MESSINGENS REGELVERK FÖR UTHYRNING AV LOKALER

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MESSINGENS REGELVERK FÖR UTHYRNING AV LOKALER"

Transkript

1 MESSINGENS REGELVERK FÖR UTHYRNING AV LOKALER

2 Bakgrund I december 2015 invigdes Upplands Väsbys nya scenrum, som idag ingår i byggnadskomplexet Messingen. I februari 2016 övergick också driften av Messingenhuset till kommunal regi, vilket bland annat innebär förbokning av olika ytor gentemot andra aktörer. För kommunens kulturoch fritidssektor innebar detta att bibliotek, kommunal musikskola, multisporthall, scenrum och konferenslokaler samt en yta för mobila utställningar är en del i det stora komplex som huset utgör. Ett uppdrag sedan invigningen av scenhuset och övertagandet av uthyrningsverksamheten i Messingen har varit att upprätta ett styrdokument som både kan reglera och effektivisera den uthyrningsverksamhet som kommunen erbjuder idag, främst till föreningar men även andra aktörer. Sedan tidigare finns beslut om prioriteringsordningar samt taxor, och dessa behöver förankras genom tydliga regelverk. Vi har valt att kalla styrdokumentet för Messingens regelverk för uthyrning av lokaler. Framtagandet av detta regelverk har gjorts i dialog mellan ansvarig chef för Messingen och kultur- och fritidskontorets kulturstrateg under hösten I arbetet har Mariestad kommun tjänat som ett gott exempel vad gäller innehåll och utformning. Regelverket gäller från och med den 7 februari 2017 och revideras med hänsyn till behov och nya förutsättningar.

3 Allmänna villkor och förhållningsregler Uthyrning i Messingens lokaler utgår från nämndens antagna fördelningsprinciper för Messingen, där föreningar som involverar barn-och ungdomsverksamhet är prioriterade grupper. Förening som vill hyra lokaler för sin verksamhet ska vara ansluten till föreningsregistret i Upplands Väsby kommun. Föreningar utanför Upplands Väsby kan hyra lokaler för verksamhet vid speciella tillfällen till särskild taxa, ett beslut som tas av ansvarig chef för Messingen. Privatpersoner och företag får hyra lokaler på tider som inte utnyttjas av föreningsverksamhet till särskild taxa, i överenskommelse och av beslut av ansvarig chef i Messingen. Uthyrning medges inte när det finns risk för att lokalen kommer att användas på ett ordningsstörande sätt eller för att uthyrningen riskerar orsaka ordningsstörningar exempelvis i anlutning till lokalen. Uthyrning medges inte heller om det finns risk för att kommunens egendom eller för att personer kommer att skadas. Vid uthyrning av kommunens lokaler ska kommunens invånare behandlas lika enligt likställighetsprincipen i 2 kap 2 som säger att kommuner och landsting skall behandla sina medlemmar lika, om det inte finns sakliga skäl för något annat. Vid uthyrning av kommunens lokaler gäller yttrandefrihet som regleras i 1 kap 1 Yttrandefrihetsgrundlagen. Ansvarig chef för Messingen har enligt kultur- och fritidsnämndens delegationsförteckning rätt att besluta att hyra och att hyra ut lokaler. Detta innebär att hen är delegat i dessa beslut, och inför beslut om att träffa hyresavtal avgör om en hyresgäst får hyra en lokal eller inte. Ansvarig chef får, som stöd i sitt beslutsfattande, samråda med kultur- och fritidsnämndens presidium. Hyresgästen ansvarar för lokalen vid hyrestillfället. Efter nyttjandet av lokalen ska den besiktigas så att eventuella fel uppmärksammas, anmäls och åtgärdas. Vid skada eller fel på fastigheten är hyresgästen skyldig att utan dröjsmål meddela personalen i Messingen och tillsammans med dem göra en felanmälan på kommunens hemsida. Vid skadegörelse debiteras ansvarig hyresgäst den totala kostnaden som uppkommer för reparation vid återställande av lokalens skick. Om hyresgästens besökare drabbas av stöld av värdesaker, exempelvis ytterkläder eller andra värdesaker ligger det på hyrestgästens ansvar att hantera detta gentemot sina besökare. Uthyrning i andra hand är inte tillåten. För att hyra lokaler i Messingen krävs att hyresgästen har fyllt 25 år. Lokalerna får inte nyttjas för annat ändamål än det som angetts i samband med bokning av lokalen.

4 Fördelningsprinciper för uthyrning i Messingen För att få ett effektivt och rättvist nyttjande av lokalerna i Messingen har kultur- och fritidskontoret arbetat fram fördelningsprinciper för de olika uthyrningsbara lokalerna. Dessa visar i vilken ordning medborgare och verksamheter prioriteras. Generellt är det fokus på bidragsberättigade föreningar med barn- och ungdomsverksamheter samt kommunala verksamheter så som Vega och Musikskolan. Fördelningsprinciperna är antagna i Kultur-och fritidsnämnden den 14 december 2015 och gäller tillsvidare. Producenten på kultur- och fritidskontoret ges mandat att bestämma vilka program och verksamheter som är relevanta i Scenrummet, för att sätta ett programutbud med både bredd och spets. Övriga lokaler bokas genom Messingens reception via det digitala boknings-och föreningsregistret FRI. Uthyrningsvillkor Scenrummet För Messingens lokal scenrummet gäller särskilda uthyrningsvillkor som omfattar administrativa, praktiska samt tekniska aspekter kring nyttjandet av lokalen. Allmänt Innan lokalen lämnas ska hyresgästen göra en kontroll tillsammans med personal från Messingen, och vid denna kontroll säkerställs att lokalen är tom och alla dörrar är låsta innan lokalen lämnas. Bokning All bokning av Scenrummet sker i dialog med producenten, som kontaktas via kommunens växel på Bokning sker med 14 dagars framförhållning. Vid större publika arrangemang och produktioner är det ett minimum på 4 veckor framförhållning innan planerat arrangemang. Minimumtid för bokning av Scenrummet är 4 timmar. Detta gäller även vid konferens, föreläsningar och möten. Förberedelse och efterarbete ska ingå i den bokade tiden. Detta gäller även ljud- och teknikprov. Iordningsställande av scen & podier beställs med två veckors framförhållning och byggs av kunnig personal. Vid större publika arrangemang och produktioner kontaktas kommunens producent minst 4 veckor innan utsatt datum (läs mer under bokning av större arrangemang) För iordningställande av lokaler, riggning av scen och podier samt vid bokning av flygeln tillkommer en extra kostnad Vid avbokning senare än 14 dagar innan hyrestillfället debiteras 50 % av hyran.

