1 Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesprotokoll arbetsutskott Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1 Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesprotokoll arbetsutskott Barn- och utbildningsförvaltningen, kl"

Transkript

1 1 Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesprotokoll Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Christer Grankvist måndag , kl Underskrifter Paragrafer Sekreterare Magnus Henriksson Ordförande Margareta Nilsson Justerande Christer Grankvist Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag ANSLAG/BEVIS Organ Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet förvaltningen, arkiv Underskrift Magnus Henriksson

2 Beslutande: Övriga närvarande: Maria Linde-Strömberg (M) Sven Olsson (M) Margareta Nilsson (C) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S) Bo Kristoffersson, förvaltningschef Sven Weitner, utvecklingsledare Yvonne Larsson, bitr. utvecklingsledare Magnus Henriksson, nämndsekreterare Åsa Carlsson, information 29 Kerstin Sjölin, information 39

3 27 Information Ordförande vill komplettera ärendelistan med PM-Bibliotek och Kostnader Kostutredning vilket utskottet bifaller. Information lämnas om Budget , om Ansökan om fristående förskola 36, om Uteförskola 39, samt om skolbiblioteksverksamheten i kommunen 43. Utskottet informeras om skolfotografering och att förvaltningen startar ny upphandling enligt beslut barn- och utbildningsnämnden Förvaltningschef redogör för tidsbegränsad utökad ledningsfunktion på Korsavadsskolan Ärendet föranleder inga beslut.

4 28 Dnr 2011/32 Budget 2012, månadsuppföljning oktober Redovisning av oktober månads utfall är klart först efter månadsskiftet. --- Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott lämnar ärendet öppet till barn- och utbildningsnämnden.

5 29 Dnr 2012/13 Budget 2013 Barn- och utbildningsnämndens Budget 2013 har tilldelats en ram på tkr. Arbete med Budget 2013 pågår på förvaltningen. Muntlig redovisning lämnas vid sammanträdet. --- Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott återremitterar ärendet till förvaltningen för kompletteringar till kommande arbetsutskott.

6 30 Dnr 2012/13 Budget Investeringsprojekt I budget 2012 finns tkr till investeringar vilka har fördelats med 500 tkr kr till Kostenheten och 500 tkr till övrigt. Kommunfullmäktige har uppdragit åt barn- och utbildningsnämnden att lämna förslag på investeringsprojekt inom den tilldelade investeringsramen Barn- och utbildningsnämnden har 1 miljon kronor att disponera för investeringar i budget Förvaltningen föreslår att pengarna används enligt följande; Kostenheten 300 tkr, start av naturskola Kivik använder 150 tkr till inventarier, förbättring och förstärkning av IT-infrastruktur 300 tkr och övrigt 200 tkr. --- Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott föreslår att barn- och utbildningsnämnden föreslår kommunfullmäktige fastställa barn- och utbildningsnämndens förslag till investeringsprojekt; Kostenheten 300 tkr, start av naturskola Kivik tkr till inventarier, IT-infrastruktur - förbättring och förstärkning 350 tkr och övrigt 200 tkr. Barn- och utbildningsförvaltningen återrapporterar investeringar till nämnden.

7 31 Dnr 2012/35 Riktad tillsyn angående klagomålshantering Skolinspektionen gjorde under våren 2012 en riktad tillsyn av klagomålshanteringen inom förskole- och skolområdet i Simrishamns kommun. I beslutet lämnas krav på kommunen att åtgärda en brist. Kommunen ska säkerställa att vårdnadshavare och elever med annat modersmål än svenska nås av information om klagomålshanteringen. Skrivelse från förvaltningen, Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott föreslår barn och utbildningsnämnden besluta överlämna förvaltningens skrivelse som kommunens svar till Skolinspektionen. Arbetsutskottet påtalar vikten av att medel för åtgärder avser modersmålsstöd avdelats i budget 2013.

8 32 Dnr 2012/93 Medborgarförslag från Froste Persson om användning av Österlengymnasiets byggnader i händelse av nedläggning. Ett medborgarförslag har lämnats in till fullmäktige om att planera för ett sjöfarts- och konstmuseum i lokaler som friställs på Österlengymnasiet i händelse av att gymnasiet läggs ner. Alternativ placering av muséet föreslås i förslaget vara i anslutning till Marint Centrum. Kommunfullmäktige i beslut Kf överlämnat förslaget till kommunens nämnder för beredning. Medborgarförslag, Kf Yttrande från förvaltningen, BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTTETS BESLUT Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott föreslår att barn- och utbildningsnämnden föreslår att fullmäktige avslår medborgarförslaget om att i nuläget planera och satsa på ett sjöfartsmuseum i Österlengymnasiets lokaler.

