BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (18)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (18)"

Transkript

1 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (18) Plats och tid Betan/Skärfläckan, kl Beslutande Övriga närvarande Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson (M) Gun Larshag (S) Ulla Jinneland (M) Ann-Christine Elmström (M) Awaz Modaber (MP) Doris Brunstorp (SD) Lisbeth Jönsson (SD) Cecilia Wollmér (S) Anita Svensson (S) Mia Eldh-Holmqvist (M) Håkan Dahlgren (M) Anders Brännström (FP) Nima Moslehi (C) Ingalill Melcher (SD) Bernt Melcher (SD) Lars Wästberg, förvaltningschef Lena Lundgren, avdelningschef Christine Carlswärd Nilsson, controller ( 73-74) Ninette Hansson, medicinskt ansvarig sjuksköterska/kvalitetscontroller ( 73-79) Rima Rettegi, sekreterare Peter Wencel, förvaltningsjurist/sekreterare Utses att justera Sven-Åke Persson Justeringens plats och tid Medborgarhuset den september 2014 Paragrafer Underskrifter: Sekreterare Peter Wencel Ordförande Justerande Inger Borgenberg Sven-Åke Persson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden Sammanträdesdatum Anslaget uppsatt den Anslaget tas ner den Förvaringsplats för protokollet Medborgarhuset, förvaltningens arkiv Underskrift Peter Wencel

2 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2 (18) 73 Uppföljningsrapport 2/2014 Föreligger uppföljningsrapport 2 inkl. delårsbokslut per SN/2014:282 att överlämna uppföljningsrapport 2 inkl. delårsrapport 2014 till kommunstyrelsen. Yrkanden Sven-Åke Persson (S) yrkar att Dagcentralen Elisetorp inte läggs ner. Britt Sonesson (M) yrkar för förklövern dels att Elisetorps dagcentral inte läggs ner, dels att badet på Boklunden stängs istället. Proposition Ordföranden ställer yrkandena mot arbetsutskottets förslag och finner att nämnden beslutat i enlighet med framställda yrkanden. således att överlämna uppföljningsrapport 2 inkl. delårsrapport 2014 till kommunstyrelsen med beslutad justering. Protokollsanteckning På begäran av Britt Sonesson (M) antecknas till protokollet att på grund av likställighetsprincipen bör man snarast öppna motsvarande dagcentral/träffpunkt i Åkarp (f.d. Solglimtens lokaler t.ex.). Finns bifallen motion (Britt Sonesson) som inte har verkställts ännu.

3 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 3 (18) 74 Budgetskrivelse för budget 2015 med flerårsplan SN/2014:289 Föreligger budgetskrivelse för budget 2015 med flerårsplan att anta förslag till budgetskrivelse för budget 2015 med flerårsplan för Socialnämnden, att överlämna förslaget till kommunstyrelsen. att anta förslag till budgetskrivelse för budget 2015 med flerårsplan för Socialnämnden, att överlämna förslaget till kommunstyrelsen. Reservation Britt Sonesson (M) reserverar sig för fyrklöverns räkning för eventuella förändringar i budgeten.

4 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 4 (18) 75 SN/2014:283 Avtal om tillfälligt boende för ensamkommande flyktingbarn vid HVB Utsikten, Malmö, för Burlövs kommun Föreligger upphandling av transitboende för ensamkommande barn utan legal vårdnadshavare i Sverige, motivering till direktupphandling. Burlövs kommun fungerar sedan februari 2014 som ankomstkommun för ensamkommande barn utan legal vårdnadshavare. De barn som anländer efter kontorstid och som tar kontakt med sociala jouren betraktas ha tagit kontakt med myndigheten dvs Burlövs kommun, varvid de placeras i ett transitboende i avvaktan på att Migrationsverket anvisar barnet till en anvisningskommun i landet. Migrationsverket har muntligt ställt sig positiv till att kommunen återsöker den faktiska kostnaden som kommunen har haft. Under hela 2013 har Burlövs kommun tagit emot 154 ensamkommande barn som efter kontorstid kommit till Arlövs Park hotell och som har för avsikt att söka asyl i Sverige. Fram till den sista juli 2014 har 350 barn tagits emot av Burlövs kommun. Med anledning av den förändrade situationen som inte hade kunnat förutses har kommunen nödgats göra en direktupphandling enligt lagen om offentlig upphandling (2007:1091) för att kunna utföra sitt uppdrag. Konkurrensutsättning har gjorts i form av översyn av egna potentiella lokaler dock utan resultat, kontakt med Andrahem AB i Malmö som tackat nej till samarbete, kontakt med Yddinge som endast bedriver verksamhet för flickor och därför inte tillgodoser det nuvarande behovet samt Attendo Individ och Familj som lämnat offert på 15 platser á 1795 kr per plats och dygn i 6 månader. Attendo Individ och Familj kan starta verksamheten i egna lokaler redan den 16 augusti Gjord undersökning visar att det inte är möjligt att erhålla ett bättre pris till samma eller högre kvalitet. Burlövs kommun och Attendo Individ och Familj har den 30 juli 2014 tecknat avtal i enlighet med mottagen offert. att tacka för informationen och att lägga ovan information till handlingarna. att godkänna avtalet mellan Burlövs kommun och Attendo Individ och Familj (Attendo IOF) enligt bilaga.

