Pelletseldning. enkelt, billigt och miljövänligt

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Pelletseldning. enkelt, billigt och miljövänligt"

Transkript

1 Pelletseldning enkelt, billigt och miljövänligt Bränslepellets av god kvalité består bara av hårdpackat trä, inget annat. Överblivet spån från sågverk pressas till små bränslestavar och blir ett lätthanterbart och energirikt bränsle. Under sin tillväxt tar ett träd upp koldioxid. När trädet sedan dör återförs koldioxiden tillbaka till atmosfären. Ett kretslopp som pågått i tusentals år utan miljöpåverkan. När man eldar med pellets händer samma sak. Den mängd koldioxid som ligger lagrad återförs till atmosfären. Pelletseldning ger därför inte någon miljöpåverkan. Ren rök Att elda med pellets i tätbebyggda områden är inga problem. En intrimmad anläggning ger rena rökgaser och något obehag för grannar uppstår inte. Ekonomiskt Näst efter ved är pellets det billigaste energislaget på marknaden. Uppvärmningskostnaden blir i de flesta fall lägre än att värma bostaden med värmepump. Jämför man totalkostnaden för en pelletsanläggning med en bergvärmepump så ligger priset på pelletsanläggningen under hälften. Varför eldar inte alla med pellets? Pelletseldning kräver en liten arbetsinsats. Pellets, liksom allt fastbränsle, ger en viss mängd aska och sot vid förbränningen. Sotet gör att rökgastemperaturen stiger och man bör sota när den stigit c:a 50ºC mot nysotad panna. Detta gäller för alla pelletsanläggningar, även om vissa tillverkare menar att deras brännare fungerar som oljebrännare och inte behöver rengöras. Det är viktigt med lättsotad anläggning Värmebaronens anläggningar sotas på bara tio minuter tack vare pannans svängbara lucka och lättåtkomliga rökgångar. Sotningsintervallen varierar, från någon gång i månaden till en gång i veckan under årets kallaste veckor. Comet med Pelletsförråd 100.

2 Pelletsvärme Lika lättskött i alla våra pelletspannor Med panna och brännare från Värmebaronen får du en anläggning som är lättskött. Det är bra för då blir skötseln gjord. Alla förbränningspannor, oavsett fabrikat ska hållas rena, bara någon millimeter sotbeläggning gör att verkningsgraden sjunker. På samtliga pannor från Värmebaronen sitter tubrörens värmeupptagande ytor mycket lättåtkomliga. Med hjälp av den medföljande sotviskan så dras tuberna på bara 30 sekunder. Oslagbart. Sotet trillar ner i pannans brännkammare och sopas eller dammsugs ut tillsammans med askan. Enkelt! Kontrollera hur pelletspannan sotas! När du väljer en panna för pelletseldning så kontrollera noga hur sotningen går till. Även om pellets är ett billigt bränsleslag så finns det ingen anledning att elda för kråkorna. En ren panna ser till att du får pengar över till annat. Brännaren kan svängas i alla riktningar. Enkel sotning framifrån. Tekniska data, mått o leveransomfattning finns i slutet av katalogen.

3 Ekonomi Viking Bio försöker normalt starta med låg effekt. Märker brännaren att effekten inte räcker (mycket kallt ute) så byter den automatiskt till högre effekt. Vikingbrännaren matar in små pelletsdoser ofta istället för större doser mer sällan. Det ger en jämnare låga och därigenom högre verkningsgrad. Bra pelletskvalitet är en förutsättning. Viking BIO är testad av Sveriges Provningsoch forskningsinstitut (SP) med hög verkningsgrad. Komfort Om många i familjen duschar under kort tid så känner brännaren automatiskt av att varmvattenbehovet ökar och börjar värma vatten innan pannan kallar på värme (tillbehör). Viktigt om man har panna med värmeväxlare. Viking BIO har utgång för yttre ljud- eller ljussignal. Bra om du t ex glömt fylla på pellets. Viking BIO har en låg ljudnivå och är enkel att rengöra. Miljö Viking BIO är testad och godkänd av SP med mycket goda resultat. Säkerhet Vid start kontrollerar brännaren att panna och skorsten är säkra att brinna i. Är dessa t ex igensatta av sot så startar inte brännaren. Det är lätt att avläsa på brännarens panel vad som orsakat eventuella problem. Det gör det enkelt att åtgärda problemet. Brännarens unika upptändning eliminerar risken för att rökgaser ansamlas och sedan antänds med explosiv kraft (ett vanligt problem med pelletsbrännare). Brännaren ventilerar både sig själv och pannan under uppstart. Sedan startar den lugnt och försiktigt. Lågan byggs stegvis upp till inställd effekt. Brännaren avläser kontinuerligt om temperaturen i fallröret eller omgivningstemperaturen är för hög. Mottrycket i brännkammare kontrolleras. Lågan övervakas av en fotocell. Skulle brännaren av någon anledning inte starta så blåser den automatiskt ut alla rökgaser ur pannan innan den stannar. Säkerheten är testad av SP. Viking Bio är givetvis P-märkt. Tillförlitlighet Brännaren har inga rörliga delar förutom fläkten. Alla delar som blir varma är tillverkade av rostfritt stål av högsta kvalité. Viking Bio har elstart med mycket hög tillförlitlighet. Startelementet övervakas så att det inte överhettas. Det är därför ovanligt att startelement behöver bytas, ett förekommande problem på många andra pelletsbrännare. Lättskött Brännaren sitter fast med lättåtkomliga snabbfästen. Elanslutningar och pelletsmatarslang har snabbfästen. Du lossar enkelt brännaren från pannan på c:a 10 sekunder! Brännaren är lätt och är enkel att bära med. Anpassningsbar Viking Bio har en framåtbrinnande låga precis som en oljebrännare. Därför passar brännaren i de flesta pannor, även i trånga moderna oljepannor såsom CTC 1100/1200, Nibe City m fl. Konverteringssats till CTCpannorna finns att beställa från Värmebaronen, kombinationen är testad och godkänd av Sveriges provnings- och forskningsinstitut med god verkningsgrad och godkända miljövärden.

