MINNESANTECKNINGAR FRÅN SOCIALHANDLÄGGARTRÄFF I SKÖVDE DEN 19 NOVEMBER 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MINNESANTECKNINGAR FRÅN SOCIALHANDLÄGGARTRÄFF I SKÖVDE DEN 19 NOVEMBER 2015"

Transkript

1 MINNESANTECKNINGAR FRÅN SOCIALHANDLÄGGARTRÄFF I SKÖVDE DEN 19 NOVEMBER 2015 Närvarande: Gunilla Bothén, Elisabeth Jonsson, Pär Levander, Charlotta Wilhelmsson, Elisabeth Beijer, Ida-Lena Svensson, Pia Jonsson-Axelssson. Theresa Larsson, Sverker Andersson. 1. Mötets öppnande Pär Levander hälsar Sverker Andersson och Theresa Larsson, FoU i Väst/GR särskilt välkomna som gäster till dagens träff. Agendan godkännes med tillägg Övriga frågor, ändring av mötestiden 20/4 2. Föregående anteckningar läggs till handlingarna Förförande jämförelser, Theresa Larsen, FoU i Väst/GR, redogör för resultat från sin studie om undvikbar slutenvård och oplanerade återinskrivningar via studie fa av länets vårdcentraler. Med hjälp av statliga Analysmedel via Analysgruppen VGR har olika studier åstadkommits. Theresas vetenskapliga studie, Förförande jämförelser är ett resultat av denna satsning. Studien fokuserar Undvikbar slutenvård och oplanerade återinskrivningar för åldersgruppen 65 år och äldre. Syftet med studien är att identifiera om det finns särskilda framgångsfaktorer i de geografiska områdena med statistiskt säkerställt resultat Rapporten försöker påvisa sambandet mellan vårdcentralers kvalitet och nivåerna av undvikbar slutenvård och oplanerade återinskrivningar på sjukhus inom 1 till 30 dagar bland patienter 65 år eller äldre i Västra Götalands län. Ohälsotalet grundat på Fk:s mätningar är den enda parameter som påvisar ett starkt samband med undvikbar slutenvård och återinskrivningar. Statistiksida på länet att grotta in sig på. Läs: Förförande jämförelser GR-rapport 4_2015 à 3. Arbetsprocessen för nytt Hälso- och sjukvårdsavtal a. Sverker Andersson, Processledare HoS-avtalet på VästKom, presenterar sig. Han har varit enhetschef rehab i Lidköping de senaste sju åren. Tidigare hade kommunen och VGR en gemensam rehaborganisation som bröts upp i samband med vårdvalet. Vid upplösningen beskriver Sverker att han blev tvingad att sätta sig in i avtalet grundligt för sortering av ansvar. Presentation av uppdraget. Sverker började uppdraget som processledare HoS-avtalet för två veckor sedan. Han har tillsammans med Processkollegan VGR Rose-Marie Nyborg påbörjat omvärldsanalys för att få en bild av andra delar i landet. Nyckelfrågor i avtalet är - varaktighet och vem som bedömer behovet när sjukvården ska ske i hemmet.

2 b. Samverkan och dialog VG. Sverker kommer att vara delaktig i alla arbetsgrupper, en implementeringsstrategi behöver till. Inledningsvis kan Sverker inbjudas till befintliga sammanhang där frågan kräver förankring. Vi sköter vårt på kommunsidan. c. Lägesrapport per november Tidplanen utifrån förändrad uppsägningstid samt uppdragshandling till den politiska styrgruppen, antogs av SRO nyligen efter kick off i oktober. Se Pärs bifogad bildspel om förändrad tidsplan med förkortad uppsägningstid. Uppdragshandling bifogas. Arbetsprocessen, Gunilla Bothén uppmärksammar att i arbetsgruppen psykiatri företräds VGR av flera personer än som avsetts. Sverker och Pär tar med detta till VGR i Operativa ledningsgruppen. Referensgrupp? Kan det ersättas med dialogmöten? Varje kommunalförbund del svarar för förankring inom sina resp. organisationer. En referensgrupp kan inte ta ställning i någon fråga/ den är att betrakta som ett dialogmöte. Ställningstaganden görs i arbetsgrupperna. Februari/mars kan vara lämplig tidpunkt för dialogmöten. Sverker kan bidra till en eventuell referensgrupp i Göteborgsområdet Elisabeth B lyfte frågan om eventuell utvärdering eller följeforskning av arbetet med HoS-avtalet. d. Kommunikation och dialog. Diskussion om återföring av processen. Partsvis eller i Vårdsamverkan. Kommunikationsresurs kommer att knytas till arbetet. 4. Ramavtal för läkarinsatser i kommunal hälso- och sjukvård Ramavtalet är byggt på Krav- och kvalitetsboken för 2016 och ska ligga i fas med denna. Planerat ikraftträdande 1 mars Behövs en kontinuerlig översyn kopplat till HoS-avtalet. Ställningstagande och rekommendation till kommunerna på VästKoms styrelsen den 1 dec för vidare rekommendation. 5. SKL:s inbjudan till erfarenhetsutbyte om Trygg och effektiv utskrivning från slutenvård Inbjudan har gått ut från Maj Rom till SKL:s Hälso- och sjukvårdsdirektörsnätverk, Socialchefsnätverk samt Socialhandläggarnätverk. Deltagande från VGK? Förslag att Pär Levander, Ida-Lena Svensson och Elisabeth Jonsson åker från operativa ledningsgruppen samt Sverker Andersson som processledare. Vi har fört fram att flera personer från vårt län är önskvärt att få delta med tanke på länets storlek.

