Bosch Care Solutions Skydd och säkerhet för ett bättre liv

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bosch Care Solutions Skydd och säkerhet för ett bättre liv"

Transkript

1 Bosch Care Solutions Skydd och säkerhet för ett bättre liv

2 2 En lång tradition av omsorg Det som definierar Bosch Group mer än något annat är att vi bryr oss. Vi levererar förstklassiga produkter och lösningar som svar på verkliga behov och förbättrar våra kunders livskvalitet. Och vi har den erfarenhet och de resurser som krävs för uppgiften: Robert Bosch GmbH grundades 1886 och våra anställda servar kunder över hela världen, med en försäljning på 43 miljarder euro Vi är dessutom ett privatägt företag som ägs nästan helt av en välgörenhetsorganisation som stöder humanitära projekt, som hälsovård för äldre.

3 3 Bosch Care Solutions tillhandahåller allt för att se till att människor får den hjälp de behöver och att de känner sig säkra och friska. Vårt kompletta utbud av enklare till mer avancerade produkter för patienter, äldre och säkerhetspersonal inkluderar sociala larmenheter, kringutrustning, hanteringssystem, personalsäkerhetssystem, personsökare och DECT-telefoner. Sociala larm för att öka oberoendet och förbättra livskvaliteten för människor som bor själva, genom att tillhandahålla ett enkelt sätt för dem att ringa efter hjälp vid behov. NurseCall och demensövervakning för boende och patienter i äldreboenden, ålderdomshem, servicehus och sjukhus. Personlig säkerhet för kommunikation med anställda som arbetar i högriskmiljöer.

4 4 Sociala Larm tryck bara på en knapp för hjälp Sociala Larm från Bosch är avsett för människor som vill leva ett oberoende liv med hög livskvalitet i det egna hemmet, men som kan behöva hjälp ibland. Huvudkomponenterna i systemet är en trygghetstelefon och en mobil trådlös sändare som kan bäras runt i bostaden. Om hjälp behövs behöver användaren bara trycka på nödknappen på trygghetstelefonen eller på en trådlös sändare. Ett larm skickas via telefon nätet till en övervakningscentral som är bemannad dygnet runt, eller till en annan person som kan hjälpa till. Tvåvägskommunikation hjälper till att klargöra situationen så att nödvändiga åtgärder kan vidtas. Våra sociala larmsystem är ekonomiska att installera och enkla att använda. Detta är beprövad, säker och pålitlig teknologi från ett företag som har fokuserat på att möta säkerhetsbehov i flera decennier. Flera olika modeller av trygghetstelefoner finns tillgängliga: den lättanvända Trygghetstelefon 10 och Trygghetstelefon 12 med extra funktioner. Det finns ett urval av mobila sändare, inklusive vattentäta, batteridrivna trådlösa handleds- och halsbandssändare som kommer med en hållare, en justerbar rem och ett flexibelt handledsband, så att användaren kan välja mellan tre olika sätt att bära utrustningen. Dessutom kombinerar vår eleganta Carewatch fördelarna hos en mobil handledssändare med funktionaliteten hos ett armbandsur. Hjälp finns tillgänglig dygnet runt genom ett tryck på den integrerade larmknappen.

5 5 Hanteringssystem för socialt larm: säkert, lättanvänt, modulärt och extremt pålitligt Praktisk kringutrustning för ökad säkerhet Trådlös Rörelsedetektor: utlöser ett larm om ingen rörelse upptäcks under en viss förinställbar period när användaren är hemma. Trådlöst Kontaktlarm: utlöser ett larm om en dörr eller ett fönster öppnas utan tillstånd. Trådlöst Brandlarm: för tidig brandvarning. Trådlöst dragtrådslarm: för fast installation; dra för att kalla på hjälp. Perfekt för badrum. Trådlös ManDown-Sensor: utlöser automatiskt ett larm om användaren befinner sig i horisontellt läge längre än en förinställd tid. Hanteringssystem för socialt larm effektivitet för sömlös kommunikation För att garantera omedelbart svar på hjälpanrop, snabb service och kommunikation på alla nivåer, har vi utvecklat ett högeffektivt programpaket för övervakningscentraler. Detta lättanvända modulära system har utvecklats med människor i åtanke. Det kan konfigureras med optimerad funktionalitet för att uppfylla dina praktiska krav. Det är skalbart och extremt pålitligt för att garantera felfri funktion, vilket gör det lämpligt för både små och stora applikationer.

