Samrådsredogörelse Förslag till detaljplan för Viby 19:39 m.fl. nr 1303

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samrådsredogörelse Förslag till detaljplan för Viby 19:39 m.fl. nr 1303"

Transkript

1 1 (10) Tillväxtkontoret Datum Vår beteckning Samrådsredogörelse Förslag till detaljplan för Viby 19:39 m.fl. nr 1303 Kungsängen Upplands-Bro kommun Innehållsförteckning Bakgrund till detaljplaneförslaget... 2 Planförslagets syfte och huvuddrag... 2 Hur samrådet bedrivits... 3 Inkomna yttranden, lista... 3 Statliga myndigheter... 3 Kommunala nämnder... 3 Övriga remissinstanser... 3 Inkomna yttranden med kommentarer... 4 Statliga myndigheter... 4 Kommunala nämnder... 6 Övriga remissinstanser... 7 Resultat av samrådet... 8 Bilaga 1 (Länsstyrelsens yttrande över detaljplaneförslaget)

2 2 (10) Bakgrund till detaljplaneförslaget Tillväxtchefen fick den 18 september i uppdrag av Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott att ta fram detaljplan för Viby 19:39 m.fl. genom normalt planförfarande enligt plan- och bygglagen (PBL), SFS 2010:900. Planuppdraget gavs prioritet två. Planområdet är cirka 1,3 hektar och ligger vid Energivägens slut norrut cirka 4 km från Kungsängens centrum. Området avgränsas i norr och väster av planlagd parkmark. I öster och söder avgränsas området av industrimark och transformatorstation. Parkmarken tillhör fastigheten Viby 19:18 som ägs av kommunen. Riksintresse föreligger inte inom planområdet. Kommunens behovsbedömning visade att ett genomförande av detaljplanen inte bedöms medföra risk för betydanden miljöpåverkan. Detta ställningstagande har också stämts av i samråd med Länsstyrelsen. Planförslagets syfte och huvuddrag Syftet med detaljplaneförslaget är att möjliggöra en expansion av två befintliga industrifastigheter inom Brunna industriområde. Svenska Väg AB som har sin verksamhet i området har ett behov av att utöka sin verksamhetsyta för att skapa en rationellare hantering av utrustning och material i verksamheten. Viby 19:38 ägs av Elofsson Construction Company Ab och Viby 19:39 ägs av Svenska Väg AB. Det nu föreslagna planområdet omfattar i huvudsak mark som används för industriändamål med icke-hårdgjorda ytor för upplag och materialhantering. Växtlighet förekommer i form av ett blandskogsparti i norrsluttningen mot befintlig ledningsgata som sträcker sig norr och väster om planområdet. För att möjliggöra en försäljning av tillkommande mark så måste först en ny detaljplan göras. Förslaget överensstämmer med föreslagen markanvändning i kommunens översiktsplan. Förutom gällande stadsplan (nr 7206) finns för hela Brunna industriområde ett utvecklingsprogram där planförslaget ligger inom utpekat område för nyetablering och förtätning av verksamheter med viss störande verkan. I utvecklingsprogrammet anges att grönområdet norr och väster om planområdet ska bevaras. Detta bland annat för att behålla en spridningskorridor för djur och växter. Befintlig ledningsgata med omgivande blandskog ingår i parkområdet. Det valda alternativet som innebär att utöka industrimarken norrut har tagits fram i samråd med kommunekologen. I planförslaget byter en mindre del mark möjlig användning från park till industriändamål. En remsa trivial naturmark tas i anspråk utan att det sker på bekostnad av ekosystemtjänster såsom spridningskorridor för djur och växter. Detaljplaneförslaget omfattar enbart kvartersmark för industriändamål. I planförslaget regleras industriändamål [J] med högsta exploateringsgrad 50 procent [e50] av tomt samt högsta höjd för byggnad maximalt nio meter.

3 3 (10) Hur samrådet bedrivits Kommunstyrelsen beslutade den 17 oktober 2014, 108, att sända ut förslag till detaljplan för Viby 19:39 m.fl. på samråd. Förslaget i sin helhet var ute på samråd från 7 januari till och med 6 februari 2015 och detta annonserades om i lokalpressen. Programmet ställdes också ut i kommunhuset i Kungsängens centrum. Materialet fanns tillgängligt på kommunens webbplats och skickades ut till berörda fastighetsägare samt myndigheter med mera enligt remisslista. Interna avstämningar har skett med tjänstemän från tekniska avdelningen samt kultur- och fritidsförvaltningen. Inkomna yttranden, lista Med anledning av förslaget till detaljplaneprogram har åtta (8) yttranden inkommit till kommunen. Av dessa inkom tre yttranden efter samrådsperiodens slut. Dessa har behandlats på samma sätt som de yttranden som inkommit under remisstiden eftersom man sökt och fått godkänt för anstånd i förväg. Skrivelserna är numrerade 1-8 i följande ordning: Statliga myndigheter 1) Länsstyrelsen i Stockholms län inkom ) Lantmäteriet inkom ) Trafikverket inkom Kommunala nämnder 4) Bygg- och miljönämnden inkom Övriga remissinstanser 5) Norrvatten inkom ) Svenska kraftnät inkom ) Telia Sonera Skanova inkom ) Skogsstyrelsen inkom

