Socialnämndens arbetsutskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Socialnämndens arbetsutskott"

Transkript

1 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott Internkontroll, Halvårsuppföljning 2016 (SN ) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Socialnämnden beslutar att godkänna förvaltningens halvårsuppföljning av internkontrollplanen 2016, med noteringen att risk- och konsekvensanalys enligt Arbetsmiljölagen heter riskbedömning. Ärendebeskrivning Socialförvaltningen har upprättat en halvårsuppföljning gällande internkontrollplanen 2016 för att visa vilka kontrollpunkter som granskats och vad resultatet blivit. Yrkanden Björn Furugren Beselin (C) yrkar att arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Socialnämnden beslutar att godkänna förvaltningens halvårsuppföljning av internkontrollplanen 2016, med noteringen att risk- och konsekvensanalys enligt Arbetsmiljölagen heter riskbedömning. Beslutsgång Ordförande, Björn Furugren Beselin (C), ställer proposition på sitt eget yrkande och finner att arbetsutskottet beslutar i enlighet därmed. Beslutsunderlag 1. Tjänsteskrivelse, Internkontroll, Halvårsuppföljning Internkontroll, Halvårsuppföljning 2016 Expedieras till Kommunstyrelsen Justerandes sign Justerandes sign Utdragsbestyrkande 10

2 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING DNR SN DAVID GYLLENSTRÅLE SID 1/1 CONTROLLER SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Internkontroll, Halvårsuppföljning 2016 Förslag till beslut Socialnämnden beslutar att godkänna förvaltningens halvårsuppföljning av internkontrollplanen Ärendet i korthet Socialförvaltningen har upprättat en halvårsuppföljning gällande internkontrollplanen 2016 för att visa vilka kontrollpunkter som granskats och vad resultatet blivit. Handlingar 1. Internkontroll, Halvårsuppföljning Tjänsteskrivelse, Internkontroll, Halvårsuppföljning 2016 Mojgan Alimadad - Socialchef Vildana Zorlak Avdelningschef Ska expedieras till Kommunstyrelsen SOCIALFÖRVALTNING TORGGATAN VALLENTUNA TFN FAX SF@VALLENTUNA.SE

3 2016 Socialnämnden Internkontroll: Halvårsuppföljning

4 Innehållsförteckning Uppföljning internkontroll... 3 Personalkostnader... 3 Arbetsmiljö... 3 Information i datasystem... 8 Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete (SOSFS 2011:9) Socialnämnden, Internkontroll: Halvårsuppföljning 2(10)

5 Uppföljning internkontroll Internkontrollen syftar till att verksamheten ska bedrivas effektivt och säkert. En kommuns verksamhet består av processer och rutiner och målet med internkontrollen är att ha ordning och reda på alla processer och rutiner. Den här rapporten visar de processer/rutiner och dess tillhörande kontrollmoment som har granskats inom nämnden samt granskningens genomförande och granskningens utfall. Process/rutin: Personalkostnader De personer som finns på lönelistan är rätt vid utbetalning. kommer att redovisas i helårsrapporten. Process/rutin: Arbetsmiljö Risk- och konsekvensanalys görs, tillsammans med skyddsombud, innan förändringar i verksamheten Granskningens genomförande Granskningen har skett genom att sammanställa de riskanalyser som dokumenterats i KIA (Kommunernas informationssystem om arbetsmiljö), vilket är det system som ska användas enligt riktlinjen för systematiskt arbetsmiljöarbete inom socialtjänsten. Resultatet har sedan jämförts med den bild som utföraravdelningens ledningsgrupp har av vilka riskanalyser som genomförts under året. Ledningsgruppen har också fått lämna ett utlåtande om förekomsten av verksamhetsförändringar där riskanalys ej genomförts. Den samlade bedömningen av granskningens utfall är att riskanalyser görs i en god omfattning och att det sker i samverkan med fackliga organisationer. Nedanstående tabell visar de risk- och konsekvensanalyser som finns dokumenterade i KIA. Granskningen har uppmärksammat att det finns en otydlighet var riskanalyser ska dokumenteras vilket medför att många analyser skapas i andra typer av dokument. Socialförvaltningen bör förbättra organisationens kunskap om dokumentationsverktyget KIA för att förenkla uppföljningen av riskanalyser. Enhet-Objekt Orsak Antal analyser Alléns stödboende omorganisation av Boendestödet Allèn Omorganisation 1 Boendestödet Schemaändring 1 Boendestödet Boendestödet Uppsökeri,vräkningsförebyggande och boendelots Fabriksvägen sysselsättning Omorganisation 1 Utflyttad verksamhet Borensberg 22-26/ Socialnämnden, Internkontroll: Halvårsuppföljning 3(10) 1 1

6 Enhet-Objekt Orsak Antal analyser Fabriksvägen sysselsättning Utflyttad verksamhet Utflyttad verksamhet 1 Hjälmstavägens sysselsättning Verksamhetsflytt 1 Kullen Minskade personalresurser 1 Smidesvägen Kom i tryck Flytt av verksamhet 1 Sörgårdens servicebostäder Byte av personalkontor 1 Träfflokalen i träffpunkten Ihopslagning av båda träfflokalerna. Totalsumma 12 1 Anmälningar om allvarligatillbud och arbetsskador anmäls till arbetsmiljöverket Granskningens genomförande Anmälan av allvarliga arbetsskador till Arbetsmiljöverket ska enligt 2 arbetsmiljöförordningen ske vid: Olycksfall eller annan skadlig inverkan som lett till svårare personskada eller dödsfall Olycksfall som samtidigt drabbat flera personer Tillbud som inneburit allvarlig fara för liv och hälsa Det gäller alla som omfattas av arbetsmiljölagen, dvs. alla anställda och elever from förskoleklasserna (arbetsmiljölagen kap 1 3). Det är endast arbetsgivaren som ska lämna anmälan. Granskningen genomförs genom att ta ut en rapport ur avvikelsehanteringsystemet som är kopplat till arbetsmiljö. visar att händelser som bör rapporteras till arbetsmiljöverket blir rapporterade till en god omfattning. Underlaget i granskningen innefattar alla rapporterade olycksfall (86 st) under perioden till och med inom socialtjänsten. Efter att informationen hämtats från avvikelsehanteringssystemet har samtliga chefer fått möjlighet att göra en bedömning ifall underlaget stämmer överens med verkligheten. Vid en genomgång med chefer framkommer det att utfallet speglar faktiska förhållanden och att inga ytterligare anmälningar till arbetsmiljöverket har skett under perioden. Socialnämnden, Internkontroll: Halvårsuppföljning 4(10)

7 I 7 procent av olycksfallen har anmälan skickats till försäkringskassan. I 4 procent av olycksfallen har anmälan skickats till AFA Försäkring. Socialnämnden, Internkontroll: Halvårsuppföljning 5(10)

8 En procent av olycksfallen har anmälts till arbetsmiljöverket. En årlig sammanställning av det systematiska arbetsmiljöarbetet görs av alla enheter kommer att redovisas i helårsrapporten. Tillbud och arbetsskador rapporteras i samband med händelsen Granskningens genomförande Granskningen genomförs genom att göra statistikuttag ur KIA där samtliga registrerade händelser finns. Informationen används sedan som underlag vid en analys med berörda chefer inom verksamheten. Grund data är ett uttag av registrerade händelser i KIA (Kommunernas informationssystem om arbetsmiljö) som har gjorts de senaste tolv månaderna. Därefter har en analys genomförst av samtliga verksamhetschefer. Granskningens resultat visar att rapportering sker från verksamhetens alla enheter i varierande omfattning. Bedömningen är att relevanta händelser i huvudsak rapporteras och att medarbetare har kunskap om hur det ska göras. Under granskningen uppmärksammades att det finns tekniska problem med den applikation som medarbetare har i sin telefon för rapportering. Socialnämnden, Internkontroll: Halvårsuppföljning 6(10)

9 Verksamheterna rapporterar även tillbud och risker vilket indikerar ett proaktivt arbete kring arbetsmiljörisker. Samtliga verksamheter finns representerade i statistiken, vilket tyder på att grundkunskap finns i alla verksamheter. Socialnämnden, Internkontroll: Halvårsuppföljning 7(10)

10 Process/rutin: Information i datasystem Informationen som finns i datasystemen är tillförlitlig och fullständig, särskilt fokus läggs på formulering av uppdrag i individinsatser från myndighetsavd. och uppföljning av inträffade avvikelser. Granskningens genomförande Granskningen genomförs i två delar: Kontroll av arbete med uppföljning av avvikelser, vård och omsorg görs genom statistikuttag ur avvikelsehanteringen i Treserva. Statistiken har följts löpande under senare år och ger en god bild av arbetet med uppföljningsprocessen för avvikelser. Granskning av uppdrag genomfördes genom ett stickprov där 19 slumpmässigt valda uppdrag fördelade mellan förvaltningens verksamhetsområden granskades. Information i datasystem avvikelser vård och omsorg visar att avvikelseuppföljningen märkbart förbättrats under de senaste åren. Nedan visas två diagram som illustrerar hur väl uppföljningsprocessen vad gäller avvikelser inom vård och omsorg tillämpas. Diagrammen visar antalet registrerade avvikelser samt hur väl olika moment i uppföljningsprocessen genomförs. Ovanstående diagram jämför första halvåret under de tre år socialtjänsten registrerat avvikelser i systemet. Vi kan se en märkbar förbättring i uppföljningsprocessen mellan varje period. Socialnämnden, Internkontroll: Halvårsuppföljning 8(10)

11 Ovanstående diagram visar hur situationen ser ut på respektive enhet. Diagrammet är ett bra underlag för prioritering av ytterligare utbildningsinsatser. Helheten är ändå att uppföljningen av avvikelser har förbättrats betydligt. Orsaken till förbättringarna är flera som samverkar: Utbildningsinsatser i hantering av systemet har genomförts. En utvecklingsgrupp har arbetat aktivt med utveckling av processen, där rutiner, manualer mm framställts. Förbättringar i gränssnittet för avvikelsehanteringen har genomförts. Formuleringar av uppdrag Äldreomsorg Samtliga uppdrag inom äldreomsorgen innehåller information om social situation, hälsa-/ funktionsnedsättning, aktuell situation, beslutade insatser samt mål. LSS Samtliga uppdrag inom LSS innehåller information om bakgrund, aktuell situation, funktionsnedsättning, hjälpbehov samt syfte/ mål med insatsen. Socialpsykiatri/ vuxenavdelningen. Uppdrag inom socialpsykiatri (vuxenavdelningen) innehåller information om sammanfattande bedömning, diagnos/ funktionsnedsättning, arbetsplan (vissa) samt målsättning. Barn o ungdom Uppdrag inom barn och ungdom inehåller information som barnets kontakt med socialtjänsten, behovsområden, känsloliv och beteendemässig utveckling, familj och sociala relationer, vårdnadshavares förmåga. Granskningens resultat visar att det finns målformuleringar och information till utförare som är relevanta och rimliga. Däremot finns det en väsentlig skillnad i kvalité och relevans i uppdragen mellan de olika enheterna. Många gånger förväntas mycket detaljerad och djupgående information från utföraren som handläggaren inte har möjlighet att inhämta under utredningsperioden. Uppdragens utformning behöver följas upp och utvärderas löpande för att balansera mängden information och värdera så att inte ovidkommande information finns med i uppdragen. Socialnämnden, Internkontroll: Halvårsuppföljning 9(10)

