Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt."

Transkript

1 Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt.

2 Välj en leverantör som passar dig Det kan vara viktigare än du tror! Hur mår din port? Kanske är det uppenbart dags att byta; din garageport är farlig, hänger på trekvart, stänger inte riktigt, är skadad eller matchar varken ditt hus eller dina behov. Men många gånger kan det vara svårt att veta i vilket skick din garageport är. Och eftersom att byta till en ny kanske inte är den roligaste investeringen du kan göra, är det lätt att det får dröja. Frågan är bara hur länge. Du kan börja med en besiktning Det viktigaste är såklart att din garageport inte är så dålig att den kan skada någon, dig eller andra. Men det kan också handla om att veta vad som behövs för att förlänga livet på den, eller hur den kan förbättras, t ex med en motor eller fjärrkontroll, för att bättre passa dina behov. Eller vilka alternativ du har. Det är frågor som du enkelt ska kunna få svar på. När du väl bestämt dig för att byta garageport, vill du att det ska bli så bra som möjligt. Det handlar ju om att välja rätt leverantör. Frågan är vad just du då tycker är viktigast. Det kan vara någon som finns nära, någon som har brett sortiment, en särskild slags port till rätt pris eller duktiga och utbildade montörer. Men det finns också sådant som kan vara bra att tänka på, men som hamnar längre ner på listan. Inte bara ska leverantören finnas på lagom långt avstånd, när du t ex vill besöka utställningen och prata med en garageportskunnig i lugn och ro. Leverantören ska ju också ha ett tillräckligt stort sortiment av bra garageportar, gärna från välkända tillverkare, för att du ska kunna finna rätt port till ett pris som passar. Det ska inte minst finnas duktiga och utbildade montörer som tar hand om allt du vill ha hjälp med, från rådgivning till ordning och reda efter montaget. Oavsett om du behöver en eller flera portar.

3 Det kan vara skönt att ha någon att prata med Rådgivning så att det blir lätt Kanske är det här med garageportar inte det roligaste du kan tänka dig. Men det är viktigt att det blir rätt, eftersom din garageport förhoppningsvis ska sitta i många, många år. Då behöver du ha någon som kan garageportar, som är oberoende, och tycker att det faktiskt är ganska kul. Den port du väljer ska ju passa dina behov, ditt hus och din plånbok, kunna fungera i många år och kanske anpassas, allteftersom dina behov förändras. Sådan rådgivning ska alltid vara kostnadsfri, oavsett vilken port eller leverantör du väljer. Du kan alltid höra av dig till mig! eller på Måttagning så att det blir rätt Den garageport du vill ha och behöver, ska också passa ditt garage på bästa sätt. Bredd och höjd kanske inte är så krångligt att mäta ut, men om porten fälls eller skjuts upp under taket, placering på el, automatik och liknande, är sådant som har betydelse för hur bra resultatet blir. Precis som när det gäller rådgivning, är detta sådant som Garageportexperten gärna hjälper dig med, helt utan kostnad.

4 En port som passar Med ett brett sortiment ökar självklart dina möjligheter att finna den port som passar dig. Med rätt funktion och utseende till rätt pris. Och när garageportarna kommer från välkända tillverkare med väl beprövade produkter ökar tryggheten. Ju fler tillverkare du har att välja mellan, desto större är möjligheten att du finner den port som passar just dig. Det oberoendet är viktigt för oss på Garageportexperten. Hur fungerar det? Det finns många faktorer som styr ditt val, kanske fler än du tror. Får t ex porten plats under taket, eller behöver du den ytan till något annat? Är ditt garage uppvärmt, så att du behöver en isolerad port? Kanske vill du ha en separat dörr, för att slippa öppna hela porten när du går in eller ut? Om du vill kunna öppna porten utan att stiga ur bilen, finns flera alternativ för automatik, som också kan reglera belysning i eller utanför garaget. Och är det inte bara bilen som ska bo i garaget, kan det vara värt att fundera över en port med ljusinsläpp. I ett brett sortiment hos en oberoende leverantör finns den port som svarar upp mot alla dina behov och önskemål. Det ska se bra ut också Porten ska inte bara passa dig, utan också ditt hus. Antalet sektioner, färger och glaspartier kan anpassas på många olika sätt för att verkligen fungera med ditt hus. Täcksidor och plåtar ger den avslutande finishen. Men det tar en bra leverantör såklart hand om. För säkerhets skull Viktigast är ändå säkerheten. Inte bara handlar det om att porten håller, stabilitet, tålighet och ev komplettering med larm. Det handlar också om att porten och montaget är anpassat för dem som ska använda porten. Inga fingrar ska t ex kunna komma i kläm. Fjädrar, portens sektioner och andra rörliga delar ska vara skyddade så att de inte skadar eller skadas. Väljer du en port med automatik, ska den kunna känna av om något eller någon är i vägen, och kunna stanna mjukt och snabbt.

