GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Falevi 5:1, Falköping stad, Falköpings kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Falevi 5:1, Falköping stad, Falköpings kommun"

Transkript

1 Datum Byggnadsnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Falevi 5:1, Falköping stad, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag har enligt 5 kap 18 Plan- och bygglagen (PBL) varit utställt för granskning på Medborgarkontoret och Falköpings kommuns hemsida under tiden till och med Fullständiga handlingar har skickats till berörda fastighetsägare och myndigheter enligt sändlista. Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med Framförda synpunkter under samrådet har redovisats i separat samrådsredogörelse. INKOMNA YTTRANDEN Följande yttranden har inkommit under samrådstiden. Remissinstans Ingen erinran Synpunkter Länsstyrelsen, Vattenfall, Västtrafik, Avfallshantering Östra Skaraborg, Kommunstyrelsen, Miljösamverkan Östra Skaraborg, (7)

2 SAMMANFATTNING AV INKOMNA YTTRANDEN MED KOMMENTARER Yttrandena sammanfattas och kommenteras med kursiv stil. Länsstyrelsens yttrande återges i sin helhet. Länsstyrelsen Bedömning enligt 11 kap 10 PBL Länsstyrelsen bedömer med hänsyn till ingripandegrunderna i 11 kap 10 PBL och nu kända förhållanden att frågor som berör hälsa/säkerhet måste lösas på ett tillfredsställande sätt i enlighet med vad som anges nedan för att ett antagande inte skall prövas av Länsstyrelsen. Motiv för bedömningen Länsstyrelsen befarar inte att riksintresse enligt miljöbalken (MB) påtagligt kommer att skadas, att mellankommunal samordning blir olämplig, att miljökvalitetsnormer enligt miljöbalken inte följs, att strandskydd enligt 7 kap. miljöbalken upphävs i strid med gällande bestämmelser eller till risken för olyckor, översvämning eller erosion. Av planhandlingarna framkommer att lätta byggnader kan förekomma inom deponiområdet. Länsstyrelsen anser inte att några byggnader överhuvudtaget ska tillåtas inom detta område då risken finns att skyddsskiktet för det efterbehandlade deponin kan förstöras. Synpunkter på förslagshandlingen De synpunkter som tidigare framförts i ärendet har i allt väsentligt beaktats. Det kan dock därutöver påpekas att planbestämmelsen om skydd mot störningar är något otydlig. Det teten ska formuleras om så att man ska kunna förstå dels, vad syftet med hindret är, och dels vilken typ av hinder ska uppföras (e. vall/ plank). Länsstyrelsen anser att beteckningen J, industri, bör inkludera störningsskyddet m, trots kommunens upprättade MKB om att det inte förekommer några störningar vad gäller lukt eller buller i dagsläget. Störningsskyddet ska hindra även framtida störningar för kringboende. Kommunen bör överväga om ändringar av markavvattningsföretagens huvuddiken ska leda till omprövning eller delvis avveckling med fastställande i mark- och miljödomstol. Kommentar: Länsstyrelsen och Avfallshantering Östra Skaraborg (AÖS) har motsatta synpunkter beträffande byggrätt inom deponiområdet. Kommunen har valt att i plankartan 2(7)

