Mariestad Bois. Sammanställning av enkät. Genomförd av Richard Thorell

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mariestad Bois. Sammanställning av enkät. Genomförd av Richard Thorell 2013-06-15"

Transkript

1 Mariestad Bois Sammanställning av enkät Genomförd av Richard Thorell

2 Inledande kommentarer: Det totala antalet respondenter är 84. Alla jämförelsetal i diagrammen är det genomsnittliga värdet för alla respondenter; ingen hänsyn eller djupanalys av åsiktsskillnader beroende på ålderstillhörighet eller relationstyp har tagits. I enkäten fanns sex svarsalternativ: 1-5 samt Ingen åsikt. Svarade man 1 innebar detta att man var mycket missnöjd och 5 att man var mycket nöjd. Sammanställningen är uppbyggd på samma sätt som enkäten. Redovisningen sker i sex segment, var och ett med egen rubrik. Diagrammen åtföljs av korta kommentarer av mig. Kommentarerna är mina egna reflektioner, men framförallt bygger kommentarerna på de fritextsvar som lämnats. Vän av ordning inser att kommentarer och urvalet av fritextsvaren är subjektiva. Jag tror ändå att det är bättre att jag väljer ut de svar jag anser mest intressanta, istället för att återge fritextsvaren i sin helhet; sammanställningen blir mer överskådlig på detta sätt. Den som ifrågasätter validitet och reabilitet i sammanställningen får gärna kontakta mig (richard.thorell@mariestadbois.se). En annan reflektion som kan vara värdefull att lyfta upp här, är den att den övervägande majoriteten av fritextsvaren är negativa, för att inte säga väldigt negativa. Samtidigt är poängvärdena (se förklaring nedan) överlag relativt höga, i samtliga fall utom ett över medelvärdet. En förklaring till diskrepansen mellan resultaten i poängfrågorna och fritextsvaren tror jag är att det är de mer negativa som tar tillfället i akt och uttrycker vad de är missnöjda med.

3 Respondenterna: Antal respondenter: 84 Typ av anknytning Förälder Tränare/ledare Aktiv Annan Åldersfördelning Ingen speciell Detta diagram visar vilken del av föreningen, fördelat i ålderskategorier, som respondenten knyter an till. Ganska exakt hälften (44 av 84) av respondenterna är anknutna till föreningens yngre lag. Något fler (48 av 84) är föräldrar.

4 Föreningens styrdokument 3,7 3,7 Vision Värdegrund Föreningens nya vision och värdegrund togs fram under säsongen 2012/2013, och respondenterna är överlag nöjda med innehållet. Kritiken rör snarare hur dokumenten presenterats för medlemmar och aktiva: Vision & Värdegrund är en pappersprodukt och vår upplevelse är att denna pappersprodukt är ett hån mot ungdomarna. Vår och flera med oss upplever raka motsatsen av ALLT som står i det dokumentet. Vi upplever gränsfall av mobbing fårn ledare och utfrysning. Bara en sån sak som att ta fram en ny vision och värdegrund och lägga det som en länk på hemsidan vittnar om dålig kommunikationsförmåga. Det naturliga vore att ledare samlat sitt lag och sedan föräldrar (alt samtidigt) och gått igenom dokumentet för att sedan diskutera det. Ovanstående är den som jag upplever det mest negativa kommentaren. Efter att ha läst den kan det kännas skönt att få läsa motsatsen: Jag tror starkt på Mariestads BOIS!!! En förening som blickar frammåt och lär av misstag men inte "grottar" i gammalt skit... Väldigt många som angagerar sig på olika sätt gör att vår förening kan bli hur stor & stark som helst!!! Personligen hoppas jag som gammal aktiv boisare att flera unga killar/tjejer får samma chans som jag fick att fostras i bois ishall. Nyckeln är den idella kraften som är helt unik i Sverige, stimulera de som lägger ner sin själ på att ta vara på klubben, ta dem inte för givet. Tack för mig och lycka till vidare! :)

5 Den fysiska miljön 3,9 3,1 3,1 Träningsmöjligheter Tillgång till utrustning Säkerheten Att föreningen får höga resultat vad gäller träningsmöjligheter är kanske inte så konstigt vi är ju en an få föreningar som har tillgång till dubbla isytor under en stor del av säsongen. Det här segmentet av enkäten är det segment som fått färst fritextkommentarer. De negativa kommentarerna berör allt från för liten entré när en fullsatt hall ska gå ut efter match, att samtliga tränare ska använda hjälm, till halkrisker i JTM-hallen och säkerhetsrisker i JTMhallen i största allmänhet. Vidare finns de respondenter som tar upp att det är alldeles för skräpigt och skitigt i våra utrymmen, att lagringsutrymmena för de yngre lagen är för dåliga samt bristen på varmvatten i duscharna. Värt att beakta när man läser dessa kommentarer är att enkäten genomfördes innan den gemensamma städdagen. Under denna dag städades hallarna ordentligt, saker flyttades till sina rätta platser och ambitionen var att flytta båsen i JTM-hallen. Detta blev tyvärr inte av då uppslutningen var sämre än väntat. Denna förändring ska dock ske innan JTMhallen spolas upp i vinter. Det finns dock en positiv kommentar, som jag väljer att återge i sin helhet: Underbart med två isytor. Ändå hade jag önskat mer tid för friåkning. Gärna då på så sätt så inte juniorerna "skjuter" ner nån liten knatte. Sen är det ju fantastiskt när juniorerna spelar småmål med ungar från hockeyskolan.

