STORA SKÖNDAL TAR TÄTEN I DEN DIGITALA LÅS- REVOLUTIONEN!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STORA SKÖNDAL TAR TÄTEN I DEN DIGITALA LÅS- REVOLUTIONEN!"

Transkript

1 CASE # 7 STORA SKÖNDAL TAR TÄTEN I DEN DIGITALA LÅS- REVOLUTIONEN! Läs om hur stiftelsen Stora Sköndal öppnar dörren till framtiden och samlar alla låspunkter under ett digitalt system. En oerhört varierad verksamhet med stora krav på trygghet, säkerhet, frihet, tillgänglighet och ekonomi med 300 fastigheter under 45 olika låssystem. Följ med på resan till hur de blir sin egen låssmed, om hur de går från 1000-tals nycklar på drösvis med knippor, till att alla kan ha EN nyckel var, och alltid kunna komma in där man behöver.

2 LÅS FÖR EN NY TID. Många av våra viktigaste områden i samhället är i förändring. Arbetsmarknad och näringsliv omformas. Vi ser fler och fler projektanställningar; nya arbetssätt och behov av högre säkerhet på arbetsplatser. Inom skola, vård och omsorg ökar flödet av människor som går i och ur funktioner och ansvarsområden och trygghet är på många sätt högprioriterat. För att möta samtidens krav på mer flexibla lås bör man ersätta traditionella mekaniska låssystem med en digital lösning som styrs av behörighet och tid, där man kan avläsa vem som har använt vilken nyckel var och när. Tack vare internetbaserade säkra programvaror får kunden själv kontroll över hela systemet var man än befinner sig. Enkelt. Mindre utryckningar, mindre krångel. Färre nycklar och byten av låskolvar. Bättre ekonomi, högre säkerhet och trygghet. För alla. Så nu kan man bestämma tid och behörighet för nycklar till underleverantörer på byggarbetsplatser. Få ett bostadsbestånds alla låspunkter under ett och samma system. Genom att välja rätt system kan man nu inte bara ha koll på huvudnyckel, nycklar till lägenhetsdörrar och förråd, utan även medicinskåp, personalutrymmen, knivlådor och städskåp Och det spelar ingen roll om du är i en byggfas, har ett stort fastighetsbestånd att rusta upp eller är en liten bostadsrättsförening som behöver hjälp. På Samuelsson & Partner är vi oberoende konsulter som har arbetat med lås i över 30 år. Och nu hjälper vi till att driva utvecklingen med att ersätta traditionella mekaniska låssystem med digitala lösningar. Vi hjälper dig att ta kontroll över säkerhet och trygghet på det sätt som är bäst för dig. Flexibla låslösningar för en ny tid. Här följer nu ett unikt case där man har maximerat nyttan av digitala lås och infört ETT system som tar hand om ett oerhört brett spektra av behov. Med vänliga hälsningar Petter Samuelsson, VD

3 Strax söder om Stockholm, ca tio minuter med buss från Gullmarsplan, ligger Stora Sköndal. En stiftelse som utan vinstsyfte arbetar med stöd, vård, omsorg, utbildning och forskning. Här finns bl.a förskola, högskola, äldreboende, asylboende och neurologisk rehabilitering. ETT LÅSSYSTEM FÖR ALLA LÅSPUNKTER Stora Sköndal har verkat i människans tjänst i 120 år. Nu bygger vi för att stå stabila i 120 år till och med iloq ser vi inga begränsningar för våra behov, säger Christer von Essen som är vice vd på stiftelsen. Säkerhet och tillgänglighet, i kombination med kostnadseffektivitet, är en förutsättning för att kunna skapa stabilitet i den växande organisationen. Därför påbörjade man arbetet med att se över stiftelsens dörr- och låsmiljö. Visionen var att samla alla låspunkter under ett och samma system. Detta är en stor utmaning i en mycket diversifierad verksamhet med oerhört skilda behov. Behoven sträcker sig från läkemedelskåp till gemensamma utrymmen och lägenheter och det i fastigheter från många olika tidsperioder. Totalt sett hade man ca 2000 låspunkter som hanterades genom 45 olika system, en del 50 år gamla. Tidigare har stiftelsens nyckelhantering varit en enda stor röra med flera olika lås- och passersystem, borttappade nycklar och bristfällig kontroll. Värst har det varit för fastighetsskötarna som dagligen behöver tillträde till fastigheterna. Förut behövde de bära omkring på flera stora nyckelknippor och råkade de ha fel nyckelknippa fick de åka tillbaka och hämta en annan. Nu slipper de såna problem, de har sin egen nyckel och kommer in överallt, säger Christer. Samuelsson & Partner gjorde en omfattande behovsanalys och rekommenderade slutligen det digitala låssystemet iloq. Projektet är löpande under utveckling och i dagsläget är det cirka 2000 lås med 1000 nycklar i 300 fastigheter som är i drift. Vi växer så det knakar och med iloq ser vi inga begränsningar för våra behov, avslutar Christer von Essen. Stora Sköndal i människans tjänst Stora Sköndal är till ytan dubbelt så stort som Gamla stan. Visionen är att inom 20 år utvecklas till en modern stadsdel med nya bostäder och arbetsplatser Stiftelsen bildades redan 1898 för att utbilda diakoner. Idag arbetar omkring 500 anställda i Sköndal, Nacka och Hökarängen med äldreomsorg, förskola, neurologisk rehabilitering, asylmottagning, högskola, flyktingmottagning samt människor med funktionsnedsättning. Inom stiftelsens område finns villor för senior boende och cirka 100 lägenheter för studenter. Stora Sköndal är en icke vinstdrivande stiftelse.

4 FRÅN 1000 TILL 1 NYCKEL Ta bara en sån sak som att slippa ha tusen olika nycklar som man tidigare inte hade helt hundra koll på, säger driftteknikern Mats Bergmalm. Riksbyggen förvaltar Stora sköndals fastigheter och Mats Bergmalm, är en av driftteknikerna för Stora Sköndal. Så fort någonting behöver fixas på området är han en av dem som ser till att rätt person är på plats. Mats bekräftar att det nya låssystemet förenklat driften av Stora Sköndal. Ta bara en sån sak som att slippa ha tusen olika nycklar som man inte tidigare hade helt hundra koll på. Om någon tappade bort en nyckel då så behövde man stifta om eller byta alla cylindrar i hela systemet och det var inga roliga utgifter för stiftelsen. Nu är det enkelt att plocka bort en borttappad nyckel så att den blir obrukbar. Petter Samuelsson, vd för Samuelsson & Partner och med cirka 25 år i låsbranschen, bekräftar att den svagaste länken i ett säkerhetssystem är den klassiska nyckeln. Nycklar försvinner ju ständigt och det leder ibland till en katastrof. Dessutom är vanliga mekaniska nycklarna relativt enkla att kopiera och omöjliga att spåra, det skapar luckor i säkerheten, säger Petter och fortsätter: Just nu pågår en revolution i låsbranschen precis som i samhället i stort. Digitaliseringen driver fram nya lösningar på gamla problem och vi vill leda den utvecklingen och göra alla till sina egna låssmeder med den bästa tekniken. Mats från Riksbyggen är glad att nyckelhanteringen tar mindre tid i anspråk sedan Samuelsson & Partner kom in i bilden och tog bort allt tidigare strul med osäkerheten. Förut hade vi stora kassaskåp med nycklar. Och det var så många nycklar att snart hade ingen längre koll på vart alla gick eller hur många som var ute i drift, eller ska man säga på drift. Det var inte kul, och all extra tid man fick lägga ned har troligen redan nu betalat igen kostnaderna för skiftet till det nya systemet iloq. Riksbyggen Grundades år 1940 och är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Sveriges största fastighetsförvaltare för bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare. Förvaltar Stora Sköndals fastigheter.

5 EN SMART NYCKEL GER SMIDIG ACCESS VID ALLA BYGGNATIONER EBAB sköter projekteringen av om- och nybyggnationerna som ett led i utvecklingen av Stora Sköndal mot att bli en ny större stadsdel. Här upplevde man ofta att det blev det på tok för många nycklar att hålla ordning på när under entreprenörerna skulle ha tillgång till alla olika lokaler. Redan vid nybyggnation installeras iloq-cylindrar med personlig behörighet så att byggare och underentreprenörer får tillträde till rätt utrymmen. När byggnadsarbetet är klart programmeras cylindrarna om så att de passar sin tilltänkta verksamhet. Det skapar en bra ekonomi för stiftelsen. Man slipper dyra kostnader för tillfälliga byggcylindrar som sedan måste bytas ut, säger Jan Skald på EBAB, produktionschef för Stora Sköndal i dess nya utvecklingsfas. På stora anläggningar som den här blir det extra smidigt. Våra underleverantörer behöver komma in i många olika dörrar och nu kan de det med endast en nyckel istället för att vi ska beställa gammeldags mekaniska nycklar som man ibland inte har koll på var de passar, tillägger Alvaro Brito och fortsätter: Om vi skulle behöva komma in någonstans där vi som entreprenörer saknar tillträde så programmeras just den behörigheten in via en enkel programvara i datorn, och sedan uppdaterar vi vår nyckel via en hotspot som sitter på väggen och som är uppkopplad mot systemet dygnet runt. Och vet man att någon entreprenör inte har lämnat tillbaka sin nyckel efter slutfört arbete, ja då är det väldigt enkelt att plocka bort den nyckeln ur systemet. Det kunde man ju inte göra förut, då var man tvungen att plocka om stiften i cylindrarna och dela ut nya nycklar till alla användare. Här talar vi alltså om stora besparingar och ökad säkerhet. Det kan också läggas in tidsstyrning så att nyckeln endast fungerar det antal dagar den ska ha en viss behörighet. Det är en väldig trygghet, för sig själv också, om det skulle ske en stöld till exempel. Ebab Ett av Sveriges största fristående konsultbolag inom projekt- och fastighetsutveckling med över 30 år i branschen. Företaget hjälper sina kunder att utveckla fastigheter och projekt och till och med hela städer. De driver uppdrag i alla storlekar från idé till verklighet. Allt från planering och projektering till nybyggnation, samt renoveringar och ombyggnationer. Ebabs uppdrag för Stora Sköndal innefattar nya bostäder, med stadsnära service och arbetsplatser för personer. Stadsdelen ska integreras med redan etablerade verksamheter som förskolor, vård, omsorgsboende och högskola.

6 DIGITALA LOGGAR SKYDDAR LÄKEMEDEL Ett starkt skäl till att stiftelsen valde att ge Samuelsson & Partners förtroendet att bli huvudleverantör till det nya låssystemet var att de tog ett totalansvar vilket jag förstod skulle minska kostnaderna långsiktigt samt öka tryggheten, förklarar Christer von Essen, vice vd på stiftelsen. Vi har ju verksamheter som hanterar läkemedel så det är viktigt för oss att kunna plocka bort tappade nycklar ur systemet, hantera behörigheter och att ibland kunnat se vem som passerade genom en dörr sist, säger Christer. En verksamhet som hanterar läkemedel är Johannesgården. Niclas Jonsson, samordnande sjuksköterska, berättar att det nu är mycket enklare att kontrollera inköp och åtgång av receptbelagda mediciner. Allt fungerar mycket smidigare sedan Samuelsson & Partner blev huvudansvarig över driften på inlogg och låssäkerhet. Man kan till och med logga in på sjukvårdens beställning, dvs min privata patient-sida, via iloq:s system. Det skapar maximal trygghet för mig i mitt yrkes utövande. Det ger mig också som ansvarig kontroll och översikt över de nycklar som är ute och vilka personer som har vilken behörighet. När det behövs kan jag även ändra direkt. Det är skönt att vara sin egen låssmed och kunna ta det ansvar som faktiskt ligger på mig, säger han. För att ytterligare öka säkerheten är det endast Niclas och en annan legitimerad sjuksköterska som via låssystemets mjukvara kan lägga till nya behörigheter på nycklar och inlogg till läkemedelsrummet. Administrationssystemet är alltså byggt så att endast behöriga personer kan tilldela passage till olika lås och utrymmen. Det är skönt att som ansvarig vara sin egen låssmed och ha total kontroll och översikt över de nycklar som är ute. Och vilka personer som har vilken behörighet, säger Niclas Jonsson.

7 EN PERSONLIG NYCKEL SKAPAR TRYGGHET PÅ ÄLDREBOENDE En annan verksamhet med läkemedel är Villa Tollare, ett äldreboende som även tar hand om demenssjuka. Här hade varje anställd tidigare ett flertal olika nycklar, såsom huvudnyckel, nycklar till lägenhetsdörrar, medicinskåp, personalutrymmen, knivlådor, städskåp osv. Numera har alla i personalen endast en nyckel som följer med under hela anställningen. Nyckeln blir personlig och får inte lånas ut till andra. Den registrerar ju vem som har låst upp vilket lås, förklarar Linda Grip, verksamhetschef. Än så länge är det Samuelsson och Partner som hanterar Villa Tollares nyckelsystem. Men efter avslutad utbildning blir det Lindas uppgift att sköta hanteringen. Något som kommer att förenkla mycket jämfört med vanliga mekaniska lås, menar Linda. Det är så skönt att slippa skramla med nycklar, plocka ihop knippor och ha hand om massor av nycklar och nyckelskåp. Det gjorde mig inte trygg inom mitt ansvarsområde, säger hon. Det kan också läggas in tidsstyrning så att nyckeln endast fungerar det antal dagar den ska ha en viss behörighet. Det är en väldig trygghet, för sig själv också, om det skulle ske en stöld till exempel. PÅ VILLA TOLLARE BEHÖVDE DE ANSTÄLLDA HANTERA EN UPPSJÖ AV NYCKLAR NU BEHÖVS BARA EN TILL LÄGENHETER, STÄDSKÅP OCH T O M KNIVLÅDOR.

8 SMARTA LÅS ÖKAR FRIHETEN Med nya systemet har det blivit enkelt för Malin som teamledare att dela ut en nyckel utan att behöva känna sig orolig över felaktiga nyckelkvittenser och stora nyckelskåp. Även ute i andra verksamheter är man glad åt att slippa den tidigare så omfattande nyckelhanteringen. Flest lås på hela Stora Sköndal har Björkgården, ett boende för yngre med demenssjukdom. För de boendes säkerhet, men också frihet, finns det lås på allt ifrån staket, ytterdörr och fönster till garderober, medicinskåp och toalettlådor. Malin Fjällborg som är teamledare på Björkgården berättar att alla personal, boende och anhöriga får kvittera ut sin egen personliga nyckel som följer med under hela tiden på boendet och som man absolut inte får låna ut till andra. På så vis med den nya registreringen blir det lätt att hålla koll på vem som har tillgång till boendets olika utrymmen, förklarar hon. På Björkgården, precis som i vården i allmänhet, är det ibland många tillfälligt anställda och vikarier. Med nya systemet har det blivit enkelt för Malin som teamledare att dela ut en nyckel utan att behöva känna sig orolig över felaktiga nyckelkvittenser och stora nyckelskåp. Dessutom kan hon tidsinställa en viss nyckel om hon vet att en person ska arbeta på boendet temporärt. DET ÄR EN FRIHET ATT VARA SIN EGEN LÅSSMED, BEVITTNAR HON LIKSOM MÅNGA ANDRA SOM KOMMIT IN I DET NYA LÅSSYSTEMET

9 ENKEL & SNABB NYCKELHANTERING GER TRYGGHET ÅT NYANLÄNDA På stora Sköndals asylboende för vuxna har det nya låssystemet underlättat verksamheten att administrera lägenheterna åt nyanlända. Frida Gustafsson är teamledare och hon sammanfattar nyttan med fem ord: Det går fort att göra! Tidigare har nyckelhanteringen krävt mycket energi, förklarar hon. Totalt har asylboendet ett femtiotal rum och plats för närmare etthundra personer, och till skillnad från vanliga boenden är omsättningen på människor stor. Folk flyttar in och ut för jämnan, tidigare skapade det oro om någon tappade bort en nyckel. I dag går det väldigt enkelt att säkra en borttappad genom att spärra den och dela ut en ny. Det var också vissa problem med att vissa ibland kunde komma in i någon annans lägenhet, säger Frida. Frida minns särskilt en kväll under fjolårets flyktingkris då verksamheten ställdes på prov. Under en kväll kom det mellan 50 och 70 personer som skulle inackorderas i olika rum. Då var det skönt att kunna dela ut rätt nyckel till rätt rum samt enkelt att skaffa sig en trygg överblick över situationen. Djwan som är boendeassistent fyller i att det är skönt att nycklarna i det nya systemet är personliga. Tidigare var det vanligt att boende lånade ut nycklar mellan varandra och om nyckeln försvann var det svårt att veta vem det var som hade den sist. I dag vet man hur nycklarna har använts vilket gör det lättare att gardera sig mot stölder eller eventuella inbrott. Folk flyttar in och ut för jämnan. Tidigare skapade det oro om någon tappade bort en nyckel. I dag går det väldigt enkelt att säkra en borttappad nyckel genom att spärra den och dela ut en ny. Det var tidigare också problem med att vissa ibland kunde komma in i någon annans lägenhet, säger Frida.

10 ANPASSADE LÅSSYSTEM FÖR FÖRSKOLAN LILLA SKÖNDAL Petra Linde Månsson är ansvarig för stiftelsens förskoleverksamhet, Lilla Sköndal. Hon berättar: Det nya låssystemet har ökat tryggheten för både barn, personal och föräldrar. Vi har samma nyckel både till dörrar, leksaksbodar, och till och med soprummen. Att vi också fått dörrhandtagen monterade på en höjd dit småbarnen inte når är ju också en uppskattad fördel. Barnens närvaro och synpunkter är grunden i hur vi utvecklar arbetet. Det skall vara vårt ställe, säger Petra. Hon tillägger att Samuelsson & Partner till fullo har förstått förskolans profil estetik och etik. Det nya systemet har ökat tryggheten för både barn, personal och föräldrar. Vi har en och samma nyckel både till dörrar, leksaksbodar och till och med soprummen.

11 EN NYCKEL FÖR TUSENTALS LÅS Röriga nyckelskåp, borttappade nycklar och dyra kostnader för låssmeder. Nyckelhanteringen på Stora Sköndal var minst sagt kostsam och det saknades kontroll över alla de tusentals nycklar som var i drift för att verksamheten och dess säkerhetstänk någorlunda skulle fungera. I och med förra årets beslut att med hjälp av Samuelsson & Partner samla alla lås under ett och samma system, har man redan fått en avsevärt lägre kostnadsbild. Vi har haft väldigt mycket kostnader kring lås- och passersystem, nu blir det mycket enklare för alla inblandade, säger Christer von Essen, vice vd på Stora Sköndal. ILOQ ETT REVOLUTIONERANDE LÅSSYSTEM iloq är ett finskt företag som leder utvecklingen med att ersätta traditionella mekaniska låssystem med en digital lösning. Det första och enda elektroniska låssystemet i världen som alstrar den elenergi som systemet behöver genom nyckelns rörelse när den förs in i låset. Nycklarna och cylindrarna fungerar därför helt utan batterier och låscylindrarna installeras utan kabeldragning. Det starkt krypterade systemet ger maximal säkerhet och dessutom är det enkelt att hantera olika behörigheter inom t.ex. affärs center, kontorsverksamheter och bostadsfastigheter.

12 SAMUELSSON & PARTNER Samuelsson & Partner är en oberoende konsult inom moderna låssystem för en ny tid. Med ett nätverk av utvalda samarbetspartners, underleverantörer, samt de senaste produkterna hjälper företaget sina kunder att hitta den den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen inom nya moderna låssystem för dörrar och passersystem. År 2016 tilldelades de en utmärkelse för flest sålda iloq-system. Läs mer på hemsidan Samuelsson & Partner AB Efraim Dahlins Väg 1, Sköndal

FRÅN 45 OLIKA LÅSSYSTEM TILL ETT DIGITALT. HUR VI HJÄLPTE STORA SKÖNDAL ATT LÅSA UPP FRAMTIDEN!

FRÅN 45 OLIKA LÅSSYSTEM TILL ETT DIGITALT. HUR VI HJÄLPTE STORA SKÖNDAL ATT LÅSA UPP FRAMTIDEN! CASE # FRÅN 45 OLIKA LÅSSYSTEM TILL ETT DIGITALT. HUR VI HJÄLPTE STORA SKÖNDAL ATT LÅSA UPP FRAMTIDEN! Läs här om hur Stiftelsen Stora Sköndal samlat alla låspunkter i ett digitalt system. 71 UTMANING

Läs mer

DIGITALT LÅSSYSTEM FÖR BOSTÄDER

DIGITALT LÅSSYSTEM FÖR BOSTÄDER DIGITALT LÅSSYSTEM FÖR BOSTÄDER iloq ÄR LÖSNINGEN PÅ PROBLEM MED NYCKELHANTERING En borttappad nyckel leder till att cylindrar måste bytas eller läggas om. Behörigheten för en borttappad iloq-nyckel kan

Läs mer

DIGITALT LÅSSYSTEM. UTAN BATTERIER. UTAN BEKYMMER.

DIGITALT LÅSSYSTEM. UTAN BATTERIER. UTAN BEKYMMER. DIGITALT LÅSSYSTEM. UTAN BATTERIER. UTAN BEKYMMER. Enkel administration av behörigheter i cylindrar och nycklar. Lätt att installera och enkel att underhålla. iloq uppfyller följande certifieringar: MILJÖVÄNLIGT

Läs mer

RENZ. KOLLEKTION 2015 Fastighetsboxar Serviceboxar Digitala lösningar Fastighetssystem

RENZ. KOLLEKTION 2015 Fastighetsboxar Serviceboxar Digitala lösningar Fastighetssystem RENZ KOLLEKTION 2015 Fastighetsboxar Serviceboxar Digitala lösningar Fastighetssystem 1 RENZ INTELLIGENTA SERVICEBOX -Få din vara levererad direkt till bostaden E-handeln fortsätter att växa och med Renz

Läs mer

DIGITALT LÅSSYSTEM. UTAN BATTERIER. UTAN BEKYMMER.

DIGITALT LÅSSYSTEM. UTAN BATTERIER. UTAN BEKYMMER. DIGITALT LÅSSYSTEM. UTAN BATTERIER. UTAN BEKYMMER. Enkel administration av behörigheter i cylindrar och nycklar. Lätt att installera och enkel att underhålla. MILJÖVÄNLIGT LÅSSYSTEM UTAN BATTERIER Finska

Läs mer

Aptussystemet - från säkerhetsinventering till en trevlig och trygg flerbostadsfastighet. vit

Aptussystemet - från säkerhetsinventering till en trevlig och trygg flerbostadsfastighet. vit Aptussystemet - från säkerhetsinventering till en trevlig och trygg flerbostadsfastighet vit Passagesystem Aptus passage-, porttelefon- och boknings system skapar trygga miljöer för boende i flerbostadshus,

Läs mer

Låsningssystemet iloq S10

Låsningssystemet iloq S10 Låsningssystemet iloq S10 iloq S10 Server (SaaS) iloq S10 Nyckeln till säkerhet Utmärkt låsning driven av kundens behov Den patenterade prisbelönta elektroniska låslösningen iloq S10 med integrerad modern

Läs mer

Nycklar kan i princip delas in i tre huvudgrupper

Nycklar kan i princip delas in i tre huvudgrupper Nycklar kan i princip delas in i tre huvudgrupper Nycklar utan kopieringsspärr - Nycklar som fritt kan kopieras eller tillverkas utan krav på legitimation, rekvisition eller några som helst säkerhetsrutiner.

Läs mer

Energibolag. Säker behörighet på distans. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

Energibolag. Säker behörighet på distans. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Energibolag Säker behörighet på distans ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Säkerhetslösning för energileverantörer Energibolagen har höga säkerhetskrav och arbetar intensivt med att

Läs mer

ASSA dp CLIQ. Elektromekaniskt huvudnyckelsystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

ASSA dp CLIQ. Elektromekaniskt huvudnyckelsystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA dp CLIQ Elektromekaniskt huvudnyckelsystem ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. Innehåll Mekaniken som grund 4-5 Elektronisk identifiering ger flexibilitet 6-7 Skräddarsydd säkerhet

Läs mer

ASSA CLIQ Remote. Behörighet på distans. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

ASSA CLIQ Remote. Behörighet på distans. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions ASSA CLIQ Remote Behörighet på distans ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions CLIQ Remote kombinerar mekanisk och elektronisk säkerhet. ASSA CLIQ Remote är utvecklat med inriktning på

Läs mer

Slipp krånglet med nycklar!

Slipp krånglet med nycklar! Slipp krånglet med nycklar! Uppgradera dina dörrar till Aperio Trådlös låsteknik med passerkontroll online och offline. Aperio är en ny teknik utvecklad som ett komplement till nya och befintliga elektroniska

Läs mer

DIGITALA PRODUKTER. DinBox Sverige AB Växel: 08-698 39 00 info@dinbox.se www.dinbox.se 2

DIGITALA PRODUKTER. DinBox Sverige AB Växel: 08-698 39 00 info@dinbox.se www.dinbox.se 2 DIGITALA PRODUKTER FÖRBÄTTRAD BOENDEUPPLEVELSE MINSKADE KOSTNADER DinBox har tagit fram det nya sättet att kommunicera med de boende. De får en snabbare service och upplever dessutom en modern boendemiljö

Läs mer

Ny digital teknik införs för invånare som har trygghetslarm för att ge ökad trygghet, säkerhet och kvalité

Ny digital teknik införs för invånare som har trygghetslarm för att ge ökad trygghet, säkerhet och kvalité Ny digital teknik införs för invånare som har trygghetslarm för att ge ökad trygghet, säkerhet och kvalité Under hösten kommer alla befintliga trygghetslarm att bytas ut. De som har trygghetslarm kommer

Läs mer

ASSA samverkande system

ASSA samverkande system ASSA ARX larm & passersystem ASSA samverkande system För företag, kommuner och landsting ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Ett samarbete med ASSA innebär: Framtidssäker och stabil

Läs mer

STIFTELSEN STORA SKÖNDAL. Vision för stadsbyggande i Stora Sköndal. nya möten på historisk mark

STIFTELSEN STORA SKÖNDAL. Vision för stadsbyggande i Stora Sköndal. nya möten på historisk mark Vision för stadsbyggande i Stora Sköndal nya möten på historisk mark 1 STIFTELSEN STOR A SKÖNDAL VISION FÖR STADSBYGGANDE I STOR A SKÖNDAL GULLMARSPLAN GLOBEN Ett nytt område med nya möjligheter Innehåll

Läs mer

ASSA CLIQ Remote. Behörighet på distans. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

ASSA CLIQ Remote. Behörighet på distans. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions ASSA CLIQ Remote Behörighet på distans ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions CLIQ Remote kombinerar mekanisk och elektronisk säkerhet ASSA CLIQ Remote är utvecklat med inriktning på kundens

Läs mer

Välkommen in. www.blekingelas.se

Välkommen in. www.blekingelas.se Välkommen in. Välkommen in i vår butik Strömmanvägen 1, Karlshamn Blekinge Lås & Larmteknik AB Strömmavägen 1 374 32 KARLSHAMN Telefon 0454-311 66 Orderfax 0454-841 91 E-post: order@blekingelas.se www.blekingelas.se

Läs mer

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 ASSA RX WEB Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 En tryggare arbetsplats för alla En person som känner sig trygg på sin arbetsplats

Läs mer

Smart låsning utan nyckel.

Smart låsning utan nyckel. Smart låsning utan nyckel. Glöm dina gamla nycklar! En borttappad nyckel till ett mekaniskt låssystem kan Anledningar bli en riktig till dyr varför historia du som bör åtföljs av fl era dagars gå över

Läs mer

ASSA CLIQ Remote. Behörighet på distans. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

ASSA CLIQ Remote. Behörighet på distans. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA CLIQ Remote Behörighet på distans ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. Vad är CLIQ Remote? En ny revolutionerande funktionalitet. CLIQ Remote är utvecklat med säkerhet, flexibilitet,

Läs mer

Handbok för entreprenörer

Handbok för entreprenörer Handbok för entreprenörer Hej! Att trivas och må bra i sitt hem är för de flesta av oss en av de viktigaste och mest betydelsefyllda delarna i livet. Mitt hem är min borg, som det så bekant heter. Vetskapen

Läs mer

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 ASSA RX WEB Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 Varför ska du välja ett passersystem till dina lokaler? Tanken med ett passersystem

Läs mer

Kaba TouchGo Bekväm säkerhet

Kaba TouchGo Bekväm säkerhet Kaba TouchGo Bekväm säkerhet Med det elektroniska låset Kaba TouchGo TM slipper du leta efter nyckeln. Det räcker med att du rör vid dörrhandtaget för att dörren skall låsas upp utan nyckel eller bricka.

Läs mer

EV VA L åssystem. säkerhet i särklass

EV VA L åssystem. säkerhet i särklass EV VA L åssystem säkerhet i särklass Varför... Evvasalto Access AB är en ledande aktör inom säkerhet. Genom vårt samarbete med EVVA kan vi erbjuda de bästa lösningarna inom säkerhetssystem. EVVA är ett

Läs mer

Din kompletta säkerhetsleverantör

Din kompletta säkerhetsleverantör Din kompletta säkerhetsleverantör Säkerhet för allt du vill skydda 2 Din kompletta säkerhetsleverantör CERTEGO är din trygga partner i säkerhet En säkerhetslösning är en viktig investering, som omfattar

Läs mer

ORTTELEFON PORTTELEFON. Aptus Logga_Negativ I cmyk 40% svart. Scala 1:1

ORTTELEFON PORTTELEFON. Aptus Logga_Negativ I cmyk 40% svart. Scala 1:1 ORTTELEFON Aptus Logga_Negativ I cmyk 40% svart Scala : PORTTELEFON Aptus Porttelefon Våra porttelefoner hjälper lägenhetsinnehavarens gäster att hitta rätt - samtidigt som de är husets portvakt, vilket

Läs mer

från komponent till lösning Electronic Access Control

från komponent till lösning Electronic Access Control FLEXIBEL TILLGÄNGLIGHET Electronic Access Control från komponent till lösning Vi har lösningar för dörren oavsett om det är till kontor, butik, bostadshus eller offentliga byggnader. Flexibel tillgänglighet

Läs mer

Digitalt. Fastighetsboxar Våningsregister Sensorsystem Passersystem Boenderegistret

Digitalt. Fastighetsboxar Våningsregister Sensorsystem Passersystem Boenderegistret Digitalt Fastighetsboxar Våningsregister Sensorsystem Passersystem Boenderegistret 2015 Innehåll 03. Digital fastighetsbox 04. Elektroniska lås 06. Digitala namnskyltar 08. Digitalt våningsregister 09.

Läs mer

Öppning/Stängning. Elektromekanisk låsning. Slagdörrsautomatik/Skjutdörrsautomatik

Öppning/Stängning. Elektromekanisk låsning. Slagdörrsautomatik/Skjutdörrsautomatik På följande sida vill vi berätta vad du bör tänka på när det gäller säkerhet i olika utrymmen i bostadsfastigheter. Dagens moderna lås och säkerhetsteknik skiljer sig avsevärt från den gamla utrustningen

Läs mer

Instruktioner för Brf Siljans elektroniska låssystem

Instruktioner för Brf Siljans elektroniska låssystem Erik Åman 2016-02-28 2.0 1 (6) Instruktioner för Brf Siljans elektroniska låssystem 1 Introduktion... 1 1.1 Varför nytt låssystem?... 1 1.2 Utvärderingsperiod... 2 2 Låssystemet i korthet... 2 3 Nycklar...

Läs mer

ASSA passersystem. ARX, RX och Smartair. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

ASSA passersystem. ARX, RX och Smartair. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA passersystem ARX, RX och Smartair ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA passersystem ASSA är kanske inte det första företag du tänker på när det är dags att installera passersystem?

Läs mer

Information om nytt passersystem

Information om nytt passersystem Information om nytt passersystem Onlinesystem Kommunicerar i nätverk Uppdatering via dator Klarar strömavbrott Vandalsäkrat Utbyggbart Fördelar 1. Tagg med/utan kod 2. Enklare hantering vid lokalbokning

Läs mer

ASSA max CLIQ. enkel och intelligent säkerhet. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

ASSA max CLIQ. enkel och intelligent säkerhet. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA max CLIQ enkel och intelligent säkerhet ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA max CLIQ enkel och intelligent säkerhet ASSA max CLIQ erbjuder en enkel, flexibel men framför

Läs mer

Sammanställning enkät nyckelsystem Tack för synpunkterna! Bakgrund. Sammanfattning

Sammanställning enkät nyckelsystem Tack för synpunkterna! Bakgrund. Sammanfattning Lennart & Christer Brf Täppan Enkät om nyckelsystem 18 maj 2015 Sammanställning enkät nyckelsystem Tack för synpunkterna! Ett stort tack till er som besvarat enkäten och skickat in synpunkter och kommentarer,

Läs mer

Utlåning av nycklar till entreprenörer som Lulebo AB anlitar

Utlåning av nycklar till entreprenörer som Lulebo AB anlitar Utlåning av nycklar till entreprenörer som Lulebo AB anlitar Lulebo AB har kraftigt skärpt reglerna för hantering och förvaring av huvud- och fastighetsskötarnycklar. Alla befintliga huvud- och fastighetsskötarnycklar

Läs mer

w w w. l i n j a t o r. s e

w w w. l i n j a t o r. s e 10/1 L I N J AT O R A B L Å S S Y S T E M N Y C K E L R Ö R O C H N Y C K E L B O X A R K O P P L I N G S M A T E R I A L w w w. l i n j a t o r. s e Elektronisk nyckel med oval e-cylinder Administrationsmjukvara

Läs mer

Vattenleverantörer. Säker behörighet på distans. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

Vattenleverantörer. Säker behörighet på distans. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Vattenleverantörer Säker behörighet på distans ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Skydda dina vattentillgångar effektivt Som ägare till och med ansvar för vårt dricksvatten är säkerheten

Läs mer

När offline blir online. Salto Passersystem

När offline blir online. Salto Passersystem När offline blir online Salto Passersystem Evvasalto Access säkerhetspyramid Salto onlineläsare Samma funktioner som trådlös nivå men med tillägget att man kan styra ellås/motorlås vid t.ex en skaldörr.

Läs mer

Aptus Yale Doorman. Systemanslutna lägenhetslås!

Aptus Yale Doorman. Systemanslutna lägenhetslås! Aptus Elektronik AB. Ekonomivägen 3-5, 436 33 Askim telefon växel: 031 68 97 00 försäljning: 031 68 97 10 fax: 031 68 97 99. epost: aptus@aptus.se www.aptus.se Systemanslutna lägenhetslås! Aptus utvecklar

Läs mer

Information om nytt passersystem

Information om nytt passersystem Information om nytt passersystem Onlinesystem Kommunicerar i nätverk Uppdatering via dator Klarar strömavbrott Vandalsäkrat Utbyggbart Leverantörer Tillfrågade leverantörer: Leverantörer med online och

Läs mer

LBS BADEN-WÜRTTEMBERG SATSAR PÅ LÅSTEKNIK FRÅN SIMONSVOSS: ETT HEM FÖR FRAMTIDEN SEITE 1

LBS BADEN-WÜRTTEMBERG SATSAR PÅ LÅSTEKNIK FRÅN SIMONSVOSS: ETT HEM FÖR FRAMTIDEN SEITE 1 LBS BADEN-WÜRTTEMBERG SATSAR PÅ LÅSTEKNIK FRÅN SIMONSVOSS: ETT HEM FÖR FRAMTIDEN SEITE 1 Vare sig det rör sig om en påkostad penthouse-lägenhet i staden eller en bondgård på landet: drömmen om ett eget

Läs mer

TÄNK UTANFÖR LAGEN. Fokusera inte på lagen, lyft blicken och se möjligheterna. WHC

TÄNK UTANFÖR LAGEN. Fokusera inte på lagen, lyft blicken och se möjligheterna. WHC I samarbete med: WANGESKOG WHC HYRCENTER TÄNK UTANFÖR LAGEN. Fokusera inte på lagen, lyft blicken och se möjligheterna. Lagen om elektroniska personalliggare i byggbranschen träder i kraft 2016-01-01.

Läs mer

AUTOMATISKA PROCESSER I ORIGO, FÖR EFFEKTIVARE PASSERADMINISTRATION OCH HÖGRE SÄKERHET

AUTOMATISKA PROCESSER I ORIGO, FÖR EFFEKTIVARE PASSERADMINISTRATION OCH HÖGRE SÄKERHET AUTOMATISKA PROCESSER I ORIGO, FÖR EFFEKTIVARE PASSERADMINISTRATION OCH HÖGRE SÄKERHET ORIGO SYSTEMET FÖR EFFEKTIVARE PASSERADMINISTRATION OCH HÖGRE SÄKERHET Med Origo har vi i nära samarbete med våra

Läs mer

AirKey. Smart helt enkelt. Finns nu även för iphone

AirKey. Smart helt enkelt. Finns nu även för iphone AirKey Smart helt enkelt. Finns nu även för iphone AirKey Lika dynamiskt som våra kunders behov George skickar nycklar/behörigheter med administrationsfunktionen i mjukvaran. George äger en reklambyrå.

Läs mer

PROJEKT INREDNINGAR. Projektinredningar Bengt Fredriksson AB Tel: Veddestavägen Järfälla

PROJEKT INREDNINGAR. Projektinredningar Bengt Fredriksson AB Tel: Veddestavägen Järfälla DIGITALA PRODUKTER FÖRBÄTTRAD BOENDEUPPLEVELSE MINSKADE KOSTNADER DinBox har tagit fram det nya sättet att kommunicera med de boende. De får en snabbare service och upplever dessutom en modern boendemiljö

Läs mer

Skippa sladdarna kör trådlöst med Aperio. Globalt tillgänglig passerteknologi

Skippa sladdarna kör trådlöst med Aperio. Globalt tillgänglig passerteknologi Skippa sladdarna kör trådlöst med Aperio Globalt tillgänglig passerteknologi problem med borttappade/stulna nycklar och behov av två ID-handlingar (till exempel nycklar plus kort till huvudentrén) går

Läs mer

Security Products Partnerprogram

Security Products Partnerprogram Security Products Partnerprogram Answers for infrastructure. Security Products Partnerprogram med oss är du säker Security Products är ett affärsområde inom Siemens AB, Building Technologies Division och

Läs mer

Låsning i världsklass Exma ComPassNFC

Låsning i världsklass Exma ComPassNFC Låsning i världsklass Exma ComPassNFC Med Exma MiniRead EXMA ComPass NFC INNEHÅLL Varför ExmaComPass NFC 4 Så fungerar det 5 Exma Compass NFC Varför Exma ComPass Fördelar Läsarindikeringar enligt försäkringsbolagens

Läs mer

Passersystem. Vindsförråd. Lägenhetsdörrar. Wallpad 21. Entré. Fastighetsboxar. Barnvagnsförvaring. Källare. Tvättstuga. Cykelrum

Passersystem. Vindsförråd. Lägenhetsdörrar. Wallpad 21. Entré. Fastighetsboxar. Barnvagnsförvaring. Källare. Tvättstuga. Cykelrum PASSERSYSTEM DinBox passersystem är ett tätt sammankopplat system där de olika delarna enkelt kommunicerar med varandra och sköts av fastighetsägaren själv. I detta blad kan du finna information om både

Läs mer

Exma Duo Home. Handbok. Det svensktillverkade låssystemet

Exma Duo Home. Handbok. Det svensktillverkade låssystemet Exma Duo Home Handbok Det svensktillverkade låssystemet Tack & välkommen Vi på Exma Säkerhetssystem AB vill tacka dig för att du valt oss och hälsa dig välkommen som kund. Du är nu ägare av ett svensktillverkat

Läs mer

XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI. http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT

XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI. http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT XS4 MINI DESIGN XS4 MINI DESIGN : Modern och stilren design är SALTO:s varumärke. Med XS4 Mini

Läs mer

Praktikrapport. Ingenjörsinriktad yrkesträning. Olof Rydman. Allbygg i Höganäs AB. Annika Mårtensson

Praktikrapport. Ingenjörsinriktad yrkesträning. Olof Rydman. Allbygg i Höganäs AB. Annika Mårtensson Praktikrapport Kurs: Ingenjörsinriktad yrkesträning Namn: Olof Rydman Företag: Allbygg i Höganäs AB Handledare: Annika Mårtensson Presentation av företaget Allbygg i Höganäs AB är ett byggföretag som huvudsakligen

Läs mer

ASSA Neptun. Låssystem för flerbostad. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

ASSA Neptun. Låssystem för flerbostad. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions ASSA Neptun Låssystem för flerbostad ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Del av det nya cylindersortimentet från ASSA ASSA har utvecklat ett nytt cylindersortiment med det bästa från

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2016 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun Efter feriearbetet sommaren 2016 gjorde vi en enkätundersökning bland ungdomarna. Vi ville ta reda

Läs mer

Bilaga 16 till kundval hemtjänst Speciella frågeställningar

Bilaga 16 till kundval hemtjänst Speciella frågeställningar Bilaga 16 sida 1 (6) Bilaga 16 till kundval hemtjänst Speciella frågeställningar Bilaga 16 sida 2 (6) Hemrehabilitering Plus Beställarens rehabiliteringsverksamhet bedriver Hemrehabilitering Plus som är

Läs mer

TÄNK UTANFÖR LAGEN. Fokusera inte på lagen, lyft blicken och se möjligheterna.

TÄNK UTANFÖR LAGEN. Fokusera inte på lagen, lyft blicken och se möjligheterna. TÄNK UTANFÖR LAGEN. Fokusera inte på lagen, lyft blicken och se möjligheterna. Lagen om elektroniska personalliggare i byggbranschen träder i kraft 2016-01-01. DET HÄR ÄR LAGEN DEN 1 JANUARI 2016 träder

Läs mer

Safegrupen - Information om KeyBox skåpen

Safegrupen - Information om KeyBox skåpen Om nyckelskåpen i KeyBox sortimentet. Vi en första anblick kan det vara svårt att förstå hur denna serie av nyckelskåp är uppbyggd, därför har vi skapat detta dokument som förhoppningsvis reder ut begreppen.

Läs mer

Digitalt lås för ditt hem. An ASSA ABLOY Group brand

Digitalt lås för ditt hem. An ASSA ABLOY Group brand Digitalt lås för ditt hem An ASSA ABLOY Group brand Förenkla ditt liv Med Yale Doorman slipper du tänka på nycklarna. Öppna enkelt med en kod istället. Du slipper vänta på att hantverkaren ska dyka upp

Läs mer

Digitalt lås för ditt hem. An ASSA ABLOY Group brand

Digitalt lås för ditt hem. An ASSA ABLOY Group brand Digitalt lås för ditt hem An ASSA ABLOY Group brand Förenkla ditt liv Med Yale Doorman slipper du tänka på nycklarna. Öppna enkelt med en kod istället. Du slipper vänta på att hantverkaren ska dyka upp

Läs mer

w w w. l i n j a t o r. s e

w w w. l i n j a t o r. s e 10/1 L I N J AT O R A B L Å S S Y S T E M N Y C K E L R Ö R O C H N Y C K E L B O X A R K O P P L I N G S M A T E R I A L w w w. l i n j a t o r. s e Elektronisk nyckel med oval e-cylinder Administrationsmjukvara

Läs mer

Traka32, Vårt flaggskepp när det gäller säker nyckelhantering!

Traka32, Vårt flaggskepp när det gäller säker nyckelhantering! N YC K E L H A N T E R I N G Traka32, Vårt flaggskepp när det gäller säker nyckelhantering! I-fob nyckeln till full kontroll Nyckeln till fullständig kontroll! Traka, full kontroll på era viktiga nycklar;

Läs mer

motorbranschen fylld av möjligheter nr 3:2013 Toppskola i skärholmen Hallå på arbetsplatsen

motorbranschen fylld av möjligheter nr 3:2013 Toppskola i skärholmen Hallå på arbetsplatsen motorbranschen fylld av möjligheter nr 3:2013 Lack-silver i VM Hallå på arbetsplatsen Bp Toppskola i skärholmen Bra skola En stolt trio som fått fart på STFG: rektor Lars Dowert, företagaren Totte Malmkvist

Läs mer

Medvetet företagande i en digitaliserad tid

Medvetet företagande i en digitaliserad tid Medvetet företagande i en digitaliserad tid Förord Vi lever i en spännande och föränderlig tid där digitaliseringen ger oss möjligheter vi tidigare bara kunde drömma om. Modern teknik och smarta tjänster

Läs mer

Tryggare boende när sensorer och e-tillsyn kompletterar mänsklig hand

Tryggare boende när sensorer och e-tillsyn kompletterar mänsklig hand Tryggare boende när sensorer och e-tillsyn kompletterar mänsklig hand Sammanfattning Alvesta kommun testar digital tillsyn vid ett av sina äldreboenden. I lösningen ingår kameror och sensorer för att titta

Läs mer

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Resultat Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Fråga 1 Mycket inspirerande (6) till mycket tråkigt (1) att arbeta med etologisidan Uppfattas som mycket inspirerande eller inspirerande

Läs mer

Aptus Passage Vi är glada att erbjuda fastighetsägare ett komplett passagesystem som håller koll på nycklar och lås - samtidigt som det skapar trygga

Aptus Passage Vi är glada att erbjuda fastighetsägare ett komplett passagesystem som håller koll på nycklar och lås - samtidigt som det skapar trygga Aptus Passage Vi är glada att erbjuda fastighetsägare ett komplett passagesystem som håller koll på nycklar och lås - samtidigt som det skapar trygga och trevliga boendemiljöer. Helintegrerat säkerhetssystem

Läs mer

Ditt nya smarta etjänstekort!

Ditt nya smarta etjänstekort! Ditt nya smarta etjänstekort! INNEHÅLLSFÖRTECKNING Vad är ett smart kort?... 1 SITHS-kortet - ett begrepp, flera funktioner... 2 Tjänstelegitimation... 2 Personlig e-legitimation... 2 Vad behövs för kortet?...

Läs mer

Stockholm Skolwebb. Information kring säkerhet och e-legitimation för Stockholm Skolwebb. skolwebb.stockholm.se

Stockholm Skolwebb. Information kring säkerhet och e-legitimation för Stockholm Skolwebb. skolwebb.stockholm.se S Stockholm Skolwebb Information kring säkerhet och e-legitimation för Stockholm Skolwebb Innehållsförteckning Säkerhet i Stockholm Skolwebb... 3 Roller i Stockholm Skolwebb... 3 Hur definieras rollerna

Läs mer

Stambytet i John Mattsons lägenheter på Agavägen/Larsbergsvägen

Stambytet i John Mattsons lägenheter på Agavägen/Larsbergsvägen Stambytet i John Mattsons lägenheter på Agavägen/Larsbergsvägen 1. Hur upplevde du säkerheten mot inbrott/stöld i din lägenhet under stambytet? a. God, inga problem b. Bristfällig 19% God, inga problem

Läs mer

Trygghetslarm. norrkoping.se

Trygghetslarm. norrkoping.se Trygghetslarm norrkoping.se Larminformation Du har blivit beviljad ett trygghetslarm för att du ska känna dig trygg när något händer, exempelvis om du skulle råka falla. Det är viktigt att tänka på att

Läs mer

Styrelsens förslag till Valprogram. Växjö kan bättre!

Styrelsens förslag till Valprogram. Växjö kan bättre! Styrelsens förslag till Valprogram Växjö kan bättre! Vi tycker att Växjö är en bra kommun att leva i. Många vill bo och verka här och det välkomnar vi. Men mycket i Växjö går åt fel håll. Klyftorna mellan

Läs mer

Intelligenta nycklar. Jonas Nylén AVSÄNDARE / AVDELNING

Intelligenta nycklar. Jonas Nylén AVSÄNDARE / AVDELNING Intelligenta nycklar Jonas Nylén AVSÄNDARE / AVDELNING Varför intelligenta nycklar? En nyckel till access för hela samhället - nyckelskåp automatlarm - hänglås till bommar och grindar - nyckelgömmor till

Läs mer

Passagesystem. DinBox fastighetssystem

Passagesystem. DinBox fastighetssystem Passagesystem Underlättar nyckelhantering Skapar trygghet Enkel integration Hantera över internet Support för att snabbt komma igång Sammankoppla med bokningstavla och postbox DinBox fastighetssystem DinBox

Läs mer

KUNSKAPSNAVIGATOR. Digitala låssystem. Allt du behöver veta om det smarta alternativet till mekaniska låssystem.

KUNSKAPSNAVIGATOR. Digitala låssystem. Allt du behöver veta om det smarta alternativet till mekaniska låssystem. KUNSKAPSNAVIGATOR Digitala låssystem Allt du behöver veta om det smarta alternativet till mekaniska låssystem. GRUNDFRÅGA Vilka fördelar erbjuder ett digitalt låssystem? Allt talar för digitala låssystem.

Läs mer

T E K N I S K F Ö R V A L T N I N G

T E K N I S K F Ö R V A L T N I N G T E K N I S K F Ö R V A L T N I N G - 2 - T E K N I S K F Ö R V A L T N I N G - 3 - TEOGE erbjuder teknisk förvaltning Med teknisk förvaltning menar vi Servicemedvetenhet Tillgänglighet Ordning och reda

Läs mer

NATIONELL INSPIRATIONSMILJÖ

NATIONELL INSPIRATIONSMILJÖ NATIONELL INSPIRATIONSMILJÖ Välkommen till Nationell inspirationsmiljö! Äldreförvaltningen i Stockholms stad och Micasa Fastigheter driver gemensamt en nationell inspirationsmiljö med bostäder för personer

Läs mer

VAKA. En ny generation passersystem

VAKA. En ny generation passersystem VAKA En ny generation passersystem VAKA En ny generation passersystem VAKA är ett passersystem avsett för såväl företag och förvaltningar som flerbostadsfastig heter. Istället för nycklar, som alltför

Läs mer

Lönnen har börjat arbeta mer med individuella aktiviteter för de boende och inte bara med aktiviteter som ska vara för alla.