3 begränsa stora delar av deponiområdet med prickmark, här får ingen byggnad uppföras. För ett mindre område i norra delen av deponiområdet har kommunen lagt korsmark som ger viss rätt att bebygga marken. Detta för att AÖS ska kunna bedriva sin verksamhet. I plankartan är följande restriktioner kopplade till korsmarken: 1.Marken får endast bebyggas med lätta, ej sättningskänsliga byggnader eller anläggningar. 2.Grundläggning av byggnader samt utförande av andra anläggningar skall ske så att tätskikt som skyddar deponiområdet inte perforeras eller så att tätskiktets funktion skadas. Bestämmelsen om skydd är medvetet öppet formulerad. Bestämmelsen syftar till att brandfarliga vätskor skall förhindras att rinna in mot planområdet vid en olycka. Detta kan förhindras genom att antingen ett dike eller en vall anläggs. Vilket av dessa båda alternativ som är lämpligast beror på de aktuella höjdförhållandena på platsen och hur marken lutar. Lämplig utformning avgörs förslagsvis vid projektering och genomförande. Planbestämmelsen skydd kvarstår på plankartan men teten i planbeskrivningen kompletteras. Vad gäller störningsskyddet så ska plankartan kompletteras med planbestämmelsen Störningsskydd rådande bullervärde för eternt industribuller ska gälla. Det pågår ett arbete med att upprätta vattenskyddsområden runt om i Falköping. Falevi är ett av områdena som är berörda. När det blir aktuellt att upprätta ett vattenskyddsområde som berör denna detaljplan ska markavattningsföretagen utredas och om det bedöms nödvändigt ovan beskrivda åtgärder vidtas. Vattenfall Vattenfall Eldistribution har inget att erinra mot detaljplanen. Erforderligt u-område för markkabel har tillgodosetts i nytt läge. En fundering kring u-området som är utlagt i befintlig ledningssträcka. Vattenfall och Falbygden Energi kommer att förlägga 40 kv-kablarna i nytt läge. Om u-området som är utlagt i befintlig ledningssträcka inte fyller någon funktion för något annat ändamål finns det ingen anledning att reservera mark där. Kommentar: u-området ligger kvar då det fyller en funktion för annan ledning. Västtrafik Ingen erinran. Avfallshantering Östra Skaraborg Kommunalförbundet Avfallshantering Östra Skaraborg (AÖS) gavs möjlighet att lämna synpunkter under samrådsförfarandet. Synpunkter på aktuell sam- 3(7)

4 rådshandling lämnades Ett antal av synpunkterna har beaktats, men inte frågan om byggrätt. Likaså önskar AÖS en förändrad benämning av område markerat med J i i förslag till plankartan. I förslag för plankarta har område J i getts följande beskrivning "Återvinningstation och deponi". En riktigare beskrivning är "Avfallsanläggning", denna beteckning visar mer på vad anläggningen faktiskt är. Skälet för varför nuvarande förslag på beskrivning är missvisande utgöras av: - En återvinningsstation utgör normalt sätt enbart en uppställningsplats för insamling av förpackningar. Vid anläggningen sker mottagning av ett flertal andra avfallsfraktioner både från företag och verksamheter och viss bearbetning, t e flisning av träavfall, sker vid anläggningen. - Verksamheten på anläggningen ligger på en fd deponi som nu håller på att sluttäcks. Något aktiv deponering får inte ske vid anläggningen. Ordet deponi är därmed missvisande. Andra områden, betecknade med J: industri utgör även de fd deponier, även detta talar för att ordet deponi borde tas bort ur den beskrivningen av J i. Angående begränsningar i byggrätt AÖS konstaterar att ingen justering av byggrätt har skett efter att samrådet skett. Detta kan få som konsekvens att den förbättrade mottagningen av material vid återvinningscentralen som AÖS planerar kan komma att utebli. AÖS plan är att kraftigt förbättra trafiksituationen vid anläggningen och därmed minska risken för påkörningsolyckor genom att etablera mottagningen från hushållen på den norra delen av återvinningscentralen, dvs den del pilen pekar på, för markerad yta för ÅVC. AÖS yrkar därmed att byggrätten justeras så det är möjlighet att etablera byggnader på hela den yta som markerats med återvinningscentral. Planen för återvinningscentralen är att justeringar görs så att anläggningen liknar den som den som finns vid Karlsborg ÅVC. Detta innebär att tung och lätt trafik särdelas från varandra, att kunderna alltid ska ha tillgång till personal att fråga och att anläggningen är fleibel, dvs det är lätt att komplettera insamlingen med ytterligare avfallsslag eller fler containrar av samma slag för att möta upp det varierande behov som finns under året. Personalbodens placering i direkt anslutning till kundernas avlämning är avgörande för anläggningens funktion och service till kund och det är framförallt möjligheten till lämplig placering av en personalbod som behöver säkras med ett utökat område för byggrätt. Utöver detta kan AÖS konstatera att byggrätt inte heller föreslås till återvinningsverksamheten för företag, något som på sikt komma att påverka företaget som bedriver verksamhet där negativt och AÖS rekommenderar därför att justering av planbestämmelserna även görs i denna del. 4(7)

5 Kommentar: Kommunen ändrar användningsbeteckningen från Återvinningsstation & deponi till efterfrågat Avfallsanläggning. Länsstyrelsen och Avfallshantering Östra Skaraborg har motsatta synpunkter beträffande byggrätt inom deponiområdet. Länsstyrelsen och Avfallshantering Östra Skaraborg (AÖS) har motsatta synpunkter beträffande byggrätt inom deponiområdet. Kommunen har valt att i plankartan begränsa stora delar av deponiområdet med prickmark, här får ingen byggnad uppföras. För ett mindre område i norra delen av deponiområdet har vi lagt korsmark som ger viss rätt att bebygga marken. Detta för att AÖS ska kunna bedriva sin verksamhet. Kommunen har kopplat följande restriktioner till korsmarken: 1. Marken får endast bebyggas med lätta, ej sättningskänsliga byggnader eller anläggningar. 2. Grundläggning av byggnader samt utförande av andra anläggningar skall ske så att tätskikt som skyddar deponiområdet inte perforeras eller så att tätskiktets funktion skadas. Kommunstyrelsen Ingen erinran. Rubricerat planområde används i dag i huvudsak för industriändamål, deponi och återvinningscentral. Området är förutom en mindre del inte tidigare planlagt och befintliga verksamheter saknar stöd av en gällande detaljplan. Detaljplanen syftar till att reglera befintlig markanvändning samt ge möjlighet att komplettera området med ytterligare verksamhet. Detaljplanen stämmer överens med kommunens översiktsplan och är förenlig med kommunens verksamhetsplanering. Kommunstyrelsen hade ingen erinran mot planen och tillstyrkte densamma under samrådstiden. Kommunstyrelsen har inget att erinra vad gäller samrådsredogörelsen och stadsbyggnadsavdelningens bemötande av inkomna synpunkter, och tillstyrker därför planen. Miljösamverkan Östra Skaraborg Miljökonsekvensbeskrivningen innehåller en bra beskrivning av potentiellt förorenade områden inom planområdet. Detta får gärna sammanfattas lite tydligare och mer omfattande i planbeskrivningen. Om föroreningar påträffas inom planområdet ska detta så fort som möjligt anmälas till miljönämnden. Kommentar: Synpunkterna noteras. EJ TILLGODOSEDDA SYNPUNKTER Av planhandlingarna framkommer att lätta byggnader kan förekomma inom deponiområdet. Länsstyrelsen anser inte att några byggnader överhuvudtaget ska tillåtas 5(7)

6 inom detta område då risken finns att skyddsskiktet för det efterbehandlade deponin kan förstöras. SAMMANFATTANDE BEDÖMNING Länsstyrelsen och Avfallshantering Östra Skaraborg (AÖS) har motsatta synpunkter beträffande byggrätt inom deponiområdet. Kommunen har valt att i plankartan begränsa stora delar av deponiområdet med prickmark, här får ingen byggnad uppföras. För ett mindre område i norra delen av deponiområdet har kommunen lagt korsmark som ger viss rätt att bebygga marken. Detta för att AÖS ska kunna bedriva sin verksamhet. I plankartan är följande restriktioner kopplade till korsmarken: 1. Marken får endast bebyggas med lätta, ej sättningskänsliga byggnader eller anläggningar. 2. Grundläggning av byggnader samt utförande av andra anläggningar skall ske så att tätskikt som skyddar deponiområdet inte perforeras eller så att tätskiktets funktion skadas. Planbestämmelsen skydd kvarstår på plankartan men teten i planbeskrivningen kompletteras. Vad gäller störningsskyddet så ska plankartan kompletteras med planbestämmelsen Störningsskydd rådande bullervärde för eternt industribuller ska gälla. Kommunen ändrar användningsbeteckningen på plankartan från Återvinningsstation & deponi till efterfrågat Avfallsanläggning. Förslag till beslut Med anledning av ovanstående föreslår Stadsbyggnadsavdelningen följande beslut: Byggnadsnämnden beslutar att godkänna detaljplanen och granskningsutlåtandet och överlämnar den för antagande till kommunfullmäktige. Aleander Kouzmine Planarkitekt 6(7)

7 7(7)

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Bestorp 12:12 (Mössebergs camping), Falköpings kommun

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Bestorp 12:12 (Mössebergs camping), Falköpings kommun Granskningsutlåtande 2014-04-15 SB 2013-608 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Bestorp 12:12 (Mössebergs camping), Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag

Läs mer

Följande yttranden har inkommit under samrådstiden.

Följande yttranden har inkommit under samrådstiden. Granskningsutlåtande 2015-04-08 P 2014/000004 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Klockaren 1 och 2, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag har enligt 5 kap

Läs mer

Detaljplan för Varpet 1:17

Detaljplan för Varpet 1:17 Detaljplan för Varpet 1:17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-04-19 Dnr. 2017-163 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Miljösamverkan Östra Skaraborg

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun.

