Protokoll från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad"

Transkript

1 från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad Tid: Torsdagen 7 april 2016, kl Plats: GR, Göteborg Ledamöter Eva Carlsson ordf. (S), Partille Ingrid Inhammar (S), Ale Jonas Attenius (S), Göteborg Ann Catrine Fogelgren (FP), Göteborg Inga-Lena Persson (MP), Härryda Charlotta Windeman (M), Kungälv Gunnar Lidén (M), Stenungsund Benny Halldin (S), Tjörn Anders Olofsson (S), Öckerö Förhinder Karin Schagerlind (M), Alingsås, Mats Mattsson (SD), Göteborg, Marianne Pleijel (M), Kungsbacka, Anette Holgersson (V), Lerum, Peder Engdahl (v.ordf.)(m), Lilla Edet, Ulrika Frick (MP), Mölndal Eva Lindh Pernheim, marknadsområdeschef, Arbetsförmedling Sekreterare Ulrica Furby, GR Övriga Gustav Höjer, GR Åsa Nilsson, analytiker, FoU/GR Anders Pettersson, Personalchef, Härryda Karin Lindfors, Regionalt samverkansansvarig, Försäkringskassan Lina Edfeldt, Regional försäkringssamordnare, Försäkringskassan 1. Sammanträdet öppnas Eva Carlsson, ordförande, hälsar ledamöterna välkomna och öppnar sammanträdet. Särskilt välkomna hälsas styrgruppens nya ledamöter och vi gör en kort presentationsrunda.

2 2. Val av justerare Mötet väljer Charlotta Windeman, att tillsammans med ordförande justera protokollet. 3. Godkännande av förslag till dagordning Utsänt förslag till dagordning godkänns. 4. Nyckeltal Personalhälsa, i GR-kommunerna 2015, Bilaga 1 Medlemskommunerna i GR har för fjortonde året i rad tagit fram en rapport med nyckeltal inom personalområdet, med särskilt fokus på sjukfrånvaro. Arbetet har initierats i det regionala personalchefsnätverket. Syftet med de GR-gemensamma nyckeltalen är bland annat att ge underlag och instrument för att stödja, påverka och styra arbetet med att främja en god hälsa bland kommunanställda. Ca 8 % av arbetstid i GR-kommunerna består av sjukfrånvaro. Den lägsta sjukfrånvaron sedan mätningen började var under 2010, men efter det har sjukfrånvaron ökat i samtliga GR-kommuner. Olika politiska beslut påverkar sjukfrånvaroutvecklingen. Den förändring som främst skulle kunna påverkas handlar bland annat om att de kommunerna som har högst sjukfrånvaro skulle kunna arbeta för att åtminstone nå samma andel sjukskrivna som i de kommuner som har lägst sjukfrånvaro. I dagsläget skiljer det mellan 8,8 % till 6,2 % i sjukfrånvaro av ordinarie arbetstid mellan GR-kommunerna. Personal inom Vård- och omsorgssektorn har generellt sett en högre sjukfrånvaro än inom Barn och utbildningssektorn. Inom Vård- och omsorgssektorn har undersköterskorna en högre sjukfrånvaro än gruppen som helhet. Ett ökat fokus behöver ske på den psykosociala arbetsmiljön. Bland annat har Arbetsmiljöverket infört en ny föreskrift: En annan angelägen fråga handlar om ledarskapets betydelse för arbetsplatsens hälsa och ohälsa.

3 I styrgruppens diskussion påtalas vikten av att underlaget kring hälsa och ohälsa presenteras i GR-kommunernas kommunstyrelser och styrgruppens ordförande uppmanar ledamöterna att ta upp frågan i sina kommuner. Föredragande: Åsa Nilsson, FoU i Väst och Anders Pettersson, personalchef i Härryda. 5. Information från Försäkringskassan om sjukfrånvarons utveckling m m, Bilaga 2 Styrgruppen får en genomgång av Försäkringskassans arbete med rehabilitering, om sjukfrånvarons utveckling i GR-området och om de vanligaste diagnoserna. Vidare ges information om arbetet med regeringens åtgärdsprogram för ökad hälsa och minskad sjukfrånvaro. Försäkringskassan handlägger sjukpenning för anställda som blir sjukskrivna mer än 14 dag. Arbetslösa och egna företagare handläggs direkt. I Sverige är anställda i genomsnitt sjukskrivna 10,6 dagar och kvinnor har ett högre sjukpenningtal än män. I Västra Götaland pågår en 1/3-del av alla sjukfall över 1 år. Diagnoser med koppling till psykisk ohälsa ökar kraftigt och det är framförallt inom de så kallade kontaktyrkena, dvs yrken inom vård, skola och omsorg. Inom dessa yrken ökar sjukfrånvaron även bland män. Försäkringskassan kan se förändringar i förekomsten av vissa diagnoser. I dagsläget är det till exempel inte lika vanligt med fibromyalgi eller elöverkänslighet, som det var för några år sedan infördes en ny lagstiftning som innebar att efter en tid som sjukskriven skulle man prövas mot hela arbetsmarknaden och arbetsförmågan skulle inte bara bedömas mot det egna arbetet. Denna lagförändring har inte fått tillräckligt genomslag, men Försäkringskassan kommer att börja tillämpa regelverket mer som det var tänkt. Föredragande: Karin Lindfors, Regionalt samverkansansvarig och Lina Edfeldt, Regional försäkringssamordnare, Försäkringskassan.

4 6. Lagen om mottagande av vissa nyanlända för bosättning, anvisningslagen Från och med den 1 mars 2016 är kommunerna skyldiga att ta emot nyanlända för bosättningen. Hur planerar GR-kommunerna för att hanterar den nya situationen? Vilka utmaningar står kommunerna inför och vilka konsekvenser medför den nya lagen? Länk till lagen; Styrgruppen ges en sammanfattning av läget när det gäller nyanlända vuxna flyktingar. För närvarande är prognosen att utredningen hos Migrationsverket för att få uppehållstillstånd kommer att ta ca 1,5 år innan beslut. Det finns dock en förhoppning att handläggningen kommer att förenklas och därmed kan handläggningstiderna kortas. Inflödet till Sverige är lägre än tidigare, ca 500 personer/vecka. Fortfarande finns dock en stor osäkerhet i hur EU-länderna ska kunna hitta gemensamma lösningar. Anvisningslagen trädde i kraft den 1 mars i år, och lagen är tvingande men det finns inga sanktioner för kommuner som inte uppfyller sitt åttagande. Göteborg, Alingsås och Mölndal har tagit ett stort ansvar i mottagandet (när det gäller framförallt ensamkommande barn och ebo), vilket medfört att de har fått en mindre antal som ska tas emot enligt anvisningslagen. Detta innebär också att den tidigare relationen mellan Göteborg och kranskommunerna (20 % -80 %) kommer att förändras. Enligt den nya regleringen kommer relationen mellan Göteborg och kranskommunerna att bli 60 40%. Ungefär hälften som ska anvisas till GR-området är ensamhushåll. Efter årsskiftet 2016/17 kommer Migrationsverket att överta ansvaret för bosättning från Arbetsförmedlingen. I sammanhanget kan konsteras att det finns en stor sekundärflyttning och detta kommer att fortgå även om det finns en anvisningslag. I styrgruppen diskussion poängteras att det länge funnits en bostadsbrist. Det behöver byggas mer och framförallt i ett lägre prisläge. Trots bostadsbrist kan ändå konstateras att de flesta

