Doktorandrådet beslutar att utse Linnéa Lindsköld till sekreterare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Doktorandrådet beslutar att utse Linnéa Lindsköld till sekreterare"

Transkript

1 Samhällsvetenskapliga fakultetens doktorandråd Göteborgs universitet Protokoll Sammanträdesdag Närvarande: Inger Kjellberg (Socialt arbete) Oskar Svärd (FUN, Förvaltningshögskolan) Sofie Hellberg (SGS) Sara Brorström (FGU, SFN) Stefan Carlsson (FFS Styrelse) Sofie Blombäck (Statsvetenskap, SFN) Daniel Bernmar (presidiet) Mikael Persson (presidiet, FUN) Linnéa Lindsköld (presidiet, BHS) 1 Mötets öppnande 2 Val av ordförande Doktorandrådet beslutar att utse Daniel Bernmar till ordförande 3 Val av sekreterare Doktorandrådet beslutar att utse Linnéa Lindsköld till sekreterare 4 Val av justerare Doktorandrådet beslutar att utse Oskar Svärd till justerare 5 Fastställande av föredragningslista Doktorandrådet beslutar att godkänna föredragningslistan med tillägg av en övrig fråga: a. Inger Kjellberg om seminarietext. 6 Genomgång av protokoll från föregående möte

2 Protokollet läggs till handlingarna. 7 Meddelanden och information a. Presidiet Daniel Bernmar rapporterar från presidiet att Presidiet fortsätter att arbeta med en rad ärenden såsom etikprövningslagstiftningen och Psykologiska institutionens tveksamma antagning av en doktorand som skuggskrivit en rad artiklar. Det senare ärendet har varit uppe i alla organ meningen åtgärd görs. Vidare ärenden som drivs är frågan om anställning från dag 1 och frågan om komplettering vid ansökan till forskarutbildningen (aktuellt för masterstudenter som inte är klara med sin examen i april). Ett möte med doktorandrepresentanterna i FUN, dekanen och FUN:s ordförande ska hållas angående FUN:s arbetsformer som bland annat innefattar att inga protokoll förs vilket doktorandrepresentanterna har protesterat mot, FUN:s roll måste tydliggöras. Den nya organisationsstrukturen för doktorandsektionen i GÖTA studentkår i princip är klar, ett förslag till struktur är bifogat i handlingarna. Samarbetet mellan de olika doktorandråden fungerar väldigt bra. b. SFN Sara Brorström och Sofie Blombäck informerar från SFN att: Det är ett möte imorgon [4:e maj] där främst personalärenden ska beslutas om men även en diskussionspunkt angående samverkan mellan institutioner. Det är ett problem att det finns ett underlag till diskussion men ingen frågeställning om vad det är som ska diskuteras. c. FUN Oskar Svärd och Mikael Persson informerar från FUN att: Högskolepedagogikkursen, hp 6-15 kan räknas som institutionstjänstgörning, detta har Oskar och Mikael drivit som linje i FUN. Det är väldigt viktigt att doktoranderna får betalt i tid för denna kurs. d. LFN Daniel Bernmar informerar från LFN att: Nästa möte kommer innehålla en principdiskussion om autonomiutredningen. Om lagförslaget går igenom kommer mycket att ändras, bland annat kommer vissa saker kommer inte längre behöva sakkunniggranskas. Sofie Blombäck inflikar att: Istället för lagstiftning så kommer universitetsstyrelsen få mycket mer makt. UU kommer fortsätta som de alltid har gjort, troligt att även GU kommer fortsätta så. En tidigare principdiskussion som först i LFN är att sakkunnigutlåtandena har blivit fler på grund av fler ärenden vilket lett till att utlåtandena blivit kvalitativt sämre och enbart uppehållt sig vid kvantitativa omdömen, något som LFN inte vill godkänna som ett utlåtande.

3 e. Lokala arbetsmiljökommittén Ingen från Lokala arbetsmiljökommittén var närvarande. f. GUDK Ingen från GUDK var närvarande Åsa har lämnat skriftlig redogörelse som Daniel skickar ut via mail. Stefan Carlsson nämner att GUDK lämnat in en protestskrivelse mot en utlysning på Handels om doktorandtjänst i två steg: först licentiat och sedan möjlighet till att skriva en doktorsavhandling. g. FFS styrelse Stefan Carlsson rapporterar från FFS styrelse att En Skrivelse gått ut till alla fakultetsnämnder om hur kursvärderingsystem bör fungera. På SAMFAK har AU vidarebefordrat skrivelsen till GARN som inte har gjort någon åtgärd. HUMFAK har sänt vidare skrivelsen till institutionerna, Sahlgrenska har gått med på skrivelsens krav och har agerat därefter. En rapport om lärarledd tid för studenter kom förra veckan och fick viss uppmärksamhet. Kårens krav: studenter ska ha lärarledd tid 10h/veckan vilket ingen institutions på SAMFAK lever upp till i nuläget :e maj kommer en kampanj hållas för att lansera Göta studentkår. Trygghet, gemenskap, försprång är ledorden. h. Institutionerna Statsvetenskap Mikael Persson rapporterar från Statsvetenskapliga institutionen att Chefsadministratören varit sjukskriven vilket lett till en del oklarheter. En strategisk designgrupp har anlitats för att hjälpa institutionen att få fram en strategisk design. En ny styrelse i doktorandklubben ska utses Det är ett problem att doktorander uppmuntras att åka utomlands samtidigt som de får för lite stöd från institutionen för att göra detta. En arbetsgrupp har tillsatts för att diskutera frågan om undervisning som är väldigt ojämnt fördelad. BHS Linnéa Lindsköld rapporterar från institutionen biblioteks och informationsvetenskap att Högskolan i Borås ansökt om examinationsrättigheter för forskarutbildningen, Högskoleverket lämnar besked om detta i sommar. Doktoranderna har inget emot att institutionen sökt examinationsrättigheter men är oroliga att de kommer få det individuellt sämre under en övergångsperiod. Rent juridiskt så ska doktoranden få avsluta sin utbildning där de blivit antagna, denna fråga kommer bevakas mycket noga av ÄG-gruppen. Det är svårt att argumentera för vår sak när så mycket detaljer kring en eventuell överflyttning är osäkra eller obefintliga. Samtidigt vill kåren i Borås inleda ett samarbete med doktoranderna, som tidigare endast samarbetat med den kår de betalat kåravgift till, det vill säga FFS.