5 Teknisk utrustning Den tekniska utrustningen i Scenrummet får inte användas av obehöriga. Vid frågor kring den tekniska utrustningen ska scentekniker få information minst 14 dagar innan bokat arrangemang. Öppet nätverk WIFI finns att tillgå. Registrering för kod görs i receptionen, alternativt med scentekniker. HDMI och VGA-uttag finns att tillgå. Adapter till Mac-dator tillhandahålls ej. Egen dator medtages av hyresgäst, lånedator finns ej. Vid bokning av större arrangemang Vid bokning av större arrangemang krävs en tydlig dialog med producent och reception kring värdskapet. Innan bokningstillfället ska hyresgästen genomgå en säkerhetsdemonstration med personal från Messingen samt utse vem som är brand -och säkerhetsansvarig vid arrangemanget. Polistillstånd och rapport till STIM står arrangören för. Kommunen har inget allmänt tillstånd. Rök, alkohol och- drogförbud gäller i samtliga lokaler, även i logerna. Garderob Garderob finns i anslutning till Scenrummet i Café Messingen. Det finns kapacitet att hänga kläder för 350 personer. Hyrestgästen väljer själva om garderob ska vara bemannad eller obemannad garderob vid arrangemanget. Förtäring och Catering Alla hyresgäster som är intresserade av catering rekommenderas att i första hand kontakta Café Messingen. Beställning och information om utbud görs via mail: cafemessingen@gmail.com Beställningen sker minst 4 arbetsdagar innan bokat datum. Vid större arrangemang krävs minst 14 dagar innan utsatt datum. Egen mat eller catering utifrån är tillåten i konferenslokaler (ej scenrummet). Alkohol är inte tillåten i Messingens lokaler. Vid medtagande av egen förtäring ingår en städning av hyresgästen. Lokalen lämnas i samma skick som vid uthyrningstillfället. All typ av förtäring i scenrummet är strikt förbjudet.

6 Uthyrningsvillkor övriga konferensrum samt multihall För Messingens konferensrum gäller särskilda uthyrningsvillkor som omfattar administrativa, praktiska och tekniska aspekter kring nyttjandet av lokalen. Allmänt Hyresgästen förbinder sig att ta del av och följa de ordningsregler och föreskrifter som gäller för konferenslokalerna. I händelse av att det av hyresgästen, eller av hyresgästen medförda personer, uppkommer skador i lokalen eller på befintlig utrustning och inventarier, blir denne ersättningsskyldig. Bryter hyresgästen mot gällande uthyrningsvillkor, äger Upplands Väsby rätten att säga upp avtalet med omedelbar verkan. Upplands Väsby kommun ansvarar inte för inom Messingen borttappade värdesaker och effekter. Hyresgästen ska lämna lokalen i städat skick samt att all eventuell utrustning ska vara bortplockad. Om lokalen lämnas i ett icke tillfredsställande skick debiteras hyresgästen på 500 kr per uthyrningstillfälle. Hyresgästen ansvarar för att lokalen är rök-och alkoholfri vid uthyrningstillfället. Det är inte tillåtet att beträda multihallen med skor som har svarta sulor eller med skor som har använts utomhus. Djur får inte vistas i lokalen. Hyresgästen ska vara över 18 år och myndig. Vid publika arrangemang där polistillstånd krävs skall ett sådant kunna uppvisas vid anmodan. I händelse av att lokal ska nyttjas för fest eller arrangemang ska hyresgästen även ta del av dokumentet Brandskydd- hyresgästens skyldigheter för publik lokal 1 som bifogas tillsammans med regelverket. Generella frågor kring uthyrning av Messingens konferenslokaler besvaras av receptionen på telefon eller/och e-post messingen@upplandsvasby.se Avbokning och överlåtelse Avbokning av lokal ska ske av hyresgästen till receptionen minst 14 arbetsdagar innan bokat datum. Om avbokning inte sker i tid blir hyresgästen skyldig att betala 100 % av hyressumman för det tillfället. Upplands Väsby kommun har rätt att med 14 dagars varsel annullera bokningen till förmån för andra arrangemang. Hyresgästen kan inte förväntas bli ersatt med en annan tid, däremot återbetalas till hyresgästen ev. inbetald hyra. Nödvändiga reparationer av akut karaktär kan medföra att lokalen inte går att nyttja. 1 Brandskyddsregler tagna från Skellefteå kommuns hemsida

7 Denna bokning får inte av hyresgästen överlåtas till annan person eller organisation utan Upplands Väsby kommuns medgivande. Betalning Faktura skickas till hyresgästens e-postadress och ska betalas inom 30 dagar efter mottagande. Nyckel och tillträde Hyresgästen kvitterar ut nyckel från Messingens reception. Borttappad nyckel debiteras med 500 kr. Hyresgästen är skyldig att anmäla sin ankomst till receptionen. Hyresgästen har tillträde till lokalen tidigast 10 minuter innan bokad tid. Detta under förutsättning att lokalen är tillgänglig och ledig. Hyresgästen ska lämna lokalen senast utsatt tid. Omklädningsrum disponeras 30 min före och 15 min efter bokad tid. Hyresgästen ansvarar för att inga obehöriga vistas i lokalen. Hyresgästens kontaktuppgifter Det åligger Kunden att säkerställa att Upplands Väsby kommun har hyresgästens aktuella kontaktuppgifter i form av kontaktperson, adress, e-postadress och telefonnummer. Försäkring Det åligger hyresgästen att teckna egna försäkringar för olycksfall, stöld mm.

8 Priser och taxor Generellt gäller principen att varje påbörjad halvtimme kommer debiteras och minsta debitering är en timme. För hyra av Messingens lokaler gäller följande priser och tillägg enligt taxor beslutade av kommunfullmäktige. Priserna regleras också i fyra olika kategorier. Med grupp 1, 2, 3 och 4 avses: Grupp 1: Ideella bidragsberättigade föreningar registrerade i Upplands Väsby kommun med barn- och ungdomsverksamhet. Grupp 2: Ideella bidragsberättigade föreningar registrerade i Upplands Väsby kommun med vuxenverksamhet. Grupp 3: Kommunala verksamheter. Grupp 4: Övriga föreningar, förbund, företag samt privatpersoner. Utöver hyreskostnaden kan extra kostnader för till exempel iordningsställande av material utrustning, möblering samt personal tillkomma i samband med arrangemang*. Alla priser på nästkommande sida är exklusive moms.

9 Multihallen Grupp 1-38,85 kr/h Grupp kr/h Grupp kr/h Grupp kr/h Danssalen Grupp 1-55 kr/h Grupp kr/h Grupp kr/h Grupp kr/h Gym Grupp 1-55 kr/h Grupp kr/h Grupp kr/h Grupp kr/h ABBA-aulan Grupp 1-35 kr/h Grupp kr/h Grupp kr/h Grupp kr/h Scenrummet Grupp 1-35 kr/h Grupp kr/h Grupp kr/h Grupp kr/h Ragnvald Grupp 1-50 kr/h Grupp 2-80 kr/h Grupp kr/h Grupp kr/h Lundström Grupp 1-25 kr/h Grupp 2-40 kr/h Grupp kr/h Grupp kr/h Lindqvist Grupp 1-25 kr/h Grupp 2-40 kr/h Grupp kr/h Grupp kr/h Matsalen Warg Grupp 1-35 kr/h Grupp kr/h Grupp kr/h Grupp kr/h

10 *Tilläggstaxor för Scenrummet Tilläggstaxor Faktisk Kostnad Beräknad arbetstid Antal personer Tekniker 400kr/timme 4 h minimum 2 tekniker vid större arrangemang Flygel 1500kr/stämning inför konsert Scenbygge 300kr/timme 2 h 2st Rivning 300kr/timme 1 h 2st Möbelring 300kr/timme Värdskap /timme 4h minimum x beror på arrangemangets omfattning

Taxor och prioriteringsordningar för lokaler i Messingen/kulturhuset

Taxor och prioriteringsordningar för lokaler i Messingen/kulturhuset Styrdokument Stöd & Process 2015-11-19 Hanna Björklund 08-590 976 13 Dnr Fax 08-590 733 40 KS/2015:428 hanna.bjorklund@upplandsvasby.se Taxor och prioriteringsordningar för lokaler i Messingen/kulturhuset

Läs mer

Taxor och riktlinjer vid uthyrning av idrottslokaler och övriga föreningslokaler

Taxor och riktlinjer vid uthyrning av idrottslokaler och övriga föreningslokaler Styrdokument, riktlinjer Enhetschef idrott- och fritidsenheten 2019-03-08 Johanna Dermer 08-590 973 63 Dnr johanna.dermer@upplandsvasby.se KFN/2019:2 Taxor och riktlinjer vid uthyrning av idrottslokaler

Läs mer

Reglemente lokalbokning kultur- och fritidsavdelningen 1(5)

Reglemente lokalbokning kultur- och fritidsavdelningen 1(5) Reglemente lokalbokning kultur- och fritidsavdelningen 1(5) Antagen av: Samhällsbyggnadsnämnden 102, 2016-06-08 Senast reviderad: Samhällsbyggnadsnämnden 95 2017-09-11 ÄKF-nummer: Handläggare/författare:

Läs mer

OBS! För Idrottshallen/Bollhallen gäller särskild ordning beträffande prioritering (bilaga 1).

