Manual för ansökan om bidrag för insatser mot hiv/sti 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Manual för ansökan om bidrag för insatser mot hiv/sti 2017"

Transkript

1 Manual för ansökan om bidrag för insatser mot hiv/sti 2017 Denna manual har tagits fram som ett komplement till ansökningshandlingarna om bidrag för insatser mot hiv/sti. För att er ansökan ska kunna behandlas så effektivt som möjligt är det viktigt att den är korrekt ifylld och att informationen ni lämnar som t.ex. kontaktuppgifter, projektmål etc. stämmer. För att fylla i ansökan på bästa sätt så använd Adobe Acrobat. Hämta er gratisversion här: Viktigt är också att ansökan inkommer innan sista ansökningsdatum. Sena ansökningar behandlas ej. Nedan följer enkla förklaringar till hur ni fyller i ansökan. Lycka till! 1.a Här anges organisationens juridiska namn samt fullständiga organisationsnummer (tio siffror). 1.b Här anges vilken person som är ansvarig för organisationen, det kan vara t.ex. ordförande eller verksamhetschef. 2.a Här anges projektets namn. Detta namn är det namn som kommer att kommuniceras externt, t.ex. till Folkhälsomyndigheten. 2.b-c En projektledare är den person som är utsedd att leda projektet. Det kan vara en anställd eller förtroendevald eller annan person i organisationen. Har projektet en utsedd projektledare så anges dennes namn och kontaktuppgifter här. Projektledaren är ofta den vi kontaktar under projekttiden om vi har frågor om projektets verksamhet. 3.a Här anges det bank- eller plusgiro som vi ska betala ut eventuellt beviljat bidrag till. 3.b Här anges den person som är ansvarig för organisationens ekonomi. Det kan vara en kassör eller anställd ekonom. 3.c Här anges vem i organisationen som är redovisningsansvarig. Det kan vara extern, intern och/eller förtroendevald revisor. För större projekt rekommenderar vi en auktoriserad eller godkänd revisor.

2 4.a Här beskrivs bakgrunden till projektet. Redogör kortfattat för det epidemiologiska läget i ert verksamhetsområde avseende utvecklingen av hiv och STI i aktuella preventionsgrupper. Detta lägger basen för att sedan beskriva vilket behov och vilka förutsättningar ni arbetar utifrån. Preventionsgrupper är de grupper som prioriteras när det gäller preventiva insatser. Det är dessa grupper som ska dra nytta av insatserna. Ofta är preventionsgruppen också direkt målgrupp för insatser men inte alltid. Ibland riktar sig insatser till beslutsfattare eller till personalgrupper som i sin tur når preventionsgruppen. Prioriterade preventionsgrupper för 2017 är: o Personer som lever med hiv och deras anhöriga o Män som har sex med män o Migranter o Unga och unga vuxna o Personer med erfarenhet av sex mot ersättning o Personer som injicerar droger o Utlandsresenärer 4.b Insats och Arena Insats - Beskriv vilka insatser ni kommer genomföra i projektet. En insats kan vara: Utbildningsinsats Det är projekt/verksamhet som utvecklas inom någon form av utbildning och som riktas till personer i preventionsgrupperna. Det kan t.ex. handla om utbildning av migranter i SFIundervisning, sex- och samlevnadsutbildning. Kompetensutveckling Det är utveckling och genomförande av kurser, seminarier och utbildningar som riktas till personal och som har som syfte att utveckla eller förstärka arbetet inom området. Det kan t.ex. vara flera utbildningstillfällen för personal vid hem för vård och boende (HVB), i skolan eller personal inom missbruksvården. Inkluderar även intern kompetensutveckling för de som lokalt arbetar med statsbidraget. Kunskapsspridning Kunskapsspridning kan vara insatser som syftar till att ge olika kunskaper inom området och riktas till olika personalkategorier. Exempel är konferenser, seminarier, webbsidor mm. Informationssatsning Informationsinsatser är breda insatser som kan riktas till allmänheten eller olika preventionsgrupper, till exempel Klamydiamåndagen, WAD. Stöd till testning Insatser som syftar till att förstärka möjligheten till testning för en särskild preventionsgrupp/ grupper genom ökad tillgänglighet, metoder för att nå ut med testning på nya arenor mm. Uppsökande verksamhet Insatser som syftar till att nå en särskild preventionsgrupp på olika arenor.

3 4.b Fortsättning... Rådgivning Insatser riktade direkt till preventionsgruppen och är projekt eller verksamheter som syftar till att öka kunskapen om en fråga hos enskilda personer samt bidra till förändrat beteende. Stödverksamhet Utveckling av olika former av stödverksamhet t.ex. ideella organisationers stöd till personer som lever med hiv och deras närstående. Utveckling, implementering och kvalitetssäkring av material Insatser som syftar till att utveckla, implementera och kvalitetssäkra olika material som riktar sig till olika målgrupper inom till exempel hälso- och sjukvård eller direkt till olika preventionsgrupper. Utveckling och implementering av metoder Metodutveckling av nya metoder och arbetssätt som syftar till att förbättra och effektivisera det förebyggande arbetet för en särskild preventionsgrupp/grupper. Enkäter, studier, behovsanalyser, utvärderingar och forskning Dessa insatser syftar till att utveckla, kartlägga och studera behov av insatser hos t.ex. en preventionsgrupp eller målgrupp eller på annat sätt skaffa kunskap som behövs för det preventiva arbetet. Arena - Till varje beskriven insats förklarar ni kortfattat vilken arena ni kommer genomföra insatsen på. En arena kan vara: Skola T.ex. inom grund- och gymnasieskola, särskola. Universitet Insatser som genomförs av till exempel studenthälsan och studentorganisationer Fritid Uppsökande verksamhet som genomförs på olika arenor som t.ex. cruising points, videoklubbar, föreningar, festivaler etc. Ideell organisation Insatser som genomförs inom en organisation. Hälso- och sjukvården Insatser som genomförs till patienter inom hälso- och sjukvård till exempel ungdomsmottagning. Institutioner kopplade till socialtjänst Insatser som genomförs inom till exempel hem för vård och boende, SIS-institutioner. Internt hos kommun/landsting Insatser som genomförs av personal inom olika verksamheter eller projekt som syftar till att samordna och utveckla arbetet. Övrigt Om kategorier för projekt/verksamheter saknas kan kategorin övrigt användas.

4 5.a Projektets mål Beskriv projektets övergripande mål, vad förväntas projektet uppnå på lång sikt och vilket resultat förväntar ni er och hur påverkar det preventionsgruppen. Projektets övergripande mål ska ni formulera SMARTa. SMARTa betyder: Specifikt Mätbart Accepterat/angeläget Realistiskt Tidsbundet 5.b Delmål För att nå ett gott långsiktigt resultat är delmål viktiga. Det är viktigt att skilja på delmål och aktiviteter. Dela upp projektet i olika delmål, delmålen beskriver tillstånd hur det ska vara när man lyckats med arbetet. Beskriv också vilken preventionsgrupp som förväntas nås av respektive delmål. Aktiviteter är projekt, verksamhet, insatser som behöver genomföras för att nå delmålet. Delmålet ska liksom det övergripande målet formuleras SMARTa Specifikt, Mätbart, Accepterat/ angeläget, Realistiskt och Tidsbundet. 6.a Indikatorer och verifikationskällor En indikator kan tex vara antalet nya personer som lever med hiv, antal aborter under föregående år, antal unga som anger att de använt kondom. En verifikationskälla kan t.ex. vara Statistik från Folkhälsomyndigheten, en enkät, deltagarlistor från utbildningsinsats, Ungdomsbarometern. 7.a Samarbete Många projekt mår bra av och kan utvecklas positivt genom samarbeten med olika aktörer. Planerar ni ett samarbete beskriver ni här vem/vilka ni avser att samarbete med samt hur samarbetet är utformat. 8.a Uppföljning/utvärdering En bra och väl genomförd uppföljning/utvärdering är viktigt ur många aspekter. Avsätt ordentligt med tid för detta i projektet. En väl genomförd utvärdering ligger till grund för er återrapportering och för att visa ert resultat av projektet. Det ligger också till grund för era eventuellt kommande projekt i framtiden. 9. Övrig information Här anger ni övrig information som det kan vara bra för oss att känna till när vi bedömer er ansökan. 10.a Intäkter Här beskriver ni de förväntade intäkter ni kommer ha i projektet. Det kan vara t.ex. egen ekonomisk insats, bidrag från andra aktörer, lönebidrag från Arbetsförmedlingen eller stöd från den egna organisationen.

5 10.b Kostnader och investeringar Här beskrivs de kostnader som beräknas uppkomma i projektet. Tänk på att inkludera sociala avgifter och andra lagstadgade avgifter vid beräkning av kostanden för eventuella anställda/ arvoderade. Vid summering så dras intäkterna från utgifterna som blir den summa som ansökan avser. Den totala summan ni ansöker anges på sida Underskrifter Ansökan kräver tre underskrifter; ansvarig för organisationen (t.ex. ordförande, firmatecknare eller verksamhetschef), projektledare samt ekonomiskt ansvarig (t.ex kassör eller ekonom i projektet). Kom ihåg att skriva ut och underteckna er ansökan och skicka in den innan sista inlämningsdatum som står på ansökningshandlingarna. Bifoga också de bilagor som efterfrågas. Lycka till!

Bilaga 2. Statsbidragets mål Insatser/projekt ska leda/bidra till att uppnå följande mål:

Bilaga 2. Statsbidragets mål Insatser/projekt ska leda/bidra till att uppnå följande mål: Bilaga 2 Föreliggande dokument är framtaget som ett stöd vid ifyllande av ansökningsblanketten för statsbidrag för insatser mot hiv/sti 2016. Syftet är att ge en utförligare förklaring av olika begrepp

Läs mer

Anvisningar för redovisning av verksamhets- och organisationsbidrag för 2015

Anvisningar för redovisning av verksamhets- och organisationsbidrag för 2015 Anvisningar för redovisning av verksamhets- och organisationsbidrag för 2015 Bakgrund Ideella organisationer på riksnivå kan enligt regeringens förordning (SFS 2006:93) söka bidrag från Folkhälsomyndigheten,

Läs mer

ANSÖKAN OM BIDRAG FÖR FÖREBYGGANDE HIV/STI-PROJEKT/ VERKSAMHET PÅ LOKAL/REGIONAL NIVÅ

ANSÖKAN OM BIDRAG FÖR FÖREBYGGANDE HIV/STI-PROJEKT/ VERKSAMHET PÅ LOKAL/REGIONAL NIVÅ ANSÖKAN OM BIDRAG FÖR FÖREBYGGANDE HIV/STI-PROJEKT/ VERKSAMHET PÅ LOKAL/REGIONAL NIVÅ Kommun/Landsting/Region Ansökan för år/en Söker belopp Beviljat belopp föregående år Börja här Grunduppgifter Ansvarig

Läs mer

Lathund för ansökan om organisationsoch verksamhetsbidrag 2017

Lathund för ansökan om organisationsoch verksamhetsbidrag 2017 Lathund för ansökan om organisationsoch verksamhetsbidrag 2017 Bakgrund Ideella organisationer på riksnivå kan enligt regeringens förordning (SFS 2006:93) söka bidrag från Folkhälsomyndigheten till verksamhet

Läs mer

Version: Lathund för Region Skånes ansökningsblankett för statsbidrag för insatser mot hiv/sti 2017.

Version: Lathund för Region Skånes ansökningsblankett för statsbidrag för insatser mot hiv/sti 2017. Lathund för Region Skånes ansökningsblankett för statsbidrag för insatser mot hiv/sti 2017. Sista ansökningsdag: 10 juni 2016 1 Syftet med detta dokument är att det ska fungera som stöd för bidragssökande

Läs mer

Hjälptext för ansökan om verksamhetsbidrag till stödinsatser inom områdena alkohol, tobak och spel om pengar 2018

Hjälptext för ansökan om verksamhetsbidrag till stödinsatser inom områdena alkohol, tobak och spel om pengar 2018 Hjälptext för ansökan om verksamhetsbidrag till stödinsatser inom områdena alkohol, tobak och spel om pengar 2018 2 (5) Anvisningar för att fylla i ansökningsblanketten I ansökningsblanketten ska ni tydligt

Läs mer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer 2019-07-30 Dnr 9.1-22898/2019 1(7) Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer Regeringen har gett Socialstyrelsen

Läs mer

Handlingsplan inom folkhälsoområdet

Handlingsplan inom folkhälsoområdet Handlingsplan inom folkhälsoområdet SEXUELL HÄLSA 2012-2014 Målet med denna handlingsplan Det övergripande målet med handlingsplanen är att uppnå ett effektivt och verkningsfullt preventivt arbete som

Läs mer

FRAMTID. ADLON konferens och 6 Monica Ideström Enhetschef Hälsa och Sexualitet

FRAMTID. ADLON konferens och 6 Monica Ideström Enhetschef Hälsa och Sexualitet FRAMTID ADLON konferens 2014-11-5 och 6 Monica Ideström Enhetschef Hälsa och Sexualitet Organisation 2. 2014-11-11 Bisexuella kvinnor mår sämst och är mest utsatta Med dålig allmän hälsa och framför allt

Läs mer

Förhandsvisning webblankett

Förhandsvisning webblankett Dokumentbeteckning 2015-10-27 1(20) Regler och behörighet Statsbidrag Förhandsvisning webblankett Välkommen att ansöka om statsbidrag för 2016 och 2017 till kvinno- och tjejjourer. Ansökan ska ha kommit

Läs mer

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6)

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) Rundvirkesstiftelsen Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) På den här blanketten ansöker du om stöd från Rundvirkesstiftelsen. Rundvirkesstiftelsen har som ändamål att stödja verksamhet som är

Läs mer

R Kvinno- och tjejjourer

R Kvinno- och tjejjourer R90063-2 Kvinno- och tjejjourer 2017-2018 1 Välkommen att ansöka om statsbidrag för 2017 och 2018 till kvinno- och tjejjourer. Ansökan ska ha kommit in till Socialstyrelsen senast den 1 oktober 2016. Så

Läs mer

Bilaga 4. Urvalskriterier Lappland 2020

Bilaga 4. Urvalskriterier Lappland 2020 Bilaga 4. Urvalskriterier Lappland 00 Samtliga projektansökningar genomgår under bedömningen fyra steg: 1. Basvillkor måste uppfyllas för att projektet ska gå vidare i ansökningsprocessen. Om projektansökan

Läs mer

Anvisningar för webblanketten. Ansökan om statsbidrag för 2017 och 2018 till kvinno- och tjejjourer

Anvisningar för webblanketten. Ansökan om statsbidrag för 2017 och 2018 till kvinno- och tjejjourer 2016-07-01 Dnr 9.1 12655/2016 1(8) Anvisningar för webblanketten. Ansökan om statsbidrag för 2017 och 2018 till kvinno- och tjejjourer Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att under 2017 och 2018

Läs mer

Ekonomisk ansvarig (verksamhetschef eller motsvarande som har ekonomiskt ansvar för projektet) Förnamn och efternamn

Ekonomisk ansvarig (verksamhetschef eller motsvarande som har ekonomiskt ansvar för projektet) Förnamn och efternamn Ansökningsblankett för år 2013 Ansökan skickas per post till Region Skåne, Diariet, Regionkansliet, 291 89 Kristianstad. Digital kopia till folkhalsa@skane.se ANSÖKAN FÖR SAMVERKANSMEDEL FÖR LOKALA FOLKHÄLSOSATSNINGAR.

Läs mer

Ansökan om bidrag programmet Kommunalt Partnerskap

Ansökan om bidrag programmet Kommunalt Partnerskap PROJEKT Ansökan om bidrag programmet Kommunalt Partnerskap Projektets namn: Diarienummer (ifylls av ICLD): Sökt belopp (per projektår): Projektets längd (1,2 el 3 år): År 1: År 2: År:3 Svensk sökande organisation:

Läs mer

Blankett för reviderad plan och budget för 2016 års verksamhetsbidrag för viss verksamhet på funktionshindersområdet

Blankett för reviderad plan och budget för 2016 års verksamhetsbidrag för viss verksamhet på funktionshindersområdet Dnr 9.1-11438/2015 Blankett för reviderad plan och budget för 2016 års verksamhetsbidrag för viss verksamhet på funktionshindersområdet 1. Uppgifter om organisationen 1a. Grunduppgifter Den ideella föreningens

Läs mer

Annan utvecklingsinsats

Annan utvecklingsinsats Sida 1 (6) ANSÖKAN Utvecklingsstöd SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION * Telefon Postadress E-post Postnr Ort Webbplats Org.nr** Kontaktperson E-post kontaktperson Plusgiro/bankgiro eller kontonummer Telefon

Läs mer

Utvecklingsområde 1: Utveckla det förebyggande långsiktiga arbetet så att insatser möter de hiv/sti-preventiva behov som finns bland migranter.

Utvecklingsområde 1: Utveckla det förebyggande långsiktiga arbetet så att insatser möter de hiv/sti-preventiva behov som finns bland migranter. Utvecklingsområde 1: Utveckla det förebyggande långsiktiga arbetet så att insatser möter de hiv/sti-preventiva behov som finns bland migranter. Ungefär var femte person som bor i Skåne är utlandsfödd.

Läs mer

Inledning. Sammanfattning. Smittskyddsinstitutet. Enheten för hivprevention och sexuell hälsa Solna

Inledning. Sammanfattning. Smittskyddsinstitutet. Enheten för hivprevention och sexuell hälsa Solna Smittskyddsinstitutet Enheten för hivprevention och sexuell hälsa 171 82 Solna RFSU:s yttrande om Nationell handlingsplan mot hiv och andra STI bland homo- och bisexuella män och andra män som har sex

Läs mer

Rollbeskrivning. sociala investeringar

Rollbeskrivning. sociala investeringar Rollbeskrivning sociala investeringar Ett utvecklat arbete med sociala investeringar kräver en organisation som kan hantera de olika delar som ingår. Som i allt strategiskt drivet arbete behöver samtliga

Läs mer

Paraplyprojekt Lokal mat

Paraplyprojekt Lokal mat Paraplyprojekt Lokal mat Namn på ansökan: Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet Lokal mat - Checkarna inom Lokal mat är främst riktade mot enskilda företag. Då insatserna i första

Läs mer

Ekonomisk ansvarig (verksamhetschef eller motsvarande som har ekonomiskt ansvar för projektet) Förnamn och efternamn

Ekonomisk ansvarig (verksamhetschef eller motsvarande som har ekonomiskt ansvar för projektet) Förnamn och efternamn Ansökningsblankett för Social investeringsfond. Signerad ansökan skickas per post till Region Skåne, Diariet, Regionkansliet, 291 89 Kristianstad. Digital kopia skickas, ej signerad, i PDF format till

Läs mer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 till vissa organisationer inom det sociala området m.m.

