Instruktion för inmatning till folkhögskola.nu inför läsåret 2015/2016 och sommaren 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Instruktion för inmatning till folkhögskola.nu inför läsåret 2015/2016 och sommaren 2015"

Transkript

1 Instruktion för inmatning till folkhögskola.nu inför läsåret 2015/2016 och sommaren 2015 Den här instruktionen beskriver hur du matar in information om er skola och era kurser på folkhögskola.nu. Den beskriver också vilken information ni behöver lägga in för att sökningar på webbplatsen ska fungera. Informationen om sommarkurserna på webbplatsen förs över till den tryckta katalogen Sommarkurskatalogen Vi gör ingen Folkhögskolekatalog inför nästa läsår. Istället planerar vi en ny trycksak som ska beskriva folkhögskolan som utbildningsform. Inmatning Inmatningen sker på folkhogskola.nu/admin. Varje skola har ett namn/användar-id, ett lösenord och en utsedd webbkontaktperson. Om du saknar information om era inloggningsuppgifter, kontakta Sandra Löfstedt på Vid många fält i admin finns en i -symbol. Håll muspekaren över dessa så får du närmare instruktion om fältens funktion och tänkta innehåll. Övergripande information Genom menyknappen Information om skolan gör du alla uppdateringar som rör skolan (adress, profil mm). Genom menyknappen Kurser gör du alla uppdateringar som rör kursutbudet. Börja med att i admin se över era kurser innevarande läsår och som nu visas externt på webbplatsen. Är det några förändringar i kursutbudet som gäller redan för innevarande läsår? Stämmer kursbeskrivningarna? Ligger kurser under relevant ämneskategori?

2 Uppdatera alltså innevarande läsår innan du kopierar över kurser och börjar arbeta med nästa läsårs information! Sedan kan ni välja att antingen Skapa en ny kurs och placera den under rätt starttermin eller Kopiera tidigare kurser från tidigare terminer till aktuell termin. Ni kan även kopiera över kurser som är raderade externt till de nya terminerna, de ligger kvar i admin. Mata in kurserna under den termin då kursen startar detta gör att några av er matar in under tre olika flikar - VT2015, HT2015 och VT2016. Tänk på att defaultläget/grundinställningen, när du klickar dig in under fliken Kurser, alltid är fliken för innevarande termin så var uppmärksam så att du är under rätt terminsflik när du gör dina inmatningar. När du kopierar är också defaultläget alltid pågående/innevarande termin. Vill du kopiera från en annan termin måste du ändra. Långa kurser matas vanligtvis in under HT2015. Startar ni långa kurser även VT2016 så ska de aktuella kurserna matas in/kopieras över även under den fliken. Om ni på våren bara fyller på med nya studerande, i kurser som startade redan HT2015, avvakta då med inmatning på webben tills ni verkligen vet att ni har platser att erbjuda. Sommarkurserna matas också in under två olika flikar, men då gäller följande: - Sommarkurser som startar under perioden 1 maj-30 juni matas in under VT Sommarkurser som startar under perioden 1 juli-31 augusti matas in under HT2015. Lägg bara in folkhögskolekurser Folkhögskola.nu ska endast innehålla folkhögskolekurser (dvs kurser enligt Förordningen om statsbidrag till folkbildningen ). Övriga kurser som folkhögskolan anordnar, till exempel yrkeshögskoleutbildningar, SFI, uppdragsutbildning som exempelvis SMF, etableringskurser, självfinansierade kurser, fortbildning för lärare och personal får inte matas in i själva kursdatabasen. Utbildningar och verksamheter som inte är folkhögskolekurser kan ni dock informera om i profiltexten på skolsidan.

3 Kursdatabasen innehåller bara folkhögskolekurser - men folkhögskola.nu har separata sidor med listor över SMF-kurser, Etableringskurser och SFI. Dessa listor fyller FIN med innehåll, men kontrollera gärna så att uppgifterna stämmer för er skola. Kontakta oss om något är fel: SMF Studiemotiverande folkhögskolekurser (uppdrag från Arbetsförmedlingen) Etableringskurser för nyanlända - (uppdrag från Arbetsförmedlingen) SFI Svenska för invandrare på folkhögskola (kurser som tillhör skolformen SFI) Information om skolan: beskrivning av fält Skolans profil Profiltexten/ingressen kan omfatta max 600 tecken, men gör den gärna ännu kortare. Den ska vara kort, kärnfull och informationstät ta endast med de viktigaste huvuddragen i er skolas profil. Ert kursutbud listas på samma sida på webben så upprepa inte kurserna i profilen. Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning Beskriv skolans tillgänglighet och eventuella anpassningar så tydligt som möjligt. Använd begreppet Funktionsnedsättning istället för funktionshindrad eller handikappad. Filial med egen inloggning? Har din folkhögskola en filial med egen inloggning till folkhögskola.nu/admin? Tänk då på att det bara är huvudskolans profiltext som visas på folkhögskola.nu. Filialens adressuppgifter och kurser visas, men profilinformationen om filialen måste bakas in i huvudskolans profiltext. Kurser: Beskrivning av fält Lediga platser Kryssa i fältet för lediga platser grön prick kommer då synas på webben. När kursen sedan är fylld eller när ni inte vill ha fler ansökningar ändrar ni denna uppgift. Bocka ur fältet röd prick syns på webben.

4 Ansökan Kryssa i fältet om ansökan om ni vill att knappen Ansök ska visas på kursen eller ej. Funktionen möjliggör för er att antingen ha ett ansökningsformulär skapat genom folkhögskola.nu eller ha en länk till skolans eget ansökningsformulär. Ansökningsfunktionen har vidareutvecklats under augusti Läs separat manual som bifogas! Kurstitel Gör så informativa kurstitlar som möjligt. Skriv till exempel inte bara Fotokurs utan skriv Fotokurs digital bild, så att den presumtiva kursdeltagaren får lite mer att grunda sitt beslut på. Alla Allmänna kurser måste heta Allmän kurs, t ex Allmän kurs Musik eller Allmän kurs med musik. Använd helst inte ordet profil i era Allmänna kurser, så att de inte förväxlas med Profilkurserna (Särskilda kurser). Det är viktigt att det syns i titeln om det är en distanskurs, skriv - distans direkt efter kursnamnet, t ex Allmän kurs distans Vänder ni er till en speciell målgrupp så bör detta också anges i titeln, till exempel Kurs för afatiker. Var konsekventa i era kurstitlar så att listningen ser snygg ut och ger ett enhetligt intryck. Har ni t ex valt formen Allmän kurs Musik (som vi rekommenderar) fortsätt då med Allmän kurs Natur, Allmän kurs Bild och byt inte till Allmän kurs: natur eller Allmän kurs med bildinriktning eller Allmän kurs natur. Kursbeskrivning Ingressen är en kort sammanfattande inledning som beskriver kursen i stora drag. Upprepa sedan inte denna text i brödtexten utan utveckla den! Tänk på webbens sökmöjligheter, både vad gäller långa kurser och sommarkurser, när ni skriver era texter i kursbeskrivningsfälten, tänk sökord. Vilka ord tror ni att er målgrupp använder då de letar efter en kurs som erbjuder det ni erbjuder? Skriv in dessa ord i era texter! Tänk också på att orden ni använder ska beskriva och tydliggöra folkhögskolans särart! Använd inte orden kursavgift eller terminsavgift. Undervisningen ska vara avgiftsfri. Alla kostnader för material, kost och logi måste specificeras.

