Målet för de testförfaranden som anges i detta dokument är att erhålla ett system som är färdigt för demonstartion och kundacceptans.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Målet för de testförfaranden som anges i detta dokument är att erhålla ett system som är färdigt för demonstartion och kundacceptans."

Transkript

1 1. Introduktion Detta är en testplan för det kombinerade schack- och chatprogrammet, Schatck. Utgångspunken för detta dokument är den funktionalitet som beskrivs i dokumentet Kravspecifikation. 1.1 Mål Målet för de testförfaranden som anges i detta dokument är att erhålla ett system som är färdigt för demonstartion och kundacceptans. /Syfte/ Syftet med detta dokument är att beskriva hur de tester som ska genomföras på SYSTEMX ska utföras. Dokumentet ska även ta upp vilka förutsättningar som krävs för att testerna ska kunna genomföras. /Bakgrund/ MTTV är ett program för en taxiväxel, det finns en karttjänst som kan rita ut sökta taxibilar och man kan lätt föra in order, både bokningar och omedelbara körningar. För ytterligare information, se hemsidan undre produktbeskrivning. /Omfattning/ Testplanen skall ligga till grund för all testning av MTTV, både för testningen av gränssnittet och för testerna av databaserna. Testplanen beskriver ingående de testprocedurer som ska genomföras på varje krav som finns beskrivet i kravspecifikationen. 2 Teststrategi Då projektgruppen har varit liten har det varit möjligt att genomföra rent tekniska funktionella tester av egna och medarbetares arbete kontinuerligt under projektarbets gång. Därför avser denna testplan att främst adressera de allmänna krav som åvilar projektet och som avseer mer abstraktva kravbegrepp.

2 2.1Test av funktionella krav 2.2 Protokoll primära krav Detta är ett testprotokoll utarbetat för de s.k. skall-kraven: Systemet skall grafiskt visualisera ett schackbräde Det skall vara möjligt att flytta pjäserna på detta bräde. Programmet skall vara musstyrt när operatörsindata är annat än textinmatningar Spel mot motståndare skall kunna ske över tcp/ip-nätverk Är pjäserna korrekt återgivna? Är utseendet på dessa sådant att det enkelt och intuitivt går att identifiera pjästyper? Är det utifrån färgsättningen av schackbrädet uppenbart vilken färg som motsvara svart repektive vit spelare? Är pjäserna grundplaceringe på brädet korrekt? Vad händer om pjäser placeras utanför brädet? Vad sker om pjäs placeras på ruta redan upptagen av annan pjäs, egen pjäs samt motståndarpjäs? Kontrollera och notera vilka moment som erfodrar att tangetbordet används Kontrollera att detta kan ske. 2.3 Sekundära krav Detta är testprotokollet för de s.k. bör-kraven. Det bör finnas en chat-funktion i schackprogrammet, för kommunikation mellan spelarna. Chat-sessionen skall automatiskt upprättas och avslutas med programmets schackdel. Spelarna kan kunna skicka meddelanden till varandra. Båda spelarna skall kunna skicka meddelanden på ett sätt som ur användarsynpunkt upplevs som samtidigt. Kontrollera vad som sker när tomma meddelanden eller meddelanden som endast innehåller blanktecken alternativt kontrolltecken skickas. Kontrollera att detta sker.

3 2.4 Icke-funktionella krav Programmet skall skrivas på svenska. Programspråket som skall användas är Java. Programmet skall bygga på ett gränssnitt baserat på grafisk representation. Gå igenom samtliga teststrängar i programmet och kontrollera att dessa är skrivna på svenska. Kontrollera att samtliga textsträngar är skrivna på god, ändamålsenlig och korrekt svenska. All programkod som projektet produceras skall läggas in i CVS varvid kontroll av detta enkelt kan ske. Kontrollera att detta är fallet. För detaljtestningen hänvisas till tidigare protokoll.

4 3. Användarfallsbaserade testfall De användarfall som finns beskrivna i kravspecifikationen skall gås igenom och relevanta fall med utgångspunkt från implementerad funktionalitet bör utföras. De användarfall som kommer att testas är följande: För in order för omedelbar upphämtning För in order för senare tillfälle Hantering av bokningspåminnelse Kommunikation med taxichauffören angående order. 4 typer av test Beskriver de olika testerna som ska göras Användargränssnittstest Att verifiera att användargränssnittet är ok. Alla knappar och paneler undersöks visuellt. Att alla knappar gör det dom ska och att bytena mellan panelerna fungerar som det ska. Även att det är enhetligt och lätt att använda Systemtest Att användarfallen går att utföra utan komplikationer Programmet kommer att testas genom att användarfallen i kravspecifikationer utförs med både korrekta och i den mån det går, felaktiga anrop. Att alla testmoment ska gå att genomföra utan komplikationer Databastest

5 Att informationen är lättåtkomlig och lagringen fungerar. Att anropa databasen med korrekta och felaktiga metoder och värden för att sedan analysera resultatet. Att databasen lämnar korrekta värden och klarar felaktiga anrop Konfigurationstest Att verifiera att systemet fungerar med angiven mjukvara Programmet körs med den givna mjukvara Att programmet skall fungera med angiven mjukvara 5. Testmiljö och verktyg Enligt tidigare projektmötesbeslut skall A2510 användas som utvecklings- och testmiljö. Detta baseras på initiala tester av mjukvarans egenskaper i avseende på platformsoberoende då det grafiska presentationsverktyget visade sig kräva enskild utrustningskonfiguration för att erhålla tillfredsställande funktionalitet. Detta var ett förfarande som projektgruppen ej hade möjlighetet att närmare analysera och adressera, varvid en specifik miljö stipulerades. 6. Felklassificering De avvikelser som upptäcks genom enskild modultestning under utvecklingsarbete och som ej kan ses om del av detta skall klassificeras och meddelas övriga projektet via e-post. De fel som upptäcks genom testprotokoll erhåller sin klassificering genom sin kravkategorityp i aktuell revision av kravspecifikationen. Fel klassificeras i två typer: 1) Fel som måste åtgärdas. Detta gäller allvarliga funktionella fel som sannolikt kan tänkas påverka acceptansförfarandet. Även vissa uppenbara kosmetiska fel kan komma att tillskrivas denna kategori om de kan anses ha signifikant påverkan på kundens accepansvillighet.

6 2) Övriga fel. Fel som sannolikt ej upptäcks vid acceptansförfarandet utan som kan lämnas till senare skeden av utvecklingsarbetet. Vidare skall meddelanden om genomför test innehålla information om vem som genomfört testet (Normalt antas detta vara e-brevets avsändare), när detta genomförts, en angivelse av vilken CVS-revision som använts. Normalt skall endast den senaste användas, men även i detta fall skall detta anges. Vidare bör åtminstone ett fall av entydiga instruktioner för hur felet återskapas, samt även vilken testmiljö som använts om denna är annan än projektets standardmiljö benämnd A2510. Om en bedömning om felets lokalitet är möjlig och en lämplig person att åtgärda bristen kan utses bör så ske. Nämnda person bör i så fall posta en uppgiftsacceptans inom 24 h efter det att en felrapport avhjälpningstekniskt adresserad till denne inkommit.

7 7. Användartestning och dokumentation När samtliga protokoll är genomgångna och inga klass 1-fel kvarstår skall en användarsstudie ske då två oberoende användare med enbart användarhandledningen som utgångspunkt skall använda programmet. Detta anses även vara en test av nämnda dokumentation vars kvalitetsaspekter eljest ej behandlas i detta dokument. 8 Testfall Här beskrivs hur de olika användarfallen ska testas. För att testutförandet ska vara givande förutsätts att databasen är initierad med testdata Systemet ska ge växeloperatören kännedom om vilka taxiförare som är i tjänst. Att verifiera kravet Taxiförare i tjänst. Teknik/ Man klickar på förarstatus och sedan på knappen i tjänst, en lista med förarnamn dyker upp. Att de förare som är i tjänst skall finnas med på denna lista Systemet ska ge växeloperatören kännedom om vilka taxiförare som är lediga. Att verifiera kravet Taxiförare som är lediga. Teknik/ Man klickar på förarstatus och sedan på knappen ledig.en lista med förarnamn dyker upp. Att de förare som är lediga skall finnas med på denna lista Systemet ska ge växeloperatören kännedom om vilka taxibilar som är i tjänst och lediga vid en viss tidpunkt. Att verifiera kravet antal taxibilar i tjänst samt antalet lediga bilar.

8 Går via förarstatus och väljer tillgängliga förare. En lista med förarnamn dyker upp. Att de förare som är tillgängliga skall finnas med på denna lista Aktuell karta över en taxizon med däri placerade taxibilar. Att verifiera kravet aktuell karta över en taxizon Klickar på Zoner på menyraden, väljer sedan de olika zonerna i tur och ordning. Att kartan för de aktuell zon ritas ut och att taxibilarna inom zonen visas Från en adress ska korrekt taxizon identifieras och taxibil namnges. Att verifiera kravet korrekt taxizon och bil från en adress. Skriver order och testar med olika adresser i olika zoner, samt adresser som inte existerar. Positionering fungerar endast för 2 nummer, så vi använder oss av slumpade koordinater. Rätt zon skall visas och en lista på chaufförer Korrekt zon skall kunna identifieras av systemet om ett gatunamn skrivs in av växeloperatören. Att verifiera kravet korrekt zon från ett gatunamn. Klickar på zonmenyn och väljer visa gata. Skriver in korrekta adresser i olika zoner samt adresser som inte existerar. Rätt zon visas och om adressen är felaktig ska felmeddelande komma upp.

9 4.1.7 Viss taxibils position ska kunna sökas och bilens status ska därefter ges av systemet. Att verifiera kravet taxibils position. Klickar på förarmenyn och går på sök förare. Skriver in felaktiga och korrekta mobilnummer. Positionering fungerar endast för 2 nummer, så vi använder oss av slumpade koordinater. Taxibilen som man söker ska synas på kartan och om fel mobilnummer anges ska felmeddelande uppkomma En lista på bokningar under aktuell dag ska finnas tillgängliga för växeloperatören. Systemet ska sedan automatiskt, en halvtimme innan körningen ska äga rum, göra växeloperatören uppmärksam på detta. Att verifiera kravet bokning och påminnelse. För in order som bokningar och se så att de sparas, sedan väntar man och ser så att påminnelsen kommer upp som den ska. Att alla bokningar finns med på bokningslistan och att påminnelsen kommer upp en halvtimme i förväg samt att bokningen tas bort då den behandlats Kommunikationen mellan växeloperatören och taxichauffören bör kunna ske för bekräftelse av körningar. Att verifiera kravet körningsbekräftelse. TaxiContact motsvara en kommunikationsförmedlare, men är i vårt program bara en testklass. Skickar en order till TaxiContact och väntar på svar.

10 Taxichauffören ska ge ett ja eller nejsvar vilket slumpas fram i nuläget. Svarar föraren nej, sätts dennes status till upptagen. 5 Testverktyg Testningen sker utan speciella testverktyg. Testningen av användargränssnittet sker genom manuell inmatning. Alla andra tester sker med hjälp av testscript. 6 Resurser Alla gruppmedlemmar utför teser under utvecklingsstadiet. Testningen av de i detta dokument angivna tester utförs även av alla i gruppen. 7 Testlogg Alla tester dokumenteras i en testlogg. Alla fel och hur de har åtgärdats finns även i testloggen. För att gradera felen använder vi oss av prioriteterna 1-4, vilket innebär att prioriten 1 är av högsta prioritet medans prioriten 4 är lägst. För mer information se hemsidan

Kravspecifikation. 1. Introduktion. 2. Övergripande beskrivning. 1.1 Syfte. 1.2 Omfattning. 1.3 Definitioner och förkortningar. 1.

Kravspecifikation. 1. Introduktion. 2. Övergripande beskrivning. 1.1 Syfte. 1.2 Omfattning. 1.3 Definitioner och förkortningar. 1. Kravspecifikation 1. Introduktion 1.1 Syfte Syftet med det här dokumentet är att ange kraven för spelet Bilspel. Dokumentet täcker bara konsumentens del av kravspecifikationen. Kraven ska vara specificerade

Läs mer

Testplan Autonom truck

Testplan Autonom truck Testplan Autonom truck Version 1.1 Redaktör: Joar Manhed Datum: 20 november 2018 Status Granskad Kim Byström 2018-11-20 Godkänd Andreas Bergström 2018-10-12 Projektidentitet Grupp E-post: Hemsida: Beställare:

Läs mer

Några grundläggande begrepp

Några grundläggande begrepp Några grundläggande begrepp Validering bygger vi rätt system? Uppfyller kravspecifikationen de verkliga behoven? Verifiering bygger vi systemet rätt? Uppfyller det färdiga systemet kravspecifikationen?