5 kommunerna lyckats lösa bostäder till nyanlända, även om många kommer till en bostadssituation med trångboddhet. Kommunerna har många frågor kring bosättningen och boenden. I mitten av maj kommer det att ske ett uppföljningsmöte med avdelningen för bosättning på Arbetsförmedlingen, för avstämning om hur det går med att bosätta de personer som blir anvisade till kommunerna. När det gäller regelverk kring bostader och boenden har en juristbyrå anlitats på uppdrag från GR för att klarlägga vissa delar kring till exempel brandskydd. Föredragande: Gustav Höjer, GR 7. Information om övriga frågor avseende arbetet med nyanlända vuxna flyktingar En information ges vid sammanträdet i några av de frågor som styrgruppen för arbetsmarknad har ett särskilt ansvar för: En lägesrapport av arbetet inom den regionala samhällsorienteringen. Regeringen ger möjlighet till studieförbunden att bedriva SO på asylboenden. En fråga är då hur detta går att kombineras/kompletteras med kommunernas samhällsorientering. Arbetet fortgår mellan GR och AFs för att hitta vägar för att kunna erbjuda nyanlända inom etableringen möjlighet att studera inom kommunal vuxenutbildning. Information om pilotprojektet med servicekontoret i Alingsås. Alingsås har ingått i ett pilotförsök kring myndighetssamverkan där syftet har varit att nyanlända som fått uppehållstillstånd får träffa alla involverade myndigheter under ett och samma tak och där få hjälp att upprätta alla formalia som behövs; inskrivning på Arbetsförmedlingen, bostadsbidrag, försörjningsstöd i det så kallade glappet osv. Inför pilotprojektet konstaterades att en och samma person kunde ha upp emot 70 myndighetskontakter. Det finns nu en ambition att pilotprojektet ska skalas upp och prövas på ett 20-tal orter i landet. Bland annat har fråga ställts från SKL till Göteborg. Det finns intresse från fler kommuner i GR om att få pröva modellen. Ett tjugotal orter bedöms vara en låg ambition. Borde vara angeläget att kunna starta på fler orter i Sverige.

6 Det finns en prognos om att % av de som ansökt om uppehållstillstånd i Sverige kommer att få avslag och de ska avvisas. Detta kan bli komplicerat, då så stora volymer ska tvingas att lämna landet. En fråga har då uppkommit kring rätten till ekonomiskt bistånd. I dag finns inte något klart rättsläge kring detta. Socialstyrelsen kommer att utarbeta föreskrifter. Enligt EU-regelverk så får EU-länderna införa Id-kontroller under sex månader, därefter måste det finnas ett upphåll på 14 dagar innan regeln får införas igen. Osäkerhet råder kring vilka konsekvenser detta kommer att få. ID- kontrollerna kan dock behållas i förbindelsen Kiel Göteborg. Föredragande: Gustav Höjer, GR 8. Studieresa för Styrgruppen för Arbetsmarknad Information om förberedelserna med styrgruppernas studieresa. Förslaget är att studieresan sker till Dortmund och med flyg till Düsseldorf den 26/10, kl och återresa den 28/10, kl De som vill dela på resan ska anmäla sig senaste den 25 april. att godkänna förslag på upplägg för en studieresa. 9. Information från arbetsförmedlingen, Bilaga 3 I Arbetsförmedlingens budgetunderlag för redovisas vilka bedömningar AF gör avseende medelsbehov och regelförändringar under perioden. Vi går igenom de centrala delarna i förslaget. Se länk; 43f7/ / Budgetunderlag_ _skydd.pdf Föredragande: Ulrica Furby beslutar,

7 10. Övriga frågor Net publicator Styrgruppen får information om Net Publicator. IT-verktyget kommer att användas för förbundsstyrelsens och styrgruppernas handlingar. Information om hur ledamöterna loggar in skickas ut per mail. Nästa möte den 3 juni Sociala styrgruppen och styrgruppen för arbetsmarknad träffas nästa gång, fredag den 3 juni kl , på Enheten för samhällsorientering, Integrationscentrum, Andra Långgatan 19. Göteborgs Stad. Att förlägga sammanträden i medlemskommunerna Ordförande uppmanar ledamöterna att fundera över om deras kommun kan vara värd för något framtida sammanträde med styrgruppen. Det är lärorikt och uppskattat att ta del av varandras kommunala verksamheter och lokala exempel. Chefskonferens den 23 maj Marianne Pleijel och Eva Carlsson representerar styrgruppen för arbetsmarknad på GRs chefskonferensen den 23 maj. Konferensen har temat; Framtidens kompetensförsörjning och inkludering på arbetsmarknaden det hänger på oss! Göteborgs projekt avseende sex timmars arbetsdag på äldreboende I Göteborg stad pågår ett projekt på ett äldreboende där personalen arbetar sex timmar per arbetsdag. Projektet har en följeforskning och en rapport kommer i slutet på hösten Styrgruppen ser gärna en föredragning om projektet efter det att rapporten publicerats. Vid protokollet /Ulrica Furby Justeras: Göteborg Den april 2016 Den april 2016

8 .. Eva Carlsson Charlotta Windeman Bilagor: Bilaga 1: Nyckeltal personalhälsa 2015 Bilaga 2: Presentation Försäkringskassan Bilaga 3: Arbetsförmedlingens budgetunderlag Rätt utdraget intygar:

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad Tid: Torsdagen 8 september 2016, kl. 09.00-12.00 Plats: GR, Göteborgs stad Ledamöter Eva Carlsson ordf. (S), Partille Ingrid Inhammar (S), Ale Jonas Attenius

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad Tid: Torsdagen 8 december 2016, kl. 9.00-12.30 Plats: GR, Anders Personsgata 8, Göteborg Ledamöter Eva Carlsson (ordf.)(s) Partille Peder Engdahl (v.ordf.)

