Konsultansvarsförsäkring

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Konsultansvarsförsäkring"

Transkript

1 Konsultansvarsförsäkring Försäkringsvillkor

2 1 Innehåll A ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Sid A.1 Försäkringens giltighet 3 A.2 Förlängning av försäkring 3 A.3 Riskbelopp och självrisk 3 A.4 Årlig premiejustering 4 A.5 Upplysningsplikt och riskökning 4 A.6 Skyddsregler 5 A.7 Undantag vid förutsebar skada 5 A.8 Generella aktsamhetskrav 5 A.9 Föreskrift efter inträffad skada 5 A.10 Räddningsplikt och skadebegränsande åtgärder 6 A.11 Skadeanmälan 6 A.12 Preskription 6 A.13 Återkrav 6 A.14 Utländsk valuta 6 B ANSVARSFÖRSÄKRING B.1 Omfattning 7 B.2 Undantag 7 B.3 Ansvarsskada 8 B.4 Föreskrift 8 B.5 Ersättningsregler 8

3 2

4 3 A ALLMÄNNA BESTÄMMELSER A.1 Försäkringens giltighet Kammarkollegiet administrerar det statliga försäkringssystemet. Kollegiet övertar i den utsträckning som försäkringsbekräftelsen anger myndighetens risk i ekonomiskt avseende samt ansvaret för skadereglering. För detta erlägger myndigheten en årlig premie i förskott. Försäkringen gäller, om annat inte överenskommits, för en tid av ett år räknat från klockan den dag som försäkringsbekräftelsen anger som begynnelsedag. A.2 Förlängning av försäkring Försäkringen förlängs med ett år i sänder, om den inte sägs upp senast en månad före en försäkringsperiods slutdag (förfallodag). Önskemål om förändringar beträffande riskbelopp eller självrisk skall framföras senast inom samma tid. Anmärkning För att en skada skall omfattas av försäkringen krävs att försäkringen gällde både vid tidpunkten för den skadeståndsgrundande handlingen eller underlåtenheten och vid tidpunkten för myndighetens skadeanmälan till Kammarkollegiet. Myndigheten bör därför vidmakthålla försäkringen under både uppdrags- och ansvarstiden. A.3 Riskbelopp och självrisk Myndigheten skall välja ett riskbelopp och en självrisk. Lägsta riskbelopp är 120 basbelopp. Lägsta självrisk är ett basbelopp. Med basbelopp avses prisbasbelopp enligt lagen (1962:381) om allmän försäkring. Riskbeloppet, med avdrag för självrisken, utgör det högsta belopp som kan utgå som ersättning till följd av en skada.

5 A.4 Årlig premiejustering Årlig premiejustering tillämpas för myndigheter vars årspremie uppgår till minst kr. Årspremien styrs av skadekostnaden, varmed menas utbetalad och reserverad ersättning för inträffade skador. 4 Årspremien justeras årligen inför varje ny försäkringsperiod med hänsyn till skadekostnaden enligt följande: 70 procent av premien jämförs med skadekostnaden. Är skadekostnaden högre, ökas nästa års premie med skillnaden i procent, dock med högst 15 procent. Är skadekostnaden lägre, minskas nästa års premie på motsvarande sätt, dock aldrig till en lägre premie än 50 procent av den vid justeringstillfället aktuella ojusterade årspremien. Avstämningen sker två månader före den nya perioden. Den slutliga jämförelseperioden är tre år, men inledningsvis kommer den att vara 10, 22 respektive 34 månader. A.5 Upplysningsplikt och riskökning Premier och villkor grundar sig på de uppgifter som lämnas då försäkringen tecknas. Har myndigheten lämnat uppgifter som är missvisande, felaktiga eller ofullständiga och detta medfört för låg premie eller alltför förmånliga villkor begränsas Kammarkollegiets ansvar till vad som svarar mot erlagd premie och de villkor som egentligen skulle ha gällt. Ändras de förhållanden som ligger till grund för försäkringen i inte oväsentlig omfattning, skall myndigheten omgående meddela detta till Kammarkollegiet. Medför ändringen ökad riskexponering, t.ex. genom att verksamheten utökats till ett nytt område eller genom att omsättningen ökat, kan myndighetens premie för perioden höjas. Har en ändring medfört ökad riskexponering och har myndigheten utan skälig anledning underlåtit att meddela Kammarkollegiet ändringen, begränsas ansvarigheten på samma sätt som angivits i stycket ovan.

6 5 A.6 Skyddsregler Myndigheten skall iaktta följande regler och föreskrifter som meddelats i syfte att förhindra eller begränsa skada: Individuella skyddsregler som angivits i försäkringsbekräftelsen Skyddsregler från myndighet, beställare, leverantör, tillverkare, besiktningsman eller liknande. Om en skada orsakats av att en skyddsregel inte har iakttagits kan avdrag göras på utgående försäkringsersättning. Avdrag görs med maximalt 50 procent av annars utgående försäkringsersättning. A.7 Undantag vid förutsebar skada Ersättning lämnas inte för skada som har uppkommit under sådana omständigheter att myndigheten borde ha insett att skada med stor sannolikhet skulle komma att inträffa. A.8 Generella aktsamhetskrav Har skada uppkommit på grund av att arbetstagare hos myndigheten agerat grovt oaktsamt eller tagit en medveten risk, kan avdrag göras på utgående försäkringsersättning. Avdrag görs med maximalt 50 procent av eljest utgående ersättning. A.9 Föreskrift efter inträffad skada Om det vid skada konstateras att brister i myndighetens rutiner haft avgörande inverkan på skadans uppkomst eller omfattning, kan Kammarkollegiet föreskriva att ersättning inte kommer att lämnas för framtida skador av samma eller liknande slag förrän bristerna avhjälpts.

7 A.10 Räddningsplikt och skadebegränsande åtgärder Myndigheten skall efter förmåga: 6 Vidtaga åtgärder i syfte att avvärja skada som kan befaras vara omedelbart förestående Vidtaga åtgärder i syfte att begränsa skada som redan inträffat. Underlåtenhet att avvärja eller begränsa skada kan medföra att ersättningen sätts ner eller att rätten till ersättning faller bort. A.11 Skadeanmälan Framförs skadeståndsanspråk mot myndigheten skall myndigheten snarast möjligt anmäla detta till Kammarkollegiet. Ett skriftligt anspråk skall överlämnas till kollegiet inom 14 dagar efter det att det kommit myndigheten tillhanda. Försummas något av detta kan nedsättning av försäkringsersättningen göras med maximalt 20 procent av annars utgående ersättning. A.12 Preskription Rätten till ersättning upphör tre år efter det att myndigheten fått kännedom om skadeståndsanspråket, om anmälan dessförinnan inte inkommit till Kammarkollegiet. A.13 Återkrav I den mån Kammarkollegiet har betalat ersättning i ett försäkringsfall, övertar kollegiet myndighetens rätt gentemot annan som är ansvarig för skadan. A.14 Utländsk valuta Vid ersättning i annan valuta än SEK gäller valutakursen på betalningsdagen.