4 Miljövänlig, ekonomisk och säker pelletseldning Viking Bio pelletsbrännare är konstruerad för att brinna stabilt, ekonomiskt och säkert. Där andra brännare har problem med puffar och inrykning brinner Viking Bio lugnt. Genom att kontrollera panna och skorsten före start, under drift och även efter eldningsfasen, ser brännaren till att den alltid brinner i en säker eldningsmiljö. Brännarens panel indikerar problem med t ex igensotade skorstenar och tilluftsproblem INNAN någon incident inträffat. Ta inga risker utan kontrollera noga vilken pelletsbrännare som ger dig den bästa säkerheten. Brännarrör med turbulent låga. Temperaturövervakat fallrör. Snabbfästen. Snabbanslutning pelletsmatning. Låg vikt gör brännaren lätt att hantera. Informativ panel. Pelletsvärme Säkerhet och hög verkningsgrad var det viktigaste för oss konstruktörer under hela Viking Bio:s utvecklingsperiod. Per-Åke Lindstrand Produktansvarig, utvecklingsavdelningen Elanslutningar med snabbkopplingar. Modulerande drift. ETT BRA TIPS! Köp din brännare och installation av en kunnig installatör i värmebranschen. På så sätt uppnår du bäst ekonomi och ger din Viking Bio lång livslängd. En felinstallerad brännare sotar ner pannan, förbrukar mer bränsle och kostar pengar. Dessutom förkortas livslängden på brännarens vitala delar avsevärt. I en korrekt utförd installation ingår en efterjustering efter c:a en vecka. Se till att du får din installation korrekt utförd så får du en driftsäker brännare som brinner så ekonomiskt som det bara går. Installera korrekt från början! Har du ingen att vända dig till så kontakta oss på Värmebaronen så hjälper vi dig att hitta rätt installatör. Se injusteringen som en investering. Snabbfästen gör brännaren enkel att hålla ren. Tekniska data, mått o leveransomfattning finns i slutet av katalogen.

5 Oljebrännare Viking Pro är en serie moderna oljebrännare i effektområde kw som sänker dina driftskostnader. Vikingbrännarna är väl utprovade och är kända för extrem driftsäkerhet.genom att förvärma oljan till ca 70 C innan den släpps genom munstycket blir förbränningen stabilare och mer ekonomisk. Låg ljudnivå. Spjäll minskar stilleståndsförluster För att förhindra onödig ventilation och avkylning av pannan när brännaren inte är i drift är Viking Pro utrustad med självstängande luftspjäll. God ekonomi och säker drift Brännaren ska justeras noggrant och service utföras en gång per eldningssäsong. Komplett leverans I leveransen ingår oljefilter samt vakuummätare vilken indikerar när filtret ska bytas. Även oljeslangar, kabel med europakontakt och insexnyckel medföljer. Viking Pro med öppen fläns. Servicevänlig! Pelletsförråd 100 Miniförråd för bulkmatning De flesta nyblivna pelletseldare börjar med ett veckoförråd till sin pelletsanläggning. Vill man ha en bekvämare lösning så skaffar man ett bulkförråd och Pelletsförråd 100. Pelletsförråd 100 kan också möjliggöra pelletseldning där det är riktigt trångt. Förrådet går att använda till alla pannor men är skräddarsytt för Värmebaronens Comet- och Jokerpannor. Det kan placeras på valfri sida av pannan. Matarskruv ingår. Pelletsförråd 100 (inkl. matarskruv) RSK Matarskruv 1,5 m. RSK Matarskruv 2,5 m. RSK Pelletsförråd 100 Höjd 1460 mm, bredd 210 mm, djup 570 mm (exkl. matningsskruv och ev. givare*, djup 820 mm med matningsskruv monterad) Vikt 32 kg (inkl. matningsskruv) *levereras utan automatik och givare. Pelletsförråd och bulkmatning: Övre bilden visar matning från bulkförråd till Pelletsförråd 100. Väljer man ett vanligt veckoförråd så kan matningen ordnas så som visas på den undre bilden. OBS! Värmebaronen säljer inte bulkförråd. Kontakta MAFA i Ängelholm som har ett brett sortiment och bra lösningar för villaägare. 26

6 Vi har allt du behöver för att börja pelletselda. Vill du ha kvar din oljepanna ett tag innan du tar steget ut till en riktig pelletspanna? Ett brett sortiment med bl a konverteringssatser, motdragsluckor och mycket annat finns att tillgå. Viking Bio pelletsbrännare brinner utmärkt även i en modern, trång oljepanna. Till de vanligt förekommande oljepannorna CTC 1100/1200/2200 finns kompletta konverteringssatser att tillgå. Ett enkelt sätt att komma igång med pelletseldning. Efter ett tag brukar det kännas naturligt att skaffa en riktig pelletspanna som kräver mindre skötsel och ger bättre verkningsgrad. Till våra populära pannor Comet, Joker, Star och Biomax finns en pelletsluckesats att tillgå som passar alla pelletsbrännare på marknaden. Bra om du redan har en brännare sedan tidigare och vill skaffa en riktig pelletspanna. Kontakta din installatör så får du hjälp att komma igång. Har du ingen att vända dej till dig? Ring oss på Värmebaronen så hjälper vi dej att hitta rätt installatör! Ett urval av tillbehör för pelletseldning: Pelletslucka till CTC 1100/1200/2200 RSK Passar till Viking Bio. Komplett sats med temperaturgivare, distans och lucka. (Yttre brännarrör ingår ej). Tillbehör Pellets Panntemperaturgivare RSK Temperaturgivare som styr Viking Bio vid drift i växlarpannor eller i vedanläggningar med ackumulatortank. Jobbar med 16 mellan till & frånslag. Längd 2,5m. Draglucka för ved-rökrör Art Nr 2924 Passar rökrör 90351, standard på vedpannor. B: 150 mm, H: 130 mm Montageplåt RSK Plåt 300 x 300 x 3 mm med färdig hålbild för Viking Bio. Draglucka för renslucka Art Nr 2925 Passar rensluckor i skorstenar med bredden 132 mm där dragluckan sitter. Distans Viking Bio RSK Flyttar ut Viking Bio 105 mm från luckan. Används vid korta eldstäder eller vid smala luckor. Passar direkt i Värmebaronens vedluckor. Anslutning Ø 200 mm. Draglucka Vedolux 37 Art Nr 2961 Passar i fläktuttaget på Vedolux 37. Ø 208 mm Draglucka 1 RSK Draglucka 2 RSK : Passar rökrör med en lutande sotlucka i 45 C. 2: Passar rökrör med en lodrät sotlucka. 1: B: 150 mm, H: 130 mm 2: B: 155 mm, H: 155 mm Pelletslucka andra brännare RSK Komplett sats för pelletseldning i Comet, Joker, Biomax & Star med andra brännare än Viking Bio. Obs! Ej Ecotec över 13 kw. 27

7 Rätt till konstruktionsändring förbehålles tillverkaren utan föregående avisering. 38

Ekonomisk och miljövänlig pelletseldning. Pelletsvärme

Ekonomisk och miljövänlig pelletseldning. Pelletsvärme Ekonomisk och miljövänlig pelletseldning Pelletsvärme bekväm pelletsvärme M I L J Ö V Ä N L I G O C H E K O N O M I S K Bränslepellets är ett biobränsle som oftast är tillverkat av sågspån eller kutterspån.

