Datum Rubrik Inlämnat förslag Svar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Datum Rubrik Inlämnat förslag Svar"

Transkript

1 Datum Rubrik Inlämnat förslag Svar 01-nov BMX-park Att bygga en betongbmxpark som är stor! Tack så mycket för ditt förslag! En BMX-park låter väldigt häftigt. Det är beror lite på hur stor den ska vara, var den ska ligga och hur många som kommer använda den som avgör om det går att bygga. Vi skickar vidare ditt förslag till Ungdomsfullmäktiges Samhällsbyggnadsnämnd så kan de ta upp förslaget! 03-nov Sövestad - tråkig skolgård Hej. Jag tycker att Sövestads skola har en tråkig skolgård och vill att det blir ändrat. Tack för du använder appen! Det är fler än du som tycker skolgården är tråkig i Sövestad. Fundera ut ett förslag hur er skolgård kan göras roligar. Ta kontakt med er demokratilärare som bokar ett möte med Katarina Anker- Kofoed tillsammans med de som vill ha skolgården grönare. //Katarina 03-nov Gång- och cykelväg i Hagestad Jag tycker att Ystads komin ska bygga cykel och gångväg i Hagestad så att barn som bor där ska Kina cykla till skolan utan att bli redda att bli påkörda snälla ni få detta att funka Tack för ditt förslag! Vad tråkigt att ni inte kan cykla i Hagestad! Det är ett ganska stort område du skriver om och det skulle hjälpa oss lite om du beskrev mer var någonstans cykelvägen borde vara. Vi skickar också vidare detta förslaget till Ungdomsfullmäktiges Samhällsbyggnadsgrupp, så kan de ta upp det nästa gång de träffas! 03-nov Skolresa kan vi inte oka skol resa kanse till danimark eller någonanan stele snälla snälla :) Kul att du använder Listen App! Skolresa är väldigt roligt att åka på! Det är hur mycket pengar skolorna har som avgör om man kan åka på skolresa. Vi skickar vidare ditt förslag till Ingrid Tjärnehov som är chef över skolorna i Ystad. 03-nov Rökfritt på fler ställen Jag tycker att mer ställen än skolan ska var rökfria som t.ex på gågatan Vad bra att du skickar in din synpunkt! En tobaksfri gågata hade säkert gynnat många! Ungdomsfullmäktiges BUNgrupp ska vid nästa träff prata om tobak. Vi skickar vidare ditt förslag så det kan prata om det då.

2 11-nov För lite mat på skolorna Vi tycker att man får för lite mat på skolorna! Hej! Tack för er fråga ni ska vara mätta när ni lämnar er skolrestaurang och blir det också om ni följer tallriksmodellen som finns i restaurangen och visar vägen. Vi har valt att använda oss av SLV ( livsmedelsverkets) rekommendationer att endast begränsa proteinkällan dvs kött, kyckling eller fisk. Det är fri tagning av salladsbord där det ska finnas bönor, linser, grövre rotfrukter som ger mättnad, vi har även fri tagning av ris, pasta, bulgur eller potatis samtliga näringskällor utgör ett komplett näringsintag, måltiden kompletteras med hårt bröd bordmargarin, vatten och ekologisk mjölk. För oss är det viktigt att den mat som lagas verkligen äts upp, köken arbetar målmedvetet med att minska matsvinnet och där ni som matgäst är jätteviktiga och kan bidraga till minskat matsvinn. Vänliga hälsningar Lotta Wallin, Avdelningschef kost och lokalvård 11-nov Längre öppettider på badhuset Kan de inte ha längre öppet på badhuset på fredagar. Min mamma och pappa hinner nästan inte hem innan de stänger på fredagar. Det är så mysigt att bada på fredagskvällar! Tack för ditt förslag! Att bada är, precis som du skriver, väldigt mysigt. Vi skickar vidare till förslag till Johan Hägg som är ansvarig över badet. 11-nov Längre öppettider på Köpingebros bibliotek Vi vill att Köpingebros bibliotek ska vara öppet under skoltid! Kul att ni skickat in ett förslag! Det är roligt att gå på bibliotek. Öppettiderna i byarna är lite utifrån när det kan finnas personal på plats. Vi skickar vidare ert förslag till Lena Malmquist som är chef är biblioteken i Ystad.

3 11-nov Tjejlag i innebandy Jag tycker att det ska finnas ett lag i Ystad för tjejer i innebandy! Är intresserad av bandy och vill inte pendla! I Ystad finns föreningen FBC Ystad som spelar innebandy. FBC Ystad har för tillfället inte några lag för tjejer men är öppna för att starta lag för tjejer om intresset är tillräckligt stort. FBC Ystad har tidigare haft tjejlag som man tvingades lägga ner på grund av för få tjejer i lagen. Vi föreslår att ni kontaktar föreningen och undersöker om det finns möjlighet för er att bilda ett lag. Korpen Ystad har tidigare haft innebandy men den verksamheten är för tillfället vilande. En möjlighet hade varit att kontakta Korpen och se om de har för avsikt att starta upp sin innebandyverksamhet igen och i så fall skapa ett lag i deras serie. /Erik Green, Fritidskonsulent 11-nov Mobiler på rasten Jag tycker att man ska få ha mobilerna uppe på rasten Tack för ett bra förslag! Mobilreglerna kan skifta lite från skola till skola och tillochmed från klass till klass. Denna veckan har vi haft en omröstning i appen angående mobilförbud i skolan och det verkar som att de flesta vill kunna ha upp sin mobil någon gång under skoldagen. Du skriver inte vilken skola du går på och då blir det lite svårt för oss att veta var vi ska skicka vidare ditt förslag. Så skriv gärna in igen med din skola! 11-nov Skolbussar till Blekeskolan Hej! Jag vill gärna ha en skol-buss som går direkt till blekeskolan! Måste gå en bit för att komma till bussen/skolan varje dag! Hej och tack för ditt förslag! Vi skickar vidare ditt förslag till Henrik Evald som är ansvarig för skolskjutsarna i Ystad kommun.

4 11-nov Könsidentitet på skolorna. Tja. Jag är en transkille som går på norreportskolan i år 8. Jag har ett par förslag. Jag och några av mina kompisar har pratat om köns-neutrala toaletter och omklädningsrum. Som en transperson själv tycker jag att det är hemskt att gå in i omklädnigsrummet och skämmas över vem jag är. Om det skulle finnas ett könsneutralt omklädnigsrum där transpersoner och nonbinary folks skulle kunna byta om skulle det underlätta en hel del. På norreport har vi inte riktigt några könssatta toaletter, förutom i matsalen, dock vet jag att andra skolor har det. Det är ganska mycket att välja mellan att bli retad i ett rum och utkastad från ett annat. En annan sak är något som borde pratas om mera. Om en grupp personer sitter någonstans, varav alla i gruppen är födda killar, och en lärare kallar "kom nu killar" finns det säkerligen någon som skäms över det. Vem som helst skulle kunna vara en transperson. Varför inte bara kalla gruppen för "barn" eller "folks" istället? Det underlättar. Och sist men inte minst, jag har aldrig någonsin hört någon lärare ta upp någonting om könsidentitet eller sexualitet. Sexualitet kanske inte är så viktigt, men könsidentitet är. Jag är en av de personer som inte har kommit ut till klassen ännu, och det känns hemskt. Jag skulle dock aldrig kunna berätta det utan en lärares stöd och hjälp. Jag tycker att man borde undervisa mer om transpersoner och lära eleverna vad som är rätt och fel när det kommer till det ämnet. Att bli kallad för ett dött namn dagarna i ända hjälper inte riktigt. Hjälp våra unga transpersoner! Tack. Tack för dina synpunkter! De är väldigt viktiga och bra saker du skriver om. Vissa saker, som könsneutrala toaletter och omklädningsrum är fysiska saker som hade kunnat ändras ganska snabbt. Dessa skickar vi vidare till skolornas rektorer. Det andra du skriver om är strukturella problem som självklart måste ändras. Alla ska kunna trivas på våra skolor och känna sig trygga. Det hade kunnat genomföras genom samtal, workshops och att vi aktivt arbetar med skolans värdegrunder. Vi tar allt detta till oss och kommer se till att det händer grejer! Om du hade känt dig bekväm i att ta kontakt med oss (din anonymitet bibehålls självklart) så får du gärna titta in under fliken "kontakter" och maila till Terese eller Alexandra. Dina åsikter hade varit väldigt bra och nyttiga för oss!

