Lokala nämnden Hylte Bokslut 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lokala nämnden Hylte Bokslut 2012"

Transkript

1 1(7) Lokala nämnden Hylte Bokslut 2012 Alebo Hälsokälla

2 2(7) Lokala nämnden Hylte, bokslut 2012 Lokala nämndens ledamöter Ingegerd Torhall (FP), ordförande Kristina Johansson (S), vice ordförande Göran Johansson (S) Thom Ericsson (M) Jerzy Golowkin (M) Margareta Andersson (C) Hans Moberg (KD) LNHY Nämndtjänsteman: Petter Larron Innehåll Inledning... 3 Lokala nämndens uppdrag... 3 Verksamhet... 4 Dialog och samverkan... 4 Insatser för befolkningens hälsa... 5 Stark ekonomi... 6 Intern kontroll... 7

3 3(7) Inledning Lokala nämndens uppdrag Det övergripande uppdraget för lokala nämnden är att ur ett tydligt invånarperspektiv verka för en god och jämlik hälsa hos befolkningen och en vård på lika villkor utifrån behov. I detta ingår, utifrån reglementet, bland annat att: o Verka på uppdrag av hälso- och sjukvårdsstyrelsen o Medverka i framtagandet av hälso- och sjukvårdspolitisk inriktning o Medverka till att utveckla regionens mål för hälso- och sjukvården o Inventera behoven av hälso- och sjukvård o Hålla sig informerad om utvecklingen i omvärldsfrågor som kan påverka verksamhetsområdet och dess befolkning o Utveckla samarbets- och samverkansformer med brukar och anhörigorganisationer m.fl. o Stimulera lokalt gränsöverskridande folkhälsoarbete där erfarenheter på ett strategiskt plan kan omsättas av de halländska kommunerna o Medverka till lokal förankring av inom regionen fattade beslut En viktig del i lokala nämndens uppdrag är att inventera och bedöma befolkningens behov av hälso- och sjukvård och föra dialog med invånarna i den egna kommunen och intressenter i övrigt. Nämndens intention är att genom dialog med invånaren öka det lokala demokratiska inflytandet, bidra till effektivare beslut samt utveckla samarbets- och samverkansformer med primärkommunen, brukar- och patientorganisationer. Nämnden för sedan vidare invånarnas uppfattning till hälso- och sjukvårdsstyrelsen och medverkar när utbudet av vård formas och förändras i Halland. I ambitionen att omsätta hälso- och sjukvårdens erfarenheter på ett strategiskt plan och stimulera gränsöverskridande folkhälsoarbete samt stödja primärkommunen har lokala nämnden finansierat en folkhälsoutvecklare. Uppdraget utgår från Region Hallands Folkhälsopolicy, med målet att skapa en god och jämlik hälsa för alla invånare i Hylte och Halland, och innebär att: o vara en strategisk resurs i utvecklingen av det lokala folkhälsoarbetet, o initiera, stödja, samordna, handleda och följa upp lokala folkhälsoinsatser, o stödja samverkan inom folkhälsoområdet mellan olika lokala aktörer och delta i lokala nätverk, o sprida metoder och kunskap för det invånarorienterade folkhälsoarbetet.

4 4(7) Verksamhet I uppdraget att verka för en god och jämlik hälsa hos befolkningen samt en vård på lika villkor utifrån behov har nämnden genomfört en rad aktiviteter och insatser under verksamhetsåret Aktiviteter och insatser har utgått ifrån reglemente och beslutad nämnds- och aktivitetsplan och genomförts i syfte att bidra till uppfyllande av tillämpliga delar av Region Hallands övergripande mål. Dessa målsättningar innefattar och ska framförallt styra mot en god hälsa och en god vård samt nöjda och engagerade invånare. I nämndplanen anges hur nämnden avser att förverkliga de hälsopolitiska intentionerna som ligger inom nämndens ansvarsområde, varför hänvisas till densamma för en mer detaljerad redovisning, se bilaga aktivitetsplan Hyltenämnden I bokslutet redovisas vad nämnden särskild vill lyfta fram för verksamhetsåret Dialog och samverkan Hyltenämndens presidium har under året deltagit vid planeringsberedningens sammanträden där bland annat gemensam beredning har skett av regionövergripande styrdokument, faktaunderlag och behovskartläggningar. Inför och efter sammanträdena har nämnden tagit del av kunskapsunderlag varefter inspel har skett till planeringsberedningen. Inför planeringsberedningens sammanträden har också lokala nämnders presidier berett gemensamma frågor vid länspresidiemöte. I ambitionen att följa upp och säkerställa att verksamheten möter upp mot befolkningens behov av hälso- och sjukvård samt hjälpmedel har nämnden under året träffat verksamhetsföreträdare för Närsjukvården Halland, Folktandvården och Hjälpmedelscentrum Region Halland. Nämnden har vidare mött upp samtliga kommunala nämnders arbetsutskott i syfte att, utöver presentera nämnden och dess uppdrag, föra en dialog kring genomförda behovskartläggningar och lyssna in uppslag till gemensamma folkhälsinsatser. Nämnden har också träffat företrädare för Regionalt pensionärsråd likväl som Kommunalt pensionärsråd och deltagit vid Brottsförebyggande Rådets sammanträden samt mött upp Samordningsförbundet i Halland.

5 5(7) Nämndens presidium och enskilda ledamöter har också deltagit vid ett mindre antal konferenser och seminarier såsom Framtidens hemsjukvård 1 februari, nätverkskonferens Tillsammans gör vi skillnad 8-9 februari, Missbruk och beroende 25 maj, Dialog på riktigt 18 oktober, Att leda in i framtiden 23 november m.fl. Nämndens erfarenhet är att ovan nämnda dialogmöten är mycket positiva och bidrar till ökad kunskap om verksamheternas förmåga att möta invånaren och dennes behov samt hur vården och det samlade vårdutbudet, utifrån patientens perspektiv, kan fortsätta utvecklas till en väl fungerande helhet. Vid dialogerna har också funnits möjlighet för nämnden att lämna information om och förankra politiska beslut inom Region Halland. Nämndens erfarenhet är vidare att ovanstående konferenser har bidragit till ökad kunskap om verksamhetens förutsättningar och omvärldskunskap likväl som inspiration till fortsatta dialoger om hälso- och sjukvårdens utveckling i samverkan med andra aktörer. Utifrån resultatet av behovskartläggningen och kommunens demografiska utveckling har nämnden uppmärksammat planeringsberedningen på de demografiska utmaningar som hälso- och sjukvården har med en åldrande, och andelsmässigt stigande, befolkning i Hylte. Nämnden har också uppmärksammat frågan om vikten av ett väl fungerande kommunavtal kring hemsjukvården. Insatser för befolkningens hälsa Den lokala plattformen för folkhälsoarbetet utgörs av lokalt folkhälsoråd i vilket lokala nämnden och representanter från Hylte kommun sammanträder fyra gånger per år. Nämnden och folkhälsorådet har bl.a. haft fokus på dialog kring resultatet av Region Hallands behovskartläggning och den egna studien kring barn- och ungas livssituation. Utvecklingen av samarbetet mellan folkhälsofunktionerna har också fortsatt varför rådet under hösten har påbörjat en gemensam kartläggning av folkhälsoinsatser i målsättningen ett folkhälsobokslut. Därtill fortgår ett arbete med prioriteringar av insatser för 2013 utifrån kartläggningens och diskussionernas resultat. I övrigt har Folkhälsorådet under perioden fått del av satsningar för att minska alkoholkonsumtion bland tonåringar ( Tänk om ) samt ökad kunskap om hur arbetsgivare arbetar med att minska ohälsa ( Uppdrag Hälsa )