8 7 B ANSVARSFÖRSÄKRING B.1 Omfattning Försäkringen omfattar skadeståndsansvaret i myndighetens konsultverksamhet. Med konsultverksamhet avses verksamhet där myndigheten enligt ett skriftligt avtal med en extern beställare mot ersättning upprättar och tillhandahåller beräkningar, ritningar, beskrivningar eller rapporter eller lämnar råd eller anvisningar. Verksamhetens art skall vara angiven i försäkringsbekräftelsen från Kammarkollegiet. B.2 Undantag Försäkringen omfattar inte: a. Skadeståndsanspråk i den mån de grundas på åtaganden av myndigheten som går utöver gällande branschavtal eller skadeståndsrätt. b. Skadeståndsanspråk som enbart grundas på av myndigheten gjord utfästelse eller lämnad garanti. c. Skadeståndsanspråk för skada som vid konsultgruppavtal orsakats av annan än myndigheten. d. Skadeståndsanspråk som grundas på att uppdrag eller del därav inte redovisats i rätt tid. e. Skadeståndsanspråk som grundas på att avtalet med beställaren hävts. f. Skadeståndsanspråk som har sin grund i en arbetsrättslig tvist. g. Skadeståndsanspråk som anges i 4 andra stycket förordningen (1995:1300) om statliga myndigheters riskhantering (skador vid myndighetsutövning och skador som skall handläggas av JK). Anmärkning Försäkringen omfattar enbart skadeståndsansvar. Den omfattar således inte böter eller viten.

9 8 B.3 Ansvarsskada Vid skadeståndskrav som - grundas på ett handlande eller en underlåtenhet som skett när denna försäkring gällt, - anmäls till Kammarkollegiet när denna försäkring gäller och - omfattas av försäkringen och överstiger självrisken, skall Kammarkollegiet utreda om skadeståndsskyldighet föreligger, företräda myndigheten vid förhandlingar och eventuellt rättsligt förfarande samt betala det skadestånd som myndigheten är skyldig att utge. B.4 Föreskrift Kammarkollegiet blir inte bundet av att myndigheten medger skadeståndsskyldighet eller godkänner ersättningskrav. Framställs krav skall myndigheten hänvisa till ansvarsförsäkringen hos Kammarkollegiet. B.5 Ersättningsregler Ersättning lämnas i förekommande fall med summan av: Skadeståndet Rättegångs- eller skiljemannakostnader som myndigheten åläggs att betala och som myndigheten inte kan få ut av motpart eller annan Rimliga och skäliga kostnader för räddningsåtgärder och skadebegränsande åtgärder enligt bestämmelserna om räddningsplikt och skadebegränsning i A.10. Från denna summa görs avdrag med hänsyn till: Självrisk Övriga regler som kan inverka på ersättningen, t.ex. reglerna i A.5 A.8 samt A.10 och A.11. Ersättning lämnas med högst det riskbelopp som gällde vid tidpunkten för den skadeståndsgrundande handlingen eller underlåtenheten, minskat med den självrisk som gällde vid samma tidpunkt.

10 Kammarkollegiet KARLSTAD Tfn kundtjänst: Tfn växel (Karolinen): Fax: E-post:

Skeppsförsäkring. Försäkringsvillkor

Skeppsförsäkring. Försäkringsvillkor Skeppsförsäkring Försäkringsvillkor 2003-06-01 I förordningen (1995:1300) om statliga myndigheters riskhantering anges att myndigheterna skall identifiera, värdera och kostnadsberäkna de risker som är

Läs mer

Verksamhetsförsäkring

Verksamhetsförsäkring Verksamhetsförsäkring Försäkringsvillkor 2010-05-01 2 I förordningen (1995:1300) om statliga myndigheters riskhantering anges att myndigheterna ska identifiera, värdera och kostnadsberäkna de risker som

Läs mer

Genom detta försäkringsvillkor ges skydd för skadeståndskrav till följd av

Genom detta försäkringsvillkor ges skydd för skadeståndskrav till följd av GJAF 50:2 FÖRSÄKRING FÖR REN FÖRMÖGENHETS- SKADA allmänt försäkringsvillkor Gäller från och med 2009-10-01 Dessa bestämmelser för ansvarsförsäkring ingår i en serie av villkor för Företagsförsäkring. Inledning

Läs mer

Försäkring för ren förmögenhetsskada PS50

Försäkring för ren förmögenhetsskada PS50 Gäller från och med 2016-07-01 Genom detta försäkringsvillkor ges skydd för skadeståndskrav till följd av rådgivande verksamhet. Försäkringen gäller dock med vissa begränsningar. T.ex. gäller den inte

Läs mer

Verksamhetsförsäkring. Försäkringsvillkor

Verksamhetsförsäkring. Försäkringsvillkor Verksamhetsförsäkring Försäkringsvillkor 2016-07-01 Sid 2 (25) I förordningen (1995:1300) om statliga myndigheters riskhantering anges att myndigheterna ska identifiera, värdera och kostnadsberäkna de

Läs mer

förmögenhetsskada För God Man och Förvaltare Allmänt försäkringsvillkor

förmögenhetsskada För God Man och Förvaltare Allmänt försäkringsvillkor Ren förmögenhetsskada För God Man och Förvaltare Allmänt försäkringsvillkor Gäller från och med 2015-04-01 Detta försäkringsvillkor ingår i en serie av villkor. 1 (6) 1. Vem försäkringen gäller för Försäkringen

Läs mer

Med basbelopp avses det belopp som fastställs enligt lagen om allmän försäkring och som gällde det år skadan upptäcktes.

Med basbelopp avses det belopp som fastställs enligt lagen om allmän försäkring och som gällde det år skadan upptäcktes. SMÅFÖRETAGSFÖRSÄKRING V 068:2 T4:2 Avsnitt C4. Konsultansvar i V 068:2 utgår och ersätts av följande. C4. KONSULTANSVAR (ingår om det anges i försäkringsbrevet) Med basbelopp avses det belopp som fastställs

Läs mer

REN FÖRMÖGENHETS- SKADA VID OFFENTLIG UPPHANDLING

REN FÖRMÖGENHETS- SKADA VID OFFENTLIG UPPHANDLING GJAF 51:4 REN FÖRMÖGENHETS- SKADA VID OFFENTLIG UPPHANDLING allmänt försäkringsvillkor Gäller från och med 2011-05-01 Dessa bestämmelser för ansvarsförsäkring ingår i en serie av villkor för Företagsförsäkring.