Läs mer

Göteborgsregionens kommunalförbund. Protokoll från sammanträde, styrgruppen för arbetsmarknad

Göteborgsregionens kommunalförbund. Protokoll från sammanträde, styrgruppen för arbetsmarknad från sammanträde, styrgruppen för arbetsmarknad Tid: Torsdag den 16 april, 9.00 12.30 Plats: Nordkoster, GR, Gårdvägen 2, Göteborg Ledamöter Eva Carlsson (ordf.), Partille (S) Peder Engdahl (v.ordf.),

Läs mer

Göteborgsregionens kommunalförbund. Protokoll från sammanträde, styrgruppen för arbetsmarknad

Göteborgsregionens kommunalförbund. Protokoll från sammanträde, styrgruppen för arbetsmarknad från sammanträde, styrgruppen för arbetsmarknad Tid: Fredag den 6 november, 9.00 12.30 Plats: GR, Göteborg Ledamöter Peder Engdahl (v.ordf.)(m), Lilla Edet Ingrid Inhammar (S), Ale Dario Espiga (S), Göteborg

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad Tid: Torsdag 2 mars 2017, kl. 9.00-12.30 Plats: GR, Anders Personsgata 8, Göteborg Ledamöter Eva Carlsson (ordf.)(s) Partille Ingrid Inhammar (S) Ale

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad Tid: Torsdag 12 oktober 2017 kl. 9.00-12.30 Plats: GR, Anders Personsgata 8, Göteborg Ledamöter Eva Carlsson (ordf.) (S) Partille Ingrid Inhammar (S)

Läs mer

Protokoll Styrgruppen för arbetsmarknad Eva Carlsson, ordförande, hälsar ledamöterna välkomna och öppnar sammanträdet.

Protokoll Styrgruppen för arbetsmarknad Eva Carlsson, ordförande, hälsar ledamöterna välkomna och öppnar sammanträdet. , Tid: Torsdag 12 april 2018 kl. 09.00 12.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg Ledamöter Eva Carlsson (ordf.) (S) Partille Ingrid Inhammar (S) Ale Per Gordon Tranberg (M) Alingsås Inga-Lena Persson

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad Tid: Torsdagen 28 januari 2016, kl. 09.00-12.30 Plats: GR, Göteborg Ledamöter Peder Engdahl (v.ordf.)(m), Lilla Edet Ingrid Inhammar (S), Ale Dario Espiga

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad Tid: Torsdag 31 augusti, kl. 09.00 14.30 Plats: GR, Anders Personsgata 8, Göteborg Ledamöter Eva Carlsson (ordf.) (S) Partille Ingrid Inhammar (S) Ale

Läs mer

Göteborgsregionens kommunalförbund

Göteborgsregionens kommunalförbund från sammanträde, styrgruppen för arbetsmarknad Tid: fredag den 6 mars 2015, kl. 9.00 12.30 Plats: Riverside hotell, SAS Radisson/Göteborg Ledamöter Eva Carlsson (ordf.), Partille (S) Peder Engdahl (v.ordf.),

Läs mer

Protokoll Styrgruppen för arbetsmarknad Eva Carlsson, ordförande, hälsar ledamöterna välkomna och öppnar sammanträdet.

Protokoll Styrgruppen för arbetsmarknad Eva Carlsson, ordförande, hälsar ledamöterna välkomna och öppnar sammanträdet. , Tid: Torsdag 22 februari 2018 kl. 09.00 16.30 Plats: At Work, Johan På Gårdas gata 5A Ledamöter Eva Carlsson (ordf.) (S) Partille Ingrid Inhammar (S) Ale Per Gordon Tranberg (M) Alingsås Inga-Lena Persson

Läs mer

1. Sammanträdet öppnas 1. Eva Carlsson, ordf. hälsar ledamöterna välkomna och öppnar detsamma.

1. Sammanträdet öppnas 1. Eva Carlsson, ordf. hälsar ledamöterna välkomna och öppnar detsamma. från sammanträde, styrgruppen för arbetsmarknad Tid: Fredag den 5 juni, 9.00 12.30 Plats: Jonsereds trädgårdar, Partille kommun Ledamöter Eva Carlsson (ordf.), Partille (S) Ingrid Inhammar, Ale (S) Ann

Läs mer

Protokoll, Styrgruppen för arbetsmarknad

Protokoll, Styrgruppen för arbetsmarknad , Tid: Fredag 21 april 2017, kl. 13.00-16.00 Plats: GR, Anders Personsgata 8, Göteborg Ledamöter Eva Carlsson (ordf.)(s) Partille Ingrid Inhammar (S) Ale Marianne Pleijel (M) Kungsbacka Charlotta Windeman

Läs mer

Sammanträde med GR:s Styrgrupp för Arbetsmarknad

Sammanträde med GR:s Styrgrupp för Arbetsmarknad Protokoll Styrgrupp Arbetsmarknad 2012-02-09 Ulrica Furby sid 1(4) Sammanträde med GR:s Styrgrupp för Arbetsmarknad Tid: Torsdag 9 februari 2012 kl. 08:30-12:30 Plats: GR Närvarande: Maria Rydén, Göteborg

Läs mer

Sammanträde med GR:s styrgrupp för arbetsmarknad

Sammanträde med GR:s styrgrupp för arbetsmarknad Protokoll 1(5) 2009-04-16 LA/GH Sammanträde med GR:s styrgrupp för arbetsmarknad Tid: Torsdag den 16 april 2009, klockan 09.00-12.00 Plats: Ullevi konferens, Paradentrén, Göteborg Närvarande: Bengt Gustafsson

Läs mer

Sociala styrgruppen. Göteborgsregionens kommunalförbund. Tid: 1november2012, kl. 13:00-16:00. Plats: GR-huset, Gårdavägen 2, Göteborg

Sociala styrgruppen. Göteborgsregionens kommunalförbund. Tid: 1november2012, kl. 13:00-16:00. Plats: GR-huset, Gårdavägen 2, Göteborg Tid: 1november2012, kl. 13:00-16:00 Sociala styrgruppen Gunnel Rydberg 2012-11-01 Protokoll protokollet. Hampus Magnusson (M) utses att tillsammans med ordföranden justera 1. Val av justerare Gunnel Rydberg,

