INTERNRUTINER KL: KOMMUNIKATION

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INTERNRUTINER KL: KOMMUNIKATION"

Transkript

1 Internrutiner KL: Kommunikation Sid 1(8) INTERNRUTINER KL: KOMMUNIKATION eller KommC:s Budord

2 Sid 2(8) 1 Bakgrund THS verksamhet vilar på tre pelare. Den första är den operativa, dagliga, konkreta verksamheten. Pelare två är THS ekonomiska arbete. Pelare tre heter Kommunikation, även känd som A och O. De tre pelarna är alla förutsättningar för varandra; utan en kan inte de andra två fungera. För THS Kommunikation är den slutgiltiga visionen Ett Enat THS, där alla studenter vet precis vad THS är och gör, och känner en stark tillhörighet till varandra, till sin sektion, och till kåren. Alla på KTH ska vara medvetna om nyttan och värdet i THS, och hur det hänger ihop med medlemskap i kåren. För en nyanländ till KTH är dock THS varumärke höljt i mörker. Kommunikation är den strålkastare vi kan använda för att lysa upp THS verksamhet och organisation. Om vi inte gör det kan man inte se vad THS är och gör, och resultatet blir ett splittrat THS med lågt engagemang och deltagande i vår verksamhet, och minskat inflytande utåt. I slutänden handlar det om att konceptet Ett enat THS inte blir mer än ett koncept, vilket långsiktigt får katastrofala konsekvenser för verksamheten och ekonomin. Det är viktigt att fundera på och förstå dynamiken mellan THS tre pelare. Inse att inget Du gör som individ i KL spelar någon roll om du inte kommunicerar det. Visst, ditt arbete kan komma dagens studenter till hjälp utan att de är medvetna om det. Men om några år, när din verksamhet är underfinansierad, bortglömd och begraven för att den inte fått något stöd från medlemmar som inte visste att den fanns, då hjälper den ingen. THS är en organisation vars verksamhet och fortlevnad är direkt beroende av studenters stöd och erkännande. Utan det glöms verksamheten bort, intresset dalar, och bit för bit dör kåren. Det är ditt ansvar som individ i KL att förhindra det. Låt detta dokument agera guide i din Kommunikation. 2 Syfte Dokumentet syftar till att ge den information och de verktyg som krävs för att man som individ i KL ska känna och utöva ett seriöst ansvar för Kommunikation inom ramarna för sin verksamhet. 3 Historik Dokumentet skapades av Fredrik Abele, THS 14/15. Dokumentet reviderades av Fredrik Abele, THS 14/15. Dokumentet reviderades av Emil Grundén, THS 16/17.

3 Sid 3(8) 4 Ansvar Som individ i KL ansvarar du för att Läsa det här dokumentet riktigt noggrant. Kommunicera viktiga händelser och utvecklingar inom din verksamhet till relevanta målgrupper. Din Kommunikation följer THS styrdokument och riktlinjer för kommunikation. en ansvarar för att De kunskaper och resurser som krävs för god Kommunikation finns tillgängliga. Agera redaktör och kvalitetskontrollera KL:s och THS kommunikation. Kommunicera allmänna viktiga händelser och utvecklingar inom THS. Stödja och hjälpa individer i KL med sin Kommunikation. 5 Resurser 5.1 Styrdokument & guider På Kungen under THS_Centralt\Hjälp och guider\02. Guider om KOMMUNIKATION finner ni de kommunikationsrelaterade styrdokument och riktlinjer THS har. Nedan följer en kort beskrivning av var dokument, läsanvisningar, samt rekommendationer på hur de kan användas THS Brandbook Riktlinjer för hur THS emblem, logotyp, och färger får användas, samt vilka typsnitt som gäller i THS dokument. Överlägger även kring THS Formspråk, dvs. summan av hur logotyp, färger och typsnitt kommer samman. Brandbooken beskriver THS som varumärke, och hur THS bör presenteras i text, bild och form för att göra varumärket rättvisa. Som individ i KL är din verksamhet en del av THS, och det är därmed ditt ansvar att din Kommunikation förmedlar det på ett bra sätt. Det är till Brandbook:en du går när du ska skapa kommunikativt material eller kommunicera på något sätt, vare sig det är ett inlägg på Facebook, en affisch, profilkläder, ett mejlutskick, eller något annat. Frågor som vilken bild ett inlägg ska ha, hur en logotyp för en undergrupp kan se ut, eller var en textsnutt ska placeras på en affisch och vilken storlek typsnittet ska ha, kan du få hjälp med av Brandbook:en. Det rekommenderas att du läser avsnitt 2 Varumärke samt 5 THS Delar noggrant och lägger på minnet det som står där. Resten av materialet är praktisk lärdom som du ska implementera i din Kommunikation; läs igenom den så att du får ett hum om vad som står där, och konsultera sedan Brandbook:en efter behov. Du bör från och med första lästillfälle konsultera Brandbook:en vid varje större kommunikationstillfälle tills du känner dig mer bekväm i att presentera THS varumärke.

4 Sid 4(8) THS Kommunikationskanaler THS Kommunikationskanaler är en förteckning över de kommunikationskanaler som står till vårt förfogande. Den beskriver var kanals syfte, vem som ansvarar för den, vad den ska användas för och till vilka målgrupper. Skumma igenom dokumentet så att du får ett hum om hur våra kommunikationskanaler fungerar PM: Kommunikationsarbete Det här dokumentet beskriver THS kommunikationskedja, dvs. avsändare > budskap > målgrupp. Avsändare är THS, och dokumentet beskriver kort vilka vi är (Brandbook:en är den långa förklaringen), vilket man måste ha som utgångspunkt i sin kommunikation. THS har många olika målgrupper; det kan vara studenter, medlemmar, aktiva medlemmar, KTH, externa parter, osv. Man måste alltid anpassa sin kommunikation och sitt budskap efter målgruppen. Konsultera därför PM: Kommuniktion när du inte är helt säker på vilket eller vilka budskap vi som organisation vill nå en viss målgrupp med. Det rekommenderas att du skummar igenom dokumentet minst en gång. 5.2 THS mallar och grafiskt material På Kungen under THS_Centralt\Arkiv\03. KOMMUNIKATION, PRESENTATION\Mallar finns mallar för dokument och skyltar/affischer av olika slag, likväl som THS logotyp och emblem i deras olika former. Där finns även mallar för intyg, powerpoints, kartor, visitkort, m.m. Titta här om du letar efter en dokumentmall eller något grafiskt material innan du frågar en. 5.3 en en är din guide i Kommunikationens dimma. Använd en för att få hjälp och stöd med din Kommunikation. Dina problem, utmaningar och funderingar är något som en gärna lägger energi på. Använd inte en för att du har problem med kopiatorn, din dator, eller din mobiltelefon. 5.4 Kollegorna i KL Utnyttja varandras erfarenheter av och synvinklar på kommunikation. Hjälp varandra att kommunicera snyggt och tydligt! Innan du går till en kan du kanske bolla saken med en kollega? 5.5 Google Att kunna varje funktion i varje hörn på alla tekniska plattformar vi använder oss av (hemsida, Facebook, osv) är svårt. Ofta handlar det dock bara om att hitta rätt knapp eller skriva rätt sak. För enklare tekniska frågor är Google ofta din bästa vän.

