Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Susanne Gustavsson (S) Dan Bondesson (S) Marie-Louise Eddegård (S) Christer Skymbäck (S) Flemming Jörgensen (S) Marina Skoglund (C), vice ordförande Jan Granlund (C) Ann Helene Jonsson (M) Sara Södergård (M) Lars Olof Hellborg (FP) Mickael Fransson (S), ersättare för Erik Fors (S) Lars-Olof Karlsson (SD), ersättare för Mikael Eljans (SD) Övriga deltagande Laila Dånge, rektor, 79 Daniel Jonsson, förvaltningsekonom, Anders Friberg, utredare, Christer Augustinsson, verksamhetschef Lennart O Werner, bildningschef Birgitta Ahlström, sekreterare Utses att justera Marie-Louise Eddegård (S) Justeringens plats och tid Underskrifter sekreterare Paragrafer Birgitta Ahlström Nämnd/styrelse ordförande justerare Jan-Olof Jäghagen Marie-Louise Eddegård Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Bildningsnämnden Datum för anslags Datum för anslags uppsättande nedtagande Förvaringsplats för protokollet Bildningskontoret, Emmaboda kommunhus Underskrift Birgitta Ahlström

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (21) Innehållsförteckning 79 Slutrapport SKL Matematik PISA Internkontroll Budgetuppföljning per Ansökan om extra medel från riksdagen 83 Samverkan för bästa skola 84 Förvaltningschefen informerar 85 Rapporter om kränkande behandling 86 Kulturutskottet/kulturavdelningen informerar 87 Information om Hållbar Hälsa och Miljö 88 Delegationsärenden 89 Kurser och konferenser 90 Meddelanden 91 Övriga frågor