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 till vissa organisationer inom det sociala området m.m. 2018-06-12 Dnr 9.1-13255/2018 1(5) Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 till vissa organisationer inom det sociala området m.m. Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att fördela medel

Läs mer

Ekonomisk ansvarig (verksamhetschef eller motsvarande som har ekonomiskt ansvar för projektet) Förnamn och efternamn

Ekonomisk ansvarig (verksamhetschef eller motsvarande som har ekonomiskt ansvar för projektet) Förnamn och efternamn Ansökningsblankett för år: Signerad ansökan skickas per post till Region Skåne, Diariet, Regionkansliet, 291 89 Kristianstad. Digital kopia skickas, ej signerad, i PDF format till folkhalsa@skane.se Ansökan

Läs mer

Verksamhetsplan Adlon 2015. Reviderad 2015-03-11

Verksamhetsplan Adlon 2015. Reviderad 2015-03-11 Verksamhetsplan Adlon 2015 Reviderad 2015-03-11 Innehållsförteckning Bakgrund... 1 Förutsättningar för Adlons verksamhet... 1 Styrdokument för verksamheten... 2 Utgångspunkter för Adlons verksamhet...

Läs mer

Bilaga 4. Urvalskriterier Lappland 2020

Bilaga 4. Urvalskriterier Lappland 2020 Bilaga 4. Urvalskriterier Lappland 2020 Villkoren måste uppfyllas för att projektet ska gå vidare i ansökningsprocessen. För kriterier märkta med * finns krav på att uppfylla minst 1 p. För att erhålla

Läs mer

1. INFORMATION OM SÖKANDE ORGANISATION

1. INFORMATION OM SÖKANDE ORGANISATION FREDSMILJONEN Ansökningsblankett projektstöd Sverige Projektbidrag kan sökas för ett i tiden avgränsat projekt med tydlig början och slut. Projektet ska i huvudsak syfta till resultat och engagemang i

Läs mer

Utlysning: Digitala möten i offentlig verksamhet

Utlysning: Digitala möten i offentlig verksamhet UTLYSNING 1 (6) Dnr 2018-000907 Avdelningen för energieffektivisering Enheten för resurseffektivt samhälle Utlysning: Digitala möten i offentlig verksamhet Energimyndigheten utlyser medel för att upprätta

Läs mer

Dnr 6438/2008 1(7) Till samtliga kommuner och landsting

Dnr 6438/2008 1(7) Till samtliga kommuner och landsting 2008-09-01 Dnr 6438/2008 1(7) Till samtliga kommuner och landsting Inbjudan till kommuner och landsting att ansöka om bidrag för att förstärka kompetensen bland personal som i sitt arbete kommer i kontakt

Läs mer

INSTRUKTIONER: Nej. Om ja, vilket år? FREDSMILJONEN. Ansökan ska följa de rubriker och den struktur som finns nedan. Ansökan får omfatta max 20 sidor.

INSTRUKTIONER: Nej. Om ja, vilket år? FREDSMILJONEN. Ansökan ska följa de rubriker och den struktur som finns nedan. Ansökan får omfatta max 20 sidor. FREDSMILJONEN Ansökningsblankett projektstöd internationellt utvecklingssamarbete Projektbidrag kan sökas för ett i tiden avgränsat projekt med tydlig början och slut. Projektet ska utföras i enlighet

Läs mer

ANSÖKAN Nationella medel Statsbidrag till verksamheter för asylsökande m.fl.

ANSÖKAN Nationella medel Statsbidrag till verksamheter för asylsökande m.fl. ANSÖKAN 2018- Nationella medel Statsbidrag till verksamheter för asylsökande m.fl. Insatser som syftar till att motverka passivisering under asyltiden, underlätta kontakter med den svenska arbetsmarknaden

Läs mer

Ökad tillgänglighet = minskad hiv/sti-spridning?

Ökad tillgänglighet = minskad hiv/sti-spridning? Välkomna till dagens diskussion om Ökad tillgänglighet = minskad hiv/sti-spridning? Projekt Sexuell hälsa 2011 2013 Marie Sand & Sanna Malmros Hålltider 13.15 Inledning Jelica Ugricic 13.20 Projekt Sexuell

Läs mer

PROJEKTPLAN LEADER. Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret)

PROJEKTPLAN LEADER. Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret) Leader DalÄlvarna PROJEKTPLAN LEADER PROJEKTPLANEN SKA ALLTID BIFOGAS TILL JORDBRUKSVERKETS ANSÖKNINGS- BLANKETT OM PROJEKTSTÖD INOM LEADER Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret) ANVÄND

Läs mer

STRUKTUR UPPFÖLJI NG PROCESS. Metodstöd för uppföljning i det förebyggande arbetet mot hiv och STI

STRUKTUR UPPFÖLJI NG PROCESS. Metodstöd för uppföljning i det förebyggande arbetet mot hiv och STI STRUKTUR UPPFÖLJI NG PROCESS Fabz Metodstöd för uppföljning i det förebyggande arbetet mot hiv och STI framtagen hösten 2008 Metodstöd i det förebyggande arbetet Idag genomförs många projekt inom det förebyggande

Läs mer

Annan utvecklingsinsats

Annan utvecklingsinsats ANSÖKAN SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION * Telefon Utvecklingsstöd Postadress E-post Postnr Ort Webbplats Org.nr** Kontaktperson E-post kontaktperson Plusgiro/bankgiro eller kontonummer Telefon kontaktperson

Läs mer

Information till dig som ska ansöka om stöd ur det nationella honungsprogrammet

Information till dig som ska ansöka om stöd ur det nationella honungsprogrammet Information till dig som ska ansöka om stöd ur det nationella honungsprogrammet Från den dag vi har din kompletta ansökan vill vi ge dig besked inom tre månader om vi kan bevilja dig medel. Som sökande

Läs mer

Att ansöka om bidrag för informationsinsatser ur Batterifonden 2014

Att ansöka om bidrag för informationsinsatser ur Batterifonden 2014 1(6) SWEDISH ENVIRONMENTAL PROTECTION AGENCY Grudin, Ingela Tel: 010-698 12 46 Ingela.grudin @naturvardsverket.se PM 2014-01-07 Att ansöka om bidrag för informationsinsatser ur Batterifonden 2014 Bakgrund

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maruja Arévalo Lazo 040-675 31 64 Maria.ArevaloLazo@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-09-04 Dnr 1502004 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämnden Ansökan om statsbidrag för förebyggande

Läs mer

Syfte och omfattning. Handlingsplan Diarienr: Ej tillämpligt 1(15) Handlingsplan för förebyggande av hiv/sti och oönskade graviditeter

Syfte och omfattning. Handlingsplan Diarienr: Ej tillämpligt 1(15) Handlingsplan för förebyggande av hiv/sti och oönskade graviditeter Handlingsplan Diarienr: Ej tillämpligt 1(15) Dokument ID: 09-289780 Fastställandedatum: 2018-02-28 Giltigt t.o.m.: 2019-02-28 Upprättare: Elaine M Persohn Fastställare: Signar Mäkitalo Handlingsplan för

Läs mer

Grunduppgifter. 1. Sökande organisation. 2. Om projektet. 3. Vilket område avser projektet? Kryssa i en av rutorna.

Grunduppgifter. 1. Sökande organisation. 2. Om projektet. 3. Vilket område avser projektet? Kryssa i en av rutorna. Ansökningsblankett - Version 2 Ansökan om medel till verkningsfulla förebyggande insatser mot mäns våld mot kvinnor samt regionala insatser för skydd och stöd för våldsutsatta Grunduppgifter 1. Sökande

Läs mer

Paraplyprojekt Events

Paraplyprojekt Events Paraplyprojekt Events Information till dig som vill söka check ur ett paraplyprojekt - Tänk på att stödet syftar till att utveckla befintliga evenemang eller skapa nya. Detta måste tydligt framgå i ansökan.

Läs mer

Riktlinjer för sociala investeringar i Vingåkers kommun

Riktlinjer för sociala investeringar i Vingåkers kommun VK400S v1.0 040416 L:\Dokument\Författningssamling\Flik 6.34 Riktlinjer för sociala investeringar i Vingåkers kommun.doc FÖRFATTNINGSSAMLING Flik 6.34 Antagen av kommunfullmäktige 2014-03-24, 54. Riktlinjer

Läs mer

Soci a l a i n veste r i n gsm ed e l

Soci a l a i n veste r i n gsm ed e l Beslutad av: regionutvecklingsnämnden, 2019-05-23 Diarienummer: RUN 2019-00210 Riktlinje Soci a l a i n veste r i n gsm ed e l Riktlinjen gäller för: Västra Götalandsregionen/Koncernkontoret Innehållsansvar:

Läs mer

INFORMATION OM Organisations- och etableringsbidrag för kvinnors organisering

INFORMATION OM Organisations- och etableringsbidrag för kvinnors organisering INFORMATION OM Organisations- och etableringsbidrag för kvinnors organisering Organisations- och etableringsbidrag Statsbidraget regleras av förordningen om statsbidrag för kvinnors organisering (SFS 2005:1089)

Läs mer

Projektredovisning UPPFÖLJNING AV BEVILJADE MEDEL Enheten för folkhälsa och Social hållbarhet.

Projektredovisning UPPFÖLJNING AV BEVILJADE MEDEL Enheten för folkhälsa och Social hållbarhet. Projektredovisning UPPFÖLJNING AV BEVILJADE MEDEL Enheten för folkhälsa och Social hållbarhet. Utvecklingsmedel Statsbidrag HIV-insatser Sexuell hälsa Annat Projektredovisningen ska skickas per post till

Läs mer

Paraplyprojekt Digitalisering för företag

Paraplyprojekt Digitalisering för företag Paraplyprojekt Digitalisering för företag Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet digitalisering för företag - Checkarna inom Digitalisering för företag är främst riktade mot enskilda

Läs mer

Information om Region Värmlands verksamhetsbidrag 2020 till regionala idéburna organisationer inom det sociala området.

Information om Region Värmlands verksamhetsbidrag 2020 till regionala idéburna organisationer inom det sociala området. PM 1 (8) Folkhälso- och samhällsmedicinska enheten Handläggare Pia Augustsson, 054-61 94 10 pia.augustson@liv.se 20181204 RS/190012 Information om Region Värmlands verksamhetsbidrag 2020 till regionala

Läs mer

Att ansöka om medel för informationsinsatser ur Batterifonden

Att ansöka om medel för informationsinsatser ur Batterifonden 1(5) SW E D I SH E N V IR O N M EN T A L P R OT E C T IO N AG E NC Y Grudin, Ingela Tel: 010-698 12 46 Ingela.grudin @naturvardsverket.se PM 2013-02-06 Ärendenr: NV-00473-11 Att ansöka om medel för informationsinsatser

Läs mer

Förslag till fördelning av statsbidrag från Smittskyddsinstitutet för att förstärka Stockholms stads HIV-preventiva arbete

Förslag till fördelning av statsbidrag från Smittskyddsinstitutet för att förstärka Stockholms stads HIV-preventiva arbete SOCIALFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR STAD SÖVERGRIPANDE SOCIALA FRÅGOR Jens Barlas Telefon: 08-508 25 026 Till Socialnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 11.1-0562/2011 SON 2011-12-15 SID 1 (10) Förslag till fördelning

Läs mer

Anvisningar. tillkommande ersättning. En kvalitetssäker och effektiv. sjukskrivnings- och. rehabiliteringsprocess. Styrelsen för Kungälvs sjukhus

Anvisningar. tillkommande ersättning. En kvalitetssäker och effektiv. sjukskrivnings- och. rehabiliteringsprocess. Styrelsen för Kungälvs sjukhus Anvisningar tillkommande ersättning 2018 Dnr HS 2017-00534-8 Anvisningar tillkommande ersättning En kvalitetssäker och effektiv sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocess 2018 Styrelsen för Kungälvs sjukhus

Läs mer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande viss verksamhet på funktionshindersområdet

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande viss verksamhet på funktionshindersområdet 2018-06-12 Dnr 9.1-13381/2018 1(5) Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande viss verksamhet på funktionshindersområdet Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att fördela medel

Läs mer

INBJUDAN ATT ANSÖKA OM 2014 ÅRS UTVECKLINGSMEDEL TILL SKYDDAT BOENDE FÖR PERSONER UTSATTA FÖR HEDERSRELATERAT VÅLD OCH FÖRTRYCK

INBJUDAN ATT ANSÖKA OM 2014 ÅRS UTVECKLINGSMEDEL TILL SKYDDAT BOENDE FÖR PERSONER UTSATTA FÖR HEDERSRELATERAT VÅLD OCH FÖRTRYCK Inbjudan 2014-05-20 Diarienummer 801-8904-2014 Sida 1(7) INBJUDAN ATT ANSÖKA OM 2014 ÅRS UTVECKLINGSMEDEL TILL SKYDDAT BOENDE FÖR PERSONER UTSATTA FÖR HEDERSRELATERAT VÅLD OCH FÖRTRYCK Länsstyrelsen i

Läs mer

Anvisningar för ansökan om statsbidrag för viss verksamhet på funktionshindersområdet

Anvisningar för ansökan om statsbidrag för viss verksamhet på funktionshindersområdet 2015-06-22 Dnr 9.1 11438/2015 1(10) Regler och behörighet Anvisningar för ansökan om statsbidrag för viss verksamhet på funktionshindersområdet Läs gärna dessa anvisningar samt dokumentet Förutsättningar

Läs mer

Anvisningar. tillkommande ersättning. En kvalitetssäker och effektiv. sjukskrivnings- och. rehabiliteringsprocess. Styrelsen för Sahlgrenska

Anvisningar. tillkommande ersättning. En kvalitetssäker och effektiv. sjukskrivnings- och. rehabiliteringsprocess. Styrelsen för Sahlgrenska Anvisningar tillkommande ersättning 2018 Dnr HS 2017-00534-11 Anvisningar tillkommande ersättning En kvalitetssäker och effektiv sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocess 2018 Styrelsen för Sahlgrenska

Läs mer

An sökan om arrangemangsbidrag. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt

An sökan om arrangemangsbidrag. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt An sökan om arrangemangsbidrag Ansökan om arrangemangsbidrag Totalt antal sidor som sänds till RUM (inklusive eventuella bilagor): 1. Uppgifter om bidragssökande Ev. organisationsnummer Namn på bidragssökande

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014

Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014 Utvecklingsavdelningen 2013-10-25 Dnr 2013:422 1 (5) Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014 Det här dokumentet innehåller information för organisationer

Läs mer

Anvisning Tänk på att om du skickar in ansökan via e-tjänsten, så kan vi påbörja handläggningen snabbare.

Anvisning Tänk på att om du skickar in ansökan via e-tjänsten, så kan vi påbörja handläggningen snabbare. fritidsförvaltingen Kultur Lund Anvisning 2016-03-01 1(1) Anvisning Ansökan om utvecklingsbidrag Ansökan om utvecklingsbidrag kan du välja att göra via e-tjänst eller blankett. Oavsett om du väljer att

Läs mer

25 Sexuell och reproduktiv hälsa - insatser till ensamkommande ungdomar samt personal vid HVB-hem och ungdomsmottagningar RS160554

25 Sexuell och reproduktiv hälsa - insatser till ensamkommande ungdomar samt personal vid HVB-hem och ungdomsmottagningar RS160554 25 Sexuell och reproduktiv hälsa - insatser till ensamkommande ungdomar samt personal vid HVB-hem och ungdomsmottagningar RS160554 Ärendet Kunskapen om sexuell och reproduktiv hälsa bland ensamkommande

Läs mer

Gillis Hammar Förvaltningschef Fredrik Jurdell Avdelningschef

Gillis Hammar Förvaltningschef Fredrik Jurdell Avdelningschef SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN KANSLIAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-03-25 Handläggare: Jens Barlas Telefon: 08-508 25 026 Till Socialtjänst- och arbetsmarknadsnämnden Förslag

Läs mer

Utlysning av pengar till informationsinsatser om ökad biologisk mångfald eller klimatpåverkan.

Utlysning av pengar till informationsinsatser om ökad biologisk mångfald eller klimatpåverkan. Datum 2018-04-04 1(6) Utlysning av pengar till informationsinsatser om ökad biologisk mångfald eller klimatpåverkan. Skogsstyrelsen utlyser 5 miljoner kronor för att anordna informationsinsatser och/eller

Läs mer

Riktlinjer föreningsbidrag Sektor stöd och omsorg

Riktlinjer föreningsbidrag Sektor stöd och omsorg Sektor stöd och omsorg Dnr KS16.475-1 Reviderat 2016-06-10 Innehåll Riktlinjer Föreningsbidrag Sektor SO 4 Generella krav och förutsättningar... 4 Fördelningsprinciper.. 5 Medlemsbidrag... 5 Lokalkostnadsbidrag...

Läs mer

Ansökan om statsbidrag till ideella organisationer inom kulturmiljöområdet år 2019

Ansökan om statsbidrag till ideella organisationer inom kulturmiljöområdet år 2019 Ansökan om statsbidrag till ideella organisationer inom kulturmiljöområdet år 2019 En fullständig ansökan ska skickas till Riksantikvarieämbetet senast 28 januari 2019. Ansökan skickas till registrator@raa.se

Läs mer

Anvisningar. tillkommande ersättning. En kvalitetssäker och effektiv. sjukskrivningsprocess. Styrelsen för NU-sjukvården. Dnr HS

Anvisningar. tillkommande ersättning. En kvalitetssäker och effektiv. sjukskrivningsprocess. Styrelsen för NU-sjukvården. Dnr HS Anvisningar tillkommande ersättning 2018 Dnr HS 2017-00534-9 Anvisningar tillkommande ersättning En kvalitetssäker och effektiv sjukskrivningsprocess 2018 Styrelsen för NU-sjukvården 1. Anvisningar tillkommande

Läs mer

Ansökan om finansiering av insatser/projekt

Ansökan om finansiering av insatser/projekt 1(11) Ansökan om finansiering av insatser/projekt Fakta för ansökan Det ligger i Samspelets intresse att stödja nya idéer om hur myndighetssamverkan kan utvecklas och främjas. Samverkansinsatsen ska ligga

Läs mer

Ansökan om medel. Namn på verksamhet/ projekt/insats Bakgrund/Problembeskrivning. Beskrivning. Mål. Ansvar och relationer. > Implementerings plan

Ansökan om medel. Namn på verksamhet/ projekt/insats Bakgrund/Problembeskrivning. Beskrivning. Mål. Ansvar och relationer. > Implementerings plan Rutin för ansökan om medel från Samordningsförbundet i Halland (se även bilagan till denna blankett) Den 1 januari 2004 infördes en permanent möjlighet till finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet

Läs mer

Region Gävleborgs regionala sociala investeringsmedel

Region Gävleborgs regionala sociala investeringsmedel Region Gävleborgs regionala sociala investeringsmedel Emma Mårtensson, folkhälsa och hållbarhet Definition av social investering En social investering är en avgränsad insats som i förhållande till ordinarie

Läs mer

Manual till projektansökan Information om hur ansökan går till och vad som efterfrågas Hur registrera sig?