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun. Granskningsutlåtande 2017-10-31 KS 2017/00504 214 Kommunstyrelsen GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun. HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-04-23 Dnr. 2017-182 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av granskningsutlåtandet...

Läs mer

del av Dunshult 1:1, 1:5

del av Dunshult 1:1, 1:5 Detaljplan för del av Dunshult 1:1, 1:5 Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2013-04-05 Planenheten Antagen av byggnadsnämnden 2013-04-18 Laga kraft 2013-05-13 UTLÅTANDE

Läs mer

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten Detaljplan för SÄTER 5:4, del av Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2009-09-08 Planenheten Antagen BN 2009-09-17 Laga kraft 2009-10-12 Detaljplan för Säter 5:4, del

Läs mer

Följande yttranden har inkommit: Yttrandena sammanfattas och kommenteras med kursiv stil.

Följande yttranden har inkommit: Yttrandena sammanfattas och kommenteras med kursiv stil. Rubricerat planförslag har enligt 5 kap 18 Plan- och bygglagen (PBL) varit utställt för offentlig granskning på Falköpings bibliotek och på Falköpings kommuns webbplats under tiden 2018-01-08 till och

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-06-18 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av granskningsutlåtande... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Lantmäteriet

Läs mer

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse 2015-02-13 SBN2014/0691 Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse Hur samrådet bedrivits Detaljplanen är upprättad i november 2014 och samhällsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-03-19 Dnr. 2017-182 2(8) 3(8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 2/6 INLEDNING Syftet

Läs mer

Detaljplan för Rönnen 19

Detaljplan för Rönnen 19 Detaljplan för Rönnen 19 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2019-05-28 Dnr. 2017-216 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av granskningsutlåtande... 4 Yttranden utan synpunkter... 4 Trafikverket 2019-04-26...

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Falevi 5:1, Falköping stad, Falköpings kommun

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Falevi 5:1, Falköping stad, Falköpings kommun Datum 2014-05-05 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Falevi 5:1, Falköping stad, Falköpings kommun HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden har vid sammanträde den 30 oktober 2013, 153,

Läs mer

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med Granskningsutlåtande 2017-03-23 P 2015 000001 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Plåtslagaren 38 m.fl., Falköpings tätort, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun Samrådsredogörelse Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun 2018-09-28 Dnr 2017/317 1 Inledning Kommunledningskontoret fick 2018-02-12 av kommunstyrelsens arbetsutskott i uppdrag att ta fram

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Datum 2017-10-13 Dnr SBN 2015/166 Detaljplan för Orion 1, Granskningsutlåtande Hur granskningen bedrivits Granskningen har skett på i stadshuset under perioden 13 september och 4 oktober 2017. Kungörelse

Läs mer

Bjurbäcken 1:27 m fl i Karlsborg, Karlsborgs kommun. Granskningshandling. Detaljplan för. Samrådsredogörelse

Bjurbäcken 1:27 m fl i Karlsborg, Karlsborgs kommun. Granskningshandling. Detaljplan för. Samrådsredogörelse Granskningshandling Detaljplan för Bjurbäcken 1:27 m fl i Karlsborg, Karlsborgs kommun Samrådsredogörelse Plan- och byggenheten i Karlsborg dec 2013 Karlsborgs kommun, Byggnadsnämnden, Storgatan 16, 546

Läs mer

Detaljplan för bostäder med särskild service vid Blackevägen inom stadsdelen Tolered i Göteborg

Detaljplan för bostäder med särskild service vid Blackevägen inom stadsdelen Tolered i Göteborg Aktbeteckning: 2-5233 Granskningsutlåtande Datum: 2014-03-20 Diarienummer: 0371/12 Petter Frid Telefon: 031-368 15 70 E-post: petter.frid@sbk.goteborg.se Detaljplan för bostäder med särskild service vid

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR

SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Datum: 2014-03-10 Diarienummer 0122/13 Sida 1/7 SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV HÖNÖ OMFATTANDE HÖNÖ 2:272, ÖCKERÖ KOMMUN Datum: 2014-03-10 Diarienummer 0122/13 Sida

Läs mer

Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län

Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län 1 Dnr 0499/08 Samrådshandling 2014-11-07 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län

Läs mer

Del av Vallen 1 Skövde stad, Skövde kommun, Västra Götalands län

Del av Vallen 1 Skövde stad, Skövde kommun, Västra Götalands län Detaljplan för Del av Vallen 1 Skövde stad, Skövde kommun, Västra Götalands län Samrådsredogörelse Upprättad 2015-06-10 Planenheten FÖRSLAG TILL BESLUT HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS FÖRSLAG Kommunstyrelsen