6 6(7) Folkhälsoutvecklarna har också fått rådets fortsatta stöd i att utveckla samverkan och nätverk i syfte att stödja föräldrar i föräldrarollen. Nätverket Föräldrar emellan kom att presenteras vid bibliotekens familjedag 29 september, med inspirerande föreläsning av Paolo Roberto kring kommunikation, för barn och förälder. Ambitionen är att nätverket ska fortsätta stödja föräldrar och barn samt verksamheters medarbetare med seminarier och föreläsningar för avsevärd tid. Dessförinnan och till stöd för etableringen av nätverket har nämnden arrangerat föreläsningen Våga börja prata om kommunikation mellan barn och vuxen kring bl a droger i februari. Nämnden har också deltagit vid lokala evenemang i Hylte såsom Seniormässan 13 april och till följd av Uppmärksamhetsveckan ett friskare Sverige arrangerat ett antal aktiviteter i syfte att öka kunskapen om vikten av god kosthållning och fysisk aktivitet. Nämndens uppfattning är att aktiviteterna kom att bli mycket uppskattade och innebar förhoppningsvis reflektioner på individnivå kring levnadsvanor och livsstil. För allmänheten arrangerades en promenadslinga, med rörelse och frukt och grönt test för drygt 50 personer. För funktionshindrade med personal bjöds in till inspirerande träning och dialog kring fysisk aktivitet och goda matvanor. Dryga 20-talet personer medverkade. Vid ungdomsmottagningen arrangerades rörelsetest och frukt och grönt test samt sockerutställning. Ca 25-talet besökare tog del av information och test, Stark ekonomi Regionen ska ha en stark ekonomi på både kort och lång sikt (övergripande mål). En förutsättning för en stark ekonomi är att det finns en god ekonomisk hushållning med balans mellan de löpande intäkter och kostnader. På lång sikt räcker det inte att intäkterna och kostnaderna är lika stora. Om Regionen ska kunna behålla samma kapacitet över tiden behöver det egna kapitalet värdesäkras. Utgångspunkten ska vara att varje generation ska bära sina kostnader. Lokala nämnden Hylte har totalt sett en ekonomi i balans. Nämndens resultat för år 2012 är +300 tkr. Nedan presenteras det ekonomiska resultatet per ansvarsområde.

7 7(7) AE Ae namn Budget Utfall Utfall % Avvikelse Hälsofrämjande insatser 1 150,0 949,6 82,6% 200, Politiker 760,0 639,7 84,2% 120,3 Total Tabell 1 Resultat år 2012 i tkr 1 910, ,3 83,2% 320,7 Hälsofrämjande insatser visar ett överskott om 200 tkr på grund av att inga större kostnadskrävande projekt belastat resultatet samt att inte hela utrymmet för avrop av tjänst från avdelningen för kommunal samverkan tagits i anspråk. Anslaget för politiker visar ett överskott om 120 tkr för året på grund av låga omkostnader. Intern kontroll Nämnden ska på ett tillfredställande sätt säkerställa att deras verksamhet är ändamålsenlig och effektiv samt att räkenskaperna är rättvisande. Detta sker genom den interna kontrollen. Hyltenämnden har för år 2012 fastställt en plan för intern kontroll. I planen framgår på vilket sätt nämnden avser att arbeta med sitt uppdrag, vilka aktiviteter som ska genomföras och hur man säkerställer att det blir genomfört samt på vilket sätt planen ska följas upp. Vid en avstämning av Hyltenämndens verksamhets- och aktivitetsplan konstateras att aktiviteter har genomförts i stort sett enligt gällande aktivitetsplan avseende både uppdrag i stort och folkhälsoarbetet i övrigt. Hyltenämnden 5 februari 2013 Ingegerd Torhall Ordförande Petter Larron Nämndtjänsteman

April FALKENBERGSNÄMNDEN Uppföljningsrapport 1 Januari- mars 2014

April FALKENBERGSNÄMNDEN Uppföljningsrapport 1 Januari- mars 2014 April 2014 FALKENBERGSNÄMNDEN Uppföljningsrapport 1 Januari- mars 2014 Uppföljningsrapport 1 2014 Falkenbergsnämnden Nämndsledamöter Jan Berge (MP), ordf. Catharina Berghorn (S), vice ordf Eva Agbrant

Läs mer

Laholmsnämnden. Bokslut 2012

Laholmsnämnden. Bokslut 2012 Laholmsnämnden Bokslut 2012 Bokslut 2012 Laholmsnämnden Laholmsnämnden Ledamöter Margareta Bengtsson (M) ordförande Lars Fritzon (S) vice ordförande Angela Magnusson (M) Annalena Emilsson (C) Monica Yngvesson

Läs mer

Bilaga 3 Aktivitetsplan, bilaga till nämndplan för Hyltenämnden år 2013 LNHY130002 (Uppdaterad 2013-09-17) Lokala nämndens uppdrag

Bilaga 3 Aktivitetsplan, bilaga till nämndplan för Hyltenämnden år 2013 LNHY130002 (Uppdaterad 2013-09-17) Lokala nämndens uppdrag Bilaga 3 Aktivitetsplan, bilaga till nämndplan för Hyltenämnden år 2013 LNHY130002 (Uppdaterad 2013-09-17) Lokala nämndens uppdrag Det övergripande uppdraget för lokal nämnd är att ur ett invånarperspektiv

Läs mer

FALKENBERGSNÄMNDEN. Bokslut 2012

FALKENBERGSNÄMNDEN. Bokslut 2012 FALKENBERGSNÄMNDEN Bokslut 2012 Bokslut 2012 Falkenbergsnämnden Nämndsledamöter Jan Berge (MP), ordf. Catharina Berghorn (S), vice ordf Eva Agbrant (M) Mats Lundsgård (M) Monica Hansson (C) Lotta Strinning

