Årsrapport Redovisning av projektstöd från Arvsfonden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Årsrapport Redovisning av projektstöd från Arvsfonden"

Transkript

1 Årsrapport Redovisning av projektstöd från Arvsfonden Så här fyller du i årsrapporten: 1. Besvara frågorna som finns under rubrik 1 3. De fält som du ska fylla i är gråmarkerade. 2. Årsrapporten bör inte vara längre än tio sidor, exklusive bilagor. 3. Skicka den ifyllda årsrapporten till: Arvsfondsdelegationens kansli Box STOCKHOLM Skicka även en kopia via e-post till din handläggare. Glöm inte att bifoga genomförda utvärderingar av projektet, filmer, kopior på pressklipp och/eller annan dokumentation. Projektnamn: Projektnummer: Olika avtryck 2012/147 Projektägare: Organisationsnummer: Ingesunds folkhögskola Redovisningsperiod (ååmmdd - ååmmdd): Huvudsaklig målgrupp för projektet: (För att kryssa i en ruta, dubbelklicka (med höger musknapp) på den ruta som du vill kryssa i, och välj sedan markerad (under rubriken standardvärde) i den dialogruta som då kommer upp). Barn 0-11 år (med eller utan funktionsnedsättning) Ungdomar år (med eller utan funktionsnedsättning) Personer över 25 år (med funktionsnedsättning) 1 (11)

2 1. Genomförande 1.1 Beskriv hur ni har uppnått målen för året. Vilka aktiviteter ni har genomfört? Vad har fungerat bra? Vad har fungerat mindre bra? Finns det något som ni har behövt förändra mot vad ni ursprungligen hade planerat? Perioden som redovisas nedan sträcker sig Kommentar: i all text nedan använder vi följande begrepp: primär målgrupp = person över 18 år med intellektuell funktionsnedsättning sekundär målgrupp = personer som arbetar med eller på annat sätt är nära primär målgrupp Vi har under året genomfört de aktiviteter vi preciserat i projektspecifikationerna: Se bilaga nr 1 a och 1 b För primär målgrupp kurser, workshops, studiecirklar, föreställningar och deltagande i aktiviteter som synliggjort målgruppen och gett dem möjlighet att bidra med tankar och delge sin begreppsvärld. Allt detta sammantaget har bidragit till ett ökat utbud och fler valmöjligheter av aktiviteter för primär målgrupp, till att synliggöra målgruppen, öka förståelsen hos allmänhet och beslutsfattare och har gett primär målgrupp möjlighet att utveckla och använda sina funktionsförmågor, dels för den personliga utvecklingen men också för samhällets berikande. Man har fått möjlighet att såväl tillhöra som tillföra, på flera plan. Se bilaga nr 2 För sekundär målgrupp: seminarier, workshops, fortbildning, konferenser, mässor som spridit kunskap och höjt medvetenheten i samhället i stort. Se bilaga nr 2 Vi har under åren upplevt att allt fler känner till projektet och våra verksamheter. Vi har fått bekräftelse på att vi bidragit till att öka förståelse för och kunskap om målgruppen och att vi blivit en självklar part när det gäller verksamheter och nätverk kring primär målgrupp. Vi har också haft lättare att träffa rätt att vår kunskap, och även vårt nätverk, förfinats och att vi på så sätt förenklat vägarna fram till rätt person/instans med våra frågor och ärenden. 2 (11)

3 Den unika situationen med planeringen av att verksamheter som riktar sig direkt till primär målgrupp övergått i organisationens reguljära verksamhet redan under projekttiden, har inneburit fördelar, men också vissa problem: När kursen Konstnärligt skapande startade i folkhögskolans regi fungerade projektet som ett skyddsnät och vi kunde bidra med våra erfarenheter och vara en naturlig diskussionspart, men vi kunde också bidra med viss ekonomiskt bistånd. Vi kunde, i en uppkommen situation med ett tillbud med en kursdeltagare, bidra genom att omdisponera resurser inom projektet så att en person under en begränsad till engagerades som assistent i klassen. Folkhögskolan hade i den givna situationen begränsad möjlighet att ta den extra kostnad som detta inneburit. När rekrytering av personal till kursen skedde i övergången till folkhögskokan, kunde inte all den personal som varit engagerad på kursen under projekttiden anställas. Vi insåg att detta blev oerhört känsligt och fick uttryckt i en utvärdering att vi borde varit ännu tydligare med att förklara förutsättningarna när man jobbar i ett projekt: att det innebär en tidsbegränsning. Vi projektledare är av uppfattningen att vi varit tillräckligt tydliga. Större beredskap borde också funnits (hos folkhögskolan) med att hantera de starka känslor av besvikelse som uppstod, enligt utvärderingen. Vi upplever att primär målgrupp har haft lätt att gett upp : har man en gång fått nej på en ansökan till exempelvis en kurs, så söker man inte igen. Trots att vi upplevt att vi haft lättare att träffa rätt (se ovan), så ligger i botten en allmän problematik med att sekundär målgrupp inte alltid förmedlar vidare information till primär målgrupp. Studiefrämjandet har under projekttiden ibland haft svårt att nå måluppfyllelse. Till viss del har detta berott på personalomsättning, och även på att man haft en annan organisationskultur. Därför har man haft svårt att utreda/bekräfta förutsättningarna för fortlevnad efter projektets avslut. 1.2 Vilka föreningar, organisationer och/eller myndigheter ni har samarbetat med under året? Förutom mellan projektets organisationer sker samverkan/samarbete med följande: Arvika kommun, LSS, Daglig verksamhet, Gruppboenden, Studie- och yrkesvägledare, Gymnasiesärskolan, Arbetsmarknadsenheten, AME, Yrkesvux utskott för vård och omsorg, Stadsbiblioteket, Mässa Eda kommun, Särvux, Daglig verksamhet, Gymnasiesärskolan, Arbetsmarknadsenheten, AME Årjängs kommun, Särvux, Daglig verksamhet, Gymnasiesärskolan FUB i Värmland för rådfrågning och som sakkunniga Ala-stiftelsen, föredragshållare och sakkunniga Cecilia Olsson och Lars Thorsell Svenska kyrkan, informationsspridning till församlingsmedlemmar 3 (11)

