Bruksanvisning havrebrännare Ver Säkerhetsföreskrifter

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "www.greenenergy.nu Bruksanvisning havrebrännare Ver. 2.61 Säkerhetsföreskrifter"

Transkript

1 Bruksanvisning havrebrännare Ver Säkerhetsföreskrifter Brännaren skall vara ansluten till panna med fri passage genom rökgaskanalen. bränslet skall förvaras fuktfritt och vara tort. Förbud Ombyggnad eller ändringar av brännareldningsutrustningen får inte göras utan tillverkarens skriftliga medgivande. Teknisk data GREEN ENERGY SPANNMÅLSBRÄNNARE Effektområde kw Rekomenderad drifttemperatur ºC Brännarrör värmehärdigt rostfritt stål mm 3 Bränsle mm havre Bränslematning externskruv med fallrör Installationsdata Djup mm 520 Bredd mm 250 Höjd inkl. fallrör mm 540 Vikt kg 18 Golv centrum brännarrör mm 95 Mantelrör Ø mm 156 El-anslutning VAC 220 Skruvmotor VDC 24 Styrsystem VDC 24 Minsta undertryck i skorsten mm vp 1.0 Standardutrusning Askskruv för uraskning av brännaren Ingångar för styrning av extra temp.givare Automatisk eltändning med varmluft Extra utrustning till styrsystemet SMS funktion Automatik för styrning av solfångare Green Energy lämnar 1 års garanti dock inte på omröraren i brännarröret detta den är förbrukningsvara. Enkel installation Green Energy spannmål är konstruerad för att ge dig bekväm, lätthanterad uppvärmning. Brännarröret är lätt att sota och konstruktionen är rejäl. Inte ens om brännaren går på konstant full effekt behöver du aska ur brännaren mer än en gång i veckan till en gång i månaden! Inbyggnadsmåtten är små och kompakta. Det gör att brännaren kan installeras i trånga pannrum eller små pannor.

2 Brännaren är snabb i antändningen av bränslet tiden från att startdosen har fallit ner i brännaren tills det brinner som tar några minuter. Detta beroende på ett effektivt och anpassat element som drivs av brännarens fläkt. VIKTIGT att tänka på är att brännaren skall vara monterad i pannan och alla sina delar så att den luften passera genom tändelementet verkligen gör det på rätt sätt. Detta för att inte tjyvdrag uppstår genom något hål t.ex. Inmatningsröret med överhettningsbrytaren eller genom att brännaren inte är monterad riktigt i pannan då mantelröret förser brännarröret med kylning och luft till förbränningen. Om dessa delar inte är monterade och brännaren ansluts till 220 v kommer tändelementet att brinna sönder eftersom detta kräver kylning från brännarens fläkt. Tändelementet måste då bytas om detta inte beaktas vilket medför en onödig kostnad. MONTERINGSANVISNING 1. Mantelrör med snabbfäste monteras i panna, hur den delen monteras är beroende på panntyp. 2. Brännaren monteras i mantelröret som nu sitter monterad i pannan, och brännaren spänns fast med snabbfästena som är på brännaren dessa är justerbara för att anslutningen skall bli tät. Det är viktigt att montaget blir riktigt så ingen tjuvluft pyser ut mellan brännaren och mantelröret som nu sitter i pannan. 3. Montera medföljande kabeln med kabelskor till pannans termostat som skall sluta när den kallar på värme styrspänningen är 24 VDC. Kabeln är försedd med kabelskor (snabbanslutning) för att underlätta om brännaren måste demonteras. 4. Skruven ansluts till förrådet som inte skall ha en lutning som överstiger 45 graders lutning den bästa lutningen är 37 grader. Efter detta ansluts en slang som skall vara utan armering för att kunna smälta av. Detta är en säkerhetsfunktion. 5. Se till att termostaten är i icke tillslaget läge detta för att förhindra tändförsök innan bränslet matats fram till brännaren. Detta kan ske genom att inte ansluta kabelskorna från brännaren till panntermostaten. 6. Anslut kabeln med stickproppen till överhettningsskyddet och 220 VAC och slå till huvudströmbrytaren på sidan av brännaren, då skall i displayen komma fram en text i den svarta plasten mellan huvudströmbrytare och stickpropp till bränsleskruven sitter även en säkring av glas om 4 A infälld) 7. Mata fram bränslet genom att trycka på den röda ESC knappen tills bränslet ramlar ner i brännaren vilket hörs ganska tydligt. OBS kontrollera rotationsriktningen på skruven så att bränsle matas fram. Om rotationen är fel är det enklas att vända polerna vid brännaren spänningen är 24 VDC för skruvmotorn. 8. Bränslematningen när det gäller spannmål se särskild bif. manual för matning av bränsle. 9. Förslag är att starta med en startdos om och en bränslematning om 1.6-2,5 om skruven har en lutning av ca 37 grader lutningen spelar en viss roll hur mycket bränsle som matas in i brännaren. Inställningen är beroende på skruvlängd och bränslestorlek.

