BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)"

Transkript

1 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset kl Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist (V) Ann-Christine Elmström (M) Awaz Modaber (MP) Owe Håkansson (C) Cecilia Wollmér (S) Ingalill Melcher (SD), tjg ers. Lisbeth Jönsson (SD) Ulla Jinneland (M), tjg ers. Lisbeth Jensen (S) Uno Törringer (C) Ruth Palm (SD) Bahare Mohammadi Andersson (FP) Lars Wästberg, förvaltningschef Lena Lundgren, avdelningschef Christer Petersson, avdelningschef Anders Moberg, enhetschef ( 32-35) Amara Saranovic, ekonom ( 32-34) Mona Hirche, avdelningschef Ninette Hansson, utvecklingsstrateg Malin Lövdal, kanslisekreterare Peter Wencel, förvaltningsjurist/sekreterare Owe Håkansson Justeringens plats och tid Medborgarhuset den 20 april 2015 Paragrafer Underskrifter: Sekreterare Peter Wencel Ordförande Justerande Inger Borgenberg Owe Håkansson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden Sammanträdesdatum Anslaget uppsatt den Anslaget tas ner den Förvaringsplats för protokollet Medborgarhuset, förvaltningens arkiv Underskrift Peter Wencel

2 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2 (17) 32 Val av justerare samt bestämmande av tid för justering Enligt företaget upprop beslutar socialnämnden att utse Owe Håkansson (C) att jämte ordförande justera dagens protokoll. Justeringen kommer att äga rum den 20 april 2015 på kommunkansliet.

3 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 3 (17) 33 Uppföljningsrapport 1, 2015 SN/2015:4 Sammanfattning Nämndens nettokostnad beräknas överskida budget med 4,9 miljoner kronor. Den främsta anledningen till detta är kostnaden för placeringar av barn och unga, ca 5 miljoner. Även ett underskott uppstår inom omsorg om äldre och funktionshindrade, ca 1600 tkr. Inom socialpsykiatri förväntas det bli ett överskott. Detta beror främst på en avslutad placering i mars Kostnaden för ekonomiskt bistånd beräknas också blir lägre. Sociala utskottet föreslår socialnämnden besluta att överlämna uppföljningsrapport 1 med åtgärdsplan till kommunstyrelsen. att överlämna uppföljningsrapport 1 med åtgärdsplan till kommunstyrelsen.

4 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 4 (17) 34 Budgetskrivelse för budget 2016 med flerårsplan SN/2015:1 Sammanfattning Budgetförslaget bygger på innevarande års budget med tillägg för löneökningar och prisutveckling. Kompensation behövs för ökade IT-kostnader, ökade kostnader för placeringar av barn och unga samt tekniska hjälpmedel. Totalt sex nya tjänster behövs för att möta behovet inom de olika verksamheterna. Sociala utskottet beslutar att överlämna budgetskrivelse 2016 med flerårsplan till socialnämnden. att efter redaktionella justeringar anta budgetskrivelse 2016 med flerårsplan och lämna över densamma till kommunstyrelsen.

5 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 5 (17) 35 SN/2015:112 Delrapport för projekt Intensivt riktat behandlingsarbete med ungdomar i riskzon Sociala utskottet beslutar att överlämna delrapport för projektet Intensivt riktat behandlingsarbete med ungdomar i riskzon till socialnämnden för behandling. Enhetschef Anders Moberg gör en synnerligen intressant redogörelse för Magnolians arbete. Nämnden uttrycker sin stora uppskattning över presentationen och Magnolians arbete. att tacka för informationen och skicka den till kommunstyrelsen med önskemål om att inför kommunstyrelsen få göra samma presentation av verksamheten.