Lönnen har börjat arbeta mer med individuella aktiviteter för de boende och inte bara med aktiviteter som ska vara för alla. Uppföljning på Lindens och Lönnen äldreboende, 30 november 2011, kl 9-11:30. Zacharias Mårdh, Ansvar och Omsorg AB Håkan Borg, verksamhetschef på Lindens äldreboende Ulrika Dahnell, medicinskt ansvarig

Läs mer

Äldrepolitiskt program för Socialdemokraterna i Nacka. (Förslag till slutversion, 2010-05-19)

Äldrepolitiskt program för Socialdemokraterna i Nacka. (Förslag till slutversion, 2010-05-19) Äldrepolitiskt program för Socialdemokraterna i Nacka (Förslag till slutversion, 2010-05-19) Äldrepolitiskt program för Socialdemokraterna i Nacka Nacka kommun får allt fler äldre och äldre som lever allt

Läs mer

2011-11-02. E-legitimationer. Jonas Wiman. LKDATA Linköpings Kommun. jonas.wiman@linkoping.se

2011-11-02. E-legitimationer. Jonas Wiman. LKDATA Linköpings Kommun. jonas.wiman@linkoping.se E-legitimationer Jonas Wiman LKDATA Linköpings Kommun jonas.wiman@linkoping.se 1 Många funktioner i samhället bygger på möjligheten att identifiera personer För att: Ingå avtal Köpa saker, beställningar

Läs mer

PRO slår larm om ökad fattigdom bland pensionärer. Söder Gävle

PRO slår larm om ökad fattigdom bland pensionärer. Söder Gävle PRO slår larm om ökad fattigdom bland pensionärer Söder Gävle Omvårdnad Gävle Föreningen NIX-Telefon Omvårdnad Gävle har ansvar för stöd och omsorg till äldre och personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning

Läs mer

Tid för förändring! Häng med och upptäck SMARTair för flexibel passerkontroll

Tid för förändring! Häng med och upptäck SMARTair för flexibel passerkontroll Tid för förändring! Häng med och upptäck SMARTair för flexibel passerkontroll Att byta till SMARTair är det bästa jag har gjort, det gör mitt arbete så mycket enklare. Fastighetschef I min fastighet förändras

Läs mer

Nationella inspirationsmiljön

Nationella inspirationsmiljön Nationella inspirationsmiljön Välkommen till vår nationella inspirationsmiljö! Hjälpmedelsinstitutet och Micasa Fastig heter driver gemensamt en nationell inspirationsmiljö med bostäder för personer med

Läs mer

Gege pextra+ Den flexibla och juridiskt skyddade nyckeln. Locking systems

Gege pextra+ Den flexibla och juridiskt skyddade nyckeln. Locking systems Gege pextra+ Den flexibla och juridiskt skyddade nyckeln Locking systems Gege pextra+ nyckeln är juridiskt skyddad genom både patent och mönsterskydd Gege pextra+ Med unik patenterad nyckelprofil - Patent

Läs mer

Ett boende att se fram emot

Ett boende att se fram emot Ett boende att se fram emot Micasa Fastigheter i Stockholm AB en del av Stockholms stad Ett fastighetsbolag där hyresgästen står i centrum Stockholms stad har valt att samla alla sina omsorgsfastigheter

Läs mer

Det smarta betalsystemet

Det smarta betalsystemet Det smarta betalsystemet för campingar och stugbyar Lägg pengar och nycklar i kortet Systemet som ständigt utvecklas. Det är Ni campingägare som styr utvecklingen, vi lyssnar på Er. Nu även med automatisk

Läs mer

Smartair System. Passersystemet utan kabeldragning Update on Card & Update Wireless i samma system

Smartair System. Passersystemet utan kabeldragning Update on Card & Update Wireless i samma system Smartair System Passersystemet utan kabeldragning Update on Card & Update Wireless i samma system ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. Smartair gör livet lite enklare En säkerhetslösning

Läs mer

Handbok för entreprenörer

Handbok för entreprenörer 010911 Handbok för entreprenörer Det personliga boendet Ett tryggt och trivsamt hem är grunden i ett bra liv. Det är också grunden i ABK:s verksamhet. Som leverantör och samarbetspartner är du välkommen

Läs mer

Varför FRAMTIDS- FÖRETAG?

Varför FRAMTIDS- FÖRETAG? Varför FRAMTIDS- FÖRETAG? För företag som vill öka synlighet och profilering och attrahera jobbsökande i fastighets- och samhällbyggnadssektorn. För jobbsökande som vill kunna jämföra samma slags tjänster

Läs mer

TimeLox. Kortlås, kodlås, off line passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

TimeLox. Kortlås, kodlås, off line passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. TimeLox Kortlås, kodlås, off line passersystem ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. Säkerhet, flexibilitet och ekonomi TimeLox är ett off line passersystem för främst innerdörrar, där

Läs mer

2014-07-18. LinTek Beslutsdokument - Styrelsen

2014-07-18. LinTek Beslutsdokument - Styrelsen LinTek Beslutsdokument - Styrelsen I samband med att vi har skaffat vår nya lokal Projektlandskapet finns ej längre behovet av Kårallennycklar som går in i huvudbyggnaden, då denna lokal har en särskild

Läs mer

8 Importera/Exportera låssystem och personregister

8 Importera/Exportera låssystem och personregister 8 Importera/Exportera låssystem och personregister Import/Export av låssystem kan i KeyControl göras från dessa låssmedsprogram: KeyDesign/DoorDesign Assa Security Master Generalen Vilken person som nycklarna

Läs mer

NATIONELL INSPIRATIONSMILJÖ

NATIONELL INSPIRATIONSMILJÖ NATIONELL INSPIRATIONSMILJÖ Välkommen till vår nationella inspirationsmiljö! Hjälpmedelsinstitutet och Micasa Fastigheter driver ett gemensamt projekt om framtidens boende. Vi har skapat en nationell inspirationsmiljö

Läs mer

Kom igång med e-cm. Så gör du.

Kom igång med e-cm. Så gör du. Kom igång med e-cm. Så gör du. Välkommen till e-cm! Med e-cm får du en bra överblick över företagets samlade affärer, ekonomisk information i realtid och funktioner som underlättar både det dagliga arbetet

Läs mer

MOELVENMETODEN METODEN DÄR DU FÅR MAXIMAL NYTTA

MOELVENMETODEN METODEN DÄR DU FÅR MAXIMAL NYTTA METODEN DÄR DU FÅR MAXIMAL NYTTA MOELVENMETODEN Tillsammans med våra kunder har vi utvecklat en metod där man får maximal nytta av fördelarna av att bygga industriellt. Genom att förbereda projektering,

Läs mer

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK 1. Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet på hälsouniversitetet, Linköpings universitet, campus Norrköping. 2. Vilket universitet,

Läs mer

Intelligent och säker nyckelhantering med Traka

Intelligent och säker nyckelhantering med Traka Intelligent och säker nyckelhantering med Traka ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 1 Traka säker nyckelhantering Låsta eller icke låsta nyckelpositioner Display för enkelt handhavande

Läs mer

Giltig fr.o.m: Processägare: Daniel Jansson-Hammargren Beslutad av: Beslutad datum: Revideras datum: Intern/extern:

Giltig fr.o.m: Processägare: Daniel Jansson-Hammargren Beslutad av: Beslutad datum: Revideras datum: Intern/extern: METODSTÖD LOKAL Process/aktivitet: Nyckelfri hemtjänst Version: 1 Giltig fr.o.m: 2017-10 Ersätter: Processägare: Daniel Jansson-Hammargren Ansvarig för revidering: Granskad av: Beslutad av: Beslutad datum:

Läs mer

Utrymme för vård och omsorgsarbete

Utrymme för vård och omsorgsarbete Utrymme för vård och omsorgsarbete Arbetsutrymme Arbetsutrymme Utrymme som behövs för hjälpmedel. Utrymme som behövs för hjälpmedel. DET ÄR VIKTIGT att det finns tillräckligt med plats för vårdarbete.

Läs mer