Försäkring av experimentklassade luftfartyg/byggen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Försäkring av experimentklassade luftfartyg/byggen"

Transkript

1 Försäkring av experimentklassade luftfartyg/byggen Gäller fr.o.m EAA har ett försäkringsavtal med Inter Hannover sedan mer än 10 år. EAA's medlemmar kan teckna förmånliga försäkringar för luftfartyg enligt nedan. Försäkringen administreras av EAA dit du ska vända dig med frågor samt för att teckna försäkring. Skador regleras av Inter Hannover dit du vänder dig vid eventuell skada. Nedan följer en kortfattad beskrivning av de olika försäkringsalternativen samt några ord om försäkringsbelopp och ersättningar. Försäkringen gäller i övrigt enligt generella flygförsäkringsvillkor IHGA:02 i tillämpliga delar. Om du önskar en kopia på denna så finns den för nedladdning på EAA s hemsida ( eller kontakta Kenneth Sandberg (se baksidan). EAA-försäkringens filosofi Avsikten med EAA s försäkring är att vi skall kunna få ett bra försäkringsskydd till en så låg premie som möjligt. För att uppnå detta avviker försäkringen på ett antal punkter jämfört med vanliga försäkringar. Den försäkring som vi erbjuder har en lägre premie jämfört med vanliga flygförsäkringar. Skälen till detta är: lägre skadeutfall beroende på ägandet och nyttjandet av luftfartyget annat upplägg av ersättning vid skada så liten administration som möjligt När det gäller den första punkten är det således vi själva som kan påverka premien genom att vara extra försiktiga. Personlig omsorg om materielen ger självklart en lägre skaderisk. Den andra punkten avser att det i dag är mycket kostsamt att anlita en flygverkstad för reparationsarbeten. I många fall vill ägaren själv utföra reparationsarbetet och det är då svårt att göra en rättvis skadereglering. Det är ju inte heller meningen att man skall göra en ekonomisk vinst vid en skada. Denna försäkring ger således inte samma ersättning vid skada som en konventionell flygskadeförsäkring. För att premien ska bli så låg som möjligt har administrationen minimerats. Av denna anledning har vi 12 månaders försäkringsperiod. I premien är det inräknat att det flygs mera under den varma delen av året. Det går inte att dela upp premien på flera inbetalningar. I avtalet med Inter Hannover ingår att EAA ska få ta del av den vinst som uppkommer under de år då skadorna är små. Hela återbäringen delas ut till de som förnyar försäkringen året därpå. Återbäringen tillfaller den person som är försäkringstagare, den följer ej luftfartyget. Du kan således påverka premien genom få skador! Försäkringsalternativ Det finns tre olika huvudtyper av försäkringar: kaskoförsäkring som täcker skador på luftfartyget ansvarighetsförsäkring (flygansvarsförsäkring inklusive krigsrisk som gäller gentemot tredje man samt passageraransvarsförsäkring inklusive krigsrisk avseende personskador) olycksfallsförsäkring som ger ersättning för personskador på pilot och passagerare

2 Det finns tre olika typer av kaskoförsäkring: byggförsäkring som kan tecknas under byggnation markriskförsäkring som gäller när luftfartyget står parkerat på marken full flygriskförsäkring som gäller både på marken och under flygning (OBS! Kan bara tecknas för experimentklassade luftfartyg) Nedan följer en presentation av de olika försäkringsalternativen. 1. Kaskoförsäkringar Byggförsäkring Byggförsäkring gäller för ditt projekt så länge det är under byggnad (och har gällande byggtillstånd) fram till EAA s första besiktning (dock ej vid eventuell motorkörning). Försäkringen omfattar delar och material för bygget, dock ej verktyg eller maskiner. Maximalt försäkringsbelopp är kr. Premie: Självrisk: Markriskförsäkring 0.5% av försäkringsbeloppet, dock minst 800 kr kr Gäller för ditt luftfartyg när det står på marken (så länge motorn ej är i rörelse). Maximalt försäkringsbelopp är kr. Landflygplan premie: Sjö/Amfibie premie: Självrisk: 1% av försäkringsbeloppet, dock minst kr 1.5% av försäkringsbeloppet, dock minst kr kr Full flygriskförsäkring Gäller för skada på ditt flygplan på marken och vid flygning (dvs markrisk ingår i denna försäkring). Kan ej tecknas för ultralätt, autogiro/helikopter eller segelflygplan. Det går att välja mellan fem olika självrisker enligt nedan. Maximalt försäkringsbelopp är :-. Självrisk Premie landflygplan Premie sjö/amfibie % 5.50 % % 5.06 % % 4.30 % % 3.96 % % 3.36 % Under flygutprovningen är självrisken förhöjd med 10% av försäkringsbeloppet (dock minst kr) förutom vald självrisk. Anledningen till detta är att en mycket stor del av alla olyckor sker under flygutprovningen. Vid upprepade skador för samma försäkringstagare gäller att från och med tredje skadan inom 3 år är självrisken förhöjd med 10% av försäkringsbeloppet. Om försäkringsbeloppet överstiger kr betalas 70% av premien på det belopp som överstiger kr, för försäkringsbelopp över kr betalas 50% av premien och för försäkringsbelopp över kr betalas 40% av premien. Ex: Ett försäkringsbelopp på kr (5 000 kr självrisk) för ett landflygplan ger en premie på *2.30% *2.30%*70% *2.30%*50% = kr.

3 Nedanstående graf visar premien för olika självrisker för landflygplan: Premie [kr] Försäkringsbelopp [kkr] Undantag i ovanstående kaskoförsäkringar Det finns ett antal undantag i försäkringen enligt Allmänna Försäkringsvillkoren, IHGA:01, som du kan erhålla på begäran. Generellt gäller att försäkringen inte täcker skador som förorsakats av förslitning, korrosion, ålder, felaktigt underhåll etc. Försäkringen täcker inte motorhaverier. Dock ersätter försäkringen följdskador som uppkommer på luftfartyget vid haveri förorsakat av ovanstående. Försäkringarna gäller ej för skada som uppkommer i samband med avancerad flygning. 2. Ansvarighetsförsäkring (flygansvars- samt passageraransvarsförsäkring) Ansvarighetsförsäkringen är uppdelad i två delar: tredjemansansvar passageraransvar Ersättningsnivåer för ansvarighetsförsäkringen uttrycks i SDR (=Särskilda DragningsRätter). SDR är ett värde som bestäms utifrån ett flertal valutor. I början av 2007 motsvarar 1 SDR ungefär SEK Självrisk vid skada är kr. Alla försäkringar har en försäkringsperiod på 12 månader. Det finns dock möjlighet att teckna ansvarighet för en tid av 7 månader. 7 månaders alternativet är tänkt för de som bara utnyttjar sitt luftfartyg under den varma delen av året. I de fall en 7 månaders försäkring tecknas måste datumet då den ska gälla anges på inbetalningskortet i förväg. Om inget datum anges på inbetalningskortet gäller det datum vi har angivit. Det betyder att den dag då försäkringen är betald anses datumet fast och kan inte ändras! Det är ett krav på att ha försäkring om luftfartyget används. Det innebär att man inte kan starta motorn utan en ansvarighetsförsäkring. Det är viktigt att tänka på detta då man ska börja pröva motorn inför flygutprovningen. Försäkringen gäller inte för skada på ett bogserat segelflygplan, dess passagerare eller annat bogserat föremål vid bogsering.