12 Process/rutin: Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete (SOSFS 2011:9) Nämndens och kommunens riktlinjer är kända och tillämpas i verksamheten. kommer att redovisas i helårsrapporten. Socialnämnden, Internkontroll: Halvårsuppföljning 10(10)

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2017-02-07 13 Internkontroll, Helårsuppföljning 2016 (SN 2016.012) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Socialnämnden beslutar

Läs mer

Halvårsrapport internkontroll SN

Halvårsrapport internkontroll SN Halvårsrapport internkontroll 2017 7 SN 2017.006 74 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2017-10-03 126 Halvårsrapport internkontroll 2017 (SN 2017.006) Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Fastställd internkontrollplan SN

Fastställd internkontrollplan SN Fastställd internkontrollplan 2017 19 SN 2017.006 4 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2017-05-02 56 Fastställd internkontrollplan 2017 (SN 2017.006) Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Björn Furugren Beselin (C) Ordförande Martin From Sekreterare Tfn:

Björn Furugren Beselin (C) Ordförande Martin From Sekreterare Tfn: KALLELSE SOCIALNÄMNDEN 2016-10-18 Tid och plats 18:30 Bällstarummet Övriga kallade Mojgan Alimadad, Socialchef, Vildana Zorlak, Avdelningschef, David Gyllenstråle, Controller, Urban Jonsson, Kvalitetsutvecklare,

Läs mer

Revidering av delegationsordningen 9 SN

Revidering av delegationsordningen 9 SN Revidering av delegationsordningen 9 SN 2017.073 125 Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2017-10-03 120 Revidering av delegationsordningen (SN 2017.073) Beslut Arbetsutskottet beslutar att

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S)

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S) 1 (1) Plats och tid Frösundarummet kl 08:30-12:00 ande närvarande Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S) Övriga närvarande Mojgan Alimadad (Socialchef),

Läs mer

Fördelning av arbetsmiljöuppgifter från Socialnämnd till förvaltningschef 10 SN

Fördelning av arbetsmiljöuppgifter från Socialnämnd till förvaltningschef 10 SN Fördelning av arbetsmiljöuppgifter från Socialnämnd till förvaltningschef 10 SN 2017.115 131 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2017-10-03 121 Fördelning av arbetsmiljöuppgifter

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 8 (20)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 8 (20) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 8 (20) Socialnämndens arbetsutskott 2015-04-14 38 Tillsynsplan för Vallentuna kommun 2015-2016 enligt alkohollagen och tobakslagen (SN 2015.009) Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Remissvar, motion (S) Rätten att bo kvar i sin hembygd 6 SN

Remissvar, motion (S) Rätten att bo kvar i sin hembygd 6 SN Remissvar, motion (S) Rätten att bo kvar i sin hembygd 6 SN 2017.038 108 Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2017-04-11 38 Remissvar, motion (S) Rätten att bo kvar i sin hembygd (SN 2017.038)

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2017-03-14 22 Kundundersökning inom verksamheter för personer med funktionsnedsättningar (SN 2017.032) Beslut Arbetsutskottet noterar

Läs mer

Tid och plats 19:00-21:00 Kulturrummet, kulturhuset. Övrig information. Ordförande. Sekreterare Tfn:

Tid och plats 19:00-21:00 Kulturrummet, kulturhuset. Övrig information. Ordförande. Sekreterare Tfn: KALLELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2018-11-12 Tid och plats 19:00-21:00 Kulturrummet, kulturhuset Övrig information Ordförande Sekreterare Tfn: 08-587 850 00 1 Förslag till beslut 2 (2) Kommunfullmäktige 2018-11-12

Läs mer

Icke verkställda beslut SoL och LSS kvartal SN

Icke verkställda beslut SoL och LSS kvartal SN Icke verkställda beslut SoL och LSS kvartal 4 2017 17 SN 2017.070 189 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2018-01-23 7 Icke verkställda beslut SoL och LSS kvartal 4 2017

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2016-10-04 142 Information, vad tycker de äldre om maten. (SN 2016.160) Beslut Arbetsutskottet noterar informationen. Ärendebeskrivning

Läs mer

Återrapport icke verkställda 18 KS

Återrapport icke verkställda 18 KS Återrapport icke verkställda beslut och 2016 18 KS 2016.286 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-08-24 123 Återrapport icke verkställda beslut och 2016 (KS 2016.286) Beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 1 (1) Plats och tid Bällstarummet kl 18:30-20:55 ande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Gillis Weingarth (M) Monica Emilsson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2016-11-29 174 Redovisning utfall Vad tycker de äldre 2016. (SN 2016.187) Beslut Arbetsutskottet noterar informationen. Ärendebeskrivning

Läs mer

Ansökan om serveringstillstånd, Restaurang Lindö Park, Lindövägen 1, Vallentuna 7 SN

Ansökan om serveringstillstånd, Restaurang Lindö Park, Lindövägen 1, Vallentuna 7 SN Ansökan om serveringstillstånd, Restaurang Lindö Park, Lindövägen 1, Vallentuna 7 SN 2018.055 3 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2018-03-20 42 Ansökan om serveringstillstånd,

Läs mer

Återrapportering från VAG, verksamhetens arbetsmiljögrupp 13 SN

Återrapportering från VAG, verksamhetens arbetsmiljögrupp 13 SN Återrapportering från VAG, verksamhetens arbetsmiljögrupp 13 SN 2017.218 79 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2018-01-23 16 Återrapportering från VAG, verksamhetens arbetsmiljögrupp

Läs mer

Rapportering av icke verkställda beslut SoL och LSS kvartal SN

Rapportering av icke verkställda beslut SoL och LSS kvartal SN Rapportering av icke verkställda beslut SoL och LSS kvartal 2 2018 11 SN 2018.091 210 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2018-08-28 93 Rapportering av icke verkställda

Läs mer

Tjänsteskrivelse Rutinförteckning, Intern kontroll, Socialnämnden

Tjänsteskrivelse Rutinförteckning, Intern kontroll, Socialnämnden VA L LENTUNA KOMMUN T JÄNSTESKRIVELSE S O CIALFÖRVALTNING 2 0 1 4-05-21 D N R SN 2 014.0 58 A GNETA SANDSTRÖM SID 1/2 C O NTROLLER A GNETA.SANDSTROM@VALLENTUNA.SE S O CIALNÄMNDE N Tjänsteskrivelse Rutinförteckning,

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande), Anna Frisell (M) (vice ordförande), Ing-Marie Elfström (S)

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande), Anna Frisell (M) (vice ordförande), Ing-Marie Elfström (S) 1 (1) Plats och tid Tärningen kl 08:30-11:45 ande närvarande Björn Furugren Beselin (C) (ordförande), Anna Frisell (M) (vice ordförande), Ing-Marie Elfström (S) Övriga närvarande Mojgan Alimadad (Socialchef),

Läs mer

Revidering av riktlinjer och upprättande av rutin för kontaktpolitiker i Socialnämnden 7 SN

Revidering av riktlinjer och upprättande av rutin för kontaktpolitiker i Socialnämnden 7 SN Revidering av riktlinjer och upprättande av rutin för kontaktpolitiker i Socialnämnden 7 SN 2019.019 60 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2019-02-05 7 Revidering av riktlinjer

Läs mer

Rapport icke verkställda KS

Rapport icke verkställda KS Rapport icke verkställda beslut SoL och LSS- kvartal 2 2018 23 KS 2018.253 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-11-19 242 Rapport icke verkställda beslut SoL och LSS- kvartal 2 2018 (KS 2018.253)

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2017-02-07 16 Byggnation av gruppboende enligt LSS (SN 2016.103) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Socialnämnden beslutar

Läs mer

Presentation kundundersökning om framtida behov av bostad/ 16 SN

Presentation kundundersökning om framtida behov av bostad/ 16 SN Presentation kundundersökning om framtida behov av bostad/ daglig verksamhet LSS 16 SN 2017.060 84 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2017-05-02 52 Presentation kundundersökning

Läs mer

Remissvar, motion (S)om rätten att få bo kvar i sin hembygd 14 SN

Remissvar, motion (S)om rätten att få bo kvar i sin hembygd 14 SN Remissvar, motion (S)om rätten att få bo kvar i sin hembygd 14 SN 2017.038 199 TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING 2018-01-31 DNR SN 2017.038 TERHI BERLIN SID 1/1 UTREDARE 08-587 854 58 TERHI.BERLIN@VALLENTUNA.SE

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 8 (41)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 8 (41) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 8 (41) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-05-05 114 Granskning av grundskolornas planer mot diskriminering och kränkande behandling (BUN 2015.128) Beslut

Läs mer

1. Syfte Syftet är klargöra uppgiftsfördelningen för att säkerställa en effektiv ledning och styrning inom SMART-området.

1. Syfte Syftet är klargöra uppgiftsfördelningen för att säkerställa en effektiv ledning och styrning inom SMART-området. Verktygslådan SMART Titel Utgåva Uppgiftsfördelning 2011-12-15 1. Syfte Syftet är klargöra uppgiftsfördelningen för att säkerställa en effektiv ledning och styrning inom SMART-området. 2. Förutsättningar

Läs mer

Kundundersökning LSS SN

Kundundersökning LSS SN Kundundersökning LSS 2017 10 SN 2018.154 143 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2018-08-28 92 Kundundersökning LSS 2017 (SN 2018.154) Beslut Socialnämndens arbetsutskott

Läs mer

118 Redovisning av icke verkställda beslut enligt socialtjänstlagen, kvartal (KS )

118 Redovisning av icke verkställda beslut enligt socialtjänstlagen, kvartal (KS ) Sammanträdesprotokoll 14 (17) Kommunstyrelsens arbetsutskott -09-13 118 Redovisning av icke verkställda beslut enligt socialtjänstlagen, kvartal 1 (KS.324) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Kommunstyrelsen

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2016-11-29 180 Tillsynsplan för utövande av tillsyn i Vallentuna kommun enligt alkohollagen och tobakslagen (SN 2016.184) Beslut Arbetsutskottet beslutar

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (14)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (14) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (14) Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-11-26 79 Internkontroll: Redovisning av anmälan av arbetsskada/tillbud samt insatser till elever i behov av särskilt

Läs mer

Fördelning av arbetsmiljöuppgifter till nämnderna 19 KS

Fördelning av arbetsmiljöuppgifter till nämnderna 19 KS Fördelning av arbetsmiljöuppgifter till nämnderna 19 KS 2016.311 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-08-29 155 Fördelning av arbetsmiljöuppgifter till nämnderna (KS 2016.311) Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Yttrande, remiss om anslutning till Samordningsförbundet Södra Roslagen

Socialnämndens arbetsutskott Yttrande, remiss om anslutning till Samordningsförbundet Södra Roslagen Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2016-11-29 182 Yttrande, remiss om anslutning till Samordningsförbundet Södra Roslagen (SN 2016.182) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att:

Läs mer

SOCIALFÖRVALTNING 2014-05-28 DNR SN 2014.111 MARIE BLAD SID 1/1 HÄLSO OCH SJUKVÅRDSSTRATEG/MEDICINSK ANSVARIG SJUKSKÖTERSKA

SOCIALFÖRVALTNING 2014-05-28 DNR SN 2014.111 MARIE BLAD SID 1/1 HÄLSO OCH SJUKVÅRDSSTRATEG/MEDICINSK ANSVARIG SJUKSKÖTERSKA VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING 2014-05-28 DNR SN 2014.111 MARIE BLAD SID 1/1 HÄLSO OCH SJUKVÅRDSSTRATEG/MEDICINSK ANSVARIG SJUKSKÖTERSKA MARIE.BLAD@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7 (17) Socialnämndens arbetsutskott 2015-12-01 127 Information, Uppdrag: Prisnivåer äldreomsorg (SN 2015.151) Beslut Arbetsutskottet noterar informationen. Ärendebeskrivning

Läs mer

Björn Furugren Beselin (C) Ordförande Martin From Sekreterare Tfn:

Björn Furugren Beselin (C) Ordförande Martin From Sekreterare Tfn: KALLELSE SOCIALNÄMNDEN 2016-05-17 Tid och plats 18:30 Bällstarummet Övriga kallade Vildana Zorlak, Monika Fernlund, Inger Jakobsson, Terhi Berlin, Maria Svanberg, David Gyllenstråle Björn Furugren Beselin

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (21) Plats och tid Frösundarummet, 08.30-12.45 ande närvarande Björn Furugren Beselin (C), ordförande, Maya Mallo (M), Ing-Marie Elfström (S) Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Vildana Zorlak,

Läs mer

Fastställande av besöksavgift och villkor, familjerådgivning 8 SN

Fastställande av besöksavgift och villkor, familjerådgivning 8 SN Fastställande av besöksavgift och villkor, familjerådgivning 8 SN 2018.209 72 Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2019-02-05 10 Fastställande av besöksavgift och villkor, familjerådgivning

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande), Ing-Marie Elfström (S), Jessica Johnson (L) ersätter Vakant plats

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande), Ing-Marie Elfström (S), Jessica Johnson (L) ersätter Vakant plats 1 (1) Plats och tid Tärningen kl 08:30-16:00 ande närvarande Björn Furugren Beselin (C) (ordförande), Ing-Marie Elfström (S), Jessica Johnson (L) ersätter Vakant plats Övriga närvarande Mojgan Alimadad

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 8 (26) Socialnämndens arbetsutskott 2016-05-31 92 Yttrande, remiss om Folkhälsopolicy (SN 2016.029) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Socialnämnden

Läs mer

Tid och plats Bällstarummet Alliansen har förmöte i Kragstarummet Oppositionen har förmöte i Ormstarummet

Tid och plats Bällstarummet Alliansen har förmöte i Kragstarummet Oppositionen har förmöte i Ormstarummet K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2016-02-16 Tid och plats 18.30 Bällstarummet Alliansen har förmöte 18.00 i Kragstarummet Oppositionen har förmöte 17.30 i Ormstarummet Kallade tjänstemän Monika Fernlund, avdelningschef

Läs mer

Icke verkställda beslut enligt SoL kvartal KS

Icke verkställda beslut enligt SoL kvartal KS Icke verkställda beslut enligt SoL kvartal 2 2016 23 KS 2016.286 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-11-28 229 Icke verkställda beslut enligt SoL kvartal 2 2016 (KS 2016.286) Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Kvalitetsberättelse för 2017

Kvalitetsberättelse för 2017 Tjänsteskrivelse 1(5) VIMON 2017/000308/739 Id 25472 Socialnämnden Kvalitetsberättelse för 2017 Förslag till beslut Socialnämnden godkänner kvalitetsberättelsen för 2017 och lägger informationen till handlingarna.

Läs mer

Avgifter äldreomsorgen SN

Avgifter äldreomsorgen SN Avgifter äldreomsorgen 2019 13 SN 2018.171 103 Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2018-11-22 139 Avgifter äldreomsorgen 2019 (SN 2018.171) Beslut Socialnämndens arbetsutskott beslutar att

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (9)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (9) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Frösundarummet, 09.40-12.00 ande närvarande Björn Furugren Beselin (C), ordförande, Maya Mallo (M), Ing-Marie Elfström (S) Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

SOCIALFÖRVALTNING DNR SN VILDANA ZORLAK SID 1/4 AVDELNINGSCHEF

SOCIALFÖRVALTNING DNR SN VILDANA ZORLAK SID 1/4 AVDELNINGSCHEF VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING 2014-11-19 DNR SN 2014.187 VILDANA ZORLAK SID 1/4 AVDELNINGSCHEF VILDANA.ZORLAK@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Svar på revisionens granskning

Läs mer

97 Internkontroll kommunstyrelsen 20L6 (KS )

97 Internkontroll kommunstyrelsen 20L6 (KS ) Kom m u nstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 2016-02-04 10 (28) 97 Internkontroll kommunstyrelsen 20L6 (KS 2016.031) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Kommunstyrelsen antar

Läs mer

Uppdrag, genomföra förändringar i enlighet med den granskning som gjorts av kommunledningskontoret, beakta rekommendationer för att klara 2018 års

Uppdrag, genomföra förändringar i enlighet med den granskning som gjorts av kommunledningskontoret, beakta rekommendationer för att klara 2018 års Uppdrag, genomföra förändringar i enlighet med den granskning som gjorts av kommunledningskontoret, beakta rekommendationer för att klara 208 års budget och trovärdiga prognoser 3 5 SN 208.038 4 VALLENTUNA

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott

Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott 2016-12-01 78 Riktlinjer för lokaliseringsersättning (UN 2016.106) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Utbildningsnämnden beslutar att

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 8 (19)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 8 (19) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 8 (19) Socialnämndens arbetsutskott 2015-10-06 96 Lägenheter för personer med psykisk ohälsa Beslut Arbetsutskottet noterar informationen. Ärendebeskrivning Den

Läs mer

Förordnande att fatta beslut enligt lagen med särskilda bestämmelser om vård av. vård av missbrukare i vissa fall (LVM) 20 SN 2018.