OBS! För Idrottshallen/Bollhallen gäller särskild ordning beträffande prioritering (bilaga 1). Policy för uthyrning av Töreboda kommuns lokaler Töreboda kommun har lokaler som utanför ordinarie verksamhet kan hyras ut för olika aktiviteter och arrangemang. Föreningslivet i Töreboda kommun är ett

Läs mer

Hyresvillkor för lokaler och idrottsanläggningar.

Hyresvillkor för lokaler och idrottsanläggningar. Hyresvillkor för lokaler och idrottsanläggningar. Innehåll Fritidsenheten... 3 Boka lokal/idrottsanläggning... 3 Bokningsbekräftelse... 3 Avbokning... 4 Begränsningar... 4 Avgift... 4 Fakturering... 4

Läs mer

Uthyrningsregler. Bilaga 1

Uthyrningsregler. Bilaga 1 Bilaga 1 Intendentur och service Chef Fredrik Nilsson POLICY Diarienummer: Ö 2014/215 Datum: 2014-06-18 Författare: Fredrik Nilsson Beslutat av: Förvaltningschef Beslutsdatum: 2014-06-18 Uthyrningsregler

Läs mer

Upplåtelse av Blå Hallen och Gyllene Salen 2015

Upplåtelse av Blå Hallen och Gyllene Salen 2015 SID 1 (6) 2014-01-01 Upplåtelse av Blå Hallen och Gyllene Salen 2015 Lokalhyra För närvarande utgår ingen moms på lokalhyra. Blå Hallen 60 000:- Gyllene Salen 60 000:- Båda lokalerna 110 000:- Tillkommande

Läs mer

Priser för att hyra Blå Hallen och Gyllene Salen 2013

Priser för att hyra Blå Hallen och Gyllene Salen 2013 STADSLEDNINGSKONTORET SID 1 (6) 2012-01-01 Priser för att hyra Blå Hallen och Gyllene Salen 2013 (Priser för hyra och tillhörande tjänster efter 2013 beslutas under året.) Hyra På hyra utgår för närvarande

Läs mer

REGLEMENTE (MED TAXOR OCH AVGIFTER) FÖR LOKALBOKNING GÄLLANDE FRÅN OCH MED 1 AUGUSTI 2015

REGLEMENTE (MED TAXOR OCH AVGIFTER) FÖR LOKALBOKNING GÄLLANDE FRÅN OCH MED 1 AUGUSTI 2015 REGLEMENTE (MED TAXOR OCH AVGIFTER) FÖR LOKALBOKNING GÄLLANDE FRÅN OCH MED 1 AUGUSTI 2015 Gymnastiksalar, sporthallar, ishall och andra kommunala anläggningar Fritidskontoret Tfn 026-831 61, 831 65 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Riktlinjer för uthyrning/utlåning av lokaler och anläggningar till föreningar

Riktlinjer för uthyrning/utlåning av lokaler och anläggningar till föreningar Riktlinjer för uthyrning/utlåning av lokaler och anläggningar till föreningar Samhällsbyggnad, Kultur och fritid Riktlinjer för uthyrning/utlåning av lokaler och anläggningar till föreningar Osby kommun

Läs mer

Policy för uthyrning av sammanträdeslokaler m.m. i Vallentuna kommun

Policy för uthyrning av sammanträdeslokaler m.m. i Vallentuna kommun ANTAGEN I KOMMUNFULLMÄKTIGE 2011-04-11 31 4.6.1 KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2011 Policy för uthyrning av sammanträdeslokaler m.m. i Vallentuna kommun Innehåll 1. Lokalpolicy Vallentuna kommun... 1 2. Lokaler

Läs mer

Policy för uthyrning/utlåning av kommunens lokaler och anläggningar

Policy för uthyrning/utlåning av kommunens lokaler och anläggningar Policy för uthyrning/utlåning av kommunens lokaler och anläggningar Samhällsbyggnad, Kultur och fritid Utkast förslag Policy för uthyrning/utlåning av kommunens lokaler och anläggningar Osby kommun hyr

Läs mer

Taxa Kvarnkullen. Taxa. Dokumentansvarig: Enhetschef Internservice Beredande politiskt organ: Bildningsutskottet

Taxa Kvarnkullen. Taxa. Dokumentansvarig: Enhetschef Internservice Beredande politiskt organ: Bildningsutskottet Taxa Kvarnkullen Taxa Diarienummer: KS2018/1366 Dokumentansvarig: Enhetschef Internservice Beredande politiskt organ: Bildningsutskottet Beslutad av: Kommunfullmäktige Ersätter tidigare beslut 2007-12-08

Läs mer

Regler och avgifter för uthyrning av kommunägda lokaler

Regler och avgifter för uthyrning av kommunägda lokaler Diarienr: 2015-ks-501 1(5) Regler och avgifter för uthyrning av kommunägda lokaler Allmänt Vid uthyrning av kommunägda lokaler och anläggningar tillämpas tre olika taxekategorier nedan anges taxekategoriernas

Läs mer

Reglemente för lokalbokning med taxor och avgifter

Reglemente för lokalbokning med taxor och avgifter 1(6) Reglemente för lokalbokning med taxor och avgifter Från och med 2017-08-01 Gymnastiksalar, sporthallar och ishall 2(6) Bokning Fritidskontoret ombesörjer uthyrning av gymnastiksalar, sporthallar,

Läs mer

Bilagor Dnr. Mesta möjliga rättvisa mellan olika aktiviteter och föreningar/anordnare ska råda.

Bilagor Dnr. Mesta möjliga rättvisa mellan olika aktiviteter och föreningar/anordnare ska råda. Bilagor Dnr Bilaga 3, generella riktlinjer för lokalbokningar Verksamhet för barn och ungdomar samt personer med funktionsnedsättning ska prioriteras när det gäller tilldelning av tider i lokaler. Mesta

Läs mer

Regler för korttidsuthyrning

Regler för korttidsuthyrning Riktlinjer Regler för korttidsuthyrning Antagna av kommunfullmäktige den 15 september 2015 89/2015 Att gälla från den 1 januari 2016 Tierps kommun 815 80 TIERP Telefon: 0293-21 80 00 www.tierp.se Regler

Läs mer

KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 NYTTJANDERÄTTSVILLKOR. 3 Efter festen 3:1 Städning 3:2 Utcheckning 3:2:1 Skador 3:2:2 Fakturering

KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 NYTTJANDERÄTTSVILLKOR. 3 Efter festen 3:1 Städning 3:2 Utcheckning 3:2:1 Skador 3:2:2 Fakturering NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 1 Före festen 1:1 Bokning 1:1:1 Vem kan boka? 1:1:2 Kostnader 1:1:3 Avbokning 1:2 Incheckning 1:3 Ljud/Ljus 1.3.1 Porslin 2 Under festen 2:1 Lokal 2:1:1 YtterÖrat

Läs mer

Regler och avgifter vid uthyrning av sporthall

Regler och avgifter vid uthyrning av sporthall SORSELE 1 (6) Regler och avgifter vid uthyrning av sporthall Dokumenttyp Dokumentansvarig Beslutsinstans Giltig från Regler och taxa Fritids- och kulturenheten Kommunfullmäktige 2018-08-01 Dnr Fastställd/upprättad

Läs mer

Avgifter och villkor. för uthyrning av scenvagn i Lindesbergs kommun. Strategi Plan/program Riktlinje Regler och instruktioner

Avgifter och villkor. för uthyrning av scenvagn i Lindesbergs kommun. Strategi Plan/program Riktlinje Regler och instruktioner Avgifter och villkor för uthyrning av scenvagn i Lindesbergs kommun Strategi Plan/program Riktlinje Regler och instruktioner Fastställt av: Kommunfullmäktige 115/2016 Datum: 2016-06-21 För revidering ansvarar:

Läs mer

Uthyrningsregler. Intendentur och service Chef Fredrik Nilsson

Uthyrningsregler. Intendentur och service Chef Fredrik Nilsson Intendentur och service Chef Fredrik Nilsson POLICY Diarienummer: GIH 2017/122 Författare: Fredrik Nilsson Beslutat av: Förvaltningschef Beslutsdatum: 2017-03-10 Ersätter: dnr Ö 2014/215, 2014-06-18 Uthyrningsregler

Läs mer

Regler och villkor vid bokning och upplåtelse av kulturlokaler

Regler och villkor vid bokning och upplåtelse av kulturlokaler RIKTLINJE Regler och villkor vid bokning och upplåtelse av kulturlokaler Dokumentets syfte Syftet med detta dokument är att reglera villkor och regler som ska tillämpas vid bokning och upplåtelse av kulturlokaler.

Läs mer

Fördelningsprinciper och särskilda riktlinjer för uthyrning av lokaler i Allaktivitetshuset

Fördelningsprinciper och särskilda riktlinjer för uthyrning av lokaler i Allaktivitetshuset Fördelningsprinciper och särskilda riktlinjer för uthyrning av lokaler i Allaktivitetshuset ALLAKTIVITETSHUSET KULTUR SUNDBYBERG Titel: Fördelningsprinciper och särskilda riktlinjer för uthyrning av lokaler

Läs mer

Reglemente för lokalbokning med taxor och avgifter Gällande från och med 1 juli 2016

Reglemente för lokalbokning med taxor och avgifter Gällande från och med 1 juli 2016 Reglemente för lokalbokning med taxor och avgifter Gällande från och med 1 juli 2016 Gymnastiksalar, sporthallar, ishall och andra kommunala anläggningar Fritidskontoret Tfn 026-831 61, 831 65 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden GÖTEBORG UNIVERSITY The Faculty Board of Education Lokalkommittén Hans Dahlgren BESLUT C2/06:307 UFN 2006-06-13 Regler vid uthyrning (korttidsuthyrning) av utbildningsvetenskapliga

Läs mer

Taxor i Mimers hus. Taxa. Dokumentansvarig: Enhetschef Kulturenheten Beredande politiskt organ: Bildningsutskottet

Taxor i Mimers hus. Taxa. Dokumentansvarig: Enhetschef Kulturenheten Beredande politiskt organ: Bildningsutskottet Taxor i Mimers hus Taxa Diarienummer: KS2017/1096 Dokumentansvarig: Enhetschef Kulturenheten Beredande politiskt organ: Bildningsutskottet Beslutad av: Kommunfullmäktige Ersätter tidigare beslut 2007-12-08

Läs mer

Regler avseende nyttjande av Göteborgs universitets (GU) lokaler för fester och arrangemang. Publiceringsdatum Juni Beslutsdatum

Regler avseende nyttjande av Göteborgs universitets (GU) lokaler för fester och arrangemang. Publiceringsdatum Juni Beslutsdatum Fastighetsavdelningen STYRDOKUMENT Leif Bouvin 08-05-23 dnr A 13 35 / 07 031-786 58 98 = Regler avseende nyttjande av Göteborgs universitets (GU) lokaler för fester och arrangemang Publiceringsdatum Juni

Läs mer

Principer och taxor för uthyrning av lokaler, Allaktivitetshuset Sundbyberg 1

Principer och taxor för uthyrning av lokaler, Allaktivitetshuset Sundbyberg 1 Principer och taxor för uthyrning av lokaler, Allaktivitetshuset Sundbyberg 1 Grundprinciper för Allaktivitetshuset Stadens målsättning är att främja ett brett föreningsliv och utbud av kultur, fritids-

Läs mer

UTHYRNINGSINFORMATION

UTHYRNINGSINFORMATION ALLMÄNNA VILLKOR UTHYRNINGSINFORMATION Ansvarig Ansvarig person skall vara 20 år eller äldre, denne skall underteckna hyreskontrakt och närvara på Sonnarp under hyrestiden för att uthyrning skall ske.

Läs mer

LOKALHYRA HFF Klubblokal

LOKALHYRA HFF Klubblokal LOKALHYRA HFF Klubblokal HYR HÖRBYS BÄSTA FEST OCH KONFERENSLOKAL. LUFTIGA 120 KVADRATMETER FÖR 10-100 PERSONER. NYLAGT TÅLIGT PARKETTGOLV. BILDKANON OCH FILMDUK FINNS. FUNKTIONELLT KÖK MED SPIS, UGN,

Läs mer

UTHYRNINGSINFORMATION

UTHYRNINGSINFORMATION UTHYRNINGSINFORMATION ALLMÄNNA VILLKOR Ansvarig Ansvarig person 20 år eller äldre, skall underteckna hyreskontrakt och närvara på Sonnarp under hyrestiden för att uthyrning skall ske. Anläggningen Anläggningen

Läs mer

Riktlinjer för universitetets lokaler

Riktlinjer för universitetets lokaler Styrande dokument 1(5) Beslutsfattare: Rektor Beslutsdatum: 2018-10-22 Dokumenttyp: Riktlinje Träder i kraft: 2018-12-01 Giltighetstid: tillsvidare Bör uppdateras före: 2023-12-01 Ev. dokument som upphävs:

Läs mer

Uthyrning av idrotts- anläggningar

Uthyrning av idrotts- anläggningar Uthyrning av idrotts- anläggningar Taxor, avgifter och regler www.sollentuna.se Taxor och avgifter för nyttjande av idrottsanläggningar i Sollentuna kommun Förord Dessa taxor och avgifter är fastställda

Läs mer

Riktlinjer avseende nyttjande av Göteborgs universitets (GU) lokaler för fester och arrangemang

Riktlinjer avseende nyttjande av Göteborgs universitets (GU) lokaler för fester och arrangemang Fastighetsavdelningen SÄKERHETS RIKTLINJE Leif Bouvin 08-05-23 dnr A 13 35 / 07 031-786 58 98 = Riktlinjer avseende nyttjande av Göteborgs universitets (GU) lokaler för fester och arrangemang Publiceringsdatum