9 33 Dnr 2012/95 Klagan på utebliven modersmålsundervisning i svenskt teckenspråk Skrivelse har inkommit till barn- och utbildningsnämnden om att bevilja modersmålsundervisning i svenskt teckenspråk för två barn i årskurs 5 respektive 7. Skrivelse om utebliven teckenspråksundervisning, Skrivelse från förvaltningen, Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att avslå begäran om modersmålsundervisning i teckenspråk med hänvisning till förvaltningens skrivelse.

10 34 Dnr 2011/109 Översyn av ersättningsnivå för lokalkostnader till friskolor Socialdemokraterna föreslår i en skrivelse till barn- och utbildningsnämnden att denna beslutar om att genomföra en översyn av ersättningsnivån för lokalkostnader till fristående skolor. I skrivelsen redogörs för ett domslut i förvaltningsrätten där en kommun, med höga lokalkostnader beroende på många byskolor och krympande barnkullar, har möjlighet att beakta detta vid utbetalningar till de fristående skolorna. Barn- och utbildningsnämnden beslutade vid sammanträde BUN att ärendet skulle utgå för att beredas i presidiet. Vid sammanträdet BUN beslutade barn- och utbildningsnämnden att låta ärendet utgå, för att vid sammanträde BUN remittera ärendet till förvaltningen för beredning. T.f. förvaltningschef tillsatte i våras en utredningsgrupp med representanter för kommunledningskontoret och från samhällsbyggnadsförvaltningen. Socialdemokraterna har därefter lämnat en ny skrivelse i vilken socialdemokraterna önskar påskynda ärendet. Redovisning av hur arbetet framskrider gjordes vid BUNAU Därefter har dom i Kammarrätten kommit, som enligt förvaltningen ändrar förutsättningarna för översynen. Skrivelse socialdemokraterna, Skrivelse från socialdemokraterna, Skrivelse från förvaltningen, Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott beslutar återremittera ärendet till förvaltningen för ytterligare utredning, utifrån av Christer Grankvist (S) bilagd inlaga.

11 35 Dnr 2012/40 Österlengymnasiets organisation lå 2013/2014 Barn- och utbildningsnämnden beslutade BUN om sökbara utbildningsalternativ för gymnasieantagning i Simrishamns kommun läsåret 2013/2014. Rektor på Österlengymnasiet LÄR/IM önskar utöka det fastställda utbudet av sökbara gymnasiala lärlingsutbildningar 2013 med El- och energiprogrammet. Skrivelse från Ann-Marie Hobert, BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENSS ARBETSUTSKOTTS BESLUT Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott föreslår att barn- och utbildningsnämnden bifaller anhållan.

12 36 Dnr 2012/108 Fristående förskola, S:t Olof Sankt Olofs föräldrakooperativa friskoleförening ansöker om att få starta en fristående förskola i Sankt Olof. Friskoleföreningen har ombetts komplettera ansökningshandlingarna. Föreningen räknar med att kunna presentera fullständiga ansökningshandlingar till arbetsutskottets sammanträde. Föreningen Attraktiv Närhet arbetar för att stödja etableringen och har lämnat skrivelse till barn- och utbildningsnämnden med preciserade önskemål om hur kommunen ska förbereda starten av den fristående förskolan. Ansökan, Stadgar för Sankt Olofs föräldrakooperativa friskoleförening Skrivelse, Attraktiv närhet, Ansökan med kompletteringar, (delades ut vid sammanträdet) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott återremitterar ärendet för att få handlingarna kompletterade. Beslutet expedieras till: Lonkinnas föräldrakooperativ Ekonomisk Förening

13 37 Dnr 2012/69 Remiss - Kostutredning Efter beslut i kommunstyrelsen tillsattes en Kostutredning med uppdraget att lämna förslag till en hållbar kostorganisation anpassad till ny skolorganisation, socialnämndens behov och moderna kvalitetskrav samt policy och organisatorisk tillhörighet för densamma. Kommunstyrelsens arbetsutskott överlämnade i beslut KSAU Kostutredningen på remiss till kommunens olika nämnder. Barn- och utbildningsnämnden ska lämna remissvar och har återremitterat ärendet till förvaltningen för en djupare analys. Skrivelse från lokal Barnombudsman har inkommit där denne ifrågasätter dels en överflyttning av Kostenheten till samhällsbyggnadsnämnden och dels avsaknaden av levinflytande i utredningen. Kostutredningen (Lämnades ut/skickadess ut i samband med sammanträde augusti.) BUNAU Skrivelse från förvaltningen, Yttrande från lokal Barnombudsman, Skrivelse från förvaltningen Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott beslutar lämna ärendet öppet till nämnden.