4 Socialt arbete Inger Kjellberg rapporterar från socialt arbete att Doktorandinformation håller på att sammanställas med inspiration från hur andra doktorander vid andra institutioner sköter information till doktorander. Det finns ett skuggdoktorandproblem med en doktorand som antogs 2001 men aldrig påbörjade forskarutbildningen som nu vill ta en doktorsgrad samtidigt som doktoranden är professor vid ett annat lärosäte i ett annat land, detta är ett invecklat ärende. Diskussionen om etikprövning går vidare, två doktorander har etikprövat avhandlingsprojekt och det ena projektet föll under lagen kr kostar det oavsett om ens projekt faller under lagen eller ej. En person ska komma och föreläsa om detta på institutionen. Det kan vara läge att bjuda in dekanen eller dylika till detta informationsmöte. SGS Sofie Hellberg rapporterar från SGS att Den nya chefsadministratör är sjukskriven vilket har gjort ärenden om tidsförlängning och dylikt komplicerade. Det hållits medarbetarsamtal med prefekten för första gången vilket varit väldigt positivt. Det har hållits en diskussion om enhetliga riktlinjer när det gäller seminarier och vad som är obligatoriskt i forskarutbildningen, positivt för doktoranderna att dessa frågor tas upp. Det planeras en doktoranddag där handledare ska vara med, en reaktion på att fakulteten inte tycker att doktoranderna har integrerat sig tillräckligt på global studies. Doktoranderna kräver då mer resurser för kvalitetssäkring och kvalitet i forskarutbildningen. Det önskas ett program för att få pedagogiska färdigheter och ett SGS-gemensamt sätt att slussa in doktorander i undervisningen. Många SIDA-doktorander kan inte delta i institutionsgemenskap och dylikt när svenska är det dominerande språket. Det är svårt att få fram information på engelska till alla, en viktig fråga att driva. Förvaltningshögskolan Oskar Svärd rapporterar från Förvaltningshögskolan att Antagningsprocessen för nya doktorander precis har börjat, det är viktigt att få till en bra arbetsordning där doktoranderna får vara med. I september börjar de nya doktoranderna. Det diskuteras huruvida det fakultetsgemensamma datumet (15:e april) för antagning tolkas som definitiv deadline, får exempelvis de sökande komplettera med handlingar senare? (Gäller framförallt masterstudenter som läser sin sista termin). På förvaltningshögskolan har den 15:e april tolkats som definitiv deadline varpå många inte kan söka doktorandtjänst. På andra institutioner har det tolkats annorlunda. Det kommer eventuellt även att antas studenter till licentiatexamen något som doktorandrådet är emot. Ett introduktionspaket för de nya doktoranderna håller på att förberedas. Frågan om den högskolepedagogiska kursen ska tas upp.

5 8 Årsmötet Årsmötet den 7:e juni är öppet för alla doktorander, de som ska nomineras till något är extra välkomna. Planen för årsmötet är att det kommer vara diskussioner om arbetsmiljöjämförelsen, en principdiskussion om vad det ska bli av den. Det finns utrymme för ytterligare en diskussion: vad för något? Alla får komma med förslag. Sofie Blombäck föreslår exempelvis anställning från dag 1, ett universitetsgemensamt beslut kan vara på gång i höst. En annan fråga som kan diskuteras är internationalisering. Anmälan till årsmötet görs per mejl till Martin Bae Pedersen senast den 17:e maj. Viktigt att det inkommer nomineringar till alla poster. Alla ledamöter ombeds ta med detta till sina institutioner. 9 Göta studentkår och doktorandsektionen Till handlingarna finns bifogat ett förslag till arbetsordning för doktorandsektionen arbetet kommer framför allt utgå från doktorandråden. Förslag till beslut: att SDR antar förslaget till arbetsordning för doktorandsektionen. Förslaget antogs. 10 Nominering av ledamot i nya doktorandsektionens styrelse Doktorandsektionen kan behöva mötas och samarbeta redan i maj, SDR behöver välja någon till ledamot för den nya doktorandsektionens styrelse. Bästa vore om vi kan välja någon som även kan sitta nästkommande verksamhetsår. Tanken är att doktorandrådets ordförande även ska vara ledamot i doktorandsektionen Förslag till nominering: Sofie Blombäck. Doktorandrådet beslutar att utse Sofie Blombäck till Doktorandsektionens styrelse. 11 Fyllnadsval till LAMK Björn Rönnerstrand är föräldraledig och det är ett viktigt möte den 3:e juni då doktoranders arbetsmiljö ska diskuteras och summeras. Det är relevant att en doktorand är närvarande på det mötet och bra att välja både en ordinarie och en ersättare som kan gå på detta. Förslag till nominering: Mikael Persson Doktorandrådet beslutar att utse Mikael Persson till ordinarie i LAMK. Yrkande från Sofie Blombäck: Att presidiet får mandat att tillsätta en ersättare till LAMK. Yrkandet bifalles. 12 Övriga frågor a. Inger Kjellberg om seminarietext. Inger Kjellberg väcker fråga kring hur en doktorand bör agera om en seminarietext visar sig innehålla plagiat. Frågan diskuterades.