Läs mer

Pelletsvärme. Pannor & Brännare. www.varmebaronen.se

Pelletsvärme. Pannor & Brännare. www.varmebaronen.se Pelletsvärme Pannor & Brännare www.varmebaronen.se tekniktank solfångare pelletspanna luft/vatten värmepump Pellets Bränslepellets är ett biobränsle som oftast är tillverkat av sågspån eller kutterspån.

Läs mer

70 RB 50 RB 0 2 b Y L I N D Q U I S T H E A T I N G RB

70 RB 50 RB 0 2 b Y L I N D Q U I S T H E A T I N G RB b Y L I N D Q U I S T H E A T I N G RB20 RB50 RB70 R B - P e l l e t s b r ä n n a r e... ger dig en koldioxidneutral eldning och bidrar inte till global uppvärmning eller klimatförändringar. Askan kan

Läs mer

Pelletsvärme. Pannor & Brännare.

Pelletsvärme. Pannor & Brännare. Pelletsvärme Pannor & Brännare www.varmebaronen.se Pellets Bränslepellets är ett biobränsle som oftast är tillverkat av sågspån eller kutterspån. Vid eldning av träpellets kommer de ämnen som släpps ut

Läs mer

Installation, drift och skötsel. Pelletförråd Pelletförråd 200 ver3

Installation, drift och skötsel. Pelletförråd Pelletförråd 200 ver3 Installation, drift och skötsel Pelletförråd 200 2011-03-10 Pelletförråd 200 ver3 PELLETFÖRRÅD 200 Användningsområden 11-03 PELLETFÖRRÅD 200 lämpligt vid matning av pelletsbrännaren Viking Bio från externt

Läs mer

0 5 1 RB 99 RB b Y L I N D Q U I S T H E A T I N G 0 7 RB 0 2 RB

0 5 1 RB 99 RB b Y L I N D Q U I S T H E A T I N G 0 7 RB 0 2 RB b Y L I N D Q U I S T H E A T I N G RB20 RB70 RB99 RB150 R B - P e l l e t s b r ä n n a r e... ger dig en koldioxidneutral eldning och bidrar inte till global uppvärmning eller klimatförändringar. Askan

Läs mer

Stoker Boken. Den Svensktillverkade Brännaren från Grästorp. Stokerboken - Din guide till lägre uppvärmningskostnader

Stoker Boken. Den Svensktillverkade Brännaren från Grästorp. Stokerboken - Din guide till lägre uppvärmningskostnader Stoker Boken Den Svensktillverkade Brännaren från Grästorp Stokerboken - Din guide till lägre uppvärmningskostnader Inledning Sonnys svensktillverkade stoker går att koppla till de flesta i dag förekommande

Läs mer

Gäller fr. o. m. 120201

Gäller fr. o. m. 120201 Cirkaprislista Gäller fr. o. m. 120201 Moms 25% Elpatroner 2 Elkassetter 2 Tillbehör för elpatroner och elkassetter 3 Villapannor el, utan varmvattenberedare 3 OBS! Ersätter Cirkaprislista med tryckdatum

Läs mer

Dragluckans betydelse i skorstenssystemet

Dragluckans betydelse i skorstenssystemet Dragluckans betydelse i skorstenssystemet Skorstenens uppgift är att åstadkomma skorstensdrag för förbränningen och transportera bort de producerade rökgaserna. Utformningen av skorstenen och arrangemangen

Läs mer

Fastighetsvärme. med pellets som energikälla

Fastighetsvärme. med pellets som energikälla Fastighetsvärme med pellets som energikälla Fullutrustad värmemodul 00 kw med 40 m pelletssilo Fullutrustad Modulvärme från Baxi Modulvärme kan via den inbyggda värmeväxlaren enkelt kopplas mot befintligt

Läs mer

Gäller fr. o. m. 140201

Gäller fr. o. m. 140201 Cirkaprislista Gäller fr. o. m. 140201 Moms 25% ELPATRONER 2 ELKASSETTER 2 TILLBEHÖR FÖR ELPATRONER OCH ELKASSETTER 3 VILLAPANNOR EL, UTAN VARMVATTENBEREDARE 3 TILLBEHÖR FÖR ELPANNOR UTAN VARMVATTENBEREDARE

Läs mer

Gäller fr. o. m. 140201

Gäller fr. o. m. 140201 Cirkaprislista Gäller fr. o. m. 140201 Moms 25% ELPATRONER 2 ELKASSETTER 2 TILLBEHÖR FÖR ELPATRONER OCH ELKASSETTER 3 VILLAPANNOR EL, UTAN VARMVATTENBEREDARE 3 TILLBEHÖR FÖR ELPANNOR UTAN VARMVATTENBEREDARE

Läs mer

Nya möjligheter att värma med pellets

Nya möjligheter att värma med pellets Nya möjligheter att värma med pellets En ren besparing för dig och naturen ULMA AB of Sweden Nya möjligheter att värma med pellets Med en pelletsbrännare behåller man husets ventilation så som huset är

Läs mer

VEDOLUX ROBUSTA MILJÖVÄNLIGA VEDPANNOR

VEDOLUX ROBUSTA MILJÖVÄNLIGA VEDPANNOR VEDOLUX ROBUSTA MILJÖVÄNLIGA VEDPANNOR SVENSKTILLVERKADE VEDOLUX Att elda med ved är det absolut billigaste sättet att värma sitt hus. Med Vedolux Lambda-serien blir det billigare och enklare än någonsin.

Läs mer

Villasortiment. Pelletsbrännare Vedpannor Ackumulatorer Elpannor Elkassetter Elpatroner Oljebrännare Tillbehör. Produktkatalog

Villasortiment. Pelletsbrännare Vedpannor Ackumulatorer Elpannor Elkassetter Elpatroner Oljebrännare Tillbehör. Produktkatalog Villasortiment Pelletsbrännare Vedpannor Ackumulatorer Elpannor Elkassetter Elpatroner Oljebrännare Tillbehör Produktkatalog Bästa lösningen för din villavärme Vinslöv. Villa med Vedolux 40 UB och tre

Läs mer

PELLETSPANNA PELLETS OCH VEDPANNA. Modell PV. Svensk tillverkning

PELLETSPANNA PELLETS OCH VEDPANNA. Modell PV. Svensk tillverkning PELLETSPANNA PELLETS OCH VEDPANNA Svensk tillverkning Modell PV Extuna PV /PV 30 En kompakt pelletspanna som kan eldas med ved. PV Extuna PV /PV 30 är en liten och smidig villapanna för pellets/olja/ved

Läs mer

Opop H418/Bio Comfort Trä Pelletspanna

Opop H418/Bio Comfort Trä Pelletspanna Opop H418/Bio Comfort Trä Pelletspanna 100 stegs modulerande drift Woody Generation EN 303-5 godkänd av DTI (Danish Technological Institute). Godkänd til trykekspansion. Miljö, Energi klass A.A. MONTERINGSVÄGLEDNING

Läs mer

Elpatroner PRISGRuPP 1 A

Elpatroner PRISGRuPP 1 A Gä r lle. fr.o 01 02 11 m. CIRKAPRISLISTAN samtliga priser exkl. ElpatronEr 2 ElkassEttEr 2 tillbehör för ElpatronEr och ElkassEttEr 3 Villapannor El, utan VarmVattEnbErEdarE 3 tillbehör för Elpannor utan

Läs mer

Drift och underhåll Pelletspannan Mini Q

Drift och underhåll Pelletspannan Mini Q Drift och underhåll Pelletspannan Mini Q Godkännande enligt EN303-5 INSTRUKTIONSBOK FÖR EcoTec MiniQ MED MAXEFFEKT 20/25 kw TEKNISKA FAKTA 300 D C H 370 345 290 80 E B A 100 Pannans effekt [kw] Parametrar

Läs mer

Tellus vedpanna DP-serien. Lättskött och prisvärd

Tellus vedpanna DP-serien. Lättskött och prisvärd Tellus vedpanna DP-serien Lättskött och prisvärd Vedpanna för expert och novis Enkel att sköta och mycket prisvärd. En panna ur Tellus DP-serie som passar den inbitne vedeldaren lika bra som nybörjaren.

Läs mer

Pellets ger dig tid och pengar över

Pellets ger dig tid och pengar över Pelletspannor Gör nåt mer för pengarna... HÖG OLJA K O ST N AD PELLETS VED LÅG LITEN ARBETSINSATS STOR I jämförelse med vedeldad panna och oljepanna så är pellets ett mellanalternativ som både ger pengar

Läs mer

PELLETS PRISVÄRT OCH KLIMATSMART! Till dig som är villaägare.

PELLETS PRISVÄRT OCH KLIMATSMART! Till dig som är villaägare. PELLETS PRISVÄRT OCH KLIMATSMART! Till dig som är villaägare. PELLETS PRISVÄRT OCH KLIMATSMART! Genom att du värmer upp ditt hus med pellets bidrar Du inte till växthuseffekten, eftersom förbränning av

Läs mer

LogoBloc. 90-600kW. Datum 081006, rev 0

LogoBloc. 90-600kW. Datum 081006, rev 0 LogoBloc 90-600kW Datum 081006, rev 0 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 ALLMÄN VIKTIG INFORMATION... 3 LEVERANSKONTROLL... 3 ANSVAR... 3 SKÖTSEL OCH UNDERHÅLL... 3 SÄKERHET... 3 REKLAMATION...

Läs mer

gjutjärnspannor ningen av ackumulatortanken påbörjas inom några minuter.

gjutjärnspannor ningen av ackumulatortanken påbörjas inom några minuter. VED- OCH PELLETSPANNORP AV GJUTJÄRN gjutjärnspannor Mitt i Europa ligger Tjeckien. Landet var under mellankrigstiden en av världens ledande industrinationer. Dess 10,3 milj. invånare är kända som skickliga

Läs mer

Gaselle Combi ved/pelletspanna

Gaselle Combi ved/pelletspanna Gaselle Combi ved/pelletspanna Svenskmonterade, fläktstyrda vedpannor Hög verkningsgrad och låg miljöpåverkan Gaselle HT är en renodlad vedpanna som är konstruerad för att eldas mot ackumulatortank. För

Läs mer

VEDPANNA. Svensk tillverkning V202KUB

VEDPANNA. Svensk tillverkning V202KUB VEDPANNA Svensk tillverkning V202KUB Vedpannor anpassade för kundens behov Extuna V202 K UB är en självdragspanna för halvmetersved. Den arbetar med omvänd förbränning för att utnyttja vedens energi maximalt.

Läs mer

Vad är en pelletskamin?

Vad är en pelletskamin? Vad är en pelletskamin? Enkelt uttryckt kan man säga att en pelletskamin är en maskin där man stoppar in pellets och ut kommer det värme till halva elpriset. Man ställer bara in önskad temperatur, sedan

Läs mer

VEDOLUX ROBUSTA MILJÖVÄNLIGA VEDPANNOR

VEDOLUX ROBUSTA MILJÖVÄNLIGA VEDPANNOR VEDOLUX ROBUSTA MILJÖVÄNLIGA VEDPANNOR SVENSKTILLVERKADE VEDPANNOR Att elda med ved är det absolut billigaste sättet att värma sitt hus. Med Vedolux Lambda-serien är det billigare och enklare än någonsin.

Läs mer

Aqualux 750 Teknik Aqualux 500 Teknik GÖR VÄRMESYSTEMET FRAMTIDSSÄKERT! ETT EXEMPEL PÅ VAD SOM ÄR MÖJLIGT:

Aqualux 750 Teknik Aqualux 500 Teknik GÖR VÄRMESYSTEMET FRAMTIDSSÄKERT! ETT EXEMPEL PÅ VAD SOM ÄR MÖJLIGT: Aqualux 750 Teknik Aqualux 500 Teknik SVENSKTILLVERKAT GÖR VÄRMESYSTEMET FRAMTIDSSÄKERT! Energipriset har alltid förändrat sig beroende på tillgång och efter politikers beslut. Det var inte så länge sedan

Läs mer

Leveransinnehåll. P-30 Pannan till fastbränsle levereras i två delar:

Leveransinnehåll. P-30 Pannan till fastbränsle levereras i två delar: Leveransinnehåll P-30 Pannan till fastbränsle levereras i två delar: Pannkroppen är behandlad med antirost grundfärg och inslaget i plast för att skydda mot transportskador. Asklådan finns under rostret,

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

AVL.UJ10.3.U2. Installations- och användaranvisning. Svendsen 1. NSP Brasvärme -funktion och design

AVL.UJ10.3.U2. Installations- och användaranvisning. Svendsen 1. NSP Brasvärme -funktion och design Installations- och användaranvisning Svendsen 1 NSP Brasvärme -funktion och design Bra att veta före installation Egen härd guld värd! Tack för att Du valde en Svendsen kamin. Den kommer att värma Er och

Läs mer

Pellets. naturlig värme. Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme. www.pellsam.se

Pellets. naturlig värme. Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme. www.pellsam.se Pellets naturlig värme Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme www.pellsam.se Pellets naturlig värme Pellets är en naturlig uppvärmningsform som kombinerar en mycket

Läs mer

Installations- och skötselanvisning

Installations- och skötselanvisning OPEX Installations- och skötselanvisning 2009-05-01 www.trebem a.se Innehåll Leveransomfattning...2 Komponentförteckning...2 Installation Pannrum och skorsten...3 Rökrörsanslutning...3 Elektrisk installation...3

