KMH ska vara ett framstående internationellt centrum för utbildning av musiker och musiklärare av högsta kvalitet.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KMH ska vara ett framstående internationellt centrum för utbildning av musiker och musiklärare av högsta kvalitet."

Transkript

1 Musik för miljoner

2 KMH ska vara ett framstående internationellt centrum för utbildning av musiker och musiklärare av högsta kvalitet. Cecilia Rydinger Alin, rektor Kungl. Musikhögskolan har internationellt renommé som ett viktigt kompetenscentrum inom musik. De behöver därför resurser för att fortsätta att tilltala och behålla de bästa studenterna och lärarna Prinsessan Christina fru Magnuson

3 Vill du vara med och skriva svensk musikhistoria? Musik fyller en viktig funktion för oss människor som upplevelse eller profession. Du har nu en unik möjlighet att vara med och påverka svensk musikhistoria! Samtidigt som svenska musiker når framgångar över hela världen, står Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (KMH) inför sin kanske viktigaste förändring någonsin. KMH bygger ett helt nytt campus mitt i Stockholm med målet att bli världens modernaste musikhögskola. KMH ska vara ett framstående internationellt centrum för utbildning av musiker och musiklärare av högsta kvalitet förklarar professor Cecilia Rydinger Alin, rektor för KMH, landets enda fristående musikhögskola. Akademiska Hus står för byggnaden, medan finansieringen av all infrastruktur, teknik och övrig inredning sker med externa medel. Nu startar insamlingsarbetet där du som individ, företag eller organisation tillsammans med KMH kan vara med och skapa förutsättningar för svensk musikutbildning och forskning i världsklass.

4 KMH för alla KMH grundades 1771 och är en av de äldsta musikhögskolorna i världen. Nu uppförs KMH:s nya byggnader i korsningen Valhallavägen/Lidingövägen, där tidigare Swartlings Ridskola låg. Det nya campusområdet omfattar kvadratmeter och kommer att stå klart för inflyttning år Med ny arkitektur, nya lokaler, ny teknik och internationellt framstående verksamhet, kommer KMH att attrahera såväl nya studenter, lärarresurser som en musikintresserad publik. Målet är att KMH ska bli ett nytt nationellt musikcentrum med spännande och gränsöverskridande verksamhet, vetenskaplig och konstnärlig forskning, samt erbjuda en stor mängd konserter. KMH blir öppet för alla, en angelägenhet för hela Sverige. Jag kan helt ärligt säga att jag har KMH att tacka för att jag idag spelar musik över hela världen. Den palett jag fått med musical skills från KMH ger mig inspiration varje dag för att skapa ny musik. Hoppas många i framtiden också får den chansen. Magnus Lindgren, jazzmusiker och kompositör.

5

6

7 Verksamhet i världsklass Redan idag har KMH en bred utbildningsverksamhet som håller hög kvalitet internationellt. Kända alumner (f.d. KMH-studenter) inom alla genrer är bland andra: Peter Mattei, Anne Sofie von Otter, Malena Ernman, Staffan Scheja, Sofia Karlsson, Magnus Lindgren, Martin Fröst, Robert Wells, The Real Group, Dirty Loops, Pernilla Andersson, Peter Jöback, Roland Pöntinen, Rigmor Gustafsson och Christian Lindberg. KMH har sex institutioner för utbildning av musiker och lärare: FOLKMUSIK erbjuder utbildning på alla nivåer i svensk folkmusik och är en av de få europeiska musikhögskolor som utbildar i folkmusik/konstmusik från andra kulturer. JAZZ internationellt erkänd och utbildar många framgångsrika instrumentalister och sångare. KDM håller hög internationell nivå inom komposition, kör- och orkesterdirigering samt musikteori. KK den klassiska institutionen har fostrat många generationer erkända instrumentalister och sångare, orkestermusiker och kyrkomusiker. MOM utbildningen inom musik- och medieproduktion står modell för andra musikhögskolor internationellt. MPS inom institutionen för musik, pedagogik och samhälle formas framtidens lärare och pedagoger. Inom ramen för KMH:s institutioner verkar en rad ensembler och orkestrar så som KMH symfoniorkester, KMH Jazz Orchestra, KMH kammarkör, Stora Brasset, Kammarorkestern Igor och KMH Folk. Det svenska musikundret är inte en myt. Det är i allra högsta grad verklighet. Och det är ett under! Från operasångare och klassiska solister till Swedish House Mafia, Style Of Eye och Icona Pop. Svensk musik, svenska musiker och svenska producenter syns och hörs över hela jorden. KMH är en stor och viktig del av undret. Och KMHs framtid är av största vikt för Sveriges framtida kulturliv. Malena Ernman, hovsångerska och artist.

8 Svensk musiks framtid KMH står nu inför möjligheten att bygga vidare på det svenska musikundret i världen. KMH:s nya campus kommer att bestå av två nya hus som omger det byggnadsminnesförklarade stallkomplexet. Den gamla stallbacken blir på så sätt campusets centrala uterum. Akademiska Hus finansierar själva byggnaden, medan KMH har tagit initiativet till och håller i taktpinnen för att finansiera den infrastruktur som krävs för att nå KMH:s högt ställda mål inom utbildning och forskning. Kostnaden för infrastrukturen är beräknad till 114 Mkr. Insamlingen är nu igång för finansieringen av inredningen till konsertsalar för symfoniorkestrar och kammarmusik, experimentella och kreativa verkstäder, samt ett studiokomplex med flera inspelningsstudior och kontrollrum. KMH är mycket tacksam för de medel som redan inkommit för att möjliggöra uppbyggandet av den främsta infrastrukturen för forskning och utbildning inom musikområdet. Musik för miljoner!

9

10 Nya mötesplatser för musik Konsertsalarna och studiorna kommer att motsvara de tekniska och akustiska krav som kan ställas på en världsledande musikhögskola. Stora konsertsalen KMH behöver en konsertsal som möjliggör studenters utveckling och ger besökaren en optimal upplevelse. Ambitionen är att KMH:s stora konsertsal ska bli en scen att räkna med i Stockholms musikutbud utöver att vara hemvist för KMH:s symfoniorkester. Lilla Salen I tillägg till den stora konsertsalen behövs en lokal som är anpassad för mellanstora orkesterensembler, folkmusik- och jazzgrupper. Salen kommer att erbjuda bästa tänkbara ljudteknik och akustik samt väl utbyggda möjligheter att arbeta med elförstärkt musik. Kammarmusiksalen En kammarmusiksal byggs för akustisk musik. Salen blir öppen för all sorts musik och är lämplig för klassiska musiker såväl som folkmusik, unplugged singer- and songwriting, jazz och mycket annat. Svarta lådan Ambitionen är att kunna tillhandahålla ett rum för experimentella former av konserter och installationer. Ljudtekniken är även här viktig. Rummet ska kunna användas till såväl inspelning som konsertframträdanden för en mindre publik. Studiokomplex Studiokomplexet kommer att erbjuda studenter ett antal repetitions- och inspelningsstudior i världsklass, med bland annat ljudteknik för avancerade inspelningar och komposition av elektroakustisk musik. Komplexet skall även kunna möjliggöra kvalificerad musik-, bild- och webbproduktion samt erbjuda en högklassig uppkoppling till konsertsalarna och omvärlden i form av exempelvis distansundervisning. Jag hade några fantastiska år på KMH som gav mig en bra grund att stå på. Möjligheten att möta andra unga musikutövare på högsta nivå inspirerade mig till att utveckla mitt instrument rösten. Jag vet att KMH har utvecklats med åren och kunskapen som finns där är enorm. Det är viktigt att vi investerar i denna högklassiga och mångsidiga musikutbildning så vi fortsättningsvis kan ge världen musiker och sångare i alla genrer och av absolut världsklass. Peter Jöback, sångare och artist.

11

12 Ditt stöd är avgörande för KMH:s framtid KMH och svensk musikhistoria går en spännande framtid till mötes. Våra samarbetspartners kommer att spela en mycket stor roll i att skapa de bästa förutsättningarna för KMH att genomföra utbildning, forskning och produktioner av högsta kvalitet. Möjligheterna att engagera sig finansiellt i uppbyggnaden av nya KMH är många, och passar såväl individer som företag och organisationer. Tillsammans med KMH kan finansiärer och partners skapa individuella lösningar som tillför mervärden för alla parter.

13 Den globala musikindustrin är under omvandling, forskningen kring bland annat musik och hälsa är central, och nästa generations musiker är också framtidens musikentreprenörer. KMH satsar på att vara en ledande nationell och internationell kraft i denna förändring. Där ska ett nytt campus med nya lokaler, med modern infrastruktur och teknik, bidra till att KMH tar ett stort kliv in i framtiden. Som gammal student på musikerlinjen ( ) kan jag lätt konstatera: Nya vindar blåser sedan länge på KMH. Stort intresse att lära ut och ge bredd i musicerandet. Arty Business där man lär de kommande studenterna entreprenörskap. Det är ett oerhört spännande steg med nya skolan där vi är många gamla studenter som ivrigt hejar på. Sverige ligger långt framme i kunskap och musicerande. Nu kan vi öka på detta ännu mer med ett fantastiskt hus för kommande musikanter och musiklärare. Robert Wells, musiker. Det var på KMH som vi startade Dirty Loops. Det betydde mycket att få prova sina kunskaper i många ämnen. Det vi lärde oss kunde vi sedan applicera på vårt musikskapande. Utbildningen i bland annat logic och cubase har varit extra viktig, eftersom det nästan är ett krav för att kunna lyckas i dagens musikbransch. Dirty Loops, Popfusion-grupp.

14 När jag började på KMH 1984 gick vi olika utbildningar som gav kompetens inom specifika yrkesområden. Men redan efter några månader var vi i full gång med ett inspirerande utvecklingsarbete av The Real Group. Mellan våra ordinarie lektioner sågs vi och lade grunden till en tre decennier lång artistkarriär med hela världen som spelplan. Vi tror att nyckeln till framgångsrik konstnärlig utbildning ligger i kombinationen av den fastlagda läroplanen och de mer spontana mötena mellan andra syskonsjälar bland både studenter och personal. Lokalerna spelar en huvudroll i bägge dessa fall, och måste vara optimerade för både traditionell kunskapsförmedling och mer impulsiv konstnärlig korsbefruktning. Anders Edenroth, The Real Group. KMH är en fantastisk mötesplats, där många drömmar blir till verklighet. För mig var det avgörande år i en musikalisk utveckling och flera av de syskonsjälar som jag mötte under min studietid, blev och är fortfarande medresenärer i ett ständigt utforskande av nya musikaliska universum. Att ge musikhungriga människor en fysisk plats med många möjligheter för möten är bara helt nödvändigt. Lena Willemark, sångerska och folkmusiker. Foto: Mats Bäcker. På KMH fick jag lägga den grund som jag står på idag som musiker. Utbildningen gav mig tid och utrymme att utveckla mitt konstnärskap i lugn och ro. Jag är evigt tacksam för den utbildning jag fått där och de fantastiska lärare jag fick lära känna. Martin Fröst, musiker.

15 Foto: Peter Knutson. KMH utbildar världsledande musiker och musiklärare. Från KMH kommer också låtskrivare, musikproducenter och studiomusiker som arbetar tillsammans med världens bästa musikartister. Därför är det viktigt för Sverige och vår omfattande musiktradition att fortsätta investera i denna omistliga musikutbildning. Benny Andersson, kompositör.

16 För eventuella frågor eller ett samtal om hur ett framtida samarbete kan se ut, kontakta gärna Cecilia Rydinger Alin, rektor, genom Ida Lindkvist, handläggare för externa kontakter, Kungl. Musikhögskolan T-bana Stadion Valhallavägen 105

Studiebesök på Kungliga Musikhögskolan (KMH) 13 december 2018

Studiebesök på Kungliga Musikhögskolan (KMH) 13 december 2018 Studiebesök på Kungliga Musikhögskolan (KMH) 13 december 2018 Studiebesöket startade kl. 17.15, så det var redan mörkt när vi kom fram till det spännande huskomplexet. Det består av två nya byggnader och

Läs mer

Strategi Kungl. Musikhögskolan

Strategi Kungl. Musikhögskolan Strategi Kungl. Musikhögskolan 2015-2017 KMH:s vision KMH ska vara ett framstående internationellt centrum för utbildning av musiker och musiklärare av högsta kvalitet. KMH:s vision Kungl. Musikhögskolan

Läs mer

Vision och strategi

Vision och strategi Vision och strategi 2018 2020 Detta strategidokument för perioden 2018 2020 innehåller långsiktiga mål för verksamheten vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (KMH). Det fastställs av högskolestyrelsen

Läs mer

Strategi 2011-2014. Fastställd av KMH:s högskolestyrelse 2011-02-18. Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Dnr 11/75. 110218_KMH_strategi_2011_2014.

Strategi 2011-2014. Fastställd av KMH:s högskolestyrelse 2011-02-18. Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Dnr 11/75. 110218_KMH_strategi_2011_2014. 110218_KMH_strategi_2011_2014.pdf Kungl. Musikhögskolan i Stockholm Strategi 2011-2014 Fastställd av KMH:s högskolestyrelse 2011-02-18 Dnr 11/75 Kungl. Musikhögskolan i Stockholm Besöksadress: Valhallavägen

Läs mer

MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN. BBrass

MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN. BBrass MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN BBrass MUSIKERUTBILDNINGEN MUSIKHÖGSKOLAN I MALMÖ Musikerutbildningen brass Musikerutbildningen erbjuder specialiserade utbildningsprogram som förbereder dig

Läs mer

PROTOKOLL. KMH:s styrelse 2014:01 Sammanträdesdag den 14 februari 2014. Serie A1A. Ordföranden öppnade sammanträdet och hälsade alla välkomna.