5 11-nov Tävlingsbidrag: Prata om mobbning i skolan Jag tycker att men ska ha ett råd på skolan som pratar om mobbning i klasserna och visar små filmer och har dagar där man blandas i grupper alla pä skolan och gör olika saker tex armband måla nån vägg. Aå man lär känna alla på skolan också det ska helst vara en från varje klass eller så det kvittar man ska också prata om vad mobbning kan leda till. Detta är ett bidrag i tävlingen och skickas vidare efter tävlingen är avslutad 11-nov Tävlingsbidrag: Specialkost utan läkarintyg Jag tycker att man ska kunna få special kost som t.ex glutenfritt och laktos fritt utan att behöva läkar intyg och att behöva ta prover etc. Vet man att man inte mår bra av att äta gluten eller laktos så tycker jag att man ska få det ändå. Detta är ett bidrag i tävlingen och skickas vidare efter tävlingen är avslutad 11-nov Tävlingsbidrag: Köpcentrum i Ystad Jag tycker att vi ska få ett köpcentrum som man kan shoppa i här i Ystad. Detta är ett bidrag i tävlingen och skickas vidare efter tävlingen är avslutad 11-nov Tävlingsbidrag: Satsa på E-sport i Ystad Man har redan börjat satsa stort på e-sport i andra städer i Sverige och jag tycker Ystad också ska göra det. Hur kan vara upp till er men ha lite mer lan skulle vara kul. Ha skolturneringar där skolorna tar ut dem bästa och möter andra skolor. Ha series där hemmalag möts precis som en vanlig fotbollsserie. Kanske klubbar startar föreningar som Ystad If, Köpingebro If där klubbarna möts i serien. Det hade varit kul och ett stort steg för esporten. Kanske man kan skaffa esportgymnasie i Skåne i framtiden också om vi öppnar ögonen för esport. Detta är ett bidrag i tävlingen och skickas vidare efter tävlingen är avslutad 14-nov För lite bad (2 förslag) Förslag 1 Hej jag tycker att det är för lite bad i skolan denna tarmin badar vi bara en gång Förslag 2För lite bad i skolan åker bara en till två gånger per termin. Kul att ni använder appen! Vad tråkigt att ni badar för lite. Det är lite svårt för oss att veta vem vi ska skicka vidare era synpunkter till då ni inte skriver vilka skolor ni går på. Så skicka gärna in igen med skolans namn så kan vi kontakta era rektorer!

6 14-nov Skatepark i Köpingebro Skatepark i köpingebro (över 12 i mitt kvarter kikar) Tack för ett bra förslag! Skatepark är något som är väldigt eftertraktat. Det är ett ganska stort projekt som tar tid att genomföra. Vi skickar vidare förslaget till Ungdomsfullmäktiges Samhällsbyggnadsgrupp. Det är också en idé att skriva in ett medborgarförslag till Ystad kommun där man skriver om skatepark. Hur man gör ett medborgarförslag kan man se på hemsidan eller så kan du fråga en lärare om hjälp. 14-nov Ishall i Ystad En ishall i ystad att spela hockey i Tack för ditt förslag! Det är väldigt många som önskar en ishall. Det är dock svårt att genomföra då det måste finnas en stor avsatt plats till det och det kostar väldigt mycket pengar att hålla igång en ishall. Därför är det ett projekt som ligger en bit fram i tiden. 14-nov Nytt lusthus i Köpingebro Vi på köpingebro skola vill ha ett nytt lusthus! Hej! Vad bra att ni skickat in ert förslag! När nya saker ska byggas behövs det en del planering och budget. Vi skickar vidare ert förslag till Ungdomsfullmäktiges Samhällsbyggnads grupp så det kan diskutera ert förslag! 14-nov Snabbkörande sopbilar Där jag bor, kör sopbilarna jättefort. Hade det gått ännu fortare hade de vält över våt hus. Kan ni göra något åt detta? Tack.Jag bor på Morotsgatan i Ystad så vet ni var det är. Hej! Roligt att du hör av dig! Det låter ju inte alls bra att du känner dig osäker när sopbilarna kör förbi. Vi skickar ditt meddelande till Catarina Göransson som är renhållningschef i Ystad kommun och återkommer när vi fått svar! 14-nov Spa i Köpingebro Spa i köpingebro Tack för ditt förslag! Tyvärr är det inte så mycket vi i kommunen kan göra för att få ett Spa i Köpingebro. Det måste komma någon som är intresserad av att starta upp ett Spa som hittar lämplig byggnad att ha det i. Vi som jobbar på kommunen kan inte starta ett Spa.

7 17-nov Bättre ungdomens hus i Köpingebro Kan vi inte ha en bättre ungdomenshus i köpingebro Hej vår Ungdomens hus i Köpingebro väldigt litet och gammalt det hade varit kul om vi hade fått större hus. Hej! Tack för era åsikter! Ungdomens Hus är en bra mötesplats och vi vill att den ska fungera utifrån era behov. Vi skickar vidare era förslag till Patrick Kronvall som är ansvarig för Ungdomens Hus och mötesplatserna i Ystad kommun 17-nov BMX-park i Nybrostrand Gör en bmx park i Nybrostrand Tyvärr finns inte möjligheten att för tillfället finansiera en BMX-park i Köpingebro. Kommunens budget räcker helt enkelt inte till. Om ni är en grupp BMX-åkare som gärna skulle vilja ha en BMX-park i Köpingebro föreslår vi att ni bildar en förening och sen skriver ett medborgarförslag. När någon skickar in ett medborgarförslag lyfts frågan till politiken som sen utser någon som arbetar på kommunen som kollar närmre på möjligheten att genomföra förslaget. / Erik Green, Fritidskonsulent 17-nov Gratis busskort utanför Ystad Jag tycker att dom som bor utanför Ystads kommun ska få ett gratis busskort till skolan precis som dom i Ystad. Tack för ditt förslag! Vi tolkar det som att du menar de elever som går på en skola i Ystad kommun men är bosatt i någon annan kommun. Om det redan finns skola i den kommunen du bor på men väljer att gå i en annan kommun täcks du tyvärr inte in av skolskjutsen. Då får du istället betalar resorna till och från skolan själv.

