara på brännbar överskottsgas från SSAB:s ståltillverkning. Kraftvärmeverket har en kapacitet på 200 MW värme och närmare 100 MW el. 3 Många undrar hur Luleåborna kan ha Sveriges billigaste fjärrvärme år efter år. Sanningen är att vi vill vara en drivkraft för kund och samhälle, så enkelt är det. Tack vare ett gott samarbete och långsiktiga avtal med SSAB, kan vi hålla ett stabilt fjärrvärmepris över långa perioder. Och trots att vi betalar marknadsanpassade priser för energin kan vi erbjuda våra kunder Sveriges billigaste fjärrvärme. Anledningen är att vår ägare, Luleå kommun, vill att det låga fjärrvärmepriset ska främja utvecklingen i regionen och vara en drivkraft för näringsliv och samhälle. Naturligtvis ska vi på Luleå Energi hålla marknadsmässiga priser och tjäna pengar som vilket affärsdrivande företag som helst. Och det har vi gjort. Men om något annat energibolag skulle leverera fjärrvärme i stället för oss, skulle fjärrvärmen i Luleå vara i genomsnitt 40 procent dyrare. På Luleå Energi tycker vi att det är viktigare med nöjda kunder och att skapa för utsättningar för livskvalitet och konkurrenskraft, för privatpersoner och företag. Det tjänar alla på.

6 e l n ä t Sveriges elkunder kan välja elleverantör, men inte av vem elströmmen ska levereras. Ägaren av elnätet där man bor kan ganska fritt ställa villkoren för hur mycket det ska kosta att ansluta sig och få strömmen distribuerad i nätet. Skillnaderna i olika delar av landet och mellan olika bolag är stora. Luleå Energi äger ett av landets effektivaste, billigaste och mest välskötta elnät. Detta framgår av flera oberoende undersökningar. I jämförelse med andra likvärdiga elnät, håller Luleå Energi en prisnivå som är 20 till 40 procent lägre än branschgenomsnittet i Sverige. Att elnätsavgiften är låg, betyder inte att säkerheten i Luleå Energis elnät är sämre, tvärtom är leveranssäkerheten mycket hög. Vi har istället valt att låta mer pengar av överskottet gå tillbaka till utveckling och underhåll. Den låga nätavgiften visar också att vi på Luleå Energi är duktiga på att hushålla med våra kunders pengar. Att vi kan nyttja kapital, material och personal på ett så effektivt sätt som möjligt. Vi lägger ner mångmiljonbelopp på att göra ledningsnätet ännu säkrare. Varje år byts ca 40 km gamla ledningar ut mot nya, som är både kraftigare och isolerade. En åtgärd som gör att risken avbrott minskar drastiskt. I en monopolsituation ställs 4 ännu högre krav på att vi ger valuta för kundernas pengar. En elnätskund kan inte välja leverantör. Därför är vår elnätsavgift bland de billigaste i landet.

7 b i o e n e r g i Att erbjuda energilösningar med mervärde är Luleå Energis uppgift och mångfalden är vår styrka. Det finns en tjänst eller produkt för alla. Kan du inte få Sveriges billigaste fjärrvärme? Nåväl, då erbjuder vi dig ett miljövänligt och kostnadseffektivt alternativ. 5 Att torka träpellets med återvunnen processenergi från SSAB är inte bara energieffektivt och klimatsmart. Det gör också att vi kan garantera energivärdet i våra pellets Vårt dotterbolag Bioenergi tillverkar klimatsmarta träpellets med garanterat energivärde. En hög och jämn kvalitet som gjort Bioenergis pellets till testvinnare. Det innebär att våra pelletskunder alltid vet exakt hur mycket värme de får för varje krona. Vi kan sätta garantistämpel på våra pellets tack vare noggrannheten i produktionen. Varenda leverans kan spåras i vårt datasystem och prover tas i produktionen varannan timme för att pelletskvaliteten ska bli så jämn som möjligt. Pelletseldning ger en nästan helt automatiserad värmekälla och perfekt förbränning till en låg kostnad. Dessutom är pellets ett bra miljöval som genererar förnyelsebar värmeenergi. Våra pellets levereras direkt till kund i bulk eller i säckar. Tillverkningen och företrädelsevis även försäljningen sker i Norrbotten, vilket innebär föredömligt korta transporter med mindre klimatpåverkan. Bioenergi AB ägs gemensamt av Luleå Energi till 91 procent och SCA Skog AB till 9 procent. Produktionsanläggningen har en kapacitet av ton pellets per år. Den årliga produktionen motsvarar en energimängd av m 3 villaolja.

8 e l h a n d e l Nio av tio Luleåbor köper el av Luleå Energi. En del köper el av oss för att de tycker vi är en trygg leverantör att lita på, andra för att de tycker det är bra att stötta lokala företag. Och en del köper helt enkelt el av oss för att vi ger god service och har bra elpriser. Vår styrka är att vi alltid kan erbjuda konkurrenskraftiga och bra produkter till våra kunder. Om du dessutom räknar in att Luleå Energi ger dig Sveriges lägsta nätavgift, ja då har du som Luleåbo bland de lägsta elkostnaderna i landet. Men det är inte bara Luleåborna som har upptäckt fördelarna med Luleå Energi. Även kunder på andra håll i Sverige upplever oss som raka och okomplicerade att ha att göra med och att vi ger dem valuta för sin elkrona. Vi på Luleå Energi tror inte att lönsamhet måste ske på bekostnad av samhällsnytta och kundvärde. Vårt viktigaste mål är att kundmaximera istället för att vinstmaximera. Vi vill ge dig ett elbolag att lita på. Därför utvecklar vi ständigt nya produkter och erbjudanden och hjälper dig att hitta en elhandelsprodukt som är trygg och passar dina behov över tiden. Ingen kund som köper el är 6 den andra lik. Vi anstränger oss verkligen att erbjuda valmöjligheter, erfarenhet och kunskap. Det har gett oss Sveriges mest nöjda kunder