5 Sommarkursernas beskrivning exporteras till Sommarkurskatalogen. Texten exporteras då från fältet Kursbeskrivning till Sommarkurskatalogen. Detta fält är endast för katalogen och texten i den syns inte på webben. Betona innehållet i kursen genom att beskriva olika kursmoment och vad man lär sig. Berätta gärna om vilka nya saker man lär sig så att inte kursen framstår som träning av saker man redan kan eller som en semestervistelse. Betona kursmoment istället för färdmedel, utflykter och fritidsaktiviteter. Träning och förflyttningar med olika fordon eller till fots kan inte vara kursens huvudinnehåll. Åldersgränsen nedåt är 13 år, precisera åldergränsen nedåt. Kurstyp Det är nödvändigt att fylla i Kurstyp för att sökningen på webben ska fungera (men också för att urvalet till Sommarkurskatalogen ska kunna göras). Långa kurser är kurser längre än 15 kursdagar och är alltid antingen Behörighetsgivande kurs/allmän kurs eller Profilkurs/Särskild kurs. Dessa kan också registreras som Distanskurs. Profilkurserna kan dessutom registreras som Yrkesutbildning. Om en kurs både kan studeras på plats och på distans mata in den som två kurser! Om en kurs, genom olika val av ämneskurser som de studerande kan göra på skolan, kan vara antingen en Behörighetsgivande/ Allmän kurs eller en Profilkurs/Särskild kurs mata in den som två kurser! När ni bockat i att kursen är en distanskurs fälls ytterligare fält ner som gör att ni tydligt kan informera om formerna för de flexibla studierna. Korta kurser är kurser som varar 1-14 kursdagar och de ska alla registreras som Korta kurser/helgkurser/sommarkurser. Sommarkurser är korta kurser som startar under perioden maj augusti. Kurstider En lång kurs kan ha varierande längd för olika studerande, vanligt bland annat på Allmän kurs. Därmed räcker det med att enbart mata in startdatum. För korta kurser som är sommarkurser är det dock nödvändigt att ange både start- och slutdatum. Dessa uppgifter syns i den tryckta Sommarkurskatalogen. Det är också med hjälp av kursdatumen som sortering görs av vilka kurser som exporteras över till Sommarkurskatalogen, dvs kurser som pågår under tiden maj-augusti.

6 Kurslängd Välj ett fast längdalternativ under Kurslängd : Om du väljer alternativet Mindre än 1 år så måste du också fylla i Kurslängd i fritext för att ge mer specifik information. Då berättar du mer exakt om kursens längd, t ex 1 termin, 3 veckor eller 5 dagar (dvs ej en, tre eller fem). Observera att alternativet Mindre än 1 år är främst avsett för kortkurser och terminskurser. Läsårslånga kurser registreras alltid som 1 år eller mer. Om du väljer annat alternativ än Mindre än 1 år behöver du inte fylla i Kurslängd i fritext. Då använder du bara det fältet om du vill specificera ytterligare. Du behöver inte upprepa samma sak i båda fälten, bara ge kompletterande information. Studietakt Detta är en mycket viktig information, speciellt för de sökande som letar efter deltidskurser. Ansökan senast Detta är ett fritextfält, så ange datumet i formen 25 maj, dvs inte Skriv ett fast datum eller löpande - men gör inga kombinationer av dessa båda. Därefter löpande i mån av plats kan ni inte skriva, då det är självklart att man antar studerande om man har ledig kapacitet. Ansökningstiderna kan du ändra och uppdatera på webben vid ansökningstidens utgång om skolan då har lediga platser och därmed förlänga ansökningstiden. Tänk på att webben är föränderlig! Studiemedelsnivå Studiemedelsnivå och avdelning kan väljas i fem varianter. Observera att de kurser som du registrerar på eftergymnasial nivå måste vara godkända av CSN och finnas med på deras B1-lista. Det ska vara yrkesutbildningar som ställer 3 års gymn eller motsvarande som antagningsvillkor. Ange om ni kräver högskoleförberedande examen eller om det räcker med gymnasieexamen/yrkesexamen. 3 år gymn, högskoleförberedande examen eller motsvarande, eller 3 år gymn, gymnasieexamen eller motsvarande. Förklaring till de olika begreppen hittar ni på

7 Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs Fler och fler efterfrågar resultatet av lärandet. Vilka kunskaper, färdigheter, kompetenser kan jag förvänta mig ha uppnått efter kursens slut? I en snar framtid vill ni på skolan kanske ange kursens nivå enligt det nationella ramverket, NQF, och den beskrivning ni skriver i detta fält kan ses som ett steg på vägen mot detta. Välj Ämnesområde > Kurskategori > Kursinriktning Ämnesområdena kan ha innehåll i tre nivåer. Detta för att kunna förfina stödet för besökarna i deras valprocess så att de stegvis kan tratta ner antalet träffar. Du börjar med att välja Kurskategori, listade under sex olika Ämnesområden, och det innebär att du därmed anger kursens huvudprofil. Minst en tredjedel av kursinnehållet ska ha den inriktning som kategorin lovar! När du valt Kurskategori så dyker det under de flesta kurskategorierna upp ytterligare en nivå, ett antal Kursinriktningar, att välja mellan. Tänk på att denna nivå avser kursens huvudmoment. Det är alltså inte ett sökordsregister där det gäller att finnas med under så många rubriker som möjligt. Kursernas innehåll ska samspela med vad rubriken under Kursinriktning lovar. Hittar du ingen lämplig inriktning lägger du dig under Övriga. Fritextfunktionen söker på all text du har i kursbeskrivningarna, där kan du arbeta med sökordstänk för att bli hittad (se under Kursbeskrivning ) men funktionen med Kursinriktningar ska vara ett stöd för den som ska göra ett urval. Vi vädjar till er att inte överutnyttja kurskategoriseringen. En del Kurskategorier är ganska specifika och kurser som passar under dessa ska inte också tynga de mer breda Kurskategorierna. Här följer några exempel: Lägg inte alla Fritidsledarutbildningar även under Friskvård eller Friluftsliv eller Ledarskap. Alla fritidsledarutbildningar har moment av detta, men det måste vara huvudprofilen för att det ska finnas skäl att ligga även under dessa ämnesområden. Lägg inte kurser som ligger under Polisförberedande, Behandlingskurser och Vårdkurser, Omsorgskurser även under Socialt inriktade kurser. Lägg inte Svenska kyrkans grundutbildning även under Livsåskådning Lägg inte Kantorsutbildning även under Musikkurser. Lägg inte Invandrarkurs/Kurser för nya svenskar även under Språkkurser (om det inte enbart är svenska som studeras).