6 13 Mötets avslutas Göteborg, Sekreterare Justerare Ordförande Linnéa Lindsköld Oskar Svärd Daniel Bernmar

Protokoll Sammanträdesdag

Protokoll Sammanträdesdag Samhällsvetenskapliga fakultetens doktorandråd Göteborgs universitet Årsmöte Protokoll Sammanträdesdag 2010-06-07 Närvarande: Daniel Bernmar Linnéa Lindsköld Mikael Persson Nazem Tahvilzadeh Oskar Svärd

Läs mer

3 Val av sekreterare Doktorandrådet beslutar att utse Linnéa Lindsköld till sekreterare

3 Val av sekreterare Doktorandrådet beslutar att utse Linnéa Lindsköld till sekreterare Samhällsvetenskapliga fakultetens doktorandråd Göteborgs universitet Protokoll Sammanträdesdag 2009-11-25 Närvarande: Ledamöter Åsa Rosenberg (Sociologen/ GUDK) Veronica Johansson (SFN) Björn Rönnerstrand

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakultetens doktorandråd Göteborgs universitet

Samhällsvetenskapliga fakultetens doktorandråd Göteborgs universitet Samhällsvetenskapliga fakultetens doktorandråd Göteborgs universitet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2000-02-09 Ledamöter Närvarande: Daniel Bernmar Mats Bengtsson Agnes Cornell Andreas Godsäter Nazem Tahvilzadeh

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakultetens doktorandråd Göteborgs universitet Protokoll. Sammanträdesdag

Samhällsvetenskapliga fakultetens doktorandråd Göteborgs universitet Protokoll. Sammanträdesdag Samhällsvetenskapliga fakultetens doktorandråd Göteborgs universitet Protokoll Sammanträdesdag 2011-05-12 Närvarande: Daniel Bernmar (Presidiet, ordförande SDR) Inger Kjellberg (Presidiet, Socialt arbete)

Läs mer

1:4 Godkännande av protokoll från föregående möte Protokollet godkänns ej. Godkännande av protokoll görs vid nästa möte.

1:4 Godkännande av protokoll från föregående möte Protokollet godkänns ej. Godkännande av protokoll görs vid nästa möte. PROTOKOLL FRÅN SAMFAKS DOKTORANDRÅDSMÖTE 2007-11-19 Tid: 10.00-12.00 Plats: D141, Sprängkullsgatan 19, vån 4 Närvarande: Andreas Bjurström, School of Global Studies, ordförande Anders Fredriksson, Statsvetenskapliga

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med nämnden för utbildning på forskarnivå, NJ-fakulteten

Protokoll fört vid sammanträde med nämnden för utbildning på forskarnivå, NJ-fakulteten Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap Nämnden för utbildning på forskarnivå PROTOKOLL 36-47 2018 2018-10-23 Protokoll fört vid sammanträde med nämnden för utbildning på forskarnivå, NJ-fakulteten

Läs mer

Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet

Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet Dnr G 213 4367/07 Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet Nedanstående riktlinjer är antagna av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämndens sammanträde

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 14/15

VERKSAMHETSPLAN 14/15 GUDK Sida 1/2 2014-06-03 VERKSAMHETSPLAN 14/15 Arbetsgång GUDK är sammansatt av representanter från respektive fakultets doktorandråd. För att GUDK ska fungera på ett tillfredsställande sätt krävs ett

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET Protokoll nr 3 Institutionen för Globala Studier Styrelsen

GÖTEBORGS UNIVERSITET Protokoll nr 3 Institutionen för Globala Studier Styrelsen GÖTEBORGS UNIVERSITET Protokoll nr 3 Institutionen för Globala Studier Styrelsen 2007-04-13 Närvarande Elisabeth Abiri Sofie Hellberg Jörgen Hellman Peter Johansson Björn Magnusson Jan Lindström Jeanette

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012/2013

Verksamhetsberättelse 2012/2013 GUDK Sida 1/2 Göteborgs universitets doktorandkommitté Verksamhetsberättelse 2012/2013 Inledning Göteborgs universitets doktorandkommitté (GUDK) har under året arbetat utefter en verksamhetsplan. För att

Läs mer

Sahlgrenska akademin PROTOKOLL PROTOKOLL FÖRT VID. Programkommittén för medicinsk utbildning

Sahlgrenska akademin PROTOKOLL PROTOKOLL FÖRT VID. Programkommittén för medicinsk utbildning Sahlgrenska akademin VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Annika Alström, Utbildningssekreterare PROTOKOLL PROTOKOLL FÖRT VID Programkommittén för medicinsk utbildning 14 mars 2006 kl 14.30-16.45 Sal: Jörgen Lehmann,

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs universitets studentkårers styrelsemöte 12 februari Geovetarcentrum. 1 Preliminärer

Protokoll fört vid Göteborgs universitets studentkårers styrelsemöte 12 februari Geovetarcentrum. 1 Preliminärer Protokoll fört vid Göteborgs universitets studentkårers styrelsemöte 12 februari Geovetarcentrum Närvarande Styrelsen Martin Persson FFS, t.o.m. 19.20 5.2 Ingemar Svensson FFS, valberedningen Fabian Lundgren

Läs mer

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna. Företrädare för teknisk-administrativ personal. Företrädare för studenterna

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna. Företrädare för teknisk-administrativ personal. Företrädare för studenterna Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 9/11 1 / 7 2011-11-21 Tid: måndag 21 november 2011, kl 13.00 15.00 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt,

Läs mer

SDR:s jämförelse av villkoren för utbildning på forskarnivå vid Samfak:s institutioner

SDR:s jämförelse av villkoren för utbildning på forskarnivå vid Samfak:s institutioner ëééíéãäéê=omnm= SDR:s jämförelse av villkoren för utbildning på forskarnivå vid Samfak:s institutioner Samhällsvetenskapliga fakultetens doktorandråd (SDR) är en organisation med syfte att driva och granska

Läs mer

Protokoll från doktorandrådets årsmöte,

Protokoll från doktorandrådets årsmöte, 1(2) Psykologiska institutionen Doktorandrådet Protokoll från doktorandrådets årsmöte, 2008-12-03 Närvarande: Emma Bäck, Jelena Corovic, Marie Gustafsson, Gustaf Törngren, Lisa Folkesson, Kristina Danilov,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2007 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2007 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson Tid: Måndagen den 15 januari 2007 kl 13.00-16.00 Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen, Hus A Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten Mikael Alexandersson Inga Wernersson Christina Berg Ulla

Läs mer

Särskilda nämnden för lärarutbildning PROTOKOLL SNL-O Nr Licentiatexamen kompletterande riktlinjer Dnr

Särskilda nämnden för lärarutbildning PROTOKOLL SNL-O Nr Licentiatexamen kompletterande riktlinjer Dnr Särskilda nämnden för lärarutbildning PROTOKOLL SNL-O Nr 19-07 Licentiatexamen kompletterande riktlinjer Dnr 1848-07 Föredragande - Catharina Lind har berett ärendet 2002 ändrades Högskoleförordningen

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan Louise Berglund.