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 (21) 79 Dnr BIN/2012: Slutrapport SKL Matematik PISA 2015 Rektor Laila Dånge redogör för ärendet. Bakgrund Bildningsnämnden beslutade 2012 att anmäla deltagande till SKL:s matematiksatsning med följande avsiktsförklaring och ambitionsnivå vad gäller operativa mål. Avsiktsförklaring: Emmaboda kommuns bildningsförvaltning avser att arbeta för att höja grundskolans resultat i matematik genom att aktivt utveckla, öka och bibehålla elevernas intresse för matematik genom skolåren. Detta ska ske bland annat genom att utveckla undervisningsmetoder med varierande arbetssätt, nyttja mer IT i matematikundervisningen och genom ökad integration med andra ämnen och med kulturskolan. Operativt mål: Andelen elever som når de högre betygsnivåerna (A, B och C) på de nationella proven i årskurs 6 och 9 ska öka under perioden och andelen som inte uppnår lägst godkänt ska ha halverats. Sammanfattning Sammantaget kan man säga att deltagandet i Matematik PISA 2015 har synliggjort en ny typ av samverkansorganisation som involverar flera olika nivåer. Konkret har vi lyckats ta fram en handlingsplan som kan förbättra resultaten i matematik. Även vårt systematiska kvalitetsarbete och rutiner har utvecklats via satsningen. Nätverkande, i alla dess former, är positivt och leder till nytänkande. Beslutsunderlag Slutrapport SKL Matematik PISA Förslag till beslut Bildningsförvaltningen föreslår att bildningsnämnden beslutar att med godkännande anteckna rapporten till protokollet. att med godkännande anteckna rapporten till protokollet.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 (21) 80 Dnr BIN/2016: Internkontroll 2016 Utredare Anders Friberg informerar i ärendet. Bakgrund Vilka resultat har utvecklingsarbetet, Team18 inom förskolan, åstadkommit och finns det behov av fortsättning i nuvarande form? Skolinspektionens beslut 2010: Kommunen tar inte hänsyn till barnens olika förutsättningar samt behov och ser inte till att kvaliteten är likvärdig i kommunens förskolor. Vad har Team 18 gjort för skillnad för förskolan i Emmaboda? Genomförande: Genomlysning av effekter, resultat samt processbeskrivning. Genomgång av dokument, intervjuer med berörda, samt resultatuppföljning. Analys av verksamheten Team 18 är gjord av förskolechef Inger Friman Olofsson. Sammanfattning Det har i förskolan arbetats mycket med pedagogisk utveckling över tid. Team 18 startade hösten 2012 med tre pedagoger; pedagogisk handledare, ateljerista och specialpedagog. Syftet var att få en likvärdighet i alla kommunens förskolor och arbeta mer medvetet med förskolans styrdokument, läroplan, allmänna råd, skollag och det systematiska kvalitetsarbetet. För att kunna bedriva ett utvecklingsarbete som ska hålla över tid krävs att det finns uppbackning, stöd, tid och utbildning för pedagogerna och en ledningsgrupp som har mål och syfte klart för sig. Team 18 som grupp och begrepp är avslutat och har ersatts av förskolans ledningsgrupp bestående av förskolechef, biträdande förskolechefer, pedagogisk handledare, ateljépedagog och specialpedagog. Beslutsunderlag Utredning av förskolechef Inger Friman Olofsson. Tjänsteskrivelse från utredare Anders Friberg. Förslag till beslut Bildningsförvaltningen föreslår bildningsnämnden besluta att med godkännande lägga redovisningen av internkontroll, Team 18, till protokollet.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 (21) 80 forts. Marina Skoglund (C) undrar om någon utvärdering av Team 18 har gjorts hos föräldrar och personal och hur processen har gått till vid införandet av Team 18 och yrkar på återremiss av ärendet till förvaltningschefen för en komplettering. att återremittera ärendet till förvaltningschefen för en komplettering enligt Marina Skoglunds yrkande.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 (21) 81 Dnr BIN/2015: Budgetuppföljning per Förvaltningsekonom Daniel Jonsson redogör för budgetläget Arbetet med delårsrapporten pågår och dagens siffror är inte definitiva, men prognosen ser mer positiv ut än vid föregående nämndsmöte. att med kännedom lägga informationen till protokollet.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 (21) 82 Dnr BIN/2016: Ansökan om extra medel från riksdagen Förvaltningsekonom Daniel Jonsson redogör för ärendet. Bakgrund Under hösten 2015 kom osedvanligt många flyktingar till Sverige. Riksdagen betalade därför ut ett extra bidrag till landets kommuner utifrån hur många nyanlända som kommunerna tagit emot. Emmaboda kommun erhöll 20,3 mkr. Kommunfullmäktige beslutade vid sitt sammanträde att föreslå kommunstyrelsen: att Emmaboda kommunstyrelse hanterar löpande de ansökningar som kommer in till kommunen och anknyter till integrationen av flyktingar och som inte kan återsökas från Migrationsverket. Bildningsnämnden fattade vid sitt sammanträde beslut om att delegera rätten att ansöka om resurser ur kommunens pott gällande riksdagens extra medel till förvaltningschefen för bildningsförvaltningen upprättades en ansökan, i enlighet med delegationsbeslutet, som skickades till kommunstyrelsen. Kommunstyrelsens arbetsutskott har dock valt att återsända ansökan. Detta är en första ansökan utifrån de parametrar som kan överblickas i nuläget. Fler ansökningar kan komma att upprättas framöver. Beslutsunderlag Kommunfullmäktiges sammanträdesprotokoll , dnr KS/2015:314; 25. Bildningsnämndens sammanträdesprotokoll , dnr BIN/2016:64 002, 63. Handlingar enligt sammanställning. Förslag till beslut att hos kommunstyrelsen ansöka om kronor av riksdagens tilldelade extra medel för integration enligt sammanställning. att hos kommunstyrelsen ansöka om kronor av riksdagens tilldelade extra medel för integration enligt sammanställning.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 (21) 83 Dnr BIN/2016: Samverkan för bästa skola Bildningschef Lennart Werner redogör för ärendet. Bakgrund Emmaboda kommun har gått med i Skolverkets erbjudande om Samverkan för bästa skola. Nulägesanalyser och åtgärdsprogram arbetas fram på verksamhetsnivå. Särskilda insatser är också möjliga på huvudmannanivå, det vill säga kommunstyrelse, nämnd och förvaltning. Ärendets beredning Den 19 augusti genomfördes ett arbetsmöte tillsammans med Skolverket där delar av nämndens ledamöter, kommunstyrelsens ordförande, kommunchef samt medarbetare i bildningsförvaltningen deltog. Arbetsmötet arrangerades tillsammans med Skolverket där en extern konsult medverkade. Syftet med arbetsmötet var att diskutera behov av särskild utbildning av huvudmannanivån med uppdrag och ansvar inom huvudmannanivån. Arbetsmötet enades om att det finns behov av utbildning av huvudmannanivån och att det är viktigt att bildningsnämndens ledamöter såväl som hela kommunstyrelsen omfattas av utbildningen. Målet med utbildningen är att huvudmannanivån ska bli bättre i sitt uppdrag att styra och besluta om skolverksamhet i Emmaboda kommun. Förvaltningens roll Förvaltningschefen tillsammans med representanter från Skolverket tar fram förslag på utbildningsprogram i enlighet med diskussion på arbetsmötet och förankrar dessa med bildningsnämnden och kommunstyrelsen. Ekonomiska konsekvenser Kostnader för extern medverkan samt medverkan från Skolverket står Skolverket för inom ramen för Samverkan för bästa skola. Emmaboda kommun står för lokalkostnader och övriga möteskostnader. Sammanfattning Emmaboda kommun deltar i Skolverkets arbete Samverkan för bästa skola. Inom ramen för denna samverkan finns möjlighet att utbilda huvudmannanivån om ansvar och förutsättningar för styrning av skolverksamhet i en kommun. Ett arbetsmöte har genomförts tillsammans med Skolverket där nästa steg är att ta fram ett utbildningsprogram för kommunstyrelse, nämnd och förvaltning.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 (21) 83 forts. Beslutsunderlag Minnesanteckningar från arbetsmöte med Skolverket och Emmaboda kommun den 19 augusti Förslag till beslut Bildningsförvaltningen föreslår bildningsnämnden besluta att med godkännande lägga informationen till handlingarna. att med godkännande lägga informationen till handlingarna.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10 (21) 84 Dnr BIN/2016: Förvaltningschefen informerar Bildningschef Lennart O Werner informerar om följande: Skolinspektionen - "Emmaboda kommuns klagomålshantering". Det gäller ett ärende som är ett år gammalt, september Ska besvaras senast den 30 september. Nya rektorer på Bjurbäcksskolan 7-9 och Vissefjärda skola F-6. Liselotte Viktorsson Samuelsson är ny rektor på Bjurbäcksskolan 7-9. Ewa Ekelund, nu förskolechef och rektor i Nybro, tillträder som rektor i Vissefjärda den 15 oktober. Under tiden är Liselotte Viktorsson Samuelsson formellt rektor för två skolor. Almedalsveckan Bildningschefen var på Almedalsveckan i juli Många intressanta möten. En rapport finns på kommunens hemsida. Förvaltningsövergripande ledningsgrupp. En ledningsgrupp har bildats som ersätter flera tidigare mötesgrupper som funnits inom förvaltningen. Syftet är att få en sammanhållen ledningsgrupp för hela förvaltningens verksamhet. Verksamhetsnära såväl som strategiska och kommunövergripande frågor ska lyftas i ledningsgruppen. Den ska också fungera som navet för information inom förvaltningen i båda riktningarna. Förstelärare. Emmaboda kommun har 13 förstelärartjänster i finansiering från Skolverket. Just nu är nio av dessa tillsatta. Vi har haft två vakanta tjänster under året, vi har fått en tjänst i utökning och en tidigare förstelärare har sagt upp sig och gått till annan kommun. Vi arbetar med att tillsätta/utse förstelärare så snart som möjligt för att utnyttja vårt anslag. Tjänsterna måste vara tillsatta innan den 15 oktober för att vi ska kunna utnyttja eventuella nya förstelärartjänster inom ramen för Samverkan för bästa skola. Vi arbetar också med ett förslag om att försteläraruppdragen ska vara tillsvidareuppdrag. Flera andra kommuner har det som tillsvidareuppdrag vilket ger trygghet för den enskilda läraren och förutsättning för långsiktighet i planering av verksamhet. Lärarlönelyftet. Vi arbetar med hur medel för lärarlönelyftet ska fördelas till lärare. Vi har extra statliga medel, tkr, vilket ger 52 "lärarlönelyft" med i genomsnitt kronor/månad i löneökning. Det finns kriterier i förordning som anger kriterier som vi tar fram i ett dokument som presenteras för fackliga företrädare. Lärarlönelyftet är tänkt att vara en tillsvidarehöjning av lönen även om det bygger på ett statsbidrag som beslutas årligen av riksdagen. Lokaler. En arbetsgrupp är bildad med chefer från verksamheten som tillsammans med tekniska förvaltningen i detalj ska bestämma hur de lokaler som blir tillgängliga i Regnbågen samt Gula paviljongen vid Bjurbäcksskolan ska användas. Fortbildningsdagar. En uppskattad fortbildningsdag med James Nottingham genomfördes den 18 augusti. Den 22 september genomförs fortbildning i NPF - neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Nämndens ledamöter är välkomna!