8 Tänk också på följande: Invandrarkurs/Kurs för nya svenskar. Välj inriktning som passar kursens nivå: Nybörjarnivå - ska ej kräva förkunskaper i svenska. Fortsättningskurs - beskriv gärna nivå och förkunskapskrav i brödtexten. Engelska som kursspråk är inte tänkt för språkkurser i engelska, utan är för kurser med annan inriktning men där all undervisning bedrivs på engelska. Naturvetenskap är företrädesvis för behörighetsgivande kurser på gymnasienivå i fysik, kemi, biologi och matematik på högre nivåer. Journalistutbildning är företrädesvis tänkt för eftergymnasiala yrkesutbildningar. Andra kurser inom området registreras under Mediekurser. Utlandsförlagda kurser minst en tredjedel av kurstiden ska vara förlagd utomlands. Hur lång period man är utomlands bör framgå av kursbeskrivningen. Ny rubrik för året är Familjekurser/ungdomskurser som främst är avsedd för korta kurser och sommarkurser. Följande fält exporteras till Sommarkurskatalogen: Skoluppgifter: Skolans namn Adress Postnummer Ort Telefon (+ ev Bildtelefon och Texttelefon) E-post Webbadress Huvudman: Namn Internatboende + antal bäddar Län Kursuppgifter Kurstitel Kursbeskrivning till Sommarkurskatalogen Startdatum slutdatum (Både startdatum och slutdatum måste anges för att kurstider ska komma med till katalogen!) Ansökan senast Plats för kursen om annan än skolan Ämnesområde/Kurskategori i katalogen hämtas från två fält: - Kurser för deltagare med funktionsnedsättning - Vald kurskategori Filialens skoluppgifter: Filialens namn Adress Postnummer Ort Telefon (+ ev Bildtelefon och Texttelefon) E-post Webbadress

9 Internatboende + antal bäddar Län Filialens kurser: Samma som ovan Så här tänker FIN om texter och bilder: Respektfull Både i våra skrivna texter och i vår muntliga kommunikation vill vi vara vänliga, ha hög servicegrad och respekt för att inte alla har samma förståelse för olika ord och begrepp. Ärlig När vi kommunicerar om folkhögskolan ska vi vara ärliga och neutrala. Bilden som vi ger av folkhögskolan ska stämma överens med den verksamhet som bedrivs på folkhögskolorna. Därför vill vi t.ex. använda oss av personer som gått på folkhögskola i våra bilder och intervjuer, så långt det är möjligt. Tydlig All text och form ska vara lättillgänglig och lätt att förstå för så många som möjligt. Representativ Vi försöker i våra illustrationer och texter visa upp en mångfald av personer - med olika bakgrunder, erfarenheter och förutsättningar. Personerna ska representera folkhögskolans kursdeltagare och våra målgrupper. Aktiv Folkhögskolan bygger på dialog och i våra texter och bilder vill vi visa på aktivitet, snarare än passivitet. Detta märks t.ex. genom att våra illustrationer ofta visar personer i samtal eller i aktivitet. Seriös och lekfull Folkhögskolan är seriös och lekfull på samma gång. På folkhögskolan sker seriös kunskapsinhämtning genom deltagarstyrda och kreativa arbetsformer. Detta vill vi kommunicera genom att blanda seriösa beskrivningar av utbildningsformen folkhögskola med lekfulla ordval och bilder, när vi kommunicerar om folkhögskolan. Manusstopp för långa kurser på folkhögskola.nu Senast måndagen den 10 november OBS: I slutet av november 2014 kommer kursstarterna hösten 2015 att publiceras på Kursstarterna våren 2016 publiceras senare i december. Manusstopp för sommarkurser på folkhögskola.nu och Sommarkurskatalogen 2015 Senast måndagen den 1 december OBS: Det är bara kurser som står i läge Publicerad som exporteras till katalogen. Sommarkurserna 2015 publiceras på allt eftersom de matas in från och med slutet av november 2014.

10 Självklart kan man sedan mata in ytterligare kurser och nya texter på webben även efter dessa datum! Men det är viktigt att så mycket som möjligt är klart när vi lanserar och sprider nyheten om att webbplatsen är uppdaterad med nästa läsårs alla kurser! Lycka till med inmatningarna! Folkhögskolornas informationstjänst, FIN Sandra Löfstedt Agneta Wallin

Instruktion för inmatning till folkhögskola.nu inför läsåret 2017/2018 och sommaren 2017

Instruktion för inmatning till folkhögskola.nu inför läsåret 2017/2018 och sommaren 2017 Instruktion för inmatning till folkhögskola.nu inför läsåret 2017/2018 och sommaren 2017 Den här instruktionen beskriver hur du matar in information om er folkhögskola och era folkhögskolekurser på folkhögskola.nu.

Läs mer

Inmatningsinstruktion: folkhögskola.nu

Inmatningsinstruktion: folkhögskola.nu Inmatningsinstruktion: folkhögskola.nu Folkhögskola.nu är den gemensamma webbplatsen som samlar alla Sveriges folkhögskolor och deras kurser på samma plats. Webbplatsen riktar sig främst till presumtiva

Läs mer

Inmatningsinstruktion: folkhögskola.nu

Inmatningsinstruktion: folkhögskola.nu Inmatningsinstruktion: folkhögskola.nu Folkhögskola.nu är den gemensamma webbplatsen som samlar alla Sveriges folkhögskolor och deras kurser på samma plats. Webbplatsen riktar sig främst till presumtiva

Läs mer

KOMMUNIKATIONS- PLATTFORM FOLKHÖGSKOLORNAS INFORMATIONSTJÄNST MAJ 2012

KOMMUNIKATIONS- PLATTFORM FOLKHÖGSKOLORNAS INFORMATIONSTJÄNST MAJ 2012 KOMMUNIKATIONS- PLATTFORM FOLKHÖGSKOLORNAS INFORMATIONSTJÄNST MAJ 2012 Kommunikationsplattform Folkhögskolornas informationstjänst, FIN Introduktion... 2 Utgångspunkt för kommunikationsplattformen...

Läs mer

Folkhögskolan, statistikrapport, 2016

Folkhögskolan, statistikrapport, 2016 1 mars 2016 Folkhögskolan, statistikrapport, 2016 Välj fil Om skolan är ansluten till Schoolsoft Du lämnar uppgifterna genom att ta ut en textfil ur systemet. Vilka uppgifter som efterfrågas står i instruktionerna

Läs mer

Folkhögskolan, statistikrapport, 2018

Folkhögskolan, statistikrapport, 2018 Version 1.0 Sida Instruktioner 1 (9) 2018-09-01 Instruktioner Folkhögskolan, statistikrapport, 2018 Välj fil Om skolan är ansluten till Schoolsoft Du lämnar uppgifterna genom att ta ut en textfil ur systemet.

Läs mer

Manual: Skapa egna ansökningsformulär

Manual: Skapa egna ansökningsformulär INFORMATION TILL FOLKHÖGSKOLORNA Manual: Skapa egna ansökningsformulär Alla folkhögskolor kan skapa egna digitala ansökningsformulär genom en funktion på Folkhögskola.nu. Genom att logga in på www.folkhogskola.nu/admin

Läs mer

Lathund: Skapa egna ansökningsformulär

Lathund: Skapa egna ansökningsformulär INFORMATION TILL FOLKHÖGSKOLORNA Lathund: Skapa egna ansökningsformulär Folkhögskola.nu har utvecklat en funktion där skoladministratörer kan skapa unika digitala ansökningsformulär för olika kurser. Genom

Läs mer

Folkhögskolan, deltagarstatistik, 2016

Folkhögskolan, deltagarstatistik, 2016 4 februari 2016 Folkhögskolan, deltagarstatistik, 2016 Välj fil Om skolan är ansluten till Schoolsoft Du lämnar uppgifterna genom att ta ut en textfil ur systemet. Vilka uppgifter som efterfrågas står

Läs mer

Manual för kursspecifika ansökningsformulär Folkhögskola.nu

Manual för kursspecifika ansökningsformulär Folkhögskola.nu Manual för kursspecifika ansökningsformulär Folkhögskola.nu 2013-12-03 Bakgrund Folkhögskola.nu har utvecklat en funktion som gör det möjligt för skoladministratörer att skapa kursspecifika digitala ansökningsformulär

Läs mer

Hjälpguide för hur du fyller i webbansökan för grundläggande och gymnasiala kurser hos Kunskapsparken i Sollentuna

Hjälpguide för hur du fyller i webbansökan för grundläggande och gymnasiala kurser hos Kunskapsparken i Sollentuna Hjälpguide för hur du fyller i webbansökan för grundläggande och gymnasiala kurser hos Kunskapsparken i Sollentuna 1. Fyll i ditt personnummer och lösenord om du redan har ett studerandekonto. Om du inte

Läs mer

FOLKBILDNINGSRÅDETS RIKTLINJER FÖR FOLKHÖGSKOLANS BEHÖRIGHETSINTYGANDE

FOLKBILDNINGSRÅDETS RIKTLINJER FÖR FOLKHÖGSKOLANS BEHÖRIGHETSINTYGANDE 2013-10-08 FOLKBILDNINGSRÅDETS RIKTLINJER FÖR FOLKHÖGSKOLANS BEHÖRIGHETSINTYGANDE Innehåll: 1) Behörighet till högskolan (fr o m våren 2013, motsvarande Gy2011) 2) Behörighet till yrkeshögskolan (fr o

Läs mer

Komvux: Elever, kursdeltagare och utbildningsresultat, första halvåret 2015.

Komvux: Elever, kursdeltagare och utbildningsresultat, första halvåret 2015. 1 (7) Instruktion Komvux: Elever, kursdeltagare och utbildningsresultat, första halvåret 2015. Uppgifterna ska vara SCB tillhanda senast 15 september 2015 och kan endast lämnas via Internet på webbplatsen

Läs mer

Guide och regler för ansökan till Vuxenutbildningen. Ansökan till utbildning/kurs på grundläggande eller gymnasial nivå

Guide och regler för ansökan till Vuxenutbildningen. Ansökan till utbildning/kurs på grundläggande eller gymnasial nivå Guide och regler för ansökan till Vuxenutbildningen 1. Ansökan till utbildning/kurs på grundläggande eller gymnasial nivå Översikt hur du gör en ansökan Behörighet Obligatoriska uppgifter i en ansökan

Läs mer

Folkhögskolan, statistikrapport, 2017

Folkhögskolan, statistikrapport, 2017 1 februari 2017 Folkhögskolan, statistikrapport, 2017 Välj fil Om skolan är ansluten till Schoolsoft Du lämnar uppgifterna genom att ta ut en textfil ur systemet. Vilka uppgifter som efterfrågas står i

Läs mer

Om du inte har gjort det gå tillbaka Komvux hemsida och välj Skaffa inloggningskonto.

Om du inte har gjort det gå tillbaka Komvux hemsida och välj Skaffa inloggningskonto. Så här gör du din digitala ansökan Ansökan gymnasiala kurser Komvux Skaffa dig ett inloggningskonto Komvux Örebro använder nu digital ansökan. Det första du måste göra för att kunna ansöka om att läsa

Läs mer

Lär dig något nytt! VÅREN 2016 VÄLKOMMEN!

Lär dig något nytt! VÅREN 2016 VÄLKOMMEN! Lär dig något nytt! VÅREN 2016 VÄLKOMMEN! Här finns möjlighet att studera på flera olika nivåer och inom vitt skilda områden! Vill du börja studera för att utvecklas i ditt arbete, söka nytt arbete, bli

Läs mer

Dnr 48, 2014, 03 2014-02-06 FOLKBILDNINGSRÅDETS RIKTLINJER FÖR FOLKHÖGSKOLANS BEHÖRIGHETSINTYGANDE

Dnr 48, 2014, 03 2014-02-06 FOLKBILDNINGSRÅDETS RIKTLINJER FÖR FOLKHÖGSKOLANS BEHÖRIGHETSINTYGANDE Dnr 48, 2014, 03 2014-02-06 FOLKBILDNINGSRÅDETS RIKTLINJER FÖR FOLKHÖGSKOLANS BEHÖRIGHETSINTYGANDE 2/13 Innehåll: 1) Behörighet till högskolan (fr o m våren 2013, motsvarande Gy2011) 2) Behörighet till

Läs mer

Instruktion webbansökan för Komvux Eskilstuna

Instruktion webbansökan för Komvux Eskilstuna Pernilla Selander 2015-04-21 Sida 1 (11) Instruktion webbansökan för Komvux Eskilstuna Gå till webbadressen: https://eskilstuna.alvis.gotit.se/student/ Om du redan har ett studerandekonto, loggar du in

Läs mer

Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle. Studentcentrum/Ladokgruppen

Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle. Studentcentrum/Ladokgruppen Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle Innehållsförteckning Innehållsförteckning -------------------------------------------------------------------------------------------------- 2 Logga

Läs mer

Kommunal vuxenutbildning: elever, kursdeltagare och utbildningsresultat, första halvåret 2016.