Läs mer

Granskningsutlåtande för

Granskningsutlåtande för 2019-02-14 2016/558 Granskningsutlåtande för del av Stockrosen 1 m.fl. i Ulricehamn Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Miljö och samhällsbyggnad TELEFON 0321-59 50 00 E-POST miljosamhallsbyggnad@ulricehamn.se

Läs mer

Datum 2012-10-24 Diarienummer 0063/10 Sida 1/5 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE. Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTAD PÅ KNIPPLA 1:47, KNIPPLA, ÖCKERÖ KOMMUN

Datum 2012-10-24 Diarienummer 0063/10 Sida 1/5 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE. Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTAD PÅ KNIPPLA 1:47, KNIPPLA, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2012-10-24 Diarienummer 0063/10 Sida 1/5 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTAD PÅ KNIPPLA 1:47, KNIPPLA, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2012-10-24 Diarienummer 0063/10 Sida 2/5 INLEDNING

Läs mer

Följande skriftliga synpunkter har inkommit till och med

Följande skriftliga synpunkter har inkommit till och med Detaljplan för Del av Bastekärr 1:18 m fl Vättlands verksamhetsområde Strömstads Kommun UTLÅTANDE HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2009-06-18 150. att genomföra en utställning.

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet Antagandehandling Detaljplan för Svetsaren 1 och 2, Saab Barracuda AB Gamleby, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-01-30 GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR

Läs mer

PILEN 4 M FL GRANSKNINGSUTLÅTANDE

PILEN 4 M FL GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr MBN/2012-0691 DETALJPLAN FÖR PILEN 4 M FL GRANSKNINGSUTLÅTANDE HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Granskningshandlingarna har varit tillgängliga för granskning under tiden 2015-03-26 2015-04-22. Handlingarna

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 A 5011 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 Detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2 Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Lantmannen 7 m.fl., Falköping kommun

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Lantmannen 7 m.fl., Falköping kommun Datum 2015-07-02 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Lantmannen 7 m.fl., Falköping kommun HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden har vid sammanträde den 21 april 2015, 49, beslutat att

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24,

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Dnr: PLAN.2017.1866 Granskningshandling 2018-09-19 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är en samrådsredogörelse? Samrådsskedet Samrådsskedet

Läs mer

Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län

Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län 1 Dnr 0499/08 Antagandehandling 2015-01-07 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands

Läs mer

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM Samrådshandling Upprättad 2018-08-09 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Innehållsförteckning PLANBESKRIVNING 3 1. Inledning 4 2. Bebyggelse

Läs mer

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM Samrådshandling Upprättad 2018-08-09 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Innehållsförteckning PLANBESKRIVNING 3 1. Inledning 4 2. Bebyggelse

Läs mer

Utlåtande för detaljplan för del av Siggestorp 3:1 och 4:1 Rosenberg i Tidaholms centralort, Tidaholms kommun, Västra Götalands län.

Utlåtande för detaljplan för del av Siggestorp 3:1 och 4:1 Rosenberg i Tidaholms centralort, Tidaholms kommun, Västra Götalands län. Utlåtande för detaljplan för del av Siggestorp 3:1 och 4:1 Rosenberg i Tidaholms centralort, Tidaholms kommun, Västra Götalands län. 1. Förfarande - granskning Miljö- och byggnadsnämnden fick i uppdrag

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson DNR: MSN/2019:77. Samrådsredogörelse

Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson DNR: MSN/2019:77. Samrådsredogörelse Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson 2019-05-08 DNR: MSN/2019:77 Planarkitekt Rev Datum Samrådsredogörelse Tillhörande ändring av detaljplan för: Bresshammar 1:1, del av, Stavlund,

Läs mer

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken)

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Granskningsutlåtande Upprättad Dnr PLAN.2018.14 Sektor samhällsbyggnad FÖRSLAG TILL BESLUT Kommunstyrelsen föreslås med stöd av detta granskningsutlåtande anta detaljplaneförslaget

Läs mer

Dnr P Ankom

Dnr P Ankom Dnr P 2015-000002 Ankom 2016-04-18 Namnlös >>> "Ingemar.R.Gustavsson@skovde.se" 2016-05-19 11.26 >>> Avfallshantering Östra Skaraborg, AÖS lämnar följande yttrande Geten

