Tillsammans. för skogens bästa AB SKOGEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tillsammans. för skogens bästa AB SKOGEN"

Transkript

1 Tillsammans för skogens bästa AB SKOGEN

2 Förbättrad konkurrenskraft för den åländska skogen Idag är konkurrensen inom skogsindustrin global. Tidigare kunde konkurrenten finnas i grannbyn, men nu kan det största konkurrentföretaget finnas i till exempel Spanien. Skogsbolag världen över fusioneras för att uppnå synergieffekter och högre förädlingsvolymer samtidigt som bolagen investerar för framtiden och fasar ut mindre lönsamma produkter. Teknikutvecklingen gör också att världen blir allt mindre. Just nu befinner vi oss mitt i ett skede som många kallar den fjärde industriella revolutionen. Status quo kan aldrig vara önskvärt. Målsättningen med att bilda Ålands Skogsindustrier Ab är att tillsammans med skogsägarna förbättra hanteringen och rationaliteten samtidigt som vi värnar om den skogsråvara vi har; att kontinuerligt utveckla och förbättra den industri vi idag har och tillsammans med kunderna utveckla de produkter som efterfrågas imorgon. En samgång mellan två företag som har identiska verksamheter är en ideal ekvationen när det gäller mätbara synergier. Ålands Skogsindustrier Ab kommer vid samgåendet att ha två sågverk, två flisanläggningar, två hyvlerier och två impregneringsanläggningar. Idag går sågverken och flisanläggningarna på halvfart. På sikt är det därmed inte rationellt att upprätthålla flera produktionsanläggningar än vad som behövs, men samtidigt också som vidareförädling bör vara ett ledord för oss i framtiden. Finns det ett högre täckningsbidrag skall vi behålla förädlingsvärdet här hemma på Åland! Sågverken, det ena en klentimmerlinje och den andra en grovtimmerlinje kompletterar varandra. Dagens export av oförädlat timmer kan avslutas och kommer att kunna bytas mot en ökning i produktionen av sågad vara. Timmerlastbilar kommer alltid att kunna köra till den anläggning som är närmast samtidigt som samma skogsmaskin kommer att avverka i angränsande skiften. Vi kan därmed skapa en rationalitet i hanteringen samtidigt som vi kan öka volymerna som förädlas. För alla bolag inom skogsnäringen är volymerna som hanteras det viktigaste. Den positiva avverkningstrend som bolagen har åstadkommit sedan 2008, en ökning med 30 procent kan enligt vår uppfattning bibehållas. År 2014 avverkades m 3 men vi vet också att den årliga tillväxten uppgår till m 3 och att den årliga hållbara avverkningstakten uppgår till m 3. Avverkningsvolymerna och förädlingsvolymerna kan ökas, förädlingsgraden höjas, leveranssäkerheten och -tiderna kan förbättras. Det finns många möjligheter men självfallet också utmaningar. Vi har en gemensam råvara, en tro att sälja åländskt hållfast fiberrikt virke både lokalt och på export. Det är vår uppfattning att samgåendet tryggar och möjliggör en utveckling av träförädlingen på Åland och att det är till fördel för såväl skogsägare, andelsägare och aktieägare. Joakim Blom, VD Al. Ålands Skogsägarförbund Ab Skogen Kennet Berndtsson, VD Carl Rundberg Ab

3 Tidsplan Mars maj 2105 Offentliggörande om delning av Andelslaget Ålands Skogsägarförbund Andelsstämmobeslut om delning av Andelslaget Ålands Skogsägarförbund till andelslagen Åland Skogsägare och Ålands Skogsindustrier Juli augusti 2015 Delningen av Andelslaget Ålands Skogsägarförbund registrerad Kallelse till andelsstämma för beslut om ombildning av Andelslaget Ålands Skogsindustrier till aktiebolag December 2015 januari 2016 Verkställandet av ombildningen till aktiebolaget Ålands Skogsindustrier Ab Styrelserna i Ålands Skogsägare och Ab Skogen undertecknar fusionsplan Styrelserna i Carl Rundberg Ab och Ålands Skogindustrier Ab undertecknar delningsplan Mars april 2016 Stämmobeslut om fusion mellan Ålands Skogsindustrier Ab och Ab Skogen Stämmobeslut om delning av Carl Rundberg Ab till (nya) Carl Rundberg Ab och Ålands Skogsindustrier Ab Juli augusti 2016 Fusionen mellan Ab Skogen och Ålands Skogsindustrier Ab registrerad Delningen av Carl Rundberg Ab registrerad Andelslaget Ålands Skogsägarförbund ÅSF Andelslaget Ålands Skogsägare (ÅSF 1) Carl Rundberg Ab Andelslaget Ålands Skogsindustrier (ÅSF 2) (Nya) Carl rundberg Ab (CRAB 1) Ab Skogen Ålands Skogsindustrier Ab (ÅSI Ab)

4 Skogsindustrin på Åland Al. Ålands Skogsägarförbund (ÅSF) & Ab Skogen (ABS) Det finns totalt ca medlemmar i ÅSF. ÅSF, som sysslar med virkesförsörjning, äger alla aktier i ABS som idkar träförädling och dithörande försäljning. Innehar sågverk, hyvleri, impregneringanläggning, målningslinje, fjärrvärmeverk och flisanläggning i Godby samt ett vindkraftverk i Lemland. Dessutom har ÅSF ett visst eget skogsinnehav samt aktier. Avsikt och mål Avsikten är att sammanslå Ålands Skogsägarförbunds och Carl Rundbergs industriella verksamhet och skapa en sammanslagen träförädlingsindustri, Ålands Skogsindustrier Ab. Målet är att förbättra lönsamheten för ägare och skogsägare. Carl Rundberg Ab (CRAB) Det finns ca 650 aktieägare i CRAB. CRAB idkar virkesförsörjning, träförädling och dithörande försäljning. Innehar sågverk, hyvleri och impregneringsanläggning i Önningeby samt en flis anläggning i Möckelö. Dessutom har CRAB ett skogsfastighetsbestånd, lägenheter samt aktier.

5 Överenskommelsen Ålands Skogsägarförbund (ÅSF) och Carl Rundberg Ab (CRAB) har fört diskussioner och utrett alternativa modeller för en sammanslagning av parternas res pektive trä- och skogsförädlingsverksamheter inklusive handel med skogsprodukter och trävaror. Parternas diskussioner och förhandlingar har resulterat i en överenskommelse och parterna har även ansökt om och erhållit ett förhandsavgörande från beskattaren för sammanslagningen. Sammanslagningen skall ske så att bokföringsvärdet på de nettotillgångar som tillförs ÅSI skall vara lika stort från ÅSF och Ab Skogen å ena sidan och från CRAB å andra sidan. Bokföringsvärdet på nettotill gångarna skall inte vara lägre än 1,983 miljoner euro, vilket innebär att det egna kapitalet i ÅSI då delningen av CRAB verkställs skall utgöra minst 3,966 miljoner euro. Nettotillgångsvärde fastställs vid slutet av fas tre där CRAB förbundit sig att matcha det nettotillgångsvärdet som ÅSF plus Ab Skogen har. Utgångspunkterna har varit följande: Till det nya skogsindustribolaget överförs inte aktier, andelar, fastigheter eller lägenheter. Dessa övergår till nya ÅSF och nya CRAB, dock undantaget industri områdesfastigheterna och exempelvis direkta anslut ningar som ÅSI är beroende av. Parternas skogsindustriella verksamhet, virkesinköp, försäljning samt all förädlingsindustri sammanslås. Sammanslagningen sker genom delningar av ÅSF och CRAB genom vilka den skogsindustriella verksam heten, genom olika företagsarrangemang överförs till ett aktiebolag ÅSI Ab. Dagens ägare i ÅSF och CRAB skall få ett direkt ägande i ÅSI Ab. 20 stycken ägare i ÅSF, varav 17 stycken är medlem mar, vilka tillsammans innehar andelar respek tive tilläggsandelar i ÅSF, samt 73,72 pro cent av aktieägarna i CRAB har i ett separat avtal om sammanslagningens genomförande förbundit sig till att på andelsstämma respektive bolagsstämma rösta för och medverka till beslut. Samtliga styrelsemedlem mar i båda bolagen och samtliga förvaltningsråds medlemmar i ÅSF har godkänt sammanslagningen. ÅSF äger samtliga aktier i Ab Skogen. Parternas trä- och skogsförädlingsverksamhet effektivi seras genom rationaliseringar och synergieffekter. Sammanslagningen kommer att genomföras i tre faser. De i delningarna av ÅSF och CRAB övertagande bo lagen som mottar ÅSF :s och CRAB:s icke industriella verksamhet, ÅSF I och CRAB I, får inte bedriva med Ålands Skogsindustrier Ab konkurrerande verksamhet.

6

7 Ny struktur och ägarförhållande Ca andelsägare 100 % Ca 650 aktieägare* 45 % aktier 45 % 100 % aktier ÅSF 1 CRAB 1 Ålands Skogsindustri Ab 10 % aktier *ÅSF 1 äger 10,2% av aktierna i CRAB och erhåller som aktieägare i CRAB även 4,6% av ÅSI Ab. Utbytesförhållande 1 aktie i CRAB 1 andel i ÅSF 1 andel ÅSF 1 1 aktie 1 andel ÅSF 2 2 aktier 1 aktie ÅSI Ab CRAB 1

8 Delning av ÅSF Egendom som mottas: aktieinnehav, bl.a. 20% i Ab Skogen (blir därmed ägare i ÅSI Ab, och fastigheter. Syfte att tillvarata medlemmarnas (skogsägarnas) intressen. Ägs helt av andelsägarna. ÅSF 2 ÅSF1 Egendom som mottas: All skogsindustriell verksamhet, 80 % av aktierna i Ab Skogen. Skall ombildas till ett aktiebolag ÅSI Ab. Aktiebolaget skall sedan fusioneras med Ab Skogen. Delning av CRAB Egendom som mottas: fastigheter, aktier och andelar som inte är förknippade med den skogsindustriella verksamheten. ÅSI Ab CRAB1 Egendom som mottas: All skogsindustriell verksamhet.

9 Ålands Skogsindustrier Ab Synergier Snarlika verksamheter Identifierade synergier Ökad konkurrenskraft Nya produkter Ekonomisk styrka En sammanslagning av Andelslaget Ålands Skogsägarförbunds och Carl Rundberg Ab:s industriverksamheter kommer enligt bolagens beräkningar att ge betydande synergieffekter. Båda bolagens resultat belastas idag av stora planmässiga avskrivningar som hänför sig till industriverksamheten. Genom en sammanslagning av industriverksamheterna kommer dubbelinvesteringarna att upphöra och avskrivningarna kan över tiden halveras. Även inom den operativa driften beräknar man att uppnå samordningsfördelar. Bolagen uppskattar att sammanslagningen av de industriella verksamheterna kan komma att medföra synergivinster om 1 1,4 milj. euro. Uppskattningen utgår från respektive bolags historiska resultat. Man bör dock observera att den ekonomiska situationen vid verkställandet av delningen av Andelslaget Ålands Skogsägarförbund och vid verkställandet av delningen av Carl Rundberg Ab kan vara en annan än vid tidpunkten för senaste bokslut och att de nu uppskattade synergivinsterna kan vara mindre eller större.

10 Sammanslagningens tre faser Fas I Den första fasen innebär en total delning av ÅSF till två nya andelslag, Ålands Skogsägare och Ålands Skogsindustrier. Fas I är slutförd då verkställandet av delningen registrerats i handelsregistret, planerat datum 31 juli Fas II Den mellersta fasen är en ombildning av andels laget Ålands Skogsindustrier till ett aktiebolag (Ålands Skogsindustrier Ab). Ombildningen av Ålands Skogsindustrier beräknas börja i augusti 2015, omedel bart efter att delningen verkställts, och förväntas vara klar i december 2015 januari Delningen avser en total delning av Carl Rundberg Ab så att bolaget upplöses och alla tillgångar och skulder övergår till Ålands Skogsindustrier Ab och till ett nybildat bolag, Carl Rundberg Ab. Arrangemangen förväntas vara klara juli augusti Ingen av faserna kräver nytt kapital av ägarna. Fas III Den tredje fasen består av två parallella företags arrangemang en fusion och en delning. Fusion ingås mellan Ålands Skogsindustrier Ab och dess dotterbolag Ab Skogen, där Ålands Skogs industrier Ab är det övertagande bolaget. Det finns en risk att delningen av Andelslaget Ålands Skogsägarförbund och/eller Carl Rundberg Ab inte genomförs eller att de tidsmässigt skjuts upp på grund av klander emot fattade beslut eller på grund av att den kvalificerade majoritet som krävs för relevanta stämmobeslut inte uppnås. I det fall någon av de planerade faserna förfaller kommer inte de faser som därefter planerats att fullföljas och en sammanslagning av trä- och skogsförädlingsverksamheterna kan inte genomföras på det sätt som beskrivs i denna broschyr. De faser som vid den tidpunkten redan verkställts kvarstår dock. Delningen av Andelslaget Ålands Skogsägarförbund, fas I, är därtill villkorad. Ett godkännande av den delningsplan som styrelsen presenterar vid andelsstämman förutsätter förutom biträdande av en kvalificerad majoritet av medlemmarna vid andelsstämman att följande villkor uppfyllts: Att andelsstämman dessförinnan godkänt en stadgeändring av andelslagets stadgar vilken ger en rätt för ägare av tilläggsandelar i andelslaget att omvandla sin tilläggsandel till en insats (andel). Att det totala återbetalningsbeloppet för tilläggsandelarna i andelslaget tio (10) dagar före planerad dag för registreringen av verkställigheten av delningen hos Patent och registerstyrelsen, är mindre än 10 % av det nominella värdet av de andelar som ges i delningsvederlag i de andelslag som bildas vid delningen. För att detta villkor skall uppfyllas krävs att ägarna till tilläggsandelar nyttjar den möjlighet till omvandling som stadgeförändringen möjliggör.

11 Föreslagen styrelse i Ålands Skogsindustrier Ab samt Vd Sven-Olof Karlsson, ordförande Brage Eklund, viceordförande Sven-Anders Danielsson Johan Helin Anders Å Karlsson Robert Lindfors Jan Rundberg Kenneth Rundberg Joakim Blom, Vd

12 Detta är marknadsföringsmaterial Av finansinspektionen godkänt delningsprospekt upprättas både för delningen av Andelslaget Ålands Skogsägarförbund samt delningen av Carl Rundberg Ab. Innan beslut bör andelsägare/aktieägare bekanta sig med respektive prospekt. Delningsprospekten för respektive delning finns tillgängliga på och senast en vecka innan den andelsstämma/bolagsstämma som avser besluta om respektive delning av bolagen. Även boksluten för år 2014 samt övrig information om företagsarrangemangen finns tillgängliga på nämnda webbsidor. Kyrkvägen 26, AX Godby, Åland Önningebyvägen 587, AX Mariehamn, Åland AB SKOGEN Kyrkvägen 26, AX Godby, Åland

Andelslaget Ålands Skogsägarförbund. Delningsprospekt

Andelslaget Ålands Skogsägarförbund. Delningsprospekt Andelslaget Ålands Skogsägarförbund Delningsprospekt 27.4.2015 Detta prospekt ( Prospektet ) har uppgjorts enligt Finlands värdepappersmarknadslag (14.12.2012/746), finansministeriets förordning om prospekt

Läs mer

Protokoll fört vid enskild föredragning Regeringskansliet Allmänna byrån, rättsserviceenheten, Rk1a

Protokoll fört vid enskild föredragning Regeringskansliet Allmänna byrån, rättsserviceenheten, Rk1a PROTOKOLL Nummer 51 6.10.2015 Sammanträdesdatum Protokoll fört vid enskild föredragning Regeringskansliet Allmänna byrån, rättsserviceenheten, Rk1a Beslutande Föredragande Justerat Minister Wille Valve

Läs mer

Hereditas från livränteanstalt till aktiebolag 5.9.2014

Hereditas från livränteanstalt till aktiebolag 5.9.2014 Hereditas från livränteanstalt till aktiebolag 5.9.2014 1 Framgångsrikt placerande i mer än 109 år Livränteanstalten Hereditas grundades 4.6.1905 baserat på näringstillstånd beviljat av Kejserliga Senaten.

Läs mer

Lag om europaandelslag

Lag om europaandelslag Liite 4 Lagförslag Lag om europaandelslag I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs: 1 Tillämpliga bestämmelser och tillämpningsområde På ett europaandelslag tillämpas rådets förordning (EG) nr 1435/2003

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2017: BESLUT

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2017: BESLUT Aktiemarknadsnämndens uttalande 2017:41 2017-12-17 BESLUT Aktiemarknadsnämnden medger, under de i framställningen angivna förutsättningarna, Nordea Bank AB undantag från avsnitt V i takeover-reglerna vid

Läs mer

4 Bolaget skall ha en styrelse om minst fem (5) och högst åtta (8) ledamöter.

4 Bolaget skall ha en styrelse om minst fem (5) och högst åtta (8) ledamöter. BILAGA 1 BOLAGSORDNING för Ålands Skogsindustrier Ab 1 Bolagets firma är Ålands Skogsindustrier Ab. 2 Bolagets hemort är Finström. 3 Föremålet för bolagets verksamhet är att bedriva industriell bearbetning

Läs mer

Delningsprospekt. Carl Rundberg Ab

Delningsprospekt. Carl Rundberg Ab Delningsprospekt Carl Rundberg Ab 14.03.2016 Detta prospekt (detta prospekt och de genom hänvisning införlivade dokumenten tillsammans Prospekt ) har uppgjorts enligt Finlands värdepappersmarknadslag (14.12.2012/746),

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013:33 2013-08-18 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2013-08-21.

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2010:14 2010-02-29

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2010:14 2010-02-29 Aktiemarknadsnämndens uttalande 2010:14 2010-02-29 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av NBK:s regler rörande offentliga uppköpserbjudanden avseende aktier i svenska aktiebolag

Läs mer

ÅLANDS SKOGSINDUSTRIER AB

ÅLANDS SKOGSINDUSTRIER AB ÅLANDS SKOGSINDUSTRIER AB INNEHÅLL VDs översikt... 3 Styrelsens verksamhetsberättelse... 4 Bokslut... 9 Balansräkning... 9 Resultaträkning... 11 Finansieringsanalys... 12 Redovisningsprinciper... 12 Noter

Läs mer

TrustBuddy International.

TrustBuddy International. Styrelsen för TrustBuddy AB, org. nr 556794-5083, ( TrustBuddy ), ett privat aktiebolag med säte i Göteborg, och styrelsen för TrustBuddy International AB (publ), org. nr 556510-9583, ( TrustBuddy International

Läs mer

Fundior: Fundior AB (publ) lämnar ett offentligt erbjudande till aktieägarna i ICT Norden Fastigheter AB (publ)

Fundior: Fundior AB (publ) lämnar ett offentligt erbjudande till aktieägarna i ICT Norden Fastigheter AB (publ) Detta pressmeddelande får inte, direkt eller indirekt, distribueras eller offentliggöras i USA, Australien, Japan, Kanada, Schweiz eller Sydafrika. Erbjudandet riktar sig ej till sådana personer vars deltagande

Läs mer

Instruktion och vägledning för notering på Nordic MTF, gällande från och med den 1 januari 2019

Instruktion och vägledning för notering på Nordic MTF, gällande från och med den 1 januari 2019 Instruktion och vägledning för notering på Nordic MTF, gällande från och med den 1 januari 2019 Nordic Growth Market NGM AB Mäster Samuelsgatan 42 SE-111 57 Stockholm Phone + 46 8 566 390 00 info@ngm.se

Läs mer

Informationsbroschyr. Till aktieägarna i Global Fastighet Utbetalning 2008 AB gällande föreslagen försäljning av koncernens fastighetsportfölj

Informationsbroschyr. Till aktieägarna i Global Fastighet Utbetalning 2008 AB gällande föreslagen försäljning av koncernens fastighetsportfölj Informationsbroschyr Till aktieägarna i Global Fastighet Utbetalning 2008 AB gällande föreslagen försäljning av koncernens fastighetsportfölj 1 Sammanfattning... 2 2 Bakgrund och inledning... 3 3 Transaktionen...

Läs mer

Instruktion och vägledning för notering på NGM Equity, gällande från och med den 1 januari 2019

Instruktion och vägledning för notering på NGM Equity, gällande från och med den 1 januari 2019 Instruktion och vägledning för notering på NGM Equity, gällande från och med den 1 januari 2019 Nordic Growth Market NGM AB Mäster Samuelsgatan 42 SE-111 57 Stockholm Phone + 46 8 566 390 00 info@ngm.se

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2008:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2008: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2008:38 2008-10-24 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2008-10-28.

Läs mer

Av optionsrätterna betecknas 375.000 med signum 2006A, 375.000 med signum 2006B, 375.000 med signum 2006C och 375.000 med signum 2006D.

Av optionsrätterna betecknas 375.000 med signum 2006A, 375.000 med signum 2006B, 375.000 med signum 2006C och 375.000 med signum 2006D. 1 (5) STOCKMANN OYJ ABP:S OPTIONSRÄTTER 2006 Stockmann Oyj Abp:s styrelse (styrelse) har vid sitt möte den 8.2.2006 beslutat att för Stockmann Oyj Abp:s (bolag) ordinarie bolagsstämma den 21.3.2006 föreslå

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013:30 2013-06-21 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av Kollegiet för svensk bolagsstyrnings regler om offentliga uppköpserbjudanden avseende

Läs mer

Utgivningsdatum 3.1.2007

Utgivningsdatum 3.1.2007 PRESENTATIONSBLAD J U S T I T I E M I N I S T E R I E T Utgivningsdatum 3.1.2007 Författare (uppgifter om organet: organets namn, ordförande, sekreterare) Arbetsgruppen för den bolagsrättsliga regleringen

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014:48 2014-10-22 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av Kollegiets för svensk bolagsstyrning takeover-regler för vissa handelsplattformar. BESLUT

Läs mer

KALLELSE TILL AHLSTROMS EXTRA BOLAGSSTÄMMA

KALLELSE TILL AHLSTROMS EXTRA BOLAGSSTÄMMA KALLELSE TILL AHLSTROMS EXTRA BOLAGSSTÄMMA Aktieägarna i Ahlstrom Abp ( Bolaget eller Ahlstrom ) kallas till extra bolagsstämma som hålls onsdagen den 11 januari 2017 kl. 10.00 (EET) i Finlandiahusets

Läs mer

1 Vad är en STIFTELSE?

1 Vad är en STIFTELSE? 1 Vad är en STIFTELSE? En stiftelse är en självständig förmögenhet som stiftaren har skjutit till och som sköts av en särskild förvaltning och som förverkligar de nyttiga syften som stiftaren bestämt.

Läs mer

VILLKOR FÖR TECKNINGSOPTIONER 2019/2021 AVSEENDE NYTECKNING AV AKTIER I RAYTELLIGENCE AB

VILLKOR FÖR TECKNINGSOPTIONER 2019/2021 AVSEENDE NYTECKNING AV AKTIER I RAYTELLIGENCE AB MARS 2019 VILLKOR FÖR TECKNINGSOPTIONER 2019/2021 AVSEENDE NYTECKNING AV AKTIER I RAYTELLIGENCE AB 1 Definitioner I föreliggande villkor ska följande benämningar ha den innebörd som angivits nedan. Aktie

Läs mer

Ombildning av enskild näringsverksamhet till aktiebolag

Ombildning av enskild näringsverksamhet till aktiebolag Ombildning av enskild näringsverksamhet till aktiebolag JUSEK, Civilingenjörerna och Civilekonomerna 2018-03-14 Mirja Hjelmberg Dokumentationen utges i informationssyfte och är av generell karaktär och

Läs mer

Fusionsplan. SaltX Technology Holding AB (publ) ( SaltX ) Styrelserna i SaltX och SunCool har denna dag upprättat en fusionsplan enligt följande.

Fusionsplan. SaltX Technology Holding AB (publ) ( SaltX ) Styrelserna i SaltX och SunCool har denna dag upprättat en fusionsplan enligt följande. Fusionsplan Övertagande bolag Firma: Bolagskategori: SaltX Technology Holding AB (publ) ( SaltX ) Publikt aktiebolag Org nr: 556917 6596 Säte: Stockholms län, Stockholms kommun Överlåtande bolag Firma:

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I COELI PRIVATE EQUITY AB (publ)

KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I COELI PRIVATE EQUITY AB (publ) KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I COELI PRIVATE EQUITY (publ) Aktieägarna i Equity (publ), 559168-1019 ( Bolaget ), kallas härmed till extra bolagsstämma onsdagen den 30 januari 2019 kl. 15.30 i Bolagets

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2011:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2011: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2011:14 2011-05-10 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av NBK:s regler rörande offentliga uppköpserbjudanden avseende aktier i svenska aktiebolag

Läs mer

Fusionsplan - dotterbolagsfusion

Fusionsplan - dotterbolagsfusion Fusionsplan - dotterbolagsfusion Rederiaktiebolaget Eckero FO-nummer: 0280703-5 (nedan "Rabe") Hemort: Eckero Adress: Torggatan 2, 22100 Mariehamn Birka Line Abp FO-nummer: Hemort: Adress: 0144884-3 (nedan

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2016:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2016: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2016:46 2016-12-18 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2017-01-13.

Läs mer

Informationsbroschyr. Till aktieägarna i Hyresfastigheter Holding IV Vit AB gällande föreslagen försäljning av koncernens fastighetsportfölj

Informationsbroschyr. Till aktieägarna i Hyresfastigheter Holding IV Vit AB gällande föreslagen försäljning av koncernens fastighetsportfölj Informationsbroschyr Till aktieägarna i Hyresfastigheter Holding IV Vit AB gällande föreslagen försäljning av koncernens fastighetsportfölj 1 Sammanfattning... 2 2 Bakgrund och inledning... 3 3 Transaktionen...

Läs mer

Proformaredovisning avseende Lundin Petroleums förvärv av Valkyries Petroleum Corp.

Proformaredovisning avseende Lundin Petroleums förvärv av Valkyries Petroleum Corp. Proformaredovisning avseende Lundin s förvärv av. Bifogade proformaredovisning med tillhörande revisionsberättelse utgör ett utdrag av sid. 32-39 i det prospekt som Lundin AB i enlighet med svenska prospektregler

Läs mer

5. Konstaterande av närvaro vid stämman och fastställande av röstlängden

5. Konstaterande av närvaro vid stämman och fastställande av röstlängden Får inte distribueras i eller till Australien, Kanada, speciella administrativa regionen Hong Kong i Folkrepubliken Kina, Japan, Nya Zeeland, Sydafrika eller Förenta staterna. KALLELSE TILL AHLSTROM ABP:S

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2008:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2008: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2008:34 2008-09-14 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2009-01-29.

Läs mer

Fusion / delning Bilaga till blankett Y4 Aktiebolag / publikt aktiebolag

Fusion / delning Bilaga till blankett Y4 Aktiebolag / publikt aktiebolag FIRMA (ifylls alltid) Övertagande bolag vid fusion / Ursprungligt bolag / Bolag som bildas vid kombinationsfusion Bolagets namn Företags- och organisationsnummer Överlåtande bolag / Övertagande bolag vid

Läs mer

Ombildning av enskild näringsverksamhet till aktiebolag

Ombildning av enskild näringsverksamhet till aktiebolag Ombildning av enskild näringsverksamhet till aktiebolag JUSEK, Sveriges ingenjörer och Civilekonomerna Stockholm 180314 Malmö 180322 Göteborg 180327 Mirja Hjelmberg 0723-530282 Dokumentationen utges i

Läs mer

REDERIAKTIEBOLAGET ECKERÖ PRESSMEDDELANDE kl (5)

REDERIAKTIEBOLAGET ECKERÖ PRESSMEDDELANDE kl (5) PRESSMEDDELANDE 1.10.2007 kl.11.00 1(5) GENOMFÖR DEN PLANERADE AKTIEEMISSIONEN, PUBLICERAR EN ÖVERSIKT ÖVER PERIODEN 1.2-30.6.2007, OCH PLANERAR ATT GE ETT NYTT OFFENTLIGT KÖPEANBUD FÖR ALLA AKTIER I BIRKA

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2018:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2018: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2018:07 2018-02-11 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av Kollegiets för svensk bolagsstyrning takeover-regler för vissa handelsplattformar. BESLUT

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2009:09 2009-04-03

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2009:09 2009-04-03 Aktiemarknadsnämndens uttalande 2009:09 2009-04-03 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 090422.

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2010:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2010: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2010:32 2010-09-26 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av NBK:s regler rörande offentliga uppköpserbjudanden avseende aktier i svenska aktiebolag

Läs mer

NY LISTNINGSPROCESS FÖR PALLAS GROUP AB (PUBL) TILL FÖLJD AV FÖRVÄRVET AV SMART ENERGY SWEDEN FUELS AB SAMT FÖRTYDLIGANDEN OM TILLKOMMANDE VILLKOR

NY LISTNINGSPROCESS FÖR PALLAS GROUP AB (PUBL) TILL FÖLJD AV FÖRVÄRVET AV SMART ENERGY SWEDEN FUELS AB SAMT FÖRTYDLIGANDEN OM TILLKOMMANDE VILLKOR Nasdaq First North: PALS B PRESSMEDDELANDE 2017-07-12 Kl: 08:30 CET NY LISTNINGSPROCESS FÖR PALLAS GROUP AB (PUBL) TILL FÖLJD AV FÖRVÄRVET AV SMART ENERGY SWEDEN FUELS AB SAMT FÖRTYDLIGANDEN OM TILLKOMMANDE

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2007:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2007: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2007:15 2007-04-27 Till Aktiemarknadsnämnden inkom den 24 april 2007 en framställning från Mannheimer Swartling Advokatbyrå. BAKGRUND I framställningen till nämnden anförs

Läs mer

VILLKOR FÖR TECKNINGSOPTIONER I SPILTAN FONDER AB. I dessa villkor skall följande benämningar ha den innebörd som anges nedan.

VILLKOR FÖR TECKNINGSOPTIONER I SPILTAN FONDER AB. I dessa villkor skall följande benämningar ha den innebörd som anges nedan. VILLKOR FÖR TECKNINGSOPTIONER I SPILTAN FONDER AB 1 Definitioner I dessa villkor skall följande benämningar ha den innebörd som anges nedan. bolaget avser Spiltan Fonder AB, org nr 556614-2906; teckningsoptionsinnehavare

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2007:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2007: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2007:37 2007-10-02 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2006:4). Uttalandet offentliggjordes 2007-10-17.

Läs mer

FUSION AKTIEBOLAG genom absorption

FUSION AKTIEBOLAG genom absorption Datum FUSION AKTIEBOLAG genom absorption Beställningen skickas med post, e-post eller fax till Information s. 4-5. Box 127 Jag vill att Heinestams kontaktar mig när ni har fått beställningen. 901 04 UMEÅ

Läs mer

Landshypotek Ekonomisk Förenings ägardirektiv för Landshypotek Bank Version 2.0 Konfidentialitetsgrad: Klass 0 Publik information 12 december 2018

Landshypotek Ekonomisk Förenings ägardirektiv för Landshypotek Bank Version 2.0 Konfidentialitetsgrad: Klass 0 Publik information 12 december 2018 s ägardirektiv för Bank Version 2.0 Konfidentialitetsgrad: 12 december 2018 Fastställd av: Styrelsen i s ägardirektiv för Bank Innehållsförteckning 1 Syfte... 2 2 ens medlemmar... 2 2.1 Ägare... 2 3 Hållbarhet...

Läs mer

Oscar Properties genomför nyemission av preferensaktier av serie B om 25 miljoner kronor

Oscar Properties genomför nyemission av preferensaktier av serie B om 25 miljoner kronor EJ FÖR DISTRIBUTION ELLER OFFENTLIGGÖRANDE, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, KANADA, AUSTRALIEN, JAPAN ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR SÅDAN ÅTGÄRD SKULLE VARA OLAGLIG. Oscar Properties genomför

Läs mer

Karo Pharmas styrelse har beslutat om en fullt säkerställd företrädesemission villkorad av stämmans godkännande

Karo Pharmas styrelse har beslutat om en fullt säkerställd företrädesemission villkorad av stämmans godkännande Karo Pharmas styrelse har beslutat om en fullt säkerställd företrädesemission villkorad av stämmans godkännande Karo Pharma AB ( Karo Pharma eller Bolaget ) offentliggjorde den 24 augusti 2017 att Bolaget

Läs mer

VILLKOR FÖR FLUICELL AB:S TECKNINGSOPTIONER 2019/2021. I dessa villkor ska följande benämningar ha den innebörd som anges nedan:

VILLKOR FÖR FLUICELL AB:S TECKNINGSOPTIONER 2019/2021. I dessa villkor ska följande benämningar ha den innebörd som anges nedan: VILLKOR FÖR FLUICELL AB:S TECKNINGSOPTIONER 2019/2021 1. Definitioner I dessa villkor ska följande benämningar ha den innebörd som anges nedan: Bolaget Fluicell AB org nr: 556889-3282; Teckningsoptionsinnehavare

Läs mer

Hereditas från livränteanstalt till aktiebolag 1.10.2014

Hereditas från livränteanstalt till aktiebolag 1.10.2014 Hereditas från livränteanstalt till aktiebolag 1.10.2014 1 Framgångsrikt placerande i mer än 109 år Livränteanstalten Hereditas grundades 4.6.1905 baserat på näringstillstånd beviljat av Kejserliga Senaten.

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2017:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2017: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2017:35 2017-10-30 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av Kollegiets för svensk bolagsstyrning takeover-regler för vissa handelsplattformar. Uttalandet

Läs mer

Till Dig som andelsägare i Öhman Hjärt-Lungfond

Till Dig som andelsägare i Öhman Hjärt-Lungfond Stockholm oktober 2018 Till Dig som andelsägare i Öhman Hjärt-Lungfond 1. Inledande sammanfattning I samband med en översyn och konsolidering av E. Öhman J:or Fonder AB:s (Öhman) fondutbud, framförallt

Läs mer

Omslagsfoto: Robert Jansson

Omslagsfoto: Robert Jansson Omslagsfoto: Robert Jansson Innehåll Innehåll, Kallelse till bolagsstämma... 1 Vd:s översikt... 2-3 1949-2015 66:e verksamhetsåret Styrelsens verksamhetsberättelse... 4-6 Nyckeltal och aktiedata... 7 Resultaträkning...

Läs mer

BILAGA 2 BILAGA 3 Styrelsens redogörelse enligt 20 kap. 13 aktiebolagslagen (2005:551) Styrelserna för Bure och Skanditek har antagit en gemensam fusionsplan daterad den 13 oktober 2009. Fusionsplanen

Läs mer

Markeringarna i dokumentet beskriver ändringar i förhållande till nu gällande stadgar.

Markeringarna i dokumentet beskriver ändringar i förhållande till nu gällande stadgar. Markeringarna i dokumentet beskriver ändringar i förhållande till nu gällande stadgar. ANDELSLAGET ÅLANDS SKOGSÄGARFÖRBUND I. ANDELSLAGETS NAMN, HEMORT, ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE. 1 Andelslagets firma

Läs mer

Till andelsägarna i Holberg Global förslag om fusion med Holberg Global Index

Till andelsägarna i Holberg Global förslag om fusion med Holberg Global Index Bergen, 19. februari 2013 Till andelsägarna i Holberg Global förslag om fusion med Holberg Global Index Holberg Fondsforvaltning AS (Holberg) förvaltar fonderna Holberg Global Index (Index) och Holberg

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2011:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2011: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2011:29 2011-10-16 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av NBK:s regler rörande offentliga uppköpserbjudanden avseende aktier i svenska aktiebolag

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2018:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2018: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2018:17 2018-04-17 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2018-04-18.

Läs mer

VILLKOREN FÖR KARO PHARMAS FULLT SÄKERSTÄLLDA FÖRETRÄDESEMISSION FASTSTÄLLDA

VILLKOREN FÖR KARO PHARMAS FULLT SÄKERSTÄLLDA FÖRETRÄDESEMISSION FASTSTÄLLDA VILLKOREN FÖR KARO PHARMAS FULLT SÄKERSTÄLLDA FÖRETRÄDESEMISSION FASTSTÄLLDA STOCKHOLM den 5 december 2017 Styrelsen för Karo Pharma AB ( Karo Pharma eller Bolaget ) har fastställt villkoren för Bolagets

Läs mer

Till Dig som andelsägare i Öhman Sverige Smart Beta

Till Dig som andelsägare i Öhman Sverige Smart Beta Stockholm november 2018 Till Dig som andelsägare i Öhman Sverige Smart Beta 1. Inledande sammanfattning I samband med en översyn och konsolidering av E. Öhman J:or Fonder AB:s (Öhman) fondutbud, framförallt

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013:10 2013-02-02 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av Kollegiet för svensk bolagsstyrnings regler om offentliga uppköpserbjudanden avseende

Läs mer

ÅLANDSBANKEN ABP:s OPTIONSRÄTTER 1998

ÅLANDSBANKEN ABP:s OPTIONSRÄTTER 1998 ÅLANDSBANKEN ABP:s OPTIONSRÄTTER 1998 Ålandsbanken Abp:s ordinarie bolagsstämma har 20.03.1998 (vissa villkor ändrade 18.03.1999 och 16.03.2000) beslutat om en emission av optionsrätter enligt följande

Läs mer

Fusion mellan värdepappersfonderna Viking Fonder Sverige och Cicero Focus

Fusion mellan värdepappersfonderna Viking Fonder Sverige och Cicero Focus 1 ( 5 ) Information till fondandelsägarna i Viking Fonder Sverige Fusion mellan värdepappersfonderna Viking Fonder Sverige och Cicero Focus ISEC Services AB får genom detta brev informera Dig som fondandelsägare

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015:32 2015-11-04 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av Kollegiets för svensk bolagsstyrning takeover-regler för vissa handelsplattformar. Uttalandet

Läs mer

Kaupthing lämnar ett offentligt erbjudande till aktieägarna i Nordiska

Kaupthing lämnar ett offentligt erbjudande till aktieägarna i Nordiska Pressmeddelande 2002-08-29 Kaupthing lämnar ett offentligt erbjudande till aktieägarna i Nordiska Kaupthing Bank hf. ( Kaupthing ), en isländsk bank, lämnar ett offentligt erbjudande ( Erbjudandet ) till

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2019:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2019: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2019:19 2019-04-29 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av Kollegiets för svensk bolagsstyrning takeover-regler för vissa handelsplattformar. BESLUT

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2008:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2008: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2008:50 2008-12-11 Till Aktiemarknadsnämnden inkom den 25 november 2008 en framställning från Advokatfirman Cederquist på uppdrag av Emesco AB. Framställningen rör vissa

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013:29 2013-06-12 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2013-06-18.

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2017:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2017: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2017:13 2017-04-07 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av Kollegiets för svensk bolagsstyrning takeover-regler för vissa handelsplattformar. Uttalandet

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014:49 2014-10-24 Till Aktiemarknadsnämnden inkom den 17 oktober 2014 en framställning från advokatbyrån XXX som ombud för ett svenskt aktiemarknadsbolag ( Bolaget ). Framställningen

Läs mer

Fyra kommuner förbereder en kommunsammanslagning där alla kommuner upplöses och en ny kommun bildas i stället.

Fyra kommuner förbereder en kommunsammanslagning där alla kommuner upplöses och en ny kommun bildas i stället. Bokföringsnämndens kommunsektion, 23.10.2007 81. Utlåtande om bokföringen vid ändring i kommunindelningen 1 Begäran om utlåtande och utlåtandets innehåll Fyra kommuner förbereder en kommunsammanslagning

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014:55 2014-12-19

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014:55 2014-12-19 Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014:55 2014-12-19 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av Kollegiet för svensk bolagsstyrnings regler om offentliga uppköpserbjudanden avseende

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2009:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2009: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2009:24 2009-11-02 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2009-11-04.

Läs mer

Underrättelse om fusion av Enter Maximal och Enter Pension

Underrättelse om fusion av Enter Maximal och Enter Pension Stockholm den 31 oktober 2016 Underrättelse om fusion av Enter Maximal och Enter Pension Bästa fondandelsägare, Enter Fonder AB (Bolaget), org nr 556573-5114, har ansökt om och erhållit Finansinspektionens

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2018:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2018: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2018:05 2018-01-17 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 180122.

Läs mer

(I) Styrelsens för Trelleborg AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen

(I) Styrelsens för Trelleborg AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen STYRELSENS FULLSTÄNDIGA FÖRSLAG TILL BESLUT ENLIGT DAGORDNINGENS PUNKT 16 (I) Styrelsens för Trelleborg AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (II) Styrelsens för Trelleborg AB förslag till

Läs mer

Ahlstrom Abp ( Ursprungliga Bolaget ) FO-nummer: 1670043-1 PB 329, 00101 Helsinfors

Ahlstrom Abp ( Ursprungliga Bolaget ) FO-nummer: 1670043-1 PB 329, 00101 Helsinfors Det här dokumentet (inklusive eventuella bilagor) är en inofficiell översättning av originaldokumentet som har uppgjorts på finska. Ifall av avvikelse mellan den finska och den svenska versionen ska den

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2011:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2011: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2011:11 2011-04-07 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av NBK:s regler rörande offentliga uppköpserbjudanden avseende aktier i svenska aktiebolag

Läs mer

Kallelse till extra bolagsstämma i Netrevelation

Kallelse till extra bolagsstämma i Netrevelation Kallelse till extra bolagsstämma i Netrevelation Aktieägarna i Netrevelation AB (publ.) (556513-5869) ( Netrevelation ) kallas härmed till extra bolagsstämma onsdagen den 13 april 2011 klockan 15.00, Quality

Läs mer

Styrelsens i Volati AB (publ) förslag till beslut till årsstämman den 16 maj 2018 (punkterna 7 b) och 14 18)

Styrelsens i Volati AB (publ) förslag till beslut till årsstämman den 16 maj 2018 (punkterna 7 b) och 14 18) s i förslag till beslut till årsstämman den 16 maj 2018 (punkterna 7 b) och 14 18) 2 Punkt 7 b): Beslut om dispositioner beträffande aktiebolagets vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen

Läs mer

Branschstatistik 2015

Branschstatistik 2015 www.skogsindustrierna.org Branschstatistik 2015 Det här är ett sammandrag av 2015 års statistik för skogsindustrin. Du hittar mer statistik på vår hemsida. Skogsindustrierna Branschstatistik 2015 1 Fakta

Läs mer

Bryggeri Ab Bock Wasa Amalias Limonadfabrik

Bryggeri Ab Bock Wasa Amalias Limonadfabrik Bryggeri Ab Bock Wasa Amalias Limonadfabrik Aktieemission 2017 1 Basinformationsdokument A. Allmänt Bryggeri Ab Bock - Wasa emitterar för teckning högst 10 000 aktier. De emitterade aktierna utgör högst

Läs mer

Styrelsens i Volati AB (publ) förslag till beslut till extra bolagsstämma den 30 september 2019 (punkterna 7 10)

Styrelsens i Volati AB (publ) förslag till beslut till extra bolagsstämma den 30 september 2019 (punkterna 7 10) Styrelsens i Volati AB (publ) förslag till beslut till extra bolagsstämma den 30 september 2019 (punkterna 7 10) Punkt 7: Beslut om godkännande av överlåtelse av sammanlagt högst 3,4 procent av aktierna

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i aktiebolagslagen (2005:551); SFS 2011:1046 Utkom från trycket den 18 oktober 2011 utfärdad den 6 oktober 2011. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 i fråga

Läs mer

ÅLANDS SKOGSINDUSTRIER AB

ÅLANDS SKOGSINDUSTRIER AB ÅLANDS SKOGSINDUSTRIER AB VDs översikt... 3 Styrelsens verksamhetsberättelse... 5 Balansräkning... 8 Resultaträkning... 9 Finansieringsanalys... 9 Redovisningsprinciper... 10 Noter till balansräkningen...

Läs mer

Kallelse till extra bolagsstämma i Moberg Derma AB

Kallelse till extra bolagsstämma i Moberg Derma AB Kallelse till extra bolagsstämma i Moberg Derma AB Aktieägarna i Moberg Derma AB, 556697-7426 ( Bolaget ) kallas härmed till extra bolagsstämma fredagen den 3 september 2010 kl. 10.00, i Bolagets lokaler,

Läs mer

Styrelsens kompletteringsförslag till Ahlstrom Abp:s extra bolagsstämma

Styrelsens kompletteringsförslag till Ahlstrom Abp:s extra bolagsstämma Får inte distribueras i eller till Australien, Kanada, speciella administrativa regionen Hong Kong i Folkrepubliken Kina, Japan, Nya Zeeland, Sydafrika eller Förenta staterna. Styrelsens kompletteringsförslag

Läs mer

Lag om ändring av lagen om beskattning av inkomst av näringsverksamhet

Lag om ändring av lagen om beskattning av inkomst av näringsverksamhet RSv 172/1995 rd- RP 177/1995 rd Riksdagens svar på regeringens proposition med förslag till ändring av de stadganden angående omstruktureringar av företag som ingår i lagen om beskattning av inkomst av

Läs mer

EXTRA BOLAGSSTÄMMA I ENIRO AB (PUBL)

EXTRA BOLAGSSTÄMMA I ENIRO AB (PUBL) EXTRA BOLAGSSTÄMMA I ENIRO AB (PUBL) Extra bolagsstämma i Eniro AB måndagen den 9 mars 2015, klockan 8.00 Dagordningspunkterna 2 och 7 Styrelsens förslag till beslut enligt punkt 2 i förslaget till dagordning

Läs mer

ASSOCIATIONSRÄTT I OCH II 2013-10-09 1

ASSOCIATIONSRÄTT I OCH II 2013-10-09 1 ASSOCIATIONSRÄTT I OCH II 2013-10-09 1 VAD ÄR ETT BOLAG? En (i) sammanslutning av fysiska personer med ett (ii) gemensamt syfte Det gemensamma syftet bestäms i avtal Bolaget kan vara juridisk person med

Läs mer

Sökandens adress och andra kontaktuppgifter:

Sökandens adress och andra kontaktuppgifter: ANSÖKAN TILL PATENT- OCH REGISTERSTYRELSEN Vi ber att Patent- och registerstyrelsen beviljar tillstånd att grunda stiftelsen [stiftelsens namn] och fastställer stiftelsens stadgar. Helsingfors, den 6 september

Läs mer

AKTIEÄGARAVTAL. avseende aktierna i. [Bolaget] [Datum]

AKTIEÄGARAVTAL. avseende aktierna i. [Bolaget] [Datum] AKTIEÄGARAVTAL avseende aktierna i [Bolaget] [Datum] Aktieägaravtal 1 (6) Aktieägaravtal 1 Bakgrund 1. [namn på aktieägare], pers.nr./reg.nr [ ], [adress], [postadress]; 2. [namn på aktieägare], pers.nr./reg.nr

Läs mer

Styrelsens förslag till beslut enligt punkterna 7 9 i förslaget till dagordning vid extra bolagsstämma den 26 november 2010.

Styrelsens förslag till beslut enligt punkterna 7 9 i förslaget till dagordning vid extra bolagsstämma den 26 november 2010. Styrelsens förslag till beslut enligt punkterna 7 9 i förslaget till dagordning vid extra bolagsstämma den 26 november 2010 Ärende 7 Styrelsens förslag till beslut i samband med nyemission av aktier med

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015:38 2015-11-17 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2015-11-19.

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2011:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2011: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2011:04 2011-02-03 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av NBK:s regler rörande offentliga uppköpserbjudanden avseende aktier i svenska aktiebolag

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 18 juni 2013 422/2013 Lag om införande av lagen om andelslag Utfärdad i Helsingfors den 14 juni 2013 I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

Läs mer

Stockholm den 20 november 2014 PRESSMEDDELANDE

Stockholm den 20 november 2014 PRESSMEDDELANDE Stockholm den 20 november 2014 PRESSMEDDELANDE Stockwik offentliggör huvudvillkor för en konvertibelemission med företrädesrätt där teckningsförbindelser och garantiåtaganden motsvarande 100 procent av

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2017:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2017: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2017:09 2017-02-28 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2017-03-09.

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA

KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA Aktieägarna i Colabitoil Sweden AB (publ), 556478-4485, kallas härmed till extra bolagsstämma onsdagen den 20 februari 2019, kl. 13:00 bolagets styrelserum på Fabriksvägen

Läs mer

FUSIONSPLAN. enligt 16 kap. 5 lag om ekonomiska föreningar. Övertagande förening VMF Qbera ekonomisk förening ( VMF Qbera )

FUSIONSPLAN. enligt 16 kap. 5 lag om ekonomiska föreningar. Övertagande förening VMF Qbera ekonomisk förening ( VMF Qbera ) FUSIONSPLAN enligt 16 kap. 5 lag om ekonomiska föreningar Övertagande förening Firma: VMF Qbera ekonomisk förening ( VMF Qbera ) Org.nr: 769604-6924 Säte: Falu kommun Överlåtande föreningar Firma: VMF

Läs mer

FUSIONSPLAN. POHJANTÄHTI ÖMSESIDIGA FÖRSÄKRINGSBOLAGET överlåtande bolag. POHJOLA FÖRSÄKRING AB övertagande bolag

FUSIONSPLAN. POHJANTÄHTI ÖMSESIDIGA FÖRSÄKRINGSBOLAGET överlåtande bolag. POHJOLA FÖRSÄKRING AB övertagande bolag FUSIONSPLAN POHJANTÄHTI ÖMSESIDIGA FÖRSÄKRINGSBOLAGET överlåtande bolag POHJOLA FÖRSÄKRING AB övertagande bolag 28.9.2010 FUSIONSPLAN 1 I FUSIONEN DELTAGANDE BOLAG 1.1 Övertagande bolag Pohjola Försäkring

Läs mer