Kommunal vuxenutbildning: elever, kursdeltagare och utbildningsresultat, första halvåret 2016. Maj 2016 1 (7) Kommunal vuxenutbildning: elever, kursdeltagare och utbildningsresultat, första halvåret 2016. Uppgifterna ska vara SCB tillhanda senast 15 september 2016 och kan endast lämnas via Internet

Läs mer

156 folkhögskolor över hela landet

156 folkhögskolor över hela landet En annan chans till fullföljda studier och jobb! 156 folkhögskolor över hela landet Varje folkhögskola är en fri och självständig skola 113 skolor drivs av folkrörelser och organisationer 43 drivs av landsting

Läs mer

BLI BEHÖRIG TILL HÖGSKOLA OCH YRKESHÖGSKOLA GENOM FOLKHÖGSKOLA

BLI BEHÖRIG TILL HÖGSKOLA OCH YRKESHÖGSKOLA GENOM FOLKHÖGSKOLA BLI BEHÖRIG TILL HÖGSKOLA OCH YRKESHÖGSKOLA GENOM FOLKHÖGSKOLA 1 En ny modell för behörighetsgivning på landets folkhögskolor införs successivt under de kommande åren. Den styr hur folkhögskoledeltagare

Läs mer

MANUAL VU omgångar i KOPPS

MANUAL VU omgångar i KOPPS MANUAL VU omgångar i KOPPS Om RUTINER FÖR ANTAGNING AV FRISTÅENDE STUDERANDE, VEM GÖR VAD SAMT TIDPLANER, se informationen på KTH:s intranät under Antagning/Kurser. Innehåll 1. Logga in i KOPPS... 2 2.

Läs mer

Tjänstefördelning 2.0. Användarhandledning. (Utkast)

Tjänstefördelning 2.0. Användarhandledning. (Utkast) Tjänstefördelning 2.0 Användarhandledning (Utkast) Introduktion... 3 Inloggning... 3 Menyval... 4 Inställningar... 4 Personöversikt... 6 Lägg till lärare... 7 Scenario 1: Lägg till person inom universitet....

Läs mer

Villkorsanvisning för folkhögskolans behörighetsintygande

Villkorsanvisning för folkhögskolans behörighetsintygande 2018-12-12 Diarienr 397, 2018, 03 1 (14) Villkorsanvisning för folkhögskolans behörighetsintygande Gäller från och med 2019-01-01. Behörighet tillträde till högre studier Grundläggande behörighet till

Läs mer

Folkhögskolornas informationstjänst (FIN) svarar för den samlade informationen om landets alla folkhögskolor. FIN ger information och vägledning om

Folkhögskolornas informationstjänst (FIN) svarar för den samlade informationen om landets alla folkhögskolor. FIN ger information och vägledning om Folkhögskolornas informationstjänst (FIN) svarar för den samlade informationen om landets alla folkhögskolor. FIN ger information och vägledning om folkhögskolestudier. FIN ansvarar för folkhögskolornas

Läs mer

Instruktioner för Folkhögskolans deltagare

Instruktioner för Folkhögskolans deltagare Senast uppdaterad 1/8 2019-08-13 Instruktioner för Folkhögskolans deltagare Nytt för 2019 Nya kurstyper: SFI i egen regi (kurstyp 28) - Deltagare som läser motsvarande SFI där folkhögskolan är anordnare

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Inledning...2 Operativsystem och webbläsare...2 Föreningens utbildningsmodul.3 Inledning...3 Arrangemang...3 Öppna arrangemang...3 Sök arrangemang...5 Kopiera arrangemang...5

Läs mer

Skoladmin kom igång! Innehåll

Skoladmin kom igång! Innehåll Skoladmin kom igång! Välkommen till nya Skoladmin! Det har skett lite förändringar i själva verktyget där du skapar nya kurser och lägger upp nyheter. Du kommer att känna igen all information som läggs

Läs mer

Citybreak Information System Produktägarmanual

Citybreak Information System Produktägarmanual Citybreak Information System Produktägarmanual Sida 1 av 9 Organisationsinställningar sid 2 Skapa ny produkt sid 3 Meddelanden sid 8 Nytt Lösenord sid 9 Observera att produkter som publiceras ska vara

Läs mer

Instruktion sfi elever

Instruktion sfi elever November 2014 1 (8) Instruktion sfi elever Insamling av elever och kursdeltagare i utbildning i svenska för invandrare (sfi) andra halvåret, 1 juli 31 december 2014 Uppgifterna ska vara SCB tillhanda senast

Läs mer

Statsbidrag för utbildning i svenska för invandrare 2014

Statsbidrag för utbildning i svenska för invandrare 2014 Statsbidrag för utbildning i svenska för invandrare 2014 Information När ni ansöker - att tänka på: Läs noga igenom den information som finns i dokumentet Information om statsbidrag utbildning i svenska

Läs mer

Sök Idrottslyftet år 4

Sök Idrottslyftet år 4 Sök Idrottslyftet år 4 Du ansöker via din förenings Idrottonline sida enkelt och säkert! Förbered! Som vid all idrott är förberedelsen det viktigaste, förberedelsen för att ansöka om Idrottslyftet består

Läs mer

FIN:s KOMMUNIKATIONSPLAN

FIN:s KOMMUNIKATIONSPLAN FIN:s KOMMUNIKATIONSPLAN 2010 Folkhögskolornas informationstjänst (FIN) svarar för den allmänna och samlade informationen om landets alla folkhögskolor. FIN producerar och distribuerar kurskataloger och

Läs mer

Lathund om tillträde till högre utbildning

Lathund om tillträde till högre utbildning Lathund om tillträde till högre utbildning Omvärldskunskap som stöd vid studieplanering på folkhögskolan. Ett komplement till Folkbildningsrådets Riktlinjer för folkhögskolans behörighetsintygande. Agneta

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Inledning...3 Operativsystem och webbläsare...3 Föreningens utbildningsmodul.4 Inledning...4 Arrangemang...4 Öppna arrangemang...4 Sök arrangemang...7 Kopiera arrangemang...7

Läs mer

Vem får läsa hos oss. Vuxenutbildningen erbjuder

Vem får läsa hos oss. Vuxenutbildningen erbjuder Lär dig något nytt! Vill du börja studera för att utvecklas i ditt arbete, söka nytt arbete, bli behörig till eftergymnasial utbildning eller lära dig något nytt bara för din egen skull? I så fall är du

Läs mer

Manual Utbildningsmodulen

Manual Utbildningsmodulen Manual Utbildningsmodulen för Svenska Bouleförbundets distrikt www.svenskboule.se Logga in (låset högst upp till höger på sidan). Använd dina inloggningsuppgifter (personnummer och lösenord) För att få

Läs mer

Övriga utbildningar Användarhandbok

Övriga utbildningar Användarhandbok Övriga utbildningar Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studietider och utbildningar Maj 2011 1 VAD ÄR STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR I MINA TJÄNSTER?... 2 2 LOGGA IN OCH BÖRJA RAPPORTERA I TJÄNSTEN

Läs mer

Folkhögskolan, deltagarstatistik, 2017

Folkhögskolan, deltagarstatistik, 2017 1 februari 2017 Folkhögskolan, deltagarstatistik, 2017 Välj fil Om skolan är ansluten till Schoolsoft Du lämnar uppgifterna genom att ta ut en textfil ur systemet. Vilka uppgifter som efterfrågas står

Läs mer

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin INTRODUKTION Välkommen att ta i bruk uppdateringsverktyget DigiStoff. För att använda verktyget behöver du en Internetuppkoppling och en webbläsare. Det rekommenderas att du använder webbläsaren Firefox.

Läs mer

Manual: Organisation/användare, utbildningsanordnare 2014. Mina sidor. Manual: Organisation/Användare Utbildningsanordnare 1(10)

Manual: Organisation/användare, utbildningsanordnare 2014. Mina sidor. Manual: Organisation/Användare Utbildningsanordnare 1(10) Mina sidor Manual: Organisation/Användare Utbildningsanordnare 1(10) Organisation och användare Den här manualen vänder sig till dig som är behörig att redigera användarkontot på Mina sidor. Din organisation

Läs mer

Välkommen att boka kursmoment på Skillebyholms deltidsutbildning

Välkommen att boka kursmoment på Skillebyholms deltidsutbildning Välkommen att boka kursmoment på Skillebyholms deltidsutbildning Gå först till sidan: http://www.skillebyholm.com/utbildning-kurser/deltid/deltid-ansok-online-tillkursmoment/ Kontrollera sedan om du är

Läs mer

Fältbeskrivning kurstillfälle

Fältbeskrivning kurstillfälle Fältbeskrivning kurstillfälle Fält Kommentar Kurskod Välj i droplisten vilken kurs (kurskod) du ska skapa tillfället för. Version av kursplan Anmälningskod Studieort Det kan finnas fler versioner av kursplan

Läs mer

Instruktioner för uppdatering av skolenhetsregistret inför terminsstart 2015

Instruktioner för uppdatering av skolenhetsregistret inför terminsstart 2015 1(9) November 2015 Instruktioner för uppdatering av skolenhetsregistret inför terminsstart 2015 Uppgifterna ska uppdateras så att de visar hur skolorganisationen ser ut vid terminsstart läsåret 2015/2016.

Läs mer

BASKURSEN. www.hogalid.nu. 2015-2016 Högalids Folkhögskola. Ansök och läs mer om BASKURSEN på vår hemsida: Studier, boende och fritid

BASKURSEN. www.hogalid.nu. 2015-2016 Högalids Folkhögskola. Ansök och läs mer om BASKURSEN på vår hemsida: Studier, boende och fritid BASKURSEN 2015-2016 Högalids Folkhögskola Studier, boende och fritid En kurs för dig med lindrig utvecklingsstörning som vill få kunskaper för att blir mer självständig Ansök och läs mer om BASKURSEN på

Läs mer

1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär.

1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär. Formulär - lathund Du kan skapa formulär på sidmallen skolornas webbsida 1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär. 3. Klicka

Läs mer

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 1 (12) Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 Denna manual innehåller instruktioner för gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet.

Läs mer

BLI BEHÖRIG TILL HÖGSKOLA OCH YRKESHÖGSKOLA GENOM FOLKHÖGSKOLA

BLI BEHÖRIG TILL HÖGSKOLA OCH YRKESHÖGSKOLA GENOM FOLKHÖGSKOLA BLI BEHÖRIG TILL HÖGSKOLA OCH YRKESHÖGSKOLA GENOM FOLKHÖGSKOLA 1 En ny modell för behörighetsgivning på landets folkhögskolor införs successivt under de kommande åren. Den styr hur folkhögskoledeltagare

Läs mer

VAD HÄNDER EFTER SFI?

VAD HÄNDER EFTER SFI? VAD HÄNDER EFTER SFI? STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDNING Hos mig kan du få studie- och yrkesvägledning information om utbildningar, behörighetsregler och ansökningstider komma på drop-in med korta frågor boka

Läs mer

Dina rättigheter och skyldigheter som studerande på Glokala Folkhögskolan i Malmö.

Dina rättigheter och skyldigheter som studerande på Glokala Folkhögskolan i Malmö. Dina rättigheter och skyldigheter som studerande på Glokala Folkhögskolan i Malmö. 2013-06-19 Glokala Folkhögskolan arbetar efter Statens syfte med Folkbildningen. Statens stöd till folkbildningen skall

Läs mer

Senast uppdaterad 1/ Instruktioner för Folkhögskolans deltagare

Senast uppdaterad 1/ Instruktioner för Folkhögskolans deltagare Senast uppdaterad 1/8 2019-01-08 Instruktioner för Folkhögskolans deltagare 2/8 Instruktioner Personnummer Ange personnummer. För deltagare utan personnummer anges samordningsnummer. Deltagare utan personnummer

Läs mer

Du som redan läser kurser på Komvux Här fyller kan du följa i ditt dessa användarnamn instruktioner. som Information som är viktig för dig

Du som redan läser kurser på Komvux Här fyller kan du följa i ditt dessa användarnamn instruktioner. som Information som är viktig för dig Ansökan grundläggande kurser på Campus Risbergska Inloggning digital ansökan Länk till digital ansökan finns på orebro.se/komvux. Du som redan läser kurser på Komvux Här fyller kan du följa i ditt dessa

Läs mer

valbara programkurser

valbara programkurser Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med kurstillfällen för valbara programkurser forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process för att skapa kurstillfällen

Läs mer

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor Information 2014-12-03 1 (14) Lathund Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster Rollen rektor Postadress: 106 20 Stockholm Besöksadress: Fleminggatan 14 Telefon: 08-527 332 00 vx Fax: 08-24 44 20 skolverket@skolverket.se

Läs mer

ALLMÄN KURS PÅ FOLKHÖGSKOLA - EN VÄG TILL HÖGRE STUDIER

ALLMÄN KURS PÅ FOLKHÖGSKOLA - EN VÄG TILL HÖGRE STUDIER ALLMÄN KURS PÅ FOLKHÖGSKOLA - EN VÄG TILL HÖGRE STUDIER 1 Innehåll Folkhögskolans väg till högre studier Folkhögskolans Allmänna kurs Behörighet till högskola, yrkeshögskola och folkhögskolans eftergymnasiala

Läs mer

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du

Läs mer

LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN

LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN * Översikt & sökningar * Inloggning Gå till www.gu.se/alumn/ eller till din fakultets alumnsida. Härifrån kan man logga in både som alumn och som administratör. Klicka

Läs mer

valbara programkurser

valbara programkurser Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med kurstillfällen för valbara programkurser forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process för att skapa kurstillfällen

Läs mer

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp?