Manual till projektansökan Information om hur ansökan går till och vad som efterfrågas Hur registrera sig? Till Ideella, idéburna organisationer, inkl funktionshindersföreningar, samt Studieförbund Manual till projektansökan Information om hur ansökan går till och vad som efterfrågas Hur registrera sig? Även

Läs mer

Anvisningar för bidrag till utomstående organisationer

Anvisningar för bidrag till utomstående organisationer Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Anvisningar Sida 1 (6) 2016-09-19 Reviderade 2016-11-24 Område för bidragsgivning Av reglementet för utbildningsnämnden framgår det att nämnden:

Läs mer

Utlysning Tilläggsfinansiering till Vetenskapsrådets projektbidrag Kunskapsluckor inom hälso- och sjukvården i syfte att implementera resultat.

Utlysning Tilläggsfinansiering till Vetenskapsrådets projektbidrag Kunskapsluckor inom hälso- och sjukvården i syfte att implementera resultat. 1 17 februari 2012 Utlysning Tilläggsfinansiering till Vetenskapsrådets projektbidrag Kunskapsluckor inom hälso- och sjukvården i syfte att implementera resultat. 2 1. Allmänt om tilläggsfinansieringen

Läs mer

Anvisning till blanketten

Anvisning till blanketten Anvisning till blanketten Ansökan miljöinvestering - fast ersättning 2014-2020 Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du när du ska söka stöd till miljöinvesteringar med fast ersättning

Läs mer

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång.

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång. ANSÖKAN OM TONSÄTTARBIDRAG 2010 REGIONALA OCH LOKALA TDM- INSTITUTIONER, FRIA TEATER-, DANS- OCH MUSIKGRUPPER M.FL. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN SISTA ANSÖKNINGSDAG: 15 FEBRUARI 2010 Observera Denna onlineansökan

Läs mer

Noaks Ark Stockholm Org.nr Verksamhetsplan 2012

Noaks Ark Stockholm Org.nr Verksamhetsplan 2012 Noaks Ark Stockholm Org.nr. 802454-3517 Verksamhetsplan 2012 Kunskap och stöd med fokus på prioriterade målgrupper Från i början av 2011 har Noaks Arks rikstäckande verksamhet bedrivits under ledning av

Läs mer

Information om bidraget finns på Kulturrådets hemsida. Informationen kan komma att ändras över tid.

Information om bidraget finns på Kulturrådets hemsida. Informationen kan komma att ändras över tid. ANSÖKAN OM BIDRAG TILL INTERNATIONELLA NÄTVERK För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version

Läs mer

Lathund: Ansöka om projektmedel från FBA:s 1325-bidrag

Lathund: Ansöka om projektmedel från FBA:s 1325-bidrag Lathund: Ansöka om projektmedel från FBA:s 1325-bidrag 1 (6) Denna lathund för projektansökan är avsedd för organisationer och stiftelser som vill söka medel för projektverksamhet som främjar genomförandet

Läs mer

ANSÖKAN: SNABBA STÅLAR. Kultur- och turismnämnden

ANSÖKAN: SNABBA STÅLAR. Kultur- och turismnämnden . Kultur- och turismnämnden ANSÖKAN: SNABBA STÅLAR Personuppgifter i ansökan behandlas i enlighet med Personuppgiftslagen. Du medger att informationen du lämnar får lagras och bearbetas i register av ansvarig

Läs mer

Riktlinjer för sociala investeringsmedel

Riktlinjer för sociala investeringsmedel Riktlinjer för sociala investeringsmedel 1 Syftet med dessa riktlinjer är att skapa en enhetlighet i hanteringen av sociala investeringsmedel. Bakgrund Västra Götalandsregionen (VGR) har valt att investera

Läs mer

Arbetsbok ATT LYCKAS MED HIVPREVENTION

Arbetsbok ATT LYCKAS MED HIVPREVENTION Arbetsbok ATT LYCKAS MED HIVPREVENTION Projektets namn:... Datum:... ARBETSBOK MED FRÅGEFORMULÄR ATT LYCKAS MED HIVPREVENTION 1 Att lyckas med hivprevention Förebyggande arbete mot spridning av hiv och

Läs mer

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du för att söka stöd inom havs-och fiskeriprogrammet 2014-2020 för produktions-och

Läs mer

Introduktion till ansökan bidrag från Forum Syd för Mindre informationsprojekt

Introduktion till ansökan bidrag från Forum Syd för Mindre informationsprojekt Introduktion till ansökan bidrag från Forum Syd för Mindre informationsprojekt Nedan följer en kort presentation av hur ni går tillväga för att ansöka om bidrag till Mindre informationsprojekt. SvEO betyder

Läs mer

Utlysning: medel för att integrera energiaspekter i fysisk planering

Utlysning: medel för att integrera energiaspekter i fysisk planering EM1000 W-4.0, 2010-11-17 UTLYSNING 1 (5) Datum Dnr 2016-0037 Avdelningen för energieffektivisering Enheten för resurseffektivt samhälle Utlysning: medel för att integrera energiaspekter i fysisk planering

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer

Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer Utvecklingsavdelningen 2015-02-04 Dnr 8.1.1_2015:183 1 (5) Entreprenörskap i skolan 2015 Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer Skolverket har i uppdrag av regeringen att stimulera arbetet med

Läs mer

Förvaltningen föreslår att Vård- och omsorgsnämnden beslutar. att godk- a framtagen strategiplan om anhörigstöd

Förvaltningen föreslår att Vård- och omsorgsnämnden beslutar. att godk- a framtagen strategiplan om anhörigstöd Lilian Gullberg, projektledare 0413-620 22 110615 VOO IOU Vård- och omsorgsnämnden.5, INVESTOR NPEOPLE Strategiplan anhörigstöd Förslag till beslut Förvaltningen föreslår att Vård- och omsorgsnämnden beslutar

Läs mer

PM 2017: RVI (Dnr /2017)

PM 2017: RVI (Dnr /2017) PM 2017: RVI (Dnr 110-774/2017) Folkhälsomyndighetens återrapportering av regeringsuppdrag om Översyn och uppdatering av den nationella strategin mot hiv/aids och vissa andra smittsamma sjukdomar Remiss

Läs mer

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du för att söka projektstöd inom havs-och fiskeriprogrammet 2014-2020 för produktions-och

Läs mer

Ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2017 till organisationer som företräder nationella minoriteter

Ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2017 till organisationer som företräder nationella minoriteter 1 Ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2017 till organisationer som företräder nationella minoriteter 1. Sökande organisation Organisationens namn: Adress: Kommun: Län: Fax: Hemsida: Organisationsnummer:

Läs mer

Utlysning: Hållbara transporter

Utlysning: Hållbara transporter UTLYSNING 1 (6) Dnr 2018-000907 2018-005488 Avdelningen för energieffektivisering Enheten för resurseffektivt samhälle Utlysning: Hållbara transporter Energimyndigheten utlyser omkring 45 miljoner kronor

Läs mer

Ansökan om utvecklingsmedel för arbete mot prostitution och människohandel

Ansökan om utvecklingsmedel för arbete mot prostitution och människohandel Ansökan om utvecklingsmedel för arbete mot prostitution och människohandel Ansökan avser medel som ska fördelas under 2012 Så här hanterar du det elektroniska ansökningsformuläret Innan du börjar fylla

Läs mer

Instruktioner för revidering av beviljat statsbidrag för fjärde tekniskt år 2018

Instruktioner för revidering av beviljat statsbidrag för fjärde tekniskt år 2018 Instruktioner för revidering av beviljat statsbidrag för fjärde tekniskt år 2018 Revideringen är öppen 1 maj 1 juni 2018 Från och med 2018 är det möjligt att under perioden 1 maj-1 juni ansöka om revidering

Läs mer

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Din ansökan är inte fullständigt ifylld. Du behöver komplettera din ansökan. Du kan bara få stöd för godkända utgifter som uppstår efter att din ansökan

Läs mer

Mall för att få del av medel ur SKL:s kvinnofridssatsning 2018

Mall för att få del av medel ur SKL:s kvinnofridssatsning 2018 BILAGA 2 1 (5) Mall för att få del av medel ur SKL:s kvinnofridssatsning 2018 I SKL:s kvinnofridssatsning har de regionala samverkans- och stödstrukturerna för socialtjänst och närliggande hälso- och sjukvård

Läs mer

Bilaga 2: Enkät för inventering av forskningsbehov

Bilaga 2: Enkät för inventering av forskningsbehov Bilaga 2: Enkät för inventering av forskningsbehov Enkäten för inventering av forskningsbehov var indelad i sex övergripande områden samt ett fritextfält där de svarande kunde beskriva forskningsfrågor.

Läs mer

ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG

ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG Del 1. Uppgifter om organisationen som söker bidraget Organisationens namn Föreningen Ny Gemenskap Utdelningsadress Västberga gårdsväg 30 Postnummer Ort 126 30 Hägersten 08-22

Läs mer

Ansökan om närområdesbidrag till kultur, traditioner och högtider

Ansökan om närområdesbidrag till kultur, traditioner och högtider Sida 1 av 7 Ansökan om närområdesbidrag till kultur, traditioner och högtider * Obligatoriska fält 1 Om projektet 1.1 Vi har tagit del av den gemensamma värdegrunden och förbinder oss att bedriva verksamheten

Läs mer

Socialförvaltningen Strategiska enheten. Handläggare Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon: Möjligheter

Socialförvaltningen Strategiska enheten. Handläggare Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon: Möjligheter Socialförvaltningen Strategiska enheten Tjänsteutlåtande Dnr 10.1-245/2014 OFU 2015-03-24 Sida 1 (5) 2015-03-04 Handläggare Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon: 08-508 25 077 Till Socialnämnden Organisations-

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Riktlinjer för bidrag till organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning Landstingsstyrelsens förvaltning LSF Administration LSF Kansli 2012-06-11 1 (5) Riktlinjer för bidrag till organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning Ärendet Stockholms läns landsting

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till föreningar inom Vård- och omsorgsnämndens verksamhetsområde

Riktlinjer för bidrag till föreningar inom Vård- och omsorgsnämndens verksamhetsområde Sida: 1 (5) 1. Riktlinjernas bakgrund och syfte 1.1 Bakgrund Vård- och omsorgsnämnden har enligt reglementet ansvar för att fördela bidrag till föreningar och organisationer inom nämndens verksamhetsområde,

Läs mer

Ansökan om bidrag till kulturarvsarbete 2019

Ansökan om bidrag till kulturarvsarbete 2019 Ansökan om bidrag till kulturarvsarbete 2019 En fullständig ansökan ska inkomma i till Riksantikvarieämbetet senast den 3 mars 2019. Ansökan skickas via e-post till registrator@raa.se. Scannade dokument

Läs mer

Lathund inmatningsverktyget

Lathund inmatningsverktyget Lathund inmatningsverktyget All rapportering av erhållna medel sker i SKL:s inmatningsverktyg, https://psykiskhalsa.sklansokan.se/. Du loggar in med din e-postadress och det lösenord du har valt. Är du

Läs mer

SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION MEDSÖKANDE, GRUPPER, FÖRENINGAR OCH ORGANISATIONER. PROGRAMBESKRIVNING Programmets titel

SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION MEDSÖKANDE, GRUPPER, FÖRENINGAR OCH ORGANISATIONER. PROGRAMBESKRIVNING Programmets titel Sida 1 (7) ANSÖKAN Kulturstöd SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION * Telefon Postadress E-post Postnr Ort Webbplats Org.nr** Kontaktperson E-post kontaktperson Plusgiro/bankgiro eller kontonummer Telefon

Läs mer