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 (21) 84 forts. Kostverksamheten inom förskolan. I och med att förskolan Fyrklövern avvecklas när Bjurbäckens förskola står klar, kommer kostverksamheten att övergå till tekniska förvaltningen som ansvarar för det tillagningskök som finns i den nya förskolan. Kostnader motsvarande en heltidstjänst samt inköp av råvaror för kronor per år minskas i förskolans budget. Förvaltningsledningen har informerat kommunledningen samt tekniska förvaltningen om detta och att det bör beaktas i budget för Öppen förskola. Förskoleverksamheten har öppnat en verksamhet med öppen förskola vid ett par tillfällen varje vecka i församlingshemmet i Emmaboda. Den öppna förskolan vänder sig till föräldrar och barn boende i kommunen inklusive familjer på asylboendena på Linden och Amigo. Detta innebär också att den öppna verksamheten vid ordinarie förskolor upphör. att med kännedom anteckna informationen till protokollet.

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12 (21) 85 Dnr BIN/2016: Rapporter om kränkande behandling Sammanfattning Bildningschef Lennart O Werner redogör för inkomna incidentrapporter. En del av rapporterna kommer från vårterminen Från höstterminens start har det kommit in sju rapporter från grundskolan. Lennart O Werner meddelar vidare att en polisanmälan har gjorts gällande ett bråk på Bjurbäcksskolan 7-9. Diskussion förs dels kring vikten av att uppföljningar görs av anmälda incidenter och dels om möjliga åtgärder mot stökiga elever. att med kännedom anteckna informationen till protokollet.

13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13 (21) 86 Dnr BIN/2016: Kulturutskottet/kulturavdelningen informerar Verksamhetschef Christer Augustinsson informerar om aktuella frågor från kulturutskottet och inom kulturavdelningen: Remiss Begäran om yttrande angående regional biblioteksplan. Kulturutskottet har till kommunstyrelsen lämnat yttrande gällande remissen enligt bildningsnämndens beslut , 64. Remiss Begäran om yttrande angående regional strategi, Hälsa och Kultur. Kulturutskottet har till kommunstyrelsen lämnat yttrande gällande remissen enligt bildningsnämndens beslut , 65. Rivningslov/bygglov. Kulturhandläggaren och kultursamordnaren har besvarat remisser från bygg- och miljökontoret gällande inkomna ansökningar om rivningslov respektive bygglov i Emmaboda tätort. Kulturmiljöprogrammet. Studiecirklar har genomförts under året. Kulturmiljödagar har arrangerats och ska arrangeras på de orter där studiecirklarna har genomförts. Kommunfullmäktige fick i juni information och kommer vid första mötet i september göra en bussresa i kommunen. Konst runt. Årets konstrunda i Emmaboda, Nybro och Torsås kommun samt Södermöre i Kalmar kommun är den september. Deltagarna presenteras i en gemensam samlingsutställning på Pukebergs glasbruk. Utställningar. Från den 9 september finns på Emmaboda bibliotek en utställning Av Emmaboda för Emmaboda av Karl Larsson med foto och video kring Emmaboda. GoOnsdag. Program för hösten 2016 är klart och både biblioteket och kulturskolan har ett stort antal programpunkter. Johansfors lever. En utvärdering ska göras av sommarens konst- och hantverksvecka i Johansfors. Utsmyckningar. Arbetet fortsätter med skulpturen vid nya förskolan i Emmaboda. Lösning diskuteras för flytt av Bertil Valliens konst från receptionen till nya besökscentret. Diskuteras också utsmyckningar i stationsområdet. Miljökalender Temat för kalendern blir 12 sevärdheter 12 eldsjälar. Arkiv. Bildningsnämnden har föreslagit kommunstyrelsen att samarbetet mellan Emmaboda kommun och Emmabodabygdens Arkivförening gällande pappers- och bildarkiven från glasbruken permanentas enligt förslag från Emmabodabygdens Arkivförening. Skapande skola. Mycket arbete med planering, genomförande, uppföljning och redovisning. Föreningsbidrag. Bidragen till kulturföreningar är klara. Bidragen till studieförbunden är inte helt klara på grund av att det fattas kompletteringar till några ansökningar.

14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14 (21) 86 forts. Kulturstipendium. Det är dags att börja fundera på kandidater. Annons kommer inom kort. Museum. Museiplan för Emmaboda kommun ska tas fram. Planen ska gälla alla museer i kommunen. Kulturskolan. Bemanningsfrågan är löst inför hösten, men även här märks svårigheter att rekrytera personal. Kulturskolechefen kommer under hösten att redovisa Röda tider, en del av årets internkontroll. Biblioteken. Kommunfullmäktige beslutade i juni att en parlamentarisk arbetsgrupp ska tillsättas för att tillsammans med berörda tjänstemän och företrädare för Folkets Hus ta fram förslag på hur Emmaboda bibliotek bör utformas i framtiden. Framtidsfrågor för kulturutskottet. Planarbetet ny museiplan, utvärdering av utsmyckningspolicy, ny utsmyckningspolicy, nytt kulturmiljöprogram, uppdaterad biblioteksplan, utvärderad och uppdaterad kulturplan, översyn av regelverket för kulturstipendiet. Utifrån tjänstemannaförslag diskutera och utveckla kulturutskottets arbetsformer samt diskutera organisation, beslutsmässighet och nämndstillhörighet. Kommunens kommunikatör Björn Boode besöker mötet och meddelar att The Glass Factory, Boda Glasbruk, har nominerats till Stora Turismpriset. Totalt är 15 kandidater nominerade och vinnaren utses den 18 oktober. att med kännedom anteckna informationen till protokollet.

15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 15 (21) 87 Dnr BIN/2016: Information om Hållbar Hälsa och Miljö Sammanfattning Hållbar Hälsa och Miljö hade möte Protokoll från mötet har skickats ut med kallelsen till dagens möte. Från bildningsnämnden deltog Susanne Gustavsson (S) och Eva Regin- Johnston (M). Förslag till beslut att med kännedom anteckna informationen till protokollet. att med kännedom anteckna informationen till protokollet.

16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 16 (21) 88 Dnr BIN/2016:7 002 Delegationsärenden Anmälan av delegationsbeslut har inkommit från rektor på Lindås skola F :13-15, förvaltningsekonomen BF EK 7-10/16, förvaltningssekreteraren BFK samt från bildningschefen Bf 05-17/16. att godkänna redovisningen av inkomna delegationsbeslut.

17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 17 (21) 89 Dnr BIN/2016: Kurser och konferenser Regionförbundet i Kalmar län inbjuder till Regiondagar 2016 den 6-7 oktober i Ekerum, Öland. Tema: Hur skapar vi hållbar tillväxt i Kalmar län? Skolforum 2016 arrangeras den 31 oktober-1 november i Älvsjö, Stockholm. Ordförandens förslag till beslut att ordföranden, vice ordföranden och en ledamot från respektive block anmäls till konferenserna. att ordföranden, vice ordföranden och en ledamot från respektive block anmäls till konferenserna. Bildningschef Lennart O Werner informerar om fortbildningsdag för skolans personal den 22 september kl i Emmaboda Folkets Hus. David Edfelt föreläser om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). att bildningsnämndens ledamöter och ersättare bjuds in till föreläsningen och att arvode utgår vid deltagande.