4 4 (10) Inkomna yttranden med kommentarer I det följande kommenteras synpunkter på förslag till detaljplan för Viby 19:39 m.fl.. Synpunkter som inte innebär särskilda överväganden med avseende på planens utformning eller innehåll, kommenteras inte i sak. Synpunkterna redovisas kortfattat utan inbördes rangordning. För den fullständiga lydelsen av respektive synpunkt hänvisas till de ursprungliga yttrandena som kan erhållas från kommunen. I omedelbar anslutning till inkomna yttranden redovisas plan- och exploateringsavdelningens kommentarer. Statliga myndigheter (1) Länsstyrelsen i Stockholms län Länsstyrelsens synpunkter Länsstyrelsen bedömer att förslaget, under nu kända förhållanden, inte kan komma att strida mot de intressen som Länsstyrelsen har att bevaka enligt 11 kap 10 PBL. Formalia 1.1 Lantmäteriet har i sitt yttrande över planförslaget, , anmärkt att det är svårt att urskilja fastighetsgränserna från andra linjer i plankartan. Länsstyrelsen delar uppfattningen att fastighetsgränserna behöver förtydligas, och anser vidare att det vore bra om planhandlingarna till nästa skede kompletteras med en illustration som visar nuvarande fastighets gränser och den mark som föreslås regleras till fastigheterna. 1.2 I grundkartan som utgör underlag för plankartan, saknas även information om höjdkurvornas nivå (höjdangivelser i meter) i planområdets norra och västra del. Utan dessa är det inte möjligt att tolka om konsekvensen av den föreslagna utvidgningen av planområdet skulle innebära att bergmassor kommer att behöva tas bort, eller om marken där kan komma att behöva fyllas ut för att de befintliga verksamheterna ska kunna utökas. Oavsett vilket kan det vara lämpligt att beskriva detta under planens konsekvenser. Behovsbedömning Länsstyrelsen delar kommunens uppfattning att genomförandet av planen inte kan förväntas medföra betydande miljöpåverkan. Kommentarer 1.1 Plankartan har bearbetats för ökad tydlighet. Plankartan har justerats så att fastighetsgränserna redovisas enligt teckenförklaringen. Planbeskrivningen har även kompletterats med en illustration som visar nuvarande fastigheters gränser och den mark som föreslås regleras till fastigheterna. 1.2 Höjdangivelser har införts i planområdets norra del. Planområdets färg är nu ljusare så underliggande information syns tydligare. Nivåkurvorna har förstärkts i planområdet. Konsekvenserna av planförslaget när det gäller marknivåerna har beskrivits på ett tydligare sätt i planbeskrivningen.

5 5 (10) (2) Lantmäteriet Lantmäteriets arbetsuppgifter, efter det att planen vunnit laga kraft och ansökan inkommit, är att med stöd av detaljplanen - Reglera mark från Viby 19:18 till 19:38 - Reglera mark från Viby 19:18 till 19:39 - Bilda ledningsrätt för allmänna va-ledningar inom u-område på 19:38 - Ändra/upphäva och nybilda officialservitut för Viby 19:40s va-ledningar ( /18.1) För plangenomförandet viktiga frågor där planen måste förbättras 2.1 Grundkarta: Det är svårt att urskilja fastighetsgränserna från andra linjer i kartan. För att förstå syftet med detaljplanen marköverföring från Viby 19:18 till 19:38-39 är det viktigt att nuvarande fastighetsgränser syns tydligt. 2.2 Befintliga allmänna va-ledningar på Viby 19:18 måste synas i kartan för att det ska gå att förstå planens konsekvenser bildande av ledningsrätt för va-ledningar. 2.3 Planbeskrivning, rubrik Markägoförhållanden: Fastigheten Viby 19:38 ägs inte av Svenska Väg AB utan av Elofsson Construction Company AB. 2.4 Planbeskrivning, rubrik Fastighetsbildning: Det står att allmänna va-ledningar finns i mark som kommer att regleras från 19:18. Är ledningarna belägna enbart inom u- område? 2.5 Officialservitutet /18.1 är inte upplåtet för allmänna va-ledningar. Enligt servitutsbeslutet har Viby 19:40 rätt att anlägga va-ledning inom servitutsområdet. Om så skett utgör ledningen fastighetstillbehör till 19:40 d.v.s. ledningarna är inte allmänna. Meningen För allmänna ledningar, vilka avses flyttas inom markreservat för allmännyttiga underjordiska ledningar (u), bör befintligt officialservitut ombildas och utökas inom kvartersmark fram till planområdesgräns behöver ses över. Delar av planen som bör förbättras 2.6 Grundkartan: Linjemanéret för luftkabel stämmer inte överens i kartan och teckenförklaringen. Grundkartan bör inte vara äldre än 3 månader. Kommentarer Lantmäteriet kommer också att efter ansökan inkommit bilda servitut så att befintliga VA- och dagvattenledningar i nuvarande tomtgräns till 19:39 kan fortsätta försörja 19:38 trots markreglering. 2.1 Svar: Se Länsstyrelsens pkt Angående allmänna va-ledningar så redovisas inte dessa. 2.3 Justering har utförts. 2.4 Svaret är nej. Delar av allmänna ledningar kommer att ombildas till enskilda i samband med planändringen. Andra delar av allmänna ledningar kommer att tas bort. Och till slut så kommer inom u-området nya allmänna ledningar byggas ut. 2.5 Justering har utförts. Officialservitutet får vara kvar och nya allmänna ledningar som försörjer Viby 19:40 med VA kommer att byggas ut inom u-området. 2.6 Komplettering i teckenförklaringen har utförts. Fastighetsförteckningen är uppdaterad och stämmer med tillhörande grundkarta.