14 38 Dnr 2011/121 Särskild utbildning för vuxna Kommunen ska tillhandahålla särskild utbildning för vuxna. Tanken är att vuxna med utvecklingsstörning ska stödjas och stimuleras i sitt lärande. De ska ges möjlighet att utveckla sina kunskaper och sin kompetens i syfte att stärka sin ställning i arbets- och samhällslivet och att främja sin personliga utveckling. De krav som ställs på utbildningen finns i skollagen (2010:800) 21 kap. Utgångspunkt för utbildningen ska vara den enskildes behov och förutsättningar. Kommunen ska erbjuda utbildning på både grundläggande nivå och på gymnasial nivå och aktivt verka för att behöriga vuxna deltar i utbildningen. Kommunen ska sträva efter att erbjuda utbildning som svarar mot efterfrågan och behov. Barnoch utbildningsnämnden fattade i november 2011 beslut om kursutbud för särskild utbildning för vuxna. Enligt beslut Bun ska redovisning ske av vad som skett efter beslut om kursutbud och efter beslut i samband med Skolinspektionens tillsyn. Redovisning har skett vid sammanträde Bun då barn- och utbildningsnämnden beslutade om kompletterande redovisning vid novembersammanträdet. Bun Skolinspektionens helhetsbedömning och beslut, Bun Skrivelse från rektor särskolan lämnas vi sammanträdet. Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott föreslår att barn- och utbildningsnämnden lägger ärendet till handlingarna.

15 39 Dnr 2012/58 Uteförskola - startbidrag Barn- och utbildningsnämnden har uttalat sig positivt till förslaget om uteförskola och godkänt plan för genomförande. I beslut BUN begär barn- och utbildningsnämnden ett engångsbelopp om 200 tkr från kommunstyrelsen. Efter beslutet har det framkommit att kommunstyrelens konto för omställningskostnader inte kan användas för uteförskola. BUNAU har uppmanat förvaltningen att se över kostnadsbilden när det gäller startkostnader samt redovisa hur förvaltningen inventerat kommunala alternativ för lokal. BUN återremitterar ärendet till förvaltningen för att få en mer precis redovisning av val av lokal. Översyn av kostnadsbilden har skett. Förvaltningen föreslår att startbidrag med 163,5 tkr tas från nämndens konto, verksamhet BUN Skrivelse från verksamheten, Skrivelse från förvaltningen, Skrivelse från förvaltningen, Möjligheter lokal Skrivelse från verksamheten BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT BESLUTAR Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott konstaterar att inventering av kommunala lokalalternativ har skett och beslutar föreslå barn- och utbildningsnämnden godkänna och finansiera starten av uteförskola enligt plan med 163,5 tkr ur nämndens konto, verksamhet 10610, samt uppmana verksamheten återkomma med uppföljning av denna i september 2013.

16 40 Dnr 2010/113 Fotbollsakademi i Simrishamns kommun 2011 inledde Simrishamns kommun ett tvåårigt samarbetsavtal med MFF om att bygga upp en fotbollsakademi på Korsavdsskolans högstadium. Syftet med akademin är att öka antalet elever med godkända betyg genom att upprätta en profilerad grundskoleutbildning där fotbollen är central. Målsättningen är att Korsavadsskolan, när avtalet löper ut, ska bli en certifierad MFF-akademi. Samarbetsavtalet löper ut vid årsskiftet 2012/2013 och för närvarande utvärderas verksamheten för att kommunen därefter ska kunna föra samtal om ett eventuellt fortsatt och utvidgat och/eller fördjupat samarbete. Förvaltningen vill bjuda in representanter för MFF för att inför barn- och utbildningsnämnden redogöra för hur ett fortsatt samarbete skulle kunna se ut. Förvaltningen föreslår barn- och utbildningsnämnden uttalar sig positivt till ett fortsatt samarbete. Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott har tidigare uppdragit åt förvaltningen att bjuda in representanter för MFF till sammanträdet Nuvarande avtalstext Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott föreslår att barn- och utbildningsnämnden uttalar sig positiv till ett fortsatt samarbete och uppdrar åt förvaltningen att arbeta vidare med ett nytt samarbetsavtal.

17 41 Dnr 2012/106 Sammanträdesdagar 2013 Förvaltningen informerar inför beslut om sammanträdesdagar 2013 och vill höra arbetsutskottets mening. Vid utvärdering 2012 går det att utläsa att det finns möjligheter att förlägga nämndens sammanträde till dagtid. Barn- och utbildningsnämnden har tidigare uttalat att hänsyn till utvärderingen ska tas när förslag till sammanträdesdagar 2013 utarbetas. Utvärdering nämndsmöten, mars 2012 BUN Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott uppdrar åt förvaltningen att till kommande arbetsutskott presentera förslag på sammanträdestider Hänsyn ska tas till de tidplaner som gäller för redovisning av olika beslut inom kommunen.

18 42 Dnr 2012/112 Ansökan om godkännande som huvudman för fristående gymnasieskola i Ystads kommun dnr :4730 Drottning Blankas Gymnasieskola AB ansöker om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Ystads kommun. Ärendet har hanterats tidigare, Bun och i kommunstyrelen Skolinspektionens beslut i ärendet överklagades till Förvaltningsrätten som gav den klagande rätt. Skolinspektionen har därför öppnat ärendet på nytt och Simrishamns kommun har möjlighet att lämna synpunkter om ett godkännande för Humanistiskt program med inriktning Kultur. Det är Skolinspektionen som beslutar om godkännande som huvudman. Som underlag för beslut har Skolinspektionen bl.a. eventuella yttranden från aktuell etableringskommun och kringliggande kommuner. Simrishamns kommun ska bedöma i vilken grad ett godkännande skulle ge konsekvenser för den egna kommunens skola när det gäller exempelvis organisation, pedagogik och ekonomi. Barn- och utbildningsnämndens beslut i detta ärende blir kommunens yttrande till Skolinspektionen. Ansökan, 2011-??-?? Information från Skolinspektionen, Skrivelse från förvaltningen, Förslag Christer Grankvist (S) föreslår avslag, då värnet om vår egen gymnasieskola är högprioriterat. Margareta Nilsson (C) föreslår att ärendet går öppet till barn- och utbildningsnämnden. Propositionsordning Ordförande ställer förslagen mot varandra och finner att barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott beslutat enligt Margareta Nilssons förslag. Forts.

19 42 forts Dnr 2012/112 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTTETS BESLUT Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott beslutar lämna ärendet öppet till barn- och utbildningsnämnden.

20 43 Dnr 2012/113 Skolbibliotek Skollagen (SL 2 kap 36 ) ställer krav på att elever i grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola har tillgång till skolbibliotek. Även i bibliotekslagen finns skrivning om skolbibliotek. I syfte att ta fram en strategi för likvärdig skolbiblioteksverksamhet i Simrishamns kommun, har förvaltningen i ett PM sammanfattat nuläget, samt lämnat förslag på åtgärder som på ett kreativt sätt leder till förbättringar i verksamheten. Skrivelse från förvaltningen, (delades ut vid sammanträdet) Barn och utbildningsnämndens arbetsutskott föreslår barn- och utbildningsnämnden uppdra åt förvaltningen att ta fram en strategi för likvärdig skolbiblioteksverksamhet i Simrishamns kommun samt ett förslag för hur ett eventuellt nämndövergripande samarbetet kan utformas.

21 44 Dnr 2011/32 Budget kostnader Kostutredning I beslut kommunstyrelsen beslutas om att starta en Kostutredning samt att tre nämnder ska dela på kostnaden för denna. I ärendebeskrivningen antas beloppet kunna bli c:a 75 tkr. Då barn- och utbildningsnämndens budget 2012 redan var beslutad finns inga medel avsatta för detta ändamål. Barn- och utbildningsförvaltningen har debiterats :65 för Kostutredingen. Barn- och utbildningsförvaltningen föreslår att kostnaden belastar nämndens konto, verksamhet Beslut kommunstyrelsen Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att Kostutredningens kostnader :65 belastar nämndens konto, verksamhet

22 45 Övrigt Diskussion förs om ändrad sammanträdestid för årets sista sammanträde i barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott respektive barn- och utbildningsnämnd. Arbetsutskottet vill underlätta för verksamheterna att planera sin budget Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta fastställa återstående sammanträdestid med arbetsutskottet till måndag , kl och återstående sammanträdestid i nämnden till måndag , kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 15.00 17.40