Läs mer

Uppdaterade styrdokument för fritidskontoret - Hyresvillkor samt rutiner för bokningar

Uppdaterade styrdokument för fritidskontoret - Hyresvillkor samt rutiner för bokningar Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Tfu 37 Den 2017-05-24 37 Dnr 2017/00222 Uppdaterade styrdokument för fritidskontoret - Hyresvillkor samt rutiner för bokningar Teknik-

Läs mer

Fördelningsprinciper

Fördelningsprinciper Fördelningsprinciper Fördelningsprinciper för idrottsanläggningar Det är en stor efterfrågan på kommunens lokaler och anläggningar för idrottsverksamhet. Därför har kultur- och fritidsnämnden tagit fram

Läs mer

Beslutsdatum 2008-06-09 reviderade 2011-12-07

Beslutsdatum 2008-06-09 reviderade 2011-12-07 Fastighetsavdelningen SÄKERHETSREGLER Leif Bouvin 11-10-16 dnr V 2011 / 482 031-786 58 98 Regler avseende nyttjande av Göteborgs universitets (GU) lokaler för fester och arrangemang Publiceringsdatum December

Läs mer

BOKNING AV BILDNINGSNÄMNDENS ANLÄGGNINGAR OCH LOKALER

BOKNING AV BILDNINGSNÄMNDENS ANLÄGGNINGAR OCH LOKALER BOKNING AV BILDNINGSNÄMNDENS ANLÄGGNINGAR OCH LOKALER - Taxor, regler och villkor, att gälla från och med 1 juli 2017 BILDNINGSFÖRVALTNINGEN Rev. 2017-03-29 Boka hos 1 Fritidsavdelningen 0582-685 536 lokalbokningar@hallsberg.se

Läs mer

Förening Privat kund. Utdelningsadress Telefon Telefax. Kontaktperson i detta ärende Person-/organisationsnr Tel dagtid Mobil

Förening Privat kund. Utdelningsadress Telefon Telefax. Kontaktperson i detta ärende Person-/organisationsnr Tel dagtid Mobil Förening Privat kund ANSÖKAN Träningstid säsongen 201-201 Namn Sektion/avdelning/lag o dyl Utdelningsadress Telefon Telefax Postnr Ort E-post Kontaktperson i detta ärende Person-/organisationsnr Tel dagtid

Läs mer

Allmänna Bestämmelser

Allmänna Bestämmelser 2014/05 Self Storage Association Sweden Allmänna Bestämmelser Avseende upplåtelse av förvaringsutrymme Allmänna bestämmelser 1. Upplåtelseavtal och villkor 1.1 Genom detta Avtal får Kunden rätt att under

Läs mer

Taxor och regler för uthyrning av kommunala lokaler i Lekebergs kommun

Taxor och regler för uthyrning av kommunala lokaler i Lekebergs kommun Taxor och regler för uthyrning av kommunala lokaler i Lekebergs kommun Fastställd av: Kultur- och bildningsnämnden Datum: 2019-05-14 Ansvarig för revidering: Kultur- och bildningsnämnden Ansvarig tjänsteperson:

Läs mer

Kontrakt vid regelbunden uthyrning av lokal/lokaler

Kontrakt vid regelbunden uthyrning av lokal/lokaler 018-0-13 Kontrakt vid regelbunden uthyrning av lokal/lokaler Datum för kontrakt: Hyresperiod: Beställare: Bokad tid: Aktivitet: Lokal/lokaler: Ansvarig person*: Person nr./org. nr: Faktureringsadress (texta

Läs mer

Hyresavtal med ordningsregler gällande båtplats för fritidsbåt i Strängnäs kommuns fritidsbåtshamnar

Hyresavtal med ordningsregler gällande båtplats för fritidsbåt i Strängnäs kommuns fritidsbåtshamnar Bilaga 07:1 Handläggare Kersti Hellström 0152-291 37 Teknik- och servicenämnden Hyresavtal med ordningsregler gällande båtplats för fritidsbåt i Strängnäs kommuns fritidsbåtshamnar Förslag till beslut

Läs mer

HYRESREGLER/ORDNINGSFÖRESKRIFTER

HYRESREGLER/ORDNINGSFÖRESKRIFTER Hyresregler/ordningsföreskrifter för kommunala anläggningar Beslut taget i kommunfullmäktige den 7 april 2014, 33 Hyresregler/ordningsföreskrifter för kommunala anläggningar Följande regler gäller: 1.

Läs mer

Fördelningsprinciper för idrottsanläggningar

Fördelningsprinciper för idrottsanläggningar FÖRDELNINGSPRINCIPER Fördelningsprinciper för idrottsanläggningar Det är en stor efterfrågan på kommunens lokaler och anläggningar för idrottsverksamhet och kultur- och fritidsnämnden beslutar om principer

Läs mer

Avtal med Kalmarsalen Konferens & Evenemang AB

Avtal med Kalmarsalen Konferens & Evenemang AB TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ola Johansson 2014-12-11 KS 2014/1036 0480-45 34 11 Kommunfullmäktige Avtal med Kalmarsalen Konferens & Evenemang AB Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Föreningshuset Gasellen Hellbergssalen

Föreningshuset Gasellen Hellbergssalen Föreningshuset Gasellen Hellbergssalen Hyresvillkor upprättade 2015-02-17. Fastställda av styrelsen för HSB brf. Gasellen per den 2015-04-14. 1 Bokning av lokalen Hellbergssalen Hyresvillkor för Hellbergssalen

Läs mer

Uthyrningsregler och fördelningsprinciper som tillämpas för idrottslokaler och idrottsanläggningar

Uthyrningsregler och fördelningsprinciper som tillämpas för idrottslokaler och idrottsanläggningar RIKTLINJER Uthyrningsregler och fördelningsprinciper som tillämpas för idrottslokaler och idrottsanläggningar Fritid Idrott Hälsa Antagna av Bildningsnämnden 2014-11-19, 90/2014 att gälla fr o m 2015-01-01.

Läs mer

Hyresregler och instruktioner för Chalmers Studentkårs järnvägsvagn

Hyresregler och instruktioner för Chalmers Studentkårs järnvägsvagn Hyresregler och instruktioner för Chalmers Studentkårs järnvägsvagn Kontraktstecknaren som hyrt Järnvägsvagnen förpliktar sig att följa nedanstående regler och tar fullständigt personligt ansvar för vagn

Läs mer

REGLER FOR UTHYRNING AV KOMMUNALA LOKALER

REGLER FOR UTHYRNING AV KOMMUNALA LOKALER NORA KOMMUN REGLER FOR UTHYRNING AV KOMMUNALA LOKALER Antagen av kommunfullmäktige 1997-12-16, 153. Reviderad senast: Kommunfullmäktige 2012-06-13, 117 Fördelningsprinciper för uthyrning av lokaler Halltider

Läs mer

Taxor för hyra av lokaler och teknisk support för lokaler i Kulturcentrum, lokaler i biblioteken, Tornparkens scen och stadens idrottsanläggningar 1

Taxor för hyra av lokaler och teknisk support för lokaler i Kulturcentrum, lokaler i biblioteken, Tornparkens scen och stadens idrottsanläggningar 1 KOMMUNKONTORET 2012-09-27 1 (7) Taxor för hyra av lokaler teknisk support för lokaler i, lokaler i biblioteken, Tornparkens scen stadens idrottsanläggningar 1 Minustecknet innebär att det inte finns något

Läs mer

AVGIFTER FÖR UTHYRNING AV KBS KLUBBHUS

AVGIFTER FÖR UTHYRNING AV KBS KLUBBHUS AVGIFTER FÖR UTHYRNING AV KBS KLUBBHUS 2013-11-25 KBS MEDLEM Bokningsavgift 400:- 500:- Hyra 600:- 4000:- Deposition 1000:- 2000:- TOTALT 2000:- 6500:- Återbetalas efter godk. avsyning 1000:- 2000: EJ

Läs mer

POLICY FÖR UTHYRNING AV FASTIGHETER OCH KYRKOR INOM HUSKVARNA PASTORAT

POLICY FÖR UTHYRNING AV FASTIGHETER OCH KYRKOR INOM HUSKVARNA PASTORAT POLICY FÖR UTHYRNING AV FASTIGHETER OCH KYRKOR INOM HUSKVARNA PASTORAT Fastställt av kyrkorådet 150224 6 Samtliga lokaler i Huskvarna pastorat är i förstahand avsedda för församlingarnas egna verksamheter.

Läs mer

UTHYRNINGSMANUAL NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRATS

UTHYRNINGSMANUAL NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRATS UTHYRNINGSMANUAL NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRATS FESTLOKAL DRIFTCHEF: DC@ORAT.NU 0733 45 59 31 1 Före festen 1:1 Bokning 1:1:1 Vem kan boka? 1:1:2 Kostnader 1:1:3 Kontrakt 1:1:4 Avbokning 1:2 Incheckning

Läs mer

VARMT VÄLKOMMEN TILL FIRST HOTEL REISEN // STOCKHOLM

VARMT VÄLKOMMEN TILL FIRST HOTEL REISEN // STOCKHOLM VARMT VÄLKOMMEN TILL FIRST HOTEL REISEN // STOCKHOLM First Hotel Reisen är ett klassiskt Stockholmshotell med anor från 1600-talet, centralt beläget vid vattnet i hjärtat av Gamla stan, nära Kungliga slottet

Läs mer

Hotellrummet står till ditt förfogande senast från kl ankomstdagen. Avresedagen måste du lämna rummet senast kl

Hotellrummet står till ditt förfogande senast från kl ankomstdagen. Avresedagen måste du lämna rummet senast kl BOKNINGSREGLER: Allmänt * Receptionen stänger kl. 22.00 alla dagar förutom söndag då vi stänger kl. 15.00, för att komma in krävs en nyckel eller portkod, koden får ni om ni kontaktar receptionen på tel.

Läs mer

VILLKOR OCH AVGIFTER FÖR

VILLKOR OCH AVGIFTER FÖR VILLKOR OCH AVGIFTER FÖR LOKALER, ANLÄGGNINGAR, SERVICEDEPÅ 2014-07-01-2015-06-30 Villkor och avgifter som gäller för nyttjande av kommunala lokaler och anläggningar som bokas via fritidsenhetens lokalbokningssystem

Läs mer

Riktlinjer för lokaluthyrning

Riktlinjer för lokaluthyrning 1 Riktlinjer för lokaluthyrning 2 Innehållsförteckning Kontakt på Kumla kommun 3 Allmänna hyresregler för kommunens lokaler 4 Riktlinjer för lokaluthyrning 4 Brandskydd 6 Städinstruktioner 7 Avbokningsregler

Läs mer

Anvisningar och regler Med reservation för ändringar

Anvisningar och regler Med reservation för ändringar Anvisningar och regler 11.8.2014 Med reservation för ändringar Innehållsförteckning Fritidsbyråns anvisningar... 1 Ansökningstider för regelbundna hallturer görs enligt följande:... 2 Anvisningar och regler

Läs mer

2015-04-01 LOKALBOKNINGAR. Hedemora kommun. Följande information finns tillgänglig

2015-04-01 LOKALBOKNINGAR. Hedemora kommun. Följande information finns tillgänglig 1 2015-04-01 LOKALBOKNINGAR Hedemora kommun Följande information finns tillgänglig Bokningar av idrottsanläggningar Allmän information bokning av idrottsanläggningar. Regler/hjälpmanual vid bokningar.

Läs mer

Prislista 2018 Älta Kulturknut

Prislista 2018 Älta Kulturknut TILLGÄNGLIGA TIDER: 8.00-02.00 (vardagar 8.00-21.15, helger 10.00-02.00) Lokal i Älta Kulturknut Kat 1: ideell förening 0-20 år Kat 2: övr. ideell förening Kat 3: Nacka kommun mfl Kat 4: företag, privatpers

Läs mer

TAXOR och AVGIFTER vid KORTTIDSHYRA av KOMMUNENS SKOLLOKALER och FRITIDSANLÄGGNINGAR

TAXOR och AVGIFTER vid KORTTIDSHYRA av KOMMUNENS SKOLLOKALER och FRITIDSANLÄGGNINGAR TAXOR och AVGIFTER vid KORTTIDSHYRA av KOMMUNENS SKOLLOKALER och FRITIDSANLÄGGNINGAR ÅR 2012 Boka hos 1 Lokalbokningar idrottshallar 0582-685 536 lokalbokningar@hallsberg.se 2 Simhallens kassa 0582-685

Läs mer

upp, 9», Ändring av regelverk för lokalhyra Förslag till beslut Idrotts- och fritidsnämnden föreslås besluta

upp, 9», Ändring av regelverk för lokalhyra Förslag till beslut Idrotts- och fritidsnämnden föreslås besluta upp, 9», STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Maria Sandberg 2018-01-22 LFN-2018-0033 Idrott- och fritidsnämnden Ändring av regelverk för lokalhyra Förslag till beslut Idrotts- och

Läs mer

VILLKOR OCH AVGIFTER FÖR

VILLKOR OCH AVGIFTER FÖR Antagen av Servicenämnden 15-04-28 VILLKOR OCH AVGIFTER FÖR LOKALER, ANLÄGGNINGAR, SERVICEDEPÅ 2015-07-01-2016-06-30 Avgifter lok-anl 150701--160630 Bibbi J 1 Villkor och avgifter som gäller för nyttjande

Läs mer

Fördelningsprinciper

Fördelningsprinciper Fördelningsprinciper Fördelningsprinciper för ishallen Det är stor efterfrågan på kommunens lokaler och anläggningar för idrottsverksamhet. Kultur- och fritidsnämnden har tagit fram fördelningsprinciper

Läs mer

Lokalhyran för arrangemanget faktureras i förskott efter bekräftad beställning.

Lokalhyran för arrangemanget faktureras i förskott efter bekräftad beställning. 2013 01 30 BOKNINGSVILLKOR 1. Offert och betalningsvillkor 1.1. Förskott Lokalhyran för arrangemanget faktureras i förskott efter bekräftad beställning. Betalas inte förskottet är beställningen inte bindande

Läs mer

Hyreskostnad: 1300:- Avdrag ges på hyreskostnad motsvarande 1/6 av kvällens omsättning 3, detta återfås efter arrangemang.