6 6 NurseCall Ett flexibelt, trådlöst internsystem Boende på äldreboenden och servicehus måste känna sig säkra och veta att de enkelt kan tillkalla hjälp vid behov. Vårt NurseCall-system garanterar högre säkerhet, inte bara för de boende själva utan även för deras släktingar och vårdpersonalen.

7 7 Vårt NurseCall-system ger boende på äldreboenden, servicehus och andra omsorgsboenden möjlighet att ringa efter hjälp genom att bara trycka på nödknappen på en handleds- eller väggsändare. Larmet skickas till NurseCall:s huvudenhet och kan vidarebefordras till en DECT-telefon eller en personsökare av ansvarig vårdpersonal. Samtalets ursprung i bostaden indikeras med våning, rum eller säng och sparar på så sätt värdefull tid, för verklig omvårdnad. Det är snabbt, enkelt och ekonomiskt att installera och ställa in och enkelt att bygga ut när som helst. Periodiska automatiska självtest garanterar en hög pålitlighet i systemet. Flera olika sändare med olika utformningar och olika funktioner finns tillgängliga för att möta ett stort antal olika behov: trådlösa vattentäta handleds- och halsbandssändare, en väggsändare och ett trådlöst dragtrådsändare. Det trådlösa NurseCall-systemet är idealiskt för modernisering eller utbyggnad av befintliga system i nya som gamla hus. En demensövervakningsfunktion kan integreras när som helst.

8 8 Demenslarmsystem För att garantera patienternas säkerhet och hälsa Det är vanligt att äldre patienter på äldreboenden, servicehus och sjukhus blir förvirrade och avviker från hemmet. Att söka efter dem kan vara mycket tidsödande och innebära betydande kostnader för institutionen. Patienterna själva kan komma till skada och deras släktingar bli oroliga. Demenslarmsystemet ser på ett innovativt sätt till att situationen kan hanteras. Varje patient bär en vattentät handledssändare. Små fyrmoduler är installerade på dörrkarmarna för att avgränsa området där patienterna får vara. Om en patient lämnar området skickas en signal automatiskt till NurseCall-systemets huvudenhet och kan vidarebefordras till en DECT-telefon eller personsökare som bärs av personalen. Patienten kan även aktivt skicka ett larm genom att trycka på handledssändarens nödknapp. I bägge fallen kan patienten lokaliseras direkt och föras tillbaka. En medföljandefunktion hjälper till att undvika oönskade larm om patienterna lämnar det övervakade området tillsammans med någon ur vårdpersonalen.

9 9 Personlig säkerhet, personsökare och DECT-system snabb hjälp i nödsituationer Personal som arbetar i högriskmiljöer, som vårdinrättningar, interneringsanstalter och företag med stora ytor, utsätts ofta för potentiellt farliga situationer. Det är därför viktigt att undvika förseningar när personalen behöver hjälp. Bosch tillhandahåller flera olika lösningar för att skydda och informera personalen på plats. Genom att integrera dedikerade larm, platsdetektering, meddelanden och röstkommunikation, tillhandahåller systemet snabbt och pålitligt stöd.

10 10 Tre olika system finns tillgängliga för att etablera säker kommunikation: PS6000 Personligt säkerhetssystem Det personliga säkerhetssystemet förhindrar att incidenter eskalerar till nödsituationer. Tryck bara på larmknappen eller dra i det avdragbara larmet och hjälp är på väg inom några sekunder. Den avancerade platsigenkänningsfunktionen innebär att rätt stöd kan tillhandahållas precis där det behövs. PS-Pager kombinerar larmfunktionalitet med alfanumeriska meddelanden och röstmeddelanden. Enheten, som är kompakt och lättavläst, inkluderar två programmerbara manuella larm och platsigenkänning. En förbättrad version har tre olika smarta larm som utlöses automatiskt om användaren inte kan göra det manuellt, såväl som ett avdragslarm. PS-Micro för applikationer som inte kräver text- eller röstkommunikation. Enheten, som är liten och lätt att dölja, inkluderar såväl platsigenkänningsfunktion som manuellt och automatiskt larm.