3 10. Anslut termostaten och vrid upp termostaten tills den kallar på värme, brännaren matar nu fram bränsle till startdosen och startar efter några minuter den brinner tills termostaten inte längre kalla på värme då den slår av och inväntar nästa start. När termostaten inte kallar på värme går brännaren över till fyreldning och gör så många fyrmatningar som är inställda, därefter stannar brännaren och återstartar då termostaten kallar på värme. Att låta brännaren brinna på fyreldning sparar omröraren och tändelement det ger också mindre beläggningar på brännarröret och omröraren. Det ryker kraftigt när havren startar första gången vilket också är en orsak till att det är bäst att brännaren får gå på fyreldning så mycket som möjligt. 11. Eftersom brännaren är försedd med askutmatning är det inte nödvändigt att aska ur brännaren varje vecka. Det är dock nödvändigt att ca 1 gång i veckan tillse att brännarens hål i brännarrör inte blir igensatta av sintrat material askas i så fall ur detta. Viktigt är att det hål som är till för tändelementet i gaveln inne i brännarröret inte blir igensatt av aska eller bränsle. För då kan tändelementet brinna sönder. Kontrollera så att inte aska ansamlas framför brännarrörets mynning eller i pannan som kan skapa mottryck i pannan som kan skada utrustningen och skapa farliga brandgaser med överhettning i fallröret som följd. Om så sker löser överhettningen ut. 12. Startdosen skall inte överstiga ca 0,6 liter. Om dosen är större kan pellets trilla ut ur brännarröret vilket gör att brännaren blir överladdad och explosiva brandgaser bildas. Detta kan medföra explosion och brandrisk som följd. Förråd för bränslet Brännaren är främs framtagen för havre men andra bränslen kan går att elda så som korn, solros, vete, havre går dock bäst med tanke på sintring, askmängd m.m. Hur det brinner beror till stor del på hur kvaliten på spannmålet är. Ett tips för dig som bygger eget förråd i källaren. Förse källargolv med platonmatta för att minimera uppträngande fuktighet från marken. Styrsystem Styrsystemet är programmerbart och kan kundanpassas till speciella funktioner enl. kundens önskemål som tex. Extra termostat, reglerutrustning för solfångare, larmfunktioner m.m. Om högre effekt önskas på brännaren kan detta fås genom att ingång 2 på styrsystemet byglas till +24 VDC, med detta går fläkten på högfart under driftmatningen. Manöverpanelen styrs från knappsatsen på styrsystemet enl. nedan. Justering av bränslematningen och övriga tider för funktioner Tryck på Grå för val av meny för ändring av Startdos, driftmatning, tider, m.m. Val av rad i varje meny görs med eller. Ändra värdena med grå + eller - lås det nya värdet genom att trycka på grön ON. Menyer med kod är till före att inte värden ändras av misstag. För att slå i koden tryck på + eller -, flytta markören med grå pilen åt höger eller vänster, tills koden 1111 syns i fältet. lås värdet med grön On.

4 Det finns 3 typer av larm som kan uppstå i brännaren. Tändfel är det ena larmet och kan orsakas av Att: bränslet inte matats fram till startdosen (bränslet slut) Att: tändelementet inte är OK. Kontrollera att bränsle matas in i brännaren om detta fel uppstår. Bränslefel uppstår då brännaren har tänt och känt eld. Men bränslet har tagit slut under driftmatningen. Kontrollera att hålet för fotocellen som sitter (klockan 11.00) i gavelen på brännarröret och är 7 mm inte är igensatt på något sätt. Kontrollera om bränsle matas fram och finns i bränsleskruven genom att tvångsmata fram bränsle med röd esc. Överhettning uppstår av att hetluft kommer upp i fallröret till brännaren och att bimetalltermostaten bryter kretsen då temperaturen uppnår 80. Detta kan uppstå om rökgaskanalen, brännarröret är igensatt eller dåligt drag i pannan eller för stor matning av bränsle i förhållande till pannan eller annat som förorsakat stopp. Vid LARM återställs systemet med grön ON, detta gäller alla LARM tänk på att ny startdos matas fram då systemet återställs dra därför ur kontakten till matningen om startdos finns i brännare. Kontrollera först om startdos finns brännaren genom att titta i matningsröret på brännaren eller titta in i brännarröret. Tvångsmatning av bränslet sker med röd ESC. Detta görs då pellets har tagit slut eller första gången då brännaren skall startas. Kontrollera alltid brännarröret så inte för mycket bränsle matas fram till startdosen eller till matningen. Detta kan medföra överladdning som följd vilket leder till oren förbränning. Skötselföreskrifter Uraskning måste ske regelbundet då sintring av askan förekommer, bännaren har automatisk askutmatning men tillsyn krävs av brännarröret och dess bränsleskruv. Hålen i brännarröret skall rengöras från beläggningar några gånger per månad eller efter behov. En viss avlagring sker inne i brännarröret detta måste skrapas ur. Brännarröret måste tillses på så sätt att hålen inte sätts igen av sintrat material. Detta görs genom att exenterlåsen lossas på brännaren och dra ut brännaren ur mantelröret. Sota ur manteröret. Kontrollera att hålet för fotocellen som sitter (klockan 11.00) i gavelen på brännarröret och är 7 mm inte är igensatt på något sätt. Detta kan leda till bränslefel alt. tändfel. För att beläggningarna lätt skall lossna kan brännarröret ställas i vatten vilket löser beläggningen lätt och effektivt. Se dock till att tändelementet inte kommer i vattnet då detta kan leda till kortslutning i tändelementets lindning. Hålet för varmluften som sitter inne i brännarrörets gavel får inte vara igensatt med beläggning utan måste tillses att hålet är fritt från sot använd gärna dammsugare eller ställ brännaren med brännarröret nedåt mot golvet för att sotpartiklarna skall ramla ur. Viktigt är att tändelementet inte får in sot eller kolpartiklar!! Detta kan medföra kortslutning i elementtrådarna då dessa är öppna. Se hemsidan efter mer info eller nyheter eller ring ,

5 Jörgen Andersson

Bruksanvisning & Manual. Pelletsbrännare 20 120 kw

Bruksanvisning & Manual. Pelletsbrännare 20 120 kw Bruksanvisning & Manual Pelletsbrännare 20 120 kw Innehållsförteckning TEKNISKA DATA... 5 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 6 Förbud... 6 Kontrollera att:... 6 MONTERINGSINSTRUKTION... 7 STYRSYSTEM OCH INJUSTERING...

Läs mer

Bruksanvisning & Manual Pellets/Flisbrännare Rörligt Roster 30 kw 1500 kw

Bruksanvisning & Manual Pellets/Flisbrännare Rörligt Roster 30 kw 1500 kw Bruksanvisning & Manual Pellets/Flisbrännare Rörligt Roster 30 kw 1500 kw Innehållsförteckning TEKNISKA DATA... 5 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 6 Förbud... 6 Kontrollera att:... 6 MONTERINGSINSTRUKTION... 7

Läs mer

Stoker Boken. Den Svensktillverkade Brännaren från Grästorp. Stokerboken - Din guide till lägre uppvärmningskostnader

Stoker Boken. Den Svensktillverkade Brännaren från Grästorp. Stokerboken - Din guide till lägre uppvärmningskostnader Stoker Boken Den Svensktillverkade Brännaren från Grästorp Stokerboken - Din guide till lägre uppvärmningskostnader Inledning Sonnys svensktillverkade stoker går att koppla till de flesta i dag förekommande

Läs mer

Opop H418/Bio Comfort Trä Pelletspanna

Opop H418/Bio Comfort Trä Pelletspanna Opop H418/Bio Comfort Trä Pelletspanna 100 stegs modulerande drift Woody Generation EN 303-5 godkänd av DTI (Danish Technological Institute). Godkänd til trykekspansion. Miljö, Energi klass A.A. MONTERINGSVÄGLEDNING