6 6 (10) (3) Trafikverket Trafikverket har inga synpunkter på förslaget i detaljplan. Kommunala nämnder (4) Bygg- och miljönämnden Bygg- och miljönämnden överlämnar bygg- och miljöavdelningens tjänsteskrivelse som eget yttrande. Bygglovenheten har inga särskilda synpunkter på planen men miljöenheten påtalar: 4.1. Säkerställa Skyddsavstånd till närliggande riskverksamheter: Det är viktigt att fastställa att utbredningen av detaljplaneförslaget inte innebär att eventuella skyddsavstånd överskrids till de två närliggande riskanläggningarna Fresenius Kabi och Air Liquid Utfyllnad av sluttande mark: En redovisning av hur verksamhetsutövaren planerar att hantera den sluttande marken efterfrågas Behov av ytterligare stängsel i fastighetsgräns: För att säkerställa att verksamheten hålls inom planområdets gränser anser Bygg- och miljönämnden att det är nödvändigt att planbestämmelsen om att stängsel ska finnas läggs till även i västra och östra fastighetsgränsen Mark bör hårdgöras för skydd mot markföroreningar: Befintligt verksamhets hantering av stora mängder oljeprodukter medför betydande risk för markföroreningar. Bygg- och miljönämnden anser att en planbestämmelse bör läggas till att markytan i planområdet ska hårdgöras på de ställen där till exempel omlastningsplatser för miljöfarligt material finns Dagvattenutredning behövs: En beskrivning saknas över hur dagvattenhanteringen sker idag och planeras framöver. Kommentarer 4.1. Aktuell detaljplan innebär en utökning av två befintliga industrifastigheter. Detaljplanen medför ett minskat avstånd med meter till Fresenius Kabi AB:s fastighetsgräns men inverkar inte på befintligt avstånd till Air Liquide AB. I behovsbedömningen för detaljplanen bedöms avståndet till omgivande industriverksamheter som acceptabelt då detaljplanen reglerar utökning av befintlig verksamhet, vilken i dagsläget ligger inom Air Liquide AB:s och Fresenius Kabi AB:s närområde. Verksamheten inom planområdet omfattar icke-personintensiv verksamhet av typen industri med lagerhållning. Under rubriken Störningar och risker i planbeskrivningen redogörs vidare för hur närheten till riskanläggningar har hanterats och bedömts. I samband med tidigare detaljplaneläggning inom Brunna industriområde har riskinventeringar genomförts som berör de två ovan nämnda industriverksamheterna och dess omgivningspåverkan. Åtgärder i samband med detaljplaneläggning har bl.a. redovisats i Riskutredning, Örnäs 1:1 (Ramböll, 2012). Beträffande Fresenius Kabi AB och Air Liquid anges där begränsningar för närhet till personintensiva verksamheter. Verksamhet av typ lager och småskalig, ej störande, industri kan däremot etableras på ett nära avstånd men den förhöjda riskbilden ska beaktas vid etablering av verksamheter.

7 7 (10) 4.2. En principskiss över släntbehandling vid utökad kvartersmark bifogas till planbeskrivningen. Mer detaljerad projektering och säkerställande av att rasrisk inte uppkommer hanteras vid marklovansökan Bestämmelsen om stängsel har lagts till mot allmän platsmark i väster också. Det är inte tillåtet att ha sådan bestämmelse mot annan kvartersmark så i öster är det oförändrat Det är inte lämpligt att i plankartan peka ut exakt vilka ytor som ska hårdgöras. Fastigheten kan byta ägare och nya verksamheter kan komma i fråga. Ett möte med miljöavdelningen och nuvarande verksamhetsutövare har hållits efter samrådet och samförstånd rådde då kring vilka ytor som är lämpliga att asfaltera i dagsläget och framöver vid utökad verksamhet. I planbeskrivningen läggs text till om att asfaltering ska ske vid de ytor som utsätts för risk av spill och läckage av miljöfarligt material. I kommande exploateringsavtal kan också frivillig överenskommelse om hårdgöring av vissa ytor komma att skrivas in Planbeskrivningen har kompletterats med önskad beskrivning. Vid mötet mellan verksamhetsutövare och kommunens miljöavdelning togs även denna punkt upp och verksamhetsutövarens förslag till dagvattenhantering i kombination med nya hårdgjorda ytor bedömdes som en godtagbar lösning. Övriga remissinstanser (5) Norrvatten Remissvar angående Förslag detaljplan för Viby 19:39m.fl.nr 1303 Norrvatten har inga huvudvattenledningar eller anläggningar inom det aktuella planområdet och har därför inga synpunkter att framföra angående detta planförslag. (6) Svenska Kraftnät Svenska kraftnät har tagit del av handlingarna för rubricerat ärende och har ingenting att erinra mot upprättat förslag. Svenska kraftnät har inte har några ledningar i anslutning till aktuellt planområde. (7) Skanova Skanova har markförlagda teleanläggningar inom detaljplaneområdet, och önskar att så långt som möjligt behålla befintliga teleanläggningar i nuvarande läge för att undvika olägenheter och kostnader som uppkommer i samband med flyttning. Denna ståndpunkt skall noteras i planhandlingarna. Karta bifogas på ledningarnas läge. Tvingas Skanova vidta undanflyttningsåtgärder eller skydda telekablar för att möjliggöra exploatering förutsätter Skanova att den part som initierar åtgärden även bekostar den. Kommentarer Skanovas ståndpunkt tas med i planbeskrivningen. Enligt lägen utmarkerade på av Skanova bifogad karta berörs ej ledningarna av planarbetet. (8) Skogsstyrelsen Skogsstyrelsen har inga synpunkter att framföra på det aktuella detaljplaneförslaget.