5 Sid 5(8) 6 Att kommunicera sin verksamhet Du har varit på ett viktigt möte, dragit igång ett spännande projekt, eller precis fått reda på om ett väldigt studentnyttigt evenemang. Men hur ska detta kommuniceras? Hur bör det kommuniceras? 6.1 Generella riktlinjer Vi kommunicerar inte bara för att vi måste; vi kommunicerar för att nå ut med relevant information till våra studenter och medlemmar. Innehållet är koncentrerat, relevant, och tillgängligt. Kvalitén är hög. Våra riktlinjer och styrdokument följs Innehåll Skriv på både svenska och engelska. Facebook hanterar flera språk i inlägg och hemsidan använder bara den engelska texten. Där stöd för flera språk saknas skriver man i första hand på engelska. Det är också tillåtet att skriva på svenska först, sedan engelska och markerar språkbytet med en egen rad med fyra bindestreck. Skriv det viktigaste först. Håll det väsentligt och till ämnet. Innehållet ska vara av värde att veta för de som nås, annars är det ingen vits att kommunicera det. Använd rak ordföljd (subjektet kommer före predikatet: styrelsen tog beslutet, inte beslutet togs av styrelsen ). Budskapet ska locka till interaktion. Korta meningar. Undvik ord som man, denna, dessa, detta. Skriv istället vem eller vad som avses. Skriv ut förkortningar ( till exempel istället för t.ex ). Fet stil istället för kursiv. Låt någon annan korrekturläsa. Gör punktlistor Kvalité Välskrivet. Inga stavfel, särskrivningar, felanvändning av skiljetecken, eller felanvändning av de och dem. Korrekt användning av kolon och bindestreck för förkortningar och sammanskrivningar. Använd styckesindelning. Korrekt användning av apostrof i engelska för förkortning och ägandeskap. Inga direktöversättningar. Inte CAPS LOCK eller flummig stil ( Heeeeeej nollan!!! :D ;) :P ) Ett skiljetecken åt gången!!! Håll en personlig ton. Inkorporera humor/känslor, och undvik säljande ton (tänk Mediamarkt). 6.2 Digital kommunikation PM: THS Brandbook samt THS Kommunikationskanaler ger tillsammans en bra överblick för vad bra digital kommunikation innebär. Och de generella rutinerna ovan ger dig bra praktiska riktlinjer. Med det sagt finns det specifika saker som man bör tänka på när man använder digitala medier. Generellt när vi kommunicerar digitalt gör vi det i första hand på svenska och engelska för att öka tillgängligheten. Där funktion för flerspråkiga inlägg finns används den och annars skrivs först den svenska texten och sedan den engelska, skilda av en rad med fyra stycken bindestreck. I de fall där båda språken

6 Sid 6(8) inte ryms eller inte ser snyggt ut är engelska att föredra. Detta gäller till exempel för hemsidan, mail, Twitter och Instagram Mejlutskick Via tjänsten Mailchimp kan vi göra utskick per mejl till olika målgrupper. Massmejl är dock den mest invasiva och påträngande formen av kommunikation, och ska därför användas med god baktanke och med högkvalitativt utförande. För att göra mejlutskick konsulterar man en Hemsidan Hemsidan loggar du in på via Om du inte har inloggningsuppgifter konsulterar du först din överlämning, sedan din företrädare, och sist en. I menyn till vänster har du din verktygslåda. Det du förväntas göra självständigt på hemsidan är att hålla de sidor som berör din verksamhet uppdaterade. Du hittar för det mesta dessa genom att i menyn klicka på Sidor och sedan filtrera på Mina. Vissa sidor kanske felaktigt tilldelats någon annan, men lägg inte någon vikt vid det då följande arbetssätt är tillgängligt för samtliga sidor. När du ska föreslå en uppdatering av en sida, oavsett om den redan är ditt ansvar eller om du vill ta över den så letar du upp inlägget i listan och klickar sedan på knappen create clone. När du genomfört dina ändringar avslutar du genom att klicka på knappen Skicka till granskning. Du kan även föreslå inlägg till nyhetsflödet genom att från menyn klicka på Inlägg och sedan Skapa nytt, eller föreslå ändringar på samma sätt som för sidor från listan Alla inlägg. När du gjort en ändring måste en godkänna denna vilket han eller hon normalt ser över och gör några gånger i veckan. Är det brådskande är det alltså bra om du gör en uppmärksam på att du föreslagit en ändring. För att skapa mer dynamik på hemsidan kan du lägga till en s.k. Utvald bild för sidor och inlägg, detta görs på samma sida där du redigerar texten. Sidan eller inlägget får denna bild högst upp under rubriken så här passar en bred bild särskilt bra. Varje inlägg ska även kategoriseras för att hamna i rätt flöde Facebook en sköter all publicering på THS Facebooksida. Vill du publicera något så gör du det i samråd med en. Du kan själv förbereda ditt inlägg på svenska och engelska så går det snabbare och så blir en glad. När du skriver ditt inlägg, med innehåll och kvalité i toppskick, ska du även ha en snygg bild, video eller grafik som relaterar till innehållet. Det är en stor dragningsfaktor för läsare. Ett inlägg ska alltid länka vidare till mer information. Utan en länk vidare blir inlägget förlamat och som läsare blir man bara irriterad om man skulle vilja läsa mer eller kolla mer på källan till informationen. Och till sist, glöm inte att korrekturläsa Twitter en sköter all publicering på THS Twitter. Vill du publicera något så förbereder du ett inlägg och förmedlar detta till en. THS Twitter-konto har inte mycket till riktlinjer. Syftet är att kunna skicka ut minsta uppdatering eller bit av information till de som är intresserade. De som följer oss på Twitter vill ha informationen vi skickar ut. Dock är det värt att tänka på att vi, som överallt bland digitala medier, får bättre räckvidd och bättre rykte hos våra följare om vi håller hög standard på innehåll och kvalité. Även på Twitter gäller regeln om att alltid länka vidare till mer information.