5 Göra det själv eller få det gjort? Kanske kan du det mesta vad gäller att skruva, snickra och montera själv. Kanske har du tummen mitt i handen. Oavsett vilket, ska du kunna handla rätt garageport och få den hjälp du behöver, mycket eller lite. Garageportexperten kan ta hand om montaget och se till att det blir snabbt, snyggt och säkert. Monterar du själv ser vi såklart också till att du får den hjälp du behöver; tydliga instruktioner som är enkla att följa, och monteringshjälp om det skulle vara något som verkar krångligare än du räknat med. Allt ska vara rätt Att den garageport du valt, och allt som hör till den, är säker och monterad enligt konstens alla regler, ska vara självklart. Produkterna ska såklart vara CE-märkta, och montören såklart vara utbildad. Det gäller särskilt om du monterar en port med motor. Då handlar det om ett lite mer komplicerat montage, där det färdiga montaget i sin tur ska CE-märkas, denna gång enligt reglerna som en färdig maskin. Garageportexperten är först med att certifiera alla montörer enligt dessa direktiv, för att du ska vara säker på att allt är gjort enligt lagboken. Men kraven ska du kunna ställa på alla. Bortforsling och återvinning När din nya garageport monteras, ska arbetet givetvis avslutas med att allt blir ordentligt och snyggt och också ser ut som du tänkt dig. Täcksidor, plåtar och annat ska vara av rätt färg och på rätt plats. Den gamla porten, och allt annat material som tagits bort eller blivit över ska forslas bort, sorteras och återvinnas enligt konstens alla regler. Väljer du port med montage från Garageportexperten är detta en del av åtagandet, självklart utan att det kostar något extra. Hos mig får du den hjälp du behöver, mycket eller lite!

6 Betala på ett sätt som passar dig Även om andra åtgärder i hemmet står högre på att-göra-listan, kan det av olika skäl kan vara nödvändigt att byta garageport. Men det är inte nödvändigt att det samtidigt ska göra ett hål i plånboken. Då är det inte bara viktigt att veta vad du betalar för, utan också hur. Flexibla finansieringslösningar ska vara enkla att förstå. Det finns många sätt att presentera priser, så du behöver först och främst vara säker på att priset inkluderar allt som du tänkt dig. Kontrollera t ex gärna att du kan utnyttja ROT-avdraget, om priset presenterats så. Och vill du inte betala allt på en och samma gång, ska du kunna dela upp betalningen på ett enkelt sätt, utan att det tillkommer avgifter eller kostnader. Det ska finnas flera alternativ till uppdelning och alla eventuella avgifter ska vara tydligt angivna. Självklart ska informationen vara enkel och utan krångliga villkor. Att dela upp betalningen ska inte kosta mer!