4 Tredjemansansvar Ansvarighetsförsäkringen gäller för skada som du kan förorsaka på annans egendom. Tredjemanansvar är baserat på luftfartygets totalvikt enligt följande: Luftfartyg med en motor Kategori Total vikt Belopp Premie [kg] [SDR] [MSEK] [SEK] 1 < < < Segelflygplan utan motor Kategori Total vikt Belopp Premie [kg] [SDR] [MSEK] [SEK] 1 < < Om du har ett experimentklassat luftfartyg som ligger nära någon av dessa gränser går det att justera luftfartygets maximala vikt genom att ändra i flyghandboken (naturligtvis under förutsättning att det är fysiskt möjligt). Prata med EAA s kansli. Passageraransvar Passageraransvarighetsförsäkringen gäller för passagerare som du tar med. Denna del täcker anspråk som passagerare har vid en olycka. Premien för denna del baseras således på hur många passagerare man har plats för. Idag gäller inte strikt ansvar (vilket tillämpas för trafikförsäkringen för bilar). Det betyder att försäkringsbolaget inte är skyldigt att betala ersättning oavsett vems fel det var. Av denna anledning kan det vara bra att även teckna olycksfallsförsäkring. Premier är enligt följande: Antal Belopp Premie pass [SDR] [MSEK] [SEK] Det som gäller är att alla passagerarplatser måste vara försäkrade oavsett om de används eller ej (detta har justitiedepartementet slagit fast). Våra experimentklassade luftfartyg är ju en-pilot maskiner vilket gör att en tvåsitsig maskin har en passagerare, en tresitsig maskin har två passagerare osv. Till skillnad från normalklassade luftfartyg har vi möjlighet att ändra antal passagerare i våra experimentklassade luftfartyg. Det som krävs är att man tar bort de sittplatser och dess bälten som inte ska användas (dvs gör det omöjligt att använda dessa) samt ändrar i flyghandboken (last- och balansberäkningen) och får denna ändring godkänd av EAA. Det bör även påpekas att passageraransvar tecknas för det antal passagerare som tas med. Det betyder t.ex. att man inte kan ta med extra passagerare såsom ett litet barn i knäet om det totala antalet passagerare överskrider det man har försäkrat för.

5 3. Olycksfallsförsäkring En olycksfallsförsäkring kan tecknas som ett tillägg till flygförsäkringen. En olycksfallsskada är en kroppsskada som drabbar den försäkrade ofrivilligt genom en plötslig yttre händelse. Försäkringen ger ersättning för olycksfallsskada som uppstår under färd samt på- och avstigning. Försäkringen täcker kostnader av typ läkar- och sjukhusvård, tandbehandling, läkemedel, rehabelitering, resor etc som inte täcks av annan försäkring (typ LAF, TFA eller motsvarande). Försäkringen gäller för ersättning upp till 10 basbelopp vid invaliditet och upp till 1 basbelopp vid dödsfall. Premie: 525 kr för pilot 320 kr/plats för passagerare Försäkringsvillkor Villkoret för att få teckna försäkring är att: luftfartyget är svensk registrerat experiment- eller UL-klassat är baserat i Sverige försäkringstagaren är medlem i Svenska EAA För luftfartyg i sjöversion (flottörförsedda luftfartyg) gäller en högre premie. Den som vill kan teckna en försäkring för landflygplan för dessa typer, men försäkringen gäller då ej när flygplanet befinner sig i vatten eller i samband med start/landning på vatten. Flygförsäkringen gäller för alla behöriga piloter, man behöver således ej lämna namn på vem som skall flyga luftfartyget. All flygning skall givetvis ske enligt föreskrifter från luftfartstyrelsen och EAA. Flygförsäkringarna gäller i Europa. Försäkringspremien betalas i förskott för ett år i taget. Det går således inte att teckna bara del av år. Återbetalning av premie medges ej (utom vid försäljning av luftfartyg). Försäkringsbelopp och ersättning Försäkringsbeloppet får du välja själv men skall motsvara marknadsvärdet. Vid skada får du ersättning upp till det försäkringsbelopp du valt förutsatt att det motsvarar marknadsvärdet. Observera att vid underförsäkring får du ersättning för skadan med avdrag för eventuellt restvärde. Det är därför viktigt att inte välja ett för lågt försäkringsbelopp. Vid totalhaveri betalas hela försäkringsbeloppet ut, minus självrisken. Försäkringstagaren erbjuds köpa det havererade luftfartyget för resternas beräknade marknadsvärde. Vid mindre skada regleras detta av försäkringsbolaget. Ersättningen grundas på följande kriterier: kostnad för skadade delar och komponenter arbetsinsats för reparation Vid skada utgår ersättning för erforderligt material och komponenter samt ersättning för en beräknad arbetsinsats. Arbetsinsatsen beräknar försäkringsbolaget med erfarenhet från tidigare skaderegleringar. Arbetsinsatsen ersätts med ca 100 kr/timme. Ersättningen baseras således på att reparationsarbetet utförs av privatperson som ett amatörbygge. Försäkringstagaren kan inte kräva att luftfartyget skall lämnas in på flygverkstad för reparation och att försäkringen skall täcka hela kostnaden för arbete som läggs ner av verkstaden. De enda undantagen från ovanstående är reparation av motor samt svetsning. Om du har fått ersättning för en skada får du ej eventuell bonus efterföljande år. Vid ett totalhaveri anses försäkringen förverkad.

6 I de fall en skada inträffar anmäls detta till InterHannover som reglerar skadan. Telefon till InterHannover är Tecknande av försäkring Vill du teckna ny försäkring, göra någon ändring eller har du någon fråga? Vänd dig till: EAA Försäkring Mobil: (kvällar och helger) c/o Kenneth Sandberg Fax: Gustavavägen EKERÖ Webb:

Försäkring av experimentklassade luftfartyg/byggen

Försäkring av experimentklassade luftfartyg/byggen Försäkring av experimentklassade luftfartyg/byggen Gäller fr.o.m. 2005-06-30 EAA har ett försäkringsavtal med Inter Hannover sedan mer än 10 år. EAA's medlemmar kan teckna förmånliga försäkringar för luftfartyg

Läs mer

Försäkring av experimentklassade luftfartyg och amatörbyggen

Försäkring av experimentklassade luftfartyg och amatörbyggen Försäkring av experimentklassade luftfartyg och amatörbyggen Gäller fr.o.m. 2013-06-01 Vi har sedan 20 år ett försäkringsavtal med Inter Hannover. EAA:s medlemmar kan teckna förmånliga försäkringar för

Läs mer

Har du rätt försäkringar?

Har du rätt försäkringar? Har du rätt försäkringar? En praktisk genomgång Gustav Platzer, Skadereglerare Niklas Egeltun, Underwriter Segelflygmässan 2014 Billingehus, 2014-11-15 Vilka vi är Gustav Platzer Skadereglerare 08 617

Läs mer

Inter Hannover Safe Skies

Inter Hannover Safe Skies Inter Hannover Safe Skies 2017 2017 Agenda Försäkring Skador 1 Inter Hannover Dotterbolag till Hannover Re 90 anställda (Stockholm) 50 år inom flygförsäkring AVIATION (18) International Airline Produktansvar,

Läs mer

Företagsförsäkring. För vem och vilken typ av verksamhet? Försäkringens omfattning

Företagsförsäkring. För vem och vilken typ av verksamhet? Försäkringens omfattning Företagsförsäkring v. 2011-05 Företagsförsäkring Som medlem i Psykologföretagarna omfattas du av en kollektiv företagsförsäkring hos Trygg-Hansa. Här följer en översiktlig presentation av försäkringen,

Läs mer

Nordeuropa Försäkring AB

Nordeuropa Försäkring AB Nordeuropa Försäkring AB VILLKOR KOLLEKTIV OLYCKSFALLSFÖRSÄKRING N30:2 FÖRSÄKRINGSGIVAREN ANGES I FÖRSÄKRINGSBREVET Innehåll sid Kollektiv Olycksfallsförsäkring 1 Vem försäkringen gäller för 3 2 När försäkringen

Läs mer

Försäkringsvillkor hyresförlust- försäkring

Försäkringsvillkor hyresförlust- försäkring Försäkringsvillkor hyresförlust- försäkring GL 125:4 Dessa villkor ingår i en serie villkor för Företagsförsäkring. Villkoret gäller from 2015-01-01. Försäkrings AB Göta Lejon Stora Badhusgatan 6 411 21

Läs mer

Försäkringspaket för UF-företag. Ett samarbete mellan Ung Företagsamhet, Nordic Försäkring och Riskhantering samt Protector Försäkring

Försäkringspaket för UF-företag. Ett samarbete mellan Ung Företagsamhet, Nordic Försäkring och Riskhantering samt Protector Försäkring Försäkringspaket för UF-företag Ett samarbete mellan Ung Företagsamhet, Nordic Försäkring och Riskhantering samt Protector Försäkring Ung Företagsamhet Företagsförsäkring Den här försäkringslösningen är

Läs mer

Försäkringspaket för UF-företag. Ett samarbete mellan Ung Företagsamhet, Nordic Försäkring och Riskhantering samt Protector Försäkring

Försäkringspaket för UF-företag. Ett samarbete mellan Ung Företagsamhet, Nordic Försäkring och Riskhantering samt Protector Försäkring Försäkringspaket för UF-företag Ett samarbete mellan Ung Företagsamhet, Nordic Försäkring och Riskhantering samt Protector Försäkring Ung Företagsamhet Företagsförsäkring Den här försäkringslösningen är

Läs mer

Försäkringsvillkor Garanterat Renoverat Kollektiv GR-13:1

Försäkringsvillkor Garanterat Renoverat Kollektiv GR-13:1 Försäkringsvillkor Garanterat Renoverat Kollektiv GR-13:1 1. Vem försäkringen gäller för Försäkringstagare är Villaägarnas Riksförbund, som tecknar försäkringen kalenderårsvis (Försäkringsår) med början

Läs mer

Grundutbildning. för Junisledare. Vilket ansvar har jag som ledare

Grundutbildning. för Junisledare. Vilket ansvar har jag som ledare Kurspass 7 Säkerhet Fakta Grundutbildning Vilket ansvar har jag som ledare Ni som ledare har tagit ett ansvar för barn genom att bli ledare för en grupp. Barnens föräldrar har lämnat över ansvaret till

Läs mer

Vad kan Margareta få för hjälp från Trygg-Hansa?

Vad kan Margareta få för hjälp från Trygg-Hansa? Specialförsäkring Information före och efter köp Det här är en kortfattad beskrivning av försä - kringen. Fullständig information hittar du i försäkringsvillkoren som finns att hämta på trygghansa.se.

Läs mer

Försäkringsvillkor: GJK 914:3 Gäller från

Försäkringsvillkor: GJK 914:3 Gäller från Olycksfallsförsäkring för boende och besökare Försäkringsvillkor: GJK 914:3 Gäller från 2009-10-01 Innehåll 1. Vem försäkringen gäller för 3 2. När försäkringen gäller 3 3. Var försäkringen gäller 3 5I.

Läs mer

Välkommen till Agria Djurförsäkring

Välkommen till Agria Djurförsäkring Agrias försäkringsvillkor Ung och värphöns från 1 januari 2006 Välkommen till Agria Djurförsäkring Tillsammans med ditt försäkringsbrev är detta häfte ditt försäkringsvillkor. Försäkringsvillkoret består

Läs mer

Försäkringsbrev Företagsförsäkring Datum 2012-11-29

Försäkringsbrev Företagsförsäkring Datum 2012-11-29 106 60 Stockholm Försäkringsbrev Telefonnummervid frågor Förmedlare: Marsh AB Försäkringsärenden: 08-4124200 Inträffad skada: 0771-960960 792 80 Mora 20 2 06.03.56 18 66 64 7+1 Utfärdat på grund av Försäkringstagare

Läs mer

Det här är en kortfattad beskrivning av försäkringen. Fullständig information hittar du i försäkringsvillkoren.

Det här är en kortfattad beskrivning av försäkringen. Fullständig information hittar du i försäkringsvillkoren. Båtolycksfall Det här är en kortfattad beskrivning av försäkringen. Fullständig information hittar du i försäkringsvillkoren. Varför behöver du båtolycksfall? De flesta är olycksfallsförsäkrade under tiden

Läs mer

Villkor 2012-06-01 SVEDEA GRUNDVILLKOR FÖR KOLLEKTIV OLYCKSFALLSFÖRSÄKRING GRK90:1

Villkor 2012-06-01 SVEDEA GRUNDVILLKOR FÖR KOLLEKTIV OLYCKSFALLSFÖRSÄKRING GRK90:1 Villkor 2012-06-01 SVEDEA GRUNDVILLKOR FÖR KOLLEKTIV OLYCKSFALLSFÖRSÄKRING GRK90:1 Innehållsförteckning 1 Vem försäkringen gäller för 3 2 När försäkringen gäller 3 6 Vad försäkringen gäller för 3 7 Undantag

Läs mer

Försäkringsvillkor: GJK914:2 Gäller från och med

Försäkringsvillkor: GJK914:2 Gäller från och med Olycksfallsförsäkring för boende och besökare Försäkringsvillkor: GJK914:2 Gäller från och med 2009-10-01 Innehåll 1. Vem försäkringen gäller för 3 1. Vem försäkringen gäller för 3 2. När försäkringen

Läs mer

Kortfattad information om din Husbilsförsäkring Fullständiga villkor finns på www.vardiaforsakring.se. Premien

Kortfattad information om din Husbilsförsäkring Fullständiga villkor finns på www.vardiaforsakring.se. Premien Husbilsförsäkring Kortfattad information om din Husbilsförsäkring Fullständiga villkor finns på www.vardiaforsakring.se Vår husbilförsäkring ger ett bra skydd för dig, din husbil och dina medtrafikanter.

Läs mer

Agria Incident En hästförsäkring för människor

Agria Incident En hästförsäkring för människor Agria Incident En hästförsäkring för människor Gäller från 2013 01 01 Världens första hästförsäkring för människor När du tecknar en av Agrias hästförsäkringar ingår alltid Agria Incident. Det är en olycksfallsförsäkring

Läs mer

Försäkringsvillkor Agria Gris Besättning. Gäller från 2013-01-01

Försäkringsvillkor Agria Gris Besättning. Gäller från 2013-01-01 Försäkringsvillkor Agria Gris Besättning Gäller från 2013-01-01 Innehåll A Välkommen till Agria Djurförsäkring... 3 A.1 Det här är försäkringsvillkoren... 3 A.2 Kontrollera din försäkring... 3 B Agria

Läs mer

FAR Ansvarsförsäkring för revisionsföretag FAR 1:4

FAR Ansvarsförsäkring för revisionsföretag FAR 1:4 FAR Ansvarsförsäkring för revisionsföretag FAR 1:4 Denna information lämnas i enlighet med gällande lagstiftning och är en översiktlig sammanställning av försäkringens omfattning, så kallad förköpsinformation.

Läs mer

Försäkringar för ditt företag

Försäkringar för ditt företag Försäkringar för ditt företag Vad händer med verksamheten och ekonomin i ditt företag om du råkar ut för oförutsedda händelser som en vattenskada, ett inbrott eller en rättstvist? Vi har försäkringarna

Läs mer

K. Tilläggsförsäkringar

K. Tilläggsförsäkringar K.4. Privatolycksfall K.4.1. Omfattning Försäkringen gäller Försäkringen gäller för olycksfallsskada under såväl fritid som arbetstid. Ersättning lämnas för nödvändiga och skäliga kostnader samt vid medicinsk

Läs mer

Försäkrad person Försäkringen gäller för den person som i försäkringsbrevet anges som försäkrad. Försäkringstagare är den som ingår avtal med oss.

Försäkrad person Försäkringen gäller för den person som i försäkringsbrevet anges som försäkrad. Försäkringstagare är den som ingår avtal med oss. Olycksfall Senior - Försäkringsinformation Denna broschyr är en information om innehållet i försäkringen som vi enligt lag ska lämna till dig. Det är en kortfattad översikt av det försäkringsvillkor, OLS

Läs mer

Förköpsinformation Information vid distansavtal

Förköpsinformation Information vid distansavtal Förköpsinformation Information vid distansavtal Delkasko/Vagnskadeförsäkring Förköpsinformation och Information vid distansavtal Detta är en kort sammanfattning av det försäkringsvillkor som gäller för

Läs mer

MODEBUTIKERNAS MEDLEMSFÖRSÄKRING

MODEBUTIKERNAS MEDLEMSFÖRSÄKRING FÖRETAGSFÖRSÄKRING MODEBUTIKERNAS MEDLEMSFÖRSÄKRING Denna skräddarsydda försäkringsprodukt erbjuds Modebutikernas medlemmar och den ger dig som modeaffär/textilhandlare en heltäckande och förmånlig affärsförsäkring.

Läs mer

Seniorförsäkring Fortsatt trygghet i livet

Seniorförsäkring Fortsatt trygghet i livet Seniorförsäkring Fortsatt trygghet i livet gäller från 1 januari 2015 Avtal 8082 En förmånlig fortsättning för dig som blir senior up forenadeliv.se Skicka in bifogad anmälan redan idag! Fortsätt framåt

Läs mer

Produktinformation. Patientförsäkring

Produktinformation. Patientförsäkring Produktinformation Patientförsäkring Produktinformation Patientförsäkring Denna information är en kortfattad beskrivning av försäkringsvillkoret Patientförsäkring A 720. För försäkringen gäller alltid

Läs mer

Avbrottsförsäkring vid Arbetsoförmåga eller Dödsfall

Avbrottsförsäkring vid Arbetsoförmåga eller Dödsfall VILLKOR Av 2004:1 Avbrottsförsäkring vid Arbetsoförmåga eller Dödsfall Fastställt april 1999 Nytt villkor Moderna Försäkringar AB Göteborg 031-723 00 00 Stockholm 08-56 200 600 www.modernaforsakringar.se

Läs mer

Försäkringsvillkor Garanterat Renoverat Individuell GR-14:2

Försäkringsvillkor Garanterat Renoverat Individuell GR-14:2 Försäkringsvillkor Garanterat Renoverat Individuell GR-14:2 1. Vem försäkringen gäller för Försäkringen gäller för den beställare (försäkrade) som angivits i försäkringsbrevet. 2. Vad försäkringen gäller

Läs mer

Personskadeförsäkring för studenter

Personskadeförsäkring för studenter Personskadeförsäkring för studenter Försäkringsvillkor 2005-01-01 Utdrag ur Högskoleförordningen (1993:100) 1 kap. Allmänna bestämmelser Försäkring för personskada 11 a Högskolor med staten som huvudman

Läs mer

Försäkringar för ditt företag

Försäkringar för ditt företag Försäkringar för ditt företag Vad händer med verksamheten och ekonomin i ditt företag om du råkar ut för oförutsedda händelser som en vattenskada, ett inbrott eller en rättstvist? Vi har försäkringarna

Läs mer

Förmögenhetsbrottsförsäkring PS965

Förmögenhetsbrottsförsäkring PS965 Gäller från och med 2017-01-01 C. Förmögenhetsbrottsförsäkring 1. Vem försäkringen gäller för 1.1 Försäkringstagaren och dotterbolag Försäkringen gäller för försäkringstagaren och dennes dotterbolag. 1.2

Läs mer

FÖRSÄKRING FÖR TJÄNSTEBIL

FÖRSÄKRING FÖR TJÄNSTEBIL FÖRSÄKRING FÖR TJÄNSTEBIL förköpsinformation Här finner du en kortfattad information om vår försäkring för Tjänste bil. Informationen förklarar innehållet i försäkringen och vilka tillvalsmöjligheter som

Läs mer

Hemöms U25. Vår hemförsäkring för unga

Hemöms U25. Vår hemförsäkring för unga Hemöms U25 Vår hemförsäkring för unga 01.01.2015 Vår hemförsäkring för unga Genast du flyttar till egen bostad behöver du skaffa trygghet för dig själv och din egendom. Det gör du enkelt genom vår förmånliga

Läs mer

Omfattande skydd till bra pris

Omfattande skydd till bra pris Liv & Hälsa Du är säkert noga med att se över försäkringarna för dina fordon och ditt boende. Men hur är det med det personliga skyddet? De försäkringar som du och dina närstående har genom samhället har

Läs mer

Återförsäkringsbranschens verktyg för att föra över risk från direktbolag till återförsäkringsbolag eller mellan återförsäkringsbolag

Återförsäkringsbranschens verktyg för att föra över risk från direktbolag till återförsäkringsbolag eller mellan återförsäkringsbolag Återförsäkringsbranschens verktyg för att föra över risk från direktbolag till återförsäkringsbolag eller mellan återförsäkringsbolag Denna framställning beskriver branschens grundverktyg såsom typer och

Läs mer

Godkänd hovslagare och andra hovslagare

Godkänd hovslagare och andra hovslagare Syftet med detta kortfattade PM är att bringa litet klarhet i vissa frågor som följde på artikeln i Ridsport 2014-03-20. Tanken är att ni ska ha en utgångspunkt när ni får frågor. Trots antalet sidor är

Läs mer

BUDBIL. Geografisk omfattning

BUDBIL. Geografisk omfattning BUDBIL förköpsinformation Här finner du en kortfattad information om vår försäkring för Budbil. Informationen förklarar innehållet i försäkringen och vilka tillvalsmöjlig heter som finns för att anpassa

Läs mer

Liv och Hälsa. För dig och din familj

Liv och Hälsa. För dig och din familj Liv och Hälsa För dig och din familj Du är säkert noga med att se över försäkringarna för dina fordon och ditt boende. Men hur är det med det personliga skyddet? De försäkringar som du och dina närstående

Läs mer

Mekonomen BilLivetförsäkring. Villkorssammanfattning Husvagnsförsäkring

Mekonomen BilLivetförsäkring. Villkorssammanfattning Husvagnsförsäkring Villkorssammanfattning Husvagnsförsäkring Mekonomen BilLivetförsäkring Vår husvagnsförsäkring ger ett bra skydd för din husvagn. Du kan välja mellan halv- och helförsäkring. Dragfordonets trafikförsäkring

Läs mer

Konsultansvarsförsäkring

Konsultansvarsförsäkring Konsultansvarsförsäkring Försäkringsvillkor 2004-04-01 1 Innehåll A ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Sid A.1 Försäkringens giltighet 3 A.2 Förlängning av försäkring 3 A.3 Riskbelopp och självrisk 3 A.4 Årlig premiejustering

Läs mer

SENIORRESEFÖRSÄKRING. Säkerhet över alla gränser. FÖR DIG ÖVER 70 ÅR Kompletterande eller heltäckande försäkring Flexibel med valbara moment

SENIORRESEFÖRSÄKRING. Säkerhet över alla gränser. FÖR DIG ÖVER 70 ÅR Kompletterande eller heltäckande försäkring Flexibel med valbara moment FÖR DIG ÖVER 70 ÅR Kompletterande eller heltäckande försäkring Flexibel med valbara moment SENIORRESEFÖRSÄKRING 2011-02-01 Säkerhet över alla gränser 100 % TRYGGHET Tecknar du Goudas Seniorreseförsäkring

Läs mer

Olycksfallsförsäkring för frivilligarbetare och praktikanter

Olycksfallsförsäkring för frivilligarbetare och praktikanter Olycksfallsförsäkring för frivilligarbetare och praktikanter Olycksfallsförsäkringen ingår i KFOs medlemskap och omfattar frivilligarbetare, praktikanter, volontärer och förtroendevalda som för en ringa

Läs mer

Genom detta försäkringsvillkor ges skydd för skadeståndskrav till följd av

Genom detta försäkringsvillkor ges skydd för skadeståndskrav till följd av GJAF 50:2 FÖRSÄKRING FÖR REN FÖRMÖGENHETS- SKADA allmänt försäkringsvillkor Gäller från och med 2009-10-01 Dessa bestämmelser för ansvarsförsäkring ingår i en serie av villkor för Företagsförsäkring. Inledning

Läs mer

Domarens försäkringsskydd

Domarens försäkringsskydd Domarens försäkringsskydd Riksidrottsförbundets(RF) Grundförsäkring via Folksam ger ett grundskydd för alla till RF anslutna organisationer. Premien betalas av RF. RF:s Grundförsäkring innehåller följande

Läs mer

22 februari 2008 1BP78. Tack för er offertförfrågan. Det gläder oss att ni vänder er till If!

22 februari 2008 1BP78. Tack för er offertförfrågan. Det gläder oss att ni vänder er till If! Offert 22 februari 2008 Mikael Edlund Himlastigen 56 906 41 UMEÅ 1BP78 Tack för er offertförfrågan. Det gläder oss att ni vänder er till If! Vi har nöjet att lämna förslag på försäkringslösning och offert

Läs mer

En försäkring för olika händelser i livet

En försäkring för olika händelser i livet MEDLEMSFÖRSÄKRING FÖR DIG I BRANDMÄNNENS RIKSFÖRBUND AVTAL 40802 En försäkring för olika händelser i livet gäller från 1 januari 2012 Teckna försäkringar på Snabb hjälp när den behövs som mest Ingen kan

Läs mer

KRISFÖRSÄKRING ALLMÄNNA FÖRSÄKRINGSVILLKOR SRF 1008:3 GÄLLER FRÅN 2015-01-01. Stockholmsregionens Försäkring AB

KRISFÖRSÄKRING ALLMÄNNA FÖRSÄKRINGSVILLKOR SRF 1008:3 GÄLLER FRÅN 2015-01-01. Stockholmsregionens Försäkring AB ALLMÄNNA FÖRSÄKRINGSVILLKOR KRISFÖRSÄKRING SRF 1008:3 GÄLLER FRÅN 2015-01-01 Stockholmsregionens Försäkring AB Adress: Organisationsnr : 516406-0641 Wallingatan 33 111 24 Stockholm VILLKORSINSTRUKTION...

Läs mer

Seniorförsäkring Fortsatt trygghet i livet

Seniorförsäkring Fortsatt trygghet i livet Seniorförsäkring Fortsatt trygghet i livet gäller från 1 januari 2015 Avtal 8082 En förmånlig fortsättning för dig som blir senior mp forenadeliv.se Fortsätt framåt i livet! Att fylla senior betyder förstås

Läs mer

Försäkringsbrev 2019 Kollektiv olycksfallsförsäkring

Försäkringsbrev 2019 Kollektiv olycksfallsförsäkring Försäkringsbrev 2019 Kollektiv olycksfallsförsäkring Försäkringsnummer 2019 1010 Försäkringstagare Ekerö kommun Orgnr 2120000050 Utfärdat 2018-12-21 Försäkringsperiod 2019-01-01-2019-12-31 Årsförfallodag

Läs mer

Personskadeförsäkring för KY-studerande

Personskadeförsäkring för KY-studerande Personskadeförsäkring för KY-studerande Försäkringsvillkor 2005-01-01 Utdrag ur Förordningen (2001:1131) om kvalificerad yrkesutbildning 1 kap. Statligt stöd Försäkring för personskada 9 Myndigheten för

Läs mer

Försäkring 25-0746880-05 Datum 2013 04 09

Försäkring 25-0746880-05 Datum 2013 04 09 Försäkring Brf Måttbandet i Stockholm Magnus Ladulåsgatan 25 4tr 118 65 STOCKHOLM Välkommen! Trygg-Hansa önskar dig välkommen till ett nytt försäkringsår och översänder ditt nya försäkringsbrev. Du som

Läs mer

KFOs OLYCKSFALLSFÖRSÄKRING FÖR FRIVILLIGARBETARE OCH PRAKTIKANTER MEDLEMSFÖRMÅN FÖR ARBETSGIVARFÖRENINGEN KFOS MEDLEMSFÖRETAG

KFOs OLYCKSFALLSFÖRSÄKRING FÖR FRIVILLIGARBETARE OCH PRAKTIKANTER MEDLEMSFÖRMÅN FÖR ARBETSGIVARFÖRENINGEN KFOS MEDLEMSFÖRETAG KFOs OLYCKSFALLSFÖRSÄKRING FÖR FRIVILLIGARBETARE OCH PRAKTIKANTER MEDLEMSFÖRMÅN FÖR ARBETSGIVARFÖRENINGEN KFOS MEDLEMSFÖRETAG Volontärsförsäkringen ingår i medlemskapet och omfattar frivilligarbetare,

Läs mer

Personbil och lätt lastbil för uthyrning

Personbil och lätt lastbil för uthyrning Personbil och lätt lastbil för uthyrning En försäkring för personbilar och lätta lastbilar som används i yrkesmässig uthyrning. Den är flexibelt utformad för att täcka både stora och mindre uthyrningsföretags

Läs mer

RESEFÖRSÄKRING. Säkerhet över alla gränser. FÖR DIG UPP TILL 70 ÅR Kompletterande eller heltäckande försäkring Flexibel med valbara moment

RESEFÖRSÄKRING. Säkerhet över alla gränser. FÖR DIG UPP TILL 70 ÅR Kompletterande eller heltäckande försäkring Flexibel med valbara moment FÖR DIG UPP TILL 70 ÅR Kompletterande eller heltäckande försäkring Flexibel med valbara moment RESEFÖRSÄKRING Grupprabatt 15% Barnrabatt 50% 2011-02-01 Säkerhet över alla gränser 100 % TRYGGHET Tecknar

Läs mer

Personskadeförsäkring för studenter. Försäkringsvillkor 2010-10-14

Personskadeförsäkring för studenter. Försäkringsvillkor 2010-10-14 Personskadeförsäkring för studenter Försäkringsvillkor 2010-10-14 Sid 2 (9) Utdrag ur Högskoleförordningen (1993:100) 1 kap. Allmänna bestämmelser Försäkring för personskada 11a Högskolor med staten som

Läs mer

SENIORRESEFÖRSÄKRING

SENIORRESEFÖRSÄKRING FÖR DIG ÖVER 70 ÅR Kompletterande eller heltäckande försäkring Flexibel med valbara moment SENIORRESEFÖRSÄKRING 2014-03-01 Säkerhet över alla gränser 100 % TRYGGHET Tecknar du Goudas Seniorreseförsäkring

Läs mer

Liv & Hälsa FÖRSÄKRING

Liv & Hälsa FÖRSÄKRING FÖRSÄKRING Liv & Hälsa Du är säkert noga med att se över försäkringarna för dina fordon och ditt boende. Men hur är det med det personliga skyddet? De försäkringar som du och dina närstående har genom

Läs mer

Försäkringsvillkor 2015 Entreprenadsäkerhet, Garantitid

Försäkringsvillkor 2015 Entreprenadsäkerhet, Garantitid Försäkringsvillkor 2015 Entreprenadsäkerhet, Garantitid Innehållsförteckning 1. Vem försäkringen gäller för... 2 1.1 Försäkrat kontrakt och försäkrade kontraktsarbeten... 2 1.2 Var försäkringen gäller...

Läs mer

Personskadeförsäkring för studenter

Personskadeförsäkring för studenter Personskadeförsäkring för studenter Försäkringsvillkor 2010-10-14 2 Utdrag ur Högskoleförordningen (1993:100) 1 kap. Allmänna bestämmelser Försäkring för personskada 11a Högskolor med staten som huvudman

Läs mer

UNGDOMSRESEFÖRSÄKRING

UNGDOMSRESEFÖRSÄKRING FÖR enkeltperson/familie DIG UPP TILL 35 ÅR Til rejser Kompletterande i hele verden eller for heltäckande personer under försäkring 70 år Flexibel Fra 2 med dage valbara til 18 måneder moment UNGDOMSRESEFÖRSÄKRING

Läs mer

Försäkringsbrev Rättsskydd vid miljöbrott: Region Skåne - 2014

Försäkringsbrev Rättsskydd vid miljöbrott: Region Skåne - 2014 Försäkringsbrev Rättsskydd vid miljöbrott: Region Skåne - 2014 Gjensidige Försäkring P.O. Box 3031 SE-103 61 Stockholm Telefon +46 (0)771 326 326 Telefax +46 (0)8 753 61 71 Org.nr. 516407-0384 info@gjensidige.se

Läs mer

Liv och Hälsa. För dig och din familj

Liv och Hälsa. För dig och din familj Liv och Hälsa För dig och din familj Du är säkert noga med att se över försäkringarna för dina fordon och ditt boende. Men hur är det med det personliga skyddet? De försäkringar som du och dina närstående

Läs mer

Mekonomen BilLivetförsäkring. Villkorssammanfattning Personförsäkring Liv och Hälsa

Mekonomen BilLivetförsäkring. Villkorssammanfattning Personförsäkring Liv och Hälsa Villkorssammanfattning Personförsäkring Liv och Hälsa Mekonomen BilLivetförsäkring Våra populära Bas- och innehåller Liv-, Sjuk- och Olycksfallsförsäkring som ger dig och din familj en ekonomisk trygghet.