7 Sid 7(8) Instagram en sköter all publicering på THS Instagram. Vill du publicera en bild så förbereder du ett kort inlägg och skickar bild och inlägget en. THS Instagram ska fungera som ett fönster där medlemmarna och den presumtive studenten ska kunna snegla in och se vad vi på kåren centralt gör. Potentiellt skulle Instagram kunna vara en effektiv kanal för att förmedla kårens mjuka värden genom att uppvisa roliga event och möjligheter. 6.3 Alternativa kommunikationskanaler Att nå ut på gräsrotsnivå i olika delar av organisationen är inte helt enkelt. Långt ifrån alla kårmedlemmar följer THS på Facebook, och än färre nås av alla inlägg. Som tur är kan vi kommunicera via råd, mellanhänder, och kontaktpersoner i organisationens alla delar. Vill man nå ut till alla sektioner är det smidigt att gå via Kommunikationsrådet. Det går bra att mejla kr@ths.kth.se med vad du vill nå ut med (text, bild, länk, osv) och be KR att sprida det i sina kanaler. Meddela alltid en innan, så hen har koll på vad som går ut. Ett bra alternativ och komplement är att kontakta sektionsstyrelserna om man vill ha något kommunicerat. De brukar vara duktiga på att mobilisera, och delar inlägg och information digitalt om man ber dem. 7 Bilder Ibland har man ingen bra bild att använda i sin kommunikation, och ingen möjlighet att Photoshop:a något. Det är då frestande att ta en snygg bild från Google. Detta är dock problematiskt då de flesta bilder som cirkulerar på nätet är upphovsrättsskyddade. Ljuset i mörkret är vissa sidor som samlar gratismaterial som får användas mer eller mindre fritt. Nedan finns några exempel på sådana sidor. Ofta beskriver sidorna bild för bild vilka regler som gäller; vissa får användas fritt, men ibland kräver de att skaparens namn skrivs ut. Freerange Kräver att man skapar ett konto, efter det är alla bilder helt gratis att använda utan vidare. Morguefile Helt gratis, bara att tuta och köra. Tips: Googla copyright free pictures så dyker liknande sidor upp. Igen, var noga med att inte bryta mot några finstilta regler. Är du osäker, försök hitta en annan bild. 8 Överlämning Kommunikation är, som relativt nyupptäckt fundament för vår verksamhet, under ständig utveckling. Medan det finns allmänna riktlinjer så måste varje verksamhets Kommunikation skräddarsys. Överlämning mellan före- och efterträdare är ett oumbärligt verktyg. Varje god överlämning har ett avsnitt om kommunikation som tar upp allt från rutiner till hur kommunikation påverkar verksamheten.

8 Sid 8(8) 9 Checklista inför kommunikation Jag har något att kommunicera! Frågor att besvara Kommentar Mer information Vilka är målgrupperna? För vilka är informationen intressant, vilka grupper vill jag nå ut till med informationen? Vilka budskap har jag? Vad vill jag ha sagt? Vad är det väsentliga? Vilka Vilka kommunikationsvägar lämpar sig för PM: THS kommunikationskanaler ska målgruppen? Vilka kanaler är lämpliga för Kommunikationskanaler samt jag använda? informationen? Hur viktig är den? THS Digitala Strategi Hur ska kommunikationen se ut? Vad ska man tänka på när det gäller skrift? Officiell eller personlig ton? Hur stor ska PM: THS Brandbook Hur visar jag tydligt och enhetligt THS som avsändare? Duger det här? Har jag korrläst? Har någon annan korrläst? bilden vara? Var skulle loggan sitta? Har jag rätt färger? Får jag photoshop:a emblemet? Är mitt innehåll bra? Är det tillgängligt utformat? Är kvalitén tillräckligt hög? Har jag följt alla riktlinjer? Om jag är jättesäker på språk, stavning, och har koll på alla satsadverbial så borde jag ändå låta någon annan korrläsa. Annars är det ett måste. PM: THS Brandbook samt PM: Grafisk Profil PM: THS Brandbook Internrutiner Kommunikation KL: Good to go!

Visions guide i sociala medier

Visions guide i sociala medier Datum: 2018-08-28 Visions guide i sociala medier Undrar du hur du kan jobba med sociala medier? Här hittar du tips och råd för att använda sociala medier på ett effektivt sätt. Guiden vänder sig till Visions

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy Göteborgs scoutdistrikt 2018-01-01 Kommunikationspolicy Kommunikationspolicyn finns för att skapa en så enhetlig kommunikation som möjligt med en tydlig avsändare. Den är tänkt att

Läs mer

Kommunikation med medlemmarna

Kommunikation med medlemmarna DAGENS AGENDA Kommunikation med medlemmarna ATTENTIONS FÖRENINGSKONFERENS 2018 DAGENS AGENDA Genomgång Mailchimp Eget arbete med möjlighet till support FIKA Diskussion Facebook Diskussion Webb Eget arbete

Läs mer

PM: THS grafiska profil. Regelverk

PM: THS grafiska profil. Regelverk PM: THS grafiska profil Regelverk Skapat av Helen Silvander 2008 Sid 2(9) Innehåll Innehåll... 2 1 Formalia... 3 1.1 Sammanfattning... 3 1.2 Syfte... 3 1.3 Omfattning... 3 1.4 Historik... 3 2 Bakgrund...

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

PM: Grafisk Profil & Kommunikationsguide Sektionen för Energi och miljö

PM: Grafisk Profil & Kommunikationsguide Sektionen för Energi och miljö PM: Grafisk Profil & Kommunikationsguide Sektionen för Energi och miljö Innehåll Formalia... 3 Sammanfattning... 3 Syfte... 3 Omfattning... 3 Bakgrund... 3 Del 1: Grafik... 4 Emblem... 4 Logotyp... 4 Logotypens

Läs mer

Kommunikationsstrategi Studentboet

Kommunikationsstrategi Studentboet Antagen av Studentboets styrgrupp den 24/05/2016 Detta dokument utgör riktlinjer för Studentboets kommunikation. Riktlinjerna omfattar all kommunikation där Studentboet står som avsändare. Riktlinjerna

Läs mer

Riktlinjer för verksamheter som kommunicerar via sociala medier, Landstinget i Jönköpings län

Riktlinjer för verksamheter som kommunicerar via sociala medier, Landstinget i Jönköpings län Riktlinjer för verksamheter som kommunicerar via sociala medier, Landstinget i Jönköpings län Landstinget har öppen och positiv inställning till att verksamheter använder sociala medier i sin kommunikation

Läs mer

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Sätt i gång med Facebook Om Facebook Mer än hälften av Sveriges befolkning använder Facebook. Sverige är dessutom det land i Norden med flest antal

Läs mer

Riktlinjer och tips Digital kommunikation via sociala medier och hemsidor.