PROTOKOLL. KMH:s styrelse 2014:01 Sammanträdesdag den 14 februari 2014. Serie A1A. Ordföranden öppnade sammanträdet och hälsade alla välkomna. PROTOKOLL Serie A1A KMH:s styrelse 2014:01 Sammanträdesdag den 14 februari 2014 Närvarande styrelseledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Sture Carlsson, ordförande Cecilia Rydinger Alin, rektor

Läs mer

Samverkansavdelningen

Samverkansavdelningen Samverkansavdelningen Bildades juli 2013 Ur Högskolelagen: I högskolornas uppgift ska ingå att samverka med det omgivande samhället och informera om sin verksamhet samt verka för att forskningsresultat

Läs mer

Lena Willemark Johan Mörk Ingela Lindh. 1 Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes.

Lena Willemark Johan Mörk Ingela Lindh. 1 Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes. PROTOKOLL Serie A1A KMH:s styrelse 2015:01 Sammanträdesdag den 13 februari 2015 Närvarande styrelseledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Sture Carlsson, ordförande Cecilia Rydinger Alin, rektor

Läs mer

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater Scengymnasiet S:t Erik Musik Musikal Musikproduktion Teater Estetiska programmet Med inriktning: Teater Musik Musikal Musikproduktion Högskolebehörighet och möjlighet att ta meritpoäng Vad innebär samarbetet

Läs mer

Strategisk plan MUSIKHÖGSKOLAN I MALMÖ LUNDS UNIVERSITET

Strategisk plan MUSIKHÖGSKOLAN I MALMÖ LUNDS UNIVERSITET Strategisk plan 2017 2021 MUSIKHÖGSKOLAN I MALMÖ LUNDS UNIVERSITET Innehåll Inledning... 3 Uppdrag... 3 Bakgrund... 3 Vision... 4 Kvalitet i utbildning och forskning... 6 Utbildning och forskning i relation

Läs mer

KMH:s styrelse 2014:03 Sammanträdesdag den 13 juni 2014

KMH:s styrelse 2014:03 Sammanträdesdag den 13 juni 2014 PROTOKOLL Serie A1A KMH:s styrelse 2014:03 Sammanträdesdag den 13 juni 2014 Närvarande styrelseledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Sture Carlsson, ordförande Cecilia Rydinger Alin, rektor Ambjörn

Läs mer

Ingela Lindh Lena Nordholm Eric Sjöström Lena Willemark

Ingela Lindh Lena Nordholm Eric Sjöström Lena Willemark PROTOKOLL Serie A1A KMH:s styrelse 2014:05 Sammanträdesdag den 7 november 2014 Närvarande styrelseledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Sture Carlsson, ordförande Cecilia Rydinger Alin, rektor

Läs mer

Kurs: CG1009 Examensarbete, kandidat, klassisk musik, 15 hp 2013 Kandidatexamen Institutionen för klassisk musik, Kungl. Musikhögskolan i Stockholm

Kurs: CG1009 Examensarbete, kandidat, klassisk musik, 15 hp 2013 Kandidatexamen Institutionen för klassisk musik, Kungl. Musikhögskolan i Stockholm Kurs: CG1009 Examensarbete, kandidat, klassisk musik, 15 hp 2013 Kandidatexamen Institutionen för klassisk musik, Kungl. Musikhögskolan i Stockholm Handledare: Annamia Larsson Karl Hedbom Examenskonsert

Läs mer

Välkommen till KMH! Cecilia Rydinger Alin rektor

Välkommen till KMH! Cecilia Rydinger Alin rektor Välkommen till KMH! På Kungliga Musikhögskolan specialiserar sig våra studenter inom många olika områden: klassisk musik, folkmusik och musik från andra kulturer, jazz, komposition, dirigering och musikteori,

Läs mer

Utbildningar Kungl. Musikhögskolan

Utbildningar Kungl. Musikhögskolan Utbildningar Kungl. Musikhögskolan 2013 Välkommen till KMH! Som student vid Kungl. Musikhögkolan i Stockholm (KMH) är du en av drygt 600 som utbildas varje år inom bland annat folkmusik, jazz, klassisk

Läs mer

Utbildnings- och forskningsnämndens protokoll 2018:9 1(5)

Utbildnings- och forskningsnämndens protokoll 2018:9 1(5) Utbildnings- och forskningsnämndens protokoll 2018:9 1(5) 2018-12-13 Närvarande Ledamöter (x) Lektor Henrik Frisk, ordf. (x) Lektor Erik Lanninger, v. ordf. (x) Prof. Sven Ahlbäck (x) Lektor Åsa Bäverstam

Läs mer

#$!%&!'!& %(! %$%& )* ((+,-./

#$!%&!'!& %(! %$%& )* ((+,-./ !" #$!%&!'!& %(! %$%& (0 ((1( 0 (2 ( $#34 1 ( 5 /(0 60 #3(.70 5"/83 4 1( (#3 ((.1( # 4(( 1(0(0/8#8( (((0(14 00/((89 (.) ((1 ((1 (1( /81$ (( $ (#3(. ("0 ((8. (0 ((8. (:0 ((( #(88((( (. (0 ;( ( # ( /8 (

Läs mer

GOTLANDS TONSÄTTARSKOLA. Älska komposition. Kompositionslinje 2 år. Komposition Fri konst 1 år.

GOTLANDS TONSÄTTARSKOLA. Älska komposition. Kompositionslinje 2 år. Komposition Fri konst 1 år. GOTLANDS TONSÄTTARSKOLA Älska komposition. Kompositionslinje 2 år. Komposition Fri konst 1 år. Sveriges mest omöjliga utbildning? Egentligen borde det vara omöjligt att bedriva utbildning i ett så smalt

Läs mer

Man börjar från noll,

Man börjar från noll, Man börjar från noll, & själva skapandet blir centrum Borta är alla invanda professionella mönster & förväntade arbetssätt - vägen, inte målet, blir det som bär den djupaste meningen Sedan är jag övertygad

Läs mer

KMH:s styrelse 2017:02 Sammanträdesdag den 21 april 2017

KMH:s styrelse 2017:02 Sammanträdesdag den 21 april 2017 PROTOKOLL Serie A1A KMH:s styrelse 2017:02 Sammanträdesdag den 21 april 2017 Närvarande styrelseledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Sture Carlsson, ordförande Staffan Scheja, stf. rektor Ellika

Läs mer

Johan Söllscher Johan Mörk Ingela Lindh Mattias Sköld. 1 Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes.