Läs mer

1(9) Nämndsplan 2013 Laholmsnämnden

1(9) Nämndsplan 2013 Laholmsnämnden 1(9) Nämndsplan 2013 Laholmsnämnden 2(9) Innehållsförteckning Nämndsplan 2013... 1 Inledning... 3 Laholmsnämndens uppdrag... 4 Nämndsplan 2013... 5 Delaktighet och dialog... 5 Kunskap om invånarna och

Läs mer

Lokal nämnd Hylte. Uppföljningsrapport 1, 2015

Lokal nämnd Hylte. Uppföljningsrapport 1, 2015 Lokal nämnd Hylte Uppföljningsrapport 1, 2015 Uppföljningsrapport 1 2015, tre månader Hyltenämnden Hyltenämnden Ledamöter Anna Roos (C) Ordförande Kristina Johansson (S) Vice ordförande Thom Ericsson (M)

Läs mer

Hyltenämndens aktiviteter 2012 utifrån uppdraget [samt riskbedömning]

Hyltenämndens aktiviteter 2012 utifrån uppdraget [samt riskbedömning] s aktiviteter 2012 utifrån uppdraget [samt riskbedömning] Lokala s uppdrag De lokala nämndernas uppdrag är att vara befolkningsföreträdare. ska säkerställa att befolkningens totala behov av hälso- och

Läs mer

Hyltenämnden. Bokslut 2013

Hyltenämnden. Bokslut 2013 Hyltenämnden Bokslut 2013 Bokslut 2013 Hyltenämnden Hyltenämnden Ledamöter Ingegerd Torhall (FP) Kristina Johansson (S) Margareta Andersson (C) Jerzy Golowkin (M) tom juni månads sammanträde Desirée Hultberg

Läs mer

Nämndplan 2011 Lokala nämnden i Kungsbacka

Nämndplan 2011 Lokala nämnden i Kungsbacka Nämndplan 2011 Lokala nämnden i Kungsbacka Beslutad av Lokala nämnden i Kungsbacka 2011-05-09 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 FÖRORD... 3 LOKALA NÄMNDENS UPPDRAG... 3 ÖVERGRIPANDE MÅL OCH

Läs mer

Ärende 4 - bilaga. Verksamhetsplan Lokal nämnd i Kungsbacka

Ärende 4 - bilaga. Verksamhetsplan Lokal nämnd i Kungsbacka Ärende 4 - bilaga Verksamhetsplan 2017 Lokal nämnd i Kungsbacka Innehållsförteckning Verksamhetsplan 2017 1 Inledning 3 Social hållbarhet 4 Invånarnarnas hälsa och behov 5 Kunskap om invånarna 5 Dialog

Läs mer

Halmstadsnämnden. Bokslut år 2010

Halmstadsnämnden. Bokslut år 2010 Halmstadsnämnden Bokslut år 2010 Innehåll Inledning 3 Sammanfattning 4 Måluppfyllelse enligt beslutad nämndsplan 4 Aktivitetsplan 5 Målen nöjda och engagerade invånare samt god vård 5 Stark ekonomi 6 Intern

Läs mer

Verksamhetsplan Lokal nämnd i Hylte

Verksamhetsplan Lokal nämnd i Hylte Verksamhetsplan 2017 Lokal nämnd i Hylte Innehållsförteckning Inledning 3 Social hållbarhet 4 Invånarnas hälsa och behov 5 Kunskap om invånarna 5 Dialog med invånare 6 Lokal och regional samverkan 6 Utvecklingsarbete

Läs mer

Mål och inriktning - Nämndplan 2015. Lokal nämnd i Falkenberg

Mål och inriktning - Nämndplan 2015. Lokal nämnd i Falkenberg 01054 Mål och inriktning - Nämndplan 2015 Lokal nämnd i Falkenberg Innehållsförteckning Mål och inriktning - Nämndplan 2015 1 Inledning 3 Nämndens uppdrag 3 Mål och inriktning - Nämndplan 2015 4 Invånarna

Läs mer

Mål och inriktning - Nämndplan Lokal nämnd i Halmstad

Mål och inriktning - Nämndplan Lokal nämnd i Halmstad Mål och inriktning - Nämndplan 2016 Lokal nämnd i Halmstad Innehållsförteckning Mål och inriktning - Nämndplan 2016 1 Inledning 3 Nämndens uppdrag 3 Mål och inriktning - Nämndplan 2016 4 Invånarna och

Läs mer

Hyltenämnden Bokslut 2015

Hyltenämnden Bokslut 2015 Hyltenämnden Bokslut 2015 Bokslut 2015 Hyltenämnden Nämndsledamöter: Anna Roos (C), ordförande Kristina Johansson (S), vice ordförande Thom Ericsson (M) Ingegerd Torhall (L) Hans Moberg (KD) Göran Johansson

Läs mer

Verksamhetsplan Lokal nämnd i Falkenberg

Verksamhetsplan Lokal nämnd i Falkenberg Verksamhetsplan 2017 Lokal nämnd i Falkenberg Innehållsförteckning Verksamhetsplan 2017 1 Inledning 3 Social hållbarhet 4 Invånarnas hälsa och behov 5 Kunskap om invånarna 5 Dialog med invånare 5 Lokal

Läs mer

Kungsbackanämnden Uppföljningsrapport 1 Januari mars 2015

Kungsbackanämnden Uppföljningsrapport 1 Januari mars 2015 Ärende 4 - bilaga Kungsbackanämnden Uppföljningsrapport 1 Januari mars 2015 Uppföljningsrapport 1 2015, 3 månader Kungsbackanämnden Nämndsledamöter: Christian Johansson (M), ordförande Helén Ung Le (S),

Läs mer

Uppdaterad Aktivitets- och internkontrollplan 2015 Laholmsnämnden

Uppdaterad Aktivitets- och internkontrollplan 2015 Laholmsnämnden Aktivitets- och internkontrollplan 2015 Lokala nämndens uppdrag De lokala nämnderna verkar på uppdrag av regionfullmäktige och regionstyrelsen. I uppdraget ingår bland annat att bidra till utveckling av

Läs mer

Kungsbackanämnden Bokslut 2013

Kungsbackanämnden Bokslut 2013 Ärende 4 - bilaga Kungsbackanämnden Bokslut 2013 Bokslut 2013 Kungsbackanämnden Kungsbackanämnden Ledamöter Ulrika Jörgensen (M), ordförande Maud Lanne (S), vice ordförande Charlotte Wallenstein (M) Bo