5 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 5 (18) 76 Sekretessärenden - Information om Lex Maria utredningar Medicinsk ansvarig sjuksköterska (MAS) informerar om Lex Mariautredningar. att tacka för informationen och att hantera ärendena via rutiner för kvalitets- och ledningssystem. Yrkanden Britt Sonesson (M) yrkar för fyrklövern att förvaltningen till nästa sammanträde skall ta fram en åtgärdsplan för att rätta till kvalitetsbristerna. att tacka för informationen och att hantera ärendena via rutiner för kvalitets- och ledningssystem.

6 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 6 (18) 77 Sekretessärende - Lex Maria anmälan Föreligger utredning enligt Lex Maria angående avvikelse föranledd av två ordinationslistor för insulin vid instabilt blodsocker hos vårdtagare. Händelsen medförde ingen konsekvens för patienten. Enligt medicinsk ansvarig sjuksköterska (MAS) har felet begåtts av personal som har flera tidigare anmärkningar varför MAS föreslår att en utredning enligt 3 kap. Patientsäkerhetslagen görs. att tacka för informationen och ge förvaltningen i uppdrag att utreda enligt 3 kap. Patientsäkerhetslagen. att tacka för informationen och ge förvaltningen i uppdrag att utreda enligt 3 kap. Patientsäkerhetslagen.

7 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 7 (18) 78 Stärkt patientsäkerhetsarbete Muntlig information om stärkt patientsäkerhetsarbete. att tacka för informationen och lägga informationen till handlingarna. att tacka för informationen och lägga informationen till handlingarna.

8 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 8 (18) 79 SN/2014:251 Ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 Socialtjänstlagen (Sol) och rapportering enligt 16 kap 6 f - h Sol samt beslut enligt 9 och rapportering enligt 28 f - g Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) Föreligger ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 Socialtjänstlagen (Sol) och rapportering enligt 16 kap 6 f - h Sol samt beslut enligt 9 och rapportering enligt 28 f - g Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). att enligt rapporteringsskyldigheten överlämna handlingen till kommunfullmäktige. att enligt rapporteringsskyldigheten överlämna handlingen till kommunfullmäktige.

9 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 9 (18) 80 SN/2014:220 Motion Marie Wahlgren (FP) - Fria resor i kollektivtrafiken för färdtjänstberättigade i Burlövs kommun Föreligger motion Marie Wahlgren (FP) - Fria resor i kollektivtrafiken för färdtjänstberättigade i Burlövs kommun. Marie Wahlgren har väckt motion med yrkande att kommunen beslutar att färdtjänstberättigade får fria resor i kollektivtrafiken. Region Skåne erbjuder de brukare som har färdtjänst via avtal mellan regionen och kommunen att åka gratis i kollektivtrafiken. Detta är ett erbjudande som på inget sätt påverkar rätten till färdtjänst. Syftet med erbjudandet från Region Skåne är att underlätta resor i den allmänna kollektivtrafiken och uppmuntra till ökad rörlighet och därmed bättre hälsa. Kostnadsfria resor införs att tillstyrka motionen och föreslå kommunfullmäktige att på försök under 2015 införa kostnadsfria resor för färdtjänstberättigade i den allmänna kollektivtrafiken. att tillstyrka motionen och föreslå kommunfullmäktige att på försök under 2015 införa kostnadsfria resor för färdtjänstberättigade i den allmänna kollektivtrafiken.