Läs mer

70 RB 50 RB 0 2 b Y L I N D Q U I S T H E A T I N G RB

70 RB 50 RB 0 2 b Y L I N D Q U I S T H E A T I N G RB b Y L I N D Q U I S T H E A T I N G RB20 RB50 RB70 R B - P e l l e t s b r ä n n a r e... ger dig en koldioxidneutral eldning och bidrar inte till global uppvärmning eller klimatförändringar. Askan kan

Läs mer

Problemhantering för pelletskaminer

Problemhantering för pelletskaminer Problemhantering för pelletskaminer Innehåll Kaminen startar inte (displayen är svart)... 2 Kaminen tänder inte... 3 Det matas ingen pellets... 4 Kaminen brinner inte bra... 5 Kaminen sotar... 6 Kaminen

Läs mer

Allmän viktig information... 2 Säkerhetsföreskrifter... 2 Funktionsbeskrivning... 3. Brännaren... 3 Styrboxen... 4 Skruv... 4

Allmän viktig information... 2 Säkerhetsföreskrifter... 2 Funktionsbeskrivning... 3. Brännaren... 3 Styrboxen... 4 Skruv... 4 Innehållsförteckning Allmän viktig information... 2 Säkerhetsföreskrifter... 2 Funktionsbeskrivning... 3 Brännaren... 3 Styrboxen... 4 Skruv... 4 Ingående komponenter... 5 Kretskort 4.1 24V fläkt... 6

Läs mer

Elektronikbox till pelletsbrännare Janfire Flex-a

Elektronikbox till pelletsbrännare Janfire Flex-a Elektronikbox till pelletsbrännare Janfire Flex-a R0 SV Janfire 2010 Innehållsförteckning 1 Funktionsbeskrivning...3 1.1 Manöverpanelen...4 1.1.1 Drift indikations dioder...4 1.1.2 Larmdioder...5 1.1.3

Läs mer

Nya möjligheter att värma med pellets

Nya möjligheter att värma med pellets Nya möjligheter att värma med pellets En ren besparing för dig och naturen ULMA AB of Sweden Nya möjligheter att värma med pellets Med en pelletsbrännare behåller man husets ventilation så som huset är

Läs mer

Drift och underhåll AgroTec-brännaren

Drift och underhåll AgroTec-brännaren Drift och underhåll AgroTec-brännaren INSTRUKTIONSBOK FÖR MODELL AGROTEC MED MAXEFFEKT ca 20 kw Förvara denna instruktionsbok väl så att den är lätt tillgänglig för framtida behov. Läs igenom instruktionsboken

Läs mer

BlackStar. Bio Comfort 100 step modulated Version 6.31 Woody generation

BlackStar. Bio Comfort 100 step modulated Version 6.31 Woody generation BlackStar Bio Comfort 100 step modulated Version 6.31 Woody generation EN303-5 & EN15270 godkänd på DTI. Godkendt til trykekspansion. Energi, Miljö märkning A.A. SCEAB www.biocomfort.se Sid: 1 Innehålls

Läs mer

NyMo. Användarmanual för Pelletsbrännare NyMo 200 & 150

NyMo. Användarmanual för Pelletsbrännare NyMo 200 & 150 2010/08/ Utg.1 Användarmanual för Pelletsbrännare NyMo 200 & 150 NyMo Energiprodukter AB Bröksmyravägen 33 826 40 SÖDERHAMN Telefon: 0270-168 00 info@nymoenergiprodukter.se www.nymoenergiprodukter.se Funktionsstyrning

Läs mer

Bruksanvisning för Nordic lackboxar GL1000, GL3000 och GL4000

Bruksanvisning för Nordic lackboxar GL1000, GL3000 och GL4000 Bruksanvisning för Nordic lackboxar GL1000, GL3000 och GL4000 Sida 1 Översikt: 2. Innehåll 3. Teknisk data 4. Funktionsbeskrivning 5. Manöverpanel funktioner/indikatorer 6. Bild av manöverpanel 7. Procedur

Läs mer

Din manual JANFIRE NH http://sv.yourpdfguides.com/dref/2471364

Din manual JANFIRE NH http://sv.yourpdfguides.com/dref/2471364 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för JANFIRE NH. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

Bruksanvisning Janfire Pelletspanna

Bruksanvisning Janfire Pelletspanna Bruksanvisning Janfire Pelletspanna 11899027 R2 SV Janfire 2010 Innehållet i denna publikation kan när som helst ändras utan föregående varsel som följd av den fortlöpande utvecklingen inom metodik, konstruktion

Läs mer

Osby PB2 350 till 3000 kw

Osby PB2 350 till 3000 kw Osby PB2 350 till 3000 kw Helautomatisk fastbränslepanna Osby PB2 är en helautomatisk fastbränslepanna avsedd för eldning med torra träbränslen typ pellets, briketter och flis. Pannans automatiska sotning

Läs mer

Installations- och skötselanvisning

Installations- och skötselanvisning OPEX Installations- och skötselanvisning 2009-05-01 www.trebem a.se Innehåll Leveransomfattning...2 Komponentförteckning...2 Installation Pannrum och skorsten...3 Rökrörsanslutning...3 Elektrisk installation...3

Läs mer

HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll

HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll 7-001 Dispenser Tallriksdispenser omställbar HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll Doc. nr. 521 11 74 Edition1 2010/02 Om handboken I den här handboken hittar du all information som

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

ÅF-manual för styrsystem 3002 till kamin Tyr.

ÅF-manual för styrsystem 3002 till kamin Tyr. 2012-02-15 Sida: 1 / 12 ÅF-manual för styrsystem 3002 till kamin Tyr. Status: Drift Rumstemp Konvektion Drifttid 20.0 C AUTO 234 tim 2012-02-15 Sida: 2 / 12 Innehållsförteckning Inledning 2 2. Inkoppling

Läs mer

TORSBY-UGNEN AB MANUAL PELLETSBRÄNNAREN TB MINI Rev nr Datum Sidan TBM:11.1 2005-10-04 1 (17) PELLETSBRÄNNAREN TB MINI

TORSBY-UGNEN AB MANUAL PELLETSBRÄNNAREN TB MINI Rev nr Datum Sidan TBM:11.1 2005-10-04 1 (17) PELLETSBRÄNNAREN TB MINI TBM:11.1 2005-10-04 1 (17) PELLETSBRÄNNAREN TB MINI TBM:11.1 2005-10-04 2 (17) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄNT... 3 1.1 UPPBYGGNAD OCH FUNKTION... 3 1.1.1 Vitala delars namn och placering... 3 1.1.2 Uppstartsförlopp...

Läs mer

Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare TAV-15/20

Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare TAV-15/20 Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare TAV-15/20 Hjälmarödsvägen 15 277 32 Kivik Sweden Tel: 0414-41 42 60 E-post: info@kylprodukter.se www.kylprodukter.se Torkrumsavfuktare TAV-15/20 TAV-15

Läs mer

Byte av termostat och övertemp.säkring. 3 Inställning av termostat Återställning av övertemp.säkring Byte av tub, byte av elpatron

Byte av termostat och övertemp.säkring. 3 Inställning av termostat Återställning av övertemp.säkring Byte av tub, byte av elpatron 01 Monteringsanvisning reservdelar, tillbehör Innehåll: sid Byte av termostat och övertemp.säkring Inställning av termostat Återställning av övertemp.säkring Byte av tub, byte av elpatron 4 Inspektion

Läs mer

LUFTKONDITIONERING PORTABLA AGGREGAT DRIFT OCH SKÖTSEL INSTRUKTION

LUFTKONDITIONERING PORTABLA AGGREGAT DRIFT OCH SKÖTSEL INSTRUKTION DRIFT OCH SKÖTSEL INSTRUKTION Flipperice 0307 EG 1. FÖRSTA STARTEN Vi gratulerar till Ert val av FRAL luftkonditionering. UPPACKNING. FRAL s portabla luftkonditionering levereras i fabrikspackad kartong,

Läs mer

MANUAL FÖR RB20. Det är viktigt att du läser igenom manualen så du på ett enkelt sätt kan installera brännaren och starta den

MANUAL FÖR RB20. Det är viktigt att du läser igenom manualen så du på ett enkelt sätt kan installera brännaren och starta den MANUAL FÖR RB20 Det är viktigt att du läser igenom manualen så du på ett enkelt sätt kan installera brännaren och starta den 1 2 3 4 5 6 7-9 10 11 Innehåll Montering och kontroll Skorstensspjäll och START

Läs mer

TERMOVAR LADDNINGSPAKET

TERMOVAR LADDNINGSPAKET TERMOVAR Laddningspaket (SE) 6.12 TERMOVAR LADDNINGSPAKET MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING Storlekar Rp 25 Rp 32 28 mm klämring Med EPP isolering Med backventil Utan backventil 1(8) TERMOVAR Laddningspaket

Läs mer

BRUKSANVISNING Bio 650 kw

BRUKSANVISNING Bio 650 kw D00160 2011 v.1 BIOUGN BRUKSANVISNING Bio 650 kw För den som använder Mepu-produkten. Tack för att ni har valt en produkt av hög kvalitet tillverkad av Mepu Oy. I över 25 års tid har produkter från Mepu

Läs mer

Instruktion för Sonnys Maskiner AB Stoker.

Instruktion för Sonnys Maskiner AB Stoker. Instruktion för Sonnys Maskiner AB Stoker. Uppstart första gången när stokerugnen är kall. 1 Kontrollera att matarskruven går medsols. Ändring av rotationsriktning görs genom att skifta faserna i motorhandsken.

Läs mer

El-styrningslåda EL 19 Plc

El-styrningslåda EL 19 Plc Funktionsbeskrivning: Succé silo med mittuttag som matar en pellets brännare/panna och är försedd med en dragande alt. skjutande Maflex 90 skruv från mittuttaget som styrs externt. Funktion: Drift 1. Den

Läs mer

Leveransinnehåll. P-30 Pannan till fastbränsle levereras i två delar:

Leveransinnehåll. P-30 Pannan till fastbränsle levereras i två delar: Leveransinnehåll P-30 Pannan till fastbränsle levereras i två delar: Pannkroppen är behandlad med antirost grundfärg och inslaget i plast för att skydda mot transportskador. Asklådan finns under rostret,

Läs mer

Användarmanual - Regulator Mini

Användarmanual - Regulator Mini Användarmanual - Regulator Mini Regulatorn är ämnad för reglering av elektriska handdukstorkar som används till torkning av textilier tvättade i vatten samt till rumsuppvärmning. All annan användning är

Läs mer

Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LAV-15D

Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LAV-15D Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LAV-15D Hjälmarödsvägen 15 277 32 Kivik Sweden Tel: 0414-41 42 60 E-post: info@kylprodukter.se www.kylprodukter.se Luftavfuktare LAV-15D LAV-15D är en

Läs mer

Manual Renblåsning PellX 20 kw / PellX 35 kw

Manual Renblåsning PellX 20 kw / PellX 35 kw Manual Renblåsning PellX 20 kw / PellX 35 kw Gordic Environment AB Box 11, 280 22 Vittsjö 5 INFORMATION... 1 5.1 INLEDNING... 1 5.2 FUNKTIONSPRINCIP... 2 5.3 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 3 5.4 TEKNISKA DATA...

Läs mer

GILLES VÄRMEPANNOR. - Högkvalitativa och helautomatiska pelletspannor.

GILLES VÄRMEPANNOR. - Högkvalitativa och helautomatiska pelletspannor. GILLES VÄRMEPANNOR - Högkvalitativa och helautomatiska pelletspannor. HPK-RA 12,5-160 - Högpresterande pelletspanna. Pannan tillverkas enligt de högsta kvalitetskraven. All svetsning sker så att inga spänningar

Läs mer

S3 DATOR DATIORINKREMENTALGIV

S3 DATOR DATIORINKREMENTALGIV Minimanual för S3-dator. Innehållsförteckning 1. Innan strömmen slås på 2. Hur fungerar tangentbordet? 3. Backup C 4. Fasfel 5. Justering motorskydd 6. Ställa in parametrar i frekvensstyrning 7. Vad krävs

Läs mer

Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LA-60

Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LA-60 Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LA-60 Hjälmarödsvägen 15 277 32 Kivik Sweden Tel: 0414-41 42 60 E-post: info@kylprodukter.se www.kylprodukter.se Luftavfuktare LA-60 LA-60 är en luftavfuktare

Läs mer

BioAir. Varmluftspanna. Datum 151202, rev 0

BioAir. Varmluftspanna. Datum 151202, rev 0 BioAir Varmluftspanna Datum 151202, rev 0 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 ALLMÄN VIKTIG INFORMATION... 3 LÄS NOGA IGENOM DENNA INSTRUKTION INNAN PANNAN STARTAS... 3 GARANTIVILLKOR... 3 LEVERANSKONTROLL...

