Per Lagheim, KSB Carl Bachman, KSB Charlotta Dahlby, KSB Joel Sahlholm, KSB Petra Lundqvist, KSB, 83 Sara Hugosson, sekr. S&P

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Per Lagheim, KSB Carl Bachman, KSB Charlotta Dahlby, KSB Joel Sahlholm, KSB Petra Lundqvist, KSB, 83 Sara Hugosson, sekr. S&P"

Transkript

1 Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Fredagen den 11 november, 2016 klockan 08:30-09:10 Ledamöter: Ali Kashefi (S), ordförande Lennart Olsen (MP), tj. ersättare Anders Rosén (V) Jan-Erik Ek (M), tj. ersättare Eila Bromme (L) Ersättare: Ann-Christin Jyttner (S) Roland Storm (VB) Övriga deltagande Per Lagheim, KSB Carl Bachman, KSB Charlotta Dahlby, KSB Joel Sahlholm, KSB Petra Lundqvist, KSB, 83 Sara Hugosson, sekr. S&P Utses att justera Anders Rosén (V) Justeringens plats och tid Kanslienheten, kommunhuset, fredagen den 18 november, 2016 Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Ordförande... Justerande... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Stöd&Process Underskrift...

2 Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott Information Teknik- och fastighetsutskottet godkänner redovisningen av information. Beskrivning av ärendet 1. Presentation av ny kart- och GIS chef (Petra Lundqvist) 2. Information om Wijk Oppgårds detaljplan (Carl Bachman) 3. Information om julbord 6 december (Per Lagheim) Teknik- och fastighetsutskottet godkänner redovisningen av information.

3 Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott Meddelanden Teknik- och fastighetsutskottet godkänner redovisningen av meddelanden. Ärendebeskrivning 01. Tilldelningsbesked upphandling av gång- och cykelväg längs Valhallavägen 02. KF 154 Ändring av lokala ordningsföreskrifter- begränsning av användningen av pyrotekniska varor 03. Lokala ordningsförskrifter för Upplands Väsby kommun beslutad i kommunfullmäktige den 19 september Utdrag ur KS protokoll 201 Justerad beställning av tillfälliga och permanenta lokaler utifrån ett utökat behov i förskola och skola 05. Justerad beställning av tillfälliga och permanenta lokaler utifrån ett utökat behov i förskola och skola september Utdrag ur KS protokoll 204 Investeringsanmälan - Inre underhåll och Vilundaparken 07. UBN 80 Utbildningsnämndens behov av platser och lokaler Teknik- och fastighetsutskottet godkänner redovisningen av meddelanden.

4 Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott Informationsärende - Avfallsenheten byter namn till kretsloppsenheten (KSTFU/2016:195) Teknik- och fastighetsutskottet godkänner redovisningen av information. Beskrivning av ärendet För att leva upp till kommunens ambitioner på miljöområdet breddas och utvecklas avfallsverksamheten i Upplands Väsby kommun. Avfallsområdet utvecklas stegvis bort från att endast hantera problem förknippade med bortforsling av avfall och mot att erbjuda medborgarna tjänster och kunskap för att minska resursanvändningens negativa miljö- och klimatpåverkan. Fraktioner så som metallskrot, elektronik och trä har idag blivit så värdefulla att de inte helt och hållet uppfattas som avfall utan som resurser. Juridiska förändringar gör att material så som tidningar och förpackningar inte helt och hållet betraktas som avfall utan kan hanteras och transporteras enligt ett mindre strikt regelverk. Den allmänna samhällsutvecklingen med ökat fokus på second hand handel av exempelvis möbler och kläder gör att den tidigare tydliga gränsen mellan produkter och avfall successivt suddas ut. Behandlingsmetoderna för hushållsavfall har också utvecklats så att nästan inget hushållsavfall idag läggs på deponi utan istället genom återvinning återförs i kretsloppet. Matavfallet är det tydligaste exemplet på detta då matavfallet idag används för biogasproduktion och därefter återförs till jordbruksmarken som växtnäring. För att signalera dessa förändringar byter avfallsenheten vid kontoret för samhällsbyggand namn till kretsloppsenheten från Formellt finns ingen koppling mellan enhetens namn och dess verksamhet och namnbytet innebär således ingen förändring av verksamheten i sig. Avfall och avfallshantering förblir kärnan i enhetens verksamhet men det nya namnet fångar på ett tydligare sätt upp andra områden som ingår i det kommunala ansvaret inom avfallsområdet så som återbruk och återanvändning, platser för återvinningsstationer, avfallsminimering genom beteendeförändring, information och återkoppling av verksamhetens miljönytta till brukare och skolelever samt långsiktig planering för att genom affärsutveckling uppnå ökad resurseffektivitet, det som ofta kallas cirkulär ekonomi. Förändringen genomförs parallellt inom kommunens avfallsbolag SÖRAB som i samband med motsvarande breddning av återvinningscentralernas verksamhet kommer att byta namn på dessa till kretsloppsparker. Upplands Väsby kommun är inte ensam om att frångå benämningen avfallsenhet utan andra exempel är: Öckerö kommun (kretsloppsenheten/gatuenheten) och Göteborgs stad (Avfallsavdelningen under

5 Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott förvaltningen kretslopp och vatten). I samband med enhetens namnbyte förändras även enhetschefens titel från avfallschef till kretsloppschef. Teknik- och fastighetsutskottet godkänner redovisningen av information.

6 Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott Svar på remiss av medborgarförslag om farthinder, utökad hastighetsbegränsning och varningsskylt i området Wäckare Äng (KSTFU/2016:176) samhällbyggnads yttrande att avslå medborgarförslag om farthinder, utökad hastighetsbegränsning och varningsskylt i området Wäckare äng. Reservation Jan-Erik Ek (M) och Eila Bromme (L) reserverar sig mot beslutet. Beskrivning av ärendet Ett medborgarförslag har kommit in som handlar om att få hjälp med att få trafiken under kontroll i området Wäckare äng i Runby. Farthinder/blomlådor och ett 20 km skylt, samt ett lekande barn skylt önskas med följande motivering: På Wäckare Äng bor procent familjer med barn. Barnen leker och har Oxundavägen som väg till förskola/skola och trafiken kör för fort. Detta gäller posten, budbilar, transport av mat/möbler till området, taxibilar etc. Barnrättsperspektivet Barnrättsperspektivet har tagits i beaktning och framgår i förslaget till yttrande. Kontoret för samhällsbyggnads förslag till yttrande Wäckare äng är ett radhusområde belägen inom en tätort. I en sådan miljö är barn ett naturligt inslag i stadsbilden. Det är ingenting avvikande eller ovanligt som kräver specifika varningsskyltar och hinder utan något vars förekomst får förutsättas av övriga trafikanter. Det är i dagsläget inte möjligt att föreskriva en lägre hastighet än 30 km/h, som redan råder på platsen. Kontoret för samhällsbyggnad anser att medborgarförslaget bör avslås.

7 Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott samhällbyggnads yttrande att avslå medborgarförslag om farthinder, utökad hastighetsbegränsning och varningsskylt i området Wäckare äng. Yrkanden Eila Bromme (L) yrkar i första hand på ett tilläggsyrkande om att ge kontoret för samhällsbyggnad i uppdrag att se över det aktuella området. Eila Bromme (L) yrkar i andra hand att föreslå kommunstyrelsen att medborgarförslaget bifalls. Ajournering Teknik- och fastighetsutskottet ajournerar sig mellan 08:53-09:00 Beslutsgång Ordförande Ali Kashefi (S) ställer sitt förslag till beslut mot Eila Brommes tilläggsyrkande. Teknik- och fastighetsutskottet beslutar enligt ordförandens förslag till beslut. Ordförande Ali Kashefi (S) ställer sitt förslag till beslut mot Eila Brommes yrkande om att bifalla medborgarförslaget. Teknik- och fastighetsutskottet beslutar enligt ordförandens förslag till beslut.

8 Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott Svar på remiss av medborgarförslag om hastighetskontroller samt farthinder på Runsavägen (KSTFU/2016:175) samhällbyggnads yttrande. Beskrivning av ärendet Ett medborgarförslag har lämnats in till kommunfullmäktige som handlar om att kommunen utreder med fartkontroller samt upprättar farthinder på Runsavägen i höjd med "nybygget" eller de busshållsplatser/övergångsställe strax efter korsningen Harvavägen/Runsavägen med följande motivering: Hastighetsbegränsningen på Runsavägen hålls inte och det har inte blivit bättre sen det blev skyltat 40 kilometer per timme på en del av sträckan. I samband med att man anlade gångvägen från korsningen Harvavägen/Runsavägen mot Kairo badet flyttade man även busshållsplatserna något och i samband med det skyltade man om till 40 kilometer per timme. Vi som bor ner mot harva måste korsa Runsavägen för att ta oss från bussen. Det finns ett övergångsställe men hastigheten är alldeles för hög för att det skall kännas säkert att ta sig över vägen. Innan man kommer fram till Harvavägen är det skyltat 50 samt att det är en rejäl nedförsbacke och en kurva innan övergångsstället. Jag anser att det bör skyltas 30 ända fram tills det blir 30 vid Kairobadet samt att man vid övergångsstället upprättar farthinder liknande de som anlagts vid Kairobadet. På sträcken förekommer daglig tung trafik som sällan håller hastighetsbegränsningarna. Kontoret för samhällsbyggnads yttrande Runsavägen är en statlig väg där Trafikverket är väghållarmyndighet. Kommunen har därmed ingen rådighet i frågan. Kontoret för samhällsbyggnad kommer att meddela medborgaren att kommunen saknar rådighet i frågan och hänvisa medborgaren till Trafikverket, därmed kan medborgarförslaget anses besvarat.