Johan Söllscher Johan Mörk Ingela Lindh Mattias Sköld. 1 Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes. PROTOKOLL Serie A1A KMH:s styrelse 2015:03 Sammanträdesdag den 5 juni 2015 Närvarande styrelseledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Sture Carlsson, ordförande Cecilia Rydinger Alin, rektor Ambjörn

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Förslag till Kulturpolitiskt program för Malmö Live KN-KFÖ-2013-03869

Tjänsteskrivelse. Förslag till Kulturpolitiskt program för Malmö Live KN-KFÖ-2013-03869 SIGNERAD Malmö stad Kulturförvaltningen 1 (3) Datum 2013-12-09 Vår referens Anna Lyrevik kulturstrateg anna.lyrevik@malmo.se Tjänsteskrivelse Förslag till Kulturpolitiskt program för Malmö Live KN-KFÖ-2013-03869

Läs mer

ÖSTERÄNGSKYRKANS MUSIKSKOLA ÖKM

ÖSTERÄNGSKYRKANS MUSIKSKOLA ÖKM ÖSTERÄNGSKYRKANS MUSIKSKOLA ÖKM Sverige kan stoltsera med en stor mängd fantastiska låtskrivare och artister som försett några av världens i särklass största artister med toppklassigt låtmaterial. Namn

Läs mer

LOCKTONER FRÅN NYBROKAJEN. nya klanger i Stockholms äldsta konserthus

LOCKTONER FRÅN NYBROKAJEN. nya klanger i Stockholms äldsta konserthus LOCKTONER FRÅN NYBROKAJEN nya klanger i Stockholms äldsta konserthus Det musikaliska hjärtat År 2011 blir Stockholms äldsta konserthus också det nyaste, när vi förverkligar visionen om ett öppnare och

Läs mer

Konstnärligt kandidatprogram i musik, musikproduktion, 180 högskolepoäng

Konstnärligt kandidatprogram i musik, musikproduktion, 180 högskolepoäng UTBILDNINGSPLAN Konstnärligt kandidatprogram i musik, musikproduktion, 180 högskolepoäng Bachelor s Programme in Music, with a specialization in Music Production, 180 higher education credits. BESLUT Utbildningsnivå:

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt

Verksamhetsplan 2015. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt Verksamhetsplan 2015 Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt 1 Ungt Ledarskap... 3 1.1 Ledarskolan... 3 2 Kurser på lovet... 3 2.1 STORK på höstlovet... 3 2.2 Musik vid Ekebyholm på sommarlovet...

Läs mer

Bakgrund. Förförståelse. Undersökning - Musikproducenter

Bakgrund. Förförståelse. Undersökning - Musikproducenter Bakgrund Även om man som musikproducent arbetar tillsammans med musiker, arrangörer, tekniker och artister är det inte så ofta man ingår några djupare samarbeten med andra producenter. I samband med den

Läs mer

SCHAUMANSALEN. Välkommen till Campus Allegro och Schaumansalen!

SCHAUMANSALEN. Välkommen till Campus Allegro och Schaumansalen! SCHAUMANSALEN Campus Allegro i centrum av Jakobstad är en österbottnisk pärla med ett utbud som är unikt. Campuset är ett fascinerande center för musik, konst och utbildning, men också en mötesplats för

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN Masterprogram Contemporary Performance and Composition (CoPeCo), 120 högskolepoäng

UTBILDNINGSPLAN Masterprogram Contemporary Performance and Composition (CoPeCo), 120 högskolepoäng UTBILDNINGSPLAN Masterprogram Contemporary Performance and Composition (CoPeCo), 120 högskolepoäng Master in Contemporary Performance and Composition (CoPeCo), 120 credits 1. Identifikation 1.1. Masterprogram

Läs mer

Konstnärlig kandidatexamen

Konstnärlig kandidatexamen Kurs: CG1009 Examensarbete, kandidat, klassisk musik, 15 hp 2013 Kandidatexamen Institutionen för klassisk musik, Kungl. Musikhögskolan i Stockholm Handledare: Mats Nilsson Fredrik Wadman Konstnärlig kandidatexamen

Läs mer

Högskoleförberedande. Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater

Högskoleförberedande. Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater Högskoleförberedande Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater På PB får du vara dig själv. Du får vara som du vill vara och ingen kommer döma dig för det.

Läs mer

Jämlikhetsplan. Kungl. Musikhögskolan. Kungl. 2013-2014 Musikhögskolan. Dnr15/211. Faställd av rektor 150420. Dnr 13/711. Fastställd av rektor 131009

Jämlikhetsplan. Kungl. Musikhögskolan. Kungl. 2013-2014 Musikhögskolan. Dnr15/211. Faställd av rektor 150420. Dnr 13/711. Fastställd av rektor 131009 Jämlikhetsplan 2015-2017 Jämlikhetsplan Kungl. 2013-2014 Musikhögskolan Dnr15/211. Faställd av rektor 150420 Kungl. Musikhögskolan Dnr 13/711. Fastställd av rektor 131009 Jämlikhetsplan 2015-2017 för KMH

Läs mer

Sture Carlsson, Ambjörn Hugardt Lena Willemark Helena Wessman. 1 Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes.

Sture Carlsson, Ambjörn Hugardt Lena Willemark Helena Wessman. 1 Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes. PROTOKOLL Serie A1A KMH:s styrelse 2014:02 Sammanträdesdag den 25 april 2014 Närvarande styrelseledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Ingela Lindh, ordförande Cecilia Rydinger Alin, rektor Anna

Läs mer

Teori och sammanhang Samtal kring dans som ämne, estetisk verksamhet, kultur och konstform. Kännedom om grundläggande danstekniska begrepp.