8 8 (10) Resultat av samrådet Följande revideringar föreslås i detaljplanen efter samrådet: Grundkarta: Illustration av gränser i grundkarta justeras: fastighetsgräns rättas så att stämmer med teckenförklaringen, luftkabelgräns kompletteras. Plankarta: Plankartan uppdateras för att bli tydligare: svagare blå färg, förstärkning av nivåkurvor inom planområdet, svagare nivåkurvor utanför planområdet. Komplettering med angivande av höjd på kurvor i planområdets norra del. Bestämmelse om stängsel har lagts till mot allmän platsmark i väster. Planbeskrivning: Konsekvenserna av planens föreslagna utvidgning beskrivs tydligare. En principskiss över släntbehandling vid utökad kvartersmark bifogas till planbeskrivningen. Info om befintlig markförlagd telekabel läggs in i beskrivningen. Illustration bifogas till planbeskrivningen som visar nuvarande fastigheters gränser och den mark som föreslås regleras till fastigheterna. En ny rubrik Dagvatten bifogas till planbeskrivningen och där beskrivs kortfattat kommande dagvattenhantering. Under rubriken Störningar och risker i planbeskrivningen redogörs för hur närheten till riskanläggningar har hanterats och bedömts. Ändringar i planbeskrivningen är markerade med blå text. Utöver ovan nämnda revideringar har mindre redaktionella ändringar tillkommit. För följande yttranden finns framförda synpunkter som inte tillgodosetts Lantmäteriet grundkartan.) (Avseende befintliga allmänna va-ledningar vilka inte lämnas ut i Upprättad av Plan-och exploateringsavdelningen Mathias Rantanen Ulrika Gyllenberg Elin Borglund Plan- och exploateringschef Planarkitekter Projektledare exploatering

9 9 (10)

10 10 (10)

Handlingar till Bygg- och miljönämndens sammanträde den 26 november 2015

Handlingar till Bygg- och miljönämndens sammanträde den 26 november 2015 Handlingar till Bygg- och miljönämndens sammanträde den 26 november 2015 Ärende 1 3 av 142 Ärende 2 4 av 142 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (4) Tillväxtkontoret Ylva Rathsman Olof Forsberg Bygg- och miljöavdelningen

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för Viby 19:39 m.fl., nr Kungsängen Upplands-Bro kommun. Normalt planförfarande

Planbeskrivning. Detaljplan för Viby 19:39 m.fl., nr Kungsängen Upplands-Bro kommun. Normalt planförfarande Tillväxtkontoret 2015-09-08 2013-000425 GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Viby 19:39 m.fl. nr 1303 Kungsängen Upplands-Bro kommun Normalt planförfarande Orthofoto med planområdet markerat med röd linje.

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Ekhammar 4:214, nr Kungsängen Upplands-Bro kommun , rev KS 15/0309

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Ekhammar 4:214, nr Kungsängen Upplands-Bro kommun , rev KS 15/0309 1 (6) GRANSKNINGSUTLÅTANDE Datum 2019-05-10, rev 2019-08-22 Vår beteckning KS 15/0309 Detaljplan för Ekhammar 4:214 nr 1602 Kungsängen Upplands-Bro kommun Innehållsförteckning Bakgrund till detaljplanearbetet...

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och 13, Helenelund

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och 13, Helenelund Kommunledningskontoret Samrådsredogörelse Michaela Lundqvist Sidan 1 av 5 Planarkitekt 08-579 221 31 UNDERRÄTTELSEHANDLING Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och

Läs mer

Utlåtande. nr 0901Ä2. Innehållsförteckning. Utlåtande

Utlåtande. nr 0901Ä2. Innehållsförteckning. Utlåtande 1 (7) Tillväxtkontoret John Öster Planarkitekt Katrin Karlsdottir Projektledare exploatering Plan- och exploateringsavdelningen Datum 2016-04-15 Vår beteckning KS 15/0753 ändring genom tillägg 2 till detaljplan

Läs mer

Sund 1:15 mfl. Stora Räfseviken.