7 Ett tryggt val under många år En bra leverantör är den som fortsätter sitt åtagande även efter att du fått din garageport levererad och monterad. Åtagandet handlar om att finnas tillhands om du behöver fråga något, om något går fel, behöver förändras eller förbättras, också efter lång tid. Då är det t ex viktigt att det finns trygga garantier och försäkringar, och inte minst att leverantören har en tillräckligt stabil verksamhet för att överhuvudtaget finnas kvar om du så småningom behöver service eller reservdelar. Många tror att garageporten omfattas av hem försäkringen. Men faktiskt är det mycket sällan fallet, kontrollera gärna din egen. Garantier på mer än port och montage Självklart ska en garageport av bra kvalitet ha riktigt bra garantier. Men en garageport är bara så bra som den är riktigt monterad. Lika viktigt är därför att du får garantier på montaget, vilket alltid ska ingå. Särskilt om du valt en port med motor, där montören ska CE-märka hela installationen på plats. Service och reservdelar En bra garageport av hög kvalitet håller länge. Och ännu längre, tryggare och bättre fungerar den om den servas emellanåt. Garageportexperten kommer gärna och tittar över din port, åtgärdar det som behövs eller uppgraderar enligt dina önskemål. Även en lite äldre port kan må bra av en översyn. Vi garanterar att vi har reservdelar i lager, ända upp till 10 år. Och en riktigt bra försäkring Många tror att garageporten omfattas av hem försäkringen. Men faktiskt är det mycket sällan fallet, kontrollera gärna din egen. Det betyder att det kan bli dyrt att åtgärda händelser som inte omfattas av garantierna, t ex skönhetsfläckar eller problem som inte omedelbart påverkar säkerhet eller funktion. Därför har vi tagit fram en särskild tilläggsförsäkring, som omfattar allt det som kan hända och som du vill åtgärda; repor, bucklor och andra små och stora fel. Till en mycket låg självrisk, sannolikt långt billigare än den du har på hemförsäkringen.

8 garageportexperten.se Vi gör det lätt.

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan.

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Köpguide för mobila växlar Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Tänk om din nya telefonilösning kunde förenkla din vardag och hjälpa dina medarbetare att arbeta

Läs mer

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte?

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte? 20 vanliga avslutstekniker att använda för att öka din försäljning Du kanske blir förvirrad när du läser det här, men det är alldeles för många säljare som tror och hoppas, att bara för att de kan allt

Läs mer

Villahissen Aritco 4000, Aritco 6000

Villahissen Aritco 4000, Aritco 6000 Villahissen Aritco 4000, Aritco 6000 TM Innehåll...2-3 Funderat på hiss?...4-5 6 Innehåll 26 9 23 En hiss - ett smart val...6-7 En hiss - ett enkelt val...8-9 En hiss- ett snyggt val...10-11 En resa börjar

Läs mer

Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas!

Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas! Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas! Vad händer när föräldrarna ska skiljas? Vad kan jag som barn göra? Är det bara jag som tycker det är jobbigt? Varför lyssnar ingen på mig? Många barn och unga skriver

Läs mer

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Introduktion Det finns mycket man kan göra för att lyckas på nätet och att skriva sökmotoroptimerade texter är definitivt en av de viktigare. I korta ordalag kan

Läs mer

Vi levererar helhetslösningar

Vi levererar helhetslösningar R TM Vi levererar helhetslösningar Ett badrum är en helhet. Vi levererar den. Ett nytt badrum ska du leva med under lång som vi alla tycker oss ha för lite av. Men tar du dig att läsa vår broschyr, får

Läs mer

Den enkla guiden till ert nya kontor

Den enkla guiden till ert nya kontor Den enkla guiden till ert nya kontor Följande punkter har tagits fram för att hjälpa dig när du byter kontor eller gör förändringar på ditt kontor. När det gäller att möblera en arbetsmiljö har de flesta

Läs mer

Möjlighet att leva som andra

Möjlighet att leva som andra Möjlighet att leva som andra Lättläst sammanfattning Slutbetänkande av LSS-kommittén Stockholm 2008 SOU 2008:77 Det här är en lättläst sammanfattning av en utredning om LSS och personlig assistans som

Läs mer

Tre misstag som förstör ditt försök att sluta snusa och hur du gör någonting åt dem. En rapport från SlutaSnusa.net

Tre misstag som förstör ditt försök att sluta snusa och hur du gör någonting åt dem. En rapport från SlutaSnusa.net Tre misstag som förstör ditt försök att sluta snusa och hur du gör någonting åt dem En rapport från SlutaSnusa.net Innehåll Inledning... 3 Misstag #1: Nikotinnoja... 4 Misstag #2: Skenmotiv... 7 Misstag

Läs mer

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att Hej! Du som har fått den här broschyren har antagligen ett syskon som har ADHD eller så känner du någon annan som har det. Vi har tagit fram den här broschyren för att vi vet att det inte alltid är så

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas.

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. En bättre värd? Allt fler kommuner planerar att sälja ut sina hyresrätter. Det väcker en hel del frågor och kanske du känner en

Läs mer

/ Orio Guide / Försäljning / 2013.11.13x. Skaffa fler kunder, behåll och utveckla dem

/ Orio Guide / Försäljning / 2013.11.13x. Skaffa fler kunder, behåll och utveckla dem x Skaffa fler kunder, behåll och utveckla dem INDEX Inledning 03 Skaffa kunder 01 Hur många bilar finns det för din verkstad att serva? 02 Hur talar vi om att vi finns och vad vi erbjuder? 03 Ta direkt

Läs mer

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM?

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? Sida 1/7 BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? I detta avsnitt kommer du upptäcka bland annat: Hur du sparar halva reklamfilmskostnaden Vad det är som kostar i en film Vad du måste berätta

Läs mer

TÖI ROLLSPEL F 001 1 (6) Försäkringstolkning. Ordlista

TÖI ROLLSPEL F 001 1 (6) Försäkringstolkning. Ordlista ÖI ROLLSPEL F 001 1 (6) Försäkringstolkning Ordlista arbetsskada operationsbord såg (subst.) ta sig samman arbetsledning anmäla skadan överhängande nerv sena sönderskuren samordningstiden olyckshändelse

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas.

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. En bättre värd? Allt fler kommuner planerar att sälja ut sina hyresrätter. Det väcker en hel del frågor och kanske du känner en

Läs mer

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako LYSTRING FÖRETAGARE som vill ha fler referenser, högre intäkter och fler kunder, klienter eller patienter som jagar dig istället för tvärtom Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Läs mer

Köpguide för molntjänster. Hur fungerar det egentligen och vad innebär det för mig?

Köpguide för molntjänster. Hur fungerar det egentligen och vad innebär det för mig? Köpguide för molntjänster Hur fungerar det egentligen och vad innebär det för mig? Tänk om din nya it-lösning skulle kunna göra livet lite enklare för dina medarbetare och hjälpa dem att arbeta bäst där

Läs mer

Klickerövningar för förare utan hund! Av Eva Bertilsson och Emelie Johnson Vegh, publicerad i Agilitybladet 2003, här något omstrukturerad.

Klickerövningar för förare utan hund! Av Eva Bertilsson och Emelie Johnson Vegh, publicerad i Agilitybladet 2003, här något omstrukturerad. Klickerövningar för förare utan hund! Av Eva Bertilsson och Emelie Johnson Vegh, publicerad i Agilitybladet 2003, här något omstrukturerad. När du tränar din hund är det som bekant viktigt att du delar

Läs mer

Lutande torn och kluriga konster!

Lutande torn och kluriga konster! Lutande torn och kluriga konster! Aktiviteter för barn under Vetenskapsfestivalens skolprogram 2001 Innehåll 1 Bygga lutande torn som inte faller 2 2 Om konsten att vinna betingat godis i spel 5 3 Den

Läs mer

Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom

Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom Programmet bygger på Kognitiv biobeteendeterapeutisk självhjälpsmanual för tvångssyndrom av Jeffrey Schwartz. Texten har översatts av Susanne Bejerot. Texten

Läs mer

Visita en del av en växande framtidsbransch

Visita en del av en växande framtidsbransch Bli medlem Visita en del av en växande framtidsbransch FÖR DIG SOM VERKAR INOM BESÖKSNÄRINGEN HAR Visita jobbat i över hundra år. Vi har sedan starten arbetat för branschens utveckling och för att våra

Läs mer

Skulle det bli billigare än vad vi har tänkt oss så går det att återbetala upp till 5 000kr av insatsen.

Skulle det bli billigare än vad vi har tänkt oss så går det att återbetala upp till 5 000kr av insatsen. F: När försvinner det fasta telefonnätet? Telia har beslutat att det vanliga telefonnätet på landsbygden ska vara avvecklat senast 2020 men troligen kommer många ledningar plockas ner långt innan dess.

Läs mer

Ordbok. SVT Fri television /Om alla, för alla

Ordbok. SVT Fri television /Om alla, för alla Ordbok 1 SVT Fri television /Om alla, för alla Välkommen att vara med och utveckla SVT! Vi har många utmaningar framför oss. En av de största är att göra viktiga frågor i samhället intressanta och engagerande

Läs mer

JOHAN WERNER 2008-01-10 0 SALTSJÖBADENS GOLFKLUBB. leasa eller köpa. ett arbete för HGU -04 av: Johan Werner Saltsjöbadens golfklubb

JOHAN WERNER 2008-01-10 0 SALTSJÖBADENS GOLFKLUBB. leasa eller köpa. ett arbete för HGU -04 av: Johan Werner Saltsjöbadens golfklubb JOHAN WERNER 2008-01-10 0 leasa eller köpa ett arbete för HGU -04 av: Johan Werner Saltsjöbadens golfklubb JOHAN WERNER 2008-01-10 1 Leasing eller köp av maskinpark? De senaste åren har det blivit allt

Läs mer

65-åringarna är antagligen Sveriges bästa sparare. De har ofta en stabil ekonomi och kan sin egen vardagsekonomi.

65-åringarna är antagligen Sveriges bästa sparare. De har ofta en stabil ekonomi och kan sin egen vardagsekonomi. 65-åringarna är antagligen Sveriges bästa sparare. De har ofta en stabil ekonomi och kan sin egen vardagsekonomi. Samtidigt är de närmaste 20-30 åren väl utstakade. De som fyllt 65 år vet ofta vilka inkomster

Läs mer

5 steg som tar dig till Googles första sida på under 7 dagar!

5 steg som tar dig till Googles första sida på under 7 dagar! 5 steg som tar dig till Googles första sida på under 7 dagar! En del av projektet Sveriges Smartaste Marknadsförare av Jesper Lindén - Bli inte en SEO terrorist, bygg ett långsiktigt och hållbart system

Läs mer

ATT KÖPA GRISEN I SÄCKEN

ATT KÖPA GRISEN I SÄCKEN ATT KÖPA GRISEN I SÄCKEN VAD ALLA SMARTA KOMMUNIKATÖRER VET OM ATT BESTÄLLA FILM Att köpa grisen i säcken Vad alla smarta kommunikatörer vet om att beställa film Kära kommunikatör, Att beställa filmproduktion

Läs mer

TIPS TILL DIG SOM SKA ANLITA HANTVERKARE

TIPS TILL DIG SOM SKA ANLITA HANTVERKARE TILL KONSUMENT TIPS TILL DIG SOM SKA ANLITA HANTVERKARE Checklista Jag har undersökt om jag behöver bygganmälan eller bygglov Jag har tagit in och jämfört offerter Jag har kontrollerat vad som tillkommer

Läs mer

Upphandlingsreglerna - en introduktion på lättläst svenska

Upphandlingsreglerna - en introduktion på lättläst svenska Upphandlingsreglerna - en introduktion på lättläst svenska Upphandlingsreglerna en introduktion på lättläst svenska Innehåll 1. Inledning 7 --De som ska följa lagen om offentlig upphandling, LOU 8 --Det

Läs mer

Parallella Extra Inkomster

Parallella Extra Inkomster Du kommer med den här specialrapporten kunna få reda på hur du också kan utöka dina månatliga inkomster med hjälp av internet. Detta utan att behöva bygga egen hemsida eller att sälja något. Jag heter

Läs mer