Loke NYTT MEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW. BRFLOKE.SE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Loke NYTT MEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW. BRFLOKE.SE"

Transkript

1 Nr 10, november 2015 Loke NYTT MEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW. BRFLOKE.SE Bäste Loke medlem! Första advent är redan här och vi påminner samtliga Loke boende om att vara ytterst försiktig med levande ljus. Vi rekommenderar stark att ni surfar på där ni kan hitta videosekvenser om brandsäkerhet. Vi har haft en mild höst och det betyder lägre fjärrvärme förbrukning men vintern var här på besök och påminde oss om att vintern kommer. Genom att googla hittade jag dessa bilder om bättre inomhusklimat som säger mer än tusen ord. Normal temperatur ska pendla mellan / Mer information hittar du på vår hemsida vanliga frågor. Som de flesta av er redan vet, HSB Stockholm tar över förvaltning från och med den första januari. Passar på att tacka Storholmen och dess personal för den här tiden och önskar lycka till i framtiden. Efter många, många år i trogen tjänst, tackar vi vår fastighetsskötare Matte som avslutar sitt uppdrag hos oss sista december. Om du råkar träffa honom, visa din uppskattning för hans mångåriga trogna tjänst hos oss. Inom kort kommer ni att få ett brev från HSB Stockholm där ni hälsas välkomna och en presentation av personalen som ska jobba med oss. Redan nu kan jag avslöja att januariavin måste betalas manuellt, dvs. ni kommer att få inbetalningsavi som ska betalas via internetbanken eller det vanliga sättet ni brukar betala övriga räkningar. Vid ett senare tillfälle kommer ni att få möjlighet att ansluta till autogiro eller e-faktura om så önskas. Om ni har specifika frågor om januariavin kan ni ringa HSB service center Observera ni ska vända er till Storholmen för alla andra ärende fram till 31 december. Det nya avtalet med HSB innebär mindre förändringar för enskilda medlemmar i föreningen, men det blir nya kontaktvägar för vanliga ärenden. Å andra sidan arbetsmodellen är bekant för oss: Mellan 07:00 17:30 ska vi vända oss till service center som gäller för alla typer av ärenden, efter dessa tider ringer vi till jour som precis som idag gäller enbart vid krisläge (samma betalningskrav vid ogiltiga utryckningar). Felanmälningar ska nås dygnet runt via e-post eller service portal. BRF Loke har tecknat avtal med Nomor AB som har installerat råttgiljotiner i våra avloppsbrunnar, dessutom väntar vi på besked från Haninge kommun som också ska installera motsvarande råttfällor i sina avloppsledningar. Tanken är att vi ska samordna våra insatser för att förebygga råttförekomst runt Lokes fastigheter och fram för allt i våra avloppssystem.

2 Styrelsen blev kontaktad av SMOHF (Södertörns Miljö och hälsoskyddsförbund) gällande PCB som tydligen finns i våra lägenheter. Än så länge är det för tidigt att säga vad det betyder för oss, men vissa av oss kommer att få besök av en miljöinspektör som ska göra en inventering. Vi återkommer när vi vet mer men var inte oroliga för exponering. Det handlar om PCB i balkongfönsters isolerings fog och fogmassa som i normala fall är oåtkomlig för oss. Vi skulle ha börjat med brandöversyn men av diverse anledningar har vi inte kommit igång. Förhoppningen är att starta kommande veckor och fortsätta en bit in på Samma sak gäller installation av varm vatten cirkulation där vi har sökt entreprenör men inte lyckas få offert. Nästa Loke Nytt kommer runt nyåret och därför passar vi på att önska er riktigt god jul och vi ses snart igen. Sortera mera Vi är stolta och glada för att vi är en av de bostadsrättsföreningar som sorterar matavfall. Vi tackar alla som sorterar både matavfall och annat avfall. Genom att sortera ut olika förpackningar och återvinna dem på rätt sätt bidrar vi tillsammans till en bättre miljö. Matrester är inte värdelöst skräp! Dessa innehåller näring och energi som kan utnyttjas. Av matresterna som vi samlar in blir det biogas och gödning på våra åkrar! Vi som redan sorterar matrester försäkrar att det är lätt att göra rätt! Inget extra arbete. Matresterna luktar inte i den speciella bruna påsen. Sopkärlen för matavfallet (den bruna påsen) finns bredvid sopkärlen för hushållsavfallet. I din tvättstuga finns avfallspåsar att hämta vid behov. Vi hoppas att flera medlemmar ansluter sig. Eftersom vissa av våra sopkärl nu är avsedda för matavfall innebär det att kärlen för ej brännbart inte finns. Antalet kärl för hushållsavfall är samma som tidigare. Snälla, se till att pressa ihop påsarna med hushållsavfallet så att de blir mer kompakta. Då får fler påsar plats i sopkärlen. Vi vill inte behöva beställa flera sophämtningar. Det skulle innebära ökade kostnader för vår BRF. Jul, Jul, strålande Jul! Julmat, Julklappar, JULGRAN! Ni skall själva omhänderta julgranen när den skall slängas. Ni själva skall se till att den lämnas på återvinningscentralen (den närmaste ligger i Jordbro). Som vi skrev tidigare, blev vi tvungna att ta bort utrymmen som var avsedda för trädgårdsavfall och kompostering p.g.a. upprepad vandalisering där bl.a. julgranar kunde slängas tidigare. Vi hoppas att inga julgranar skall ligga och skräpa kring våra hus; då måste de köras bort på BRF:s bekostnad. Det är dyrt och innebär större kostnader för vår förening. Det kan i sin tur resultera i höjda avgifter till BRF.