Läs mer

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med Granskningsutlåtande 2017-05-11 P 2016 10 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Urd 1 Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag har enligt 5 kap 18 Plan- och bygglagen

Läs mer

1490K-P1205. Ändring av Detaljplan för Hässleholmen Stången 8 m.fl. Borås Stad FOTO? ANTAGANDEHANDLING

1490K-P1205. Ändring av Detaljplan för Hässleholmen Stången 8 m.fl. Borås Stad FOTO? ANTAGANDEHANDLING 1490K-P1205 Ändring av Detaljplan för Hässleholmen Stången 8 m.fl. Borås Stad FOTO? ANTAGANDEHANDLING Sammanfattning Planen är upprättad som ett tillägg till gällande detaljplan för Stången 8 och har handlagts

Läs mer

DETALJPLAN FÖR KV BJÖRNEN FILIPSTADS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE

DETALJPLAN FÖR KV BJÖRNEN FILIPSTADS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR KV BJÖRNEN FILIPSTADS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Miljö- och stadsarkitektkontoret November 2018 Inledning Granskningsutlåtandet innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit under

Läs mer

Ändring av detaljplan Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Ändring av detaljplan Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-01-30 Dnr SBN 2017/229 Ändring av detaljplan Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för Inre Sållaren upprättas med enkelt planförfarande, vilket innebär att planen kommer att

Läs mer

Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön

Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön DETALJPLAN FÖR Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön VÄRMDÖ KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling PBL (2010:900) Datum: 2017-04-12 Ansvarig handläggare: Sten Hammar Samhällsbyggnadsavdelningen

Läs mer

VA-avdelningen har inget att erinra mot rubricerad detaljplan. Marksektionen tillstryker detaljplaneförslaget.

VA-avdelningen har inget att erinra mot rubricerad detaljplan. Marksektionen tillstryker detaljplaneförslaget. 1 (4) Dnr PLAN.2013.13 Samrådsredogörelse Detaljplan för Skyttegillet 3:10 m fl., Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län. Planhandlingar har varit utställda för samråd under tiden 25 mars-15 april. Underrättelsen

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Friggeråker 25:8 m.fl. Skaraborg logistic center etapp 2, Falköping stad, Falköpings kommun

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Friggeråker 25:8 m.fl. Skaraborg logistic center etapp 2, Falköping stad, Falköpings kommun Datum 2015-12-16 Byggnadsnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Friggeråker 25:8 m.fl. Skaraborg logistic center etapp 2, Falköping stad, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE NORMALT PLANFÖRFARANDE DNR KS 2011/416 PLAN NR S158 2014-04-29 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Del av Kv. Svärdet Tomelilla kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

Detaljplan Nedre Hån 1:121 och 1:122. Tillägg till detaljplan som vann laga kraft

Detaljplan Nedre Hån 1:121 och 1:122. Tillägg till detaljplan som vann laga kraft 1(5) Samhällsbyggnad Karin Manner, Kommunarkitekt Karin.manner@arjang.se Datum 2018-06-07 Samrådsredogörelse Detaljplan Nedre Hån 1:121 och 1:122. Tillägg till detaljplan som vann laga kraft 2012-1227

Läs mer

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården Laxå kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Global Care i Laxå AB äger fastigheten Laxåskogen 18:1. Företaget önskar möjlighet för fler typer av användningar

Läs mer

Detaljplaneprocessen

Detaljplaneprocessen Detaljplaneprocessen Kommunikationsenheten 2017-09 Bilder: Ahlqvist & Co Arkitekter AB, Sven-Erik Rydbrant, Cecilia Palmblad DETALJPLANEPROCESSEN I den här broschyren beskrivs övergripande hur kommunen

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-03-06 Reviderad: 2018-03-02 Godkänd

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Bygg- och miljöförvaltningen Matilda Svahn Dnr BMN-2016-1979 1(6) ANTAGANDEHANDLING Granskningsutlåtande Förslag till detaljplan för Hamntorget västra, del av fastigheten Öregrund 8:1 Östhammars kommun,

Läs mer

Björstorp 3:85. Granskningshandling. Detaljplan för. Karlsborgs kommun, Västra Götalands län. Samrådsredogörelse