Läs mer

COFFEE QUEEN. Användarmanual. QUEEN AQUA Table top QUEEN AQUA Golvmodell. U / SE Rev 091214. Serverar kylt vatten och kylt kolsyrat vatten. ... ...

COFFEE QUEEN. Användarmanual. QUEEN AQUA Table top QUEEN AQUA Golvmodell. U / SE Rev 091214. Serverar kylt vatten och kylt kolsyrat vatten. ... ... Användarmanual COFFEE QUEEN QUEEN AQUA Table top QUEEN AQUA Golvmodell Serverar kylt vatten och kylt kolsyrat vatten. Din återförsäljare...... U / SE Rev 091214 1. Innehåll. WATER LINE 1. Innehåll 2 2.

Läs mer

Stoker. Bruksanvisning. Industrigatan 3 467 40 Grästorp Tel: 0514-10505 Fax: 0514-51878 www.sonnys.se info@sonnys.se. Version: 2013-05-06

Stoker. Bruksanvisning. Industrigatan 3 467 40 Grästorp Tel: 0514-10505 Fax: 0514-51878 www.sonnys.se info@sonnys.se. Version: 2013-05-06 Stoker Bruksanvisning Industrigatan 3 467 40 Grästorp Tel: 0514-10505 Fax: 0514-51878 www.sonnys.se info@sonnys.se Version: 2013-05-06 Maskin och personsäkerhet Ägaren, användaren och reparatör skall vara

Läs mer

TERMOMAT. Solvärmeautomatik TM 5 G5 MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING

TERMOMAT. Solvärmeautomatik TM 5 G5 MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING TERMOMAT Solvärmeautomatik TM 5 G5 2005.09 MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING Termomat 5 är en elektronisk differenstemperaturregulator avsedd för styrning av cirkulationspump i solvärmeanläggningar. Den har

Läs mer

HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll. Bordsvärmeri/ Chafings dish 5-007,5-008. Bruksanvisningen i orginal

HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll. Bordsvärmeri/ Chafings dish 5-007,5-008. Bruksanvisningen i orginal 5-007,5-008 Bordsvärmeri/ Chafings dish HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll Bruksanvisningen i orginal Doc. nr. 521 35 12-00 Edition0 2015/02 Om handboken I den här handboken hittar

Läs mer

Spiskassetter. Modell SK1000, SK2000

Spiskassetter. Modell SK1000, SK2000 Spiskassetter Modell SK1000, SK2000 INNEHÅLLSFÖRTECKNING TEKNISK SPECIFIKATION...11 CERTIFIKAT...12-2 - ALLMÄNT Viktigt! Denna monteringsanvisning med tillhörande eldningsinstruktion skall sparas! VIKTIGA

Läs mer

EBK. Efterbrännkammare

EBK. Efterbrännkammare EBK Efterbrännkammare EBK håller ihop lågan längre och bidrar till en närmast fullständig förbränning och mycket låga utsläpp. Samtidigt skapar den undertryck som suger avgaser från brännkoppen vilket

Läs mer

INSTALLATION. Val och bedömning av panna och skorsten. Programmet - funktions beskrivning. Potentiometrarnas placering

INSTALLATION. Val och bedömning av panna och skorsten. Programmet - funktions beskrivning. Potentiometrarnas placering Val och bedömning av panna och skorsten Montering och anslutning Före start Start Programmet - funktions beskrivning Injustering mätning Potentiometrarnas placering Funktionsdiagram Sida 2 3 4 5 6 7 8

Läs mer

0 5 1 RB 99 RB b Y L I N D Q U I S T H E A T I N G 0 7 RB 0 2 RB

0 5 1 RB 99 RB b Y L I N D Q U I S T H E A T I N G 0 7 RB 0 2 RB b Y L I N D Q U I S T H E A T I N G RB20 RB70 RB99 RB150 R B - P e l l e t s b r ä n n a r e... ger dig en koldioxidneutral eldning och bidrar inte till global uppvärmning eller klimatförändringar. Askan

Läs mer

Bruksanvisning. AQUA LINE Typ: AQ V 3000W Art.:

Bruksanvisning. AQUA LINE Typ: AQ V 3000W Art.: Bruksanvisning AQUA LINE Typ: AQ340 230V 3000W Art.: 90 27 791 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg!

Läs mer

Monterings- och bruksanvisning

Monterings- och bruksanvisning Monterings- och bruksanvisning KOTA-KAMIINA 0050 SE Monterings- och bruksanvisning KOTA-KAMIINA 0050 Vi gratulerar till ett lyckat val och tackar för förtroendet till Kotaprodukter. Läs noggrant genom

Läs mer

DP23 Läckagemätare. Innehållsförteckning:

DP23 Läckagemätare. Innehållsförteckning: DP23 Läckagemätare Innehållsförteckning: 1.Översikt...2 2. Mätprincip...3 3. Installation av instrumentet på rökgassystem...4 4. Utför en mätning...5 5. Valbart Mätläge...7 6. Manuellt Mätläge...8 7. Underhåll...8

Läs mer

INSTALLATIONS- OCH BRUKSANVISNING

INSTALLATIONS- OCH BRUKSANVISNING SE INSTALLATIONS- OCH BRUKSANVISNING NARVI ROCKY ELECTRON 600 NARVI ROCKY ELECTRON 600 DELUXE NARVI ROCKY ELECTRON 900 NARVI ROCKY ELECTRON 900 DELUXE 1. ETT PAKET MED ELEKTRISK BASTUUGN INNEHÅLLER: 1.

