NORDEA BANK FINLAND Abp Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NORDEA BANK FINLAND Abp Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer"

Transkript

1 TILLÄGGSPROSPEKT NR. 1 MED FI DIARIENUMMER DATERAT 6 AUGUSTI 2013 TILL GRUNDPROSPEKT DATERAT DEN 24 MAJ 2013 NORDEA BANK FINLAND Abp Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer Detta dokument ( Tilläggsprospektet ) utgör ett tillägg till Grundprospektet daterat den 24 maj 2013 avseende Nordea Bank Finland Abp:s ( NBF ) Prospekt för Kreditobligationer ( Prospektet ) (med Finansinspektionens diarienummer ). Detta Tilläggsprospekt, som är en del av Prospektet, är ett tillägg till Prospektet och ska läsas tillsammans med Prospektet och andra tilläggsprospekt till Prospektet. Tilläggsprospektet upprättas då NBF har publicerat delårsrapport för perioden januari juni 2013 (som finns att tillgå på Nordeas hemsida, ( Detta Tilläggsprospekt har godkänts och registrerats av Finansinspektionen och är upprättad i enlighet med 2 kap. 34 lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument. Tilläggsprospektet skall läsas tillsammans med Prospektet. De definitioner som används i Prospektet är tillämpliga även i detta Tilläggsprospekt. För det fall det finns diskrepans mellan detta Tilläggsprospekt och Prospektet eller andra dokument som införlivats genom hänvisning i Prospektet skall Tilläggsprospektet äga företräde. Investerare som innan publiceringen av detta Tilläggsprospekt har gjort en anmälan om eller på annat sätt samtyckt till köp eller teckning av överlåtbara värdepapper som omfattas av Prospektet har rätt att återkalla sin anmälan eller sitt samtycke till köp eller teckning av överlåtbara värdepapper, i enlighet med 2 kap. 34 lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument, inom två arbetsdagar från offentliggörandet av detta Tilläggsprospekt, innebärande att sista dag för återkallelse är innan slutet av arbetsdagen den 8 augusti ÄNDRINGAR TILL GRUNDPROSPEKTET NBF:s rapport för perioden januari - juni 2013 NBF har den 17 juli 2013 publicerat sin rapport för perioden januari juni På sidan 60 i Grundprospektet, första stycket infogas direkt efter meningen: Årsboksluten har granskats av revisor. : NBF:s rapport för perioden januari juni 2013 har inte granskats av revisor. På sidan 60 i Grundprospektet, första stycket direkt efter punkten 2. Infogas följande: 3. Rapport för perioden januari - juni 2013 (återfinns på sidorna 7-28 i NBF:s rapport för perioden januari juni 2013).

2 UPPDATERING AV SAMMANFATTNINGEN TILL GRUNDPROSPEKTET Sammanfattningen av Grundprospektet är uppdaterad i enlighet med Bilaga 1 till detta Tilläggsprospekt. Fotnoter utvisar tillägg och eller ändringar i sammanfattningen. FINANSIELL INFORMATION, NORDEA BANK FINLAND ABP Avsnitt med finansiell information på sidorna i Grundprospektet stryks i sin helhelt och ersätts med uppdaterad finansiell information i Bilaga 2 till detta Tilläggsprospekt då omräkning har gjorts av vissa siffror i den finansiella informationen beskrivet i Not 1 till NBF:s delårsrapport för perioden januari juni 2013.

3 SAMMANFATTNING AV PROSPEKTET Bilaga 1 Sammanfattningar består av informationskrav vilka redogörs för i ett antal punkter. Punkterna är numrerade i avsnitt A E (A.1 E.7). Denna sammanfattning innehåller alla de punkter som krävs i en sammanfattning för aktuella typer av värdepapper och emittenter. Eftersom vissa punkter inte är tillämpliga för denna typ av värdepapper och emittenter, kan det finnas luckor i punkternas numrering. Även om det krävs att en punkt inkluderas i en sammanfattning för aktuella typer av värdepapper och för NBF, är det möjligt att ingen relevant information kan ges rörande punkten. Informationen har då ersatts med angivelsen Ej tillämpligt. Ord och uttryck som definieras i de allmänna villkor som gäller för respektive Kreditobligation eller på andra ställen i detta Prospekt har samma betydelse i denna sammanfattning. AVSNITT A INLEDNING OCH VARNINGAR A.1 Inledning Denna sammanfattning skall läsas som en inledning till Prospektet och varje beslut om att investera i MTN skall baseras på en bedömning av Prospektet i dess helhet. Om ett yrkande gällande informationen i detta Prospekt framförs inför domstol i en Medlemsstat i det Europeiska Ekonomiska Samarbetsområdet kan käranden enligt den nationella lagstiftningen i Medlemsstaterna bli skyldig att stå för kostnaderna för att översätta Prospektet innan de rättsliga förfarandena inleds. Inget civilrättsligt ansvar kommer kunna göras gällande mot NBF i någon sådan Medlemsstat enbart på grund av denna sammanfattning, inklusive alla översättningar av den, såvida den inte är vilseledande, felaktig eller oförenlig när den läses tillsammans med de andra avsnitten av detta Prospekt eller om den inte innehåller, när den läses tillsammans med de andra avsnitten i detta Prospekt, relevant information (så som den definieras i Artikel 2.1(s) i Prospektdirektivet) för att hjälpa investerare att fatta beslut om att investera i MTN. A.2 Samtycke NBF samtycker till att Prospektet används i samband med ett erbjudande avseende MTN i enlighet med följande villkor: (i) samtycket gäller endast för erbjudanden som kräver att prospekt upprättas; (ii) samtycket gäller endast under giltighetstiden för detta Prospekt; (iii) samtycket berör endast användning av Prospektet för erbjudanden i Sverige och Norge; och (iv) de enda finansiella mellanhänder som får använda Prospektet för erbjudanden är Emissionsinstituten samt övriga finansiella mellanhänder som har ingått distributionsavtal med NBF och som anger på sin hemsida att de har samtycke att använda Prospektet. När en finansiell mellanhand lämnar anbud till investerare ska den finansiella mellanhanden underrätta investerare om anbudsvillkoren för anbudet, i samband med att anbudet lämnas.

4 AVSNITT B EMITTENT OCH EVENTUELL GARANTIGIVARE B.1 Emittentens registrerade firma och handelsbeteckning B.2 Emittentens säte, bolagsform, lag under vilken emittenten bedriver sin verksamhet, och land för registrering: Nordea Bank Finland Abp NBF Nordea Bank Finland Abp har sitt säte i Helsingfors, Finland på adressen Alexandersgatan 36 B, FIN Nordea, Helsingfors, Finland. NBF är ett aktiebolag enligt den finska aktiebolagslagen. NBF är registrerat i handelsregistret med registreringsnummer NBF innehar tillstånd (oktroj) att bedriva bankverksamhet i enlighet med Kreditinstitutslagen och vidare att bedriva finansiell verksamhet och verksamhet som har ett naturligt samband därmed, bland annat värdepappersrörelse. B.4b Kända trender: Ej tillämpligt. Det finns inga tydliga trender som påverkar NBF eller de marknader som NBF verkar på. B.5 Koncernbeskrivning: Nordea Bank Finland Abp har sedan 1998 varit en del av Nordeakoncernen, vilken bildades till följd av samgåendet mellan Merita och Nordbanken. Nordea Bank AB (publ) ( NBAB ) är moderbolag i Nordeakoncernen. Nordeakoncernen är den största koncernen som erbjuder finansiella tjänster på den nordiska marknaden (Danmark, Finland, Norge och Sverige) mätt i totala intäkter (baserat på undersökningar av Nordea Markets (Nordea Bank Finland Plc)), med ytterligare verksamhet i Polen, Ryssland, de baltiska länderna och Luxemburg, samt filialer på ett antal andra internationella platser. De tre största dotterbolagen till Nordea Bank är Nordea Bank Danmark A/S i Danmark, NBF i Finland och Nordea Bank Norge ASA i Norge. NBAB anser att Nordeakoncernen har den största kundbasen av alla koncerner som erbjuder finansiella tjänster inom den nordiska marknaden (baserat på undersökningar av Nordea Markets (Nordea Bank Finland Plc)), med cirka 11 miljoner kunder inom marknaderna som koncernen har verksamhet i, inklusive cirka 9,0 miljoner hushållskunder i sitt kundprogram och cirka 0,6 miljoner aktiva företagskunder, per den 31 december Vid samma datum var de totala tillgångarna för Nordeakoncernen EUR 677 miljarder, primärkapitalet uppgick till EUR 24,0 miljarder, och Nordeakoncernen var den största Norden-baserade kapitalförvaltaren med EUR 218 miljarder i förvaltade tillgångar. NBF bedriver bankverksamhet i Finland som en del av Nordeakoncernen och dess verksamhet är helt integrerad i Nordeakoncernens verksamhet.

5 B.9 Resultatprognos eller beräkning av förväntat resultat B.10 Eventuella anmärk-ningar i revisionsberättelsen: Ej tillämpligt. NBF gör inte någon resultatprognos eller beräkning av förväntat resultat i Prospektet. Ej tillämpligt. Det finns inte några anmärkningar i NBF:s revisionsberättelse om den historiska finansiella informationen.

6 B.12 Utvald central finansiell information Tabellen nedan visar viss utvald finansiell information i sammandrag som utan väsentliga ändringar har hämtats från och måste läsas tillsammans med NBF:s reviderade redovisning för det år som slutar den 31 december 2012, samt revisorernas rapporter och kommentarer därtill ej granskade finansiella rapporter för sexmånaders-perioden som slutar per den 30 juni 2013 som inkluderas i Prospektet genom Tilläggsprospekt nr. 1 daterat 6 augusti 2013 samt tillhörande noter. 1 NBF utvald central finansiell information, koncernen H H (Miljoner EUR) Resultaträkning Summa rörelseintäkter Årets resultat Balansräkning Summa tillgångar Summa skulder Summa eget kapital Summa skulder och eget kapital Kassaflödesanalys Kassaflöde från den löpande verksamheten före förändring av den löpande verksamhetens tillgångar och skulder Kassaflöde från den löpande verksamheten Kassaflöde från investeringsverksamheten Kassaflöde från finansieringsverksamheten Årets kassaflöde Förändring Inga väsentligt negativa förändringar vad gäller NBF:s framtidsutsikter har inträffat sedan den 31 december 2012, vilket är datumet för dess senaste publicerade delårsrapport. Inga väsentliga förändringar vad gäller NBF:s finansiella ställning eller ställning på marknaden har inträffat sedan den 30 juni 2013, vilket är datumet för NBF:s senast publicerade ej granskade finansiella rapport för sexmånadersperioden som slutar per den 30 juni Med verkan från och med Tilläggsprospekt nr. 1 daterat den 6 augusti 2013 så har utvald finansiell information inkluderats för de sex månader som slutar per den 30 juni 2013 tillsammans med jämförbar information från samma period för det föregående finansiella året och vissa siffror för 2012 har omräknats. 2 Med verkan från och med Tilläggsprospekt 1 daterat 6 augusti 2013 så har datum för betydande förändring av NBF:s finansiella ställning eller ställning på marknaden uppdaterats från den 31 december 2012 till den 30 juni 2013, som är datumet för NBF:s senaste, ej granskade, finansiella information.

7 B.13 Nyligen inträffade händelser: B.14 Koncernberoende: B.15 Emittentens huvudsakliga verksamhet: Ej tillämpligt för NBF. Det har inte nyligen förekommit några särskilda händelser för NBF som väsentligen påverkar bedömningen av NBF:s solvens sedan publiceringen av NBF:s reviderade årsredovisning för året som avslutades den 31 december Ej tillämpligt. NBF är inte beroende av andra enheter inom Nordeakoncernen. NBF bedriver bankverksamhet i Finland som en del av Nordeakoncernen och dess verksamhet är helt integrerad i Nordeakoncernens verksamhet. Nordeakoncernens organisationsstruktur är byggd kring tre huvudsakliga affärsområden: Retail Banking, Wholesale Banking och Wealth Management. Utöver dessa affärsområden innehåller Nordeakoncernens organisation affärsenheten Group Operations and Other Lines of Business, tillsammans med Group Corporate Centre och Group Risk Management som är de andra centrala delarna av Nordeakoncernens organisation. Nordeakoncernen är en universell bank och erbjuder därmed ett omfattande sortiment av bank- och finansprodukter samt tjänster till hushåll och företagskunder, inklusive finansinstitut. Nordeakoncernens produkter och tjänster består av ett brett sortiment av banktjänster för hushållen, t.ex. bolån och konsumentlån, kredit- och bankkort och ett stort antal olika sparformer, livförsäkringar och pensionsprodukter. Dessutom har Nordeakoncernen ett brett sortiment av banktjänster för företag, inklusive affärslån, kontanthantering, betalnings- och kontotjänster, riskhanteringsprodukter och rådgivningstjänster, skuld- och kapitalrelaterade produkter för likviditet och kapitalanskaffning samt företagsfinansiering, hanteringstjänster för institutionella tillgångar och livförsäkrings- och pensionsprodukter för företag. Nordeakoncernen distribuerar även allmänna försäkringsprodukter. Nordeakoncernen har också det största distributionsnätverket för kunder på den nordiska marknaden, med cirka filialkontor (inklusive cirka 210 filialkontor i Polen, Ryssland och de baltiska staterna), telefonsupportcentraler i alla de nordiska länderna och en mycket konkurrenskraftig internetbank. Nordeakoncernen finns i 19 länder runt om i världen. B.16 Personer med direkt eller indirekt ägande/ kontroll: Ej tillämpligt. Såvitt NBF känner till är inte Nordeakoncernen direkt eller indirekt ägd eller kontrollerad av någon enstaka person eller grupp av personer som agerar tillsammans. NBF är ett helägt dotterbolag till Nordea Bank AB (publ). AVSNITT C - VÄRDEPAPPER C.1 Beskrivning av värdepapprens typ och klass: Former för MTN: Samtliga MTN är i registrerad form. Emission i serier: MTN har utfärdats i serier (var och en benämnd som en Serie ) och MTN i varje Serie har identiska villkor (förutom pris, lånedatum och räntestartdatum, som kan men inte behöver vara identiska) vad gäller valuta, valörer, ränta, förfallodag eller annat.

8 Ytterligare trancher av MTN (var och en benämnd som en Tranch ) kan emitteras som en del av en befintlig Serie. Under detta Prospekt kommer inte några nya Serier ges ut utan lån kommer upptas som ytterligare Trancher under befintliga Serier. Serienummer: Serienumret för respektive MTN anges i de tillämpliga Slutliga Villkoren, som återfinns under avsnittet Slutliga Villkor. ISIN-nummer: ISIN-nummer för varje serie av MTN anges i de tillämpliga Slutliga Villkoren. Clearing: MTN clearas via Euroclear Sweden AB eller Verdipapirsentralen ASA ( VPS ) såsom närmare anges i de tillämpliga Slutliga Villkoren. C.2 Valuta Valutan för Lånen är SEK, EUR eller NOK, såsom närmare anges i de tillämpliga Slutliga Villkoren. C.5 Eventuella inskränkningar i rätten till överlåtelse MTN har inte och kommer inte att registreras under United States Securities Act of 1933 ( Securities Act ) och får inte erbjudas eller säljas inom USA eller till, för räkning för eller till förmån för, personer bosatta i USA förutom i vissa transaktioner som är undantagna från registreringskraven i Securities Act. Vidare får MTN under Prospektet ej heller erbjudas eller säljas i Australien, Japan, Kanada, Nya Zeeland eller Sydafrika eller i annat land där begränsningar för erbjudande och försäljning föreligger. Prospektet får inte heller distribueras till eller inom något av ovan nämnda länder. C.8 Rättigheter kopplade till värdepapperen inklusive rangordning och begränsningar av sådana rättigheter Status: MTN utgör icke-säkerställda och icke-efterställda förpliktelser för NBF och rangordnas pari passu utan någon preferens mellan sig själva och minst pari passu gentemot alla övriga av NBF:s nuvarande och framtida utestående ickesäkerställda och icke-efterställda förpliktelser. Valörer: MTN är utställda i valörerna SEK , NOK eller i EUR enligt vad som anges i de tillämpliga Slutliga Villkoren. Åtagande att inte ställa säkerhet (negative pledge): NBF ger inget negative pledge åtagande, vilket innebär att NBF är fritt att ställa säkerhet eller pantsätta tillgångar till andra borgenärer. Uppsägningsgrunder: I de Allmänna Villkoren föreskrivs inga uppsägningsgrunder för fordringshavare. NBF har dock rätt att säga upp lån i förtid enligt vad som framgår av Allmänna Villkor. Beskattning: Euroclear Sweden AB eller förvaltare (vid förvaltarregistrerade värdepapper) verkställer avdrag för preliminär skatt, för närvarande 30 % på utbetald ränta, för fysisk person som är obegränsat skattskyldig i Sverige och för svenskt dödsbo. Vid utbetalning av ränta till annan än fysisk person som är obegränsat skattskyldig i Sverige eller till svenskt dödsbo sker inget

9 avdrag för skatt i Sverige. Från andra utbetalningar än räntor sker inga avdrag i Sverige för preliminär skatt eller andra källskatter. Enligt gällande finsk lag utgör ränta på MTN som emitterats till allmänheten i Finland inkomst enligt lagen om källskatt på ränteinkomster för en i Finland allmänt skattskyldig fysisk person och ett finskt dödsbo. Källskatten på ränteinkomst är för närvarande 28 %. Enligt lagen om källskatt på ränteinkomster jämställs även indexgottgörelse med ränteinkomst. Räntebetalningar, enligt Allmänna Villkor, källbeskattas inte i Finland förutsatt att personen inte är skattskyldig i Finland. Innehavare av MTN, som erhåller ränteinkomster eller avkastning i annan form, är skattskyldiga i Danmark för sådana inkomster förutsatt att det rör sig om privatperson bosatt i Danmark, privatpersoner bosatta utanför Danmark som tillbringar minst 6 månader om året i Danmark och bolag med sitt säte i Danmark eller bolag vars ledningsorgan är förlagt till Danmark. I enlighet med rådets direktiv 2003/48/EG lämnar NBF uppgift avseende räntebetalningar till person bosatt utanför Sverige eller Finland. Räntebetalningar under MTN, enligt Allmänna Villkor, källbeskattas inte i Sverige eller i Finland. Källskatt: I den mån som följer av Allmänna Villkor skall betalning avseende MTN ske utan avdrag för skatter eller avgifter förutsatt att NBF inte är skyldigt enligt finsk eller svensk lag, förordning, föreskrift eller liknande eller finsk eller svensk myndighets beslut att verkställa sådant avdrag. Skulle NBF vara skyldigt att verkställa avdrag för sådan finsk eller svensk skatt för annan än skattskyldig i Sverige eller Finland, skall NBF betala sådana ytterligare belopp som erfordras för att tillse att fordringshavarna på förfallodagen erhåller ett nettobelopp motsvarande det belopp som fordringshavarna skulle ha erhållit om inget avdrag hade verkställts. Skulle NBF på grund av ändrade förhållanden vara skyldigt att verkställa avdrag för skatter eller avgifter på grund av lag, skall NBF äga rätt att förtidsinlösa samtliga utestående MTN. Lagstiftning: MTN ges ut i enlighet med svensk eller norsk rätt, i enlighet med vad som anges i de tillämpliga Slutliga Villkoren. C.11 Upptagande till handel på en reglerad marknad C.15 Beskrivning av hur investeringens värde påverkas av de underliggande MTN har börsregistrerats för handel på NASDAQ OMX Stockholm AB:s obligationslista, utom såvitt avser Kreditobligation 3910 och 3920, för vilka NBF avser att ansöka om upptagande av handel på samma marknad.. De underliggande instrumenten för respektive MTN anges i de tillämpliga Slutliga Villkoren, som även innehåller utförliga beskrivningar om hur investeringens värde påverkas av de underliggande Referenstillgångarna. Generellt gäller att återbetalning sker på den i de Slutliga Villkoren angivna återbetalningsdagen med nominellt belopp, förutsatt att