Björstorp 3:85. Granskningshandling. Detaljplan för. Karlsborgs kommun, Västra Götalands län. Samrådsredogörelse 1(6) Granskningshandling Detaljplan för Björstorp 3:85 Karlsborgs kommun, Västra Götalands län Samrådsredogörelse Upprättad av Karlsborgs Plan- och byggenhet maj 2014 Karlsborgs kommun, Storgatan 16, 546

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun UPPRÄTTAD: Diarienr: MN 2016/56 STANDARDFÖRFARANDE PLANUPPDRAG SAMRÅD Granskning ANTAGANDE LAGAKRAFT Plan-

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av fastigheten Brännäset 9 med flera i Norrtälje stad Dnr Ks

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av fastigheten Brännäset 9 med flera i Norrtälje stad Dnr Ks GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2015-09-10 Detaljplan för del av fastigheten Brännäset 9 med flera i Norrtälje stad Dnr 13-2115.214 Ks 13-1690.214 SAMMANFATTNING Under granskningen har det kommit in två yttranden.

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Detaljplan för Del av Haganäs 3 (vid Älmhults vattentorn) Älmhult, Älmhults kommun S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Planprocessen Planförslaget har varit föremål för samråd från den 15 december 2016

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sannorna 5:1, Framnäs camping, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Ändring av detaljplan för del av Sannorna 5:1, Framnäs camping, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2019-02-19 Dnr SBN 2018/488 Ändring av detaljplan för del av Sannorna 5:1, Framnäs camping, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samrådet och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-01-08-2018-01-22 Ändring av detaljplan A159 för Fiolen 2 i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning till

Läs mer

1.1 Länsstyrelsen bedömer med hänsyn till ingripandegrunderna i 11 kap 10 PBL och nu kända förhållanden att planen kan accepteras om nedanstående

1.1 Länsstyrelsen bedömer med hänsyn till ingripandegrunderna i 11 kap 10 PBL och nu kända förhållanden att planen kan accepteras om nedanstående 1(5) Detaljplan för delar av Fagersand 1:2 m.fl. Gullspångs kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 Ett förslag till detaljplan upprättades i juni 2013. Planärendet handlades med s.k. normalt planförfarande och

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

Detaljplan för bostäder vid Koppersvägen, Kopper 2:11 m.fl.

Detaljplan för bostäder vid Koppersvägen, Kopper 2:11 m.fl. Dnr: 0559 /13 2017-04-19 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för bostäder vid Koppersvägen, Kopper 2:11 m.fl. Stenungsunds kommun Västra Götalands län Detaljplanens syfte och huvuddrag Syftet med detaljplanen

Läs mer

Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening

Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening Förslag till detaljplan för del av fastigheten Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening Orust kommun Västra Götalands län Upprättad 14 november 2016 av Förvaltningsområde samhällsutveckling, Orust kommun

Läs mer

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet.

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet. 2017-10-30 Sid 1 (5) dnr 2016/262 Detaljplan för DETALJPLAN FÖR AFRIKA 5 OCH 6 Sölvesborgs tätort, Sölvesborg GRANSKNINGSUTLÅTANDE Ärendet handläggs med standardförfarande planförfarande enligt plan- och

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen LERUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN

Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen LERUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN KS12.1082 Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen Redogörelse för samråd Sektor samhällsbyggnad Planenheten 2013-03-11 2 Innehåll Hur samrådet har genomförts 4 Inkomna synpunkter

Läs mer

Detaljplan för Kolstad fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:5-2:27 m.fl), Finspångs kommun, Östergötlands län

Detaljplan för Kolstad fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:5-2:27 m.fl), Finspångs kommun, Östergötlands län 1 (6) Datum Beteckning 2011-03-23 2010.0181.214 Utlåtande tillhörande Detaljplan för Kolstad fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:5-2:27 m.fl), Finspångs kommun, Östergötlands län Finspångs kommun Samhällsplaneringsenheten

Läs mer

Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs

Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs Emma Nordstrand 0474 0474-470 68 emma.nordstrand@uppvidinge.se 2015-01-21 Dnr: 2014-0150 1(5) GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs län.

