Vi gör världen lite mindre grå

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vi gör världen lite mindre grå"

Transkript

1 Vi gör världen lite mindre grå

2 2 intelligentare tryckluft intelligentare tryckluft 3 Intelligentare tryckluft Det känns nästan lite förbjudet att bryta av med goda nyheter. Men vi kan inte låta bli. De senaste åren har verksamheten ökat rekordartat både försäljningsmässigt och på servicesidan och med den har också vår omsättning hängt med. Och inga är gladare än våra kunder. De har både sparat pengar och gjort en insats för miljön. Jag tycker att du ska prova vårt gula alternativ? Låt mig ta det i tur och ordning: 1 En investering som sparar pengar Vi levererar marknadens energisnålaste kompressorer för tryckluft. Det är inte bara snack; vi har en unik skruvprofil. Genom att byta ut sina gamla, läckande anläggningar sparar våra kunder hundratusentals kronor om året. Slå gärna en signal så ska jag dra några faktiska siffror för dig som t ex vår outsourcing där du spar mer än vad det kostar (hur otroligt det än låter) eller andra lösningar. 3 Ett samarbete som gör livet roligare Man behöver inte vara tråkig för att vara ett framgångsrikt industriföretag. Vi har kul och det smittar av sig. Det är svårt att inte vara glad när man får jobba hela dagarna med att installera och serva snygga, gula maskiner som gör världen mindre grå och dyster. För över 80 år sedan grundade Carl Kaeser d.ä. en mekanisk verkstad i Coburg, Tyskland. Firman tillverkade till en början bil- och motordelar tar Carl Kaeser beslutet att framöver bygga och utveckla kompressorer. Kaeserkoncernen omsätter idag över 10 miljarder SEK, men är trots sin storlek fortfarande till hundra procent familjeägt! Kaeser Kompressorer har med sina drygt 4000 anställda världen över en mycket stark position på världsmarknaden. I Sverige ligger huvudkontoret i Täby, norr om Stockholm. 2 En anläggning som gör miljön bättre Våra kunder sparar inte bara pengar; de sparar miljön också. Det går åt mindre energi att driva våra kompressorer. Och värmen tas tillvara genom värmeväxlare. Istället för att elda för kråkorna, värmer nu våra kunder nu sina kontor och verkstäder. Vi kallar det helt enkelt för intelligentare tryckluft. Hör gärna av dig till oss om du tror att gult kan vara något för dig också. Bästa hälsningar Torsten Granberg VD Kaeser Kompressorer Sverige

3 4 intelligentare tryckluft intelligentare tryckluft 5 Under en kompressors livslängd ligger energikostnaden på ca 75% av den totala kostnaden. Det gör det både företagsekonomiskt och miljömässigt osmart att inte ta detta på allvar. Om tryckluftskostnadgrönt är skönt KAESER OUTSORCING Vi undrar varför företag förbrukar mer energi än nödvändigt? Klimatförändringarna är en av de största utmaningarna vi står inför. En minskning av energianvändningen i elmotordrivna system är en av prioriteringarna inom EU. Mellan 30-50% av den el vi använder till kompressorer kan sparas genom förbättrad drift och underhåll eller investering i effektivare tryckluftssystem. Åtgärderna är inte bara lönsamma utan bidrar också till att öka kvalitet och tillförlitlighet inom produktionen. Det intressanta för dig att veta är att vi redan är där. Med våra gula kompressorer. Vi har kompressorer med en unik miljö- och energiprofil... Outsourcing När du investerar i en ny tryckluftsanläggning ska du vara säker på att få en stark finansiell lösning. Anskaffning av nya kompressorer eller annan utrustning innebär ofta investeringar som anstränger verksamhetens likviditet. Vi erbjuder anpassade leasing-, hyres-, outsourcing- eller avbetalningslösningar som ger dig bättre likviditet men också andra fördelar som vi gärna berättar mer om. Låt oss befria dig från trötta kompressorer. Fakta kompressorblock med egen profil erna i Europa optimerades skulle man kunna spara upp till 33% och i vissa fall ända upp till 71% i energiåtgång. Det skulle inte bara sänka kostnaderna rejält utan också innebära mindre koldioxidutsläpp. Ett avgörande skäl till att Kaeser Kompressorer har ett definitivt prestandaförsprång är den unika och patenterade Sigmaprofilen. Sigma-rotorerna har högsta kvalitet och är tillverkade med extremt små tillverkningstoleranser. Varje Kaeser kompressor är utrustad med Sigmaprofilen. Vår filosofi är att förse våra skruvkompressorer med stora kompressorblock. Då kan dom köras på lågt varvtal och ändå producera mer tryckluft. Allt för att spara energi och miljö. Enbart Sigma-profilen gör det möjligt att spara upp till 18% energi jämfört med konkurrerande rotorprofiler. Med Kaeser Outsourcing kan du glömma allt vad kompressorer och underhåll heter. För en fast månadskostnad, som går på driftsbudgeten, får du exakt den tryckluft som verksamheten behöver. En ovanligt klok variant av intelligentare tryckluft. Kaeser Outsourcing ger dig kontroll över driftkostnaderna och förser samtidigt verksamheten med den tryckluft som behövs just nu. Du betalar bara per kubikmeter för den tryckluft som används och får en fast månadskostnad som täcker allt. Avtal kan du teckna på valfri tid. Vi installerar en tryckluftsanläggning som passar dina behov, Det är faktiskt inte krångligare än att köpa el. De allra flesta överväger ju inte att köpa ett kraftverk bara för att man behöver el till verksamheten. På samma sätt levererar vi tryckluft ända fram till uttaget.

4 6 intelligentare tryckluft intelligentare tryckluft 7 Låt oss stå för luft, planering, kalkylering, drift, underhåll och service. Så du kan fokusera på annat. CASE Kaeser outsourcing Ovako sparar miljoner. Stålföretaget Ovako i Hofors har sänkt kostnaden för tryckluft med drygt en miljon per år. Lösningen var att lägga över allt på Kaeser Outsourcing. Vi betalar en grundavgift och löpande för exakt så mycket vi använder. Nu har vi full kontroll på kostnaderna, säger Claes-Göran Lindholm på Ovako. Ovako använder tryckluft överallt i verksamheten; från dosering av pulver till stålugnarna, till pneumatiska ventiler, cylindrar och handverktyg. Tidigare hade man tre stora kompressorer, men eftersom behovet av tryckluft är ojämnt fördelat över dygnet gick de ofta på tomgång. Det innebar att 20-30% av energin gick förlorad. Dessutom var det tekniskt krångel med kompressorerna. Idag står det fem mindre kompressorer från Kaeser på Ovako. De är ihopkopplade med ett avancerat styrsystem, vilket ger en effektiv och energisnål förbrukning. Den dagliga tillsynen sköts av Hofors energi och Kaesers serviceteam ser till anläggningen varannan vecka. Det är ett enkelt och robust system som bara går och går. Att insourca blev ett lyft för vår verksamhet, konstaterar Claes-Göran Lindholm på Ovako.

5 8 intelligentare tryckluft intelligentare tryckluft 9 kaeser air services För oss innebär det en helhetssyn på dina behov. Bra service handlar inte bara om att byta olja och filter. Vi hanterar alla typer av kompressorer som finns på marknaden oavsett märke. Oljefritt eller vanliga skruvar, blåsmaskiner, torkar, kolvar, mobilair eller - you name it. Vi ger dig snabb trygg service och framför allt; rätt service var i landet du än har din kompressor! Vi ser till att din maskin alltid får rätt underhåll och att den har de delar som behövs för att fungera optimalt. Teamet som befriar dig från svåra val. I stort sätt var du än befinner dig, så finns något av våra serviceteam i närheten. Med ett serviceavtal i handen har du köpt en bekymmersfri vardag. Vi ger dig fri rådgivning, fasta priser och support - dygnet runt och 24 timmars jour. Våra originaldelar ger dig trygghet och kvalitet. När det gäller reservdelar kompromissar vi aldrig. Vi använder alltid originaldelar. Vi erbjuder även satser med förbrukningsdelar för enklare och säkrare underhåll. Fakta SERVICE Service är en av nycklarna till Kaeser Kompressorers starka framryckning de senaste åren. För vår, servicechef på Kaeser är målet glasklart. Vi ska bli nummer ett i Sverige! På mindre än fyra år har Kaeser Air Services vuxit till över 35 personer. Det har varit en medveten strategi för att etablera närvaro och skapa ett rikstäckande servicenät. Idag är ingen kund längre bort än att teamet snabbt kan vara på plats och leverera utlovad servicenivå. Men det handlar inte bara om att dyka upp hos kunden.det är detaljerna som gör skillnaden. Mycket av vårt jobb är osynligt för kunderna. Det är som när man lämnar bilen på service, man ser inte nya filter och oljebyten. Men har servicefolket städat upp snyggt efter sig och putsat bort smutsfläckar, så är det sådant som märks och uppskattas. När jag går förbi servicegänget som har möte och hör dem skratta och ha kul, då känner jag mig nöjd. Och jag vet att det är något som även våra kunder märker. Vår servicechef hyllar också kunskapen hos teamet som han leder. Inte bara den tekniska kunskapen, utan hur man bemöter kunder och hur folk samarbetar inom gruppen.

6 10 intelligentare tryckluft intelligentare tryckluft 11 Kaeser serviceavtal Ett serviceavtal på rätt nivå. Utan dolda avgifter. Med rätt avtal får du bättre effekt ur din kompressor. Det finns pengar att tjäna på en anläggning som levererar rätt kvalitet på tryckluften. Inga dolda kostnader, inget förbrukningsmaterial, inga tillkommande resor. Vi erbjuder 3- och 5-åriga serviceavtal där allt ingår. Och när vi säger allt, så menar vi verkligen allt! Du får garanti på styrsystemet Sigma Control, elmotor och skruvpaket. Du får en fast kostnad för varje servicetillfälle. En del företag väljer kontroller per tillfälle istället för ett löpande serviceavtal. Kan vara aktuellt om det t ex finns egen personal som kan hantera underhåll. Välj mellan fullservice- eller underhållsavtal. Analysera mera. I slutändan handlar det om ditt företags pengar. Fakta analys ADA - Kaeser Air Demand Analysis mäter exakt vilket behov du har och ger en tydlig bild av vilken utrustning som behövs för att klara av uppgiften. Analysen ger en tydlig profil av ditt företags tryckluftsförbrukning. KESS - Kaeser Energy Saving System bearbetar analysen och ger en bild över tryckluftsförsörjningen som är direkt relaterad till företagets behov och visar möjlig besparingspotential. Air Audit - ADA/KESS analys av det befintliga tryckluftsnätet, läckagekontroll, daggpunktsmätning och upprättande av ritningsunderlag. Total optimering av anläggningen. Allt dokumenteras. Du får allt - svart på vitt. Med rätt analys av din kompressor, slipper du gissa vilket behov du har. För oss är det viktigt att du har tillgång till rätt information. Med relevant data blir det lättare att optimera behovet av tryckluft. Därför har vi utvecklat mätsystem för analys av tryckluftsbehandling. Får din kompressor rätt trimning levererar den högre kapacitet med lägre energiåtgång och ger därmed bättre driftekonomi.

7 12 intelligentare tryckluft intelligentare tryckluft 13 kaeser styrsystem kaeser restoring Håll i ratten. Styr tryckluften snålt Renovera eller köpa nytt? Vad är lönsammast för dig. och smart. Sigma Air Manager ger dig energisnål styrning av tryckluftsanläggningen. SAM är ett automatiserat samkörningssystem med det senaste inom intelligenta IT-system och kontrollteknologi inbyggt. Därför ger Sigma Air Manager betydligt bättre kostnadseffektivitet än konventionella metoder. Inget dataprogram jobbar bättre än den input de fått. I Sigma Air Manager kombinerar vi vårt tryckluftskunnande med modern kommunikationsteknik. Det ger förutom styrning efter behov också tydliga bilder av driftsdata, vilket gör det lätt att jämföra och följa upp exempelvis driftsåtgång eller kapacitetsutnyttjande. SAM finns i en rad olika utföranden, det största med kapacitet att styra och samordna upp till 16 kompressorer. Faktiskt världens första system för samkörning av tryckluftscentraler som fullt ut utnyttjar internets möjligheter. Det ger t ex möjlighet att ansluta till Kaeser Telecare där alla relevanta data från din kompressoranläggning skickas via SMS eller nätet till Kaeser Service Center. Det är inte alltid lätt att få igenom en nyinvestering. Ekonomichefen skakar kanske på huvudet och styrelsen muttrar. Samtidigt ligger du på och vill ha mer tryck i rören. Men lugn, det behöver inte vara så svårt. Ibland kan det faktiskt vara bättre att renovera din befintliga kompressor. Så här går det till: Vi kommer ut och går igenom anläggningen. Du får en rapport och en beräkning kostnaden. Ett fast pris. Om du gillar förslaget sätter vi igång. Behövs en lånemaskin ordnar vi det. Dessutom får du 5 års garanti på all renovering. Om det lönar sig? Ring oss. Vi berättar gärna vad andra har sparat. Vägra acceptera höga värmekostnader. Appropå värme... Visste du att? Man kan utläsa vad det är för temperatur ute genom att lyssna på gräshoppornas spel? Priset på energi fortsätter att skjuta i höjden. Tyvärr finns det inget sätt att undvika det uppvärmning är ett måste. Men betyder det att man måste lära sig leva med ständigt höga värmekostnader? Vi säger nej! Vi har en kostnadseffektiv lösning för att sänka värmekostnaderna: Utnyttja värmen från din kompressor. En investering som betalar sig på kort sikt! Kaeser PTG värmeväxlaren framställer varmvatten på ca 70 grader och är lämplig att koppla till befintligt varmvattensystem. Den kan levereras fabriksmonterad i alla nya Kaeser kompressorer från SM 5,5 kw och större eller kan enkelt monteras i efterhand på alla våra maskiner från ASD 18,5 kw och uppåt. Intresserad? Vårt energiteam hjälper dig att hitta er lösning. 0 - nettoenergiförbrukning. SANT ELLER FALSKT? Värmeåtervinning från kompressorer är sedan länge vanligt inom industrin och en väl fungerande teknik. Hur mycket som kan återvinnas beror på användarens system och dess vattentemperaturer samt att tryckluften normalt alltid önskas vara så kall som möjligt för att kondensvatten skall fällas ut och minska energianvändningen på efterföljande trycklufttorkning. Teoretiska värden är tämligen ointressanta, i praktiken ligger en realistisk värmeåtervinningsgrad mellan % av tillförd effekt. Att 100% av tillförd effekt kan återvinnas, (noll nettoenergiförbrukning) och på så sätt göra tryckluften kostnadsfri finns tyvärr bara i teorin.

8 14 EN intelligentare MINDRE GRÅ VÄRLD tryckluft MED KAESER intelligentare tryckluft 15 kaeser logistics Logistiken. I praktiken. Vår logistikansvarige har koll på det mesta. Från det att ordern på en ny kompressor läggs, tills den står på plats hos kunden, finns den under hans vingar. Dessutom övervakas kundregister, order, lager, ekonomi, fakturering mm. Jag hanterar naturligtvis inte allt själv, men säger samtidigt att man måste veta hur det ser ut överallt. Bara en sådan sak som vår lista med reservdelar. Idag innehåller den ca artiklar och omfattar maskiner som är mer än 25 år gamla! LOGISTIKENS UTMANINGAR Ett av branschens värsta ord är haveri. När en kompressor plötsligt lägger av, krävs det snabbhet och flexibilitet i alla led. Ibland handlar det om skadestånd på miljonbelopp om inte avtalade tidplaner hålls. Då får lösningen kosta vad den vill. Allt går att lösa. Vi hade ett fall där en kompressor havererade i norrland och fabriken stannade. Jag hittade en likadan kompressor på fabriken i Tyskland och lyckades få fram en budbil som kunde ta 1,5 ton. Mitt budskap var tydligt: Kör så det ryker. Kompressorn var framme i Umeå en och en halv dag senare.

9 16 intelligentare tryckluft intelligentare tryckluft 17 Vår teknik och våra innovativa lösningar slår det mesta på fingrarna. Vi kan idag presentera ett unikt produktsortiment där du garanterat får den smartaste lösningen, vare sig du vill ha frekvensstyrt eller en on/ off-lösning, oljefritt eller ej. Det är ditt tryckluftsbehov som avgör vad du väljer inget annat. Våra maskiner finns i en mängd olika utföranden och storlekar. Skruvkompressorer, kolvkompressorer, mobila enheter, blåsmaskiner plus utrustning för tryckluftsbehandling och tillbehör till all vår utrustning. Med oljefria kompressorer sätter vi en ny standard. Vår oljefria serie är resultatet av mer än tio års stenhårt arbete. Vi har inte tagit några genvägar, utan verkligen satsat på att bygga optimala maskiner med prestanda i toppklass och som är mycket ekonomisk att serva jämfört med andra märken på marknaden. Möjlighet till luftkylning på större maskiner Kompressorerna har en kapacitet upp till 52 m 3 /min och ett standardtryck på 4 till 10 bar. I de nya oljefria modellerna DSG-2 och FSG-2 utgörs kärnan av ett robust, tvåstegs kompressorblock med högtryckssteg i kromstål och rotorer med ett specialytskikt. Vi erbjuder även på större maskiner möjlighet till luftkylning. Kylvattenkostnad är ju ofta en bortsedd faktor och dessutom är luftkylt mer miljövänligt - vilket ligger helt i linje med vårt miljötänkande. Några av våra kunder ABB, Scania, Volvo, Electrolux, IFÖ, Air Liguide, Toyota, Nordkalk, Sandvik, Ovako, Gambro, Skanska, Tetra Pak, Cramo, Ramirent

10 18 intelligentare tryckluft intelligentare tryckluft 19 Skruvkompressorer SX till HSD-serien. Kyltorkar. Högeffektiva och energisparande torkar. Tryckdaggpunkt 3 C Kapacitet 0,23 till 83 m 3 /min Tryck upp till 15 bar. Effekt upp till 515 kw System för tryckluftbehandling Filter och kondensatorer CASE ERICSSON RACING TEAM CASE stena recycling Bredvid kylanläggningen, där kolfibrerna förvaras, står en tryckluftskompressor från Kaeser Kompressorer. Rören slingrar sig upp längs det höga taket och dyker ned på tre olika byggstationer i varvet, med ett gäng snabbkopplingar vid varje station. Den bara står där och matar på, säger den ansvarige för bygget av Ericssons V70 båt, man glömmer lätt bort den eftersom det fungerar så felfritt. Vi insåg inte hur viktigt det var från början, utan tog hit en gammal maskin från en uthyrningsfirma. Men det blev en jätteoperation varje gång vi skulle använda den. Dessutom lät den så högt att vi knappt kunde ha den i lokalen. En rundringning ledde Ericsson till vår försäljningsingenjör på Kaeser. Han greppade direkt behovet. De behövde en AirCenter. Det är en maskin vi säljer mycket av och den klarar de flesta utmaningar. En maskin fanns i lager, så vår man var snabbt där och en stund senare hade varvet den tryckluft de behövde. När träpluggen byggdes, som är en exakt kopia av den färdiga båten, så körde fyra, fem personer samtidigt med tryckluftsdrivna klammerpistoler under flera dagar. Det går åt ungefär en miljon klammer till en sådan plugg och då vill det verkligen till att luften fungerar som den ska. Manuell sortering av skrotet hos Stena Recycling i Halmstad har aldrig varit ett alternativ. För att det ska löna sig krävs automatisering och hastighet. Blåsmunstyckena skickar med datorns hjälp rätt material till rätt skrothög. Och för att klara det krävs stora mängder tryckluft. Efter larmet ute i stora hallen, är det tysta susandet i kompressorhallen nästan overkligt. Utrustningen består av två kompressorer från Kaeser, modell DSD 238, och en kyltork, TH451. Kompressorerna levererar vardera 132 kilowatt till en stor ackumulatortank, som matar ett jämt tryck ut till blåsmunstyckena på sorteringsmaskinen. Vi har inte haft tryckfall en enda gång; det ligger jämt och fint på 9 bar, konstaterar underhållsansvarig på Stena Recycling, nöjt och knackar på tankens mätare. Och då händer det ändå rätt ofta att vi kör igång båda maskinerna samtidigt.

11 20 intelligentare tryckluft intelligentare tryckluft 21 Kolvkompressorer Classic, Premium, EPC och industrikompressorer för små som stora behov Mobila kompressorer utan kompromisser. Den nya innovativa kolvkompressorerna AIRBOX och AIRBOX CENTER har fått ett positivt mottagande och då speciellt från de som efterfrågar oljefri tryckluft.airbox är också möjlig att beställa som dentalkompressor. En produkt för de som snabbt önskar en oljefri kompressor i mindre format. N serien Boosters. För tryck upp till 45 bar MobilAir M 13 till M 270 med kapacitet 1,2 till 27 m 3 tryck 7 till 14 bar med patenterad AntiFrost-Control Kaesers mobila kompressorer är kraftfulla och kompakta maskiner som täcker alla behov av tryckluft inom byggbranschen. Vi vågar påstå att vår teknik gör våra produkter energisnålast, något som både gynnar din ekonomi och miljön. Oavsett läge, väderförhållanden eller kapacitetsbehov kan vi erbjuda tystgående kompressorer med hög hållbarhet. Tystgående bygghammare med hög effekt. Tiger Drill Kaesers bygghammare är extra användarvänliga och driftsäkra. Finns med låg luft förbrukning och hög effekt samt med låg vibrationsnivå och ljuddämpning. CASE mobilair När en maskin krånglar ute hos kund måste det gå undan. För en maskinuthyrare är det livsviktigt att snabbt och effektivt lösa problemet. Kan man inte lösa det själv hänger allt på leverantören. Det är den avgörande skillnaden med Kaeser. De går bara in och fixar problemet direkt; det är aldrig några konstigheter.

12 22 intelligentare tryckluft intelligentare tryckluft 23 Energisparande Omega blåsmaskiner. Kaeser reservdelar och underhållsprodukter Det självklara valet för utrymmessnåla och tystgående blås- och vakuumaskiner. Tack vare vårt eget system Kaeser Omega har vi lyckats förena extremt lång livslängd på maskinen och låga driftskostnader. Inga kompromisser när det gäller kvalitet. Vi erbjuder även satser med förbrukningsdelar för enklare och säkrare underhåll Rådgivning Från planering av komplexa tryckluftsanläggningar till individuell rådgivning. Planering Användning av CAD-teknik visar alla detaljer från ventilationssystem, rördragning, elinstallationer etc Med blåsmaskinerna modell DB 166 C och DB 236 C vänder vi blad till ett helt nytt kapitel i historien om lågtrycksmaskinerna. Modellerna är helt omkonstruerade och kan i framtiden utrustas med integrerade effektelsystem som tillval (Y/D start eller steglös varvtalsreglering med frekvensomriktare). Systemlösningar. Skräddarsydda lösningar som fasta eller flyttbara containerinstallationer Sagt om OMEGA En av våra kunder på ett reningsverk sa till mig häromveckan att det syntes tydligt på elmätaren hur mycket energi man sparat. Dom är tysta också så tysta att man utan problem kan stå i kompressorrummet och föra ett samtal. Dessutom är de inte så platskrävande om man tittar på vår nya Compactserie. Detta är några av våra konkurrensfördelar menar vår försäljningsingenjör på Kaeser Kompressorer. Maskinerna kan utnyttjas både till att blåsa och suga (vacuum). Våra Omegamaskiner återfinns såväl i den offentliga som privata sektorn. Inom livsmedelsindustrin används maskinerna tid transport av tex säd, foder, mjöl och socker. Tryckerier använder Omega Blåsmaskiner när de lyfter och särar papper. Entreprenörer använder dem vid pneumatiska transporter (slamsugbilar). Kommunala avloppsreningsverk behöver maskinerna för syresättning och rening av vatten.

13 Huvudkontor Box 7329, Täby Mätslingan 24 Tel: Fax: Göteborg: Halmstad: Helsingborg: Skellefteå: Sundsvall: Söderhamn: Värnamo: Org nr: ISO-certifikat för HK Täby:

Kaeser AirServices Marknadens BÄsTa service Med InTeLLIGenTare TrYCkLUFT

Kaeser AirServices Marknadens BÄsTa service Med InTeLLIGenTare TrYCkLUFT Kaeser AirServices Marknadens BÄSTA SERVICE MED INTELLIGENTARE TRYCKLUFT Bra service handlar inte bara om att byta olja och filter. För oss innebär det att ha en helhetssyn på dina behov. Teamet som befriar

Läs mer

Kaesers lilla gröna. eller konsten att spara energi och miljö med intelligentare tryckluft.

Kaesers lilla gröna. eller konsten att spara energi och miljö med intelligentare tryckluft. Kaesers lilla gröna eller konsten att spara energi och miljö med intelligentare tryckluft. Nu när när miljöfrågorna blir viktigare känner vi oss stolta över att våra kompressorer är energisnålare än något

Läs mer

www.kaeser.com Intelligentare tryckluft

www.kaeser.com Intelligentare tryckluft Intelligentare tryckluft Intelligentare tryckluft Intelligentare tryckluft Det känns nästan lite förbjudet att bryta av med goda nyheter. Men vi kan inte låta bli. De senaste åren har verksamheten ökat

Läs mer

Äntligen höst! YES! Otroligt bra erbjudanden på både maskiner och service + mycket mer. Kampanjperiod 15/9-15/12. kaeser.se

Äntligen höst! YES! Otroligt bra erbjudanden på både maskiner och service + mycket mer. Kampanjperiod 15/9-15/12. kaeser.se Lägre elräkning och mindre koldioxidutsläpp YES! Äntligen höst! Kampanjperiod 15/9-15/12 Otroligt bra erbjudanden på både maskiner och service + mycket mer kaeser.se Hösten ser extra gul ut i år! Det finns

Läs mer

Oljefria kolvkompressorer Serie DENTAL

Oljefria kolvkompressorer Serie DENTAL www.kaeser.com Oljefria kolvkompressorer Serie DENTA kapacitet 65 till 950 l/min Tryck 10 bar Skäl till att välja KAESER dentalkompressorer Som användare förväntar du dig framför allt säker tryckluftsförsörjning

Läs mer

SIGMA AIR UTILITY Betala bara för tryckluften!

SIGMA AIR UTILITY Betala bara för tryckluften! Betala bara för tryckluften! Det hybrida kraftpaketet Betala bara för tryckluften Föreställ dig att din investering i ett nytt tryckluftssystem inte skulle kosta ett öre: du behöver varken använda eget

Läs mer

www.kaeser.com KAESER AIR SERVICES Våra tjänster

www.kaeser.com KAESER AIR SERVICES Våra tjänster KAESER AIR SERVICES Våra tjänster KAESER AIR SERVICES Därför väger våra servicebussar 3 ton 100 % kvalitet och 100 % service Ett av de viktigaste kraven när det gäller tryckluftsförsörjning är högsta möjliga

Läs mer

Atlas Copco Eftermarknadstjänster. Trygga servicelösningar för din verksamhet

Atlas Copco Eftermarknadstjänster. Trygga servicelösningar för din verksamhet Atlas Copco Eftermarknadstjänster Trygga servicelösningar för din verksamhet Air-tjänster för optimal energibesparing Våra energibesparande Air-tjänster kan radikalt minska livscykelkostnaden för din tryckluftanläggning.

Läs mer

Kompressorer till Bil & Verkstad. Människor. Passion. Prestanda.

Kompressorer till Bil & Verkstad. Människor. Passion. Prestanda. Kompressorer till Bil & Verkstad Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Vårt fokus på fordonsindustrin I decennier har Chicago Pneumatics hjärta vurmat lite extra för fordonsverkstadsindustrin.

Läs mer

www.almig.se VARVTALSREGLERADE SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde: 0,18 4,12 m 3 /min 6 145 acfm

www.almig.se VARVTALSREGLERADE SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde: 0,18 4,12 m 3 /min 6 145 acfm www.almig.se VARVTALSREGLERADE SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde: 0,18 4,12 m 3 /min 6 145 acfm 2 INTELLIGENTE DRUCKLUFT MADE IN GERMANY ALMiG Kompressoren GmbH Ett namn som är en garanti för spetsteknikkompetens

Läs mer

Blåsmaskinsanläggningar i serie BB, CB, DB, EB, FB

Blåsmaskinsanläggningar i serie BB, CB, DB, EB, FB Blåsmaskinsanläggningar i serie BB, CB, DB, EB, FB Med globalt erkända OMEGA-PROFILEN Kapacitet 0,5 till 74 m³/min övertryck upp till 1 000 mbar, vakuum ner till 500 mbar COMPACT-blåsmaskiner Ett vägvisande

Läs mer

Kaeser MobilAir. Mobila kompressorer utan kompromisser

Kaeser MobilAir. Mobila kompressorer utan kompromisser Kaeser MobilAir Mobila kompressorer utan kompromisser Kaeser MobilAir Kompressorer utan kompromisser Kraven på moderna byggkompressorer är höga. De ska tillförlitligt och effektivt generera tryckluft,

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte?

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte? 20 vanliga avslutstekniker att använda för att öka din försäljning Du kanske blir förvirrad när du läser det här, men det är alldeles för många säljare som tror och hoppas, att bara för att de kan allt

Läs mer

www.almig.se OlJefrIA, VAttenInsprUtAde skruvkompressorer Luftflöde: 0,86 12,46 m 3 /min 36 440 acfm

www.almig.se OlJefrIA, VAttenInsprUtAde skruvkompressorer Luftflöde: 0,86 12,46 m 3 /min 36 440 acfm www.almig.se OlJefrIA, VAttenInsprUtAde skruvkompressorer Luftflöde: 0,86 12,46 m 3 /min 36 440 acfm 2 IntellIgente druckluft MAde In germany AlMig kompressoren gmbh Ett namn som är en garanti för spetsteknikkompetens

Läs mer

Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt.

Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt. Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt. Välj en leverantör som passar dig Det kan vara viktigare än du tror! Hur mår din port? Kanske är det uppenbart dags

Läs mer

KA - KA PLUS. SKRUVKOMPRESSORER 2,2-7,5 Kw

KA - KA PLUS. SKRUVKOMPRESSORER 2,2-7,5 Kw KA - KA PLUS SKRUVKOMPRESSORER 2,2-7,5 Kw KA - KA PLUS en ny serie teknologiskt avancerade kompressorer är resultatet av en utförlig forsknings- och utvecklingsprocess. Resultatet är en extremt tyst och

Läs mer

Värmeåtervinning Serie PTG, SWT. www.kaeser.com

Värmeåtervinning Serie PTG, SWT. www.kaeser.com Värmeåtervinning Serie PTG, www.kaeser.com Utnyttja värmen skona miljön och spara pengar Varför behövs värmeåtervinning? Uppvärmning med varmluft Egentligen skulle frågan formuleras: Varför behövs inte

Läs mer

Fjärrvärme. Enkel, bekväm och miljöklok uppvärmning. FV-broschyr 2011_ALE&GE_svartplåtbyte.indd 1 2011-05-02 16.06

Fjärrvärme. Enkel, bekväm och miljöklok uppvärmning. FV-broschyr 2011_ALE&GE_svartplåtbyte.indd 1 2011-05-02 16.06 Fjärrvärme Enkel, bekväm och miljöklok uppvärmning FV-broschyr 211_ALE&GE_svartplåtbyte.indd 1 211-5-2 16.6 Nu kan du sänka dina energikostnader! Det finns en rad olika faktorer som påverkar den totala

Läs mer

Någonting står i vägen

Någonting står i vägen Det här vänder sig till dig som driver ett företag, eller precis är på gång att starta upp Någonting står i vägen Om allting hade gått precis så som du tänkt dig och så som det utlovades på säljsidorna

Läs mer

www.almig.se Varvtalsreglerade skruvkompressorer Luftflöde: 0,16 4,27 m 3 /min 6 145 acfm

www.almig.se Varvtalsreglerade skruvkompressorer Luftflöde: 0,16 4,27 m 3 /min 6 145 acfm www.almig.se Varvtalsreglerade skruvkompressorer Luftflöde: 0,16 4,27 m 3 /min 6 145 acfm 2 INTELLIGENTE DRUCKLUFT MADE IN GERMANY ALMiG Kompressoren GmbH Namnet garanterar toppteknologi inom tryckluftsbranschen.

Läs mer

H2O kundservice. Effektiv och säker.

H2O kundservice. Effektiv och säker. Experter för avloppsfri produktion German Engineering H2O kundservice. Effektiv och säker. www.h2o-de.com Vår ambition är att i möjligaste mån minska din arbetsbörda. Därför har kundservice så hög prioritet

Läs mer

Ombyggnader Vi ger din gamla press ett nytt, produktivt liv. Oavsett fabrikat.

Ombyggnader Vi ger din gamla press ett nytt, produktivt liv. Oavsett fabrikat. AP&T CUSTOMER SERVICE Ombyggnader Vi ger din gamla press ett nytt, produktivt liv. Oavsett fabrikat. Börjar din gamla press eller produktionslinje att tappa stinget, kan det vara dags att fundera på en

Läs mer

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk)

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk) Atlas Copco Kompressorer för medicinsk luft (5-22 kw / 7,5-30 hk) Medicinsk luft: Renhet och precision i krävande sjukvårdsmiljöer Inom det viktiga området patientvård krävs en tillförlitlig tryckluftskälla

Läs mer

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer över 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så Vårt utbud av oljeinsprutade skruvkompressorer på 30-90 kw är omfattande och hela serien

Läs mer

Fjärrvärme Enkelt och pålitligt i din vardag

Fjärrvärme Enkelt och pålitligt i din vardag Fjärrvärme Enkelt och pålitligt i din vardag Vad är fjärrvärme? Fjärrvärme är en effektiv och hållbar energilösning som ger dig en enkel och pålitlig vardag. Det är den vanligaste uppvärmningsformen i

Läs mer

Metal Work arbetar för miljön

Metal Work arbetar för miljön Miljö och energibesparing Metal Work arbetar för miljön Metal Work SpA har alltid lagt ner mycket energi på miljöfrågor, och nu - genom att följa miljöledningssystemet och efter att ha blivit certifierade

Läs mer

Bakgrund till Miljömärkning av Kompressorer. Version 1.0 2003-10-09

Bakgrund till Miljömärkning av Kompressorer. Version 1.0 2003-10-09 Bakgrund till Miljömärkning av. Version 1.0 2003-10-09 1 Inledning...2 2 Relevans...2 3 Potential...2 4 Styrbarhet...4 5 Marknad....5 5.1 Produktion...5 5.2 Andra märkningar...5 2 Bakgrundsdokument 1 Inledning

Läs mer

Nu sänker vi. temperaturen. i göteborg. Och gör fjärrvärmepriset mera påverkbart.

Nu sänker vi. temperaturen. i göteborg. Och gör fjärrvärmepriset mera påverkbart. Nu sänker vi temperaturen i göteborg Och gör fjärrvärmepriset mera påverkbart. 1 Allt för Göteborg Vi på Göteborg Energi har bara en uppgift och det är att ge kraft åt Göteborg. För att uttrycka det lite

Läs mer

Mobila kompressorer MOBILAIR M13-M350

Mobila kompressorer MOBILAIR M13-M350 Mobila kompressorer MOBILAIR M13-M350 Med den världsberömda SIGMA-PROFILEN Kapacitet 1,2 till 34,0 www.kaeser.com Madejköl

Läs mer

70 RB 50 RB 0 2 b Y L I N D Q U I S T H E A T I N G RB

70 RB 50 RB 0 2 b Y L I N D Q U I S T H E A T I N G RB b Y L I N D Q U I S T H E A T I N G RB20 RB50 RB70 R B - P e l l e t s b r ä n n a r e... ger dig en koldioxidneutral eldning och bidrar inte till global uppvärmning eller klimatförändringar. Askan kan

Läs mer

Värmepumpar Bergvärme Frånluft. Sänk. energikostnaden. Det värmer. Det perfekta inomhusklimatet till ditt hus.

Värmepumpar Bergvärme Frånluft. Sänk. energikostnaden. Det värmer. Det perfekta inomhusklimatet till ditt hus. Värmepumpar Bergvärme Frånluft Sänk energikostnaden. Det värmer. Det perfekta inomhusklimatet till ditt hus. - tryggt och enkelt sedan 1989 Inomhusklimat är ett nogrannt utvalt produktsortiment av marknadens

Läs mer

KSV. Frekvensstyrda Skruvkompressorer 11-22 Kw

KSV. Frekvensstyrda Skruvkompressorer 11-22 Kw Frekvensstyrda Skruvkompressorer 11-22 Kw Resultatet är en extremt tyst och användarvänlig kompressor med reducerad elförbrukning och återvinningsbara komponenter. = Energibesparingar och lägre CO2 utsläpp

Läs mer

SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde 0,21 3,34 m 3 /min acfm

SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde 0,21 3,34 m 3 /min acfm www.almig.se SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde 0,21 3,34 m 3 /min 7 124 acfm 2 INTELLIGENTE DRUCKLUFT MADE IN GERMANY ALMiG Kompressoren GmbH ett namn som är en garanti för spetsteknikkompetens inom tryckluftsområdet.

Läs mer

Din partner för tryckluftssystemlösningar

Din partner för tryckluftssystemlösningar Din partner för tryckluftssystemlösningar KAESER KOMPRESSORER världsberömd leverantör av tryckluftssystem Företaget grundades år 1919 av Carl Kaeser d.ä. som maskintillverkare. På 1950-talet beslutade

Läs mer

FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt

FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt FunktionsIT FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt Vad är FunktionsIT? FunktionsIT är vårt koncept för att paketera IT som tjänst. Det ger dig som kund en centraliserad och automatiserad hantering av

Läs mer

Vi är med er hela vägen.

Vi är med er hela vägen. Vi är med er hela vägen. Assemblin ny servicepartner för Pivabs lackboxar Assemblin är auktoriserad servicepartner åt Pivab. Det betyder att vi tar hand om alla servicekunder i Sverige. Vi vet vad varje

Läs mer

Energiförbrukning Tryckluftsproduktion. Spara energi i din tryckluftsanläggning. Livscykelkostnad för tryckluftsanläggningen. Genomsnittliga förluster

Energiförbrukning Tryckluftsproduktion. Spara energi i din tryckluftsanläggning. Livscykelkostnad för tryckluftsanläggningen. Genomsnittliga förluster Spara energi i din tryckluftsanläggning Energiförbrukning Tryckluftsproduktion Svensk industri använder 3% = 1,7 TWh av den totala elenergin till tryckluftsproduktion. 8% = 0,6 TWh av verkstadsindustrins

Läs mer

Rum att leva och arbeta i...

Rum att leva och arbeta i... Rum att leva och arbeta i... City Multi... kräver ett naturligt och behagligt inomhusklimat effektivt ekonomiskt flexibelt Vi tror det är luft tills vi vet vad vi egentligen andas in Det är inte alltid

Läs mer

TEAM. Manus presentationen

TEAM. Manus presentationen 4 TEAM Manus presentationen Nu är chansen är din! 1 Ni startar upp er verksamhet med 1.000 p. Det ger er först och främst rätt till att kvalificera ert företagande i Nu Skin. Dessutom får ni ett stort

Läs mer

Atlas Copco. Kolvkompressorer Automan-serien (0,75-8,1 kw/1-11 hk)

Atlas Copco. Kolvkompressorer Automan-serien (0,75-8,1 kw/1-11 hk) Atlas Copco Kolvkompressorer Automan-serien (0,75-8,1 kw/1-11 hk) AH-serien med direktdrift: små, praktiska och oljefria AH-seriens oljefria kompressorer är konstruerade för en mängd tillämpningar. Utan

Läs mer

Schneider Electric är involverade i 72% av slutanvändarnas energiförbrukning. Vi kan hjälpa er att spara!

Schneider Electric är involverade i 72% av slutanvändarnas energiförbrukning. Vi kan hjälpa er att spara! Energieffektivitet Schneider Electric är involverade i 72% av slutanvändarnas energiförbrukning Vi kan hjälpa er att spara! Schneider Electric - Segment Industri & Automation - Augusti 2009 2 Byggnader

Läs mer

Möt miljökraven med tryckluft. Energiåtervinning är vinnarens val

Möt miljökraven med tryckluft. Energiåtervinning är vinnarens val Möt miljökraven med tryckluft Energiåtervinning är vinnarens val Saint-Gobain Isover Billesholm Typ av kompressorer: Z och Z VSD Installerad kompressoreffekt: ca 1 900 kw Återvinningsbar effekt vid full

Läs mer

rar reglering av kompressor. Systemet är förberett för att kunna styra och kontrollera ett nätverk med upp till sex anslutna kompressorer.

rar reglering av kompressor. Systemet är förberett för att kunna styra och kontrollera ett nätverk med upp till sex anslutna kompressorer. NEWTON HÖGSTA PRESTANDA FÖR DE MEST KRÄVANDE LÖSNINGARNA NEWTON-serien är direktdrivna kompressorer för optimering av energiförbrukning. Låga varvtal och låg arbetstemperatur ger bästa prestanda och förlänger

Läs mer

TEKNISKA LÖSNINGAR FÖR BÄRANDE KONSTRUKTIONER. Mixon Separat limning av bärande konstruktioner 2800 Serien

TEKNISKA LÖSNINGAR FÖR BÄRANDE KONSTRUKTIONER. Mixon Separat limning av bärande konstruktioner 2800 Serien TEKNISKA LÖSNINGAR FÖR BÄRANDE KONSTRUKTIONER Mixons system för separat limning av bärande konstruktioner används för olika produkter där trälameller limmas ovanpå varandra genom att applicera lim på det

Läs mer

DAIKIN BERGVÄRME. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem

DAIKIN BERGVÄRME. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem DAIKIN BERGVÄRME Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin Bergvärmepump RÄTT VÄRMEPUMP FÖR ALLA FÖRHÅLLANDEN Daikin Bergvärme gör det riktigt

Läs mer

PARKETTAPPLICERING. Mixon Lösningar för parkettapplicering 3000 Serien

PARKETTAPPLICERING. Mixon Lösningar för parkettapplicering 3000 Serien PARKETTAPPLICERING Mixons systemlösning för parkettapplicering används för olika produkter där trälameller limmas ovanpå varandra genom att applicera lim på det horisontella fältet på träets ovansida.

Läs mer

Daikin bergvärme. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem

Daikin bergvärme. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin bergvärme Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin Bergvärmepump Rätt värmepump för alla förhållanden Daikin Bergvärme gör det riktigt

Läs mer

Hydraul- & eldrifter; en jämförelse

Hydraul- & eldrifter; en jämförelse Hydraul- & eldrifter; en jämförelse Förstudie kring energieffektiviteten hos hydraul- respektive eldrifter i sågverksindustrin. Björn Lindgren Mönestam, Johannes Boo, Jonas Larsson Sammanfattning: Projektet

Läs mer

HUR GRÖN ÄR ER ANLÄGGNING? Energibesparande lösningar

HUR GRÖN ÄR ER ANLÄGGNING? Energibesparande lösningar HUR GRÖN ÄR ER ANLÄGGNING? Energibesparande lösningar VISSTE NI ATT? Energikostnaden är ca 70% av livscykelkostnaden för en typisk tryckluftsanläggning. Vet ni var er anläggning befinner sig i detta genomsnitt?

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

Kolvkompressorer AIRBOX/AIRBOX CENTER

Kolvkompressorer AIRBOX/AIRBOX CENTER www.kaeser.com Kolvkompressorer / Flödesvolym,25 till,9 m³/min, tryck 7 1 12,5 bar Vad förväntar du dig av en kolvkompressor? Svaret lyder: Den ska framför allt vara ekonomisk och driftsäker. Det låter

Läs mer

När du behöver. Flexibel, klimatsmart & problemfri värme

När du behöver. Flexibel, klimatsmart & problemfri värme När du behöver Flexibel, klimatsmart & problemfri värme LEVERANS kundanpassade värmeanläggningar En nyckelfärdig värmeanläggning anpassad efter din verksamhet, konstruerad med dina behov av värme, miljömål

Läs mer

Skruvkompressorer upp till 37kW. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer upp till 37kW. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer upp till 37kW Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov, så gör Om du väljer vårt omfattande erbjudande med oljeinsprutade skruvkompressorer under

Läs mer

SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde: 3,58 71,15 m 3 /min

SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde: 3,58 71,15 m 3 /min www.almig.se SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde: 3,58 71,15 m 3 /min 2 INTELLIGENTE DRUCKLUFT MADE IN GERMANY ALMiG Kompressoren GmbH Ett namn som är en garanti för spetsteknikkompetens inom tryckluftsområdet.

Läs mer

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida?

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vi går igenom allt du bör tänka på innan köp. Råd som du tjänar på längre fram. sförteckning et i denna bok ser du till höger. Vill du gå direkt till något

Läs mer

eflex Energistyrningssystemet som ger dig optimalt inomhusklimat och bättre ekonomi.

eflex Energistyrningssystemet som ger dig optimalt inomhusklimat och bättre ekonomi. eflex Energistyrningssystemet som ger dig optimalt inomhusklimat och bättre ekonomi. eflex sänker din elkostnad helt utan kompromiss i komfort. eflex är kompatibelt via en enkel kalendersynkroniseras av

Läs mer

Rätt temperatur inomhus. Skapa det perfekta arbetsklimatet

Rätt temperatur inomhus. Skapa det perfekta arbetsklimatet Rätt temperatur inomhus Skapa det perfekta arbetsklimatet Maximera arbetsklimatet Minimera energikostnaden Öka komforten Maximera arbetsklimatet Öka komforten Minimera energikostnaden 21 Just 21 grader

Läs mer

Du har bara en kropp - ta hand om den! av Elin Häggström

Du har bara en kropp - ta hand om den! av Elin Häggström Du har bara en kropp - ta hand om den! av Elin Häggström Du är värdefull! Det är viktigt att få höra att man är värdefull och att man är duktig på något. Så kom ihåg, beröm dina kompisar och personer i

Läs mer

SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde 0,21 3,36 m 3 /min acfm

SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde 0,21 3,36 m 3 /min acfm www.almig.se SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde 0,21 3,36 m 3 /min 7 124 acfm 2 INTELLIGENTE DRUCKLUFT MADE IN GERMANY ALMiG Kompressoren GmbH Namnet garanterar toppteknologi inom tryckluftsbranschen. ALMiG har

Läs mer

Kalmar Care Making sure your business never stops

Kalmar Care Making sure your business never stops Kalmar Care Making sure your business never stops Serviceavtal för materialhantering Vi säkerställer tillgänglig Vi vet att er verksamhet kräver att allt görs så effektivt som möjligt. Varje liten detalj

Läs mer

IE3. motors in every BOGE compressor. Premium Efficiency. Skruvkompressorer BOGE S-3 serien. Partner of BOGE

IE3. motors in every BOGE compressor. Premium Efficiency. Skruvkompressorer BOGE S-3 serien. Partner of BOGE IE3 motors in every BOGE compressor Premium Efficiency Skruvkompressorer BOGE S-3 serien Partner of BOGE Effektiv har blivit effektivare. Nya generationen BOGE S-serie! 6 Detaljfokus på nya generationen:

Läs mer

Kommunikations- lösningar för operatörer och företag

Kommunikations- lösningar för operatörer och företag Kommunikationslösningar för operatörer och företag Ett perfekt val för företag, operatörer och IT-bolag Skellefteå har Sveriges bästa fibernät. Det välutbyggda och tillförlitliga nätet ägs och drivs av

Läs mer

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET URURU SARARA Total komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET Rätt klimat för dig Vill du slippa tänka på klimatet på din arbetsplats? Bara känna att du alltid har ett skönt klimat på kontoret,

Läs mer

5 tips för en mer harmonisk arbetsdag

5 tips för en mer harmonisk arbetsdag 5 tips för en mer harmonisk arbetsdag Innehållsförteckning Förord...4 Steg 1...6 Börja varje vecka med en tydlig plan...6 Steg 2...8 Skriv upp allt du ska göra på ett ställe...8 Steg 3...10 Lär dig att

Läs mer

CamCleaner luftrenare. CamCleaner luftrenare. Camfil Farr - clean air solutions

CamCleaner luftrenare. CamCleaner luftrenare. Camfil Farr - clean air solutions CamCleaner luftrenare Camfil Farr Produkt broschyr CamCleaner luftrenare Camfil Farr - clean air solutions När du en gång andats riktigt ren luft, vill du inte andas något annat. På arbetsplatser idag

Läs mer

Who the is Dustcontrol?

Who the is Dustcontrol? Who the is Dustcontrol? Bara proffs känner till våra stoftavskiljare Känner du till Dustcontrol? Grattis! Det betyder att du är ett riktigt proffs som ställer höga krav på din utrustning. Vi har i över

Läs mer

Tekniska specifikationer Användningsområden Teknologi. Sporadisk (plus) användning. 180-340 l/min. 1,5 3 Hk. Effekt. 8-10 bar.

Tekniska specifikationer Användningsområden Teknologi. Sporadisk (plus) användning. 180-340 l/min. 1,5 3 Hk. Effekt. 8-10 bar. Kolvkompressorer Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Ett differentierat erbjudande som matchar ditt behov av tryckluft Vår produktportfölj med kolvkompressorer omfattar ett brett

Läs mer

De fem vanligaste säljutmaningarna

De fem vanligaste säljutmaningarna De fem vanligaste säljutmaningarna 1 Säljutmaningar De fem vanligaste säljutmaningarna och Smärta, Power, Vision, Värde och Kontroll. När sättet att sälja är ur fas med kundernas sätt att köpa eller när

Läs mer

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan.

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Köpguide för mobila växlar Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Tänk om din nya telefonilösning kunde förenkla din vardag och hjälpa dina medarbetare att arbeta

Läs mer

EN PARTNER MED HELHETSSYN

EN PARTNER MED HELHETSSYN INTERNORDIC AR... 3 EN PARTNER MED HELHETSSYN Med huvudkontor och lager i Nässjö, säljkontor i Stockholm och Umeå, finns vi tillgängliga för hela den nordiska marknaden. Sedan 1997 är vi en del av börsnoterade

Läs mer

Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN. Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service

Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN. Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service Det blev inte riktigt som det var tänkt. Tack för det, kära kunder och medarbetare. När jag var med och startade

Läs mer

Sol och frånluft värmer Promenaden

Sol och frånluft värmer Promenaden Sol och frånluft värmer Promenaden Sedan våren 2010 får brf Promenaden i Falun värme och tappvarm vatten från solfångare och värmepumpar. Investeringen mer än halverar behovet av fjärrvärme. Föreningen

Läs mer

Investera i Dig själv & våga förändra!

Investera i Dig själv & våga förändra! Investera i Dig själv & våga förändra! Bli en av oss på Milook 1 Är Du redo att prova på något nytt, få in flärd och glamour i Din vardag? Som återförsäljare/stylist väntar spännande utmaningar och personlig

Läs mer

Fjärrvärme #Enkelt #Hållbart #Pålitligt

Fjärrvärme #Enkelt #Hållbart #Pålitligt Fjärrvärme #Enkelt #Hållbart #Pålitligt Vad är fjärrvärme? Fjärrvärme går som ett blodomlopp under stadens gator och förser hem, företag och lokaler med energi i form av hetvatten. Fjärrvärmen distribueras

Läs mer

VI AXLAR ANSVARET kompetens, utbud & service

VI AXLAR ANSVARET kompetens, utbud & service VI AXLAR ANSVARET kompetens, utbud & service Vet du funktionen så har vi produkten. Vi kan allt när det gäller service kring axeln. Det är vårt löfte. SESEMIC industrins problemlösare Vi på Sesemic har

Läs mer

Styr klimatet med surfplattan eller mobilen

Styr klimatet med surfplattan eller mobilen Styr klimatet med surfplattan eller mobilen Samsung SMART HEATING & COOLING Samsung Smart HEATING & COOLING värd att längta hem till Det är något med våra nordliga breddgrader. Mitt i kalla vintern är

Läs mer

Välkommen till Dematek

Välkommen till Dematek 2 Välkommen till Dematek Din samarbetspartner inom materialhantering Dematek grundades 1994. Vi är idag fler än 50 anställda. Vi utvecklar, säljer och installerar produkter och lösningar för att lyfta

Läs mer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer Atlas Copco Transportabla luftkompressorer XA(T,H)S 37-97 32-89 l/s, 1,9-5,3 m 3 /min, vid 7-12 bar(e), 102-175 psig Serie 7 Ett fullständigt sortiment utformat för att ge så nöjda kunder som möjligt Kompressorerna

Läs mer

SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde: 0,43 43,07 m 3 /min acfm

SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde: 0,43 43,07 m 3 /min acfm www.almig.se SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde: 0,43 43,07 m 3 /min 20 1550 acfm 2 INTELLIGENTE DRUCKLUFT MADE IN GERMANY ALMiG Kompressoren GmbH Ett namn som är en garanti för spetsteknikkompetens inom tryckluftsområdet.

Läs mer

?Har du För dig som är ung! koll

?Har du För dig som är ung! koll Har du koll? För dig som är ung! Har du råd att bli vuxen? Alla tonåringar drömmer nog om att bli vuxen. Om att bestämma över sitt eget liv och ta sina egna beslut. Om friheten att tjäna egna pengar och

Läs mer

Bioterias ventilationssystem

Bioterias ventilationssystem Bioterias ventilationssystem Bli av med fettet. Återvinn värmen. Vanliga ventilationssystem skapar många problem. Nu kan du lösa allt från grunden. Fett i vanliga ventilationssystem skapar många problem.

Läs mer

www.almig.se Oljefria, vatteninsprutade skruvkompressorer Luftflöde: 0,86 19,62 m 3 /min 36 693 acfm

www.almig.se Oljefria, vatteninsprutade skruvkompressorer Luftflöde: 0,86 19,62 m 3 /min 36 693 acfm www.almig.se Oljefria, vatteninsprutade skruvkompressorer Luftflöde: 0,86 19,62 m 3 /min 36 693 acfm 2 INTELLIGENTE DRUCKLUFT MADE IN GERMANY ALMiG Kompressoren GmbH Namnet garanterar toppteknologi inom

Läs mer

Skruvkompressorer under 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer under 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer under 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så gör vårt Om du väljer vårt omfattande erbjudande med oljeinsprutade skruvkompressorer

Läs mer

Investera för framtiden. Lås er inte vid det gamla.

Investera för framtiden. Lås er inte vid det gamla. Investera för framtiden. Lås er inte vid det gamla. Samuelsson & Partner är Sveriges enda renodlade digitala låssmed. Vi är experter på moderna låssystem som gör livet enklare och tryggare. Eftersom vi

Läs mer

Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra

Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra kunder med hjälp av innovativa lösningar Vi tror på ett Partnerskap

Läs mer

D-FILTER FÖR REN TRYCKLUFT

D-FILTER FÖR REN TRYCKLUFT FILTER D DFILTER FÖR REN TRYCKLUFT Tryckluftskvalitet är direkt relaterat till din kompressors driftsförhållanden. De flesta kompressorintagsfilter avlägsnar partiklar större än 2 µm. Mindre partiklar

Läs mer

Välkommen till en enklare vardag!

Välkommen till en enklare vardag! Thermotech utvecklar, tillverkar och levererar kund anpassade och hållbara värme- och rörsystem. Vi brinner för att förenkla din vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med både leverantörer

Läs mer

Varför värma ditt hus med annat än solen?

Varför värma ditt hus med annat än solen? Varför värma ditt hus med annat än solen? HYSS Hybrid Solar System Ett nytt värmesystem med solen som drivkraft året om! 10 ÅRS GARANTI LÄGSTA MÖJLIGA ENERGIKOSTNAD KLOK INVESTERING ÖKAD KOMFORT SMART

Läs mer

5 ÅRS GARANTI Midea M idea nordic nordic v är v M är epu M Mpska M t pska alog t alog 2012

5 ÅRS GARANTI Midea M idea nordic nordic v är v M är epu M Mpska M t pska alog t alog 2012 5 ÅRS GARANTI Midea nordic värmepumpskatalog 2012 nordic värmepumpskatalog 2012 Midea Design Series 5.05 20 db 5 ÅRS GARANTI Premier Nordic Premier Nordic Heatpump Heatpump Premier Nordic Premier Nordic

Läs mer

Atlas Copco. Oljetätade vakuumpumpar med roterande ledskena GV 20-300, 20-365 m 3 /h, 12-215 kubikfot/min

Atlas Copco. Oljetätade vakuumpumpar med roterande ledskena GV 20-300, 20-365 m 3 /h, 12-215 kubikfot/min Atlas Copco Oljetätade vakuumpumpar med roterande ledskena GV 20-300, 20-365 m 3 /h, 12-215 kubikfot/min Atlas Copco Din vakuumspecialist På Atlas Copco har vi utvecklat högtekniska vakuumpumpar i många

Läs mer

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske.

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske. Vanliga frågor Anslutning 1. Ska ni gräva på min tomt eller gör jag det själv? Om det finns behov av grävning så gör vi det. Grävning och återställning ingår i kampanjerbjudandet. Finns det tomrör som

Läs mer

Analys och rådgivning

Analys och rådgivning Analys och rådgivning ADA KESS Spara energi! Sänk energikostnaderna med KAESER Med Analys av trycklufts-behovet (ADA) och KAESER:s energi-spar-system (KESS) lägger KAESER KOMPRESSORER de viktigaste grundstenarna

Läs mer

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning ÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning Ordlista stålskena fraktur brott i handleden akuten amputering konvention avtal efterskott omprövning överklaga SJUVÅRD VID ILLFÄLLIG VISELSE UOMLANDS

Läs mer

Maskininvesteringar. Gör rätt från start. Låt oss hjälpas åt - för att få lönsamhet på din maskin. Mycket snabbare.

Maskininvesteringar. Gör rätt från start. Låt oss hjälpas åt - för att få lönsamhet på din maskin. Mycket snabbare. Maskininvesteringar Gör rätt från start Låt oss hjälpas åt - för att få lönsamhet på din maskin. Mycket snabbare. 12 minuter kan ge dig 12 månader Om du funderar på att köpa en ny maskin, ge oss 12 minuter

Läs mer

Nexa Autocolor Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR

Nexa Autocolor Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR Ledande inom färg, lack och verkstadsoptimering Nexa Autocolor är en av världens ledande färgleverantörer och finns i över 147 länder. Nexa Autocolor har

Läs mer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer Atlas Copco Transportabla luftkompressorer XA(T,H)S 106-136 101-135 l/s, 6,1-8,1 m 3 /min vid 7-12 bar(e), 102-175 psig Vi bryr oss om dina tryckluftsbehov XA(S) 106 till 136 Dd är specialkonstruerade

Läs mer

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att Hej! Du som har fått den här broschyren har antagligen ett syskon som har ADHD eller så känner du någon annan som har det. Vi har tagit fram den här broschyren för att vi vet att det inte alltid är så

Läs mer

IVT 633. Frånluftsvärmepump med inbyggd fjärrvärmeväxlare

IVT 633. Frånluftsvärmepump med inbyggd fjärrvärmeväxlare IVT 633 Frånluftsvärmepump med inbyggd fjärrvärmeväxlare Komplett värmepump för värme, varmvatten, ventilation och IVT 633 är den nya generationens värmepump. Den är utvecklad för att motsvara moderna

Läs mer

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako LYSTRING FÖRETAGARE som vill ha fler referenser, högre intäkter och fler kunder, klienter eller patienter som jagar dig istället för tvärtom Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Läs mer