8 21-nov Inga krig. Inga krig. Tack för ett fantastiskt förslag! Vi på Ystad kommun håller med dig om att det inte ska finnas några krig. När det händer mycket oroliga saker i världen kan man lätt känna sig rädd för att kriget ska komma närmre. Om man vill kan man prata med en kurator eller lärare att man tänker på sådana saker, det är många som gör det. Det kommer förhoppningsvis aldrig komma något krig till Sverige (vi har inte har krig på över 200 år!) och vi vill att ingen i världen ska få behöva uppleva krig alls. 22-nov Parkering på Ystad Arena gör bättre parkering på Ystad Arena. Kul att du använder appen! Det är fortfarande mycket som är på gång runt Arenan fortfarande. Det kommer bli bättre parkering snart då det fortfarande byggnation som pågår. Så snart blir det lättare att parkera! Mer tid i matsalen Mer tid att äta lunch jag går på edvinshemskolan Hej! Tack för att du använder appen! Om ni har ont om tid att äta är det inte alls bra! Kolla upp vilka elever som sitter i matrådet och be dem att ta upp det där. Vi skickar också vidare ditt förslag till din rektor. Större glas på Västervångsskolan Större glas på Västervångsskolan Kul att du använder appen! När vi besökte Västersvångskolan såg vi att många att många använde två glas åt gången, säkert för att de är lite för små. Vi skickar vidare ditt förslag till Marie Balksäter som är chef på kostenheten så kan den här åsikten tas in vid nästa inköp till matsalen! Saft till maten på Västervång Saft till maten på Västervång Tack för ditt förslag! Enligt skollagen ska alla måltider i skolan vara näringsriktiga, det innebär att vi inte kan servera saft i förskolor och skolor. Det är helt enkelt för onyttigt! Med vänlig hälsning Alexandra Hansson, Folkhälsostrateg

9 För lite klätterställningar på Edvinshem Hej jag hterer Gustaf på min skola tycker jag att det inte är så många lekstelningar, det är knappt några als, jag går på Edvindshemkolan i Havet 3 Hej Gustaf! Tack för förslag! Prata med din klass och skolkamraterna. Ta fram ett förslag på vad ni saknar. Skicka det till katarina.anker-kofoed@ystad.se Med vänlig hälsning Katarina Pizza till lunch Kan man få pizza nån gång? / Med vänlig hälsning, västervång Roligt att du använder appen! Pizza brukar vara en favorit Vi skickar vidare ditt förslag till Marie Balksäter som är kostchef på Ystad kommun. Mer fisk, kycklingspett, tacos och köttfärssås. Bättre mat PLS mer västerhavs fisk och kyckling spett och mer än bara 2 kyckling spett mer tacos och spagetti köttfärssås. Tack Ängaskolan Tack för din synpunkter! När vi kikar i matsedeln ser vi att ni haft både tacobuffé och tacogratäng den här terminen. Det kan vara svårt att få ihop en matsedel där alla får sina favoriter ofta. Vissa tycker inte om det andra gillar och skulle kanske inte alls vilja ha det fler gånger. Men att önska en speciell sorts mat är självklart något som ska tas upp! Kolla vem som sitter i matrådet på din skola och be dem ta upp det där. Vi skickar också vidare ditt förslag till din rektor. Lampa vid Nybrostrand Östra Hej! Jag tycker att man borde sätta upp lampor vid busshållplatsen Nybrostrand Östra. Tidigt på morgnarna är där väldigt mörkt och därför svårt för busschaufförerna att se. Längre in i Nybrostrand finns det busshållplats med ordentligt lyse så det skulle varit väldigt hjälpsamt och mycket säkrare om man kunde inskaffa det vid Nybrostrand östra också. Tack för ett bra förslag! Som du skriver är det väldigt osäker att behöva stå på en oupplyst plats när man väntar på bussen. Vi skickar vidare ditt förslag till Tobias Gustafsson och om är gatu- och trafikingenjör på Ystad kommun. Bättre väg till Köpingebroskolan Köpingebroskola bättre väg till skolan Roligt att du använder appen! I ditt förslag är det lite svårt att veta precis vilken väg du menar. Är det en gång- och cykelväg? Eller en som bilar kör på? Vilken väg menar du? Skriva jättegärna in igen med en tydligare beskrivning så kan vi skicka vidare den till Tobias Gustafsson som är gatuoch trafikingenjör i Ystad!

10 Cykelväg till Köpingebro Cykelväg från storaköpinge till köpingebro. Mobiler i skolan Förslag 1 Mobilerna under skolats på köpingebroskolan Förslag Mobiler under hela skoldagarängaskolan Förslag 3 Få ha mobil på lektionerna. Förslag 4 Man borde få ha mobiler på rasten men om någon skriver något taskigt få de barnen inte ha sin mobil mer. Dans för alla årskurser Jag vill att alla årskurser ska besöka studio danza så att man får en bättre bild av dans Roligare lekplats Förslag 1: Roligare lekplats i Nybrostrand. Förslag 2 Gör om den gamla lekplatsen i Nybrostrand så även vi som är äldre kan vara där. Runigen i Nybrostrand Något roligt i Runigen i Nybrostrand Hej! Tack för ett bra förslag! Vi skickar vidare ditt förslag till Tobias Gustafsson som är gatu- och trafikingenjör i Ystad så får du ett svar av honom! Kul att ni använder appen! Det var för ett tag sen en omröstning i appen angående mobilanvändade i skolan. Det var väldigt tydligt att ni inte ville ha något mobilförbud. Det ville inte heller politikerna, så det ser inte ut att bli något mobilförbud på Ystads skolor. Det är dock lite olika regler från skola till och skola och ibland klass till klass. Om ni inte är nöjda med de bestämmelser som finns nu så rekommenderar vi att ni tar upp det med läraren eller i elevrådet. Om ni pratar ihop er innan och kommer med ett förslag ni tycker är bra så kommer det säkert funka! Tack för ditt förslag! Just nu pågår en omröstning i appen om just vilken sorts kultur man vill ha mer av i skolan. Ett tips är att gå in där och rösta och se till så att kompisarna röstar! Hej! Tack för ditt förslag! Om ni skriver ett förslag på saker ni skulle vilja ha till lekplatsen så kan ni skicka det till katarina.anker-kofoed@ystad.se så kommer hon kunna se vad som är möjligt att göra! Roligt att du hör av dig! Vi har tyvärr lite dålig koll på vad som är "runigen" i Nybrostrand. Så det är svårt för oss att veta vad vi ska göra! Skicka jättegärna in igen och berätta var platsen är och om det är något särskilt kul som du skulle vilja ha där!