Hyreskostnad: 1300:- Avdrag ges på hyreskostnad motsvarande 1/6 av kvällens omsättning 3, detta återfås efter arrangemang. Sida 1/5 Avsändare: Pub & Eventkommittén vid Göta studentkår Datum: 2016-08-13 Bokningsvillkor för Kårkällar n Göta studentkårs kårföreningar och studentgrupper Hyreskostnad: 700 kr, 1/6 av kvällens omsättning

Läs mer

Formex abonnemang för PUFF medlem

Formex abonnemang för PUFF medlem Formex abonnemang för PUFF medlem Mellan Stockholmsmässan Aktiebolag, org. nr. 556272-4491, 125 80 Stockholm, ( SM ), och den i anmälan angivna utställande företaget/organisationen, ( Abonnenten ), har

Läs mer

Regler för uthyrning eller upplåtelse och hyressättning av förvaltningens lokaler

Regler för uthyrning eller upplåtelse och hyressättning av förvaltningens lokaler Regler för uthyrning eller upplåtelse och hyressättning av förvaltningens lokaler Stadens olika föreningar och medborgare bedriver många olika verksamheter som kommer våra medborgare till del. Tillgång

Läs mer

Hyror och avgifter i kommunens lokaler och fritidsanläggningar

Hyror och avgifter i kommunens lokaler och fritidsanläggningar Styrdokument Hyror och avgifter i kommunens lokaler och fritidsanläggningar Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 4.11) Senast reviderad av kommunfullmäktige, 108 Antagen av kommunfullmäktige

Läs mer

Fördelningsprinciper och prioriteringsordning gällande tilldelning av tider i Skönvikshallen och kommunens gymnastiklokaler

Fördelningsprinciper och prioriteringsordning gällande tilldelning av tider i Skönvikshallen och kommunens gymnastiklokaler [1] Fördelningsprinciper och prioriteringsordning gällande tilldelning av tider i Skönvikshallen och kommunens gymnastiklokaler Antagen av kommunfullmäktige 2016-06-13 [2] Prioriteringsordning gällande

Läs mer

Hyrestagaren har ej rätt att själv reparera utrustningen utan Star Audios tillåtelse.

Hyrestagaren har ej rätt att själv reparera utrustningen utan Star Audios tillåtelse. Allmänna villkor 1. Om Star Audio AB Star Audio AB hyr ut, säljer och reparerar utrustning för ljud, ljus, bild mm samt tillhandahåller personal för transport, installation och handhavande av event-utrustningen.

Läs mer

Reglemente för Föreningens lokaler

Reglemente för Föreningens lokaler Reglemente för Föreningens lokaler Antaget:? Ändrat: 2013-10-01 1 kap Allmänna bestämmelser 1 Denna instruktion innehåller bestämmelser om nyttjande, drift, skötsel, underhåll och uthyrning av de lokaler

Läs mer

KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 NYTTJANDERÄTTSVILLKOR. 3 Efter festen 3:1 Städning 3:2 Utcheckning 3:2:1 Skador 3:2:2 Fakturering

KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 NYTTJANDERÄTTSVILLKOR. 3 Efter festen 3:1 Städning 3:2 Utcheckning 3:2:1 Skador 3:2:2 Fakturering NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 1 Före festen 1:1 Bokning 1:1:1 Vem kan boka? 1:1:2 Kostnader 1:1:3 Avbokning 1:2 Incheckning 1:3 Ljud/Ljus 1.3.1 Porslin 2 Under festen 2:1 Lokal 2:1:1 YtterÖrat

Läs mer

Regler för uthyrning av lokaler för föreningsverksamhet Antaget av kommunstyrelsen

Regler för uthyrning av lokaler för föreningsverksamhet Antaget av kommunstyrelsen Regler för uthyrning av lokaler för föreningsverksamhet Antaget av kommunstyrelsen Mariestad 2015-09-14 Datum: Dnr: Sida: 2 (5) Förutsättningar Förening som vill hyra lokaler för sin verksamhet ska vara

Läs mer

Säkerhetsföreskrifter för arrangörer i. Teleborgshallen. Växjö

Säkerhetsföreskrifter för arrangörer i. Teleborgshallen. Växjö Säkerhetsföreskrifter för arrangörer i Teleborgshallen Växjö Teleborgshallen i Växjö Teleborgshallen passar utmärkt för alla inomhusidrotter och som publikarena för såväl matcher, konserter och andra arrangemang.

Läs mer

Förutsättningar för biograf i kulturhuset

Förutsättningar för biograf i kulturhuset Tjänsteutlåtande Utredare 2015-08-26 Hanna Björklund 08-590 970 77 Dnr: hanna.bjorklund@upplandsvasby.se KS/2015:331 31401 Förutsättningar för biograf i kulturhuset Kommunstyrelsen Förslag till beslut

Läs mer

Allmänna villkor avseende låst cykelparkering, Cykelstället.

Allmänna villkor avseende låst cykelparkering, Cykelstället. Umeå kommun 2018-09-05 Allmänna villkor avseende låst cykelparkering, Cykelstället. Tack för att du har valt att använda vår låsta cykelparkering på Cykelstället. I och med att du skaffat dig ett abonnemang

Läs mer

Hyresvillkor Åhus scoutstuga.

Hyresvillkor Åhus scoutstuga. Hyresvillkor Åhus scoutstuga. Vem får hyra Uthyrning sker i första hand till scoutverksamheter eller andra barn/ungdomsverksamheter. Uthyrning kan ske när scoutstugan inte används för den egna verksamheten.

Läs mer

SÖDERTÄLJE GYM AB. Allmänna villkor för medlemskap i 8T. Dessa allmänna villkor gäller för medlemskap i 8T från och med den 1 Januari 2016. 1.

SÖDERTÄLJE GYM AB. Allmänna villkor för medlemskap i 8T. Dessa allmänna villkor gäller för medlemskap i 8T från och med den 1 Januari 2016. 1. Allmänna villkor för medlemskap i 8T Dessa allmänna villkor gäller för medlemskap i 8T från och med den 1 Januari 2016. 1. Allmänt 1.1 Dessa allmänna villkor gäller för avtal om medlemskap i 8T mellan

Läs mer

rev 2015-05-20 Policy för elevboende Lå 2015-2016

rev 2015-05-20 Policy för elevboende Lå 2015-2016 rev 2015-05-20 Policy för elevboende Lå 2015-2016 Till elever boende på Östan, Torstas elevboende Övergripande information Som elev på Jämtlands Gymnasium Torsta erbjuds du som elev att bo på elevboende.

Läs mer

Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar

Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar 2015-03-30 SID 1/6 Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar 1. Kontaktvägar/ ingångar a) till Idrott- och friluftsenheten (IoF); frågor om - bokningar och tider: lokalbokning@vallentuna.se

Läs mer

HYRESVILLKOR FÖR CAMPINGTOMTER, STUGOR & RUM.

HYRESVILLKOR FÖR CAMPINGTOMTER, STUGOR & RUM. HYRESVILLKOR FÖR CAMPINGTOMTER, STUGOR & RUM. UTHYRNINGSTID På fakturan står mellan vilka datum uthyrningen gäller. Var vänlig kontrollera så att datumen och övriga uppgifter stämmer. BETALNING 10 dagar

Läs mer

Allmänna villkor. 1. Tillämplighet. 2. Nyttjanderätt. 3. Avhämtning och återlämnande. För uthyrning av maskiner m.m.

Allmänna villkor. 1. Tillämplighet. 2. Nyttjanderätt. 3. Avhämtning och återlämnande. För uthyrning av maskiner m.m. Allmänna villkor För uthyrning av maskiner m.m. 1. Tillämplighet 1.1 Dessa allmänna villkor gäller vid uthyrning av maskiner och annan utrustning eller liknande som Uthyraren tillhandahåller Hyrestagaren.