3 6. Framtidens vårdinformationsmiljö/108k (Karl Fors, VästKom deltar på distans) Lägesrapport kring projektet Framtidens vårdinformationsmiljö, 3R och 108K Karl Fors rapporterar : 3R Ingen central formell dialog om kommunmedverkan VGR har en styrgrupp och en programgrupp. Thomas Jungbeck och Karl Fors deltar regelbundet. Programgruppen får mer struktur. Mer rätt nivå på frågor. Men enstaka lokala projekt som har påverkan på/med 3R dyker upp varje möte. Karl är med i programgrupp Beslut om direktiv till gemensam upphandling ska tas politiskt i april Ej SLL, är inte mogna att gå till beslut förrän till våren Övergripande verksamhetskrav. Återkommer till detta. 108K Många?? Mycket jobb de senaste två veckorna. Kan en gemensam syn finnas? Som kan förankras och beslutas? Underlag? Förstudie? Nulägesanalys Uppdragsbeskrivning Sammanhållande missiv Underlagen klara på måndag. Styrgruppen 108K på tisdag Kommer man i den gruppen överens? Förankrings och beslutsprocess VästKoms styrelse 1 dec info Beslut att förankra och komma med synpunkter Information till kommunerna Kommunalförbunden har ett åtagande Följa upp möten med kommunerna i excel-fil VästKom deltar och medverkar för att informera om kommunens processer. Central 108 K koordinator behöver finnas och kommer troligt att föreslås. Studien som KSL står bakom har skickats ut till kommunerna men svår att sammanställa. Karl anser att arbetet går framåt men är en utmaning. SocITé är inplanerat till den 15 dec och den 17 dec har vi handläggarträff, vi föreslår att vi håller fast vid den 17:e och info om 3R tas vidare då. Ställningstagande: Stäm av med resp. förbundsdirektör om SOCITés uppdrag och roll. Förslag från Lotta att Letter of intend också benämnd avsiktsförklaring, kan behövas för att gå vidare i processen.

4 7. Konferensarrangemang Välfärdsteknik för bättre vård och omsorg Avstämning om upplägget i VG. Charlotta förmedlar från Myndigheten för delaktighet (MfD) att det inte går att anordna fler än en konferens i vårt län, 26 januari i Göteborg. MfD har haft kontakt med Karl Fors därefter för ytterligare dialog om fördjupad konferens? Föreslås Radisson som lämplig lokal. 8. Polishandräckning Uppföljning efter förra mötet. Handlingar: Polishandräckning - Anteckningar arbetsgruppen utsända före mötet. Elisabeth redogör för hur processen har gått till för att samla in material. Handräckningen fungerar bättre i Gbg som har haft någon form av ök. Tydligare överenskommelse behövs. Pia är sammankallande för möte med polisen under Missbruk- och beroende Behandlingsansvar, ex från Trollhättan. Utgå från SIP- varje huvudman tar ansvar för sina behandlingsdelar. Vi kan inte utgå från 50/50 fördelning av behandlingshemskostnaden men sjukvårdshuvudmannen har ansvar för medicinsk behandling och psykoterapeutisk behandling också under vistelse på behandlingshem. Frågan tas vidare till ÖK Psykiatri/missbruksarbetet via Gunilla. 10. Samverkansstrukturen VGR/VGK Lägesrapport efter LiSA-gruppen den 27 oktober = Vänteläge, avvaktar GR:s uppdrag som är klart inom kort. Beslut ska därefter fattas om vilka frågor LISA ska omfatta. Ska LISA övergå till att bli ett Vårdsamverkan Västra Götaland och hanterakunskapsbärande struktur och hur ska i så fall VästKoms parts- och avtalsfrågor möta VGR? 11. Barn- och unga-området a. Omhändertagandet av Västbus till dess ny ledningsstruktur är på plats. Finns inte ekonomiska/operativa resurser att tillgodose behov av stöd via kommunalförbunden. Maria Grip meddelade på förra mötet att VGR kommer att stödja gruppen i avvaktan på LISA-gruppens konsoliderande. VästKom arbetar på ett förslag som ska säkerställa kommunernas medverkan fram till dess att Vårdsamverkan VG övertar ledningsansvaret. b. Finansiering av konferensen Barn som anhöriga. Elisabeth Jonsson redogör från träff i arbetsgruppen. Finansieringen är oklar för en gemensam konferens, VGR och Länsstyrelsen kan bidra ekonomiskt. Behöver få in tkr/kommunalförbund för att hålla nere konferensavgiften till 500:-/person. Konferensen vänder sig till politiker och tjänstemän inom skola och elevhälsa, UM, anhörigstödjare på kommun och primärvårdsnivån. Dessutom politiker och tjänstemän inom socialtjänst och kommunal hälso- och sjukvård. Stor målgrupp! Ställningstagande: Alla tar med frågan inom sina resp organisationer. Konf planeras till okt 2016, före den 15 januari svar till Elisabeth Jonsson.

5 12. SKL:s Läns- och regionsförbundsnätverk Uppföljning efter nätverksträffen med workshop om uppdrag, roll etc., 17-18/11. Pär, Pia och Elisabeth B deltog och redogör för den diskussion som fördes på SKL:s nätverksträff i Stockholm. En workshop genomfördes i syfte att klargöra nätverkets uppdrag och roll. Se bifogad PPT som översiktligt beskriver vad workshopen kom fram till och som ska förankras inom SKL och i SKL:s nätverk för HoS-direktörer och Socialchefer. Ett förslag var bl.a. att namnet blir Nätverket för regionala samverkans- och stödstrukturer. När SKL färdigställd PM och förankrat uppdraget inom sitt behöver kommunalförbunden förankra det i det egna socialchefsnätverket och med förbundsdirektörerna. Pär informerar VGR:s Maria Grip om SKL:s förväntningar på att nätverket även väntas kunna omhänderta frågor som är direkt kopplade till VGR och HoS-direktörsnätverket. 13. NSK-S Lägesrapport från det nationella rådet för kunskapsstyrning i socialtjänst. NSK-S har möte idag. Ny träff under våren med våra socialchefsrepresentanter förslag till vårt marsmöte 23 mars i Skaraborg. 14. Agendapunkter till kommande möte NSK-S (stående punkt) HoS-avtalsprocessen 15. Övriga frågor OBS byte av tid 20 april mötet tidigareläggs till pga. LiSA-gruppsmöte samma dag. Mötestiden den 20/4 fastslås till kl. 08:30-13:00 med lunch i rummet Linda Macke bjuds in till nästa möte den 17 december utifrån uppdraget kring Äldre en väg in och handlingsplanen Det goda livet för äldre i VG Gunilla Bothén och Ida-Lena Svensson kan inte delta vid mötet den 17/12 Mötestider /1 Sjuhärad/Boråsregionens kommunalförbund 25/2 Fyrbodals kommunalförbund 23/3 Skaraborgs kommunalförbund 20/4 VästKom (obs! tiden) 26/5 Göteborgsregionens kommunalförbund 22/6 Sjuhärad/Boråsregionens kommunalförbund 1/9 Fyrbodals kommunalförbund 6/10 Skaraborgs kommunalförbund 10/11 VästKom 15/12 Göteborgsregionens kommunalförbund Vid anteckningarna Pia Jonsson-Axelsson

Charlotta Wilhelmsson Frånv. Pia Jonsson-Axelsson Elisabeth Jonsson Gunilla Bothén Frånv.