Teori och sammanhang Samtal kring dans som ämne, estetisk verksamhet, kultur och konstform. Kännedom om grundläggande danstekniska begrepp. Ämnesplan för Värmdö Kulturskola Dans Kunskap, motorik och kroppskännedom Grundläggande kroppskännedom samt ökad uppfattning om begrepp som tid, kraft och rum. Kunna utföra enkla grundrörelser i relation

Läs mer

RockMusikLinjen MUSIKER LÅTSKRIVARE HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE

RockMusikLinjen MUSIKER LÅTSKRIVARE HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE RockMusikLinjen är en studiemedelsgrundande 1-årig utbildning. Kurstiden är heltid och undervisningen är förlagd till måndagar t. o. m. fredagar. Total kurstid är 34 veckor fördelat på 2 terminer, 30 timmar

Läs mer

Beslut om tillstånd för konstnärliga examina på grundnivå och avancerad nivå

Beslut om tillstånd för konstnärliga examina på grundnivå och avancerad nivå Örebro universitet Rektor Luntmakargatan 13, Box 7851, SE-103 99 Stockholm, Sweden Tfn/Phone: +46 8 563 085 00 Fax: +46 8 563 085 50 hsv@hsv.se, www.hsv.se Jana Hejzlar +46 8 56308819 jana.hejzlar@hsv.se

Läs mer

Kungl. Musikhögskolan i Stockholm

Kungl. Musikhögskolan i Stockholm Kungl. Musikhögskolan i Stockholm Två kurser om 15 hp totalt 30 hp ett samarbete mellan Stockholms universitet och Kungl. Musikhögskolan Grundlärarprogrammet med inriktning mot årskurs 4-6 Praktisk estetisk

Läs mer

För dig som är nyfiken på musik

För dig som är nyfiken på musik Musikskolan i Upplands Musikskolan i Upplands Väsby Väsby För dig som är nyfiken på musik Blåsinstrument Musikens språk Att få utveckla sig genom musik ger barn och ungdomar ett språk och ett verktyg till

Läs mer

PROTOKOLL. KMH:s styrelse 2018:04 Sammanträdesdag den 30 augusti Serie A1A

PROTOKOLL. KMH:s styrelse 2018:04 Sammanträdesdag den 30 augusti Serie A1A PROTOKOLL Serie A1A KMH:s styrelse 2018:04 Sammanträdesdag den 30 augusti 2018 Närvarande styrelseledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Ingela Lindh, ordförande Cecilia Rydinger Alin, rektor,

Läs mer

under 25 år verksam som musiklärare & körpedagog

under 25 år verksam som musiklärare & körpedagog Gisela Hök-Ternström under 25 år verksam som musiklärare & körpedagog g grundskolor i Stockholm Adolf Fredriks Musikklasser olika utbildningar på Musikhögskolan i Stockholm, Göteborg, Oslo m fl regissör

Läs mer

MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN. Träblås

MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN. Träblås MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN Träblås Musikerutbildningen träblås Musikerutbildningen erbjuder specialiserade utbildningsprogram som förbereder dig för professionell verksamhet som musiker

Läs mer

Faustino Fernandez Johan Mörk Lise-Lotte Axelsson. 1 Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes.

Faustino Fernandez Johan Mörk Lise-Lotte Axelsson. 1 Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes. PROTOKOLL Serie A1A KMH:s styrelse 2013:02 Sammanträdesdag den 26 april 2013 Närvarande styrelseledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Kerstin Eliasson, ordförande Sture Carlsson, vice ordförande

Läs mer

Yttrande gällande En inkluderande kulturskola på egen grund (SOU 2016:69)

Yttrande gällande En inkluderande kulturskola på egen grund (SOU 2016:69) BESLUT Rektor 17-03-13 RF 2017:10 Dnr 16/764 Utbildnings- och forskningsavdelningen Peder Hofmann Kulturdepartementet Yttrande gällande En inkluderande kulturskola på egen grund (SOU 2016:69) Kungl. Musikhögskolan

Läs mer

Music Around 2014. Öresundsfestival. 9-25 oktober. Stravinskij årets tema. Malmö den 24 september 2013

Music Around 2014. Öresundsfestival. 9-25 oktober. Stravinskij årets tema. Malmö den 24 september 2013 den 24 september 2013 Öresundsfestival Music Around 2014 9-25 oktober Till Kulturnämnden Region Skåne Härmed översänder Musik i Syd kompletterande uppgifter till den ansökan för Music Around 2014, som

Läs mer

Musikalliansens utvecklingsverksamhet 2008-2011

Musikalliansens utvecklingsverksamhet 2008-2011 Musikalliansens utvecklingsverksamhet 2008- - Utbildningar, kurser, workshops, handledning - 11-07 Musikalliansens utvecklingsverksamhet 2008- - Utbildningar, kurser, workshops, handledning RUS och RUD

Läs mer

Live elektronikensemblen under soundcheck vid en konsert på Kulturhuset/Stadsteatern i Stockholm Foto: Mira Åkerman

Live elektronikensemblen under soundcheck vid en konsert på Kulturhuset/Stadsteatern i Stockholm Foto: Mira Åkerman Live elektronikensemblen under soundcheck vid en konsert på Kulturhuset/Stadsteatern i Stockholm 2015. Foto: Mira Åkerman Svarta lådan - Kreativiteum, en flexibel konsertsal anpassad för experimentell

Läs mer

Preliminär verksamhetsplan 2015. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt

Preliminär verksamhetsplan 2015. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt Preliminär verksamhetsplan 2015 Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt 1 Ungt Ledarskap... 3 1.1 Ledarskolan... 3 2 Orkester och kör på lovet... 3 2.1 STORK på höstlovet... 3 2.2 Musik vid Ekebyholm

Läs mer

Projektbeskrivning Folkmusik i de kommunala kultur-/musikskolorna

Projektbeskrivning Folkmusik i de kommunala kultur-/musikskolorna Projektbeskrivning Folkmusik i de kommunala kultur-/musikskolorna Bakgrund Skånes Spelmansförbund har med stöd av Musik i Syd utropat 2007 till Folkmusikår i Skåne. Extrasatsningar skall genomföras på

Läs mer

Undervisa i världens största språk - musik

Undervisa i världens största språk - musik Joel Johansson 24 år Ämneslärarprogrammet Undervisa i världens största språk - musik Institutionen för Musik, Pedagogik och Samhälle KMH:s ämneslärarprogram KMH:s ämneslärarprogram i musik med inriktning

Läs mer

Musik vid LiU. Generalprogram 2018

Musik vid LiU. Generalprogram 2018 Musik vid LiU Generalprogram 2018 Programmet är framtaget av Musik vid LiU för att samla årets alla konserter i ett behändigt format. För mer information och frågor, kontakta Christina Hörnell på 013-28

Läs mer

Preliminär verksamhetsplan 2014. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt

Preliminär verksamhetsplan 2014. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt Preliminär verksamhetsplan 2014 Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt 1 Ungt Ledarskap... 3 1.1 Ledarskolan... 3 2 Kurser på lovet... 3 2.1 STORK på höstlovet... 3 2.2 Musik vid Ekebyholm på

Läs mer

Nytt Campus 2016 2 Vi bygger infrastruktur Ett campus för högre utbildning Infrastrukturen erbjuder resurser och möjligheter men också ramar och begränsningar - Är den ändamålsenlig? - Är den effektiv?

Läs mer

Utbildningsnämnden för Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna.

Utbildningsnämnden för Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna. Utbildningsnämnden för Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna. Berth Lideberg, föredragande hälsade ledamöterna välkomna. 1 Val av ordförande 2 Val av vice ordförande 3 Förslag till nya ledamöter Mattias

Läs mer

Ärende Ansökan om bidrag för musikfrämjande insatser, andra fördelningen

Ärende Ansökan om bidrag för musikfrämjande insatser, andra fördelningen 0 KULTURRADET BESLUT GD 2010:352 2010-10-04 Dnr KUR 2010/4183 Ärende Ansökan om bidrag för musikfrämjande insatser, andra fördelningen Sökande Stockholms Läns Blåsarsymfoniker, Nybrokajen 13, 111 48 Stockholm,

Läs mer

LOKAL KURSPLAN I MUSIK ANNERSTASKOLAN 2010 MUSIK. Årskurs 4

LOKAL KURSPLAN I MUSIK ANNERSTASKOLAN 2010 MUSIK. Årskurs 4 LOKAL KURSPLAN I MUSIK ANNERSTASKOLAN 2010 Utarbetad av: MUSIK LPO uppnående mål Såhär står det i den nationella kursplanen för år fem respektive år nio. Eleven skall (efter år 5 resp år 9): kunna delta

Läs mer

Vision, mål och strategier för Örebro universitet. Beslutad av Universitetsstyrelsen 26/

Vision, mål och strategier för Örebro universitet. Beslutad av Universitetsstyrelsen 26/ Vision, mål och strategier för Örebro universitet Beslutad av Universitetsstyrelsen 26/10 2011 De 15 år som gått sedan Örebro universitet grundades har varit fyllda av aktiviteter och kraft. Resan från

Läs mer

Musik vid LiU. Generalprogram våren 2017

Musik vid LiU. Generalprogram våren 2017 Musik vid LiU Generalprogram våren 2017 Programmet är framtaget av Musik vid LiU för att samla vårens alla konserter i ett behändigt format. Varmt välkommen och mycket nöje! För mer information och frågor,

Läs mer

El Sistemaverksamhet som en del av Uppsala kulturskola

El Sistemaverksamhet som en del av Uppsala kulturskola KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Bo Frick 2017-05-03 2017-0135 Kulturnämnden El Sistemaverksamhet som en del av Uppsala kulturskola Förslag till beslut Kulturnämnden föreslås besluta

Läs mer

Resultat av KMH:s medarbetarundersökning 2015

Resultat av KMH:s medarbetarundersökning 2015 Resultat av KMH:s medarbetarundersökning 2015 Genomfördes 27 april 6 maj av Feelgood Resultatet presenterades först i Arbetsmiljökommittén (AMK), därefter för chefer/ prefekter och medarbetare under oktober

Läs mer

KULTURSKOLAN. Kulturskolan LOMMA KOMMUN

KULTURSKOLAN. Kulturskolan LOMMA KOMMUN KULTURSKOLAN 2014 2015 Kulturskolan LOMMA KOMMUN VÄLKOMMEN TILL ÖPPET HUS! Söndagen den 16 mars Bjärehovskolan i Bjärred, kl 11.00-13.00 Pilängskolan i Lomma, kl 15.00-17.00 Ta med hela familjen och prova

Läs mer

Öppet hus. Musikhögskolan i Malmö Program 2014 ONSDAG 26 NOV KL. 10 19 WWW.MHM.LU.SE

Öppet hus. Musikhögskolan i Malmö Program 2014 ONSDAG 26 NOV KL. 10 19 WWW.MHM.LU.SE Öppet hus Musikhögskolan i Malmö Program 2014 ONSDAG 26 NOV KL. 10 19 WWW.MHM.LU.SE Med reservation för eventuella ändringar Musik, möten & möjligheter Välkommen till Öppet hus på Musikhögskolan i Malmö!

Läs mer

Lena Nordholm Lena Willemark Fredrik Ullén. 1 Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes.

Lena Nordholm Lena Willemark Fredrik Ullén. 1 Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes. PROTOKOLL Serie A1A KMH:s styrelse 2016:02 Sammanträdesdag den 15 april 2016 Närvarande styrelseledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Sture Carlsson, ordförande Cecilia Rydinger Alin, rektor

Läs mer

Musik kunskapskrav år 7-9 Eleven kan delta i gemensam sång o följer då XXX rytm och tonhöjd. F E C A. Namn: Klass: Betyg: med säkerhet

Musik kunskapskrav år 7-9 Eleven kan delta i gemensam sång o följer då XXX rytm och tonhöjd. F E C A. Namn: Klass: Betyg: med säkerhet Namn: Klass: Betyg: Musik kunskapskrav år 7-9 Eleven kan delta i gemensam sång o följer då XXX rytm och tonhöjd. F E C A med viss säkerhet med relativt god säkerhet med säkerhet Eleven kan spela enkla

Läs mer

Förslag till fyra nya lokala inriktningar på det estetiska programmet på Angeredsgymnasiet från och med läsåret 2006/2007

Förslag till fyra nya lokala inriktningar på det estetiska programmet på Angeredsgymnasiet från och med läsåret 2006/2007 Sid 1 Förslag till fyra nya lokala inriktningar på det estetiska programmet på Angeredsgymnasiet från och med läsåret 2006/2007 ESTETISKA PROGRAMMET LOKAL INRIKTNING: ARTIST Programmål och programstruktur

Läs mer

Högskolan i Borås vision och mål

Högskolan i Borås vision och mål Högskolan i Borås vision och mål Vision det tredje universitetet i Västsverige Högskolan i Borås är en av landets starkaste högskolor med framgångsrika utbildnings- och forskningsmiljöer samt en tydlig

Läs mer

Faktablad KKV och SITE bildar det gemensamma Konsthuset. I Teliastaden, Farsta

Faktablad KKV och SITE bildar det gemensamma Konsthuset. I Teliastaden, Farsta Faktablad 2017-03-27 KKV och SITE bildar det gemensamma Konsthuset I Teliastaden, Farsta 1 Konsthuset - Framtida verksamhet Konsthuset (arbetsnamn) SITE och KKV har under flera år arbetat med en konstnärlig

Läs mer

Se möjligheter. Skapa studiemo*verade elever. Skapa en a(rak*v skola. Skapa en röd tråd genom alla stadier. Skapa en a(rak*v tjänst

Se möjligheter. Skapa studiemo*verade elever. Skapa en a(rak*v skola. Skapa en röd tråd genom alla stadier. Skapa en a(rak*v tjänst Team Västerås Lars Nordin Rektor Se möjligheter Skapa en a(rak*v skola Skapa studiemo*verade elever Skapa en a(rak*v tjänst Skapa en röd tråd genom alla stadier Vi söker nu en studie- och yrkesvägledare

Läs mer

PROTOKOLL. KMH:s styrelse 2016:03 Sammanträdesdag den 10 juni Serie A1A

PROTOKOLL. KMH:s styrelse 2016:03 Sammanträdesdag den 10 juni Serie A1A PROTOKOLL Serie A1A KMH:s styrelse 2016:03 Sammanträdesdag den 10 juni 2016 Närvarande styrelseledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Sture Carlsson, ordförande Cecilia Rydinger Alin, rektor Ellika

Läs mer

ARBETSMILJÖUNDERSÖKNING STUDENTER 2010

ARBETSMILJÖUNDERSÖKNING STUDENTER 2010 ARBETSMILJÖUNDERSÖKNING STUDENTER 2010 2010 tillfrågade 95 64 svarande 10 4 Svarsfrekvens % 11% Så upplever jag min studiesituation ( års resultat inom parantes) Human Resource Index (HRI): 44,1 (41,6)

Läs mer

1.2. Beslutsuppgifter Utbildningsplanen är fastställd av nämnden för lärarutbildning Utbildningsplanen träder i kraft höstterminen 2011.

1.2. Beslutsuppgifter Utbildningsplanen är fastställd av nämnden för lärarutbildning Utbildningsplanen träder i kraft höstterminen 2011. UTBILDNINGSPLAN Ämneslärarprogram med inriktning mot gymnasieskolan, 300-330 högskolepoäng Teacher Education Programme for Upper Secondary School, 300-330 credits 1. Identifikation 1.1. Namn och kod Ämneslärarprogram

Läs mer

1.2. Beslutsuppgifter Utbildningsplanen är fastställd av nämnden för lärarutbildning Utbildningsplanen träder i kraft höstterminen 2011.

1.2. Beslutsuppgifter Utbildningsplanen är fastställd av nämnden för lärarutbildning Utbildningsplanen träder i kraft höstterminen 2011. UTBILDNINGSPLAN Ämneslärarprogram med inriktning mot gymnasieskolan, 300-330 högskolepoäng Teacher Education Programme for Upper Secondary School, 300-330 credits 1. Identifikation 1.1. Namn och kod Ämneslärarprogram

Läs mer

Examensarbete 15 hp 2012 Konstnärlig kandidatexamen Institutionen för klassisk musik. Handledare: Peter Berlind Carlson. Thomas Rudberg.

Examensarbete 15 hp 2012 Konstnärlig kandidatexamen Institutionen för klassisk musik. Handledare: Peter Berlind Carlson. Thomas Rudberg. Examensarbete 15 hp 2012 Konstnärlig kandidatexamen Institutionen för klassisk musik Handledare: Peter Berlind Carlson Thomas Rudberg Examensarbete - Thomas Rudberg, Piano Sergej Rachmaninov Pianosonat

Läs mer

Örebro universitets vision och strategiska mål

Örebro universitets vision och strategiska mål Örebro universitets vision och strategiska mål 2018 2022 Beslutad av Universitetsstyrelsen 21/12 2017 Det går bra för Örebro universitet. Allt fler söker sig till våra utbildningar. Forskningsverksamheten

Läs mer

STRATEGISK PLAN STOCKHOLMS KONSTNÄRLIGA HÖGSKOLA

STRATEGISK PLAN STOCKHOLMS KONSTNÄRLIGA HÖGSKOLA STRATEGISK PLAN STOCKHOLMS KONSTNÄRLIGA HÖGSKOLA 2016 2019 VISION Stockholms konstnärliga universitet skapar genom sin unika sammansättning av utbildningar och konstnärlig forskning möjligheter för framtidens

Läs mer

Examensarbete 15 hp 2012 Konstnärlig kandidatexamen Institutionen för klassisk musik. Handledare: Peter Berlind Carlson. Eric Ander.

Examensarbete 15 hp 2012 Konstnärlig kandidatexamen Institutionen för klassisk musik. Handledare: Peter Berlind Carlson. Eric Ander. Examensarbete 15 hp 2012 Konstnärlig kandidatexamen Institutionen för klassisk musik Handledare: Peter Berlind Carlson Eric Ander Examensarbete Examination Tisdagen 29 maj/ kl. 12.30/Stora Salen, KMH Eric

Läs mer

Kulturförvaltningen El Sistema Stockholm

Kulturförvaltningen El Sistema Stockholm Kulturförvaltningen El Sistema Stockholm Nybörjare erövrar nya världar Musik är El Sistemas verktyg, vårt gyllene nav. Det är musiken som bidrar till att ge barn, ungdomar och familjer energi, styrka,

Läs mer

Kultur Skåne Datum 2015-03-03 Dnr 1500352 1 (4) Direktiv utredning och förslag på Region Skånes kulturnämnds långsiktiga satsningar med inriktning på musikområdet Sammanfattning Utredaren ska göra en översyn

Läs mer

NÅGRA AV KONFERENSENS TALARE

NÅGRA AV KONFERENSENS TALARE inspiration Uppdatera din undervisning med utvecklad kunskap om musikskapande i praktiken hur kan du inspirera elever till att skapa ny musik? Fånga elevernas intresse med det senaste inom digitala verktyg

Läs mer

Acting/Voice. Utbildningen som kursen ingår i Yrkesdansarutbildningen

Acting/Voice. Utbildningen som kursen ingår i Yrkesdansarutbildningen Acting/Voice Detaljerad kursplan. Dokumentet finns under Alla filer och länkar i Schoolsoft. Kursens syfte är att utveckla den studerandes röst och röstteknik för scen, för undervisningssituationer och

Läs mer

MALMÖ AKADEMISKA KÖR & ORKESTER

MALMÖ AKADEMISKA KÖR & ORKESTER MALMÖ AKADEMISKA KÖR & ORKESTER I Malmö akademiska kör och orkester samlas kvalificerade sångare och musiker från hela regionen. Studenter och medarbetare vid Malmö universitet samsas med alumner, musiklärare,

Läs mer

SVENSK JÖNKÖPING 25 27 MAJ 2012 BLÅSMUSIKFESTIVAL. festivalparaden - vi sätter rekord i blåsorkester!

SVENSK JÖNKÖPING 25 27 MAJ 2012 BLÅSMUSIKFESTIVAL. festivalparaden - vi sätter rekord i blåsorkester! SVENSK JÖNKÖPING 25 27 MAJ 2012 BLÅSMUSIKFESTIVAL festivalparaden - vi sätter rekord i blåsorkester! Marinens Musikkår Matilda Hansson & Peter Johansson John Alexander Bauer Hanson Brass Mer information

Läs mer

ESTETISKA LÄROPROCESSER & SKAPANDE SKOLA 2015 KULTURSKOLAN

ESTETISKA LÄROPROCESSER & SKAPANDE SKOLA 2015 KULTURSKOLAN ESTETISKA LÄROPROCESSER & SKAPANDE SKOLA 2015 KULTURSKOLAN DANDERYDS KULTURSKOLA Noragårdsvägen 27, 182 34 DANDERYD 08-568 910 96 kulturskolan@danderyd.se www.danderyd.se/kulturskolan 1 Äntligen! Musik

Läs mer

galaxens bästa Operaverkstad

galaxens bästa Operaverkstad www.malmoopera.seomåhända galaxens bästa Operaverkstad 05 08 19 28 24 03 13 32 O _ n? 23 06 14 30 26 09 o s 02-03: Operaverkstan spelar musikteater för små barn, stora barn och vuxna barn. Vi är Malmö

Läs mer

Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik

Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater Jag har kompisar som gått på skolan. Här är man i ett sammanhang, det finns en gemenskap som byggts upp under

Läs mer

Kurs: CG1009 Examensarbete, kandidat, klassisk musik, 15 hp 2013 Kandidatexamen Institutionen för klassisk musik, Kungl. Musikhögskolan i Stockholm

Kurs: CG1009 Examensarbete, kandidat, klassisk musik, 15 hp 2013 Kandidatexamen Institutionen för klassisk musik, Kungl. Musikhögskolan i Stockholm Kurs: CG1009 Examensarbete, kandidat, klassisk musik, 15 hp 2013 Kandidatexamen Institutionen för klassisk musik, Kungl. Musikhögskolan i Stockholm Handledare: Ann Wallström Elin Nilsson Examination Programblad

Läs mer

Ingeborg Axner-Franzén, flöjt Jan-Åke Jönsson, gitarr Olov Franzén, cello

Ingeborg Axner-Franzén, flöjt Jan-Åke Jönsson, gitarr Olov Franzén, cello Olov Franzén, cello är en dynamisk och spännande konstellation mellan tre sinsemellan mycket olika musikpersonligheter. Flöjt, gitarr, cello och ibland sång figurerar i sällsamma möten och kombinationer.

Läs mer

Utbildnings- och forskningsavdelningen (UFA)

Utbildnings- och forskningsavdelningen (UFA) Utbildnings- och forskningsavdelningen (UFA) Kansli för UF-nämnden: Bereda, utreda och föredra ärenden Protokoll, dokumentation, kallelser Ordning och reda, regelverk, rättssäkerhet Omvärldsbevakning,

Läs mer

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap Dnr: ST 2013/281-1.1 Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap 2013-2015 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för hälso- och livsvetenskap Gäller från 2013-10-24 Beslutat av: Beslutsdatum: 2013-1024

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET 2010

GÖTEBORGS UNIVERSITET 2010 GÖTEBORGS UNIVERSITET 2010 Ett av de stora och mest vitala i Europa med hög kvalitet i forskning och utbildning. ing. En kreativ och spännande nde mötesplats för många vetenskaper. Mitt i staden och i

Läs mer

SMM. SMM inleder samarbete med Kulturens. Sommarmusikskola Hjortsberga. Nyheter och information från konsulent och ordförande

SMM. SMM inleder samarbete med Kulturens. Sommarmusikskola Hjortsberga. Nyheter och information från konsulent och ordförande Dec 2018 Svenska Missionskyrkans Musikkårer SMM Nyheter och information från konsulent och ordförande Sommarmusikskola Hjortsberga 24 juni - 30 juni Brassband ålder 10-16 år. hjortsberga@smm.nu Detta är

Läs mer

Utbildningsplan för musikproduktionsprogrammet, 80 poäng

Utbildningsplan för musikproduktionsprogrammet, 80 poäng Växjö universitet Dnr 19/2004-510 Institutionen för pedagogik Utbildningsplan för musikproduktionsprogrammet, 80 poäng 1. Beslut om inrättande av programmet Universitetsstyrelsen har genom beslut 2003-06-13

Läs mer

Här formas. framtiden

Här formas. framtiden Här formas framtiden ESTETISKA PROGRAMMET GISLAVEDS GYMNASIUM Det ESTETISKA PROGRAMMET är ett högskoleförberedande program, där valfriheten ger dig möjlighet att lägga tyngdpunkten på det du är intresserad

Läs mer

Organisationsutveckling inom KMH

Organisationsutveckling inom KMH BESLUT 2017-04-21 Dnr 15/836 Högskolestyrelsen Arbetsgruppen för organisationsutveckling 1(8) Organisationsutveckling inom KMH Beslut Högskolestyrelsen beslutar om ny organisation i enlighet med arbetsgruppens

Läs mer

Kulturförening i Rasbo Rasbo pastorat. arrangerad av:

Kulturförening i Rasbo Rasbo pastorat. arrangerad av: UPPLANDS RASBO-RASBOKIL ORGELDAGAR 2012 under Kulturveckan 3-12 augusti 2012 mästarklasser och konserter på XVIII-talets Strand-orgel i Rasbokils Kyrka & symfoniska Allénorgel i Rasbo Kyrka mästarklass

Läs mer

Uppföljningsrapport för Verksamhetsplan för Kungl. Musikhögskolan 2012

Uppföljningsrapport för Verksamhetsplan för Kungl. Musikhögskolan 2012 Föredragningspromemoria 10 2013-04-26 Dnr 11/545 Högskolestyrelsen Helena Linnell Projekthandläggare 1(17) Uppföljningsrapport för Verksamhetsplan för Kungl. Musikhögskolan 2012 1. Inledning Verksamhetsplanen

Läs mer

Riktlinje för jämställdhetsintegrering

Riktlinje för jämställdhetsintegrering Riktlinje Fastställd av rektor 2017-06-12 Dnr 17/311 Personalenheten Karin Åhman Riktlinje för jämställdhetsintegrering 2017-2020 KMHs verksamhet Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (KMH) är landets enda

Läs mer

KULTURSKOLAN i Katrineholm 2011/12

KULTURSKOLAN i Katrineholm 2011/12 KULTURSKOLAN i Katrineholm 2011/12 KULTURSKOLAN - Skolan du längtar till Välkommen till Kulturskolan! Kulturskolan i Katrineholm finns till för alla som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga,

Läs mer

Musikproduktionsprogrammet konstnärlig kandidat i musik Höstterminen 2015

Musikproduktionsprogrammet konstnärlig kandidat i musik Höstterminen 2015 Musikproduktionsprogrammet konstnärlig kandidat i musik Höstterminen 2015 Ansökan steg 2 Portfolio Sista ansökningsdag för steg 1 via antagning.se: 15 april 2015 Förnamn: Efternamn: Födelseort: Personnummer:

Läs mer

-Musik på distans- Information & Kursbeskrivning

-Musik på distans- Information & Kursbeskrivning -Musik på distans- Information & Kursbeskrivning Läsåret 2013/2014 -Musik på distans- Läsåret 2013/2014 #2 - Allmän information -Musik på distans- 25% deltid, läsåret 2013/2014 - Vision/Musiklinjens mål

Läs mer