6 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 6 (17) 36 Intern kontroll 2014 SN/2015:11 Sammanfattning Fr.o.m. den 1 januari 2012 gäller föreskriften och allmänna råd SOSFS 2011:9 Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete. Syftet med ledningssystemet är att kontinuerligt och långsiktigt säkra och utveckla verksamhetens kvalitet genom ett systematiskt kvalitetsarbete. Socialnämnden har tidigare beslutat i enlighet med Intern kontroll plan för 2013 vilka områden som skall följas upp. Uppföljningen påvisar att: 1) antalet rapporterade händelser för hälso- och sjukvård inklusive fallolyckor har ökat i jämförelse med föregående år 2) antalet patienter som fått måttliga eller betydande konsekvenser av den inträffade incidenten har ökat jämfört med föregående år 3) antalet patienter som behövt ytterligare vård och behandling har ökat 4) handläggningstiden för inträffade incidenter inom den kommunala hälso- och sjukvården är alltför lång 5) antalet klagomål och rapporterade incidenter inom socialtjänsten har ökat jämfört med föregående år 6) handläggningstiden för utredning och åtgärd angående klagomål eller incident inom socialtjänsten, är alltför lång 7) uppföljning av delegeringar av hälso- och sjukvårdsinsatser har inte genomförts 8) patientjournalgranskning har genomförts och resultatet har i separat rapport föredragits för nämnden och uppföljning kommer att sker under våren, då granskningen påvisade brister i journalföringen 9) genomförandeplaner finns i stor utsträckning och är uppdaterade 10) utredningstiderna för handläggningsprocessen hålls 11) det inte har upptäckts några fel angående belopp och underlag i samband med utbetalningarna av ekonomiskt bistånd Socialförvaltningen har ett återstående arbete att utföra avseende såväl den interna kontrollen som kvalitetsuppföljning totalt, samt att utveckla metoder för att kunna koppla kvalitetsindikatorer till ekonomin och att förankra kvalitetsarbetet i verksamheterna. Bifogat ärendet är internkontrollplan för 2015, härefter avser förvaltningen att koppla internkontrollplan till systematiskt kvalitets- och ledningssystem i enlighet med gällande lagstiftning och författning. Strukturerade egenkontrollsdokument bör tas fram liksom struktur för slumpmässig uppföljning av egenkontroller.

7 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 7 (17) Sociala utskottet föreslår socialnämnden besluta att tacka för rapporten och uppdra åt förvaltningen att vidta de åtgärder som krävs med anledning av internkontrollrapport för 2014 samt att godkänna plan för intern kontroll att tacka för rapporten och uppdra åt förvaltningen att vidta de åtgärder som krävs med anledning av internkontrollrapport för 2014 samt att godkänna plan för intern kontroll 2015 och att arbetet med loggkontroll och behörighet ska ges hög prioritet under 2015.

8 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 8 (17) 37 Patientsäkerhetsberättelse för Attendo Svenshög 2015 SN/2015:155 Sammanfattning Den 1 januari 2011 började patientsäkerhetslagen, PSL 2010:659 att gälla. Enligt den nya lagen skall vårdgivaren dokumentera sitt patientsäkerhetsarbete i en patientsäkerhetsberättelse. Patientsäkerhetsberättelsen skall årligen, i mars, finnas tillgänglig för den som önskar ta del av den. Bifogat finns patientsäkerhetsberättelse upprättad av verksamhetschefen för Svenshögs äldreboende. Sociala utskottet föreslår socialnämnden besluta att tacka för informationen och lägga patientsäkerhetsberättelsen till handlingarna. att tacka för informationen och lägga patientsäkerhetsberättelsen till handlingarna.

9 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 9 (17) 38 Patientsäkerhetsberättelse 2015 SN/2015:158 Sammanfattning Kommunen är ansluten till flera kvalitetsregister bl.a. palliativa registret, för vård i livets slut. Utbildning har genomförts under året men ökning av användandet har inte skett i önskvärd takt. Under året har anslutning skett till Senior Alert, vilket medför ett kvalitativt och systematiskt metodstöd för hälso- och sjukvårdspersonalen för att genomföra riskbedömningar och åtgärder inom område som nutrition, fallolyckor, munhälsa, trycksår och inkontinens. Anslutning till sammanhållen journalföring har skett vilket ökar säkerheten vid informationsöverföring. Kollegial granskning av patientjournaler har skett utifrån standardiserad metod och rapport har presenterats för socialnämnden. Uppföljning kommer att ske under våren. Antalet fallolyckor har ökat under 2014 och inget aktivt preventivt arbete har inrapporterats. Allvarlighetsgraden och därmed konsekvensen för den enskilde har ökat, liksom behovet av ytterligare vård och behandling. Förebyggande hembesök till erbjuds till dem i ordinärt boende som är födda 1933 och erbjudandet har getts till 73 personer och av dessa tackade 48 personer ja. Antalet läkemedelsavvikelser har inte ökat under året men däremot har konsekvensen av de inträffade händelserna ökat avseende att det behövs ytterligare vård och behandling. Sociala utskottet föreslår socialnämnden besluta att godkänna patientsäkerhetsberättelsen och tillstyrka målen för att godkänna patientsäkerhetsberättelsen och tillstyrka målen för 2015.

10 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 10 (17) SN/2015: PRIO överenskommelse om stöd till riktade insatser inom området psykisk ohälsa Sammanfattning Bifogat finns handlingsplan för genomförande av regeringens satsning inom området psykisk ohälsa, 2015 och 2016, PRIO (Plan för riktade insatser inom området psykisk ohälsa ). Handlingsplanen ska innehålla strategier för hur: 1) Kommunen och landsting gemensamt kan utnyttja befintliga resurser mer effektivt för att fullgöra de åtaganden som finns i respektive handlingsplan, 2) kommuner och landsting kan utveckla och implementera arbetsformer för personer som har behov av insatser från båda huvudmännen, samt 3) patienters, brukares och anhörigas inflytande och delaktighet kan fortsätta utvecklas på individnivå och hur deras synpunkter på verksamhetshetsnivå kan inhämtas, följas upp och användas för fortsatt kvalitetsutveckling Sociala utskottet föreslår socialnämnden besluta att godkänna handlingsplanen för PRIO att godkänna handlingsplanen för PRIO

11 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 11 (17) 40 Verksamhetsberättelse för Familjecentralen Samovaren 2014 SN/2015:18 Sociala utskottet beslutar att överlämna Verksamhetsberättelse för Familjecentralen Samovaren 2014 till socialnämnden för behandling. att tacka för informationen.

12 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 12 (17) 42 Konceptuellt underlag för kommande hälso- och sjukvårdsavtal SN/2015:165 Sammanfattning En särskilt utsedd gemensam politisk styrgrupp har med hjälp av gemensam tjänstmannagrupp tagit fram ett konceptförslag som efter viss ytterligare bearbetning, föreslås ligga till grund för utarbetandet av ett nytt avtal mellan parterna. Det nya avtalet skall inrymma alla delar inom det gemensamma ansvarsområdet och konstrueras som ett utvecklingsavtal, vilket innebär att de olika delarna införs stegvis och kan förändras i takt med att möjligheter och förutsättningar ändras. Det nya avtalet föreslås att gälla from den 1 januari Det nya avtalet medför förändringar som att mer högspecialiserad sjukvård kommer att utföras i hemmet och för att lösa detta föreslås virtuella team som en ny vårdnivå. Det virtuella teamet ska bestå av läkare och sjuksköterska och där läkaren infinner sig inom två timmar. Kommunen skall tillhandahålla sjuksköterska som larmar ut läkaren, dygnet runt alla årets dagar. Det nya avtalet medför också att kommen kommer att ansvara för inte bara de mest sjuka äldre utan alla grupper av mest sjuka, även vuxna och barn. Samtidigt med det nya avtalsförslaget ska beaktas att betalningsansvarslagen kommer att ändras och kommunens ansvar kommer att inträda efter tre dagar mot idag fem dagar samt att psykiatrin som idag har 30 dagar kommer att ha tre dagar. Förslag till beslut Tacka för informationen. att tacka för informationen och uppdra åt förvaltningen att vid nästa sammanträde lämna en djupare redogörelse.