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan Louise Berglund. LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 10.55 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Lena Ambjörn Louise Berglund Henry Diab Jonas Granfeldt Oskar Johansson Karin Nykvist Mikael Nystrand

Läs mer

Ärende Beslut/åtgärd. 1. Sammanträdet öppnas Ordföranden förklarar sammanträdet öppnat

Ärende Beslut/åtgärd. 1. Sammanträdet öppnas Ordföranden förklarar sammanträdet öppnat GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr5/09 PROTOKOLL fört vid sammanträde med forskarutbildningsnämnden måndagen den 15 juni 2009 i rum A1 136, kl 13.00-15.15 Närvarande ledamöter: Jonas Ivarsson, Rolf Lander,

Läs mer

REGLER U 2012/47. Regler för utlysning av doktorandplatser och antagning till utbildning på forskarnivå

REGLER U 2012/47. Regler för utlysning av doktorandplatser och antagning till utbildning på forskarnivå REGLER U 2012/47 Regler för utlysning av doktorandplatser och antagning till utbildning på forskarnivå Detta dokument är fastställt av Konstnärliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet 2012-02-21

Läs mer

Uppsala universitet protokoll sammanträdesdatum Humanistiska doktorandrådet Institutionen för lingvistik och filologi (kassör)

Uppsala universitet protokoll sammanträdesdatum Humanistiska doktorandrådet Institutionen för lingvistik och filologi (kassör) Uppsala universitet protokoll sammanträdesdatum Humanistiska doktorandrådet 2009-03-18 Datum: måndagen 18 mars 2009-03-18 Tid: 13.15 Plats: 2-K 1022 Närvarande: Sina Tezel Daniel Solling Per Löwdin My

Läs mer

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet Göteborgs universitet Tid och plats Närvarande ledamöter Frånvarande Kl. 11.30 13.00 Java på IT-universitetet Ylva Hambraeus Björling, Sun Microsystems, ordförande Anna Börjesson, Ericsson Mats Johansson,

Läs mer

Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå

Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå Datum: 2015-04-15 Tid: 13.00 15.15 Plats: Konsistorierummet, Vasaparken Närvarande: Företrädare för studenter: Frånvarande: Boo Johansson, ordförande

Läs mer

Nämnden beslutar att fastställa föredragningslistan med tillägg av rapport om strategiska satsningarna från KI.

Nämnden beslutar att fastställa föredragningslistan med tillägg av rapport om strategiska satsningarna från KI. Forskningsnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2014-04-10 Närvarande: Maria Fällman, ordförande Anders Blomberg Lars Nyberg Malin Sund Roland Johansson Pernilla Wikström Marie Honn, doktorandrepresentant

Läs mer

Göteborgs Universitet

Göteborgs Universitet 1 Doktorandrådets ordförande förklarade mötet öppnat. 2 Staffan Johansson valdes till mötesordförande. 3 Dagordningen godkändes. 4 Frans Olofson valdes till mötessekreterare. 5 Ann-Catrin Johnson och Anders

Läs mer

Konstituerande möte BUVs Studentråd

Konstituerande möte BUVs Studentråd Konstituerande möte BUVs Studentråd Datum: 2017-01-31 Tid: 15:00 Lokal: Nobelrummet, Stockholms Universitets Studentkår Närvarande: 1. Mötet öppnas 1.1. Val av mötesordförande 1.2. Val av mötessekreterare

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 13/14

VERKSAMHETSPLAN 13/14 GUDK Sida 1/2 2012-04-12 VERKSAMHETSPLAN 13/14 Fokusfrågor Dessa frågor anser GUDK 2012/2013 är viktiga att arbeta med under verksamhetsåret 2013/2014. Göteborgs Universitets nya visionsdokument Vision

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll samhällsvetarsektionen

Styrelsemötesprotokoll samhällsvetarsektionen Sida 1/8 Samhällsvetarsektionen styrelsemöte 1 verksamhetsåret 2015/16 Datum: 2015-08-11 Tid: Kl. 15.10 18.02 Plats: Göta studentkårs samhällsvetarsektions kontor Kallade: Samhällsvetarsektionens styrelse

Läs mer

Fakultetsnämnden PROTOKOLL 3/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE

Fakultetsnämnden PROTOKOLL 3/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE HÖGSKOLAN I SKÖVDE Fakultetsnämnden PROTOKOLL 3/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE Tid Plats 25 maj 2016, kl. 10:00-17:00 Kanslihuset, plan 3, Högskolan

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE. Närvarande. Protokoll Årsmöte 14/15. Samsek Pontus Neander Sekreterare. Datum: Tid: 15:15 Plats: Samvetet

PROTOKOLL ÅRSMÖTE. Närvarande. Protokoll Årsmöte 14/15. Samsek Pontus Neander Sekreterare. Datum: Tid: 15:15 Plats: Samvetet Samsek Pontus Neander Sekreterare Protokoll Årsmöte 14/15 PROTOKOLL ÅRSMÖTE Datum: 2015-05-27 Tid: 15:15 Plats: Samvetet Närvarande Samsek Filip Åhlander Ordförande Alexandra Eriksson Vice ordförande Pontus

Läs mer

Protokoll styrelsemöte 150511 Samhällsvetarsektionen

Protokoll styrelsemöte 150511 Samhällsvetarsektionen Närvaro Eva Vargas, ordförande Ebba Jacobsson, vice ordförande Jonathan Thor, ledamot Martin Viberg, ledamot. Inkom 09.19 Karolina Mildgrim, ledamot. Inkom 09.22 Anton Rundström, ledamot. Inkom 09.30 Maria

Läs mer

Göteborgs universitets Studentkårer

Göteborgs universitets Studentkårer Sida 1/6 Tid: Datum: Starttid: 16:30 Sluttid: 18:55 Plats: Viktor Rydbergsrummet, Studenternas hus, Götabergsgatan 17 Kallade: GUS styrelse, GFS ordförande, GUDK, GUST-representanter, revisorer, Spionen

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 2/05

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 2/05 PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2005-03-23 Protokoll nr 2/05 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Fredrik Laurell Lars-Göran Mattson Håkan Olsson Göran Stemme

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 4/05

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 4/05 PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2005-04-20 Protokoll nr 4/05 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Lena Häggström Lena Mårtensson Göran Stemme Studeranderepresentanter

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med nämnden för utbildning på forskarnivå, NJ-fakulteten

Protokoll fört vid sammanträde med nämnden för utbildning på forskarnivå, NJ-fakulteten Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap Nämnden för utbildning på forskarnivå PROTOKOLL 47-57 2018 2018-12-17 Protokoll fört vid sammanträde med nämnden för utbildning på forskarnivå, NJ-fakulteten

Läs mer

Göteborgs Universitets Studentkårer

Göteborgs Universitets Studentkårer Sida 1/6 Tid: Datum: 2009- Starttid: 17:14 Sluttid: 20:29 Plats: Lingsalen, Studenternas hus, Götabergsgatan 17 Kallade: GUS styrelse, GFS ordförande, GUDK, GUST-representanter, revisorer, Spionen Närvarande:

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2011/12:2

Protokoll Styrelsemöte 2011/12:2 Protokoll Styrelsemöte 2011/12:2 Fört vid sammanträde med styrelsen Tid:, kl 18.00 Plats: Biblioteket på Villa Medici Närvarande ledamöter Stina Fredriksson, ordförande Mikael Benserud, vice ordförande

Läs mer

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 3/12 1 / 6 2012-03-20 Tid: tisdag 20 mars 2012, kl 13.00 16.00 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt,

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll

Styrelsemötesprotokoll Sida 1/7 Styrelsemöte 8 verksamhetsåret 2010/11 Datum: 2010-12-14 Tid: Kl. 16.54-21.30 Plats: Centrummet, Studenternas Hus, Kallade: Göta studentkårs styrelse Närvarande: Emelie Arnesson* Marie Norman*

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/2009 1(6) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämndens lärarförslagsnämnd

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/2009 1(6) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämndens lärarförslagsnämnd GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/2009 1(6) Tid 2009-08-13 kl. 09.15-11.30 Plats Konferensrum Kronan C410, Sprängkullsgatan 21 våning 4 Närvarande ledamöter Lindholm Schulz Helena professor, dekan och

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i psykologi, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 27 mars 2007. 1. Utbildningens

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande Sammanträdesdatum Kansliadm Susanne Pedersen

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande Sammanträdesdatum Kansliadm Susanne Pedersen GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Tid: Måndagen den 24 november kl. 13.00 16.00 Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen Hus A, A2 136 Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten

Läs mer

Institutionsstyrelsen för institutionen för hälso- och vårdvetenskap

Institutionsstyrelsen för institutionen för hälso- och vårdvetenskap Protokoll Sammanträdesdatum: 2011-06-15 Institutionsstyrelsen för institutionen för hälso- och vårdvetenskap Ledamöter: Närvarande: Frånvarande: Övriga: Ingrid Runeson ordförande Björn Albin, lärarrepresentant

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med forskarutbildningsnämnden den 7 september 2018

Protokoll fört vid sammanträde med forskarutbildningsnämnden den 7 september 2018 Fakulteten för skogsvetenskap Nämnden för forskarutbildning PROTOKOLL 41-52/2018 2018 09 07 SLU.sfak.2018.3.2.1-314 Protokoll fört vid sammanträde med forskarutbildningsnämnden den 7 september 2018 Innehållsförteckning

Läs mer

Ing-Marie Redmo-Emanuelsson Fo Assistent. Universitetsadjunkt. Övriga: Daniel Bengmark Sekreterare. Ärende Beslut eller annan åtgärd

Ing-Marie Redmo-Emanuelsson Fo Assistent. Universitetsadjunkt. Övriga: Daniel Bengmark Sekreterare. Ärende Beslut eller annan åtgärd 1(5) Närvarande Ledamöter: Lars Matsson Dekanus Ordförande EwaCarin Ekberg Studierektor FUN Krister Nilner Ing-Marie Redmo-Emanuelsson Fo Assistent Klara Rangne Forskarstuderande Gunnel Svensäter Björn

Läs mer

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde 2016-12-01 Tid: 09.00 12.00 Plats: Tupprummet, 14:340 Närvarande: Ordinarie Henrik Edgren

Läs mer

Sammanträdesdatum arbetsmiljöblock I Sigríður Beck

Sammanträdesdatum arbetsmiljöblock I Sigríður Beck GÖTEBORGS UNIVERSITET Protokoll Ledamöter: Företrädare för arbetsgivaren Mats Andrén, ordförande Thomas Bossius Petra Platen Företrädare för arbetstagarna Susanna Zivic Solveig Persson Patrik Möller Bo

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng U 2018/719 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 27 mars

Läs mer

UPPSALA UNIVERSITET. PROTOKOLL TEKNAT 2016/203 Sammanträdesdag Onsdag 5 oktober 2016 Fakultetsrummet, Ångströmlaboratoriet.

UPPSALA UNIVERSITET. PROTOKOLL TEKNAT 2016/203 Sammanträdesdag Onsdag 5 oktober 2016 Fakultetsrummet, Ångströmlaboratoriet. Tid: Plats: Onsdag 5 oktober 2016 Fakultetsrummet, Ångströmlaboratoriet Närvarande ledamöter:, ordf Jörgen Olsson Mattias Klintenberg LeifNyholm Volodymyr Mazorchuk Auli Niemi Suparna Sanyal Katharina

Läs mer

Kompensation för förlorad studietid för doktorander vid internationella och nationella förtroendeuppdrag

Kompensation för förlorad studietid för doktorander vid internationella och nationella förtroendeuppdrag Kompensation för förlorad studietid för doktorander vid internationella och nationella förtroendeuppdrag Kompensation för förlorad studietid för doktorander vid internationella och nationella förtroendeuppdrag

Läs mer

Medlemmar är alla studenter som är inskrivna på Ekonomisk-historiska. Medlemskapet avslutas automatiskt vid studiernas upphörande.

Medlemmar är alla studenter som är inskrivna på Ekonomisk-historiska. Medlemskapet avslutas automatiskt vid studiernas upphörande. STADGAR FÖR STUDENTRÅDET EKONOMISK-HISTORISKA INSTITUTIONEN Antagna på ämnesrådets årsmöte 2012-01-31. Allmänna bestämmelser 1. Ändamål Studentrådet Eko-hist, nedan benämnt studentrådet, är ett organ inom

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2012/13:10

Protokoll Styrelsemöte 2012/13:10 Protokoll Styrelsemöte 2012/13:10 Fört vid sammanträde med styrelsen Tid:, kl 18:00 Plats: Gula rummet Villa Medici Närvarande ledamöter Simon Persson, ordförande Jim Collander, vice ordförande med ansvar

Läs mer

Handlingsplan lika villkor 2018

Handlingsplan lika villkor 2018 UPPSALA UNIVERSITET TEKNAT 2014/170 Handlingsplan lika villkor 2018 Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten Fastställd av teknisk-naturvetenskapliga områdesnämnden/fakultetsnämnden 2018-02-06 Innehållsförteckning

Läs mer

Tid: Kl 10.00 15.00. Högskolan i Borås, C728

Tid: Kl 10.00 15.00. Högskolan i Borås, C728 HÖGSKOLAN I BORÅS Styrelsen Sekreterare Marie Wennberg PROTOKOLL 1(7) Tid: Kl 10.00 15.00 Plats: Högskolan i Borås, C728 Närvarande ledamöter: Leissner, Maria ordförande Andersson, Jonas Andersson, Roland

Läs mer

Göteborgs universitets Studentkårer

Göteborgs universitets Studentkårer Sida 1/5 20120229 Styrelsemöte 6 Verksamhetsåret 2011/12 Utskrift: 20120302 Tid: Plats: Kallade: Närvarande: Datum: 20120229 Starttid: 17:15 Sluttid: 20:25 Lingsalen, Studenternas hus GUS styrelse, GFS

Läs mer

Tid Måndag den 6 december klockan Institutionen för didaktik och pedagogisk profession. Plats. Närvarande

Tid Måndag den 6 december klockan Institutionen för didaktik och pedagogisk profession. Plats. Närvarande GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2010 Tid Måndag den 6 december klockan 14 16 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i psykologi, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 27 mars 2007 (uppdaterad

Läs mer

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Protokoll 1 (5) Lunds universitet. Ali Iranpour doktorand fr o m 26. vice kårordf TLTH t o m 29, delvis

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Protokoll 1 (5) Lunds universitet. Ali Iranpour doktorand fr o m 26. vice kårordf TLTH t o m 29, delvis LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Protokoll 1 (5) Närvarande ledamöter: Klas Malmqvist professor, ordförande Jonas Borell doktorand t o m 29, delvis Karin Brundell-Freij univ lektor t o m 29, delvis Paul Håkansson

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon Christin de Flon 2011-02-28 Tid Måndag den 28 februari klockan 13 16.15 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann Zetterqvist

Läs mer

UPPSALA UNIVERSITET. Tid: Plats:

UPPSALA UNIVERSITET. Tid: Plats: UPPSALA Tid: Plats: Onsdag 3 maj 2017, kl 13.00. Gimo heitgård Närvarande ledamöter: Jörgen Olsson LeifNyholm Mattias Klintenberg Volodymyr Mazorchuk Suparna Sanyal Dorothea Ledinek Katharina Rudisch ordförande

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte 2017-10-12 SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETSSTYRELSEN Protokoll styrelsemöte Datum: 2017-10-12 Tid: 13:15 16:10 Plats: Konferenssal Stora Skansen, Sprängkullsgatan 19, vån 3 Frånvarande: Närvarande Ordförande:

Läs mer

Statsvetenskapliga institutionen Göteborgs universitet. Organisation och prioriteringar

Statsvetenskapliga institutionen Göteborgs universitet. Organisation och prioriteringar Statsvetenskapliga institutionen Göteborgs universitet Organisation och prioriteringar Arbetsmiljöplan 2010-2012 Statsvetenskapliga institutionens arbetsmiljöplan styrs av Göteborgs universitets arbetsmiljöpolicy.

Läs mer

Göteborgs universitets Studentkårer

Göteborgs universitets Studentkårer Sida 1/5 Tid: Plats: Kallade: Närvarande: Datum: 2014- Starttid: 16:30 Sluttid: 18:09 AK135, A-huset, Pedagogen GUS styrelse, GFS ordförande, GUDK, GUST-representanter, revisorer, Spionen Presidium: Simon

Läs mer

Allmänna anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten

Allmänna anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten Humanistiska fakultetskansliet Sigríður Beck 031-7861108 ALLMÄNNA ANVISNINGAR GÄLLANDE UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ 2013-12-10 Dnr:U 2013/773 1 / 5 Humanistiska fakultetsstyrelsen Allmänna anvisningar gällande

Läs mer

Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet

Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet Umeå universitet Teknisk-naturvetenskaplig fakultet 2016-12-07 Dnr: FS 1.1-2139-16 Sid 1 (5) Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet

Läs mer

Göteborgs universitets Studentkårer

Göteborgs universitets Studentkårer Sida 1/5 Styrelsemöte 1 Verksamhetsåret 2012/13 Utskrift: -14 Tid: Datum: -11 Starttid: 16:30 Sluttid: 18:12 Plats: Lingsalen, Studenternas hus, Götabergsgatan 17 Kallade: GUS styrelse, GFS ordförande,

Läs mer

Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14

Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14 Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14 KS möte 10/7-2013 Fattade beslut Firmateckning Attesträtt Förste Kårstyrelseledamot Ansvarsområden Kårstyrelsen Tidsrapportering

Läs mer

Riktlinjer för forskarutbildningen Gäller från och med 2011-01-01. Fastställda av fakultetsnämnden 2010-12-14.

Riktlinjer för forskarutbildningen Gäller från och med 2011-01-01. Fastställda av fakultetsnämnden 2010-12-14. Fakulteten för skogsvetenskap Forskarutbildningen Riktlinjer för forskarutbildningen Gäller från och med 2011-01-01. Fastställda av fakultetsnämnden 2010-12-14. Innehåll 1. Allmänt 2. Utlysning och antagning

Läs mer

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga TEKNAT 2014/214 Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga vetenskapsområdet Fastställda av teknisk-naturvetenskapliga

Läs mer

RIKTLINJER AVSEENDE UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN

RIKTLINJER AVSEENDE UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN 1 RIKTLINJER AVSEENDE UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Fastställda av SHV FN 2008-06-05. Dessa riktlinjer ersätter riktlinjer för forskarutbildning fastställda av SHV FN 2000-04-27.

Läs mer

Anställningsutskottet

Anställningsutskottet Beslutsorgan Anställningsutskottet 1 (5) Anställningsutskottet Datum för mötet: 2014-10-07 Närvarande (beslutande): Lärarrepresentanter Sophia Hober, dekanus, ordförande Ana Rusu Bo Wahlberg Kaj Lindecrantz

Läs mer

Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden

Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden Sidnr 1 (6) Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden 2011-10-01--2014-06-30 1 Bakgrund Befintliga fakultetsnämnders mandatperiod 1 är genom beslut av

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2019-06-11 Tid: 13.30-16.10 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum Närvarande ledamöter:

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 10 mars 2011. 1. Utbildningens

Läs mer

Sekreterare. Ordförande. Justeringsperson

Sekreterare. Ordförande. Justeringsperson Forskarutbildningsutskottet Sammanträdesdag 1 (5) Tid: kl. 13.00 Plats: C455 Ledamöter: Jan Nolin Ordförande Elena Maceviciute Vice ordförande Roger Blomgren Ameera Mansour Doktorandrepresentant David

Läs mer

Tid: måndag den 16 maj 2011, kl Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 132

Tid: måndag den 16 maj 2011, kl Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 132 Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 4/11 1 / 7 2011-05-16 Tid: måndag den 16 maj 2011, kl 09.00 13.00 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 132 Närvarande Ledamöter: Mauritzson Ulla prefekt,

Läs mer

SEKRETERARE Mikael Krigh

SEKRETERARE Mikael Krigh PROTOKOLL 2014:5 Utbildnings- och forskningsnämnden vid Högskolan i Gävle Sammanträdesdatum 2014-06-10 NÄRVARANDE LEDAMÖTER Bahram Moshfegh, ordförande Lars Bengtsson Svend Erik Mathiassen Gunilla Mårtensson

Läs mer

1 (5) BESLUT Humanistiska. fakultetsnämnden. Allmänt. att vid. fakulteten. I ansökan ska har till fakulteten.

1 (5) BESLUT Humanistiska. fakultetsnämnden. Allmänt. att vid. fakulteten. I ansökan ska har till fakulteten. 1 (5) BESLUT 2013-02-12 fakultetsnämnden Riktlinjer och handläggningsordningg för att antas som docent vid fakulteten (Ersätter tidig fakultetsnämnden 2010-12-14.) are riktlinjer fastställdaa av 1. Allmänt

Läs mer

Ordförande Sekreterare. Studentrepresentant Studentrepresentant. GU beslutar

Ordförande Sekreterare. Studentrepresentant Studentrepresentant. GU beslutar Sid 1 (5) lnärvarande Camilla Hakelind Erica Åström Ingrid Schele Inga Dennhag Anna-Sara Claeson Åke Olofsson Daniel Wikström Adrian Hellqvist Ordförande Sekreterare Studentrepresentant Studentrepresentant

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i socialantropologi, 240 högskolepoäng

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i socialantropologi, 240 högskolepoäng Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i socialantropologi, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 27 mars 2007, reviderad

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 5

Protokoll Styrelsemöte 5 Protokoll Styrelsemöte 5 Fört vid sammanträde med Styrelsen Tid:, 18.00 Plats: Villa Medici Rebecca Heimann, ledamot med ansvar för likabehandlingsfrågor (från 3.1) Närvarande ledamöter Samuel Nilsson,

Läs mer

Stadgar för Doktorandföreningen vid Institutionen för Folkhälso- och Vårdvetenskap

Stadgar för Doktorandföreningen vid Institutionen för Folkhälso- och Vårdvetenskap Stadgar för Doktorandföreningen vid Institutionen för Folkhälso- och Vårdvetenskap Från 8 maj 2012, reviderade 2014-06-03 1 Syfte och Verksamhet Doktorandföreningens medlemmar är doktorander vid Institutionen

Läs mer

Allmän studieplan för konstnärlig utbildning på forskarnivå i design vid Göteborgs universitet

Allmän studieplan för konstnärlig utbildning på forskarnivå i design vid Göteborgs universitet Dnr U2013/304 Allmän studieplan för konstnärlig utbildning på forskarnivå i design vid Göteborgs universitet 1. Beslut Föreskrifter rörande konstnärlig utbildning på forskarnivå respektive tillträde till