3 Tvättstugan på Vallavägen 31 Planerad renovering av tvättstugan på Vallavägen 31 kommer att påbörjas den 11 januari 2016 och beräknas pågå 6-7 veckor. Under tiden får boende använda tvättstugorna på Vallavägen 11 eller Vallavägen 49. För att komma in i den tillfälliga tvättstugan gör du en omkodning av inpasseringsbrickan hos Haninge Lås. Till alla hundägare Hjälp till med trivsel och glöm inte att plocka upp hundbajs. Även om du själv alltid plockar upp efter att hunden har gjort sitt, så kan det hända att dina barn glömmer bajspåsen hemma. Påminn dem och förklara hur otrevligt det är att trampa i hundbajs, dessutom, små och stora barn älskar att hunden slickar dem i ansiktet tänk om hunden har nosat i hund bajs Motioner till årsstämman 2016 Alla medlemmar i föreningen har möjlighet att skicka in motioner (dvs. skriftliga förslag över åtgärder som du tycker styrelsen borde vidta). Alla motioner kommer att behandlas på förningsstämman som kommer att hållas den 12 maj Motionerna lämnas eller skickas till: Lokes förvaltningskontor, (brevlåda bakom ICA) Sleipnervägen 109, Handen Senast den 31 december 2015 Mötestider för torsdagsträffar med styrelsen En torsdag i månaden finns styrelsen på plats i förvaltningskontoret mellan kl Lokes medlemmar har då möjlighet att komma och prata med styrelsen och diskutera olika frågor. Dessa träffar sker i samband med styrelsemötena. Nästa träff blir den 17 december. Vårens inplanerade träffar blir den 14 januari, 18 februari, 17 mars, och den 21 april. Välkomna!

4 Bilpool med Just Drive It Uppdatering från justdriveit Lokes egna bilpool Justdriveit erbjuder nu två Timmar fritt för alla som registrerar sig i december. För dig som önskar finns kostnadsfri släpkärra att låna vid bokning. Kontakta Kundtjänst så hjälper vi dig. Pierre Larsson är Lokes personliga kontaktperson För registrering och demovisning av bil och mobilapplikation. Han kommer att Finnas tillgänglig från tid till annan vid parkeringen och inom kort ringa på din dörr. Detta för att säkerställa att du också får veta mer om hur du genom att använda justdriveits bilar kan göra en insats för din förening, din egen ekonomi och miljön. vår hemsida, Grovsopor Containers för grovsopor våren 2016 är inbokad. Den 5-6 april 2016 kl på Vallavägen 3 (vid vändplanen) och den april kl på Sleipnerv. 27 (mitt emot Vikingaskolan). Följande saker får inte lämnas i containern: El-avfall (sladdar, lampor, lysrör, övrig el. ) Glas Däck Färgrester/lackrester Sprayflaskor Kemikalier/ Kvicksilvertermometrar Rengöringsmedel Förvaltningskontorets öppettider Lokes förvaltningskontor är öppet måndagar 15:00-19:00. Vi hjälper dig med frågor om bygglov, ventilation, kontrakt med mera. Felanmälan (kl 07-21) gör du som vanligt till Storholmen direkt tel , eller dygnet runt till: felanmalan@brfloke.se Kodning av brickor/nya brickor gör du hos Haninge Lås (Sleipnervägen), öppet måndag torsdag kl 08-17, fredagar kl (lunchstängt ). Jour: Kvällar och helger ringer du jouren som kan rycka ut vid fel/problem som innebär akut fara för person eller fastighet och som inte kan vänta till nästkommande vardag. Jouren nås på tel Fel som jouren rycker ut på och som visar sig inte vara akut faktureras den enskilde medlemmen (minimidebiteringen ligger på drygt kr). Föreningens förvaltningskontor kommer att vara stängt måndag den 21 och måndag den 28 december.

5 Valberedningen i brf Loke Valberedningen söker personer med bred kompetens som är intresserade av att arbeta i föreningens styrelse. Om du är intresserad, vänligen kontakta någon i valberedningen. Valberedningen består av: Peter Olevik Dunder, sammankallande, Anitha Wallin Malin Norberg valberedningen@brfloke.se Loke Seniorer önskar alla en God Jul. Vi träffas varannan torsdag kl i Midgård, för att fika, prata och träffa grannar i trivsam miljö. Vi vill också påminna om jullunchen den 10 dec. kl För att bli medlem i Loke seniorer är avgiften 100: -/år Välkomna! Lennart Z, tel Lennart H, tel Anna-Lena C, tel Erik L, tel Ethel K, tel

Loke NYTT. Nr 11, December 2015. Kundtjänst/felanmälan: felanmalan@brfloke.se. 136 42 HANDEN Telefon: 0771 786 746

Loke NYTT. Nr 11, December 2015. Kundtjänst/felanmälan: felanmalan@brfloke.se. 136 42 HANDEN Telefon: 0771 786 746 Nr 11, December 2015 Loke NYTT MEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I WWW.BRFLOKE.SE Bäste Loke medlem! Hoppas att ni har haft en bra Jul och vi önskar er God fortsättning! Vi brukar hälsa nyåret med fyrverkerier

Läs mer

Idag måndag fick vi HSB:s avi med justerad månadsavgift. Tyvärr är garagekostnaden felaktig igen och detta ska justeras så småningom.

Idag måndag fick vi HSB:s avi med justerad månadsavgift. Tyvärr är garagekostnaden felaktig igen och detta ska justeras så småningom. Nr 1 januari 2016 Loke NYTT MEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW. BRFLOKE.SE Bäste Loke medlem! Äntligen vinter för er som kan dra fördel av Haninges fantastiska läge för vintersportutövare. Ett

Läs mer

Loke NYTT MMEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW.BRFLOKE.SE

Loke NYTT MMEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW.BRFLOKE.SE Nr 3, mars 2016 Loke NYTT MMEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW.BRFLOKE.SE Källa: http://www.skovdefilmfestival.se/ Hänt under mars Bäste Loke medlem. Hoppas att ni har haft en glad påsk med massor

Läs mer

Loke NYTT MEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE

Loke NYTT MEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE Nr 10, oktober 2016 Loke NYTT MEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE www.brfloke.se Bästa grannar. Nu är onekligen hösten här med vackra färger men också med grå, blåsiga dagar. Nu är det dags att bl.a.

Läs mer

Vi på Berget. I föreningslokalen pågår nu renovering av WC som kommer att bli handikappsanpassad. Glad sommar önskar styrelsen!