Läs mer

MATTRANSPORTVAGN METOS TERMIA 1000, 1500 H, HL, I

MATTRANSPORTVAGN METOS TERMIA 1000, 1500 H, HL, I MATTRANSPORTVAGN METOS TERMIA 1000, 1500 H, HL, I Installations- och bruksanvisningar 31.05.2013 3755281 3755280 3755279 3755278 3755277 1. Allmänt...3 1.1. I anvisningarna använda symbolers betydelse...3

Läs mer

Användarmanual CHOCOLINO CAFÉLINO

Användarmanual CHOCOLINO CAFÉLINO Användarmanual CHOCOLINO CAFÉLINO Din återförsäljare U / SE...... Rev. 091006 1. Innehållsförteckning. 1. Innehållsförteckning sid. 2 2. Allmänt 3 3. Översikt av komponenterna front 4 3. Översikt av komponenterna

Läs mer

5-100. Värmehäll infällnad HANDBOK. viktiga handlingar för installation och underhåll. Doc. nr. 521345400 Edition0 2015/09. Bruksanvisningen i orginal

5-100. Värmehäll infällnad HANDBOK. viktiga handlingar för installation och underhåll. Doc. nr. 521345400 Edition0 2015/09. Bruksanvisningen i orginal 5-100 Värmehäll infällnad HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll Bruksanvisningen i orginal Doc. nr. 521345400 Edition0 2015/09 Om handboken I den här handboken hittar du all information

Läs mer

Installationsanvisning och bruksanvisning. Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm)

Installationsanvisning och bruksanvisning. Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Installationsanvisning och bruksanvisning JPF AT ¾ " 2 Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Obs! Läs noga igenom installation och bruksanvisning innan ni monterar och driftsätter detta filter. Viktigt

Läs mer

3. ANVÄNDNING. 3.1 Princip

3. ANVÄNDNING. 3.1 Princip 3. ANVÄNDNING 3.1 Princip LVA enheten är från AZTOgraph AB byggd som en enhet. Inne i enheten finns cirkulationskrets och elskåp. Cirkulationskretsen pumpar vatten ut till respektive användningsområde

Läs mer

/126356/ (26289)

/126356/ (26289) Spisfläkt Sunda-2 991.0545.386/126356/2018-05-02 (26289) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda

Läs mer

Stoker. Bruksanvisning.

Stoker. Bruksanvisning. Stoker Bruksanvisning. Denna svensktillverkade stoker går att koppla till de flesta i dag förekommande pannor, såsom ved eller oljepanna. Stokern är försedd med en kraftig omrörare som säkrar materialtillförseln

Läs mer

DryMaster TS 2120 FL Monterings och bruksanvisning

DryMaster TS 2120 FL Monterings och bruksanvisning DryMaster TS 2120 FL Monterings och bruksanvisning Monterings och bruksanvisning DryMaster TS 2120 FL sida 2 Först: Kontrollera att inga allvarliga transportskador finns på leveransen. Innehåll kartonger:

Läs mer

SWEBO Bioenergy AB Manual pelletsbrännare PB20 Rev nr Datum Sidan PBM1:12 2009-02-25 1 (36) Installations- och skötselanvisningar

SWEBO Bioenergy AB Manual pelletsbrännare PB20 Rev nr Datum Sidan PBM1:12 2009-02-25 1 (36) Installations- och skötselanvisningar PBM1:12 2009-02-25 1 (36) Installations- och skötselanvisningar PBM1:12 2009-02-25 2 (36) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLM ÄNT... 4 1.1 PELLETSFÖRRÅD... 5 1.2 UPPBYGGNAD OCH FUNKTION... 6 1.2.1 Vitala delars

Läs mer

NOSTOP Förråd och matningssystem

NOSTOP Förråd och matningssystem NOSTOP Förråd och matningssystem I Sverige följer de flesta pelletleverantörerna den pelletstandard som anger maximal tillåten andel av finmaterial i pelleten. Trots detta förekommer problem med driftstörningar

Läs mer

MANUAL FÖR KÖKSPANNA braland 21

MANUAL FÖR KÖKSPANNA braland 21 MANUAL FÖR KÖKSPANNA braland 21 Börja med att kontrollera att varan är felfri. Kökspannan braland 21 ger varmt vatten till elementen, golvvärmen etc. Hällen kan användas för matlagning. Den ger också värme

Läs mer

Drift och underhåll Pelletspannan Mini Q

Drift och underhåll Pelletspannan Mini Q Drift och underhåll Pelletspannan Mini Q Godkännande enligt EN303-5 INSTRUKTIONSBOK FÖR EcoTec MiniQ MED MAXEFFEKT 20/25 kw TEKNISKA FAKTA 300 D C H 370 345 290 80 E B A 100 Pannans effekt [kw] Parametrar

Läs mer

Digital nivåkontroll med 3-fas kontaktor för vakuumsug NK1C2

Digital nivåkontroll med 3-fas kontaktor för vakuumsug NK1C2 Digital nivåkontroll med 3-fas kontaktor för vakuumsug NK1C2 För automatisk nivåkontroll och transport av pellets och spannmål. Med vakuumstyrning. INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 PRODUKTBESKRIVNING... 1 1.1 INGÅENDE

Läs mer

Användaranvisning FridgeController

Användaranvisning FridgeController Användaranvisning FridgeController Systemet består av Termostatdel Denna används för att välja önskad temperatur Styrenhet Detta är hjärtat i systemet som används för att styra kompressor och fläktar Temperaturgivare

Läs mer

AJ-serien. Ren sinus. omformare. Instruktionsmanual. Awimex International AB Tel: 0414-160 50. Testgatan 1, Box 11 Fax: 0414-165 55

AJ-serien. Ren sinus. omformare. Instruktionsmanual. Awimex International AB Tel: 0414-160 50. Testgatan 1, Box 11 Fax: 0414-165 55 AJ-serien Ren sinus omformare Instruktionsmanual Awimex International AB Tel: 0414-160 50 Testgatan 1, Box 11 Fax: 0414-165 55 272 21 Simrishamn www.awimex.se Innehåll Sid 3 Sid 6 Sid 7 Sid 8 Sid 9 Sid

Läs mer

Utvärdering av förbränningsförsök med rörflensbriketter i undermatad rosterpanna

Utvärdering av förbränningsförsök med rörflensbriketter i undermatad rosterpanna Delrapport 3. Bioenergigårdar Utvärdering av förbränningsförsök med rörflensbriketter i undermatad rosterpanna Norsjö februari 2010 Håkan Örberg SLU Biomassa Teknologi och Kemi Bakgrund Småskalig förbränning

Läs mer

IWABO FASTIGHET 48 kw

IWABO FASTIGHET 48 kw INSTRUKTIONSBOK 2008-09/utg.3 IWABO FASTIGHET 48 kw PELLETSBRÄNNARE Kompletterande manual för servicetekniker/installatörer METRO THERM AB FRANSKAVÄGEN 24 393 56 KALMAR TEL 0480-42 07 30 FAX 0480-42 07

Läs mer

Teknisk manual NASA CLIPPER Wind System

Teknisk manual NASA CLIPPER Wind System Sid 1 0 Teknisk manual NASA CLIPPER Sid 2 Innehållsförteckning Läs detta först... 3 Sammanfattning... 3 Teknisk data... 3 Installation... 4 Varning-viktigt... 4 Display-enhet... 4 Installation av vindgivaren...