Läs mer

Kungsbackanämnden 1 11

Kungsbackanämnden 1 11 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-01-30 Kungsbackanämnden 1 11 Tid: Måndag 30 januari 2012, kl. 16:00 19:20 Plats: Sammanträdesrum Tjolöholm, Hallands sjukhus Kungsbacka Ledamöter Ulrika Jörgensen (M) Maud

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Hyltenämnden 39-46

Protokoll Sammanträdesdatum Hyltenämnden 39-46 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-22 Hyltenämnden Hyltenämnden 39-46 Tid: Tisdagen 22 juni 2010, kl 13:15-16:30 Plats: Vårdcentralen i Torup Ledamöterna Ingegerd Torhall (FP) Kristina Johansson (S) Désireé

Läs mer

Falkenbergsnämnden. Uppföljningsrapport 1 Januari mars 2016

Falkenbergsnämnden. Uppföljningsrapport 1 Januari mars 2016 Falkenbergsnämnden Uppföljningsrapport 1 Januari mars 2016 Uppföljningsrapport 1 2016, 3 månader Falkenbergsnämnden Nämndsledamöter: Niclas Erlandsson (L) ordförande Catharina Berghorn (S) vice ordförande

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan 2016 Laholmsnämnden

Aktivitets- och internkontrollplan 2016 Laholmsnämnden Aktivitets- och internkontrollplan 2016 Lokala nämndens uppdrag De lokala nämnderna verkar på uppdrag av regionfullmäktige och regionstyrelsen. I uppdraget ingår bland annat att bidra till utveckling av

Läs mer

Varbergsnämnden 69 81

Varbergsnämnden 69 81 Protokoll Sammanträdesdatum 2013-12-03 Varbergsnämnden 69 81 Tid: Tisdag 3 december 2013, kl 15:00 18:00 Plats Nämndsrummet, Birger Svenssons väg 32, Varberg Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (KD) ordförande

Läs mer

Varbergsnämnden. Bokslut 2014

Varbergsnämnden. Bokslut 2014 Varbergsnämnden Bokslut 2014 Februari 2015 Bokslut 2014 Varbergsnämnden Nämndsledamöter Karl-Gunnar Svensson (KD) ordförande Anne Sjölund (S) vice ordförande Claus Öberg (M) Ulrika Ericsson (M) Gun Svensson

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2013-02-06 Falkenbergsnämnden Tid: Plats: 6 februari 2013, kl 09:30 OBS! Heldag Laxbutiken Heberg, Gröna rummet 1 Justering Nämnden beslutar utse Catharina Berghorn

Läs mer

Kungsbackanämnden 1 13

Kungsbackanämnden 1 13 Protokoll Sammanträdesdatum 2013-02-20 Kungsbackanämnden 1 13 Tid: Onsdag 20 februari kl. 14:00 17:00 Plats: Sammanträdesrum Tjolöholm, Närakuten, Kungsbacka Ledamöter Ulrika Jörgensen (M) ordförande Maud

Läs mer

Varbergsnämnden 29 39

Varbergsnämnden 29 39 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-05-10 Varbergsnämnden 29 39 Tid: Tisdag 10 maj 2011, kl 14:00 17:45 Plats: Konferensrummet 2:a vån, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (KD)

Läs mer

Kungsbackanämnden Uppföljningsrapport 1 Januari mars 2016

Kungsbackanämnden Uppföljningsrapport 1 Januari mars 2016 Ärende 4 - bilaga Kungsbackanämnden Uppföljningsrapport 1 Januari mars 2016 Uppföljningsrapport 1 2016, 3 månader Kungsbackanämnden Nämndsledamöter: Christian Johansson (M), ordförande Helén Ung Le (S),

Läs mer

Halmstadsnämnden. Bokslut 2014

Halmstadsnämnden. Bokslut 2014 Halmstadsnämnden Bokslut 2014 Bokslut 2014 Halmstadsnämnden Halmstadsnämnden Ledamöter Christina Nillius (M), ordförande Marita Johansson (S), vice ordförande Lars-Erik Blank (M) Christian Lidén (C) Elisabeth

Läs mer

Kunskap om och från invånarna i Halland

Kunskap om och från invånarna i Halland Kunskap om och från invånarna i Halland Mats Eriksson, ordförande Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Staffan Carlsson, tjänsteman för Falkenbergsnämnden och Varbergsnämnden 9 december 2011 Kunskap om och från

Läs mer

Varbergsnämnden 19 28

Varbergsnämnden 19 28 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-04-06 Varbergsnämnden 19 28 Tid Onsdag 6 april 2011, kl 13:00 17:15 Plats Konferensrummet 1:a vån, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (KD)

Läs mer

Laholmsnämnden Bokslut 2010

Laholmsnämnden Bokslut 2010 Laholmsnämnden Bokslut 2010 Bokslut Laholmsnämnden LNLHM110014 Ledamöter Margareta Bengtsson (M), ordf. Thomas Jönsson (M) Angela Magnusson (M) Annalena Emilsson (C) Monica Yngvesson (S), v ordf. Villemo

Läs mer

Laholmsnämnden Bokslut 2015

Laholmsnämnden Bokslut 2015 Laholmsnämnden Bokslut 2015 Bokslut 2015 Laholmsnämnden Nämndsledamöter: Margareta Bengtsson (M) ordförande Lars Fritzon (S) vice ordförande Angela Magnusson (M) Annalena Emilsson (C) Monica Yngvesson

Läs mer

Falkenbergsnämnden. Uppföljningsrapport 2 januari augusti 2016

Falkenbergsnämnden. Uppföljningsrapport 2 januari augusti 2016 Falkenbergsnämnden Uppföljningsrapport 2 januari augusti 2016 Uppföljningsrapport 2 2016, 8 månader Falkenbergsnämnden Nämndsledamöter: Niclas Erlandsson (L) ordförande Catharina Berghorn (S) vice ordförande

Läs mer

Nämndplan 2011 Hyltenämnden

Nämndplan 2011 Hyltenämnden Nämndplan 2011 Hyltenämnden Alebo hälsokälla Februari 2011 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Förord... 4 Lokala nämndens uppdrag... 4 Övergripande mål... 5 Hälso- och sjukvårdspolitisk inriktning...

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Ledamöter Margareta Bengtsson (M) ordförande, 80-82, Inbjudna Michael Borg äldreapotekare, 83

Protokoll Sammanträdesdatum Ledamöter Margareta Bengtsson (M) ordförande, 80-82, Inbjudna Michael Borg äldreapotekare, 83 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-10-26 Laholmsnämnden 76-88 Tid: Måndag 26 oktober 2009, kl. 08:30-16:45 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, Landstingskontoret, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Margareta

Läs mer

Varbergsnämnden. Uppföljningsrapport 2 april augusti 2016

Varbergsnämnden. Uppföljningsrapport 2 april augusti 2016 Varbergsnämnden Uppföljningsrapport 2 april augusti 2016 Uppföljningsrapport 2 2016, 8 månader Varbergsnämnden Nämndsledamöter: Stefan Edlund (Mp) ordförande Anne Sjölund (S) vice ordförande Inger Svensson

Läs mer

Kungsbackanämnden Uppföljningsrapport 2 Januari juli 2015

Kungsbackanämnden Uppföljningsrapport 2 Januari juli 2015 Ärende 5 - bilaga Kungsbackanämnden Uppföljningsrapport 2 Januari juli 2015 Uppföljningsrapport 2 2015, 7 månader Kungsbackanämnden Nämndsledamöter: Christian Johansson (M), ordförande Helén Ung Le (S),

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning 0(7) Datum Diarienummer 2017-05-10 LN HYL170015 HYLTENÄMNDEN Verksamhetsinriktning 2018 Adress: Region Halland, Box 517, 301 80 Halmstad. Besöksadress: Södra vägen 9. Tfn: 035-13 48 00. Fax: 035-13 54

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-05

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-05 Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-05 Halmstadsnämnden Tid: Torsdag 5 februari, kl 10:00 12:00 Plats: Hotell Skansen, Båstad 1 Justering Halmstadsnämnden beslutar utse Marita Johansson att jämte

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-03-16 Falkenbergsnämnden Tid: Onsdag 16 mars 2016, kl 13:15 Plats: Affecta psykiatrimottagning, Stortorget 1, Falkenberg OBS! Kl 13:15 - Information Affecta- Lars

Läs mer

Ärende 4 - bilaga. Kungsbackanämnden

Ärende 4 - bilaga. Kungsbackanämnden Ärende 4 - bilaga Kungsbackanämnden Bokslut 2014 Bokslut 2014 Kungsbackanämnden Nämndsledamöter: Ulrika Jörgensen (M), ordförande Maud Lanne (S), vice ordförande Charlotte Wallenstein (M) Bo Barknertz

Läs mer

Halmstadsnämnden 58 68

Halmstadsnämnden 58 68 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-24 Halmstadsnämnden 58 68 Tid: Onsdag 24 augusti 2011, kl. 09:00 15:15 Plats: Sammanträdesrummet Borgsalen, Regionens Hus, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan, bilaga till nämndplan Lokala nämnden Hylte år 2016

Aktivitets- och internkontrollplan, bilaga till nämndplan Lokala nämnden Hylte år 2016 Aktivitets- och internkontrollplan, bilaga till nämndplan Lokala nämnden Hylte år 2016 Rev 2016-10-07 Lokala nämndens uppdrag De lokala nämnderna verkar på uppdrag av regionfullmäktige och regionstyrelsen.

Läs mer

Varbergsnämnden - Aktiviteter 2012 Uppdaterad: Ärende 6 - bilaga Dag Aktivitet Syfte Plats Ansvarig/Deltagare Uppfölj/ internkontroll

Varbergsnämnden - Aktiviteter 2012 Uppdaterad: Ärende 6 - bilaga Dag Aktivitet Syfte Plats Ansvarig/Deltagare Uppfölj/ internkontroll 10-jan Möte med KS au Samverkansdialog med kommunens au och snämndens presidium 83/11, 8 10-jan Presidium Förberedelser inför nämndens möte 23 januari snämndens 13-jan Lokal nätverksträff "Föräldrar Emellan"

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan 2014 - Kungsbackanämnden

Aktivitets- och internkontrollplan 2014 - Kungsbackanämnden Aktivitets- och internkontrollplan 2014 - nämnden Ärende 6 - bilaga Lokala nämndens plan för internkontroll Enligt kommunallagen ska varje nämnd ansvara för den interna kontrollen inom sitt verksamhetsområde

Läs mer

Kungsbackanämnden - Aktiviteter 2012 Uppdaterad: Ärende 5 - bilaga Dag Aktivitet Innehåll Plats Deltagare Ansv/ internkontroll

Kungsbackanämnden - Aktiviteter 2012 Uppdaterad: Ärende 5 - bilaga Dag Aktivitet Innehåll Plats Deltagare Ansv/ internkontroll 10-jan Unga föräldrar Möte med ledarna för gruppen Hålabäcks fritidsgård 11-jan Föreläsning: Kränkningar och övergrepp inom idrotten Hur kan vi förebygga kränkningar inom idrotten Varlaskolans aula 17-jan

Läs mer

FALKENBERGSNÄMNDEN. Bokslut 2013

FALKENBERGSNÄMNDEN. Bokslut 2013 FALKENBERGSNÄMNDEN Bokslut 2013 Bokslut 2013 Falkenbergsnämnden Nämndsledamöter: Jan Berge (MP), ordf. Catharina Berghorn (S), vice ordf Eva Agbrant (M) Mats Lundsgård (M) Monica Hansson (C) Lotta Strinning

Läs mer

Falkenbergsnämndens aktiviteter 2012 enligt uppdraget

Falkenbergsnämndens aktiviteter 2012 enligt uppdraget ss aktiviteter 2012 enligt uppdraget Dag Aktivitet Syfte/innehåll Plats Deltagare Internkontroll 1. Uppdrag från och samverkan med hälso- och sjukvårdsstyrelsen 11-jan Presidium Inför s möte 25 januari

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan, bilaga till nämndsplan Lokala nämnden Halmstad år 2015

Aktivitets- och internkontrollplan, bilaga till nämndsplan Lokala nämnden Halmstad år 2015 Aktivitets- och internkontrollplan, bilaga till nämndsplan Lokala nämnden Halmstad år 2015 [Reviderad 2015-03-02] Lokala nämndens uppdrag Aktivitets- och internkontrollplan är ett komplement och bilaga

Läs mer

FALKENBERGSNÄMNDEN. Bokslut 2014

FALKENBERGSNÄMNDEN. Bokslut 2014 FALKENBERGSNÄMNDEN Bokslut 2014 Februari 2015 Bokslut 2014 Falkenbergsnämnden Nämndsledamöter: Jan Berge (MP), ordf. Catharina Berghorn (S), vice ordf Eva Agbrant (M) Mats Lundsgård (M) Monica Hansson

Läs mer

Kungsbackanämnden - Aktiviteter 2012 Uppdaterad: Dag Aktivitet Innehåll Plats Deltagare Ansv/ internkontroll

Kungsbackanämnden - Aktiviteter 2012 Uppdaterad: Dag Aktivitet Innehåll Plats Deltagare Ansv/ internkontroll 10-jan Unga föräldrar Möte med ledarna för gruppen Hålabäcks fritidsgård 11-jan Föreläsning: Kränkningar och övergrepp inom idrotten Hur kan vi förebygga kränkningar inom idrotten Varlaskolans aula 17-jan

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan, bilaga till nämndplan Lokala nämnden Hylte år 2015

Aktivitets- och internkontrollplan, bilaga till nämndplan Lokala nämnden Hylte år 2015 Aktivitets- och internkontrollplan, bilaga till nämndplan Lokala nämnden Hylte år 2015 Rev 2015-11-27 Lokala nämndens uppdrag De lokala nämnderna verkar på uppdrag av regionfullmäktige och regionstyrelsen.

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Beslut Nämnden beslutade utse Gunnar Schoberg att jämte ordföranden justera protokollet.

Protokoll Sammanträdesdatum Beslut Nämnden beslutade utse Gunnar Schoberg att jämte ordföranden justera protokollet. Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-24 Hyltenämnden Hyltenämnden 26-34 Tid: Tisdagen 24 april 2007, kl 13:00-16:00 Plats: Spenshults reumatikersjukhus Ledamöter Ingegerd Torhall (fp) Kristina Johansson

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Plats: Sammanträdesrummet Lilla konferensen, Vårdcentralen Hylte

Föredragningslista Sammanträdesdatum Plats: Sammanträdesrummet Lilla konferensen, Vårdcentralen Hylte Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-05-31 Hyltenämnden Tid: Onsdag 31 maj 2017, kl 13:00 16:00 Plats: Sammanträdesrummet Lilla konferensen, Vårdcentralen Hylte Verksamhetsutvecklare inom socialt

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan Falkenbergsnämnden Uppdaterad

Aktivitets- och internkontrollplan Falkenbergsnämnden Uppdaterad Aktivitets- och internplan 2016 - Falkenbergsnämnden Uppdaterad 2016-06-01 Aktivitets- och internplan är ett komplement och bilaga till beslutad nämndplan. I nämndplanen framgår de inriktningar och målsättningar

Läs mer

Folkhälsoplan

Folkhälsoplan Folkhälsoplan 2007 2010 Bakgrund Folkhälsa Folkhälsa Begreppet folkhälsa används för att beskriva hela befolkningens eller olika befolkningsgruppers hälsotillstånd till skillnad från enskilda individers

Läs mer

Halmstadsnämnden 72-84

Halmstadsnämnden 72-84 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-10-21 Halmstadsnämnden 72-84 Tid: Onsdag 21 oktober 2009, kl. 09:00-15:45 Plats: Sammanträdesrummet Borgkammaren, Landstingskontoret, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan Falkenbergsnämnden Uppdaterad

Aktivitets- och internkontrollplan Falkenbergsnämnden Uppdaterad Aktivitets- och internplan 2016 - Falkenbergsnämnden Uppdaterad 2016-04-13 Aktivitets- och internplan är ett komplement och bilaga till beslutad nämndplan. I nämndplanen framgår de inriktningar och målsättningar

Läs mer

Av reglementet kan följande uppdrag/ansvar lyftas fram:

Av reglementet kan följande uppdrag/ansvar lyftas fram: Norra Hälso- och sjukvårdsnämnden Intern styrning och kontroll Inledning Styrelser och nämnder har ett ansvar för att tillse att verksamheten bedrivs med en tillräcklig intern kontroll. Detta regleras

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan 2015 - Varbergsnämnden

Aktivitets- och internkontrollplan 2015 - Varbergsnämnden Aktivitets- och internkontrollplan 2015 - snämnden Ärende 8 - bilaga Aktivitets- och internkontrollplan är ett komplement och bilaga till beslutad nämndsplan. I nämndsplanen framgår de inriktningar och

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan 2014 - Falkenbergsnämnden [Reviderad 2014-10-15 ]

Aktivitets- och internkontrollplan 2014 - Falkenbergsnämnden [Reviderad 2014-10-15 ] Aktivitets- och internplan 2014 - Falkenbergs [Reviderad 2014-10-15 ] Aktivitets- och internplan är ett komplement och bilaga till beslutad nämndplan. I nämndplanen framgår de inriktningar och målsättningar

Läs mer

Halmstadsnämnden 1-11

Halmstadsnämnden 1-11 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-01-21 Halmstadsnämnden 1-11 Tid: Onsdag 21 januari 2009, kl. 09:00-13:35 Plats: Sammanträdesrummet Sälen, Landstingskontoret, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina

Läs mer

Folkhälsoplan 2013. Folkhälsorådet Vara. Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04

Folkhälsoplan 2013. Folkhälsorådet Vara. Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04 Folkhälsoplan 2013 Folkhälsorådet Vara Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04 Inledning En god folkhälsa är en angelägenhet för såväl den enskilda individen som för samhället. Invånarnas hälsa är en förutsättning

Läs mer

Folkhälsoplan Essunga kommun 2015

Folkhälsoplan Essunga kommun 2015 Folkhälsoplan Essunga kommun 2015 Dokumenttyp Plan Fastställd 2014-11-24 av kommunfullmäktige Detta dokument gäller för Samtliga nämnder Giltighetstid 2015 Dokumentansvarig Folkhälsoplanerare Dnr 2014.000145

Läs mer

Varbergsnämnden 16-26

Varbergsnämnden 16-26 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-12 Varbergsnämnden 16-26 Tid: Tisdag 12 februari kl 13:30-17:20 Plats: Konferensrummet Vårdcentralen Västra Vall Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson (kd) Inger Johansson

Läs mer

Falkenbergsnämnden 66-74

Falkenbergsnämnden 66-74 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-11-04 Falkenbergsnämnden Falkenbergsnämnden 66-74 Tid: Onsdagen den 4 november 2009, kl 13:15-16:15 Plats: Sammanträdesrummet Biblioteket Falkenberg Ledamöter Inger Svensson

Läs mer

Halmstadsnämnden 69 76

Halmstadsnämnden 69 76 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-09-28 Halmstadsnämnden 69 76 Tid: Onsdag 28 september 2011, kl. 13:00 17:15 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, Regionens Hus, Södra vägen, Halmstad Ledamöter: Christina

Läs mer

Varbergsnämnden 59 67

Varbergsnämnden 59 67 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-09-20 Varbergsnämnden 59 67 Tid: Tisdag 20 september 2011, kl. 14:00 18:00 Plats: Varbergsnämndens sammanträdesrum, Birger Svenssons väg 32 Ledamöter Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Årsuppföljning - Bokslut 2009 Hyltenämnden