10 instrumenten kredithändelse inte har inträffat. Vid inträffad kredithändelse kan rätten till avkastning eller återbetalning helt bortfalla vid första kredithändelsen eller alternativt reduceras och varje efterföljande kredithändelse reducerar sedan avkastningen eller alternativt återbetalningsbeloppet. För det fall att kredithändelse inträffar i förhållande till referensbolaget eller referensbolagen kan således lånets kapitalbelopp sättas ner och lånet inlösas till ett justerat återbetalningsbelopp. Inlösen kan därvid komma att ske innan den ordinarie återbetalningsdagen. Den slutliga återbetalningsdagen kan också komma att flyttas fram enligt vad som närmare anges i de tillämpliga Slutliga Villkoren. Det justerade återbetalningsbeloppet bestäms utifrån en marknadsvärdering av en eller flera av referensbolagets eller referensbolagens s.k. referenskrediter som väljs ut av NBF. Marknadsvärderingen och fastställandet av återbetalningsbeloppet skall i första hand ske på basis av ett auktionsförfarande för referenskrediter eller, under vissa på förhand angivna förutsättningar, på basis av ett anbudsförfarande. En nedskrivning av kapitalbeloppet innebär att investeraren förlorar rätten till återbetalning av den nedskrivna delen av kapitalbeloppet och investerare riskerar således att förlora hela eller delar av det investerade beloppet i händelse av en kredithändelse för minst ett av referensbolagen. C.16 Stängningseller förfallodag C.17 Avräkningsförfarande: Återbetalningsdag för respektive MTN framgår av de tillämpliga Slutliga Villkoren. Den ordinarie återbetalningsdagen kan vara förbehållen en förtida återbetalning eller en förskjuten åtebetalningsdag, enligt vad som anges i tillämpliga Slutliga Villkor. Avräkning av MTN sker med återbetalningsbeloppet på återbetalningsdagen, med förbehåll för att en kredithändelse inträffat, i vilket fall återbetalning kan ske med ett justerat återbetalningsbelopp i förtid eller på en förskjuten återbetalningsdag i enlighet med de tillämpliga Slutliga Villkoren. Avräkning av MTN för vilka svensk lag tillämpas skall ske i enlighet med Euroclear Sweden AB:s regler. Avräkning av MTN för vilka norsk lag tillämpas skall ske i enlighet med Verdipapirsentralen ASA (VPS):s regler. C.18 Avkastning: Avkastningen som skall betalas till investerarna fastställs med referens till om en kredithändelse inträffar i det eller de underliggande referensbolagen eller under av referensbolag utgiven skuldförbindelse. Inträffandet av en kredithändelse kan påverka hur och om ränta belöper på MTN enligt vad som anges i tillämpliga Slutliga Villkor.

11 C.19 Lösenpris eller sista noterade pris för det underliggande: C.20 Typ av underliggande: Ej tillämpligt. Inget lösenpris eller slutvärde noteras för det underliggande, som består av kreditrisken hos ett eller flera referensbolag och deras skuldförbindelser. Det underliggande utgörs av kreditrisken hos ett eller flera referensbolag, som preciceras i de tillämpliga Slutliga Villkoren, och för skuldförbindelser utgivna av referensbolagen. AVSNITT D - RISKER D.2 Risker specifika för NBF Ett antal faktorer påverkar och kan komma att påverka verksamheten i NBF liksom de MTN som erbjuds inom ramen för Prospektet. Risker föreligger beträffande förhållanden som har anknytning till NBF och till de MTN som erbjuds under Prospektet samt sådana förhållanden som saknar specifik anknytning till NBF och MTN. Risker förenade med NBF:s verksamhet hänför sig huvudsakligen till kredit- och marknadsrisker, men det finns även andra risker såsom operationella risker och likviditetsrisker. Kreditrisken är risken för att en motpart inte kan uppfylla sina betalningsförpliktelser. Marknadsrisken definieras som en risk för att förändringar av räntekurser, växelkurser och priset på NBF:s tillgångar leder till en minskning av värdet av tillgångar och skulder. Vidare finns det likviditetsrisker vilket innebär risken att endast kunna fullgöra likviditetsåtaganden till ökad kostnad eller i värsta fall inte alls, samt operationella risker vilket innebär risker kopplade till fel och brister i produkter och tjänster, bristfällig intern kontroll, oklara ansvarsförhållanden, bristfälliga tekniska system, olika former av brottsliga angrepp och bristande beredskap inför störningar. Riskerna i NBF:s verksamhet är relevant för investerare i MTN eftersom investerare alltid har en kreditrisk på NBF, innebärande att NBF:s fortsatta ekonomiska välstånd är en förutsättning för att återbetalning, eller i förekommande fall räntebetalning, skall ske under MTN. D.6 Risker specifika för MTN och riskvarning Det finns även risker med de MTN som erbjuds under Prospektet, vilka potentiella investerare noga skall beakta så att de är införstådda i dessa risker innan ett investeringsbeslut fattas med avseende på MTN, bland annat följande: Produktens komplexitet avkastningsstrukturen för MTN är ibland komplex och kan innehålla matematiska formler eller samband som, för en investerare, kan vara svåra att förstå och jämföra med andra investeringsalternativ. Noteras bör att relationen mellan avkastning och risk kan vara svår att utvärdera. MTN vars kapitalbelopp inte är garanterat Kapitalbeloppet för de MTN som erbjuds under Prospektet är inte garanterat. Det finns därmed ingen garanti för att det belopp som en investerare får tillbaka vid inlösen av MTN kommer att överstiga eller vara lika

12 med kapitalbeloppet. Prissättning av strukturerade MTN Prissättningen av strukturerade MTN bestäms vanligen av NBF, och inte utifrån förhandlade villkor. Det kan därför uppstå en intressekonflikt mellan NBF och investerarna, i det att NBF kan påverka prissättningen och försöker generera en vinst eller undvika en förlust i relation till de underliggande Referenstillgångarna. NBF har ingen skyldighet att agera i innehavarnas intresse. Kreditobligationer en investering i kreditobligationer (Credit Linked Notes) för, utöver kreditrisken mot NBF, med sig en exponering mot kreditrisken hos ett specifikt referensbolag eller korg av referensbolag. En reduktion av kreditvärdigheten hos ett referensbolag kan ha en väsentlig negativ effekt på marknadsvärdet för de relevanta MTN och betalningarna av kapitalbeloppet och upplupen ränta. Om en kredithändelse inträffar kan NBF:s skyldighet att betala kapitalbeloppet ersättas av en skyldighet att betala andra belopp beräknade med referens till värdet hos referensbolaget. Eftersom inga av referensbolagen bidrog till framställandet av Prospektet, så finns ingen garanti för att alla väsentliga händelser eller informationer som relaterar till finansiell värdeutveckling eller kreditvärdigheten hos referensbolagen har offentliggjorts vid den tidpunkt då MTN emitterades. Övriga risker förenade med MTN kan ha att göra med bland annat ränteförändringar, valutaförändringar, om NBF har rätt att inlösa lånen i förtid, komplexiteten av de finansiella instrumenten, svängningar hos relevanta index, andra Referenstillgångar eller den finansiella marknaden och om återbetalning av återbetalningsbeloppet är beroende av andra förhållanden än NBF:s kreditvärdighet. Det finns också vissa risker rörande MTN i allmänhet, såsom modifikationer och undantag, risken för kvarhållande i enlighet med Rådets Sparandedirektiv (2003/48/EG) och lagändringar. Vissa av de förekommande riskerna är hänförliga till omständigheter utanför NBF:s kontroll såsom förekomsten av en effektiv sekundärmarknad, stabiliteten i det aktuella systemet för clearing och avveckling samt den ekonomiska situationen och utvecklingen av densamma i Norden och i omvärlden i stort. Denna sammanfattning av vissa risker är endast en kortfattad redogörelse för vissa viktiga risker och utgör inte en fullständig redogörelse för riskfaktorer som är hänförliga till MTN. Investeraren bör noggrant granska och överväga de risker liksom övrig information som beskrivs i Prospektet. En investering i relativt komplexa värdepapper, såsom MTN, för med sig en högre risk än att investera i mindre komplexa värdepapper. Speciellt, i en del fall, kan investerare förlora värdet av hela sin

13 E.2b Motiv till erbjudandet och användning av intäkterna: investering eller delar därav, från fall till fall. AVSNITT E - ERBJUDANDE De lån som upptas inom ramen för Prospektet utgör en del av NBF:s och Nordeakoncernens långfristiga finansiering och kommer, om inget annat anges, att användas för att finansiera NBF:s och Nordeakoncernens dagliga affärsverksamhet men kan även komma att användas för andra ändamål. E.3 Beskrivning av erbjudandets former och villkor MTN kan erbjudas på marknaden till institutionella professionella investerare och till så kallade retailkunder (vilka primärt omfattar mindre och medelstora företag samt privatkunder) genom offentliga erbjudanden eller till en begränsad krets investerare. MTN kan komma att erbjudas av ett eller flera Emissionsinstitut som agerar tillsammans i ett syndikat eller genom en eller flera banker i en så kallad försäljningsgrupp. Priser och volymer samt villkor för leverans och betalning av sålunda erbjudna MTN bestäms genom överenskommelse vid varje sådan emission. E.4 Relevanta intressen/intres sekonflikter för erbjudandet: E.7 Beräknade kostnader Ej tillämpligt. Såvitt NBF känner till, har ingen person involverad i emissionen av MTN något intresse som är relevant för erbjudandet. I samband med utgivningen av strukturerade MTN har NBF kostnader för bland annat produktion, distribution, licenser, börsnotering och riskhantering. För att täcka kostnaderna tar NBF ut courtage och provision enligt vad som anges i de Slutliga Villkoren. Storleken på provisionen kan variera och påverkas av förändringar i räntenivå och priset på de finansiella instrument som ingår i produkten.

14 Bilaga 2 FINANSIELL INFORMATION, NORDEA BANK FINLAND Abp Nedanstående tabeller visar viss, utvald, finansiell information i sammandrag som, utan väsentliga ändringar, hämtats från Nordeakoncernens reviderade koncernredovisning för det år som slutar den 31 december 2012 och från detta Tilläggsprospekt nr. 1 (som visar omräkning av vissa siffror för 2012 för ytterligare information se Not 1 i NBF:s delårsrapport för perioden januari juni 2013). NBF:s redovisning har upprättats i enlighet med International Financial reporting Standards (IFRS), med tillhörande tolkningar från International Financial Reporting Interpretations Committee (IFRIC), godkända av EU-kommissionen. Vidare har vissa kompletterande regler i enlighet med den finska bokföringslagen, den finska kreditinstitutslagen, Finansinspektionens föreskrifter och anvisningar samt Finansministeriets beslut om bokslut och koncernbokslut i kreditinstitut tillämpats. Nedanstående tabeller skall läsas tillsammans med årsredovisningshandlingar, revisionsberättelsen och noterna till dessa. NBF:s årsredovisningar för räkenskapsåren 2011 och 2012 har reviderats av KPMG OY AB. Resultaträkning, Koncernen Mn euro Rörelseintäkter Ränteintäkter Räntekostnader Räntenetto Avgifts- och provisionsintäkter Avgifts- och provisionskostnader Avgifts- och provisionsnetto Nettoresultat av poster till verkligt värde Andelar i intresseföretags resultat Övriga rörelseintäkter Summa rörelseintäkter Rörelsekostnader Allmänna administrationskostnader: Personalkostnader Övriga administrationskostnader Av- och nedskrivningar av materiella och immateriella tillgångar Summa rörelsekostnader Resultat före kreditförluster Kreditförluster, netto Rörelseresultat Skatt Årets resultat Hänförligt till: Aktieägare i Nordea Bank AB (publ) Minoritetsintressen Summa

15 Balansräkning, Koncernen Mn euro 31 dec dec 2011 Tillgångar Kassa och tillgodohavanden hos centralbanker Utlåning till centralbanker Utlåning till kreditinstitut Utlåning till allmänheten Räntebärande värdepapper Pantsatta finansiella instrument Aktier och andelar Derivatinstrument Förändringar av verkligt värde för räntesäkrade poster i säkringsportföljer Aktier och andelar i intresseföretag Immateriella tillgångar Materiella tillgångar Förvaltningsfastigheter Uppskjutna skattefordringar Skattefordringar Pensionstillgångar Övriga tillgångar Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Summa tillgångar Skulder till kreditinstitut In- och upplåning från allmänheten Emitterade värdepapper Derivatinstrument Förändringar av verkligt värde för räntesäkrade poster i säkringsportföljer Skatteskulder Övriga skulder Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Uppskjutna skatteskulder Avsättningar Pensionsförpliktelser Efterställda skulder Summa skulder Eget kapital Minoritetsintressen Aktiekapital Överkursfond Övriga reserver Balanserade vinstmedel Summa eget kapital Summa skulder och eget kapital För egna skulder ställda säkerheter Övriga ställda säkerheter Ansvarsförbindelser Kreditåtaganden Övriga åtaganden

16 Kassaflödesanalys, Koncernen Mn euro Den löpande verksamheten Rörelseresultat Justering för poster som inte ingår i kassaflödet Betalda inkomstskatter Kassaflöde från den löpande verksamheten före förändring av den löpande verksamhetens tillgångar och skulder Förändring av den löpande verksamhetens tillgångar Förändring av utlåning till centralbanker och kreditinstitut Förändring av utlåning till allmänheten Förändring av räntebärande värdepapper Förändring av pantsatta finansiella instrument Förändring av aktier och andelar Förändring av derivatinstrument, netto Förändring av förvaltningsfastigheter Förändring av övriga tillgångar Förändring av den löpande verksamhetens skulder Förändring av skulder till kreditinstitut Förändring av in- och upplåning från allmänheten Förändring av emitterade värdepapper Förändring av övriga skulder Kassaflöde från den löpande verksamheten Investeringsverksamheten Förvärv av rörelser Avyttring av rörelser Utdelning från intresseföretag Förvärv av associated undertakings Avyttring av associated undertakings Förvärv av materiella tillgångar Avyttring av materiella tillgångar Förvärv av immateriella tillgångar Avyttring av immateriella tillgångar Nettoinvestering av värdepapper, som hålles till förfall Förvärv/avyttring av övriga finansiella tillgångar Kassaflöde från investeringsverksamheten Finansieringsverksamheten Emission av efterställda skulder Amortering av efterställda skulder Betald utdelning Andra ändringar Kassaflöde från finansieringsverksamheten Årets kassaflöde

NORDEA BANK FINLAND Abp Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer

NORDEA BANK FINLAND Abp Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer TILLÄGGSPROSPEKT NR. 2 MED FI DIARIENUMMER 14-4733 17 APRIL 2014 TILL PROSPEKT DATERAT DEN 24 MAJ 2013 NORDEA BANK FINLAND Abp Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer Detta dokument ( Tilläggsprospektet

Läs mer

NORDEA BANK FINLAND Abp Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer

NORDEA BANK FINLAND Abp Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer TILLÄGGSPROSPEKT NR. 1 MED FI DIARIENUMMER 14-11505 DATERAT DEN 2 SEPTEMBER 2014 TILL PROSPEKT DATERAT DEN 25 JUNI 2014 NORDEA BANK FINLAND Abp Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer Detta dokument

Läs mer

DATUM 12 AUGUSTI 2015

DATUM 12 AUGUSTI 2015 DATUM 12 AUGUSTI Tillägg av den 12 augusti till grundprospekt avseende Skandiabanken Aktiebolags (publ) program för utgivning av säkerställda obligationer. Tillägg till grundprospekt avseende Skandiabanken

Läs mer

NORDEA BANK FINLAND Abp Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer

NORDEA BANK FINLAND Abp Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer TILLÄGGSPROSPEKT NR. 1 MED FI DIARIENUMMER 15-10676 DEN 27 JULI 2015 TILL PROSPEKT DATERAT DEN 2 JULI 2015 NORDEA BANK FINLAND Abp Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer Detta dokument ( Tilläggsprospektet

Läs mer

DATUM 12 AUGUSTI 2015

DATUM 12 AUGUSTI 2015 DATUM 12 AUGUSTI Tillägg av den 12 augusti till grundprospekt avseende Skandiabanken Aktiebolags (publ) program för utgivning av Medium Term Notes. Tillägg till grundprospekt avseende Skandiabanken Aktiebolags

Läs mer

Tillägg 2014:1 (Fi Dnr ) till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) grundprospekt av den 6 maj 2014

Tillägg 2014:1 (Fi Dnr ) till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) grundprospekt av den 6 maj 2014 Tillägg 2014:1 (Fi Dnr 14-12186) till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) grundprospekt av den 6 maj 2014 Detta dokument utgör ett tillägg till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) ( Bolaget ) grundprospekt

Läs mer

Tillägg av den 10 maj 2016 till grundprospekt avseende Skandinaviska Enskilda Banken AB:s (publ) Warrant och Certifikat-program

Tillägg av den 10 maj 2016 till grundprospekt avseende Skandinaviska Enskilda Banken AB:s (publ) Warrant och Certifikat-program Datum: 10 maj 2016 Tillägg av den 10 maj 2016 till grundprospekt avseende Skandinaviska Enskilda Banken AB:s (publ) Warrant och Certifikat-program Tillägg till grundprospekt avseende Skandinaviska Enskilda

Läs mer

NORDEA BANK FINLAND Abp Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer

NORDEA BANK FINLAND Abp Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer TILLÄGGSPROSPEKT NR. 2 MED FI DIARIENUMMER 16-4168 DEN 13 APRIL 2016 TILL PROSPEKT DATERAT DEN 2 JULI 2015 NORDEA BANK FINLAND Abp Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer Detta dokument ( Tilläggsprospektet

Läs mer

Tillägg 2015:2 (Fi Dnr ) till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) grundprospekt av den 6 maj 2015

Tillägg 2015:2 (Fi Dnr ) till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) grundprospekt av den 6 maj 2015 Tillägg 2015:2 (Fi Dnr 16-3974) till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) grundprospekt av den 6 maj 2015 Detta dokument utgör ett tillägg till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) ( Bolaget ) grundprospekt

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR. avseende lån nr 115 under Castellum AB:s (publ) svenska MTN-program SEK 100 000 000

SLUTLIGA VILLKOR. avseende lån nr 115 under Castellum AB:s (publ) svenska MTN-program SEK 100 000 000 SLUTLIGA VILLKOR avseende lån nr 115 under Castellum AB:s (publ) svenska MTN-program För lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade MTN-program av den 24 maj 2012 och nedan angivna Slutliga Villkor.

Läs mer

Tillägg av den 6 maj till grundprospekt avseende Skandinaviska Enskilda Banken AB:s (publ) Warrant och Certificate-program

Tillägg av den 6 maj till grundprospekt avseende Skandinaviska Enskilda Banken AB:s (publ) Warrant och Certificate-program Datum: 6 maj 2015 Tillägg av den 6 maj till grundprospekt avseende Skandinaviska Enskilda Banken AB:s (publ) Warrant och Certificate-program Tillägg till grundprospekt avseende Skandinaviska Enskilda Banken

Läs mer

Tillägg 2014:1 till grundprospekt för Sandvik AB:s (publ) MTN-program

Tillägg 2014:1 till grundprospekt för Sandvik AB:s (publ) MTN-program LEGAL#10843794v1 2014-07-31 Dnr 14-10475 Tillägg 2014:1 till grundprospekt för Sandvik AB:s (publ) MTN-program Detta dokument utgör ett tillägg till Sandvik AB:s (publ) ( Sandvik ) grundprospekt för MTN-program

Läs mer

Swedbank AB (publ) Program för Bevis

Swedbank AB (publ) Program för Bevis TILLÄGG 2 till GRUNDPROSPEKT publicerat 28 juni 2013 diarienr 13-5865 Datum för tilläggsprospektets offentliggörande 19 juli 2013 Tilläggsprospektets diarienr 13-7958 Swedbank AB (publ) Program för Bevis

Läs mer

Swedbank AB (publ) Program för Medium Term Notes

Swedbank AB (publ) Program för Medium Term Notes TILLÄGG 4 till GRUNDPROSPEKT publicerat 28 juni 2013 diarienr 13-5882 Datum för tilläggsprospektets offentliggörande 5 februari 2014 Tilläggsprospektets diarienr 14-1441 Swedbank AB (publ) Program för

Läs mer

Swedbank AB (publ) Program för Warranter

Swedbank AB (publ) Program för Warranter TILLÄGG 4 till GRUNDPROSPEKT publicerat 28 juni 2013 (diarienr 13-5867) Datum för tilläggsprospektets offentliggörande 8 maj 2014 Tilläggsprospektets diarienr 14-6301 Swedbank AB (publ) Program för Warranter

Läs mer

NORDEA BANK AB (publ) Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer

NORDEA BANK AB (publ) Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer TILLÄGGSPROSPEKT NR. 2 MED FI DIARIENUMMER 17-13099 DATERAT DEN 18 AUGUSTI 2017 TILL GRUNDPROSPEKT DATERAT DEN 3 FEBRUARI 2017 NORDEA BANK AB (publ) Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer Detta tilläggsprospekt

Läs mer

Slutliga Villkor Emission av lån 489 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program

Slutliga Villkor Emission av lån 489 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program Slutliga Villkor Emission av lån 489 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program För Lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade MTN-program av den 8 oktober 2003, jämte nedan angivna

Läs mer

Tillägg 2015:1 till grundprospekt avseende ICA Gruppen Aktiebolags (publ) MTN-program

Tillägg 2015:1 till grundprospekt avseende ICA Gruppen Aktiebolags (publ) MTN-program Tillägg 2015:1 till grundprospekt avseende ICA Gruppen Aktiebolags (publ) MTN-program Tillägg till grundprospekt avseende ICA Gruppen Aktiebolags (publ) ( ICA Gruppen ) MTN-program, godkänt och registrerat

Läs mer

Sammanfattningen på sidan 5, punkt B.12 får följande lydelse:

Sammanfattningen på sidan 5, punkt B.12 får följande lydelse: Stockholm, 5 juni 2015 TILLÄGG 2015:1 TILL GRUNDPROSPEKT AVSEENDE ATRIUM LJUNGBERG AB (PUBL) MTN-PROGRAM Tillägg till grundprospekt avseende Atrium Ljungberg AB (publ) ( Atrium Ljungberg ) MTNprogram,

Läs mer

Slutliga Villkor för Lån 453 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program

Slutliga Villkor för Lån 453 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program Slutliga Villkor för Lån 453 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program För Lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade MTN-program av den 8 oktober 2003, jämte nedan angivna Slutliga

Läs mer

Medium Term Notes Program om 5 miljarder kronor

Medium Term Notes Program om 5 miljarder kronor Finansinspektionens diarienummer: 16-9086 Datum: 9 september 2016 Medium Term Notes Program om 5 miljarder kronor Tillägg av den 9 september 2016 till Trelleborg Treasury AB:s (publ) grundprospekt avseende

Läs mer

NORDEA BANK AB (publ) Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer

NORDEA BANK AB (publ) Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer TILLÄGGSPROSPEKT NR. 3 MED FI DIARIENUMMER 17-15380 DATERAT DEN 29 SEPTEMBER 2017 TILL PROSPEKT DATERAT DEN 3 FEBRUARI 2017 NORDEA BANK AB (publ) Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer Detta tilläggsprospekt

Läs mer

NORDEA BANK AB (publ) Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer

NORDEA BANK AB (publ) Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer TILLÄGGSPROSPEKT NR. 1 MED FI DIARIENUMMER 17-8866 DATERAT DEN 21 juni 2017 TILL GRUNDPROSPEKT DATERAT DEN 3 FEBRUARI 2017 NORDEA BANK AB (publ) Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer Detta tilläggsprospekt

Läs mer

Finnvera Abp. Tabelldel för ekonomisk översikt 1.1. 30.6.2008

Finnvera Abp. Tabelldel för ekonomisk översikt 1.1. 30.6.2008 Finnvera Abp Tabelldel för ekonomisk översikt 1.1. 30.6.2008 Resultaträkning för koncernen Not 1-06/2008 1-06/2007 Ränteintäkter 55 450 51 183 Ränteintäkter från utlåning 42 302 38 888 Räntestöd som styrts

Läs mer

Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i VA Automotive i Hässleholm AB (publ)

Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i VA Automotive i Hässleholm AB (publ) Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i VA Automotive i Hässleholm AB (publ) 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING TILLÄGG TILL PROSPEKT... 3 SAMMANFATTNING... 4 FINANSIELL INFORMATION I SAMMANDRAG...

Läs mer

Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i C-Rad AB (publ)

Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i C-Rad AB (publ) Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i C-Rad AB (publ) Tillägg till prospekt Detta dokument ( Tilläggsprospektet ) har upprättats av C-Rad AB (publ) 556663-9174 ("C-RAD" eller

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR för lån nr 102 under Vacse AB (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program

SLUTLIGA VILLKOR för lån nr 102 under Vacse AB (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program SLUTLIGA VILLKOR för lån nr 102 under Vacse AB (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program För Lånet ska gälla Allmänna Villkor för ovan nämnda MTN-program av den 22 maj 2014, jämte nedan angivna Slutliga Villkor.

Läs mer

Uppdateringar av Grundprospektet med anledning av Bokslutskommunikén

Uppdateringar av Grundprospektet med anledning av Bokslutskommunikén Tillägg 2018:1 till grundprospekt avseende ICA Gruppen Aktiebolags (publ) MTN-program Tillägg till grundprospekt avseende ICA Gruppen Aktiebolags (publ) ( ICA Gruppen ) MTN-program, godkänt och registrerat

Läs mer

Uppdateringar av Grundprospektet med anledning av Delårsrapporten

Uppdateringar av Grundprospektet med anledning av Delårsrapporten Tillägg 2017:2 till grundprospekt avseende ICA Gruppen Aktiebolags (publ) MTN-program Tillägg till grundprospekt avseende ICA Gruppen Aktiebolags (publ) ( ICA Gruppen ) MTN-program, godkänt och registrerat

Läs mer

Jan-juni 2010 Jan-juni 2009 Förändring 2009

Jan-juni 2010 Jan-juni 2009 Förändring 2009 RESULTATRÄKNING, Kkr Jan-juni 2010 Jan-juni 2009 Förändring 2009 % Ränteintäkter 55 246 69 023-20% 123 920 Räntekostnader -4 935-19 291-74% -27 606 Räntenetto 50 311 49 732 1% 96 314 Erhållna utdelningar

Läs mer

NORDEA BANK AB (publ) Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer

NORDEA BANK AB (publ) Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer TILLÄGGSPROSPEKT NR. 4 MED FI DIARIENUMMER 17-20815 DATERAT DEN 13 DECEMBER 2017 TILL PROSPEKT DATERAT DEN 3 FEBRUARI 2017 NORDEA BANK AB (publ) Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer Detta tilläggsprospekt

Läs mer

Tillägg till Erbjudandehandlingen med anledning av North Investment Group AB:s erbjudande till innehavare av aktier och konvertibler i ACAP Invest AB

Tillägg till Erbjudandehandlingen med anledning av North Investment Group AB:s erbjudande till innehavare av aktier och konvertibler i ACAP Invest AB Tillägg till Erbjudandehandlingen med anledning av North Investment Group AB:s erbjudande till innehavare av aktier och konvertibler i ACAP Invest AB (publ) VIKTIG INFORMATION Detta tillägg till Erbjudandehandlingen

Läs mer

Tillägg 2016:1 till grundprospekt avseende L E Lundbergföretagen AB (publ) MTN-program.

Tillägg 2016:1 till grundprospekt avseende L E Lundbergföretagen AB (publ) MTN-program. Finansinspektionens diarienummer: 16-12748 Stockholm 16 september 2016 Tillägg 2016:1 till grundprospekt avseende L E Lundbergföretagen AB (publ) MTN-program. Tillägg till grundprospekt avseende L E Lundbergföretagen

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR. avseende lån nr 3243 A & B. under Nordea Bank AB (publ):s och Nordea Bank Finland Abp:s. svenska MTN-program

SLUTLIGA VILLKOR. avseende lån nr 3243 A & B. under Nordea Bank AB (publ):s och Nordea Bank Finland Abp:s. svenska MTN-program SLUTLIGA VILLKOR avseende lån nr 3243 A & B under Nordea Bank AB (publ):s och Nordea Bank Finland Abp:s svenska MTN-program För lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade MTN-program av den 4 juni

Läs mer

1. I punkt B.12 ( Finansiell information ) i sammanfattningen infogas följande nya information:

1. I punkt B.12 ( Finansiell information ) i sammanfattningen infogas följande nya information: TILLÄGG 1/12.5.2016 TILL AKTIA BANK ABP:S GRUNDPROSPEKT/BÖRSPROSPEKT 25.4.2016 FÖR EMISSIONSPROGRAM FÖR MASSKULDEBREVSLÅN 500 000 000 EURO SAMT TILL SAMMANFATTNINGEN SOM FOGATS TILL DE LÅNESPECIFIKA VILLKOREN

Läs mer

Tillägg 2014:1 till grundprospekt för Sandvik AB:s (publ) MTN-program

Tillägg 2014:1 till grundprospekt för Sandvik AB:s (publ) MTN-program LEGAL#10843794v1 2014-05-06 Dnr 14-6242 Tillägg 2014:1 till grundprospekt för Sandvik AB:s (publ) MTN-program Detta dokument utgör ett tillägg till Sandvik AB:s (publ) ( Sandvik ) grundprospekt för MTN-program

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR. Kommuninvest i Sverige AB (publ) 2,5 % lån nr K2012

SLUTLIGA VILLKOR. Kommuninvest i Sverige AB (publ) 2,5 % lån nr K2012 SLUTLIGA VILLKOR Kommuninvest i Sverige AB (publ) 2,5 % lån nr K2012 Följande slutliga villkor ( Slutliga Villkor ) har upprättats enligt artikel 5.4 i direktiv 2003/71/EG och gäller för obligationslån

Läs mer

Finnvera Abp. Tabelldel för bokslutskommuniké 30.06.2007

Finnvera Abp. Tabelldel för bokslutskommuniké 30.06.2007 Finnvera Abp Tabelldel för bokslutskommuniké 30.06.2007 Resultaträkning för koncernen Teur Not 1-06/2007 1-06/2006 Ränteintäkter 51 183 40 265 Ränteintäkter från utlåning 38 888 28 013 Räntestöd som styrts

Läs mer

Tillägg 2014:2 till grundprospekt avseende Stadshypotek AB:s (publ) program för Säkerställda Bostadsobligationer

Tillägg 2014:2 till grundprospekt avseende Stadshypotek AB:s (publ) program för Säkerställda Bostadsobligationer Stockholm 18 februari 2015 Finansinspektionens diarienummer 15-2271 Tillägg 2014:2 till grundprospekt avseende Stadshypotek AB:s (publ) program för Säkerställda Bostadsobligationer Tillägg till grundprospekt

Läs mer

Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i Rederi AB TransAtlantic (publ)

Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i Rederi AB TransAtlantic (publ) Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i Rederi AB TransAtlantic (publ) Innehållsförteckning Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i Rederi AB TransAtlantic

Läs mer

Tillägg 2015:1 till grundprospekt avseende ICA Gruppen Aktiebolags (publ) MTN-program

Tillägg 2015:1 till grundprospekt avseende ICA Gruppen Aktiebolags (publ) MTN-program Finansinspektionens dnr 15-2553 Tillägg 2015:1 till grundprospekt avseende ICA Gruppen Aktiebolags (publ) MTN-program Tillägg till grundprospekt avseende ICA Gruppen Aktiebolags (publ) ( ICA Gruppen )

Läs mer

Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer

Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer TILLÄGG 2 till GRUNDPROSPEKT publicerat 27 november 2017 (FI diarienr 17-18607) Datum för tilläggets offentliggörande 25 juli 2018 FI diarienr för tillägget 18-13627 Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer

Läs mer

Tillägg 2018:2 till grundprospekt avseende ICA Gruppen Aktiebolags (publ) MTNprogram

Tillägg 2018:2 till grundprospekt avseende ICA Gruppen Aktiebolags (publ) MTNprogram Tillägg 2018:2 till grundprospekt avseende ICA Gruppen Aktiebolags (publ) MTNprogram Tillägg till grundprospekt avseende ICA Gruppen Aktiebolags (publ) ( ICA Gruppen ) MTNprogram, godkänt och registrerat

Läs mer

D n r

D n r 2016-0 2-23 D n r 16-2186 Tillägg till Länsförsäkringar Hypotek AB:s (publ) grundprospekt av den 1 juni 2015 Detta dokument utgör ett tillägg till Länsförsäkringar Hypotek AB:s (publ) ( Hypoteket ) grundprospekt

Läs mer

Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i Orexo AB (publ)

Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i Orexo AB (publ) Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i Orexo AB (publ) INNEHÅLL TILLÄGG TILL PROSPEKT AVSEENDE INBJUDAN TILL TECKNING AV AKTIER I OREXO AB (PUBL)...3 PRESSMEDDELANDEN FRÅN OREXO

Läs mer

Swedbank Hypotek AB (publ) Program för bostadsobligationer avsedda för den norska marknaden

Swedbank Hypotek AB (publ) Program för bostadsobligationer avsedda för den norska marknaden TILLÄGG 1 till GRUNDPROSPEKT publicerat 27 november 2013 diarienr 13-11945 Datum för tilläggsprospektets offentliggörande 4 februari 2014 Tilläggsprospektet diarienr 14-1432 Swedbank Hypotek AB (publ)

Läs mer

Slutliga Villkor för Lån 3114 under Skandinaviska Enskilda Banken AB:s (publ) ( SEB eller Banken ) svenska MTN-program

Slutliga Villkor för Lån 3114 under Skandinaviska Enskilda Banken AB:s (publ) ( SEB eller Banken ) svenska MTN-program Slutliga Villkor för Lån 3114 under Skandinaviska Enskilda Banken AB:s (publ) ( SEB eller Banken ) svenska MTN-program För Lånet skall gälla allmänna villkor för rubricerat MTN-program av den 27 juni 2012

Läs mer

Tillägg 2015:8 till grundprospekt avseende Stadshypotek AB:s (publ) program för Säkerställda Bostadsobligationer

Tillägg 2015:8 till grundprospekt avseende Stadshypotek AB:s (publ) program för Säkerställda Bostadsobligationer Stockholm 24 juli 2018 Finansinspektionens diarienummer 18-13607 Tillägg 2015:8 till grundprospekt avseende Stadshypotek AB:s (publ) program för Säkerställda Bostadsobligationer Tillägg till grundprospekt

Läs mer

Koncernens resultaträkning

Koncernens resultaträkning TILLÄGG 1/29.5.2017 TILL AKTIA BANK ABP:S GRUNDPROSPEKT/BÖRSPROSPEKT 27.4.2017 FÖR EMISSIONSPROGRAM FÖR MASSKULDEBREVSLÅN 500 000 000 EURO. Detta dokument ("Tillägg") är en komplettering av grundprospektet

Läs mer

KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01

KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01 KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01 Belopp i kkr 2006-12-31 2005-12-31 2006-12-31 2005-12-31 Rörelsens intäkter m.m. Intäkter 88 742 114 393 391 500 294 504 88 742 114

Läs mer

Tillägg 2014:2 till grundprospekt avseende AB Industrivärdens (publ) MTN-program.

Tillägg 2014:2 till grundprospekt avseende AB Industrivärdens (publ) MTN-program. Finansinspektionens diarienummer: 14-14239 Stockholm 21 oktober Tillägg :2 till grundprospekt avseende AB Industrivärdens (publ) MTN-program. Tillägg till grundprospekt avseende AB Industrivärdens (publ)

Läs mer

Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer

Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer TILLÄGG 2 till GRUNDPROSPEKT publicerat 11 april 2013 diarienr 13-2892 Datum för tilläggsprospektets offentliggörande 19 juli 2013 Tilläggsprospektets diarienr 13-7948 Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer

Läs mer

Tillägg 2015:5 till grundprospekt avseende Stadshypotek AB:s (publ) program för Säkerställda Bostadsobligationer

Tillägg 2015:5 till grundprospekt avseende Stadshypotek AB:s (publ) program för Säkerställda Bostadsobligationer Stockholm 25 juli 2017 Finansinspektionens diarienummer 17-11765 Tillägg 2015:5 till grundprospekt avseende Stadshypotek AB:s (publ) program för Säkerställda Bostadsobligationer Tillägg till grundprospekt

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Delårsrapport 1 januari 30 juni 2016 Förvaltningsberättelse FÖRETAGSINFORMATION, organisationsnummer 556034-9689, är ett finansiellt holdingbolag vars huvudsakliga verksamhet består i att äga och förvalta

Läs mer

Tillägg 2015:6 till grundprospekt avseende Stadshypotek AB:s (publ) program för Säkerställda Bostadsobligationer

Tillägg 2015:6 till grundprospekt avseende Stadshypotek AB:s (publ) program för Säkerställda Bostadsobligationer Stockholm 21 februari 2018 Finansinspektionens diarienummer 18-2832 Tillägg 2015:6 till grundprospekt avseende Stadshypotek AB:s (publ) program för Säkerställda Bostadsobligationer Tillägg till grundprospekt

Läs mer

SAMMANFATTNING avseende lån 485

SAMMANFATTNING avseende lån 485 SAMMANFATTNING avseende lån 485 Sammanfattningen består av informationskrav vilka redogörs för i ett antal punkter. Punkterna är numrerade i avsnitt A-E (A.1-E.7). Denna sammanfattning innehåller alla

Läs mer

Delårsrapport, Januari-Juni 2008

Delårsrapport, Januari-Juni 2008 Delårsrapport 2008 1 Delårsrapport, Januari-Juni 2008 Tjustbygdens Sparbank AB, organisationsnummer 516401-0224, avger härmed delårsrapport för verksamheten under perioden 2008-01-01 till 2008-06-30. Allmänt

Läs mer

SAMMANFATTNING avseende lån 476

SAMMANFATTNING avseende lån 476 SAMMANFATTNING avseende lån 476 Sammanfattningen består av informationskrav vilka redogörs för i ett antal punkter. Punkterna är numrerade i avsnitt A-E (A.1-E.7). Denna sammanfattning innehåller alla

Läs mer

NORDEA BANK AB (publ) NORDEA BANK FINLAND Abp Tillägg till Grundprospekt avseende Emissionsprogram för Warranter och Certifikat

NORDEA BANK AB (publ) NORDEA BANK FINLAND Abp Tillägg till Grundprospekt avseende Emissionsprogram för Warranter och Certifikat TILLÄGGSPROSPEKT NR. 1 MED FI DIARIENUMMER 14-11442 DATERAT DEN 2 SEPTEMBER 2014 TILL GRUNDPROSPEKT DATERAT DEN 13 JUNI 2014 NORDEA BANK AB (publ) NORDEA BANK FINLAND Abp Tillägg till Grundprospekt avseende

Läs mer

MED RÄTT VÄRDERINGAR SEDAN 1906

MED RÄTT VÄRDERINGAR SEDAN 1906 MED RÄTT VÄRDERINGAR SEDAN 1906 Delårsrapport 1 januari 30 juni 2015 Med rätt värderingar sedan 1906 Hur bygger man ett företag som förblir stabilt? Man börjar med att lägga en ordentlig grund; en värdegrund.

Läs mer

Tillägg 2014:1 till Grundprospekt avseende emissionsprogram för utfärdande av warranter, turbowarranter och certifikat

Tillägg 2014:1 till Grundprospekt avseende emissionsprogram för utfärdande av warranter, turbowarranter och certifikat E. J:or Capital AB Tillägg 2014:1 till Grundprospekt avseende emissionsprogram för utfärdande av warranter, turbowarranter och certifikat Detta dokument ( Tilläggsprospektet ) utgör ett tillägg till E.

Läs mer

Delårsrapport org.nr

Delårsrapport org.nr Delårsrapport 2013-06-30 www.bjursassparbank.se org.nr 583201-2495 Delårsrapport 2013-06-30 Styrelsen för Bjursås Sparbank, 583201-2495, får här lämna delårsrapport för sparbankens verksamhet 2013-01-01-2013-06-30.

Läs mer

Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i Aerocrine AB (publ)

Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i Aerocrine AB (publ) Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i Aerocrine AB (publ) INNEHÅLL TILLÄGG TILL PROSPEKT AVSEENDE INBJUDAN TILL TECKNING AV AKTIER I AEROCRINE AB (PUBL)...3 PRESSMEDDELANDE

Läs mer

Tillägg till prospektet avseende inbjudan till förvärv av aktier i Karnov Group AB (publ) Global Coordinator och Joint Bookrunner.

Tillägg till prospektet avseende inbjudan till förvärv av aktier i Karnov Group AB (publ) Global Coordinator och Joint Bookrunner. Tillägg till prospektet avseende inbjudan till förvärv av aktier i Karnov Group AB (publ) Global Coordinator och Joint Bookrunner Joint Bookrunner VIKTIG INFORMATION Kopior av detta Tillägg kommer inte

Läs mer

Slutliga Villkor för Lån 446 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program

Slutliga Villkor för Lån 446 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program Slutliga Villkor för Lån 446 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program För Lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade MTN-program av den 8 oktober 2003, jämte nedan angivna Slutliga

Läs mer

Datum: 29 augusti 2019

Datum: 29 augusti 2019 Datum: 29 augusti Tillägg av den 29 augusti till grundprospekt avseende Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) Medium Term Note-program för säkerställda obligationer och program för kontinuerlig utgivning

Läs mer

Nordax Finans AB (publ) Organisationsnummer 556647-7286

Nordax Finans AB (publ) Organisationsnummer 556647-7286 Nordax Finans AB (publ) Organisationsnummer 556647-7286 Delårsrapport januari juni 2008 Om Nordax Finans AB (publ) Nordax Finans AB (publ), nedan kallat Nordax Finans, är ett helägt dotterbolag till Nordax

Läs mer

Tillägg 2015:1 (Fi Dnr 15-3547) till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) grundprospekt av den 6 maj 2014

Tillägg 2015:1 (Fi Dnr 15-3547) till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) grundprospekt av den 6 maj 2014 Tillägg 2015:1 (Fi Dnr 15-3547) till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) grundprospekt av den 6 maj 2014 Detta dokument utgör ett tillägg till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) ( Bolaget ) grundprospekt

Läs mer

WEIFA ASA TREDJE KVARTALET 2017 RESULTAT. Den 10 november 2017

WEIFA ASA TREDJE KVARTALET 2017 RESULTAT. Den 10 november 2017 WEIFA ASA TREDJE KVARTALET 2017 RESULTAT Den 10 november 2017 Detta dokument utgör en översättning av Weifa ASA:s delårsrapport för perioden januari september 2017. Denna översättning är upprättad med

Läs mer

Tillägg av den 19 juni 2019 till grundprospekt avseende Skandinaviska Enskilda Banken AB:s (publ) Medium Term Note-program i svenska kronor

Tillägg av den 19 juni 2019 till grundprospekt avseende Skandinaviska Enskilda Banken AB:s (publ) Medium Term Note-program i svenska kronor Datum: 19 juni Tillägg av den 19 juni till grundprospekt avseende Skandinaviska Enskilda Banken AB:s (publ) Medium Term Note-program i svenska kronor Tillägg till grundprospekt avseende Skandinaviska Enskilda

Läs mer

NORDEA BANK FINLAND Abp Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer

NORDEA BANK FINLAND Abp Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer TILLÄGGSPROSPEKT NR. 1 MED FI DIARIENUMMER 16-11868 DEN 22 AUGUSTI 2016 TILL PROSPEKT DATERAT DEN 28 JUNI 2016 NORDEA BANK FINLAND Abp Tillägg till Prospekt för Kreditobligationer Detta dokument ( Tilläggsprospektet

Läs mer

SAMMANFATTNING avseende lån 482

SAMMANFATTNING avseende lån 482 SAMMANFATTNING avseende lån 482 Sammanfattningen består av informationskrav vilka redogörs för i ett antal punkter. Punkterna är numrerade i avsnitt A-E (A.1-E.7). Denna sammanfattning innehåller alla

Läs mer

JPYSEK, uttryckt som antal svenska kronor (SEK) per japansk yen (JPY).

JPYSEK, uttryckt som antal svenska kronor (SEK) per japansk yen (JPY). BEAR JPYSEK X3 H Avseende: Svenska kronor (SEK) och japanska yen (JPY) Noteringsdag: 4 mars 2014 Slutliga Villkor - Certifikat Dessa Slutiga Villkor har utarbetats enligt artikel 5.4 i direktiv 2003/71/EG

Läs mer

Tillägg av den 19 juni 2019 till grundprospekt avseende Skandinaviska Enskilda Banken AB:s (publ) Warrant och Certifikat-program

Tillägg av den 19 juni 2019 till grundprospekt avseende Skandinaviska Enskilda Banken AB:s (publ) Warrant och Certifikat-program Datum: 19 juni Tillägg av den 19 juni till grundprospekt avseende Skandinaviska Enskilda Banken AB:s (publ) Warrant och Certifikat-program Tillägg till grundprospekt avseende Skandinaviska Enskilda Banken

Läs mer

grundprospekt av den 13 juni 2016

grundprospekt av den 13 juni 2016 2016-0 7-28 D n r 16-11181 Tillägg till Länsförsäkringar Hypotek AB:s (publ) grundprospekt av den 13 juni 2016 Detta dokument utgör ett tillägg till Länsförsäkringar Hypotek AB:s (publ) ( Hypoteket ) grundprospekt

Läs mer

Finansinspektionens diarienummer

Finansinspektionens diarienummer Finansinspektionens diarienummer 07-7047-413 Tillägg 2008:3 till Stadshypotek AB:s (publ) Grundprospekt, vilket godkänts och registrerats av Finansinspektionen den 29 augusti 2007 samt offentliggjordes

Läs mer

SKANSKA FINANCIAL SERVICES AB (publ) Org nr

SKANSKA FINANCIAL SERVICES AB (publ) Org nr BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 JANUARI - 31 DECEMBER 2016 Sid 1(14) Verksamheten Moderbolaget Skanska Financial Services AB (SFS) är ett helägt dotterbolag till Skanska AB (556000-4615) med säte i Stockholms kommun.

Läs mer

Tillägg till prospekt avseende upptagande till handel av obligationslån med rörlig ränta om en miljard kronor (SEK

Tillägg till prospekt avseende upptagande till handel av obligationslån med rörlig ränta om en miljard kronor (SEK Tillägg till prospekt avseende upptagande till handel av obligationslån med rörlig ränta om en miljard kronor (SEK 1.000.000.000) med ISIN SE 0005624871 samt obligationslån med fast ränta om tvåhundra

Läs mer

Tillägg till grundprospekt för Fabege AB (publ) Grönt MTN-program godkänt av Finansinspektionen den 23 maj 2018

Tillägg till grundprospekt för Fabege AB (publ) Grönt MTN-program godkänt av Finansinspektionen den 23 maj 2018 Tillägg till grundprospekt för Fabege AB (publ) Grönt MTN-program godkänt av Finansinspektionen den 23 maj 2018 1 INNEHÅLL TILLÄGG TILL GRUNDPROSPEKT...3 TILLÄGG TILL BESKRIVNING AV FABEGE...4 TILLÄGG

Läs mer

Tillägg 2014:3 till grundprospekt avseende AB Industrivärdens (publ) MTN-program.

Tillägg 2014:3 till grundprospekt avseende AB Industrivärdens (publ) MTN-program. Finansinspektionens diarienummer: 15-2503 Stockholm 20 februari 2015 Tillägg 2014:3 till grundprospekt avseende AB Industrivärdens (publ) MTN-program. Tillägg till grundprospekt avseende AB Industrivärdens

Läs mer

DELÅRSRAPPORT PER 2013-06-30 SPARBANKEN LIDKÖPING AB

DELÅRSRAPPORT PER 2013-06-30 SPARBANKEN LIDKÖPING AB DELÅRSRAPPORT PER 2013-06-30 SPARBANKEN LIDKÖPING AB 1 Delårsrapport för perioden 2013-01-01 2013-06-30 Verkställande direktören för Sparbanken Lidköping AB, organisationsnummer 516401-0166, får härmed

Läs mer

SKANSKA FINANCIAL SERVICES AB (publ) Org nr

SKANSKA FINANCIAL SERVICES AB (publ) Org nr BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 JANUARI - 31 DECEMBER 2015 Kommentarer koncernen Koncernens räntenetto uppgick 2015 till 416 Mkr (338). Det ökade räntenettot beror på högre ränteintäkter till följd av ökad koncernintern

Läs mer

Bråviken Logistik AB (publ)

Bråviken Logistik AB (publ) Bråviken Logistik AB (publ) Bokslutskommuniké 2017 januari juni 2017 KONTAKTINFORMATION Bråviken Logistik AB (publ) ett bolag förvaltat av Pareto Business Management AB Johan Åskogh, VD +46 402 53 81 johan.askogh@paretosec.com

Läs mer

Tillägg till grundprospekt för Fabege AB (publ) Grönt MTN-program godkänt av Finansinspektionen den 19 maj 2017

Tillägg till grundprospekt för Fabege AB (publ) Grönt MTN-program godkänt av Finansinspektionen den 19 maj 2017 Tillägg till grundprospekt för Fabege AB (publ) Grönt MTN-program godkänt av Finansinspektionen den 19 maj 2017 1 INNEHÅLL Tillägg till Grundprospekt.......3 Tillägg till Beskrivning av det Gröna MTN-programmet......4

Läs mer

Tillägg 2014:1 till grundprospekt avseende AB Industrivärdens (publ) MTN-program.

Tillägg 2014:1 till grundprospekt avseende AB Industrivärdens (publ) MTN-program. Finansinspektionens diarienummer: 14-10094 Stockholm 16 juli Tillägg :1 till grundprospekt avseende AB Industrivärdens (publ) MTN-program. Tillägg till grundprospekt avseende AB Industrivärdens (publ)

Läs mer

Delårsrapport 2011 J A N U A R I - J U N I

Delårsrapport 2011 J A N U A R I - J U N I Delårsrapport 211 J A N U A R I - J U N I Färs & Frosta Sparbank AB Delårsrapport januari juni 211 Allmänt om verksamheten Ränteutveckling Riksbanken har fortsatt den höjning av reporäntan som påbörjades

Läs mer

Delårsrapport. Dalslands Sparbank. Januari Juni 2016

Delårsrapport. Dalslands Sparbank. Januari Juni 2016 Delårsrapport Dalslands Sparbank Januari Juni 2016 Delårsrapport för Januari Juni 2016 Verksamhetens art och inriktning Dalslands Sparbanks verksamhetsområde omfattar Mellerud, Ed, Färgelanda och Bengtsfors

Läs mer

Rikshem AB (publ) Slutliga Villkor för gröna obligationer, Lån 113, under Rikshem AB (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program

Rikshem AB (publ) Slutliga Villkor för gröna obligationer, Lån 113, under Rikshem AB (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program Rikshem AB (publ) Slutliga Villkor för gröna obligationer, Lån 113, under Rikshem AB (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program För Lånet skall gälla Allmänna Villkor för ovan nämnda MTN-program av den 19

Läs mer

Enligt tidigare redovisningsprinciper. Kostnader för material och underentreprenörer -4 187-4 187. Personalkostnader -4 548-4 548

Enligt tidigare redovisningsprinciper. Kostnader för material och underentreprenörer -4 187-4 187. Personalkostnader -4 548-4 548 resultaträkning Enligt Nettoomsättning 10 511 10 511 Kostnader för material och underentreprenörer -4 187-4 187 Personalkostnader -4 548-4 548 Avskrivningar materiella anläggningstillgångar -33-33 Avskrivningar

Läs mer

Delårsrapport 2018 januari - juni

Delårsrapport 2018 januari - juni Delårsrapport 2018 januari - juni DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2018 Verkställande direktören för Ulricehamns Sparbank, org.nr 565500-6145, får härmed lämna delårsrapport för sparbankens verksamhet under

Läs mer

Tillägg till prospekt i anledning av inbjudan till teckning av obligationer i ADDvise Lab Solutions AB (publ)

Tillägg till prospekt i anledning av inbjudan till teckning av obligationer i ADDvise Lab Solutions AB (publ) Tillägg till prospekt i anledning av inbjudan till teckning av obligationer i ADDvise Lab Solutions AB (publ) 1 Innehållsförteckning Tillägg till prospekt i anledning av inbjudan till teckning av obligationer

Läs mer

Slutliga Villkor Emission av Lån 491 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program

Slutliga Villkor Emission av Lån 491 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program Slutliga Villkor Emission av Lån 491 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program För Lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade MTN-program av den 8 oktober 2003, jämte nedan angivna

Läs mer

Sparbankens räntenetto uppgick till 91,9 Mkr (87,4), vilket är 5 % högre än föregående år.

Sparbankens räntenetto uppgick till 91,9 Mkr (87,4), vilket är 5 % högre än föregående år. Delårsrapport för Sparbanken Syds, (548000-7425), verksamhet per 30 juni 2012, bankens 186:e verksamhetsår. Verksamheten startade i Ystad den 3 maj 1827. SPARBANKENS RESULTAT Sparbankens räntenetto uppgick

Läs mer

Slutliga Villkor för Lån 463 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program

Slutliga Villkor för Lån 463 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program Slutliga Villkor för Lån 463 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program För Lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade MTN-program av den 8 oktober 2003, jämte nedan angivna Slutliga

Läs mer

NORDEA BANK FINLAND Abp

NORDEA BANK FINLAND Abp Detta Prospekt är godkänt av Finansinspektionen och daterat den 30 maj 2013. NORDEA BANK FINLAND Abp Prospekt för vissa aktieobligationer, kupongobligationer och valutaobligationer Nordea Bank Finland

Läs mer

3;8<,,:99=,5 1 JANUARI - 30 JUNI 2007 ! "#$%"$&' ( )#*&%$)+#', >, 0-%&&' ( $&+%&+&' >, #-%00'? ( )+#%$&+'? >9 ( *+*%)$"' >&0*%#"$'? >, -.

3;8<,,:99=,5 1 JANUARI - 30 JUNI 2007 ! #$%$&' ( )#*&%$)+#', >, 0-%&&' ( $&+%&+&' >, #-%00'? ( )+#%$&+'? >9 ( *+*%)$' >&0*%#$'? >, -. :%' 3;84 "#$%"$&' ( )#*&%$)+#' >, 0-%&&' ( $&+%&+&' >, #-%00'? ( )+#%$&+'? >9 ( *+*%)$"' >&0*%#"$'? >, -.0%-#)' ( +#0%)-*#'! "#$%"$&' ( )#*&%$)+#', &-%*#' ( $+"%&*.'

Läs mer

Tillägg 2017:2 (Fi Dnr ) till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) grundprospekt av den 12 maj 2017

Tillägg 2017:2 (Fi Dnr ) till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) grundprospekt av den 12 maj 2017 Tillägg 2017:2 (Fi Dnr 18-5366) till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) grundprospekt av den 12 maj 2017 Detta dokument utgör ett tillägg till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) ( Bolaget ) grundprospekt

Läs mer

Malmbergs Elektriska AB (publ)

Malmbergs Elektriska AB (publ) Malmbergs Elektriska AB (publ) DELÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 2005 Q2 Delårsrapport i sammandrag Nettoomsättningen ökade med 13 procent till 216 485 (191 954) kkr Resultatet efter finansiella poster ökade

Läs mer

TILLÄGGSPROSPEKT GODKÄNNANDE OCH OFFENTLIGGÖRANDE

TILLÄGGSPROSPEKT GODKÄNNANDE OCH OFFENTLIGGÖRANDE WISE GROUP AB (publ) 556686-3576 TILLÄGGSPROSPEKT Den 20 februari 2012 godkände och registrerade Finansinspektionen (Finansinspektionens diarienummer12-787) samt offentliggjorde Wise Group AB (publ) (

Läs mer

Delårsrapport. Bluestep Finans AB ( )

Delårsrapport. Bluestep Finans AB ( ) DELÅRSRAPPORT 2010 Delårsrapport Bluestep Finans AB (556717-5129) 2010-01-01 2010-06-30 Undertecknad intygar härmed att denna kopia av delårsrapporten överensstämmer med originalet. Stockholm den 30 augusti,

Läs mer