Riktlinjer och tips Digital kommunikation via sociala medier och hemsidor. Riktlinjer och tips Digital kommunikation via sociala medier och hemsidor. Detta är Frivilliga Automobilkårens officiella kanaler: Hemsida: www.fak.se Sociala medier: Facebook LinkedIn Instagram #frivilligaautomobilkaren

Läs mer

Riktlinjer för sociala medier för Fagersta kommun

Riktlinjer för sociala medier för Fagersta kommun 1 (6) 20111010 Riktlinjer för sociala medier för Fagersta kommun Riktlinjerna beskriver hur Fagersta kommun och dess verksamheter kan använda sociala medier på ett sätt som stämmer överens med kommunens

Läs mer

Nyanländ kompetens. Ett samverkansprojekt mellan Mora, Orsa och Älvdalens kommuner, Högskolan Dalarna och Arbetsförmedlingen.

Nyanländ kompetens. Ett samverkansprojekt mellan Mora, Orsa och Älvdalens kommuner, Högskolan Dalarna och Arbetsförmedlingen. Nyanländ kompetens Ett samverkansprojekt mellan Mora, Orsa och Älvdalens kommuner, Högskolan Dalarna och Arbetsförmedlingen Handbok Online Innehåll 1 Introduktion... 1 1.1 Facebook och blogg - samspelet...

Läs mer

Riktlinjer och tips för facebookgrupper Erikshjälpen Second Hand

Riktlinjer och tips för facebookgrupper Erikshjälpen Second Hand Riktlinjer och tips för facebookgrupper Erikshjälpen Second Hand Varför Facebook? Facebook är ett socialt forum där det är enkelt att hålla kontakt, uppdatera medlemmar om aktuella händelser och så vidare.

Läs mer

PM FÖR GRAFISK PROFIL THS KEMISEKTIONEN

PM FÖR GRAFISK PROFIL THS KEMISEKTIONEN PM FÖR GRAFISK PROFIL THS KEMISEKTIONEN Skapad av Emma Fogelström 2012 Sid 2(7) Innehåll 1 Formalia... 3 1.1 Sammanfattning... 3 1.2 Syfte... 3 1.3 Omfattning... 3 1.4 Historik... 3 2 Bakgrund... 4 3 Emblem...

Läs mer

nollning.nu - en liten handbok

nollning.nu - en liten handbok nollning.nu - en liten handbok 2015 Litet förord Så är det nu dags att få tillgång till era webbplatser. Vi i KAOS har jobbat på för att göra allt så smidigt som möjligt för er men självklart finns det

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer

Riktlinje för Informationsspridning

Riktlinje för Informationsspridning Riktlinje för Informationsspridning Kemi- och Biotekniksektionen Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola 2015-04-29 Redigerad 2017-11-15 Innehållsförteckning 1 Historik... 2 2 Syfte... 2 3 Sociala medier...

Läs mer

Kommunikationsguide Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF)

Kommunikationsguide Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF) Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF) Uppdaterad 2015 11 04 Sammanfattning Guiden innehåller kortfattade tips och riktlinjer för SCUF-kommunikation som du har användning av i text eller muntlig kommunikation

Läs mer

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK PROSPEKT MEDIAS HANDBOK 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 3 FACEBOOK 4-5 INSTAGRAM 6-7 TWITTER 8-9 LINKEDIN 10 YOUTUBE 11 2 INLEDNING Idag är sociala medier ett måste i ett företags mediemix. Det har blivit

Läs mer

Extern kommunikationsstrategi

Extern kommunikationsstrategi Extern kommunikationsstrategi Gäller från november 2017 Version 2.0 1 (8) Innehåll 1 Avgränsningar... 2 2 Långsiktigt mål... 2 3 Syfte med kommunikationsstrategin... 2 4 Kondenserad strategi... 2 5 Varumärke

Läs mer

Marknadsför inlägg via en Facebooksida

Marknadsför inlägg via en Facebooksida Marknadsför inlägg via en Facebooksida Genom sociala medier når man effektivt fler och genom att komplettera scoutkårens kommunikation i rekyteringskampanjen i sociala medier har man större chans att nå

Läs mer

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi Fyrbodals kommunalförbund Kommunikationsstrategi 2019 2022 Version 1.0 Beslutat 2019-xx-xx Reviderad 2019-xx-xx Ansvarig: Morgan Ahlberg Innehåll Om kommunikationsstrategin... 3 Mål och syfte... 3 Målgrupper...

Läs mer

Innehåll. 1 Välkommen 2 Logga in 3 Gränssnittet 4 Skapa nyhetsbrev 5 Moduler och utseende 6 Texter 7 Bilder 8 Skicka nyhetsbrev 9 Sammanfattning

Innehåll. 1 Välkommen 2 Logga in 3 Gränssnittet 4 Skapa nyhetsbrev 5 Moduler och utseende 6 Texter 7 Bilder 8 Skicka nyhetsbrev 9 Sammanfattning Bli proffs på apsis Innehåll 1 Välkommen 2 Logga in 3 Gränssnittet 4 Skapa nyhetsbrev 5 Moduler och utseende 6 Texter 7 Bilder 8 Skicka nyhetsbrev 9 Sammanfattning 1 Välkommen Info: I den här guiden lär

Läs mer

Handledning och checklista för klarspråk

Handledning och checklista för klarspråk Handledning och checklista för klarspråk i Brottsofferjouren 2015-02-24 Innehåll Vad är klarspråk?... 2 Varför ska vi skriva klarspråk?... 2 Hur du kan använda checklistan... 2 Innan du börjar skriva...

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110319. Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110319. Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se 1 Innehållsförteckning Tänk på! Sid 3 Logga in sid 4 Panel sid 5 Sidor och inlägg 1. Skapa eller redigera en sida eller inlägg

Läs mer

Datum 2013-09-18 1 (6) Antaget av Kommunstyrelsen 2013-11-14 17

Datum 2013-09-18 1 (6) Antaget av Kommunstyrelsen 2013-11-14 17 2013-09-18 1 (6) Sociala medier ger möjligheter till ökad öppenhet och dialog. Genom att använda sociala medier kan vi nå fler människor och fler målgrupper. Vi kan möta medborgarna på nya sätt och på

Läs mer

Policy. Policy för sociala medier i Herrljunga kommun. Dokumentet antas av kommunfullmäktige och gäller för kommunens samtliga förvaltningar.

Policy. Policy för sociala medier i Herrljunga kommun. Dokumentet antas av kommunfullmäktige och gäller för kommunens samtliga förvaltningar. DIARIENUMMER: FASTSTÄLLD: KS 81/2017 945 2017-05-16 VERSION: 1 SENAS T REVIDERAD: -- GILTIG TILL: -- DOKUMENTANSVAR: Kanslichef Policy Policy för sociala medier i Herrljunga kommun Dokumentet antas av

Läs mer

Riktlinjer för strategisk kommunikation. Innehåll

Riktlinjer för strategisk kommunikation. Innehåll STYRDOKUMENT RIKTLINJE 2018-03-28 DNR: 2018-000063 Antagen av kommunstyrelsen den 13 mars 2018. Gäller från och med den 14 mars 2018 tills vidare. Riktlinjer för strategisk kommunikation Innehåll Inledning...