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 15.00 17.40 1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 15.00 17.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 10.30-11.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 20.00

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 20.00 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 20.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 14.00 16.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 18.00 21.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 1 (9) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 16.30 18.05 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S) Övriga

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 1 (13) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 18.00 19.40 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Lars Ragnarsson (M) tjänstgör för Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 15.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 2010-09-09 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 16.30 17.30 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 18.45 21.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl arbetsutskott 2007-01-10 1 (15) Plats och tid Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 16.00 17.50 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Lennart

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 20.00

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 20.00 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 20.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.10 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S)

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S) 2012-03-14 1 (6) Plats och tid Marint centrum, kl. 08.00 08.20 Beslutande Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 15.00 16.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 14.00 17.35 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Sven Olsson,

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Martin Fransson. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Martin Fransson. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2011-12-07 1 (10) Plats och tid Rådhuset, kl. 08.00 12.45 Beslutande Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) deltog inte vid företagsbesöken

Läs mer

Förvaltningskontoret Järnvägsgatan 2, kl. 16.30 18.05. Sven Weitner Bo Sahlée, kl. 16.30 17.30 84. Lilla Rådmansgatan 11 november 2010

Förvaltningskontoret Järnvägsgatan 2, kl. 16.30 18.05. Sven Weitner Bo Sahlée, kl. 16.30 17.30 84. Lilla Rådmansgatan 11 november 2010 1 (10) Plats och tid Förvaltningskontoret Järnvägsgatan 2, kl. 16.30 18.05 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S) Övriga närvarande Sven Weitner

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.00, ajournerat 13.10 13.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl

Förvaltningskontoret, kl 1 (13) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 19.00 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Stefan Ahlbeck(fp) Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande Martin

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl. 15.00 17.15 Beslutande Robert Wenglén (M) Richard Jerneborg (M) Remco Andersson (L)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 14.30 16.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.30 15.15, ajournerat 14.50 15.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 16.50 19.00. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef Sven Weitner, kl. 16.50 17.45

Förvaltningskontoret, kl. 16.50 19.00. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef Sven Weitner, kl. 16.50 17.45 1 (15) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.50 19.00 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Stefan Ahlbeck (fp) Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande Martin

Läs mer

Österlengymnasiet, kl

Österlengymnasiet, kl 2007-11-07 1 (15) Plats och tid Österlengymnasiet, kl. 18.00 20.45 Beslutande Lars Ragnarsson (m) tjänstgör för Madli-Ann Pohla (m) Christer Grankvist (s) Carl-Göran Svensson (c) Lennart Månsson (s) Staffan

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00 Beslutande Madli-Ann Pohla (m) Carl-Göran Svensson (c) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande Göran Nydahl,

Läs mer

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP)

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-05-15 1 (28) Plats och tid Beslutande Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande

Läs mer

Rådhuset, Simrishamn, kl 11.00-12.00

Rådhuset, Simrishamn, kl 11.00-12.00 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rådhuset, Simrishamn, kl 11.00-12.00 Beslutande Karl-Erik Olsson (S) ordförande Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Anders Johnsson (M) Christer Akej

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.00-12.05

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.00-12.05 1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.00-12.05 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02 NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL, K. KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott Piats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.45 Louise Branting (C),

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl

Förvaltningskontoret, kl 1(9) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 20.15 20.30 Beslutande Se särskild förteckning Ersättare: Se särskild förteckning Övriga deltagare Se särskild förteckning Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018-

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018- 1 1 Plats och tid Rådhuset, Stora salen, kl 13.3014.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 20.00

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 20.00 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 20.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 14.30 17.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott 1(12) Tid och plats 2015-02-19 - i Värsjörummet klockan 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Ingela Lärkevie (C) - förste vice ordförande, 6-9 Leif Svensson (S) - andre

Läs mer

fs? Maiung-Sälens kommun

fs? Maiung-Sälens kommun fs? Maiung-Sälens kommun 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung kl. 08:00-15.15 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Övriga

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2013-02-20 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 20 februari kl. 9.00 16.35 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Förvaltningskontoret kl Enl. särskild förteckning, sid. 2

Förvaltningskontoret kl Enl. särskild förteckning, sid. 2 2008-11-19 1 (20) Plats och tid Förvaltningskontoret kl. 18.00 19.10 Beslutande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Övriga närvarande Enl. särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Lilla Rådmansgatan 2 kl. 19.00 19.45

Lilla Rådmansgatan 2 kl. 19.00 19.45 2007-08-22 1 (15) Plats och tid Lilla Rådmansgatan 2 kl. 19.00 19.45 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 15.00 17.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.15 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser.