Läs mer

Styrgruppen för Arbetsmarknad, tisdagen den 9 april, 2013, ACTUS, Alingsås kommun

Styrgruppen för Arbetsmarknad, tisdagen den 9 april, 2013, ACTUS, Alingsås kommun Protokoll 2013-04-09 1(6) Styrgruppen för Arbetsmarknad, tisdagen den 9 april, 2013, ACTUS, Alingsås kommun Ledamöter Maria Rydén, Göteborg (M), Ordförande Dennis Jeryd, Lerum (S), Vice Ordförande Jan

Läs mer

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen från sammanträde med sociala styrgruppen Dag och tid: Torsdag den 17 mars 2016 kl 9 11 30 Plats: GR-huset, Anders Personsgatan 8, Göteborg Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva Borg

Läs mer

Göteborgsregionens kommunalförbund

Göteborgsregionens kommunalförbund Protokoll 140320 Styrgruppen för Arbetsmarknad, torsdagen den 20 mars, 2014, kl. 15.00 16.00, Bräcke gymnasium Göteborg Ledamöter, Närvarande Maria Rydén, Göteborg (M), Ordförande Dennis Jeryd, Lerum (S),

Läs mer

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen från sammanträde med sociala styrgruppen Tid: Torsdag den 30 oktober 2014, kl. 11.30-13.15 Sammanträdet sker i anslutning till heldagskonferensen Gör Göteborg Jämlikt som styrgruppen deltar i. Plats: Svenska

Läs mer

Sammanträde med GRs styrgrupp för arbetsmarknad

Sammanträde med GRs styrgrupp för arbetsmarknad Protokoll 1(5) GRs Styrgrupp för Arbetsmarknad 2007-12-21 Anna Bäckman Gustav Höjer Sammanträde med GRs styrgrupp för arbetsmarknad Tid: Fredagen den 21 december 2007, kl 13.00 16.00 Plats: GR-huset, Gårdavägen

Läs mer

Sammanträde med GRs Styrgrupp för Arbetsmarknad

Sammanträde med GRs Styrgrupp för Arbetsmarknad Protokoll Styrgrupp Arbetsmarknad 2012-12-06 Ulrica Furby sid 1(5) Sammanträde med GRs Styrgrupp för Arbetsmarknad Tid: Torsdag den 6 december, 2012, kl 08:30-12:30 Plats: Ullevi restaurang & konferens

Läs mer

Sammanträde med GR:s styrgrupp för arbetsmarknad

Sammanträde med GR:s styrgrupp för arbetsmarknad Protokoll Styrgruppen för arbetsmarknad 2005-05-26 Gunnel Rydberg Sammanträde med GR:s styrgrupp för arbetsmarknad Tid: Måndagen den 26 maj 2005 kl. 9.00 12.00 Plats: GR, Gårdavägen 2 i Göteborg Närvarande:

Läs mer

Sammanträde med GR:s Styrgrupp för Arbetsmarknad

Sammanträde med GR:s Styrgrupp för Arbetsmarknad Protokoll Styrgrupp Arbetsmarknad 2009-10-29 Katja Knuutinen Sammanträde med GR:s Styrgrupp för Arbetsmarknad Tid: torsdag 22 oktober 2009, klockan 9.00-12.15 Plats: Medborgarkontoret, Ale torg Närvarande:

Läs mer

Sammanträde med GRs styrgrupp för arbetsmarknad

Sammanträde med GRs styrgrupp för arbetsmarknad Protokoll 1(5) GRs Styrgrupp för Arbetsmarknad 2008-04-10 Anna Bäckman Gustav Höjer Sammanträde med GRs styrgrupp för arbetsmarknad Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 09.00 12.00 Plats: Världskulturmuséet,

Läs mer

Sammanträde med GRs styrgrupp för arbetsmarknad

Sammanträde med GRs styrgrupp för arbetsmarknad Protokoll 2006-09-28 Hans Troedsson Sammanträde med GRs styrgrupp för arbetsmarknad Tid: Torsdag den 28 september 2006 Plats: GR, Gårdavägen 2 Närvarande: Endrick Schubert (s), Gbg, ordf Laila Åkerberg

Läs mer

Anteckningar från möte med delregionala kollektivtrafikrådet (DKR)

Anteckningar från möte med delregionala kollektivtrafikrådet (DKR) från möte med delregionala kollektivtrafikrådet (DKR) Tid: Fredag 21 oktober 2016, kl. 13.00-15.00 Plats: Fregatten, Stenungsunds kommun Närvarande Jonas Ransgård (M), Göteborg, ordf. Johan Nyhus (S),

Läs mer

Styrgruppen för det sociala området

Styrgruppen för det sociala området Protokoll Åsa S Angervall 2009-06-22 Styrgruppen för det sociala området Tid: 15 juni 2009, kl. 13-16 Plats: GR-huset, Göteborg Närvarande: Carina Liljesand, Göteborg Boel Holgersson, Ale Lise-Lotte Berghede,

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan aug 2018

Samtliga månadsanställda jan aug 2018 208 jan aug jan aug 208 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,5 6,3 6,4 6,5 5,2 Ale 8, 7,9 6,8 7, 5,3 Härryda 7,5 7,3 7,3 7,6 5,2 Stenungsund 7,7 7,6 7,3 7,5 6, Alingsås 8, 7,3 7,6 4, Partille 7,8 7,8

Läs mer

Förslag till ledamöter i GRs styrgrupper

Förslag till ledamöter i GRs styrgrupper Dnr: 11-16.012 Styrelseärende 2 Förslag till ledamöter i GRs styrgrupper 2011-2014 GRs valberedning har fått uppdraget att till förbundsstyrelsen föreslå ledamöter i GRs styrgrupper för arbetsmarknad,

Läs mer

Styrgruppen för sociala området

Styrgruppen för sociala området Protokoll Styrgrupp Sociala området 2007-05-07 Lars-Göran Jansson Styrgruppen för sociala området Tid: 7 maj 2007 Plats: GR-huset, Göteborg Närvarande: Jonas Ransgård (m), Göteborg, tjänstgörande ordförande

Läs mer

Protokoll. Styrgruppen för social välfärd. 1. Lokal ungdomspolitik (Lupp) NÄRVARANDE

Protokoll. Styrgruppen för social välfärd. 1. Lokal ungdomspolitik (Lupp) NÄRVARANDE Protokoll NÄRVARANDE Ledamöter Henrik Ripa (M), Lerum, ordförande Eva Borg (S), Kungsbacka, vice ordförande Sebastian Aronsson (S), Alingsås Marcus Claesson (L), Mölndal Siw Hallbert (S), Härryda Kent

Läs mer

Styrgruppen för det sociala området

Styrgruppen för det sociala området Styrgruppen för det sociala området Tid: 4 juni 2007 Plats: Hjortviken Konferens, Hindås Närvarande: Madeleine Dahlgren (s), Lilla Edet Carina Liljesand (kd), Göteborg Nicklas Attefjord (mp), Öckerö Siw

Läs mer

1. Val av justerare Hampus Magnusson (M) utses att tillsammans med ordföranden justera protokollet.

1. Val av justerare Hampus Magnusson (M) utses att tillsammans med ordföranden justera protokollet. Protokoll 2012-12-12 Gunnel Rydberg Sociala styrgruppen Tid: 12 december 2012, kl. 13:00-16:00 Plats: Närvarande: Ej närvarande: GR-huset, Gårdavägen 2, Göteborg Bo Pettersson (S), ordf. Hampus Magnusson

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Fredag den 23 februari 2018 kl 9-12 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Sebastian

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Torsdag den 2 november 2017 kl 11 12 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva Borg

Läs mer

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 15 oktober 2004, kl , i stadshuset, Mölndals kommun

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 15 oktober 2004, kl , i stadshuset, Mölndals kommun FÖRBUNDSSTYRELSEN GR 1 från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 15 oktober 2004, kl. 13.40 14.05, i stadshuset, Mölndals kommun Ledamöter Göran Johansson (s), Göteborg, ordförande Jan Hallberg

Läs mer

Styrgruppen för det sociala området och SNpresidierna

Styrgruppen för det sociala området och SNpresidierna Protokoll 2005-11-18 Gunnel Rydberg Styrgruppen för det sociala området och SNpresidierna Tid: Fredagen den 18 november 2005 Plats: Riverton Hotell, Göteborg Närvarande: Jonas Ransgård (m), ordf Bo Pettersson

Läs mer

Sociala styrgruppen. Gäteborgsregionens kommunalförbund. Protokoll Gunnel Rydberg. Tid: 19 september 2012, kl.

Sociala styrgruppen. Gäteborgsregionens kommunalförbund. Protokoll Gunnel Rydberg. Tid: 19 september 2012, kl. Tid: 19 september 2012, kl. 13:00-16:00 Sociala styrgruppen Protokoll Gunnel Rydberg 2012-09-19 1 Hampus Magnusson (M) utses att tillsammans med ordffiranden justera protokollet. 1. Val av justerare Övriga

Läs mer

Sjukfrånvaro i procent av ordinarie arbetstid

Sjukfrånvaro i procent av ordinarie arbetstid Sjukfrånvaro i procent av ordinarie arbetstid 06 07 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,4 6,5 6,6 5,0 Lilla Edet 7,3 7,4 8, 4,9 Tjörn 6,8 7,4 7,6 6, Härryda 7,7 7,5 7,6 6,4 Mölndal 7,7 7,7 7,9 5,9

Läs mer

Ett projekt medfinansierat av ESF i samverkan mellan GRkommunerna, Försäkringskassan och Västra Götalandsregionen.

Ett projekt medfinansierat av ESF i samverkan mellan GRkommunerna, Försäkringskassan och Västra Götalandsregionen. Ett projekt medfinansierat av ESF i samverkan mellan GRkommunerna, Försäkringskassan och Västra Götalandsregionen. Projektperiod: 1 april 2017 31 januari 2020 6 mån analys och planering 24 mån genomförande

Läs mer

1. Justering Till att jämte ordf. justera protokollet valdes Carina Liljesand.

1. Justering Till att jämte ordf. justera protokollet valdes Carina Liljesand. Protokoll 2008-12-08 Styrgruppen för det sociala området Lars-Göran Jansson Styrgruppen för det sociala området Tid: 4 december 2008 kl. 08:30-11:40 Plats: Närvarande: Förhinder: Övriga: GR-huset, Göteborg

Läs mer

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen från sammanträde med sociala styrgruppen Dag och tid: Fredag den 3 juni 2016 kl 11 12 30 (dessförinnan studiebesök på enheten för samhällsorientering kl 9 11) Plats: Enheten för samhällsorientering, Integrationscentrum,

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Torsdag den 16 augusti 2018 kl 9 12 15 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva Borg

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan apr 2018

Samtliga månadsanställda jan apr 2018 208 jan apr 208 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,5 7,6 7,8 6, Ale 8, 8,3 8,7 6, Härryda 7,5 8,5 8,8 6,2 Partille 7,8 8,5 9,6 3,6 Mölndal 7,7 8,7 9,0 6,4 Alingsås 8, 8,7 8,9 6, Stenungsund 7,7 8,8

Läs mer

Styrgruppen för Arbetsmarknad, torsdagen den 30 maj, 2013, GR, Gårdavägen 2

Styrgruppen för Arbetsmarknad, torsdagen den 30 maj, 2013, GR, Gårdavägen 2 Protokoll 2013-05-30 1(6) Styrgruppen för Arbetsmarknad, torsdagen den 30 maj, 2013, GR, Gårdavägen 2 Ledamöter Maria Rydén, Göteborg (M), Ordförande Dennis Jeryd, Lerum (S), Vice Ordförande Birgitta Larsson,

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan aug 2017

Samtliga månadsanställda jan aug 2017 207 206 jan aug 207 Kommentar: Månadsanställda avser och anställda med tidsbegränsad anställning (dvs. exkluderar timavlönade). Tjörns resultat 206 inkluderar timavlönade. 2 Partilles resultat inkluderar

Läs mer

Sociala styrgruppen. Gäteborgsregionens kommunalförbund. Protokoll Gunnel Rydberg. Tid: 8 februari 2012, kl.