Läs mer

Utbildningsvetenskapliga fakultetskansliet

Utbildningsvetenskapliga fakultetskansliet Utbildningsvetenskapliga fakultetskansliet Protokoll från sammanträde med beredning för forskning (BF) Datum: 2019-03-11 Tid: 16:30-17:30 Plats: A1 135b, Plan 1, Pedagogen Hus A Närvarande: Eva Reimers,

Läs mer

Linda Ringhage, utbildningsavdelningen

Linda Ringhage, utbildningsavdelningen Linda Ringhage, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för odontologi 17 oktober 2011, klockan 14.30 17.00 Lokal: Sessionssalen, vån 8, Institutionen för odontologi

Läs mer

Protokoll nr 5/2010 fört vid institutionsstyrelsen för orientaliska språks sammanträde

Protokoll nr 5/2010 fört vid institutionsstyrelsen för orientaliska språks sammanträde Protokoll nr 5/2010 fört vid institutionsstyrelsen för orientaliska språks sammanträde Närvarande ledamöter: Prefekt, docent Peter af Trampe (ordf.), studentrepr.-fo Eva Aggeklint, studentrepr.- GU Janna

Läs mer

Fakultetsnämnden PROTOKOLL 2/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE

Fakultetsnämnden PROTOKOLL 2/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE Fakultetsnämnden PROTOKOLL 2/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE Tid 20 april 2016, kl. 10:00 16:15 Plats Kanslihuset, plan 3, vid Högskolan i Skövde Ledamöter

Läs mer

Göteborgs universitets Studentkårer

Göteborgs universitets Studentkårer Sida 1/5 Styrelsemöte 5 Verksamhetsåret 2012/13 Utskrift: -31 Tid: Datum: -23 Starttid: 16:30 Sluttid: 18:52 Plats: Lingsalen, Studenternas hus, Götabergsgatan 17 Kallade: GUS styrelse, GFS ordförande,

Läs mer

Närvarande ledamöter Jan Lif prefekt ordf Dick Kasperowski stf prefekt o lärare Ulla Veres lärare Dag Westerståhl lärare (t o m 18) f o m 18

Närvarande ledamöter Jan Lif prefekt ordf Dick Kasperowski stf prefekt o lärare Ulla Veres lärare Dag Westerståhl lärare (t o m 18) f o m 18 GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL Institutionen för filosofi, lingvistik och 2009-05-15 vetenskapsteori Närvarande ledamöter Jan Lif prefekt ordf Dick Kasperowski stf prefekt o lärare Ulla Veres lärare Dag

Läs mer

Medicinska fakulteten Sammanträdesdag Internationella kommittén för läkarprogrammet

Medicinska fakulteten Sammanträdesdag Internationella kommittén för läkarprogrammet LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL Medicinska fakulteten Sammanträdesdag 2018-04-06 Internationella kommittén för läkarprogrammet Närvarande: Jesper Petersson, ordf Lars Hagander Kristina Källén Elisabeth Axell

Läs mer

Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet

Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet Juridiska föreningen Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet 1 Namn Juridiska föreningen är en sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet och verkar som en ideell

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden. Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i arbetsvetenskap, 240 högskolepoäng

Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden. Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i arbetsvetenskap, 240 högskolepoäng Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i arbetsvetenskap, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 27 mars 2007. 1. Utbildningens

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2015

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2015 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka professor Al-Karadaghi, Salam professor Frohm, Birgitta forskningsingenjör Gorwa-Grauslund, Marie professor Hansson, Oskar student, LTH Jannasch, Patric professor

Läs mer

Petra Bauer Joel Hurlburt

Petra Bauer Joel Hurlburt KU- nämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-09-04 NR.2013:6 NÄRVARANDE Lärarrepresentanter (med rösträtt) Studentrepresentanter (med rösträtt) Ann Cathrine Andersson, prorektor, lektor, ordf Zandra Ahl, professor

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå FÖRESKRIFTER 1 2013-06-15 Dnr LS 2012/719 Styrelsen Antagningsordning för utbildning på forskarnivå Fastställd av universitetsstyrelsen 2013-06-15, XX. Med stöd av 6 kap. 3 högskoleförordningen (1993:100)

Läs mer

Regler för studentinflytande vid Umeå universitet

Regler för studentinflytande vid Umeå universitet Regler för studentinflytande vid Umeå universitet Fastställd av rektor 2015-12-22 Dnr: FS 1.1-1950-15 Denna regel ersätter tidigare fastställt beslut av rektor 2013-08-20 Typ av dokument: Beslutad av:

Läs mer

REGLER FÖR UTSEENDE AV LEDAMÖTER I STYRELSEN FÖR HANDELSHÖGSKOLAN VID UMEÅ UNIVERSITET, FÖR TIDEN

REGLER FÖR UTSEENDE AV LEDAMÖTER I STYRELSEN FÖR HANDELSHÖGSKOLAN VID UMEÅ UNIVERSITET, FÖR TIDEN Sid 1 (7) REGLER FÖR UTSEENDE AV LEDAMÖTER I STYRELSEN FÖR HANDELSHÖGSKOLAN VID UMEÅ UNIVERSITET, FÖR TIDEN 2018-01-01--2021-12-31 Typ av dokument: Regel Datum: 2017-10-03 Beslutad av: rektor Giltighetstid:

Läs mer

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Protokoll 1 (6) Lunds universitet. Övriga närvarande: Jeffrey Armstrong personalsamordnare 190

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Protokoll 1 (6) Lunds universitet. Övriga närvarande: Jeffrey Armstrong personalsamordnare 190 LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Protokoll 1 (6) Närvarande ledamöter: Klas Malmqvist professor, ordförande Jonas Borell doktorand Ann-Sofi Jönsson professor Caroline Karlsson doktorand Björn Regnell professor

Läs mer