9 Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott Barnrättsperspektivet Barnrättsperspektivet har inte bedömts kunna påverka utfallet. Ekonomiska konsekvenser Beslutet ger inte några ekonomiska konsekvenser. samhällbyggnads yttrande.

10 Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott Svar på remiss av medborgarförslag om farthinder på Frisells gata (KSTFU/2016:174) samhällbyggnads yttrande att avslå medborgarförslag om farthinder på Frisells gata Beskrivning av ärendet Ett medborgarförslag har kommit in som handlar om att anlägga farthinder på Frisells gata i anslutning till övergångsstället där fotbollsplan och lekpark finns belägna med följande motivering: Som det ser ut idag finns inget farthinder i anslutning till övergångsstället eller någonstans på Frisells gata. Önskar att kommunen ser över detta för att öka tryggheten för lekande barn i området. Barnrättsperspektivet Frisells gata är belägen i ett småhusområde inom en tätort. I en sådan miljö är barn ett naturligt inslag i stadsbilden. Det är ingenting avvikande eller ovanligt som kräver specifika varningsskyltar och hinder utan något vars förekomst får förutsättas av övriga trafikanter. Kontoret för samhällsbyggnads förslag till yttrande Den föreslagna sträckan är så kort att fordon inte hinner komma upp i så höga faktiska hastigheter att ett hinder bedöms ge en märkbar effekt. Med farthinder finns alltid risken att fordonsförare kompenserar den upplevda tidsförlusten genom att accelerera kraftigare efter att hindret har passerats. Kontoret för samhällsbyggnad anser att medborgarförslaget bör avslås.

11 Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott samhällbyggnads yttrande att avslå medborgarförslag om farthinder på Frisells gata

12 Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott Svar på remiss av medborgarförslag om att bredda övergångsstället vid Coop Nära vid stationsområdet (KSTFU/2016:167) samhällbyggnads yttrande att avslå medborgarförslag om att bredda övergångsstället vid Coop Nära vid stationsområdet. Beskrivning av ärendet Ett medborgarförslag har lämnats in till kommunfullmäktige som handlar om att bredda övergångsstället vid Coop Nära vid stationen med följande motivering: Folk som kommer med pendeln använder inte befintligt övergångställe. Barnrättsperspektivet Har barn getts möjlighet att uttrycka sin åsikt? Nej Har barns åsikter beaktats? Nej Innebär beslutet att barnets bästa sätts i främsta rummet? Nej Tillgodoses barnets rätt till utveckling genom beslutet? Nej Har det analyserats om några barn diskrimineras av beslutet? Nej Kontoret för samhällsbyggnads förslag till yttrande Då ett övergångsställe inte går att göra hur brett som helst och syftet med befintligt övergångsställe är att erbjuda en så gen passage som möjligt till flest

13 Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott antal möjliga målpunkter, bedömer kontoret för samhällsbyggnad att befintligt läge är det mest lämpliga framför en flytt längre norrut. Området står även inför en ev. omgestaltning i och med projektet Väsby Entré. Kontoret för samhällsbyggnad anser att medborgarförslaget bör avslås. samhällbyggnads yttrande att avslå medborgarförslag om att bredda övergångsstället vid Coop Nära vid stationsområdet.

14 Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskotts sammanträdestider 2017 (KSTFU/2016:180) 1. Kommunstyrelsens teknik- och fastighetutskott godkänner tidplanen för sammanträden Kommunstyrelsens teknik- och fastighetutskotts sammanträden äger rum på fredagar klockan 08:30 Beskrivning av ärendet Förslaget till sammanträdestider är utarbetat för att ärendeprocessen och den ekonomiska processen ska fungera tillsammans och har tagits fram i samråd med ekonomikontoret. Ekonomisk planering och uppföljning sker i dialog mellan nämnderna och kommunstyrelse/budgetberedning. Nämnderna ska fatta beslut före dialogmötet för att kunna ge kommentarer inför vidare beredning av den kommungemensamma planen eller uppföljningen. Förslag till sammanträdesdatum för kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott Fredagar kl. 08:30 20 jan 10 feb* 10 mars 7 april* 19 maj* 9 juni (Ev studieresa?) 15 september* 13 oktober* 10 november 15 december

15 Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott Datum markerat med stjärna styrs av Årskalendarium, Planering och uppföljning Beslutsunderlag Årskalendarium, planering och uppföljning Kommunstyrelsens teknik- och fastighetutskott godkänner tidplanen för sammanträden Kommunstyrelsens teknik- och fastighetutskotts sammanträden äger rum på fredagar klockan 08:30

Thomas Thunblom, KSB Ingemar Berglund, S&P Britt Lexander, KSB Carl Bachman, KSB Sara Hugosson, S&P, sekr. Jan-Olof Halldén (M) Omedelbar justering

Thomas Thunblom, KSB Ingemar Berglund, S&P Britt Lexander, KSB Carl Bachman, KSB Sara Hugosson, S&P, sekr. Jan-Olof Halldén (M) Omedelbar justering Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott 2015-06-04 1 Plats och tid Beslutande Blacken, plan 3, Drabantvägen 9a Torsdagen den 4 juni, 2015, klockan 07:30-07:45 Ledamöter: Ali Kashefi (S), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott. Ersättare: Jan-Erik Ek (M) Eila Bromme (FP)

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott. Ersättare: Jan-Erik Ek (M) Eila Bromme (FP) Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott 2014-03-19 1 Plats och tid Blacken, Drabantvägen 9 Onsdagen den 19 mars 2014, klockan 8:00 09:05 Beslutande Ledamöter: Jan-Olof Halldén (M), ordförande Torsten

Läs mer

Thomas Thunblom, KSB Erik G. Olsson, KSB Fredrik Drotte, KSB, 4 Elisabet Eriksson, KSB, 1-4 Sara Hugosson, sekr, S&P. Hanna Anagrius (V)

Thomas Thunblom, KSB Erik G. Olsson, KSB Fredrik Drotte, KSB, 4 Elisabet Eriksson, KSB, 1-4 Sara Hugosson, sekr, S&P. Hanna Anagrius (V) Byggnadsnämnden 2016-01-19 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Tisdagen den 19 januari, 2016, klockan 18:00-19:11 Ledamöter: Olli Hakala (M), ordförande Halina

Läs mer

Timmie Aspelin, nämndsekreterare Maria Röstberg, kultur- och fritidschef. Madeleine Pettersson Svärd

Timmie Aspelin, nämndsekreterare Maria Röstberg, kultur- och fritidschef. Madeleine Pettersson Svärd Kultur- och fritidsnämnden 2016-11-14 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Ragnvald Måndagen den 14 november 2016, klockan 17:00-18.00 Ledamöter: Leif Bejhed (V), ordf Ann-Christin Jyttner (S), v.ordf

Läs mer

Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Kent Norström, utvecklingsledare Lidia Wasniewski, teamledare Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Kent Norström, utvecklingsledare Lidia Wasniewski, teamledare Jenny Magnusson, nämndsekreterare Kommunstyrelsens välfärdsutskott 2015-04-16 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Lundström Torsdagen den 16 april 2015, klockan 14:00 15:50 Ledamöter: Mathias Bohman (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Byggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll. Byggnadsnämnden Byggnadsnämnden 2015-03-24 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Tisdagen den 24 mars, klockan 18:00-18:40 Ledamöter: Gert Lindström (S) Halina Norberg (S), tj. ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott 2016-04-08 1 Plats och tid Beslutande Blacken, plan 3, Drabantvägen 9a Fredagen den 8 april, klockan 08:30-10:25 Ajournering kl. 09:50-10:00 Ledamöter: Ali

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, måndagen den 1 juni 2015 kl. 13:00 ande Anders Svensson, M Magnus Gabrielsson, S Gunilla Schollin Borg, MP Övriga deltagande Jens Karlsson, avdelningschef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad Kommunstyrelsens utskott för integration och 2016-09-08 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Dragonvägen 86, lokal: Blå rummet Torsdag den 8 september 2016, klockan 09:00-11.00 Ledamöter: Ibrahim Abdallah

Läs mer

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare Produktionsstyrelsen 2012-05-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Tisdagen den 15 maj 2012, klockan 19:00-21.40 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf. Kent Hjalmarsson

Läs mer

Medborgarförslag om hastighetsnedsättande åtgärder för allmän badplats Övägen, Gammelstad

Medborgarförslag om hastighetsnedsättande åtgärder för allmän badplats Övägen, Gammelstad Tekniska nämnden 2012 08 30 85 233 Tekniska nämndens arbetsutskott 2012 08 16 94 240 Dnr 2011/1034.008 Medborgarförslag om hastighetsnedsättande åtgärder för allmän badplats Övägen, Gammelstad Bilaga:

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 28 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

2015-05-26. Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Susanne Glans, ekonomichef 38. Tisdagen den 2 juni, klockan 8.

2015-05-26. Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Susanne Glans, ekonomichef 38. Tisdagen den 2 juni, klockan 8. 1(5) Plats och tid Tisdagen den 26 maj, klockan 8.00-11.00 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Tjänstemän Tid och plats för justering Emma Isfeldt (S) Christer Johansson (M) Anders Einarsson, kommunchef

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, klockan 09.00-10.15 Beslutande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

Investeringsanmälan, Gator och vägar utanför exploatering 2017

Investeringsanmälan, Gator och vägar utanför exploatering 2017 Tjänsteutlåtande Handläggares titel 2016-11-23 Peter Gidlund 08-590 976 31 Dnr: Peter.gidlund@upplandsvasby.se KSTFU/2016:208 10053 Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott Investeringsanmälan, Gator

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 13Verksamhetsinformation... 2 14 Renhållningstaxa... 3 15 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 4 16

Läs mer

Eva Assarsson, stöd & process Joel Kannisto, stöd & process Emma Kaumheimer, stöd & process

Eva Assarsson, stöd & process Joel Kannisto, stöd & process Emma Kaumheimer, stöd & process Valnämnd 2013-03-26 1 Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Tisdagen den 26 mars 2013, klockan 19:00-20:20 Beslutande Ledamöter: Jan Eckert (M), ordförande Olof Granström (KD), vice ordförande

Läs mer

Protokoll. Tekniska nämndens arbetsutskott

Protokoll. Tekniska nämndens arbetsutskott Tekniska 21-22 2 Information och överläggningar...5 Upphandling av FNI bil nr 5 med option om bil 6...6 Ändring i hastighetsplanen Alingsås kommun...8 3 Plats och tid Tekniska förvaltningen, Sveagatan

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (5)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (5) Kommunstyrelsen 2018-08-27 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-16:50, ajournering kl. 16.30-16.35 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm

Läs mer

Ann-Christin Frickner (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott

Ann-Christin Frickner (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunstyrelsens allmänna utskott 2016-04-13 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Ragnvald Onsdagen den 13 april 2016, klockan 08:30-10:08 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordförande Mathias Bohman (S) Lars

Läs mer

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden 1(5) Tid och plats för sammanträde Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden Onsdagen den 29 april 2015 15.00 Frejaskolans sammanträdesrum, Gnesta Beslutande Enligt bilagd närvaroförteckning.

Läs mer

Thomas Thunblom, KSB Erik G. Olsson, KSB Eva Klermyr, KSB Anna Ginell, KSB Johannes Wikman, KLK, 1.5 Sara Hugosson, sekr, S&P

Thomas Thunblom, KSB Erik G. Olsson, KSB Eva Klermyr, KSB Anna Ginell, KSB Johannes Wikman, KLK, 1.5 Sara Hugosson, sekr, S&P Byggnadsnämnden 2015-01-27 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Tisdagen den 27 januari, klockan 18:00-19:25 Ledamöter: Gert Lindström (S), ordf. Jakob Gustafsson

Läs mer

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24 PROTOKOLL Tekniska nämnden 22-24 Tekniska nämnden Sida 2 Tekniska nämnden sammanträde den 6 mars 2012 22 Granskning, detaljplan för idrott m m vid Mjörngatan 23 Remiss plansamråd, bostäder vid Simmenäsvägen

Läs mer

PROTOKOLL Svar på medborgarförslag 2014:21 om att göra Forsbyvägen till huvudled KS-2014/1059

PROTOKOLL Svar på medborgarförslag 2014:21 om att göra Forsbyvägen till huvudled KS-2014/1059 Kommunstyrelsen Utdrag ur PROTOKOLL 2016-03-14 52 Svar på medborgarförslag 2014:21 om att göra Forsbyvägen till huvudled KS-2014/1059 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå

Läs mer

Protokoll för tekniska nämnden

Protokoll för tekniska nämnden 1(11) Tekniska nämnden Plats och tid Kommunhuset, Harrie-salen, 14 april 2015 ande Se sidan 2 Ersättare Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera Sofia Lindblom (M) Justeringens plats och

Läs mer

Se nästa sida. Se nästa sida.

Se nästa sida. Se nästa sida. PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, kl. 19.00 19.25 BESLUTANDE Se nästa sida. ÖVRIGA Se nästa sida. JUSTERING PLATS OCH TID Kommunhuset 2018-09-26 PARAGRAFER 109-117 UNDERSKRIFTER

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 1(9) PROTOKOLL Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Bert-Ove Bäckman (S), ordförande Anders Dahlén (V) Roland Sjögren (KD)

Bert-Ove Bäckman (S), ordförande Anders Dahlén (V) Roland Sjögren (KD) 1(11) Plats och tid Ingenjören, Stadshuset, klockan 08.00-10.30 Beslutande Bert-Ove Bäckman (S), ordförande Anders Dahlén (V) Roland Sjögren (KD) Övriga närvarande Thomas Grenbäck, enhetschef AVA 29, 34

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 09.00-12.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Sivert Bergström Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Måndagen den 25 augusti 2014, klockan 18:00-18:30

Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Måndagen den 25 augusti 2014, klockan 18:00-18:30 Valnämnd 2014-08-25 1 Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Måndagen den 25 augusti 2014, klockan 18:00-18:30 Beslutande Ledamöter: Jan Eckert (M), ordförande Olof Granström (KD), vice ordförande

Läs mer

Rådhuset, 11 juni 2015, kl 09.00-11.45

Rådhuset, 11 juni 2015, kl 09.00-11.45 1 1 Plats och tid Rådhuset, 11 juni 2015, kl 09.00-11.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef Peter Dahl, Projektledare Gata/VA.

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef Peter Dahl, Projektledare Gata/VA. Protokoll 1 (15) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-01-16, kl. 17.00 18.30 Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef

Läs mer

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 1(8) Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 17.00-18.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) /Sed Niklas Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunstyrelsen Tekniskt utskott

Kommunstyrelsen Tekniskt utskott 1(6) Plats och tid Tjädern sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 10.45. Beslutande Håkan Karlsson, M, ordförande Daniel Danielsson, C Mikael Jönsson, C ersättare för Tomas Rydberg, MP Övriga närvarande

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kommunstyrelsen Plats och tid Notariet, tisdagen den 7 juni 2016 kl 13.00-14.05 Beslutande Övriga deltagande Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande Per Gröön

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2012-12-12 1

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2012-12-12 1 Produktionsstyrelsen -12-12 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists Torg 1, lokal: Ragnvald Onsdagen den 12 december, klockan 18.00-19.10 Ledamöter: Erik Palmstierna (M), ordförande Kent Hjalmarsson

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 12 april 2017 Tid: 17.00 18.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 12 april Paragrafer: 27-28 Utses att justera: Camilla Olofsson (M) Underskrifter:

Läs mer

Markus Svensson, näringslivschef 27 Monica Bergne, sekreterare Samhällsutvecklingsförvaltningen Margareta Östberg, kommunsekreterare

Markus Svensson, näringslivschef 27 Monica Bergne, sekreterare Samhällsutvecklingsförvaltningen Margareta Östberg, kommunsekreterare 1(8) Plats och tid Kommunledningskontoret, KS-salen, 15 00 18.10 Beslutande Ledamöter Tomas Grundell (FP), ordförande Britt-Marie Essell (S), vice ordförande Hans Furn (C) Bertil Ryss (C) Christina Gustafsson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Stadshuset, kl 13.15 16.10 ande Ersättare Klas Håkanson (M) Lennart Lööw (S) Börje Wilsborn (C) Lola Frödeberg (VF) Marie Johansson (KD) Nils-Erik Johansson (S) Magnus

Läs mer

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2014-02-24 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Upplands Väsby Måndagen den

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tisdagen den 11 april 2017, kl. 15: , Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tisdagen den 11 april 2017, kl. 15: , Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Tisdagen den 11 april 2017, kl. 15:00-16.30, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Beslutande Ledamöter Christian Nordberg (MP), Ordförande Tommy Rosenkvist (M) Lars-Göran

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Tekniska nämnden

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Tekniska nämnden TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Måndag 2017-11-06, Kommunledningskontoret, Torsås kl 18.00-19.30 Beslutande Roland Swedestam, S, ordförande Björn Ekelund, M, tjänstgörande

Läs mer

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (7) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2019-02-12, kl. 13.00 15.45 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör

Läs mer

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-05-06 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 17:00-17:45 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-09-04 Sida 1 (7) Övriga närvarande

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-19 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet Tjidtjak, Tingsbacka, fredagen den 19 oktober 2012, kl 10.00 11.00. Beslutande Rolf Laestander (S), ordförande Görgen Åberg

Läs mer

Kultur- och tillväxtnämnden

Kultur- och tillväxtnämnden 1(16) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09:00 11:45, ajournering 10:30 10:45 Beslutande Per-Olov Johansson (C) ordförande Pär Palmgren (M) Elisabeth Fransén (S) Henriette Koblanck (S)

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-03-22 1 Plats och tid Torsdag 22 mars 2007 kl 19.00-19.50 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Petra Wahlqvist, controller Sara Yousef, sekreterare Estefanía Luna Delgado, sekreterare

Petra Wahlqvist, controller Sara Yousef, sekreterare Estefanía Luna Delgado, sekreterare 1(7) Plats och tid Norrtäljesalen, torsdagen den 1 juni 2017 kl 10:00-10:25 Beslutande Ledamöter Louise Branting (C), ordf. Nils Matsson (M), v. ordf. Roine Wallin (L) Lars Hasselfeldt (KD) Ola Nordstrand

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl. 14.30 16. Ledamöter Robert Beronius (L) (ordförande) Christina Frisk (L) Linda Hiort

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-09-02 223 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid Måndagen den 16 januari 2017 kl 17:00 17:30 Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Åsa Ahlström

Läs mer

Per-Erik Kanström (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott

Per-Erik Kanström (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-03-04 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvist torg 1. Lokal: Lundström. Onsdagen den 4 mars, klockan 8:30-10.00 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordf. Mathias

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Ängelholms kommun, Kommunstyrelsens personalutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Ängelholms kommun, Kommunstyrelsens personalutskott 52 Plats och tid Stadshuset, Ängelholm, personalchefens tjänsterum kl 13.15 16.15 Beslutande Bo Lager (m) Bengt Sävström (s) Esa Jääskeläinen (m) Eva Kullenberg (fp) Lennart Nilsson (c) Övriga närvarande

Läs mer

Sture Hallén. Ewa Sallova. Avfallsnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 0 2015-03-17. Beslutande organ

Sture Hallén. Ewa Sallova. Avfallsnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 0 2015-03-17. Beslutande organ Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset Mariestad, lokal Hovden, kl. 13.00 13.55 Beslutande Sven-Inge Eriksson (KD) ordförande Jan Hassel (S) vice ordförande Sture Hallén (S)

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 25 april 2017 kl. 08:30-12.15 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Tekniska nämnden protokoll

Tekniska nämnden protokoll Datum: Onsdagen den 23 augusti Tid: 17.30 20.25 Plats: Elfkungen, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Fredagen den 25 augusti, klockan 8.00 Paragrafer: 38-49 Utses att justera: Anna Larsson (MP) Underskrifter:

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 10.30-11.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2 2006-12-29 1 (11) Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-09.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Eva Assarsson, kanslichef, stöd & process Emma Kaumheimer, sekr. stöd & process

Eva Assarsson, kanslichef, stöd & process Emma Kaumheimer, sekr. stöd & process Valnämnd 2014-05-12 1 Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Måndagen den 12 maj 2014, klockan 17:00-17:14 Beslutande Ledamöter: Jan Eckert (M), ordförande Olof Granström (KD), vice ordförande Bülent

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.30 Ajournering: kl 15.55 16.00. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Charlotte Wachtmeister (M), tjänstgörande ersättare för Karl-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) kl Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) kl Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) 2010-02-10 Tekniska nämndens arbetsutskott Plats och tid Rådhuset Esarp torsdagen den 10 februari 2011 kl 13.00-15.30 Beslutande Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Lessebo kommunkontor måndagen den 15 januari 14:00 16.15 ande Anders Palmengren (s) ordf Simon Walfridsson (c) v ordf Marie Larsson (m) Jan O Eriksson (s) tjg ers Margareta Ragnarsson (s)

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 46 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 46. Angående laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut 2010-02-23, 16; Besparingar 2009-2011 på kultur-

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Christer Unosson. Anders Svensson. Arne Andersson

Christer Unosson. Anders Svensson. Arne Andersson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, fredagen den 29 januari 2016, klockan 11.00 11.30 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6, kl. 08:00 10:00. Torsdag,21 december 2017, klockan 14:00.

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6, kl. 08:00 10:00. Torsdag,21 december 2017, klockan 14:00. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6, kl. 08:00 10:00 Utses att justera Justeringens plats och tid Mats Rantapää Torsdag,21 december 2017, klockan 14:00 Underskrifter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för familjrättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2010-08-25 1 Plats och tid Familjerättsbyrån, Industrivägen 2, Plan 3 Onsdagen den 25 augusti 2010, klockan

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-10-21 308 Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239 KS KF Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2007-07-19 1 Plats och tid torsdag 19 juli 2007 kl. 19.00-20.35 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-11-04 266 Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Marianne Högberg (S), ordförande Lenny Karlsson (M) Mauri Sukuvaara (V)

Marianne Högberg (S), ordförande Lenny Karlsson (M) Mauri Sukuvaara (V) Servicenämndens 2009-01-30 1. ( 12 ) Plats och tid: Centralförrådet Industrigatan kl 13.00-14.00 Beslutande: Marianne Högberg (S), ordförande Lenny Karlsson (M) Mauri Sukuvaara (V) Övriga deltagande: Jörgen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-10-23 1 (7) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 15.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum:

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: 1(6) Plats och tid Konferensrum 105, Ale Kulturrum, kl. 09:30-09:40 Beslutande Närvarande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn (S), ordförande Dennis Ljunggren

Läs mer

Vilundarummet, plan 8 i kommunhuset Torsdagen den 25 februari 2016, klockan 8:30

Vilundarummet, plan 8 i kommunhuset Torsdagen den 25 februari 2016, klockan 8:30 Kallelse Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2016-03-07 Beredningsmötet Sammanträdets plats och tid: Vilundarummet, plan 8 i kommunhuset Torsdagen den 25 februari 2016, klockan 8:30 Kommunstyrelsen Sammanträdets

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Onsdag 9 augusti 2017, kl. 13:00-14:00, i Höga rummet, kommunhuset Beslutande Lars-Gösta Johansson (S) Margareta Ivarsson (C) Bosse Henriksson (M) Barbro Thelaus (KD) Louise Tikkanen (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Kommunfullmäktige

ANSLAG/BEVIS Kommunfullmäktige 3 ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2015-03-03 Plats och tid Folkets Hus i Övertorneå tisdagen den 3 mars 2015, kl 18.00 19.30 Beslutande Ulf Hannu (c), ordförande Johan Kummu (s)

Läs mer

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-20 PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, 19.00 Obs! Ändrad plats FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokollsjusterare

Läs mer

Kommunstyrelsen. Protokoll 1 (6) Plats och tid Sammaträdeslokal Bullaren, kommunhuset, kl Ledamöter Övriga närvarande

Kommunstyrelsen. Protokoll 1 (6) Plats och tid Sammaträdeslokal Bullaren, kommunhuset, kl Ledamöter Övriga närvarande Protokoll 1 (6) Sammanträdesdatum Diarienummer Kommunstyrelsen 2016-09-28 KS 2016/0481-900 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammaträdeslokal Bullaren, kommunhuset, kl 08.30 08.45 Ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Agneta Åkerberg (C) Ordföranden samt Jan Dickens

Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Agneta Åkerberg (C) Ordföranden samt Jan Dickens Protokoll Nr 8-16 Sammanträdesdatum 2016-11-09 Sammanträdestid 8.30-9.00 Trafiknämnden Närvarande Ledamöter Tjänstemän Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Agneta Åkerberg

Läs mer

Tingssalen, kommunhuset i Högsby, 2014-03-10 kl. 9.00 12.10

Tingssalen, kommunhuset i Högsby, 2014-03-10 kl. 9.00 12.10 Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Tingssalen, kommunhuset i Högsby, kl. 9.00 12.10 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Ewa Engdahl, C Mattias Wärnsberg,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 2017-10-12 189 Au 150 Dnr 110/2017 041 Kommunal skattesats 2018 s beslut Förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige fastställer den kommunala skattesatsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-09-16 1

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-09-16 1 Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-09-16 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love almqvists torg 1. Lokal: Lundström Onsdagen den 16 september 2015, klockan 8:30-10.00 Ledamöter: Anders Rosén (V),

Läs mer

Protokoll. Samhällsbyggnadsnämnden

Protokoll. Samhällsbyggnadsnämnden 1 2 Plats och tid Skräddaren Paragrafer 1-4 kl. 10:00-11:30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Karl-Johan Karlsson (C) (ordförande) Bo Olsson

Läs mer

Plats och tid Dubbelgöken 1, den 11 november 2015, kl Charlotte Lindström, kommunekolog Ulrika Östhall, sekreterare

Plats och tid Dubbelgöken 1, den 11 november 2015, kl Charlotte Lindström, kommunekolog Ulrika Östhall, sekreterare : Plats och tid Dubbelgöken 1, den, kl. 10.30-12.00 Beslutande Maria Mickelåker (C), ordförande Lotta Hedström (MP), förste vice ordförande Torgny Larsson (S), ersättare för Inger Åbonde (S) Övriga närvarande

Läs mer

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen, Ludvika, tisdag den 14 februari 2017, kl 13.15-14.45 ajournering 13.40-13.55 Beslutande ledamöter Ej beslutande ersättare Leif Pettersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-02-14 1 (12) Plats och tid Gyllene salen, Apotekshuset Vingåker, måndagen den 14 februari 2011, kl. 10.00-11.15 Beslutande Jörgen Larsson (S) ordf Raul Sevefjord (M) Övriga deltagande Johan Cöster,

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-11-28 1 (6)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-11-28 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-11-28 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, måndagen den 28 november 2011, klockan 08:00 09:45 Beslutande Britta Flinkfeldt Jansson (S), ordförande Jan Stenberg

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2007-06-04 1 Plats och tid Måndag 4 juni 2007 kl 19.30-20.05 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Yxningen, kommunhuset Kl. 13.30 14.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lennart Haraldsson, (S), ordförande Bo Hasselblad, (M), Ann Hemmingsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Tid Kl 13.30 14.35 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson L Paul Brusk, tjänstgör för Kent Persson (C) MP Jessica Pettersson, tjänstgör för Henry Sandahl

Läs mer

Protokoll samverkansnämnden

Protokoll samverkansnämnden Klockan: 14:00-16.10 Plats: Kommunhuset i Forshaga, lokal Visten Protokoll samverkansnämnden 2011-11-03 Beslutande Mikael Johansson S Ordförande Kenneth Eriksson S Georg Forsberg C Anders Ljungsten M Övriga

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS. ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2016-11-14 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, måndagen den 14 november 2016, kl 10.00-12.00 Beslutande Tomas Mörtberg (c) ordförande Tomas Vedestig (öfa) Ulf Hannu (c) Riitta

Läs mer