Vi på Berget. I föreningslokalen pågår nu renovering av WC som kommer att bli handikappsanpassad. Glad sommar önskar styrelsen! Informationsblad nr. 2 & 3 2016 Vi på Berget I detta nummer Första sidan Styrelsen informerar Viktiga datum 2016 Miljöhusen Sid 2 Ansvarsområden Bergets dag Sid 3-6 Stämmoprotokoll 2015 Sid 7 Rökning och

Läs mer

Dags att välja. abonnemang för ditt hushållsavfall. För dig i Varbergs kommun som bor i villa eller fritidshus. 1

Dags att välja. abonnemang för ditt hushållsavfall. För dig i Varbergs kommun som bor i villa eller fritidshus. 1 Dags att välja abonnemang för ditt hushållsavfall För dig i Varbergs kommun som bor i villa eller fritidshus. 1 Matavfall en värdefull resurs För en tid sedan fick du information i din brevlåda om det

Läs mer

Fritidshusägare. Information om sophämtning, abonnemang, matavfallsinsamling, Återvinningscentralen, olika tjänster, kontaktuppgifter

Fritidshusägare. Information om sophämtning, abonnemang, matavfallsinsamling, Återvinningscentralen, olika tjänster, kontaktuppgifter Fritidshusägare Information om sophämtning, abonnemang, matavfallsinsamling, Återvinningscentralen, olika tjänster, kontaktuppgifter Sophämtning Du som har fritidshus kan välja mellan flera olika kärlstorlekar

Läs mer

abonnemang för ditt hushållsavfall För dig i Falkenbergs kommun som bor i villa eller fritidshus. 1

abonnemang för ditt hushållsavfall För dig i Falkenbergs kommun som bor i villa eller fritidshus. 1 abonnemang för ditt hushållsavfall För dig i Falkenbergs kommun som bor i villa eller fritidshus. 1 Matavfall en värdefull resurs För en tid sedan fick du information i din brevlåda om det nya sättet att

Läs mer

abonnemang för ditt hushållsavfall För dig i Falkenbergs kommun som bor i villa eller fritidshus. 1

abonnemang för ditt hushållsavfall För dig i Falkenbergs kommun som bor i villa eller fritidshus. 1 abonnemang för ditt hushållsavfall För dig i Falkenbergs kommun som bor i villa eller fritidshus. 1 Matavfall en värdefull resurs För en tid sedan fick du information i din brevlåda om det nya sättet att

Läs mer

Dags att välja. abonnemang för ditt hushållsavfall. För dig i Varbergs kommun som bor i villa eller fritidshus. 1

Dags att välja. abonnemang för ditt hushållsavfall. För dig i Varbergs kommun som bor i villa eller fritidshus. 1 Dags att välja abonnemang för ditt hushållsavfall För dig i Varbergs kommun som bor i villa eller fritidshus. 1 Matavfall en värdefull resurs För en tid sedan fick du information i din brevlåda om det

Läs mer

Sta~eliusbladet. Nr2. En tidig höstbild som Janene Brandt tagit utanror Hg 49-51. Medan vi sover skapa spindlar konst!

Sta~eliusbladet. Nr2. En tidig höstbild som Janene Brandt tagit utanror Hg 49-51. Medan vi sover skapa spindlar konst! Sta~eliusbladet 2015 Nr2 Ansvarig ulgivare: KedaIdör.: ADita LjungsIrom,. Hg 47 Medan vi sover skapa spindlar konst! En tidig höstbild som Janene Brandt tagit utanror Hg 49-51 Öppet hus på expeditionen

Läs mer

Bra Skräp! Hur du sorterar rätt med Gröna påsen TRANÅS KOMMUN

Bra Skräp! Hur du sorterar rätt med Gröna påsen TRANÅS KOMMUN Bra Skräp! Hur du sorterar rätt med Gröna påsen TRANÅS KOMMUN Grönt ljus för gröna påsen Tranås kommun inför nu ett delvis nytt sätt att hantera och insamla matrester. Mat som av någon anledning blir över

Läs mer

Välkommen till BRF Ekensbergs udde

Välkommen till BRF Ekensbergs udde Välkommen till BRF Ekensbergs udde (Flygfoto Stockholm/Nils-Åke Siversson, Stockholmskällan) Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde. När man

Läs mer

SOPHÄMTNING FÖR SMÅHUS AVGIFTER 2015

SOPHÄMTNING FÖR SMÅHUS AVGIFTER 2015 SOPHÄMTNING FÖR SMÅHUS AVGIFTER 2015 MER UTSORTERAT BILLIGARE SOPHÄMTNING I Stockholm har vi vikttaxa. Du kan därmed själv påverka dina kostnader genom att minska vikten i kärlet. Du betalar en grundavgift

Läs mer

Tänk på att lägga rätt soppåse i rätt kärl! Från 1 juni får alla trollhättebor en ny rutin för sophanteringen

Tänk på att lägga rätt soppåse i rätt kärl! Från 1 juni får alla trollhättebor en ny rutin för sophanteringen Tänk på att lägga rätt soppåse i rätt kärl! Från 1 juni får alla trollhättebor en ny rutin för sophanteringen Fortsätt sortera sopor som tidigare. Lägg bara till en bra rutin Släng soppåsarna i två olika

Läs mer

Vi på Berget. Under våren har styrelsen fortsatt arbetet med att förbättra i föreningen. SRV levererar nya sopbehållare: 27 aug

Vi på Berget. Under våren har styrelsen fortsatt arbetet med att förbättra i föreningen. SRV levererar nya sopbehållare: 27 aug Informationsblad nr.2 & 3 Aug 2015 Vi på Berget I detta nummer Första sidan Styrelsen informerar Viktiga datum 2015 Sortering av matavfall Sid 2 Bergets dag Ansvarsområden Sid 3-4 Stämmoprotokoll 2015

Läs mer

Välkommen till HSB BRF Morkullan i Stockholm!

Välkommen till HSB BRF Morkullan i Stockholm! Välkommen till HSB BRF Morkullan i Stockholm! För att du som boende ska finna dig till rätta, veta vad du kan förvänta dig av föreningen och vad som förväntas av dig har vi sammanställt det här välkomstbrevet.