Läs mer

VILLKOR. Sveland Hjort. Särskilt villkor Hjortförsäkring GÄLLER FRÅN

VILLKOR. Sveland Hjort. Särskilt villkor Hjortförsäkring GÄLLER FRÅN VILLKOR Sveland Hjort Särskilt villkor Hjortförsäkring GÄLLER FRÅN 2011-05-01 Välkommen till Sveland! Vi är naturligtvis mycket glada för att Du valt att försäkra Ditt djur i Sveland. Det är ett stort

Läs mer

Omfattande skydd till bra pris

Omfattande skydd till bra pris Liv & Hälsa Du är säkert noga med att se över försäkringarna för dina fordon och ditt boende. Men hur är det med det personliga skyddet? De försäkringar som du och dina närstående har genom samhället har

Läs mer

Personskadeförsäkring

Personskadeförsäkring Personskadeförsäkring för KY- och YH-studerande Försäkringsvillkor 2009-07-01 2 Utdrag ur Förordning (2009:130) om yrkeshögskola 6 kap. Försäkringar 1 Myndigheten för yrkeshögskolan ska ansvara för att

Läs mer

Försäkringspaket för friska företag

Försäkringspaket för friska företag Försäkringspaket för friska företag Du är säkert noga med att se över försäkringarna för ditt företag och dess fordon. Men hur är det med det personliga skyddet för dig och dina anställda? De privata försäkringar

Läs mer

Försäkringsnummer SP Egendom Verksamhetsansvar, Produktansvar, Rättsskydd, Brottsskydd, Ledningens ansvar Olycksfall

Försäkringsnummer SP Egendom Verksamhetsansvar, Produktansvar, Rättsskydd, Brottsskydd, Ledningens ansvar Olycksfall Försäkringsavtal 1 (9) BRF Lund Väster 3 Organisationsnummer 769623-4579 Verksamhet: Bostadsrättsförening Avtalstid fr.o.m. 1 oktober 2016 t.o.m. 30 september 2017 Uppgifter om eventuella avvikande avtalstider

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1993:320) om byggfelsförsäkring; utfärdad den 3 juni 2004. SFS 2004:552 Utkom från trycket den 16 juni 2004 Omtryck Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

Husvagnsförsäkring. Delmoment som ingår i respektive Husvagnsförsäkring. Egendomsskydd Ansvar. Semesteravbrott. Rättsskydd. Personlig lösegendom

Husvagnsförsäkring. Delmoment som ingår i respektive Husvagnsförsäkring. Egendomsskydd Ansvar. Semesteravbrott. Rättsskydd. Personlig lösegendom Husvagnsförsäkring Skattebetalarnas Medlemsförsäkring erbjuder trygga försäkringar till förmånliga priser och bra service. Självklart ska du ha en bra försäkring som gör att du kan känna dig fullständigt

Läs mer

Nordeuropa Försäkring AB

Nordeuropa Försäkring AB Nordeuropa Försäkring AB SÄRSKILDA VILLKOR VÅRDVERKSAMHET - TILLÄGG N53:1 FÖRSÄKRINGSGIVAREN ANGES I FÖRSÄKRINGSBREVET Innehåll 7.2 Vårdverksamhet - tillägg 7.2.1 Ansvarsförsäkring Övriga skadehändelser

Läs mer

Förmögenhetsbrottsförsäkring

Förmögenhetsbrottsförsäkring Förmögenhetsbrottsförsäkring 1 Vem försäkringen gäller för och försäkrad verksamhet Försäkringen avser i försäkringsbrevet angiven verksamhet och gäller för försäkringstagaren (den försäkrade). 2 När försäkringen

Läs mer

Försäkringsskydd och rutiner i händelse av skada i samband med placering i familje- hem

Försäkringsskydd och rutiner i händelse av skada i samband med placering i familje- hem Försäkringsskydd och rutiner i händelse av skada i samband med placering i familje- hem m.m. 1. Försäkringsskydd för person som erhåller insatser utanför det egna hemmet 1.1 Olycksfallsförsäkring Kommunen

Läs mer

VILLKORSSAMMANFATTNING Drönarförsäkring

VILLKORSSAMMANFATTNING Drönarförsäkring VILLKORSSAMMANFATTNING Drönarförsäkring 2018-01-01 Allmän information I det här dokumentet får du en kortfattad beskrivning om hur vår drönarförsäkring är uppbyggd, vilka generella bestämmelser som gäller

Läs mer

GRUNDVILLKOR Kollektiv olyckfallsförsäkring GRK90:

GRUNDVILLKOR Kollektiv olyckfallsförsäkring GRK90: GRUNDVILLKOR Kollektiv olyckfallsförsäkring GRK90:2 2015-01-01 Innehållsförteckning 1 Vem försäkringen gäller för 3 2 När försäkringen gäller 3 6 Vad försäkringen gäller för 3 7 Undantag och begränsningar

Läs mer

Sjukavbrottsförsäkring

Sjukavbrottsförsäkring Gäller från 2007-01-01 A V 5 0 : 1 Sjukavbrottsförsäkring Moderna Försäkringar AB Moderna Försäkringar SAK AB www.modernaforsakringar.se Gäller från 2007-01-01 ALLMÄNNA FÖRSÄKRINGSVILLKOR FÖR SJUKAVBROTTSFÖRSÄKRING

Läs mer

KRISFÖRSÄKRING ALLMÄNNA FÖRSÄKRINGSVILLKOR SRF 1008:2 GÄLLER FRÅN 2013-01-01. Stockholmsregionens Försäkring AB

KRISFÖRSÄKRING ALLMÄNNA FÖRSÄKRINGSVILLKOR SRF 1008:2 GÄLLER FRÅN 2013-01-01. Stockholmsregionens Försäkring AB ALLMÄNNA FÖRSÄKRINGSVILLKOR KRISFÖRSÄKRING SRF 1008:2 GÄLLER FRÅN 2013-01-01 Stockholmsregionens Försäkring AB Adress: Organisationsnr : 516406-0641 Wallingatan 11 111 60 Stockholm VILLKORSINSTRUKTION...

Läs mer

Allmänna Flygförsäkringsvillkor. IHGA:02 Maj 2007

Allmänna Flygförsäkringsvillkor. IHGA:02 Maj 2007 Allmänna Flygförsäkringsvillkor IHGA:02 Maj 2007 Flygförsäkring Allmänna flygförsäkringsvillkor IHGA:02 Asterisk (*) anger att begreppet finns definierat i 7. Definitioner. Innehåll 1. FÖRSÄKRINGENS OMFATTNING

Läs mer

Nordeuropa Försäkring AB

Nordeuropa Försäkring AB Nordeuropa Försäkring AB SÄRSKILT VILLKOR ALLRISKFÖRSÄKRING EGENDOM 2009 05 01 FÖRSÄKRINGSGIVAREN ANGES I FÖRSÄKRINGSBREVET 1. Vem försäkringen gäller för Försäkringen gäller för försäkringstagaren samt

Läs mer

Förköpsinformationen för Medlemsföretagsförsäkring SFKM är en förenklad information som förklarar innehållet i försäkringen.

Förköpsinformationen för Medlemsföretagsförsäkring SFKM är en förenklad information som förklarar innehållet i försäkringen. Förköpsinformation Förköpsinformationen för Medlemsföretagsförsäkring SFKM är en förenklad information som förklarar innehållet i försäkringen. Fullständiga försäkringsvillkor finns att rekvirera hos Söderberg

Läs mer

Obligatorisk Ansvarsförsäkring Försäkringen kan tecknas för försäkringsperioden 1/1 31/12 alt 1/1-30/6 samt 1/7-31/12.