Läs mer

Nordeuropa Försäkring AB

Nordeuropa Försäkring AB Nordeuropa Försäkring AB SÄRSKILDA VILLKOR ANSVARSFÖRSÄKRING FÖR REN FÖRMÖGENHETSSKADA N23:3 FÖRSÄKRINGSGIVAREN ANGES I FÖRSÄKRINGSBREVET Innehåll sid 6.4 Ansvarsförsäkring för förmögenhetsskada 3 6.4.1

Läs mer

Ansvarsförsäkring. för KY- och YH-studerande. Försäkringsvillkor 2009-07-01

Ansvarsförsäkring. för KY- och YH-studerande. Försäkringsvillkor 2009-07-01 Ansvarsförsäkring för KY- och YH-studerande Försäkringsvillkor 2009-07-01 2 Utdrag ur Förordning (2009:130) om yrkeshögskola 6 kap. Försäkringar 1 Myndigheten för yrkeshögskolan ska ansvara för att personer

Läs mer

J301:3 Ansvarsförsäkring för ren förmögenhetsskada

J301:3 Ansvarsförsäkring för ren förmögenhetsskada J301:3 Ansvarsförsäkring för ren förmögenhetsskada Försäkringsvillkoren gäller från 1 juli 2018 Villkoret ingår i en serie villkor för företagsförsäkring. Samtliga dessa villkor är indelade efter ett gemensamt

Läs mer

Ansvarsförsäkring. för KY- och YH-studerande. Försäkringsvillkor 2011-01-01

Ansvarsförsäkring. för KY- och YH-studerande. Försäkringsvillkor 2011-01-01 Ansvarsförsäkring för KY- och YH-studerande Försäkringsvillkor 2011-01-01 2 Utdrag ur Förordning (2009:130) om yrkeshögskolan 6 kap. Försäkringar Försäkring för personskada 1 Myndigheten för yrkeshögskolan

Läs mer

Allmänna försäkringsvillkor

Allmänna försäkringsvillkor Allmänna försäkringsvillkor Försäkringsvillkor FAR Ansvarsförsäkring för redovisningsföretag FAR 3:1 1. Vem försäkringen gäller för och försäkrad verksamhet Försäkringen gäller för försäkringstagaren (den

Läs mer

Anvisning- försäkring - egendomsskada, följdskada, ansvar

Anvisning- försäkring - egendomsskada, följdskada, ansvar ANVISNING Anvisning- försäkring - egendomsskada, följdskada, ansvar Riskanalys för att förebygga skador Egendomsskada - förebyggande av ; försäkring Syftet med anvisningen är att: * förebyggande arbete

Läs mer

Försäkring för ren förmögenhetsskada

Försäkring för ren förmögenhetsskada GJAF 50:4 Försäkring för ren förmögenhetsskada Allmänt försäkringsvillkor Gäller från och med 2016-01-01 Dessa bestämmelser för ansvarsförsäkring ingår i en serie av villkor för Företagsförsäkring. Inledning

Läs mer

Konsultansvar PS110. Vad försäkringen gäller för. Gäller från och med

Konsultansvar PS110. Vad försäkringen gäller för. Gäller från och med Gäller från och med 2016-07-01 Vad försäkringen gäller för Genom detta försäkringsvillkor ges skydd för skadeståndskrav som framställs till följd av skadas om uppkommit i den rådgivande verksamheten. Försäkringen

Läs mer

REN FÖRMÖGENHETSSKADA - RÅDGIVANDE KONSULTER. Särskilt försäkringsvillkor VRF 2015:1 Giltigt från

REN FÖRMÖGENHETSSKADA - RÅDGIVANDE KONSULTER. Särskilt försäkringsvillkor VRF 2015:1 Giltigt från REN FÖRMÖGENHETSSKADA - RÅDGIVANDE KONSULTER Särskilt försäkringsvillkor VRF 2015:1 Dessa bestämmelser för ansvarsförsäkring ingår i en serie av villkor för Företagsförsäkring. Inledning och numrering

Läs mer

Försäkringsvillkor. Ansvarsförsäkring för VD och Styrelse A

Försäkringsvillkor. Ansvarsförsäkring för VD och Styrelse A Försäkringsvillkor Ansvarsförsäkring för VD och Styrelse A50 2011-12-01 1 Ansvarsförsäkring för VD- och styrelse A1 Vem försäkringen gäller för A1.1 Försäkrade personer Försäkringen gäller för försäkringstagarens

Läs mer

Allmänna försäkringsvillkor. Ansvarsförsäkring för revisionsföretag Länsförsäkringar Sak AB/FAR 1:3

Allmänna försäkringsvillkor. Ansvarsförsäkring för revisionsföretag Länsförsäkringar Sak AB/FAR 1:3 Allmänna försäkringsvillkor Ansvarsförsäkring för revisionsföretag Länsförsäkringar Sak AB/FAR 1:3 1. Vem försäkringen gäller för 1.1 Med försäkrad förstås, - försäkringstagaren och i försäkringsbeviset

Läs mer

REN FÖRMÖGENHETSSKADA - TEKNISKA KONSULTER. Särskilt försäkringsvillkor VKA2015:1 Giltigt från

REN FÖRMÖGENHETSSKADA - TEKNISKA KONSULTER. Särskilt försäkringsvillkor VKA2015:1 Giltigt från REN FÖRMÖGENHETSSKADA - TEKNISKA KONSULTER Särskilt försäkringsvillkor Dessa bestämmelser för ansvarsförsäkring ingår i en serie av villkor för Företagsförsäkring. Indelning och numrering har gjorts efter

Läs mer

Särskilt personskadeskydd

Särskilt personskadeskydd Särskilt personskadeskydd Försäkringsvillkor 2003-07-01 INNEHÅLL Sid. A. AVTALSFORMER 3 A.1 Samlingsförsäkring 3 A.2 Enskild försäkring 3 A.3 Vilka personer kan försäkras? 3 B. OMFATTNING I TID OCH RUM

Läs mer

Nordeuropa Försäkring AB

Nordeuropa Försäkring AB Nordeuropa Försäkring AB FÖRSÄKRINGSVILLKOR KONSULTANSVAR N60:3 FÖRSÄKRINGSGIVAREN ANGES I FÖRSÄKRINGSBREVET 1 Innehåll sid 6.1 Konsultansvarsförsäkring 3 6.1.1 Försäkrade personer och försäkrad verksamhet

Läs mer

Personskadeförsäkring

Personskadeförsäkring Personskadeförsäkring för KY- och YH-studerande Försäkringsvillkor 2009-07-01 2 Utdrag ur Förordning (2009:130) om yrkeshögskola 6 kap. Försäkringar 1 Myndigheten för yrkeshögskolan ska ansvara för att

Läs mer

Ansvarsförsäkring Konsultansvar

Ansvarsförsäkring Konsultansvar Ansvarsförsäkring Konsultansvar GL 134:3 Dessa villkor ingår i en serie villkor för Företagsförsäkring. Villkoren gäller from 2015-01-01 Försäkrings AB Göta Lejon Stora Badhusgatan 6 411 21 Göteborg telefon:

Läs mer

J324:4 Konsultansvarsförsäkring

J324:4 Konsultansvarsförsäkring J324:4 Försäkringsvillkoren gäller från 1 oktober 2017 Det här villkoret ingår i en serie villkor för företagsförsäkring. Dessa är indelade efter ett gemensamt system som medför att numreringen inte alltid

Läs mer

4. Ansvarsförsäkring Med tillägg till allmänna villkor avsnitt 4 Ansvarsförsäkring, gäller för VD- och styrelseansvarsförsäkringen följande.