Läs mer

Information om Brf Arenberga

Information om Brf Arenberga Information om Brf Arenberga 1 Styrelsen hälsar dig välkommen till Brf Arenberga och hoppas att du ska trivas hos oss. För allas trivsel har vi både rättigheter och skyldigheter. Om detta kan du läsa i

Läs mer

Insamling av matavfall från flerfamiljsfastigheter. Till dig som är ägare till en flerfamiljsfastighet i Varbergs och Falkenbergs kommun

Insamling av matavfall från flerfamiljsfastigheter. Till dig som är ägare till en flerfamiljsfastighet i Varbergs och Falkenbergs kommun Insamling av matavfall från flerfamiljsfastigheter Till dig som är ägare till en flerfamiljsfastighet i Varbergs och Falkenbergs kommun 1 Varför samla in matavfall? Mycket av det vi slänger i soppåsen

Läs mer

VATTEN & AVLOPP. På Livsmedelsverkets hemsida (www.slv.se) finns bra information för dig som har egen brunn.

VATTEN & AVLOPP. På Livsmedelsverkets hemsida (www.slv.se) finns bra information för dig som har egen brunn. VATTEN & AVLOPP Dricksvatten Tillgång till vatten är en förutsättning för att samhället ska fungera. Rent vatten är livsviktigt - som dricksvatten och för att sköta den personliga hygienen och förhindra

Läs mer

När-TV. 2012-03-20 Brf Marielund 1

När-TV. 2012-03-20 Brf Marielund 1 När-TV 2012-03-20 Brf Marielund 1 ÖPPET TIDER Mån Tors 07.00 16.00 Fredagar 07.00 14.00 Måndagar och fredagar är kontoret bemannat mellan 12.00 13.00 Självklart är ni välkomna till kontoret på andra tider.

Läs mer

BRF LOKE i Haninge Information till nyinflyttade. Läs mer på www.brfloke.se

BRF LOKE i Haninge Information till nyinflyttade. Läs mer på www.brfloke.se BRF LOKE i Haninge Information till nyinflyttade Läs mer på www.brfloke.se Presentation av BRF Loke Storlek och byggnader Loke är en stor bostadsrättsförening med stora och öppna ytor om ca 130 000 kvm.

Läs mer

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL:

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: ---------------------- Välkommen som ny medlem i Svenska Folkbyggens Bostadsrättsförening nr 3 i Stockholm. För att samla information som kan vara

Läs mer

KÄLLSORTERAR START 5 APRIL 2010 BÄTTRE UTFALL FRÅN DITT AVFALL

KÄLLSORTERAR START 5 APRIL 2010 BÄTTRE UTFALL FRÅN DITT AVFALL från APRIL KÄLLSORTERAR Vi även matavfall START 5 APRIL 2010 BÄTTRE UTFALL FRÅN DITT AVFALL FÖR EN BÄTTRE MILJÖ Tack vare att du källsorterar kan avfall återvinnas till nya produkter. Därför har återvinningsstationer

Läs mer

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Medlemsinformation Innehåll Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Föreningsstämma Styrelse Praktisk information Vicevärd Fastighetsskötare Med mera HSB Brf Linghem Trastsångsvägen 2-132

Läs mer

Renhållningsavgift. Grundavgift och hämtningsavgift. Miljöstyrande avgifter för sophantering

Renhållningsavgift. Grundavgift och hämtningsavgift. Miljöstyrande avgifter för sophantering Renhållningsavgift för Gävle, Hofors, Ockelbo, Sandviken och Älvkarleby kommun 2013 Renhållningsavgiften varierar beroende på hur ofta du har sophämtning, vilken storlek på kärlet du har, om du bor i villa

Läs mer

AVFALL & ÅTERVINNING i VALLASTADEN. Multihuset Flustret

AVFALL & ÅTERVINNING i VALLASTADEN. Multihuset Flustret Multihuset Flustret Multihuset Flustret fungerar som parkeringshus men rymmer även en mängd andra smarta funktioner. Särskilt uppmärksammat har de solceller som är integrerade i fasaden blivit. Återvinningsrum

Läs mer

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information Välkommen till Brf Allmän information 2018:1 Funderar du på att köpa (eller har) en bostadsrättslägenhet i brf? Det glädjer oss att du/ni har köpt en lägenhet eller funderar på att bosätta er på Ön och

Läs mer

Flera nyinflyttade har kommit till vårt hus under våren. Vi hälsar alla nya medlemmar välkomna och hoppas ni ska trivas.

Flera nyinflyttade har kommit till vårt hus under våren. Vi hälsar alla nya medlemmar välkomna och hoppas ni ska trivas. 1 Föreningens webbplats http://www.gbghus45.se Hej! Hoppas ni alla har njutit av den fina sommaren. Nu ser vi fram emot en fin höst. Tillsammans med Riksbyggen är ambitionen alltid att göra vårt bästa

Läs mer

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Söderbysjön!

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Söderbysjön! Välkommen till Bostadsrättsföreningen Söderbysjön! Varmt välkommen till vår förening! Vi hoppas att du ska trivas här hos oss! Här har vi samlat lite information som vi tror att du kan ha nytta av som

Läs mer

INFORMATION TILL NYINFLYTTADE. BRF Loke WWW.BRFLOKE.SE

INFORMATION TILL NYINFLYTTADE. BRF Loke WWW.BRFLOKE.SE INFORMATION TILL NYINFLYTTADE BRF Loke WWW.BRFLOKE.SE Innehåll Områdeskarta... 3 Presentation av BRF Loke... 4 Storlek och byggnader... 4 Närområdet... 4 Vi tillsammans är BRF Loke... 5 Du har inflytande

Läs mer

Loke NYTT NR 4, APRIL 2012 MEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW.BRFLOKE.SE. Kundtjänst/felanmälan: felanmalan@brfloke.se

Loke NYTT NR 4, APRIL 2012 MEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW.BRFLOKE.SE. Kundtjänst/felanmälan: felanmalan@brfloke.se NR 4, APRIL 2012 Loke NYTT MEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW.BRFLOKE.SE Kallelse till BRF Lokes föreningsstämma 2012 Detta nummer innehåller en kallelse till årets föreningsstämma. Missa inte