Läs mer

Testningstjänst för meddelandedeklarering Kundanvisning. Version 0.4, tulli.fi. Anvisning för testningstjänsten för meddelandedeklarering

Testningstjänst för meddelandedeklarering Kundanvisning. Version 0.4, tulli.fi. Anvisning för testningstjänsten för meddelandedeklarering Testningstjänst för meddelandedeklarering Kundanvisning Version 0.4, 30.10.2018 tulli.fi Anvisning för testningstjänsten för meddelandedeklarering 2 (11) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Nödvändiga

Läs mer

Uppgift v1: Teststrategi i sammanhang Terese Berger. Teststrategi. Projekt CiviCRM. Version 0.9. Sida 1(7)

Uppgift v1: Teststrategi i sammanhang Terese Berger. Teststrategi. Projekt CiviCRM. Version 0.9. Sida 1(7) Teststrategi Projekt CiviCRM Version 0.9 Sida 1(7) Innehållsförteckning Referenser...2 Revisioner...2 1. Inledning...3 1.1 Uppgift...3 1.2 Bakgrund...3 1.3 Organisation...4 1.4 Granskning och godkännande...4

Läs mer

Nr Iakttagelse Risk Risknivå Pensionsmyndighetens svar till Riksrevisionen 2014-05-03, dnr VER 2014-132

Nr Iakttagelse Risk Risknivå Pensionsmyndighetens svar till Riksrevisionen 2014-05-03, dnr VER 2014-132 Riksrevisionen årlig revision 1 (12) 4.2 Systemgenererade listor över applikationsförändringar kan för närvarande inte produceras. Avsaknad av fullständiga listor över applikationsförändringar som har

Läs mer

Nätverksprogrammering, EDA095

Nätverksprogrammering, EDA095 Nätverksprogrammering, EDA095 Projekt: Chess game, 2013-05-21 Handledare: Roger Henriksson Axel Hildingsson, a.hildingson@gmail.com Hoang Huyuh Truong, artiq90@yahoo.se Lisa Lindberg, rys07lli@student.lu.se

Läs mer

BILAGA E till Programvaruprojekt ÅTERSTÅENDE PROBLEM MultiPC v1.0. Innehållsförteckning

BILAGA E till Programvaruprojekt ÅTERSTÅENDE PROBLEM MultiPC v1.0. Innehållsförteckning ÅTERSTÅENDE PROBLEM MultiPC v1.0 Rev 7 1(7) BILAGA E till Programvaruprojekt ÅTERSTÅENDE PROBLEM MultiPC v1.0 Här listas problem som kan behöva hanteras i kommande inkrement. De prioriteras alltså ner

Läs mer

Gränssnitt för FakeGranska. Lars Mattsson

Gränssnitt för FakeGranska. Lars Mattsson Gränssnitt för FakeGranska av Lars Mattsson (larsmatt@kth.se) Innehållsförteckning 1 Introduktion...3 2 Genomförande:...3 3 Användning...5 4 Kända buggar:...6 5 Källförteckning...6 2 1 Introduktion Taken

Läs mer

Projektdokumentation för Othello

Projektdokumentation för Othello Projektdokumentation för Gustav Fransson Nyvell gusfr229@student.liu.se Tomas Franzén tomfr819@student.liu.se 1. Inledning Vi har gjort ett -spel som går ut på att man turas om att lägga brickor på en

Läs mer

Projektplan. LiTH Segmentering av MR-bilder med ITK Anders Eklund. Version 1.0. Status. Bilder och grafik projektkurs, CDIO MCIV LIPs

Projektplan. LiTH Segmentering av MR-bilder med ITK Anders Eklund. Version 1.0. Status. Bilder och grafik projektkurs, CDIO MCIV LIPs Segmentering av MR-bilder med ITK 2006-02-02 Projektplan Version 1.0 Status Granskad Godkänd Bilder och grafik projektkurs, CDIO MCIV LIPs 1 PROJEKTIDENTITET MCIV 2006 VT Linköpings Tekniska Högskola,

Läs mer

Utvärdering av prototyp: Frågedatabas av Mårten Cronander. Innehållsförteckning

Utvärdering av prototyp: Frågedatabas av Mårten Cronander. Innehållsförteckning 1 (6) Mottagare: Åsa Cajander Mårten Cronander Utvärdering av prototyp: Frågedatabas av Mårten Cronander Innehållsförteckning 1 Inledning 2 1.1 Ten usability heuristics 2 1.2 Severity ratings for usability

Läs mer

Testning av program. Verklig modell för programutveckling

Testning av program. Verklig modell för programutveckling Fel i program När man skriver program uppkommer alltid fel. Felen kan indelas i följande kategorier: Under kompileringen upptäcker kompilatorn fel som handlar om att man använt konstruktionerna i programspråket

Läs mer

Testplan. LiTH. Autopositioneringssystem för utlagda undervattenssensorer Martin Skoglund Version 1.1. Status

Testplan. LiTH. Autopositioneringssystem för utlagda undervattenssensorer Martin Skoglund Version 1.1. Status Autopositioneringssystem för utlagda undervattenssensorer 2007-05-04 LiTH Testplan Martin Skoglund Version 1.1 Status Granskad Godkänd testplan1.1.pdf 1 PROJEKTIDENTITET Autopositionering för utlagda undervattenssensorer,

Läs mer

PH Bicycle Storage 8000 Testplan

PH Bicycle Storage 8000 Testplan PH Bicycle Storage 8000 Testplan Projektdeltagare: Mattias Nordahl (dt07mn0@student.lth.se) Hannes Nevalainen (dt07hn2@student.lth.se) Daniel Olofsson (dt07do1@student.lth.se) Fredrik Andersson (dt07fa5@student.lth.se)

Läs mer

Användarbeskrivning för T99 Webb

Användarbeskrivning för T99 Webb 1(24) Användarbeskrivning för T99 Webb 2018-02-28 Innehållsförteckning Inledning... 2 Inloggning till T99Webb... 2 Utbildning och studiematerial... 3 Kunskapstest... 5 Ej godkänd... 6 Godkänt resultat...

Läs mer

PROJEKT- PRESENTATION

PROJEKT- PRESENTATION Projekt: Drabbning Projekthemsida: www.nada.kth.se/projects/prom03/drabbning Kurskod: 2D1362 Kursnamn: Programutvecklingsprojekt med mjukvarukonstruktion Uppdragsgivare: Pelle Mårtenson (pelle@kreativatankar.nu)

Läs mer

TPFD - TestPlan Före Design BESKRIVNING AV AKTIVITETER

TPFD - TestPlan Före Design BESKRIVNING AV AKTIVITETER TPFD Beskrivning Rev 4 1(10) TPFD - TestPlan Före Design BESKRIVNING AV AKTIVITETER Anv.krav Terminologi Detaljkrav Konfigdok Hantera Utgåvor Projektplan Testplan Test-o-felrättning Ändringslogg Återst.

Läs mer

Fyra i rad Javaprojekt inom TDDC32

Fyra i rad Javaprojekt inom TDDC32 Fyra i rad Javaprojekt inom TDDC32 Analys och design-dokument Version 2.0 Datum 2008-05-19 Dokumentnummer 20080303 Sammanfattning Detta är analys och design-dokumentet för programmet Fyra i rad. Fyra i

Läs mer

Processbeskrivning Test

Processbeskrivning Test ProcIT-P-017 Processbeskrivning Test Lednings- och kvalitetssystem Fastställt av Sven Arvidson 2012-06-20 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 1.1 Symboler i processbeskrivningarna 3 2 Testprocessen 4 2.1

Läs mer

SF Bio App. Repport. Test summary. 1- Syfte. 2. Produktöversikt. Författare: Zina Alhilfi Datum: Version: v1,0

SF Bio App. Repport. Test summary. 1- Syfte. 2. Produktöversikt. Författare: Zina Alhilfi Datum: Version: v1,0 Test summary SF Bio App. Repport Författare: Zina Alhilfi Datum: 2017-03-13 Version: v1,0 Granskad: Klar Ref: Test plan V1,0 Status: klar 1- Syfte Syftet med denna slutrapport är att redovisa vilka testaktiviteter

Läs mer

Version 1.0. 2013-02-13 Testteam 4 Testledare: Patrik Bäck

Version 1.0. 2013-02-13 Testteam 4 Testledare: Patrik Bäck Version 1.0-2013-02-13 Testteam 4 Testledare: Patrik Bäck 0 Sammanfattning Testplanen är utarbetad som ett svar på Konsumentverkets förfrågningsunderlag avseende upphandling av ett nytt budget- och skuldsaneringssystem,

Läs mer

Användarens guide till tekniska och miljöverket och Hangö vattens responssystem

Användarens guide till tekniska och miljöverket och Hangö vattens responssystem Användarens guide till tekniska och miljöverket och Hangö vattens responssystem Introduktion Från och med 1.1.2018 kan respons till tekniska och miljöverket ges genom ett kartbaserat gränssnitt där responsgivaren

Läs mer

Testprotokoll Autonom målföljning med quadcopter

Testprotokoll Autonom målföljning med quadcopter Version 1.0 Robo Ptarmigan 3 december 2015 Status Granskad HC 2015-11-29 Godkänd Projektidentitet Gruppmail: Hemsida: Beställare: Kund: Kursansvarig: Projektledare: Handledare: karlo343@student.liu.se

Läs mer

Testplan. Redaktör: Sofie Dam Version 0.1. Status. Planering och sensorfusion för autonom truck Granskad Dokumentansvarig - Godkänd

Testplan. Redaktör: Sofie Dam Version 0.1. Status. Planering och sensorfusion för autonom truck Granskad Dokumentansvarig - Godkänd Redaktör: Sofie Dam Version 0.1 Status Granskad Dokumentansvarig - Godkänd 1 GruppTruck Projektidentitet 2017/HT, GruppTruck Tekniska högskolan vid Linköpings universitet, ISY Gruppdeltagare Namn Ansvar

Läs mer

Händelseförlopp felrapportering

Händelseförlopp felrapportering Händelseförlopp felrapportering Ett typiskt händelseförlopp vid felrapportering. Fordonsförare Zenit administratör Verkstad Ett problem med fordonet uppstår Rapporterar felet Beslut om åtgärd ska tas Begär

Läs mer

Utkast/Version (7) Användarhandledning - inrapportering i Indataportalen

Utkast/Version (7) Användarhandledning - inrapportering i Indataportalen Utkast/Version Sida 2.0 1 (7) 2017-05-12 Användarhandledning - inrapportering i Indataportalen 2 (7) Innehåll 1. Rapportering till VINN eller KRITA... 3 1.1 Allmänt... 3 1.2 Terminologi... 3 2. Inloggning...

Läs mer

Rapport för Projekt Alhanko

Rapport för Projekt Alhanko Rapport för Projekt Alhanko på uppdrag av Kungliga Operan i KTH-kursen 2D1954 Programutvecklingsprojekt, 2002 1 Sammanfattning...3 Projektmedlemmar...3 Uppdragsgivare...3 Kontaktperson... 3 Projektwebb...3

Läs mer

Presentationsprogram - Kravspecifikation. Henrik Österdahl och Jenny Melander, D mars 2002

Presentationsprogram - Kravspecifikation. Henrik Österdahl och Jenny Melander, D mars 2002 Presentationsprogram - Kravspecifikation Henrik Österdahl och Jenny Melander, D-01 18 mars 2002 1 Innehåll 1 Inledning 3 1.1 Mål................................... 3 1.2 Omfattning...............................

Läs mer

Test specifikation. SF Bio App. Författare: Zina Alhilfi Datum: Version: v1,0. Granskad: Klar Ref: Testplan_v1.

Test specifikation. SF Bio App. Författare: Zina Alhilfi Datum: Version: v1,0. Granskad: Klar Ref: Testplan_v1. Test specifikation SF Bio App. Författare: Zina Alhilfi Datum: 2017-03-07 Version: v1,0 Granskad: Klar Ref: Testplan_v1.0 Status: Klar 1. Introduktion 1.1 Syfte och omfattning 1.2 Terminologi 1.3 Referenser

Läs mer

Kom igång med LUPP 6.0

Kom igång med LUPP 6.0 RIB 2012 Sidan 1 av 11 Kom igång med LUPP 6.0 Introduktion... 2 Installation... 4 Vad börjar jag med?... 6 Logga in... 6 Skapa användare... 7 Lägg in organisation, stationer och enheter... 8 Öppna Verksamhetsöversikten...

Läs mer

Kravspecifikation. LiTH Segmentering av MR-bilder med ITK Anders Eklund Version 1.0. Status

Kravspecifikation. LiTH Segmentering av MR-bilder med ITK Anders Eklund Version 1.0. Status 2006-02-02 Kravspecifikation Version.0 Status Granskad Godkänd Bilder och grafik projektkurs, CDIO MCIV LIPs 2006-02-02 PROJEKTIDENTITET MCIV 2006 VT Linköpings Tekniska Högskola, CVL Namn Ansvar Telefon

Läs mer

Webservice & ERP-Integration Rapport

Webservice & ERP-Integration Rapport Webservice & ERP-Integration Rapport Hardwood AB Mustafa Lazem 930916-9713 Jonas Ahrne 920325-0379 Hasan Nerjovaj 940130-7195 Stefan Liden 920628-0639 2014-05-18 Innehåll Bakgrund... 2 Syfte... 2 Projektbeskrivning...

Läs mer

Att genomföra ett e-postutskick till klubbens medlemmar

Att genomföra ett e-postutskick till klubbens medlemmar Att genomföra ett e-postutskick till klubbens medlemmar Medlem online innehåller en funktion där du kan göra ett utskick till de medlemmar som har en e-post registrerad i systemet. Observera att de medlemmar

Läs mer

STUM. Övergripande Testplan. Sammanfattning. Redaktör: Thomas Janowski Version: Syntetiskt tal utan modulering

STUM. Övergripande Testplan. Sammanfattning. Redaktör: Thomas Janowski Version: Syntetiskt tal utan modulering STUM Syntetiskt tal utan modulering Övergripande Testplan Redaktör: Version: 1.1 Sammanfattning Detta är en övergripande testplan som i stora drag beskriver planerade testfaser och testaktiviteter under

Läs mer

Konsultbolag1. Testplan för Europa version 2. Testplan Projekt Europa Sid 1 (av 9) 2009-05-14. Europa-projektet. Dokumenthistorik

Konsultbolag1. Testplan för Europa version 2. Testplan Projekt Europa Sid 1 (av 9) 2009-05-14. Europa-projektet. Dokumenthistorik Testplan Projekt Europa Sid 1 (av 9) Europa-projektet Testplan för Europa version 2 Dokumenthistorik Utgåva Datum Författare Kommentar 1 2008-12-16 Ulf Eriksson Ursprunglig version, utkast 2 2008-12-18

Läs mer

Scan2Text Svensk Doc 2.0. Scan2Text Användarguide

Scan2Text Svensk Doc 2.0. Scan2Text Användarguide Scan2Text Svensk Doc 2.0 Scan2Text Användarguide Copyright Copyright 2004 Claro Software Ltd. Alla rättigheter är reserverade. Claro Software Ltd äger och har copyright på all teknisk dokumentation, tryckt

Läs mer

Felanmälan/synpunkt via publik mobilapp

Felanmälan/synpunkt via publik mobilapp Ärendehantering, driftövervakning och styrning - Infracontrol Online, v. 8.1 (utdrag från manual) Felanmälan/synpunkt via publik mobilapp Välj kategori. Val av kategori påverkar urval av kommande kategorier.

Läs mer

Exempel på verklig projektplan

Exempel på verklig projektplan Exempel på verklig projektplan Detta är ett exempel på en proffessionell projektplan hämtad ur verkliga livet. Den visas inte i sin fullständighet, det mesta är bortklippt, men strukturen och mycket av

Läs mer

Manual GISportalen (MapGuide) På Internet

Manual GISportalen (MapGuide) På Internet Manual GISportalen (MapGuide) På Internet Manual Internet 2006 Du måste ha installerat ett program (plugin) Det hittar du här: Spara filen, stäng kartan och installera programmet genom att dubbelklicka

Läs mer

LiTH. WalkCAM 2007/05/15. Testplan. Mitun Dey Version 1.0. Status. Granskad. Godkänd. Reglerteknisk projektkurs WalkCAM LIPs

LiTH. WalkCAM 2007/05/15. Testplan. Mitun Dey Version 1.0. Status. Granskad. Godkänd. Reglerteknisk projektkurs WalkCAM LIPs Testplan Mitun Dey Version 1.0 Status Granskad Godkänd 1 PROJEKTIDENTITET Reglerteknisk projektkurs, WalkCAM, 2007/VT Linköpings tekniska högskola, ISY Namn Ansvar Telefon E-post Henrik Johansson Projektledare

Läs mer

Resultat 3000 Kom igång med programmet

Resultat 3000 Kom igång med programmet Detta dokumentet beskriver hur du kommer igång med programmet och gör de övergripande inställningarna. Välj i vilken mapp databasen skall sparas. Tryck på knappen för att välja mapp om Du inte vill ha

Läs mer

Praktikum i programvaruproduktion

Praktikum i programvaruproduktion Praktikum i programvaruproduktion Introduktion Föreläsare/Ansvarig: Pontus Boström Email:pontus.bostrom@abo.fi Rum A5055 Assistent: Petter Sandvik Email: petter.sandvik@abo.fi Rum: A5048 Föreläsningar:

Läs mer

Testplanering, test-first, testverktyg

Testplanering, test-first, testverktyg Testplanering, test-first, testverktyg Mats Skoglund Department of Computer and Systems Sciences Stockholm University/Royal Institute of Technology Stockholm, Sweden 12 mars 2007 Mats Skoglund Page 1(33)

Läs mer

Introduktion Vi har som uppgift att göra ett systemutvecklingsprojekt åt en kund. Målet är att tillfredställa alla behov denne kund har.

Introduktion Vi har som uppgift att göra ett systemutvecklingsprojekt åt en kund. Målet är att tillfredställa alla behov denne kund har. Projektplan Introduktion Vi har som uppgift att göra ett systemutvecklingsprojekt åt en kund. Målet är att tillfredställa alla behov denne kund har. Projektöversikt Roller och ansvar Projektledare: Fanny

Läs mer

Projektuppgift - Gymmet

Projektuppgift - Gymmet Projektuppgift - Gymmet 2013 1. Projekt - syfte, instruktioner och uppgift Syftet med den här projektuppgiften är att ni nu ska tillämpa allt det ni har lärt er i kursens två labbdelar, dvs både kunskaper

Läs mer

Godkännande av kundapplikationer

Godkännande av kundapplikationer samhällsskydd och beredskap 1 (9) Godkännande av kundapplikationer MSB-50.2 samhällsskydd och beredskap 2 (9) Innehållsförteckning 1 Alla applikationer måste godkännas... 3 1.1 Hur går ansökan om godkännande

Läs mer

Projektuppgift - Biblioteket

Projektuppgift - Biblioteket Projektuppgift - Biblioteket 2013 1. Projekt - syfte, instruktioner och uppgift Syftet med den här projektuppgiften är att ni nu ska tillämpa allt det ni har lärt er i kursens två labbdelar, dvs både kunskaper

Läs mer

Kravspecifikation. Sammanfattning. Fyra i rad Javaprojekt inom TDDC32. Version 2.0. Datum Dokumentnummer

Kravspecifikation. Sammanfattning. Fyra i rad Javaprojekt inom TDDC32. Version 2.0. Datum Dokumentnummer Kravspecifikation Fyra i rad Javaprojekt inom TDDC32 Version 2.0 Datum 2008-05-19 Dokumentnummer 20080215 Sammanfattning Detta är en kravspecifikation över det klassiska spelet Fyra-i-rad programmerat

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Detta dokument utgör användarhandledningen till funktionen hemkomstkontroll i mobilappen Skogsappen som tillhör tjänsten epiforest. E p i s c o p e M o n i t o r i

Läs mer

Garantianspråk. Manual

Garantianspråk. Manual 2014 Garantianspråk Manual Innehåll Åtkomst till systemet... 2 Inloggning... 2 Glömt lösenordet... 3 Registrering... 4 Garantianspråk... 6 Startsida... 6 Navigering... 6 Garantianspråk konsument... 7 Mina

Läs mer

Piff och Puffs Chatsystem

Piff och Puffs Chatsystem Lunds Tekniska Högskola Piff och Puffs Chatsystem EDA095, Nätverksprogrammering - Projektrapport Gruppnummer: 1 Gruppmedlemmar: Alves-Martins, Rebecka adi10ral@student.lu.se Bredberg, Frida adifbr@student.lu.se

Läs mer

1 Introduktion 3. 2 Behörighet 3. 2.1 Base 3. 2.2 Receptionist 3. 2.3 Site admin 3. 3 Startsida 4. 3.1 Positionskarta 4. 3.

1 Introduktion 3. 2 Behörighet 3. 2.1 Base 3. 2.2 Receptionist 3. 2.3 Site admin 3. 3 Startsida 4. 3.1 Positionskarta 4. 3. Molntjänsten som hjälper er administrera era frekvenser FrequencyCloud - Molntjänsten som hjälper er administrera era frekvenser 950130-001 SV -A0 Innehållsförteckning 1 Introduktion 3 2 Behörighet 3 2.1

Läs mer

Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.0

Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.0 Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.0 Allmänt Releasen omfattar uppgradering av Tekis Aviseringsprogram version 6.3.0 (för både Tekis-FIR och Tekis-KID avisering) samt databasuppgradering

Läs mer

Skapa ett ledningsanvisningsärende

Skapa ett ledningsanvisningsärende Skapa ett ledningsanvisningsärende Ledningsanvisningsärenden skickas till ledningsägare som kan ha ledningar i ditt arbetsområde. De kommer sedan att analysera ärendet och besluta om lämplig åtgärd för

Läs mer

V!cto. Att tjäna pengar genom bättre testning med

V!cto. Att tjäna pengar genom bättre testning med Att tjäna pengar genom testning med Att tjäna pengar genom testning med 1 (50) Det finns tre vägar till test: 1: Testautomati- Att bygga sering Att bygga Att bygga Att bygga Att bygga Att bygga Att bygga

Läs mer

Dialect Unified MAC-klient

Dialect Unified MAC-klient Dialect Unified MAC-klient Med Dialect Unified MAC-klient når du företagets växelfunktioner. Du kan sätta hänvisningar, logga in och ut ur grupper och t ex flytta samtal till en kollega du får tillgång

Läs mer

Testprotokoll. Redaktör: Sofie Dam Version 0.1. Status. Planering och sensorfusion för autonom truck Granskad Dokumentansvarig - Godkänd

Testprotokoll. Redaktör: Sofie Dam Version 0.1. Status. Planering och sensorfusion för autonom truck Granskad Dokumentansvarig - Godkänd Redaktör: Sofie Dam Version 0.1 Status Granskad Dokumentansvarig - Godkänd 1 GruppTruck Projektidentitet 2017/HT, GruppTruck Tekniska högskolan vid Linköpings universitet, ISY Gruppdeltagare Namn Ansvar

Läs mer

Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.1

Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.1 Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.1 Allmänt Releasen omfattar uppgradering av Tekis Aviseringsprogram version 6.3.1 (för både Tekis-FIR och Tekis-KID avisering) samt databasuppgradering

Läs mer

Testning av Sambi. Testplan. Version PA12. Fil namn: SAMBI_TP.docx Senast sparad: 2014-11- 24. Copyright (c) 2014 IIS

Testning av Sambi. Testplan. Version PA12. Fil namn: SAMBI_TP.docx Senast sparad: 2014-11- 24. Copyright (c) 2014 IIS Testning av Sambi Testplan Version PA12 Fil namn: SAMBI_TP.docx Senast sparad: 2014-11- 24 Copyright (c) 2014 IIS Dokument kontroll Dokument information och säkerhet Skapad av Faktaansvarig Dokumentansvarig

Läs mer

LiTH Autonom styrning av mobil robot 2007-02-15. Projektplan. Martin Elfstadius & Fredrik Danielsson. Version 1.0

LiTH Autonom styrning av mobil robot 2007-02-15. Projektplan. Martin Elfstadius & Fredrik Danielsson. Version 1.0 Projektplan Martin Elfstadius & Fredrik Danielsson Version 1.0 Status Granskad Godkänd 1 PROJEKTIDENTITET Autonom styrning av mobil robot Vårterminen 2007 Linköpings Tekniska Högskola, ISY Namn Ansvar

Läs mer

TDDI02. Programmeringsprojekt. Föreläsning 3 Jonas Lindgren, Institutionen för Datavetenskap, LiU

TDDI02. Programmeringsprojekt. Föreläsning 3 Jonas Lindgren, Institutionen för Datavetenskap, LiU TDDI02 Programmeringsprojekt. Föreläsning 3 Jonas Lindgren, Institutionen för Datavetenskap, LiU På denna föreläsning: Verifikation, Validering och Testning XP Extreme Programming Vad är ett fel? I engelskan

Läs mer

Utkast/Version (8) Användarhandledning - inrapportering maskin-till-maskin

Utkast/Version (8) Användarhandledning - inrapportering maskin-till-maskin Utkast/Version Sida 2.0 1 (8) 2017-05-12 Användarhandledning - inrapportering maskin-till-maskin 2 (8) Innehåll 1. Rapportering till VINN eller KRITA... 3 1.1 Allmänt... 3 1.2 Terminologi... 3 2. Hämta

Läs mer

Handbok Dela Skrivbord. Brad Hards Översättare: Stefan Asserhäll

Handbok Dela Skrivbord. Brad Hards Översättare: Stefan Asserhäll Brad Hards Översättare: Stefan Asserhäll 2 Innehåll 1 Inledning 5 2 Protokollet Remote Frame Buffer 6 3 Använda Dela Skrivbord 7 3.1 Dela Skrivbords huvudfönster............................... 7 3.1.1

Läs mer

Projektet. TNMK30 - Elektronisk publicering

Projektet. TNMK30 - Elektronisk publicering Projektet TNMK30 - Elektronisk publicering Gruppindelning projekt Valfria grupper ~4 per grupp TNM088 - Digitala media-grupperna är ok Projektgrupper 4 personer Jämna par Lika arbete för små grupper Anmäl

Läs mer

1. Använda denna bruksanvisning

1. Använda denna bruksanvisning 1. Använda denna bruksanvisning Sektionsrubrik Ett nummer och en rubrik finns för varje sektion. Avsnittsrubrik Varje avsnitt har en rubrik. Åtgärdsnamn Varje åtgärd har ett namn. Specifikt åtgärdsnamn

Läs mer

Axalon Process Navigator SP Användarhandledning

Axalon Process Navigator SP Användarhandledning Axalon Process Navigator SP Användarhandledning Axalon Process Navigator SP 2013, senast reviderad: den 11 juni 2014 Innehåll Innehåll... 2 Om denna användarhandledning... 3 Syfte... 3 Vem är denna handledning

Läs mer

Användarkravspecifikation för Fiskutsättningar

Användarkravspecifikation för Fiskutsättningar 1(15) Datum 2015-08-25 Beteckning Användarkravspecifikation för Fiskutsättningar Handläggarstöd för verksamhet: Fiskutsättningar Läsanvisning Denna användarkravspecifikation är verksamhetens beskrivning

Läs mer

BLI VÄN MED DIN BUGG. Frukostseminarium. Göteborg 2014-02-07

BLI VÄN MED DIN BUGG. Frukostseminarium. Göteborg 2014-02-07 SNART BÖRJAR DET! BLI VÄN MED DIN BUGG Frukostseminarium Göteborg 2014-02-07 AGENDA Introduktion Vad är en bugg? Vad innebär kvalitet i mjukvara? Buggutställning Att rapportera buggar En riktigt bra buggrapport

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. handdatorer i ängs- och betesmarksinventeringen. för

ANVÄNDARMANUAL. handdatorer i ängs- och betesmarksinventeringen. för ANVÄNDARMANUAL handdatorer i ängs- och betesmarksinventeringen för Ändringshantering Ansvarig för dokumentet: Maria Hall Diemer Datum Ändring Ansvarig 2010-05-11 Dokumentet skapades (version 1.0.0) Edward

Läs mer

Användarhandledning för RSV:s Elektroniska brevlåda

Användarhandledning för RSV:s Elektroniska brevlåda Användarhandledning för RSV:s Elektroniska brevlåda Dokumentversion: 1.9 RSV IT 2001-02-01 RSV:s Elektroniska brevlåda Innehållsförteckning 1 Allmänt om den elektroniska brevlådan... 3 2 Lite mer tekniskt...

Läs mer

Kom igång med LUPP 6

Kom igång med LUPP 6 Kom igång med LUPP 6 Introduktion... 1 Installation... 3 Vad börjar jag med?... 4 Logga in... 4 Skapa användare... 5 Lägg in organisation, stationer och enheter... 6 Öppna Verksamhetsöversikten... 8 Hjälp

Läs mer

Att utveckla, förvalta, och införa FGS:er Testmetodik

Att utveckla, förvalta, och införa FGS:er Testmetodik Vägledning Testmetodik Att utveckla, förvalta, och införa FGS:er Testmetodik Vägledning för arbetet med förvaltningsgemensamma specifikationer RAFGS1D2A20171025 Kontakta oss Information om arbetet med

Läs mer

Testning av Sambi. Testplan. Version PA5. Fil namn: SAMBI_TP.docx Senast sparad: 2014-10-13. Copyright (c) 2014 IIS

Testning av Sambi. Testplan. Version PA5. Fil namn: SAMBI_TP.docx Senast sparad: 2014-10-13. Copyright (c) 2014 IIS Testning av Sambi Testplan Version PA5 Fil namn: SAMBI_TP.docx Senast sparad: 2014-10-13 Copyright (c) 2014 IIS Dokument kontroll Dokument information och säkerhet Skapad av Faktaansvarig Dokumentansvarig

Läs mer

Verktyget har flera inbyggda funktioner för att hjälpa dig analysera hur ditt kartdokument kommer att ritas ut.

Verktyget har flera inbyggda funktioner för att hjälpa dig analysera hur ditt kartdokument kommer att ritas ut. Verktyget Karttjänstpublicering Karttjänstpublicering är ett sätt att publicera kartor på Webben genom ArcGIS. Kartan görs i ArcMap, sedan publiceras karttjänsten i ArcGIS Server. Verktyget Karttjänstpublicering

Läs mer

SBlK MANUAL DREVPROVSREDOVISNING 2013, i augusti

SBlK MANUAL DREVPROVSREDOVISNING 2013, i augusti ALLMÄNT Drevprovsredovisningen kommer även den kommande säsongen att skötas med hjälp av ett Excelprogram, vilket är en uppdaterad variant av det program som togs i bruk säsongen 2011/2012. Denna instruktion

Läs mer

Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister

Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister Denna beskrivning visar hur du validerar en hjärtstartare i desktop-gränssnittet, men kan även användas för mobilvarianten som är relativt lik 2019-02-14

Läs mer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Ver 3.0 Sida 1 av 22 1. Komma igång med din stipendieansökan 3 1.1 Läs texten Tänka på 3 1.2 Logga in eller Skapa nytt användarkonto

Läs mer

Registrering av ny patient

Registrering av ny patient Snabbhjälp Registrering av ny patient 1. Klicka på ikonen Patient i verktygsfältet, varvid fönstret Patienter öppnas. 2. I detta fönster klickar du sedan på ikonen Ny, varvid Patienter fönstret utökas

Läs mer

Användarhandledning. Redaktör: Patrik Molin Version 1.0. Mobile Scout. Status. LiTH Granskad Godkänd. TSRT71 Patrik Molin

Användarhandledning. Redaktör: Patrik Molin Version 1.0. Mobile Scout. Status. LiTH Granskad Godkänd. TSRT71 Patrik Molin Användarhandledning Redaktör: Version 1.0 Granskad Godkänd Status Sida 1 PROJEKTIDENTITET 2009/VT, Linköpings Tekniska Högskola, ISY Gruppdeltagare Namn Ansvar Telefon E-post Martin Larsson Projektledare

Läs mer

Exempel på verklig kravspecifikation

Exempel på verklig kravspecifikation Exempel på verklig kravspecifikation Detta är ett exempel på en proffessionell kravspecifikation hämtad ur verkliga livet. Den visas inte i sin fullständighet, det mesta är bortklippt, men strukturen och

Läs mer

Återrapportering Ledsagarservice och avlösning i hemmet

Återrapportering Ledsagarservice och avlösning i hemmet Återrapportering Ledsagarservice och avlösning i hemmet Viktigt att veta innan du börjar: Grovplanera alla insatserna! Endast grovplanerade insatser dyker upp i återrapporteringen. Det innebär att du bör

Läs mer

Läs detta innan du sätter igång!