Obligatorisk Ansvarsförsäkring Försäkringen kan tecknas för försäkringsperioden 1/1 31/12 alt 1/1-30/6 samt 1/7-31/12. Förköpsinformation Förköpsinformationen för Medlemsföretagsförsäkring SFKM är en förenklad information som förklarar innehållet i försäkringen. Fullständiga försäkringsvillkor finns att rekvirera hos Adekvat

Läs mer

STUDERA UTOMLANDS. Informationsfolder S ÄKERHET ÖVER ALLA GRÄNSER

STUDERA UTOMLANDS. Informationsfolder S ÄKERHET ÖVER ALLA GRÄNSER STUDERA UTOMLANDS Informationsfolder S ÄKERHET ÖVER ALLA GRÄNSER 2-3 STUDERA UTOMLANDS Studera utomlands? Grattis! Glöm inte bort att försäkra dig! Du är på väg ut på ett äventyr som kommer att bli ett

Läs mer

TRANSPORTFÖRSÄKRING FÖR PRIVATPERSONER 2006-01-01

TRANSPORTFÖRSÄKRING FÖR PRIVATPERSONER 2006-01-01 TRANSPORTFÖRSÄKRING FÖR PRIVATPERSONER 2006-01-01 Det här är en kortfattad information över vad Din transportförsäkring kan omfatta. Om Du vill skickar vi de fullständiga villkoren till Dig eller så hittar

Läs mer

studera utomlands Informationsfolder Säkerhet över alla gränser

studera utomlands Informationsfolder Säkerhet över alla gränser studera utomlands Informationsfolder Säkerhet över alla gränser 2-3 studera utomlands Studera utomlands? Grattis! Glöm inte bort att försäkra dig! Du är på väg ut på ett äventyr som kommer att bli ett

Läs mer

Försäkringsvillkor för privat personbil, lätt lastbil, släpvagn, husbil och husvagn

Försäkringsvillkor för privat personbil, lätt lastbil, släpvagn, husbil och husvagn Innehåll Försäkringsvillkor för privat personbil, lätt lastbil, släpvagn, husbil och husvagn Hur din försäkring gäller A1 Vilka fordon försäkringen gäller för A2 Vem försäkringen gäller för A3 Var försäkringen

Läs mer

INFORMATION OM KONSTNÄRSFÖRSÄKRING FÖR STUDERANDEMEDLEMMAR GRUNDALTERNATIV

INFORMATION OM KONSTNÄRSFÖRSÄKRING FÖR STUDERANDEMEDLEMMAR GRUNDALTERNATIV INFORMATION OM KONSTNÄRSFÖRSÄKRING FÖR STUDERANDEMEDLEMMAR GRUNDALTERNATIV EGENDOM (brand/inbrott/vatten) - maskinerier/varor* 50 000 kr - ritningar/arkivalier/datainformation 2,0 basbelopp - skada på

Läs mer

Stockholm november 2009 Namn Adress Postadress

Stockholm november 2009 Namn Adress Postadress Stockholm november 2009 Namn Adress Postadress Information till dig som har en pensionsförsäkring eller tjänstepensionsförsäkring i Livförsäkringsaktiebolaget SalusAnsvar Avvecklingen av Livförsäkringsaktiebolaget

Läs mer

Personbilsförsäkring. Kortfattad information om din försäkring för Företagsägd personbil

Personbilsförsäkring. Kortfattad information om din försäkring för Företagsägd personbil Personbilsförsäkring Kortfattad information om din försäkring för Företagsägd personbil Vår bilförsäkring ger ett bra skydd för dig, din bil och dina medtrafikanter. Försäkringen gäller för bilar och lätta

Läs mer

medlemsförsäkring Som medlem i Jägarnas Riksförbund är du försäkrad i If under jakten eller fisketuren.

medlemsförsäkring Som medlem i Jägarnas Riksförbund är du försäkrad i If under jakten eller fisketuren. medlemsförsäkring Som medlem i Jägarnas Riksförbund är du försäkrad i If under jakten eller fisketuren. Ett försäkringsskydd anpassat för jägare Jägarnas Riksförbund har valt att samarbete med If därför

Läs mer

Advokatfirman Wikner Box 1279 791 12 Falun Tel 023-70 54 40 Fax: 023-395 48 Hemsida www.advokatwikner.se

Advokatfirman Wikner Box 1279 791 12 Falun Tel 023-70 54 40 Fax: 023-395 48 Hemsida www.advokatwikner.se Andra försäkringar Helt vid sidan av ersättningsmöjligheterna från Läkemedelsförsäkringen, staten, GSK eller Patientförsäkringen kan barnen vara täckta av privata försäkringar som kan lämna ersättning

Läs mer

Domarens försäkringsskydd

Domarens försäkringsskydd Domarens försäkringsskydd Riksidrottsförbundets(RF) Grundförsäkring via Folksam ger ett grundskydd för alla till RF anslutna organisationer. Premien betalas av RF. Egen försäkring RF:s Grundförsäkring

Läs mer

Produktinformation. Ansvarsförsäkring för IT-konsulter och annan IT-verksamhet

Produktinformation. Ansvarsförsäkring för IT-konsulter och annan IT-verksamhet Produktinformation Produktinformation Denna information är en kortfattad beskrivning av försäkringsvillkoret Ansvarsförsäkring för IT-konsulter och annan IT-verksamhet A 193. För försäkringen gäller alltid

Läs mer

FÖRETAGSMOTOR SAMMANFATTNING AV NYHETER 1 FEBRUARI 2015

FÖRETAGSMOTOR SAMMANFATTNING AV NYHETER 1 FEBRUARI 2015 Nyheter FÖRETAGSMOTOR SAMMANFATTNING AV NYHETER 1 FEBRUARI 2015 Vi inför ny indelning av körsträcka för personbil och lätt lastbil. Vi har förbättrat villkoren på flera punkter, bl a gäller vagnförsäkringen

Läs mer

Försäkring för ren förmögenhetsskada PS50

Försäkring för ren förmögenhetsskada PS50 Gäller från och med 2016-07-01 Genom detta försäkringsvillkor ges skydd för skadeståndskrav till följd av rådgivande verksamhet. Försäkringen gäller dock med vissa begränsningar. T.ex. gäller den inte

Läs mer

Personskadeförsäkring för studenter. Försäkringsvillkor

Personskadeförsäkring för studenter. Försäkringsvillkor Personskadeförsäkring för studenter Försäkringsvillkor 2010-10-10 Innehåll 1 Omfattning, definitioner och självrisk... 2 1.1 Bakgrund... 2 1.2 Vem gäller försäkringen för?... 2 1.3 När och var gäller försäkringen?...

Läs mer

förmögenhetsskada För God Man och Förvaltare Allmänt försäkringsvillkor

förmögenhetsskada För God Man och Förvaltare Allmänt försäkringsvillkor Ren förmögenhetsskada För God Man och Förvaltare Allmänt försäkringsvillkor Gäller från och med 2015-04-01 Detta försäkringsvillkor ingår i en serie av villkor. 1 (6) 1. Vem försäkringen gäller för Försäkringen

Läs mer

Sveland Släpförsäkring

Sveland Släpförsäkring Sveland Släpförsäkring Viktigt att komma ihåg Informera oss om förändringar De uppgifter som står på försäkringsbrevet är de som gäller för din försäkring. Det är därför viktigt att du informerar oss om

Läs mer