4. Ansvarsförsäkring Med tillägg till allmänna villkor avsnitt 4 Ansvarsförsäkring, gäller för VD- och styrelseansvarsförsäkringen följande. Särskilt villkor Gäller från 2009-04-01 Genom detta särskilda villkor utökas försäkringen att omfatta VD och styrelseledamots ansvar vid skadeståndsskyldighet för ren förmögenhetsskada i försäkrat aktiebolag.

Läs mer

HT 59:3 GÄLLER FR O M Försäkringsvillkor. För transportörs ansvar under lyft och transport med kran och/eller truck

HT 59:3 GÄLLER FR O M Försäkringsvillkor. För transportörs ansvar under lyft och transport med kran och/eller truck HT 59:3 GÄLLER FR O M 981101 Försäkringsvillkor För transportörs ansvar under lyft och transport med kran och/eller truck 2 Försäkringsvillkor för transportörs ansvar under lyft och transport med kran

Läs mer

Försäkringsvillkor Garanterat Renoverat Individuell GR-14:2

Försäkringsvillkor Garanterat Renoverat Individuell GR-14:2 Försäkringsvillkor Garanterat Renoverat Individuell GR-14:2 1. Vem försäkringen gäller för Försäkringen gäller för den beställare (försäkrade) som angivits i försäkringsbrevet. 2. Vad försäkringen gäller

Läs mer

Produktinformation. Ansvarsförsäkring för IT-konsulter och annan IT-verksamhet

Produktinformation. Ansvarsförsäkring för IT-konsulter och annan IT-verksamhet Produktinformation Produktinformation Denna information är en kortfattad beskrivning av försäkringsvillkoret Ansvarsförsäkring för IT-konsulter och annan IT-verksamhet A 193. För försäkringen gäller alltid

Läs mer

Produktinformation. Patientförsäkring

Produktinformation. Patientförsäkring Produktinformation Patientförsäkring Produktinformation Patientförsäkring Denna information är en kortfattad beskrivning av försäkringsvillkoret Patientförsäkring A 720. För försäkringen gäller alltid

Läs mer

ANSVARSFÖRSÄKRING REN FÖRMÖGENHETSSKADA FÖR FASTIGHETSVÄRDERARE INOM SAMHÄLLSBYGGARNA

ANSVARSFÖRSÄKRING REN FÖRMÖGENHETSSKADA FÖR FASTIGHETSVÄRDERARE INOM SAMHÄLLSBYGGARNA ANSVARSFÖRSÄKRING REN FÖRMÖGENHETSSKADA FÖR FASTIGHETSVÄRDERARE INOM SAMHÄLLSBYGGARNA 1. Vem försäkring gäller för och försäkrad verksamhet Försäkringen gäller för samtliga av Samhällsbyggarna auktoriserade

Läs mer

Produktinformation. Ansvarsförsäkring för tekniska konsulter Gäller från

Produktinformation. Ansvarsförsäkring för tekniska konsulter Gäller från Produktinformation Ansvarsförsäkring för tekniska konsulter Gäller från 2017-05-01 Produktinformation Ansvarsförsäkring för tekniska konsulter Gäller från 2017-05-01 Denna information är en kortfattad

Läs mer

Styrelseansvar för förening och stiftelse

Styrelseansvar för förening och stiftelse GJAF 66:2 Styrelseansvar för förening och stiftelse Allmänt försäkringsvillkor Gäller från och med 2009-10-01 1 (5) 1. Vem försäkringen gäller för Försäkringen gäller för styrelseledamot i förening eller

Läs mer

Konsultansvar Villkor VKA 2015:

Konsultansvar Villkor VKA 2015: Konsultansvar Villkor VKA 2015:1 2015-01-01 Innehållsförteckning Sida Vad försäkringen gäller för 3 1. Vem försäkringen gäller för 3 2. När försäkringen gäller 3 3. Var försäkringen gäller 3 4. Vad som

Läs mer

Försäkringsvillkor: GJTR 501:2 Gäller från och med

Försäkringsvillkor: GJTR 501:2 Gäller från och med Allmänna villkor för lyftansvar Försäkringsvillkor: GJTR 501:2 Gäller från och med 2009-10-01 Innehåll 1. Omfattning 3 2. Försäkringsbelopp 3 3. Självrisk 3 4. Undantag 3 5. Försäkringens giltighetstid

Läs mer

Ansvarsförsäkring för tekniska konsulter

Ansvarsförsäkring för tekniska konsulter SBR V 460:9 Särskilt villkor Ansvarsförsäkring för tekniska konsulter 2015-04-01 1(13) C11. ANSVARSFÖRSÄKRING FÖR TEKNISKA KONSULTER 01. Vem försäkringen gäller för och försäkrad verksamhet Försäkringen

Läs mer

Försäkringsvillkor ANSVARSFÖRSÄKRING KY- OCH YH- STUDERANDE

Försäkringsvillkor ANSVARSFÖRSÄKRING KY- OCH YH- STUDERANDE Försäkringsvillkor 2011-01-01 ANSVARSFÖRSÄKRING KY- OCH YH- STUDERANDE Sid 1 (12) Utdrag ur Förordning (2009:130) om yrkeshögskolan 6 kap. Försäkringar Försäkring för personskada 1 Myndigheten för yrkeshögskolan

Läs mer

Ansvarsförsäkring för ren förmögenhetsskada, redovisningskonsult

Ansvarsförsäkring för ren förmögenhetsskada, redovisningskonsult 9504db02-0d85-475f-9ef2-2808ce7a144a Ansvarsförsäkring för ren Detta villkor är numrerat efter ett system som lämnar utrymme för anpassningar till försäkrad verksamhet och vald försäkringsomfattning. Detta

Läs mer

Ansvarsförsäkring för KY-studerande

Ansvarsförsäkring för KY-studerande Ansvarsförsäkring för KY-studerande Försäkringsvillkor 2005-12-01 Utdrag ur Förordningen (2001:1131) om kvalificerad yrkesutbildning 1 kap. Statligt stöd Försäkringar 9 Myndigheten för kvalificerad yrkesutbildning

Läs mer

FAR Ansvarsförsäkring för revisionsföretag FAR 1:4

FAR Ansvarsförsäkring för revisionsföretag FAR 1:4 FAR Ansvarsförsäkring för revisionsföretag FAR 1:4 Denna information lämnas i enlighet med gällande lagstiftning och är en översiktlig sammanställning av försäkringens omfattning, så kallad förköpsinformation.

Läs mer

Ansvarsförsäkring för revisorer och revisionsföretag

Ansvarsförsäkring för revisorer och revisionsföretag adfed9cd-cb85-4b7b-8f8a-7dcd24b0f3cf Ansvarsförsäkring för revisorer och Detta villkor är numrerat efter ett system som lämnar utrymme för anpassningar till försäkrad verksamhet och vald försäkringsomfattning.

Läs mer

Förmögenhetsbrottsförsäkring

Förmögenhetsbrottsförsäkring Förmögenhetsbrottsförsäkring 1 Vem försäkringen gäller för och försäkrad verksamhet Försäkringen avser i försäkringsbrevet angiven verksamhet och gäller för försäkringstagaren (den försäkrade). 2 När försäkringen

Läs mer

Statens grupp- och individförsäkring GIF. Försäkringsvillkor 2005-07-01

Statens grupp- och individförsäkring GIF. Försäkringsvillkor 2005-07-01 Statens grupp- och individförsäkring GIF Försäkringsvillkor 2005-07-01 Denna försäkringsprodukt skall tillgodose behovet av försäkringsskydd för vissa grupper eller individer som på något sätt har anknytning

Läs mer

- försäkringstagaren och/eller i försäkringsbeviset angivna medförsäkrade företag

- försäkringstagaren och/eller i försäkringsbeviset angivna medförsäkrade företag Tilläggsvillkor FAR Ansvarsförsäkring för redovisningsföretag FAR 4:1 Tilläggsförsäkring för enklare juridiska uppdrag* enligt FARs definition.*försäkringen kan endast tecknas av företag som bedriver redovisningsverksamhet

Läs mer

Byggandets Kontraktskommittés och för- säkringsbranschens beskrivning av basomfattning för konsultansvarsförsäkring

Byggandets Kontraktskommittés och för- säkringsbranschens beskrivning av basomfattning för konsultansvarsförsäkring som BKK och försäkringsbranschen enats om. Hänvisning till beskrivning kap 5 0 i ASK 09 föreskrivs att konsulten ska teckna och under an det följande beskrivs den basomfattning för konsultansvarsförsäkringen

Läs mer

Sjuk- och föräldraförsäkring för doktorander med stipendier

Sjuk- och föräldraförsäkring för doktorander med stipendier Sjuk- och föräldraförsäkring för doktorander med stipendier Försäkringsvillkor 2014-01-01 [Titel 3] Sid 2 (13) 2013-11-13 Högskoleförordningen (1993:100) 1 kapitlet 11 c. En högskola ska genom överenskommelse

Läs mer

Särskilt personskadeskydd. Försäkringsvillkor, 1 juli 2011

Särskilt personskadeskydd. Försäkringsvillkor, 1 juli 2011 Särskilt personskadeskydd Försäkringsvillkor, 1 juli 2011 Terms and Conditions of Insurance, 1 January 2011 Innehåll 1. Avtalsformer... 3 1.1 Samlingsförsäkring... 3 1.2 Enskild försäkring... 3 1.3 Vilka

Läs mer

Ansvarsförsäkring för styrelse i bostadsrättsförening

Ansvarsförsäkring för styrelse i bostadsrättsförening 1f857bb6-7d1a-4493-ad84-db245d4bfe2a Ansvarsförsäkring för styrelse i Detta villkor är numrerat efter ett system som lämnar utrymme för anpassningar till försäkrad verksamhet och vald försäkringsomfattning.

Läs mer

Ansvarsförsäkring för tekniska konsulter

Ansvarsförsäkring för tekniska konsulter SBR V 460:5 Särskilt villkor Ansvarsförsäkring för tekniska konsulter 2008-04-01 1(10) C11. ANSVARSFÖRSÄKRING FÖR TEKNISKA KONSULTER 01. Vem försäkringen gäller för och försäkrad verksamhet Försäkringen

Läs mer

Ansvarsförsäkring för styrelse i bostadsrättsförening

Ansvarsförsäkring för styrelse i bostadsrättsförening c98587bb-3256-48f5-8b80-d8c754484b05 Ansvarsförsäkring för styrelse i Detta villkor är numrerat efter ett system som lämnar utrymme för anpassningar till försäkrad verksamhet och vald försäkringsomfattning.

Läs mer

Ansvarsförsäkring för VD och styrelse

Ansvarsförsäkring för VD och styrelse cbc3206d-27ce-473c-9294-8e95e336e1b5 Ansvarsförsäkring för VD och Detta villkor är numrerat efter ett system som lämnar utrymme för anpassningar till försäkrad verksamhet och vald försäkringsomfattning.

Läs mer

Konsultansvarsvillkor

Konsultansvarsvillkor GJA 110:3 Konsultansvarsvillkor Särskilt försäkringsvillkor Gäller från och med 2016-04-01 Dessa bestämmelser för ansvarsförsäkring ingår i en serie av villkor för Företagsförsäkring. Indelning och numrering

Läs mer

Försäkringsvillkor Garanterat Renoverat Kollektiv GR-13:1

Försäkringsvillkor Garanterat Renoverat Kollektiv GR-13:1 Försäkringsvillkor Garanterat Renoverat Kollektiv GR-13:1 1. Vem försäkringen gäller för Försäkringstagare är Villaägarnas Riksförbund, som tecknar försäkringen kalenderårsvis (Försäkringsår) med början

Läs mer

ENTREPRENÖRS- VERKSAMHET

ENTREPRENÖRS- VERKSAMHET GJA 189:2 ENTREPRENÖRS- VERKSAMHET UTAN SPRÄNGING, PÅLNING, SPONTNING ELLER RIVNING särskilt försäkringsvillkor Gäller från och med 2009-10-01 Siffror och rubriker följer Allmänna försäkringsvillkoren

Läs mer

Ansvarsförsäkring Ren förmögenhetsskada

Ansvarsförsäkring Ren förmögenhetsskada Ansvarsförsäkring Ren förmögenhetsskada GL 132:3 Dessa villkor ingår i en serie villkor för Företagsförsäkring. Villkoren gäller from 2015-01-01 Försäkrings AB Göta Lejon Stora Badhusgatan 6 411 21 Göteborg