Läs mer

Insamling av matavfall från flerfamiljsfastigheter. Till dig som är fastighetsägare till flerfamiljfastigheter i Falkenbergs kommun

Insamling av matavfall från flerfamiljsfastigheter. Till dig som är fastighetsägare till flerfamiljfastigheter i Falkenbergs kommun Insamling av matavfall från flerfamiljsfastigheter Till dig som är fastighetsägare till flerfamiljfastigheter i Falkenbergs kommun 1 Varför samla in matavfall? Mycket av det vi slänger i soppåsen består

Läs mer

Välkommen till Brf Midgård i Karlstad

Välkommen till Brf Midgård i Karlstad Välkommen till Brf Midgård i Karlstad hem.bredband.net/mid 2010-06-22 Brf Midgård i Karlstad 2010/2011 hem.bredband.net/mid Ordförande Sekreterare Ledamot Kristina Dedorson Johanna Andersson Nils Lidén

Läs mer

Välkommen Till Brf Ryttmästaren 1

Välkommen Till Brf Ryttmästaren 1 Brf. Ryttmästaren Brf Ryttmästaren 1 Johan Enbergs väg 3 171 62 Solna Telefon: Org.nr: 769604-4309 Välkommen Till Brf Ryttmästaren 1 Information från Brf Ryttmästaren 1 till dig som är boende i föreningen

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Styrelsen for Bostadsrättsföreningen Erik 2 har sammanställt denna information för att besvara vanliga frågor som uppkommer i föreningen. Förhoppningen är att

Läs mer

Låt matresterna få nytt liv

Låt matresterna få nytt liv FÖR KONTOR OCH LUNCHRUM Låt matresterna få nytt liv Med din hjälp blir matavfallet till biogas och ny näring 35 % av alla matrester kastas i onödan. Matavfall blir till biogas och ny näring Varje person

Läs mer

RUBINEN NYTT Körsbärsträd i full blom mellan lekplatsen med gungor och klätterställningen. BRF Rubinen fyller 40 år

RUBINEN NYTT Körsbärsträd i full blom mellan lekplatsen med gungor och klätterställningen. BRF Rubinen fyller 40 år RUBINEN NYTT 2 2008 Körsbärsträd i full blom mellan lekplatsen med gungor och klätterställningen. BRF Rubinen fyller 40 år 2008 www.brfrubinen.se Maria Karlsson i 35:an minns brf Rubinen anno 1968 Den

Läs mer

LÅT MATRESTERNA FÅ NYTT LIV

LÅT MATRESTERNA FÅ NYTT LIV FÖR BOENDE I FLERFAMILJSHUS, BRUNA PÅSEN LÅT MATRESTERNA FÅ NYTT LIV Med din hjälp blir matavfallet till biogas och ny näring. MATAVFALLET BLIR BIOGAS OCH NÄRING Närmare 40 procent av vårt hushålls avfall

Läs mer

Nu kör vi igång. Ditt matavfall blir biogas och biogödsel

Nu kör vi igång. Ditt matavfall blir biogas och biogödsel Nu kör vi igång Ditt matavfall blir biogas och biogödsel Visste du att Biogas är ett miljöanpassat fordonsbränsle och ger inget nettotillskott av koldioxid till atmosfären vid förbränning. släpper ut betydligt

Läs mer

LÅT MATRESTERNA FÅ NYTT LIV

LÅT MATRESTERNA FÅ NYTT LIV FÖR BOENDE I FLERFAMILJSHUS LÅT MATRESTERNA FÅ NYTT LIV Med din hjälp blir matavfallet till biogas och ny näring. MATAVFALLET BLIR TILL BIOGAS OCH NY NÄRING Närmare 40 procent av vårt hushållsavfall består

Läs mer

Information om Brf Arenberga

Information om Brf Arenberga Information om Brf Arenberga 1 Styrelsen hälsar dig välkommen till Brf Arenberga och hoppas att du ska trivas hos oss. För allas trivsel har vi både rättigheter och skyldigheter. Och om detta kan du läsa

Läs mer

Så här har vi det i vår förening

Så här har vi det i vår förening 1 Så här har vi det i vår förening Bostadsrättsföreningen Stenhällen började byggas 1988 och i oktober samma år flyttade de första medlemmarna in. I dag består föreningen av 146 bostadsrättslägenheter

Läs mer

Brf Millestolpe i Kungälv

Brf Millestolpe i Kungälv Boende i Millestolpe Att bo i en bostadsrätt I detta kompendium ges en kort information om vad som gäller för vår förening, om dess regler och rutiner av rent allmänt slag och om synpunkter på hur vi tillsammans

Läs mer

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande.

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande. Vi som bor i Bostadsrättsföreningen (Brf) Sillgrisslan är delägare och äger tillsammans föreningen. Föreningens kostnader blir dina kostnader. Allt vi kan påverka för att öka trivseln i föreningen leder

Läs mer

Välkommen till Brf. Nattsländan!

Välkommen till Brf. Nattsländan! Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Välkomstbrev - version 1.2 2019-01-10 Sid 1 (5) Välkommen till Brf. Nattsländan! Vi vill hälsa dig varmt välkommen som medlem till bostadsrättsföreningen

Läs mer

Nu kör vi igång. Ditt matavfall blir biogas

Nu kör vi igång. Ditt matavfall blir biogas Nu kör vi igång Ditt matavfall blir biogas 1 Skräp eller en råvara med möjligheter? Det finns två sätt att se på matavfall: som rent skräp eller en råvara med möjligheter. Lerums kommun väljer att satsa

Läs mer

Låt matresterna få nytt liv

Låt matresterna få nytt liv FÖR BOENDE I VILLA OCH VILLASAMFÄLLIGHET Låt matresterna få nytt liv Med din hjälp blir matavfallet till biogas och ny näring 35 % av alla matrester kastas i onödan. Matavfall blir till biogas och ny näring

Läs mer

Flerfackssortering i Norrköping

Flerfackssortering i Norrköping Flerfackssortering i Norrköping Nu blir det enkelt att sortera Under hösten 2014 är bostadsområdena Ljunga, Svärtinge, Rist, Östra Husby, Fyrby, Sörby och Lindö utsedda till att prova ett nytt system för

Läs mer

Alvesta renhållning det är vi som tar hand om ditt avfall

Alvesta renhållning det är vi som tar hand om ditt avfall Alvesta renhållning det är vi som tar hand om ditt avfall Ditt matavfall blir drivmedel Nu ska hela Alvesta kommun börja att sortera sitt matavfall. Planerad start blir mellan hösten 2017 och våren 2018.