4 Landstinget i Värmland, LiV, Vuxenhabiliteringen Franstorps verkstäder Solna Ateljé Inuti Stockholm Karlstad Universitet, personalen på Ingesunds Musikhögskola har fått information om projektet. Idéer om samverkan diskuteras. Information till prorektor, deltagande i mångfaldsdagarna ALOBIS forskningscirkel på Karlstad Universitet Flexibelt lärande, Ipad-projekt Ingesunds folkhögskola och Folkbildningsrådet. Intresseorganisationer och studieförbund Share Music Sweden Region Värmlands övriga verksamheter Försäkringskassan Kils Kommun, daglig verksamhet och skola Forshaga Kommun, daglig verksamhet Musikteaterföreningen Volt Expand Karlstad, ett nationellt forum för öppenhet, mångfald och tillväxt. Glada Hudikteatern Grön Arena, externt upphandlad daglig verksamhet i Kil Karlstads Kommun 1.3 Beskriv hur ni har arbetat med att öka förutsättningarna för långsiktig överlevnad av projektet efter projekttiden. Strategin för utfasningen av projektets verksamheter hos de olika projektorganisationerna fortsatte under våren 2015, sjösattes under hösten: - Kursen Konstnärligt skapande ingår i Ingesunds folkhögskolan ordinarie kursutbud från och med hösten 2015, och HT 2015 VT 2016 går 8 personer kursen. Se bilaga 3 - Workshops och guideutbildning/storytelutbildning har genomförts på Rackstadmuseet under hösten 2015 i egen regi - Studiefrämjandet har under hösten 2015 med fortsatt stöd av projektet utvecklat sin cirkelverksamhet genom metoden Riggen. För ändamålet har projektet även bekostat den tekniska utrustning som behövs. Se bilaga 4 - Kyrkeruds folkhögskola har påbörjat planerandet av att permanenta den kortkurs man gav i maj Projektets verksamheter har fortsatt att öka efterfrågan på ett större utbud av aktiviteter, från såväl primär som sekundär målgrupp. De erfarenheter som genererats ur projektet efterfrågas allt oftare, och vi ombeds sprida information om våra metoder och arbetssätt. 4 (11)

5 Den mediabevakning och informationsspridning som genomförts genom bland annat föreläsningar och semiarier, har ökat förståelsen för primär målgrupps förutsättningar och villkor. Under perioden har viktiga kontakter knutits med politiker på såväl regional- som riksnivå. Boken Olika avtryck Konstnärligt kreativt skapande oavsett funktionsförmågor kommer fortsättningsvis att spridas till verksamheter kopplad till primär målgrupp och är även tänkt som kurslitteratur i kurser och i fortbildning. se bil 5 Musikhögskolan Ingesund, Arvika (Karlstad Universitet) planerar att starta upp en fristående högskolekurs (15 HP) i estetiska uttrycksformer, uppbyggd på projektets metod och erfarenheter och med Olika avtryck Konstnärligt kreativt skapande oavsett funktionsförmågor som en del av kurslitteraturen. se bil 6 En planeringsfas har inletts för att undersöka möjligheten av att starta Idécenter, Olika avtryck i Värmland, en idé som framkom på vår Open space-konferens under finalveckan i november. se bil 7 Ett samarbete med det nystartade Särvux i Arvika har inletts, i ett samverkansprojekt mellan LSS, skola, studieförbund och folkhögskola. Under perioden kommer projektets resultat att spridas ytterligare, det opinionsbildande arbetet att fortsätta och förutsättningar för startande av Idécenter, Olika avtryck Värmland att utredas, enligt ett förslag på nyttjande av kvarvarande medel som godkänts av Arvsfonden och se bil 8 a och 8 b Som en av aktiviteterna under projektets finalvecka november, arrangerade projektet en Open space-konferens där vi brett bjöd in till diskusison under rubriken: Tillhöra Tillföra, hur skapar vi ett öppet och inkluderande samhälle som låter personer med intellektuell funktionsnedsättning utveckla och använda sina förmågor för samhällets berikande? se bil Vilka aktiviteter återstår för detta projektår? (Kostnader för dessa aktiviteter anges i prognos i avsnitt 3. Ekonomi) Under perioden kommer projektets resultat att spridas, det opinionsbildande arbetet att fortsätta och förutsättningar för startande av Idécenter, Olika avtryck Värmland att utredas, enligt ett förslag på nyttjande av kvarvarande medel som godkänts av Arvsfonden och se bil 8 a och 8 b 5 (11)

6 2. Målgrupp 2.1 Nyckeltal Ange antal aktiva deltagare i projektet: (med aktiva deltagare avses sådana som har kunnat ha inflytande över projektet) 277 personer Primär målgrupp: Andel kvinnor/flickor i projektet: 70 % Andel män/pojkar i projektet: 30 % Andel annan könskategori i projektet: 0 % Sekundär målgrupp: Andel kvinnor/flickor i projektet: 58 % Andel män/pojkar i projektet: 42 % Andel annan könskategori i projektet: 0 % Ange hur många personer som projektet totalt har nått under året: (inklusive eventuell spridning av film, bok eller liknande) Utöver de redovisade personerna i våra verksamheter, se bil 2, har vi nått ett mycket stort antal personer: Spridning av boken Olika avtryck konstnärligt kreativt skapande oavsett funktionsförmågor Av tryckta böcker har vi till dags dato delat ut och sålt 512 böcker. Ett stort antal av de böckerna fungerar som referenslitteratur i olika verksamheter, varför antalet personer som nås av boken kraftigt överstiger antalet exemplar som distribuerats. Boken har också presenterats på Bokmässan i Göteborg den 24 september, och den Värmländska bokmässan den 28 november med ett stort antal besökare. Facebook: ca personer har nåtts av vår facebooksida, 367 personer har gillat, personer har tittat på vår film om projektet via facebook, inläggsklick, gillamarkeringar, kommentarer och delningar Hemsidan: Antal besökare under projekttiden personer, antal visningar Fortlöpande information om projektets aktiviteter har publicerats på Arvsfondens community. Youtube: Vår film har visats vid 68 tillfällen direkt via youtube. 6 (11)

7 Annonsering Under perioden har vi annonserat i Nya Wermlandstidningen (upplaga ) vid två tillfällen i Värmlands Folkblad (upplaga ) vid tre tillfällen och i Arvika Nyheter (upplaga 9 600) vid sju tillfällen se bil 10 Artiklar i samband med vår finalvecka: Arvika Nyheter vid två tillfällen under finalveckan Nya Wermlandstidningen vid ett tillfälle Värmlands Folkblad vid ett tillfälle se bil 11 Vårt nätverk bestående av 362 personer har vi kommunicerat med vid 10 tillfällen via mejl, under den redovisade perioden. Region Värmland, totalt 320 anställda, har marknadsfört projektet på sin hemsida som vänder sig till alla Värmlands medborgare, som: pågående projekt, med 133 visningar kalenderhändelse: totalt 15 visningar nyhet: 7 visningar Sveriges Radio P4 Värmland sände i november en intervju med projektledarna och en kursdeltagare. Ljudklippet har utöver alla som lyssnade på radio, nåtts gånger via vår facebooksida. Filmen om Olika avtryck rullade i 4 monitorer under två dagar på Expand oktober. Totalt 200 personer var besökare under dagarna. Totalt hur många personer vi nått kan vi bara gissa oss till: mellan och personer torde ha nåtts, i någon mån, av projektet. 2.2 Beskriv projektets huvudsakliga målgrupp (ålder, kön, etnisk bakgrund, funktionalitet, eventuell problembild, etc). Primär målgrupp: vuxna personer med intellektuell funktionsnedsättning Sekundär målgrupp: personer som arbetar tillsammans med eller på annat sätt är närstående primär målgrupp 2.3 Hur och i vilken omfattning har ni nått målgruppen? Vi har nått den primära målgruppen genom de aktiviteter vi arrangerat eller deltagit i: kurser, cirklar, workshops mm, genom vårt eget och våra samverkansparters nätverk, genom marknadsföring och personliga kontakter. Totalt räknar vi med att vi nått ca 700 personer ur primär målgrupp, något som överstiger våra förhoppningar. Den sekundära målgruppen har vi nått genom de semiarier, workshops och konferenser samt via media, nätverk, hemsida och Facebook, bara för att nämna några kanaler. Även här har antalet vi nått överstigit våra förhoppningar. 7 (11)

8 2.4 På vilka sätt har målgruppen varit delaktig i projektets genomförande? Vi har genom hela projektet jobbat med utvärderingar och analyser. Vi har varit öppna och lyhörda för deltagarnas åsikter, reaktioner och vilja. Kursdeltagarna på folkhögskolan har medverkat i utformandet av de föreställningar som getts, med manus, förslag på rekvisita mm, och de har valt bildningskurs som ett delmoment i kursen, något som skolans alla deltagare gör. Två kursdeltagare har varit aktiva i redaktionen på skolans web-baserade skoltidning. Vi har även tagit del av andras erfarenheter, när vi gjort studiebesök i liknande verksamheter. De studiecirklar som Studiefrämjandet hållit inom projektet har utgått ifrån och byggt på deltagarnas intresseområden. 2.5 Beskriv målgruppens upplevelser av projektets insatser. Vi har fortsatt att göra utvärderingar efter våra aktiviteter, men har efter hand lärt oss att primär målgrupp många gånger svarar det de tror att vi vill höra. Vi har därför i större utsträckning gått på vad ledaren av aktiviteten sett av rektioner och uttryck hos deltagarna. Vi känner oss säkra på att de verksamheter vi skapat och erbjudit uppskattats och varit till nytta och glädje, genom ökad kunskap och i personlig utveckling hos deltagarna. Vi ser att primär målgrupp genom våra aktiviteter har fått möjlighet att tillhöra - och tillföra. Vi har kunnat se utveckling hos de deltagare vi kunnat följa under projektet. Ett exempel är en kursdeltagare som efter att ha gått vår kurs Konstnärligt skapande på Ingesund, tagit steget och förverkligat en dröm genom att sätta upp en musikal, där han själv agerar regissör live i föreställningen. Ett annat exempel är en annan deltagare som har lärt sig säga nej tack till verksamhet hon inte tycker är stimulerande. Och ett tredje är en deltagare som fick tips om - och tog mod till sig! - och sökte till Sjöviks folkhögskola, efter att har gått vår kurs på Ingesunds folkhögskola. När det gäller sekundär målgrupp har projektets insatser naturligtvis ökat förståelsen och höjt medvetenheten kring primär målgrupp, men det kanske viktigaste har varit att man/vi alla fått ta del av nya perspektiv. Detta för hela samhällets berikande. 8 (11)

9 3. Ekonomi OBS! Vi har fått godkänt av Per Lindmark, Arvsfonden, att för den ekonomiska redovisningen använda mallen för slutrapporten i stället för mallen som hör till årsrapporten. Så här fyller du i den ekonomiska redovisningen: 1. Beviljat belopp från Arvsfonden Ange det beviljade beloppet per budgetpost (se ert beslutsmeddelande från Arvsfonden) samt summa. Om ni har gjort omdisponeringar under redovisningsperioden ska det nya godkända beloppet anges. 2. Faktiska kostnader och intäkter Ange faktiska kostnader och intäkter för redovisningsperioden. Kostnaderna ska vara granskade och godkända av godkänd eller auktoriserad revisor. 3. Ej förbrukade pengar Återbetalning Om de beviljade medlen är högre än de intygade kostnaderna ska en återbetalning till Arvsfonden göras. I de fall där en återbetalning blir aktuellt kommer vi att informera om det exakta belopp som ska betalas tillbaka och hur man återbetalar. 4. Utfall för prognosperioden föregående projektår Ange faktiska kostnader och intäkter för den period som ni prognostiserade för under föregående år. Glöm inte att revisorn också ska intyga de kostnader och intäkter från projektets tidigare år (prognos) som ännu inte har redovisats och intygats. Revisorns granskning ska följa de anvisningar som Arvsfondsdelegationen anger (se det särskilda dokumentet Anvisningar för revisorer ). Sist i detta dokument (Bilaga 1) finns det en bild som illustrerar tidslinjen för beslut, rapport, revision och fortsättningsansökan i ett arvsfondsprojet. 9 (11)

10 10 (11)

11 Ekonomisk redovisning Kostnadsslag 1. Beviljat belopp från Arvsfonden enligt beslut 2015 och omdisponering juni 2015 se bilaga Faktiska kostnader och intäkter för perioden 1 jan jan Utfall för prognosperioden föregående projektår (okt-dec 2014) Lönekostnader för fast/tillfälligt anställd personal inom projektet Externa tjänster Lokalhyra Informationsspridning och marknadsföring Resor Utrustning Andra verksamhetskostnader Revision Intäkter avgår Summa De kvarvarande medlen kommer användas i en fortsättning av projektet. Beslut och budget för detta bifogas 8a och 8b (Beviljat belopp minus faktiska kostnader och intäkter) Ideellt arbete (timmar), utfall 328 Egen/annan finansiering, utfall (11)

Slutrapport Redovisning av projektstöd från Arvsfonden

Slutrapport Redovisning av projektstöd från Arvsfonden Slutrapport Redovisning av projektstöd från Arvsfonden Så här fyller du i slutrapporten: 1. Besvara frågorna under rubrikerna 1 3 (Del 1) och 4 9 (Del 2). Del 1 avser projektets sista år och Del 2 avser

Läs mer

Slutrapport Redovisning av projektstöd från Arvsfonden

Slutrapport Redovisning av projektstöd från Arvsfonden Slutrapport Redovisning av projektstöd från Arvsfonden Projektnamn: Projektnummer: Regionala strukturer för brukarmedverkan 2012/010 Projektägare: Organisationsnummer: Riksförbundet Sällsynta diagnoser

Läs mer

Projektfinal 21-27 november 2015

Projektfinal 21-27 november 2015 Projektfinal 21-27 november 2015 Projektet Olika avtryck har genomförts i Arvika, Eda och Årjäng under åren 2013-2015. Arvsfonden har finansierat projektet och de samverkande organisationerna har varit

Läs mer

Slutrapport Redovisning av projektstöd från Arvsfonden

Slutrapport Redovisning av projektstöd från Arvsfonden Slutrapport Redovisning av projektstöd från Arvsfonden Så här fyller du i slutrapporten: 1. Besvara frågorna under rubrikerna 1 3 (Del 1) och 4 9 (Del 2). Del 1 avser projektets sista år och Del 2 avser

Läs mer

Även de äldre vill vara med

Även de äldre vill vara med Även de äldre vill vara med Organisation NBV Väst Projektledare Zinijad Jagurdzija e-postadress zinijad.jagurdzija@nbv.se Tel 0734-61 47 99 Syfte och deltagare 2. Projektets syfte Syfte är att komma åt

Läs mer

Olika Avtryck. Projektansökan, projektnummer 2012/147 2013-10-10

Olika Avtryck. Projektansökan, projektnummer 2012/147 2013-10-10 Olika Avtryck Projektansökan, projektnummer 2012/147 2013-10-10 Innehåll 1. Inledning... 2 Bakgrund... 3 Målgrupp... 7 Mål... 8 Metod... 9 2. Nyskapande och utvecklande med projektet... 14 3. Hur verksamheten

Läs mer

Regionalt projekt Delfinansiering EU-projekt. Projektnamn Beslutsdatum Diarienummer. Kontaktperson Telefon kontaktperson E-post kontaktperson

Regionalt projekt Delfinansiering EU-projekt. Projektnamn Beslutsdatum Diarienummer. Kontaktperson Telefon kontaktperson E-post kontaktperson REKVISITION Inkom (plats för Region Norrbottens stämpel) Regionalt projekt Delfinansiering EU-projekt Annat Projektnamn Beslutsdatum Diarienummer Betalningsmottagare Organisationsnummer Postadress Kontaktperson

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Vägledning för ansökan i E-kanalen

Vägledning för ansökan i E-kanalen Vägledning för ansökan i E-kanalen Bakgrund och syfte med mallen Syftet med denna mall är att underlätta för er som söker stöd från utlysningen Energi- och klimatomställning i offentlig sektor-från kunskap

Läs mer

Ansökan om projektstöd

Ansökan om projektstöd Kulturnämnden Västra Götalandsregionen Box 764 451 26 UDDEVALLA Projektansökan Sista ansökningsdag 15 september (beslut november) 15 mars (beslut april/maj) Ansökan om projektstöd Sökande (organisation

Läs mer

Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden. Ändamål och villkor. Information om projektet. Rekvisition av medel

Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden. Ändamål och villkor. Information om projektet. Rekvisition av medel Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden Dessa generella villkor gäller tillsammans med de villkor som anges i Arvsfondsdelegationens beslut om projektstöd. Genom att rekvirera medel godtar

Läs mer

Blankett för reviderad plan och budget för 2016 års verksamhetsbidrag för viss verksamhet på funktionshindersområdet

Blankett för reviderad plan och budget för 2016 års verksamhetsbidrag för viss verksamhet på funktionshindersområdet Dnr 9.1-11438/2015 Blankett för reviderad plan och budget för 2016 års verksamhetsbidrag för viss verksamhet på funktionshindersområdet 1. Uppgifter om organisationen 1a. Grunduppgifter Den ideella föreningens

Läs mer

Projekt Fatta samtycke

Projekt Fatta samtycke Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-10-04 Handläggare Nina Ström Telefon: 08-508 25 026 Till Socialnämndens organisations- och föreningsutskott 2017-10-17 Projekt

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION MEDSÖKANDE, GRUPPER, FÖRENINGAR OCH ORGANISATIONER. PROGRAMBESKRIVNING Programmets titel

SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION MEDSÖKANDE, GRUPPER, FÖRENINGAR OCH ORGANISATIONER. PROGRAMBESKRIVNING Programmets titel Sida 1 (7) ANSÖKAN Kulturstöd SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION * Telefon Postadress E-post Postnr Ort Webbplats Org.nr** Kontaktperson E-post kontaktperson Plusgiro/bankgiro eller kontonummer Telefon

Läs mer

1. Slutrapport till länsstyrelsen om Fridaprojektet

1. Slutrapport till länsstyrelsen om Fridaprojektet VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING 2012-11-20 DNR SN 2011.069 DAVID MATSCHECK SID 1/1 UTREDARE 08/587 854 60 DAVID.MATSCHECK@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Slutrapport till

Läs mer

Plusgiro/bankgiro eller kontonummer

Plusgiro/bankgiro eller kontonummer SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION * Telefon Postadress E-post Postnr Ort Webbplats Org.nr** Kontaktperson E-post kontaktperson Plusgiro/bankgiro eller kontonummer Telefon kontaktperson Mobil kontaktperson

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): mars 2013 1. Verksamheten

Läs mer

REDOVISNING AV PROJEKTSTÖD

REDOVISNING AV PROJEKTSTÖD OBS. Häfta ej 1 Malmö stad Kulturförvaltningen REDOVISNING AV PROJEKTSTÖD ORGANISATION Organisationens registrerade namn Organisationsnummer Eventuell c/o-adress Gatu-/postadress Postnummer och ort E-post

Läs mer

Paraplyprojekt Lokal mat

Paraplyprojekt Lokal mat Paraplyprojekt Lokal mat Namn på ansökan: Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet Lokal mat - Checkarna inom Lokal mat är främst riktade mot enskilda företag. Då insatserna i första

Läs mer

Budgetmall ver

Budgetmall ver Instruktioner för dig som använder skärmläsare eller förstorande hjälpmedel Budgetmall ver 1.1 213-4-15 Läs detta innan du fyller i mallen: Börja med att spara ner mallen på din dator. Läs sedan igenom

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): november 2013 1. Verksamheten

Läs mer

Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Den budget som har godkänts av bidragsgivaren skall följas.

Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Den budget som har godkänts av bidragsgivaren skall följas. Bilaga 2 Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Förvaltningsavdelningen Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. 1 Tillämpning Dessa villkor reglerar bidrag

Läs mer

Upplev landsbygden med funktionsnedsättning

Upplev landsbygden med funktionsnedsättning Upplev landsbygden med funktionsnedsättning Målgrupp Projektet riktar sig till personer inom LSS- verksamhet inom de kommuner som ingår i leader Folkungalands område. I första hand är detta projekt riktat

Läs mer

21 NOVEMBER 2016 KARLSTAD EN VÄRMLÄNDSK INSPIRATIONSDAG MED FOKUS PÅ VERKSAMHET FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING KAU.SE/FOU-VALFARD-VARMLAND

21 NOVEMBER 2016 KARLSTAD EN VÄRMLÄNDSK INSPIRATIONSDAG MED FOKUS PÅ VERKSAMHET FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING KAU.SE/FOU-VALFARD-VARMLAND VÄLKOMMEN TILL INSPIRATIONSKONFERENS LSS EN VÄRMLÄNDSK INSPIRATIONSDAG MED FOKUS PÅ VERKSAMHET FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 21 NOVEMBER 2016 KARLSTAD KAU.SE/FOU-VALFARD-VARMLAND VÄLKOMMEN TILL

Läs mer

Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget.

Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Bilaga till beslut om bidrag Version 2014:1 Villkor för bidrag 1. Tillämpning Dessa villkor gäller för bidrag enligt beslut av regeringen eller Regeringskansliet om bidrag till t.ex. föreningar, stiftelser,

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): juni 2012 1. Verksamheten

Läs mer

Nominering - Årets Ungdomssatsning Med checklista

Nominering - Årets Ungdomssatsning Med checklista Nominering - Årets Ungdomssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Ungdomssatsning på Landsbygden. Namn på förslaget: Ung och grön blivande företagare i de gröna näringarna

Läs mer

Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012

Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012 Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012 Steg (se utlysningen) 1. Allmänna uppgifter Projektets namn: Projektperiod (ÅÅÅÅ-MM-DD ÅÅÅÅ-MM-DD) : - Sökt belopp: Projektets

Läs mer

Socialt företagande I Värmland

Socialt företagande I Värmland Delrapport 2 från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Socialt företagande I Värmland Denna projektdokumentation avser tidsperioden: 2008-10-01 2008-12-31 Projektet

Läs mer

Övergångslösning för sociala företag och individstöd för personer i sociala företag

Övergångslösning för sociala företag och individstöd för personer i sociala företag ANSÖKAN Datum: 2014-11-25 Övergångslösning för sociala företag och individstöd för personer i sociala företag Projektägare: Verksamhetsområde AMA Arbetsmarknad, Västerås Stad Projektledare: Smajo Murguz

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL PROJEKT INOM BOKSTART. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL PROJEKT INOM BOKSTART. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN ANSÖKAN OM BIDRAG TILL PROJEKT INOM BOKSTART För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

21 NOVEMBER 2018 KARLSTAD EN VÄRMLÄNDSK INSPIRATIONSDAG MED FOKUS PÅ VERKSAMHET FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING KAU.SE/FOU-VALFARD-VARMLAND

21 NOVEMBER 2018 KARLSTAD EN VÄRMLÄNDSK INSPIRATIONSDAG MED FOKUS PÅ VERKSAMHET FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING KAU.SE/FOU-VALFARD-VARMLAND VÄLKOMMEN TILL INSPIRATIONSKONFERENS LSS EN VÄRMLÄNDSK INSPIRATIONSDAG MED FOKUS PÅ VERKSAMHET FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 21 NOVEMBER 2018 KARLSTAD KAU.SE/FOU-VALFARD-VARMLAND VÄLKOMMEN TILL

Läs mer

Anvisningar för webblanketten. Ansökan om statsbidrag för 2017 och 2018 till kvinno- och tjejjourer

Anvisningar för webblanketten. Ansökan om statsbidrag för 2017 och 2018 till kvinno- och tjejjourer 2016-07-01 Dnr 9.1 12655/2016 1(8) Anvisningar för webblanketten. Ansökan om statsbidrag för 2017 och 2018 till kvinno- och tjejjourer Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att under 2017 och 2018

Läs mer

Projektansökan. Ansökan ska skickas med e-post i pdf-format till samt skickas i original i pappersformat till:

Projektansökan. Ansökan ska skickas med e-post i pdf-format till samt skickas i original i pappersformat till: 1(9) Projektansökan Diarienummer RS160128 Ansökan ska skickas med e-post i pdf-format till regionen@regionhalland.se samt skickas i original i pappersformat till: Region Halland Box 517 301 80 Halmstad

Läs mer

ANSÖKAN OM PROJEKTSTÖD

ANSÖKAN OM PROJEKTSTÖD OBS. Häfta ej 1 Malmö stad Kulturförvaltningen ANSÖKAN OM PROJEKTSTÖD ORGANISATION Organisationens registrerade namn Organisationsnummer Eventuell c/o-adress Plusgiro/bankgiro (beviljat stöd utbetalas

Läs mer

Att söka projektmedel av Innovativ Kultur

Att söka projektmedel av Innovativ Kultur Att söka projektmedel av Innovativ Kultur I detta dokument finner du information om vilka som kan söka medel från Innovativ Kultur, vad man kan söka för, hur ansökan går till, vad den ska innehålla mm.

Läs mer

Flexibelt lärande för kvinnliga nätverk i Habo/Mullsjö

Flexibelt lärande för kvinnliga nätverk i Habo/Mullsjö Flexibelt lärande för kvinnliga nätverk i Habo/Mullsjö Folkuniversitetet 2013-01-09 Henrik Hermansson henrik.hermansson@folkuniversitetet.se 036-166401 2. Projektets syfte Tidigare har vi med stöd av Folkbildningsrådet

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Riktlinjer för bidrag till organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning Landstingsstyrelsens förvaltning LSF Administration LSF Kansli 2012-06-11 1 (5) Riktlinjer för bidrag till organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning Ärendet Stockholms läns landsting

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(5) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): februari 2012 1. Verksamheten

Läs mer

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt)

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt) 1(5) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): oktober 2011 1. Verksamheten

Läs mer

HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd

HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd Handledning till ansökningsblankett om projektstöd Rubrikerna nedan följer de punkter som finns i ansökningsblanketten. 1. Allmänna uppgifter Projektets

Läs mer

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Din ansökan är inte fullständigt ifylld. Du behöver komplettera din ansökan. Du kan bara få stöd för godkända utgifter som uppstår efter att din ansökan

Läs mer

Anvisningar för att söka lokal- och anläggningsstöd

Anvisningar för att söka lokal- och anläggningsstöd Anvisningar för att söka lokal- och anläggningsstöd Läs denna information innan du börjar fylla i ansökningsblanketten och skriva projektbeskrivningen! Lokalstöd kan användas till nybyggnad, ombyggnad,

Läs mer

Götenemallen Datoriserat projektstöd för dokumentation av samverkansprojekt

Götenemallen Datoriserat projektstöd för dokumentation av samverkansprojekt Götenemallen Datoriserat projektstöd för dokumentation av samverkansprojekt Projekt inom ramen för Stimulansmedel Rådet för Trygghet och Folkhälsa Projektnamn och datum Kontaktperson: Telefon: Projektstöd

Läs mer

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Du kan bara få stöd för godkända utgifter som uppstår efter att din ansökan om stöd kommit in till oss. Spara alla underlag för utgifterna i original

Läs mer

Annan utvecklingsinsats

Annan utvecklingsinsats ANSÖKAN SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION * Telefon Utvecklingsstöd Postadress E-post Postnr Ort Webbplats Org.nr** Kontaktperson E-post kontaktperson Plusgiro/bankgiro eller kontonummer Telefon kontaktperson

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): februari 2014 1. Verksamheten

Läs mer

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget.

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget. REDOVISNING LÄS- OCH LITTERATURFRÄMJANDE INSATSER För redovisningsdatum se beslut. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna 9-11.

Läs mer

Ett mångkulturellt samhälle

Ett mångkulturellt samhälle Slutredovisning Ett mångkulturellt samhälle 2013 Slutredovisning Att genom kunskap om sociala medier ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Studiefrämjandet Södra Lappland Projektledare Anne

Läs mer

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång.

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång. ANSÖKAN OM BIDRAG KULTUR FÖR ÄLDRE SISTA ANSÖKNINGSDAG: 7 NOVEMBER 2011 ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version 6 eller senare, men

Läs mer

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Din ansökan är inte fullständigt ifylld. Du behöver komplettera din ansökan. Du kan bara få stöd för godkända utgifter som uppstår efter att din ansökan

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan Anvisningar för ansökan Dessa anvisningar är ett stöd till dig som söker bidrag genom utlysningar inom det strategiska innovationsprogrammet RE:Source. I dessa anvisningar beskrivs de delar som är viktiga

Läs mer

Anvisning till slutrapport för projektstöd

Anvisning till slutrapport för projektstöd Anvisning till slutrapport för projektstöd När du har avslutat ditt projekt ska du skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten

Läs mer

Förhandsvisning webblankett

Förhandsvisning webblankett Dokumentbeteckning 2015-10-27 1(20) Regler och behörighet Statsbidrag Förhandsvisning webblankett Välkommen att ansöka om statsbidrag för 2016 och 2017 till kvinno- och tjejjourer. Ansökan ska ha kommit

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Regler för medborgardialog i Sollentuna kommun Antagna av kommunstyrelsen 2014-02-19 33, dnr 2014/0066 KS.030 Innehåll Inledning... 2 Definition... 2 Skillnad mellan medborgardialog och brukardialog...

Läs mer

ORGANISATION. Medlemmar. Styrelse. Kansli

ORGANISATION. Medlemmar. Styrelse. Kansli Verksamhetsplan & Budget 2019 ORGANISATION Medlemmar Att öka antalet medlemmar. Att öka medlemmarnas delaktighet och engagemang i Fempowerments. Att öka antal medlemmar som kommer till årsmötet samt deltar

Läs mer

Nominering - Årets Leader Med checklista

Nominering - Årets Leader Med checklista Nominering - Årets Leader Med checklista Härmed nomineras följande förslag Årets Leader. Namn på förslaget: Entreprenörsutbyte Åre-Siria Journalnummer: 2011-3526 Namn på LAG grupp som nominerar: Leader

Läs mer

Paraplyprojekt Digitalisering för företag

Paraplyprojekt Digitalisering för företag Paraplyprojekt Digitalisering för företag Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet digitalisering för företag - Checkarna inom Digitalisering för företag är främst riktade mot enskilda

Läs mer

Ansökan om bidrag ur landstingets miljöanslag

Ansökan om bidrag ur landstingets miljöanslag Ansökan om bidrag ur landstingets miljöanslag Rödmarkerade fält i blanketten är obligatoriska. Var noggrann med att fylla i korrekta uppgifter. När blanketten är ifylld skriver du ut den och alt 1. Scannar

Läs mer

Preliminär slutrapport: Förstudie om att få med avfallshanteringen i samhällsplaneringen. Boverkets dnr: 14-71-1057 1057

Preliminär slutrapport: Förstudie om att få med avfallshanteringen i samhällsplaneringen. Boverkets dnr: 14-71-1057 1057 Preliminär slutrapport: Förstudie om att få med avfallshanteringen i samhällsplaneringen Boverkets dnr: 14-71-1057 1057 Projektansvarig 1 : Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad. Adress 1 : Box 123, 424

Läs mer

Digitalla en digital möjlighet till alla

Digitalla en digital möjlighet till alla Digitalla en digital möjlighet till alla Organisation Hållands folkhögskola Projektledare Marlene Gustafsson e-postadress marlene@holland.fhsk.se Tel 0703070719 Syfte och deltagare 2. Projektets syfte

Läs mer

Annan utvecklingsinsats

Annan utvecklingsinsats Sida 1 (6) ANSÖKAN Utvecklingsstöd SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION * Telefon Postadress E-post Postnr Ort Webbplats Org.nr** Kontaktperson E-post kontaktperson Plusgiro/bankgiro eller kontonummer Telefon

Läs mer

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget.

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget. EKONOMISK REDOGÖRELSE TRYCK OCH DIGITAL KULTURTIDSKRIFT För redovisningsdatum, se beslut ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Uppgifter i gråmarkerade fält hämtas automatiskt från ert användarkonto. Se anvisningar för blanketten.

Uppgifter i gråmarkerade fält hämtas automatiskt från ert användarkonto. Se anvisningar för blanketten. ANSÖKAN OM BIDRAG MUSIK- OCH KULTURSKOLOR För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Agenda. Om Allmänna arvsfonden Vem kan söka pengar ur Arvsfonden? Projektstöd Ett arvsfondsprojekt berättar Lokalstöd Sammanfattning och frågor

Agenda. Om Allmänna arvsfonden Vem kan söka pengar ur Arvsfonden? Projektstöd Ett arvsfondsprojekt berättar Lokalstöd Sammanfattning och frågor Välkomna! Agenda Om Allmänna arvsfonden Vem kan söka pengar ur Arvsfonden? Projektstöd Ett arvsfondsprojekt berättar Lokalstöd Sammanfattning och frågor Utdelade medel innan och efter Arvsfondens besök

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(5) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): april 2012 1. Verksamheten

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial REDOVISNING YRKESVERKSAMMA FRIA MUSIKGRUPPER För redovisningsdatum, se beslut ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna 9-11. Den

Läs mer

Arbetsförmedlingen Vaggeryds kommun Samordningsförbundet Södra Vätterbygden Sparbanksstiftelsen Alfa

Arbetsförmedlingen Vaggeryds kommun Samordningsförbundet Södra Vätterbygden Sparbanksstiftelsen Alfa 20140903 200 Arbetsförmedlingen Vaggeryds kommun Samordningsförbundet Södra Vätterbygden Sparbanksstiftelsen Alfa 200 i praktiken 6mån-rapport för perioden 2014-02-01 tom 2014-07-31 Projekt för matchning

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL PROJEKT INOM BOKSTART ÅR 1 AV 3 För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Ansökan om bidrag ur landstingets miljöanslag

Ansökan om bidrag ur landstingets miljöanslag Ansökan om bidrag ur landstingets miljöanslag Rödmarkerade fält i blanketten är obligatoriska. Var noggrann med att fylla i korrekta uppgifter. När blanketten är ifylld skriver du ut den och alt 1. Scannar

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Syfte och målsättning med en kommunikationsplan

Syfte och målsättning med en kommunikationsplan Kommunikationsplan 2014-2016 Innehållsförteckning Syfte och målsättning med en kommunikationsplan... 2 Målgrupper... 2 Kommunikationskanaler... 2 Mallar och listor... 2 Utgående information från Miljösamverkan...

Läs mer

Sverigeresan Syfte: Mål:

Sverigeresan Syfte: Mål: Välkomna! Agenda Sverigeresan Om Allmänna arvsfonden Vem kan söka pengar ur Arvsfonden? Projektstöd Fika! Lokalstöd Två arvsfondsprojekt berättar Sammanfattning och frågor Sverigeresan Syfte: Stärka relationerna

Läs mer

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Din ansökan är inte fullständigt ifylld. Du behöver komplettera din ansökan. Du kan bara få stöd för godkända utgifter som uppstår efter att din ansökan

Läs mer

ABF Skellefteå Anders Svedjevik

ABF Skellefteå Anders Svedjevik Validering via webb ABF Skellefteå 2012-12-10 Anders Svedjevik anders.svedjevik@folkbildning.net 070-6678576 2. Projektets syfte Göra det möjligt för personer med lång erfarenhet av arbete i ideella organisationer

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till verksamhet som utförs av föreningar December 2017

Riktlinjer för bidrag till verksamhet som utförs av föreningar December 2017 Riktlinjer för bidrag till verksamhet som utförs av föreningar December 2017 stockholm.se December 2017 Dnr: 5.4.-518-2017 Utgivningsdatum: 2017-12-05 3 (6) Riktlinjer för bidrag till verksamhet som utförs

Läs mer

EKONOMISK KALKYL Det är viktigt att ansökan har en rimlig budget som bygger på flera finansiärer. Ange samtliga belopp i hela kronor.

EKONOMISK KALKYL Det är viktigt att ansökan har en rimlig budget som bygger på flera finansiärer. Ange samtliga belopp i hela kronor. ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG REGIONALA BIBLIOTEK För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Slutrapport av verksamheten inom projektet Entrecoop i Dalarna

Slutrapport av verksamheten inom projektet Entrecoop i Dalarna Slutrapport av verksamheten inom projektet Entrecoop i Dalarna . SAMMANFATTNING Entrecoop i Dalarna har under projektperioden bidragit till att 7 företag bildats och där associationsformen är ekonomisk

Läs mer

Västra Götalandsregionens Kultur- och Regionutvecklingsnämnder Inbjudan

Västra Götalandsregionens Kultur- och Regionutvecklingsnämnder Inbjudan Västra Götalandsregionens Kultur- och Regionutvecklingsnämnder Inbjudan Inbjudan Västra Götalandsregionen bjuder in enskilda kulturaktörer, föreningar och nätverk som arbetar med att stärka den lokala

Läs mer

Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet.

Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bilaga till beslut om bidrag Version 2011:2 Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. 1. Tillämpning Dessa villkor reglerar bidrag enligt beslut av regeringen eller Regeringskansliet

Läs mer

Högalids folkhögskola. Inspiratörs- och kreativitetsutbildning för kulturutövare. Folkbildningsnätet

Högalids folkhögskola. Inspiratörs- och kreativitetsutbildning för kulturutövare. Folkbildningsnätet 1 2 Projektnamn: Inspiratörs- och kreativitetsutbildning för kulturutövare. Vi ville lyfta fram inspirationen och kreativiteten. Dels för deras egen skull, dels för att kunna fungera som ledare inom RUM

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan Anvisningar för ansökan Dessa anvisningar är ett stöd till dig som söker bidrag genom utlysningar inom det strategiska innovationsprogrammet RE:Source. I dessa anvisningar beskrivs de delar som är viktiga

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget.

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget. REDOVISNING BIDRAG TILL PROJEKT INOM BOKSTART För sista redovisningsdatum, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2 Projektplan Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Bakgrundsbeskrivning Ideella föreningen

Läs mer

Ansökan om statsbidrag till ideella organisationer inom kulturmiljöområdet år 2019

Ansökan om statsbidrag till ideella organisationer inom kulturmiljöområdet år 2019 Ansökan om statsbidrag till ideella organisationer inom kulturmiljöområdet år 2019 En fullständig ansökan ska skickas till Riksantikvarieämbetet senast 28 januari 2019. Ansökan skickas till registrator@raa.se

Läs mer

Lathund för annonsering på Facebook

Lathund för annonsering på Facebook Stockholm 2013-12-03 Delprojekt webb och sociala medier Partistyrelsens expedition Lathund för annonsering på Facebook I denna PM hittar du tips för annonsering på Facebook. Inledning Förutsättningarna

Läs mer

Agenda. Sverigeresan Om Allmänna arvsfonden Vem kan söka pengar ur Arvsfonden? Projektstöd Fika! Lokalstöd Sammanfattning och frågor

Agenda. Sverigeresan Om Allmänna arvsfonden Vem kan söka pengar ur Arvsfonden? Projektstöd Fika! Lokalstöd Sammanfattning och frågor Välkomna! Agenda Sverigeresan Om Allmänna arvsfonden Vem kan söka pengar ur Arvsfonden? Projektstöd Fika! Lokalstöd Sammanfattning och frågor Sverigeresan Syfte: Stärka relationerna med Uppsala län Öka

Läs mer

Ansökan om projektmedel till projekt Mat- och marknadsutveckling 2013-2014

Ansökan om projektmedel till projekt Mat- och marknadsutveckling 2013-2014 Dnr KS-2013-137 Dpl 06 sid 1 (5) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Näringslivsutveckling & universitet Tjänsteyttrande 2013-05-02 Rose-Marie Andersson, 054-540 12 95 rose-marie.andersson@karlstad.se

Läs mer

ANVISNING BUDGETÄSKANDE OCH PLANER FÖR KOMMANDE ÅR

ANVISNING BUDGETÄSKANDE OCH PLANER FÖR KOMMANDE ÅR 2018-08-21 ANVISNING BUDGETÄSKANDE OCH PLANER FÖR KOMMANDE ÅR Sista inlämningsdag 10 september 2018 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning... 3 Direktiv för ansökan om medel för 2019... 3 Förutsättningar... 3

Läs mer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer 2019-07-30 Dnr 9.1-22898/2019 1(7) Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer Regeringen har gett Socialstyrelsen

Läs mer

Den som beviljats medel ska kunna visa verifikat, exempelvis kvitton och kontoutdrag, och andra underlag för redovisningen.

Den som beviljats medel ska kunna visa verifikat, exempelvis kvitton och kontoutdrag, och andra underlag för redovisningen. 2017-06-20 1 [5] SLUTRAPPORT FÖR BIDRAG TILL INTEGRATIONS- OCH/ELLER FOLKHÄLSOINSATSER Rapportmallen är till för att underlätta lokala föreningars, organisationers och kommunala verksamhetens möjlighet

Läs mer

4. Beskriv projektets inslag av och inriktning mot ett flexibelt lärande

4. Beskriv projektets inslag av och inriktning mot ett flexibelt lärande 1. PLE för livslångt lärande Västerås folkhögskola Projektledare Mathias Anbäcken e-postadress info@vfhsk.se Tel 021-14 07 05 Syfte och deltagare 2. Projektets syfte Idag styrs lärandet i våra folkhögskolekurser

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 och prel Föreningen för folkbildningsforskning

Verksamhetsplan 2018 och prel Föreningen för folkbildningsforskning QuickTime och en TIFF (LZW)-dekomprimerare krävs för att kunna se bilden. Verksamhetsplan 2018 och prel. 2019 Föreningen för folkbildningsforskning org. nr 802016-5315 www.folkbildningsforskning.se Fastställd

Läs mer

Sv-Flex stfb Organisation

Sv-Flex stfb Organisation Sv-Flex stfb Organisation Studieförbundet Vuxenskolan Södra Mellansverige Projektledare Jimmy Olsson e-postadress jimmy.olsson@sv.se Tel 0735347316 Syfte och deltagare 2. Projektets syfte Projektets utgångspunkt

Läs mer

Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (7) Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida...

Läs mer

Jämställdhet gör oss starkare

Jämställdhet gör oss starkare Jämställdhet gör oss starkare Mars december 2017 Föreningsuppgifter Organisationsnummer: 802454-5041 Bankgiro: 836-2659 Postadress: C/o Mohamed Farah Allfarvägen 73 B, 784 42 Borlänge Besöksadress: Klöverstigen

Läs mer

Projektmedel till lokal och regional utveckling av flexibelt lärande

Projektmedel till lokal och regional utveckling av flexibelt lärande Till studieförbund och folkhögskolor Dnr 162, 2012, 090 2012-09-20 Projektmedel till lokal och regional utveckling av flexibelt lärande Bakgrund I folkbildningspropositionen, SOU 2005/06: 192, skriver

Läs mer

Sverigeresan Syfte: Mål:

Sverigeresan Syfte: Mål: Välkomna! Agenda Sverigeresan Om Allmänna arvsfonden Vem kan söka pengar ur Arvsfonden? Projektstöd Fika! Lokalstöd Ett arvsfondsprojekt berättar Sammanfattning och frågor Sverigeresan Syfte: Stärka relationerna

Läs mer