18 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 18 (21) 90 Meddelanden Dnr BIN/2016:1 047 Beslut från Kulturrådet om fördelning av statsbidrag till inköp av litteratur till folk- och skolbibliotek. Beslut från Skolverket om statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete 2016 för huvudmän inom skolväsendet. Beslut från Skolverket om statsbidrag till skolhuvudmän som inrättar karriärsteg för lärare under bidragsåret 2015/2016. Beslut från Skolverket om statsbidrag för omsorg under tid då förskola eller fritidshem inte erbjuds år Beslut från Skolverket om omfördelning av statsbidrag för kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå och särskild utbildning för vuxna på gymnasial nivå Beslut från Skolverket om omfördelning av statsbidrag för yrkesinriktad och viss teoretisk vuxenutbildning på gymnasial nivå Beslut från Skolverket om statsbidrag till skolhuvudmän för insatser inom ramen för samverkan för bästa skola och för att stärka utbildningens kvalitet för nyanlända bidragsår 2016/17. Beslut från Skolverket om statsbidrag för kostnader för samordnare av frågor som rör utveckling av verksamhet för nyanlända elever för höstterminen Beslut från Skolverket om statsbidrag för vidareutbildning i form av ett fjärde tekniskt år läsåret 2016/ /19. Dnr BIN/2016: Protokollsutdrag från landstingsstyrelsens sammanträde den 7 juni 2016 om sänkt pris på skolkort för kommunerna läsåret 2016/17. Dnr BIN/2016: Överenskommelse mellan Skolverket och Emmaboda kommun om samverkan avseende nulägesanalys och åtgärdsplan inom ramen för uppdraget om samverkan för bästa skola.

19 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19 (21) 90 forts. Dnr BIN/2016: Informationsbrev från Skolinspektionen om under hösten kommande granskning av kommunernas erbjudande om omsorg på obekväm tid. Dnr BIN/2016:2 623 Dom från Förvaltningsrätten i Växjö gällande överklagat skolskjutsbeslut. Förvaltningsrätten avslår överklagandet. Dnr BIN/2016: Kommunfullmäktige beslutade , 53, i samband med inlämnat medborgarförslag om isolerade studieceller i huvudbiblioteket, tillsätta en parlamentarisk arbetsgrupp att tillsammans med berörda tjänstemän och företrädare för Folkets Hus ta fram förslag på hur biblioteket bör utformas samt att beakta behovet av tysta studieplatser. Dnr BIN/2016: Kommunfullmäktige beslutade , 57, att anta resepolicy för alla anställda och förtroendevalda i Emmaboda kommun. Dnr BIN/2016: Kommunfullmäktige beslutade , 58, att Möjligheternas Hus AB får uppdraget att vara samordnare av praktikanter och praktikplatser inom kommunkoncernen med undantag av praktikanter från skolor. Dnr BIN/2016: Kommunfullmäktige beslutade , 59, att återremittera ärende om måltidsavgift på korttidsboendet Kotten och bostad med särskild service för barn och ungdomar med motiveringen att utredningen i ärendet inte är tillräcklig. Dnr BIN/2016: Kommunfullmäktige beslutade , 60, att entréavgiften vid The Glass Factory för vuxna höjs från 50 kronor till 60 kronor (barn och ungdom under 15 år har fri entré) och att höjningen gäller från och med kommunfullmäktiges beslut.

20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20 (21) 90 forts. Dnr BIN/2016: Kommunfullmäktige beslutade , 66, att tillstyrka ansökan från The Glass Factory om extra medel på totalt kronor för att färdigställa plantering av fytoremedieringsbenägna växter. Dnr BIN/2016: Kommunfullmäktige beslutade , 67, att ge kommunledningskontoret i uppdrag att medverka till framskrivning av en projektansökan Servicepunkt som tillväxtmotor/boda Glasbruk med projektmedel från Tillväxtverket eller annan lämplig finansiär, att ge kommunledningskontoret mandat att avgöra om Emmaboda kommun ska vara projektägare eller medverka som en samverkanspartner med en maximal kommunal medfinansiering på kronor samt att satsningen finansieras med medel från de extra medlen som kommunen fick från regeringen i december att med kännedom lägga meddelandena till protokollet.

21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 21 (21) 91 Övriga frågor Ann Helene Jonsson (M) undrar vilka rutiner som finns vid elevers val av annan skola. Sker det någon utredning och uppföljning vid ett byte? Finns det någon statistik över hur många elever som har valt en annan skola? Ann Helene föreslår vidare att lärarpersonalen får göra studiebesök på andra skolor för erfarenhetsutbyten. att ta frågan till protokollet.

Bildningsnämnden (10) Maj-Brith Andersson (S)

Bildningsnämnden (10) Maj-Brith Andersson (S) Bildningsnämnden 2013-09-25 1 (10) Plats och tid Moberg onsdagen den 25 september 2013 kl. 15.00-17.00. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande 86-87, kl. 15.00-16.20 Ann Helene Jonsson (M), ordförande

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.40 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Susanne Gustavsson (S) Erik Fors (S) Flemming Jörgensen (S)

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, 2015-10-15, kl. 15.00 17.15

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, 2015-10-15, kl. 15.00 17.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.15 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Susanne Gustavsson (S) Dan Bondesson (S) Marie-Louise Eddegård

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid The Glass Factory, Boda Glasbruk, , kl

PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid The Glass Factory, Boda Glasbruk, , kl PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid The Glass Factory, Boda Glasbruk,, kl. 17.00 19.15 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande 126-136, kl. 17.00 17.25, 17.40 19.15 Mickael Fransson (S) Erik Fors (S) Christer

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Emmaboda Bowling Mat & Nöje (Nöjesindustrin), Emmaboda,, kl. 15.00 16.55 Jan-Olof Jäghagen

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (25) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 18.30 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande, 43-55, 58 Susanne Gustavsson (S) Dan Bondesson (S) Marie-Louise

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl Ajournering kl

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl Ajournering kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.10 Ajournering kl. 15.35 15.50. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Susanne Gustavsson (S) Erik Fors