Läs detta innan du sätter igång! Läs detta innan du sätter igång! Om du bor i en fastighet som är ansluten till Örebros öppna stadsnät skall du ansluta din dator till bostadens LAN-uttag. Inkopplingen görs med en nätverkskabel från datorns

Läs mer

Projektdirektiv Oskar Ljungqvist Sida 1. Kund/Examinator: Daniel Axehill, Reglerteknik/LiU

Projektdirektiv Oskar Ljungqvist Sida 1. Kund/Examinator: Daniel Axehill, Reglerteknik/LiU 2018-08-30 Sida 1 Projektnamn Beställare Projektledare Projektbeslut Projekttid Rapportering, ISY Student, ISY Läsperiod 1-2, HT 2018. Projektet klart senast vid projektkonferensen. Löpande rapportering:

Läs mer

Hur man arbetar med OL Laser

Hur man arbetar med OL Laser Hur man arbetar med OL Laser - Kortfattad handledning för nybörjare - 1. Att arbeta med OL Laser Det här dokumentet är en kortfattad beskrivning av hur man arbetar med programmet OL Laser för att skapa

Läs mer

SNABBGUIDE för studenter windows. Utskriftshantering, Kopiering och Scanning

SNABBGUIDE för studenter windows. Utskriftshantering, Kopiering och Scanning SNABBGUIDE för studenter windows Utskriftshantering, Kopiering och Scanning Installation av klient på din privata dator Installation av klient För att kommunicera med utskriftssystemet behöver varje dator

Läs mer

Projektuppgift.

Projektuppgift. Projekt Projektuppgift Designa och implementera ett webbaserat gränssnitt för att söka information i en befintlig databas. Webssidan ska vara komplett med navigering, överblick, sökning och strukturerad

Läs mer

JavaRats. Kravspecifikation. Version 1.1. Gustav Skoglund gussk258@student.liu.se. Marcus Widblom marwi026@student.liu.se. Senast ändrad: 13 / 05 / 08

JavaRats. Kravspecifikation. Version 1.1. Gustav Skoglund gussk258@student.liu.se. Marcus Widblom marwi026@student.liu.se. Senast ändrad: 13 / 05 / 08 JavaRats Kravspecifikation Version 1.1 Gustav Skoglund gussk258@student.liu.se Marcus Widblom marwi026@student.liu.se Senast ändrad: 13 / 05 / 08 Sammanfattning Kravspecifikationen för JavaRats har skrivit

Läs mer

Användarhandledning - Skogsappen

Användarhandledning - Skogsappen Användarhandledning - Skogsappen Detta dokument utgör användarhandledningen till mobilappen Skogsappen som tillhör tjänsten epiforest. E p i s c o p e M o n i t o r i n g S y s t e m s A B, D r o t t n

Läs mer

Sänk kostnaderna genom a/ ställa rä/ krav och testa effektivt

Sänk kostnaderna genom a/ ställa rä/ krav och testa effektivt Sänk kostnaderna genom a/ ställa rä/ krav och testa effektivt Kravhantering / Testprocess - Agenda AGENDA Grundläggande kravhanteringsprocess. Insamling, dokumentation, prioritering, Test och förvaltning

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. handdatorer i ängs- och betesmarksinventeringen. för

ANVÄNDARMANUAL. handdatorer i ängs- och betesmarksinventeringen. för ANVÄNDARMANUAL handdatorer i ängs- och betesmarksinventeringen för Ändringshantering Ansvarig för dokumentet: Maria Hall Diemer Datum Ändring Ansvarig 2010-05-11 Dokumentet skapades (version 1.0.0) Edward

Läs mer

Projektplan. LiTH AMASE 2006-02-15 Accurate Multipoint Acquisition from Stereovision Equipment. Johan Hallenberg Version 1.0

Projektplan. LiTH AMASE 2006-02-15 Accurate Multipoint Acquisition from Stereovision Equipment. Johan Hallenberg Version 1.0 AMASE 2006-02-15 Projektplan Johan Hallenberg Version 1.0 Granskad Godkänd 1 PROJEKTIDENTITET VT2006, AMASE Linköpings tekniska högskola, ISY Namn Ansvar Telefon E-post Mikael Karelid kundansvarig (KUN)

Läs mer

Kom igång med LUPP 6.1

Kom igång med LUPP 6.1 Kom igång med LUPP 6.1 Introduktion... 3 Installation... 7 Logga in... 9 Skapa användare... 11 Lägg in organisation, stationer och enheter... 13 Öppna Verksamhetsöversikten... 15 Hjälp i LUPP... 17 1 1.

Läs mer

Mobilt arbetssätt inom vård och omsorg Linköping UH

Mobilt arbetssätt inom vård och omsorg Linköping UH ÖVERENSKOMMELSE OM TJÄNSTENIVÅER, SLA-BILAGA Denna överenskommelse om servicenivåer, SLA gäller för leverans av upphandlade funktioner till Linköpings kommun. 1. DEFINITIONER Avtalad servicetid Den tid

Läs mer

TDDC30 Programmering i Java, Datastrukturer och Algoritmer Lektion 5. Laboration 4 Lådplanering Exempel på grafik, ett avancerat program Frågor

TDDC30 Programmering i Java, Datastrukturer och Algoritmer Lektion 5. Laboration 4 Lådplanering Exempel på grafik, ett avancerat program Frågor TDDC30 Programmering i Java, Datastrukturer och Algoritmer Lektion 5 Laboration 4 Lådplanering Exempel på grafik, ett avancerat program Frågor 1 Laboration 4 - Introduktion Syfte: Öva på självständig problemlösning

Läs mer

Skyddsronder med. Dokumentmall... 2. Fil - Checklistan... 2. Steg 1 - Skyddsronden... 3. Checklistan... 3. Skyddsronden... 3. Steg 2a Felrapport...

Skyddsronder med. Dokumentmall... 2. Fil - Checklistan... 2. Steg 1 - Skyddsronden... 3. Checklistan... 3. Skyddsronden... 3. Steg 2a Felrapport... F o r d o n s k o n t r o l l S k y d d s r o n d S i d a 1 Skyddsronder med Innehåll Dokumentmall... 2 Fil - Checklistan... 2 Steg 1 - Skyddsronden... 3 Checklistan... 3 Skyddsronden... 3 Steg 2a Felrapport...

Läs mer

Skola24 Aktivera konto

Skola24 Aktivera konto Skola24 Aktivera konto Skola24 är ett helt webbaserat system för skoladministration. Skolpersonal, föräldrar och elever kan enkelt dela på information utan att någon programvara behöver installeras. Allt

Läs mer

För att logga in och få tillgång till Bildarkivet krävs att man är registrerad som Behörig Användare.

För att logga in och få tillgång till Bildarkivet krävs att man är registrerad som Behörig Användare. För att logga in och få tillgång till Bildarkivet krävs att man är registrerad som Behörig Användare. Alla betalande medlemmar i Klippans Hembygdsförening eller Åsbo Släkt- och Folklivsforskare har rätt

Läs mer

ROVBASE. Manual Registrera observation. Version 1.5 2016-01-08

ROVBASE. Manual Registrera observation. Version 1.5 2016-01-08 ROVBASE Manual Registrera observation Version 1.5 2016-01-08 Innehåll Förord 3 Logga in 4 Steg 1: Starta registrering av en rovdjursobservation 5 Steg 2: Fyll i uppgifter på alla flikar 6 Antal djur och

Läs mer