Läs mer

RENGÖRINGSMANUAL GREENFIRE

RENGÖRINGSMANUAL GREENFIRE RENGÖRING OCH UNDERHÅLL RENGÖRINGSMANUAL GREENFIRE Kaminen kräver inte särskilt mycket rengöring om du använder pellets av god kvalitet. Innan du utför rengöring och/eller underhåll på kaminen ska du kontrollera

Läs mer

TOPLING SASP. Hög kvalitet till RÄTT PRIS!

TOPLING SASP. Hög kvalitet till RÄTT PRIS! TOPLING SASP Hög kvalitet till RÄTT PRIS! SASP Topling är både miljö och kvalitet certifierad Flygbild över anläggningen i Boden. 35 ÅR AV ERFARENHET VÄRMER VÄRLDEN! Med över 35 års erfarenhet och med

Läs mer

Installation, drift och skötsel. Pelletförråd Pelletförråd 200 ver3

Installation, drift och skötsel. Pelletförråd Pelletförråd 200 ver3 Installation, drift och skötsel Pelletförråd 200 2011-03-10 Pelletförråd 200 ver3 PELLETFÖRRÅD 200 Användningsområden 11-03 PELLETFÖRRÅD 200 lämpligt vid matning av pelletsbrännaren Viking Bio från externt

Läs mer

/126149/ (19195)

/126149/ (19195) Spisfläkt Sunda 991.0384.549/126149/2015-10-02 (19195) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda

Läs mer

Köksspis Bruzaholm 27

Köksspis Bruzaholm 27 Skötsel- och Monteringsanvisning Köksspis Bruzaholm 27 Läs noggrant igenom hela monteringsanvisningen innan du påbörjar installationen!! Manual 32-8500/32-8600 Köksspis Bruzaholm Nr 27 rev 2012-01 Sida

Läs mer

SÄKERHETSFÖRESKRIFTER

SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Spisfläkt Sunda SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda produkten. Spara bruksanvisningen

Läs mer

Användarmanual HVA / HVM. Din återförsäljare. U_SE Rev. 080915 ... ... ...

Användarmanual HVA / HVM. Din återförsäljare. U_SE Rev. 080915 ... ... ... Användarmanual HVA / HVM Din återförsäljare U_SE Rev. 080915 1. Allmänt. HVA/HVM hetvattenautomat Vi gratulerar till ert val av en hetvattenautomat HVA/HVM. Läs igenom bruksanvisningen innan du använder

Läs mer

Installations- och bruksanvisning

Installations- och bruksanvisning EFP Trådlös väggmonterad värmevakt med spisvakt 1-fas (E-nr 1340191 / 1340193) Installations- och bruksanvisning Allmänt EFP Trådlös väggmonterad värmevakt med spisvakt (E-nr 1340191 / 1340193). Värmevakten

Läs mer

Mobil Pelletsvärme Janfire System JET

Mobil Pelletsvärme Janfire System JET (1/7) Mobil Pelletsvärme Janfire System JET (2/8) Mobil Pelletsvärme Janfire System JET Janfire System Jet har sedan företagets start 1983 varit den dominerande grenen av företaget. Under den tid då pellets

Läs mer

Funktion. Katastrofskyddet är ett sk. självövervakande katastrofskydd med en redundant, elektronisk tvåkanalskonstruktion.

Funktion. Katastrofskyddet är ett sk. självövervakande katastrofskydd med en redundant, elektronisk tvåkanalskonstruktion. Drift- och skötselanvisning. Katastrofskydd ERK-S Självövervakande katastrofskydd typ ERK-S. Apparatskåp. Apparatskåpet är i plug-in-utförande, för vägg eller panelmontage (litet rack). Det består av strömförsörjningsenhet

Läs mer

Cirkulerande varmvattensystem 220V Gjutjärns modell. 2016

Cirkulerande varmvattensystem 220V Gjutjärns modell. 2016 Bruksanvisning Art.: 9027791 Cirkulerande varmvattensystem 220V Gjutjärns modell. 2016 Cirkulerande varmvattensystem Aqualine Art.: 9027791 Cirkulerande varmvattensystem för frostskydd av vattenkoppar

Läs mer

Easy wash Portabel tvätt

Easy wash Portabel tvätt Easy wash Portabel tvätt Art.nr. T95-05 Låg vattenförbrukning och högt vattentryck Låg energiförbrukning miljövänlig Portabel, långlivad, säker och stänkskyddad I hushållet: Badrum, diskbänk, husdjur,

Läs mer

Pellets. naturlig värme. Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme. www.pellsam.se

Pellets. naturlig värme. Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme. www.pellsam.se Pellets naturlig värme Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme www.pellsam.se Pellets naturlig värme Pellets är en naturlig uppvärmningsform som kombinerar en mycket

Läs mer

INSTALLATIONS- ANVISNING

INSTALLATIONS- ANVISNING INSTALLATIONS- ANVISNING Styrning CC05 för Pelletskamin K6 ARITERM SWEDEN AB Installationsanvisning - 2010.04.09- Sida 1/15 ARITERM SWEDEN AB Installationsanvisning - 2010.04.09- Sida 2/15 Innehållsförteckning

Läs mer

AKRON BIO400/BIO400+ FLISPANNA

AKRON BIO400/BIO400+ FLISPANNA PRODUKTSPECIFIKATION 4390 0014 utg 3 150624 1 AKRON BIO400/BIO400+ FLISPANNA 1 Funktion 1.1 Generellt Akron Bio400 är en fliseldad varmluftspanna med en nominell effekt på 400-1000 kw värme beroende på