Årsuppföljning - Bokslut 2009 Hyltenämnden Årsuppföljning - Bokslut 2009 Hyltenämnden Hyltenämnden Nämndsledamöter Ingegerd Torhall (FP) ordf Désireé Hultberg (M) Gunnar Schoberg (C) Tom Barkström (KD) Kristina Johansson (S) v ordf Göran Johansson

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan, bilaga till nämndsplan Lokala nämnden Halmstad år 2014

Aktivitets- och internkontrollplan, bilaga till nämndsplan Lokala nämnden Halmstad år 2014 Aktivitets- och internkontrollplan, bilaga till nämndsplan Lokala nämnden Halmstad år 2014 [Reviderad 2014-11-20] Lokala nämndens uppdrag Det övergripande uppdraget för lokal nämnd är att ur ett invånarperspektiv

Läs mer

Uppdaterad Aktivitets- och internkontrollplan 2015 Laholmsnämnden

Uppdaterad Aktivitets- och internkontrollplan 2015 Laholmsnämnden Aktivitets- och internkontrollplan 2015 Lokala nämndens uppdrag De lokala nämnderna verkar på uppdrag av regionfullmäktige och regionstyrelsen. I uppdraget ingår bland annat att bidra till utveckling av

Läs mer

Hyltenämnden. Uppföljningsrapport 2 januari augusti 2016

Hyltenämnden. Uppföljningsrapport 2 januari augusti 2016 Hyltenämnden Uppföljningsrapport 2 januari augusti 2016 Uppföljningsrapport 2 2016, 8 månader Hyltenämnden Nämndsledamöter: Anna Roos (C), ordförande Kristina Johansson (S), vice ordförande Thom Ericsson

Läs mer

Reglemente för folkhälsorådet i Gullspångs kommun

Reglemente för folkhälsorådet i Gullspångs kommun Reglemente för folkhälsorådet i Gullspångs kommun Syfte Det avtal som kommunen och regionen har tecknat för sitt samarbete avseende det lokala folkhälsoarbetet ligger till grund för detta reglemente (se

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum 2011-03-14. Inbjudna Kerstin Larsson Strokeföreningen i Hallands län, 31 Barbro Thorin Strokeföreningen i Hallands län, 31

Protokoll Sammanträdesdatum 2011-03-14. Inbjudna Kerstin Larsson Strokeföreningen i Hallands län, 31 Barbro Thorin Strokeföreningen i Hallands län, 31 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-03-14 Laholmsnämnden 25 33 Tid: Måndag 14 mars 2011, kl. 13:00 16:30 Plats: Sammanträdesrummet Svanen, stadshuset, Humlegången 6, Laholm Ledamöter Margareta Bengtsson (M)

Läs mer

Folkhälsoplan Essunga kommun

Folkhälsoplan Essunga kommun Folkhälsoplan Essunga kommun 2016 2017 Dokumenttyp Plan Fastställd 2015-05-11, 31 av kommunfullmäktige Detta dokument gäller för Samtliga nämnder Giltighetstid 2016 2017 Dokumentansvarig Folkhälsoplanerare

Läs mer

Laholmsnämnden - Aktivitetsplan 2013 Uppdaterad: 2013-05-21 Dag Aktivitet Syfte Plats Deltagare Internkontroll

Laholmsnämnden - Aktivitetsplan 2013 Uppdaterad: 2013-05-21 Dag Aktivitet Syfte Plats Deltagare Internkontroll 16-jan Länspresidium Lokala nämnders presidier träffas 21-jan 28-jan 04-feb 04-feb 04-feb Planeringsdag för nämnden s Helene Larsson, Karolina Reinhold och Linda Erlandsson träffas inför nämnden Diskussioner

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan 2014 Laholmsnämnden

Aktivitets- och internkontrollplan 2014 Laholmsnämnden Aktivitets- och internkontrollplan 2014 Lokala nämndens plan för internkontroll Enligt kommunallagen ska varje nämnd ansvara för den interna kontrollen inom sitt verksamhetsområde varför nämnden har att

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan, bilaga till nämndsplan Lokala nämnden Halmstad år 2015

Aktivitets- och internkontrollplan, bilaga till nämndsplan Lokala nämnden Halmstad år 2015 Aktivitets- ch internkntrllplan, bilaga till nämndsplan Lkala nämnden Halmstad år 2015 [Reviderad 2015-05-18] Lkala nämndens uppdrag Det övergripande uppdraget för lkal nämnd är att ur ett invånarperspektiv

Läs mer

Kungsbackanämnden. Årsuppföljning verksamhet

Kungsbackanämnden. Årsuppföljning verksamhet Kungsbackanämnden Årsuppföljning verksamhet 2009 Årsuppföljning Kungsbackanämnden Ledamöter Margareta Ödman (M), ordförande Marianne Hultén (M) Patrik Hultgren (M) Peter Fritzson (C) Lars Hansson (FP)

Läs mer

Varbergsnämnden 66-78

Varbergsnämnden 66-78 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-10-13 Varbergsnämnden 66-78 Tid: Tisdag 13 oktober 2009 kl 14:00-17:30 Plats: Konferensrummet Vårdcentralen Västra Vall Närvarande: Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson (KD)

Läs mer

Kungsbackanämnden 50 60

Kungsbackanämnden 50 60 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-31 Kungsbackanämnden 50 60 Tid: Onsdag 31 augusti 2011, kl. 15:00 19:20 Plats: Sammanträdesrum Idalarummet, stadshuset, Kungsbacka Ledamöter Maud Lanne (S) tjänstgörande

Läs mer

HÄLSA - FOLKHÄLSA. HÄLSA - en resurs i vardagen för individen FOLKHÄLSA -

HÄLSA - FOLKHÄLSA. HÄLSA - en resurs i vardagen för individen FOLKHÄLSA - VERKSAMHETSPL AN 2015 1 HÄLSA - FOLKHÄLSA HÄLSA - en resurs i vardagen för individen FOLKHÄLSA - hälsotillståndet i befolkningen som helhet eller i grupper i befolkningen God folkhälsa, ett mål för samhället

Läs mer

Folkhälsorådet verksamhetsplan 2016

Folkhälsorådet verksamhetsplan 2016 Folkhälsorådet verksamhetsplan 2016 1 Inledning Folkhälsorådet i Mariestad är ett politiskt övergripande rådgivande organ för Mariestads kommun där politiker från kommunen och hälso- och sjukvården samverkar

Läs mer

Reglemente för Hälsorådet

Reglemente för Hälsorådet Reglemente för Hälsorådet Gäller fr o m 2015-01-01, rev 2017-12-07 Fastställt av Kommunfullmäktige 2014-11-27, dnr KA 2014/846 Reviderat av Kommunfullmäktige 2017-12-07 146 dnr KA 2017/1624 Utgångspunkter

Läs mer

Styrdokument VERKSAMHETSPLAN FÖR DET GEMENSAMMA FOLKHÄLSOARBETET 2018 MELLAN SÖDRA HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN OCH ULRICEHAMNS KOMMUN

Styrdokument VERKSAMHETSPLAN FÖR DET GEMENSAMMA FOLKHÄLSOARBETET 2018 MELLAN SÖDRA HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN OCH ULRICEHAMNS KOMMUN Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Styrdokument VERKSAMHETSPLAN FÖR DET GEMENSAMMA FOLKHÄLSOARBETET 2018 MELLAN SÖDRA HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN OCH ULRICEHAMNS KOMMUN ANTAGET AV: Kommunstyrelsen

Läs mer

Falkenbergsnämnden. Årsredovisning 2016

Falkenbergsnämnden. Årsredovisning 2016 Falkenbergsnämnden Årsredovisning 2016 Bokslut 2016, Falkenbergsnämnden Nämndsledamöter: Niclas Erlandsson (L) ordförande Catharina Berghorn (S) vice ordförande Kerstin Norrman (M) Monica Hansson (C) Sophia

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan Falkenbergsnämnden

Aktivitets- och internkontrollplan Falkenbergsnämnden Aktivitets- och internplan 2016 - Falkenbergsnämnden Ärende 4 - bilaga Aktivitets- och internplan är ett komplement och bilaga till beslutad nämndplan. I nämndplanen framgår de inriktningar och målsättningar

Läs mer

Politiskt ledarskap. Landstingsstyrelsens ordförande Ulf Berg

Politiskt ledarskap. Landstingsstyrelsens ordförande Ulf Berg Politiskt ledarskap Landstingsstyrelsens ordförande Ulf Berg Det här är vårt uppdrag Fullmäktige är regionens högsta beslutande organ som har det yttersta ansvaret för ekonomin och verksamhetens inriktning.

Läs mer

Genomförda och planerade aktiviteter Falkenbergsnämnden Uppdaterad Datum Aktivitet Syfte Arrangör/ målgrupp/ plats

Genomförda och planerade aktiviteter Falkenbergsnämnden Uppdaterad Datum Aktivitet Syfte Arrangör/ målgrupp/ plats Genomförda och planerade aktiviteter 2017 - snämnden Uppdaterad 2017-04-03 Datum Aktivitet Syfte Arrangör/ målgrupp/ plats Ansvarig/ deltagare 17 jan Beredningsmöte Rådet för social hållbarhet Stadshuset,

Läs mer

Aktivitet Dag Innehåll Plats Presidium 18-jan Förberedelser inför nämndens möte 25 januari Hälsofrämjande förskola/skola nätverk (regionalt)

Aktivitet Dag Innehåll Plats Presidium 18-jan Förberedelser inför nämndens möte 25 januari Hälsofrämjande förskola/skola nätverk (regionalt) Aktivitet Dag Innehåll Plats Presidium 18-jan Förberedelser inför nämndens möte 25 januari 19-jan Planering inför årets 10- Comwell s Laholmsvägen, Nämndsmöte 25-jan Se protokoll Vårdcentralen Matskola

Läs mer

Laholmsnämnden. Bokslut 2016

Laholmsnämnden. Bokslut 2016 Laholmsnämnden Bokslut 2016 Bokslut 2016, Laholmsnämnden Nämndsledamöter: Margareta Bengtsson (M), ordförande Lars Fritzon (S), vice ordförande Angela Magnusson (M) Annalena Emilsson (C) Eva M Larsson

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-11-30. Vi träffas kl 11:30 på Vandrarhemmet och äter jultallrik innan sammanträdet

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-11-30. Vi träffas kl 11:30 på Vandrarhemmet och äter jultallrik innan sammanträdet Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-11-30 Laholmsnämnden Tid: Måndag 30 november 2015, kl 13:00 Plats: Laholms vandrarhem.. Vi träffas kl 11:30 på Vandrarhemmet och äter jultallrik innan sammanträdet..

Läs mer

Granskning år 2013 av nämnderna för folkhälsa och primärvård

Granskning år 2013 av nämnderna för folkhälsa och primärvård Granskning år 2013 av nämnderna för folkhälsa och primärvård Rapport nr 33/2013 Mars 2014 Richard Norberg, revisionskontoret Innehåll 1. Sammanfattande analys... 3 1.1 Tillfredsställande måluppfyllelse...

Läs mer

Aktivitetsplan, bilaga till nämndsplan Lokala nämnden Halmstad år 2013

Aktivitetsplan, bilaga till nämndsplan Lokala nämnden Halmstad år 2013 Aktivitetsplan, bilaga till nämndsplan Lkala nämnden Halmstad år 2013 [Reviderad 2013-03-15] Lkala nämndens uppdrag Det övergripande uppdraget för lkal nämnd är att ur ett invånarperspektiv verka för en

Läs mer

Folkhälsorådet Verksamhetsplan 2018 Mariestads kommun

Folkhälsorådet Verksamhetsplan 2018 Mariestads kommun Folkhälsorådet Verksamhetsplan 2018 Mariestads kommun Antagen av Mariestads folkhälsoråd 2017-09-25 1 Inledning Folkhälsorådet i Mariestad är ett politiskt övergripande rådgivande organ för Mariestads

Läs mer

Genomförda och planerade aktiviteter Falkenbergsnämnden Datum Aktivitet Syfte Arrangör/ målgrupp/ plats

Genomförda och planerade aktiviteter Falkenbergsnämnden Datum Aktivitet Syfte Arrangör/ målgrupp/ plats Genomförda och planerade aktiviteter 2017 - snämnden 170518 Datum Aktivitet Syfte Arrangör/ målgrupp/ plats Ansvarig/ deltagare 17 jan Beredningsmöte Rådet för social hållbarhet Stadshuset, 18 jan Länspresidium

Läs mer

Strategisk plan för folkhälsoarbete Skaraborg

Strategisk plan för folkhälsoarbete Skaraborg Strategisk plan för folkhälsoarbete Skaraborg Juni 2010 kortversion Folkhälsoarbete handlar om att med hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande insatser åstakomma en god och jämlik hälsa för hela befolkningen.

Läs mer

Samverkansavtal avseende gemensamma folkhälsoinsatser i Uddevalla kommun för perioden

Samverkansavtal avseende gemensamma folkhälsoinsatser i Uddevalla kommun för perioden Samverkansavtal avseende gemensamma folkhälsoinsatser i Uddevalla kommun för perioden 2016-2019. 1. Parter Detta avtal är slutet mellan Uddevalla kommun, nedan kallad kommunen, och norra Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer