Moderaterna planerar för val!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Moderaterna planerar för val!"

Transkript

1 Medlemstidning för Moderata Samlingspartiet i Partille Årgång 22 Nummer 2015:3 September 2015 Innehåll Kåseri sid 2 Samverkanssmöte sid 3 Anna talar sid 4 Förbundsmöte sid 6 Johnny talar sid 7 Minnesord sid 7 Kalendarium sid 8 Nakensnäckan sid 8 Dags för M-dag På Sävedalens marknad 25:e 27:e september kommer vi att finnas med. Anmälan snarast till Adam som koordinerar våra aktiviteter under helgen. Saknar du en M-jacka ska du också säga till Adam. ca 20 mm vattendjur Moderaterna planerar för val! Lördagen den 12:e september var vi cirka 250 moderater från Västra Götaland samlade i Göteborg. Först stämma för att lägga ned moderata Samverkansorganisationen, sedan stämma för att bilda ett moderat förbund i regionen och slutligen lyssna på Anna Kindberg Batra! Moderaterna är första politiska parti att strukturera enligt de nya valkretsarna. Läs mer från stämmorna i tidningen. Västerhavsveckan var succé! Första veckan i augusti var det temavecka för havsmiljön. Regionen ihop med andra aktörer drev över 400 aktiviteter. Folk har paddlat, vandrat, lyssnat på forskare och ätit nya rätter med t.ex tångsallad. Årets tema har varit mikroplast och den skada det ger det marina livet. Det har väckt nationell media som SVT, DN och Naturmorgon. SMHI har berättat om havsvindar, strömmar, mm. I år passade man på när väderstationen på Måseskär fyllde 150 år. Fyren som varit släckt i flera år fick dessutom lysa under hela veckan, något som syntes på långt håll. Förra året fick man besökare, i år blev det ofattbart hela besökare. Regionen har redan startat planeringen för nästa år.

2 2 En idyll i världen! Ett pilskott bort ligger en dold värld. Simma 200 meter eller ta en liten båt till Ramsön. Här finns odlade ängar, stengärdsgårdar som omsorgsfullt vårdas, ett kulturlandskap där korna betar fridfullt. Utifrån ser ön oansenlig ut men är en pärla som ger skydd och ro. Tänk det finns de som aldrig hittar varken skydd eller ro här i livet. Många går flera mil för att deras hem plundras. Eller för att deras möjlighet att utföra ett jobb hindras. Trakasserier sker på alla plan, från subtila hot till fysisk terror inte sällan med dödlig utgång för någon familjemedlem. De flesta flyr till en släkting eller vän i närheten. Några går så långt bort de kan. Det är dessa människor som nu knackar på vår port. Hjälporganisationer jobbar för högtryck. Idrottsföreningar inventerar lediga lokaler, musikklubbar bildar integrationsteam allt för att ge skydd och värme. Var och en som hjälper gör skillnad. En dag kommer dessa flyktingar att hitta en pärla som ger ro. En plats som de vill stanna och vårda. Innan dess måste vi ge dem av vår kultur och skapa arbetsmöjligheter här. Lars Stålheim I väster skymtar Måseskär, på kvällen sveper fyrskenet in även över Ramsön. Våra viktigaste möten Gruppmöte Kommunhuset, KS-rummet Moderater ifrån alla nämnder samlas en gång i månaden. Mötet är öppet för alla M-medlemmar. Nya frågor och idéer har vi tid att diskutera. KommunFullmäktige Kommunhuset, KF-salen Moderata ledamöter samlas 30 minuter innan KF-mötet för en snabb genomgång i KS-rummet. M-dag i Partille Samtliga Moderater aktiva i Partille går gemensamt ut på gator och torg. Vi vill höra våra kommuninvånares tankar samt samtala om förändringsbehov i Partille såväl som i Sverige. Samling i M-lokalen, Gamla Kronv Klädsel: parti-jacka eller -tröja.

3 Rapport från Samverkansstämman 3 Stämman inleddes med mingel i Radisson hotells stora sal. Johnny Magnusson öppnade med ett inledningsanförande för att öppna mötesdagen med en liten reflektion och bakgrund till varför vi är där vi är. Johnny utgick från sig själv och gjorde en reflektion över sitt liv. Han började sin karriär i Skaraborg, jubel från sista raden, fortsatte sin karriär i Södra Älvsborg, jublet drog vidare. En kul notering han kan skriva in i sitt CV är att han har jobbat i alla länsförbund. Johnny fortsatte och noterade att vi alla ser att den svenska politiska kartan ritas om. Vi ser även nya starka idéer komma fram inom vårt eget förbund. Detta är krafter som vi måste stå upp för och stötta för att nyttja i vårt utvecklingsarbete. I nästa val ser vi att det kan bli 3 jämnstora partier. Det riktigt stora från senaste valet är att S har blivit ett parti bland andra. Johnny noterade även att det kommer att bli många arbetssamma men också intressanta och livfulla dagar fram till nästa val. Moderata Västra Götalands (MVG) samverkansstämma. Verksamhetsberättelse 2013 och 2014 fastställdes utan några frågor eller kommentarer. Revisorsberättelsen fastställdes och det ekono- miska utfallet godkändes. Chefsombudsman Jan Zetterström beskrev hur själv omorganisation ska gå till. Charlotte Nordström från Skara tog tillfället i akt att tala. Hon konstaterar att Skara har varit tveksamma, men mest för att den nya organisationen var otydlig i många delar. Charlotte lyfter upp att All politik är lokal. Vi måste i den nya organisationen ge professionellt stöd till kommunpolitiken, alla kommuner har inte råd att ha en anställd ombudsman. Här behöver stärka vår organisation för att kunna öka makten. Charlotte är inte längre tveksam till sammanslagningen! Beslutet togs enhälligt att skapa en ny organisation. Styrelsen för samverkansstämman togs fram för att hedras över deras arbete. Alla fick Slingmans bok Hur man vinner val!. Bidrag till årets kampanjer tas tacksamt emot BG Moderaterna i Bohuslän

4 4 Anna Kindberg Batra talar Med viss stolthet kunde Johnny Magnusson hälsa Anna Kindberg Batra välkommen att skriva in sig på första sidan i historien om Moderata Västra Götalandsförbundet. Med stående applåder välkomnades Anna till mötet. Anna tackade och konstaterade att det verkligen är en ära att få vara med när ett nytt förbund bildas. Några av Annas ord: Vi förlorade valet för ett år sedan. Det var jobbigt. Nu är vi igång med en förändring. Vi kan jämföra med 2003 då en ny styrelse för Moderaterna valdes. Även nu har vi gjort en omstart, 6 olika arbetsgrupper har redan hunnit en bra bit på väg. De nya politiska ståndpunkterna har vi en bra grund för, men alla delar är ännu inte prövade. Valet 1991 som var en rysare in i det sista. Vi vann de unga och de äldre. Det blev då en moderat som statsminister. Men vilken politik skulle vi skapa. Den regeringen fick navigera sig ur en ekonomisk kris. Vi fick då historiskt stora flyktingströmmar. Då var det balkankrigen. Det blev stora vi-och-dom känslor. Vi är idag ett rikare, starkare samhälle. En styrka som även utländsk press skriver om, att vi är ett samhälle som håller ihop. I ett bra samhälle måste man hata det nya utanförskap som växer fram. Det finns stora skillnader inte bara mellan städer utan även mellan olika stadsdelar. Vi kan inte acceptera att det bildas parallella samhällen. Vi måste få ett starkare samhälle där alla jobbar tillsammans. Den bild som några har av Sverige är inget som vi får hemfalla åt. När vi samtalar med invånarna så är det bra att vi numera har skingrat alla tvivel på att borgerliga regeringar kan leverera resultat och jobb. Men när människor undrar hur Sverige ska möta nya kriser som flyktingströmmar, säkerhetspolitik mm måste vi lyssna. Vi måste även samtala där vi får jobben. Hur kan fler få det första jobbet? osv. När vi utvecklar politiken är det viktigt att vi samtalar med människor hur deras samhälle ser ut. Att komma med de tekniska lösningarna ger inget utbyte. Som steg 2 måste vi utmana det sittande ledarskapet. Vi vet efter samtal med medborgaran att vi ska vara ett starkt samhälle för alla. Det krävs att man som statsminister måste våga utmana existerande strukturer. Vår agenda än att bygga ett starkt Sverige.

5 Annas tal, forts 5 En avslappnad Anna tog tillfället att bjuda in till frågor. Per Månsson undrar hur vi undviker en regeringskris. Den som har ansvar för regeringsunderlaget är Stefan Löfven. Statsministern har ansvar för om man ska ha krisregering. Vår uppgift måste vara att bilda en starkare opposition. Madelene Jacobsson frågade om det finns en plan för att hindra SD att växa? Jag tittar på hur Sverige ska bli starkare. Då går jag och tänker; hur får vi effektiver flyktingmottagning, hur får vi fler på första jobbet, hur får vi en starkare arbetsmarknad. Vi behöver en politik som stöttar våra industriers export. Vi måste lyfta samhällsutmaningarna. Kan vi lära från Holland, om t.ex tiggare undrade Karl-Axel Jannäs. Vi är båda små länder som lever på export. Holland har samlingsregeringar som regerat med många kompromisser. Detta har gett ett hätskt samhällsklimat och stora reformer har uteblivit. Ett annat exempel är Finland som haft problem att genomföra reformer. Tiggeriet är en mänsklig handling, men det organiserade tiggeriet är inget vi ska se i Sverige. Det gäller att komma åt de bakomliggande problemen. Inger Rene undrade om decemberöverenskommelsen lever över valet Det måste den och vi måste ha detta för att vi ska regera Sverige. Om SD ska fortsatta påverka sam- hällsklimatet är det än viktigare att vi står fast vid att lösa de samhällspolitiska problemen. Varför tar Alliansen inte över Sverige genom misstroendeomröstning frågade Arne Lernhag. Förutsättningarna är inte där än. Frågan är hur vi för ut våra budskap. Vi måste beskriva för alla på alla nivåer de problem vi har. När vi har samtal med grannen, etc. är det värderingar, känslan som gäller. Alla som är här idag har gjort det för att ni har känslan. Använd den när ni talar med dem ni möter. Våga samtalet det är känslan inte de tekniska lösningarna som ska förmedlas. De tekniska svaren behövs i radiosoffan mm. Magnus Kajer frågade hur nära är vi utredning om NATO. Lövfen glider på svaret. Men vi har dubbelt så höga budgetökningar till försvaret utifrån samverkan mot budgetministern. Vi ska vara redo att 2018 kunna ta detta beslut. Vi ska vara trygga i Sverige i en föränderlig omvärld. Kära vänner möts!

6 6 Förbundsstämman Moderata Västra Götalands (MVG) förbundsstämma. Bertil Jonsson från Lidköping fick som ålderman öppna den nya organisationens första stämma. Martin Andreasson, Margaretha, Gustav josefsson sekr, Jan Zetterström vice sekr. 220 ombud finns anmälda och registrerade (alla fick ett deltagarkort som var lite regnbågsfärgad). Jan Zetterström beskriv översiktligt vilken organisation vi nu skapade, eller som han sa detta ska föreställa säcken till den välgödda gris vi vill ha. Grisen kommer Jan att beskriva lite tydligare efter mötet. Martin Andreasson som valts till möteordförande konstaterar att moderaterna som var tveksamma till omorganisationen för 20 år sedan idag är det första politiska parti som har bildat en ny organisation som stämmer överens med de nya valkretsarna. Det är fortfarande fem distrikt men med nya områden. Vi får Göteborg, Västra Götaland Norra (VGN), VG Södra, VG Västra och VG Östra. [Vårt distrikt; VGV består av Tjörn, Stenungsund, Lilla Edet, Öckerö, Kungälv, Ale, Alingsås, Lerum, Partille, Härryda och Mölndal.] Efter alla trevliga tal blev det dags att besätta den nya organisationen. Det beslutades att styrelsen ska bestå av 19 ordinarie ledamöter och 3 ersättare. Av dessa är 5 från MUF och 3 från MQ. Johnny Magnusson (Gbg) valdes till förbundsordförande. Till 1:e vice ordförande valdes Ann-Sofie Alm (VGN) och till 2:e vice ordförande valdes Johan Abrahamsson (VGÖ). Övriga styrelseledamöter Martin Andreasson (VGN), Gunnar Lidell (VGN), Margareta Lövgren (VGS), Lars Holmin (VGS), Anette Carlsson (VGS), Arne Lernhag (VGV), Stefan Svensson (VGV), Sofie Bichler (VGV), Björn Thodenius (VGÖ), Gunilla Levén (VGÖ), Maria Rydén (Gbg), Axel Josefson (Gbg). Angående MUF beslutades att ordförande från respektive distrikt besätter 3 ordinarie och 2 ersättarplatser. MQ besätter två ordinarie och en ersättarplats. 21 personer blir en stor styrelse. För att få en snabbare organisation beslutades om ett arbetsutskott om 6 personer. Detta består av presidiet, Margareta Lövgren samt en från MUF och MQ vardera. Även revisorer, rekryteringskommitté och valberedning tillsattes. I valberedningen från VGV ingår Sofia Westergren (Stenungsund), och Svante Karlsson (Lerum).