Läs mer

VD/STYRELSEANSVAR REN FÖRMÖGENHETSSKADA. Särskilt försäkringsvillkor VVD 2012:1 Giltigt från 2012-08-01

VD/STYRELSEANSVAR REN FÖRMÖGENHETSSKADA. Särskilt försäkringsvillkor VVD 2012:1 Giltigt från 2012-08-01 VD/STYRELSEANSVAR REN FÖRMÖGENHETSSKADA Särskilt försäkringsvillkor Särskilt försäkringsvillkor Dessa bestämmelser ingår i en serie av villkor för Företagsförsäkring. Indelning och numrering har gjorts

Läs mer

Sjuk- och föräldraförsäkring för doktorander med stipendier Försäkringsvillkor

Sjuk- och föräldraförsäkring för doktorander med stipendier Försäkringsvillkor Sjuk- och föräldraförsäkring för doktorander med stipendier Försäkringsvillkor 2016-07-01 Innehåll 1 Försäkringens innehåll... 2 1.1 Ersättningsgrundande inkomst... 3 2 Sjukpenning... 4 2.1 Nedsatt arbetsförmåga...

Läs mer

Kompletterande egendomsförsäkring URA

Kompletterande egendomsförsäkring URA Kompletterande egendomsförsäkring URA Försäkringsvillkor 2015-07-01 Dnr 899-10188-14 [Titel 3] Sid 2 (8) Innehåll 1 OMFATTNING OCH SJÄLVRISK... 3 1.1 När och var gäller försäkringen?... 3 1.2 Vem gäller

Läs mer

Allmänna villkor för rörelsekreditgaranti

Allmänna villkor för rörelsekreditgaranti Allmänna villkor för rörelsekreditgaranti Februari 2015 1 (7) Allmänna villkor för rörelsekreditgaranti 1 Definitioner I dessa allmänna villkor avses med BETALNINGSDRÖJSMÅL: kredittagarens underlåtenhet

Läs mer

Förmögenhetsbrottsförsäkring för Bostadsrättsförening

Förmögenhetsbrottsförsäkring för Bostadsrättsförening VILLKOR Gäller från 2007-01-01 Förmögenhetsbrottsförsäkring för Bostadsrättsförening FB 401:1 Moderna Försäkringar AB Moderna Försäkringar SAK AB www.modernaforsakringar.se INNEHÅLL VILLKOR FÖR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENING

Läs mer

VILLKORSTILLÄGG. Säkerhetskopior ska förvaras skilda från originalet och från varandra på sådant sätt att dessa inte kan skadas vid samma tillfälle.

VILLKORSTILLÄGG. Säkerhetskopior ska förvaras skilda från originalet och från varandra på sådant sätt att dessa inte kan skadas vid samma tillfälle. V 073F:1 VILLKORSTILLÄGG Leasingförsäkring I villkor V073 utgår A.31-31.2 samt hela avsnitt D. Allmänna avtalsbestämmelser och ersätts med nedanstående. Asterisk (*) i villkorstext anger att ordet finns

Läs mer

Allmänna villkor för säkerhetsgaranti

Allmänna villkor för säkerhetsgaranti Allmänna villkor för säkerhetsgaranti Februari 2006 Allmänna villkor för säkerhetsgaranti 1 Definitioner I dessa allmänna villkor avses med exportavtal: anbud från garantitagaren till förmånstagaren avseende

Läs mer

F54:0 FMF 1:1 Ansvarsförsäkring för Fastighetsmäklare anslutna till Fastighetsmäklarförbundet. Allmänt villkor - Gäller från 2012-01-01

F54:0 FMF 1:1 Ansvarsförsäkring för Fastighetsmäklare anslutna till Fastighetsmäklarförbundet. Allmänt villkor - Gäller från 2012-01-01 F54:0 FMF 1:1 Ansvarsförsäkring för Fastighetsmäklare anslutna till Fastighetsmäklarförbundet Allmänt villkor - Gäller från 2012-01-01 F54:0 FMF 1:1 Ansvarsförsäkring för Fastighetsmäklare anslutna till

Läs mer

Allmänt ansvar. - för God Man och Förvaltare. Allmänt försäkringsvillkor

Allmänt ansvar. - för God Man och Förvaltare. Allmänt försäkringsvillkor Allmänt ansvar - för God Man och Förvaltare Allmänt försäkringsvillkor Gäller från och med 2015-04-01 Detta försäkringsvillkor ingår i en serie av villkor. 1 (7) 1. Vem försäkringen gäller för Försäkringen

Läs mer

Personskadeförsäkring för studenter

Personskadeförsäkring för studenter Personskadeförsäkring för studenter Försäkringsvillkor 2010-10-14 2 Utdrag ur Högskoleförordningen (1993:100) 1 kap. Allmänna bestämmelser Försäkring för personskada 11a Högskolor med staten som huvudman

Läs mer

AIG Konsultansvarsförsäkring för tekniska konsulter 2015:01

AIG Konsultansvarsförsäkring för tekniska konsulter 2015:01 AIG Konsultansvarsförsäkring för tekniska konsulter 2015:01 AIG Konsultansvarsförsäkring 2015 :01 1. Ansvarsförsäkring Vem försäkringen gäller för och försäkrad verksamhet Försäkringen avser uteslutande

Läs mer

Allmänna villkor Garanti för investeringskrediter November 2014

Allmänna villkor Garanti för investeringskrediter November 2014 Allmänna villkor Garanti för investeringskrediter November 2014 Sida 1 Allmänna villkor för garanti för investeringskrediter 1 Definitioner I dessa allmänna villkor avses med Betalningsdröjsmål: kredittagarens

Läs mer

Särskilt Personskadeskydd SPS. Försäkringsvillkor

Särskilt Personskadeskydd SPS. Försäkringsvillkor Särskilt Personskadeskydd SPS Försäkringsvillkor 2016-07-01 899-4014-16 Sid 2 (12) Innehåll 1 TECKNANDE; OMFATTNING; DEFINITIONER OCH SJÄLVRISK.3 1. Vem gäller försäkringen för?... 3 1.2 Vilka försäkringar

Läs mer

Personskadeförsäkring för KY-studerande

Personskadeförsäkring för KY-studerande Personskadeförsäkring för KY-studerande Försäkringsvillkor 2005-01-01 Utdrag ur Förordningen (2001:1131) om kvalificerad yrkesutbildning 1 kap. Statligt stöd Försäkring för personskada 9 Myndigheten för

Läs mer

Produktinformation. Förmögenhetsbrottsförsäkring FB:5. Gäller från

Produktinformation. Förmögenhetsbrottsförsäkring FB:5. Gäller från Produktinformation Förmögenhetsbrottsförsäkring FB:5 Gäller från 2017-02-01 Produktinformation Förmögenhetsbrottsförsäkring FB:5 Denna information är en kortfattad beskrivning av försäkringsvillkoret Förmögenhetsbrottsförsäkring

Läs mer

Försäkringsvillkor 2015 Entreprenadsäkerhet, Garantitid

Försäkringsvillkor 2015 Entreprenadsäkerhet, Garantitid Försäkringsvillkor 2015 Entreprenadsäkerhet, Garantitid Innehållsförteckning 1. Vem försäkringen gäller för... 2 1.1 Försäkrat kontrakt och försäkrade kontraktsarbeten... 2 1.2 Var försäkringen gäller...