Förordnande att fatta beslut enligt lagen med särskilda bestämmelser om vård av. vård av missbrukare i vissa fall (LVM) 20 SN 2018. Förordnande att fatta beslut enligt lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU) och lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM) 20 SN 2018.072 3 Socialnämnden Sa m ma nträdes p rotokol I

Läs mer

SOCIALFÖRVALTNING DNR SN MONIKA FERNLUND SID 1/4 AVDELNINGSCHEF

SOCIALFÖRVALTNING DNR SN MONIKA FERNLUND SID 1/4 AVDELNINGSCHEF VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING 2014-10-22 DNR SN 2014.187 MONIKA FERNLUND SID 1/4 AVDELNINGSCHEF MONIKA.FERNLUND@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Svar på revisionens granskning

Läs mer

967 Delrapport, internkontroll 2OI3 (UN 20 t3.l37)

967 Delrapport, internkontroll 2OI3 (UN 20 t3.l37) Utbild ni ngsnämndens arbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 2013-09-04 e (13) 967 Delrapport, internkontroll 2OI3 (UN 20 t3.l37) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Utbildningsnämnden godkänner uppföljningen

Läs mer

Riktlinje för hälsa och arbetsmiljö

Riktlinje för hälsa och arbetsmiljö STYRDOKUMENT Sida 1(10) Riktlinje för hälsa och arbetsmiljö Område 1 Styrning och ledning Fastställd KSAU, 2012-04- 24, 70 Program 1.2 Personalpolitiskt program Giltighetstid Tillsvidare Plan Riktlinje

Läs mer

Tjänsteskrivelse Resursfördelningsmodell för vård- och omsorgsverksamheter i kommunal regi

Tjänsteskrivelse Resursfördelningsmodell för vård- och omsorgsverksamheter i kommunal regi VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING 2014-09-24 DNR SN 2014.186 TORBJÖRN NYQVIST SID 1/2 TORBJORN.NYQVIST@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Resursfördelningsmodell för vård- och omsorgsverksamheter

Läs mer

Tjänsteskrivelse Riktlinjer för systematiskt arbetsmiljöarbete

Tjänsteskrivelse Riktlinjer för systematiskt arbetsmiljöarbete VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING 2014-10-22 DNR SN 2014.204 DAN GUSTAFSSON SID 1/1 DAN.GUSTAFSSON@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Riktlinjer för systematiskt arbetsmiljöarbete

Läs mer

Tjänsteskrivelse Internkontroll, helårsuppföljning 2014 - Barn- och ungdomsnämnden

Tjänsteskrivelse Internkontroll, helårsuppföljning 2014 - Barn- och ungdomsnämnden VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 2015-01-13 DNR BUN 2015.010 ANNA ELIASSON SID 1/2 ANNA.ELIASSON@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Internkontroll, helårsuppföljning

Läs mer

Fritidsnämnden Ekonomiskt stöd till föreningen Vallentuna 4H (FN )

Fritidsnämnden Ekonomiskt stöd till föreningen Vallentuna 4H (FN ) 2 (2) Fritidsnämnden 2018-10-25 11. Ekonomiskt stöd till föreningen Vallentuna 4H (FN 2017.045) Fritidsnämnden beslutar att bevilja Vallentuna 4H-gårds ansökan om 125 000 kr. Fritidsnämnden uppdrar åt

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 10 (22)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 10 (22) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 10 (22) Socialnämndens arbetsutskott 2016-02-02 7 Uppdrag om LOV för korttidsvistelse och korttidstillsyn (SN 2016.001) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå

Läs mer

Miljöaktiviteter FN

Miljöaktiviteter FN Miljöaktiviteter 4 FN.026 3 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Fritidsnämndens arbetsutskott -06-01 28 Miljöaktiviteter (FN.026) Beslut Fritidsnämnden ger fritidsförvaltningen i uppdrag att genomföra

Läs mer

Rutin för systematiskt arbetsmiljöarbete inom Enköpings kommun

Rutin för systematiskt arbetsmiljöarbete inom Enköpings kommun PERSONALENHETEN 2009-09-28 1 (5) Rutin för systematiskt arbetsmiljöarbete inom Enköpings kommun Detta dokument fastställer rutiner samt reder ut ansvarsförhållanden för arbetsmiljöarbetet inom Enköpings

Läs mer

Rutin för anmälan av tillbud, arbetsskada och riskobservation

Rutin för anmälan av tillbud, arbetsskada och riskobservation Rutin för anmälan av tillbud, arbetsskada och riskobservation DOKUMENTNAMN GILTIGHETSPERIOD tillsvidare DOKUMENTTYP Rutin BESLUTAT/ANTAGET DOKUMENTÄGARE Pajala kommun VERSION DOKUMENTANSVARIG HR & ekonomi

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Lysekils kommuns. Riktlinjer för arbetsmiljöarbetet

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Lysekils kommuns. Riktlinjer för arbetsmiljöarbetet Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Lysekils kommuns Riktlinjer för arbetsmiljöarbetet Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2016-12-15, 197 För revidering ansvarar: För ev. uppföljning och

Läs mer

1(8) Avvikelse- och riskhantering inom SoL, LSS och HSL. Styrdokument

1(8) Avvikelse- och riskhantering inom SoL, LSS och HSL. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Riktlinje Beslutad av Kommunstyrelsen 2015-03-10, 51 Dokumentansvarig Medicinskt ansvarig sjuksköterska Reviderad 3(8) Innehållsförteckning 1 Bakgrund...4

Läs mer

Ett förebyggande, systematiskt arbetsmiljöarbete leder till en bra arbetsmiljö som gynnar alla.