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2017

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2017 A5014 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2017 Detaljplan för del av Döderhult 1:1 och Oskarshamn 3:2, Kvastmossen Centralorten, Oskarshamns kommun Dnr SBN 2015/41 Uppdragsbeslut

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

Ändring av detaljplan D154, Eldaren 1

Ändring av detaljplan D154, Eldaren 1 Ändring av detaljplan D154, Eldaren 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2019-01-29 Dnr. 2018-181 2(11) 3(11) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter/erinran

Läs mer

Krogstorp 1:45 m fl. Granskningshandling. Detaljplan för. Karlsborg, Karlsborgs kommun, Västra Götalands län. Samrådsredogörelse

Krogstorp 1:45 m fl. Granskningshandling. Detaljplan för. Karlsborg, Karlsborgs kommun, Västra Götalands län. Samrådsredogörelse 1(6) Granskningshandling Detaljplan för Krogstorp 1:45 m fl Karlsborg, Karlsborgs kommun, Västra Götalands län Samrådsredogörelse Upprättad av Karlsborgs Plan- och byggenhet januari 2015 Karlsborgs kommun,

Läs mer

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/ Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 inom Tingstad i Norrköpings kommun den 20 april 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Detaljplan för del av Stenung 3:199 och 3:60 (Tallåsens äldreboende) i Stenungsund

Detaljplan för del av Stenung 3:199 och 3:60 (Tallåsens äldreboende) i Stenungsund 1(9) Dnr 0320/10 Antagandehandling 2012-05-09 Detaljplan för del av Stenung 3:199 och 3:60 (Tallåsens äldreboende) i Stenungsund Stenungsunds kommun Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Bakgrund Samhällsbyggnadsutskottet

Läs mer

Detaljplan för Tusenfotingen 2 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tusenfotingen 2 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2015-08-17 Dnr SBN 2014/0527 Detaljplan för Tusenfotingen 2 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur granskningen bedrivits Granskningen har skett på biblioteket samt på Samhällbyggnad i stadshuset

Läs mer

BOSTÄDER I GAMLA GÅRDASKOLAN HÖNÖ, ÖCKERÖ KOMMUN

BOSTÄDER I GAMLA GÅRDASKOLAN HÖNÖ, ÖCKERÖ KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I GAMLA GÅRDASKOLAN HÖNÖ, ÖCKERÖ KOMMUN 2019-04-08 Diarienummer 0024/18 Innehåll INLEDNING...4 SAMMANFATTNING AV SYNPUNKTER...4 UTREDNINGAR...4 SAMRÅDSYTTRANDEN...4

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade 2015-04-29

Läs mer

Utlåtande 1. Granskningshandling 2 maj Detaljplan för del av Salmered 1:306 FÖRSKOLA VID ÖNNERÖDSPLAN i Landvetter, Härryda kommun

Utlåtande 1. Granskningshandling 2 maj Detaljplan för del av Salmered 1:306 FÖRSKOLA VID ÖNNERÖDSPLAN i Landvetter, Härryda kommun Granskningshandling 2 maj 2015 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för del av Salmered 1:306 FÖRSKOLA VID ÖNNERÖDSPLAN i Landvetter, Härryda kommun Utlåtande 1 Ett förslag till detaljplan varit föremål

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-23 Godkänd

Läs mer

Ändring av Förslag till ändring av stadsplan för del av Askersund, Kv. Sundsbron Askersunds kommun, Örebro län

Ändring av Förslag till ändring av stadsplan för del av Askersund, Kv. Sundsbron Askersunds kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av Förslag till ändring av stadsplan för del av Askersund, Kv. Sundsbron Askersunds kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan-

Läs mer

del av Stöpens tätort, på grund av kommunalt övertagande av vägskötsel

del av Stöpens tätort, på grund av kommunalt övertagande av vägskötsel Ändring av detaljplaner för: del av Stöpens tätort, på grund av kommunalt övertagande av vägskötsel Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Samrådsredogörelse Upprättad 2017-03-09 Sektor Samhällsbyggnad

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med planläggningen är att ändra gällande planbestämmelser för området, från

Läs mer

DETALJPLAN FÖR ÖSTER-SKÄSTRA 24:7 M.FL. OMRÅDET MELLAN JÄRNVÄGEN OCH INDUSTRIVÄGEN I JÄRVSÖ

DETALJPLAN FÖR ÖSTER-SKÄSTRA 24:7 M.FL. OMRÅDET MELLAN JÄRNVÄGEN OCH INDUSTRIVÄGEN I JÄRVSÖ Datum Datum Dnr 2015-10-08 KS 0466/14 Samhällsutvecklingsförvaltningen Plan och Bygg DETALJPLAN FÖR ÖSTER-SKÄSTRA 24:7 M.FL. OMRÅDET MELLAN JÄRNVÄGEN OCH INDUSTRIVÄGEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2016-03-22 Diarienummer: 0886/03 Aktbeteckning: 2-5341 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen

Läs mer