Läs mer

Bruksanvisning Janfire Pelletspanna

Bruksanvisning Janfire Pelletspanna Bruksanvisning Janfire Pelletspanna 11899027 R2 SV Janfire 2010 Innehållet i denna publikation kan när som helst ändras utan föregående varsel som följd av den fortlöpande utvecklingen inom metodik, konstruktion

Läs mer

Pellets i brännare, pannor och kaminer. Pelletsvärme för småhus

Pellets i brännare, pannor och kaminer. Pelletsvärme för småhus Pellets i brännare, pannor och kaminer Pelletsvärme för småhus Vad är pellets? Pellets består av biprodukter i form av såg-, kutter- och hyvelspån från sågverk, hyvlerier och annan träindustri. De vanligaste

Läs mer

Vedeldning när den är som enklast

Vedeldning när den är som enklast Vedvärme Vedeldning när den är som enklast Sveriges största sortiment lättskötta vedpannor F Ö R D E L A R M E D V E D FÖRNYELSEBAR ENERGIKÄLLA LITEN MILJÖPÅVERKAN BILLIGARE BLIR DET INTE MINSKAR ELBEHOVET

Läs mer

Vedeldning när den är som enklast

Vedeldning när den är som enklast Vedvärme Vedeldning när den är som enklast Sveriges största sortiment koldioxidneutralt Modern vedeldning är bekväm, elda endast en gång per dygn GLÖM ALLT OM GAMMALDAGS VEDELDNING Med en modern anläggning

Läs mer

NyMo. Användarmanual för Pelletsbrännare NyMo 200 & 150

NyMo. Användarmanual för Pelletsbrännare NyMo 200 & 150 2010/08/ Utg.1 Användarmanual för Pelletsbrännare NyMo 200 & 150 NyMo Energiprodukter AB Bröksmyravägen 33 826 40 SÖDERHAMN Telefon: 0270-168 00 info@nymoenergiprodukter.se www.nymoenergiprodukter.se Funktionsstyrning

Läs mer

Vedvärme när den är som effektivast

Vedvärme när den är som effektivast Vedvärme när den är som effektivast 2 www.kakelugnspannan.se Kakelugn, öppenspis, vedpanna och ackumulatortank, allt i ett skal Kakelugnspannan är en kombination av de bästa egenskaperna från kakelugnen

Läs mer

Effektivitet & tillförlitlighet

Effektivitet & tillförlitlighet Tigex Dragluckor Effektivitet & tillförlitlighet Tigex viktig för brännarens stabilitet och verkningsgrad Värmeinstallationens uppbyggnad har stor betydelse för dess tillförlitlighet, effekt och miljöpåverkan.

Läs mer

Behovsreglerad Högre verkningsgrad Ingen frysrisk vid elavbrott Tar värme från uteluften ner till -25 C Ger stor mängd 65 C varmt tappvatten

Behovsreglerad Högre verkningsgrad Ingen frysrisk vid elavbrott Tar värme från uteluften ner till -25 C Ger stor mängd 65 C varmt tappvatten Behovsreglerad Högre verkningsgrad Ingen frysrisk vid elavbrott Tar värme från uteluften ner till -25 C Ger stor mängd 65 C varmt tappvatten Möjlighet att styras och övervakas över Internet Ett teknologiskt

Läs mer

Köksspis Bruzaholm 27

Köksspis Bruzaholm 27 Skötsel- och Monteringsanvisning Köksspis Bruzaholm 27 Läs noggrant igenom hela monteringsanvisningen innan du påbörjar installationen!! Manual 32-8500/32-8600 Köksspis Bruzaholm Nr 27 rev 2012-01 Sida

Läs mer

Vad kommer ur skorstenen? Regler och tips för eldning med biobränslen

Vad kommer ur skorstenen? Regler och tips för eldning med biobränslen Vad kommer ur skorstenen? Regler och tips för eldning med biobränslen Elda med hänsyn I dagens samhällen bor vi tätt intill varandra och har ofta små tomter. Eldas det i braskaminer eller pannor i tätbebyggda

Läs mer

Biobränslepanna 130-2000kW

Biobränslepanna 130-2000kW Februari 2014 Biobränslepanna 130-2000kW Rörlig roster Automatisk askutmatning Träflis eller liknande bränsle Keramisk brännkammare Sotblåsning Steglös effektreglering PLC med webserver D Alessandro CSA

Läs mer

Osby P500 100 till 1000 kw

Osby P500 100 till 1000 kw Osby P500 00 till 000 kw Optimalt värmeutbyte och låga emissioner. Osby P500 är en fastbränslepanna avsedd för eldning med torra träbränslen typ pellets, briketter, torv och flis med max 30% fukthalt.

Läs mer

Vad kommer ur skorstenen? Regler och tips för eldning med biobränslen

Vad kommer ur skorstenen? Regler och tips för eldning med biobränslen Vad kommer ur skorstenen? Regler och tips för eldning med biobränslen Elda med hänsyn I dagens samhällen bor vi tätt intill varandra och har ofta små tomter. Eldas det i braskaminer eller pannor i tätbebyggda

Läs mer

GILLES VÄRMEPANNOR. - Högkvalitativa och helautomatiska pelletspannor.

GILLES VÄRMEPANNOR. - Högkvalitativa och helautomatiska pelletspannor. GILLES VÄRMEPANNOR - Högkvalitativa och helautomatiska pelletspannor. HPK-RA 12,5-160 - Högpresterande pelletspanna. Pannan tillverkas enligt de högsta kvalitetskraven. All svetsning sker så att inga spänningar

Läs mer

Sveaflame spiskassett Exclusive mini

Sveaflame spiskassett Exclusive mini Utgåva 2017-03-14 Sveaflame spiskassett Exclusive mini Monterings och skötselanvisning Innehållsförteckning Förberedelser...sid 3 -tillverkarförsäkran -allmänt -leveransinnehåll -skorsten -eldstadsplan

Läs mer

Kundprislista Ulma 2015 ULMA AB. of Sweden

Kundprislista Ulma 2015 ULMA AB. of Sweden Kundprislista Ulma 2015 ULMA AB of Sweden Paketlösningar pelletseldning Pelletspaket Ulma Ladd Mini TCA 1 st Ulma2000 TCA 20 kw pelletsbrännare 1 st Ulma Laddpanna Mini 1 st Rökrör 1 st Matarskruv 1,7

Läs mer

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem + = energismart När du står inför att bygga nytt hus har du alla möjligheter att redan från början välja rätt och få

Läs mer

Sveaflame spiskassett Exclusive

Sveaflame spiskassett Exclusive Utgåva 2017-03-14 Sveaflame spiskassett Exclusive Monterings och skötselanvisning "Exclusive 1", en företrädare för familjen Exclusiv serienr 43-3 Innehållsförteckning Förberedelser...sid 3 -tillverkarförsäkran