11 Orientering i Ystad Större satsning på orienteringen i ystad Kul att du skickat in din synpunkt! Det finns en aktiv orienteringsklubb i Ystad. De går att nå på Om det är något specifikt du menar att vi borde satsa på, t.ex. lokaler, utrustning eller att ha det mer på gympalektionerna så skriva gärna in igen så kan vi ta hand om det bättre då! Lekland Ett lekland i Ystad Hej! Kul att du hör av dig! Att starta ett lekland är något ett företag gör, det är inte något kommunen startar själva. Om det är någon som är intresserad av att starta ett lekland som kommer till kommunen kommer vi rapportera om det! Bio för femmorna Jag tycker att alla i klass 5 ska få gå på bio en gång i femman och klassen ska få välja film Lan på en skola Jag tycker att man kan ha lan på en skola i Ystad och spela minecraft eller vilket spel som man vill men det finns också ninjat och man lär sig saker när man spelar Hej! Tack för ditt förslag! Just nu pågår det en omröstning i appen om vilken sorts kultur man vill ha mer av i skolan. Där är just film ett av alternativen! Vårt tips är att gå in och rösta där! Roligt förslag! Att ha LAN är en väldigt rolig och populär aktivitet. KFUM i Ystad har LAN en gång i månaden. Du kan läsa mer om det på deras sida Vi skickar också vidare ditt förslag till Erik Green som är fritidskonsulent på Ystad kommun. Tjockmattor till Ängaskolan Fler tjock mattor på idrotten/ängaskolan Skoj att du använder dig av appen! Att köpa in fler tjockmattor till idrottshallen är något rektorn bestämmer över. Så vi skickar ditt förslag till din rektor Eva så får hon svara!

12 Bygga ut Ystad Bygga ut ystad Hej! Kul att du använder appen! Ystad håller på att byggas ut för fullt! Det är många besluts som tas om nya hus som kommer börja byggas på när som helst. Ibland kan det vara svårt att få uppfattning om allt som är på gång, man sitter ju inte själv på mötena. Om du går in på ystad.se och söker på "Staden Ystad år 2030" så kan du där se kartor och bilder på hur det är tänkt att Ystad ska se ut 2030, alltså om 14 år. Det är mycket som kommer vara nybyggt och ombyggt då!

Datum Rubrik Inlämnat forslag Svar

Datum Rubrik Inlämnat forslag Svar Datum Rubrik Inlämnat forslag Svar Mer grönt på skolgården Vi på Sövestads skola vill få mer grönt på skolgården Jättekul!!! Fundera ut ett förslag hur er skolgård kan göras grönare. Ta kontakt med er

Läs mer

Vad svarade eleverna?

Vad svarade eleverna? Vad tycker eleverna om sina skolor? Vad svarade eleverna? Tjej 78 50 % Kille73 47 % Vill inte svara 8 5 % Vad är det bästa med din skola? att man känner alla. maten och att fröknarna har tid med en bra

Läs mer

4 Uppföljning från föregående möte angående matsalen, representant från matsalen är inbjuden.

4 Uppföljning från föregående möte angående matsalen, representant från matsalen är inbjuden. Elevråd 2014-10-08 Dagordning 1 Mötets öppnande 2 Val av justerare Sanna och Agnes 3 Godkännande av dagordning 4 Uppföljning från föregående möte angående matsalen, representant från matsalen är inbjuden.

Läs mer

Bra måltider i skolan

Bra måltider i skolan Bra måltider i skolan Skolmaten i Kungsbacka kommun LÄR DIG MER OM SKOLMATEN I KUNGSBACKA KOMMUN kungsbacka.se/skolmaten Inledning Vad innehåller skolmaten i Kungsbacka kommun och hur planerar vi skolmenyn?

Läs mer

Det här vill Uppsalas femmor ändra på

Det här vill Uppsalas femmor ändra på Barnombudet i Uppsala län Drottninggatan 8 753 10 Uppsala www.boiu.se boiu@boiu.se 018 69 44 99 Uppsala, oktober 2017 Det här vill Uppsalas femmor ändra på Under tre veckor i början av höstterminen 2017

Läs mer

Protokoll för Ungdomsfullmäktiges sammanträde 5/3-2013

Protokoll för Ungdomsfullmäktiges sammanträde 5/3-2013 Protokoll för Ungdomsfullmäktiges sammanträde 5/3-2013 1. Ordförande David Ohlin öppnade mötet. 2. Sekreterare Josefin Hansen tog närvarorapporteringen. 3. Ordförande David Ohlin redovisade föregående

Läs mer

Protokoll för Ungdomsfullmäktiges sammanträde 15/5-2013

Protokoll för Ungdomsfullmäktiges sammanträde 15/5-2013 Protokoll för Ungdomsfullmäktiges sammanträde 15/5-2013 1. Ordförande David Ohlin öppnade mötet och meddelar att Löderup skola ej kan närvara på dagens möte samt dessutom avsagt sig från att söka pengar

Läs mer

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN:

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: 978-91-47-11782-6 Här finns extra uppgifter till vare kapitel i boken. Alla dessa övningar är muntliga. Gör uppgifterna i par. I uppgifterna övar ni samma

Läs mer

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 2018 Hur mår du? Anledningen till att vi gör den här undersökningen är att vi vill få kunskap om ungas hälsa och levnadsvanor. Alla elever i årskurserna

Läs mer

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Det utmärkta matrådet! Så påverkar du maten på din skola Det här är ett matråd Varje skola

Läs mer

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Hur mår du? Anledningen till att vi gör den här undersökningen är att vi vill få kunskap om ungas hälsa och levnadsvanor. Alla elever i årskurserna 5,

Läs mer

Bekräfta att ni kommer!

Bekräfta att ni kommer! Kulturgarantin för barn och unga i Ystad garanterar att alla barn som fyllt fyra 4 år till och med årskurs 9 inom förskola och grundskola, skall få vara med om minst en kulturupplevelse per läsår. I detta

Läs mer

Kosten kort och gott

Kosten kort och gott Kosten kort och gott En broschyr från kostenheten Reviderad december 2011 Bra mat i förskolan och skolan är betydelsefullt för att barnen ska orka med hela dagen på förskolan och för elevernas prestationer

Läs mer

Liv och hälsa ung Särskolan 2017

Liv och hälsa ung Särskolan 2017 Liv och hälsa ung Särskolan 2017 Att vara i särklass En undersökning om ungas hälsa, livsvillkor och levnadsvanor Kortversion 1 Innehåll Inledning 2 Om Liv och hälsa ung 3 Förklaring till vanliga ord i

Läs mer

Förbättringsförslag från elever i årskurs 5 i Uppsala

Förbättringsförslag från elever i årskurs 5 i Uppsala Barnombudet i Uppsala län Drottninggatan 8 753 10 Uppsala www.boiu.se boiu@boiu.se 018 69 44 99 Förbättringsförslag från elever i årskurs 5 i Uppsala Under augusti och början av september besökte vi 14

Läs mer

Brandbergen tar klivet in i framtiden. En enkätstudie av ungdomars syn på Brandbergen, gjord på elever i 6-9 på Brandbergsskolan.

Brandbergen tar klivet in i framtiden. En enkätstudie av ungdomars syn på Brandbergen, gjord på elever i 6-9 på Brandbergsskolan. Brandbergen tar klivet in i framtiden En enkätstudie av ungdomars syn på Brandbergen, gjord på elever i 6-9 på Brandbergsskolan. Undersökningen gjordes i november 2014 av Arvsfondsprojektet Speak app.

Läs mer

Samråd 17/9-13. Christian Burgi, skolrestaurangchef Maria Robling, biträdande rektor Kicki Holmgren-Larsson,rektor

Samråd 17/9-13. Christian Burgi, skolrestaurangchef Maria Robling, biträdande rektor Kicki Holmgren-Larsson,rektor Samråd 17/9-13 Närvarande Anna Tengelin Skoog 2d 5b Camilla Selin 2c 4c Madeleine Larsson 1c 3b Sam Silverstein 3b Anna-Karin Sällemark 2c Johanna Frank 2c 3c Jimmy Säll 1c 4c Therese Kjellin 1c Laura

Läs mer

Frågor och svar med politiker och Ungdomsrådet i Sjöbo Gydarp, 7 oktober 2010

Frågor och svar med politiker och Ungdomsrådet i Sjöbo Gydarp, 7 oktober 2010 Frågor och svar med politiker och Ungdomsrådet i Sjöbo Gydarp, 7 oktober 2010 Representanter från partierna var: Sjöbopartiet: Roger Karlsson och Carina Jönsson Moderaterna: Kent-Ivan Andersson (ordförande

Läs mer

INTERVJU MED REKTORN SUSANE DIBECK

INTERVJU MED REKTORN SUSANE DIBECK INTERVJU MED REKTORN SUSANE DIBECK - Hur är det att jobba som rektorn? Det är roligt att jobba som rektorn på en skola för att jag gillar att jobba med elever. - Vad är det du gör som rektorn, vad är ditt

Läs mer

Hälsoenkät för ungdomar i årskurs 4, Norrbotten

Hälsoenkät för ungdomar i årskurs 4, Norrbotten Hälsoenkät för ungdomar i årskurs 4, Norrbotten Namn och personnummer: Detta fyller skolsköterskan i: Datum för hälsosamtalet: Skola: Längd:...cm Vikt:...kg BMI: Kön: ARBETSMILJÖ Sätt ett kryss i rutan

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MATRÅD 6 OKTOBER 2015

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MATRÅD 6 OKTOBER 2015 MINNESANTECKNINGAR FRÅN MATRÅD 6 OKTOBER 2015 Närvarande: Mohamed Al-Abdulla, NA15B Andréas Mauritzon, IVH Sara Kronholm, SMHP Martyna Gajewska, ES14B Johnny Wärnlund, VO14 Filippa Rosengren, ES13D Rula

Läs mer

Ungdomsfullmäktige 3 mars 2015

Ungdomsfullmäktige 3 mars 2015 Ungdomsfullmäktige 3 mars 2015 Mingel med politiker och poliser vid årets första möte Vilken uppslutning det var vid årets första ungdomsfullmäktige den 3 mars! Som vanligt minglade elever, lärare, samordnare

Läs mer

Protokoll Ungdomsfullmäktige 4 december 2018

Protokoll Ungdomsfullmäktige 4 december 2018 Protokoll Ungdomsfullmäktige 4 december 2018 1.Ordförande William Schmatz öppnade mötet och välkomnade alla ledamöter och åhörare. 2. Sekreterare Tristan Farkas tog närvarokontroll och följande ledamöter

Läs mer

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn:

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna rak ordföljd. Subjektet är först. Verbet är alltid på andra plats. Subjekt Verb Objekt Zlatan spelar fotboll.

Läs mer

Utvärdering/sammanställning av UM Lönnens utåtriktade arbete läsåret 09/10

Utvärdering/sammanställning av UM Lönnens utåtriktade arbete läsåret 09/10 Utvärdering/sammanställning av UM Lönnens utåtriktade arbete läsåret 9/ Grundskolor Ungdomsmottagningen Lönnen gör inför varje ny termin ett utskick till 19 grundskolor där vi erbjuder deras elever (i

Läs mer

fungerar, något som rönte uppskattning bland de församlade ungdomarna.

fungerar, något som rönte uppskattning bland de församlade ungdomarna. Det var dags att öppna Ungdomsfullmäktiges första vårmöte, och Alex, Evelina och Adrian i presidiet fullgjorde sitt uppdrag som vanligt på bästa vis, med att gå igenom dagordningen, välkomna fyra nya ungdomar,

Läs mer

Hej! Att tänka på innan du börjar:

Hej! Att tänka på innan du börjar: Årskurs 5 2014 Hej! Det här är ett häfte med frågor om hur du mår och hur du har det i skolan, hemma och på fritiden. Undersökningen genomförs av Landstinget Sörmland och resultaten används för att förbättra

Läs mer

Meny för Avesta kommuns för förskolor Vårterminen 2016

Meny för Avesta kommuns för förskolor Vårterminen 2016 BILDNINGFÖRVALTNING/KOSTENHETEN Meny för Avesta kommuns för förskolor Vårterminen 2016 Vecka 1 7 januari -8 januari 2015 Torsdag Potatis och rotsaksgratäng med kyckling Vecka 2 11 januari 15 januari 2016

Läs mer

Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden

Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden 1(5) PM Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden 2013-09-10 2(5) Dialog om Ursviks västra delar NAI Svefa och Sundbybergs kommun träffade elevråden och pratade om Ursvik idag

Läs mer

Ungdomsfullmäktige 2013/2014

Ungdomsfullmäktige 2013/2014 Ungdomsfullmäktige 2013/2014 Ungdomsfullmäktiges presidium 2013/2014. Från vänster: Winston Söderberg (vice ordförande), David Ohlin (ordförande), Sara Kristiansson (sekreterare) och Mohammad Omran (vice

Läs mer

Hälsoenkät för ungdomar i årskurs 7, Norrbotten

Hälsoenkät för ungdomar i årskurs 7, Norrbotten Hälsoenkät för ungdomar i årskurs 7, Norrbotten Namn och personnummer: Detta fyller skolsköterskan i: Datum för hälsosamtalet: Skola: Längd:...cm Vikt:...kg BMI: Kön: ARBETSMILJÖ Sätt ett kryss i rutan

Läs mer

Måltiderna i förskolan och skolan och hur vi ska göra dem bättre

Måltiderna i förskolan och skolan och hur vi ska göra dem bättre Måltiderna i förskolan och skolan och hur vi ska göra dem bättre Måltiden har betydelse Våra måltider har stor betydelse. Det är säkert alla överens om. Näringsriktig mat ger energi och hälsa. God och

Läs mer

På grund av bildrättigheter är vissa bilder borttagna i presentationen FUTURE KITCHEN Lockar ny arbetskraft till offentliga kök 1 Väl

På grund av bildrättigheter är vissa bilder borttagna i presentationen FUTURE KITCHEN Lockar ny arbetskraft till offentliga kök 1 Väl På grund av bildrättigheter är vissa bilder borttagna i presentationen FUTURE KITCHEN 2018 -Lockar ny arbetskraft till offentliga kök 1 Välkommen till Future Kitchen Du får erfarenhet av hur det är att

Läs mer

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 8

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 8 Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 8 Hur mår du? Anledningen till att vi gör den här undersökningen är att vi vill få kunskap om ungas hälsa och levnadsvanor. Alla elever i årskurserna 5,

Läs mer

Röster från kvinnor 40-49 år

Röster från kvinnor 40-49 år OP 2010 Röster från kvinnor 40-49 år 1. Hur skulle du vilja förbättra miljön i Sandvikens kommuns olika centrum? Ta tillbaka hundskatten så vi slipper gå i hundskit i stadsparken och på trottoarerna. Då

Läs mer

Dokumentation från elevforum 9 februari 2018

Dokumentation från elevforum 9 februari 2018 Dokumentation från elevforum 9 februari 2018 Vi jobbade med Noras platsvarumärke. Först Nora tio i topp, prio 1 i varje grupp: Föreningslivet Tryggt Sjön Noramarken Ön Sportaktiviteter Sommarstad Natur