10 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 10 (18) 81 Uppsök Burlöv - stöd till arbetslösa ungdomar Kommunstyrelsen har gett Socialnämnden i uppdrag att utreda och inventera ungdomsarbetslösheten i Burlövs kommun. Med anledning av detta har förvaltningen tillsammans med arbetsförmedlingen ansökt om medel hos Finsam om att genomföra en förstudie med kartläggning av gruppen arbetslösa ungdomar. Inom projektets ram skall även metoder prövas i arbetet med de unga. Kartläggning och förstudie kommer att påbörjas den 2 september Förstudien kommer att pågå under fem månader och inom den tiden skall metoder också prövas. Kommunen har uppvaktats av Uppstart Malmö i syfte att undersöka intresset från Burlövs kommun att delta och starta upp Uppsök Burlöv. Uppsök verksamhetens målgrupp är ungdomar som har svårt att komma in på arbetsmarkanden. Genom Uppsök kan den unge få en kontakt med arbetsgivare med målsättning att få ett arbete/anställning. Uppstart Malmö grundar sig på att skapa jobb och att och att öka möjligheterna till företagande genom kontakt med investerare, tillgång till rådgivning och nätverk. Uppstart Malmö är en stiftelse utan vinstintresse. Målsättningen är att minska segregation och utanförskap genom att fler kommer i arbete och egen försörjning. Burlövs kommun erbjuds att pröva modellen under en begränsad tid till en kostnad motsvarande 50 % av en heltidslön. Modellen kommer att prövas och finansieras under två månader inom ramen för Finsam förstudien. Förslag till beslut att ställa sig bakom förslaget att pröva modellen Uppsök Burlöv. att ställa sig bakom förslaget att pröva modellen Uppsök Burlöv.

11 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 11 (18) 82 Protokoll från Kommunala Pensionärsrådet SN/2014:210 Föreligger protokoll från Kommunala Pensionärsrådet att tacka för informationen och lägga protokollet till handlingarna. att tacka för informationen och lägga protokollet till handlingarna.

12 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 12 (18) 83 Protokoll från Förtroenderåd Bokunden SN/2014:235 Föreligger protokoll från Förtroenderåd Boklunden, verksamheterna Boken och Lunden, att tacka för informationen och lägga protokollet till handlingarna. att tacka för informationen och lägga protokollet till handlingarna.

13 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 13 (18) 84 Protokoll från Förtroenderåd Boklunden SN/2014:217 Föreligger protokoll från Förtroenderåd Boklunden, verksamheterna Boken och Lunden, att tacka för informationen och lägga protokollet till handlingarna. att tacka för informationen och lägga protokollet till handlingarna.

14 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 14 (18) 85 Minnesanteckningar Förtroenderåd Attendo Svenshög SN/2014:197 Föreligger minnesanteckningar från Företroenderåd Attendo Svenshög att tacka för informationen och lägga protokollet till handlingarna. att tacka för informationen och lägga minnesanteckningarna till handlingarna.

15 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 15 (18) 86 Information Lars Wästberg informerar om följande: Ovädret med det stora regnet för några dagar sedan medförde vissa störningar i telefontrafiken men personalens insatser under detta oväder för att se att allt fungerade medförde också att verksamheten kom att fungera på ett bra sätt. Nämnden tackar för informationen.

16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 16 (18) 87 Delegation Redovisning: Socialchef: Biståndshandläggare: Socialsekreterare: Anställningsbeslut: att lägga delegationsbesluten till handlingarna.

17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 17 (18) 88 Delgivningar Protokoll från Socialnämndens arbetsutskott Protokoll från Samordningsförbundet Burlöv Staffanstorp Protokoll från samverkansmöte Burlövs kommun och Attendo Svenshög Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Samordningsförbundet Burlöv Staffanstorp Postlistor v. v. 23 v. 36/2014 Förvaras i pärm på förvaltningen.

18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 18 (18) 89 Övriga frågor Protokollsanteckning Håkan Dahlgren (M) anför att han saknar en punkt på dagordningen angående övriga frågor där frågor som inte har samband med övriga sammanträdespunkter kan tas upp. Han anför att om han vore ordinarie ledamot i nämnden skulle han yrka på att en sådan stående punkt och vilja ha den antecknad till protokollet. Not: Enligt kommunfullmäktiges beslut , 6, om ersättares yttranderätt i nämnder tillerkänns under mandatperioden icke tjänstgörande ersättare yttranderätt vid nämndernas sammanträden samt rätt att anteckna sin mening till protokollet (protokollsanteckning).