Läs mer

SORTERA DINA MATRESTER MED GRÖNA PÅSEN.

SORTERA DINA MATRESTER MED GRÖNA PÅSEN. SORTERA DINA MATRESTER MED GRÖNA PÅSEN. MED GRÖNA PÅSEN BLIR DINA MATRESTER BIOGAS SÅ HÄR GÅR DET TILL 2. Visste du att nästan hälften av alla sopor du slänger i soptunnan är matrester? Det kan vara matrester

Läs mer

TRE DAMER Nr 73 Oktober 2011

TRE DAMER Nr 73 Oktober 2011 TRE DAMER Nr 73 Oktober 2011 Eva Bonnier Hanna Pauli MEDLEMSBLAD FÖR BOENDE I RIKSBYGGENS BOSTADSRÄTTSFÖRENING TRE DAMER Kata Dalström Styrelsens kommande möten Styrelsen träffas nästa gång den 7 november,

Läs mer

VAL AV AVFALLSABONNEMANG

VAL AV AVFALLSABONNEMANG 2015-03-10 VAL AV AVFALLSABONNEMANG I Emmaboda kommun är matavfallsinsamling infört i de områden som har tätortstömning. Genom att välja abonnemang för avfallshämtning kan ni göra en insats för miljön.

Läs mer

Viktig information till boende i Brf Flygledaren

Viktig information till boende i Brf Flygledaren Luftskeppsgatan 3. 128 32 Skarpnäck hemsida: www.brfflygledaren.se e-mail: kontakt@brfflygledaren.se Facebook: www.facebook.com/brfflygledaren Viktig information till boende i Brf Flygledaren På senare

Läs mer

ORDNINGSFÖRESKRIFTER

ORDNINGSFÖRESKRIFTER Brf FLAGGAN 1(6) A Allmänna ordningsföreskrifter Ansvar Trevnad Medlem i Brf Flaggan ska se till att boende i lägenheten och besökare respekterar dessa ordningsföreskrifter. Ta hänsyn till grannar och

Läs mer

Nu kör vi igång. Ditt matavfall blir biogas

Nu kör vi igång. Ditt matavfall blir biogas Nu kör vi igång Ditt matavfall blir biogas Skräp eller en råvara med möjligheter? Det finns två sätt att se på matavfall: som rent skräp eller som en resurs. Partille kommun väljer att se matavfallet som

Läs mer

ULLARED! Detta gigantiska köpcentrum. Det är många som frågat om vi inte kan ordna en resa dit. Absolut det kan vi. Mera info om detta i bladet.

ULLARED! Detta gigantiska köpcentrum. Det är många som frågat om vi inte kan ordna en resa dit. Absolut det kan vi. Mera info om detta i bladet. Nyhetsbrevet Nr 3 Invigningen närmar sig Av vårt nya hus. Men först skall vi ha visningar dels för de hyresgäster som tecknat avtal där, men vi kommer även att ha visningar för våra övriga hyresgäster

Läs mer

Att bo i Brf Ställets Bygata

Att bo i Brf Ställets Bygata Hej och varmt välkommen till! Med denna broschyr vill styrelsen hälsa dig välkommen till vår förening och samtidigt passa på att lämna lite information om ditt nya boende. Informationen är svar på frågor

Läs mer

Julinfo från Brf Järnåldern

Julinfo från Brf Järnåldern Årsavgift Julinfo från Brf Järnåldern Styrelsen har beslutat att det inte blir någon höjning av årsavgiften vid årsskiftet 2013-2014. Utedagar 2014 Klipp ner och packa ihop så mycket som möjligt. Förpacka

Läs mer

För boende i en- och tvåfamiljsfastigheter. Hantering av sopkärl. stockholm.se/avfall

För boende i en- och tvåfamiljsfastigheter. Hantering av sopkärl. stockholm.se/avfall För boende i en- och tvåfamiljsfastigheter Hantering av sopkärl stockholm.se/avfall Kärltyper För boende i Stockholms stad finns det fyra kärlvarianter: 140-liters kärl 140-liters matavfallskärl 190-liters

Läs mer

AVGIFTER 2014 REGLER & AVGIFTER FÖR VATTEN OCH RENHÅLLNING

AVGIFTER 2014 REGLER & AVGIFTER FÖR VATTEN OCH RENHÅLLNING REGLER & AVGIFTER 2014 TEKNIK- OCH FASTIGHETSFÖRVALTNINGEN INFORMERAR OM AVGIFTER 2014 FÖR VATTEN OCH RENHÅLLNING Här kan du läsa om våra regler och avgifter för bland annat vattenavläsning, mätarbyte

Läs mer

Bakgrund GRÖN PÅSE BRÄNNBAR PÅSE FARLIGT AVFALL

Bakgrund GRÖN PÅSE BRÄNNBAR PÅSE FARLIGT AVFALL Bakgrund Nuvarande system för utökad källsortering av hushållsavfall startade år 2000 och är gemensamt för kommunerna Uddevalla, Trollhättan, Vänersborg, Färgelanda och Mellerud. Sedan dess har vi vartannat

Läs mer

Brf Vimpeln 20. Information från styrelsen 2012-01-28

Brf Vimpeln 20. Information från styrelsen 2012-01-28 Information från styrelsen 2012-01-28 Brf Vimpeln 20, vilka är det? Alla vi medlemmar äger tillsammans föreningen och fastigheten, det betyder att vi alla får dela på kostnaderna som uppstår genom naturligt

Läs mer

God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År! Nr 4 December 2009 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.se brf.tellus@brftellus.se Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet 2:a torsdagen i månaden kl 18:30-20:00 HSB ServiceCenter Förvaltning

Läs mer

Trivselregler. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Trivselregler. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. Trivselregler Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I Brf Årstiden förutsätter vi att medlemmarna hjälper till

Läs mer

LÄMNA MATEN I RETUR bra för vår natur!