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp? Webbklienten Webben är uppbyggd med hjälp av flikar. När du öppnar lärosätets schemasida finns ett antal flikar som syns på webben för alla. Om du loggar in får du ytterligare flikar och möjligheter till

Läs mer

Utbildning i svenska för invandrare: elever och kursdeltagare, första halvåret 2015

Utbildning i svenska för invandrare: elever och kursdeltagare, första halvåret 2015 Maj 2015 Utbildning i svenska för invandrare: elever och kursdeltagare, första halvåret 2015 Uppgifterna ska vara SCB tillhanda senast 15 september 2015 och kan endast lämnas via Internet på webbplatsen

Läs mer

Variabelförteckning fr.o.m. jan 2018 Verksamhets-/kalenderår ht = Hösttermin vt = Vårtermin

Variabelförteckning fr.o.m. jan 2018 Verksamhets-/kalenderår ht = Hösttermin vt = Vårtermin Ar Termin Folkhögskola, skolkod Kursnummer Kurstyp Verksamhets-/kalenderår ht = Hösttermin vt = Vårtermin Unik kod tilldelas skolan av SCB Varje skola avgör själv i vilken löpande ordning man numrerar

Läs mer

REKRYTERA MED HJÄLP AV OFFENTLIGA JOBB

REKRYTERA MED HJÄLP AV OFFENTLIGA JOBB REKRYTERA MED HJÄLP AV OFFENTLIGA JOBB Från och med nu sköts rekryteringsprocessen med hjälp av Offentliga Jobb. Nedan följer en beskrivning av hur du på enklast vis använder dig av verktyget vid en rekrytering.

Läs mer

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02 Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland Senast reviderad 2012-03-02 Sök en specifik tjänst... 3 Första gången du registrerar en ansökan... 4 Vill ansöka och har redan ett användarkonto... 5

Läs mer

valbara programkurser (inom

valbara programkurser (inom Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med kurstillfällen för valbara programkurser (inom sjuksköterskeprogrammen) forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process

Läs mer

Intresseanma lan fo r forskningsprogram klimatanpassning och naturolyckor Sa ga r det till.

Intresseanma lan fo r forskningsprogram klimatanpassning och naturolyckor Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Intresseanma lan fo r forskningsprogram klimatanpassning och naturolyckor Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans

Läs mer

För dig med fokus på ett yrke eller vidare studier

För dig med fokus på ett yrke eller vidare studier Kontakta oss! Adress och telefonnummer: Skolexpedition Tel: 0500 49 77 00 Fax: 0500 49 77 05 E-post: vuxenutbildning@skovde.se Studievägledare Joakim Wetterskoog Tel: 0500 497706 E-post: studievagledning@skovde.se

Läs mer

Manual för läsårsplanering i Kopps

Manual för läsårsplanering i Kopps Senast uppdaterad: 2017-08-18 Manual för läsårsplanering i Kopps I Kopps finns systemstöd för läsårsplanering. Stödet består bland annat av automatiskt skapande av önskade kurstillfällen via kopiering

Läs mer

Senast uppdaterad 1/ Instruktioner för Folkhögskolans deltagare

Senast uppdaterad 1/ Instruktioner för Folkhögskolans deltagare Senast uppdaterad 1/7 2018-11-23 Instruktioner för Folkhögskolans deltagare 2/7 Instruktioner Personnummer Ange personnummer. För deltagare utan personnummer anges samordningsnummer. Saknas det anges TF

Läs mer

VAD HÄNDER EFTER SFI?

VAD HÄNDER EFTER SFI? VAD HÄNDER EFTER SFI? STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDNING Hos oss kan du få studie- och yrkesvägledning information om utbildningar, behörighetsregler och ansökningstider komma på drop-in med korta frågor boka

Läs mer

estudiebyrå - STUDIETJÄNSTER

estudiebyrå - STUDIETJÄNSTER 1(9) estudiebyrå - STUDIETJÄNSTER INNEHÅLL: STUDIETJÄNSTER i estudiebyrån... 2 Browser-krav... 2 Registrering i portalen... 2 Kom ihåg att uppdatera ändringar i din egen information... 3 Virtual YH:s utbildningsutbud

Läs mer

Gemensam Utveckling av STudieförbundens Administrativa Verksamhetssystem

Gemensam Utveckling av STudieförbundens Administrativa Verksamhetssystem Gemensam Utveckling av STudieförbundens Administrativa Verksamhetssystem Kulturprogram När du ska lägga upp ett kulturprogram klickar du på meny Upplägg välj Arrangemang I det fönster som kommer upp väljer

Läs mer

Webbansökan. För att göra din ansökan gå in på Klicka på Webbansökan Vuxenutbildningen

Webbansökan. För att göra din ansökan gå in på  Klicka på Webbansökan Vuxenutbildningen Webbansökan För att göra din ansökan gå in på www.sodertalje.se/vuxenutbildningen Klicka på Webbansökan Vuxenutbildningen 1 Studerandekonto För att göra en ansökan behöver du ett studerandekonto. Klicka

Läs mer

www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual

www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 4 2 STARTSIDA... 5 2.1 MENYN UPPE TILL HÖGER... 5 2.1.1 Mitt campus... 5 2.1.2 Om BSVC... 5 2.1.3 Kurskatalog... 5 2.1.4 Länkar...

Läs mer

Minihandbok för skoladministratörer version 1.4

Minihandbok för skoladministratörer version 1.4 UEDB (UNGDOM OCH ELEVDATABASEN) Minihandbok för skoladministratörer version 1.4 Eva Rehnberg 2014-01-10 Innehåll Ny elev... 2 Inskrivning av ny elev folkbokförd i Stockholms län eller Håbo... 2 Elev med

Läs mer

Användarmanual för Lagledning.se

Användarmanual för Lagledning.se Användarmanual för Lagledning.se Denna manual är avsedd för dig som en av TEM:s lagkunder och ska fungera som ett stöd när du använder vår tjänst. Innehåll Innehåll... 1 Logga in... 2 Första sidan... 3

Läs mer

Logga in med ditt användarnamn och lösenord

Logga in med ditt användarnamn och lösenord Introduktion till Moodle Moodle är en virtuell lärmiljö, (VLE; Virtual Learning Environment). Du kan betrakta programmet som en kommunikationsplattform mellan dig och dina lärare eller mellan dig och dina

Läs mer

Byalag.se Administrationsmanual

Byalag.se Administrationsmanual Byalag.se Administrationsmanual Snabbmeny: Återgå till huvudmenyn - Ladda hem Manual Skriv ut denna sida Inledning Du läser nu ett kompendie på hur man uppdaterar www.byalag.se på ett enkelt och smidigt