11 11 DP6000 Digitalt personsökarsystem Denna serie med ultrapålitliga personsökarmobiler för användning på plats möjliggör för personalen kan hålla kontakt genom en snabb och säker meddelandefunktion. De finns tillgängliga med ett stort urval funktioner, inklusive 14 olika ringsignalmönster och vibrationer för diskret uppringning, såväl som röstfunktion och en alfanumerisk skärm. DECT personlig säkerhet, snabbmeddelanden och telefoni - allt i ett DECT6000 kombinerar den höga samtalskvaliteten hos DECT med extremt pålitliga, kritiska meddelandefunktioner och det mest kompletta personliga säkerhetssystemet någonsin. DECT6000 IP kan användas över IP och befintliga LAN-nätverk, vilket möjliggör enkel och kostnadseffektiv installation på flera olika platser. Den här innovativa produkten erbjuder den slitstyrka, de möjligheter och den flexibilitet som organisationer kan lita på fullständigt. Integrering Alla system kan enkelt integreras i andra system och nätverk (t.ex. NurseCall, telefonväxlar, CCTV, byggnadsförvaltnings-, övervakningsoch brandvarningssystem).

12 Tradition av kvalitet och innovation I mer än 100 år har namnet Bosch borgat för kvalitet och pålitlighet. Bosch Security Systems är stolta över att kunna erbjuda en mängd olika säkerhetssystem inom brandlarm, inbrottslarm, trygghetslarm, kameraövervakning, överordnade system och kommunikation som hjälper dig att hitta en lösning för varje tillämpning. Vi är det självklara valet som global leverantör av innovativ teknik med högsta nivå på service och support. Välj Bosch när du behöver en partner du kan lita på. Bosch Security Systems För mer information var vänlig titta in på eller skicka mejl till Bosch Sicherheitssysteme GmbH, 2008 Med reservation för ändringar Tryckt i Tyskland I 09/08 I Printer AS-OT-sv-01_F01U520095_01

Bosch Plena PA system Easy Line PA system på det enkla sättet

Bosch Plena PA system Easy Line PA system på det enkla sättet Bosch Plena PA system Easy Line PA system på det enkla sättet 2 Plena PA system Easy Line En praktisk lösning för högtalarmeddelanden av hög kvalitet Lättanvänd med zonetikettering och inställningsindikatorer

Läs mer

Krav på kontrollsystem för labb: Har du funderat på vilken typ av temperaturloggning du behöver i din verksamhet?

Krav på kontrollsystem för labb: Har du funderat på vilken typ av temperaturloggning du behöver i din verksamhet? Krav på kontrollsystem för labb: Har du funderat på vilken typ av temperaturloggning du behöver i din verksamhet? Olika verksamheter olika lösningar Olika verksamheter ställer olika krav på vilken typ

Läs mer

Äldreomsorgen i Södertälje. Hemtjänsten VI GÖR DET MÖJLIGT FÖR DIG ATT BO HEMMA

Äldreomsorgen i Södertälje. Hemtjänsten VI GÖR DET MÖJLIGT FÖR DIG ATT BO HEMMA Äldreomsorgen i Södertälje Hemtjänsten VI GÖR DET MÖJLIGT FÖR DIG ATT BO HEMMA Vad kan vi hjälpa dig med? Hemtjänstens viktigaste uppgift är att göra det möjligt för dig att kunna bo kvar i din invanda

Läs mer

Vilken nytta kan vi ha av Rakel i vår kommun? Svar på frågor och påståenden om Rakel

Vilken nytta kan vi ha av Rakel i vår kommun? Svar på frågor och påståenden om Rakel Vilken nytta kan vi ha av Rakel i vår kommun? Svar på frågor och påståenden om Rakel Omslagsbilden: Örnsköldsvik är en av de kommuner som satsat på en bred anslutning till Rakel. Jonas Hägglund, brandingenjör

Läs mer

innovaphone PBX Version 10 höjdpunkter

innovaphone PBX Version 10 höjdpunkter PBX Version 10 höjdpunkter Svenska 2 En översikt över V.10 uppdateringen Version 10 (V10) uppdateringen kommer att ge ett brett utbud av Unified Communications-funktioner till. Den moderna UC klienten

Läs mer

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness www.pwc.se/mybusiness Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness MyBusiness version: 2.5 2014-12-22 Förenkla din arbetsdag med MyBusiness Tillgängligt från

Läs mer

DEN MÄNSKLIGA SIDAN AV IT. en bok om e-hälsa. Sammanfattning av projektet Syster Gudruns fullskalelabb i Blekinge för IT i vård och omsorg.