7 Några ord om nya förbundet 7 Johnny Magnusson ordade lite om nya förbundet efter att den formella stämman avlutats. Diskussionen runt pengar har landat i att de ska stanna i respektive krets där de fanns förut, dvs vi trycker ner dem i kommunerna. De medel som finns för nya MVG-förbundet kommer inte betala några valkampanjer. Men här ska vi ha specialister som kan stötta alla kommunkretsarna. Man ska vara så duktiga att kretsarna gärna köper de tjänster som var och en ser att de har behov av. När sedan nu det nya förbundet bildats tog Johnny tillfället i akt att se framåt och talade mycket hur vi kan stötta varandra. Den nya organisationen innehåller flera trainee-grupper för att stötta alla för att bli ännu bättre som politiker. Det är så vi lyfter politiken och vårt förbund. Stämmorna bevakade av er redaktör Lars Stålheim Minnesord Jag vill rikta tankarna till vår medlem Anders Ekelund, som nyligen gick bort efter en längre tids sjukdom. Vi är många som minns vi hans rättframhet och goda vilja och inte minst hans starka medkänsla och omsorg för djuren och deras väl och ve. Anders har varit aktiv medlem i Moderaterna under lång tid och han har haft uppdrag under flera mandatperioder för partiets räkning. Å Moderaternas vägnar vill jag framföra ett varmt tack för alla insatser. För att hedra Anders Ekelunds minne vill jag med hjälp av hans favoritcitat avsluta dessa minnesord med en uppmaning: Ge kärlek till allt levande! för Partillemoderaterna Linda Fröberg, Ordförande

8 Kalendarium Lö 12/ MVG förbundsstämma Lö-Sö 26-27/9 M-dag, Sävedalens marknad Må 28/ Gruppmöte, KS-rummet (Henrik S & Stefan) Ti 29/ KommunFullmäktige, KF-salen Ti 27/ KommunFullmäktige, KF-salen Må 2/ Gruppmöte, KS-rummet (Inger & Greta) Fr 6/11 Gustav Adolfsdagen To 12/ M-dag, Kyrktorget Ti 17/ KommunFullmäktige, KF-salen Sö 22/ M styrelsemöte (Lars L & Lars S) Må 30/ Gruppmöte, KS-rummet (Marith & Jan) Må 7/ M styrelsemöte To 10/12 Nobeldagen Ti 15/ KommunFullmäktige, KF-salen On 23/12 Drottningens födelsedag Fr 25/12 Juldagen Fr 1/1 Nyårsdagen Nakensnäckor Nakensnäckan, en vacker nykomling i västerhavet. Snäckan klarar sig utan ett hus. I gengäld är den giftig och har ett utmärkt och färgstarkt självförsvar. Det finns 3000 arter på jorden. Förutom koraller och svampar lever de på småfiskar, kräftdjur eller ägg. SLU och 8-fjordar har tillsammans tagit fram 8fiskedagboken.www där du anmäler dagens fångst eller nya och gamla arter du ser. Allt i syfte att få en bättre vetenskaplig bas. Finns även som app. 8-fjordar är ett vattenprojekt i Bohuslän. Hemsida: Nästa presstopp: e-post: partille@moderat.se Bli ny medlem; betala in 100:- på PG ange namn, adress, telefon och ev. e-post (redan medlem då får du ett inbetalningskort hem).

Å så vackert det är! Sopsug. Rosa Steget 18:e aug. Årgång 19 Nummer 2012:3 September 2012

Å så vackert det är! Sopsug. Rosa Steget 18:e aug. Årgång 19 Nummer 2012:3 September 2012 Medlemstidning för Moderata Samlingspartiet i Partille Årgång 19 Nummer 2012:3 September 2012 Innehåll Kåseri sid 2 Almedalsveckan sid 3 M-dag våld sid 4 Bomässa sid 5 Kustturné sid 6 M-dag 29 sept sid

Läs mer

Kära medlem! Sköna maj är redan här och våren har gjort entré.

Kära medlem! Sköna maj är redan här och våren har gjort entré. ROSNY TT STENU NGSU ND OKTOB ER 2017 www.sistenungsund.se Facebook/Socialdemokraterna i stenungsund bo.pettersson@stenungsund.se [Type your address] [Type your phone number] [Type your e-mail address]

Läs mer

Anders braskar! Denna tidning

Anders braskar! Denna tidning Medlemstidning för Moderata Samlingspartiet i Partille Årgång 19 Nummer 2012:4 December 2012 Innehåll Kåseri sid 2 Infrastrukturfrågor sid 3 Vården i regionen sid 4 Omsorgen i Partille sid 5 Seniorträff

Läs mer

Nu är det klös i politiken!

Nu är det klös i politiken! Medlemstidning för Moderata Samlingspartiet i Partille Årgång 23 Nummer 2016:1 Mars 2016 Innehåll Kåseri sid 2 Facebook sid 3 Niklas Wykman sid 4 Årsmötet sid 6 Ny styrelse sid 7 Årsberättelse sid 8 Sverigemötet

Läs mer

Styrelsemöte 1, verksamhetsåret 2018

Styrelsemöte 1, verksamhetsåret 2018 org. nr. 858501-0542 Styrelsemöte 1, verksamhetsåret 2018 Närvarande Gunnel Fritzson, ordförande Staffan Holmgren Henry Bäckström Florence Westergren Göthe Lennart Frennemo Inga-Lill Johansson Barbro Månsson

Läs mer

Valrörelsen är igång! Valvaka. Förtidsrösta gärna! Årgång 21 Nummer 2014:3 September 2014. Vår politik

Valrörelsen är igång! Valvaka. Förtidsrösta gärna! Årgång 21 Nummer 2014:3 September 2014. Vår politik Medlemstidning för Moderata Samlingspartiet i Partille Årgång 21 Nummer 2014:3 September 2014 Innehåll Kustturnén sid 3 Valaffischer sid 4 Marknadsföring sid 5 Valvaka sid 6 Valarbete sid 7 Näringslivsgruppen

Läs mer

Förslag till ledamöter i GRs styrgrupper

Förslag till ledamöter i GRs styrgrupper Dnr: 11-16.012 Styrelseärende 2 Förslag till ledamöter i GRs styrgrupper 2011-2014 GRs valberedning har fått uppdraget att till förbundsstyrelsen föreslå ledamöter i GRs styrgrupper för arbetsmarknad,

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan aug 2018

Samtliga månadsanställda jan aug 2018 208 jan aug jan aug 208 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,5 6,3 6,4 6,5 5,2 Ale 8, 7,9 6,8 7, 5,3 Härryda 7,5 7,3 7,3 7,6 5,2 Stenungsund 7,7 7,6 7,3 7,5 6, Alingsås 8, 7,3 7,6 4, Partille 7,8 7,8

Läs mer

Förslag till ändringar av medlemsavgift och stadgar på lättläst

Förslag till ändringar av medlemsavgift och stadgar på lättläst Förslag till ändringar av medlemsavgift och stadgar på lättläst Innehåll Sidan Medlemsavgift 4-7 Stadgar 8-11 Förslag till Samma medlemsavgift för alla och medlemsavgift 2019 Riksförbundet FUB har i många

Läs mer

Reinfeldts sommartal!