Läs mer

Variabelförteckning fr.o.m. jan 2019 Verksamhets-/kalenderår ht = Hösttermin vt = Vårtermin

Variabelförteckning fr.o.m. jan 2019 Verksamhets-/kalenderår ht = Hösttermin vt = Vårtermin Ar Termin Folkhögskola, skolkod Kursnummer Kurstyp Verksamhets-/kalenderår ht = Hösttermin vt = Vårtermin Unik kod tilldelas skolan av SCB Varje skola avgör själv i vilken löpande ordning man numrerar

Läs mer

KURSINFO. Lägga in uppgifter om ett kurstillfälle. Ladok 2010-10-20

KURSINFO. Lägga in uppgifter om ett kurstillfälle. Ladok 2010-10-20 KURSINFO Lägga in uppgifter om ett kurstillfälle Ladok 2010-10-20 Innehåll Skapa kurstillfälle... 3 Förklaring till menyn för kurstillfälle... 4 Nytt kurstillfälle... 5 Inläggning av uppgifter i kurstillfället...

Läs mer

Användarhandbok StepStones Recruiters Space

Användarhandbok StepStones Recruiters Space Användarhandbok StepStones Recruiters Space CV-Sökningar I denna del av Recruiters Space kan du söka efter passande kandidater i StepStones CV-databas. Du kan också registrera CV-agenter som automatiskt

Läs mer

Västanviks folkhögskola

Västanviks folkhögskola UTBILDNINGAR läsåret 2015/2016 Västanviks folkhögskola Det som skiljer Västanviks folkhögskola från andra folkhögskolor är att skolan erbjuder en teckenspråkig miljö där alla använder teckenspråk. Skolans

Läs mer

Programtillfälle i KursInfo

Programtillfälle i KursInfo Programtillfälle i KursInfo Att skapa ett programtillfälle är indelat i tre steg: Första steget är att lägga in de grundläggande uppgifterna på Program och sedan uppmärksamma central administration. Centralt

Läs mer

Gör så här första gången du loggar in i InfoMentors familjewebb: Ta fram brevet som du fått hemskickat med inloggningsuppgifterna.

Gör så här första gången du loggar in i InfoMentors familjewebb: Ta fram brevet som du fått hemskickat med inloggningsuppgifterna. Kom igång med InfoMentors familjewebb Familjewebben är en del av InfoMentors lärplattform där du som förälder kan logga in i systemet. Här kan du få information och följa dokumentationen om ditt barns

Läs mer

Lathund till Nyköpings föreningsregister - så gör du enkelt dina föreningsärenden på webben

Lathund till Nyköpings föreningsregister - så gör du enkelt dina föreningsärenden på webben Lathund till Nyköpings föreningsregister - så gör du enkelt dina föreningsärenden på webben Gäller från jan 2015 Innehåll Nu förenklar vi för dig som förening i Nyköping... 3 Kontaktpersoner Nyköpings

Läs mer

Välkommen till Särvux i Sala

Välkommen till Särvux i Sala Särvux Utbildning för vuxna Kurskatalog 2009/10 Sala kommun Innehåll Innehåll sid. 2 Allmän information sid. 3 Engelska sid. 4 Matematik sid. 5 Samhällskunskap sid. 6 Svenska sid. 7 Kommunikation och omvärldskunskap

Läs mer

Allmän kurs på folkhögskola en väg till högre studier

Allmän kurs på folkhögskola en väg till högre studier Allmän kurs på folkhögskola en väg till högre studier INNEHÅLL Folkhögskolans väg till högre studier Folkhögskolans allmänna kurs Grundläggande behörighet till högre studier Särskilda behörigheter Behörighet

Läs mer

ANSÖKAN OM VALIDERING INOM LÄRARLYFTET VT15

ANSÖKAN OM VALIDERING INOM LÄRARLYFTET VT15 ANSÖKAN OM VALIDERING INOM LÄRARLYFTET VT15 Du som antagits till en kurs inom Lärarlyftet VT15 har möjlighet att ansöka om validering av dina kunskaper och färdigheter i relation till kursens lärandemål.

Läs mer

Guide Hur du anmäler dig till e-utbildning i Utbildningsportalen

Guide Hur du anmäler dig till e-utbildning i Utbildningsportalen Guide för Kontrollmyndigheter- sid 1 (7) Guide Hur du anmäler dig till e-utbildning i Utbildningsportalen Välkommen att gå utbildningar på Livsmedelsverkets Utbildningsportal! För att få tillgång till

Läs mer

Farmaceutiska fakulteten Uppsala 19 mars 2013 Studievägledningen

Farmaceutiska fakulteten Uppsala 19 mars 2013 Studievägledningen Farmaceutiska fakulteten Uppsala 19 mars 2013 Studievägledningen Antagning till senare del av Apotekarprogrammet och Receptarieprogrammet för studenter med tidigare högskolestudier Farmaceutiska fakulteten

Läs mer

KURSINFO. Manual för program KursInfo > webben (Vill studera) Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare

KURSINFO. Manual för program KursInfo > webben (Vill studera) Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare KURSINFO Manual för program KursInfo > webben (Vill studera) Versionsförteckning G:\GF\UF\KURSINFO\Manualer\Publicerade manualer\manual KursInfo Program_webb.docx Datum Version Beskrivning Författare 2013

Läs mer

Introduktion till Mina sidor

Introduktion till Mina sidor Introduktion till Mina sidor Denna manual ger en introduktion till verktyget Mina sidor Skapad: 2011-08-01 Innehåll Hur använder jag verktyget Mina sidor?... 3 Vad finns under länken Mina studier?... 5

Läs mer

KA Webb - utbildning Skapa utbildningstillfälle

KA Webb - utbildning Skapa utbildningstillfälle Sida: 0 av 11 Användarstöd KA Webb - utbildning Skapa utbildningstillfälle Version 3.0 Uppdaterat 2015-06-26 Sida: 1 av 11 Innehåll Om utbildningstillfällen... 2 Skapa utbildningstillfälle... 2 Gruppstart...

Läs mer

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline 1 Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline För att skicka kommunfil från IdrottOnline behöver föreningen även ha inloggningsuppgifter till kommunens system Aktivitetsstöd. Det är olika inloggningsuppgifter

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Sida 1 av 12 1. Komma igång med din stipendieansökan 3 1.1 Läs texten Tänka på 3 1.2 Logga in eller Skapa nytt användarkonto 4 1.3

Läs mer

VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 17 / 18

VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 17 / 18 VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 17 / 18 VAL TILL ÅR 2 OCH 3 Naturvetenskapsprogrammet Inför år 2 och år 3 har du möjlighet att forma din studieväg genom tre olika val. Du skall välja: Inriktning

Läs mer