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl

PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.20 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Erik Fors (S) Christer Skymbäck

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl Ajournering kl och kl

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl Ajournering kl och kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 19.15 Ajournering kl. 16.25 16.35 och kl. 18.40 18.55. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Susanne Gustavsson

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl , kl

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl , kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 13.15 13.20, kl. 13.30 16.40 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Susanne Gustavsson (S) Marie-Louise Eddegård

Läs mer

Karl Persson (SD) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom Tove Frostvik, barn-och bildningschef

Karl Persson (SD) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom Tove Frostvik, barn-och bildningschef Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:10 10:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Klarström (SD) Ulla Lundh (S) Karl

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 13.15 16.10 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Susanne Gustavsson (S) Dan Bondesson (S) Marie-Louise Eddegård

Läs mer

Bildningsnämnden (17)

Bildningsnämnden (17) Bildningsnämnden 2013-06-19 1 (17) Plats och tid Moberg, kommunhuset, onsdagen den 19 juni 2013 kl. 15.00-16.55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Olof Jäghagen

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 13.15 16.50 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Susanne Gustavsson (S) Marie-Louise Eddegård (S) Andreas Garami

Läs mer

Bildningsnämnden (16)

Bildningsnämnden (16) Bildningsnämnden 2013-01-31 1 (16) Plats och tid Moberg torsdagen den 31 januari kl. 15.00-17.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.35 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Erik Fors (S)

Läs mer

Bildningsnämnden 2011-03-17 1 (15)

Bildningsnämnden 2011-03-17 1 (15) Bildningsnämnden 2011-03-17 1 (15) Plats och tid Moberg torsdagen den 17 mars 2011 kl 15.00-15.45. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (s), ordförande Ann Helene Jonsson (m) Mickael Fransson (s) Erik Fors (s)

Läs mer

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 1(14) Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08:30-14.10, ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Bildningsnämnden 2012-03-22 1 (17) Ann Helene Jonsson (M)

Bildningsnämnden 2012-03-22 1 (17) Ann Helene Jonsson (M) Bildningsnämnden 2012-03-22 1 (17) Plats och tid Moberg torsdagen den 22 mars 2012 kl. 15.00-17.20 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S), kl. 15.00-16.40,

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Kommunstyrelsens utskott för utbildning, kultur och Plats och tid Hasselbackens förskola, Edenryd kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (Alt)

Läs mer

Bildningsnämnden (16)

Bildningsnämnden (16) Bildningsnämnden 2016-10-24 1(16) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) Anne-Marie Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-23 1 Innehållsförteckning Ärende 63 Val av representant till skyddskommittén... 3 64 Val av ersättare till presidiet... 4 65 Aktuell betygsstatistik... 5 66 Information om öppna förskolan/familjecentralen...

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 13.15 16.40 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Susanne Gustavsson (S) Dan Bondesson (S) Marie-Louise Eddegård

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Plats och tid Notariet,tisdagen den 5 november 2018 kl 10.00-15.00 Beslutande Tuva Bojstedt (KD), ordförande Jonas Erlandsson (S), v ordförande Leif Gustavsson

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.35-11.10 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Rickard Möller (S)

Läs mer

Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05

Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid ande Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05 Lena Rosvall (S), ordförande Per-Erik Andersson (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Bildningsnämnden (12)

Bildningsnämnden (12) Bildningsnämnden 2014-09-15 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.00 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Ulla Bäckman (M) Marianne Ohlsson

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18)

Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18) Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00-16.40 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Ulla Bäckman (M) Eva Sjöberg (C)

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Moberg, Emmaboda, , kl

Plats och tid Sammanträdesrum Moberg, Emmaboda, , kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Sammanträdesrum Moberg, Emmaboda,, kl. 15.00 17.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2017-02-20 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 16.40 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) David Lundqvist (C) Anne-Marie

Läs mer

Bildningskontoret, Emmaboda kommunhus

Bildningskontoret, Emmaboda kommunhus SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 13.15 16.30 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Susanne Gustavsson (S) Marie-Louise Eddegård (S) Erik Fors

Läs mer

Bildningsnämnden 2010-03-25 1 (9)

Bildningsnämnden 2010-03-25 1 (9) Bildningsnämnden 2010-03-25 1 (9) Plats och tid Moberg torsdagen den 25 mars 2010 kl 15.00-16.35. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (s), ordförande Ann Helene Jonsson (m) Lena Holmqvist (s) Mickael Fransson

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-04-19, kl 0900-1240 Beslutande Evgeny Krakov, S Markus Forsberg, V Roger Tuomas, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, tf.

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2016-04-11 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2016-04-11 kl. 13:00-15:45 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

ANSLAGSBEVIS: Förvaringsplats: Kommunstyrelseförvaltningen Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

ANSLAGSBEVIS: Förvaringsplats: Kommunstyrelseförvaltningen Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: 1/9 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2016-04-22, kl. 09.00-11.45 Lokal: Ledamöter och tjänstgörande ersättare: Kent Olsson (M), ordförande Jeanette Janson (LP) vice ordförande Anders C Nilsson (S) Margareta

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Datum och tid Plats 2016-10-19 15:00-16:30 Rådsalen ande ledamöter Jan-Olov Carlsson (S) Rune Karlsson (V) Anna Gransten (MP) Kjell Johansson (C) Per-Henrik Jerlström (KD) (2:e vice ordförande) Ann-Louise