DEN MÄNSKLIGA SIDAN AV IT. en bok om e-hälsa. Sammanfattning av projektet Syster Gudruns fullskalelabb i Blekinge för IT i vård och omsorg. DEN MÄNSKLIGA SIDAN AV IT en bok om e-hälsa Sammanfattning av projektet Syster Gudruns fullskalelabb i Blekinge för IT i vård och omsorg. Produktionsår: 2011 Boken är framtagen på uppdrag av Syster Gudruns

Läs mer

Öka företagets tillväxt genom att höja kundernas förtroende

Öka företagets tillväxt genom att höja kundernas förtroende RAPPORT: ÖKA FÖRETAGETS TILLVÄXT GENOM ATT HÖJA KUNDERNAS FÖRTROENDE Rapport Öka företagets tillväxt genom att höja kundernas förtroende Den hemliga ingrediensen till framgång på internet Öka företagets

Läs mer

Europeisk deklaration om äldres rättigheter och skyldigheter då de är i behov av vård och omsorg

Europeisk deklaration om äldres rättigheter och skyldigheter då de är i behov av vård och omsorg Europeisk deklaration om äldres rättigheter och skyldigheter då de är i behov av vård och omsorg EUSTaCEA-projektet, med stöd av Daphne III-programmet Handbok NOVEMBER 2010 2 Handbok Innehållsförteckning

Läs mer

Konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Lättläst version

Konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Lättläst version Konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning Lättläst version Konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning Här är konventionen omskriven till lättläst. Allt viktigt

Läs mer

Möjlighet att leva som andra

Möjlighet att leva som andra Möjlighet att leva som andra Lättläst sammanfattning Slutbetänkande av LSS-kommittén Stockholm 2008 SOU 2008:77 Det här är en lättläst sammanfattning av en utredning om LSS och personlig assistans som

Läs mer

Den visuella konsten. Answers for infrastructure.

Den visuella konsten. Answers for infrastructure. Den visuella konsten Answers for infrastructure. Lösningar för alla behov Videoövervakning ger full visuell kontroll över en verksamhet dygnet runt. Med hjälp av digital lagring kan man i efterhand identifiera

Läs mer

Riskhantering i praktiken Med exempel från byggverksamhet

Riskhantering i praktiken Med exempel från byggverksamhet CMB-RAPPORT 2007 Riskhantering i praktiken Med exempel från byggverksamhet Roger Flanagan, Carol Jewell och Jennie Johansson Byggnadsekonomi, Institutionen för bygg- och miljöteknik Centrum för management

Läs mer

Så surfar du säkrare 2 Skydda surfvanor på din dator 2 Skydda det du skickar 4 Skydda din identitet 4

Så surfar du säkrare 2 Skydda surfvanor på din dator 2 Skydda det du skickar 4 Skydda din identitet 4 Sus Andersson Så surfar du säkrare Så surfar du säkrare 2 Skydda surfvanor på din dator 2 Skydda det du skickar 4 Skydda din identitet 4 Digitalt Källskydd - en introduktion Sus Andersson, Fredrik Laurin

Läs mer

IT SOM TJÄNST IT SOM TJÄNST - IT-DRIFT - SÄKERHET - LAGRING - E-POST - BACKUP - MJUKVARA - OFFICE IT-ARBETSPLATS IT SOM TJÄNST. www.office.

IT SOM TJÄNST IT SOM TJÄNST - IT-DRIFT - SÄKERHET - LAGRING - E-POST - BACKUP - MJUKVARA - OFFICE IT-ARBETSPLATS IT SOM TJÄNST. www.office. IT SOM TJÄNST - IT-DRIFT - SÄKERHET - LAGRING - E-POST - BACKUP - MJUKVARA - OFFICE IT-ARBETSPLATS IT SOM TJÄNST Vi vågar säga att en fungerande IT-drift är nyckeln till en fungerande verksamhet, och det

Läs mer

NÄRINGSLIVSTRÄFF DEN 28 MAJ PÅ CAMPUS VÄST MED FINN JOHNSSON

NÄRINGSLIVSTRÄFF DEN 28 MAJ PÅ CAMPUS VÄST MED FINN JOHNSSON NÄRINGSLIVSTRÄFF DEN 28 MAJ PÅ CAMPUS VÄST MED FINN JOHNSSON Det var glädjande att se en stor uppslutning vid näringslivsträffen, ca 35 personer kom för att diskutera hur näringslivsutveckling skall åstadkommas

Läs mer

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN UTREDNING Projekt: Författare: Version: Elever i behov av särskilt IT-stöd v3.3.017 Förvaltning/avdelning: Godkänd av beställare: Senast ändrad: Utbildningsförvaltningen,

Läs mer

Version för tryck 2014-08-01. Vård och omsorg i en ny tid

Version för tryck 2014-08-01. Vård och omsorg i en ny tid Vård och omsorg i en ny tid 1 Bakgrund Förbundsstyrelsen beslutade i maj 2012 att tillsätta en särskild arbetsgrupp för frågan om äldres vård och omsorg. Förbundsstyrelsens direktiv för gruppens arbete

Läs mer

Bye Bye manuell attestering

Bye Bye manuell attestering Whitepaper Bye Bye manuell attestering Ett whitepaper om automatisk fakturamatchning och inköp-till-betalning-system. 15 gånger billigare att hantera leverantörsfakturor digitalt jämfört med manuellt.

Läs mer

bra Framtidsprogram frisk resor barn hälsa får vänner umgås god liv familj oberoende för det goda åldrandet i Karlskrona kunna friska mer barnbarn

bra Framtidsprogram frisk resor barn hälsa får vänner umgås god liv familj oberoende för det goda åldrandet i Karlskrona kunna friska mer barnbarn umgås vänner fritid barn pension ekonomiskt hälsan får resor frisk bra mer kunna bo god familjen liv Framtidsprogram för det goda åldrandet i Karlskrona oberoende friska barnbarnen hälsa resa göra arbete

Läs mer

Vad vi strävar efter. och om något går fel. En broschyr från Capios europeiska företagsråd (EWC)

Vad vi strävar efter. och om något går fel. En broschyr från Capios europeiska företagsråd (EWC) 1 Vad vi strävar efter och om något går fel En broschyr från Capios europeiska företagsråd (EWC) Innehåll 1 Välkommen till Capio 2 Mission, vision och värderingar 3 Capio-modellen 4 Uppförandekod 5 Öppenhet

Läs mer

Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig - hjälper företag utvecklas

Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig - hjälper företag utvecklas Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig... en småskalig miljö präglad av entreprenörskap, med unika möjligheter för dig att få ta ansvar och att få utvecklas - hjälper företag utvecklas Välkommen till Hogia-gruppen!

Läs mer

Varför är en del så duktiga på att utveckla sin verksamhet?

Varför är en del så duktiga på att utveckla sin verksamhet? Varför är en del så duktiga på att utveckla sin verksamhet? Beror lyckad affärsutveckling på tur eller skicklighet? Ibland låter framgångssagor och katastrofhistorier som tillfälligheternas spel. Men erfarenhet

Läs mer

Vad är värdet av intern kontroll?

Vad är värdet av intern kontroll? www.pwc.se Vad är värdet av intern kontroll? Gey Widengren och Jonas Wendt PwC 2014 Vad är värdet av intern kontroll? Intern kontroll är ett av själva grundämnena för en stabil och tillförlitlig verksamhet.

Läs mer

Nytänkande och innovationer inom vård och omsorg. Exempel på förnyelse och kreativitet i sektorn

Nytänkande och innovationer inom vård och omsorg. Exempel på förnyelse och kreativitet i sektorn Nytänkande och innovationer inom vård och omsorg Exempel på förnyelse och kreativitet i sektorn Tillväxtverkets publikationer finns att beställa eller ladda ner som pdf på tillvaxtverket.se/publikationer.

Läs mer

Du kan bidra till att människor

Du kan bidra till att människor Du kan bidra till att människor lär, arbetar och mår bättre Vår mission och vision Ecophon erbjuder akustiklösningar som uppfyller de ökande kraven på en bra ljudmiljö där människor arbetar och kommunicerar

Läs mer

Finansiera ditt företag

Finansiera ditt företag 24-SIDIG HANDBOK Finansiera ditt företag Så hittar du kapital för att starta och växa Värde 79 kr I samarbete med: Idag hjälper vi ytterligare företag att växa! Varje dag får 100 svenska företag rådgivning,

Läs mer

Tillsammans bygger vi Svevia.

Tillsammans bygger vi Svevia. Tillsammans bygger vi Svevia. För dig som arbetar på uppdrag av oss på Svevia. Vart är vi på väg? 2 Resan har börjat. Den här trycksaken vänder sig till dig som arbetar tillsammans med oss på Svevia. Du

Läs mer

hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam

hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam Vårt sätt att vara Vi är Skanska. Men vi är också ett stort antal individer, som tillsammans har ett ansvar för att vårt företag uppfattas på ett sätt som andra respekterar och ser upp till. Det är hur

Läs mer