Sund 1:15 mfl. Stora Räfseviken. DETALJPLAN FÖR Sund 1:15 mfl. Stora Räfseviken. VÄRMDÖ KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: 15KS/6 PBL (2010:900) Datum: 2017-10-09 Samhällsbyggnadsavdelningen GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR Sund 1:15

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5 Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 2016-04-04 har

Läs mer

PLANBESKRIVNING nr 0608

PLANBESKRIVNING nr 0608 1 (6) Antagen av kommunstyrelsen 2012-11-14 141 Lagakraftvunnen 2012-12-21 Betygar Karl Öhlander Kanslichef Detaljplan för Del av Viby 19:18 (Brunna industriområde) Kungsängen Upplands-Bro kommun Enkelt

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 M.FL. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2 SAMRÅDET...

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att säkerställa befintliga användningsområden och möjliggöra ett samlat industri/verksamhetsområde

Läs mer

Detaljplan för Gamla Gymnastiksalen, del av Kåbdalis 4:75 (tidigare Kåbdalis S:1), Kåbdalis, Jokkmokks kommun, Norrbottens län

Detaljplan för Gamla Gymnastiksalen, del av Kåbdalis 4:75 (tidigare Kåbdalis S:1), Kåbdalis, Jokkmokks kommun, Norrbottens län Detaljplan för Gamla Gymnastiksalen, del av Kåbdalis 4:75 (tidigare Kåbdalis S:1), Kåbdalis, Jokkmokks kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅD Samråd har hållits under tiden 26 april till 17

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan Bodens kommun, Norrbottens län 2 Granskningshandling Ändring av detaljplan för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun 2013-10-18 Reviderad 2013-11-18 Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun Planbeskrivning HANDLINGAR Planförslaget består av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser.

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-03-19 Dnr. 2017-182 2(8) 3(8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Sidan 1 av 5 Datum 2018-10-01 Granskningshandling Diarienummer 2018-018 Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Samrådsförfarande Detaljplanen har varit på samråd

Läs mer

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län Dnr: 2018: BMN259 Tekniska kontoret, bygg- och miljöenheten Granskningshandling Dnr: 2018:BMN259 Datum 2019-08-26 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6 Emmaboda tätort, Emmaboda

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

0486-P2018/3. Upphävande ANTAGANDEHANDLING. Beslutsdatum Detaljplaneprogram. Gestaltningsprogram Illustrationskarta

0486-P2018/3. Upphävande ANTAGANDEHANDLING. Beslutsdatum Detaljplaneprogram. Gestaltningsprogram Illustrationskarta X 179900 X 179400 Upphävande Y 6583500 Y 6583500 Y 6583400 Y 6583300 X 179500 X 179400 Y 6583200 Handling: Dokumentstatus: ANTAGANDEHANDLING x x Planbeskrivning med Detaljplaneprogram Beslutsdatum Gestaltningsprogram

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet Antagandehandling Detaljplan för Svetsaren 1 och 2, Saab Barracuda AB Gamleby, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-01-30 GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun

Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun Dnr MSN 01896-2018 Dnr ByggR: P 2016-48-00 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Granskning pågick mellan 1 juli och 9 augusti 2019

Läs mer

Samrådsredogörelse. TYRESÖ 1:505 Tyresö Strand, Tyresö kommun, Stockholms län. Antagandehandling juli, 2015 Dnr 2015 KSM 0067

Samrådsredogörelse. TYRESÖ 1:505 Tyresö Strand, Tyresö kommun, Stockholms län. Antagandehandling juli, 2015 Dnr 2015 KSM 0067 Samhällsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planenheten Antagandehandling juli, 2015 Dnr 2015 KSM 0067 Detaljplan för TYRESÖ 1:505 Tyresö Strand, Tyresö kommun, Stockholms län Samrådsredogörelse Karta

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-01-08-2018-01-22 Ändring av detaljplan A159 för Fiolen 2 i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning till

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län SBN 2013.0111 Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län Upprättad 2014-06-10 av Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga Normalt planförfarande, enligt

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

Samrådsredogörelse UTVECKLINGS KOMMENTARER

Samrådsredogörelse UTVECKLINGS KOMMENTARER Samrådsredogörelse Samråd har ägt rum för detaljplan del av Myråsen 1:1 och Myrängen 1, mellan den 17 november t.o.m. den 15 december 2017. Planhandlingar har sänds ut till berörda fastighetsägare samt

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE UTÖKAT FÖRFARANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1(7) GRANSKNINGSUTLÅTANDE ÄDP 190 Trafikplats Tierp Fastigheten Svanby 2:54 samt del av Svanby 2:50 och Svanby 40:1 Medborgarservice UTÖKAT FÖRFARANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G G E N O M F ÖR A N D E B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G G E N O M F ÖR A N D E B E S K R I V N I N G DP 453 Dnr MSN 2007/30 214 (tidigare ONS 2003/88 214) P L A N B E S K R I V N I N G G E N O M F ÖR A N D E B E S K R I V N I N G Detaljplan för del av Sicklaön 118:2, vid Nysätravägen på Sicklaön, Nacka