Läs mer

Grafisk profil och plattformar för kommunikation

Grafisk profil och plattformar för kommunikation 2017 Grafisk profil och plattformar för kommunikation Abrahamsbergskyrkans ungdom Abrahamsbergskyrkans ungdom Bävervägen 45, 168 30 Bromma abraung.se Inledning Detta dokument ger några konkreta tips på

Läs mer

Reumatikerförbundets Webbpolicy

Reumatikerförbundets Webbpolicy Reumatikerförbundets Webbpolicy 120608 Reumatikerförbundet Webbpolicy Den här webbpolicyn gäller för Reumatikerförbundets samtliga organisationsled. Den vilar på Reumatikerförbundets värdegrund. Ytterst

Läs mer

En introduktion till pr och mediebearbetning V 1.2

En introduktion till pr och mediebearbetning V 1.2 En introduktion till pr och mediebearbetning V 1.2 En guide av Mats Wurnell www.matswurnell.net Om denna introduktion Se denna guide som en introduktion till pr och mediebearbetning. Den hjälper er att

Läs mer

ebok Guide till framgångsrik influencer marketing

ebok Guide till framgångsrik influencer marketing ebok Guide till framgångsrik influencer marketing Hej, Den här checklistan är en vägledning för dig som funderar på att inleda ett influencer-samarbete som en del i din kommunikationsstrategi. Ett influencersamarbete

Läs mer

HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER

HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER 1 Vad är sociala medier? Sociala medier är kanaler där användare själva kan skapa innehållet, kommentera och diskutera med varandra. Det omfattar inte bara texter utan även

Läs mer

Guide till veckans instagrammare

Guide till veckans instagrammare 1(5) Datum 2016-05-16 Kommunikationsavdelningen Guide till veckans instagrammare Vad roligt att du vill dela med dig av din vardag i Hässleholms kommun! Att vara veckans instagrammare är ett spännande

Läs mer

Regler Sociala medier. Antaget av kommunfullmäktige 28 maj 2012 att börja gälla 1 juni Reviderad , 29

Regler Sociala medier. Antaget av kommunfullmäktige 28 maj 2012 att börja gälla 1 juni Reviderad , 29 Regler Sociala medier Antaget av kommunfullmäktige 28 maj 2012 att börja gälla 1 juni 2012. Reviderad 2017-04-24, 29 2 (7) Sociala medier används allt mer som kommunikationskanal bland många andra. Det

Läs mer

Så här funkar Föreningsliv

Så här funkar Föreningsliv Så här funkar Föreningsliv Logga in Logga in på den adress du fått skickat till dig via mail. Använd det lösenord och användarnamn som du tilldelats. Kom alltid ihåg att logga ut när du skrivit färdigt,

Läs mer

Profilprogram för Folkets Hus och Parker 2013

Profilprogram för Folkets Hus och Parker 2013 Profilprogram för Folkets Hus och Parker 2013 2 Innehåll Tillsammans syns vi bättre! 4 SNURRORNA GRUNDELEMENTEN I VÅR GRAFISKA PROFIL 6 VÅRA FÄRGER 7 Bli en del av helheten 8 EXEMPEL PÅ HUR LOGGAN APPLICERAS

Läs mer

GRAFISK PROFIL och en liten guide i hur du använder den. valrörelse 2018 och framåt

GRAFISK PROFIL och en liten guide i hur du använder den. valrörelse 2018 och framåt GRAFISK PROFIL och en liten guide i hur du använder den valrörelse 2018 och framåt FÄRGER Kampanjfärger #fab61e #88cbc4 #e34290 De tre färgerna ovan är våra valkampanjsfärger. De kan kan användas till

Läs mer

BRANDBOOK UPPRÄTTAD 20130626 REVIDERAD 20140629

BRANDBOOK UPPRÄTTAD 20130626 REVIDERAD 20140629 BRANDBOOK UPPRÄTTAD 20130626 REVIDERAD 20140629 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRENINGEN EKONOMERNAS BRAND BOOK 2 BAKGRUND 2 SYFTE 2 KAPITEL I - FÖRENINGEN EKONOMERNAS IDENTITET 3 STUDENTER 3 PRODUKT 4 IMPLEMENTERING

Läs mer

Kom igång på Twitter. Viktiga funktioner och tips på hur du får fler följare

Kom igång på Twitter. Viktiga funktioner och tips på hur du får fler följare Kom igång på Twitter Viktiga funktioner och tips på hur du får fler följare Kom igång på Twitter Twitter är en plattform där du kan knyta kontakter, marknadsföra något, omvärldsbevaka, uttrycka dina åsikter

Läs mer

Policy för sociala medier

Policy för sociala medier Policy för sociala medier Degerfors kommun Antagen av kommunfullmäktige 127/2014-11-24 Innehållsförteckning Strategi...3 Nyttan med sociala medier... 3 Syftet med kommunens närvaro i sociala medier...

Läs mer

Riktlinjer för användning av sociala medier

Riktlinjer för användning av sociala medier Antaget av kommunstyrelsen 2018-10-16 159. Gäller från: 2018-11-01 Ansvarig: Kommunikatör Revideras: Vid behov Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Riktlinjer för användning av sociala medier I de här riktlinjerna

Läs mer

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110308. Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110308. Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se 1 Innehållsförteckning Tänk på! Sid 3 Logga in sid 4 Panel sid 5 Sidor och inlägg 1. Skapa eller redigera en sida eller inlägg

Läs mer

Sociala medier några tips

Sociala medier några tips Stockholm 2015-02-11 Charlotta Ulvenlöv Victor Svedberg Partistyrelsens expedition Sociala medier några tips Om vi skall uppfattas som framtidsinriktade är sociala medier en viktig del i vår kommunikation

Läs mer

Riktlinjer för kommunikation och grafiskt identitet SEKTIONEN FÖR MEDIETEKNIK VID KTH

Riktlinjer för kommunikation och grafiskt identitet SEKTIONEN FÖR MEDIETEKNIK VID KTH Riktlinjer för kommunikation och grafiskt identitet SEKTIONEN FÖR MEDIETEKNIK VID KTH Om det här dokumentet DET HÄR DOKUMENTET SKA FUNGERA SOM RIKTLINJER FÖR DEN KOMMUNIKATIVA OCH GRAFISKA IDENTITETEN

Läs mer

Blogga med Wordpress

Blogga med Wordpress Blogga med Wordpress Introduktion En blogg kan användas på en lång rad olika sätt, även om det vanligaste kanske är att se den som en mer eller mindre publik yta på nätet att dela med sig av tankar och

Läs mer

medier Syfte Vad är sociala medier?

