Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10"

Transkript

1 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist (V), 1:e v ordf Ann-Christine Elmström (M), 2:e v ordf Awaz Modaber (MP) Owe Håkansson (C) Lisbeth Jensen (S), tjg. ers. Lars-Anders Espert (SD) Lisbeth Jönsson (SD) Ulla Jinneland (M), tjg. ers. Rania Youness (MP) Tamara Sifuentes (S) Ingalill Melcher (SD) Ruth Palm (SD) Bahare Mohammadi Andersson (L) Malin Lövdahl, sekreterare Lars Wästberg, förvaltningschef Lena Lundgren, avdelningschef Ninette Hansson, utvecklingsstrateg Ann-Christine Elmström Justeringens plats och tid Kansliet, Medborgarhuset Paragrafer 1-11 Underskrifter: Sekreterare _ Malin Lövdahl Ordförande Inger Borgenberg Justerande Ann-Christine Elmström ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Socialnämnden Sammanträdesdatum Anslaget uppsatt den Anslaget tas ner den Förvaringsplats för protokollet Underskrift Socialnämndens arkiv _ Eva Andersson

2 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2 (13) 1 Upprop, val av justerare samt bestämmande plats och tid för justering Socialnämnden beslutar att utse Ann-Christine Elmström (M) att jämte ordföranden att justera dagens protokoll. Justeringen kommer att äga rum på kansliet, Medborgarhuset, Arlöv.

3 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 3 (13) 2 Nedläggning av faderskapsutredning - sekretess Sammanfattning Föreligger utredning av familjerättssekreterare Irena Nakevska, daterad Socialnämnden beslutar

4 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 4 (13) SN/2015:11 3 Intern kontroll 2015 Sammanfattning From den 1 januari 2012 gäller föreskriften och allmänna råd SOSFS 2011:9 Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete. Syftet med ledningssystemet är att kontinuerligt och långsiktigt säkra och utveckla verksamhetens kvalitét genom ett systematiskt kvalitétsarbete. Socialnämnden har tidigare beslutat i enlighet med Intern kontroll plan för 2015 vilka områden som skall följas upp. Uppföljningen påvisar att: - handläggningstiden för inträffade incidenter inom den kommunala hälso- och sjukvården är allt för lång - handläggningstiden för utredning och åtgärd angående klagomål eller incident inom socialtjänsten, är allt för lång - genomförandeplaner i stor utsträckning finns och är uppdaterade - utredningstiderna för handläggningsprocessen hålls - det inte har upptäckts några fel angående belopp och underlag i samband med utbetalningarna av ekonomiskt bistånd Socialnämndens arbetsutskott föreslår socialnämnden besluta att tacka för rapporten, samt att uppdra åt förvaltningen att vidta erforderliga åtgärder i syfte att förbättra kvalitén. Socialnämnden beslutar att tacka för rapporten, samt att uppdra åt förvaltningen att vidta erforderliga åtgärder i syfte att förbättra kvalitén.

5 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 5 (13) SN/2016:10 4 Nationell brukarundersökning 2015 Utvecklingsstrateg Ninette Hansson presenterar resultaten från undersökningen. Sammanfattning För tredje året i rad har Socialstyrelsen frågat alla med äldreomsorg vad de tycker om sin vård och omsorg. Syftet med den nationella brukarundersökningen är att ge beslutsfattare och verksamhetsansvariga underlag för fortsatt utvecklingsarbete. Bilden av äldreomsorgen är generellt positiv. De flesta är nöjda med insatserna från äldreomsorgen. I kommunen finns några observandum och några utvecklingsområden. Observandum är bla de resultat som under tre år fortsatt att minska, vilket framförallt handlar om möjligheterna att komma ut, trivseln i närområdet, information vid tillfälliga förändringar och att besluten inte är anpassade utifrån brukarens individuella behov. De stora generella utvecklingsområdena är information och upplevelsen av delaktighet. Socialnämndens arbetsutskott föreslår socialnämnden besluta att tacka för rapporten, samt att uppdra åt förvaltningen att vidta erforderliga åtgärder i syfte att förbättra kvalitén. Socialnämnden beslutar att tacka för rapporten, samt att uppdra åt förvaltningen att vidta erforderliga åtgärder i syfte att förbättra kvalitén.

6 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 6 (13) SN/2016:11 5 Intern kontrollplan 2016 Föreligger förslag till intern kontrollplan för Socialnämnden beslutar att godkänna intern kontrollplan för 2016.

7 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 7 (13) SN/2016:18 6 Tillägg till socialnämndens delegationsordning Sammanfattning Socialförvaltningen föreslår tillägg till socialnämndens delegationsordning under punkt 3.9, sidan 14 gällande LVU-ärenden (lagen om vård av unga), då delegation av denna typ av beslut saknas i nuvarande delegationsordning: Beslut om hur umgänge med den unge ska utövas samt besluta att den unges vistelseort inte skall röjas för föräldrar eller vårdnadshavare (tillägg i fetad text) Socialnämndenbeslutar att godkänna tillägget till delegationsordningen.

8 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 8 (13) SN/2015:483 7 Svar på inspektionsmeddelande från arbetsmiljöverket avseende socialsekreterares arbetsförhållanden Sammanfattning Arbetsmiljöverket har genomfört en inspektion av socialsekreterarnas arbetsförhållanden i Burlövs kommun inom ramen för en nationell granskning av aktuell arbetsgrupps arbetsförhållanden. Inspektionen har genomförts i form av enkätfrågor respektive intervju i grupp. Utifrån svaren har arbetsmiljöverket kommit med ett inspektionsmeddelande med funna brister ur arbetsmiljösammanhang. Burlövs kommun skulle komma in med svar till Arbetsmiljöverket innan den 30 november För att vi skulle kunna genomföra enkätundersökning av den psykosociala arbetsmiljön via extern resurs fick vi möjlighet att erhålla förlängd svarstid till 5 februari Svaret skall innehålla förslag på åtgärder mm. Innehållet i inspektionsmeddelandet har gått ut i skriftlig form till samtliga medarbetare som deltagit i inspektionen. Innehållet har diskuterats på samråd/ APT på enhetsnivå. Dessutom har samtliga enheter inom avdelningen fått information på Individ-och familjeomsorgens avdelningsmöte. Socialförvaltningen anser att många av de brister som kommit fram i inspektionsmeddelandet är mycket viktiga att beakta och att kompletterande skriftliga rutiner skall tas fram i de fall där det finns behov. Det som är av största vikt är att säkerställa personalbemanning och förhindra personalomsättning då detta påverkar tryggheten och kontinuitet på en arbetsplats. Vi kommer därför särskilt att uppmärksamma den frågan och försöka utveckla personalarbetet inom det området. För att undvika för hög arbetsbelastning och personalomsättning till följd av det, är det av stor vikt att kunna öka bemanningen. Lokalerna är en annan viktig fråga som utifrån den riskbedömning som genomförts behöver en förändring för att uppfylla vissa krav. Socialnämnden tar del av inspektionsmeddelande och svar innan svaret skickas till arbetsmiljöverket. (forts. nästa sida)

9 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 9 (13) (forts. 7 Socialnämnden beslutar att ställa sig bakom det av förvaltningens redovisade svar till arbetsmiljöverket, samt att uppdra åt förvaltningen att ta fram en handlingsplan utifrån det som framkommit i den psykosociala enkäten samt utifrån den riskbedömning som genomförts.

10 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 10 (13) SN/2016:25 8 Systematiskt arbetsmiljöarbete, förvaltningsrapport 2016 Sammanfattning Socialförvaltningen följer givna direktiv avseende kommunens systematiska arbetsmiljöarbete. Skyddsronder har genomförts och verksamheterna arbetar kontinuerligt för att sänka sjukfrånvaron. Det förekommer problem med inomhusmiljön på Lillevång och även på Korttids och Fritids, Granliden samt Boklunden. Arbete för förbättring pågår fortlöpande. Arbetsmiljöverket har genomfört en inspektion av socialsekreterarnas arbetsförhållanden i Burlövs kommun inom ramen för en nationell granskning av aktuell arbetsgrupps arbetsförhållanden. Socialförvaltningen anser att många av de brister som kommit fram i inspektionsmed-delandet är mycket viktiga att beakta och att kompletterande skriftliga rutiner skall tas fram i de fall där det finns behov. Det som är av största vikt är att säkerställa personal-bemanning och förhindra personalomsättning då detta påverkar tryggheten och kontinuitet på en arbetsplats. Vi kommer därför särskilt att uppmärksamma den frågan och försöka utveckla personalarbetet inom det området. För att undvika för hög arbetsbelastning och personalomsättning till följd av det, är det av stor vikt att kunna öka bemanningen. Socialnämnden beslutar att godkänna förvaltningsrapporten.

11 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 11 (13) 9 Information Förvaltningschef Lars Wästberg och avdelningschef Lena Lundgren informerar om: Arbetet kring de ensamkommande barnen tillsammans med samhällsbyggnads- och utbildnings- och kulturförvaltningen. Inflödet och anvisningarna har minskat på sistone, ovisst om flödet kommer öka framöver. Lillevångshallen har öppnats tillfälligt. Resultatet för 2015 väntas gå plus. Ordförande Inger Borgenberg tackar förvaltningen för ett utomordentligt gott arbete och en bra beredskap i arbetet med flyktingarna.

12 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 12 (13) 10 Delegation/Delgivningar Delegationsbeslut: SN DELG 2016:1; Beslut om fördelning av budgetansvaret för socialnämndens interna budget (SN/2015: ) SN DELG 2015:1; Igångsättning av tillfälligt boende för ensamkommande barn i Lillevångshallen (SN/2015: ) Avskrivning av skulder, december Beslut Individ- och familjeomsorgen, december Delgivningar: Protokoll förtroenderådet Attendo Svenshög, (SN/2015: ) Protokoll Rådet för Funktionshinderfrågor, (SN/2015:54-790)

13 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 13 (13) 11 Övrigt Owe Håkansson (C) önskar en dragning av redovisningen av försörjningsstödet. Förvaltningen ordnar detta till nästa nämndssammanträde.

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-01-25 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Inger Borgenberg (S), ordf. Bo Lindquist (V) Ann-Christine

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-08 Sida 1 (9) Plats och tid Medborgarhuset i Arlöv, Konfer, kl. 18:00-19.00 Beslutande Övriga närvarande Inger Borgenberg, S, ordförande Bo Lindquist, V, 1e vice

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-11-12 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:15 Inger Borgenberg, ordförande Bo Lindquist

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-20 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-20 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-20 Sida 1 (16) Plats och tid Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:30 Beslutande Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist (V) Ulla Jinneland

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist (V) Ann-Christine

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-06 Sida 1 (12) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist

Läs mer

Uno Törringer (C) Stefan Klang (S) Ingalill Melcher (SD) Alit Kaja (L)

Uno Törringer (C) Stefan Klang (S) Ingalill Melcher (SD) Alit Kaja (L) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-12-11 Plats och tid Skärfläckan/Betan 17:00-18:00 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist (V) Ann-Christine

Läs mer

Ingalill Melcher (SD) Mats Olsson (M) Carina Åström (S) Leila Karlberg (M) Gertrud Danielsson (L) Awaz Modaber (MP)

Ingalill Melcher (SD) Mats Olsson (M) Carina Åström (S) Leila Karlberg (M) Gertrud Danielsson (L) Awaz Modaber (MP) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-02-28 Plats och tid Betan/Skärfläckan, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:59 1 ande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Inger Borgenberg (S) Sara Vestering (M),

Läs mer

Michelle Drakälv (S) Carina Åström (S) Leila Karlberg (M) Lena Lundgren, tf förvaltningschef Malin Lövdahl, sekreterare. Laila Knudsen (SD)

Michelle Drakälv (S) Carina Åström (S) Leila Karlberg (M) Lena Lundgren, tf förvaltningschef Malin Lövdahl, sekreterare. Laila Knudsen (SD) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-03 Plats och tid Skärfläckan/Betan 18:00-19:25 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Inger Borgenberg (S) Mats Olsson (M), tjg. ers. för Sara

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-07 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset, Lilla Sessionssalen, kl. 18:30 21:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Magnolian, Arlöv kl. 18:00-20:20

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Magnolian, Arlöv kl. 18:00-20:20 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-24 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Magnolian, Arlöv kl. 18:00-20:20 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-04-16 Sida 1 (17) Plats och tid Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset kl. 18.00 20.50 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Inger Borgenberg (S), ordförande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-02-06 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-02-06 Sida 1 (11) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-02-06 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset i Arlöv, Lilla Sessionssalen kl. 18:30 20:00 Inger Borgenberg (S) ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-29 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-29 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-29 Sida 1 (13) Plats och tid Skärfläckan/Betan, kl. 18:00-20.30 Beslutande Inger Borgenberg, ordförande, S Bo Lindquist,1e v ordf, V Ann-Christine Elmström, 2e v

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00

Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00 Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2017-12-12 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00 Jan Hansson,

Läs mer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-10-03 Sida 1 (17) Plats och tid Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, kl. 18.30 20.50 Beslutande Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-03-05 Sida 1 (12) Plats och tid Beslutande Konferensrum Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.05 Inger Borgenberg (S), ordf. Bo Lindquist (V) Ann-Christine

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2010-06-03 Sida 1 (18)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2010-06-03 Sida 1 (18) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2010-06-03 Sida 1 (18) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset, Lilla sess, kl. 18.30 20.20 Inger Borgenberg, ordförande Sven-Åke Persson Subhija Besic Hans Andersson Awaz

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:35

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:35 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2016-04-21 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:35 Inger Borgenberg,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-06-10 Sida 1 (15)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-06-10 Sida 1 (15) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-06-10 Sida 1 (15) lats och tid Betan, Medborgarhuset, kl. 18.30. 20.40 Beslutande Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson (M) Gun Larshag

Läs mer

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C)

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C) Valnämnd Sammanträdesdatum 2017-09-12 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Ersättare Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Andréette Bengtsson (S) Britt Sonesson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-03-22, kl. 08:30-12:12 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(5) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 08:30 14:45 Ajournering för paus mellan 9:40 10:00. i sekretessärenden, se separat B-protokoll. ande Ersättare Göran Gredfors,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2018-12-19 1 Innehållsförteckning Ärende 109 Uppföljning av nämndens riktlinjer för uppdrag hos enskild brukare... 3 110 Information om aktiviteter i äldrevisionens handlingsplan... 4 111 Månadsuppföljning

Läs mer

ON PROTOKOLL

ON PROTOKOLL ON PROTOKOLL 1(16) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl. 08.30 12.05 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (L), vice ordförande

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-06-05 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (18)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (18) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-09-04 Sida 1 (18) Plats och tid Betan/Skärfläckan, kl.18.30 20.35 Beslutande Övriga närvarande Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Valnämnd Sammanträdesdatum 2014-02-05 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00-19.00 Gun-Britt Penderos (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Alnarp Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Alnarp Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Alnarp Tid kl. 18.30-19.40 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 17 december 2014 kl 14.00-16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Jim Lindberg (s) Marianne Nilsson (m) Gull-Britt Sandefors (c) Charlotta Book (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15 Socialnämnden 2015-09-17 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-09-17, kl. 9.30-11.30 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-12-11 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 17.15 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S),

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (29) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30 12.10 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP) Birgitta Floresjö (C)

Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP) Birgitta Floresjö (C) Socialnämnden 2015-08-24 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 09.00-10.30 Ajournering kl 09.30-09.45 Beslutande Ledamöter Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP)

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Socialnämnden 2012-09-26

Socialnämnden 2012-09-26 229 Delegationsbeslut... 2 230 Delgivningar... 4 231 Angående Kris- och våldsmottagningen för män i Falun... 5 232 Revidering/ sammanslagning av Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete... 6 233

Läs mer

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-01-29

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-01-29 s arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet Protokoll !i. HEDEMORA Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Ledamöter Se närvarolista sidan 2 1 (16) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :10

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :10 Sammanträdesdatum s. 1 (20) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30 11:10 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-04-07 Innehåll 55 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 67 56 Redovisning av delegationsbeslut... 68 57 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl 13.00 15.00 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S)

Läs mer

Kommunhuset, Höjden Torsdagen den 18 maj 2017 kl 13:00 15:20

Kommunhuset, Höjden Torsdagen den 18 maj 2017 kl 13:00 15:20 2017-05-18 1 (19) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, Höjden Torsdagen den 18 maj 2017 kl 13:00 15:20 Anders Magnhagen (S), ordförande Lars-Håkan Persson (M), 1:e vice ordf Linda Andersson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Socialnämnden 2012-03-14 Plats och tid Kommunstyrelserummet, Kommunhuset, Mora, kl 08.15-09.45 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Ulla

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

2013-09-18 Sida 1-10. Christiane Djäken Socialkontoret, 2013-09-25. Christiane Djäken

2013-09-18 Sida 1-10. Christiane Djäken Socialkontoret, 2013-09-25. Christiane Djäken 2013-09-18 Sida 1-10 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, onsdagen den 18 september 2013, kl. 08:15-09:15 ande Bernt Persson (S) Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 18.30-20.00 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Barbro Söderberg (S) 2:e vice ordförande Lena Forsberg (M)

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 2015-04-21 1 (19) Plats och tid ande Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Linda Andersson (S) Adele Olander

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 21-26 2 21 Redovisning till Inspektionen för vård och omsorg Dnr 8.5-39109/2013...4 22 Information om samverkan i kommunen för att främja integration...5 23 Redovisning till revisorerna med

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-12-19 1(9) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 16.55 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Björn Liljedahl (M) Martin Normark (FP) Gunvor Hanson

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-02-19 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2018-02-19 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 102 Presentation av ny enhetschef... 3 103 Information om tillsynsärende - Socialstyrelsen... 4 104 Delegation handläggning av SFI-bonus... 5 105 Äldreomsorgsplan...

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (FP) ordförande Malin Taggu (M) tjg ersättare för Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMSJNQ= = =UPJVP=

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMSJNQ= = =UPJVP= = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMSJNQ= = =UPJVP= Socialnämndens sammanträde Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd Amvrosia 3 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd Parkliden 4 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid. Tisdagen den 27 september 2016 kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid. Tisdagen den 27 september 2016 kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid Tisdagen den 27 september 2016 kl.18.30 20.20 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (L) Conny Bäck (S) Anders Widesjö

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Konferensrummet, Boklundens äldreboende, Arlöv Kl. 9:00-11:45

Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Konferensrummet, Boklundens äldreboende, Arlöv Kl. 9:00-11:45 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2017-03-07 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Konferensrummet, Boklundens äldreboende, Arlöv Kl. 9:00-11:45 Inger

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen, 2010-12-06 kl. 19.35-20.15 Beslutande Persson, Reino (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordförande Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson, Lena

Läs mer

Fernando Germond Corrêa Susanne Wirstedt Johansson Alexander Ramsing 107-110 Karin Johansson 115, 112-113 Karin Svensson 111 Viktoria Karlsson 115

Fernando Germond Corrêa Susanne Wirstedt Johansson Alexander Ramsing 107-110 Karin Johansson 115, 112-113 Karin Svensson 111 Viktoria Karlsson 115 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 23 september 2015 kl. 14:00-16:00 ande Övriga deltagare Utses att justera Lars Altgård, ordf. (s) Emil Wetterling (s) Jim Lindberg (s) Gull-Britt Sandefors

Läs mer

Frida Kvinnojour, Hässleholm kl. 14.00 17.35

Frida Kvinnojour, Hässleholm kl. 14.00 17.35 1 (14) Plats och tid Frida Kvinnojour, Hässleholm kl. 14.00 17.35 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Marianne Zackrisson

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-14

Sammanträdesdatum Sida 1-14 Sammanträdesdatum Sida 1-14 Socialnämnden 2011-03-16 Plats och tid Rådhuset, Plenisalen, Mora, kl 08.15-10.30 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje Andersson

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2019-08-20, klockan 13.30 17.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Maria Sundqvist, Socialdemokraterna Cecilia Axelsson, Centerpartiet Bodil Olsson, Nya Moderaterna ANSLAG/BEVIS

Maria Sundqvist, Socialdemokraterna Cecilia Axelsson, Centerpartiet Bodil Olsson, Nya Moderaterna ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00 ande Bengt Andersson, Centerpartiet Susanne Johansson, Socialdemokraterna Jan Hanna, Socialdemokraterna Bengt Ferm, Socialdemokraterna Kjell-Åke Johansson, Kristdemokraterna

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-11-22 203

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-11-22 203 2011-11-22 203 Plats och tid Häggenäs Sjukhem, kl 18.00 21.00 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Henrik Kvennberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Jessica Ashworth, (m) ledamot Knut

Läs mer

Socialkontoret, kl

Socialkontoret, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.35 Lena Nilsson (S) ordförande Sven-Erik Andersson (C) 1:e vice ordförande Robin Gustavsson (KD)

Läs mer

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen, kl. 14.00 15.40 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordf Lars Ottosson (PF), 2:e

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11. 1 (13) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.20 Peter Johansson (M) ordf. Malin Sjölander (M) Tanja Pålsson (M) tjg.ers Marianne Båtman (M) Ronny Pettersson (S) tjg.ers

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdatum 2010-02-04 Sida l (16) Plab och tid Beslutande Medborgarhuset, B-rummet, kl. 18:30-19:25 Inger Borgenbef'g, ordforande Sven-Åke Persson Britt Sonesson Gun Larshag Subhija

Läs mer

Plats och tid Årholmen :30-11:30

Plats och tid Årholmen :30-11:30 1 Plats och tid Årholmen 2018-03-13 08:30-11:30 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S), tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Höjden, Kommunhuset Tisdagen den 15 december 2015 kl 18:00 21:15

Höjden, Kommunhuset Tisdagen den 15 december 2015 kl 18:00 21:15 2015-12-15 1 (23) Plats och tid ande Höjden, Kommunhuset Tisdagen den 15 december 2015 kl 18:00 21:15 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Camilla Hindersson (S) Adele Olander

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2019-01-09 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 09.00-10.28 Beslutande Övriga deltagande ordf Leif Sandberg (M) Carl Axel Olsson (C) Jan Erlandsson (S) Toril Korsvik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2017-08-29, kl. 18:30-20:33 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Anders Widesjö

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2014-03-05, kl 1300-1515 Beslutande Anne Niska, S Jan Larsson, S Ann-Sofi Larsson, V Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf, socialchef

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 52

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 52 52 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19:00-20:40 Beslutande Eriksson, Lennart (s) 38-47 Friberg, Gun (s), vice ordf. 38-47 Hellman, Gertrud (m), 2:e vice ordf. 38-47 Karlsson, Ulf (m) 38-47

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (11) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 18.20 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S),

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 28 augusti 2013 kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagare Utses att justera Mats Högberg ordf (s) Angelica Karlsson (c) Per-Magnus Pettersson (m)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.10-16.30 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-29 ande Övriga deltagande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Kenneth Magnusson (C) Christoffer Gullberg (M) Linda

Läs mer

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11)

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15-15:30 Gunnel Johansson (S) ordförande Dorothea Nilsson (M) Ingemar Steneteg (C) Alexander Engman (FP) Karl-Gustav Lindbäck (KV)

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Socialnämnden (13) Tisdagen den 26 maj 2015, klockan , i Skållerudsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Socialnämnden (13) Tisdagen den 26 maj 2015, klockan , i Skållerudsrummet Nr 5 Socialnämnden 2015-05-26 1(13) Tid och plats Tisdagen den 26 maj 2015, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Eva Larsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2010-06-22 Anslags nedtagande: 2010-07-14

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2010-06-22 Anslags nedtagande: 2010-07-14 Socialnämnden 2010-06-17 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2010-06-17, kl. 10.00-11.55 Gruppsammanträde: 08.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (C) Bengt Nordin (M) Siw Nordin (M)

Läs mer

Sida 1(15) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Socialnämnden

Sida 1(15) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Socialnämnden 1(15) Plats och tid Eklövet, Lenhovda, torsdagen den 10 januari 2019 kl 13:05-15:30 Ajournering kl. 14:14-14:46 Beslutande Lars-Erik Hammarström (S), Ordförande Carl Krekola (M), 1:e vice ordförande Bjarne

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Sammanträdesdatum 2014-04-24 Sida 1 (5)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Sammanträdesdatum 2014-04-24 Sida 1 (5) Valnämnd Sammanträdesdatum 2014-04-24 Sida 1 (5) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 18:00-18:30 Beslutande Gun-Britt Penderos (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Britt Sonesson (M) Sven-Åke Persson

Läs mer

Håkan Andersson Agneta Jonsson, 25 Patrik Germer, 22. Inga-Lill Thim Socialförvaltningen 2010-03-24. Sekreterare Paragrafer 22-30 Jan-Åke Ahlin

Håkan Andersson Agneta Jonsson, 25 Patrik Germer, 22. Inga-Lill Thim Socialförvaltningen 2010-03-24. Sekreterare Paragrafer 22-30 Jan-Åke Ahlin SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) 2010-03-18 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.50 Beslutande Inga-Britt Ritzman (s) Siw Lunander (s) Kjell Rapp (s) Lars Bohman (s) Peter Tillman (v) Inga-Lill

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(14) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, 2018-02-14 kl. 13:00 15:30 Beslutande: Susann Lindblad (C), ordförande Hans Sternbro (S), vice ordförande Håkan Yngström

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, kl. 17.00 19.00 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Carl-Olof Landgren

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(14) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, 2019-08-21 kl. 13:00 15:50 Beslutande: Håkan Yngström (C), ordförande Hans-Göran Olsson (S), vice ordförande Madeleine

Läs mer

Individnämndens protokoll 2015-04-14

Individnämndens protokoll 2015-04-14 Datum: Tisdagen den 14 april 2015 Tid: 17.00 19.30 Plats: Familjecentralen, Ekaråsen Justeringsdag: Onsdagen den 15 april 2015 Paragrafer: 27-34 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer