Bevakningstjänster Multiregional. Bilaga Kravkatalog

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bevakningstjänster Multiregional. Bilaga Kravkatalog"

Transkript

1 Kravkatalog vid förnyad konkurrensutsättning 1. Krav på vara/tjänst 1.1. Tjänsternas utförande Allmänt Avtalade tjänster ska följa Rikspolisstyrelsens föreskrifter och allmänna råd till lagen (1974:191) och förordningen (1989:149) om bevakningsföretag (FAP RPSFS 2012:18), samt utföras i enlighet med god sed, följa branschpraxis och i tillämpliga delar de krav som följer av standarden SS 99100: Extra bevakning All icke schemalagd bevakning ska räknas som extra bevakning. Med extra bevakning menas att Ramavtalsleverantören har möjlighet att få en ersättning för de merkostnader som kan uppstå vid icke schemalagd bevakning. Denna ersättning ska täcka in kostnader för övertidsarbete och förskjuten arbetstid som kan uppstå vid en omläggning av arbetsschema med kort varsel eller kort varaktighet. Med icke schemalagd bevakning menas om en Avropsberättigad begär utökad bevakning i något av följande fall: 1) Med 24 timmars varsel eller kortare eller 2) För ett uppdrag kortare än en vecka Om Avropsberättigad begär permanent utökad bevakning, utöver den som specificerades i avropet, så räknas det inte som extra bevakning utan då gäller avtalade priser för ordinarie bevakning. Beakta dock att en permanent utökad bevakning inte får vara en väsentlig förändring gentemot vad som specificerades vid avropet Obligatoriska tjänster Ronderande bevakning Ronderande bevakning innebär att väktaren besöker bevakningsobjektet under vissa tider på dygnet för att kontrollera att objektet är i säkert skick och att inga obehöriga vistas i eller runt objektet. Objekten kan vara förlagda till kontor eller större områden som exempelvis campusområden. Sidan 1 (11)

2 Under ronderingen skall väktaren kontrollera bland annat tillträdesskydd som dörrar och fönster, tekniskt skydd som larm och övervakningsutrustning, brandrisker som elektrisk utrustning och utrymningsvägar samt behörighet som ID-kontroll på kvarvarande personal. I ronderingen kan även ingå att väktaren sköter flaggning. Vid ronderande bevakning svarar väktaren bland annat för att: kontrollera att inga obehöriga finns inom området kontrollera att dörrar och fönster är stängda och låsta gas- och vattenkranar är stängda maskiner, exempelvis kaffebryggare inte är påslagna den elektriska strömmen är bruten brandfara inte förekommer pga. glömska eller slarv kontrollera att tekniska bevakningshjälpmedel (t.ex. brandlarm) är inkopplade vid kontroll av kontorslokaler att kassaskåp och arkivskåp är låsta. Bevakningsfordon som används vid rondering ska innehålla följande: Förstahjälpenmaterial/akutväska, Portabel brandsläckare, Verktygssats för enklare reparationsarbeten samt godkända och fastskruvade nyckelskåp för förvaring av nycklar och annat känsligt material. Vilka uppgifter som ingår i ronderingen för respektive objekt definieras i Avropsberättigads avropsförfrågan och Kontraktet mellan Ramavtalsleverantör och Avropsberättigad. Ramavtalsleverantör ska tillsammans med Avropsberättigad ta fram en instruktion för ronderingen. Ronderingen ska genomföras i enlighet med den instruktion som överenskommits mellan Avropsberättigad och Ramavtalsleverantör. Allt som inte är i sin ordning ska åtgärdas och rapporteras i enlighet med instruktionen Stationär bevakning Vid stationär bevakning svarar väktaren bland annat för att: Kontrollera in- och utpassering vid entréer till stora kontorshus/anläggningar Ge service av olika slag till allmänheten Ta emot, vägleda och anmäla besökare (receptionstjänst) Sköta bevakning, övervakning av entrén Övervaka lokaler med hjälp av CCTV Rondering på objektet Även andra arbetsuppgifter än rena väktartjänster kan förekomma Vilka uppgifter som ingår i den stationära bevakningen för respektive objekt definieras i Avropsberättigads avropsförfrågan och Kontraktet mellan Ramavtalsleverantör och Avropsberättigad. Ramavtalsleverantör ska tillsammans med Avropsberättigad ta fram en instruktion för stationär bevakning. Sidan 2 (11)

3 Den stationära bevakningen ska genomföras i enlighet med den instruktion som överenskommits mellan Avropsberättigad och Ramavtalsleverantör. Den person som ska utföra den stationära bevakningen kan när det gäller kompetens även behöva ha lämplig kompletterande utbildning för receptionsarbete vilket kan inkludera kunskaper som definieras i samband med avropet t.ex. språkkunskaper, genomgången första hjälpen-utbildning, brandskyddsutbildning eller annan utbildning som kan vara relevant för den verksamhet där personen ska tjänstgöra. Vid behov av exempelvis visitering av kvinnor ska Ramavtalsleverantör även kunna erbjuda kvinnlig personal Ordningsvakter En ordningsvakts uppgift är att medverka till att upprätthålla allmän ordning. Exempel på när ordningen får skötas av ordningsvakter är allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, där alkoholdrycker serveras till allmänheten med tillstånd enligt alkohollagen, eller vid säkerhetskontroll i domstolar, där ordningsvakten bland annat har befogenhet att kroppsvisitera besökare. Vid behov av exempelvis visitering av kvinnor ska Ramavtalsleverantör även kunna erbjuda kvinnlig personal. Vad som ingår i ordningsvaktens uppgifter för respektive objekt definieras i Avropsberättigads avropsförfrågan och Kontraktet mellan Ramavtalsleverantör och Avropsberättigad. Ramavtalsleverantör ska tillsammans med Avropsberättigad ta fram en instruktion för ordningsvaktens uppgifter. Används bevakningsfordon i utförandet av uppdrag ska följande finnas i fordonet: Förstahjälpenmaterial/akutväska, Portabel brandsläckare, Verktygssats för enklare reparationsarbeten samt godkända och fastskruvade nyckelskåp för förvaring av nycklar och annat känsligt material. Uppgifterna ska genomföras i enlighet med den instruktion som överenskommits mellan Avropsberättigad och Ramavtalsleverantör Larmutryckning När ett larm utlöses hos Avropsberättigad ska Ramavtalsleverantörs utryckningsväktare genomföra en larmutryckning. Utryckningsväktaren kontrollerar på plats vad som orsakat larmet och genomsöker lokalerna. Har larmet orsakats på grund av inbrott/brand och/eller skadegörelse ska eventuella skador såsom vattenläckor, låsskador, glasskador, inbrottsskador samt skador på vägg, tak eller dörrar åtgärdas, i enlighet med den instruktion och åtgärdsplan som överenskommits mellan Ramavtalsleverantör och Avropsberättigad. Larmutryckningen ska ske i enlighet med den instruktion om larmutryckning som Ramavtalsleverantör tagit fram tillsammans med Avropsberättigad. Larmberedskap ska kunna gälla alla dagar och 24 timmar om dygnet. I standardutförandet av tjänsten Larmryck ingår max 5 mil körsträcka, max 60 min inställelsetid samt 30 min närvaro på objektet med antingen en (1) eller två (2) Sidan 3 (11)

4 väktare. Avropsberättigad kan dock vid Avrop ställa Övriga ska-krav på inställelsetid och objektsnärvaro. Definitionen av inställelsetid (exempelvis "Från det att larmet når larmcentral tills det att väktaren är inne i objektet" eller "Från det att larmet når larmcentralen tills det att väktaren är framme vid objektet") bestäms av Avropsberättigad vid Avrop Larmcentraler När en larmanläggning registrerat någon form av händelse är det en viktig del av säkerhetsskyddet att händelsen överförs snabbt och säkert till en larmcentral. Larmöverföringen kan ske på olika sätt men vanligast är att använda det publika telenätet. Informationen som sänds kan ske i klartext eller som ett kodat siffermeddelande. På mottagarsidan översätts meddelandet till klartext med besked om objektets läge, typ av händelse och förslag på åtgärd. Det är larmöverföringsdelen som är den viktigaste länken för att installerade larmsystem ska ha avsedd skyddande effekt och utvecklingen går mot allt mer avancerade lösningar för larmöverföring. Det är Avropsberättigad som definierar vilka typer av larmanläggningar som ska ingå i den tjänst/de tjänster som omfattas av avropet. Larmcentralerna ska kunna motta larm från automatiska inbrotts- och överfallsanläggningar. Andra typer av larm som också ska kunna hanteras av larmcentraler är driftslarm och hisslarm m.fl. enligt Avropsberättigads önskemål. Även upprättande av de instruktioner som krävs för att uppdraget ska kunna genomföras ska ingå i larmcentralens åtagande. Larmmottagningsutrustningen ska kunna presentera Avropsberättigads detaljerade larmbesked för presentation av avtalad åtgärd. Alla uppdateringar/ändringar av gällande instruktioner, som t ex kontaktpersoner, ska, utan Övriga kostnad, ske under avtalsperioden. Avrapportering av inkomna larm ska ske löpande per dygn och ska ingå i uppdraget utan Övriga kostnader. Larm ska kunna mottas och förmedlas dygnet runt årets alla dagar enligt upprättade instruktioner Sidan 4 (11)

5 Svarstider för tiden innan larmmottagningsutrustningen kvitterar larmet ska ej överskrida 30 sekunder Arbetsledare En (1) arbetsledare ska kunna tillsättas för att vara ansvarig för Avropsberättigads uppdrag. En arbetsledare ska ha tillräckligt med arbetstid att förlägga på uppdraget för att kunna tillgodose Avropsberättigads önskemål. Följande ska arbetsledaren kunna utföra om önskemål från Avropsberättigad finns, dock bestämmer Avropsberättigad själv vid avropet vad som ska ingå: Ha ett tydligt mandat från Ramavtalsleverantörs ledning att kunna ta egna beslut i driften av uppdraget även om det är kopplat till ekonomiska aspekter. Ha en stor insikt i det dagliga arbetet och ansvara för att bevakningspersonalen har rätt förutsättningar för att kunna utföra uppdraget enligt Avropsberättigads önskemål. Även vara tillgänglig under övrig tid och vara en tydlig kontakt för att göra instruktionsändringar, lämna önskemål, ge feedback m.m. Även ansvara för att nyrekrytering av personal till uppdraget sker i enlighet med Avropsberättigads önskemål. Inte arbetsplaneras/schemaläggas operativt i uppdraget, utan istället vara en overhead-resurs för att säkerställa leverans samt kvalitet i uppdraget Skyddsvakt Vid anläggningar som klassas som särskilt viktiga för samhället, s.k. skyddsobjekt, kan bevakningen utföras av polis, militär eller andra särskilt utsedda personer. Den som bevakar ett skyddsobjekt och inte är polis kallas för skyddsvakt. Länsstyrelsen eller Försvarsmakten beslutar om en byggnad eller ett område ska klassas som skyddsobjekt. Exempel på anläggningar som kan klassas som skyddsobjekt är flygplatser, hamnar, militärt skyddsområde, vatten- eller energiförsörjning. Skyddsvakter för civila skyddsobjekt godkänns av länsstyrelsen. Den som bevakar ett skyddsobjekt har särskilda befogenheter. Skyddsvakten kan: Begära att person som vill komma in identifierar sig Begära att person som vill komma in går med på kroppsvisitation Besluta om kroppsvisitation eller undersökning av fordon Avvisa, avlägsna eller omhänderta en person som bryter mot ett förbud på eller i anslutning till skyddsobjektet eller vägrar att identifiera sig. Dessutom har skyddsvakten, när denne bevakar ett skyddsobjekt, samma rätt som polisen att gripa en person som misstänks för sabotage. Sidan 5 (11)

6 De skyddsvakter som anlitas för stationär eller ronderande bevakning eller som utryckningsväktare efter avrop på detta ramavtal ska: Vara anställd i ett auktoriserat bevakningsföretag eller att företaget har för avsikt att anställa vederbörande Uppfylla de krav på godkännande av personal, laglydnadsprövning och lämplighetsprövning som uppställs i lag (1974:191) om bevakningsföretag. Vara godkänd som skyddsvakt enligt förordning (1990:1334) om skydd för samhällsviktiga anläggningar m.m. Uppfylla de krav som ställs på språkkunskaper i Rikspolisstyrelsens föreskrifter och allmänna råd till lagen och förordningen om bevakningsföretag Med godkänt resultat ha genomgått skyddsvaktskurs enligt gällande författningar De skyddsvakter som anlitas skall alltid uppfylla krav enligt gällande författningar och föreskrifter. Vad som ingår i skyddsvaktens uppgifter för respektive objekt definieras i Avropsberättigads avropsförfrågan och Kontraktet mellan Ramavtalsleverantör och Avropsberättigad. Ramavtalsleverantör ska tillsammans med Avropsberättigad ta fram en instruktion gällande skyddsvaktens uppgifter. I övrigt gäller vad som tidigare redan har sagts när det gäller stationär- och ronderande bevakning, larmutryckning, larmcentraltjänster och arbetsledare. Skyddsvaktens uppgifter ska genomföras i enlighet med den instruktion som överenskommits mellan Avropsberättigad och Ramavtalsleverantör Bevakning av enskild person för dennes skydd Avropsberättigad har möjlighet att i sin avropsförfrågan ställa krav på att Ramavtalsleverantör ska kunna erbjuda bevakning av enskild person för dennes skydd. Exempel på tjänster som kan ingå är kontroll av det fysiska skyddet, riskmiljön, intrångsmöjligheter och flyktvägar, samt transport av hotade personer. Bevakning av enskild person för dennes skydd är en särskild kvalificerad form av bevakning som ställer extra stora krav. Särskild auktorisation krävs för att bevakningsföretag ska få åta sig bevakning av enskild person för dennes skydd. För att kunna offerera denna tjänst ska därför Ramavtalsleverantören vara auktoriserad för att bedriva denna typ av bevakning. De väktare som anlitas för bevakning av enskild person för dennes skydd efter avrop på detta ramavtal ska: Vara 25 år eller äldre Ha genomgått väktargrundutbildning Ha utfört bevakning i minst två år Med godkänt resultat ha genomgått utbildning i bevakning av enskild person för dennes skydd Sidan 6 (11)

7 Bedöms vara mogen och lämplig för uppgiften genom att ha gått ett för verksamhetsslaget anpassat personlighetstest De väktare som anlitas för bevakning av enskild person för dennes skydd ska alltid uppfylla krav enligt gällande författningar och föreskrifter. Avropsberättigad som ställt krav på tillhandahållandet av denna tjänst har rätt att begära att Ramavtalsleverantör i samband med avropet alternativt i samband med tecknande av leveransavtal uppvisar giltigt utbildningsbevis för föreslagna väktare Tillhandahållande av mobilt larm för både inbrottslarm och personlarm Ramavtalsleverantören ska ha tillgång till och tillhandahålla mobila larm för användning som bl.a. tillfälligt inbrottslarm, personlarm och elektroniskt sigill av utrymmen. Dessa larm ska bl.a. kunna användas av utryckande väktare vid inbrott. I övrigt preciseras användningen av Avropsberättigad vid avrop Övriga ska-krav Ronderande bevakning Följande övriga ska-krav är möjligt att vid avrop ställa på tjänsten Ronderande bevakning: Krav på att den personal som kommer att utföra tjänsten har innan uppdraget påbörjas genomgått utbildning inom D-HLR (utbildning inom defibrillering, hjärtoch lungräddning), brandskyddsutbildning, och/eller annan för objektet relevant utbildning, som i avropet specificeras av Avropsberättigad. Detta inkluderar även utbildningar som tillhandahålls av Avropsberättigade. Krav på att den personal som kommer att utföra tjänsten talar och förstår engelska och eventuellt annat språk som specificeras vid avropet. Krav på att den personal som kommer att utföra tjänsten ska ha minst en viss tids arbetserfarenhet (i timmar alternativt år) relaterat till det specifika uppdraget. Avropsberättigad anger antal timmar/år vid avropet. Krav på att Ramavtalsleverantören ska teckna Säkerhetskyddsavtal och att dess personal och/eller underleverantörer ska genomgå erfoderlig säkerhetskontroll och/eller registerkontroll enligt nivå 1, 2 eller 3 enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) innan kontrakt tecknas. Krav på bevakningspersonal med kompletterande utrustning (t.ex. batong, handfängsel, vapen eller hund för dennes skydd). Krav på extra utrustning i bevakningsfordon (t.ex. portabel defibrillator, material för enklare skyddstäckning). Sidan 7 (11)

8 Stationär bevakning Följande övriga ska-krav är möjligt att vid avrop ställa på tjänsten Stationär bevakning: Krav på att den personal som kommer att utföra tjänsten har innan uppdraget påbörjas genomgått utbildning inom D-HLR (utbildning inom defibrillering, hjärtoch lungräddning), brandskyddsutbildning, och/eller annan för objektet relevant utbildning, som i avropet specificeras av Avropsberättigad. Detta inkluderar även utbildningar som tillhandahålls av Avropsberättigade. Krav på att den personal som kommer att utföra tjänsten talar och förstår engelska och eventuellt annat språk som specificeras vid avropet. Krav på att den personal som kommer att utföra tjänsten ska ha minst en viss tids arbetserfarenhet (i timmar alternativt år) relaterat till det specifika uppdraget (t.ex. erfarenhet av receptionsarbete, säkerhetskontroller med larmbåge eller röntgenutrustning samt ordningshållning). Avropsberättigad anger antal timmar/år vid avropet. Krav på att Ramavtalsleverantören ska teckna Säkerhetskyddsavtal och att dess personal och/eller underleverantörer ska genomgå erfoderlig säkerhetskontroll och/eller registerkontroll enligt nivå 1, 2 eller 3 enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) innan kontrakt tecknas. Krav på bevakningspersonal med kompletterande utrustning (te.x batong, handfängsel, vapen eller hund för dennes skydd) Ordningsvakter Följande övriga ska-krav är möjligt att vid avrop ställa på tjänsten Ordningsvakter: Krav på att den personal som kommer att utföra tjänsten har innan uppdraget påbörjas genomgått utbildning inom D-HLR (utbildning inom defibrillering, hjärtoch lungräddning), brandskyddsutbildning, och/eller annan för objektet relevant utbildning, som i avropet specificeras av Avropsberättigad. Detta inkluderar även utbildningar som tillhandahålls av Avropsberättigade. Krav på att den personal som kommer att utföra tjänsten talar och förstår engelska och eventuellt annat språk som specificeras vid avropet. Krav på att den personal som kommer att utföra tjänsten ska ha minst en viss tids arbetserfarenhet (i timmar alternativt år) relaterat till det specifika uppdraget (t.ex. erfarenhet av receptionsarbete, säkerhetskontroller med larmbåge eller röntgenutrustning samt ordningshållning). Avropsberättigad anger antal timmar/år vid avropet. Sidan 8 (11)

9 Krav på att Ramavtalsleverantören ska teckna Säkerhetskyddsavtal och att dess personal och/eller underleverantörer ska genomgå erfoderlig säkerhetskontroll och/eller registerkontroll enligt nivå 1, 2 eller 3 enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) innan kontrakt tecknas. Krav på bevakningspersonal med kompletterande utrustning (te.x batong, handfängsel, vapen eller hund för dennes skydd). Krav på extra utrustning i bevakningsfordon (t.ex. portabel defibrillator, material för enklare skyddstäckning) Larmutryckning Följande övriga ska-krav är möjligt att vid avrop ställa på tjänsten Larmutryckning: Krav på inställelsetid kortare än 60 min, samt närvaro längre än 30 min på objektet, vid larmutryckning. Längden på inställelsetiden samt objektsnärvaron anges vid Avrop. Definitionen av inställelsetid (exempelvis "Från det att larmet når larmcentral tills det att väktaren är inne i objektet" eller "Från det att larmet når larmcentralen tills det att väktaren är framme vid objektet") bestäms av Avropsberättigad vid Avrop Skyddsvakt Följande övriga ska-krav är möjligt att vid avrop ställa på tjänsten Skyddsvakt: Krav på att den personal som kommer att utföra tjänsten har innan uppdraget påbörjas genomgått utbildning inom D-HLR (utbildning inom defibrillering, hjärtoch lungräddning), brandskyddsutbildning, och/eller annan för objektet relevant utbildning, som i avropet specificeras av Avropsberättigad. Detta inkluderar även utbildningar som tillhandahålls av Avropsberättigade. Krav på att den personal som kommer att utföra tjänsten talar och förstår engelska och eventuellt annat språk som specificeras vid avropet. Krav på att den personal som kommer att utföra tjänsten ska ha minst en viss tids arbetserfarenhet (i timmar alternativt år) relaterat till det specifika uppdraget (t.ex. erfarenhet av receptionsarbete, säkerhetskontroller med larmbåge eller röntgenutrustning samt ordningshållning). Avropsberättigad anger antal timmar/år vid avropet. Krav på att Ramavtalsleverantören ska teckna Säkerhetskyddsavtal och att dess personal och/eller underleverantörer ska genomgå erfoderlig säkerhetskontroll och/eller registerkontroll enligt nivå 1, 2 eller 3 enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) innan kontrakt tecknas. Sidan 9 (11)

10 Krav på bevakningspersonal med kompletterande utrustning (te.x batong, handfängsel, vapen eller hund för dennes skydd). Krav på extra utrustning i bevakningsfordon (t.ex. portabel defibrillator, material för enklare skyddstäckning) Ansvarsförsäkring Följande övriga ska-krav är möjligt att vid avrop ställa på ansvarsförsäkring: Krav på högre beloppsgräns per skada och år i ansvarsförsäkring, än det som står i Allmänna villkor punkt Ej obligatoriska tjänster (optioner) Nedanstående tjänster är ej obligatoriska att offerera för att kunna lämna anbud. När en Avropsberättigad gör ett avrop från ramavtalet har Avropsberättigad möjlighet att kräva att någon av nedanstående tjänster ska offereras av Ramavtalsleverantör: Säkerhetsutbildningar Ramavtalsleverantören tillhandahåller säkerhetsutbildningar. Exempel på dessa utbildningar är: Allmän säkerhetsutbildning, Hot och våld, Konflikthantering, Risk- och Säkerhetsanalys, Självskydd etc. Vid säkerhetsutbildningar ska Ramavtalsleverantören stå för utbildningsledare och eventuellt utbildningsmaterial, medan Avropsberättigad ska stå för lokal och lokalhyra. Ramavtalsleverantören får ej inom detta ramavtal erbjuda utbildningar inom Brandsäkerhet och Första hjälpen Rådgivning inom skydd och bevakning Ramavtalsleverantören erbjuder rådgivning inom skydd och bevakning, exempelvis: Allmän brottsprevention, Hotbildsanalys, Riskanalys, Riskinventering, Säkerhetsplanering etc Värdetransporter Ramavtalsleverantören tillhandahåller värdetransporter av sedlar, mynt eller annan egendom som bevakas, eller transporteras och bevakas, för att främst skapa ett extra skydd mot brottsliga angrepp. De tjänster som kan ingå i ett värdehanteringssystem inom detta område är: Transport av dagskassor och värdegods Tillhandahållande av deponerings- eller värdekassetter och värdeväskor Tillhandahållande av plomberingssystem för värdeväskor, -kassetter och påsar Transitförvaring i värdevalv hos värdetransportören Sidan 10 (11)

11 Uppräkningsservice för såväl svensk som utländsk valuta i entreprenörens egen eller inhyrd uppräkningscentral Packning inför leverans Insättning av värden i bank/riksbank Retur av kassa och växelmedel Tömning av parkeringsautomater Laddning av sedelautomater/parkeringsautomater Tillhandahållande av stationära och ambulerande serviceboxar samt insättningsmaskiner Tömning av serviceboxar Eskorter vid egna eller vid speciella värdetransporter Samt övriga tjänster enligt Avropsberättigades egna behov/önskemål eller andra liknande åtgärder som har en omedelbar och naturlig koppling till transporten. Värdetransportören ska ha auktorisation enligt lag (1974:191) om bevakningsföretag. Värdetransportören skall i övrigt följa de förändringar i lagstiftning och förordningar som beslutas under ramavtalsperioden. Värdetransportören ska i samråd med kund lägga upp lämpliga körschema för hämtning av värdeenheter och på ett sådant sätt att variation i tidpunkter kan planeras. Ramavtalsleverantören ansvarar för att Värdetransportören ska ha relevant rån- och ansvarsförsäkring som också ersätter förlust av kontanter till ett värde av minst 10 MSEK. Kvitterad försändelse som förkommit ska ersättas av Ramavtalsleverantören. Skador som uppstår till följd av en exploderande värdeväska ska ersättas av Ramavtalsleverantören. Ramavtalsleverantören ska i uppdrag och i nära samarbete med Avropsberättigad svara för att uppnå den säkerhetsnivå för personalen som rekommenderas av Arbetsmiljöverket samt att analys av hotbild görs i varje enskilt uppdrag så att såväl fordons beskaffenhet, fordons utrustning (såväl larm- och kommunikationsutrustning som säkerhetsväskor för infärgning av pengar), antal väktare för uppdraget (dubbelbemanning) uppfyller de krav som branschen åläggs att följa och som Ramavtalsleverantören förbinder sig att följa som godkänd värdetransportör inom ramen för detta avtal Automatiska brandlarm Avropsberättigad har möjlighet att i sin avropsförfrågan ställa krav på att Ramavtalsleverantörs larmcentral ska kunna erbjuda mottagning och förmedling av automatiska brandlarm. För mottagning och förmedling av automatiska brandlarm gäller att larmcentralen ska ha möjlighet att utalarmera berörd räddningstjänst, antingen direkt eller via underleverantör, om denna tjänst offereras. Sidan 11 (11)

Bevakningstjänster Regional. Bilaga Kravkatalog

Bevakningstjänster Regional. Bilaga Kravkatalog Kravkatalog vid förnyad konkurrensutsättning 1. Krav på vara/tjänst 1.1. Tjänstens utförande 1.1.1. Allmänt Avtalade tjänster ska följa Rikspolisstyrelsens föreskrifter och allmänna råd till lagen (1974:191)

Läs mer

Vägledning för avrop av. Bevakningstjänster och. larmcentraltjänster 1.1

Vägledning för avrop av. Bevakningstjänster och. larmcentraltjänster 1.1 Vägledning för avrop av och larmcentraltjänster 1.1 Datum Sid 2 (15) Innehåll 1 Om vägledningen... 4 1.1 Inledning... 4 1.2 Utveckling av vägledningen... 4 2 Ramavtalsområdet... 5 2.1 Allmän information...

Läs mer

Upphandling. Välkommen att lämna anbud i upphandlingen av bevakningstjänster och larmcentraltjänster.

Upphandling. Välkommen att lämna anbud i upphandlingen av bevakningstjänster och larmcentraltjänster. Upphandlingsdokument 2018-10-25 Upphandlande organisation Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Mattias Ek Upphandling Bevakningstjänster och larmcentraltjänster 23.3-4138-2018 Sista anbudsdag: 2018-12-04

Läs mer

Statens inköpscentral Ramavtal för offentlig förvaltning. Sid 1

Statens inköpscentral Ramavtal för offentlig förvaltning. Sid 1 Statens inköpscentral Ramavtal för offentlig förvaltning Sid 1 Kort om Statens inköpscentral Bildades 1 januari 2011. Drygt 50 personer på avdelningen. Statens inköpscentral förvaltar ca 1 300 ramavtal

Läs mer

Vägledning för avrop av Bevakningstjänster Version 1.3, 2015-02-11

Vägledning för avrop av Bevakningstjänster Version 1.3, 2015-02-11 Vägledning för avrop av Bevakningstjänster Version 1.3, 2015-02-11 Innehållsförteckning 1. OM VÄGLEDNINGEN 1 1.1 Inledning 1 1.2 Innehåll och disposition 1 1.3 Avropsberättigade och ramavtalsleverantörer

Läs mer

Ramavtal för bevakningstjänster. Klas Ericsson

Ramavtal för bevakningstjänster. Klas Ericsson Ramavtal för bevakningstjänster Klas Ericsson Ramavtalet Löper fr.o.m. 2014-10-26 t.o.m. 2017-04-30. Max förlängning till 2018-10-30. Regionala ramavtal om avropet omfattar endast ett län. Multiregionala

Läs mer

Råd och riktlinjer om antenner på vattentorn

Råd och riktlinjer om antenner på vattentorn Råd och riktlinjer om antenner på vattentorn Utbyggnaden av mobiltelefonnätet har lett till att teleoperatörerna gärna vill använda vattentorn som fundament för sina antenner. Operatören för mobiltelefoni

Läs mer

Upphandling. Avropsberättigade ska använda sig av rangordning om samtliga följande förutsättningar föreligger:

Upphandling. Avropsberättigade ska använda sig av rangordning om samtliga följande förutsättningar föreligger: Upphandlingsdokument 2017-06-01 Upphandlande organisation Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Goran Alilovic Upphandling Flyttjänster 23.3.5425-16 Sista anbudsdag: 2017-03-17 23:59 Symbolförklaring

Läs mer

Auktorisation av bevakningsföretag

Auktorisation av bevakningsföretag Ansökan (sida 1 av 6) www.lansstyrelsen.se/vasternorrland 0611-34 90 00 Skriv ut och skicka blankett och bilagor i två exemplar till: Länsstyrelsen Västernorrland 871 86 Härnösand Auktorisation av bevakningsföretag

Läs mer

Hur du fyller i ansökan om auktorisation av bevakningsföretag

Hur du fyller i ansökan om auktorisation av bevakningsföretag Anvisningar Sida 1 av 2 Hur du fyller i ansökan om auktorisation av bevakningsföretag Viktigt att tänka på! Läs lagen, förordningen och föreskriften noga innan du fyller i ansökan: lagen (1974:191) och

Läs mer

Kravspecifikation. Upphandling av värdetransporter. Post- och telestyrelsen 1

Kravspecifikation. Upphandling av värdetransporter. Post- och telestyrelsen 1 Upphandling av värdetransporter Post- och telestyrelsen 1 Bilaga 1 till förfrågningsunderlag för upphandling av värdetransporter Diarienummer 12-xxxx Författare Post- och telestyrelsen Box 5398 102 49

Läs mer

Innan ansökan om auktorisation av bevakningsföretag

Innan ansökan om auktorisation av bevakningsföretag Ansökan om auktorisation av bevakningsföretag Enligt 2 lagen (1974:191) om bevakningsföretag får inte bevakningsföretag bedriva verksamhet som avses i 1 första stycket utan tillstånd enligt denna lag (auktorisation)

Läs mer

2. Kravspecifikation-obligatorisk

2. Kravspecifikation-obligatorisk Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2013-05-02 Upphandlande organisation Region Skåne, Koncerninköp Upphandling Bevakningstjänst för Region Skåne Annika Hjort 1300541 Symbolförklaring: Texten ingår

Läs mer

Bevakningstjänster /

Bevakningstjänster / Bevakningstjänster 96-8-2014/96-53-2014 Instruktion för användning av avropsblankett I samband med att avrop görs från det statliga ramavtalet för Bevakningstjänster 2014 rekommenderas att använda den

Läs mer

Bevakningstjänster /

Bevakningstjänster / Bevakningstjänster 96-8-2014/96-53-2014 Instruktion för användning av avropsblankett I samband med att avrop görs från det statliga ramavtalet för Bevakningstjänster 2014 rekommenderas att använda den

Läs mer

Ytterligare information kring evenemanget, avtalet mellan ACM och Malmö Skåne mm finns att tillgå på http://www.skane.se/americascup.

Ytterligare information kring evenemanget, avtalet mellan ACM och Malmö Skåne mm finns att tillgå på http://www.skane.se/americascup. Per-Erik Nygren Datum 046-15 31 36 2005-05-23 070-230 81 11 Dnr per-erik.nygren@skane.se MA-050112 Bilaga 1 Kravspecifikation Nedan följer krav på tjänsten som anbudsgivaren måste acceptera och uppfylla

Läs mer

Tjänster för avtalsuppföljning 2018 Informationssäkerhet. Avropsstöd. Informationssäkerhet

Tjänster för avtalsuppföljning 2018 Informationssäkerhet. Avropsstöd. Informationssäkerhet Avropsstöd Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 2.1 Tjänster... 3 3. Avrop på ramavtalet (Avropsavtal)... 3 3.1. Förnyad konkurrensutsättning... 4 3.1.1. Frågor och svar under anbudstiden... 4

Läs mer

Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande E-handelstjänst via molntjänst

Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande E-handelstjänst via molntjänst Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande E-handelstjänst via molntjänst Innehållsförteckning 1 Tillvägagångssätt vid avrop från ramavtal... 2 1.1 Förnyad konkurrensutsättning... 2 1.2 Krav som får kompletteras

Läs mer

Ansökan om auktorisation av utbildningsföretag

Ansökan om auktorisation av utbildningsföretag 1 (7) Innan ansökan om auktorisation av bevakningsföretag sänds in, bör förutom lagen (1974:191) om bevakningsföretag även Rikspolisstyrelsens föreskrifter och allmänna råd till lagen om bevakningsföretag

Läs mer

PM Rättsavdelningen Datum Diarienr (åberopas vid korresp) Lars Sjöberg RA /09

PM Rättsavdelningen Datum Diarienr (åberopas vid korresp) Lars Sjöberg RA /09 1 (10) PM Rättsavdelningen Datum Diarienr (åberopas vid korresp) Lars Sjöberg 2012-03-01 RA-579-5252/09 Regelrådet Konsekvensutredning med anledning av Rikspolisstyrelsens föreskrifter och allmänna råd

Läs mer

1 Konferenser och möten Avropsordning Avropsordning Avropet Modell som illustrerar avropsprocessen...

1 Konferenser och möten Avropsordning Avropsordning Avropet Modell som illustrerar avropsprocessen... Avrop från Konferenser och möten 2015 Datum Sid 2 (9) Innehåll 1 Konferenser och möten... 3 1.1... 3 2 Avropet... 6 2.1 Modell som illustrerar avropsprocessen... 6 2.2 Steg 1 Utformning av avropsförfrågan...

Läs mer

Vanliga frågor och svar på ramavtalet Arbetsplatser och elevdatorer 2015

Vanliga frågor och svar på ramavtalet Arbetsplatser och elevdatorer 2015 Vanliga frågor och svar på ramavtalet Arbetsplatser och elevdatorer 2015 Kan man ställa krav på att efterfrågade produkter från olika grupper (exempelvis stationär och bärbar) är av samma märke? Detta

Läs mer

Avtal. Referensnr: 96-8-2014 Regionalt 2017-04-30

Avtal. Referensnr: 96-8-2014 Regionalt 2017-04-30 Avtal Avtalets Bevakningstjänster 2013, Referensnr: 96-8-2014 namn: Upphandling: Regionalt Bevakningstjänster 2013, Upph. ref.nr: 96-8-2014 Startdatum: Regionalt 2014-10-26 Slutdatum: 2017-04-30 Typ av

Läs mer

Bevakningstjänster /

Bevakningstjänster / Bevakningstjänster 96-8-2014/96-53-2014 Instruktion för användning av avropsblankett I samband med att avrop görs från det statliga ramavtalet för Bevakningstjänster 2014 rekommenderas att använda den

Läs mer

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Diarienummer 2015/136 RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Detta ramavtal, ( Ramavtalet ), har träffats mellan Tredje AP-fonden, ( AP3 ) och [firma leverantör] ( Juristbyrån ). 1. Bakgrund 1.1 AP3 har genomfört

Läs mer

PM HK/Rättsavdelningen Datum Diarienr (åberopas vid korresp) Polisrättssektionen RA /12 Lars Sjöberg kommissarie

PM HK/Rättsavdelningen Datum Diarienr (åberopas vid korresp) Polisrättssektionen RA /12 Lars Sjöberg kommissarie 1 (5) PM HK/Rättsavdelningen Datum Diarienr (åberopas vid korresp) Polisrättssektionen 2012-06-01 RA-579-3813/12 Lars Sjöberg kommissarie PM - förslag till ändring av Rikspolisstyrelsens föreskrifter och

Läs mer

5. Kan man ställa krav på att en Öppen utbildning ska genomföras i kundens lokaler?

5. Kan man ställa krav på att en Öppen utbildning ska genomföras i kundens lokaler? Datum Sid 1 (5) Frågor och svar på ramavtal för IT-utbildning Avrop 1. Hur långt kan ett Kontrakt (Leveransavtal) vara? Ett Kontrakt måste avropas och tecknas inom Ramavtalets giltighetstid och kan vara

Läs mer

Ansökan om auktorisation av utbildningsföretag

Ansökan om auktorisation av utbildningsföretag 1 (9) Innan ansökan om auktorisation av bevakningsföretag sänds in, bör förutom lagen (1974:191) om bevakningsföretag även Rikspolisstyrelsens föreskrifter och allmänna råd till lagen om bevakningsföretag

Läs mer

E-ARKIV 2013. - Avropsvägledning vid förnyad konkurrensutsättning 1(7)

E-ARKIV 2013. - Avropsvägledning vid förnyad konkurrensutsättning 1(7) E-ARKIV 2013 - Avropsvägledning vid förnyad konkurrensutsättning 1(7) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING... 3 2 ALLMÄNT OM RAMAVTALET E-ARKIV 2013... 3 3 AVROPSFÖRFARANDE... 3 4 AVROPSFÖRFRÅGANS INNEHÅLL...

Läs mer

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning 1 (7) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling INSTRUKTION VID FÖRNYAD Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning Denna checklista och instruktion har tagits fram för att

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING. Försvarsmaktens föreskrifter om vakttjänst inom Försvarsmakten (VaktB);

FÖRFATTNINGSSAMLING. Försvarsmaktens föreskrifter om vakttjänst inom Försvarsmakten (VaktB); FÖRSVARSMAKTEN FÖRSVARETS HÖGKVARTERET FÖRFATTNINGSSAMLING FMLOG/TF-redaktionen 107 86 STOCKHOLM ISSN 0347-7576 FFS 2010:6 Utkom från trycket 2010-10-22 Försvarsmaktens föreskrifter om vakttjänst inom

Läs mer

2. Bilaga Allmänna villkor

2. Bilaga Allmänna villkor 2. Bilaga Allmänna villkor 2.1 Inledning Allmänna villkor utgör en del av Ramavtalet avseende Bevakningstjänster dnr 96-8-2014. Villkoren i dessa Allmänna villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Ramavtalsleverantören

Läs mer

Riktlinjer för tillträdesskydd Landstinget i Kalmar län

Riktlinjer för tillträdesskydd Landstinget i Kalmar län Riktlinjer för tillträdesskydd Landstinget i Kalmar län Säkerhets- och beredskapsenheten Fastställt av XXXXXXXXXXXX 200x-xx-xx Gäller från och med 200x-xx-xx Version 4 1 Innehåll Sid Innehåll 1 Inledning

Läs mer

Frågor och svar på ramavtal för IT-konsulter, resurskonsulter

Frågor och svar på ramavtal för IT-konsulter, resurskonsulter Datum Sid 1 (7) Frågor och svar på ramavtal för IT-konsulter, resurskonsulter Avrop 1. Om en upphandlande myndighet har ett uppdrag som omfattar mindre än 160 timmar kan vi ändå konkurrensutsätta detta?

Läs mer

1 (5) Säkerhetsskyddsplan för Motala kommun Antagen av kommunstyrelsen 2009-11-17, 286

1 (5) Säkerhetsskyddsplan för Motala kommun Antagen av kommunstyrelsen 2009-11-17, 286 1 (5) Säkerhetsskyddsplan för Motala kommun Antagen av kommunstyrelsen 2009-11-17, 286 2 (5) 1. Omfattning och syfte Enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627) och säkerhetsskyddsförordningen (1996:633) ska

Läs mer

3. Kravspecifikation A- Malmö/Lund

3. Kravspecifikation A- Malmö/Lund Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2013-05-02 Upphandlande organisation Region Skåne, Koncerninköp Upphandling Bevakningstjänst för Region Skåne Annika Hjort 1300541 Symbolförklaring: Texten ingår

Läs mer

4. Kravspecifikation B- Sydvästra Skåne

4. Kravspecifikation B- Sydvästra Skåne Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2013-05-02 Upphandlande organisation Region Skåne, Koncerninköp Upphandling Bevakningstjänst för Region Skåne Annika Hjort 1300541 Symbolförklaring: Texten ingår

Läs mer

Särskild vägledning för avrop RAMAVTAL MÖBLER 2013

Särskild vägledning för avrop RAMAVTAL MÖBLER 2013 Särskild vägledning för avrop RAMAVTAL MÖBLER 2013 AVROP GENOM FÖRNYAD KONKURRENSUTSÄTTNING UNDER RAMAVTALETS SISTA TID Sida 1 av 8 2018-04-24 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 BAKGRUND... 3 2 REKOMMENDATION... 3

Läs mer

Säkerhetsföreskrifter Gäller från och med 2014-10-01

Säkerhetsföreskrifter Gäller från och med 2014-10-01 1 (6) Gäller från och med 2014-10-01 INNEHÅLL SID 1 Allmänt... 2 1.1 Omfattning... 2 1.2 Informationsskyldighet... 2 1.3 Giltighet... 2 2 Informationssäkerhet... 2 2.1 Sekretess... 2 2.2 Hanteringsregler...

Läs mer

BESLUT. Datum 2014-06-10 1(8) Anvisningar Tillträdesskydd - Region Skåne. Regiondirektören beslutar, enligt bifogat underlag.

BESLUT. Datum 2014-06-10 1(8) Anvisningar Tillträdesskydd - Region Skåne. Regiondirektören beslutar, enligt bifogat underlag. Regiondirektören BESLUT Jonas Rastad +46 44 309 39 25 +46 708 46 70 67 jonas.rastad@skane.se Datum 2014-06-10 1(8) Anvisningar Tillträdesskydd - Region Skåne Beslut Regiondirektören beslutar, enligt bifogat

Läs mer

5. Kan man ställa krav på att en Öppen utbildning ska genomföras i kundens lokaler?

5. Kan man ställa krav på att en Öppen utbildning ska genomföras i kundens lokaler? Datum Sid 1 (5) Frågor och svar på ramavtal för IT-utbildning Avrop 1. Hur långt kan ett Kontrakt (Leveransavtal) vara? Ett Kontrakt måste avropas och tecknas inom Ramavtalets giltighetstid och kan vara

Läs mer

2. Allmänna villkor. 2.3 Kontrakts omfattning och tolkningar Kontraktet omfattar Resebyråtjänster.

2. Allmänna villkor. 2.3 Kontrakts omfattning och tolkningar Kontraktet omfattar Resebyråtjänster. 2. Allmänna villkor 2.1 Inledning Dessa Allmänna villkor avser de Tjänster, som ska tillhandahållas efter Avrop från Ramavtal dnr 96-8-2015. Sådana Tjänster ska utföras i enlighet med vad som anges i dessa

Läs mer

HUVUDAVTAL MED Örnsköldsviks kommun gällande tjänster från Kommunens Alarmeringscentral i Örnsköldsvik

HUVUDAVTAL MED Örnsköldsviks kommun gällande tjänster från Kommunens Alarmeringscentral i Örnsköldsvik Signatur JB Åtkomst: HUVUDAVTAL MED Örnsköldsviks kommun gällande tjänster från Kommunens Alarmeringscentral i Örnsköldsvik Innehåll HUVUDAVTAL ALARMERINGSCENTRALENS TJÄNSTER UNDERAVTAL ALARMERINGSCENTRALENS

Läs mer

Upphandling bevakningstjänster

Upphandling bevakningstjänster Upphandling bevakningstjänster Konferens för säkerhetschefer 2015-05-25 Ringsjö Wärdshus Magnus Fjällström Säkerhetssamordnare Malmö stad Lärdomar från förra upphandling Odefinierad inställelsetid Timme

Läs mer

Vägledning för avrop från Konferenshotell och kursgårdar

Vägledning för avrop från Konferenshotell och kursgårdar för avrop från Konferenshotell Stora konferenser fr.o.m 151 personer 1.0 Datum Sid 2 (8) Innehåll 1 Om vägledningen... 4 1.1 Inledning... 4 1.2 Utveckling av vägledningen... 4 2 Ramavtalsområde... 5 2.1

Läs mer

VÄKTARE. www.personskyddsskolan.se. En spännande yrkesutbildning med många möjligheter inom bevakningsområdet. Utbilda Dig på PersonSkyddsSkolan

VÄKTARE. www.personskyddsskolan.se. En spännande yrkesutbildning med många möjligheter inom bevakningsområdet. Utbilda Dig på PersonSkyddsSkolan VÄKTARE En spännande yrkesutbildning med många möjligheter inom bevakningsområdet Utbilda Dig på PersonSkyddsSkolan www.personskyddsskolan.se VÄKTARE UTBILDNING VVÄKTARE 002 Väktare steg 1 003 Väktare

Läs mer

Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande Ekonomisystem som tjänst

Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande Ekonomisystem som tjänst 1/5 Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande Ekonomisystem som tjänst Innehållsförteckning 1 Tillvägagångssätt vid avrop från ramavtal... 2 1.1 Förnyad konkurrensutsättning... 2 1.2 Krav som får kompletteras

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING SÄKERHETSPRÖVNING AV PERSONER

INNEHÅLLSFÖRTECKNING SÄKERHETSPRÖVNING AV PERSONER SÄKERHETSPRÖVNING AV PERSONER INNEHÅLLSFÖRTECKNING SÄKERHETSPRÖVNING AV PERSONER 1 Allmänt 1 Ansvar 2 Pålitlighetsbedömning 2 Registerkontroll 3 Säkerhetsprövningens omfattning 4 Ansökan om och utförande

Läs mer

579-3 RPS F och AR om utbildning och utrustning av skyddsvakter samt bevakning av civila skyddsobjekt; RPS FS 1991:5

579-3 RPS F och AR om utbildning och utrustning av skyddsvakter samt bevakning av civila skyddsobjekt; RPS FS 1991:5 FAP-artikel 579-3 579-3 RPS F och AR om utbildning och utrustning av skyddsvakter samt bevakning av civila skyddsobjekt; RPS FS 1991:5 FAP 579-3 För bilder som refereras till i texten, hänvisas till originaldokumentet.

Läs mer

IT-konsulttjänster Resurskonsulter. Sandra Lukins & Anna Berg

IT-konsulttjänster Resurskonsulter. Sandra Lukins & Anna Berg IT-konsulttjänster Resurskonsulter Sandra Lukins & Anna Berg Agenda Avtalet i korthet. Att hitta på avropa.se. Stöddokument: vägledning, kompetenskrav, avropsmall. Att avropa. Frågor & svar. Kort om ramavtalet

Läs mer

Ny föreskrift för skyddsvakter - kommentarer

Ny föreskrift för skyddsvakter - kommentarer 1 (10) PM HK/Rättsavdelningen Datum Polisrättssektionen 2011-10-17 Lars Sjöberg kommissarie Ny föreskrift för skyddsvakter - kommentarer Sammanfattning grundutbildningen förlängs till 80 timmar och uppdateras

Läs mer

KONTRAKT PROGRAMVAROR OCH PROGRAMVAROR SOM MOLNTJÄNST 2016

KONTRAKT PROGRAMVAROR OCH PROGRAMVAROR SOM MOLNTJÄNST 2016 Bilaga 04 Mall för kontrakt Programvaror och programvaror som molntjänst 2016 Projektnummer 10344 KONTRAKT AVSEENDE PROGRAMVAROR OCH PROGRAMVAROR SOM MOLNTJÄNST 2016 2 (7) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 MALL FÖR

Läs mer

Förslagen har inför Lagrådet föredragits av rättssakkunniga Chris Stattin.

Förslagen har inför Lagrådet föredragits av rättssakkunniga Chris Stattin. 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2009-12-16 Närvarande: F.d. regeringsrådet Rune Lavin, regeringsrådet Carina Stävberg och justitierådet Ella Nyström. Skyddslagen Enligt en lagrådsremiss

Läs mer

Rikspolisstyrelsens författningssamling

Rikspolisstyrelsens författningssamling Rikspolisstyrelsens författningssamling ISSN 0347 545X Utgivare: chefsjuristen Lotta Gustavson Rikspolisstyrelsens föreskrifter och allmänna råd till lagen (1974:191) och förordningen (1989:149) om bevakningsföretag

Läs mer

TILLTRÄDESREGLER TILL TERACOMS ANLÄGGNINGAR. Giltig from Säkerhetsavdelningen

TILLTRÄDESREGLER TILL TERACOMS ANLÄGGNINGAR. Giltig from Säkerhetsavdelningen TILLTRÄDESREGLER TILL TERACOMS ANLÄGGNINGAR Giltig from 2019-02-12 Säkerhetsavdelningen sakerhetsavdelningen@teracom.se Innehåll Grundförutsättning för tillträde... 2 Teracoms /stationer... 2 Teracoms

Läs mer

Svenska Stöldskyddsföreningens Tolkningsdokument

Svenska Stöldskyddsföreningens Tolkningsdokument Kravspecifikation Dokument Utgåva Benämning SSF 130 Maj 2006 Regler för projektering och installation av inbrottslarmanläggning en i detta dokument gäller kraven och utförandet för angivna avsnitt. Innehåll

Läs mer

Vägledning för avrop från Glasögon

Vägledning för avrop från Glasögon Innehållsförteckning 1. OM VÄGLEDNINGEN... 1 1.1 Inledning... 1 1.1.1 Innehåll och disposition... 1 1.2 Avropsberättigade och ramavtalsleverantörer... 1 1.2.1 Avropsberättigade... 1 1.2.2 Ramavtalsleverantörer...

Läs mer

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa.

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa. 1 Ramavtal Detta ramavtal med dnr har träffats mellan Domstolsverket med organisationsnummer 202100-2742 och Företagsnamn med organisationsnummer Organisationsnummer. 2 Omfattning Ramavtalet omfattar Cisco

Läs mer

Upprättad av 2012-08-20. Om du planerar en övernattning i en lokal som inte är avsedd för det ska du informera räddningstjänsten.

Upprättad av 2012-08-20. Om du planerar en övernattning i en lokal som inte är avsedd för det ska du informera räddningstjänsten. 1 (5) Brandskydd vid tillfälliga övernattningar Om du planerar en övernattning i en lokal som inte är avsedd för det ska du informera räddningstjänsten. Inledning Det är vanligt att personer övernattar

Läs mer

KVALITETSPLAN AUTOMATISKT BRANDLARM. anslutet till KALMAR BRANDKÅR i samband med Räddningstjänstavtal

KVALITETSPLAN AUTOMATISKT BRANDLARM. anslutet till KALMAR BRANDKÅR i samband med Räddningstjänstavtal KVALITETSPLAN AUTOMATISKT BRANDLARM anslutet till KALMAR BRANDKÅR i samband med Räddningstjänstavtal INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING...1 2 ANSVAR...1 3 ANSLUTNING...2 4 ORGANISATION VID LARM...2 5 UTBILDNING...2

Läs mer

Avropsförfrågan. Systemutvecklare Word

Avropsförfrågan. Systemutvecklare Word AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan Systemutvecklare Word Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Administrativa krav... 2 Information om anbudsgivare... 3 Konsulttjänsten... 4 Redovisning hur erbjuden

Läs mer

Avropsstöd. Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013

Avropsstöd. Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013 Avropsstöd Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013 Innehåll 1 Innan du börjar avropa... 2 2 Inledning... 2 3 Omfattning... 2 4 Avrop på Ramavtalet... 2 5 Beställning... 2 5.1 Orderbekräftelse...

Läs mer

Säkerhetsskydd en översikt. Thomas Palfelt

Säkerhetsskydd en översikt. Thomas Palfelt Säkerhetsskydd en översikt Thomas Palfelt Innehåll Begrepp och definitioner Regelverk Ansvar och ledning Säkerhetsplanering Säkerhetsprövning Informationssäkerhet IT-säkerhet Signalskydd Tillträdesbegränsning

Läs mer

FÖRSVARETS FÖRFATTNINGSSAMLING

FÖRSVARETS FÖRFATTNINGSSAMLING FÖRSVARSMAKTEN HÖGKVARTERET FÖRSVARETS FÖRFATTNINGSSAMLING FMLOG/TF-redaktionen 107 86 STOCKHOLM ISSN 0347-7576 FFS 2007:1 Utkom från trycket 2007-03-15 Försvarsmaktens föreskrifter om hantering, förvaring

Läs mer

Polismyndighetens författningssamling

Polismyndighetens författningssamling Polismyndighetens författningssamling ISSN 2002-0139 Utgivare: Johan Östensson Polismyndighetens föreskrifter och allmänna råd om bevakningsföretag och bevakningspersonal; beslutade den 5 oktober 2017.

Läs mer

Anbudslämnare. 1. Upphandlingsföreskrifter. Utvärderingsrapport. Upphandlande organisation Allmän orientering Administrativa villkor

Anbudslämnare. 1. Upphandlingsföreskrifter. Utvärderingsrapport. Upphandlande organisation Allmän orientering Administrativa villkor Utvärderingsrapport 2014-04-17 Upphandlande organisation Lidingö stad Sinikka Suutari Upphandling Bevakning - Larmcentral - Parkeringsövervakning 13/413 Dnr KS/2014:19 Symbolförklaring: Texten ingår i

Läs mer

Avropsförfrågan. Systemutvecklare

Avropsförfrågan. Systemutvecklare AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (8) Avropsförfrågan Systemutvecklare Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa krav... 3 Information

Läs mer

Juridikpass om avtalsstruktur och ändamålsenlighet

Juridikpass om avtalsstruktur och ändamålsenlighet Juridikpass om avtalsstruktur och ändamålsenlighet Axel Krantz, Petra Edenfeldt, Karl Ekman & Sebastian Svartz Sid 1 Inledande disposition Avtalsrelation Ramavtalets uppbyggnad Huvuddokument, utvalda rubriker

Läs mer

Remiss av Betänkandet av Några frågor om skyddslagstiftningen

Remiss av Betänkandet av Några frågor om skyddslagstiftningen Bromma stadsdelsförvaltning Avdelning administration Dnr 293-2018-1.5.1. Sida 1 (7) 2018-07-06 SDN 2018-08-30 Handläggare Sofia Thole Kling Telefon: 08-508 06 158 Till Bromma stadsdelsnämnd Svar på remiss

Läs mer

Säkerhetsskyddsplan för Piteå kommun

Säkerhetsskyddsplan för Piteå kommun Säkerhetsskyddsplan för Piteå kommun Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Säkerhetsskyddsplan för Piteå kommun Plan/Program 2013-11-18, 190 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan Verksamhetsutvecklare Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Administrativa krav... 2 Information om anbudsgivare... 3 Konsulttjänsten... 3 Redovisning hur erbjuden

Läs mer

Vilken säkerhetsnivå ska man välja?

Vilken säkerhetsnivå ska man välja? Vilken säkerhetsnivå ska man välja? Mats Andersson, WSP Vanliga frågor à Hur tar jag reda på vad som är värt att skydda? à Vilken åtgärd ger mest effekt för pengarna? à Kan man inte bara köpa ett larm

Läs mer

Värdetransporter Säkerhetsföreskrift 2010

Värdetransporter Säkerhetsföreskrift 2010 Säkerhetsföreskrift 2010 2 säkerhetsföreskrift 2010 Innehåll 1. SYFTE OCH FÖRPLIKTELSE... 3 2. TILLÄMPNING... 3 3. DEFINITION AV VÄRDETRANSPORT... 3 4. EGENDOMENS VÄRDE... 3 5. VÄRDEBELOPP OCH PERSONALSTYRKA...

Läs mer

Bilaga 7 Allmänna villkor vid avrop. Städprodukter och mjukpapper

Bilaga 7 Allmänna villkor vid avrop. Städprodukter och mjukpapper Bilaga 7 Allmänna villkor vid avrop Städprodukter och mjukpapper 16-108 Innehållsförteckning Allmänna villkor... 3 1 Bakgrund och syfte... 3 2 Definitioner... 3 3 Kontrakt... 4 4 Priser... 4 5 Småorderavgift...

Läs mer

Ramar för upphandling av stödboende/ träningslägenheter för ensamkommande barn och unga

Ramar för upphandling av stödboende/ träningslägenheter för ensamkommande barn och unga 2017-12-07 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE AFN 2017/122 Arbets- och företagsnämnden Ramar för upphandling av stödboende/ träningslägenheter för ensamkommande barn och unga Förslag till beslut Arbets- och företagsnämnden

Läs mer

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare it-tjänster

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare it-tjänster AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan Verksamhetsutvecklare it-tjänster Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa

Läs mer

KVALITETSPLAN AUTOMATISKT BRANDLARM

KVALITETSPLAN AUTOMATISKT BRANDLARM KVALITETSPLAN AUTOMATISKT BRANDLARM anslutet till Luleå Räddningstjänst 2006-03-16 Senast utskrivet 2006-06-20 08:26 1 INLEDNING... 1 2 ANSVAR... 1 3 ANSLUTNING... 2 4 ORGANISATION VID LARM... 2 5 UTBILDNING...

Läs mer

Allmänna villkor avseende låst cykelparkering, Cykelstället.

Allmänna villkor avseende låst cykelparkering, Cykelstället. Umeå kommun 2018-09-05 Allmänna villkor avseende låst cykelparkering, Cykelstället. Tack för att du har valt att använda vår låsta cykelparkering på Cykelstället. I och med att du skaffat dig ett abonnemang

Läs mer

Förstudierapport inom Bevakningstjänster

Förstudierapport inom Bevakningstjänster inom Bevakningstjänster Dnr 23.2-4683-2017 Datum Sid 2 (66) Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Inledning... 4 3 Föregående upphandling... 6 4 Nuvarande ramavtal... 8 5 Informationsspridning av ramavtalen...

Läs mer

Kravspecifikation/Uppdragsbeskrivning. Bevakningstjänster. Bilaga 4 Dnr: KSN

Kravspecifikation/Uppdragsbeskrivning. Bevakningstjänster. Bilaga 4 Dnr: KSN Kravspecifikation/Uppdragsbeskrivning Bevakningstjänster Observera att beskrivningar eller andra verifikationer ska bifogas till anbudet för att visa hur anbudsgivaren avser att uppfylla vissa ska-krav.

Läs mer

Särskild vägledning för avrop RAMAVTAL POSTFÖRMEDLINGSTJÄNSTER 2013 OCH Avrop under ramavtalets sista tid

Särskild vägledning för avrop RAMAVTAL POSTFÖRMEDLINGSTJÄNSTER 2013 OCH Avrop under ramavtalets sista tid Särskild vägledning för avrop RAMAVTAL POSTFÖRMEDLINGSTJÄNSTER 2013 OCH 2013-2 Avrop under ramavtalets sista tid Innehåll 1 BAKGRUND... 3 2 REKOMMENDATION... 3 2.1 Förlängningar av befintliga avropsavtal...

Läs mer

Välkommen till Konferensseminarium! Sid 1

Välkommen till Konferensseminarium! Sid 1 Välkommen till Konferensseminarium! Sid 1 Konferensavtalen Avtalsperiod: 2016-01-01-2016-12-31 Förlängningsoption max t.o.m: 2019-12-31 Avtalsperiod: 2015-04-01 2017-03-31 Förlängningsoption max t.o.m:

Läs mer

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare -uppdragshantering

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare -uppdragshantering AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (8) Avropsförfrågan Verksamhetsutvecklare -uppdragshantering Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa

Läs mer

Företagshälsovårdstjänster

Företagshälsovårdstjänster Företagshälsovårdstjänster Vi som deltar här idag: Gunilla Lannestedt, ramavtalsansvarig Jeanette Hemmingsson, upphandlare Pendar Solimani, upphandlare Emma Dufva, jurist Välkommen att ställa frågor under

Läs mer

AVTAL Automatiska brandlarm

AVTAL Automatiska brandlarm Dnr: AVTAL Automatiska brandlarm Syftet med avtalet är att parterna i samverkan ska minska de onödiga larmen samt säkerställa anläggningens funktion. Genom avtalet regleras också det ansvar och krav som

Läs mer

Regler för uthyrning eller upplåtelse och hyressättning av förvaltningens lokaler

Regler för uthyrning eller upplåtelse och hyressättning av förvaltningens lokaler Regler för uthyrning eller upplåtelse och hyressättning av förvaltningens lokaler Stadens olika föreningar och medborgare bedriver många olika verksamheter som kommer våra medborgare till del. Tillgång

Läs mer

AIRPORT REGULATION Göteborg City Airport

AIRPORT REGULATION Göteborg City Airport AR 2-01 Behörighetsområden och andra känsliga områden 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING OMRÅDEN PÅ FLYGPLATSEN... 2 Allmänt... 2 Områden på flygplatsen... 2 Flygsida... 2 Tillträdesbegränsad yta... 2 Inpasseringspunkter...

Läs mer

Samverkansavtal mellan länets kommuner och Landstinget om uppdrag i väntan på ambulans - IVPA

Samverkansavtal mellan länets kommuner och Landstinget om uppdrag i väntan på ambulans - IVPA BESLUTSUNDERLAG 1(2) Ledningsstaben Marie Andersson 2009-11-06 Hälso- och sjukvårdsnämnden Samverkansavtal mellan länets kommuner och Landstinget om uppdrag i väntan på ambulans - IVPA Samverkansavtalet

Läs mer

Vägledning för avropande myndigheter och organisationer Möbler Direkt

Vägledning för avropande myndigheter och organisationer Möbler Direkt Sid 1 (9) Stefan Persson stefan.persson@kammarkollegiet.se 2015-01-22 Dnr 96-24-2011 Vägledning för avropande myndigheter och organisationer Möbler Direkt Förord vid Kammarkollegiet (nedan kallad Statens

Läs mer

Auktorisation av bevakningsföretag

Auktorisation av bevakningsföretag 1 (6) Auktorisation av bevakningsföretag Innan ansökan om auktorisation av bevakningsföretag skickas in, läs igenom följande noggrant: Lagen (1974:191) och förordningen (1989:149) om bevakningsföretag

Läs mer

Fiktivmyndigheten Sid 1 (5)

Fiktivmyndigheten Sid 1 (5) Fiktivmyndigheten Sid 1 (5) Avropsförfrågan IT-utbildning Fiktivmyndigheten Sid 2 (5) 1 Avrop från ramavtal Fiktivmyndigheten inbjuder samtliga ramavtalsleverantörer (nedan kallad Leverantörer) att lämna

Läs mer

Robust fiber. Kravspecifikation. Robust fiber företagscertifikat anläggning. Ver. 1.1

Robust fiber. Kravspecifikation. Robust fiber företagscertifikat anläggning. Ver. 1.1 Robust fiber Kravspecifikation Robust fiber företagscertifikat anläggning Ver. 1.1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 1.1 Syfte... 3 1.2 Målgrupp... 3 1.3 Giltighetstid... 3 1.4 Utfärdande... 3 1.5

Läs mer

Avropsförfrågan. IT-arkitekt

Avropsförfrågan. IT-arkitekt AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (8) Avropsförfrågan IT-arkitekt Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa krav... 3 Information

Läs mer

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor Offertunderlagets bilaga 3 2014-04-17 Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län Kontraktsvillkor KONTRAKT rörande försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län 1. Köpare Myndigheten Postadress

Läs mer

Law and Decree of 26/04/1974 on private security industry

Law and Decree of 26/04/1974 on private security industry Law and Decree of 26/04/1974 on private security industry SFS nr: 1974:191 Departement/ myndighet: Justitiedepartementet PO Rubrik: Lag (1974:191) om bevakningsföretag Utfärdad: 1974-04-26 Ändring införd:

Läs mer

Avropsförfrågan. Upphandlingsspecialist it-drift

Avropsförfrågan. Upphandlingsspecialist it-drift AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (8) Avropsförfrågan Upphandlingsspecialist it-drift Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Administrativa krav... 2 Information om anbudsgivare... 3 Konsulttjänsten... 3 Redovisning

Läs mer

ABB SE har fattat beslut om att samtliga entreprenörer och konsulter skall certifieras i arbetsmiljö- och säkerhet

ABB SE har fattat beslut om att samtliga entreprenörer och konsulter skall certifieras i arbetsmiljö- och säkerhet ABB SE har fattat beslut om att samtliga entreprenörer och konsulter skall certifieras i arbetsmiljö- och säkerhet SSG Entré kommer att vara en förutsättning för att arbeta åt ABB. Från och med 1 januari

Läs mer

Statens inköpscentral Vägledning Företagshälsovård

Statens inköpscentral Vägledning Företagshälsovård Vägledning Företagshälsovård 1 Förord vid Kammarkollegiet (nedan kallad ) har 2011 genomfört en ramavtalsupphandling inom ramavtalsområde Företagshälsovård. Ramavtal har tecknats inom nedanstående områden

Läs mer

Serviceavtal avtalad trygghet! Själva grundidén med ett säkerhetssystem är att skapa trygghet för brukaren. Därför bör det också vara självklart att

Serviceavtal avtalad trygghet! Själva grundidén med ett säkerhetssystem är att skapa trygghet för brukaren. Därför bör det också vara självklart att Serviceavtal avtalad trygghet! Själva grundidén med ett säkerhetssystem är att skapa trygghet för brukaren. Därför bör det också vara självklart att en utbildad larmtekniker regelbundet provar, kontrollerar

Läs mer