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef 2012-02-27 10 Plats och tid Nygatan 8, Folkets Hus Emmaboda, 2012-02-27, 18:00 19:45 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Ingrid Jensen(c). Gunvor Karlsson(s), Emma Åhlander Hansson(m), Annchristin

Läs mer

Bildningsnämnden (13)

Bildningsnämnden (13) Bildningsnämnden 2016-09-19 1(13) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Ann Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Grimsnäs Herrgård, kl. 8.00 15.00 ande Ragnar Lindberg (s) ordf. Lina Cesar (s) Ahmed Yonis Warsame (s) Monika Stasny (s) Anton Håkansson (s) Kristina Eriksson (c) v. ordf. Marcus

Läs mer

Gunnar Crona, skolchef Per Kjöllerström, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom Nelly Jansson (KD), 56 Annika Wernborg, 53-58

Gunnar Crona, skolchef Per Kjöllerström, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom Nelly Jansson (KD), 56 Annika Wernborg, 53-58 1(15) Plats och tid KU-kontorets konferensrum 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C)

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-11-24. Per Sigvardsson(S)

Sammanträdesdatum 2015-11-24. Per Sigvardsson(S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, 17:30-18:30 Beslutande Bo Eddie Rossbol (S) ordför. Ann-Marie Fagerström (S) Bo Sunesson (C) Emma Åhlander Hansson (M) Jan-Olof Jäghagen

Läs mer

Bildningskontoret, Emmaboda kommunhus

Bildningskontoret, Emmaboda kommunhus SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (25) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.40 Ajournering kl. 16.30 16.40 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael

Läs mer

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt Bildningsnämnden 2014-08-25 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.20 Ajournering 15.20-15.25 samt 15.30-15.35 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

~\?- u~ J/;}[ ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

~\?- u~ J/;}[ ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(10) BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Beslutande Kulturhuset Björnen, 17.30-20:45 Ajournering: 19:40-20: 15 Reino Persson (S), ordförande Gun Friberg (S) Marcus Möller (SO) Ivan Cirkanovic

Läs mer

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55.

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. Beslutande: Tobias Folkesson Ordförande (S) Susanne Olsson Vice Ordförande (S) Qristina Ribohn Ledamot (S) Mona

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Ulla Lundh (S) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom, 13:15-13:40 Jenny Dahlin, bitr. barn- och bildningschef

Ulla Lundh (S) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom, 13:15-13:40 Jenny Dahlin, bitr. barn- och bildningschef Sammanträdesdatum Sida 1/7 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 2 i källaren kl 13:15 14:15 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Jan Sandström (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Margot Karlsson

Läs mer

Bildningsnämnden 2012-06-20 1 (16) Christer Skymbäck (S)

Bildningsnämnden 2012-06-20 1 (16) Christer Skymbäck (S) Bildningsnämnden 2012-06-20 1 (16) Plats och tid Moberg onsdagen den 20 juni 2012 kl. 15.00-17.15 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Erik Fors (S)

Läs mer

Datum för anslags Nedtagande

Datum för anslags Nedtagande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, kl.18:00 18:20 Beslutande Se närvaroförteckning sidan 2 Övriga deltagande Tommy Persson kommunsekreterare Anders Svensson ekonomichef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-23 Innehållsförteckning Ärende 74 Rapport kostupphandling... 87 75 Utvärdering av resultatfonder i barn- och utbildningsnämnden... 88 76 Ekonomisk månadsrapport... 89 77 Aktuell kö till förskoleverksamhet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-22 1 Innehållsförteckning Ärende 20 Information från Hagens förskole- och skolområde... 3 21 Besök av studie- och yrkesvägledare Ola Hjalte... 4 22 Ekonomisk månadsrapport... 5 23 Granskning av

Läs mer

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S)

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki 14:00-16:00 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Tina Bergenbrink, biblioteks-och kulturchef, 09:00-10:20

Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Tina Bergenbrink, biblioteks-och kulturchef, 09:00-10:20 Sammanträdesdatum Sida 1/6 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:00 11:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Sven Olsson,

Läs mer

Bildningsnämnden (12)

Bildningsnämnden (12) Bildningsnämnden 2016-05-09 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Birgitta Persson (S) ersätter Jan-Olof

Läs mer

26 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 27 Förutsättningar inför arbetet med budgetramarna för år 2013.

26 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 27 Förutsättningar inför arbetet med budgetramarna för år 2013. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2012-03-28 24 Meddelanden. 25 Anmälan om delegationsbeslut. 26 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 27 Förutsättningar inför arbetet med budgetramarna för

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl

PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 18.10 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Susanne Gustavsson (S) Dan Bondesson (S) Marie-Louise Eddegård (S) Christer

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Susanne Gustavsson (S)

Läs mer

Maria Appelgren. Bernt Ekström. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Maria Appelgren. Bernt Ekström. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 180 Beslutande organ Plats och tid Vadsboskolan, sal K5, kl 14.00-16.10 Beslutande Anette Karlsson (M) tjänstgörande ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice ordförande Lennart Daghed

Läs mer

Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Jenny Dahlin, verksamhetschef Hagfors skolområde Jan Lilja, tf barn- och bildningschef

Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Jenny Dahlin, verksamhetschef Hagfors skolområde Jan Lilja, tf barn- och bildningschef Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 10:35 11:05 Beslutande Övriga Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Jan Klarström (SD) Jan Sandström (S)