LÄMNA MATEN I RETUR bra för vår natur! LÄMNA MATEN I RETUR bra för vår natur! NU har vi BÖRJAt SAMLA IN MATAVFALL Du kan göra en insats för miljön genom att sortera ut ditt matavfall och lämna det för hämtning. Varför ska vi börja samla in

Läs mer

SOPSORTERINGS SKOLAN

SOPSORTERINGS SKOLAN SOPSORTERINGS SKOLAN Spara gärna denna sorteringsguide för ökad trevnad i våra miljöhus. REGLER OM SOPSORTERING Kostnadseffektivt Sopsortering är inte bara bra för miljön utan också för plånboken. Genom

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2011-09-20 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Den här informationen

Läs mer

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Fastighetsförvaltning Fastigheten ägs av Aroseken Bostäder. Vår förvaltare är Jörgen Källman tfn 021-17 91 14. Felanmälan Telefon till felanmälan är 021-17

Läs mer

Några frågor om dig själv

Några frågor om dig själv Några frågor om dig själv C Vi ber dig besvara frågorna om din hemkommun, KOMMUN. Har du flyttat till en annan kommun efter den DATUM vill vi att du besvarar frågorna rörande din tidigare hemkommun. Fråga

Läs mer

Dina nya sopkärl är på väg

Dina nya sopkärl är på väg Dina nya sopkärl är på väg Nu är det snart dags för leverans av fyrfackskärlen. Här hittar du mer information om dina nya kärl och hur de hämtas. Ett bra val Du har valt fyrfackskärl - då har du även gjort

Läs mer

Anderstorpar n. Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna Besök gärna vår hemsida:

Anderstorpar n. Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna Besök gärna vår hemsida: Anderstorpar n Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna Besök gärna vår hemsida: http://www.hsb.se/stockholm/anderstorp Maj 2015 Sid 1 Information om stambytet Byggstarten är

Läs mer

Informationsblad till medlemmar och hyresgäster

Informationsblad till medlemmar och hyresgäster 2016-10-13 Informationsblad 1-2016 till medlemmar och hyresgäster Foto: Håkan Hedqvist Hej! Långt in på året kommer här första informationsbladet för 2016. Det har varit på gång ett bra tag och fördröjningen

Läs mer

SORTERA DINA MATRESTER MED GRÖNA PÅSEN.

SORTERA DINA MATRESTER MED GRÖNA PÅSEN. SORTERA DINA MATRESTER MED GRÖNA PÅSEN. MED GRÖNA PÅSEN BLIR DINA MATRESTER BIOGAS Visste du att nästan hälften av alla sopor du slänger i soptunnan är matrester? Det kan vara matrester som blivit kvar

Läs mer

Trivselregler Brf Leoparden 5

Trivselregler Brf Leoparden 5 Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt trivselregler. Dessa regler gäller inte bara dig som hyresgäst/bostadsrättshavare utan

Läs mer

Ett nyhetsbrev för oss som bor i Brf Viktoriagatan 15CD Oktober 2018 Var god vänd

Ett nyhetsbrev för oss som bor i Brf Viktoriagatan 15CD Oktober 2018 Var god vänd Husnytt Ett nyhetsbrev för oss som bor i Brf Viktoriagatan 15CD Oktober 2018 Premiär för nya Husnytt! Husnytt kommer i din brevlåda en gång i månaden och innehåller information om Föreningen, fastigheten,

Läs mer

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN Välkommentill BRFSOLGÅRDENILUNDEN Välkommen! Hej och välkommen till BRF Solgården i Lunden. Vi är övertygade om att du kommer att trivas i vår förening. Med denna skrift hoppasvikunnabesvaranågraavdefrågorniharsomnyinflyttadi

Läs mer

Julinfo från Brf Järnåldern

Julinfo från Brf Järnåldern Årsavgift Julinfo från Brf Järnåldern Styrelsen har beslutat att det inte blir någon höjning av årsavgiften vid årsskiftet 2014-2015. Utedagar 2015 Följande dagar träffas vi för att göra fint på våra gårdar

Läs mer

Brf Råsunda Borgen. Tottvägen 3 samt 5 A. Information till medlemmar

Brf Råsunda Borgen. Tottvägen 3 samt 5 A. Information till medlemmar Information till medlemmar Innehållsförteckning Sida Kontaktuppgifter till styrelsen... 3 Teknisk förvaltning... 4 Ekonomisk förvaltning... 4 Andrahandsuthyrning... 4 Renoveringar och ombyggnationer...

Läs mer

Boendeguide till Brf Björkslingan

Boendeguide till Brf Björkslingan Boendeguide till Brf Björkslingan Denna boendeguide innehåller information om vad Du som bostadsrättsinnehavare och boende i Brf Björkslingan bör känna till. Utöver denna skrift bör Du även ta del av de

Läs mer

Då införs viktdebiteringen i din stadsdel

Då införs viktdebiteringen i din stadsdel Småhus Nu kan du gå ner i vikt Stegvist införande av viktbaserad avfallstaxa 2010 2012 mycket du Du betala Vi inför successivt viktbaserad avfallstaxa i Göteborg. Schemat här nedan visar när systemet införs

Läs mer

KALLELSE Till Extra Föreningsstämma Bostadsrättsförening Paradis i Göteborg

KALLELSE Till Extra Föreningsstämma Bostadsrättsförening Paradis i Göteborg AKTUELLT maj 2017 Extrastämma 30/5 kl. 18 KALLELSE Till Extra Föreningsstämma Bostadsrättsförening Paradis i Göteborg Dag: tisdagen den 30/5 2017 klockan: 18.00Plats: Föreningslokal Vattugatan 6 DAGORDNING

Läs mer

SORTERA MATAVFALL I FLERFAMILJSHUS GÖR MILJÖ- NYTTA LÅT ERT MATAVFALL BLI BIOGAS/ BIOGÖDSEL FLERFAMILJSHUS

SORTERA MATAVFALL I FLERFAMILJSHUS GÖR MILJÖ- NYTTA LÅT ERT MATAVFALL BLI BIOGAS/ BIOGÖDSEL FLERFAMILJSHUS SORTERA MATAVFALL I FLERFAMILJSHUS GÖR MILJÖ- NYTTA LÅT ERT MATAVFALL BLI BIOGAS/ BIOGÖDSEL FLERFAMILJSHUS Ett viktigt val Dags för er att välja nytt abonnemang Från den 1 november 2015 inför Danderyds

Läs mer

Bilaga 4, Enkät kundundersökning avfallshantering 2013

Bilaga 4, Enkät kundundersökning avfallshantering 2013 Bilaga 4, Enkät kundundersökning avfallshantering 2013 Avf_13_Svenljunga v1.0 Sweco Environment 2013 Enkät Avfallshantering 2013 Så här gör du Markera ditt svar för varje fråga. Under varje frågeområde

Läs mer

Vindkraftsplanerna lagda på framtiden. Individuell mätning av el i lägenheten

Vindkraftsplanerna lagda på framtiden. Individuell mätning av el i lägenheten Vindkraftsplanerna lagda på framtiden Som styrelsen informerade om på årsstämman 2012 pågick en utredning om föreningen skulle köpa andelar i vindkraftverk och på så sätt få miljövänlig el till ett bra

Läs mer

BRF TIMOTEJEN

BRF TIMOTEJEN BRF TIMOTEJEN 2011-03-14 VAD ÄR EN BOSTADSRÄTTSFÖRENING? En bostadsrättsförening (brf) är en ekonomisk förening en sorts bostadsföretag med syfte att upplåta lägenheter med bostadsrätt, på obestämd tid.

Läs mer

Lathund för Bostadsrättsföreningen Häcklefjäll

Lathund för Bostadsrättsföreningen Häcklefjäll 2011-08-30, Rev L 1(7) Lathund för Bostadsrättsföreningen Häcklefjäll Innehållsförteckning 1 Styrelsen... 2 2 Vad kan jag få hjälp med?... 2 3 Hissar... 3 4 Städning av gemensamma utrymmen... 3 5 Hur skall

Läs mer

Du som hanterar livsmedel

Du som hanterar livsmedel Miljö- och hälsoskydd Du som hanterar livsmedel så här gör du med ditt avfall Vid all form av livsmedelshantering uppstår sopor, det vill säga avfall. För att påverkan på miljön ska bli så liten som möjligt

Läs mer

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt ordningsregler som alla boende är skyldiga att känna till och rätta

Läs mer

sophämtning & vatten och avlopp

sophämtning & vatten och avlopp Layout: Johanna Westling Kessai, Sundbybergs stad Information till småhusägare om sophämtning & vatten och avlopp från Sundbybergs stad avfall Sophämtningsavgifter 2014 Villaägare betalar en fast avgift

Läs mer

Brf Vindsslottet Januari 2008

Brf Vindsslottet Januari 2008 Nyhetsbrev januari 2008 Hänglås garage De hänglås som ni har idag till garageburarna måste lämnas tillbaka till Sollentuna hem enligt tidigare information från Sollentunahem. Du kan kvittera ut ett nytt

Läs mer

Du som hanterar livsmedel - så gör du med ditt avfall

Du som hanterar livsmedel - så gör du med ditt avfall Du som hanterar livsmedel - så gör du med ditt avfall 2018-12-04 Så gör du med ditt avfall - ditt ansvar När du hanterar livsmedel uppstår sopor, det vill säga, avfall. För att påverkan på miljön ska bli

Läs mer

Anmäl till felanmälan om du får stopp i avloppet. Rensa golvbrunn i badrummet ofta så slipper du stopp och dålig lukt.

Anmäl till felanmälan om du får stopp i avloppet. Rensa golvbrunn i badrummet ofta så slipper du stopp och dålig lukt. Andra handsuthyrning Bostadsrättinnehavaren får hyra ut lägenheten i andra hand till annan om styrelsen ger sitt samtycke.samtycket begränsas i tid. Se mer informaton i stadgar 42 Avgifter Instats och

Läs mer

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5 Kära medlem, Att bo i bostadsrätt innebär många fördelar. Du har stor frihet att själv utforma ditt boende och många ser det som ett bra sätt att investera i sitt boende. Boendeformen innebär också att

Läs mer

Östra Mölla Samfällighetsförening. Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler

Östra Mölla Samfällighetsförening. Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler Östra Mölla Samfällighetsförening Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler Innehåll 1. Allmän information 2. Trivselregler / ordningsregler 3. Vanliga frågor 1. Allmän information Allmänt Östra

Läs mer

Anderstorpar n. Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna Besök gärna vår hemsida:

Anderstorpar n. Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna Besök gärna vår hemsida: Anderstorpar n Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna Besök gärna vår hemsida: http://www.hsb.se/stockholm/anderstorp Juni 2014 Sid 1 Rapport från extrastämma 22/5 Då Tatiana

Läs mer

SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Välkomstbrev. Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening

SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Välkomstbrev. Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Välkomstbrev Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening Innehållsförteckning SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Styrelsen... 2 Välkomna...

Läs mer

LÄMNA MATEN I RETUR bra för vår natur!

LÄMNA MATEN I RETUR bra för vår natur! LÄMNA MATEN I RETUR bra för vår natur! NU BÖRJAR VI SAMLA IN MATAVFALL Du kan göra en insats för miljön genom att sortera ut ditt matavfall och lämna det för hämtning. Varför ska vi börja samla in matavfall?

Läs mer

Nytt avfallssystem i Ludvika kommun Dags att välja abonnemang!

Nytt avfallssystem i Ludvika kommun Dags att välja abonnemang! Nytt avfallssystem i Ludvika kommun Dags att välja abonnemang! Information till dig som har villa eller fritidshus Smidigt för dig bra för miljön! Tidsplan Snart inför vi ett nytt avfallssystem för att

Läs mer