Sociala styrgruppen. Gäteborgsregionens kommunalförbund. Protokoll Gunnel Rydberg. Tid: 8 februari 2012, kl. Plats: GR-huset, Gårdavägen 2, Göteborg Tid: 8 februari 2012, kl. 13:00-16:00 Sociala styrgruppen 20 12-02-08 Protokoll Gunnel Rydberg 1 yttrande senast 10 februari 2012. varvid beslutet blev att remittera

Läs mer

Anteckningar från möte med delregionala kollektivtrafikrådet (DKR)

Anteckningar från möte med delregionala kollektivtrafikrådet (DKR) från möte med delregionala kollektivtrafikrådet (DKR) Tid: Fredag 13 maj 2016, kl. 8.30-9.30 Plats: Öckerö kommunhus Närvarande Jonas Ransgård (M), Göteborg, ordf. Stefan Svensson (M), Partille Helene

Läs mer

Protokoll. Styrgruppen för social välfärd NÄRVARANDE

Protokoll. Styrgruppen för social välfärd NÄRVARANDE Protokoll NÄRVARANDE Ledamöter Henrik Rips (M), Lerum, ordförande Eva Borg (S), Kungsbacka, vice ordförande Marcus Claesson (L), Mölndal Azar Hedenmalm (MP), Tjörn Lena Hedlund (KD), Stenungsund Mats Nilsson

Läs mer

Sammanträde med GRs styrgrupp för arbetsmarknad

Sammanträde med GRs styrgrupp för arbetsmarknad Protokoll Styrgrupp Arbetsmarknad 2007-11-16 Gustav Höjer Sammanträde med GRs styrgrupp för arbetsmarknad Tid: Fredagen den 16 november 2007, kl 13-16 00 Plats: GR-huset, Gårdavägen 2 i Göteborg Närvarande:

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Fredagen 17 september 2004, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, Rum 135 Ledamöter Frank Andersson (s), Göteborg, ordf Carola Granell (s), Stenungsund Ingegerd

Läs mer

Dario Espiga (S), Göteborg Ann Catrine Fogelgren (FP), Göteborg Mona-Lisa Dahlberg (S), Tjörn Malin Thisell (M), Öckerö

Dario Espiga (S), Göteborg Ann Catrine Fogelgren (FP), Göteborg Mona-Lisa Dahlberg (S), Tjörn Malin Thisell (M), Öckerö Protokoll 2011-11-15 Gunnel Rydberg Sociala styrgruppen Tid: 15 november 2011, 13:00-16:00 Plats: Närvarande: Ej närvarande: GR-huset, Göteborg Bo Pettersson (S), Stenungsund, ordf. Hampus Magnusson (M),

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan apr 2017

Samtliga månadsanställda jan apr 2017 207 206 jan apr 207 Kommentar: Månadsanställda avser och anställda med tidsbegränsad anställning längre än 3 månader (men exkluderar timavlönade). Tjörns resultat 206 inkluderar timavlönade. 2 Partilles

Läs mer

Protokoll från sammanträde med förbundsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med förbundsstyrelsen från sammanträde med förbundsstyrelsen Tid: Fredag 27 mars 2015, kl. 13.30-14.12 Plats: Burgården konferens, Göteborg Ledamöter Paula Örn (S), Ale, ordf Johan Nyhus (S), Göteborg Stefan Svensson (M), Partille

Läs mer

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Tid: Torsdagen 31 augusti 2000, kl 14.00-16.30 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Rum Trappen Ledamöter Vivi-Ann Nilsson (s), Göteborg, Ordförande Hillevi Ottosson

Läs mer

Anteckningar från möte med delregionala kollektivtrafikrådet (DKR)

Anteckningar från möte med delregionala kollektivtrafikrådet (DKR) från möte med delregionala kollektivtrafikrådet (DKR) Tid: Fredag 19 maj 2017, kl. 13.00-15.00 Plats: Kommunhuset, Tjörn Närvarande Jonas Ransgård (M), Göteborg, ordf. Stefan Svensson (M), Partille Per

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för miljö och samhällsbyggnad

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för miljö och samhällsbyggnad från sammanträde med styrgruppen för miljö och samhällsbyggnad Tid: 12 maj 2015, kl. 09.00-12.00 Plats: GR, Göteborg Närvarande ledamöter Mikael Berglund (M), Ale, v. ordf. Thorsten Larsson (M), Alingsås

Läs mer

Sammanträde med GRs styrgrupp för arbetsmarknad

Sammanträde med GRs styrgrupp för arbetsmarknad Protokoll 1(5) 2008-12-04 HT/GH Sammanträde med GRs styrgrupp för arbetsmarknad Tid: Torsdag den 4 december 2008 kl. 09.00 12.00 Plats: GR, Gårdavägen 2, Göteborg Närvarande: Endrick Schubert (m) Göteborg,

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för miljö och samhällsbyggnad

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för miljö och samhällsbyggnad från sammanträde med styrgruppen för miljö och samhällsbyggnad Tid: Torsdag 21 april 2016, kl. 09.00-12.00 Plats: GR Närvarande ledamöter Derya Tumayer (MP), Göteborg, ordf. Thorsten Larsson (M), Alingsås

Läs mer

Andel 02 23% 031. Sjuk- el aktivitetsersättn, otillräckl ersättning 188 105 032. Sjuk- el aktivitetsersättn, väntar på ersättn 35 871

Andel 02 23% 031. Sjuk- el aktivitetsersättn, otillräckl ersättning 188 105 032. Sjuk- el aktivitetsersättn, väntar på ersättn 35 871 ALE KOMMUN FÖRSÖRJNINGSSTÖD 2010 011. Arbetslös, otillräcklig ersättning 840 329 012. Arbetslös, väntar på ersättning 92 805 013. Arbetslös, ingen ersättning 1 113 313 014. Arbetslös, flyktingar i introduktion

Läs mer

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Torsdag 30 maj 1996, kl , Regionens Hus, Göteborg

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Torsdag 30 maj 1996, kl , Regionens Hus, Göteborg Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Torsdag, kl 13.00-15.00, Regionens Hus, Göteborg Ledamöter Vivi-Ann Nilsson (s), Göteborg, ordförande Ingamaj Wallertz Olsson (m), Lerum Agneta Granberg (m),

Läs mer

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen från sammanträde med sociala styrgruppen Tid: Torsdag den 10 september 2015, kl. 14.00-16.00 Plats: At Work, Johan på Gårdas gata 5A, Göteborg Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva

Läs mer

Styrgruppen för det sociala området och SNpresidierna

Styrgruppen för det sociala området och SNpresidierna Protokoll 2005-09-08 Gunnel Rydberg Styrgruppen för det sociala området och SNpresidierna Tid: Torsdagen den 8 september 2005 Plats: Villa Maritime, Marstrand Närvarande: Jonas Ransgård (m), ordf Leif

Läs mer

Styrgruppen för det sociala området

Styrgruppen för det sociala området Protokoll Åsa S Angervall Styrgruppen för det sociala området Tid: 23 februari, kl. 13-16 Plats: GR-huset, Göteborg Närvarande: Madeleine Dahlgren, Lilla Edet Carina Liljesand, Göteborg Boel Holgersson,

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för miljö och samhällsbyggnad

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för miljö och samhällsbyggnad från sammanträde med styrgruppen för miljö och samhällsbyggnad Tid: Torsdag 28 januari 2016, kl. 09.00-12.00 Plats: Ullevi Konferens, Paradentrén Nya Ullevi, Göteborg Närvarande ledamöter Derya Tumayer

Läs mer

Kartläggning av ensamkommande barn i olika boende inom GR

Kartläggning av ensamkommande barn i olika boende inom GR Kartläggning av ensamkommande barn i olika boende inom GR per maj OM KARTLÄGGNINGEN Kartläggningen baseras på uppgifter erhållna från samtliga GR-kommuner under perioden 9. Göteborgs uppgifter har erhållits

Läs mer

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen från sammanträde med sociala styrgruppen Dag och tid: Fredag den 13 november 2015 kl 9-12 Sammanträdet följs av ett möte med socialchefsnätverket på temat ehälsa och Välfärdsteknologi kl 13-16. Plats:

Läs mer

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 11 april 2003 i Lerums kommun, Aspenäs Hotell och Konferens i Lerum, kl

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 11 april 2003 i Lerums kommun, Aspenäs Hotell och Konferens i Lerum, kl FÖRBUNDSSTYRELSEN GR 1 från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 11 april 2003 i Lerums kommun, Aspenäs Hotell och Konferens i Lerum, kl. 10.30 12.45 Ledamöter Göran Johansson (s) Göteborg, ordförande

Läs mer

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde torsdag 5 maj 2011, kl , Scancic Hotel Swania, Trollhättan

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde torsdag 5 maj 2011, kl , Scancic Hotel Swania, Trollhättan FÖRBUNDSSTYRELSEN GR 1 från förbundsstyrelsens sammanträde torsdag 5 maj 2011, kl. 17.30-18.00, Scancic Hotel Swania, Trollhättan Ledamöter Jonas Ransgård (M), Göteborg, ordf. Owe Nilsson (S), Göteborg

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdag 8 september 2011, kl 09.00-12.00 Plats: GR, Rum 255 och 253 Ledamöter Carola Granell (S), Stenungsund, ordförande vid sammanträdet Kristina

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Torsdag den 21 september 2017 kl 9 12 Plats: Kommunhuset Partille Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), Lerum Sebastian Aronsson (S), Alingsås

Läs mer

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 10 december 2004, kl. 12.00 12.15, i kommunalhuset, Partille kommun

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 10 december 2004, kl. 12.00 12.15, i kommunalhuset, Partille kommun FÖRBUNDSSTYRELSEN GR 1 från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 10 december 2004, kl. 12.00 12.15, i kommunalhuset, Partille kommun Ledamöter Göran Johansson (s), Göteborg, ordförande Inga-Lill

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdag 5 februari 2009, kl 08.30-10.50 Plats: GR-Huset, Rum 255 och rum 253 Ledamöter Helene Odenjung (FP), Göteborg, ordförande Kristina Tharing (M),

Läs mer

Sammanträde med GRs styrgrupp för arbetsmarknad

Sammanträde med GRs styrgrupp för arbetsmarknad Protokoll 1(6) 2008-10-15 HT/GH Sammanträde med GRs styrgrupp för arbetsmarknad Tid: Onsdag den 15 oktober 2008 kl. 09.00 12.00 Plats: Gunnebo slott Mölndal Närvarande: Bengt Gustafsson (m) Kungälv, ordf

Läs mer

185 Definitivintagningen till gymnasieskolan lå 2005/2006. Kommenterades vid sammanträdet utlämnat material (OH-utläggs på hemsidan).

185 Definitivintagningen till gymnasieskolan lå 2005/2006. Kommenterades vid sammanträdet utlämnat material (OH-utläggs på hemsidan). Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 23 juni 2005, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, Rum 135 Ledamöter Frank Andersson (s), Göteborg, ordf Agneta Granberg (m), Göteborg Carola Granell

Läs mer

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Onsdag 1 november 1995, kl , Regionens Hus, Göteborg

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Onsdag 1 november 1995, kl , Regionens Hus, Göteborg från Utbildningsgruppens sammanträde Onsdag, kl 14.00 15.00, Regionens Hus, Göteborg Ledamöter Vivi-Ann Nilsson (s), Göteborg, ordförande Ingamaj Wallertz Olsson (m), Lerum Agneta Granberg (m), Göteborg

Läs mer

Sammanträde med GRs Styrgrupp för Arbetsmarknad

Sammanträde med GRs Styrgrupp för Arbetsmarknad Protokoll Styrgrupp Arbetsmarknad 2012-06-01 Ulrica Furby/ Gustav Höjer sid 1(5) Sammanträde med GRs Styrgrupp för Arbetsmarknad Tid: Fredag 1 juni 2012, kl 08:30-12:30 Plats: Växtkraft, Jordhammar i Stenungsund

Läs mer

Styrgruppenfdr det sociala området

Styrgruppenfdr det sociala området hd: 8mars2011 Styrgruppenfdr det sociala området Ida Holmgren Ledamöterna presenterar sig för varandra 2. Presentationsrunda Magnusson Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll valdes Hampus

Läs mer

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 14 december, kl. 9.00-14.00, Kommunhuset, Skärhamn, Tjörns kommun

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 14 december, kl. 9.00-14.00, Kommunhuset, Skärhamn, Tjörns kommun FÖRBUNDSSTYRELSEN GR 1 från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 14 december, kl. 9.00-14.00, Kommunhuset, Skärhamn, Tjörns kommun Ledamöter Jan Hallberg (m), Göteborg, ordf. Owe Nilsson (s), Göteborg

Läs mer

Protokoll. Styrgruppen för miljö och samhällsbyggnad. 1. Val av justeringsperson. 2. Godkännande av dagordning NÄRVARANDE

Protokoll. Styrgruppen för miljö och samhällsbyggnad. 1. Val av justeringsperson. 2. Godkännande av dagordning NÄRVARANDE Protokoll NÄRVARANDE Ledamöter Henrik Munck (MP), Göteborg, ordförande Mikael Berglund (M), Ale, vice ordförande Olle Adolfsson (S), Lerum Fredrik Hansson (C), Kungsbacka Thorsten Larsson (M), Alingsås

Läs mer

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredag 16 september 2011, kl i Folkets hus, Lilla Edet