13 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 13 (17) 43 Ej verkställda beslut SN/2015:166 Sammanfattning Socialnämnden informeras härmed om att det under fjärde kvartalet 2014 och första kvartalet 2015 finns ett beslut som inte är verkställt och som omfattas av rapporteringsskyldigheten. Kvinna f. 79 beviljades gruppbostad enligt 9 9 LSS, Beslutet är ej verkställt. Förslag till beslut Socialnämnden föreslås besluta att enligt rapporteringsskyldigheten överlämna handlingen till kommunfullmäktige. att enligt rapporteringsskyldigheten överlämna handlingen till kommunfullmäktige.

14 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 14 (17) 44 Information Förvaltningen informerar om följande: Den 6-8 maj hålls tre kursdagar om Seniorer i centrum på Malmö Arena. Information om evenemanget kommer att e-postas ut till nämndens ledamöter dagen efter sammanträdet. De som önskar gå en eller flera av dagarna anmäler sig själv till desamma men anmäler intresse även till ordföranden eller sekreteraren för godkännande från ordförandens sida i enlighet med socialnämndens delegationsordning. Det kommer att placeras paviljonger på Lillevången för ensamkommande flyktingbarn/ungdomar men bygglovsfrågan fördröjer planerna något. Planerna på mötesplatsen i gamla centrumhuset på Dalbyvägen tar form och skall konkretiseras i ritningar varefter man skall ta in synpunkter. Den nya mötesplatsen kan tänkas bli klar till sommaren Nämnden tackar för informationen.

15 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 15 (17) 45 Delegation Redovisning av följande: Socialchef: mars månad 2015 Biståndshandläggare: mars månad 2015 Socialsekreterare: mars månad 2015 Anställningsbeslut: mars månad 2015 att lägga delegationsbesluten till handlingarna.

16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 16 (17) 46 Delgivningar Protokoll från Socialnämndens arbetsutskott Postlistor för mars månad Förvaras i pärm på förvaltningen.

17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 17 (17) 47 Övriga frågor Nämnden konstaterar att ärendemängden motiverar att sammanträdena i socialnämndens sociala utskott skall börja tidigare än kl. 9, förslagsvis redan kl att sammanträdena i socialnämndens sociala utskott framöver skall hållas klockan 8.30.

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2016-01-27 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-06 Sida 1 (12) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-20 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-20 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-20 Sida 1 (16) Plats och tid Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:30 Beslutande Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist (V) Ulla Jinneland

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-01-25 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Inger Borgenberg (S), ordf. Bo Lindquist (V) Ann-Christine

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-07 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset, Lilla Sessionssalen, kl. 18:30 21:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-11-12 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:15 Inger Borgenberg, ordförande Bo Lindquist

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-08 Sida 1 (9) Plats och tid Medborgarhuset i Arlöv, Konfer, kl. 18:00-19.00 Beslutande Övriga närvarande Inger Borgenberg, S, ordförande Bo Lindquist, V, 1e vice

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist (V) Ann-Christine

Läs mer

Uno Törringer (C) Stefan Klang (S) Ingalill Melcher (SD) Alit Kaja (L)

Uno Törringer (C) Stefan Klang (S) Ingalill Melcher (SD) Alit Kaja (L) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-12-11 Plats och tid Skärfläckan/Betan 17:00-18:00 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist (V) Ann-Christine

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-10-03 Sida 1 (17) Plats och tid Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, kl. 18.30 20.50 Beslutande Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Magnolian, Arlöv kl. 18:00-20:20

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Magnolian, Arlöv kl. 18:00-20:20 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-24 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Magnolian, Arlöv kl. 18:00-20:20 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist

Läs mer

Ingalill Melcher (SD) Mats Olsson (M) Carina Åström (S) Leila Karlberg (M) Gertrud Danielsson (L) Awaz Modaber (MP)

Ingalill Melcher (SD) Mats Olsson (M) Carina Åström (S) Leila Karlberg (M) Gertrud Danielsson (L) Awaz Modaber (MP) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-02-28 Plats och tid Betan/Skärfläckan, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:59 1 ande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Inger Borgenberg (S) Sara Vestering (M),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-06-10 Sida 1 (15)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-06-10 Sida 1 (15) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-06-10 Sida 1 (15) lats och tid Betan, Medborgarhuset, kl. 18.30. 20.40 Beslutande Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson (M) Gun Larshag

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (18)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (18) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-09-04 Sida 1 (18) Plats och tid Betan/Skärfläckan, kl.18.30 20.35 Beslutande Övriga närvarande Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-02-06 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-02-06 Sida 1 (11) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-02-06 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset i Arlöv, Lilla Sessionssalen kl. 18:30 20:00 Inger Borgenberg (S) ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Michelle Drakälv (S) Carina Åström (S) Leila Karlberg (M) Lena Lundgren, tf förvaltningschef Malin Lövdahl, sekreterare. Laila Knudsen (SD)

Michelle Drakälv (S) Carina Åström (S) Leila Karlberg (M) Lena Lundgren, tf förvaltningschef Malin Lövdahl, sekreterare. Laila Knudsen (SD) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-03 Plats och tid Skärfläckan/Betan 18:00-19:25 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Inger Borgenberg (S) Mats Olsson (M), tjg. ers. för Sara

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:35

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:35 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2016-04-21 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:35 Inger Borgenberg,

Läs mer

Plats och tid Årholmen :30-11:30

Plats och tid Årholmen :30-11:30 1 Plats och tid Årholmen 2018-03-13 08:30-11:30 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S), tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2014-02-26 Socialnämnden Plats och tid Bielkemässen, 2014-02-26, klockan 16:30 Beslutande Sven-Håkan Trygg (S) Jan Engman (C) Gunnel Kask (S) Göran Andersson (M) Lars Malmberg (S) Barbro Backlund (FP)

Läs mer

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 1 (9) Vår handläggare Jan Nilsson Antaget av vård- och omsorgsnämnden 2012-10-25, 122 Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 2 (9) Innehållsförteckning Bakgrund...

Läs mer

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden Plats och tid Hälsön 2018-03-13 08:30 Ledamöter: Bertil

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl. 08.30 12.05 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (L), vice ordförande

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11)

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15-15:30 Gunnel Johansson (S) ordförande Dorothea Nilsson (M) Ingemar Steneteg (C) Alexander Engman (FP) Karl-Gustav Lindbäck (KV)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Anita Wallin (MP) ersättare för Carina Nordqvist (S) Emma Madueme (S) ersättare för Lars Jingåker

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 24 april Tid: 15.30 18.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 26, klockan 08.00 Paragrafer: 25-31 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-29 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-29 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-29 Sida 1 (13) Plats och tid Skärfläckan/Betan, kl. 18:00-20.30 Beslutande Inger Borgenberg, ordförande, S Bo Lindquist,1e v ordf, V Ann-Christine Elmström, 2e v

Läs mer

Gun Ivesund (s) ordförande Kenneth Isaksson (m) Marta Pettersson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Sandra Brändström (s)

Gun Ivesund (s) ordförande Kenneth Isaksson (m) Marta Pettersson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Sandra Brändström (s) Plats och tid Kommunkontoret 2014-02-03 kl 8.00 11:40 Beslutande Gun Ivesund (s) ordförande Kenneth Isaksson (m) Marta Pettersson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Sandra Brändström (s) Övriga deltagare David

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2017-12-05, kl. 18:31-19:05 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Krister

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2017-10-03, kl. 18:30-20:07 Ajournering: 19:00-19:15 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD) 1(29) Kommunstyrelsens omsorgsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.15 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, 90-92

Läs mer

Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare och Elsbeth Weinert, eller tel

Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare och Elsbeth Weinert, eller tel Socialnämnden 2013-02-28 Plats: Medborgarhuset i Arlöv, Lilla Sessionssalen Tid: 2013-03-07 kl. 18:30 S-gruppen träffas kl. 17:30 i Lilla Sessionssalen Fyrklövern träffas kl. 17:30 i Skärfläckan Vid eventuellt

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 1(17) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Randi Lindström (c) Justeringens

Läs mer

Protokoll 2013-08-27

Protokoll 2013-08-27 2013-08-27 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-08-27, klockan 13:30 14:25 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Agneta Eriksson (S) Barbro Backlund (FP) Mats

Läs mer

Socialnämnden 2012.03.20 1

Socialnämnden 2012.03.20 1 Socialnämnden 2012.03.20 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan, kommunhuset kl 13.30-17.20 ande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Lina Persson (S) Anders Palm-Lundin (S) tjg ers Håkan Karlsson

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

Protokoll 2013-10-30

Protokoll 2013-10-30 2013-10-30 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-10-30, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15 Socialnämnden 2015-09-17 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-09-17, kl. 9.30-11.30 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-03-22, kl. 08:30-12:12 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 1 (15) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 Paragrafer 34-45 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-04-23, kl. 08:30-12:23 Sammanträdesdatum s. 1 (16) Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Susanne Borgelius (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-11-23, kl. 08:30-11:38 Sammanträdesdatum s. 1 (16) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30 11:45 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Skeppet Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande Jan Rohlén (S) Christian Andersson (FP)

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-12-18, klockan 13.30 15.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-06-17 1(5) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 11.30 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell, ordförande Jim Adolfsson (M), Claes Magnusson (M) Lena Hermansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 102 Presentation av ny enhetschef... 3 103 Information om tillsynsärende - Socialstyrelsen... 4 104 Delegation handläggning av SFI-bonus... 5 105 Äldreomsorgsplan...

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-03-05 Sida 1 (12) Plats och tid Beslutande Konferensrum Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.05 Inger Borgenberg (S), ordf. Bo Lindquist (V) Ann-Christine

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (FP) ordförande Malin Taggu (M) tjg ersättare för Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Lessebo kommunhus sal, Rottnen 14:00 17:30 ande Övriga deltagare Lars Altgård (S) Kristina Brundin (S) Emil Wetterling (S) Lena Henriksson (S) Jim Lindberg (S) Lars Turunen (S) Börje Erlandsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 2015-04-21 1 (19) Plats och tid ande Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Linda Andersson (S) Adele Olander

Läs mer

Gun-Britt Johansson. Ingrid Dahlberg, Ns Marina Antfolk-Samuelsson, s, tjg ers. Margareta Åkerlund. 120-141 (129-141 enskilda ärenden)

Gun-Britt Johansson. Ingrid Dahlberg, Ns Marina Antfolk-Samuelsson, s, tjg ers. Margareta Åkerlund. 120-141 (129-141 enskilda ärenden) PROTOKOLL 1(23) Tid: Kl 8:30-12:00 Plats: Förvaltningsbyggnaden, Lokal: Bäcken Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s Anette Lundberg, s Lars-Åke Andersson, v Gun-Britt Johansson, c Ingrid

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00

Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00 Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2017-12-12 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00 Jan Hansson,

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Datum Tid kl 08.15-15.00 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Helena Wikström (C) Justeringens plats och tid LSS-kontoret fredagen den 31 augusti Justerade

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, Stadshuset kl. 08:30-11:50 Beslutande Jan Hallström (FP) ordförande Janne Jansson (S) vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot May-Brith

Läs mer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina

Läs mer

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet Socialnämnden 2016-03-29 1(12) Tid och plats Tisdagen den 29 mars 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kristoffer Nilsson

Läs mer

Kommunkontoret, Malung, kl

Kommunkontoret, Malung, kl ÖL Malung-Salens kommun 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 08.00-12.30 arina Albertsson (S), ordförande Britta Sohlin (M), vice ordförande Birgitta Örjas (S) Jörgen Norén (S) Britt-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(13) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2A, 2019-04-17 kl. 13:00 15:00 Beslutande: Håkan Yngström (C) Gunilla Elings-Friberg (S) ersättare för Hans-Göran Olsson (S)

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (10) l Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 17.00 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer

Läs mer

Kommunkontoret, Malung, kl

Kommunkontoret, Malung, kl Ä Malung-Salens kommun 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-11.10 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Angelica Arthur (V) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

LEDNINGSSYSTEM FÖR SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE, SOSFS 2011:9

LEDNINGSSYSTEM FÖR SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE, SOSFS 2011:9 Socialnämnden LEDNINGSSYSTEM FÖR SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE, SOSFS 2011:9 DEL 1 Handläggare: Befattning: Mikael Daxberg Verksamhetsutvecklare Upprättad: 2014-02-14 Version: 1 Antagen av socialnämnden:

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-02-06 1 (15) Plats och tid Omsorgsnämndens sammanträdesrum, Kl 13.15 17.00 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Övriga deltagare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(27)

Sammanträdesprotokoll 1(27) Sammanträdesprotokoll 1(27) Plats och tid Soc. konferens, Öjersbogården, 16.30-19.45 ande Christer Filipsson (FP), ordförande Inga-Stina Hesselius (S) Åke Andersson (V) Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist

Läs mer

Plats och tid: Häradsgården i Vagnhärad kl. 13:30 15:30

Plats och tid: Häradsgården i Vagnhärad kl. 13:30 15:30 Plats och tid: Häradsgården i Vagnhärad kl. 13:30 15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Tommy Setzman (S) Tomas Landskog (M) Birgitta Pettersson (M) Lena Mobrand (KD)

Läs mer

Patientnämnden. Tid: :00-13:30. Plats: Regionens kansli. Ordförande... Justerare

Patientnämnden. Tid: :00-13:30. Plats: Regionens kansli. Ordförande... Justerare Patientnämnden Tid: 2017-09-28 09:00-13:30 Plats: Regionens kansli Ledamöter Bo Dalesjö (S) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande) Mats Johnsson (M) Susanne Borgström (V) Gullvi Andersson (MP)

Läs mer

PROTOKOLL 2014-04-07

PROTOKOLL 2014-04-07 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 7 april 2014 kl. 17.00-18.25 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Björn Håkansson (m), ordförande Jan Linderhielm (np)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Reglemente. Socialnämnden. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad

Reglemente. Socialnämnden. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad Reglemente Socialnämnden Mariestad Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2012-01-30 (Reviderat i socialnämnden 2014-08-19 och komplettering 2015-01-13) Datum: 2012-01-13 Dnr: SN 2011/0062-700 Sida: 2

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/13 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 14.55 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndag 4 april 2016 kl. 17.00 19.45, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Linderhielm (np),

Läs mer

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl 1 (11) Plats och tid Beslutande Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl. 08.30 12-00 Peter Johansson (M) Leif Aringstam (M) tjg.ers. Ronny Pettersson (S) tjg.ers. Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

Övergripande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom vård och omsorg i Malmö stad

Övergripande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom vård och omsorg i Malmö stad Övergripande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom vård och omsorg i Malmö stad Datum: Ansvarig: Förvaltning: Enhet: 2012-06-13 Stadskontoret Stadsområdesförvaltningar/Sociala Resursförvaltningen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Skutan Strömsvik tisdag kl. 08.15 12.15 Beslutande Ulla Wallering Fall (S) Bertil Eklund (NB) 58-61) Hans Jonsson (M) Rune Hallgren (C) Inga Ericsson (S) Helena Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (13)

Sammanträdesprotokoll 1 (13) Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 23 Godkännande av ärendelista... 31 24 Patientsäkerhetsberättelse 2016... 32 25 Utökning av sjukgymnast/fysioterapeuttjänst... 33 26 Verksamhetsberättelse 2016 för socialnämnden... 34 27 Skrivelse

Läs mer

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2019-03-12, Visten, klockan 14:00-17:00 Avser paragrafer 15-28 ande Ulrika Rodin (S) Ordförande Anna Maria Nilsson (M) 2:e vice ordförande Annika Jarl Ljungsten (M) Ledamot Esbjörn

Läs mer

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 1 (6) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00 11:20 Beslutande Åsa Johansson (S) Dennis Byberg (M) Övriga Ersättare Eva Pettersson, sekreterare Monica Hammar, socialchef Eva Alama,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-02-15, kl. 08:30-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (15) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Anders Widesjö (M) Krister Wiman (M) Pia

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-09-24 1(9) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-17.50 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Valnämnd Sammanträdesdatum 2014-02-05 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00-19.00 Gun-Britt Penderos (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Britt Sonesson

Läs mer