Läs mer

Bruksanvisning Pelletsbrännare Janfire Flex-a med Externskruv

Bruksanvisning Pelletsbrännare Janfire Flex-a med Externskruv Bruksanvisning Pelletsbrännare Janfire Flex-a med Externskruv 11899064 R2 SV Janfire 2009 Innehållet i denna publikation kan när som helst ändras utan föregående varsel som följd av den fortlöpande utvecklingen

Läs mer

Bruksanvisning. deviheat 550

Bruksanvisning. deviheat 550 SE Bruksanvisning deviheat 550 Ž Innehåll Inledning 3 Introduktion av deviheat 550 4 Funktioner för deviheat 550 6 Normala inställningar 7 Inställning av ur och veckodag 10 Programmering av timer 11 Garantibevis

Läs mer

PX21 - Pelletsbrännare 20kW

PX21 - Pelletsbrännare 20kW Version 0501:9 Installations- och skötselanvisning PX21 - Pelletsbrännare 20kW INNEHÅLL 1. Beskrivning...3 2. Installation...3 3. Elinstallation...5 4. Uppstart och inställningar...7 5. Ackumulatortank...8

Läs mer

Monterings- anvisning

Monterings- anvisning GB Monteringsanvisning 2 Installation instructions 8 Monterings- anvisning Fläkt 2000 - C 500 Fan 2000 - C 500 www.contura.eu 2 Fläkten passar inte till Contura 580. Allmänt Läs noggrant igenom hela monteringsanvisningen

Läs mer

Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LA-6D

Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LA-6D Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LA-6D Hjälmarödsvägen 15 277 32 Kivik Sweden Tel: 0414-41 42 60 E-post: info@kylprodukter.se www.kylprodukter.se Luftavfuktare LA-6D LA-6D är en luftavfuktare

Läs mer

MANUAL FÖR VATTENMANTLAD KÖKSSPIS braland 25

MANUAL FÖR VATTENMANTLAD KÖKSSPIS braland 25 MANUAL FÖR VATTENMANTLAD KÖKSSPIS braland 25 Börja med att kontrollera att varan är felfri. Kökspannan braland 25 ger varmt vatten till elementen, golvvärmen etc. Hällen kan användas för matlagning. Den

Läs mer

Bruksanvisning PelliStore PCS (Pellets Comfort Solution)

Bruksanvisning PelliStore PCS (Pellets Comfort Solution) Bruksanvisning PelliStore PCS (Pellets Comfort Solution) 11899026 R2 SV Janfire 2008 Innehållet i denna publikation kan när som helst ändras utan föregående varsel som följd av den fortlöpande utvecklingen

Läs mer

Biobränslepannor. 10kW-3,5MW

Biobränslepannor. 10kW-3,5MW Biobränslepannor 10kW-3,5MW REKA-HKRST 100-3500kW (max 30% fukthalt) REKA HKRST har rörligt roster och kan eldas med de flesta skruvbara bränslen med maximal fukthalt på 30%. n är tillverkad av högkvalitativt

Läs mer

El-styrningslåda EL 23 plc

El-styrningslåda EL 23 plc Beskrivning: Alt. 1. Succé silo med mittuttag som matar en pelletsbrännare/panna. Försedd med en separat, dragande alt. skjutande Maflex90-skruv från mittuttaget. Funktion: Drift 1. Den höger/vänstergängade

Läs mer

Spisfläkt Trinda ECe

Spisfläkt Trinda ECe Spisfläkt Trinda ECe SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda produkten. Spara bruksanvisningen

Läs mer

Mobil Aircondition. Svensk Bruksanvisning. Best.nr. 5020

Mobil Aircondition. Svensk Bruksanvisning. Best.nr. 5020 Mobil Aircondition Svensk Bruksanvisning Best.nr. 5020 Innehållsförteckning Instruktion 1 Kontrollpanel - funktioner 2 Fjärrkontroll 4 Rengörning - förvaringsfack 5 Felsökningsguide 6 Installationsinstruktioner

Läs mer

Så funkar EcoDry MANUAL. Fakta EcoDry: OBS. Läs igenom hela manualen innan montering påbörjas.

Så funkar EcoDry MANUAL. Fakta EcoDry: OBS. Läs igenom hela manualen innan montering påbörjas. MANUAL OBS. Läs igenom hela manualen innan montering påbörjas. Så funkar EcoDry Porslin Porslin är mycket mer hygieniskt och lättare att hålla rent än andra material som plast eller liknande. Urinslang

Läs mer

Bruksanvisning för mentometer DM-230

Bruksanvisning för mentometer DM-230 Bruksanvisning för mentometer DM-230 Vad är DM-230? DM-230 är en mikroprocessorstyrd mentometer som kan användas för att mäta hur många procent av en grupp människor som röstar ja i en viss fråga. Till

Läs mer

AT Multifunktionell luftbehandlingsenhet

AT Multifunktionell luftbehandlingsenhet AT-5461 Multifunktionell luftbehandlingsenhet Säkerhet Läs och spara dessa instruktioner Utrustningen kan användas av barn från 8 år och uppåt och personer med nedsatt fysisk, sensorisk eller mental förmåga

Läs mer

MANUAL FÖR KÖKSPANNA braland 21

MANUAL FÖR KÖKSPANNA braland 21 MANUAL FÖR KÖKSPANNA braland 21 Börja med att kontrollera att varan är felfri. Kökspannan braland 21 ger varmt vatten till elementen, golvvärmen etc. Hällen kan användas för matlagning. Den ger också värme

Läs mer

DryMaster TS 180 E Monteringsanvisning

DryMaster TS 180 E Monteringsanvisning DryMaster TS 180 E Monteringsanvisning Monteringsanvisning DryMaster TS 180 E sida 2 Först: Kontrollera att inga allvarliga transportskador finns på leveransen. Innehåll kartonger: Översta kartongen: Överdel

Läs mer

Användarmanual för kyl och frys aggregat

Användarmanual för kyl och frys aggregat 2013-02-27 Användarmanual för kyl och frys aggregat Instruktions manual för kommersiella aggregat För ett korrekt användande av aggregat fyllda med köldmedium måste denna manual läsas igenom ordentligt

Läs mer

Installationsanvisning. deviheat 550 08095218 01.02

Installationsanvisning. deviheat 550 08095218 01.02 GB SE Installationsanvisning Instruction deviheat 550 08095218 01.02 Ž Innehållsförteckning Installation av deviheat 550 4 Aktivering av deviheat 550 13 Ändring av grundinställning 15 Fabriksinställningar

Läs mer