9 b r e d b a n d Aldrig tidigare har världen varit så liten och samtidigt så ofantlig. Människor som sitter flera tusen mil från varandra träffas över internet på ett ögonblick. Samtidigt har världen vuxit när mängden tillgänglig information och åsikter ökar i samma hastighet som ljuspulserna i det digitala fibernätet. 7 Vi vill vara en drivkraft på det regionala planet. Därför gräver vi ner fiber tillsammans med fjärrvärmen, så Luleåborna kan delta i den digitala utvecklingen. Med en internetuppkoppling kan hela världen ta plats i ditt hem, prydligt digitalt förpackat. E-posta, surfa på internet, träffa vänner över MSN, blogga, chatta och delta i diskussionsgrupper. Hyr en film, ring ett telefonsamtal med IP-telefon eller få hem hela världens television med digital-tv. Den digitala revolutionen är inte mer än något decennium gammalt, men Luleå Energi började bygga upp Luleås stadsnät och gräva ner fiber redan 1997 i samband med fjärrvärmeutbyggnaden. För närvarande har drygt 70 procent av Luleåborna möjlighet att koppla upp sig mot stadsnätet. Stadsnätet driftas av bredbandsbolaget Lunet, som ägs av Luleå Energi och bostadsföretaget Lulebo till hälften vardera. Lunet är ett öppet stadsnät där alla aktörer på marknaden kan etablera sig. Bolaget bygger infrastrukturen med egen personal och har drift och underhåll 24 timmar om dygnet årets alla dagar. Bolaget verkar för en livskraftig bredbandsutveckling i Luleåregionen och öppnar upp för fler tjänster och större utbud för Luleåregionens bredbandskunder.

10 m i l j ö Luleå Energi satsar miljoner på egna kraftverk för förnyelsebar energi. Idag äger vi 27 procent i Kalix Vindkraft, och vi projekterar uppförandet av sju egna vindkraftverk på industritomten Playa Plannja. I framtiden förväntas Luleå tillföra upp till 40 miljoner miljövänliga kwh i det nordiska energisystemet. Som energibolag erbjuder vi produkter och tjänster som minskar trycket på vår miljö, och som i många fall även hjälper våra kunder att spara pengar. För en blygsam summa av ett halvt öre per kwh kan våra kunder exempelvis köpa 100 procent koldioxidneutral vattenkraft från Luleälven. Vi erbjuder energispartjänster som kan innebära enskilda kundbesparingar på tiotusentals kronor per år. Att erbjuda produkter och tjänster med mindre miljöbelastning, och att satsa pengar i förnyelsebar energi är vårt sätt att ta ansvar. Inte bara för vår miljö, utan även för våra kunder och för svensk elmarknad. Med mer vindkraft i energisystemet kan produktionen av el från kol och olja minskas. Mer förnyelsebar energi på marknaden ger både lägre elpriser och bromsar växthuseffekten. Tillförseln av förnyelsebar energi gör oss till vinnare även ur ett bredare perspektiv: Privat finansiering av alternativa energikällor stimuleras, jobb skapas och tillväxten i vår egen region ökar. Dessutom lägger vi grunden för en framtid även för våra barn och barnbarn. Den största vinsten av alla. Det diskuteras mycket om 8 kostnaden för att hejda den globala uppvärmningen. Vår /copyplattform/ Vi bygger bilden av Luleå giam zzrilla adio ex et, consed tie diametuer augueriure feuismod tet, coreril. consectem väg är istället att försöka skapa Energi som ett affärsmässigt företag med en iriuscilit acin hent incilit iure tio dignis atie dolore velendrem et acipisc ipisi. Lore el lite ovanlig agenda: vi sätter miljövänliga våra kunder i tat. Vullutem energilösningar zzriusto dolore magnim quip diat augueriureuismod tet, coreril. endrem första rummet det är ju det vi menar med erilis nullaorper si. Aci tion ulput velestrud et acipisc ipisi. Lore el diat augueriure som gör alla till vinnare närhet och omtanke! Ett exempel på detta är att Luleå sju gånger blivit rankad som den stad som har Sveriges lägsta boendeavgifter av avgiftsundersökningen Nils Holgersson. Tonen är rak och pedagogisk: det finns inga hemligheter, bara en god vilja från ett ärligt energibolag. Vullutem facidius lore Cipis nullaor tincilla augiamet, susto do ea aut praessis euisl eros adip ex eu faciduis del diametuer sis ea faci bla conullutet non hendiam amcommolummy numsan ero eu- et praesto odipit wisim ea feuguerit landre velit, susto od ming estrud enit vel exer Vullutem facidius lore Pisismo dolesto consequam num at. Wis ea consendipit augait venim zzriuscin vendio consed et lum aliscilit ing esto od duismodolor irit adit wis nulla consectem dolore vezzriuscin vendio nsed et lum aliscilit ing esto od duismodolor ir adit wis nulla consectem dolore velendrem et acipisc ipisi. Lore el diat augueriureuismod tet, coreril. endrem et acipisc ipisi. Lore el diat feuismod tet, coreril. praessis euisl eros adip ex eu faciduis del diametuer sis ea faci bla conullutet non hendiam amcommolummy numsan ero eugiam zzrilla adio ex et, consed tie diametuer iriuscilit acin hent incilit iure tio dignis atie tat. Vullutem zzriusto dolore magnim quip erilis nullaorper si. Aci tion ulput velestrud et praesto odipit wisim ea feuguerit landre velit, susto od ming estrud enit vel exer

11 Luleå Energi AB är helägt av Luleå Kommunföretag AB. Det innebär att alla Luleåbor är delägare i Luleå Energi. I koncernen ingår affärsområdena elhandel och fjärrvärme, det helägda dotterbolaget Luleå Energi Elnät AB, samt dotterbolagen Bioenergi AB och Lunet AB. Luleå Energi har ett ägardirektiv att vara en drivande kraft för samhälle och näringsliv, för vår gemensamma välfärd. Det är det vi menar när vi säger att vi står för närhet och omtanke. Skeppsbrogatan 32. Box Luleå. Telefon

Luleå Energi är ett genuint Luleåföretag. En viktig drivkraft för privatpersoner, företag och samhälle.

Luleå Energi är ett genuint Luleåföretag. En viktig drivkraft för privatpersoner, företag och samhälle. 1 Luleå Energi är ett genuint Luleåföretag. En viktig drivkraft för privatpersoner, företag och samhälle. 2 Vi säljer energi. Men det våra kunder köper är något helt annat. 3 Luleåborna köper ljus och

Läs mer

Ett annorlunda uppdrag

Ett annorlunda uppdrag Vi har energi över. Ett annorlunda uppdrag Våra ägare är märkligt ointresserade av stora vinster. Erhard Borgren, init iativtagare till Öster sunds Elektriska Belysnin gsaktiebolag 1889. Jämtkraft är ett

Läs mer

Värme Samarbete Service

Värme Samarbete Service Värme Samarbete Service Lokalt och miljövänligt, alltid med hög service Nossebro Energiverk äger ett av Sveriges minsta elnät men är också ett av Sveriges mest miljövänliga elhandelsbolag, uppmärksammat

Läs mer

Bra att veta! Välkommen till Eskilstuna Energi och Miljö. Nyttig information för dig som är nyfiken på våra tjänster.

Bra att veta! Välkommen till Eskilstuna Energi och Miljö. Nyttig information för dig som är nyfiken på våra tjänster. Bra att veta! Välkommen till Eskilstuna Energi och Miljö Nyttig information för dig som är nyfiken på våra tjänster. Vatten Vatten och avlopp - ett kretslopp Vatten är en av livets absolut viktigaste nödvändigheter.

Läs mer

Omtanke varje dag vi gör din vardag bekväm och enkel

Omtanke varje dag vi gör din vardag bekväm och enkel Omtanke varje dag vi gör din vardag bekväm och enkel Pålitlighet, effektivitet och uthållighet, tre för oss viktiga kärnvärden som visar vad vi står för. Vår viktigaste uppgift är att driva utvecklingen

Läs mer

Stora skillnader mellan kommunernas avgifter och taxor

Stora skillnader mellan kommunernas avgifter och taxor Stora skillnader mellan kommunernas avgifter och taxor Taxor och avgifter för el, värme, avfall och vatten varierar kraftigt mellan landets kommuner. För en vanlig trerumslägenhet i Munkedal motsvarar

Läs mer

SVENSKT KVALITETSINDEX. Energi 2015. SKI Svenskt Kvalitetsindex www.kvalitetsindex.se

SVENSKT KVALITETSINDEX. Energi 2015. SKI Svenskt Kvalitetsindex www.kvalitetsindex.se SVENSKT KVALITETSINDEX Energi 2015 SKI Svenskt Kvalitetsindex www.kvalitetsindex.se 2 För ytterliga information besök vår hemsida (www.kvalitetsindex.se) eller kontakta; Maria Söder telefon: 070 220 89

Läs mer

Ekonomisk hållbarhet FÖR MÄLARENERGI BETYDER EKONOMISK HÅLLBARHET ATT:

Ekonomisk hållbarhet FÖR MÄLARENERGI BETYDER EKONOMISK HÅLLBARHET ATT: Ekonomisk hållbarhet FÖR MÄLARENERGI BETYDER EKONOMISK HÅLLBARHET ATT: vi har nöjda kunder våra investeringar balanserar en hög tillgänglighet och miljöstarka anläggningar våra produkter är prisvärda vi

Läs mer

PRISÄNDRINGSMODELL. Partille Energi

PRISÄNDRINGSMODELL. Partille Energi PRISÄNDRINGSMODELL Partille Energi 2018-09-13 Innehåll Inledning... 3 Prispolicy... 3 Prissättningsprincip... 3 Resultatkrav... 3 Prisutvecklingsmål... 3 Anslutning av nya kunder... 3 Prisdialogen... 3

Läs mer

Producera din egen el

Producera din egen el E.ON Elnät Producera din egen el Information om hur du blir mikroproducent Med mikroproduktion menar vi en elproduktion som kräver en säkringsstorlek på högst 63 ampere och en produktionseffekt upp till

Läs mer

Solelserbjudande från Södra. Egen solel

Solelserbjudande från Södra. Egen solel Solelserbjudande från Södra Egen solel Så här tillverkas solel Solelserbjudande från Södra För att producera din egen el från solens energi behöver du ett tak eller en markyta utan skuggor. Se över hur

Läs mer

Med blicken riktad mot framtiden bolagiserar Landskrona från och med den 1 januari 2011 de kommunala verksamheterna elnät, fjärr-

Med blicken riktad mot framtiden bolagiserar Landskrona från och med den 1 januari 2011 de kommunala verksamheterna elnät, fjärr- Med blicken riktad mot framtiden bolagiserar Landskrona från och med den 1 januari 2011 de kommunala verksamheterna elnät, fjärrvärme och stadsnät i ett gemensamt bolag Landskrona Energi AB. Detta är Landskronabornas

Läs mer

FJÄRRVÄRME EFFEKTIVT BEKVÄMT MILJÖKLOKT

FJÄRRVÄRME EFFEKTIVT BEKVÄMT MILJÖKLOKT FJÄRRVÄRME EFFEKTIVT BEKVÄMT MILJÖKLOKT VAD ÄR FJÄRRVÄRME? Ett av de smartaste sätten att få en behaglig inomhustemperatur tycker vi. Idén med fjärrvärme är enkel: man delar på en värmekälla istället för

Läs mer

Åtta goda skäl. att välja Stadsnät.

Åtta goda skäl. att välja Stadsnät. Åtta goda skäl att välja Stadsnät. Snabbt & prisvärt Mycket mer än bara bredband. Stadsnätet är ett fiberoptiskt kommunikationsnät i Västerås och Hallstahammar. Via en och samma anslutning kan du välja

Läs mer

Täbyinitiativet: Öppnar för fjärrvärme i konkurrens

Täbyinitiativet: Öppnar för fjärrvärme i konkurrens Täbyinitiativet: Öppnar för fjärrvärme i konkurrens fjarrvarme_folder.indd 1 09-03-30 14.19.27 Täbyinitiativet på en minut: I Täbyinitiativet gör vi tre saker: vi bygger ett öppet fjärrvärmenät i Täby

Läs mer

Fjärrvärme. Enkel, bekväm och miljöklok uppvärmning. FV-broschyr 2011_ALE&GE_svartplåtbyte.indd 1 2011-05-02 16.06

Fjärrvärme. Enkel, bekväm och miljöklok uppvärmning. FV-broschyr 2011_ALE&GE_svartplåtbyte.indd 1 2011-05-02 16.06 Fjärrvärme Enkel, bekväm och miljöklok uppvärmning FV-broschyr 211_ALE&GE_svartplåtbyte.indd 1 211-5-2 16.6 Nu kan du sänka dina energikostnader! Det finns en rad olika faktorer som påverkar den totala

Läs mer

VALFRIHET FÖR VILLAÄGARE

VALFRIHET FÖR VILLAÄGARE VALFRIHET FÖR VILLAÄGARE Framtidssäker infrastruktur för snabba kommunikationer, Internet, tv, telefoni, data, spel, nytta och nöje. Välkommen till Dala Energi Stadsnät. DIGITAL-TV, INTERNET, JOBBET OCH

Läs mer

DITT TILLFÄLLE BILLIGARE OCH ENKLARE VÄRME NU KOMMER FJÄRRVÄRMEN TILL DIG

DITT TILLFÄLLE BILLIGARE OCH ENKLARE VÄRME NU KOMMER FJÄRRVÄRMEN TILL DIG DITT TILLFÄLLE BILLIGARE OCH ENKLARE VÄRME NU KOMMER FJÄRRVÄRMEN TILL DIG Vad skulle fjärrvärme innebära för dig? När du bestämmer dig för att ansluta dig till fjärrvärme får du flera trevliga fördelar.

Läs mer

Servicedeklararationer inom ATAB och AFAB fastställda av styrelsen 2011-01-25.

Servicedeklararationer inom ATAB och AFAB fastställda av styrelsen 2011-01-25. Servicedeklararationer inom ATAB och AFAB fastställda av styrelsen 2011-01-25. Arvika Teknik AB, 671 81 Arvika Besöksadress: Ö Esplanaden 5, Arvika Hemsida: www.arvika.se Telefon: 0570-816 00 E-post: arvika.teknik@arvika.se

Läs mer

SVENSKT KVALITETSINDEX. Energi 2014. SKI Svenskt Kvalitetsindex www.kvalitetsindex.se

SVENSKT KVALITETSINDEX. Energi 2014. SKI Svenskt Kvalitetsindex www.kvalitetsindex.se SVENSKT KVALITETSINDEX Energi 2014 SKI Svenskt Kvalitetsindex www.kvalitetsindex.se 2 För ytterliga information besök vår hemsida (www.kvalitetsindex.se) eller kontakta; Maria Söder, telefon: 070 220 89

Läs mer

VB Energi i samarbete för ett hållbart samhälle!

VB Energi i samarbete för ett hållbart samhälle! t VB Energi i samarbete för ett hållbart samhälle! VB Energi stödjer Ludvika/Fagersta i omställningen till en hållbar energianvändning Miljoner kronor VB Energigruppen - Investeringar 180,0 160,0 140,0

Läs mer

Anslut ett fibernät till ert område EKERÖ STADSNÄT

Anslut ett fibernät till ert område EKERÖ STADSNÄT Anslut ett fibernät till ert område 1 Fiber till ditt hushåll Nu har du möjligheten att ansluta dig till det senaste inom nöje och kommunikation. Genom en fiberanslutning via oss uppgraderar du ditt hem

Läs mer

Vi levererar el och värme till människor och företag. - Vi värmer människor och lyser upp deras hem...

Vi levererar el och värme till människor och företag. - Vi värmer människor och lyser upp deras hem... Vi levererar el och värme till människor och företag - Vi värmer människor och lyser upp deras hem... 100% förnybar Du får enbart förnybar energi hos oss (sol, vind, vatten, biobränsle). Lokala Drygt100

Läs mer

Vindkraft. Varför? Finns det behov? Finns det ekonomi i vindkraft? Samverkan ett recept till framgång!

Vindkraft. Varför? Finns det behov? Finns det ekonomi i vindkraft? Samverkan ett recept till framgång! Vindkraft Varför? Finns det behov? Finns det ekonomi i vindkraft? Samverkan ett recept till framgång! Klimatförändring är ett faktum V i t ä n k e r p å m o r g o n d a g e n s e n e r g i b e h o v -

Läs mer

SVENSKT KVALITETSINDEX. Energi 2015. SKI Svenskt Kvalitetsindex www.kvalitetsindex.se

SVENSKT KVALITETSINDEX. Energi 2015. SKI Svenskt Kvalitetsindex www.kvalitetsindex.se SVENSKT KVALITETSINDEX Energi 2015 SKI Svenskt Kvalitetsindex www.kvalitetsindex.se 2 För ytterliga information besök vår hemsida (www.kvalitetsindex.se) eller kontakta; Maria Söder telefon: 070 220 89

Läs mer

Ge din bostad ett bättre läge!

Ge din bostad ett bättre läge! Ge din bostad ett bättre läge! Den optiska fibern 1995 använde många av oss e-post för första gången. Idag är alla möjliga typer av nättjänster en självklarhet. Under nästa år beräknas 14 miljarder apparater

Läs mer

Tillsammans. för Landskronas miljö

Tillsammans. för Landskronas miljö Tillsammans för Landskronas miljö Vår roll i det hållbara samhället En icke fungerande revolver som inspiration Knuten kallas Non CO 2 och är en tydlig symbol för både Landskrona och för verksamheten där

Läs mer

VI GER SVERIGE KRAFT.

VI GER SVERIGE KRAFT. VI GER SVERIGE KRAFT. www.stockholmselbolag.se LÅNGSIKTIGHET TRYGGHET & PRISVÄRDHET STOCKHOLMS ELBOLAG Stockholms Elbolag är här för att visa vägen till en trygg och miljövänlig framtid. Vår el är 100%

Läs mer

Internet Telefoni TV

Internet Telefoni TV Internet Telefoni TV I öppna Stadsnätet är konkurrensen fri Vi erbjuder valfrihet Valfrihet ger dig låga priser Ett öppet nät med full konkurrens på lika villkor. Ett nät som inte ägs av en tjänsteleverantör

Läs mer

Samhällsengagemang och miljötänkare ger nöjdare kunder i energibranschen

Samhällsengagemang och miljötänkare ger nöjdare kunder i energibranschen FÖR MER INFORMATION JOHAN PARMLER, VD SVENSKT KVALITETSINDEX johan.parmler@kvalitetsindex.se 073-151 75 98 PRESSMEDDELANDE 2017-11-27 Samhällsengagemang och miljötänkare ger nöjdare kunder i energibranschen

Läs mer

Prisändringsmodell för fjärrvärme. Luleå Energi AB

Prisändringsmodell för fjärrvärme. Luleå Energi AB Prisändringsmodell för fjärrvärme Luleå Energi AB Prisändringsmodellen En väl fungerande värmemarknad förutsätter både välinformerade kunder och leverantörer som öppet redovisar hur de ändrar sina priser.

Läs mer

8 goda skäl att välja Karlskronas stadsnät

8 goda skäl att välja Karlskronas stadsnät 8 goda skäl att välja Karlskronas stadsnät Vårt ansvar en fungerande vardag för dig Stadsnätet är ett fiberoptiskt kommunikationsnät i Karlskrona kommun. Via en och samma anslutning kan du välja mellan

Läs mer

Vi satsar på Öppet Stadsnät i Segmon!

Vi satsar på Öppet Stadsnät i Segmon! Vi satsar på Öppet Stadsnät i Segmon! Vilka är vi? En grupp människor som sedan ett par år tillbaka arbetat för en levande landsbygd i Segmon. En landsbygd som klarar framtidens krav Består av 4 olika

Läs mer

Prislista Elnät. Gäller från 2014-01-01

Prislista Elnät. Gäller från 2014-01-01 Prislista Elnät. Gäller från 2014-01-01 Luleå Energi Elnät AB Luleå Energi Elnät AB s huvudsakliga uppdrag är drift, underhåll och nybyggnad av elnätet samt mätning och rapportering av elanvändningen i

Läs mer

ÄGARDIREKTIV för Öresundskraft AB

ÄGARDIREKTIV för Öresundskraft AB SID 1(5) ÄGARDIREKTIV för Öresundskraft AB År 2035 ska Helsingborg vara den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden för människor och företag. 1. Inledning Öresundskraft är ett

Läs mer

Prisändringsmodell. Fjärrvärme

Prisändringsmodell. Fjärrvärme Prisändringsmodell Fjärrvärme Prisändringmodell En väl fungerande värmemarknad förutsätter både välinformerade kunder och leverantörer som öppet redovisar hur de ändrar sina priser. Därför har Riksbyggen,

Läs mer

Världens första koldioxidfria fordonsfabrik.

Världens första koldioxidfria fordonsfabrik. Världens första koldioxidfria fordonsfabrik. Ett samarbete för framtiden. Volvo Lastvagnars fabrik i Tuve utanför Göteborg byggdes 1982 och är 87 000 kvadratmeter stor. Där produceras varje år över 20

Läs mer

Mer än. För dig som undrar vad du får för dina fjärrvärmepengar.

Mer än. För dig som undrar vad du får för dina fjärrvärmepengar. Mer än bara värme För dig som undrar vad du får för dina fjärrvärmepengar. Fjärrvärmen ger kraft åt Göteborg. Vi på Göteborg Energi har bara en uppgift och det är att ge kraft åt Göteborg. I det arbetet

Läs mer

PRISÄNDRINGSMODELL FJÄRRVÄRME JÖNKÖPING ENERGI AB

PRISÄNDRINGSMODELL FJÄRRVÄRME JÖNKÖPING ENERGI AB PRISÄNDRINGSMODELL FJÄRRVÄRME JÖNKÖPING ENERGI AB 2015-08-24 Innehåll Prisändringsmodellen 2 Prispolicy 3 Prisändring och prisprognos 6 Prismodell i normalprislistan 7 Förslag priser 2016 9 Fjärrvärmens

Läs mer

Här kan du ta del mer information om vad fibernät, bredbandsanslutning med hög kapacitet, innebär.

Här kan du ta del mer information om vad fibernät, bredbandsanslutning med hög kapacitet, innebär. Fiber är en bredbandslösning som erbjuder bäst prestanda idag och i framtiden. Fiber är driftsäkert, okänsligt för elektroniska störningar såsom åska och har näst intill obegränsad kapacitet. Här kan du

Läs mer

Vindkraft. En investering i framtiden

Vindkraft. En investering i framtiden Vindkraft En investering i framtiden Att som företag eller privatperson investera i vindkraft är säkert och lönsamt. Företagspresentation GoldWind är en ekonomisk förening som investerar i förnyelsebar

Läs mer

Informationsmöte Villor i Eker 2014

Informationsmöte Villor i Eker 2014 Informationsmöte Villor i Eker 2014 Agenda Stadsnät Tjänster TV Internet & Telefoni Fler fördelar med Stadsnätet Hur går det till ( Grävning / Installation i fastigheten ) Vad kostar det? Frågor. Lars

Läs mer

Svenskarnas syn på återvinning

Svenskarnas syn på återvinning Svenskarnas syn på återvinning med tidningar i fokus PappersKretsen Förord Sverige har ett av världens bäst fungerande system för återvinning av tidningar. Över 90 procent av alla använda tidningar, tidskrifter,

Läs mer

Elbytarguide Företag. Så ser du över företagets elavtal och sparar pengar

Elbytarguide Företag. Så ser du över företagets elavtal och sparar pengar Elbytarguide Företag Så ser du över företagets elavtal och sparar pengar Dags att se över ditt elavtal och spara pengar till firman 1996 avreglerades den svenska elmarknaden. Sedan dess är det fritt fram

Läs mer

Informationsmöte Fiber till Villor i samfälligheterna Gårdvaren samt Ankan

Informationsmöte Fiber till Villor i samfälligheterna Gårdvaren samt Ankan Informationsmöte Fiber till Villor i samfälligheterna Gårdvaren samt Ankan Agenda Stadsnät Tjänster TV Internet & Telefoni Fler fördelar med Stadsnätet Hur går det till ( Grävning / Installation i fastigheten

Läs mer

Mer än bara värme. Energieffektiv fjärrvärme för ett hållbart Göteborg

Mer än bara värme. Energieffektiv fjärrvärme för ett hållbart Göteborg 1 Mer än bara värme Energieffektiv fjärrvärme för ett hållbart Göteborg 2 Tillsammans kan vi bidra till en hållbar stad. Och sänka dina energikostnader. I 150 år har vi jobbat nära dig. För du vet väl

Läs mer

Dala Energi Elnät. Nyheter från. Gott Nytt År! Smart och hållbart JANUARI 2013. Dala Energi www.dalaenergi.se Tel 0247-738 20

Dala Energi Elnät. Nyheter från. Gott Nytt År! Smart och hållbart JANUARI 2013. Dala Energi www.dalaenergi.se Tel 0247-738 20 För oss är saken klar. Vi vill vara med och bygga det hållbara samhället. Att skapa en trygg energi- försörjning som minskar utsläppen av koldioxid. Om vi tillsammans blir smartare i hur vi använder energin

Läs mer

Finspångs Stadsnät Ett öppet nät

Finspångs Stadsnät Ett öppet nät Finspångs Stadsnät Ett öppet nät Finet Ett av kommunen helägt bolag Två affärsområden - IT-service & Stadsnät Öppet nät = Alla leverantörer är välkomna Finns i hela kommunen Vad är fiber? Optofiber är

Läs mer

Nu sänker vi. temperaturen. i göteborg. Och gör fjärrvärmepriset mera påverkbart.

Nu sänker vi. temperaturen. i göteborg. Och gör fjärrvärmepriset mera påverkbart. Nu sänker vi temperaturen i göteborg Och gör fjärrvärmepriset mera påverkbart. 1 Allt för Göteborg Vi på Göteborg Energi har bara en uppgift och det är att ge kraft åt Göteborg. För att uttrycka det lite

Läs mer

PROCESSBESKRIVNING BYALAG. Hur det fungerar det när ni har bestämt er för fibernät

PROCESSBESKRIVNING BYALAG. Hur det fungerar det när ni har bestämt er för fibernät PROCESSBESKRIVNING BYALAG Hur det fungerar det när ni har bestämt er för fibernät Bredband i hela Sverige Målet för bredbandspolitiken är att Sverige ska ha bredband i världsklass. För att kunna realisera

Läs mer

SUPERKRAFT VIA FIBER

SUPERKRAFT VIA FIBER SUPERKRAFT VIA FIBER Framtidens stadsnät Alingsås Energi var tidigt ute med att erbjuda internet och TV via fiber i stadsnätet. Idag är ca 3000 hushåll och företag anslutna till stadsnätet. Förutom att

Läs mer

DITT TILLFÄLLE BILLIGARE OCH ENKLARE VÄRME NU KOMMER FJÄRRVÄRMEN TILL DIG

DITT TILLFÄLLE BILLIGARE OCH ENKLARE VÄRME NU KOMMER FJÄRRVÄRMEN TILL DIG DITT TILLFÄLLE BILLIGARE OCH ENKLARE VÄRME NU KOMMER FJÄRRVÄRMEN TILL DIG Vad skulle fjärrvärme innebära för dig? När du bestämmer dig för att ansluta dig till fjärrvärme får du flera trevliga fördelar.

Läs mer

BluePower. Tanka med egen el.

BluePower. Tanka med egen el. BluePower. Tanka med egen el. Ett erbjudande från OX2 och Volkswagen vind el 6h 190 e-up! km Vindparken på Fallåsberget. Foto: Lina Westman, Gefle Dagblad 2 BluePower. Juni 2014. Kör din elbil på el som

Läs mer

Varför är kommunen inblandad?

Varför är kommunen inblandad? Varför är kommunen inblandad? Simrishamns kommun arbetar aktivt för att husägare, såväl privatpersoner som företagare, ska koppla upp sig via fiber. Arbetet bedrivs genom en anställd bredbandssamordnare.

Läs mer

LUNDS ENERGI ÖPPET STADSNÄT

LUNDS ENERGI ÖPPET STADSNÄT LUNDS ENERGI ÖPPET STADSNÄT Jenny Emanuelsson Kraftringen Service AB 2008-10-09 Entreprenadbolaget inom Lunds Energikoncernen. Elkraft Belysning Värme/kyla/gas IT-kommunikation Affärsutveckling, byggnation

Läs mer

Bredbandsstrategi för Staffanstorps kommun

Bredbandsstrategi för Staffanstorps kommun 2012-03-28 Diarienr: XXXX.XXX 1(5) KOMMUNLEDNING Bredbandsstrategi för Staffanstorps kommun 2(5) Innehållsförteckning Bredbandsstrategi för Staffanstorps kommun 1 Förord 3 Mål 3 Extern kommunikationsoperatör

Läs mer

SUPERKRAFT VIA FIBER

SUPERKRAFT VIA FIBER SUPERKRAFT VIA FIBER Framtidens fibernät Alingsås Energi var tidigt ute med att erbjuda internet och TV via fiber i stadsnätet. Idag är ca 4 500 hushåll och företag anslutna till stadsnätet. Förutom att

Läs mer

Vill du ha framtidens bredband? Beställ idag!

Vill du ha framtidens bredband? Beställ idag! Vill du ha framtidens bredband? Beställ idag! Var med att utveckla infrastrukturen runt Vedaån och Kvegerö-Granlund med omnejd genom att ansluta ditt hus till stadsnätet. När tillräckligt många kommer

Läs mer

Introduktion LOKALT ÄGD VINDKRAFT 2010-10-22. Tore Wizelius www.vindform.se tore@vindbruk.org Oktober 2010. Presentation. Nätverket för Vindbruk

Introduktion LOKALT ÄGD VINDKRAFT 2010-10-22. Tore Wizelius www.vindform.se tore@vindbruk.org Oktober 2010. Presentation. Nätverket för Vindbruk 2010-10-22 LOKALT ÄGD VINDKRAFT Tore Wizelius www.vindform.se tore@vindbruk.org Oktober 2010 Introduktion Presentation Nätverket för Vindbruk Vindkraftens utveckling globalt och i Sverige Vem äger vindkraft?

Läs mer

Vind. Från projektering till elproduktion vindkraft med wpd.

Vind. Från projektering till elproduktion vindkraft med wpd. Vind Från projektering till elproduktion vindkraft med wpd. Vi ser till att tankarna byter riktning Världens energibehov bara ökar. Samtidigt har miljön sagt ifrån på allvar. Vi står inför en av vår tids

Läs mer

SVERIGEDEMOKRATISKT INRIKTNINGSPROGRAM FÖR ENERGIPOLITIK

SVERIGEDEMOKRATISKT INRIKTNINGSPROGRAM FÖR ENERGIPOLITIK SVERIGEDEMOKRATISKT INRIKTNINGSPROGRAM FÖR ENERGIPOLITIK Antogs av Landsdagarna 2011. Tryckversion 2.0-2014-03-04 VISION För att Sverige ska kunna upprätthålla en hög internationell konkurrenskraft och

Läs mer

UaFS Blad 1 SPECIFIKT ÄGARDIREKTIV FÖR UDDEVALLA ENERGI AB OCH DOTTERBOLAG. Fastställd av kommunfullmäktige den 14 oktober

UaFS Blad 1 SPECIFIKT ÄGARDIREKTIV FÖR UDDEVALLA ENERGI AB OCH DOTTERBOLAG. Fastställd av kommunfullmäktige den 14 oktober Blad 1 SPECIFIKT ÄGARDIREKTIV FÖR UDDEVALLA ENERGI AB OCH DOTTERBOLAG Fastställd av kommunfullmäktige den 14 oktober 2015 248 Innehållsförteckning 1. Bolagen som en del av den kommunala organisationen...

Läs mer

Om TNS Sifos Energibarometer

Om TNS Sifos Energibarometer Om s Energibarometer 2015 Kontakt: Joakim Norin 0708-353922 eller s Energibarometer Vad är Energibarometern? En kvartalsvis återkommande rapport som förser energibranschen med information om vad svenska

Läs mer

Varför bredband på landsbygden?

Varför bredband på landsbygden? BREDBAND I RAMSBERG M A N B Y G G E R U T M Ö J L I G H E T E N T I L L A T T F Å T I L L G Å N G T I L L B R E D B A N D / F I B E R P Å L A N D S B Y G D E N I L I N D E S B E R G S K O M M U N, S K

Läs mer

Kompletterande information angående fiberanslutning OBE Networks

Kompletterande information angående fiberanslutning OBE Networks 2017-06-12 Kompletterande information angående fiberanslutning OBE Networks Vi förstår att det finns en del osäkerhet kring om och varför man skulle vilja ha en fiberanslutning. Därför har vi försökt att

Läs mer

BYT UTTAG! Klart huset ska ha fiber INFORMATION OM UTBYGGNADEN AV FIBERNÄTET I DITT OMRÅDE

BYT UTTAG! Klart huset ska ha fiber INFORMATION OM UTBYGGNADEN AV FIBERNÄTET I DITT OMRÅDE BYT UTTAG! Klart huset ska ha fiber INFORMATION OM UTBYGGNADEN AV FIBERNÄTET I DITT OMRÅDE Äntligen fiber tv, internet och telefoni med ljusets hastighet Botkyrka Stadsnät är snabbt med närmast obegränsad

Läs mer

VI GER ENERGI TILL KULLABYGDEN

VI GER ENERGI TILL KULLABYGDEN VI GER ENERGI TILL KULLABYGDEN HÖGANÄS ENERGI KULLABYGDENS LOKALA ENERGIBOLAG Höganäs Energi är Kullabygdens kommunalägda energiföretag. Vi erbjuder komplett service för energifrågor och infrastruktur.

Läs mer

framtidens bredband! Stadsnät från Borlänge Energi

framtidens bredband! Stadsnät från Borlänge Energi framtidens bredband! Stadsnät från Borlänge Energi Fritt stadsnät i Sedan 95:-/mån Vi bjuder också på anslutningsavgiften Runt år 1800 kom telegrafen, 50 år senare telefonen. Två apparater som gjorde det

Läs mer

Alltid el - en självklarhet

Alltid el - en självklarhet 1 2 Alltid el - en självklarhet De flesta ser nog el som något självklart, faktum är att el är en grundförutsättning för att vår vardag och vårt samhälle ska fungera. Vi svenskar har alltmer saker som

Läs mer

Göteborg Energi AB Box 53 401 20 Göteborg Telefon 020-62 62 62 www.goteborgenergi.se

Göteborg Energi AB Box 53 401 20 Göteborg Telefon 020-62 62 62 www.goteborgenergi.se låt våra konsulter göra jobbet åt dig Om du är intresserad av börja tillverka din egen el ska du kontakta oss på Göteborg Energi Vi har många års erfarenhet av energifrågor och brinner för att göra Göteborg

Läs mer

Dubbla Nättariffer. Av Anders Pettersson

Dubbla Nättariffer. Av Anders Pettersson Dubbla Nättariffer Av Anders Pettersson Innehållsförteckning Sidan 1. Inledning 2 2. Dubbla nättariffer 2 3. Övereffektavgifter 3 4. Fast avgift 3 5. Mätavgift 3 6. Nätnytta 3 7. Effektsänkning 4 8. Energimarknadsinspektionen

Läs mer

Bergslagens digitala agenda!

Bergslagens digitala agenda! FIBERNÄT I BULLERBYN M A N B Y G G E R U T M Ö J L I G H E T E N T I L L A T T F Å T I L L G Å N G T I L L B R E D B A N D / F I B E R P Å L A N D S B Y G D E N I L I N D E S B E R G S K O M M U N, S K

Läs mer

Varifrån kommer elen?

Varifrån kommer elen? Varifrån kommer elen? Information om ursprungsmärkning och miljöpåverkan. Dina val påverkar vår produktion och miljön. Från och med 1 juli 2013 är det ett lagkrav att alla elhandelsbolag ska informera

Läs mer

Informationsmöte. Välkommen!

Informationsmöte. Välkommen! Informationsmöte Mittuniversitetet - Sigma Välkommen! 2010-12-09 Dagordning Inledning Fjärrvärmeverksamheten Prisjämförelser Önskemål om information Kundundersökning, NKI Fika Kundforum, exempel i regionen

Läs mer

LOKALT ÄGD VINDKRAFT. Tore Wizelius www.vindform.se tore@vindbruk.org Mars 2011

LOKALT ÄGD VINDKRAFT. Tore Wizelius www.vindform.se tore@vindbruk.org Mars 2011 LOKALT ÄGD VINDKRAFT Tore Wizelius www.vindform.se tore@vindbruk.org Mars 2011 Introduktion Presentation Nätverket för Vindbruk Vindkraftens utveckling globalt och i Sverige Vem äger vindkraft? Vindkraft

Läs mer

Enklare vardag Hållbar framtid

Enklare vardag Hållbar framtid Välkommen! Enklare vardag Hållbar framtid Agenda Utveckling i Umeå tillsammans med våra kunder Jan Ridfeldt, Energilösningar Hjälp att beräkna årskostnad för fjärrvärme Mattias Lindberg, marknad Elnätet

Läs mer

Sverigedemokraterna 2011

Sverigedemokraterna 2011 Energipolitiskt program S 2011 Vision För att Sverige ska kunna upprätthålla en hög internationell konkurrenskraft och levnadsstandard vill S föra en energipolitik som säkerställer en prisvärd och tillförlitligenergiförsörjning,

Läs mer

PRESSINFO Energi 2012 Datum: 2012-12-17 Publicering: Kl. 05.00

PRESSINFO Energi 2012 Datum: 2012-12-17 Publicering: Kl. 05.00 PRESSINFO Energi 2012 Datum: 2012-12-17 Publicering: Kl. 05.00 PRESSMEDDELANDE ENERGIBRANSCHEN SKI Svenskt Kvalitetsindex Vi visar vad som driver kunder att bli och förbli kunder. www.kvalitetsindex.se

Läs mer

Om TNS Sifos Energibarometer

Om TNS Sifos Energibarometer Om s Energibarometer 2014 Kontakt: Joakim Norin 0708-353922 eller s Energibarometer Vad är Energibarometern? En kvartalsvis återkommande rapport som förser energibranschen med information om vad svenska

Läs mer

PERSPEKTIV. Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad

PERSPEKTIV. Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad Vår fiber ger ett bättre läge Vårt engagemang gör skillnad FIBERNÄT FRÅN SVENSKA STADSNÄT PERSPEKTIV Svenska Stadsnät Perspektiv erbjuder fiberanslutning till dig som vill ha ett snabbt, framtidssäkert

Läs mer

Värm ditt hus effektivt, bekvämt och bekymmersfritt!