Läs mer

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem + = energismart När du står inför att bygga nytt hus har du alla möjligheter att redan från början välja rätt och få

Läs mer

TERMOVAR LADDNINGSPAKET

TERMOVAR LADDNINGSPAKET TERMOVAR Laddningspaket (SE) 6.12 TERMOVAR LADDNINGSPAKET MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING Storlekar Rp 25 Rp 32 28 mm klämring Med EPP isolering Med backventil Utan backventil 1(8) TERMOVAR Laddningspaket

Läs mer

Ariterm Flisfakta 2007

Ariterm Flisfakta 2007 Ariterm Flisfakta 2007 Bio Heating Systems 40-3000 kw Gert Johannesson 2007-09-30 Fliseldning Fliseldning har och kommer att bli mycket populärt i takt med stigande olje-, el- och pelletspriser. Det är

Läs mer

INSTALLATIONS OCH SKÖTSELANVISNING AV ULMA VARMLUFTSPANNA 20-40kW

INSTALLATIONS OCH SKÖTSELANVISNING AV ULMA VARMLUFTSPANNA 20-40kW INSTALLATIONS OCH SKÖTSELANVISNING AV ULMA VARMLUFTSPANNA 20-40kW 1 Kapitel Innehållsförteckning Sida 1. Information 3 2. Funktion & beskrivning 3 3. Måttbeskrivning 5 4. Teknisk data 7 5. Installation

Läs mer

TOPLING SASP. Hög kvalitet till RÄTT PRIS!

TOPLING SASP. Hög kvalitet till RÄTT PRIS! TOPLING SASP Hög kvalitet till RÄTT PRIS! SASP Topling är både miljö och kvalitet certifierad Flygbild över anläggningen i Boden. 35 ÅR AV ERFARENHET VÄRMER VÄRLDEN! Med över 35 års erfarenhet och med

Läs mer

BlackStar. Bio Comfort 100 step modulated Version 6.31 Woody generation

BlackStar. Bio Comfort 100 step modulated Version 6.31 Woody generation BlackStar Bio Comfort 100 step modulated Version 6.31 Woody generation EN303-5 & EN15270 godkänd på DTI. Godkendt til trykekspansion. Energi, Miljö märkning A.A. SCEAB www.biocomfort.se Sid: 1 Innehålls

Läs mer

www.greenenergy.nu Bruksanvisning havrebrännare Ver. 2.61 Säkerhetsföreskrifter

www.greenenergy.nu Bruksanvisning havrebrännare Ver. 2.61 Säkerhetsföreskrifter www.greenenergy.nu Bruksanvisning havrebrännare Ver. 2.61 Säkerhetsföreskrifter Brännaren skall vara ansluten till panna med fri passage genom rökgaskanalen. bränslet skall förvaras fuktfritt och vara

Läs mer

Spiskassetter. Modell SK1000, SK2000

Spiskassetter. Modell SK1000, SK2000 Spiskassetter Modell SK1000, SK2000 INNEHÅLLSFÖRTECKNING TEKNISK SPECIFIKATION...11 CERTIFIKAT...12-2 - ALLMÄNT Viktigt! Denna monteringsanvisning med tillhörande eldningsinstruktion skall sparas! VIKTIGA

Läs mer

Thermorossi H20 14 Easy

Thermorossi H20 14 Easy Thermorossi H20 14 Easy Thermorossi är ett norditalienskt företag som tillverkar pelletskaminer av mycket hög kvalitet. Företaget tillverkar även vedeldade och pelletseldade pannor, vedkaminer och vedspisar.

Läs mer

Köksspis Bruzaholm 30

Köksspis Bruzaholm 30 Skötsel- och Monteringsanvisning Köksspis Bruzaholm 30 Läs noggrant igenom hela monteringsanvisningen innan du påbörjar installationen!! Manual 32-8700 Köksspis Bruzaholm Nr 30 rev. 2012-02 Sida 1 (6)

Läs mer

Kombinera. ackumulatorer AQUALUX ACKTANK. Kombinera värmekällor för billig uppvärmning

Kombinera. ackumulatorer AQUALUX ACKTANK. Kombinera värmekällor för billig uppvärmning Kombinera ackumulatorer AQALX ACKTANK Kombinera värmekällor för billig uppvärmning Shuntpaket ingår ej Lagra värmen i vatten GÖR VÄRMESYSTEMET FRAMTIDSÄKERT! En ackumulatortank innehåller vatten och har

Läs mer

En värmekälla för hela huset

En värmekälla för hela huset VÄRME NÄRA DIG En värmekälla för hela huset Värme i din närhet Det finns många fördelar med att installera en pelletskamin i huset, jämfört med vedkaminer som endast har för syfte att var mysig, men sällan

Läs mer

ALPHA COMBI. Allbränslepanna för ved, pellets, olja och el med kopparfodrad varmvattenberedare. Villapanna PBD SE 0824-4

ALPHA COMBI. Allbränslepanna för ved, pellets, olja och el med kopparfodrad varmvattenberedare. Villapanna PBD SE 0824-4 PBD SE 0824-4 Villapanna 7 ALPHA COMBI 639168 ALPHA COMBI FLIK 6, 7 FLIK 8 FLIK 9 FLIK 10 Allbränslepanna för ved, pellets, olja och el med kopparfodrad varmvattenberedare ALPHA COMBI är en toppansluten

Läs mer

Vedeldningspolicy. Policy. Dokumentansvarig: Miljöchef Beredande politiskt organ: Miljö och byggnadsnämnden

Vedeldningspolicy. Policy. Dokumentansvarig: Miljöchef Beredande politiskt organ: Miljö och byggnadsnämnden Vedeldningspolicy Policy Diarienummer: KS2016/0270 Dokumentansvarig: Miljöchef Beredande politiskt organ: Miljö och byggnadsnämnden Beslutad av: Kommunfullmäktige Datum för beslut: 2016-06-16 Giltighetstid:

Läs mer

Bruksanvisning & Manual. Pelletsbrännare 20 120 kw

Bruksanvisning & Manual. Pelletsbrännare 20 120 kw Bruksanvisning & Manual Pelletsbrännare 20 120 kw Innehållsförteckning TEKNISKA DATA... 5 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 6 Förbud... 6 Kontrollera att:... 6 MONTERINGSINSTRUKTION... 7 STYRSYSTEM OCH INJUSTERING...

Läs mer

Pressmapp. Fröling Heizkessel- und Behälterbau GmbH Industriestraße 12 A-4710 Grieskirchen. Internet: www.froeling.com e-mail: info@froeling.

Pressmapp. Fröling Heizkessel- und Behälterbau GmbH Industriestraße 12 A-4710 Grieskirchen. Internet: www.froeling.com e-mail: info@froeling. Pressmapp Fröling Heizkessel- und Behälterbau GmbH Industriestraße 12 A-4710 Grieskirchen Internet: www.froeling.com e-mail: info@froeling.com Peter Norrbin Tel. +46 (70) 203 85 50 peter.norrbin@telia.com

Läs mer

Installations- och användningsmanual. Zaragoza

Installations- och användningsmanual. Zaragoza Installations- och användningsmanual Zaragoza Bäste Kund, Tack för att Ni valde en kamin från Kaminexperten. Denna produkt kommer ge Er många år av trivsel och värme. För att få optimal livslängd är det

Läs mer

Thermorossi H20 18 Easy

Thermorossi H20 18 Easy Thermorossi H20 18 Easy Thermorossi är ett norditalienskt företag som tillverkar pelletskaminer av mycket hög kvalitet. Företaget tillverkar även vedeldade och pelletseldade pannor, vedkaminer och vedspisar.

Läs mer

170 011 61 05-05. Installations- och skötselanvisning. Parca 300. Kökspanna

170 011 61 05-05. Installations- och skötselanvisning. Parca 300. Kökspanna 170 011 61 05-05 Installations- och skötselanvisning Parca 300 Kökspanna 1 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Installatonsbevis... 4, 5, 6 01. Innan ni börjar elda...7 02. Eldning... 7 med ved med koks med olja eller

Läs mer

NSP 54 Gjutjärnskamin

NSP 54 Gjutjärnskamin Installations- och användaranvisning NSP 54 Gjutjärnskamin NSP Brasvärme -funktion och design Bra att veta före installation Egen härd guld värd! Tack för att Du valde en produkt från oss. Den kommer att

Läs mer

MANUAL FÖR RB20. Det är viktigt att du läser igenom manualen så du på ett enkelt sätt kan installera brännaren och starta den

MANUAL FÖR RB20. Det är viktigt att du läser igenom manualen så du på ett enkelt sätt kan installera brännaren och starta den MANUAL FÖR RB20 Det är viktigt att du läser igenom manualen så du på ett enkelt sätt kan installera brännaren och starta den 1 2 3 4 5 6 7-9 10 11 Innehåll Montering och kontroll Skorstensspjäll och START

Läs mer

BioAir. Varmluftspanna. Datum 151202, rev 0

BioAir. Varmluftspanna. Datum 151202, rev 0 BioAir Varmluftspanna Datum 151202, rev 0 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 ALLMÄN VIKTIG INFORMATION... 3 LÄS NOGA IGENOM DENNA INSTRUKTION INNAN PANNAN STARTAS... 3 GARANTIVILLKOR... 3 LEVERANSKONTROLL...

Läs mer

Information om fastbränsleeldning

Information om fastbränsleeldning Information om fastbränsleeldning Vid eldning i lokal eldstad, braskamin, öppen spis och kakelugn, är det inte ovanligt att grannar störs av röken. Utsläpp från vedeldning innehåller flera miljö- och hälsoskadliga

Läs mer

INSTALLATIONS-, BRUKS- OCH SERVICEINSTRUKTIONER

INSTALLATIONS-, BRUKS- OCH SERVICEINSTRUKTIONER 1 INSTALLATIONS-, BRUKS- OCH SERVICEINSTRUKTIONER 1. OBSERVERA Tulimax STK8-STK5 centralvärmepannorna är ekonomiska och driftsäkra vid uppvärming av fastigheter. Tulimax-pannorna är i första hand konstruerade

Läs mer

Vedeldning. MBIO - energiteknik AB 2000.03 6:1

Vedeldning. MBIO - energiteknik AB 2000.03 6:1 Vedeldning ATT ELDA MED VED HAR GAMLA TRADITIONER, men på senare år har vedeldningen ifrågasatts på grund av de höga utsläppen av oförbrända ämnen som är både miljöskadliga och hälsovådliga. Kritiken är

Läs mer

UNICONFORT GLOBAL. - Powered by Swebo.

UNICONFORT GLOBAL. - Powered by Swebo. UNICONFORT GLOBAL - Powered by Swebo. Den nuvarande energi politiken grundas uteslutande på att användningen av fossila bränslen inte längre kan fortsätta. Ur miljömässig synpunkt är användningen av de

Läs mer

Funderar du på att skaffa ny braskamin? Vill du få lägre uppvärmningskostnader? Jämför då med pellets!

Funderar du på att skaffa ny braskamin? Vill du få lägre uppvärmningskostnader? Jämför då med pellets! Funderar du på att skaffa ny braskamin? Vill du få lägre uppvärmningskostnader? Jämför då med pellets! Miljö/luft. Vedkamin. Vedeldning är en populär uppvärmningsform och kommer troligen även i framtiden

Läs mer

VED- OCH PELLETSPANNOR AV GJUTJÄRN

VED- OCH PELLETSPANNOR AV GJUTJÄRN VED- OCH PELLETSPANNOR AV GJUTJÄRN gjutjärnspannor Mitt i Europa ligger Tjeckien. Landet var under mellankrigstiden en av världens ledande industrinationer. Dess 10,3 milj. invånare är kända som skickliga

Läs mer

VÄRMEPANNOR HPK-RA. 12,5-150kW PELLETS

VÄRMEPANNOR HPK-RA. 12,5-150kW PELLETS VÄRMEPANNOR HPK-RA 1,5-150kW PELLETS Pelletspanna HPK-RA 1,5-160 Över 90% effektivitet! Denna högprestandapanna är tillverkad som en spänningsfri svetsad konstruktion. De värmeisolerade dörrarna i fronten

Läs mer

5 enkla steg. - så här tänder du upp

5 enkla steg. - så här tänder du upp 5 enkla steg - så här tänder du upp Otillräckligt skorstensdrag leder vanligtvis till problem Problem att tända brasan Röknedslag i rummet Sotade glas i braskaminen Elden slocknar Sot och röklukt från

Läs mer

CaminaEcotec Sweden AB - Prislista pellets bostad

CaminaEcotec Sweden AB - Prislista pellets bostad EcoTec Mini Q 20 panna och BioLine 20 8700-15 Mini Q 20 unit -15 paket 35 626 44 532 Inkl. styrning TM3006, svängfäste, anslutningsplåt m snabbfäste, packning. slang, klämmor, reduceringsstos, tätningsband

Läs mer

Solvärmepaket Färdiga paketlösningar

Solvärmepaket Färdiga paketlösningar Solvärmepaket Färdiga paketlösningar 2 Innehållsförteckning 3. Paket med vakuumrörsolfångare 4. Paket med plansolfångare 5. Solpaket med optimaltank 6. Solpaket för varmvattenberedare 7. Solpaket för värmepump

Läs mer

INSTALLATION. Val och bedömning av panna och skorsten. Programmet - funktions beskrivning. Potentiometrarnas placering

INSTALLATION. Val och bedömning av panna och skorsten. Programmet - funktions beskrivning. Potentiometrarnas placering Val och bedömning av panna och skorsten Montering och anslutning Före start Start Programmet - funktions beskrivning Injustering mätning Potentiometrarnas placering Funktionsdiagram Sida 2 3 4 5 6 7 8

Läs mer

Bruksanvisning & Manual Pellets/Flisbrännare Rörligt Roster 30 kw 1500 kw

Bruksanvisning & Manual Pellets/Flisbrännare Rörligt Roster 30 kw 1500 kw Bruksanvisning & Manual Pellets/Flisbrännare Rörligt Roster 30 kw 1500 kw Innehållsförteckning TEKNISKA DATA... 5 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 6 Förbud... 6 Kontrollera att:... 6 MONTERINGSINSTRUKTION... 7

Läs mer

Kundprislista. Ulma2018 ULMA AB. of Sweden

Kundprislista. Ulma2018 ULMA AB. of Sweden Kundprislista Ulma2018 ULMA AB of Sweden PAKETLÖSNINGAR PELLETSELDNING Pelletspaket Ulma Ladd Mini TCA 1 st Ulma2000 TCA2 20 kw pelletsbrännare 1 st Ulma Laddpanna Mini 1 st Rökrör 1 st Matarskruv 1,7

Läs mer

effecta pellets 220/200 Skötsel Service Montering

effecta pellets 220/200 Skötsel Service Montering effecta pellets 220/200 Skötsel Service Montering Rev. 08-09-15 INLEDNING Vi på Effecta tackar för Ert förtroende vad det gäller val av värmepanna. Effecta Pellets 220 är utvecklad för att ge Er maximalt

Läs mer

KMP Neptuni (Konventionell skorsten) Ariterm Sweden AB

KMP Neptuni (Konventionell skorsten) Ariterm Sweden AB KMP Neptuni (Konventionell skorsten) Ariterm Sweden AB Ariterm Sweden AB/Sverige 34 900 kr Två fasta effektlägen 3,1 5,8 kw 93 % 91 % 41 47 db(a) 52 x 58 x 104 cm 100 125 kg 20 25 kg Kan drivas med batteri

Läs mer

Högre mysfaktor. Mikael och Markus, Josef Davidssons Eftr.

Högre mysfaktor. Mikael och Markus, Josef Davidssons Eftr. Köksmästaren Högre mysfaktor Sedan Josef Davidssons Eftr. startade produktion av Smålandsspisen 1896, har vi tagit vedspistraditionen in i 2000-talet och har idag fler järn i elden än någonsin. I vår fabrik

Läs mer

Prextherm RSW. Effektiva stålpannor

Prextherm RSW. Effektiva stålpannor Oktober 2012 Prextherm RSW Effektiva stålpannor Prextherm RSW är en serie säckeldade pannor. De görs av en av de största pannproducenterna i Europa. I de små storlekarna från 92 kw till 1890 kw har pannan

Läs mer

Pelletskaminer. Elisir UPPVÄRMNINGSSYSTEM

Pelletskaminer. Elisir UPPVÄRMNINGSSYSTEM Pelletskaminer Pelletskaminer Kaminer i stilrent utförande, en klädsam möbel, samtidigt som du får en effektiv och jämn värme. Utbudet på pellets kaminer är stort, vi har valt att presentera ett axplock

Läs mer

Uppvärmningspolicy. Antagen av kommunfullmäktige 2006-11-30, 177

Uppvärmningspolicy. Antagen av kommunfullmäktige 2006-11-30, 177 Uppvärmningspolicy Antagen av kommunfullmäktige 2006-11-30, 177 Miljö- och stadsbyggnadskontoret Värnamo kommun Oktober 2006 Policyn ska vara vägledande vid all planering, handläggning och rådgivning som

Läs mer

En ytterst prisvärd semiautomatisk pelletspanna i klass 5.

En ytterst prisvärd semiautomatisk pelletspanna i klass 5. RB ECO serien Med fokus på din bekvämlighet och överlägsen ekonomi En ytterst prisvärd semiautomatisk pelletspanna i klass 5. Full komfort med automatisk pelletspanna Att elda med pellets behöver inte

Läs mer

Företagspresentation

Företagspresentation Företagspresentation En del av BDR Thermea EUROPE ARGENTINA CHINA Baxi Sverige - en del av BDR Thermea BDR Thermea är en ny världsledande koncern inom värmelösningar. BDR Thermea arbetar med: Innovativa

Läs mer

PELLETS SPANNMÅL EL VED OLJA FOCUS

PELLETS SPANNMÅL EL VED OLJA FOCUS PANNOR PELLETS SPANNMÅL EL VED OLJA FOCUS har rätt panna oavsett bränsle. 89% 92% 91% 11-06 ECO NATURE 40 VED MILJÖVÄNLIGT OCH EFFEKTIVT ALTERNATIV NY OCH MODERN VÄRMEPANNA FOCUS Eco Nature 40 är en ny

Läs mer

Elektronikbox till pelletsbrännare Janfire Flex-a

Elektronikbox till pelletsbrännare Janfire Flex-a Elektronikbox till pelletsbrännare Janfire Flex-a R0 SV Janfire 2010 Innehållsförteckning 1 Funktionsbeskrivning...3 1.1 Manöverpanelen...4 1.1.1 Drift indikations dioder...4 1.1.2 Larmdioder...5 1.1.3

Läs mer

EBK. Efterbrännkammare

EBK. Efterbrännkammare EBK Efterbrännkammare EBK håller ihop lågan längre och bidrar till en närmast fullständig förbränning och mycket låga utsläpp. Samtidigt skapar den undertryck som suger avgaser från brännkoppen vilket

Läs mer

den kompletta översikten av företag som levererar utrustning för ved- eller fliseldning i effektintervallet 20 kw - 300 kw

den kompletta översikten av företag som levererar utrustning för ved- eller fliseldning i effektintervallet 20 kw - 300 kw tema: BIOENERGI FÖR FASTIGHET OCH INDUSTRI Extra exemplar av "Fastighetsvärme" beställer du på: bioenergitidningen.se Bioenergi för FASTIGHET och industri den kompletta översikten av företag som levererar

Läs mer

Utvärdering/test av ViessmannVitola200 med BlueFlame pelletsbränare

Utvärdering/test av ViessmannVitola200 med BlueFlame pelletsbränare Äfab rapport 2-12 Utvärdering/test av ViessmannVitola2 med BlueFlame pelletsbränare Bengt- Erik Löfgren; Äfab Benny Windestål; Äfab 22-1-21 Innehållsförteckning 1. Uppdraget 3 2 Metod och genomförande

Läs mer