Läs mer

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planområdet Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(6) Detaljplan för Backen Västra, Hästen

Läs mer

Inre hamnen (Båtsmansgatan)

Inre hamnen (Båtsmansgatan) 2018-02-28 Dnr: Ks/2017:182 Kommunledningsförvaltningen Planeringsavdelningen Granskningshandling Planbeskrivning för Inre hamnen (Båtsmansgatan) Ändring av detaljplan Planbeskrivningen är framtagen av

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMHÄLLSBYGGNAD Plan: DP 1055 Siggbo handelsområde Planförfarande: Utökat Dnr: EDP 2016.0387 Datum:2017-01-03 Handläggare: Erika Holmström GRANSKNINGSUTLÅTANDE DP 1055 Siggbo handelsområde Del av fastigheterna

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för Eriksberg 2:1

Samrådsredogörelse för detaljplan för Eriksberg 2:1 1 [6] SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Referens Kaisa-Leena Aksli Mottagare Samhällsbyggnadsnämnden Samrådsredogörelse för detaljplan för Eriksberg 2:1 Ärendet Planområdet ligger i Eriksberg i Botkyrka kommun.

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för TIBBLEÄNGEN, (del av fastigheten Kungsängen-Tibble 1:470 m.fl.) Kungsängen Upplands-Bro kommun

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för TIBBLEÄNGEN, (del av fastigheten Kungsängen-Tibble 1:470 m.fl.) Kungsängen Upplands-Bro kommun 2016-04-18 KS 15/0024 Tillväxtkontoret SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för TIBBLEÄNGEN Kungsängen Upplands-Bro kommun Normalt planförfarande ÄPBL 1987:10 Planområdet Genomförandebeskrivning Sida 3 av 5 Innehåll

Läs mer

PLANBESKRIVNING Tillhörande detaljplan för

PLANBESKRIVNING Tillhörande detaljplan för PLANBESKRIVNING Tillhörande detaljplan för del av Sådden 4 och 7, Halmstad HALMSTADS KOMMUN Plan E309K Enkelt förfarande, KS 2014/0475 Kommunstyrelsen, 2015-08-18 Laga kraft 2015-09-14 Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun.

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun. Granskningsutlåtande 2017-10-31 KS 2017/00504 214 Kommunstyrelsen GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun. HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat

Läs mer

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

(Norrboda-Brunna handels- och verksamhetsområde) Genomförandebeskrivning. Organisatoriska frågor. Fastighetsrättsliga frågor

(Norrboda-Brunna handels- och verksamhetsområde) Genomförandebeskrivning. Organisatoriska frågor. Fastighetsrättsliga frågor Tillväxtkontoret 2014-02-12 2010-000133 UTSTÄLLNINGSHANDLING Detaljplan för Kungsängens-Tibble 1:331 m.fl. nr 1301 (Norrboda-Brunna handels- och verksamhetsområde) Kungsängen Upplands-Bro kommun Normalt

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

Ändring av Stadsplan för Gravarne och Bäckeviks Municipalsamhälle, 14-GRA-8. - Upphävande av tomtindelning för Gravarne 1:279, 1:39 och del av 3:1

Ändring av Stadsplan för Gravarne och Bäckeviks Municipalsamhälle, 14-GRA-8. - Upphävande av tomtindelning för Gravarne 1:279, 1:39 och del av 3:1 PLANBESKRIVNING Ändring av Stadsplan för Gravarne och Bäckeviks Municipalsamhälle, 14-GRA-8 - Upphävande av tomtindelning för Gravarne 1:279, 1:39 och del av 3:1 Antagandehandling 2018-08-07 PBL 2010:900

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256 Bollstanäs, Upplands Väsby kommun Stockholms län

Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256 Bollstanäs, Upplands Väsby kommun Stockholms län Granskningsutlåtande Kontoret för samhällsbyggnad 2016-01-22 Fredrik Drotte 08-590 000 00 Dnr Fax 08 590 733 37 BN/2015:386 fredrik.drotte@upplandsvasby.se Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256

Läs mer

Granskningsutlåtande för detaljplan för Solskensvägen (del av Tullinge 19:282) i Tullinge, Botkyrka kommun

Granskningsutlåtande för detaljplan för Solskensvägen (del av Tullinge 19:282) i Tullinge, Botkyrka kommun 1 [5] 3013:513 Referens Zillah Bood Granskningsutlåtande för detaljplan för Solskensvägen (del av Tullinge 19:282) i Tullinge, Botkyrka kommun Ärendet Samhällsbyggnadsnämnden beslutade 12 april 2016 om

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR

SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Datum: 2014-03-10 Diarienummer 0122/13 Sida 1/7 SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV HÖNÖ OMFATTANDE HÖNÖ 2:272, ÖCKERÖ KOMMUN Datum: 2014-03-10 Diarienummer 0122/13 Sida

Läs mer

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden Dnr KS/2015:180 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2016-06-17 2016-07-15. Nedan följer en sammanfattning av inkomna synpunkter under plansamrådet med s kommentarer. Inför granskningsskedet

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924

Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924 ) Datum 2017-04-19 1 (5) Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924 Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne

Läs mer

Samrådshandling. Planbeskrivning. Detaljplan för del av Närlunda 1:205 m.fl. Januari 2014

Samrådshandling. Planbeskrivning. Detaljplan för del av Närlunda 1:205 m.fl. Januari 2014 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Närlunda 1:205 m.fl. Januari 2014 VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan (DP) är ett juridiskt bindande dokument mellan kommunen, markägarna och grannarna.