Värm ditt hus effektivt, bekvämt och bekymmersfritt! Värm ditt hus effektivt, bekvämt och bekymmersfritt! På vår webbplats goteborgenergi.se kan du läsa mer om hur fjärrvärme fungerar! Göteborg Energi AB Box 53 401 20 Göteborg Telefon 020-62 62 62 www.goteborgenergi.se

Läs mer

Kommunikations- lösningar för operatörer och företag

Kommunikations- lösningar för operatörer och företag Kommunikationslösningar för operatörer och företag Ett perfekt val för företag, operatörer och IT-bolag Skellefteå har Sveriges bästa fibernät. Det välutbyggda och tillförlitliga nätet ägs och drivs av

Läs mer

teckna avtal sänk din elkostnad!

teckna avtal sänk din elkostnad! MedlemsEl LO verkar för ett rättvisare samhälle och vill därför förbättra villkoren för så många människor som möjligt. MedlemsEl är det elavtal som LO-förbundens medlemmar kan ansluta sig till för att

Läs mer

Välkommen till Vattenfall Värme Uppsala. Välkommen till Värme Uppsala

Välkommen till Vattenfall Värme Uppsala. Välkommen till Värme Uppsala Välkommen till Vattenfall Värme Uppsala Välkommen till Värme Uppsala Agenda: - Några ord om vår verksamhet - Ekonomi och prisutveckling - Vårt arbete mot ett uthålligare Uppsala Adrian Berg von Linde Några

Läs mer

HELA VÄRLDEN, BARA ETT KLICK BORT.

HELA VÄRLDEN, BARA ETT KLICK BORT. HELA VÄRLDEN, BARA ETT KLICK BORT. BREDBAND, TV OCH TELEFONI KAMPANJKOD: (MÅSTE ANGES VID BESTÄLLNING) 1 TA EN TUR I DET ÖPPNA NÄTET. I det öppna fibernätet är valfriheten stor och det finns massor att

Läs mer

Säg ja till framtiden - rusta ditt hus med fiber!

Säg ja till framtiden - rusta ditt hus med fiber! Säg ja till framtiden - rusta ditt hus med fiber! 12 steg om hur du kan få fiberanslutning till din fastighet Vi har gjort det möjligt - nu är det upp till dig! Under hösten 2012 har Ljungby kommun och

Läs mer

Plan för bredbandsutbyggnaden

Plan för bredbandsutbyggnaden Plan för bredbandsutbyggnaden i Botkyrka Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Diarienummer: KS/2018:104 Dokumentet är beslutat av: skriv namn på högsta beslutade funktion/organ Dokumentet beslutades

Läs mer

Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad

Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad Vår fiber ger ett bättre läge Vårt engagemang gör skillnad Svenska stadsnät - Fibernät Svenska Stadsnät erbjuder fiberanslutning till dig som vill ha ett snabbt, framtidssäkert och öppet nät. Vi växer

Läs mer

7 konkreta effektmål i Västerås stads energiplan 2007-2015

7 konkreta effektmål i Västerås stads energiplan 2007-2015 7 konkreta effektmål i Västerås stads energiplan 2007-2015 Energiplanen beskriver vad vi ska göra och den ska verka för ett hållbart samhälle. Viktiga områden är tillförsel och användning av energi i bostäder

Läs mer

LATHUND olika begrepp som förekommer i branschen

LATHUND olika begrepp som förekommer i branschen LATHUND olika begrepp som förekommer i branschen Januari 2010 Siffror 1 TWh = 1 000 GWh = 1 000 000 MWh = 1 000 000 000 kwh Sveriges totala elproduktionseffekt år 2009 = cirka 34 000 MW Sveriges sammanlagda

Läs mer

KP SSAB BLUND. Fjärrvärme

KP SSAB BLUND. Fjärrvärme KP SSAB BLUND Fjärrvärme Fossilfritt* *Vår strävan är att bli fossilfria. Under 2010 var den fossila andelen bränsle till fjärrvärmeproduktionen endast 1,1 %. (Källa: 365 fördelar med Borlänge) Varmt och

Läs mer

Jonas Lind Fastbit AB

Jonas Lind Fastbit AB Jonas Lind Fastbit AB Vad är Fastbit? Ett marknad och tjänstebolag. Ägare: Skara Energi AB, Lidköpings kommun och VänerEnergi AB Stadsnäten i Skara, Lidköping, Mariestad, Götene, Skövde, Vara, Falköping,

Läs mer

grafisk profil 1.0 2010-01-25 jerhammar&co

grafisk profil 1.0 2010-01-25 jerhammar&co grafisk profil 1.0 2010-01-25 jerhammar&co Den grafiska profilen är vårt ansikte utåt och ger oss ett enhetligt utseende som stärker varumärket LinTek. Vårda den med kärlek. Logotyp > Vår logotyp används

Läs mer

Fjärrvärme Enkelt och pålitligt i din vardag

Fjärrvärme Enkelt och pålitligt i din vardag Fjärrvärme Enkelt och pålitligt i din vardag Vad är fjärrvärme? Fjärrvärme är en effektiv och hållbar energilösning som ger dig en enkel och pålitlig vardag. Det är den vanligaste uppvärmningsformen i

Läs mer

Vi bygger fiber till dig i sommar!

Vi bygger fiber till dig i sommar! Vi bygger fiber till dig i sommar! Vi kan med glädje meddela att vi under 2016 kommer bygga fiber där du har din fastighet och erbjuder dig att beställa. Ljusnet bjuder in till ett uppstartsmöte där vi

Läs mer

Vindpark Töftedalsfjället

Vindpark Töftedalsfjället Vindpark Töftedalsfjället En förnybar energikälla På Töftedalsfjället omvandlas vindenergi till el. Genom att utnyttja en av jordens förnybara energikällor kan vi ta ytterligare ett steg bort från användandet

Läs mer

Verksamhetsgenomlysning Sundsvall Energi AB

Verksamhetsgenomlysning Sundsvall Energi AB 2006-05-30 Verksamhetsgenomlysning Sundsvall Energi AB Fjärrvärmeleverantören Verksamhetsbeskrivning Sundsvall Energi AB är ett kommunägt bolag som är ett dotterbolag till Stadsbacken AB. Bolaget bedriver

Läs mer

SUPERKRAFT VIA FIBER nu även på landsbygden

SUPERKRAFT VIA FIBER nu även på landsbygden SUPERKRAFT VIA FIBER nu även på landsbygden Framtidens fibernät Alingsås Energi var tidigt ute med att erbjuda internet och TV via fiber. Idag är ca 4 500 hushåll och företag anslutna till fibernätet.

Läs mer

Falu Energi & Vattens 100% Förnyelsebara energiproduktion

Falu Energi & Vattens 100% Förnyelsebara energiproduktion Falu Energi & Vattens 100% Förnyelsebara energiproduktion I Huset Fjärrvärmeområde Erbjudande till Hälsingberg Färdig installation: Anslutning fjärrvärme Värmeväxlare Vattenburet värmesystem Stadsnät Fjärrvärmepriser

Läs mer