Reinfeldts sommartal! Medlemstidning för Moderata Samlingspartiet i Partille Årgång 20 Nummer 2013:3 September 2013 Innehåll Kåseri sid 2 Valstart sid 3 Skolstart sid 4 Regionen sid 5 MUF sid 5 Seniorträff sid 6 Marknadsgrupp

Läs mer

Byggandet ökar, hyresrätterna blir fler

Byggandet ökar, hyresrätterna blir fler Byggandet ökar, hyresrätterna blir fler Nu byggs det mer än på länge i Region Västra Sverige. Cirka 5 900 bostäder blev inflyttningsklara 2018. Åtta av tio var lägenheter i flerbostadshus. Andelen hyresrätter

Läs mer

Varje arbetarekommun/organisation beslutar själv om sin formella beslutsgång för remissmaterialet.

Varje arbetarekommun/organisation beslutar själv om sin formella beslutsgång för remissmaterialet. Arbeta med detta material i er arbetarekommun/organisation. Se remissmaterialet och frågeställningarna som en utgångspunkt. Det är fritt fram att göra tillägg om ytterligare synpunkter och åsikter från

Läs mer

Partille i planeringens tider!

Partille i planeringens tider! Medlemstidning för Moderata Samlingspartiet i Partille Årgång 19 Nummer 2012:1 Mars 2012 Innehåll Kåseri sid 2 MUF Bohuslän sid 3 Årsmötet sid 4 Årsberättelse sid 4 Ny styrelse sid 5 Seniorträff sid 6

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan apr 2018

Samtliga månadsanställda jan apr 2018 208 jan apr 208 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,5 7,6 7,8 6, Ale 8, 8,3 8,7 6, Härryda 7,5 8,5 8,8 6,2 Partille 7,8 8,5 9,6 3,6 Mölndal 7,7 8,7 9,0 6,4 Alingsås 8, 8,7 8,9 6, Stenungsund 7,7 8,8

Läs mer

Detta är en lättläst version av Vision Västra Götaland Det goda livet Bearbetningen har gjorts av Centrum för lättläst

Detta är en lättläst version av Vision Västra Götaland Det goda livet Bearbetningen har gjorts av Centrum för lättläst vision västra götaland det goda livet Detta är en lättläst version av Vision Västra Götaland Det goda livet Bearbetningen har gjorts av Centrum för lättläst Visionen gäller för Västra Götaland. Den är

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan apr 2017

Samtliga månadsanställda jan apr 2017 207 206 jan apr 207 Kommentar: Månadsanställda avser och anställda med tidsbegränsad anställning längre än 3 månader (men exkluderar timavlönade). Tjörns resultat 206 inkluderar timavlönade. 2 Partilles

Läs mer

Extra Förbundsstämma 7 september Moderaterna i Södra Älvsborg

Extra Förbundsstämma 7 september Moderaterna i Södra Älvsborg Extra Förbundsstämma 7 september Moderaterna i Södra Älvsborg Program 18.00 - Fika samt ombudsregistrering 18.30 - Välkomna till Borås. 18.35 - Stämmoförhandlingar. 19.00 - Stämmotalare Västtrafiks ordförande

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan aug 2017

Samtliga månadsanställda jan aug 2017 207 206 jan aug 207 Kommentar: Månadsanställda avser och anställda med tidsbegränsad anställning (dvs. exkluderar timavlönade). Tjörns resultat 206 inkluderar timavlönade. 2 Partilles resultat inkluderar

Läs mer

Sjukfrånvaro i procent av ordinarie arbetstid

Sjukfrånvaro i procent av ordinarie arbetstid Sjukfrånvaro i procent av ordinarie arbetstid 06 07 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,4 6,5 6,6 5,0 Lilla Edet 7,3 7,4 8, 4,9 Tjörn 6,8 7,4 7,6 6, Härryda 7,7 7,5 7,6 6,4 Mölndal 7,7 7,7 7,9 5,9

Läs mer

Styrgruppen för det sociala området

Styrgruppen för det sociala området Protokoll Åsa S Angervall 2009-06-22 Styrgruppen för det sociala området Tid: 15 juni 2009, kl. 13-16 Plats: GR-huset, Göteborg Närvarande: Carina Liljesand, Göteborg Boel Holgersson, Ale Lise-Lotte Berghede,

Läs mer

Inkvarteringsstatistik oktober 2011

Inkvarteringsstatistik oktober 2011 Inkvarteringsstatistik oktober 2011 Kommunstatistik Från och med januari 2005 redovisas gästnattsstatisk för hotell, stugbyar och för samtliga kommuner i Västsverige genom en skattning av inkvarteringsstatistiken

Läs mer

Inkvarteringsstatistik juli 2011

Inkvarteringsstatistik juli 2011 Inkvarteringsstatistik juli 2011 Kommunstatistik Från och med januari 2005 redovisas gästnattsstatisk för hotell, stugbyar och för samtliga kommuner i Västsverige genom en skattning av inkvarteringsstatistiken

Läs mer

Inkvarteringsstatistik

Inkvarteringsstatistik Inkvarteringsstatistik maj 2011 Kommunstatistik ti tik Från och med januari 2005 redovisas gästnattsstatisk för hotell, stugbyar och för samtliga kommuner i Västsverige genom en skattning av inkvarteringsstatistiken

Läs mer

Förslag till val i fullmäktige

Förslag till val i fullmäktige Förbundsfullmäktige 2019-2022 - ärende 5, 7-13 Tjänsteskrivelse, Göteborgsregionens kommunalförbund Handläggare: Gunnel Rydberg, förbundssekreterare Datum: 2018-12-07 Förslag till val i fullmäktige 2019-2022

Läs mer

Andel 02 23% 031. Sjuk- el aktivitetsersättn, otillräckl ersättning 188 105 032. Sjuk- el aktivitetsersättn, väntar på ersättn 35 871

Andel 02 23% 031. Sjuk- el aktivitetsersättn, otillräckl ersättning 188 105 032. Sjuk- el aktivitetsersättn, väntar på ersättn 35 871 ALE KOMMUN FÖRSÖRJNINGSSTÖD 2010 011. Arbetslös, otillräcklig ersättning 840 329 012. Arbetslös, väntar på ersättning 92 805 013. Arbetslös, ingen ersättning 1 113 313 014. Arbetslös, flyktingar i introduktion

Läs mer

Antagna av förbundsstämmorna i Stockholms stad och Stockholms län i maj 2011.

Antagna av förbundsstämmorna i Stockholms stad och Stockholms län i maj 2011. NOMINERINGSREGLER AVSEENDE VALSEDLAR I ALLMÄNNA VAL Antagna av förbundsstämmorna i Stockholms stad och Stockholms län i maj 2011. 1. FASTSTÄLLANDE AV NOMINERINGSREGLER 1.1 Förbundsstämma tre år före allmännaval

Läs mer

Företagsklimatet i Mölndals stad 2017

Företagsklimatet i Mölndals stad 2017 Företagsklimatet i s stad 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 s stad Primär målgrupp: Företag med minst

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Sammanträde 2013-11-29

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Sammanträde 2013-11-29 Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Tid: 2013-11-29 kl 13:00 15:00 Plats: Samordningsförbundet Ledamöter Närvarande: Frånvarande: Beatrice Berglund Arbetsförmedlingen, ordförande Malin Welin, Försäkringskassan

Läs mer

Dig som är ordförande i den nämnd som beslutar om studieförbundens villkor i Ale

Dig som är ordförande i den nämnd som beslutar om studieförbundens villkor i Ale villkor i Ale Visste du att studieförbunden i Ale förra året genomförde cirka 750 studiecirklar och andra grupper med totalt nästan 5.300 deltagare. Dessutom genomförde de över 1.100 kulturprogram i form

Läs mer

Anteckningar från möte med delregionala kollektivtrafikrådet (DKR)

Anteckningar från möte med delregionala kollektivtrafikrådet (DKR) från möte med delregionala kollektivtrafikrådet (DKR) Tid: Fredag 21 oktober 2016, kl. 13.00-15.00 Plats: Fregatten, Stenungsunds kommun Närvarande Jonas Ransgård (M), Göteborg, ordf. Johan Nyhus (S),

Läs mer

Inkvarteringsstatistik januari 2011

Inkvarteringsstatistik januari 2011 Inkvarteringsstatistik januari 2011 Kommunstatistik Från och med januari 2005 redovisas gästnattsstatisk för hotell, stugbyar och för samtliga kommuner i Västsverige genom en skattning av inkvarteringsstatistiken

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Torsdag den 2 november 2017 kl 11 12 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva Borg

Läs mer

Inkvarteringsstatistik

Inkvarteringsstatistik Inkvarteringsstatistik april 2011 Kommunstatistik ti tik Från och med januari 2005 redovisas gästnattsstatisk för hotell, stugbyar och för samtliga kommuner i Västsverige genom en skattning av inkvarteringsstatistiken

Läs mer

Inkvarteringsstatistik februari 2005

Inkvarteringsstatistik februari 2005 Inkvarteringsstatistik februari 005 Kommunstatistik Från och med januari 005 redovisas gästnattsstatisk för hotell, stugby och vandrarhem för samtliga kommuner i Västsverige genom att Turismens Utredningsinstitut

Läs mer

DRIFTSENHET/(NÄMND/STYRELSE)

DRIFTSENHET/(NÄMND/STYRELSE) Registrerade LAS-områden 2016-06-01 1(6) ORT/KOMMUN Ale Alingsås Bengtsfors Bollebygd Borås Dals-Ed Essunga Falköping DRIFTSENHET/(NÄMND/STYRELSE) Kungälvs sjukhus Ale/Kungälv Alingsås lasarett Folkhögskolan

Läs mer

Inkvarteringsstatistik januari 2006

Inkvarteringsstatistik januari 2006 Inkvarteringsstatistik januari 2006 Kommunstatistik Från och med januari 2005 redovisas gästnattsstatisk för hotell, stugbyar och vandrarhem för samtliga kommuner i Västsverige genom en skattning av inkvarteringsstatistiken

Läs mer

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 11 april 2003 i Lerums kommun, Aspenäs Hotell och Konferens i Lerum, kl

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 11 april 2003 i Lerums kommun, Aspenäs Hotell och Konferens i Lerum, kl FÖRBUNDSSTYRELSEN GR 1 från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 11 april 2003 i Lerums kommun, Aspenäs Hotell och Konferens i Lerum, kl. 10.30 12.45 Ledamöter Göran Johansson (s) Göteborg, ordförande

Läs mer

Tack för ett starkt val!

Tack för ett starkt val! Medlemstidning för Moderata Samlingspartiet i Partille Årgång 21 Nummer 2014:4 December 2014 Innehåll Kåseri sid 2 Gruppledaren sid 3 Valresultat Partille sid 4 Valresultat region sid 5 Partiombudet sid

Läs mer

Klara Jansson, Naturskyddsföreningen Jan Hansson, Öckerö kommun Rolf Holmgren, Strömstads kommun Bo Wernlundh, Västkustens Båtförbund

Klara Jansson, Naturskyddsföreningen Jan Hansson, Öckerö kommun Rolf Holmgren, Strömstads kommun Bo Wernlundh, Västkustens Båtförbund Protokoll Årsmöte Tid: Fredagen den 28 mars kl. 09.00-09.30 Plats: Sjöfartsmuseet, Göteborg Beslutande Klara Jansson, Naturskyddsföreningen Jan Hansson, Öckerö kommun Rolf Holmgren, Strömstads kommun Bo

Läs mer

Medborgarskolans förbundsstämma 2014

Medborgarskolans förbundsstämma 2014 Protokollmall/PM till föredragningslista vid Medborgarskolans förbundsstämma 2014 1 Stämman öppnas Förbundsordförande Leif Carlsson öppnar stämman. 2 Val av ordförande, vice ordförande och sekreterare

Läs mer

Användning av skadedata i det förebyggande arbetet - Samverkan inom Göteborgs regionens kommunalförbund (GR)

Användning av skadedata i det förebyggande arbetet - Samverkan inom Göteborgs regionens kommunalförbund (GR) Användning av skadedata i det förebyggande arbetet - Samverkan inom Göteborgs regionens kommunalförbund (GR) Robert Ekman, docent, Jan Schyllander, utredare, Anders Jonsson, statistiker, Myndigheten för

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Leader Södra Bohuslän

Stadgar för den ideella föreningen Leader Södra Bohuslän Stadgar för den ideella föreningen Antogs 180515 1 Föreningens firma Föreningens firma är Leader södra Bohuslän. 2 Föreningens ändamål Föreningens ändamål är att främja lokalt ledd utveckling i området

Läs mer

Protokoll Styrgruppen för arbetsmarknad Eva Carlsson, ordförande, hälsar ledamöterna välkomna och öppnar sammanträdet.

Protokoll Styrgruppen för arbetsmarknad Eva Carlsson, ordförande, hälsar ledamöterna välkomna och öppnar sammanträdet. , Tid: Torsdag 12 april 2018 kl. 09.00 12.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg Ledamöter Eva Carlsson (ordf.) (S) Partille Ingrid Inhammar (S) Ale Per Gordon Tranberg (M) Alingsås Inga-Lena Persson

Läs mer

Sammanträde med Valnämnden

Sammanträde med Valnämnden Kallelse/Underrättelse Sammanträde med Valnämnden Tid: Måndagen den 16 Maj 2016, kl 18.00 Plats: Rådslaget, Rådhuset, Alingsås Information och överläggningar A/ Principer för indelning i valkretsar och

Läs mer

Företagsamheten Västra Götalands län

Företagsamheten Västra Götalands län Företagsamheten 2019 Om undersökningen Svenskt Näringsliv presenterar varje år ny statistik över företagsamheten i Sverige. Syftet är att visa om antalet personer som har ett juridiskt och strategiskt

Läs mer

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Trendriktning Distansmöten juni 217-mars 218 5 Trendriktning Hela VGR maj 217 - mars 218 Trend Antal Distansmöten 45 4 Alingsås lasarett 35 3 25 2 15 1 5 Skaraborgs sjukhus NU-Sjukvården Kungälvs sjukhus

Läs mer

Styrgruppen för sociala området

Styrgruppen för sociala området Protokoll Styrgrupp Sociala området 2007-05-07 Lars-Göran Jansson Styrgruppen för sociala området Tid: 7 maj 2007 Plats: GR-huset, Göteborg Närvarande: Jonas Ransgård (m), Göteborg, tjänstgörande ordförande

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2014-10-22 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: onsdag 22 oktober 2014, kl. 08.30-12.00 Plats: GR, lokal Pater Noster (219) Deltagare Jan Elftorp,

Läs mer

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde torsdagen den 21 april 2005, kl , i Ale gymnasium, Ale kommun

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde torsdagen den 21 april 2005, kl , i Ale gymnasium, Ale kommun FÖRBUNDSSTYRELSEN GR 1 från förbundsstyrelsens sammanträde torsdagen den 21 april 2005, kl. 12.45-13.05, i Ale gymnasium, Ale kommun Ledamöter Göran Johansson (s), Göteborg, ordförande Jan Hallberg (m),

Läs mer

Gästnattsrapport januari 2012

Gästnattsrapport januari 2012 Gästnattsrapport januari 2012 Kommunstatistik Från och med januari 2005 redovisas gästnattsstatisk för hotell, stugbyar och vandrarhem för samtliga kommuner i Västsverige genom en skattning av inkvarteringsstatistiken

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 36:e ordinarie årsmötet Lördagen den 12 mars 2016 kl. 16.00 på Hotell Höga Kusten i Kramfors kommun. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades

Läs mer

Inkvarteringsstatistik augusti 2011

Inkvarteringsstatistik augusti 2011 Inkvarteringsstatistik augusti 2011 Kommunstatistik Från och med januari 2005 redovisas gästnattsstatisk för hotell, stugbyar och för samtliga kommuner i Västsverige genom en skattning av inkvarteringsstatistiken

Läs mer

Media på andra språk än svenska Västra Götalands regionen 2005 Mediainköp

Media på andra språk än svenska Västra Götalands regionen 2005 Mediainköp Mediainköp Borås Göteborg Ale Alingsås Bengtsfors Bollebygd 66 40 41 22 1 7 2 3 1 65 31 544 222 2 2 8 15 5 20 10 5 2 1 1 1 350 250 12 2 214 7 5 48 16 20 49 9 20 2 41 35 438 180 2 1 4 13 2 188 18 348 37

Läs mer

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen från sammanträde med sociala styrgruppen Dag och tid: Fredag den 3 juni 2016 kl 11 12 30 (dessförinnan studiebesök på enheten för samhällsorientering kl 9 11) Plats: Enheten för samhällsorientering, Integrationscentrum,

Läs mer

Skumt å Dumt nr

Skumt å Dumt nr Skumt å Dumt nr.1 2011 Vintern går mot sitt slut och solen börjar värma gott. Ett nytt orienterings år har börjat. I lördags var jag på vårens första orienterings aktivitet i Uppsala. Skogsflickorna hade

Läs mer

Med spaning på fram/den

Med spaning på fram/den Nr 3 2016 Med spaning på fram/den Fyra år är en lång tid. Fyra år är en kort tid. Alla tuffa förslag ska läggas under första året under mandatperioden. Lite för att folk ska glömma, men mycket för att

Läs mer

Kartläggning av ensamkommande barn i olika boende inom GR

Kartläggning av ensamkommande barn i olika boende inom GR Kartläggning av ensamkommande barn i olika boende inom GR per maj OM KARTLÄGGNINGEN Kartläggningen baseras på uppgifter erhållna från samtliga GR-kommuner under perioden 9. Göteborgs uppgifter har erhållits

Läs mer

Protokoll. Styrgruppen för social välfärd NÄRVARANDE

Protokoll. Styrgruppen för social välfärd NÄRVARANDE Protokoll NÄRVARANDE Ledamöter Henrik Rips (M), Lerum, ordförande Eva Borg (S), Kungsbacka, vice ordförande Marcus Claesson (L), Mölndal Azar Hedenmalm (MP), Tjörn Lena Hedlund (KD), Stenungsund Mats Nilsson

Läs mer

Månadsblad - Februari

Månadsblad - Februari 2013-01-30, Göteborg Månadsblad - Februari Kära IOGT-NTO-medlem! Ett nytt år har gjort intåg och likaså har ett nytt fantastiskt verksamhetsår, där vi fyller på med roliga aktiviteter som ger förnyad energi

Läs mer

Inkvarteringsstatistik januari 2008

Inkvarteringsstatistik januari 2008 Inkvarteringsstatistik januari 2008 Kommunstatistik Från och med januari 2005 redovisas gästnattsstatisk för hotell, stugbyar och vandrarhem för samtliga kommuner i Västsverige genom en skattning av inkvarteringsstatistiken

Läs mer

Vinna väljarna. Samtal för samtal.

Vinna väljarna. Samtal för samtal. Vinna väljarna. Samtal för samtal. Människor påverkar människor. När vi ska bestämma oss för något, gör vi det nästan alltid genom att prata med någon vi litar på eller någon vi får förtroende för. Det

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 8 februari 2006, kl 08.30-12.15 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 264 Deltagare Jan Rösman, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Margaretha

Läs mer

Inkvarteringsstatistik februari 2011

Inkvarteringsstatistik februari 2011 Inkvarteringsstatistik februari 2011 Kommunstatistik Från och med januari 2005 redovisas gästnattsstatisk för hotell, stugbyar och för samtliga kommuner i Västsverige genom en skattning av inkvarteringsstatistiken

Läs mer

Välkommen till Sollentunamoderaterna!

Välkommen till Sollentunamoderaterna! Nymedlemsinformation Utgåva 1/2012 Välkommen till Sollentunamoderaterna! Vi vill hälsa dig varmt välkommen till Sollentunamoderaterna! Vi är en del av ett parti som ständigt försöker förnya oss och utveckla

Läs mer

Anteckningar från möte med delregionala kollektivtrafikrådet (DKR)

Anteckningar från möte med delregionala kollektivtrafikrådet (DKR) från möte med delregionala kollektivtrafikrådet (DKR) Tid: Fredag 13 maj 2016, kl. 8.30-9.30 Plats: Öckerö kommunhus Närvarande Jonas Ransgård (M), Göteborg, ordf. Stefan Svensson (M), Partille Helene

Läs mer

\, r 1 1 PARTILLE KOMMUN. Sammanträdet inleds med rnusikfrarnträdande från Kulturskolan. Sessionssalen, kommunhuset, kl.

\, r 1 1 PARTILLE KOMMUN. Sammanträdet inleds med rnusikfrarnträdande från Kulturskolan. Sessionssalen, kommunhuset, kl. 1 1 PARTILLE KOMMUN Kommurifulirnäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-09-01 Sida Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 19:20 69-77 Vid uppropet antecknas närvaro för 44 ordinarie ledamöter.

Läs mer

Dörrknackning! Nomineringar. Kallelse till Valkickoff! Årgång 20 Nummer 2013:4 December 2013

Dörrknackning! Nomineringar. Kallelse till Valkickoff! Årgång 20 Nummer 2013:4 December 2013 Medlemstidning för Moderata Samlingspartiet i Partille Årgång 20 Nummer 2013:4 December 2013 Innehåll Kåseri sid 2 Nominering Partille sid 3 Stefan har ordet sid 4 Seniorkonferens sid 4 Nominering riksoch

Läs mer

Protokoll från sammanträde med förbundsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med förbundsstyrelsen från sammanträde med förbundsstyrelsen Tid: Fredag 27 mars 2015, kl. 13.30-14.12 Plats: Burgården konferens, Göteborg Ledamöter Paula Örn (S), Ale, ordf Johan Nyhus (S), Göteborg Stefan Svensson (M), Partille

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Fredag den 23 februari 2018 kl 9-12 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Sebastian

Läs mer

Stadgar för Svenska Vård

Stadgar för Svenska Vård Stadgar för Svenska Vård 1 Uppgift och ändamål Svenska Vård är den bransch- och näringspolitiska organisationen för verksamheter inom vård, behandling, omsorg och rehabilitering. Svenska Vård ska bl.a:

Läs mer

Inkvarteringsstatistik maj 2010

Inkvarteringsstatistik maj 2010 Inkvarteringsstatistik maj 2010 Kommunstatistik Från och med januari 2005 redovisas gästnattsstatisk för hotell, stugbyar och för samtliga kommuner i Västsverige genom en skattning av inkvarteringsstatistiken

Läs mer

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde torsdag 5 maj 2011, kl , Scancic Hotel Swania, Trollhättan

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde torsdag 5 maj 2011, kl , Scancic Hotel Swania, Trollhättan FÖRBUNDSSTYRELSEN GR 1 från förbundsstyrelsens sammanträde torsdag 5 maj 2011, kl. 17.30-18.00, Scancic Hotel Swania, Trollhättan Ledamöter Jonas Ransgård (M), Göteborg, ordf. Owe Nilsson (S), Göteborg

Läs mer

Sammanträde med GRs styrgrupp för arbetsmarknad

Sammanträde med GRs styrgrupp för arbetsmarknad Protokoll 2006-09-28 Hans Troedsson Sammanträde med GRs styrgrupp för arbetsmarknad Tid: Torsdag den 28 september 2006 Plats: GR, Gårdavägen 2 Närvarande: Endrick Schubert (s), Gbg, ordf Laila Åkerberg

Läs mer

Sammanträde med GR:s styrgrupp för arbetsmarknad

Sammanträde med GR:s styrgrupp för arbetsmarknad Protokoll 1(5) 2009-04-16 LA/GH Sammanträde med GR:s styrgrupp för arbetsmarknad Tid: Torsdag den 16 april 2009, klockan 09.00-12.00 Plats: Ullevi konferens, Paradentrén, Göteborg Närvarande: Bengt Gustafsson

Läs mer

Nätverket för barn-och elevhälsa Göteborg 11 december 2017

Nätverket för barn-och elevhälsa Göteborg 11 december 2017 Nätverket för barn-och elevhälsa Göteborg 11 december 2017 Anteckningar Tid: måndag 11 december, kl. 09.00-15.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Närvarande Elisabeth Westin, ordförande Sarah Dalin, Alingsås

Läs mer

KONGRESSBLADET. Sveriges näste statsminister besökte kongressen. 13 juni 2014

KONGRESSBLADET. Sveriges näste statsminister besökte kongressen. 13 juni 2014 KONGRESSBLADET 13 juni 2014 Sveriges näste statsminister besökte kongressen Under fredagseftermiddagen kom Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven till Byggnads kongress. Han talade om arbetsrätt

Läs mer

Arbetsmarknadsdata Västra Götalands län

Arbetsmarknadsdata Västra Götalands län Arbetsmarknadsdata Västra Götalands län Augusti 2014 Jens Sandahl, Analysavdelningen 11 september 2014 Antal nyanmälda platser i Västra Götalands län per månad 2011-2014 Antal nyanmälda platser i Västra

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEN. Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Sammanträde 2015-02-27 Dnr 0002/15 13 t o m 21) 1(5) Tid: 2015-02-27 kl 9,00 12,00

PROTOKOLL STYRELSEN. Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Sammanträde 2015-02-27 Dnr 0002/15 13 t o m 21) 1(5) Tid: 2015-02-27 kl 9,00 12,00 Tid: 2015-02-27 kl 9,00 12,00 Plats: Samordningsförbundet Göteborg Nordost Ledamöter Närvarande: Beatrice Berglund, Arbetsförmedlingen Åsa Lindgren (Mp), Västra Götalandsregionen Ali Moeeni (S), Göteborgs

Läs mer

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen från sammanträde med sociala styrgruppen Dag och tid: Torsdag den 17 mars 2016 kl 9 11 30 Plats: GR-huset, Anders Personsgatan 8, Göteborg Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva Borg

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Nr 5/2015 Styrelsesammanträde med motionsgenomgång Tid Kl 09.00-17.40 Plats Sparbanken Skaraborg, Skara Närvarande Sofia Karlsson, ordförande, fr

Läs mer

Kommunerna i Västra Götalands och Hallands län Den finansiella profilen

Kommunerna i Västra Götalands och Hallands län Den finansiella profilen Kommunerna i Västra Götalands och Hallands län Den finansiella profilen 214-214 Resultat före extraordinära poster / verksamhetens kostnader 5 4 2% 3 2 2 2,5 1,6 2,1 2 2 2,3 2,5 1,6 1 1,2 21 211 212 213

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad Tid: Torsdag 12 oktober 2017 kl. 9.00-12.30 Plats: GR, Anders Personsgata 8, Göteborg Ledamöter Eva Carlsson (ordf.) (S) Partille Ingrid Inhammar (S)

Läs mer

VÅRPROGRAM 2018 IF Metallpensionär

VÅRPROGRAM 2018 IF Metallpensionär VÅRPROGRAM 2018 IF Metallpensionär Göteborg PROGRAM VÅREN 2018 PROGRAM VÅREN 2018 PROGRAM Hej IF Metallpensionär Lilla Brattön. Nu går vi in i 2018 som är ett valår och där kommer vi att lägga vikt på

Läs mer

Gästnattsrapport februari 2014

Gästnattsrapport februari 2014 Gästnattsrapport 214 Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet Kontakt: ann-sofie.stromback@vastsverige.com monika.fleming-glogoza@vastsverige.com Klicka här för att hämta SCB

Läs mer

Gästnattsrapport November 2014

Gästnattsrapport November 2014 Gästnattsrapport November 214 Källor: SCB, Tillväxtverket, Swedavia Bearbetat av Turistrådet Västsverige Kontakt: ann-sofie.stromback@vastsverige.com monika.fleming-glogoza@vastsverige.com Klicka här för

Läs mer

Årsmöte Torsdagen den 17 mars kl (M)ötesplatsen. Moderaterna i Trelleborg

Årsmöte Torsdagen den 17 mars kl (M)ötesplatsen. Moderaterna i Trelleborg Årsmöte Torsdagen den 17 mars kl 18.00 (M)ötesplatsen Moderaterna i Trelleborg Förslag till föredragningslista Verksamhetsberättelse 2015 Bokslut 2015 Förslag till Budget 2016 Revisionsberättelse 2015

Läs mer

Styrgruppen för det sociala området och SNpresidierna

Styrgruppen för det sociala området och SNpresidierna Protokoll 2005-11-18 Gunnel Rydberg Styrgruppen för det sociala området och SNpresidierna Tid: Fredagen den 18 november 2005 Plats: Riverton Hotell, Göteborg Närvarande: Jonas Ransgård (m), ordf Bo Pettersson

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr:

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 251659264 33:e ordinarie årsmötet Lördagen den 9 mars 2013 kl. 15.00 på Scandic Mölndal. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

Protokoll från sammanträde med förbundsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med förbundsstyrelsen från sammanträde med förbundsstyrelsen Tid: Fredag 19 maj, kl. 9.00-12.05 Plats: Kommunhuset, Tjörns kommun Ledamöter Jonas Ransgård (M), Göteborg, ordf. Stefan Svensson (M), Partille Per Vorberg (M),

Läs mer

DETALJHANDEL I GÖTEBORGSREGIONEN 2016

DETALJHANDEL I GÖTEBORGSREGIONEN 2016 DETALJHANDEL I GÖTEBORGSREGIONEN 2016 Stark tillväxt sätter fart på n Rekordmånga kommuner ökade omsättningen i n under 2015, däribland alla kommuner som ingår i Göteborgsregionens kommunförbund. I Göteborgsregionen

Läs mer

Många reportage! Trevlig Midsommar! Årgång 23 Nummer 2016:2 Juni 2016

Många reportage! Trevlig Midsommar! Årgång 23 Nummer 2016:2 Juni 2016 Medlemstidning för Moderata Samlingspartiet i Partille Årgång 23 Nummer 2016:2 Juni 2016 Innehåll Kåseri sid 2 Sverigemötet sid 3 Företagarrådet sid 3 Välfärdsfinanser sid 4 Integration sid 5 Trygghet

Läs mer

Projekt DiREKT. Hur vi kan uppnå vår utmaning i samverkan Information Närvårdssamverkan Södra Älvsborg

Projekt DiREKT. Hur vi kan uppnå vår utmaning i samverkan Information Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Projekt DiREKT Hur vi kan uppnå vår utmaning i samverkan Information 2018 09 26 Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling

Läs mer

Gästnattsrapport december 2011 Kvartal 4, 2011

Gästnattsrapport december 2011 Kvartal 4, 2011 Gästnattsrapport december 2011 Kvartal 4, 2011 Kommunstatistik Från och med januari 2005 redovisas gästnattsstatisk för hotell, stugbyar och för samtliga kommuner i Västsverige genom en skattning av inkvarteringsstatistiken

Läs mer

1. Justering Till att jämte ordf. justera protokollet valdes Carina Liljesand.

1. Justering Till att jämte ordf. justera protokollet valdes Carina Liljesand. Protokoll 2008-12-08 Styrgruppen för det sociala området Lars-Göran Jansson Styrgruppen för det sociala området Tid: 4 december 2008 kl. 08:30-11:40 Plats: Närvarande: Förhinder: Övriga: GR-huset, Göteborg

Läs mer

Valrörelsen är igång!

Valrörelsen är igång! Medlemstidning för Moderata Samlingspartiet i Partille Årgång 21 Nummer 2014:1 Mars 2014 Innehåll Kåseri sid 2 Kyrqtorget (?) sid 3 Årsmötet sid 4 Årsberättelse sid 4 Motion UF sid 5 Förslag Mentorskap

Läs mer

Inkvarteringsstatistik september 2011 Kvartal 3, 2011

Inkvarteringsstatistik september 2011 Kvartal 3, 2011 Inkvarteringsstatistik september 2011 Kvartal 3, 2011 Kommunstatistik Från och med januari 2005 redovisas gästnattsstatisk för hotell, stugbyar och för samtliga kommuner i Västsverige genom en skattning

Läs mer

KALLELSE/ÄRENDELISTA Fredagen den 22 februari 2019, Skövde stadshus, KS-salen kl (Kaffe serveras från kl

KALLELSE/ÄRENDELISTA Fredagen den 22 februari 2019, Skövde stadshus, KS-salen kl (Kaffe serveras från kl KALLELSE/ÄRENDELISTA 2019-02-22 Förbundsstyrelsen Tid och plats för Fredagen den 22 februari 2019, Skövde stadshus, KS-salen kl. 08.30-12.00 (Kaffe serveras från kl 08.00.) Kallade Ledamot Ersättare Katarina

Läs mer

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 15 oktober 2004, kl , i stadshuset, Mölndals kommun

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 15 oktober 2004, kl , i stadshuset, Mölndals kommun FÖRBUNDSSTYRELSEN GR 1 från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 15 oktober 2004, kl. 13.40 14.05, i stadshuset, Mölndals kommun Ledamöter Göran Johansson (s), Göteborg, ordförande Jan Hallberg

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte i Riksförbundet Cystisk Fibros (RfCF) den 21 april 2012 i Örebro.

Protokoll fört vid årsmöte i Riksförbundet Cystisk Fibros (RfCF) den 21 april 2012 i Örebro. Protokoll fört vid årsmöte i Riksförbundet Cystisk Fibros (RfCF) den 21 april 2012 i Örebro. Närvarande: Lars U Granberg förbundsordförande Ulrica Sterky vice ordförande Madelén Andersson styrelseledamot

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige oktober 2017 Victor Johansson,

Gästnattsrapport Västsverige oktober 2017 Victor Johansson, Gästnattsrapport Västsverige oktober 217 Victor Johansson, victor.johansson@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport

Läs mer