Vid eventuellt förhinder var god meddela er ersättare och Rima Rettegi, rima.rettegi@burlov.se eller tel. 040-625 63 50- Sekreterare

Vid eventuellt förhinder var god meddela er ersättare och Rima Rettegi, rima.rettegi@burlov.se eller tel. 040-625 63 50- Sekreterare Socialnämnden 2014-08-28 Plats: Medborgarhuset i Arlöv, Lilla Sessionssalen Tid: 2014-09-04 kl. 18:30 S-gruppen träffas kl. 17:30 i Lilla Sessionssalen Fyrklövern träffas kl. 17:30 i Skärfläckan Vid eventuellt

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-07 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset, Lilla Sessionssalen, kl. 18:30 21:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-10-03 Sida 1 (17) Plats och tid Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, kl. 18.30 20.50 Beslutande Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-02-06 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-02-06 Sida 1 (11) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-02-06 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset i Arlöv, Lilla Sessionssalen kl. 18:30 20:00 Inger Borgenberg (S) ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-11-12 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:15 Inger Borgenberg, ordförande Bo Lindquist

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-20 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-20 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-20 Sida 1 (16) Plats och tid Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:30 Beslutande Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist (V) Ulla Jinneland

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-06 Sida 1 (12) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-08 Sida 1 (9) Plats och tid Medborgarhuset i Arlöv, Konfer, kl. 18:00-19.00 Beslutande Övriga närvarande Inger Borgenberg, S, ordförande Bo Lindquist, V, 1e vice

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-06-10 Sida 1 (15)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-06-10 Sida 1 (15) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-06-10 Sida 1 (15) lats och tid Betan, Medborgarhuset, kl. 18.30. 20.40 Beslutande Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson (M) Gun Larshag

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist (V) Ann-Christine

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-01-25 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Inger Borgenberg (S), ordf. Bo Lindquist (V) Ann-Christine

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-11-07 Sida 1 (14)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-11-07 Sida 1 (14) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-11-07 Sida 1 (14) Plats och tid Skärfläckan, Medborgarhuset, kl. 17.00 17.50 Beslutande Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson (M) Gun

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Magnolian, Arlöv kl. 18:00-20:20

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Magnolian, Arlöv kl. 18:00-20:20 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-24 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Magnolian, Arlöv kl. 18:00-20:20 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist

Läs mer

Uno Törringer (C) Stefan Klang (S) Ingalill Melcher (SD) Alit Kaja (L)

Uno Törringer (C) Stefan Klang (S) Ingalill Melcher (SD) Alit Kaja (L) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-12-11 Plats och tid Skärfläckan/Betan 17:00-18:00 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist (V) Ann-Christine

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdatum 2010-03-04 Sida 1 ('2) Plats oeh tid Bealutande Medborgarhuset, B-rummet kl. 18:30-21:00 Inger Borgenberg. ordförande Sven-Åke Persson Britt Sonesson Gun Larshag Subbija

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2016-01-27 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2010-06-03 Sida 1 (18)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2010-06-03 Sida 1 (18) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2010-06-03 Sida 1 (18) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset, Lilla sess, kl. 18.30 20.20 Inger Borgenberg, ordförande Sven-Åke Persson Subhija Besic Hans Andersson Awaz

Läs mer

Ingalill Melcher (SD) Mats Olsson (M) Carina Åström (S) Leila Karlberg (M) Gertrud Danielsson (L) Awaz Modaber (MP)

Ingalill Melcher (SD) Mats Olsson (M) Carina Åström (S) Leila Karlberg (M) Gertrud Danielsson (L) Awaz Modaber (MP) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-02-28 Plats och tid Betan/Skärfläckan, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:59 1 ande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Inger Borgenberg (S) Sara Vestering (M),

Läs mer

Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare och Elsbeth Weinert, eller tel

Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare och Elsbeth Weinert, eller tel Socialnämnden 2013-01-31 Plats: Medborgarhuset i Arlöv, Lilla Sessionssalen Tid: 2013-02-07 kl. 18:30 S-gruppen träffas kl. 17:30 i Lilla Sessionssalen. Fyrklövern träffas kl. 17:30 i Skärfläckan. Vid

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdatum 2010-02-04 Sida l (16) Plab och tid Beslutande Medborgarhuset, B-rummet, kl. 18:30-19:25 Inger Borgenbef'g, ordforande Sven-Åke Persson Britt Sonesson Gun Larshag Subhija

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-05-21 Sida 1 (13) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.45 Beslutande Förteckning sida 2 Ersättare Sven Sonesson (-) 39 43, 45 47

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-06-17 Sida 1 (13) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.15 Beslutande Förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Pertti Wannerqvist

Läs mer

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Bengt Andersson, socialchef 74. Kommunkontoret 2013-12-11 ANSLAG/BEVIS

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Bengt Andersson, socialchef 74. Kommunkontoret 2013-12-11 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.10, 19.25-20.20. 1 (9) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Bengt Andersson,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-04-16 Sida 1 (17) Plats och tid Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset kl. 18.00 20.50 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Inger Borgenberg (S), ordförande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-03-05 Sida 1 (12) Plats och tid Beslutande Konferensrum Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.05 Inger Borgenberg (S), ordf. Bo Lindquist (V) Ann-Christine

Läs mer

Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare och Elsbeth Weinert, eller tel

Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare och Elsbeth Weinert, eller tel Socialnämnden 2013-02-28 Plats: Medborgarhuset i Arlöv, Lilla Sessionssalen Tid: 2013-03-07 kl. 18:30 S-gruppen träffas kl. 17:30 i Lilla Sessionssalen Fyrklövern träffas kl. 17:30 i Skärfläckan Vid eventuellt

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 18:10 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15 Socialnämnden 2015-09-17 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-09-17, kl. 9.30-11.30 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Michelle Drakälv (S) Carina Åström (S) Leila Karlberg (M) Lena Lundgren, tf förvaltningschef Malin Lövdahl, sekreterare. Laila Knudsen (SD)

Michelle Drakälv (S) Carina Åström (S) Leila Karlberg (M) Lena Lundgren, tf förvaltningschef Malin Lövdahl, sekreterare. Laila Knudsen (SD) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-03 Plats och tid Skärfläckan/Betan 18:00-19:25 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Inger Borgenberg (S) Mats Olsson (M), tjg. ers. för Sara

Läs mer

Plats och tid Årholmen :30-11:30

Plats och tid Årholmen :30-11:30 1 Plats och tid Årholmen 2018-03-13 08:30-11:30 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S), tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP), tjänstgörande ersättare

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Valnämnd Sammanträdesdatum 2014-02-05 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00-19.00 Gun-Britt Penderos (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Britt Sonesson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-11-04 157 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Henrik Kvennberg, (m), ledamot Lars Nihlén, (c),

Läs mer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-06-15 Sida 1 (11) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 19:30 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Marianne Pettersson

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-01-16. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.55 15.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-01-16. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.55 15.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/7 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.55 15.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl

Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl.15.00-16.20 Robin Gustavsson (KD) ordförande Lena Nilsson (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD) 1(29) Kommunstyrelsens omsorgsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.15 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, 90-92

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11. 1 (13) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.20 Peter Johansson (M) ordf. Malin Sjölander (M) Tanja Pålsson (M) tjg.ers Marianne Båtman (M) Ronny Pettersson (S) tjg.ers

Läs mer

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 mars 2015, klockan 15:00-18.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S), Marita Pettersson (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2017-10-03, kl. 18:30-20:07 Ajournering: 19:00-19:15 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (FP) ordförande Malin Taggu (M) tjg ersättare för Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup

Sammanträdesrum Önnerup Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Sammanträdesrum Önnerup Tid Torsdagen den 2 februari 2012, kl. 08.30-10.25 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) Göran Tufvesson (M) Barbro Söderberg (S) Lena Forsberg (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-12-11 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 17.15 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S),

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18 Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-02-05 Sida 1 (13) Plats och tid Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18 Beslutande Förteckning, sida 3 Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Håkan Dahlgren (M)

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-16 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-16 Sida 1 (16) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-16 Sida 1 (16) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.05 Beslutande Förteckning sida 2 Ersättare Övriga närvarande Sven Sonesson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2008-02-05 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2008-02-05 1 Socialnämnden 2008-02-05 1 Plats och tid Svegs Hälsocentral, kl 09.00-14.10 Beslutande Gunilla Hedin (s), ordf Maj-Lis Larsson (s) Solveig Haugen (s) Hans Erik Bergström (v) Stig Holm (c) kl 09.00-14.00

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-02-03 Sida 1 (5) Plats och tid Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, kl. 9.00 11.00 Beslutande Inger Borgenberg, socialnämnden, ordförande Jan Hansson, PRO Åkarp, vice ordförande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-01-19 Sida 1 (9) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.35 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Sven Sonesson (M), ers.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-06-04 1 Innehållsförteckning Ärende 54 Redovisning av delegationsärenden... 4 55 Besök av Förbundschef Peter Hedfors från Samordningsförbundet Södra Vätterbygden... 5 56 Information från Medicinskt

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2013-01-30 Socialnämnden Plats och tid Rådhuset, Bjällerup kl 18.00 19.20 Beslutande Liliana Lindström (M), ordf Laila Olsen (S) 1-4, 6-14 Anders Olin (M) Rickard Severin Ekström

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Alnarp Tid 2019-01-29, kl. 18:35-20:49 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Anders Olin (M) Pia Johnson (S) Charlott Enocson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-08-27 1 Innehållsförteckning Ärende 62 Godkännande av dagordning... 3 63 Budget 2015 - drift... 4 64 Budget 2015 - investering... 6 65 Personalfrågor... 7 2014-08-27 2 Plats och tid ande Ej tjänstgörande

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2013-11-25 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-11-25, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot Sammanträdesdatum s. 1 (25) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande 143- del av 158, 159-164 Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Södra Ågatan 4 kl. 17:00-19:35 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bernt A Runberg (S) (ordförande) Anna-Maria Saastamoinen (S) Mona Berglund Nilsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2015.02.18 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-15.51 ande Övriga deltagande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström (S) Ulf Genitz (C) Birgitta

Läs mer

Socialkontoret, kl

Socialkontoret, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2017-02-21 Plats och tid ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-15.55 Lena Nilsson (S) ordförande Sven-Erik Andersson (C) 1:e vice

Läs mer

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen, kl. 14.00 15.40 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordf Lars Ottosson (PF), 2:e

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kavelbro event, kl 15.00-16.45 ande Bengt Andersson (C) Per Gren (S) Barbro Lund (KD) Siw Malmsten (FP) Inger Strand (FP) Tomas Danielsson (M) Erlinda Andersson (S) Bengt Ferm (S) Roger Magnusson

Läs mer

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden Sida 1 Sammanträdesdatum 2008-02-27 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Erik Mali (s) Lena Brolin (m) Stefan Algebäck (m), tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19.00 20.00 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2014-09-23 86-90

Protokoll. Socialnämnden 2014-09-23 86-90 Socialnämnden 86-90 2 86 Information om målgruppsanalys inom beroende och missbruk...5 87 Information om handlingsplan för ej verkställda beslut...6 88 Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete...7

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-09-08 Innehåll 118 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 142 119 Redovisning av delegationsbeslut... 143 120 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00

Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00 Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2017-12-12 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00 Jan Hansson,

Läs mer

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö 1(15) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv kl 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-12.00 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (L), vice ordförande Lena Forsberg (M),

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-09-24 1(9) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-17.50 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson (M)

Läs mer

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Birgit Ohlsson (FP), Rune Broström (SD)

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Birgit Ohlsson (FP), Rune Broström (SD) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, onsdagen den 14 oktober 2015, klockan 14:00-18:20 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Anna-Karin Tornemo

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:35

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:35 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2016-04-21 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:35 Inger Borgenberg,

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.00 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Rune Ahlberg,

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Folkets hus i Torsås, 2017-11-28, 17.00 17.30 Beslutande Henrik Nilsson Bokor, S ordförande Roland Swedestam, S Susanne Rosén, S Roger Isberg,

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Arbetsmarknadsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (14)

TRELLEBORGS KOMMUN Arbetsmarknadsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (14) Protokoll 1 (14) Mötesdatum Innehåll 86 Val av justerare samt datum, tid och plats för justering 87 Informationsärenden 88 Delegationsärenden 89 Rapporter och skrivelser 2015 90 Övrigt 91 s verksamhetsplan

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(10) Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten kl. 14.30 16.00 Ajournering kl. 14.45 15.05 Beslutande Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2012-02-21 1 (17)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2012-02-21 1 (17) 2012-02-21 1 (17) Plats och tid Älmhults kommunhus 21 februari kl. 8:30 11:20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Berith Krook (M), förste vice ordförande Lars Ingvert (S) Ingrid Bergström (S) Viktor

Läs mer

Sammanträdesdatum Hässleholmsgården, kl

Sammanträdesdatum Hässleholmsgården, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande gården, kl.15.00-16.00 Robin Gustavsson (KD) ordförande Sven Lundh (SD) 1:e vice ordförande Lena Nilsson (S) 2:e vice ordförande Maija-Liisa Mogensen (M)

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Hälso och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

Hälso och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Björmekullasalen, 2010-09-20, kl. 18.00-21.00 Ajournering kl. 19.55-20.30 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Karlsson, Gunilla (S) ordförande Wilhelmsson, Anders (S) Åkerman, Lizette

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer