Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Klara Gymnasium i Västerås kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Klara Gymnasium i Västerås kommun"

Transkript

1 Information och Kompetens i Sverige AB gabriella.nylander@klaragymnasium.se Rektorn för Klara Gymnasium i Västerås johan.wewel@klaragymnasium.se 1 (6) Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Klara Gymnasium i Västerås kommun Beslut Skolinspektionen bedömer att Information och Kompetens i Sverige AB har vidtagit sådana åtgärder att de påtalade bristerna i verksamheten har avhjälpts. Skolinspektionen avslutar därmed tillsynsärendet. Bakgrund Skolinspektionen har genomfört tillsyn i den fristående gymnasieskolan Klara Gymnasium i Västerås kommun. Tillsynen genomfördes under hösten Skolinspektionen konstaterade efter genomförd tillsyn av Klara Gymnasium den 6 december 2011 (dnr :3542) brister i verksamheten. Skolinspektionen har därför förelagt huvudmannen att vidta åtgärder avseende Undervisning och lärande, Grundläggande värden och inflytande, Särskilt stöd, Erbjudande av utbildning, Omfattning, innehåll och resurstillgång samt Huvudmannaskap och godkännande. Skolinspektionen har begärt att Information och Kompetens i Sverige AB senast den 6 mars 2012 ska redovisa till Skolinspektionen vilka åtgärder som vidtagits på ovanstående områden. En sådan redogörelse har inkommit den 6 mars De påtalade bristerna var följande: Bedömningsområde Undervisning och lärande Lärarna ger inte alla elever den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och sin personliga utveckling för att de utifrån egna förutsättningar ska kunna utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens mål. Ni ska därför vidta åtgärder för att förbättra arbetet med elevernas undervisning och lärande.

2 SKOLINSPEKTIONEN 2 (6) - Se till att lärarna stärker elevernas vilja att lära och deras tillit till den egna förmågan (Lgy Kunskaper, 2.3 Elevernas ansvar och inflytande/9 kap års skollag jämfört med Lpf Elevernas ansvar och inflytande). - Se till att lärarna anpassar undervisningen efter alla elevers behov, förutsättningar, erfarenheter och tänkande (1 kap. 4 skollagen, Lgy Kunskaper/9 kap års skollag jämfört med Lpf Gemensamma uppgifter för de frivilliga skolformerna, 2.1 Kunskaper). Bedömningsområde Grundläggande värden och inflytande Eleverna ges inte ett aktivt inflytande över utbildningen. Ordningsregler finns men har inte utarbetats under medverkan av elever. Ni ska därför vidta åtgärder för att förbättra arbetet med grundläggande värden och inflytande. - Se till att eleverna har ett reellt inflytande på arbetssätt, arbetsformer och undervisningens innehåll (4 kap. 9 skollagen, Lgy Elevernas ansvar och inflytande/9 kap års skollag jämfört med Lpf Elevernas ansvar och inflytande). - Se till att skolans ordningsregler utarbetats under medverkan av elever (5 kap. 5 skollagen). Bedömningsområde Särskilt stöd Rektorn ser inte till att behovet av särskilt stöd skyndsamt utreds och att beslut om åtgärdsprogram fattas om det kan befaras att en elev inte kommer att nå de kunskapskrav som minst ska uppnås. Särskilt stöd ges inte i den omfattning och på det sätt som eleverna behöver och har rätt till. Ni ska därför vidta åtgärder för att förbättra arbetet med särskilt stöd.

3 SKOLINSPEKTIONEN Uppföljningsbeslut 3 (6) - Rektorn ser till att behovet av särskilt stöd skyndsamt utreds (3 kap. 8 första stycket skollagen). - Se till att samråd sker med elevhälsan i samband med utredningen (3 kap. 8 andra stycket skollagen). - Rektorn ser till att beslut fattas om åtgärdsprogram och att åtgärdsprogrammen anger vilka behoven är, hur de ska tillgodoses och hur åtgärderna ska följas upp och utvärderas (3 kap. 9 skollagen). Bedömningsområde Erbjudande av utbildning Alla elever erbjuds inte utbildning och resurser i enlighet med författningarna. Ni ska därför vidta åtgärder för att förbättra arbetet med erbjudande av utbildning. - Se till att skolan har en elevhälsa som omfattar medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser (2 kap. 25 skollagen). Bedömningsområde Omfattning, innehåll och resurstillgång För utbildningen finns inte nödvändiga materiella resurser för att syftet med utbildningen ska kunna uppnås. Ni ska därför förbättra arbetet med omfattning, innehåll och resurstillgång. - Se till att eleverna har tillgång till skolbibliotek som används i skolans pedagogiska verksamhet med uppgift att stödja elevernas lärande (2 kap. 36 skollagen). - Se till att eleverna har tillgång till utrustning, böcker och andra lärverktyg som behövs för en tidsenlig utbildning och för att syftet med utbildningen ska kunna uppfyllas (2 kap. 35, 15 kap. 17 skollagen/ 9 kap. 8 jämfört med 5 kap års skollag).

4 SKOLINSPEKTIONEN 4 (6) Bedömningsområde Huvudmannaskap och godkännande Huvudmannen följer inte föreskrifterna för utbildningen. Ni ska därför vidta åtgärder så att utbildningarna genomförs i enlighet med godkännandet. - Se till att utbildningen genomförs enligt godkännandet och de villkor som framgår av godkännandet eller särskilda beslut (9 kap års skollag). Huvudmannens åtgärder Huvudmannen har i skrivelse som inkom till Skolinspektionen den 6 mars 2012 redovisat följande åtgärder: - För att säkerställa att alla elever får stöd att ta ansvar för sina studier har flera åtgärder genomförts där såväl mentors som respektive lärares roll har diskuterats och analyserats. Detta har resulterat i att strukturerna kring mentors arbete har kompletterats. Arbetsgång elevvårdsarbete har förändrats. En kartläggning och diskussion kring hur de goda exempel på variation i undervisningen främjar individanpassning, liksom vad en lektion behöver innehålla för att kunna tillgodose alla elevers kunskapsutmaningar har genomförts. Utifrån detta har samtliga lärare arbetat med en plan för vidareutveckling av undervisningen samt definierat behov av kompetensutbildning. Planen följs upp av rektor under klassrumsbesök och återkopplas till lärarna dels enskilt i medarbetarsamtal och dels gemensamt i det systematiska kvalitetsarbetet. Vid sidan av lärarnas och mentorernas förtydligade ansvar för ledning och stimulans har även diskuterats hur eleverna under sin utbildning tränas i ett progressivt ökat ansvar under sina tre år. - Kursutvärderingar har genomförts i samtliga kurser efter halva tiden i syfte att säkerställa att eleverna har möjlighet att påverka innehållet och utformningen av pågående kurs. Samtliga resultat är återkopplade till eleverna, som med det som bakgrund fört en diskussion och utifrån det kommit med förslag på åtgärder. Detta förfarande kommer att gälla även fortsättningsvis, och följas upp på samma sätt. - Förslag på nya ordningsregler har tagits fram i samarbete mellan rektor, elevkår och lärarrepresentanten med ansvar för demokratifrågor. Detta

5 SKOLINSPEKTIONEN Uppföljningsbeslut 5 (6) förslag är på remiss hos samtliga klassråd och återkoppling från dessa sker inom en månad, vartefter rektor fattar beslut. - En genomgång har gjorts av samtliga elever för att säkerställa att alla elever i behov av stöd har ett åtgärdsprogram innehållande utredning av vilka behov eleven har, samt vilka åtgärder som behövs för att möta behoven. - I arbetet med att förbättra åtgärdsprogrammen har flera åtgärder genomförts. En koncerngemensam utbildning har genomförts i syfte att öka kunskaperna kring utredning och innehåll i åtgärdsprogrammen. Inför revideringen av befintliga åtgärdsprogram, samt upprättandet av nya har erfarenheter delats med övriga rektorskollegor, och diskussioner med elevhälsan har säkerställt att samtliga åtgärder baseras på utredda behov och att de är knutna till nationella mål. - Elevhälsan är efter etablerandet av tydliga rutiner representerad på möten rörande upprättande av åtgärdsprogrammen. Undervisningen för elever i behov av stöd utformas varierat utifrån de åtgärder som identifierats som adekvata för eleven ska kunna utvecklas med hela sin potential. Rekrytering av specialpedagog pågår. - En biblioteksansvarig pedagog har utsetts som ansvarar för biblioteket som en del av sin tjänst. Inventering av böcker, informationsteknik och andra medier inkl. avtal har genomförts. Kartläggning av behov av böcker, informationsteknik och andra medier har genomförts. Plan för kompletterande inköp av litteratur och läsplattor har upprättats. Skolan har i samarbete med Mälardalens högskola inrett laborationslokalerna med den utrustning som krävs för programmet som helhet. - Pågående och planerade åtgärder: Under vårterminen planeras utbildning av biblioteksansvarig. Ett arbete pågår med att utrusta biblioteket så att det blir ett konkret stöd till elevernas lärande. Konkret förslag på hur samverkan med stadens bibliotek, som ligger fem minuters promenad från skolan, ska se ut framarbetas under vårterminen. Ansvarig: rektor tillsammans med biblioteksansvarig. Arbete med plan för hur bibliotekets resurser används i undervisningen sker under vårterminen och ska presenteras och diskuteras i juni. Ansvarig: rektor, biblioteksresurs och ämneslärare. Kommande läsår sker en kontinuerlig uppbyggnad av skolbibliotekets boksamling. Ansvarig: rektor, biblioteksresurs och ämneslärare.

6 SKOLINSPEKTIONEN 6 (6) - I två individuella fall sker undervisning med stöd av företagets distansplattform då elevernas behov inte medger vanlig klassrumsundervisning. Läraren på skolan handleder eleven och är den som sätter betyg. För att slutföra bedömningen av om de vidtagna åtgärderna är tillräckliga har Skolinspektionen i ett uppföljningsprotokoll den 29 juni 2012 begärt kompletterande uppgifter avseende huvudmannens planer för kompetenshöjning av lärare alternativt rekrytering av specialpedagogisk kompetens. I en skrivelse som inkom den 3 september 2012 redovisar huvudmannen följande: - Arbetet med att rekrytera specialpedagog fortgår. Utöver det påbörjar biträdande rektor nu en utbildning på halvfart på universitetet som heter Lärande och Utveckling 15 hp. Detta som ett steg att kompetensutveckla befintlig personal. Som komplement genomförs också mindre punktinsatser för att höja befintlig personals kompetens om olika inlärningshinder. Skolinspektionen förutsätter att rekryteringen fullföljs. På Skolinspektionens vägnar Kjell Hedwall Avdelningschef Lena Ålander Undervisningsråd Kopia till Västerås kommun Skolinspektionen tillståndsenheten

Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Klara Gymnasium i Karlstads kommun

Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Klara Gymnasium i Karlstads kommun Information och Kompetens i Sverige AB Box 5066 121 16 JOHANNESHOV 1 (5) Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Klara Gymnasium i Karlstads kommun Beslut Skolinspektionen bedömer att Information

Läs mer

Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan JB Gymnasiet i Norrköpings kommun

Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan JB Gymnasiet i Norrköpings kommun JB Gymnasium Mitt AB Postadress: Box 3147, 550 03 Jönköping Rektorn för JB Gymnasiet i Norrköping tommy.thundahl@jbgymnasiet.se 1 (5) Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan JB Gymnasiet

Läs mer

Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Atleticagymnasiet i Stockholms kommun.

Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Atleticagymnasiet i Stockholms kommun. Atleticagymnasiet AB Nordenflychtsvägen 70 112 51 STOCKHOLM peter.walz@atleticagymnasiet.se 1 (7) Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Atleticagymnasiet i Stockholms kommun. Skolinspektionen

Läs mer

Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Friluftsgymnasiet

Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Friluftsgymnasiet 1 (7) Energy Outdoor Sweden AB tomas.ronqvist@friluftsutbildning.se Rektorn för Friluftsgymnasiet goran.lundqvist@energigymnasiet.se Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Friluftsgymnasiet

Läs mer

Föreläggande efter uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Deltaskolan i Haninge kommun

Föreläggande efter uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Deltaskolan i Haninge kommun Skolinspektionen Föreläggary Mia Lundberg enskild firma mia@deltaskolan.se Rektorn vid Deltaskolan thomas@deltaskolan.se 1 (6) Föreläggande efter uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Deltaskolan

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Skolinspektionen Dnr 44-2018:182 Academy of Music and Business Education Vara AB Org.nr. 559048-9760 anna.sjogren@ambsweden.com Beslut för gymnasieskola efter förstagångstillsyn av Academy of Music and

Läs mer

Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Cybergymnasiet Malmö i Malmö kommun

Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Cybergymnasiet Malmö i Malmö kommun Cybergymnasiet Malmö AB per.hasselgren@cybergymnasiet.se Rektorn för Cybergymnasiet Malmö johan.wingren@malmo.cybergymnasiet.se 1 (6) Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Cybergymnasiet

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Nyckelknippan Förskole AB Org.nr. 556478-7397 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nyckelskolan belägen i Södertälje kommun , Beslut 2(8) Uppföljning av tillsyn i Nyckelskolan

Läs mer

Uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Elma School i Stockholms kommun

Uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Elma School i Stockholms kommun Stockholms Språkskola AB elmouselhi@spray.se 1 (5) Uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Elma School i Stockholms kommun Skolinspektionen bedömer att huvudmannen för Elma School har vidtagit

Läs mer

Uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Engelska skolan Kungsholmen (f.d Stockholms Engelska skola) i Stockholms kommun

Uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Engelska skolan Kungsholmen (f.d Stockholms Engelska skola) i Stockholms kommun Global Bridge i Sverige AB Rålambsvägen 22 112 59 Stockholm 1 (9) Uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Engelska skolan Kungsholmen (f.d Stockholms Engelska skola) i Stockholms kommun Beslut

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Kiruna kommun efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Vittangi skola belägen i Kiruna kommun 2 (7) Uppföljning av tillsyn i Vittangi skola genomförde tillsyn av Kiruna kommun

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram 201 7-1 1-02 Järfälla kommun Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram efter tillsyn i Järfälla gymnasium belägen i Järfälla kommun 2(10) Uppföljning av tillsyn i Järfälla

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram n Beslut Hermods Design & Construction College AB Org.nr. 556982-8451 Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram efter tillsyn i Design & Construction College Malmö

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola r Beslut Järfälla kommun Beslut efter uppföljning för gymnasieskola efter tillsyn i Järfälla kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Järfälla kommun genomförde tillsyn av Järfälla kommun under vårterminen

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Stockholms Internationella Restaurangskola i Stockholms kommun Theducation AB Box 5066 121 16 JOHANNESHOV 1 (11) Tillsyn vid Stockholms

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram Botkyrka kommun efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram efter tillsyn i S:t Botvids gymnasium belägen i Botkyrka kommun 2 (11) Uppföljning av tillsyn i S:t Botvids gymnasium

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola r Beslut Engelska skolan norr AB Org.nr. 556569-9302 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Engelska Skolan Norr belägen i Stockholms kommun 2 (9) Uppföljning av tillsyn

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och specialskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och specialskola Specialpedagogiska skolmyndigheten Regionchef Beslut efter uppföljning för förskoleklass och specialskola efter tillsyn i Birgittaskolan belägen i Örebro kommun Uppföljning av tillsyn i Birgittaskolan

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram 2018-05-09 Gymnasieskolor i Syd AB Org.nr. 556930-6979 Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram efter tillsyn i Fria Läroverken i Ystad belägen i Ystads kommun 2 (11)

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram Borlänge kommun Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram efter tillsyn i Erikslundsgymnasiet belägen i Borlänge kommun 2 (8) Uppföljning av tillsyn i Erikslundsgymnasiet

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola

Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola r Beslut Järfälla kommun Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola efter tillsyn i Järfälla kommun 201 7-1 1-02 2 (7) Uppföljning av tillsyn i Järfälla kommun genomförde tillsyn av Järfälla kommun

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Karlstads kommun barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nyeds skola i Karlstads kommun 2(11) Uppföljning av tillsyn i Nyeds skola

Läs mer

Uppföljning efter tillsyn i Nynäshamns kommun

Uppföljning efter tillsyn i Nynäshamns kommun 1 (5) Nynäshamns kommun kommunstyrelsen@nynashamn.se Uppföljning efter tillsyn i Nynäshamns kommun Beslut Skolinspektionen bedömer att Nynäshamns kommun har vidtagit sådana åtgärder att de påtalade bristerna

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola en Beslut Hermods gymnasium ab Org.nr. 556528-6696 Beslut efter uppföljning för gymnasieskola efter tillsyn i Hermods Gymnasium Malmö belägen i Malmö kommun 2 (7) Uppföljning av tillsyn i Hermods Gymnasium

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Klara Norra Gymnasium i Stockholms kommun Theducation AB Box 5066 121 16 JOHANNESHOV 1 (15) Tillsyn vid Klara Norra Gymnasium Helhetsbedömning

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola IT-Gymnasiet Sundbyberg Christine.johnson@academedia.se Rektorn vid IT-Gymnasiet Sundbyberg Fredrik.karlsson@it-gymnasiet.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av IT-Gymnasiet Sundbyberg i Sundbybergs

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Göteborgs kommun ostragoteborg@ostra.goteborg.se Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Sandeklevsskolan 7-9 i Göteborgs kommun 2 (9) Uppföljning av tillsyn i Sandeklevsskolan

Läs mer

Beslut efter uppföljning för grundskola

Beslut efter uppföljning för grundskola Kungsbacka kommun info@kungsbacka.se Beslut efter uppföljning för grundskola efter tillsyn i Smedingeskolan A i Kungsbacka kommun 2 (6) Uppföljning av tillsyn i Smedingeskolan A genomförde tillsyn av Kungsbacka

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola v Beslut Skolinspektionen 2014-04-25 Internationella Engelska Skolan i Sverige AB info@engelska.se Rektorn vid IES i Skärholmen s te ven.b a tty e. skar holmen@en gel ska. se Beslut för grundskola efter

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Bollnäs kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kilafors skola F 9 i Bollnäs kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (8) Skolinspektionens beslut

Läs mer

ein Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram Skolinspektionen

ein Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram Skolinspektionen ein Marks kommun markskommun@mark.se efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram efter tillsyn i Marks gymnasieskola, yrkesprogram i Marks kommun 2 (9) Uppföljning av tillsyn

Läs mer

Regelbunden tillsyn 2012

Regelbunden tillsyn 2012 1 (15) Regelbunden tillsyn 2012 Innehållsförteckning 2 (15) Sammanfattning... 3 Inledning... 3 När du tolkar statistiken tänk på följande:... 4 Resultat för grundskolan nästan alla grundskolor har brister...

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola 3L e kt Cg.'"Le71, Beslut Göteborgs kommun vastrahisingen@vastrahisingen.goteborg.se Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Ryaskolan 4-9 i Göteborgs kommun 2(10) Uppföljning

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Steg För Framtiden AB Kirim.hakan@gmail.com Rektorn vid Gullvivaskolan Fatma.ayranci@gullvivaskolan.se för grundskola efter tillsyn av den fristående grundskolan Gullvivaskolan i Stockholms kommun 1(9)

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram Sociala missionen Org.= 802003-1178 Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram efter tillsyn i Gymnasieskolan Futurum belägen i Stockholms kommun 2 (8) Uppföljning av

Läs mer

Beslut för grundskola och grundsärskola

Beslut för grundskola och grundsärskola Skoiinspektionen Beslut 2014-06-27 Specialpedagogiskt Forum Trt AB thomas.norberg@kristinaskolan.eu Rektorn vid Kristinaskolan info@kristinaskolan.eu Beslut för grundskola och grundsärskola efter tillsyn

Läs mer

ÅTGÄRDSPROGRAM. Skolverket (2013). Arbete med åtgärdsprogram för elever i behov av särskilt stöd

ÅTGÄRDSPROGRAM. Skolverket (2013). Arbete med åtgärdsprogram för elever i behov av särskilt stöd ÅTGÄRDSPROGRAM Skolverket (2013). Arbete med åtgärdsprogram för elever i behov av särskilt stöd Att arbeta med åtgärdsprogram (Skolverket, 2013) Syftet med åtgärdsprogram Redskap för skolpersonal att stödja

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:7697 Västerås kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Norra Vallbyskolan i Västerås kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (9) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut efter uppföljning för grundskola

Beslut efter uppföljning för grundskola Göteborgs kommun vastrahisingen@vastrahisingen.goteborg.se Beslut efter uppföljning för grundskola efter tillsyn i Sjumilaskolan 7-9 i Göteborgs kommun 2 (9) Uppföljning av tillsyn i Sjumilaskolan 7-9

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2012-11-27 Stockholms idrottsgymnasium AB johan@idrottsgymnasiet.se Rektorn vid Stockholms Idrottsgymnasium klas@idrottsgymnasiet.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Stockholms kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Hammarbyskolan belägen i Stockholms kommun 2 (16) Uppföljning av tillsyn i Hammarbyskolan genomförde tillsyn

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Alingsås kommun kommunstyrelsen@alingsas.se Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Stora Mellby skola i Alingsås kommun 2 (8) Uppföljning av tillsyn i Stora Mellby sk

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola _ Skoiinspektionen Beslut 2014-06-27 Svenljunga kommun Rektorn vid grandsärskolan vid Mogaskoian Beslut för grundsärskola efter tillsyn i grundsärskolan vid Mogaskoian i Svenljunga kommun Skoiinspektionen,

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Skolinspektionen 2014-05-22 Hagströmska gymiiasiet AB uppsala@bagstromska.se Rektorn vid Hagströmska gymriasiet Uppsala anna. gr anlund@hagstr omska. se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Hagströmska

Läs mer

Storvretaskolan i Uppsala kommun

Storvretaskolan i Uppsala kommun STYRELSEN FÖR VÅRD OCH BILDNING Handläggare Datum Diarienummer Lars Romanus 2014-02-12 SVB-2013-0573 Skolinspektionen Avdelningen för tillsyn och kvalitetsgranskning i Stockholm, enhet Norr Box 23069 10435

Läs mer

Skolbeslut för gymnasieskola

Skolbeslut för gymnasieskola Beslut Bruksgymnasiet Gymnasievägen 1 747 40 Gimo 2011-03-30 Dnr 43-2010:5173 Skolbeslut för gymnasieskola efter tillsyn av Bruksgymnasiet i Östhammars kommun 2011-03-30 Skolbeslut Tillsyn i Bruksgymnasiet

Läs mer

Beslut efter uppföljning för grundskola

Beslut efter uppföljning för grundskola (N, Beslut Tranemo kommun kommun@tranemo.se Beslut efter uppföljning för grundskola efter tillsyn i Tranängskolan 7-9 i Tranemo kommun Besui'c 2(11) Uppl'öijning av tillsyn i Tranängsk sil 7-9 genomförde

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Järfälla kommun Rektorn vid Högbyskolan Beslut för grundskola efter tillsyn av Högbyskolan i Järfälla kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 44-2016:5086 Humfry Utbildning AB Org.nr. 556729-2478 malmo@humfryskolan.se för grundskola efter tillsyn i den fristående grundskolan Humfryskolan i Malmö kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 44-2016:11225 Lichron Teknik AB Org.nr. 556756-0635 elin.tai.lindberg@lichron.se för gymnasieskola efter tillsyn av Lichron Teknik AB Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Les Skolinspektionen 2016-01-28 Integrationsföreningen för invandrare och flyktingar (org. nr 817603-1253) Rektorn vid Manar Al-Houda Svensk-Arabiska skolan Beslut för förskoleklass och grundskola efter

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Stockholms kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Hjulsta grundskola F-9 belägen i Stockholms kommun 2(6) Uppföljning av tillsyn i Hjulsta grundskola F- 9 genomförde

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:11218 STEG för framtiden Aktiebolag Org.nr. 556753-8383 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av STEG för framtiden Aktiebolag Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Älvdalens kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Älvsdalsskolan f-9 belägen i Älvdalens kommun 2(12) Uppföljning av tillsyn i Älvsdalsskolan f-9 genomförde tillsyn

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Beslut Dnr 43-2015:9278 Marks kommun markskommun@mark.se Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Lyckeskolans grundsärskola i Marks kommun Beslut 2 (14) Tillsyn i Lyckeskolans grundsärskola har genomfört

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola en% Skolinspektionen Energy Outdoor Sweden AB tomas.ronqvist@friluftsutbildning.se Rektorn vid Friluftsgymnasiet tomas.ronqvist@friluftsutbildning.se för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 44-2017:6120 Psykologigymnasiet Sverige AB Org.nr. 556729-5885 för gymnasieskola efter tillsyn i Psykologigymnasiet i Solna kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skoiinspektionen Beslut 2014-06-13 Kristianstads Montessoriskola Rektom vid Kristianstads Montessoriskola Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Kristianstads Montessoriskola i Kristianstads

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2013-04-24 Lärande i Sverige AB petra.comstedt@realgymnasiet.se Rektorn vid Realgymnasiet Linköping adnan.zanhar@realgymnasiet.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i den fristående gymnasieskolan

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Stiftelsen Orionskolan Org.nr. 834001-7915 efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Orionskolan belägen i Gotland kommun 2(8) Uppföljning av tillsyn i Orionskolan genomförde tillsyn

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola Nu. Skövde kommun skovdekommun@skovde.se Beslut efter uppföljning för gymnasieskola efter tillsyn i Västerhöjd enhet 871 i Skövde kommun 2 (6) Uppföljning av tillsyn i Västerhöjd enhet 871 genomförde tillsyn

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 43-2016:10446 Norrköpings kommun norrkoping.kommun@norrkoping.se för grundskola efter tillsyn i Djäkneparksskolan 1 i Norrköpings kommun Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2(8) s

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram Dnr 43-2016:10996 Uppsala kommun för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram efter tillsyn av Ekebygymnasiet i Uppsala kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Huddinge kommun barn-utbildning@huddinge.se Rektorn vid Sjödalsgymnasiet bo.milton@huddinge.se för gymnasieskola efter tillsyn av Sjödalsgymnasiet i Huddinge kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut 2013-10-30 Eskilstuna kommun eskilstuna.kommun@eskilstuna.se Rektorn vid Stålforsskolan 2: 7-9 helena.rivel@eskilstuna.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Stålforsskolan 2:

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2016:4401 Järfälla kommun Beslut för gymnasiesärskola efter tillsyn i Järfälla gymnasium belägen i Järfälla kommun 2(10) Tillsyn i Järfälla gymnasium har genomfört tillsyn av Järfälla kommun under

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2014-04-30 Bilingual Montessori School of Lund Rektorn vid Bilingual Montessori School of Lund Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Bilingual Montessori School of

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola IAN Skolinspektionen Beslut 2017-10-24 Dnr 44-2016:5055 44-2016:5054 Minervaskolan i Umeå AB Org. Nr. 556573-5049 Beslut efter uppföljning för gymnasieskola efter tillsyn i Minervagymnasium i Umeå kommun

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola rn Beslut Enköpings kommun Beslut efter uppföljning för gymnasieskola efter tillsyn i Westerlundska gymnasiet belägen i Enköpings kommun 2 (9) Uppföljning av tillsyn i Westerlundska gymnasiet genomförde

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2016:4413 Danderyds kommun Beslut för gymnasiesärskola efter tillsyn i Danderyds gymnasiesärskola belägen i Danderyds kommun 2(10) Dnr 43-2016:4413 Tillsyn i Danderyds gymnasiesärskola har genomfört

Läs mer

ein Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Boda skola belägen i Rättviks kommun Beslut

ein Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Boda skola belägen i Rättviks kommun Beslut ein Beslut Rättviks kommun Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Boda skola belägen i Rättviks kommun 2 (8) Uppföljning av tillsyn i Boda skola genomförde tillsyn av

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola

Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola 'N Beslut Stockholms kommun Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola efter tillsyn i Stockholms hotell & restaurangskola, gymnasiesärskola belägen i Stockholms kommun 2 (8) Uppföljning av tillsyn

Läs mer

Beslut för Grundskola

Beslut för Grundskola Beslut 2014-05-23 Funktionsanalys i skolan AB Rektorn vid Funktionsanalys i skolan AB Beslut för Grundskola efter tillsyn i Funkis skola i Haninge kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm,

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2015:4735 Göteborgs kommun irtfo@educ.goteborg.se Beslut för gymnasiesärskola efter tillsyn i Högsbodal GS i Göteborgs kommun 2(14) Tillsyn i Högsbodal GS har genomfört tillsyn av Göteborgs kommun

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola Västerås Idrottsgymnasium AB Org.nr. 556780-2144 Beslut efter uppföljning för gymnasieskola efter tillsyn i Västerås Idrottsgymnasium AB belägen i Västerås kommun 2 (6) Uppföljning av tillsyn i Västerås

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2012-10-19 Djurgymnasiet Stockholm terese.laurentkarlsson@djurgymnasiet.com Rektorn vid Djurgymnasiet mimi.englund@djurgymnasiet.com Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av Djurgymnasiet i Stockholms

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut 2013-11-12 Estniska Skolan i Stockholm Rektorn vid Estniska Skolan i Stockholm Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Estniska Skolan i Stockholm Stockholms kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Skolinspektionen Beslut 2014-03-13 Kungsbacka kommun Rektorn vid Kapareskolan A-D Beslut för grundskola efter tillsyn i Kapareskolan A-D i Kungsbacka kommun Skolinspektionen, Box 2320, 403 15 Göteborg,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut 2013-10-30 Eskilstuna kommun eskilstuna.kommun@eskilstuna.se Rektorn vid Stålforsskolan 1:7-9 margaretha.lindman@eskilstuna.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Stålforsskolan

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola ti Stockholms kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Skarpatorpsskolan belägen i Stockholms kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Skarpatorpsskolan genomförde

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9598 Stockholms montessoriskola aktiebolag Org.nr. 556460-9666 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Stockholms Montessoriskola Anne Frank belägen i Stockholms kommun 2 (9)

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram en B %11. Skolinspektionen Dnr 44-2016:11236 Träutbildningar i Hälsingland AB Org.nr. 556779-6718 för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram efter tillsyn i Träutbildningar i Hälsingland i Ljusdals

Läs mer

Beslut för gymnasieskola. efter bastillsyn i Aspero Idrottsgymnasium Halmstad belägen i Halmstad kommun

Beslut för gymnasieskola. efter bastillsyn i Aspero Idrottsgymnasium Halmstad belägen i Halmstad kommun fin Skolinspektionen Beslut Aspero Friskolor AB Org.nr. 556636-3973 Beslut för gymnasieskola efter bastillsyn i Aspero Idrottsgymnasium Halmstad belägen i Halmstad kommun Skolinspektionen, Postadress:

Läs mer

Föreläggande vid vite

Föreläggande vid vite JENSEN education college AB 2013-11-26 vd@jenseneducation.se ^ Rektorn vid JENSEN Gymnasium Linköping marie.lundeborg@jenseneducation.se Föreläggande vid vite efter tillsyn av skolenheten JENSEN Gymnasium

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Emmaboda kommun kommunen@emmaboda.se rektorn vid Bjurbäcksskolan magnus.assarsson@emmaboda.se efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bjurbäcksskolan 7-9 i Emmaboda

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Lernia College AB Rektorn vid Portalens Gymnasium i Borås kommun för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Portalens Gymnasium i Borås kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Skolinspektionen Höörs kommun Beslut för grundsärskola efter prioriterad tillsyn i Sätoftaskolan belägen i Höörs kommun Skolinspektionen. Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1,

Läs mer

Beslut. efter kvalitetsgranskning av Kyrkbacksskolans arbete vid elevers övergångar till årskurs 7 i Ljusnarsbergs kommun. Beslut

Beslut. efter kvalitetsgranskning av Kyrkbacksskolans arbete vid elevers övergångar till årskurs 7 i Ljusnarsbergs kommun. Beslut Beslut Ljusnarsbergs kommun kommun@ljusnarsberg.se 2018-04-13 Dnr 400-2016:11437 Beslut efter kvalitetsgranskning av Kyrkbacksskolans arbete vid elevers övergångar till årskurs 7 i Ljusnarsbergs kommun

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med särskoleelever

Beslut för gymnasieskola med särskoleelever Huddinge kommun Barn-utbildning@huddinge.se Rektorn vid Östra gymnasiet Stefan.Vilkman@huddinge.se för gymnasieskola med särskoleelever efter tillsyn av Östra gymnasiet i Huddinge kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut 2013-11-20 Sigtuna kommun sigtuna.kommun@sigtuna.se Rektorn vid Ekillaskolan per.junelind@sigtuna.se Beslut för grundskola efter tillsyn av Ekillaskolan i Sigtuna kommun Skolinspektionen, Box 23069,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:6853 Therese.Linner@lessebo.se Lessebo kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bikupan i Lessebo kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2

Läs mer

Beslut för fristående grundskola med fritidshem

Beslut för fristående grundskola med fritidshem Floda Friskoleförening Rektorn vid Floda friskola karinb@flodafriskola.se för fristående grundskola med fritidshem efter tillsyn av Floda friskola i Katrineholms kommun Skolinspektionen, Box 330, 581 03

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Thoren Innovation School AB Rektorn vid Thoren Innovation School i Stockholms kommun för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Thoren Innovation School i Stockholms kommun (f.d.

Läs mer

Regelbunden tillsyn av skolenhet

Regelbunden tillsyn av skolenhet 1 (5) Regelbunden tillsyn av skolenhet Bedömningsunderlag Skolform: Gymnasiesärskola Översikt över innehåll 1. Undervisning och lärande 2. Extra anpassningar och särskilt stöd 3. Arbetsplatsförlagt lärande

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2012-12-12 Stockholms kommun registrator.utbildning@stockholm.se Rektorerna vid Östra Reals gymnasium lotta.daumichen-nordgren@stockholm.se robert.mellander@stockholm.se rolf.oden@stockholm.se Beslut

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Skolinspektionen Beslut 2013-05-17 Karlshamns kommun Rektorn vid Vägga 5 NV, HPSP Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av Vägga 5 NV, HPSP i Karlshamns kommun Skolinspektionen, Post- och besöksadress

Läs mer

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan NTI-gymnasiet i Södertälje kommun

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan NTI-gymnasiet i Södertälje kommun Beslut efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan NTI-gymnasiet i Södertälje kommun Beslut NTI AB Box 15003 167 15 BROMMA 1 (3) Tillsyn i den fristående gymnasieskolan NTI-gymnasiet i Södertälje kommun

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram 2018-04-13 Dnr 44-2017:5718 Kunskapsskolan i Sverige Aktiebolag Org.nr. 556566-1815 för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram efter tillsyn i Kunskapsgymnasiet Globen i Stockholms kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola ionen 2013-06-12 VTU AB Lars.tmmerg@aprendereskolor.se Rektorn vid Odenplansgymnasiet Jonas.ericson@odenplansgymnasiet.se Beslut för gymnasieskola efter förstagångstillsyn i den fristående skolan Odenplansgymnasiet

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram Skolinspektionen Stockholms kommun Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram efter tillsyn i Stockholms Transport- och fordonstekniska Gymnasium belägen i Stockholms

Läs mer