Läs mer

Särskilt personskadeskydd (SPS) Försäkringsvillkor

Särskilt personskadeskydd (SPS) Försäkringsvillkor Försäkringsvillkor Innehåll 1 Tecknande, omfattning, definitioner och självrisk... 2 1.1 För vem gäller försäkringen... 2 1.2 Vilka försäkringar kan tecknas?... 2 1.2.1 Samlingsförsäkring... 2 1.2.2 Enskild

Läs mer

Flyttgodsförsäkring. Försäkringsvillkor

Flyttgodsförsäkring. Försäkringsvillkor Flyttgodsförsäkring Försäkringsvillkor 2016-07-01 899-10299-14 Sid 2 (10) Innehåll 1. Försäkringsskydd... 3 1.1 Begränsningar 1.2 Föreskrift 1.3 Undantag 2. Flyttgodsförsening... 5 3. Självrisk... 6 4.

Läs mer

Förmögenhetsbrottsförsäkring PS965

Förmögenhetsbrottsförsäkring PS965 Gäller från och med 2017-01-01 C. Förmögenhetsbrottsförsäkring 1. Vem försäkringen gäller för 1.1 Försäkringstagaren och dotterbolag Försäkringen gäller för försäkringstagaren och dennes dotterbolag. 1.2

Läs mer

Försäkringsvillkor 2017 FÄRDIGSTÄLLANDEFÖRSÄKRING, GARANTITID

Försäkringsvillkor 2017 FÄRDIGSTÄLLANDEFÖRSÄKRING, GARANTITID Försäkringsvillkor 2017 FÄRDIGSTÄLLANDEFÖRSÄKRING, GARANTITID Villkor Färdigställandeförsäkring, Garantitid - 2017 Innehållsförteckning 1. Vem försäkringen gäller för... 1 1.1 Försäkrat kontrakt och försäkrade

Läs mer

Produktinformation. Epidemiavbrottsförsäkring

Produktinformation. Epidemiavbrottsförsäkring Produktinformation Epidemiavbrottsförsäkring Produktinformation Epidemiavbrottsförsäkring Denna information är en kortfattad beskrivning av försäkringsvillkoret Epidemiavbrottsförsäkring AV 121. För försäkringen

Läs mer

ALLMÄNNA FÖRSÄKRINGSVILLKOR ANSVARSFÖRSÄKRING FÖR VD & STYRELSE SRF 330:2

ALLMÄNNA FÖRSÄKRINGSVILLKOR ANSVARSFÖRSÄKRING FÖR VD & STYRELSE SRF 330:2 ALLMÄNNA FÖRSÄKRINGSVILLKOR ANSVARSFÖRSÄKRING FÖR VD & STYRELSE SRF 330:2 GÄLLER FRÅN 2012-01-01 Stockholmsregionens Försäkring AB Adress: Organisationsnr : 516406-0641 Pajalagatan 56 162 65 Vällingby

Läs mer

Ansvarsförsäkring för överlåtelsebesiktning för medlemmar i Sveriges Byggingenjörers Riksförbund (SBR)

Ansvarsförsäkring för överlåtelsebesiktning för medlemmar i Sveriges Byggingenjörers Riksförbund (SBR) SBR 1:7 Särskilt villkor Ansvarsförsäkring för överlåtelsebesiktning för medlemmar i Sveriges Byggingenjörers Riksförbund (SBR) 2015-04-01 1(13) C. ANSVARSFÖRSÄKRING 01. Vem försäkringen gäller för och

Läs mer

S 308:2 Konsultansvarsförsäkring

S 308:2 Konsultansvarsförsäkring S 308:2 Småföretagarförsäkring Försäkringsvillkor 1 januari 2016 Villkoret ingår i en serie villkor för småföretagarförsäkring. Samtliga dessa villkor är indelade efter ett gemensamt system. Detta medför

Läs mer

RÄTTSSKYDDSFÖRSÄKRING MILJÖBROTT

RÄTTSSKYDDSFÖRSÄKRING MILJÖBROTT ALLMÄNNA FÖRSÄKRINGSVILLKOR RÄTTSSKYDDSFÖRSÄKRING MILJÖBROTT SRF 1009:2 GÄLLER FRÅN 2013-01-01 Stockholmsregionens Försäkring AB Adress: Organisationsnr : 516406-0641 Wallingatan 11 111 60 Stockholm VILLKORSINSTRUKTION...

Läs mer

HT 60:3 GÄLLER FR O M Försäkringsvillkor. För gods under lyft och transport med kran och/eller truck

HT 60:3 GÄLLER FR O M Försäkringsvillkor. För gods under lyft och transport med kran och/eller truck HT 60:3 GÄLLER FR O M 981101 Försäkringsvillkor För gods under lyft och transport med kran och/eller truck 2 Försäkringsvillkor för gods under lyft och transport med kran och/eller truck FÖRSÄKRINGSVILLKOR

Läs mer

EXTRAKOSTNADS- FÖRSÄKRING

EXTRAKOSTNADS- FÖRSÄKRING GJAV 936:2 EXTRAKOSTNADS- FÖRSÄKRING särskilt försäkringsvillkor Gäller från och med 2009-10-01 Detta försäkringsvillkor ingår i en serie av villkor. De olika avsnittens indelning och numrering har samordnats,

Läs mer

GAR-BO Försäkring AB. Försäkringsvillkor ESBRF09. Entreprenadsäkerhetsförsäkring BRF, entreprenadtid

GAR-BO Försäkring AB. Försäkringsvillkor ESBRF09. Entreprenadsäkerhetsförsäkring BRF, entreprenadtid Försäkringsvillkor ESBRF09 Entreprenadsäkerhetsförsäkring BRF, entreprenadtid Innehållsförteckning BEGREPPSFÖRKLARING... 3 FÖRSÄKRINGENS OMFATTNING... 4 1. Vem försäkringen gäller för... 4 1.1 Försäkrat

Läs mer

Nordeuropa Försäkring AB

Nordeuropa Försäkring AB Nordeuropa Försäkring AB SÄRSKILDA VILLKOR ÅTKOMSTFÖRSÄKRING FÖR MATERIALLEVERANTÖR N46:1 FÖRSÄKRINGSGIVAREN ANGES I FÖRSÄKRINGSBREVET Innehåll 6.3 Åtkomstförsäkring för materialleverantör 6.3.1 Försäkrade

Läs mer

Personskadeförsäkring för studenter

Personskadeförsäkring för studenter Personskadeförsäkring för studenter Försäkringsvillkor 2005-01-01 Utdrag ur Högskoleförordningen (1993:100) 1 kap. Allmänna bestämmelser Försäkring för personskada 11 a Högskolor med staten som huvudman

Läs mer

Allmänna villkor för motgaranti

Allmänna villkor för motgaranti Allmänna villkor för motgaranti Garanti mot förluster vid utställda kontraktsgarantier November 2004 Allmänna villkor för motgaranti 1 Definitioner av vissa uttryck I dessa allmänna villkor avses med

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS Tillämplighet 1 Dessa villkor ska tillämpas om något annat inte avtalats mellan parterna. Definitioner 2 I villkoren förstås med Avtalet Konsultföretag

Läs mer

Personskadeförsäkring för KYoch YH-studerande

Personskadeförsäkring för KYoch YH-studerande Personskadeförsäkring för KYoch YH-studerande Försäkringsvillkor 2010-12-16 Dnr 899-10508-10 Sid 2 (9) Utdrag ur Förordning (2009:130) om yrkeshögskolan 6 kap. Försäkringar Försäkring för personskada 1

Läs mer

Försäkringsvillkor. Konsultansvarsförsäkring för medlemmar i Svenska Teknik & Designföretagen 2013-04-01. STD-försäkringen konsultansvar 1:3

Försäkringsvillkor. Konsultansvarsförsäkring för medlemmar i Svenska Teknik & Designföretagen 2013-04-01. STD-försäkringen konsultansvar 1:3 Försäkringsvillkor Konsultansvarsförsäkring för medlemmar i Svenska Teknik & Designföretagen 2013-04-01 Konsultansvarsförsäkring för arkitekt- och teknikkonsultföretag Försäkringens omfattning framgår

Läs mer

Försäkringsvillkor 2015 Entreprenadsäkerhet, Entreprenadtid BRF

Försäkringsvillkor 2015 Entreprenadsäkerhet, Entreprenadtid BRF Försäkringsvillkor 2015 Entreprenadsäkerhet, Entreprenadtid BRF - Innehållsförteckning 1. Vem försäkringen gäller för... 2 2. När försäkringen gäller... 2 3. Vad försäkringen gäller för... 2 4. Försäkringsbelopp...

Läs mer

Särskilt villkor Förmögenhetsbrottsförsäkring

Särskilt villkor Förmögenhetsbrottsförsäkring Sid 1 (5) 2b0a937a-ad6d-4d30-86cf-f21dbfd7b646 Särskilt villkor Förmögenhetsbrottsförsäkring Med tillämpning av de allmänna villkoren i övrigt gäller följande ändringar och kompletteringar. D. Förmögenhetsbrottsförsäkring

Läs mer

KOMPLETTERANDE EGENDOMSFÖRSÄKRING URA

KOMPLETTERANDE EGENDOMSFÖRSÄKRING URA Försäkringsvillkor 2018-09-01 899-3530-18 Sid 2 (8) Innehåll 1.1 När och var gäller försäkringen?... 3 1.2 Vem gäller försäkringen för?... 3 1.3 Självrisk... 3 2 Försäkringsskydd... 4 3 Skadeanmälan...

Läs mer

VD/Styrelseansvar. Villkor: GJAF 63:4. Gäller från

VD/Styrelseansvar. Villkor: GJAF 63:4. Gäller från VD/Styrelseansvar Villkor: GJAF 63:4 Gäller från 2018-01-01 Innehåll 1. Vem försäkringen gäller för 3 2. När försäkringen gäller 3 3. Var försäkringen gäller 3 4. Vad som är försäkrat 3 5. Vad försäkringen

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans)

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) 1 ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) Tillämplighet 1 Dessa villkor skall tillämpas om något annat inte avtalats mellan parterna. Definitioner 2 I villkoren förstås med Avtalet Arbetstid

Läs mer

Nordeuropa Försäkring AB

Nordeuropa Försäkring AB Nordeuropa Försäkring AB SÄRSKILD VILLKOR ANSVARSFÖRSÄKRING FÖR REN FÖRMÖGENHETSSKADA N23:1 FÖRSÄKRINGSGIVAREN ANGES I FÖRSÄKRINGSBREVET Innehåll sid 6.4 Ansvarsförsäkring för förmögenhetsskada 1 6.4.1

Läs mer

Försäkringsvillkor: GJA 202:1 Gäller från

Försäkringsvillkor: GJA 202:1 Gäller från Miljöansvar Entreprenör Försäkringsvillkor: GJA 202:1 Gäller från 2018-04-01 Innehåll 1. Vem försäkringen gäller för 3 2. När försäkringen gäller 3 3. Var försäkringen gäller 3 4. Vad som är försäkrat

Läs mer

Rättsskyddsförsäkring

Rättsskyddsförsäkring VILLKOR Fastställt november 2003 R 1:3 Rättsskyddsförsäkring Tvister och skattemål Moderna Försäkringar AB Moderna Försäkringar Sak AB www.modernaforsakringar.se A TVISTER 1 Vem försäkringen gäller för

Läs mer

Nordeuropa Försäkring AB

Nordeuropa Försäkring AB Nordeuropa Försäkring AB VILLKOR FÖRETAGSFÖRSÄKRING F3:1 2015 05 01 I anslutning till N01 FÖRSÄKRINGSGIVAREN ANGES I FÖRSÄKRINGSBREVET I. EGENDOMSFÖRSÄKRING Med ändring av häremot stridande bestämmelser

Läs mer

Förmögenhetsbrottsförsäkring

Förmögenhetsbrottsförsäkring VILLKOR Gäller från 2009-08-01 Förmögenhetsbrottsförsäkring FB: 4 Moderna Försäkringar AB Moderna Försäkringar SAK AB www.modernaforsakringar.se FB:4 INNEHÅLL Försäkringens omfattning framgår av försäkringsavtalet

Läs mer

Personskadeförsäkring för studenter. Försäkringsvillkor 2010-10-14

Personskadeförsäkring för studenter. Försäkringsvillkor 2010-10-14 Personskadeförsäkring för studenter Försäkringsvillkor 2010-10-14 Sid 2 (9) Utdrag ur Högskoleförordningen (1993:100) 1 kap. Allmänna bestämmelser Försäkring för personskada 11a Högskolor med staten som

Läs mer