Ett förebyggande, systematiskt arbetsmiljöarbete leder till en bra arbetsmiljö som gynnar alla. Arbetsmiljö och SAM Arbetsmiljölagen I arbetsmiljölagen finns regler om skyldigheter för arbetsgivare om att förebygga ohälsa och olycksfall i arbetet. Det finns också regler om samverkan mellan arbetsgivare

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7 (15) Utbildningsnämndens arbetsutskott 2016-05-30 5 Enkät gymnasiet åk 2, 2016 (UN 2016.050) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Utbildningsnämnden

Läs mer

Rapport årlig uppföljning SAM

Rapport årlig uppföljning SAM TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid 2018-05-14 SN 2018/0296.11.01 0480-45 00 00 Socialnämnden Rapport årlig uppföljning SAM Förslag till beslut Socialnämnden fattar inget beslut

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 12 (16)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 12 (16) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 12 (16) Socialnämndens arbetsutskott 2013-10-08 101 Socialnämndens yttrande gällande klagomål på Väsbygårdens äldreboende (SN 2013.148) Arbetsutskottets beslut Socialnämnden

Läs mer

Tid och plats 18.30 Bällstarummet Alliansen har förmöte 18.00 i Kragstarummet Oppositionen har förmöte 17.30 i Ormstarummet

Tid och plats 18.30 Bällstarummet Alliansen har förmöte 18.00 i Kragstarummet Oppositionen har förmöte 17.30 i Ormstarummet K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2015-05-26 Tid och plats 18.30 Bällstarummet Alliansen har förmöte 18.00 i Kragstarummet Oppositionen har förmöte 17.30 i Ormstarummet Kallade tjänstemän Gunilla Åhlander, socialchef

Läs mer

Arbetsmiljöplan 2013. Socialnämnden

Arbetsmiljöplan 2013. Socialnämnden Tjänsteskrivelse 2013-02-27 SN 2013.0059 Handläggare: Annika Ljungberg, Personalavdelningen Socialnämnden Arbetsmiljöplan 2013 Sammanfattning Enligt kommunens arbetsmiljöpolicy ska varje nämnd upprätta

Läs mer

Utfall löneöversyn KS

Utfall löneöversyn KS Utfall löneöversyn 2018 4 KS 2017.359 4 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-01-31 4 Utfall löneöversyn 2018 (KS 2017.359) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

1. Syfte Syftet är klargöra uppgiftsfördelningen för att säkerställa en effektiv ledning och styrning inom arbetsmiljö.

1. Syfte Syftet är klargöra uppgiftsfördelningen för att säkerställa en effektiv ledning och styrning inom arbetsmiljö. Verktygslådan SMART Titel Utgåva Uppgiftsfördelning 2015-01-23 1. Syfte Syftet är klargöra uppgiftsfördelningen för att säkerställa en effektiv ledning och styrning inom arbetsmiljö. 2. Förutsättningar

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (23)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (23) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (23) Plats och tid Bällstarummet, 18.30-21.15 ande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Paragrafer Björn Furugren Beselin (C), ordförande, Maya

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Frösundarummet, 10.00-11.00 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M) Ersättare Övriga närvarande Gunilla

Läs mer

1(8) Avvikelse- och riskhantering inom SoL, LSS och HSL. Styrdokument

1(8) Avvikelse- och riskhantering inom SoL, LSS och HSL. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Riktlinje Beslutad av Kommunstyrelsen 2015-03-10, 51 Dokumentansvarig Medicinskt ansvarig sjuksköterska/alb Reviderad Kommunstyrelsen 2017-05-30, 105 Kommunstyrelsen

Läs mer

Reviderad (6)

Reviderad (6) 1(6) 2(6) HR-enheten Rutin för anmälan av arbetsskador och tillbud Anmälan, åtgärder och uppföljning av arbetsskador och tillbud är en viktig del av Svedala kommuns systematiska arbetsmiljöarbete. Det

Läs mer

Omorganisation kommunikation 16 KS

Omorganisation kommunikation 16 KS Omorganisation kommunikation 16 KS 2016.400 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-11-28 218 Omorganisation kommunikation (KS 2016.400) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige antar

Läs mer

SOCIALFÖRVALTNINGEN I LUND Delegation av Flik 27 sid 1(5) ARBETSMILJÖANSVAR Gäller fr o m Utskriftsdatum

SOCIALFÖRVALTNINGEN I LUND Delegation av Flik 27 sid 1(5) ARBETSMILJÖANSVAR Gäller fr o m Utskriftsdatum SOCIALFÖRVALTNINGEN I LUND Delegation av Flik 27 sid 1(5) DELEGATION AV ARBETSMILJÖUPPGIFTER ENLIGT BESLUT I SOCIALNÄMNDEN ARBETSMILJÖPOLICY Arbetsmiljöpolicy för Lunds kommun ligger till grund för socialförvaltningens

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 16 (19)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 16 (19) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 16 (19) Socialnämndens arbetsutskott 2015-05-11 63 Ansökan om stadigvarande utökad serveringstid, Nya Våning 1 (SN 2015.081) Beslut Arbetsutskottet beslutar att

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Bällstarummet, 18.30-20.00 Beslutande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Paragrafer Björn Furugren Beselin (C), ordförande,

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-03-19 42 Svar på revisionsrapport om kommunens förebyggande arbete avseende arbetsmiljö, sjukfrånvaro och rehabilitering (KS 2017.521) Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Svar på motion (S) om Äldreombud 7 SN

Svar på motion (S) om Äldreombud 7 SN Svar på motion (S) om Äldreombud 7 SN 2017.076 3 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING 2017-06-12 DNR SN 2017.076 TERHI BERLIN SID 1/2 UTREDARE 08-587 854 58 TERHI.BERLIN@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN

Läs mer

Systematiskt arbetsmiljöarbete, SAM, och uppgiftsfördelningen inom Västarvet

Systematiskt arbetsmiljöarbete, SAM, och uppgiftsfördelningen inom Västarvet SYSTEMATISKT ARBETSMILJÖARBETE Systematiskt arbetsmiljöarbete, SAM, och uppgiftsfördelningen inom Västarvet Ett väl fungerande systematiskt arbetsmiljöarbete leder till god arbetsmiljö som gynnar alla.