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 14 Sammanträdesdatum Bildningsnämnden

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 14 Sammanträdesdatum Bildningsnämnden TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 14 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 17 februari 2011 kl. 17.30-20.30. Beslutande Irma Folkesson, C, ordförande Maria Karlsson, C Patrik Rejneborg,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-08-15 1(7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s) Barn- och utbildningsutskottet 2016-02-22 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2016-02-22 kl. 13:00-16:30 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14)

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 13.00 16.15 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Birgitta Persson (S) ersätter Per Aspengren (S) Steinar Ruud (S) 73-82,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (24) Plats och tid Lövsalen,, kl. 13.15 16.45 Beslutande Emma Åhlander Hansson (M), ordförande Jenny Rydberg (C), 1:e vice ordförande Eva Aronsson (C) Ann Helene Jonsson (M) Dianne Meijer (BA)

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Kommunfullmäktige. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag KOMMUNFULLMÄKTIGE

Kommunfullmäktige. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, kl. 18:00-19:45 Beslutande Se närvaroförteckning sidan 2 Övriga deltagande Tema Tommy Persson kommunsekreterare Anders Svensson ekonomichef,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-05-09 1(7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.45 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Sune

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

ANSLAG/BEVIS. ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Beslutande Nordkalottens kultur- och forskningscentrum i Övertorneå, tisdag 27 februari 2018, kl 09:00 Åke Fagervall (NS) Åsa Alanentalo (KD) Ylva Ylinenpää Sannemalm (C) Riitta Björk (C)

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12 ) Utbildningsutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12 ) Utbildningsutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12 ) Plats och tid Notariet, den 16 maj 2018 klockan 08.30-12.00 Beslutande Tuva Bojstedt (KD), ordförande Jonas Erlandsson (S), v ordförande Leif Gustavsson (SD),

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 11.00-12.00, 13.00-15.20 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Kommunkontoret, loklal Mellanfryken, onsdag 25 januari 2017,

Kommunkontoret, loklal Mellanfryken, onsdag 25 januari 2017, PLATS OCH TID Kommunkontoret, loklal Mellanfryken, onsdag 25 januari 2017, 15.00 17.10 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Jessica Hildén (S), ordförande Albert Langenbach (M), vice ordförande Robin Johansson

Läs mer

Kansli-och utvecklingsenheten

Kansli-och utvecklingsenheten 1(11) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 10.00, 10.30 10.45 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg-Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Karl-Oskar, kommunhuset,, kl. 08.00 12.00 Beslutande Maria Ixcot-Nilsson (S), ordförande Dragan Pavlovic (S) Ingrid Adolfsson (S) Jarkko Pekkala (S) Annika Karlsson

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD) 1(15) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 10.25 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 1(10) Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-10-03 - i Skånes Fagerhultsrummet kl 13.30-15.55 Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas

Läs mer

Bildningsnämnden (11) Joakim Björklund (S) Maria Kjällström, förvaltningschef Ameli Björling, sekreterare. ... Birgitta Kahn ...

Bildningsnämnden (11) Joakim Björklund (S) Maria Kjällström, förvaltningschef Ameli Björling, sekreterare. ... Birgitta Kahn ... Bildningsnämnden 2014-10-27 1(11) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 13.00-14.40 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Agneta Gottlow-Pettersson (KD) ersätter

Läs mer

Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Helen Källvik, ekonom, 09:40-10:35

Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Helen Källvik, ekonom, 09:40-10:35 Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:40 11:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/7 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:00-10:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson

Läs mer

Per Landén Kerstin Jinghede. Anders Cargerman. Per Landén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Per Landén Kerstin Jinghede. Anders Cargerman. Per Landén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-06-01 Plats och tid Högskolecentrum hörsalen 13.15-15.50 Beslutande Övriga deltagare Anders Cargerman (L) ordförande Håkan Tomasson (M) 1:e vice ordförande Tommy Karlsson

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Kommunstyrelsens utskott för utbildning, kultur och Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita Huset kl. 13:00-14:40 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (Alt)

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Magnus Forsberg (L) ersätter Per Olofsson (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Magnus Forsberg (L) ersätter Per Olofsson (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2017-10-16 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2017-10-16 kl. 13:00-15:30 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Magnus Forsberg (L) ersätter

Läs mer

Bildningsnämnden (18)

Bildningsnämnden (18) Bildningsnämnden 2013-12-12 1 (18) Plats och tid Moberg, kommunhuset torsdagen den 12 december 2013 kl. 15.00 18.10. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson

Läs mer

Urban Åström, förvaltningschef Kenth Åström, verksamhetsplanerare Orvar Ottesen, kulturchef, 85 Eva Stecksén, sekreterare.

Urban Åström, förvaltningschef Kenth Åström, verksamhetsplanerare Orvar Ottesen, kulturchef, 85 Eva Stecksén, sekreterare. 1 (12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ånge kommunkontor, rum 372 Getberget, 28 september, 2011, kl. 13-15 Catharina Karlsson, s, ordförande Mikael Johansson, s, vice ordförande Tord Sundquist,

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) ej Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) ej Linda Pilthammar (SD) 1(9) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 10.30 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 15.30 18.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ann Pettersson (M) tjg ers för Birgitta Jönsson (S) Fredrik Jönsson (C) ordf. Lennart Pettersson

Läs mer