6 Den sociala miljön 3,6 3,3 3,2 Gemenskap Glädje Trygghet Delaktighet Respekt Föräldrastöd Överlag är resultaten höga i den här delen av undersökningen. Ser man bara till siffrorna här ovan skulle man kunna tro att Mariestad Bois är en harmonisk förening, men när man läser fritextsvaren får man en helt annan bild. Det som kommenteras flitigast är föräldrastödet: många fritextsvar är överens om att föräldrastödet ibland blir lite väl starkt, och diskuterar också en upplevd problematik med att föräldrar tränar sina egna barn. Ett annat mönster bland dessa fritextsvar är att man uppelever sitt eget lags sociala miljö som god, emedan det finns andra lag där det är värre. Vidare förekommer mycket skit mellan lagen enligt en respondent. Ytterligare någon nämner brist på kommunikation mellan lagen. En kommentar sticker ut ur mängden: Utan tvekan utvecklas dessa bitar i positiv riktning. Snabbt! Mer snack med varandra än om varandra än för ett år sen. Jobba vidare i denna riktning.

7 Tränare / ledare 2,6 2,9 3,2 Rekrytering Behålla Kompetens Ledartäthet Utbildning Socialt ansvar 2,9 3,2 Ser man till siffrorna är läget sämre vad gäller våra tränare och ledare än vad det är med den sociala miljön, något som jag tycker är lite konstigt, med tanke på att det är våra tränare och ledare som ansvarar för den sociala miljön. Det här är också det segment som kommenterats flitigast av respondenterna. En tydlig trend i fritextsvaren är att föreningens tränare och ledare besitter en gedigen hockeykompetens, medan det är sämre ställt med den sociala kompetensen. Flera respondenter efterlyser förmågan att förklara hur man ska bli bättre, varför man inte får spela, samt ledare som gör så att spelare respekterar varandra. Den skarpaste formuleringen i det här sammanhanget menar att vissa tränares förhållningssätt gränsar till mobbing. Bland de mer positiva kommentarerna ser man positivt på att föreningen försöker behålla pensionerade spelare med brinnande hjärta för klubben. En kommentar som sammanfattar de respondenter som uttrycker sin kritik något mindre skarpt lyder såhär: Ledartärheten är lite dålig i hockeyskolan. Efter det är bra tycker jag. Föreningen är bra på att utbilda ledare men det går lite långsamt. Stöttningen blev kanske inte riktigt så bra som ambitionen var i början av säsongen. Där kan klubben bli bättre.

8 Aktiva / utövare 2,6 2,7 2,8 3,2 2,4 2,7 Den övervägande majoriteten av fritextsvaren handlar om kostnader. Många respondenter upplever som att det är dyrt att låta sina barn spela ishockey. Om man ska sammanfatta resonerar många respondenter såhär: Först medlemsavgift, sen en massa saker som man inte kan sälja adderas snart till en ganska stor summa. Toppar man sedan detta med utrustning är totaltkostnaden för att spela hockey riktigt hög. En respondent föreslår att föreningen ska förbjuda kompositklubbor upp till 17 års ålder, dessa gör mer skada än nytta, både för plånbok och utveckling. Samma respondent har ytterligare ett förslag för att komma åt ett annat problem som många är överens om, nämligen det att hockey tar väldigt mycket tid. Respondenten menar att alla lag ska ha fyra träningar i veckan, där man ska vara närvarande vid tre, varken mer eller mindre. Detta skulle öka flexibiliteten, och få hockeyn att passa bättre in i vardagspusslet. Det Mariestad är allra sämst på enligt enkäten är urval. Fritextsvaren rörande detta handlar om att utslagning sker vid för tidig ålder (tyvärr ej närmare beskrivet än så), att duktiga spelare inte spelar med sin åldersgrupp utan med äldre lag, någon beskriver Mariestad Bois som en för bekväm förening, en annan håller med och anser sig se en feghet vid urval och önskar rakare kommunikation när urval ska ske. Om man korsrelaterar mellan de olika segmenten i undersökningen tror jag att det finns en koppling mellan respondenternas kritik mot urvalet och deras åsikter om tränarnas och ledarnas sociala kompetens. Vad gäller urval önskar en respondent rakare kommunikation ; ett av fritextsvaren gällande tränare/ledare efterfrågade som nämnts ovan förklaringar till varför man inte får spela.

9 Idrottsträningen Allsidig Lekfull Individanpassad 2,8 Här är antalet fritextsvar ytterst få. De som finns innehåller i mångt och mycket samma resonemang som återfinns under den sociala miljön: Mitt lag tränar bra, men många andra gör det inte. Någon respondent nämner fler ledare som en väg att gå för att göra träningen mer individanpassad. Ett annat förslag är att tvinga a-lagsspelare att delta i ungdomslagens träningar en gång i månaden, för att komma med lite småtips och emellanåt briljera och inspirera.

10 Mitt förslag för ett bättre Bois Detta fritextalternativ är det som använts flitigast av respondenterna, och förslagen berör allt, från högt till lågt. En respondent vill separera A-lagsverksamheten från ungdomsverksamheten och låta A-laget bära sina kostnader fullt ut. Detta skulle göra det billigare att spela ishockey, vilket skulle leda till fler utövare. Dessutom skulle separationen leda till att fler sponsorer skulle gå in med mer pengar. I bjärt kontrast till detta menar en annan respondent att en tydlig satsning mot Allsvenskan skulle attrahera fler sponsorer och vara vägen till framgång. En respondent efterfrågar mer kommunikation; om styrelsen bättre redogjorde för det ekonomiska läget och förklarade varför den gör som den gör skulle få föräldrarna med er istället för mot er. En annan respondent uttrycker en liknande åsikt: många inom föreningen lever i en bubbla, och förutsätter att alla vet hur saker och ting fungerar. Respondenten vill att föreningen ska bli mer tillgänglig. Något flera respondenter vill förändra är hur hockeyskolan sköts. Även här nämns dålig information. En respondent föreslår att föreningen utser en ansvarig för hockeyskolan för att skapa kontinuitet och struktur. En annan menar att informationen till nya föräldrar och barn måste bli bättre, både den information som lockar dem till hockeyskolan (marknadsföring) och den information man får när man väl är där. Dessutom menar en respondent att föreningen måste säkerställa att man får ett varmt och positivt bemötande. En annan kategori förslag för ett bättre Bois rör hockeygymnasiet. Här finns två skilda åsikter. Några respondenter menar att föreningen lika gärna kan lägga ner verksamheten då medelmåttor från andra föreningar tar platser från våra egna. Andra respondenter menar att en ökad satsning på juniorverksamheten och hockeygymnasiet för att fostra egna (nu räknar jag inte bara dom som är födda i "Bois" utan även dom som kommer utifrån) spelare till A laget. Här nedan återges andra förslag för ett bättre Bois som bara nämnts av en respondent: En konsekvent och realistisk ledning som rättar mun efter matsäcken. Fler gemensamma aktiviteter Göra ishallen till en naturlig mötesplats Ett bättre anseende i stan Bättre off ice-ytor: hinderbana, uppehållsrum för filmvisning osv. Detta skulle kunna locka andra ungdomar än hockeyspelare till ishallen. Sälja resultatlotterna under längre tid Ta hand om alla spelare, inte bara de som är bra för stunden Mer snack med de föräldrar som vill vara med och hjälpa till Ett utökat genusperspektiv Satsa på och marknadsför bytesdagar Profilera föreningen som den förening som hjälper till och är med där det händer Att föreningen är mer på hugget, och inte panikartat tar tag i saker i augusti Jobba mer aktivt för att behålla dem som slutar spela (domare, ledare, materialare) Mer positiv information, det har varit för mycket negativt det senaste

11 Tydliga arbetsbeskrivningar för föreningens anställda Bättre uppföljningsarbete från styrelsens sida Den nya organisationen med ungdomsgrupp har varit jobbig och tagit energi från tränarna Vara observant på ledare med dålig attityd och utbilda dessa Tydligare föreningsstruktur så att man vet till vem man ska vända sig

84 svar. Sammanfattning. Föreningens styrdokument. Vilken relation har du till föreningen? Inom vilket åldersspann finns din relation till föreningen?

84 svar. Sammanfattning. Föreningens styrdokument. Vilken relation har du till föreningen? Inom vilket åldersspann finns din relation till föreningen? Richard Thorell 84 svar Redigera detta formulär Visa alla svar Publicera analyser Sammanfattning Vilken relation har du till föreningen? Tränare/ledare 20 24 % Förälder 48 57 % Aktiv 1 1 % Annan 15 18

Läs mer

UTBILDNINGEN. Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs 2011. Hur viktig är coachens kroppsspråk och verbala förmåga för lagets framgång?

UTBILDNINGEN. Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs 2011. Hur viktig är coachens kroppsspråk och verbala förmåga för lagets framgång? Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs 2011 ELITTRÄNAR UTBILDNINGEN Hur viktig är coachens kroppsspråk och verbala förmåga för lagets framgång? Av Michael Carlsson Handledare: Göran Lindblom 2011 05 14 1 Sammanfattning:

Läs mer

Familj och arbetsliv på 2000-talet - Deskriptiv rapport

Familj och arbetsliv på 2000-talet - Deskriptiv rapport Familj och arbetsliv på 2-talet - Deskriptiv rapport Denna rapport redovisar utvalda resultat från undersökningen Familj och arbetsliv på 2- talet som genomfördes under 29. Undersökningen har tidigare

Läs mer

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Vår vision är att ge - så många som möjligt chansen att få spela ishockey hos oss i en inspirerande och utvecklande

Läs mer

Föräldraenkät våren Linda Wemmert

Föräldraenkät våren Linda Wemmert Föräldraenkät våren 2018 Linda Wemmert ENKÄTEN STATISTISKT UNDERLAG Hur har urvalet dragits? Alla föreningar ombads att maila ut till föräldrar till alla sina spelare från skridskoskola upp till J18. Ingen

Läs mer

Elittränarutbildning 2014

Elittränarutbildning 2014 Elittränarutbildning 2014 Vikten av varierad träning i ung ålder - avgörande för vem som lyckas eller inte? Roger Forsberg 1 Sammanfattning Denna studie syftar till att undersöka om det läggs för stor

Läs mer

Enkät till våra motionärer våren 2014 Svar "totalt", 79 svar

Enkät till våra motionärer våren 2014 Svar totalt, 79 svar Enkät till våra motionärer våren 2014 Svar "totalt", 79 svar Allmänt om sammanställningen och analysen av svaren: Antal svarande yngre än 20 år 3 st 20-39 år 10 st 40-59 år 38 st 60 år och äldre 28 st

Läs mer

COACHING - SAMMANFATTNING

COACHING - SAMMANFATTNING . COACHING - SAMMANFATTNING Joakim Tranquist, Mats Andersson & Kettil Nordesjö Malmö högskola, 2008 Enheten för kompetensutveckling och utvärdering 1 Copyright 2007 Malmö högskola, Enheten för kompetensutveckling

Läs mer

FÖRÄLDRAPROFIL JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB

FÖRÄLDRAPROFIL JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB TEL. 08-580 347 11 EPOST KANSLI@JARFALLAHOCKEY.COM 1 VÄRDEGRUND VÅR VISION Stockholms bästa plantskola - för alla VÅR STRATEGI Järfälla HC fostrar duktiga ledare, ishockeyspelare och

Läs mer

Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet. Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet utgåva

Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet. Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet utgåva Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet Huvudmål Fostra och utveckla ungdomarna ishockeymässigt och socialt. Ungdomarna skall utbildas så att de är representativa föredömen för Växjö Lakers.

Läs mer

Vem lånar e-böcker från bibliotekens hemsidor? Sammanställning av elibs webbenkät på bibliotekens hemsidor.

Vem lånar e-böcker från bibliotekens hemsidor? Sammanställning av elibs webbenkät på bibliotekens hemsidor. Vem lånar e-böcker från bibliotekens hemsidor? Sammanställning av elibs webbenkät på bibliotekens hemsidor. Bakgrund elib, producent och distributör av e-böcker och leverantör av system för e-boksutlåning,

Läs mer

Sammanfattning av enkätsvaren

Sammanfattning av enkätsvaren Sammanfattning av enkätsvaren Den här är en sammanfattning av de svar vi fick in på enkäten som gjordes under arbetet med värdegrunden. Förutom publicering här på hemsidan och information vid årsmötet,

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

IFKs värdegrund Inledning:

IFKs värdegrund Inledning: IFKs värdegrund Inledning: Detta dokument har upprättats för att beskriva IFK Mariehamn Fotboll rf ( ungdomsfotboll ) barn och ungdomspolicy. Dokumentet uppdateras årligen före det nya verksamhetsåret

Läs mer

Bergdalens IK. Vår klubb. Den lokala föreningen med det stora hjärtat

Bergdalens IK. Vår klubb. Den lokala föreningen med det stora hjärtat Bergdalens IK Vår klubb Den lokala föreningen med det stora hjärtat Kvartersklubben med det stora hjärtat! Bergdalens IK bildades 1956 som en kvartersklubb med ungdomsverksamhet som hjärta - och så skall

Läs mer

Vasa Gymnastik. Gymnastutvärdering 2016/2017

Vasa Gymnastik. Gymnastutvärdering 2016/2017 Vasa Gymnastik Gymnastutvärdering 2016/2017 1 Varför en undersökning Under vårterminen genomfördes en undersökning för våra gymnaster. Undersökningen görs i syftet att bibehålla god kontakt med föreningen

Läs mer

SKATTNING och ANALYS av din förening och nuvarande BARN- och UNGDOMSVERKSAMHET Föreningens namn:

SKATTNING och ANALYS av din förening och nuvarande BARN- och UNGDOMSVERKSAMHET Föreningens namn: SKATTNING och ANALYS av din förening och nuvarande BARN- och UNGDOMSVERKSAMHET namn: SKATTNING och ANALYS av din förening och nuvarande BARN- och UNGDOMSVERKSAMHET Detta är ett arbetsunderlag som ska vara

Läs mer

IFKs värdegrund. För övriga specifika policyfrågor hänvisas till de av moderföreningen IFK Mariehamn antagna värdegrunderna

IFKs värdegrund. För övriga specifika policyfrågor hänvisas till de av moderföreningen IFK Mariehamn antagna värdegrunderna IFKs värdegrund Inledning: Detta dokument har upprättats för att beskriva IFK Mariehamn Fotboll rf ( ungdomsfotboll ) barn och ungdomspolicy. Dokumentet uppdateras årligen före det nya verksamhetsåret

Läs mer

Tolkcentralen Brukarundersökning november 2014

Tolkcentralen Brukarundersökning november 2014 Region Skåne Skånevård KRYH Habilitering & Hjälpmedel Tolkcentralen Tolkcentralen Brukarundersökning november 2014 Tolkcentralen brukarundersökning november 2014 Tolkcentralen, Region Skåne genomförde

Läs mer

Fler drömjobb i staten! /IT-specialister. Ungas krav STs förslag

Fler drömjobb i staten! /IT-specialister. Ungas krav STs förslag Fler drömjobb i staten! / Ungas krav STs förslag Bilaga till rapporten Fler drömjobb i staten! ungas krav - STs förslag Den här bilagan redovisar en nedbrytning av resultaten fokuserat på en specifik grupp

Läs mer

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Detta dokument är en del av Skara FC:s värdegrundsarbete som gäller alla ungdomsspelare, ledare och föräldrar. Dokumentet finns på Skara FC:s hemsida https://www.laget.se/skarafc/

Läs mer

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016.

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. 2016-05-22 Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. Enkäten avser Språksatsningens bokpåsar. 101 föräldrar har svarat på enkäten. 1. Har du och ditt barn

Läs mer

IFK FALKÖPING BLUE RIDERS. Mål och riktlinjer

IFK FALKÖPING BLUE RIDERS. Mål och riktlinjer IFK FALKÖPING BLUE RIDERS Mål och riktlinjer VISION Genom professionellt arbetande organisation skall vi vara en ledande idrottsförening i Falköpings Kommun. FÖRENINGENS ÖVERGRIPANDE MÅL Ungdomsverksamheten

Läs mer

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling!

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Under våren 2015 gjordes en enkät på som handlade om trivsel, trygghet och barnens delaktighet. Enkäten riktades mot er som föräldrar,

Läs mer

TYRINGE HOCKEY. VI SKA UTBILDA EGNA SPELARE www.tsos.com

TYRINGE HOCKEY. VI SKA UTBILDA EGNA SPELARE www.tsos.com TYRINGE HOCKEY VI SKA UTBILDA EGNA SPELARE www.tsos.com VI HAR EN STOLT TRADITION GRUNDLÄGGANDE MÅL OCH POLICY Tyringe SoS bildades 1936 och har genom åren fostrat många duktiga spelare. Föreningen är

Läs mer

BRUKARUNDERSÖKNING 2012

BRUKARUNDERSÖKNING 2012 BRUKARUNDERSÖKNING 2012 SOCIAL- OCH ARBETSMARKNAD Innehåll Brukarundersökning 2012... 3 Bemötande och tillgänglighet... 3 Resultat handläggare AME... 4 Resultat tabell... 4 Resultat Handledare AME... 6

Läs mer

23 Allmänhetens attityder till KFM

23 Allmänhetens attityder till KFM 23 Allmänhetens attityder till KFM 23.1 Inledning Tabell 228. Påstående: Totalt sett: I Sverige har vi ett väl fungerande system för indrivning av obetalda skulder, procent. 1996 1998 2001 2002 Instämmer

Läs mer

Nyhetsbrev juli 2012

Nyhetsbrev juli 2012 Nyhetsbrev juli 2012 Detta är andra nyhetsbrevet i en serie av nyhetsbrev som kommer att publiceras löpande under säsongen. Det händer mycket i föreningen nu och därför vill vi löpande kommunicera ut till

Läs mer

Genomförandet av mätningen 2015

Genomförandet av mätningen 2015 Genomförandet av mätningen 015 I sammanställningen redovisas resultaten från den enkät som genomfördes vid Socialförvaltningens Vuxensektion under 015. Enkäten utförs årligen. Enkäten riktades till alla

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument Den blå linjen Spånga Hockeys policydokument Verksamhetsidé Spånga Hockeys verksamhetsidé är att som breddförening erbjuda högkvalitativ individuellt inriktad träning, i en välkomnande miljö som präglas

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

Skapa utbildning i världsklass! Face to face. Skapa utbildning i världsklass skapa världens bästa idrott!

Skapa utbildning i världsklass! Face to face. Skapa utbildning i världsklass skapa världens bästa idrott! Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens bästa! Visionen

Läs mer

Företagarens vardag 2014

Företagarens vardag 2014 En rapport om de viktigaste frågorna för svenska företagare nu och framöver. Företagarens vardag 2014 3 av 10 Många företagare tycker att det har blivit svårare att driva företag under de senaste fyra

Läs mer

LB07 modellen. Vi tar avstånd från all form av kränkningar, våld och rasism. Vår värdegrund bygger på hörnstenarna; Utbildning Utveckling Ansvar.

LB07 modellen. Vi tar avstånd från all form av kränkningar, våld och rasism. Vår värdegrund bygger på hörnstenarna; Utbildning Utveckling Ansvar. LB07 modellen Förord En förening ska alltid ha en strategi för framtiden, som binder ihop dagens situation med morgondagens. Det är viktigt eftersom verkligheten ständigt ändras. Vi erbjuder barn och unga

Läs mer

Brukarundersökning 2012

Brukarundersökning 2012 Brukarundersökning 2012 Hemtjänsten i Håbo Uppdrag enligt verksamhetsplan Genomföra brukarundersökning årligen Höja svarsfrekvensen Målet att minst 90 % ska vara nöjda Syfte En temperaturmätning som signalerar

Läs mer

SAMSYN VÄRMLAND EN KARTLÄGGNING AV IMPLEMENTERINGEN OCH UTVECKLINGEN AV SAMSYN VÄRMLAND

SAMSYN VÄRMLAND EN KARTLÄGGNING AV IMPLEMENTERINGEN OCH UTVECKLINGEN AV SAMSYN VÄRMLAND SAMSYN VÄRMLAND EN KARTLÄGGNING AV IMPLEMENTERINGEN OCH UTVECKLINGEN AV SAMSYN VÄRMLAND Martina Svensson & Stefan Wagnsson Värmlandsidrotten & Karlstads universitet KARTLÄGGNING AV SAMSYN VÄRMLAND SYFTET

Läs mer

"Content is king" - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag

Content is king - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag "Content is king" Skapad den jul 20, Publicerad av Anders Sällstedt Kategori Webbutveckling Jag funderade ett tag på vad jag skulle kalla detta blogginlägg. Problemet som sådant är att många undrar varför

Läs mer

Hälsa och kränkningar

Hälsa och kränkningar Hälsa och kränkningar sammanställning av enkätundersökning från Barnavårdscentralen och Vårdcentralen Camilla Forsberg Åtvidabergs kommun Besöksadress: Adelswärdsgatan 7 Postadress: Box 26, 97 2 Åtvidaberg

Läs mer

SK Lejons verksamhet

SK Lejons verksamhet SK Lejons Vision Kunna erbjuda alla som vill spela hockey möjlighet för detta oavsett kön, talang eller ekonomisk situation. Vara en klubb där utrymme ges både för de som spelar hockey för att det är kul

Läs mer

Eget val och brukares uppfattningar om kvalitet i hemtjänsten

Eget val och brukares uppfattningar om kvalitet i hemtjänsten Eget val och brukares uppfattningar om kvalitet i hemtjänsten En sammanfattning av utvärderingen av införandet av Eget val ur ett brukarperspektiv Bo Davidson Linköpings universitet och FoU-centrum Under

Läs mer

Examinationsarbete. Etu Special

Examinationsarbete. Etu Special Tommy Samuelsson Examinationsarbete Etu Special - Nya generationens elitspelares syn på coachning Handledare: Göran Pegenius 1 Innehåll 1. Inledning..3 1.1 Bakgrund..3 1.2 Presentation..3 1.3 Mitt ledarskap...4

Läs mer

Varför tappar vi talanger i Svensk hockey En talangstudie av TV Puckare födda 85 89

Varför tappar vi talanger i Svensk hockey En talangstudie av TV Puckare födda 85 89 Varför tappar vi talanger i Svensk hockey En talangstudie av TV Puckare födda 85 89 2010 04 21 Ulf Hall Sammanfattning Syfte och frågeställningar Studiens övergripande syfte var att undersöka spelare som

Läs mer

Retorik - våra reflektioner. kring. Rätt sagt på rätt sätt, Berättarens handbok samt www.retorik.com

Retorik - våra reflektioner. kring. Rätt sagt på rätt sätt, Berättarens handbok samt www.retorik.com Berättare blir man genom att göra två saker så ofta som möjligt: 1. Lyssna. 2. Berätta. I den ordningen. Och omvänt. Om och om igen. Retorik - våra reflektioner kring Rätt sagt på rätt sätt, Berättarens

Läs mer

Inflyttningsstudie och Utflyttningsorsaker för Norrköpings kommun 2012

Inflyttningsstudie och Utflyttningsorsaker för Norrköpings kommun 2012 FS 2013:4 2013-07-25 FOKUS: STATISTIK Inflyttningsstudie och Utflyttningsorsaker för Norrköpings kommun 2012 Tillgång till önskad typ av boende är en av de viktigaste faktorerna för personer som flyttar

Läs mer

UNGDOMSENKÄTER. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen.

UNGDOMSENKÄTER. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen. UNGDOMSENKÄTER Sammanställning av utvärderingsenkäter ifyllda av ungdomar som deltagit i någon av Terapikoloniers sommarverksamheter 2013. Enkäter skickas efter avslutad sommarperiod på Terapikolonier

Läs mer

Utvärdering Vasa Gymnastik HT 16. Författare: Carl Planthaber

Utvärdering Vasa Gymnastik HT 16. Författare: Carl Planthaber Utvärdering Vasa Gymnastik HT 16 Författare: Carl Planthaber 1 Inledning Föreningen Vasa Gymnastik har under terminen haft fem aktiva grupper med barn mellan åldrarna 6 och 12 år. Under terminen har föreningen

Läs mer

Enkätsvar. Tack till alla som tog sig tid att svara och fortsätt gärna komma med förbättringsförslag eller nya idéer!

Enkätsvar. Tack till alla som tog sig tid att svara och fortsätt gärna komma med förbättringsförslag eller nya idéer! Enkätsvar Under hösten 2013 skickades en enkät ut till de som valt att inte förnya sin B-licens vid Solängets travsällskap mellan åren 2000-2010. Detta för att försöka förstå anledningen till varför man

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

Sammanfattning. Bakgrund

Sammanfattning. Bakgrund s enkätundersökning år 2019 riktad till vårdnadshavare som har barn i kommunal och fristående förskola eller pedagogisk omsorg. Sammanfattning Resultaten visar att vårdnadshavare generellt sett är nöjda

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Spelarutbildningsplan 3-manna 6-7 år Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndals Fotboll I IF Mölndal Fotboll vill vi skapa vinnare. I IF

Läs mer

Medlemsundersökning resultatet

Medlemsundersökning resultatet Medlemsundersökning resultatet Detta är en sammanställning där delar av frågor och svar plockats ut för att ge en så allsidig bild av enkäten och dess resultat som möjligt. Är någon intresserad av en helt

Läs mer

Bidrar vår förening till mångfald?

Bidrar vår förening till mångfald? Bidrar vår förening till mångfald? Ett analysverktyg om mångfaldsarbete SISU Idrottsutbildarna Verktyg för mångfaldsanalys av idrottsföreningen Allas rätt att vara med är en av byggstenarna i svensk idrotts

Läs mer

Clemensnäs Hockeys policy för ungdoms-juniorhockeyn i föreningen

Clemensnäs Hockeys policy för ungdoms-juniorhockeyn i föreningen 2008-02-06 Clemensnäs Hockeys policy för ungdoms-juniorhockeyn i föreningen Mål Föreningen ska bedriva en ungdomsverksamhet med syfte att ge våra ungdomar möjlighet att utöva ishockey på föreningens villkor

Läs mer

Välkommen till Lions Hockey! Syfte och Mål

Välkommen till Lions Hockey! Syfte och Mål Policy Välkommen till Lions Hockey! Intresset för idrott i samhället är stort, i Sverige finns det cirka 60 000 aktiva ishockeyspelare varav ungefär 35 000 är mellan 10 och 14 år. De upplevelser och erfarenheter

Läs mer

AIK Hockeys Värdegrund

AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockey arbetar aktivt med klubbens värdegrund, våra värdeord och den miljö vi tillsammans skapar för spelare, ledare och föräldrar. AIK:s värdegrundsarbete syftar till att varje

Läs mer

REDOVISNING BRUKARUNDERSÖKNING. SÄG VAD DU TYCKER OM VINGÅKERS BIBLIOTEK v. 46 2013

REDOVISNING BRUKARUNDERSÖKNING. SÄG VAD DU TYCKER OM VINGÅKERS BIBLIOTEK v. 46 2013 REDOVISNING BRUKARUNDERSÖKNING SÄG VAD DU TYCKER OM VINGÅKERS BIBLIOTEK v. 46 213 Redovisning brukarundersökning Vingåkers bibliotek v. 46 213 Enkäten genomförd bland låntagarna under vecka 46, 213. Jämförs

Läs mer

AIK Hockeys Värdegrund

AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockey arbetar aktivt med klubbens värdegrund, våra värdeord och den miljö vi tillsammans skapar för spelare, ledare och föräldrar. AIK:s värdegrundsarbete syftar till att varje

Läs mer

Ta vara på tiden, du är snabbt "för gammal" för att inte behöva ta ansvar.

Ta vara på tiden, du är snabbt för gammal för att inte behöva ta ansvar. Några ord till min Tips och råd från IHL1A, 16 januari 2015 Lev livet medan du kan Tänk ej för mycket på framtiden, ej heller på det förflutna Var snäll mot dem som är snälla mot dig; det lönar sig. Gör

Läs mer

SKATTNINGSVERKTYG FÖRENINGSNAMN

SKATTNINGSVERKTYG FÖRENINGSNAMN SKATTNINGSVERKTYG FÖRENINGSNAMN SKATTNINGSVERKTYG Hur nöjda är ni med läget just nu inom de olika områdena? Läs igenom utgångspunkterna på sid 4-6 innan ni påbörjar skattningen. Tänk på! Det är viktigt

Läs mer

POLICY FÖR SPELARUTVECKLING

POLICY FÖR SPELARUTVECKLING POLICY FÖR SPELARUTVECKLING Stureby SK Vi möts lokalt med stolthet och respekt Policyn beskriver hur spelarutveckling bedrivs i Stureby SK, och hur detta förhåller sig till Svenska Fotbollsförbundets riktlinjer,

Läs mer

AIK Hockeys Värdegrund

AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockey arbetar aktivt med klubbens värdegrund, våra värdeord och den miljö vi tillsammans skapar för spelare, ledare och föräldrar. AIK:s värdegrundsarbete syftar till att varje

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Enkätundersökning ekonomiskt bistånd

Enkätundersökning ekonomiskt bistånd Enkätundersökning ekonomiskt bistånd Stadsövergripande resultat 2014 stockholm.se 2 Enkätundersökning ekonomiskt bistånd 2014 Publikationsnummer: Dnr:dnr ISBN: Utgivningsdatum: Utgivare: Kontaktperson:

Läs mer

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy Sandareds IBS:s riktlinjer och policy FÖRORD I detta dokument har vi satt Sandareds IBS: s policy och riktlinjer på pränt. Syftet med dokumentet är att ge vägledning i hur föreningen ställer sig i en rad

Läs mer

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan 1. Nulägesanalys Under 2015 har det bedrivits en ungdomsverksamhet med drygt 60 ungdomar fördelat på tre olika träningsgrupper, baserat på ålder

Läs mer

Beskriv, resonera och reflektera kring ovanstående fråga med hänsyn taget till social bakgrund, etnicitet och kön.

Beskriv, resonera och reflektera kring ovanstående fråga med hänsyn taget till social bakgrund, etnicitet och kön. Möjligheter Uppgiften Har alla människor i Sverige likvärdiga möjligheter att skaffa sig en utbildning, välja bostad, få ett jobb samt att lyckas inom de områden i livet som är viktiga? Beskriv, resonera

Läs mer

Barn och ungdomar om doping 090529

Barn och ungdomar om doping 090529 Barn och ungdomar om doping 090529 Om undersökningen Undersökningen genomfördes under maj 2009 i form av en digital enkät. Enkäten distribuerades via datainsamlingsföretaget Cint. I undersökningen deltog

Läs mer

Föräldrarnas syn på terapikoloniverksamheten 2008

Föräldrarnas syn på terapikoloniverksamheten 2008 Föräldrarnas syn på terapikoloniverksamheten 2008 En utvärdering genomförd under hösten 2008 För Terapikolonier AB Eva Huld Sammanfattning Terapikolonier AB:s verksamhet utvärderas kontinuerligt. Som en

Läs mer

Vad betyder det att ta ansvar och vem skapar en ansvarstagande miljö?

Vad betyder det att ta ansvar och vem skapar en ansvarstagande miljö? Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs 2012-06-06 Vad betyder det att ta ansvar och vem skapar en ansvarstagande miljö? Patrik Klüft Handledare: Göran Lindblom Sammanfattning Efter att ha haft ett smärre huvudbry

Läs mer

Tierpspanelen. Utvärdering 2010-03-12

Tierpspanelen. Utvärdering 2010-03-12 Tierpspanelen Utvärdering 2-3-12 Utvärdering Nu går kommunens försöksprojekt med medborgarpanel in i sitt slutskede. I samband med detta kommer ansvariga för panelen att ta fram ett förslag på hur kommunen

Läs mer

Det goda mötet. Hjo kommuns värdegrund

Det goda mötet. Hjo kommuns värdegrund Det goda mötet Hjo kommuns värdegrund VARFÖR VÄRDEGRUND? Vad är en värdegrund? Hjo kommuns värdegrund handlar om vilka som är våra gemensamma grund läggande värderingar. Vilka förhållningssätt och värderingar

Läs mer

Svensk Vattenpolo SPELREGLER

Svensk Vattenpolo SPELREGLER Svensk Vattenpolo SPELREGLER Spelregler Vad innebär Spelregler? Att vara engagerad i svensk vattenpolo ska vara roligt och utvecklande för varje, spelare, tränare, ledare eller förälder. Vi är många som

Läs mer

Föräldramöte 1/5 P08

Föräldramöte 1/5 P08 Föräldramöte 1/5 P08 Agenda - Planering 2016 -Träning -Matcher - Fotbollsförälder i NSK -Viktigt! - Klubben: Arrangemang, Vinröda tråden Laguppställning John Videgren Jakob Stoltze Linda Peterson Katja

Läs mer

Policy värdegrund vision mål riktlinjer. för Bordtennisklubben Rekord och Råå bordtennisklubb