Charlotta Wilhelmsson Frånv. Pia Jonsson-Axelsson Elisabeth Jonsson Gunilla Bothén Frånv. Socialhandläggare VGK Charlotta Wilhelmsson Frånv. Pia Jonsson-Axelsson Elisabeth Jonsson Gunilla Bothén Frånv. Elisabeth Beijer Idalena Svensson Ellinor Seth/Shujaat Noormohamed Frånv. Pär Levander MÖTESANTECKNINGAR

Läs mer

MÖTESANTECKNINGAR FRÅN SOCIALHANDLÄGGARMÖTE

MÖTESANTECKNINGAR FRÅN SOCIALHANDLÄGGARMÖTE 2016-08- 31 Deltagare: Lis Palm Elisabeth Jonsson Gunilla Bothén Elisabeth Beijer Linda Macke Ida- lena Svensson Anneli Assmundson Bjerde, Fyrbodals Kommunalförbund, sekreterare Boråsregionen Sjuhärads

Läs mer

Minnesanteckningar Ledning i samverkan VGR/VGK - LiSA- gruppen

Minnesanteckningar Ledning i samverkan VGR/VGK - LiSA- gruppen Minnesanteckningar Ledning i samverkan VGR/VGK LiSAgruppen För VGK För VGR PO Hermansson Ann Söderström Shujaat Noormohamed RoseMarie Nyborg Sven Höper Joakim Svärdström (ersätter Lena Brännmar) Thomas

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR SOCIALHANDLÄGGARMÖTE

MINNESANTECKNINGAR SOCIALHANDLÄGGARMÖTE Deltagare: Jessica Ek Kerstin Söderlund Elisabeth Jonsson Idalena Svensson Kristina Nyckelgård Lis Palm Skaraborgs kommunalförbund Skaraborgs kommunalförbund Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund Göteborgsregionens

Läs mer

Minnesanteckningar socialhandläggare VGK

Minnesanteckningar socialhandläggare VGK 1 Minnesanteckningar socialhandläggare VGK Tid: 22 juni 2016, kl. 09.30 15.00 Plats: Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund, Skaraborgsvägen 1 A, 506 30 Borås Närvarande: Lasse Lindén, Fyrbodals kommunalförbund

Läs mer

Go teborgsregionens kommunalförbund

Go teborgsregionens kommunalförbund Deltagare: Jessica Ek Hanna Linde Elisabeth Beijer Maria Ljung Titti Andersson Ann-Katrin Schutz Anneli Assmundson Bjerde Lotta Wilhelmsson Skaraborgs kommunalförbund Skaraborgs kommunalförbund Go teborgsregionens

Läs mer

Minnesanteckning möte med Socialhandläggare VGK Riverside, Uddevalla, kl. 09.30-15.00

Minnesanteckning möte med Socialhandläggare VGK Riverside, Uddevalla, kl. 09.30-15.00 Minnesanteckning möte med Socialhandläggare VGK Riverside, Uddevalla, kl. 09.30-15.00 Närvarande: Charlotta Wilhelmsson Gunilla Bothén Elisabeth Beijer Idalena Svensson Förhindrade: Ellinor Seth Shujaat

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Tid: 17 februari kl Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg. Deltagare: 1. Föregående mötesanteckningar Godkänns

MINNESANTECKNINGAR. Tid: 17 februari kl Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg. Deltagare: 1. Föregående mötesanteckningar Godkänns MINNESANTECKNINGAR Tid: 17 februari kl 9.30-15.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg Deltagare: Jessica Ek Linda Macke Elisabeth Beijer Kristina Nyckelgård Lotta Wilhelmsson Gunilla Bothén Inbjudna:

Läs mer

Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa

Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa Västra Götaland Presentation för Styrgrupp närvård 2017-03-03 Malin Camper, Charlotta Wilhelmsson Bakgrund Staten och SKL har under de senaste åren slutit överenskommelser

Läs mer

Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund Göteborgsregionens kommunalförbund. 2. Information om arbetet med handlingsplanen för psykisk hälsa

Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund Göteborgsregionens kommunalförbund. 2. Information om arbetet med handlingsplanen för psykisk hälsa SOCIALHANDLÄGGARMÖTE Tid: 10 november 2016, kl. 09.30 15.30 Plats: VästKom, Anders Personsgatan 8 Deltagare Jessica Ek Jeanette Andersson Elisabeth Jonsson Gunilla Bothén Linda Macke Elisabeth Beijer Idalena

Läs mer

2. Godkännande av dagens agenda, övriga frågor tillagda se punkt 13

2. Godkännande av dagens agenda, övriga frågor tillagda se punkt 13 SOCIALHANDLÄGGARGRUPPEN SIDAN 1 AV 5 MINNESANTECKNINGAR FRÅN TRÄFF I SOCIALHANDLÄGGARGRUPPEN DEN 27 MAJ 2015 I SKÖVDE Närvarande: Pär Levander, Ellinor Seth, Elisabeth Jonsson, Charlotta Wilhelmsson, Elisabeth

Läs mer

Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG

Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG Minnesanteckningar Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG Tid: 6 februari 2017, kl. 13:30-16:30 Plats: VGR, Hotel Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg 1. Mötets öppnande Ann Söderström öppnar mötet och

Läs mer

Kick-off för arbete med länsgemensam handlingsplan i Västra Götaland VÄLKOMNA!

Kick-off för arbete med länsgemensam handlingsplan i Västra Götaland VÄLKOMNA! Kick-off för arbete med länsgemensam handlingsplan i Västra Götaland VÄLKOMNA! Program för dagen 09.00 Inledning, bakgrund och förutsättningar för länsgemensamt arbete 10.15 Stöd till riktade insatser

Läs mer

MÖTESANTECKNINGAR FRÅN SOCIALHANDLÄGGARMÖTE

MÖTESANTECKNINGAR FRÅN SOCIALHANDLÄGGARMÖTE MÖTESANTECKNINGAR FRÅN SOCIALHANDLÄGGARMÖTE Deltagare: Västkom, mötesordförande Lis Palm Fyrbodals Kommunalförbund (från punkt 5) Jessica Ek Skaraborgs Kommunalförbund, sekreterare Kerstin Söderlund Skaraborgs

Läs mer

Trepartskonferens Vårdsamverkan Skaraborg

Trepartskonferens Vårdsamverkan Skaraborg Trepartskonferens Vårdsamverkan Skaraborg Malin Camper Kunskapscentrum för psykisk hälsa i VGR 2016-11-25 Överblick kring vad som sker på länsnivå Samverkan i Västra Götaland: från LiSA-gruppen till Vårdsamverkan

Läs mer

Rapport om arbetet för en ny struktur för samverkan i Västra Götaland mellan kommuner och Västra Götalandsregionen.

Rapport om arbetet för en ny struktur för samverkan i Västra Götaland mellan kommuner och Västra Götalandsregionen. Rapport om arbetet för en ny struktur för samverkan i Västra Götaland mellan kommuner och Västra Götalandsregionen. Bakgrund I maj 2014 påbörjades en utvärdering av ledningsstrukturen för samverkan mellan

Läs mer

MINNESANTECKNING BEREDNINGSGRUPP VGK

MINNESANTECKNING BEREDNINGSGRUPP VGK MINNESANTECKNING BEREDNINGSGRUPP VGK Tid: 20 december kl 9.00-13.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg Närvarande: Hanna Linde Linda Macke Elisabeth Beijer Kristina Nyckelgård Lotta Wilhelmsson

Läs mer

Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa. Västra Götaland

Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa. Västra Götaland Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa Västra Götaland Bakgrund Staten och SKL har under de senaste åren slutit överenskommelser inom området psykisk ohälsa för att utveckla vården för personer med psykisk

Läs mer

Statens nya modell för statsbidrag till kunskapsutveckling inom vård, omsorg och socialtjänst

Statens nya modell för statsbidrag till kunskapsutveckling inom vård, omsorg och socialtjänst Statens nya modell för statsbidrag till kunskapsutveckling inom vård, omsorg och socialtjänst Skaraborg 2012-06-19 Pär Levander, VästKom 1 Staten utmanar socialtjänst och sjukvård Maria Larsson: Vill ha

Läs mer

Handlingsplan för psykisk hälsa (inkl. arbete kring ärendeberedning) och Resurscentrum för psykisk hälsa i Västra sjukvårdsregionen

Handlingsplan för psykisk hälsa (inkl. arbete kring ärendeberedning) och Resurscentrum för psykisk hälsa i Västra sjukvårdsregionen Handlingsplan för psykisk hälsa 2018-2020 (inkl. arbete kring ärendeberedning) och Resurscentrum för psykisk hälsa i Västra sjukvårdsregionen 180112 Malin Camper, KPH Handlingsplan för psykisk hälsa 2018-2020

Läs mer

Socialhandläggare VGK

Socialhandläggare VGK Socialhandläggare VGK 2015 08 31 09 01 Villa Sjötorp i Lyckorna Närvarande: Pär Levander, Pia Jonsson Axelsson, Gunilla Bothén, Elisabeth Beijer, Elisabeth Jonsson, Idalena Svensson, Charlotta Wilhelmsson,

Läs mer

Analys av läget i Västra Götaland Gällande rekommendationer i NR och gemensamt arbete kring vägledning

Analys av läget i Västra Götaland Gällande rekommendationer i NR och gemensamt arbete kring vägledning Analys av läget i Västra Götaland Gällande rekommendationer i NR och gemensamt arbete kring vägledning Linda Macke, Göteborgsregionens kommunalförbund Malin Camper, Västra Götalandsregionen 180207 Bakgrund

Läs mer

Så här samverkar vi kring målgruppen i Västra Götaland Malin Camper Enhet Kunskapsstöd för psykisk hälsa i VGR

Så här samverkar vi kring målgruppen i Västra Götaland Malin Camper Enhet Kunskapsstöd för psykisk hälsa i VGR Så här samverkar vi kring målgruppen i Västra Götaland 2017-10-12 Malin Camper Enhet Kunskapsstöd för psykisk hälsa i VGR 5 områden för samverkan på länsnivå Hälso- och sjukvårdsavtal samt Överenskommelse

Läs mer

Utveckling av kunskapsstyrning i samverkan

Utveckling av kunskapsstyrning i samverkan Utveckling av kunskapsstyrning i samverkan Bakgrund gemensam kunskapsstyrningsmodell Nationellt och regionalt system för kunskapsstyrning Avsiktsförklaring VGR VGK långsiktig stabil struktur för kunskapsutveckling

Läs mer

Äldreomsorgs/hälso- och sjukvårdschefsnätverk

Äldreomsorgs/hälso- och sjukvårdschefsnätverk Äldreomsorgs/hälso- och sjukvårdschefsnätverk 16 september 2016 Inledning två nya medlemmar: Maria Uhlmann och Christina Wadell Personal och kompetensförsörjning Ledarutbildning, tre förslag. Beslut om

Läs mer

KORT OM Hälso- och sjukvårdsavtalet

KORT OM Hälso- och sjukvårdsavtalet Januari 2017 KORT OM Hälso- och sjukvårdsavtalet Hälso- och sjukvårdsavtalet är det huvudavtal som reglerar ansvarsfördelning och samverkan mellan de 49 kommunerna i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen.

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR BEREDNINGSGRUPP VGK. Datum: Plats: GR. 1) Föregående mötesanteckningar Lägges till handlingarna.

MINNESANTECKNINGAR BEREDNINGSGRUPP VGK. Datum: Plats: GR. 1) Föregående mötesanteckningar Lägges till handlingarna. MINNESANTECKNINGAR BEREDNINGSGRUPP VGK Datum: 2018-03-19 Plats: GR Närvarande: Jessica Ek Hanna Linde Elisabeth Beijer Titti Andersson Gunilla Bothén Ann-Katrin Schutz Anneli Assmundson Bjerde Lotta Wilhelmsson

Läs mer

PRIO-nätverket Resurscentra och Programområde Psykisk Hälsa. Stockholm

PRIO-nätverket Resurscentra och Programområde Psykisk Hälsa. Stockholm PRIO-nätverket Resurscentra och Programområde Psykisk Hälsa Stockholm 17-12-06 Regionalt och lokalt Analys och handlingsplaner ÖK Psykisk hälsa 2016-2018 Regionalt programområde psykisk hälsa Struktur

Läs mer

Malin Camper Kunskapscentrum för psykisk hälsa i VGR

Malin Camper Kunskapscentrum för psykisk hälsa i VGR Överenskommelse om samarbete mellan Västra Götalandsregionen och kommunerna i Västra Götaland kring personer med psykisk funktionsnedsättning och personer med missbruk 2016 10 11 Malin Camper Kunskapscentrum

Läs mer

KORT OM Hälso- och sjukvårdsavtalet

KORT OM Hälso- och sjukvårdsavtalet November 2016 KORT OM Hälso- och sjukvårdsavtalet Hälso- och sjukvårdsavtalet är det huvudavtal som reglerar ansvar och gränssnitt mellan de 49 kommunerna i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen.

Läs mer

Strategiska styrgruppen för verksamhetsutveckling med stöd av IT - SSVIT

Strategiska styrgruppen för verksamhetsutveckling med stöd av IT - SSVIT Strategiska styrgruppen för verksamhetsutveckling med stöd av IT - SSVIT Närvarande: Per-Olof Hermansson Annika Wennerblom Joakim Svärdström och Magnus Haggren Helena Söderbäck Thomas Jungbeck Magnus Nilsson

Läs mer

Lägesrapport

Lägesrapport Lägesrapport 2016-05-26 KORT OM Hälso- och sjukvårdsavtalet Hälso-och sjukvårdsavtalet är det huvudavtalsom reglerar ansvar och gränssnitt mellan regionen och de 49 kommunerna i Västra Götaland. Avtalet

Läs mer

HANDLINGSPLAN 2016 Regional utveckling av esamhället i Västra Götaland

HANDLINGSPLAN 2016 Regional utveckling av esamhället i Västra Götaland HANDLINGSPLAN 2016 Regional utveckling av esamhället i Västra Götaland Inledning/bakgrund Sedan 2008 har VästKom varit samverkansorgan vid dialoger med SKL, VGR, med flera kring digitalisering. VästKom

Läs mer

Minnesanteckningar Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG

Minnesanteckningar Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG Minnesanteckningar 180125 Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG Närvarande: Fyrbodal Lena Johansson, Trollhättan Skaraborg Sven-Ove Andersson, Lidköping Simba Lena Arnfelt, Kungälv Mats Dahl, Primärvården

Läs mer

IFO-chefsnätverket Välkomna!

IFO-chefsnätverket Välkomna! IFO-chefsnätverket 2019-08-30 Välkomna! Idag Start med kaffe Rundan FoU i Väst Fika Planering för kommande år Korta avstämningar Psykisk hälsa och missbruk Jäv Diskussion Planering för 2019-2020, prioritering

Läs mer

Välfärdsberedningen Minnesanteckningar Beredningsansvarig: Charlotta Wilhelmsson

Välfärdsberedningen Minnesanteckningar Beredningsansvarig: Charlotta Wilhelmsson Välfärdsberedningen Minnesanteckningar Beredningsansvarig: Charlotta Wilhelmsson 2015-09-11 Tid: Fredagen den 11 september, 2015, kl. 9.00 15.00 Plats: Kommunhuset, Tanumshede Närvarande: Erica Parkås

Läs mer

Samverkan barn och unga verksamhetsberättelse 2013

Samverkan barn och unga verksamhetsberättelse 2013 Västbus Skaraborg Samverkan barn och unga verksamhetsberättelse 2013 Bakgrund Vårdsamverkan Skaraborg är en samverkansgrupp mellan Skaraborgs Sjukhus, Primärvården Skaraborg och kommunerna i Skaraborg.

Läs mer

M ÖTESANTECKNINGAR SOCITÉ

M ÖTESANTECKNINGAR SOCITÉ M ÖTESANTECKNINGAR SOCITÉ 141126 Närvarande: Karl Fors, Pär Levander, Malin Camper, Elisabeth Jonsson, Gunilla Bothén, Richard Lindström, Charlotta Wilhelmsson, Staffan Almhede, Shujaat Noormuhamed (del

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR BEREDNINGSGRUPP VGK. Datum: Tid: ) Föregående mötesanteckningar Inget att invända

MINNESANTECKNINGAR BEREDNINGSGRUPP VGK. Datum: Tid: ) Föregående mötesanteckningar Inget att invända Deltagare: Jessica Ek Hanna Linde Linda Macke Elisabeth Beijer Kristina Nyckelgård Lotta Wilhelmsson Titti Andersson Ann-Katrin Schutz Anneli Assmundson Bjerde Skaraborgs kommunalförbund Skaraborgs kommunalförbund

Läs mer

Att ta emot nationella riktlinjer och andra nationella stöddokument i Västra Götaland Rapport från workshop

Att ta emot nationella riktlinjer och andra nationella stöddokument i Västra Götaland Rapport från workshop Att ta emot nationella riktlinjer och andra nationella stöddokument i Västra Götaland Rapport från workshop 2017-02-24 Bildspel från workshopen finns publicerade på www.vastkom.se Elisabeth Beijer, GR

Läs mer

Introduktion till dig som är ny i Vårdsamverkan Fyrbodal. Sammandrag om Vårdsamverkans organisering och vårt uppdrag

Introduktion till dig som är ny i Vårdsamverkan Fyrbodal. Sammandrag om Vårdsamverkans organisering och vårt uppdrag Introduktion till dig som är ny i Vårdsamverkan Sammandrag om Vårdsamverkans organisering och vårt uppdrag Vårdsamverkan i Västra Götaland Kommunerna i Västra Götaland: - Boråsregionen - Göteborgsregionen

Läs mer

Minnesanteckningar Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG

Minnesanteckningar Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG Minnesanteckningar Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG Fyrbodal Lena Johansson, Trollhättan Ulrika Holmqvist, Primärvården Skaraborg Sven-Ove Andersson, Lidköping Södra Älvsborg Maritha Bäck, Primärvården

Läs mer

Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg

Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 1 Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 2017-11-08 Tid: 13.30-16.30 Plats: Gothia Science Park, Vänern och Vättern, Skövde Närvarande Agneta Nilsson Hörnlund Koncernkontoret, ordförande

Läs mer

Samverkan i Göteborgsområdet LGS Temagrupper NOSAM

Samverkan i Göteborgsområdet LGS Temagrupper NOSAM Samverkan i Göteborgsområdet LGS Temagrupper NOSAM 2018-2019 www.vardsamverkan.se/goteborgsomradet Samverkan mellan kommun och sjukvård för den enskildes bästa Samverkan En skyldighet Krav på samverkan

Läs mer

Minnesanteckningar IFO-chefsnätverket/GR

Minnesanteckningar IFO-chefsnätverket/GR IFO-chefsnätverket Minnesanteckningar 2016-10-14 Peter Lindgren/EB Minnesanteckningar IFO-chefsnätverket/GR 2016-10-14 GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg Närvarande: Irene Jansson, Mölndal Barbro Carlhamre,

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN PSS, POLITISK SAMVERKAN SKARABORG FREDAGEN DEN 29 MAJ 2015

PROTOKOLL FRÅN PSS, POLITISK SAMVERKAN SKARABORG FREDAGEN DEN 29 MAJ 2015 SIDAN 1 AV 5 P O L I T I S K S A M V E R K A N S K A R A B O R G PROTOKOLL FRÅN PSS, POLITISK SAMVERKAN SKARABORG FREDAGEN DEN 29 MAJ 2015 Tid och plats fredagen den 29 maj 2015 Skaraborgs kommunalförbund

Läs mer

Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG

Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG Minnesanteckningar 2017-04-04 Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG Fyrbodal Ulrika Holmqvist, Primärvården Skaraborg Sven-Ove Andersson, Lidköping Lars Gotthardsson, Primärvården Simba Lena Arnfelt, Kungälv

Läs mer

Anteckningar. Socialchefsnätverket /GR NÄRVARANDE

Anteckningar. Socialchefsnätverket /GR NÄRVARANDE Anteckningar NÄRVARANDE Ebba Gierow, Ale Catharina Johansson, Alingsås Louise Odengard, Göteborg Anette Johannesson, Göteborg Arne Wiik, SDF Angered Göteborg Lena Lager, Härryda Lena Arnfelt, Kungälv Monica

Läs mer

Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010

Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010 1 Handläggare Datum Diarienummer Christina Lindström 2010-03-03 SkaS 33-2010 Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010 Närvarande Anders Hagman Stefan Håkansson Lars Gotthardsson

Läs mer

Trygg och effektiv utskrivning från sluten vården

Trygg och effektiv utskrivning från sluten vården 2016-11-25 Trygg och effektiv utskrivning från sluten vården Syftet och orsak Syftet med förslaget om en ny betalningsansvarslagen är att åstadkomma en god vård, där ledtider mellan sluten vård och vård

Läs mer

MA Samrådsorganet mellan VästKom och Västra Götalandsregionen

MA Samrådsorganet mellan VästKom och Västra Götalandsregionen MA Samrådsorganet mellan VästKom och Västra Götalandsregionen För VGK Ulf Olsson, Boråsregionen Martin Carling, Fyrbodal För VGR Johnny Magnusson, Regionstyrelsen Helene Eliasson, Regionstyrelsen Tony

Läs mer

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås Minnesanteckningar Ärende Samordningsgruppen möte Datum 2018-12-07 Plats Grand Hotell Alingsås Närvarande () Catharina Johansson, ordförande Cecilia Knutsson Christina Alvelin Lerums kommun Elisabeth Westin

Läs mer

Närvårdssamverkan Södra Älvsborg

Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Närvårdssamverkan Södra Älvsborg 2012-03-02 Pär Levander VästKom Ann-Christine Baar Västra Götalandsregionen Bild lånad från SKL Agenda Regionala stödstrukturer för kunskapsutveckling i socialtjänsten

Läs mer

Regional överenskommelse. kommunerna i VG Charlotta Wilhelmsson, VästKom Malin Camper, Enhet Kunskapsstöd för psykisk hälsa i VGR

Regional överenskommelse. kommunerna i VG Charlotta Wilhelmsson, VästKom Malin Camper, Enhet Kunskapsstöd för psykisk hälsa i VGR Regional överenskommelse och aktuellt inom VGR och kommunerna i VG 2018 02 01 Charlotta Wilhelmsson, VästKom Malin Camper, Enhet Kunskapsstöd för psykisk hälsa i VGR Områden för samverkan Hälso och sjukvårdsavtal

Läs mer

IFO nätverket 19 maj 2017

IFO nätverket 19 maj 2017 IFO nätverket 19 maj 2017 INNEHÅLL Hälso- och sjukvårdsavtalet 1. Allmänt om Hälso och sjukvårdsavtalet 2. Gemensam värdegrund 3. Parternas ansvar 4. Avtalsvård 5. Gemensamma utvecklingsområden Avtalet

Läs mer

Överenskommelse mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen

Överenskommelse mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen Överenskommelse mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Datum: 2018-10-26 Jeanette Andersson, processledare Västkom Lena Arvidsson,

Läs mer

Minnesanteckningar

Minnesanteckningar Minnesanteckningar 170208 1. Inledning Vi hälsar Malin Nilsson välkommen. Malin är från 170220 verksamhetschef för psykiatrin i Skaraborg. Mötets punkter får en annan ordningsföljd än i utsänd dagordning.

Läs mer

Västbus Samverkan för barn och ungas bästa

Västbus Samverkan för barn och ungas bästa Västbus Samverkan för barn och ungas bästa Regionalt övergripande riktlinje som gäller samtliga 49 kommuner och regionen. Reglerar samverkan kring barn och unga med psykisk/psykiatrisk och social problematik.

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper Författare: Amira Donlagic Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan Datum: 19 02 22 Dokumentet gäller för: Lokala Närsjukvårdsgrupper Bakgrund Vårdsamverkan Fyrbodal är en samverkansorganisering som funnits

Läs mer

Idag. Temagrupp barn och unga, frågor att diskutera. Kommun och sjukvård, Samverkan i Göteborgsområdet organisering, struktur och uppdrag

Idag. Temagrupp barn och unga, frågor att diskutera. Kommun och sjukvård, Samverkan i Göteborgsområdet organisering, struktur och uppdrag Idag Kommun och sjukvård, Samverkan i Göteborgsområdet organisering, struktur och uppdrag Temagrupp barn och unga, frågor att diskutera www.vardsamverkan.se/goteborgsomradet LGS Temagrupper NOSAM Samverkan

Läs mer

Minnesanteckningar

Minnesanteckningar Minnesanteckningar 181017 Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG Fyrbodal Lena Johansson, Trollhättan Ulrika Holmqvist, Primärvården Skaraborg Sven-Ove Andersson, Lidköping Susanne Lidén, Primärvården Simba

Läs mer

Minnesanteckningar

Minnesanteckningar Minnesanteckningar 2018-04-19 Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG Tid: 2018-04-19 kl 13.30-16.30 Plats: Gullbergsvass konferens, Gullbergs strandgata 8, Göteborg Deltagare Fyrbodal Lena Johansson, Trollhättan

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsavtalet i Västra Götaland

Hälso- och sjukvårdsavtalet i Västra Götaland Hälso- och sjukvårdsavtalet i Västra Götaland - Grundbult för samverkan Pär Levander Utvecklingsstrateg Samverkan = Samordning + Samarbete Samverkan bygger på kriteriet att någon form av aktivitet överskrider

Läs mer

Minnesanteckningar Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG

Minnesanteckningar Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG Minnesanteckningar Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG Fyrbodal Lena Johansson, Trollhättan Ulrika Holmqvist, Primärvården Skaraborg Sven-Ove Andersson, Lidköping Lars Gotthardsson, Primärvården Simba Lena

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av minnesanteckningar från föregående möte i arkitekturgruppen

Ärende 1 Genomgång av minnesanteckningar från föregående möte i arkitekturgruppen ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 20 NOVEMBER 0930-1500 GÖTEBORG SIDAN 1 AV 1 MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, VästKom

Läs mer

RESURSCENTRA FÖR PSYKISK HÄLSA. SVOM Håkan Gadd

RESURSCENTRA FÖR PSYKISK HÄLSA. SVOM Håkan Gadd RESURSCENTRA FÖR PSYKISK HÄLSA SVOM 2017-12-01 Håkan Gadd Bakgrund Kunskapsbaserad och jämlik vård SOU 2017:48 - Stort utbud av kunskapsstöd som behöver bättre styrning - Många aktörer och blygsamt genomslag

Läs mer

Temagrupperna rapporterar. Detta är på gång kring Barn och unga, Mitt i livet, Psykiatri och Äldre

Temagrupperna rapporterar. Detta är på gång kring Barn och unga, Mitt i livet, Psykiatri och Äldre Temagrupperna rapporterar Detta är på gång kring Barn och unga, Mitt i livet, Psykiatri och Äldre Temagrupp Barn och unga Västbus Barn och unga ska lyckas i skolan! Temagrupp Barn och unga Samverkan och

Läs mer

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017 Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 Uppföljning 2017 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 är den tredje handlingsplanen för

Läs mer

Psykisk hälsa

Psykisk hälsa Psykisk hälsa 2017-2018 Charlotta Wilhelmsson, VästKom 2016-12-06 Bakgrund Våren 2016 gjorts en överenskommelse mellan regeringen och SKL Stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa 2016 som

Läs mer

Välfärdsberedningen Minnesanteckningar Beredningsansvarig: Charlotta Wilhelmsson

Välfärdsberedningen Minnesanteckningar Beredningsansvarig: Charlotta Wilhelmsson Välfärdsberedningen Minnesanteckningar Beredningsansvarig: 2017-02-16 Tid: Torsdagen den 16 februari, 2017, kl. 9.00 15.00 Plats: Fyrbodals kommunalförbund, Riverside, Uddevalla Närvarande: Erica Parkås

Läs mer

Anteckningar socialhandla ggarmo te

Anteckningar socialhandla ggarmo te Anteckningar socialhandla ggarmo te Dag och tid: tisdag den 19 september kl 9.30-16 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg Deltagare: Jessica Ek Skaraborgs kommunalförbund, Hanna Linde Skaraborgs kommunalförbund,

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Torsdag den 2 november 2017 kl 11 12 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva Borg

Läs mer

Evidensbaserad praktik inom socialtjänstens område bakgrund, nuläge och framtid

Evidensbaserad praktik inom socialtjänstens område bakgrund, nuläge och framtid Evidensbaserad praktik inom socialtjänstens område bakgrund, nuläge och framtid Sociala styrgruppen 2013-02-07 Bakgrund Evidensbaserad praktik inom socialtjänsten till nytta för brukaren (SOU 2008:18)

Läs mer

Temagrupp Äldre. Strategi Att stärka och systematiskt förbättra samverkan i vård och omsorg för äldre.

Temagrupp Äldre. Strategi Att stärka och systematiskt förbättra samverkan i vård och omsorg för äldre. Temagrupp Äldre Äldre med sjukdom/funktionsnedsättning ska känna att vård, stöd och omsorgsinsats är tillgänglig, trygg, säker och samordnad av kommun, primärvård, sjukhus och tandvård. Strategi Att stärka

Läs mer

Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland. Resultaten för indikatorerna

Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland. Resultaten för indikatorerna Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland Resultaten för indikatorerna Resultaten för indikatorerna I detta bildspel redovisas resultaten för indikatorerna i handlingsplanen Det goda livet

Läs mer

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017 Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 Uppföljning 2017 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 är den tredje handlingsplanen för

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 10 FEBRUARI 2011 SIDAN 1 AV 5 GÖTEBORG MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, IT-samordnare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2018-04-11 63 KS 102/18 Samverkansavtal kring naturbruksutbildningar i Västra Götaland Beslut Ärendet överlämnas till kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanställa en enkät som besvaras av trepartsgrupperna. (Koordinator/Arbetsgrupp) Tidsplan: februari 2015. Tidsplan: mars augusti 2015.

Sammanställa en enkät som besvaras av trepartsgrupperna. (Koordinator/Arbetsgrupp) Tidsplan: februari 2015. Tidsplan: mars augusti 2015. Genomförandeplan 2015 Vårdsamverkan - Vuxna Psykiatri Utvecklingsområde Samarbete mellan huvudmännen lokala överenskommelser. Följa upp hur många överenskommelser som finns, innehåll och användning. Sammanställa

Läs mer

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Jeanette Andersson Skaraborgs kommunalförbund/vårdsamverkan 2017-11-10 Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Organisationskarta Implementering - Vårdsamverkan

Läs mer

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna 2016-09-16 Nätverket ska driva strategiska regionala utvecklingsfrågor som bidrar till bättre förutsättningar

Läs mer

Minnesanteckningar Ledningsgrupp barn och unga

Minnesanteckningar Ledningsgrupp barn och unga Till Enligt sändlista Minnesanteckningar Ledningsgrupp barn och unga 2016-03-24 DAGORDNING Presentationsrunda. 1. Godkännande av dagordning, övriga frågor. Dagordningen godkändes, inga övriga frågor anmäldes.

Läs mer

Modell för långsiktig samverkan mellan regional och nationell nivå för lokal nytta

Modell för långsiktig samverkan mellan regional och nationell nivå för lokal nytta Modell för långsiktig samverkan mellan regional och nationell nivå för lokal nytta Möte med Socialchefer i GR 30/11 2017 (Camilla Wiberg, Socialstyrelsen och ) Anneli Jäderland, Sveriges kommuner och Landsting

Läs mer

Ärende 1 Uppstart: genomgång av senaste anteckningar, sammanfattning av vårens arbete och en blick in i höstens arbete

Ärende 1 Uppstart: genomgång av senaste anteckningar, sammanfattning av vårens arbete och en blick in i höstens arbete ARIKTEKTLEDNINGS GRUPPEN 24 AUGUSTI 2010 GÖTEBORG SIDAN 1 AV 5 MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, VästKom

Läs mer

3) Regionalt utvecklingsuppdrag för barn och ungas hälso- och sjukvård i VGR Peter Almgren, VGR

3) Regionalt utvecklingsuppdrag för barn och ungas hälso- och sjukvård i VGR Peter Almgren, VGR Närvarande: Jessica Ek Hanna Linde Linda Macke, via Skype p 6 Elisabeth Beijer Andreas Ericsson Titti Andersson Lotta Wilhelmsson Gunilla Bothén Ann-Katrin Schutz Anneli Assmundson Bjerde Inbjudna: Peter

Läs mer

Protokoll från Politisk samverkan Skaraborg PSS

Protokoll från Politisk samverkan Skaraborg PSS 1 Protokoll från Politisk samverkan Skaraborg PSS Tid: 27 maj 2016 kl 09-12 Gothia Science Park Skövde Närvarande Linn Brandström Styrelsen för beställd primärvård Michael Melby Styrelsen för beställd

Läs mer

Anteckningar från SSVIT

Anteckningar från SSVIT Anteckningar från SSVIT 2014-02-04 Tid: 09:15-12.30 Plats: Lokal 476, GR, Gårdavägen 2, Göteborg Närvarande: Peter Lönn Johan Fritz Lars Lindén Kjell Karlsson Thomas Jungbeck Joakim Svärdström Per-Olof

Läs mer

Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG

Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG Minnesanteckningar Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG Fyrbodal Lena Johansson, Trollhättan Ulrika Holmqvist, Primärvården Skaraborg Sven-Ove Andersson, Lidköping Lars Gotthardsson, Primärvården Simba Lena

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsuppdraget

Hälso- och sjukvårdsuppdraget Hälso- och sjukvårdsuppdraget Hur ska GR arbeta rent praktiskt? FH-chefsnätverket 25 november 2016 Linda Macke Viktigt från utredningen* GR:s medlemskommuner saknar en aktör med det uttalade uppdraget

Läs mer

Deltagare: Deltagare:

Deltagare: Deltagare: E-Arkiv i samverkan Politiska samrådsorganet VästKom-VGR (SRO) VästKoms styrelse Deltagare: Deltagare: Deltagare: Deltagare: Ledningsgruppen Ledning i samverkan SITIV SSVIT VGK VGR/VGK (LiSA) Kommunerna

Läs mer

Partnerskapssatsning i Fyrbodal inom ramen för sociala investeringsmedel 1 mars 2017 i Vänersborg

Partnerskapssatsning i Fyrbodal inom ramen för sociala investeringsmedel 1 mars 2017 i Vänersborg Partnerskapssatsning i Fyrbodal inom ramen för sociala investeringsmedel 1 mars 2017 i Vänersborg Syftet med dagen var att förankra vad partnerskapet kan komma att innebära för Fyrbodal. Var det tydligt?

Läs mer

Mötesanteckningar. Strategiska styrgruppen för verksamhetsutveckling med stöd av IT - SSVIT

Mötesanteckningar. Strategiska styrgruppen för verksamhetsutveckling med stöd av IT - SSVIT Strategiska styrgruppen för verksamhetsutveckling med stöd av IT - SSVIT Närvarande Per-Olof Hermansson Annika Wennerblom Helena Söderbäck Thomas Jungbeck Magnus Nilsson Joakim Svärdström Kjell Karlsson

Läs mer

HANDLINGSPLAN DIGITALISERING 2017 Utveckling av esamhället i Västra Götaland

HANDLINGSPLAN DIGITALISERING 2017 Utveckling av esamhället i Västra Götaland HANDLINGSPLAN DIGITALISERING 2017 Utveckling av esamhället i Västra Götaland Inledning/bakgrund Sedan 2008 har VästKom varit samverkansorgan vid dialoger med SKL, VGR med flera kring digitalisering. VästKom

Läs mer

Temagrupp Barn och unga

Temagrupp Barn och unga Temagrupp Barn och unga Lena Ekeroth Barn och unga ska lyckas i skolan Samverkansplattform Temagrupp Barn och Unga Temagrupp Barn och unga Utmaningar 2018 Förankring och mandat Familjecentrerat arbetssätt

Läs mer

God och nära vård. GR:s socialchefsnätverk

God och nära vård. GR:s socialchefsnätverk God och nära vård GR:s socialchefsnätverk 180831 Hälso- och sjukvården en gemensam resurs Staten har ett övergripande systemansvar lagstiftning, tillsyn, m.m (1,5%) 21 landsting och regioner ansvarar för

Läs mer

OLG Skaraborg. Mobil närvård Västra Götaland OLG Skaraborg 19 oktober 2018

OLG Skaraborg. Mobil närvård Västra Götaland OLG Skaraborg 19 oktober 2018 Mobil närvård Västra Götaland OLG Skaraborg 19 oktober 2018 Vårdplatser i Västra Götaland 2017 (SoS) Mer än 85% är kommunala SÄBO Hemsjukvård Korttidsenhet Slutvård sjukhus 2018-10-19 Mobila hemsjukvårdsläkare

Läs mer

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg.

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. /ad Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2015-08-28. Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. Närvarande: Lena Johansson (ordf.), Nina Roos, Maj Lätto, Bo Lundgren, Charlotta Wilhelmsson,

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från slutenvård

Samverkan vid utskrivning från slutenvård Samverkan vid utskrivning från slutenvård Projektplan Hösten 2018-2019 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 GRUNDLÄGGANDE INFORMATION 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Syfte 4 2 MÅL 4 2.1 Effektmål 4 2.2 Projektmål 4 3 AKTIVITETER

Läs mer

Protokoll Styrgruppsmöte för insatsområde Säker roll- och behörighets-

Protokoll Styrgruppsmöte för insatsområde Säker roll- och behörighets- Protokoll Styrgruppsmöte för insatsområde Säker roll- och behörighets- identifikation [Titel] : Tid: 13:30-16:00 Plats: Skaraborgs kommunalförbund Närvarande: Fredrik Edholm, Lena Bjurgård Bränfeldt, Maria

Läs mer

Vem är jag. Linkedin FB -VastKom Twitter: itkalle

Vem är jag. Linkedin FB -VastKom Twitter: itkalle EMI 20180228 Vem är jag Linkedin FB -VastKom Twitter: itkalle www.vastkom.se www.vgregion.se/digitalagenda www.skl.se/naringslivarbetedigitalisering/digitalisering.2138.html Organisation Nationellt/regionalt/delregionalt/lokalt

Läs mer