medier Syfte Vad är sociala medier? 2014-08-11 1 (7) Kommunstyrelsen Policy för Vellinge kommuns officiella kanaler i sociala medier Ansvarig Magnus Mosén Upprättad av Magnus Mosén Upprättad den 2014-08-11 Reviderad den 2014-08-11 Policy

Läs mer

Strategi och riktlinjer för Regionförbundet Sörmlands hemsida och sociala medier

Strategi och riktlinjer för Regionförbundet Sörmlands hemsida och sociala medier WEBBSTRATEGI Datum 2015-05-29 Dnr Strategi och riktlinjer för Regionförbundet Sörmlands hemsida och sociala medier Detta är den strategi/riktlinjer som styr Regionförbundet Sörmlands verksamhet och närvaro

Läs mer

Snabbkurs i Wordpress för IOGT-NTO

Snabbkurs i Wordpress för IOGT-NTO Snabbkurs i Wordpress för IOGT-NTO Välkommen till din nya sida! Det här materialet är till för att ge en snabb genomgång av din nya sida och de olika funktionerna så att du snabbt kan komma igång och arbeta

Läs mer

Föreningen Nordens lokala hemsidor

Föreningen Nordens lokala hemsidor Guide till Föreningen Nordens lokala hemsidor 2015-09-01 1 Innehåll Hjälpfilm... 3 Logga in... 3 Nytt inlägg... 4 Lägg till bild... 7 Lägga till bildgalleri... 10 Publicera... 12 Kalendarium... 14 Ta bort

Läs mer

Publicera på sodrastation.org

Publicera på sodrastation.org Josef Sahlin Stockholm juli 2018 Publicera på sodrastation.org Instruktioner för att publicera bild och text på Kollektivhuset Södra stations webbplats Översikt Inloggning I din webbläsare kan du spara

Läs mer

En kort vägledning för vuxna. 2015 ConnectSafely.org

En kort vägledning för vuxna. 2015 ConnectSafely.org En kort vägledning för vuxna Ta del av mer råd och tips kring ungas användning av nätet på www.surfalugnt.se 2015 ConnectSafely.org Fem vanliga frågor från vuxna om Instagram 1. Varför gillar tonåringar

Läs mer

Inledning/innehållsförteckning. Hej!

Inledning/innehållsförteckning. Hej! WORDPRESS LATHUND Inledning/innehållsförteckning Hej! Det här är en lathund för dig som har en hemsida i Möcklenföreningarnas webbportal. Vi hoppas att den ska vara till hjälp. Är det något du inte förstår

Läs mer

Riktlinjer för sociala medier

Riktlinjer för sociala medier Beslutad av: Kommunstyrelsen 2018-10-30 Reviderad: Dokumentet gäller för: Hallsbergs kommun Dokumentansvarig: Kommunikationsavdelningen Ärendenummer: 18/KS/187 Riktlinjer för sociala medier Användandet

Läs mer

Riktlinjer för användning av sociala medier inom Hallstahammars kommun

Riktlinjer för användning av sociala medier inom Hallstahammars kommun Riktlinjer för användning av sociala medier inom Hallstahammars kommun Reviderad maj 2014 2 Bakgrund och mål Kommunen har ett behov av att på olika sätt föra en dialog med medborgarna och att finnas där

Läs mer

S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N

S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N Innehållsstrategi för Rädda Barnen Instagram Instagram är ett medium där vi förväntar oss att konsumtionen av innehållet ska gå snabbt. Vi föreslår att ni försöker

Läs mer

Instagram. Vad kan Instagram göra för ditt företag?

Instagram. Vad kan Instagram göra för ditt företag? Instagram Vad kan Instagram göra för ditt företag? Lite statistik 46 % män 54 % kvinnor 75 miljoner dagliga användare 1,2 biljoner gilla dagligen Många företag och offentliga personer väljer att använda

Läs mer

Beslut angående riktlinjer för användning av digitala medier vid extern information och kommunikation KS-2012/837

Beslut angående riktlinjer för användning av digitala medier vid extern information och kommunikation KS-2012/837 Göran Nilsson Ordförandens förslag Diarienummer Kommunstyrelsens ordförande Datum KS-2012/837 2012-10-29 Kommunstyrelsen Beslut angående riktlinjer för användning av digitala medier vid extern information

Läs mer

Riktlinjer sociala medier

Riktlinjer sociala medier Riktlinjer sociala medier Fastställd av kommunfullmäktig, 58, 2011-09-26 Riktlinjer för användning av sociala medier i Essunga kommun Bakgrund Sociala medier är ett samlingsbegrepp för en rad Internetbaserade

Läs mer

RIKTLINJER KRING ANVÄNDANDE AV GRAFISK PROFIL FÖR ARBETE MED HEMSIDOR OCH TRYCKSAKER

RIKTLINJER KRING ANVÄNDANDE AV GRAFISK PROFIL FÖR ARBETE MED HEMSIDOR OCH TRYCKSAKER RIKTLINJER KRING ANVÄNDANDE AV GRAFISK PROFIL FÖR ARBETE MED HEMSIDOR OCH TRYCKSAKER DETTA DOKUMENT ÄR ETT KOMPLEMENT TILL NYFÖRETAGARCENTRUM SVERIGES GRAFISKA PROFIL. I DEN GRAFISKA PROFILEN SPECIFICERAS

Läs mer

Föreningen Nordens lokala hemsidor

Föreningen Nordens lokala hemsidor Guide till Föreningen Nordens lokala hemsidor 2016-10-03 1 Innehåll Hjälpfilm... 3 Logga in... 3 Översikt av sidan... 4 Nytt nyhetsinlägg (inklusive länkar)... 5 Lägg till bild... 10 Lägga till bildgalleri...

Läs mer

First Class uppgift 2

First Class uppgift 2 First Class uppgift 2 Hur du lägger till en signering i mail. När du loggat in på First Class ser det ut som på bilden nedan, det så kallade skrivbordet. Här ska du klicka på knappen inställningar uppe

Läs mer

Om VIVA. Bolaget har kontor i Uppsala (huvudkontor), Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Oslo.

Om VIVA. Bolaget har kontor i Uppsala (huvudkontor), Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Oslo. Välkommen! önskar & Om VIVA Viva Media är en digital affärspartner som erbjuder strategier och tjänster med fokus på att konvertera digitala medieinvesteringar till konkreta affärer. Bolaget har kontor

Läs mer

Kommunikationsplan

Kommunikationsplan Kommunikationsplan Innehåll Inledning... 3 Kommunikationsmål... 3 Budskap... 4 Målgrupper... 4 Kanalval... 4 Tonalitet, logga och färger... 6 Uppföljning... 6 Aktivitetsplan... Error! Bookmark not defined.

Läs mer

Lär dig skriva för webben

Lär dig skriva för webben Lär dig skriva för webben Start Academy Martin Johansson, Copywriter på StartCommunication martin.johansson@startcommunication.com Lär dig skriva för webben Tack vare internet och en uppsjö av digitala

Läs mer

GRAFISK PROFIL TIDAHOLMS KOMMUN

GRAFISK PROFIL TIDAHOLMS KOMMUN GRAFISK PROFIL TIDAHOLMS KOMMUN INNEHÅLL 2 3 4 5 6 7 9 10 10 10 Varför grafisk profil? Övergripande riktlinjer Logotyper Kommunvapen Tidaholmslogotyp Grafiska element Verksamhetsspecifika symboler Skyltar

Läs mer

Några tips om du man kan jobba med media och PR

Några tips om du man kan jobba med media och PR Några tips om du man kan jobba med media och PR 1. Höras och synas i media Idag är konkurrensen om medias utrymme stenhård. Den som vill synas och höras måste själv vara aktiv. Hur man lyckas beror mindre

Läs mer

Riktlinjer för sociala medier, Lilla Edets kommun. Framtagen av: Kommunikationsteamet Diarienummer: 2014/KS0101 Datum: 2014-03-24 Version: 1.

Riktlinjer för sociala medier, Lilla Edets kommun. Framtagen av: Kommunikationsteamet Diarienummer: 2014/KS0101 Datum: 2014-03-24 Version: 1. Riktlinjer för sociala medier, Lilla Edets kommun Framtagen av: Kommunikationsteamet Diarienummer: 2014/KS0101 Datum: 2014-03-24 Version: 1.0 Innehåll 1. Vad är sociala medier?... 3 2. Varför och när ska

Läs mer

EN GUIDE FÖR GRAFISK PROFIL

EN GUIDE FÖR GRAFISK PROFIL EN GUIDE FÖR GRAFISK PROFIL 1 Innehåll Grafisk profil 2 Uppdrag och kärnvärde 3 Tilltal och tonläge 3 Bildspråk 4 Logotypen 5 Ortnamnsmontering 6 Verksamhetslogotyper 6 Vinjetter 7 Typsnitt 8 Färgpalett

Läs mer

Riktlinjer för sociala medier för Härjedalens kommun

Riktlinjer för sociala medier för Härjedalens kommun Riktlinjer för sociala medier för Härjedalens kommun Dokumentets namn Riktlinjer för sociala medier Diarienr Ks 003-299-17 Dokumenttyp Riktlinjer Fastställd av Kommunstyrelsen Datum och 2017-06-28 paragraf

Läs mer

Grafisk profil för Friskvården i Värmland

Grafisk profil för Friskvården i Värmland 2015-01-09 Grafisk profil för Friskvården i Värmland En grafisk profil är ett grafiskt regelverk eller manual för hur allt tillhörande oss ska se ut. Gäller exempelvis för vilka färger och typsnitt som

Läs mer

Det är så lätt att glömma sånt där som kommunikation.

Det är så lätt att glömma sånt där som kommunikation. Det är så lätt att glömma sånt där som kommunikation. Välfärdskonferens Vänersborg augusti 2014 Pedagog: Elisabeth Ericson, Lindfors & Co 070-797 87 20 elisabeth@lindforsco.se Kulturkapital Alla företag,

Läs mer

Bli ett proffs på arkitekt.se

Bli ett proffs på arkitekt.se Bli ett proffs på arkitekt.se Innehåll 1 Välkommen 2 Logga in 3 Gränssnittet 4 Skapa ett inlägg 5 Publicera ett inlägg 6 Inlägg på din sida 7 Händelser (event och arrangemang) 8 Infoga bilder 9 Sammanfattning

Läs mer

Naturskyddsföreningen i Skåne DIGITAL STRATEGI. Av: Annie Gunnarsson

Naturskyddsföreningen i Skåne DIGITAL STRATEGI. Av: Annie Gunnarsson Naturskyddsföreningen i Skåne DIGITAL STRATEGI Av: Annie Gunnarsson Senast uppdaterad 16-05-2016 1. Inledning 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Mål och syfte 3 2. Resultat 3 2.1 Researchområde 1: Nulägesanalys 4 2.1.1

Läs mer

Det ska synas att det är vi. Vår gra ska pro l

Det ska synas att det är vi. Vår gra ska pro l Det ska synas att det är vi Vår gra ska pro l Vår gra ska pro l Inledning Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar (RBU) arbetar för barn och ungdomar med rörelsehinder och deras familjer. RBU

Läs mer

Försvarsutbildarnas riktlinjer för digitala medier

Försvarsutbildarnas riktlinjer för digitala medier Sid 1 (5) Försvarsutbildarnas riktlinjer för digitala medier Försvarsutbildarna har en positiv inställning till och uppmuntrar ingående förbund och föreningar att använda sig av digitala medier och att

Läs mer

Riktlinje. Sociala medier. Riktlinje antagen av kommundirektör 2015-12-18

Riktlinje. Sociala medier. Riktlinje antagen av kommundirektör 2015-12-18 Riktlinje Sociala medier Riktlinje antagen av kommundirektör 2015-12-18 2016 2019 sidan 1 av 6 Sociala medier definition Sociala medier avser aktiviteter som kombinerar teknik, social interaktion och användargenererat

Läs mer

Kom-igång-hjälp för hemsida & e-butik. Praktiska tips för hur du lyckas med innehåll, design och sökmotoroptimering.

Kom-igång-hjälp för hemsida & e-butik. Praktiska tips för hur du lyckas med innehåll, design och sökmotoroptimering. Kom-igång-hjälp för hemsida & e-butik Praktiska tips för hur du lyckas med innehåll, design och sökmotoroptimering. Ta reda på dina behov Skapa förutsättningar för att lyckas. Skriv ner en tydlig sidstruktur

Läs mer

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON Kom i gång med din handbok Standard Innehåll 1 Börja redigera 2 Arbetsbordet 3 Redaktörsfliken 3.1 Uppstart: Att-göra-listor 4 Redigera innehåll

Läs mer

Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se

Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se 1 Innehållsförteckning Tänk på! Sid 3 Logga in sid 4 Panel sid 5 Sidor och inlägg 1. Skapa eller redigera en sida eller inlägg

Läs mer

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar.

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Kursvärdering Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Här finns även tips på några olika sätt att skapa en kursvärdering

Läs mer

Text och galleri på fotoklubbens nya hemsida

Text och galleri på fotoklubbens nya hemsida Text och galleri på fotoklubbens nya hemsida Inloggning Denna instruktion vänder sig till användare som skall lägga upp texter/blogginlägg på klubbens hemsida. Användarna har behörighetsnivå Författare

Läs mer

Riktlinje för informationskanaler

Riktlinje för informationskanaler 1. Formalia 1.1. Sammanfattning Riktlinjen behandlar hur Teknologkåren skall använda sina informationskanaler samt hur prissättning på extern informationsspridning skall gå till. 1.2. Syfte Syftet med

Läs mer

Att bygga en plattform i Sociala medier: Andra föreläsningen

Att bygga en plattform i Sociala medier: Andra föreläsningen Att bygga en plattform i Sociala medier: Andra föreläsningen Nu har vi pratat en del om hur du kan tänka när du lägger upp en strategi för er kommunikation i sociala medier. Så låt oss gå över till det

Läs mer

Så jobbar du Bilaga för regler och riktlinjer för sociala medier i Örnsköldsviks kommun Version 1.1

Så jobbar du Bilaga för regler och riktlinjer för sociala medier i Örnsköldsviks kommun Version 1.1 1 (5) Så jobbar du Bilaga för regler och riktlinjer för sociala medier i Örnsköldsviks kommun Version 1.1 Så jobbar du Innan du startar 2 Några facebook-tips 2 Så kommer du igång 3 Så uppträder du på sociala

Läs mer

Kommunikationspolicy samt Grafisk profil för Kungsbacka Ridklubb

Kommunikationspolicy samt Grafisk profil för Kungsbacka Ridklubb Kommunikationspolicy samt Grafisk profil för Kungsbacka Ridklubb Den interna Kommunikationen skall ge kunskap om vad som sker inom och utom ridklubben, den skall också skapa motivation och delaktighet

Läs mer

STÄRK KORPENS VARUMÄRKE OCH KOMMUNICERA BÄTTRE CABOMBA

STÄRK KORPENS VARUMÄRKE OCH KOMMUNICERA BÄTTRE CABOMBA CABOMBA STÄRK KORPENS VARUMÄRKE OCH KOMMUNICERA BÄTTRE CABOMBA Effektfullt kommunikationsarbete Agenda Lördag 15.00-17.00 Tips och trix Workshop med fika Redovisning i form av vernissage Vårt uppdrag Varumärke

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN SEKTIONSSTYRELSEN 2015/2016 THS KEMISEKTIONEN

VERKSAMHETSPLAN SEKTIONSSTYRELSEN 2015/2016 THS KEMISEKTIONEN VERKSAMHETSPLAN SEKTIONSSTYRELSEN 2015/2016 THS KEMISEKTIONEN Sid! 2(! 5) Innehåll 1. Introduktion... 3 1.1. Allmänt om Sektionsstyrelsens verksamhet... 3 2. Fokusområden... 4 2.1. Ett värdefullt medlemskap...

Läs mer

GRAFISK MANUAL FASTSTÄLLD AV FULLMÄKTIGE 2014-12-10

GRAFISK MANUAL FASTSTÄLLD AV FULLMÄKTIGE 2014-12-10 GRAFISK MANUAL Studentkåren i Borås Studentkåren i Borås 2014 Fastställd av fullmäktige 2014-12-10 Grafik: Studentkåren i Borås Layout: Paulina Olin Att användas som riktlinje av studentkårens interna

Läs mer

Min sida = startsida där du ser eventuelle vänner, meddelanden med mera. Här kan du även redigera din egen profil.

Min sida = startsida där du ser eventuelle vänner, meddelanden med mera. Här kan du även redigera din egen profil. Basetool version 3 Genom att lägga in information om ditt företag/verksamhet i Basetool syns du automatiskt på vastgotalandet.se, skaraborg.nu, vastergotland.se och vastsverige.com Webbadress: www.basetool.se

Läs mer

BOKSAMMANFATTNING MOTIVATION.SE

BOKSAMMANFATTNING MOTIVATION.SE BOKSAMMANFATTNING MOTIVATION.SE #Twitterboken - smarta tips från första kvittret till att flyga fritt En grundläggande manual såväl som affärstips kring hur du får ut det bästa av twitter. Innehåller essutom

Läs mer

Arkivera sociala medier och hemsidor

Arkivera sociala medier och hemsidor Arkivera sociala medier och hemsidor Så vårdar vi vår historia för idag och imorgon Arkivering av sociala medier Sociala medier kan vara en del av föreningens verksamhet eller kommunikation, både internt

Läs mer

Riktlinjerna är gällande för Teknologkåren centralorganisation. S17-15/16 (Niklas Ingmansson, Richard Loung, Daniel Damberg)

Riktlinjerna är gällande för Teknologkåren centralorganisation. S17-15/16 (Niklas Ingmansson, Richard Loung, Daniel Damberg) Riktlinjerna behandlar hur Teknologkåren skall använda sina informationskanaler samt hur prissättning på extern informationsspridning skall gå till. Syftet med riktlinjerna för informationskanaler är att

Läs mer

Hej Nazar! Kommunikationskanal Språkligt budskap Visuellt budskap Reklam Instagram Reklam Digitalt nyhetsbrev Reklam Sydsvenskan Reklam Fysisk katalog

Hej Nazar! Kommunikationskanal Språkligt budskap Visuellt budskap Reklam Instagram Reklam Digitalt nyhetsbrev Reklam Sydsvenskan Reklam Fysisk katalog Hej Nazar! För att ni ska lära känna er nya primära målgrupp seniorer och få förståelse för hur ni på bästa sätt ska kunna kommunicera med dessa har vi träffat män och kvinnor i åldrarna 65-82 år. Utifrån

Läs mer

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor Hemsida Lathund för medlemsföreningar 2016-12-07 Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan Varje medlemsförening har en egen sektion på scuf.se Styrelsen kan redigera sin medlemsförenings sidor, skriva

Läs mer

Föreningen Nordens lokala hemsidor

Föreningen Nordens lokala hemsidor Guide till Föreningen Nordens lokala hemsidor Uppdaterad: 2017-02-13 1 Detta är en guide framtagen för att underlätta för Föreningen Nordens avdelningar och distrikt att administrera de lokala hemsidorna.

Läs mer

Sociala medier. Riktlinje. Kommunikationsdirektör. Fastställt av. Datum för fastställande

Sociala medier. Riktlinje. Kommunikationsdirektör. Fastställt av. Datum för fastställande Sociala medier Riktlinje Fastställt av Kommunikationsdirektör Datum för fastställande 2017-05-02 Giltighetstid Ansvarig funktion 2019-12-31. Riktlinjen ses över en gång per år och uppdateras vid behov.

Läs mer

PR, marknadsföring och kommunikation

PR, marknadsföring och kommunikation PR, marknadsföring och kommunikation Innehåll Pysslingen Skolors mål och aktiviteter De enskilda skolornas mål och aktiviteter Varumärke Profilprodukter Nå ut med en nyhet Intranät Chefsbrevet Skolans

Läs mer

ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP. Sandberg wallpaper

ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP. Sandberg wallpaper ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP Sandberg wallpaper Välkommen till en enkel guide som hjälper dig att marknadsföra online Pop-up kollektionen Kubel Kids från Sandberg Wallpaper. Där fokus ligger på m odern

Läs mer