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredag 16 september 2011, kl i Folkets hus, Lilla Edet FÖRBUNDSSTYRELSEN GR 1 från förbundsstyrelsens sammanträde fredag 16 september 2011, kl. 10.00-13.30 i Folkets hus, Lilla Edet Ledamöter Jonas Ransgård (M), Göteborg, ordf. Patrik Karlsson (S), Mölndal

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 8 december 2005, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, Rum 135 Ledamöter Frank Andersson (s), Göteborg, ordf Agneta Granberg (m), Göteborg Carola

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för miljö och samhällsbyggnad

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för miljö och samhällsbyggnad från sammanträde med styrgruppen för miljö och samhällsbyggnad Tid: 6 mars 2015, kl. 09.00-12.30 Plats: Radisson Blu Riverside Hotel, Lindholmen Göteborg Närvarande ledamöter Ulf Kamne (MP), Göteborg,

Läs mer

Förslag till val i fullmäktige

Förslag till val i fullmäktige Förbundsfullmäktige 2019-2022 - ärende 5, 7-13 Tjänsteskrivelse, Göteborgsregionens kommunalförbund Handläggare: Gunnel Rydberg, förbundssekreterare Datum: 2018-12-07 Förslag till val i fullmäktige 2019-2022

Läs mer

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredag 4 december 2009, kl , Kommunhuset, Partille kommun

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredag 4 december 2009, kl , Kommunhuset, Partille kommun FÖRBUNDSSTYRELSEN GR 1 från förbundsstyrelsens sammanträde fredag 4 december 2009, kl. 9.00 13.15, Kommunhuset, Partille kommun Ledamöter Jan Hallberg (M), Göteborg, ordf. Owe Nilsson (S), Göteborg Ann

Läs mer

Styrgruppen för det sociala området

Styrgruppen för det sociala området Åsa S Angervall Styrgruppen för det sociala området Tid: 16 oktober 2007 kl. 13:00 14:40 Plats: Närvarande: GR-huset, Göteborg Carina Liljesand, Göteborg Berndt A Runberg, Mölndal Martin Johansen Tjörn

Läs mer

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen från sammanträde med sociala styrgruppen Tid: Torsdag den 11 juni 2015, kl. 13.00-16.00 Plats: GR-huset, Gårdavägen 2, Göteborg Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva Borg (S), vice

Läs mer

Sociala styrgruppen/sn-presidierna

Sociala styrgruppen/sn-presidierna Lars-Göran Jansson Sociala styrgruppen/sn-presidierna Tid: 15 december 2006 Plats: Närvarande: Vård- och omsorgsförvaltningen, Mölndal Kristina Tharing, Göteborg Bo Pettersson, Stenungsund Jarl Karlsson,

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 14 juni 2010, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, rum 255 och 253 Ledamöter Helene Odenjung (FP), Göteborg, ordförande Marie Lindén (V), Göteborg,

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 5 november 2009, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 255 och 253, GR Ledamöter Helene Odenjung (FP), Göteborg, ordförande Kristina Tharing (M), Göteborg

Läs mer

Flyktingsituation extra ordinärt läge Politisk - tjänstemannaprocess

Flyktingsituation extra ordinärt läge Politisk - tjänstemannaprocess Flyktingsituation extra ordinärt läge Politisk - tjänstemannaprocess 16/9 UG Åtgärder 18,19/9 F-styrelse Akut agenda 25/9 Kommunchefer 30/9 UC 2/10 Extra möte KSO, KC 16/10 F-styrelse Förslag Åtgärder

Läs mer

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde torsdagen den 21 april 2005, kl , i Ale gymnasium, Ale kommun

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde torsdagen den 21 april 2005, kl , i Ale gymnasium, Ale kommun FÖRBUNDSSTYRELSEN GR 1 från förbundsstyrelsens sammanträde torsdagen den 21 april 2005, kl. 12.45-13.05, i Ale gymnasium, Ale kommun Ledamöter Göran Johansson (s), Göteborg, ordförande Jan Hallberg (m),

Läs mer

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredag 29 oktober 2010, kl , Bergabo hotell och konferens, Rönnäng, Tjörns kommun

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredag 29 oktober 2010, kl , Bergabo hotell och konferens, Rönnäng, Tjörns kommun FÖRBUNDSSTYRELSEN GR 1 från förbundsstyrelsens sammanträde fredag 29 oktober 2010, kl. 11.00 14.25, Bergabo hotell och konferens, Rönnäng, Tjörns kommun Ledamöter Jan Hallberg (M), Göteborg, ordf Owe Nilsson

Läs mer

Nätverksrapport för Förskolenätverket

Nätverksrapport för Förskolenätverket Nätverksrapport för Förskolenätverket Nätverkets syfte och uppdrag Nätverkets representanter har strategiska ledaruppdrag. Ledamotskapet är personligt och nätverkets syften är att; - Initiera regiongemensamma

Läs mer

Projekt Modig. Mer omsorg med digital teknik. Uppstartskonferens 5 september 2019

Projekt Modig. Mer omsorg med digital teknik. Uppstartskonferens 5 september 2019 Projekt Modig Mer omsorg med digital teknik Uppstartskonferens 5 september 2019 Dagordning 13:00 Välkomna! Praktisk information 13:10 Projekt Modig Presentation av Monica Wallström 13:30 Förbjuden framtid.

Läs mer

Protokoll från sammanträde med förbundsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med förbundsstyrelsen från sammanträde med förbundsstyrelsen Tid: Fredag 19 maj, kl. 9.00-12.05 Plats: Kommunhuset, Tjörns kommun Ledamöter Jonas Ransgård (M), Göteborg, ordf. Stefan Svensson (M), Partille Per Vorberg (M),

Läs mer

Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor

Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor Förordning 2015:504 Statsbidraget ska användas till utbildning som motsvarar kommunal vuxenutbildning

Läs mer

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 5 december, kl. 11.00-13.30 i Kulturhuset Fregatten, Stenungs Torg, Stenungsunds kommun

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 5 december, kl. 11.00-13.30 i Kulturhuset Fregatten, Stenungs Torg, Stenungsunds kommun FÖRBUNDSSTYRELSEN GR 1 från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 5 december, kl. 11.00-13.30 i Kulturhuset Fregatten, Stenungs Torg, Stenungsunds kommun Ledamöter Göran Johansson (s) Göteborg Inga-Lill

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 26 juni 2008, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, rum 255 och 253 Ledamöter Helene Odenjung (fp), Göteborg, ordförande Marie Lindén (v), Göteborg,

Läs mer