Läs mer

Utlåningsregler för idét och sektionens inventarier 2.0. Styrelsen

Utlåningsregler för idét och sektionens inventarier 2.0. Styrelsen för idét och sektionens inventarier 2.0 Styrelsen 30 november 2010 1 Tillåtna låntagare idét får lånas ut till Teknologkåren vid LTH (TLTH), fria föreningar under TLTH, sektioner inom TLTH, medlemmar i

Läs mer

Hyresinformation till hyresgäster. Mjölby Kulturscen

Hyresinformation till hyresgäster. Mjölby Kulturscen Hyresinformation till hyresgäster Mjölby Kulturscen 1 Innehåll Så här bokar du... 3 Kostnader... 4 Utlämning av passerkort och nycklar... 4 Enstaka bokningar... 4 Fasta bokningar... 4 Lagmansskolan (enstaka

Läs mer

Regler. Hyra av Mariestads teater. Mariestad. Antagna av Kulturnämnden Mariestad 2013-01-29

Regler. Hyra av Mariestads teater. Mariestad. Antagna av Kulturnämnden Mariestad 2013-01-29 Regler Hyra av Mariestads teater Mariestad Antagna av Kulturnämnden Mariestad 2013-01-29 Datum: 2013-01-29 Dnr: Sida: 2 (5) Regler för hyra av Mariestads teater Kulturnämndens beslut 4/13 Mariestads teater

Läs mer

Hyror och avgifter inom anläggningar och uthyrning 2019

Hyror och avgifter inom anläggningar och uthyrning 2019 Hyror och avgifter 2019-06-28 Hyror och avgifter inom anläggningar och uthyrning 2019 KFN 2019/0194 Antagen av kultur- och fritidsnämnden den 14 maj 2019. Dokumentet innehåller hyror och avgifter som gäller

Läs mer

Bidragsregler för övriga föreningar

Bidragsregler för övriga föreningar Bidragsregler för övriga föreningar Bidragsreglementet avser samtliga hos Upplands Väsby kommun registrerade ideella föreningar med huvudverksamhet inom det kulturella fältet samt scoutföreningar och frilufsföreningar.

Läs mer

Besök gärna vår hemsida för tips om team - & gruppaktiviteter, föreläsningar, After Work, mat - & dryckesprovningar eller personliga tillval.

Besök gärna vår hemsida för tips om team - & gruppaktiviteter, föreläsningar, After Work, mat - & dryckesprovningar eller personliga tillval. Jönköpings kommun 70VIRAN Box 393 551 15 JÖNKÖPING Bekräftelse: Jönköpings kommun Varmt tack för er bokning med bokningsnummer 143257, vi har nöjet att bekräfta följande: Lokaler Från Till á kr. Pris inkl.

Läs mer

Datum. Kontrakt för uppstallning av ponny/häst på Stiernhööksgymnasiet. Elev: Häst: Härstamning: Kön, Födelseår, Ras: Registreringsnr, Passnr:

Datum. Kontrakt för uppstallning av ponny/häst på Stiernhööksgymnasiet. Elev: Häst: Härstamning: Kön, Födelseår, Ras: Registreringsnr, Passnr: 1(12) Datum Barn- och utbildningsförvaltningen Stiernhööksgymnasiet Kontrakt för uppstallning av ponny/häst på Stiernhööksgymnasiet Uppstallningsvärd: Stiernhööksgymnasiet Adress: Masvägen 5, 79532 Rättvik

Läs mer

Allmänna Villkor för hotell/ B&B/vandrarhem/rum på Öland.

Allmänna Villkor för hotell/ B&B/vandrarhem/rum på Öland. Allmänna Villkor för hotell/ B&B/vandrarhem/rum på Öland. Särskilda betalnings- och avbokningsregler gäller vid bokning av stugor/lägenheter. Vid grupp och skolresebokningar gäller avbokningsregler enligt

Läs mer

Avgifter inom enheten fritid idrott

Avgifter inom enheten fritid idrott Kultur- och fritidsförvaltningen Peter Hoxell, 0240-86260 peter.hoxell@ludvika.se AVGIFTER 2018 Datum 2017-12-12 Avgifter inom enheten fritid idrott UF-företag, klassaktiviteter inom grundskolan UF-företag,

Läs mer

1. RIKTLINJER FÖR KORTTIDSUTHYRNING

1. RIKTLINJER FÖR KORTTIDSUTHYRNING 1 (100226 ) Uthyrning av lokaler i församlingsgården 1. RIKTLINJER FÖR KORTTIDSUTHYRNING 1.1 Bakgrund Som öppen folkkyrka vill församlingen även ha öppna församlingslokaler. Dessa är i första hand till

Läs mer

OCH AVGIFTER FÖR LOKALER, ANLÄGGNINGAR, 2010-07-01-2011-06-30

OCH AVGIFTER FÖR LOKALER, ANLÄGGNINGAR, 2010-07-01-2011-06-30 Antagna av Servicenämnden 10-06-02 50 VILLKOR OCH AVGIFTER FÖR LOKALER, ANLÄGGNINGAR, SERVICEDEPÅ 2010-07-01-2011-06-30 Avgifter lokal o anl 100701-110630 SeN 50-10.xls Sida 1 Villkor och avgifter som

Läs mer

Camp Connect 2015. Ledar- och deltagarinfo

Camp Connect 2015. Ledar- och deltagarinfo Camp Connect 2015 Ledar- och deltagarinfo VARMT VÄLKOMNA TILL CAMP CONNECT 2015 Denna information riktar sig till ledare och deltagare inför årets Camp Connect som arrangeras 7 10 augusti. Viktigt att

Läs mer

Ordnings- och bokningsregler samt taxor för idrottsanläggningar Kultur- fritids- och teknisk nämnd 2017

Ordnings- och bokningsregler samt taxor för idrottsanläggningar Kultur- fritids- och teknisk nämnd 2017 Ordnings- och bokningsregler samt taxor för idrottsanläggningar Kultur- fritids- och teknisk nämnd 2017 Ordnings- och bokningsregler i Idrottshallar och gymnastiksalar För att göra fritidsaktiviteterna

Läs mer

BRF Sadelmakaren 1 - Hyresavtal

BRF Sadelmakaren 1 - Hyresavtal FÖRSTAHANDSHYRESGÄST(ER) ÄGARE Namn: Org.-/personnummer: Postadress under uthyrning: Postnummer: Postort: E-mail: Mobil: - ANDRAHANDSHYRESGÄST(ER) Namn: Org.-/personnummer: Postadress: Postnummer: Postort:

Läs mer

DRUIDGÅRDEN. Gamla Björlandavägen GÖTEBORG Telefon

DRUIDGÅRDEN. Gamla Björlandavägen GÖTEBORG Telefon DRUIDGÅRDEN Gamla Björlandavägen 95 417 20 GÖTEBORG Telefon 031 23 79 22 Planritning och interiörbilder över lokalerna Matsal med bord och stolar för 80 personer Kök med utrustning för 80 kuvert. Telefon.

Läs mer

Riktlinjer för uthyrning av sporthallar/gymnastiksalar på Lysingskolan och Fridtjuv Bergskolan

Riktlinjer för uthyrning av sporthallar/gymnastiksalar på Lysingskolan och Fridtjuv Bergskolan Riktlinjer för uthyrning av sporthallar/gymnastiksalar på Lysingskolan och Fridtjuv Bergskolan Innehållsförteckning Information 3 Allmänna villkor och regler för all bokning av lokaler och anläggningar

Läs mer