Läs mer

KOST och KROPP. Vilka ämnen ger oss våran energi? Namn

KOST och KROPP. Vilka ämnen ger oss våran energi? Namn KOST och KROPP Namn För att en bil skall kunna köra behöver den energi. Denna energi får bilen från bensinen. Skulle bensinen ta slut så stannar bilen till dess att man tankar igen. Likadant är det med

Läs mer

Protokoll Ungdomsfullmäktige 7 mars 2019

Protokoll Ungdomsfullmäktige 7 mars 2019 Protokoll Ungdomsfullmäktige 7 mars 2019 1. Vice ordföranden Klara Karlsson öppnade mötet och välkomnade alla ledamöter och åhörare. 2. Vice sekreterare Alexandra Piper tog närvarokontroll. Inga närvarande

Läs mer

Vad är Verdandi? utbildningsmaterial MEDLEMS- UTBILDNING FÖR BARN OCH UNGDOMAR

Vad är Verdandi? utbildningsmaterial MEDLEMS- UTBILDNING FÖR BARN OCH UNGDOMAR Vad är Verdandi? utbildningsmaterial MEDLEMS- UTBILDNING FÖR BARN OCH UNGDOMAR 2 VAD ÄR VERDANDI? VAD ÄR VERDANDI? 3 TRÄFF 1 Medlemsutbildning för barn och ungdomar Detta är en version av förbundets medlemsutbildning

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum 429, 2013-04-18, kl. 08:30-12:00

Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum 429, 2013-04-18, kl. 08:30-12:00 1 (5) Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum 429, 2013-04-18, kl. 08:30-12:00 Närvarande: Frånvarande: Eva Kullenberg (FP) Åsa Larsson (S) Gudrun Rhodén (SD) Sven-Erik Paulsson (SD) Nils-Göran Gisslén

Läs mer

Monica Holm Verksamhetsutvecklare monica.holm@ostersund.se. Evonne Kjellsdotter Mattsson Kostchef evonne.k.mattsson@ostersund.se

Monica Holm Verksamhetsutvecklare monica.holm@ostersund.se. Evonne Kjellsdotter Mattsson Kostchef evonne.k.mattsson@ostersund.se Monica Holm Verksamhetsutvecklare monica.holm@ostersund.se Evonne Kjellsdotter Mattsson Kostchef evonne.k.mattsson@ostersund.se Vi ska laga och servera god mat till växande barn & ungdomar som ska orka

Läs mer

Protokoll för Ungdomsfullmäktiges sammanträde 21 maj 2014. 1. Mötet öppnades av ordförande David Ohlin

Protokoll för Ungdomsfullmäktiges sammanträde 21 maj 2014. 1. Mötet öppnades av ordförande David Ohlin Protokoll för Ungdomsfullmäktiges sammanträde 21 maj 2014 1. Mötet öppnades av ordförande David Ohlin 2. Närvarorapportering genomfördes av sekreterare Sara Kristiansson 3. Caroline Axrud och Mohammad

Läs mer

Skolmåltider gymnasiet 2014. Standardrapport

Skolmåltider gymnasiet 2014. Standardrapport Skolmåltider gymnasiet 2014 Standardrapport Åbyskolan/Tegelbrukskolan 77,1% 189 Flygtekniska 22,9% 56 Svarande 245 Kille 54,5% 132 Tjej 45,5% 110 Svarande 242 Mycket nöjd 37,1% 91 Nöjd 46,9% 115 Varken

Läs mer

Måltiden ett gemensamt uppdrag

Måltiden ett gemensamt uppdrag Måltiden ett gemensamt uppdrag Föreläsning av Anders Söderberg Minnesanteckningar chefsforum EU-projekt MEDEL 8 mars 2012, Villa Belparc Anders inledde med att beskriva sin karriär från matvägrare i grundskolan

Läs mer

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport Fritidsenkät 2014 Åk 5 och 8 Standardrapport Årskurs 5 56,4% 248 Årskurs 8 43,6% 192 Svarande 440 Inget svar 6 Kille 50,9% 227 Tjej 48,2% 215 Bor i Ljungby 59% 263 Bor utanför Ljungby 40,6% 181 Svarande

Läs mer

Lidköping, Sockerbruket 071109

Lidköping, Sockerbruket 071109 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Lidköping,

Läs mer

Välkommen till U

Välkommen till U Välkommen till U-12 2019-03-23 Ishallar Här kommer lite information om de olika hallarna där matcherna skall spelas. Tänk på att klä er varmt och efter väderleken. 3 4 Mimer Hallen: Inomhusrink /träningshall

Läs mer

Några härliga bilder från hälsovandringen

Några härliga bilder från hälsovandringen September 2018 Sandared Rektorn har ordet Över en månad har gått sedan skolstart och vi har redan hunnit med en massa aktiviteter. Fritids har börjat med sina kurser och även simning för de äldre barnen.

Läs mer

Sammanställning av workshop för Idéverkstaden 21 februari 2017, kl

Sammanställning av workshop för Idéverkstaden 21 februari 2017, kl Sammanställning av workshop för Idéverkstaden 21 februari 2017, kl 16-18 Deltagare: 16 personer, varav 9 killar, 7 tjejer Ålder: 15-19 år Workshopledare: Karin Andersson & Johanna Bratel, Disorder Deltagare

Läs mer

Kostpolicy. För Skola, Fritidshem och Förskola inom Essunga kommun

Kostpolicy. För Skola, Fritidshem och Förskola inom Essunga kommun Kostpolicy För Skola, Fritidshem och Förskola inom Essunga kommun Dokumenttyp Fastställd Detta dokument gäller för Giltighetstid Dokumentansvarig Diarienummer Policy 2015-06-08 41 Utbildningsnämnden Tillsvidare

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

Hälsofrågor i årskurs 4

Hälsofrågor i årskurs 4 Elevhälsoenkät Norrbotten Läsår 2018/2019 Hälsofrågor i årskurs 4 Namn: Personnummer: Mobilnummer: Längd: Skola: Klass: Vikt: Frågorna i den här enkäten handlar om din hälsa och dina levnadsvanor. Det

Läs mer

1. Gillar du att vara på fritidshemmet? JA 167 NEJ 1 IBLAND 25 VET EJ 3

1. Gillar du att vara på fritidshemmet? JA 167 NEJ 1 IBLAND 25 VET EJ 3 Hej barn, Nu har vi några frågor till dig som är mellan 5-12 år för att se vad du tycker om fritidshemmet på Sandaredskolan (Rydet & Viken). Om du svarar hjälper du oss på fritidshemmet att bli ännu bättre

Läs mer

Att tänka på innan du börjar:

Att tänka på innan du börjar: Årskurs 7 2014 Hej! Det här är ett häfte med frågor om hur du mår och hur du har det i skolan, hemma och på fritiden. Undersökningen genomförs av Landstinget Sörmland och resultaten används för att förbättra

Läs mer

Kostpolicy För skola, fritidshem och förskola inom Essunga kommun

Kostpolicy För skola, fritidshem och förskola inom Essunga kommun Kostpolicy För skola, fritidshem och förskola inom Essunga kommun Dokumenttyp Reviderad Fastställd Policy Av utbildningsnämnden 2019-04-29, 31 Av utbildningsnämnden 2015-06-08, 41 Detta dokument gäller

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2016 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun Efter feriearbetet sommaren 2016 gjorde vi en enkätundersökning bland ungdomarna. Vi ville ta reda

Läs mer

HÄLSOFRÅGOR I GYMNASIET ÅR 1

HÄLSOFRÅGOR I GYMNASIET ÅR 1 Elevhälsoenkät Västerbotten HÄLSOFRÅGOR I GYMNASIET ÅR 1 Namn: Personnummer: Detta fyller skolsköterskan i: Datum: Längd: (cm) Vikt: (kg) Svaren på hälsofrågorna används i hälsosamtalet med skolsköterskan.

Läs mer

RESULTAT AV DIALOGER Parlamentarisk grupp, Sundbyberg Elever

RESULTAT AV DIALOGER Parlamentarisk grupp, Sundbyberg Elever RESULTAT AV DIALOGER Parlamentarisk grupp, Sundbyberg Elever 2014-04-11 1 ARBETSMILJÖ (FYSISK OCH SOCIAL) Fräscha och fina toaletter. Fräschare och vackrare toaletter Renare toaletter Renovera toaletterna

Läs mer

En hållbarhetsredovisning

En hållbarhetsredovisning En redovisning för kommande generationer En hållbarhetsredovisning Hållbarhetsredovisning INNEHÅLLSFÖRTECKNING Vårt löfte 3 Introduktion Gavlia 4-5 Förmånscyklar 6-7 Fordon 8-9 Solcellsparkering 10-11

Läs mer

... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER ...

... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER ... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER 1 Vi på Kung Saga gymnasium har som mål att arbeta med att ni elever ska få en bra förberedelse för ert vuxenliv, det tycker vi är det viktigaste. Andra mål som vi arbetar

Läs mer

https://websurvey.textalk.se/se/report.php?reportid=30570

https://websurvey.textalk.se/se/report.php?reportid=30570 Page of 7-, tjejer Antal tagare i enkäten 87 Antal tagare som beat enkäten 8 Antal erhållna enkät. Vilket skolår går du i? Antal på frågan () År 7 6,% () År 8 7 () År 8,%. Antal på frågan 8 () a. Jag trivs

Läs mer

UGGLEPOSTEN 2011:1 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL

UGGLEPOSTEN 2011:1 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL UGGLEPOSTEN 2011:1 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL Uggleposten Exklusivt 2* intervju i detta nummer År: 2011 Nummer: 1 I det här numret: I detta nummer hedrar vi vår kära Barbro Ljungholm som snart går

Läs mer

Ungdomsforum 7 nov 2018

Ungdomsforum 7 nov 2018 Sammanställning från Ungdomsforum 7 nov 2018 Elever från Djurmoskolan, Djuråsskolan, Mockfjärdsskolan och Syrholns skola åk 6-9 deltog. Bakgrund Under många år har Gagnefs kommun arrangerat Ungdomsforum

Läs mer

Hälsofrågor i årskurs 7

Hälsofrågor i årskurs 7 Elevhälsoenkät Norrbotten Läsår 2018/2019 Hälsofrågor i årskurs 7 Namn: Personnummer: Mobilnummer: Längd: Skola: Klass: Vikt: Frågorna i den här enkäten handlar om din hälsa och dina levnadsvanor. Det

Läs mer

Organisation Kvalitet

Organisation Kvalitet 1(6) 2(6) I Svedala kommun är maten alltid viktig. Mat tillhör livets glädjeämnen och angår oss alla, den har stor betydelse ur många aspekter. Den är helt nödvändig, i rätt mängd och rätt sammansättning,

Läs mer

Min kompis har en synnedsättning

Min kompis har en synnedsättning Min kompis har en synnedsättning Jag bara måste berätta om min bästis Lova som har en synnedsättning. Jag vet ingen som kan så många roliga historier som hon. Hon verkar komma ihåg allt hon hört. Det är

Läs mer

Ungdomsfullmäktige Göteborg 07/10/17

Ungdomsfullmäktige Göteborg 07/10/17 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ungdomsfullmäktige

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26

Barn- och utbildningsnämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26 Barn- och utbildningsnämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26 Engagerade lärare och utbildade ämnesvikarier. Betygssättning av lärare. Mer information

Läs mer

Dagordning elevrådsmöte 16/ Mötet öppnas av ordföranden.

Dagordning elevrådsmöte 16/ Mötet öppnas av ordföranden. Dagordning elevrådsmöte 16/10-14 1 Mötet öppnas av ordföranden. 2 Sekreteraren frågar vilka klasser som är här: Deltagande klasser; 1a, 1b, 1c, 2-3m, 2a, 2b, 2c, 3b, 3c, 4-6e, 4a, 4b, 5b, 5c, 6a, 6b Deltagande

Läs mer

Skrivträning skriv olika sorters texter

Skrivträning skriv olika sorters texter Skrivträning skriv olika sorters texter form Regler för stor bokstav - namn - ny mening Skiljetecken - punkt - frågetecken - utropstecken - kommatecken Stycken - lämna en tom rad innehåll Det ska synas

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Dimitras resa Elevmaterial

Dimitras resa Elevmaterial Dimitras resa Elevmaterial Hej! Visste du att alla barn har rätt till en meningsfull fritid? Vi på Majblomman arbetar för att förbättra barns villkor och vi har en vision om att alla barn ska få vara med

Läs mer

Eleverna i Kallingeskolan F-6 har gjort en egen tolkning av likabehandlingsplanen

Eleverna i Kallingeskolan F-6 har gjort en egen tolkning av likabehandlingsplanen Eleverna i Kallingeskolan F-6 har gjort en egen tolkning av likabehandlingsplanen Det finns en likabehandlingsplan som gäller för barn och vuxna på Kallingeskolan och där står det saker som vi måste veta

Läs mer

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Conelia. Min skola heter Kyrkmon. Jag är 9 år. Jag har blont hår. Jag gillar att spela bandy och att rita. Min bästa vän är Wilda. Jag är mycket rädd för

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

Alkohol & droger. Vad är din bild av läget i Linköping?

Alkohol & droger. Vad är din bild av läget i Linköping? Vad är din bild av läget i Linköping? Alkohol & droger Även om man själv inte kommit i kontakt med droger eller alkohol, har de flesta någon anhörig, en kompis eller känner någon annan som har det. Vi

Läs mer

Hälsofrågor i Gymnasiet

Hälsofrågor i Gymnasiet Elevhälsoenkät Norrbotten Läsår 2018/2019 Hälsofrågor i Gymnasiet Namn: Personnummer: Mobilnummer: Längd: Skola: Klass: Vikt: Frågorna i den här enkäten handlar om din hälsa och dina levnadsvanor. Det

Läs mer

TrivselBUF_14_Grsär5 9 Svar: 9/9=100%

TrivselBUF_14_Grsär5 9 Svar: 9/9=100% TrivselBUF_4_Grsär5 9 Svar: 9/9=00% Bakgrundsfråga Jag är flicka (%) pojke 6 (67%) Bakgrundsfråga Vilken skola går du på? Aggerudsskolan Sandviksskolan Österledskolan 9 (00%) Jag trivs på min skola. Ja,

Läs mer

Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare.

Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare. Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare. Jag tycker att Daniel är Sveriges bästa lärare därför att han

Läs mer

Lässtrategier för att förstå och tolka texter samt för att anpassa läsningen efter textens form och innehåll. (SV åk 1 3)

Lässtrategier för att förstå och tolka texter samt för att anpassa läsningen efter textens form och innehåll. (SV åk 1 3) SIDAN 1 Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Det är lunch och Lea är hungrig. Hon tar fisk, potatis och gröna ärtor på sin tallrik innan hon sätter sig ner bredvid Erik. Plötsligt märker hon att Kevin och

Läs mer

Matpatrullen Sandviken

Matpatrullen Sandviken Matpatrullen Sandviken Matpatrullen har skapats av SPF Seniorerna, Gästrikland för att påverka och göra skillnad Varför är maten för äldre viktig? Mat är så mycket mer än bara näring för kroppen. Måltiden

Läs mer

Formulär för BARN 10-12 år. Det är så klart helt frivilligt att vara med. Om du inte vill svara på frågorna så kan du lämna tillbaka enkäten.

Formulär för BARN 10-12 år. Det är så klart helt frivilligt att vara med. Om du inte vill svara på frågorna så kan du lämna tillbaka enkäten. A B I S Formulär för BARN 10-12 år Det är så klart helt frivilligt att vara med. Om du inte vill svara på frågorna så kan du lämna tillbaka enkäten. Om du svarar på frågorna får du hoppa över de frågor

Läs mer

TIMSS & PIRLS Elevenkät. Årskurs 4. Skol ID: Klass ID: Elev ID: Kontrollnr: OBS! Vik och riv försiktigt! PIRLS/TIMSS Skolverket STOCKHOLM

TIMSS & PIRLS Elevenkät. Årskurs 4. Skol ID: Klass ID: Elev ID: Kontrollnr: OBS! Vik och riv försiktigt! PIRLS/TIMSS Skolverket STOCKHOLM i k Skol ID: Klass ID: Elev ID: Kontrollnr: TIMSS & PIRLS 2011 OBS! Vik och riv försiktigt! Elevenkät Årskurs 4 Skola: Elev: Klass: PIRLS/TIMSS Skolverket 106 20 STOCKHOLM IEA, 2011 BARCODE j l Instruktioner

Läs mer

Om mig 2014. Snabbrapport för grundskolans år 8 per kön

Om mig 2014. Snabbrapport för grundskolans år 8 per kön Om mig 2014 Snabbrapport för grundskolans år 8 per kön Om mig är en webbaserad enkät om ungdomars hälsa och livsstil som genomfördes för första gången under hösten 2014. Enkäten är ett samarbete mellan

Läs mer

Medborgarförslag om maten i Sala kommun

Medborgarförslag om maten i Sala kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTVRtcSEJir 24 (39) Sammanträdesdatum 2013-05-13 135 Medborgarförslag om maten i Sala kommun Dnr 2012/406 INLEDNING Medborgarförslag från Sarah Svensson. Förslagsställaren tar

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

Hur man startar en matteklubb. Karlskrona Matematikbienette 2017

Hur man startar en matteklubb. Karlskrona Matematikbienette 2017 Hur man startar en matteklubb Karlskrona Matematikbienette 2017 Valentina Chapovalova Magisterutbildning i matematik Huvudansvarig för Matteklubben på uppdrag av Uppsala kommun Egenföretagare Ordförande

Läs mer

Tänkvärt kring kalorier! 100g chips = en hel måltid! 1 liter läsk = en hel måltid! 90g choklad = en hel måltid!

Tänkvärt kring kalorier! 100g chips = en hel måltid! 1 liter läsk = en hel måltid! 90g choklad = en hel måltid! Att äta och röra sig är ett grundläggande behov hos människan. Det behövs för att vi ska förebygga sjukdom och hålla oss friska. Mat och rörelse är också en källa till glädje, njutning och social samvaro

Läs mer

Kostpolicy - för förskola och skola

Kostpolicy - för förskola och skola Kostpolicy - för förskola och skola Inledning En stor del av vår ohälsa beror på hur vi lever. En viktig förutsättning för en god hälsa är bra matvanor. Därför är det viktigt att maten håller en bra kvalitet

Läs mer

Resultat Murgårdsskolan åk 8 våren 2014

Resultat Murgårdsskolan åk 8 våren 2014 Datum 2014-04-22 Norum/Westerman-Annerborn KUN2014/90 Resultat Murgårdsskolan åk 8 våren 2014 2012 68 svarande av 82 elever, 38 flickor och 30 pojkar (enligt Procapita 15/2) dvs 83 % 2013 49 svarande av

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

TrivselBUF_14_Grsk4 6 Svar: 794/794=100%

TrivselBUF_14_Grsk4 6 Svar: 794/794=100% TrivselBUF Grsk 6 Svar: 79/79=00% Bakgrundsfråga Besvarad av: 79 (9%) Ej besvarad av: 77 (9%) Jag är flicka 95 (50%) pojke 97 (50%) Besvarad av: (0%) Ej besvarad av: 866 (00%) Link Allmän (00%) Bakgrundsfråga

Läs mer

Riktlinjer för måltider på Förskolan Blåklinten

Riktlinjer för måltider på Förskolan Blåklinten Riktlinjer för måltider på Förskolan Blåklinten Riktlinjerna är framtagna av Blåklintens styrelse i samråd med förskolechef, kostansvarig, kokerska, föräldrar och pedagoger. Mat är viktigt. Mat och måltider

Läs mer

Den magiska dörren. Författare Deni saeed

Den magiska dörren. Författare Deni saeed Den magiska dörren Författare Deni saeed Kap1 Hej jag heter Kristian. Jag är 10 år. Jag har en kompis, men han är inte riktigt min vän, jag är bara hans kompis för hans farsa är miljonär. Jag är lite rädd

Läs mer

Riktlinjer för måltider på Förskolan Blåklinten

Riktlinjer för måltider på Förskolan Blåklinten Riktlinjer för måltider på Förskolan Blåklinten Riktlinjerna är framtagna av Blåklintens styrelse i samråd med förskolechef, kostansvarig, föräldrar och pedagoger. Mat är viktigt. Mat och måltider är centrala

Läs mer

BUN 8 mars 2016 Trygghet - och Trivselenkät 2015

BUN 8 mars 2016 Trygghet - och Trivselenkät 2015 jag tycker om skolan det är jätte bra skolan också alla personalen är mycket bra och alla elever är jättebra - Elev högstadiet skolan är bra alla är snälla och det känns som en stor härlig familj ingen

Läs mer

Västerskolans matråd

Västerskolans matråd Västerskolans matråd Protokoll 17 oktober 2014 Närvarande: Tova F-1 A Maja F-1 A Tru-Edon FA Simon FB Neo FC Cornelia 1C Dag 1C Tigra Fritidsrepresentant Lukas 2A Maya K 2B Jacob 2C Elda 3A Amanda 3B Marie

Läs mer

Uppföljning rörelseglada barn

Uppföljning rörelseglada barn Bilaga 3 Uppföljning rörelseglada barn Pilotprojekt i Ystads Barn och Elevhälsa 7-8 Backaskolan, Blekeskolan, Köpingebro skola och Östraskolan Ystad kommun Kultur och utbildning Barn och Elevhälsan Kerstin

Läs mer

TrivselBUF_14_Grsk4 6

TrivselBUF_14_Grsk4 6 TrivselBUF_4_Grsk4 6 Bakgrundsfråga Besvarad av: 96 (00%) Ej besvarad av: Jag är flicka 46 (48%) pojke 50 (5%) Besvarad av: Ej besvarad av: 96 (00%) Link Allmän Bakgrundsfråga Besvarad av: 96 (00%) Ej

Läs mer