Policy värdegrund vision mål riktlinjer. för Bordtennisklubben Rekord och Råå bordtennisklubb Policy värdegrund vision mål riktlinjer för Bordtennisklubben Rekord och Råå bordtennisklubb Policy, värdegrund, vision, mål och riktlinjer för bordtennisklubben BTK Rekord Inledning Detta policydokument

Läs mer

Vi är Talangfabriken. Bilaga till riktlinjer för spelare och föräldrar i Huddinge Hockeys Ungdomsverksamhet. Sid1

Vi är Talangfabriken. Bilaga till riktlinjer för spelare och föräldrar i Huddinge Hockeys Ungdomsverksamhet. Sid1 Sid1 Bilaga till riktlinjer för spelare och föräldrar i Huddinge Hockeys Ungdomsverksamhet. Vi är Talangfabriken. Dok.spelare/förälder bilaga riktlinjer version 3, 2014-05-28. Sida 2 Som de flesta vet

Läs mer

Ledare om toppning inom lagidrott för barn och unga. Datum: 18 februari 2015

Ledare om toppning inom lagidrott för barn och unga. Datum: 18 februari 2015 Ledare om toppning inom lagidrott för barn och unga Datum: februari Bakgrund, syfte och sammanfattning av resultat I idrottsrörelsens idéprogram Idrotten vill betonas att barn- och ungdomsidrotten, i enlighet

Läs mer

Kan kommunerna leva upp till LSS?

Kan kommunerna leva upp till LSS? Länsförbundet Rapport 1, 2012 i Stockholms län LSS-undersökning 2012 Kan kommunerna leva upp till LSS? LSS-undersökning 2012. 1 Inledning och sammanfattning Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade

Läs mer

En bra plan är starten

En bra plan är starten En bra plan är starten Inledning Denna plan är framtagen för att vara en guide för att ta fram och att använda en verksamhetsplan för en golfklubbs verksamhet. Själva utformningen utgår från en grundläggande

Läs mer

Vad krävs för att bli en hockeytränare på elitnivå?

Vad krävs för att bli en hockeytränare på elitnivå? Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Vad krävs för att bli en hockeytränare på elitnivå? Linus Fagemo Handledare: Göran Lindblom 2014-06-13 Sammanfattning I denna studie får man en inblick i vad som krävs

Läs mer

Policy Järpens Idrottsförening

Policy Järpens Idrottsförening Policy Järpens Idrottsförening - Alla har en plats i JIFs gemenskap- Idrott: - är inte bara prestationer, segrar eller att göra snygga mål - är framför allt att ha roligt tillsammans - är sammanhållning

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

Styrdokument SSK-innebandy

Styrdokument SSK-innebandy INNEBANDY Styrdokument SSK-innebandy BARN/UNGDOM Varför: Alla medlemmar i Sandåkerns SK ska känna stolthet för sin förening och det ska vara önskvärt att bli medlem. Vi vill att barnen/ungdomarna ska få

Läs mer

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar.

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Grimsås IF Policy Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Fotboll är framför allt glädje, sammanhållning i med och motgång, kamratskap och hänsynstagande till andra. Policy angående

Läs mer

Åsa IF Stiftelsen Dunross

Åsa IF Stiftelsen Dunross Åsa IF Stiftelsen Dunross Åsa IF Stiftelsen Dunross Loggan(uppe till höger) finns på alla ungdomslags tröjor Dunross betalar inte Åsa IF för att sälja något, istället så ställer man krav att föreningen

Läs mer

Kundundersökning 2010

Kundundersökning 2010 Kundundersökning Vad tycker NyföretagarCentrums kunder om rådgivningen? Hur många har startat företag efter rådgivningen? Branscher, omsättning, anställda? Jämförelse 2008- Om undersökningen Respondenter:

Läs mer

E N S K E D E I K ENSKEDEMODELLEN

E N S K E D E I K ENSKEDEMODELLEN Enskedemodellen handlar i grund och botten om ett förändrat synsätt på hur en verksamhet bör bedrivas för att skapa bra förutsättningar för en välfungerande barn- och ungdomsfotboll. Konceptet är helt

Läs mer

BRUKARUNDERSÖKNING 2011

BRUKARUNDERSÖKNING 2011 BRUKARUNDERSÖKNING 2011 SOCIAL OCH ARBETSMARKNAD HANNA LINDE, VERKSAMHETSUTVECKLARE, 2012-03-29 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och metod... 3 Olika former av gruppindelning för jämförelse... 3 Svarsfrekvens

Läs mer

Tummen upp! SO ÅK 6. Tummen upp! är ett häfte som kartlägger elevernas kunskaper i förhållande till kunskapskraven i Lgr 11.

Tummen upp! SO ÅK 6. Tummen upp! är ett häfte som kartlägger elevernas kunskaper i förhållande till kunskapskraven i Lgr 11. Tummen upp! SO ÅK 6 Tummen upp! är ett häfte som kartlägger elevernas kunskaper i förhållande till kunskapskraven i Lgr 11 PROVLEKTION: UTTRYCKA OCH VÄRDERA STÅNDPUNKTER Provlektion Följande provlektion

Läs mer

Välkommen till Sundsjö IF

Välkommen till Sundsjö IF SUNDSJÖ IF Välkommen till Sundsjö IF Vi är en helt ideell förening i Gällö som för närvarande har två idrottsgrenar, fotboll och innebandy. Föreningens upptagningsområde är hela Arnljotbygden, d.v.s. från

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Ungdom Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Dalkurd FF/: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också UTVÄRDERING AV NY PLATS FÖR RDSGs RASSPECIAL Punkterna 1-5 kunde graderas enligt följande: Mycket bra Bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Dåligt 1. Vilket är ditt helhetsintryck av den nya platsen

Läs mer