Läs mer

Internkontrollplan Vård- och omsorgsnämnden 2019

Internkontrollplan Vård- och omsorgsnämnden 2019 Vård- och omsorgsnämndens handling nr 5/2019 Internkontrollplan Vård- och omsorgsnämnden 2019 Datum: 2019-02-13 Dnr: VON/2019:2-049. Hnr 2019:254 Handläggare: Marie Myrbeck Godkänd av vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

Plan för intern kontroll Barn- och utbildningsnämnden

Plan för intern kontroll Barn- och utbildningsnämnden Plan för intern kontroll 2019 Barn- och utbildningsnämnden Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Riskmatris... 5 2 Kontrollmoment - urval till intern kontrollplan... 6 2.1 Arbetsuppgifterna ryms inte

Läs mer

Information om förordnade områden enligt 3 lagen (1980:578) om ordningsvakter gällande Vallentuna 7 KS

Information om förordnade områden enligt 3 lagen (1980:578) om ordningsvakter gällande Vallentuna 7 KS Information om förordnade områden enligt 3 lagen (1980:578) om ordningsvakter gällande Vallentuna 7 KS 2017.174 39 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-09-20 152

Läs mer

Ansökan KG Zetterlunds pensionärsfond, Norlandia Augustendal 20 SN

Ansökan KG Zetterlunds pensionärsfond, Norlandia Augustendal 20 SN Ansökan KG Zetterlunds pensionärsfond, Norlandia Augustendal 20 SN 2018.188 139 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2018-11-22 146 Ansökan KG Zetterlunds pensionärsfond

Läs mer

Rapport internkontroll av efterlevnad av lagstiftningen lex Sarah

Rapport internkontroll av efterlevnad av lagstiftningen lex Sarah Protokoll Sammanträdesdatum 2015-10-08 Sida 15(21) Socialnämndens arbetsutskott SNau 127 Rapport internkontroll av efterlevnad av lagstiftningen lex Sarah Arbetsutskottets förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

Kommunstyrelsen föreslår kommunstyrelsens personalutskott besluta att

Kommunstyrelsen föreslår kommunstyrelsens personalutskott besluta att STRÄNGNÄS KOMMUN Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2018-06-19 30/45 18:1 KS 157 Arbetsmiljöpolicy Dnr 2018:279-003 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1.

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S)

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S) 1 (1) Plats och tid Frösundarummet kl 08:30-12:00 ande närvarande Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S) Övriga närvarande Vildana Zorlak (Tf socialchef),

Läs mer

Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN

Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN 2017.047 3 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNINGEN 2017-08-02 DNR SN 2017.047 LARS NÄSLUND SID 1/1 CONTROLLER LARS.NASLUND @VALLENTUNA.SE

Läs mer

Kvalitetssäkring genom avvikelsehantering

Kvalitetssäkring genom avvikelsehantering Bilaga 9, SN 84, 2016-09-07 Kvalitetssäkring genom avvikelsehantering Dokumenttyp: Reviderad riktlinje Diarienummer: 119/2016 Beslutande: Socialnämnden Antagen: 2016-09-07 Gäller fr.o.m.: 2016-10-05 Reviderad:

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2016-08-23 261 Utvärdering i matematik 2016 (BUN 2016.305) Beslut Arbetsutskottet noterar informationen. Ärendebeskrivning

Läs mer

Arbetsmiljöhandbok. Dokumentdatum: 2015-04-02

Arbetsmiljöhandbok. Dokumentdatum: 2015-04-02 0 Register Arbetsmiljöhandbok 205-04-02 () Flik Innehåll 0 Register 02 Inledning 03 Arbetsmiljöpolicy 04 Samverkan i arbetsmiljöarbetet 05 Fördelning av arbetsmiljöuppgifter 05. Blankett för fördelning

Läs mer

Internkontrollplan Vård- och omsorgsnämnden 2018

Internkontrollplan Vård- och omsorgsnämnden 2018 Vård- och omsorgsnämndens handling nr 6/2018 Internkontrollplan Vård- och omsorgsnämnden 2018 2018-02-14 Dnr VON/2018:2-049 Handläggare. Marie Myrbeck Godkänd av vård- och omsorgsnämnden 2018-03-01, 25

Läs mer

Avvikelser, klagomål. och synpunkter inom. Vård- och omsorgsnämnden. verksamheter. Antaget

Avvikelser, klagomål. och synpunkter inom. Vård- och omsorgsnämnden. verksamheter. Antaget RIKTLINJE Avvikelser, klagomål och synpunkter inom vård- och omsorgsnämndens verksamheter Antaget av Vård- och omsorgsnämnden Antaget 2019-02-26 Giltighetstid Dokumentansvarig Tillsvidare, dock längst

Läs mer

Riktlinjer - Systematiskt arbetsmiljöarbete

Riktlinjer - Systematiskt arbetsmiljöarbete Riktlinjer - Systematiskt arbetsmiljöarbete Fastställd av: Kommundirektör Datum: 2016-04-28 Dokumentet gäller för: Alla nämnder och förvaltningar För revidering ansvarar: Personalchef Dokumentet gäller

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Torbjörn Einarsson (C) (ordförande), Anna Frisell (M) (vice ordförande), Ing-Marie Elfström (S)

Socialnämndens arbetsutskott Torbjörn Einarsson (C) (ordförande), Anna Frisell (M) (vice ordförande), Ing-Marie Elfström (S) 1 (1) Plats och tid Tärningen kl 08:30-11:30 Beslutande närvarande Torbjörn Einarsson (C) (ordförande), Anna Frisell (M) (vice ordförande), Ing-Marie Elfström (S) Övriga närvarande Inger Jakobsson (Avdelningschef),

Läs mer

Det systematiska arbetsmiljöarbetet och årlig 15 SN

Det systematiska arbetsmiljöarbetet och årlig 15 SN Det systematiska arbetsmiljöarbetet och årlig uppföljning av SAM 15 SN 2017.064 70 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2017-05-02 50 Det systematiska kvalitetsarbetet och

Läs mer