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Granskningshandling februari 2017 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av Sannerud 1:65 Laxå kommun, Örebro län

Granskningshandling februari 2017 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av Sannerud 1:65 Laxå kommun, Örebro län Granskningshandling februari 2017 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av Sannerud 1:65 Laxå kommun, Örebro län VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan (DP) är ett juridiskt bindande dokument mellan kommunen,

Läs mer

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Upprättad 2018-10-11 Dnr: BN 2016-1429 Granskningshandling Tillägg till planbeskrivning Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Hässleholms kommun, Skåne län www.hassleholm.se/dp

Läs mer

Inre hamnen (Båtsmansgatan)

Inre hamnen (Båtsmansgatan) 2018-05-09 Dnr: Ks/2017:182 Kommunledningsförvaltningen Planeringsavdelningen Granskningshandling 2 Planbeskrivning för Inre hamnen (Båtsmansgatan) Ändring av detaljplan Planbeskrivningen är framtagen

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240861 80 Joel.lidholm@ludvika.se GRANSKNINGSHANDLING 1(7) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika Ludvika kommun Hemsida www.ludvika.se

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2018-01-24 21 KS 445/17 Ändring av detaljplan 14-MÖL-3005 för Färgaren 33, 34 och 35, Alfhöjdsgatan Mölndal - godkännande inför antagande Beslut

Läs mer

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande Dnr 2011.0028.214 Samrådsredogörelse 2011-05-18 1 (5) Detaljplan för HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Hårstorp 1:1 m.fl Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

Läs mer

Detaljplan för del av kv Smultronet

Detaljplan för del av kv Smultronet Detaljplan för del av kv Smultronet i Salems kommun, Stockholms län Plan nr 82-82, dnr 2016/42 Standardförfarande enligt Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) i dess lydelse fr o m den 2 januari 2015. Granskningshandling

Läs mer

Anneli Sundin Ändring genom tillägg till Stadsplan för Sofielund m.m. (Pl 71), avseende Boländerna 23:11 Begränsat förfarande

Anneli Sundin Ändring genom tillägg till Stadsplan för Sofielund m.m. (Pl 71), avseende Boländerna 23:11 Begränsat förfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Diarienummer Anneli Sundin 2015-3488 Planbeskrivning Ändring genom tillägg till Stadsplan för Sofielund m.m. (Pl 71), avseende Boländerna 23:11 Begränsat förfarande

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sundbyberg 2:4 från parkmark till kvartersmark, Landsvägen 30 i Lilla Alby

Ändring av detaljplan för del av Sundbyberg 2:4 från parkmark till kvartersmark, Landsvägen 30 i Lilla Alby 2018-06-18 1 (6) SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING Ändring av detaljplan för del av Sundbyberg 2:4 från parkmark till kvartersmark, Landsvägen 30 i Lilla Alby Bakgrund och syfte Stadsledningskontoret

Läs mer

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras.

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras. 2013-10-03 DETALJPLAN FÖR KORPILOMBOLO 8:22, Samrådsredogörelse Hur samrådet har bedrivits Förslag till detaljplan har varit på samråd 2013-09-11 t.o.m. 2013-10-03. Detaljplaneförslaget handläggs med normalt

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr: SBN-2015-02847 Detaljplan för Hyvlaren 14 inom Östertälje i Södertälje Upprättad 2016-11-21 Tidigare Beslut i ärendet Nämnd Beslut Beslutsdatum Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

Sannakajen (fd Inre hamnen)

Sannakajen (fd Inre hamnen) 2018-05-09 Dnr: Ks/2017:182 Kommunledningsförvaltningen Planeringsavdelningen Granskningshandling 2 Planbeskrivning för Sannakajen (fd Inre hamnen) Ändring av detaljplan Planbeskrivningen är framtagen

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade 2015-04-29

Läs mer

Planbeskrivning - Detaljplan för Tofsvipan 2, Ändring genom tillägg, Vaggeryds tätort, Vaggeryds kommun Samrådshandling

Planbeskrivning - Detaljplan för Tofsvipan 2, Ändring genom tillägg, Vaggeryds tätort, Vaggeryds kommun Samrådshandling Planbeskrivning - Detaljplan för Tofsvipan 2, Ändring genom tillägg, Vaggeryds tätort, Vaggeryds kommun Samrådshandling Planen är ute på samråd under tiden 2014-08-08 t.o.m. 2014-09-29. Synpunkter på detaljplanen

Läs mer

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län Dnr: 16.171 Projektnummer: D7276 Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar: 1 Handling som finns på bygg och miljö Fastighetsförteckning 1 Planbeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården Laxå kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Global Care i Laxå AB äger fastigheten Laxåskogen 18:1. Företaget önskar möjlighet för fler typer av användningar

Läs mer

Samrådsredogörelse för förslag till detaljplan för Frösåkersskolan

Samrådsredogörelse för förslag till detaljplan för Frösåkersskolan Bygg- och miljöförvaltningen Josefine Andersson Dnr BMN-2017-134 1(6) Samrådsredogörelse för förslag till detaljplan för Frösåkersskolan Del av fastigheten Gammelbyn 1:70 Östhammars kommun, Uppsala län

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I SAMRÅDSSKEDET Planbeskrivning Plankarta med illustrationsskiss Fastighetsförteckning

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Behovsbedömning Upprättad: 2017-09-12

Läs mer

Husaren:1 PLANBESKRIVNING TILLÄGG TILL. tillhörande ändring av detaljplan för. Enkelt förfarande, KS 2013/0412 Kommunstyrelsen

Husaren:1 PLANBESKRIVNING TILLÄGG TILL. tillhörande ändring av detaljplan för. Enkelt förfarande, KS 2013/0412 Kommunstyrelsen TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAG A N D E H A N D L I N G tillhörande ändring av detaljplan för Husaren:1 Maratonvägen 2a mfl, HALMSTADS KOMMUN Enkelt förfarande, KS 2013/0412 Kommunstyrelsen 2014-01-07

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Norbergsby 58:2 (Lilla Björkås) har varit utsänd på remiss och samråd under tiden 17 april t o m 15 maj 2019.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Norbergsby 58:2 (Lilla Björkås) har varit utsänd på remiss och samråd under tiden 17 april t o m 15 maj 2019. Detaljplan för NORBERGSBY 58:2, (Lilla Björkås) (under samrådet var detaljplanens namn Lilla Björkås 58:2) Norberg kommun Västmanlands län Upprättad av Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning 2019-06-10

Läs mer

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen Upprättad 2019-03-01 Reviderad: 2019-03-13 Antagen av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2019-XX-XX XX Dnr: BN 2016-954 Granskningshandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden,

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

Detaljplan för skola, Hamre 10:18 och 10:17, Bollnäs kommun, Gävleborgs län

Detaljplan för skola, Hamre 10:18 och 10:17, Bollnäs kommun, Gävleborgs län 1 (6) Samhällsbyggnadskontoret Samh.bygg@bollnas.se Granskningshandling 2018-03-12 Dnr 2017-00350 Detaljplan för skola, Hamre 10:18 och 10:17, Bollnäs kommun, Gävleborgs län Godkänd av Miljö- och byggnämnden

Läs mer

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl 1(7) 2018-05-30 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering 2(7) Innehållsförteckning Samrådets genomförande...

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

i Mariestad Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning juni 2018

i Mariestad Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning juni 2018 Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING juni 2018 Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors i Mariestad PLANBESKRIVNING - Upphävande av detaljplan för Sprinten samt del av stadsplan

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN LID 1:17 M.FL. (LASERSTANS) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN LID 1:17 M.FL. (LASERSTANS) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN LID 1:17 M.FL. (LASERSTANS) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning och behovsbedömning Upprättad 2016-04-11 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran Detaljplan för Centralskolan omfattande del av fastigheten Märsta 1:223, i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län Samrådshandling SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNINGAR ÄNDRING AV DETALJPLANER I VERKSAMHETSOMRÅDET BRÄNNERIET I HÖGANÄS, HÖGANÄS KOMMUN SKÅNE LÄN

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNINGAR ÄNDRING AV DETALJPLANER I VERKSAMHETSOMRÅDET BRÄNNERIET I HÖGANÄS, HÖGANÄS KOMMUN SKÅNE LÄN KS/2011/653 ÄNDRING AV DETALJPLANER I VERKSAMHETSOMRÅDET BRÄNNERIET 1. Stadsplan för område vid Brännerigatan (12-HÖS-311, 32/74) 2. Stadsplan för del av Plöninge 1:17 m.fl. (12-HÖS-486, 1/80) 3. Detaljplan

Läs mer

Samrådshandling Januari Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING

Samrådshandling Januari Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING Samrådshandling Januari 2017 Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan (DP) är ett juridiskt

Läs mer

Datum. Förslag till detaljplan för Bålsta 1:124 m.fl. Gästis, Håbo kommun, Uppsala län

Datum. Förslag till detaljplan för Bålsta 1:124 m.fl. Gästis, Håbo kommun, Uppsala län Kommunstyrelsens förvaltning Plan- och exploateringsavdelningen Förslag till detaljplan för Bålsta 1:124 m.fl. Gästis, Håbo kommun, Uppsala län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet har bedrivits Förslag till

Läs mer

Förslag till detaljplan för handel, tankställe och campingområde i Umfors, Storumans kommun

Förslag till detaljplan för handel, tankställe och campingområde i Umfors, Storumans kommun Förslag till detaljplan för handel, tankställe och campingområde i Umfors, Storumans kommun Förslag till detaljplan för handel, tankställe och campingområde på del av Umfors 1:4 och Umfors 1:85, Storumans

Läs mer

Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande.

Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande. SAMRÅDSHANDLING Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Följande handlingar utgör förslaget: Plankarta i skala 1:1000 med planbestämmelser

Läs mer