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser. Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Iréne Andersson (S) Övriga närvarande Stigert Pettersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.30 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Vinterstallet 13:00 Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M)v ordförande Karl Gemfeldt (C) Magnus Åkesson (L) Kevin Barthel (SD) Ersättare Övriga

Läs mer

2014-05-27. Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf.

2014-05-27. Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, rum 303/304 08:30-09:45 Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf. Ida Nilsson (MP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-09-01

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-09-01 2014-09-01 1(1 7) Plats och tid Stadshuset 08:30-12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S), vice ordförande Ann Ottosson (M), 2:e vice ordförande Lisa Malm (MP) Laila Andrén (S) Klas

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

arbetsutskott 2013-06-04 59 2

arbetsutskott 2013-06-04 59 2 Sammanträdesdatum: Sida: 2013-06-04 1 (12) arbetsutskott Plats och tid Snickaren, Kommunalkontoret, Skillingaryd 4 juni 2013 klockan 13.00 17.30 Beslutande Roger Ödebrink (S) ordförande Gunnel Elg (KD)

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c)

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.15 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) Övriga deltagande Gösta Högberg,

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2 2006-12-29 1 (11) Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-09.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-03-10 28 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-15.45 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Bernt Ekström s ledamot Åsa Olsson v ledamot Leif Andersson c ledamot Siv Samuelsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 08.30 10.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-02-10 17 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-16.45 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Bernt Ekström s ledamot Åsa Olsson v ledamot Leif Andersson c ledamot Siv Samuelsson

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl arbetsutskott 2007-03-07 1 (12) Plats och tid Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 18.00 19.50 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Lars Ragnarsson (m) Staffan Olzon (fp) Lennart Månsson (s) Övriga deltagare

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, Kl. 09:

Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, Kl. 09: 1 Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, 2013-09-19 Kl. 09:00 10.30 Beslutande: Övriga närvarande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden 1(5) Tid och plats för sammanträde Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden Onsdagen den 29 april 2015 15.00 Frejaskolans sammanträdesrum, Gnesta Beslutande Enligt bilagd närvaroförteckning.

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 Plats och Tid Norrtull, kl. 09:00 12:15 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Harald Hårdstedt (KD),

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna Svensson (S), 2:e vice ordförande Ove Wallin (C) Patrik Gadler

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-04-14 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Örskär (SR 2), Östhammar, kl. 08.30 14.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Lisbeth Bodén, barn- och utbildningschef Per-Åke

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(12)

Sammanträdesprotokoll 1(12) Sammanträdesprotokoll 1(12) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.30 (S), ordförande Rickard Gillman (S) Majja Neverland

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Rönnegymnasiet, konferensrummet vid expeditionen, 2014-09-18, kl. 09:00 10.10 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander (S) Björn Vallin

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Paragrafer (17) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Vita huset kl.

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Paragrafer (17) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Vita huset kl. 1 (17) Paragrafer 16-27 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Vita huset kl. 16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Neyssa Lundmark

Läs mer

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd 1(10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 10.00 12.15 Ajournering kl. 10.30-10.45 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Lars Nilsson, c Monica Nilsson, s Lennart Eklund,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, rum 108 08:30-08:50 Beslutande Daniél Tejera (L), ordförande Andreas Nilsson (C) Ulrika Tollgren (S), vice ordförande Christina Silverbern (M) Ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S 2012-10-23 1(11) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjöv. 4. Hörby kl. 13.00 16.30 Ajournering kl. 14.57 15.02 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande 225-230 Per-Erik Andersson,

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.15 19.50

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.15 19.50 arbetsutskott 2006-05-02 1 (7) Plats och tid Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.15 19.50 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Bertil Rudberg (fp) Christer Grankvist (s) Lennart

Läs mer

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson.

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, måndagen den 28 september 2015, klockan 13.00 13.35 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00-11:45 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Holger Jonasson

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Lejonet, kommunhuset Öckerö, klockan 17.00 19.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämnden 2017-04-19 1(9) Plats och tid Nymansgatan 23, 19 april 2017 kl 09:00 Beslutande Ledamöter Tove Bergman (MP), Ordförande Krissi Johansson (S), Vice ordförande Christofer Lundholm

Läs mer