När man valt person skall man välja informationsyta beroende på vad man vill se. Detta gör man i bilden Info?.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "När man valt person skall man välja informationsyta beroende på vad man vill se. Detta gör man i bilden Info?."

Transkript

1 Informationsytan Informationsytan Val av informationsyta När man valt person skall man välja informationsyta beroende på vad man vill se. Detta gör man i bilden Info?. När personsökningen är klar väljer man vilken informationsyta man vill ha genom att markera raden. Därefter trycker man på knappen OK eller på Return-tangenten. Om man vill se ytan med anställningsinformation och arvoden/ersättningar (generella), dvs den översta raden, räcker det att trycka på Return-tangenten två gånger. Gemensamt för alla informationsytor Allmänt Det finns fem olika informationsytor och var och en består av flera delar. Ytorna kallas: Informationsytan med anställnings-, arvode- och ersättningsinformation, dvs den Generella informationsytan Generella informationsytan med ledigheter Generella informationsytan med semester Generella informationsytan med sjukdom Personinformationsytan Den övre delen av ytorna är gemensam för alla, men de nedre delarna är olika. Informationsytorna kan antingen visas automatiskt bredvid ärendeytan för de användare som har behörighet till menyn Ärenden eller när man begär fram den från Visa -menyn eller ikonen i verktygsraden. Om man vill växla mellan den generella informationsytan och personinformationsytan för en och samma person, kan man klicka på det blåfärgade personnumret högst upp till vänster i den generella informationsytan och då visas personinformationsytan.

2 Informationsytan 3-2 För att komma tillbaka till den generella informationsytan för samma person skall man klicka på någon av månadsknapparna som finns i den övre delen av informationsytan. Vill man se informationsytan för någon annan person väljer man Visa/Infoyta/Annan... i menyn eller ikonen i verktygsraden. Knappar i den övre delen Den övre gemensamma delen av informationsytan innehåller bl a personnummer och namn samt ett antal knappar (se exempel i ovanstående personinformationsyta). Vid val av dessa knappar visas bilder med personuppgifter av olika slag. Bilderna har samma bakgrundsfärg som informationsytan.

3 Informationsytan 3-3 Adress Bilden visar personens adress samt institutionsadresserna för personens samtliga anställningar. Kompetens Bilden visar personens kompetensområde samt utbildningar. Kompletterande uppgifter visas om man klickar på utbildningensraden.

4 Informationsytan 3-4 Semester Bilden visar information om personens semesterdagar. Den övre delen av bilden beskrivs i avsnittet Informationsyta för semester i detta kapitel. Intresseavdrag Bilden visar de intresseavdrag som registrerats i personärendet. Ackumulatorer

5 Informationsytan 3-5 I bilden Ackumulatorer visas de frivilliga ackumulatorer som har uppdaterats med belopps- eller antalsuppgifter för den anställde. Under rubriken A anges numret på den anställningen som ackumulatorn gäller för. Om anställningsnumret saknas är ackumulatorn bunden till personen och inte till en anställning. Personanteckningar En Pers.ant -knapp knuten till person finns till höger om namnet. Om det finns anteckningar inskrivna markeras detta genom att texten Pers.ant är blå. Ändringar i anteckningarna görs i personärendet. Bisyssla Under denna knapp kan man se det som inrapporterats i personärendet angående bisysslor. Texten Bisysslor är blå om information om bisysslor finns. Anhörig Här skrivs namn och telefonnummer in till en närstående person Månadsknappar och årtalslista Under personnummer- och namnfältet finns en rad knappar med månadsbeteckningar. Knappar med blå text visar vilka månader har löneberäknats under det år som är valt i årtalslistan till höger om knapparna. I och med att användaren klickar på beteckningen för en månad visas information som hämtas från lönerutinens databas till informationsytan. Initialt visas information för innevarande månad. Knappen för innevarande månad har alltid blå text. Knapp för den månad som visas i informationsytan har vit bakgrundsfärg. Lönespecifikation Rutan i personärendet för lönespec måste vara markerad om lönespecifikation skall skickas till personen. Bevakningsflaggor De bevakningsflaggor som för tillfället finns för aktuell person visas i knapparna med symboler (ikoner) under månadsknapparna. Genom att klicka på en flagga visas underliggande bevakning.

6 Informationsytan 3-6 Informationsyta för personuppgifter Här beskrivs den nedre delen av den informationsyta som man erhåller med automatik när man arbetar med personärendet. Den nedre delen av informationsytan som innehåller personinformation är uppdelad i två avsnitt: Avsnitt 1: Här visas samtliga uppgifter som registrerats i personärendet utom adressuppgifter, intresseavdrag, bisysslor, anhörig och personliga anteckningar som visas i den övre delen av informationsytan. Avsnitt 2: Här visas personens ackumulatorer för inkomst-, skatte- och semesteruppgifter för vald månad och år. OBS! Initialt visas uppgifter för innevarande månad.

7 Informationsytan 3-7 Även här finns en rad med månadsknappar som visar löneberäknade månader. Genom att klicka på en knapp hämtas ackumulatorernas värden för vald månad. Om innevarande månad väljs och löneberäkning ännu inte har gjorts visas i ackumulatorerna de värden som gällde föregående månad, dvs efter senaste månadsomställning. Om man väljer föregående år kan man under månadsknappen för december t ex se läget angående semesteruttag föregående år. Denna informationsyta nås efter val av personinformationsyta under Visa/Infoyta/Annan. Man kan även nå den om man har den generella informationsytan öppen genom att klicka på det blåfärgade personnumret i den övre delen av denna yta. För att komma till den generella informationsytan för den person man har i personinformationsytan skall man klicka på någon av månadsknapparna i den övre delen av personinformationsytan. Informationsyta för anställningar, arvoden/ersättningar Denna informationsyta kallas även den generella informationsytan. Här beskrivs den nedre delen av den informationsyta som man erhåller med automatik när man arbetar med person-, anställnings-, arvodes/ersättnings- och kompetensärenden samt minirapportering eller vid val av någon av månadsknapparna.

8 Informationsytan 3-8 Högst upp, under den gemensamma delen för alla informationsytorna, visas personens anställningsnummer och under dem befattningsnumret om det finns något. Dessa uppgifter är markerade med blå färg. Genom att klicka på anställningsnumret visas anställningshistorik.

9 Informationsytan 3-9 Till höger i samma del av informationsytan finns en knapp för kontering. Klickar man på knappen visas bilden Kontering infoytan med personens samlade kontering för den månad man valt via någon av månadsknapparna i den övre delen av ytan. Om man valt innevarande månad och har släckt löneberäkningen syns anställningens kontering (från ) fram till och med den senast inrapporterade konteringen. Har personen haft flera anställningar visas även de konteringarna. Om man har löneberäknat personen syns innevarande månads anställningskontering i den nedre rutan och ev andra lönehändelser (t ex sjukvårdsersättningar, reseersättningar) i den övre rutan. I nedre halvan av informationsytan finns en listbox med löneuppgifter. Den översta raden visar de anställningsuppgifter som gäller för den valda månaden. Om det finns flera anställningsposter som gäller efter den valda månaden finns ytterligare rader där även anställningens eventuella slutdatum visas. Om man har valt att titta på innevarande månad visas samtliga framåtrapporterade anställningsposter. En anställningsrad innehåller följande uppgifter från vänster till höger: Anställningsnummer x, m eller blank där x betyder att raden är markerad för att ingå i retroaktiv löneberäkning och m betyder att raden är makulerad Anställningens fr o m-datum Anställningens slutdatum eller blankt Befattning Omfattning Grundlönebelopp (Lönetillägg). Om det finns lönetillägg kopplat direkt till anställningen skrivs beloppet inom parentes Lönegrupp Institution Arbetstidsschema Typ av anställning, löneart och text

10 Informationsytan 3-10 Nedanför anställningsraden visas de lönehändelser som ingår i löneberäkningen för den valda månaden. Först redovisas de bruttolönepåverkande lönehändelserna per anställning och för personen. Om personen är löneberäknad finns en rad med texten BRUTTOLÖN och bruttolönesumman. Därefter redovisas de nettolönepåverkande lönehändelserna per anställning och för personen. Om personen är löneberäknad eller om månadsomställningen har gjorts finns en rad med texten ATT UTBETALA och nettolönesumman. Innan en löneberäkning har gjorts visas enbart fasta/framåtrapporterade uppgifter samt de uppgifter som eventuellt har rapporterats in som månadens lönehändelser. Om en förändring eller någon ny lönehändelse rapporteras för personen släcks löneberäkningen. På vissa rapporteringsrader finns en inledande markering som innebär följande: Ett N betyder att lönehändelsen inte finns med på den anställdes lönespecifikation Ett f innebär att posten är framåtrapporterad Ett k innebär att avvikande kontering är registerad Ett i innebär att Ingen skatt (avvikande skatteberäkning) är begärd Ett e innebär att Engångsskatt (avvikande skatteberäkning) är begärd Ett t innebär att Tabellskatt (avvikande skatteberäkning) är begärd Ett p innebär att procentskatt är begärd. Sist på raden finns procentsatsen Ett r innebär att posten är en korrigeringspost (=rättelse) Ett a innebär att posten har fast kontering (endast om löneberäknat)

11 Informationsytan 3-11 Informationsyta för semester Här beskrivs den nedre delen av informationsytan för semester. Under den del som är gemensam för alla informationsytor, är ytan uppdelad i två delar. Den övre delen av dessa visar samma information som den generella informationsytan. Den nedre delen innehåller information som är specifik för semester. I nedre delen finns en listbox som innehåller registrerade semesteruttag för den senaste 12- månadersperioden med den senast inrapporterade överst i listan. Därunder visas årssemester, betald semester, uppgifter om sparade och kvarvarande semesterdagar samt uppgift om obetald semester. Uppgifterna som redovisas inom parentes är beviljad men ej uttagen semester. Dessutom finns två stapeldiagram som visar sparad semester och årets semester fördelade på uttagna, beviljade samt återstående dagar. Mer detaljerad information ges under knappen Semester som finns bland personuppgifterna överst i informationsytan. Förklaring till staplarnas färger finns i den bilden.

12 Informationsytan 3-12 Informationsyta för sjukledigheter Här beskrivs den nedre delen av informationsytan för sjukledigheter. Under den del som är gemensam för alla informationsytor, är ytan uppdelad i två delar. Den övre delen av dessa visar samma information som den generella informationsytan. Den nedre delen innehåller information som är specifik för sjukdom. I nedre delen finns en listbox som innehåller den anställdes lönehändelser avseende sjukfrånvaro under den senaste 12-månadersperioden med den senast inrapporterade överst i listan. Därunder visas per anställning information om antal dagar i följd för pågående sjukledighet, antal sjuktillfällen senaste 12 månaderna samt datum för påbörjad rehabiliteringsutredning. Överstiger Sjuktillfällen och Sjukdagar gällande gränsvärden (fn 9 sjuktillfällen resp 30 sjukdagar) visas siffrorna röda. Adress- och telefonuppgifter till försäkringskassa visas i en listbox om dessa uppgifter rapporterats in i personärendet.

13 Informationsytan 3-13 Informationsyta för ledigheter Här beskrivs den nedre delen av informationsytan för ledigheter. Under den del som är gemensam för alla informationsytor, är ytan uppdelad i två delar. Den övre delen av dessa visar samma information som den generella informationsytan. Den nedre delen innehåller information som är specifik för ledigheter. I nedre delen finns en listbox som innehåller den anställdes lönehändelser avseende ledigheter under den senaste 12-månadersperioden med den senast inrapporterade överst i listan. Därunder finns en presentation av de begränsade ledigheter myndigheten valt att visa grafiskt. En begränsad ledighet är en frivillig ackumulator med begränsning på antal uttagna dagar. På skärmbilden visas tre cirklar. Adress- och telefonuppgifter till försäkringskassa visas i en listbox om dessa uppgifter rapporterats in i personärendet.

9 Minirapporteringsärendet

9 Minirapporteringsärendet Minirapporteringsärendet 9-1 9 Minirapporteringsärendet Minirapportering används i första hand när man skall göra utbetalningar av arvoden och ersättningar till personer som inte har någon anställning

Läs mer

I ett personärende kan man rapportera in ny information eller ändra befintlig information för en person.

I ett personärende kan man rapportera in ny information eller ändra befintlig information för en person. Personärende 5-1 5 Personärende I ett personärende kan man rapportera in ny information eller ändra befintlig information för en person. Beskrivning av ärendeytan Ärendeytan för personärendet är indelad

Läs mer

Lathund för minirapporteringar och registrering av arvoden i Primula Källrapportör

Lathund för minirapporteringar och registrering av arvoden i Primula Källrapportör 2018-11-06 1(10) Lathund för minirapporteringar och registrering av arvoden i Primula Källrapportör 2018-11-06 2(10) Minirapporteringar Minirapporteringar är en funktion för att på ett enkelt sätt kunna

Läs mer

Manual Anställningsärende

Manual Anställningsärende 2015-09-30 Manual Anställningsärende OBS! Det måste finnas ett Personärende i Primula innan ett Anställningsärende kan registreras. För att se informationsytan till vänster, välj Servicerutiner/Inställningar

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ANSTÄLLD. Redigerad 2012-09-05

LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ANSTÄLLD. Redigerad 2012-09-05 LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ANSTÄLLD Redigerad 0-09-0 INLOGGNING OCH UTLOGGNING... INLOGGNING... UTLOGGNING... SPRÅKVAL... EGENRAPPORTERING... REGISTRERA SEMESTER... Ansöka om semester... Korrigera

Läs mer

För dig som är administratör eller handläggare

För dig som är administratör eller handläggare Uppsala universitet Personalavdelningen Eric Ålund EGENRAPPORTERING i PRIMULA För dig som är administratör eller handläggare Innehåll Introduktion... 2 Meddelande om ärende... 2 Logga in... 2 Månadsomställning...

Läs mer

PASS. Personaladministrativ självservice. vid Umeå universitet

PASS. Personaladministrativ självservice. vid Umeå universitet PASS Personaladministrativ självservice vid Umeå universitet INNEHÅLLSFÖRTECKNING PERSONALADMINISTRATIV SJÄLVSERVICE... 2 DU SOM ANSTÄLLD KAN:... 2 LÄSA... 2 Lönespecifikation... 2 Mina ärenden... 2 Personuppgifter...

Läs mer

Personec Genomgång HR specialister

Personec Genomgång HR specialister Personec Genomgång HR specialister Datum: 2018-10-05 Skapad: Lönekonsulterna Innehåll 1. SOLTAK AB HEMSIDA...3 2. ORGANISATIONSTRÄDET I WEBBEN...4 3. PERSONUPPGIFTER...5 4. ANSTÄLLNINGSUPPGIFTER...7 5.

Läs mer

13 Regler för informationsuttag

13 Regler för informationsuttag Regler för informationsuttag 13-1 13 Regler för informationsuttag Gemensamt för urval och utskrifter I Primula finns en rad färdiga funktioner för att i olika typer av utskrifter visa den information som

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ANSTÄLLD. Redigerad

LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ANSTÄLLD. Redigerad LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ANSTÄLLD Redigerad 0-04- INLOGGNING OCH UTLOGGNING... INLOGGNING... UTLOGGNING... SPRÅKVAL... EGENRAPPORTERING... REGISTRERA SEMESTER... Ansöka om semester... Korrigera

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ATTESTERARE, GRANSKARE OCH PERSONALHANDLÄGGARE. Redigerad 2015-04-22

LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ATTESTERARE, GRANSKARE OCH PERSONALHANDLÄGGARE. Redigerad 2015-04-22 LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ATTESTERARE, GRANSKARE OCH PERSONALHANDLÄGGARE Redigerad 05-04- INLOGGNING OCH UTLOGGNING... INLOGGNING... UTLOGGNING... SPRÅKVAL... ATTESTERARE... INSTÄLLNINGAR... E-post

Läs mer

Semesterberäkning, intjänande år = innevarande år

Semesterberäkning, intjänande år = innevarande år Semesterberäkning, intjänande år = innevarande år Om ditt semesterår sammanfaller med kalenderåret är det snart dags att göra semesterberäkningen. Rutinen hittar du under menyn Verktyg Semesterberäkning

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ATTESTERARE, GRANSKARE OCH PERSONALHANDLÄGGARE. Redigerad 2014-06-17

LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ATTESTERARE, GRANSKARE OCH PERSONALHANDLÄGGARE. Redigerad 2014-06-17 LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ATTESTERARE, GRANSKARE OCH PERSONALHANDLÄGGARE Redigerad 0-06-7 INLOGGNING OCH UTLOGGNING... INLOGGNING... UTLOGGNING... SPRÅKVAL... ATTESTERARE... INSTÄLLNINGAR... E-post

Läs mer

Personec arbetsledare

Personec arbetsledare Personec arbetsledare Inloggning Inloggning sker från intranätet, Personec - Arbetsledare Huvudmeny I vänstermarginalen finns en meny med de olika val man kan göra. Ett + på knappen betyder att man kan

Läs mer

Semesterberäkning, intjänande år = innevarande år

Semesterberäkning, intjänande år = innevarande år Semesterberäkning, intjänande år = innevarande år Om företaget har sammanfallande intjänandeår och semesterår, bör du tänka på att anställda som slutar innan årets slut kan ha fått för mycket betald semester.

Läs mer

Rapporter i Primula Web

Rapporter i Primula Web Rapporter i Primula Web 2018-09-02 Primula Web har en Rapportgenerator under menyn Tjänster. Beroende på vilken roll och behörighet är urvalet av rapporter olika. I den här sammanställningen presenteras

Läs mer

För dig som anställd

För dig som anställd Uppsala universitet Personalavdelningen Ulla Johnsson/Eric Ålund EGENRAPPORTERING I PRIMULA För dig som anställd Innehåll Logga in... 2 Stängt vid månadsomställning... 2 Logga ut...2 Semesteransökan...

Läs mer

Heroma Sja lvservice. Nya webben. En enkel manual riktad till anställda i Nykvarns kommun

Heroma Sja lvservice. Nya webben. En enkel manual riktad till anställda i Nykvarns kommun Heroma Sja lvservice Nya webben En enkel manual riktad till anställda i Nykvarns kommun. 2018-11-01 Innehållsförteckning Allmänt... 2 Logga in...2 Startsidan...3 Byt anställning...4 Att göra...4 Pågående

Läs mer

Logga in: Gå in under länken: https://hrweb.admin.kth.se och logga in med din KTH-användare + lösenord => Ditt KTH.SE konto. Då kommer denna bild upp:

Logga in: Gå in under länken: https://hrweb.admin.kth.se och logga in med din KTH-användare + lösenord => Ditt KTH.SE konto. Då kommer denna bild upp: Lathund för egenrapportering 2012-03-19 Kategori: Kontroll Logga in: Gå in under länken: https://hrweb.admin.kth.se och logga in med din KTH-användare + lösenord => Ditt KTH.SE konto Då kommer denna bild

Läs mer

Heroma Sja lvservice. Medarbetare. En enkel manual riktad till anställda medarbetare i Nykvarns kommun

Heroma Sja lvservice. Medarbetare. En enkel manual riktad till anställda medarbetare i Nykvarns kommun Heroma Sja lvservice Medarbetare En enkel manual riktad till anställda medarbetare i Nykvarns kommun. 2019-04-12 Innehållsförteckning Allmänt... 2 Logga in...2 Startsidan...3 Byt anställning...4 Att göra...4

Läs mer

EGENRAPPORTERING. Vid frågor ring gärna: Birgitta Fröjd 021-10 16 04. Eva Johansson 021-10 15 41

EGENRAPPORTERING. Vid frågor ring gärna: Birgitta Fröjd 021-10 16 04. Eva Johansson 021-10 15 41 2014-01-08 LATHUND EGENRAPPORTERING Vid frågor ring gärna: Birgitta Fröjd 021-10 16 04 Eva Johansson 021-10 15 41 Innehållsförteckning sid 2 1. Om egenrapportering sid 3 2. Öppna egenrapportering sid 4

Läs mer

Självservice. Personec P. Chef/Chefstöd. Person Anställning Medvind. Version

Självservice. Personec P. Chef/Chefstöd. Person Anställning Medvind. Version Självservice Chef/Chefstöd Personec P Person Anställning Medvind Version 1.3 2009-11-17 2(24) Personuppgifter... 3 Personack... 5 Anteckningar... 6 Anställning... 7 Grunduppgifter... 7 Semester... 12 Övr

Läs mer

Guide till Lunds universitets formulär för förändring av anställning (månadsavlönad) i Primula

Guide till Lunds universitets formulär för förändring av anställning (månadsavlönad) i Primula 1 Version oktober 2018 Sektionen Personal Guide till Lunds universitets formulär för förändring av anställning (månadsavlönad) i Primula Funktioner Primula SSC Följande funktioner återfinns i Primula Webb

Läs mer

MANUAL HR-WEBBEN. Generell manual för dig som rapporterar som medarbetare. Redigerad

MANUAL HR-WEBBEN. Generell manual för dig som rapporterar som medarbetare. Redigerad MANUAL HR-WEBBEN Generell manual för dig som rapporterar som medarbetare Redigerad 05-0-9 INLOGGNING OCH UTLOGGNING... INLOGGNING... UTLOGGNING... HJÄLPTEXTER OCH MANUALER... SPRÅKVAL... MIN SIDA... INSTÄLLNINGAR.

Läs mer

För dig som anställd

För dig som anställd Uppsala universitet Personalavdelningen Eric Ålund EGENRAPPORTERING I PRIMULA För dig som anställd Innehåll Logga in... 2 Logga ut... 2 Schema... 2 Semesteransökan... 3 Ansökan om ledighet för vård av

Läs mer

Fast utbetalning av semestertillägg

Fast utbetalning av semestertillägg Fast utbetalning av semestertillägg Om du betalar ut semestertillägg en gång per år (oftast i juni) till anställda med fast månadslön, kan du använda dig av funktionen Fast utbetalning av semestertillägg.

Läs mer

2.1 Titta på/ändra elevrapport -> Sök elev eller klass

2.1 Titta på/ändra elevrapport -> Sök elev eller klass 2.1 Titta på/ändra elevrapport -> Sök elev eller klass Här söker du fram de elevrapporter du vill titta på eller ändra. Vill du gå direkt till en specifik elev fyller du i fältet personnummer. Vill du

Läs mer

2012-03-19 Logga in:

2012-03-19 Logga in: Lathund för egenrapportering 2012-03-19 Logga in: Kategori: Personal Gå in under länken: https://hrweb.admin.kth.se och logga in med din KTH-användare + lösenord => Ditt KTH.SE konto Är du osäker på ditt

Läs mer

Semesteravtal 3, Månadslön med sem-tillägg + rörliga lönedelar

Semesteravtal 3, Månadslön med sem-tillägg + rörliga lönedelar Semesteravtal 3, Månadslön med sem-tillägg + rörliga lönedelar Semesteravtalet följer SIF/Almegas tjänstemannaavtal. Avtalet innebär att du tjänar in semestern året innan du kan ta ut den. Intjänandeåret

Läs mer

Semesterinställningar Golv/Bygg

Semesterinställningar Golv/Bygg Entré Semesterinställningar Golv/Bygg Detta dokument måste gås igenom före ett semesterårsbyte. Alla inställningar kan dock gås igenom löpande under året för en korrekt semesterlöneberäkning och semesterskuldlista.

Läs mer

För dig som anställd

För dig som anställd EGENRAPPORTERING I PRIMULA För dig som anställd Innehåll Logga in... 2 Logga ut... 2 Schema... 2 Semesteransökan... 3 Ansökan om ledighet för vård av barn med tillfällig föräldrapenning (t ex sjukt barn)4

Läs mer

Komptidshantering för VVS-montörer från april 2013

Komptidshantering för VVS-montörer från april 2013 Entré Komptidshantering för VVS-montörer från april 2013 I det nya avtalet från 2013-04-01 så ska VVS-montörer kunna spara övertidsarbete till kompensationsledighet istället för övertidsersättning/övertidstillägg.

Läs mer

7. Skapa kontrolluppgiftsregister

7. Skapa kontrolluppgiftsregister VÄLJ ATT ARBETA I FÖREGÅENDE ÅR DATABASEN FÖR INKOMSTÅR 2014 7. Skapa kontrolluppgiftsregister Skapa register för kontrolluppgifter Utskrift av kontrolluppgifter Skapa kontrolluppgifter och skicka till

Läs mer

ATT LÄGGA IN FRÅNVARO.

ATT LÄGGA IN FRÅNVARO. ATT LÄGGA IN FRÅNVARO. Det finns två olika sätt att lägga in frånvaro på. Alternativ ett. Se bild ovan. Dubbelklicka på Planeringen = Avstämningperioden du arbetar i. Klicka en gång på Personal fliken.

Läs mer

2012-03-19. Logga in:

2012-03-19. Logga in: Lathund för egenrapportering 2012-03-19 Kategori: Personalredogörare Logga in: Gå in under länken: https://hrweb.admin.kth.se och logga in med din KTH-användare + lösenord => Ditt KTH.SE konto Är du osäker

Läs mer

6. Skapa kontrolluppgiftsregister

6. Skapa kontrolluppgiftsregister 6. Skapa kontrolluppgiftsregister Välj att arbeta i det föregående året databasen för inkomstår 2013. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska du lämna kontrolluppgifter för alla

Läs mer

Semesteravtal 4, Månadslön med semestertillägg + rörliga lönedelar (Intjänandeår = innevarande år)

Semesteravtal 4, Månadslön med semestertillägg + rörliga lönedelar (Intjänandeår = innevarande år) Semesteravtal 4, Månadslön med semestertillägg + rörliga lönedelar (Intjänandeår = innevarande år) Semesterårsskifte 2017 Om företaget har sammanfallande intjänandeår och semesterår bör du tänka på att

Läs mer

Semesteravtal 22, Byggnads Plåt, timavlönade

Semesteravtal 22, Byggnads Plåt, timavlönade Semesteravtal 22, Byggnads Plåt, timavlönade Det beräknas fram betalda dagar, en semesterlön per dag, som den anställde får vid semesteruttag, och en semesterlön engångsbelopp, uträknat på intjänandeårets

Läs mer

Logga in:

Logga in: Lathund för egenrapportering 2012-03-19 Kategori: Attestant Logga in: Gå in under länken: https://hrweb.admin.kth.se och logga in med din KTH-användare + lösenord => Ditt KTH.SE konto Är du osäker på ditt

Läs mer

A n v ä n d a r m a n u a l

A n v ä n d a r m a n u a l A n v ä n d a r m a n u a l A t t e s t e r i n g Version 5.21 2011-10-25 Innehåll 1. Inledning... 2 1.1 Nytt lösenord... 2 1.2 Tidplan för rapportering i Palasso... 2 1.3 Starta Egenrapportering... 2

Läs mer

På Fora s hemsida finns förklaringar på vad och vilka som ska rapporteras.

På Fora s hemsida   finns förklaringar på vad och vilka som ska rapporteras. Entré FORA 2015 Rapporteringen sker via Fora s hemsida. Löner till arbetare bifogas via fil direkt i deras lönerapportering. På Fora s hemsida www.fora.se finns förklaringar på vad och vilka som ska rapporteras.

Läs mer

7. Skapa kontrolluppgiftsregister

7. Skapa kontrolluppgiftsregister 7. Skapa kontrolluppgiftsregister VÄLJ ATT ARBETA I FÖREGÅENDE ÅR DATABASEN FÖR INKOMSTÅR 2014. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska du lämna kontrolluppgifter för alla anställda

Läs mer

Semesteravtal 21, Byggnads Plåt, månadsavlönade

Semesteravtal 21, Byggnads Plåt, månadsavlönade Semesteravtal 21, Byggnads Plåt, månadsavlönade Det beräknas fram betalda dagar som den anställde tjänat in under intjänandeåret samt en semesterlön som utgör 13,2% på semesterlönegrundande rörlig lön

Läs mer

Cosmic för kommunen Nyheter i Cosmic R8.1

Cosmic för kommunen Nyheter i Cosmic R8.1 Ansvarig Anknytning Datum Versi on Sidor 2017-10-13 1 0(10) 2017-10-13 1 1(10) Innehållsförteckning 1. COSMIC FÖR KOMMUNEN... 2 1.1. INLOGGNING... 2 1.2. PATIENTLISTEN... 3 1.2.1. Utökad patientlist...

Läs mer

Semesteravtal 6, Månadslön, kommunal/stat/landsting (Intjänandeår = innevarande år)

Semesteravtal 6, Månadslön, kommunal/stat/landsting (Intjänandeår = innevarande år) Semesteravtal 6, Månadslön, kommunal/stat/landsting (Intjänandeår = innevarande år) Semesterårsskifte 2017 Innevarande år betyder att semestern tjänas in under samma år som den tas ut, det vill säga att

Läs mer

Behöver du fördjupa dig i din avstämning?

Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Börja alltid med att följa dokumentet/checklistan med årsskiftesrutiner och använd detta avstämningsdokument om du behöver fördjupa dig i varför din avstämning

Läs mer

Semesterinställningar för EL och Tjänstemannasemester

Semesterinställningar för EL och Tjänstemannasemester Entré Semesterinställningar för EL och Tjänstemannasemester Detta dokument måste gås igenom före ett semesterårsbyte. Eventuella ändringar i inställningarna måste utföras före semesterårsbytet för att

Läs mer

Semesterskuld Månadslön, Intjänande år = Innevarande år

Semesterskuld Månadslön, Intjänande år = Innevarande år Semesterskuld Månadslön, Intjänande år = Innevarande år I ett företag kan du löpande, i samband med period eller årsbokslut, ta ut listor på företagets ackumulerade semesterskuld. Semesterskuld är företagets

Läs mer

A n v ä n d a r m a n u a l

A n v ä n d a r m a n u a l A n v ä n d a r m a n u a l Palasso RESOR Version 5.21 2010-04-27 Innehåll 1 Om Palasso RESOR... 3 1.1 Starta Palasso... 3 2 Grundfönstret i Reserapportering... 5 2.1 Verktyg... 5 2.2 Menyval... 5 2.3

Läs mer

Heroma Sja lvservice

Heroma Sja lvservice Heroma Sja lvservice Nya webben En enkel manual riktad till chefer/administratörer i Nykvarns kommun. 2018-11-27 Innehållsförteckning Logga in... 3 Startsidan... 4 Meddelande... 5 Att göra... 6 Arbetsförändringar...6

Läs mer

En markering på lönearten i exempelvis Betalda semesterdagar kommer vid löneberedning av semesteruttag minska antalet dagar i anställdaregistret.

En markering på lönearten i exempelvis Betalda semesterdagar kommer vid löneberedning av semesteruttag minska antalet dagar i anställdaregistret. Sommaren är här! Nu arbetar alla för att själva kunna ta ledigt under sommaren. Passa på att se över rutinbeskrivningar/checklistor för hur en lönekörning kan se ut på ditt företag om en kollega ska köra

Läs mer

GUIDE TILL LUNDS UNIVERSITETS NYANSTÄLLNINGSFORMULÄR (MÅNADSAVLÖNAD) I PRIMULA SEKTIONEN PERSONAL LUNDS UNIVERSITET

GUIDE TILL LUNDS UNIVERSITETS NYANSTÄLLNINGSFORMULÄR (MÅNADSAVLÖNAD) I PRIMULA SEKTIONEN PERSONAL LUNDS UNIVERSITET Nyanställningar Version 2 oktober 2018 GUIDE TILL LUNDS UNIVERSITETS NYANSTÄLLNINGSFORMULÄR (MÅNADSAVLÖNAD) I PRIMULA SEKTIONEN PERSONAL LUNDS UNIVERSITET Funktioner Primula SSC Nyanställning Registrera

Läs mer

Självservice. Personec P. Chef/Chefstöd. Person - Anställning. Version

Självservice. Personec P. Chef/Chefstöd. Person - Anställning. Version Självservice Chef/Chefstöd Personec P Person - Anställning Version 1.2 091117 2(26) Personuppgifter... 3 Personack... 5 Anteckningar... 6 Anställning... 7 Grunduppgifter... 7 Semester... 12 Övr sem ackar...

Läs mer

Behöver du fördjupa dig i din avstämning?

Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Börja alltid med att följa dokumentet/checklistan med årsskiftesrutiner och använd detta avstämningsdokument om du behöver fördjupa dig i varför din avstämning

Läs mer

Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen

Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen Entré Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen Detta dokument hjälper dig att stämma av utbetald lön mot kontrolluppgifter och uppbördsdeklarationen före du läst in årsuppdateringen

Läs mer

Utbetalning av semesterersättning

Utbetalning av semesterersättning Utbetalning av semesterersättning Om du betalar ut semestertillägg en gång per år (oftast i juni) alternativt vid flera tillfällen per år till anställda med fast månadslön, kan du använda dig av funktionen

Läs mer

Heroma Sja lvservice

Heroma Sja lvservice Heroma Sja lvservice Chef En enkel manual riktad till chefer/administratörer i Nykvarns kommun. 2019-04-12 Innehållsförteckning Logga in... 2 Startsidan... 3 Översikt... 4 Arbetsuppgifter... 4 Massgodkännande...4

Läs mer

Semesteravtal 8, Procent på intjänad lön

Semesteravtal 8, Procent på intjänad lön Semesteravtal 8, Procent på intjänad lön Semesterårsskifte 1. Definitiv avräkning av aprils löner med mars avvikelser När avvikelserna för mars är definitivt avräknade är det dags för semesterberäkning.

Läs mer

Personec Självservice

Personec Självservice Personec Självservice Inloggning: Via intranätet: Öppna upp kommunens intranätsida, där hittar du Personec Självservice på höger sida. Via Internet: Adress: http://pss.falkenberg.se First Class (BUF):

Läs mer

Semesterskuld Månadslön, Intjänande år = Föregående år

Semesterskuld Månadslön, Intjänande år = Föregående år Semesterskuld Månadslön, Intjänande år = Föregående år I ett företag kan du löpande, i samband med period eller årsbokslut, ta ut listor på företagets ackumulerade semesterskuld. Semesterskuld är företagets

Läs mer

Lathund för Egenrapportör

Lathund för Egenrapportör 2013-10-23 Version 5.40 Lathund för Egenrapportör Har du frågor? Ring: Malin Jonsson 063-165436 Violeth Lindström 063-165321 Jenny Smedman 060-148553 Helene Karlsson 063-165322 Katarina Bouvin 060-148871

Läs mer

ADITROPORTALEN 2015-07-29 1(12) Medarbetare

ADITROPORTALEN 2015-07-29 1(12) Medarbetare ADITROPORTALEN 2015-07-29 1(12) Medarbetare 2015-07-29 2(12) Innehåll Startsidan 3 Kalender/rapportering Menyer i kalendern 4 Förklaringar till färger och ikoner 5 Lägga till aktivitet 6 Rapportera frånvaro

Läs mer

UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare. Procapita VoO. Användarnamn. Support Telefon: E-post:

UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare. Procapita VoO. Användarnamn. Support Telefon: E-post: UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare Procapita VoO Användarnamn. Support Telefon: 248450 E-post: dsoit-support@nykoping.se 1 Mina sidor... 3 Kom ihåg... 4 Nya Meddelanden... 5 Läsa, skriva och skicka meddelanden...

Läs mer

Lathund för Personec Självservice

Lathund för Personec Självservice Lathund för Personec Självservice Hur loggar jag in? Via intranätet: Öppna upp kommunens intranätsida, där hittar du Personec Självservice på höger sida. Via Internet: Adressen ska vara http://pss.falkenberg.se

Läs mer

Treserva Kapitel 6. Tidbok Läkarmedverkan

Treserva Kapitel 6. Tidbok Läkarmedverkan Treserva Kapitel 6 Tidbok Läkarmedverkan Riktlinjer för bokning av läkartid... 1 Tidbokning i Treserva... 2 Läkarnas tidböcker Objekt... 3 Utskrift av bokningar... 6 Riktlinjer för bokning av läkartid

Läs mer

Beräkning av retroaktiv lön

Beräkning av retroaktiv lön Beräkning av retroaktiv lön Funktionen Retroaktiv lön används när anställda fått en förändrad månadslön eller timlön tillbaka i tiden och du vill ha hjälp att räkna ut mellanskillnaden som den anställde

Läs mer

Soltak ab. Manual för ekonomer. Självservice HR/Lön. SOLTAK AB, Trollhättevägen 20, KUNGÄLV

Soltak ab. Manual för ekonomer. Självservice HR/Lön. SOLTAK AB, Trollhättevägen 20, KUNGÄLV Soltak ab Manual för ekonomer Självservice HR/Lön SOLTAK AB, Trollhättevägen 20, 442 34 KUNGÄLV Innehåll 1. SJÄLVSERVICE HR/LÖN...2 2. ORGANISATIONSTRÄDET I KLIENTEN...3 3. KONTERINGSREGISTER...6 4. ORGANISATIONSTRÄDET

Läs mer

5. Gå igenom inställningar för anställda och företag

5. Gå igenom inställningar för anställda och företag 5. Gå igenom inställningar för anställda och företag I år har det skett förändringar i rutinen för kontrolluppgifter på grund av Skatteverkets nya regler gällande kontrolluppgifter. För att du med automatik

Läs mer

Avstämningar inför årsskiftet 2017/2018

Avstämningar inför årsskiftet 2017/2018 Avstämningar inför årsskiftet 2017/2018 Förbered dig i god tid inför årsskiftet. För att kunna rapportera kontrolluppgifter till Skatteverket är det viktigt att du går igenom vissa inställningar. Redan

Läs mer

Semesterinställningar för Måleri

Semesterinställningar för Måleri Entré Semesterinställningar för Måleri Detta dokument måste gås igenom före ett semesterårsbyte. Eventuella ändringar i inställningarna måste utföras före semesterårsbytet för att påverka semesterlönen

Läs mer

Förbättrad hantering av arbetstidsförkortning

Förbättrad hantering av arbetstidsförkortning Entré Förbättrad hantering av arbetstidsförkortning För att förbättra rutinen vid tilldelning av arbetstidsförkortning, kommer vi nu att införa en standardiserad hantering för alla. Den nya hanteringen

Läs mer

Personec Genomgång ekonomer

Personec Genomgång ekonomer Personec Genomgång ekonomer Datum: 2018-04-16 Status: Version: Klassificering: Internt Soltak AB Godkänd av: SOLTAK AB, Trollhättevägen 20, 442 34 KUNGÄLV Innehåll 1. PERSONEC...2 2. ORGANISATIONSTRÄDET

Läs mer

Personec P. Manual för chef och chefsstöd

Personec P. Manual för chef och chefsstöd + Personec P Manual för chef och chefsstöd Datum 2016-04-19 Sida 2 av 19 Innehållsförteckning Varför tillstyrka/bevilja?... 3 Logga in i Personec P... 3 Support... 3 Grundinställningar... 4 Inställningsbild...

Läs mer

PALASSO LÖN Användarhandbok

PALASSO LÖN Användarhandbok PALASSO LÖN Användarhandbok Version 5.0 Rev L 2007-10-22 Användarhandbok LÖN Sida 0-2 PALASSO LÖN Tolfte utgåvan Oktober 2007 Dokumentbeteckning: Användarhandbok WM-data AB Box 1 Magasin 3, Löfbergskajen

Läs mer

Behöver du fördjupa dig i din avstämning?

Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Börja alltid med att följa checklistan som finns i dokumentet Årsskiftesrutiner och använd detta avstämningsdokument om du behöver fördjupa dig i varför din avstämning

Läs mer

Så här fungerar löneadministrationen i SamTid:

Så här fungerar löneadministrationen i SamTid: Välkommen som användare av SamTid den enkla och effektiva lösningen för personaladministration, schemaläggning och tidrapportering för mindre butiker! Så här fungerar löneadministrationen i SamTid: Tidrapporteringsperioden

Läs mer

Lathund för Attesterare Egenrapportering

Lathund för Attesterare Egenrapportering Lathund för Attesterare Egenrapportering Har du frågor? Ring: Malin Jonsson 063-165436 Violeth Lindström 063-165321 Jenny Smedman 060-148553 Helene Karlsson 063-165322 Katarina Bouvin 060-148871 Innehållsförteckning

Läs mer

Behöver du fördjupa dig i din avstämning?

Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Börja alltid med att följa checklistan som finns i dokumentet Årsskiftesrutiner och använd detta avstämningsdokument om du behöver fördjupa dig i varför din avstämning

Läs mer

Arbetsuppgifter personalredogörare BUF 2

Arbetsuppgifter personalredogörare BUF 2 Innehållsförteckning Arbetsuppgifter 2 Sjukanmälan 3 Sökning av person 3 Sökning med urval 3 Rapportering sjuk 4 Sjukanmälan del av dag 5 Friskanmälan 6 Rutiner sjukfrånvaro längre tid än 7 dagar 7 Läkarintyg

Läs mer

Användarhandledning Lifecare Planering förskola och fritidshem planering och uppföljning

Användarhandledning Lifecare Planering förskola och fritidshem planering och uppföljning Lifecare Planering förskola och fritidshem planering och uppföljning Healthcare & Welfare Sida 2/28 Innehållsförteckning 1 Beskrivning av funktionen...4 2 Planering och uppföljning.... 5 2.1 Antal barn

Läs mer

För att underlätta i Visma självservice för dig som administratör

För att underlätta i Visma självservice för dig som administratör För att underlätta i Visma självservice för dig som administratör Prenumerationer Prenumerationer skapar du för att få ett meddelande om att en av dina medarbetare har varit inne och gjort en rapportering

Läs mer

Behöver du fördjupa dig i din avstämning?

Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Börja alltid med att följa checklistan som finns i dokumentet Årsskiftesrutiner och använd detta avstämningsdokument om du behöver fördjupa dig i varför din avstämning

Läs mer

Manual Invånaradministratör

Manual Invånaradministratör Manual Invånaradministratör Stöd och Behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna

Läs mer

Välja aktivitet ( hänvisning)

Välja aktivitet ( hänvisning) i Softphone Välja aktivitet (hänvisning) Genom att ställa in en aktivitet för ditt nummer kan du stänga din telefon för samtal under exempelvis ett möte. Den som ringer till dig får som standard höra att

Läs mer

Lathund för användare av BeSched. Version 10.1 1 (15)

Lathund för användare av BeSched. Version 10.1 1 (15) Lathund för användare av BeSched Version 10.1 1 (15) INLOGGNING WEBB http://beschedlyck/beschedweb Inloggningsbild Inloggningsbilden i BeSchedWebb. Användarid är Ditt personnummers 9 första siffror, initialt

Läs mer

Uppdatera semesterdagar/timmar

Uppdatera semesterdagar/timmar Uppdatera semesterdagar/timmar För dig som har innevarande år som intjänandeår, finns en rutin för att kontinuerligt uppdatera betalda semesterdagar i anställdaregistret. Denna rutin bör utföras i direkt

Läs mer

Lönearter vid semester Semesterkategori Månadslön + rörliga lönedelar

Lönearter vid semester Semesterkategori Månadslön + rörliga lönedelar Lönearter vid semester Semesterkategori Månadslön + rörliga lönedelar Uttag betalda dagar Vilka lönearter ska jag använda för att lönebereda uttag av betalda semesterdagar för anställda som har bibehållen

Läs mer

Semesteravtal 12, Teknikavtalet Metall, beräkning på medeltimlön (tim- och ackordsavlönade)

Semesteravtal 12, Teknikavtalet Metall, beräkning på medeltimlön (tim- och ackordsavlönade) Semesteravtal 12, Teknikavtalet Metall, beräkning på medeltimlön (tim- och ackordsavlönade) Semesterårsskifte 1. Definitiv avräkning av aprils löner med mars avvikelser När avvikelserna för mars är definitivt

Läs mer

Lönearter vid semester Semesterkategori Procent på intjänat belopp

Lönearter vid semester Semesterkategori Procent på intjänat belopp Lönearter vid semester Semesterkategori Procent på intjänat belopp Uttag betalda dagar Vilka lönearter ska jag använda för att lönebereda uttag av betalda semesterdagar för anställda som har en semesterlön

Läs mer

Lathund för hantering av timavlönad personal

Lathund för hantering av timavlönad personal 2019-02-05 1(9) Lathund för hantering av timavlönad personal Komplement till SSC:s Användarhandledning 2019-02-05 2(9) Verksamheten har ibland behov att erbjuda korta och tillfälliga anställningar som

Läs mer

Semesteravtal 17, Detaljhandelsavtalet, procent på intjänad lön, timavlönade

Semesteravtal 17, Detaljhandelsavtalet, procent på intjänad lön, timavlönade Semesteravtal 17, Detaljhandelsavtalet, procent på intjänad lön, timavlönade Semesterårsskifte 1. Definitiv avräkning av aprils löner med mars avvikelser När avvikelserna för mars är definitivt avräknade

Läs mer

Personec Självservice

Personec Självservice Personec Självservice Inloggning: Via intranätet: Öppna upp kommunens intranätsida, där hittar du Personec Självservice som du lägger till under dina program. Via Internet: Adress: http://pss.falkenberg.se

Läs mer

Personec P Webinar-Rapporter i webb

Personec P Webinar-Rapporter i webb Personec P Webinar-Rapporter i webb 1 (30) Innehållsförteckning 1 Rapporter... 2 2 Adresser... 4 3 Anställning... 5 3.1 Anställd tom... 6 3.2 Vilande anställning... 7 3.3 Fast lönetillägg... 8 3.4 Anställningsuppgifter...

Läs mer

Administrera i Hälsoportalen

Administrera i Hälsoportalen Administrera i Hälsoportalen Innehåll IKONFÖRTECKNING 3 ANSTÄLLDA 4 Sök anställd 4 Ändring av personuppgifter 6 Ändring av personliga kontakter 7 Noteringar 9 Krav på intyg 10 Lägg till anställd 11 Avsluta

Läs mer

Semesteravtal 24, Säkerhetsavtalet avtal 49, timberäknad semester

Semesteravtal 24, Säkerhetsavtalet avtal 49, timberäknad semester Semesteravtal 24, Säkerhetsavtalet avtal 49, timberäknad semester Semesterårsskifte 1. Definitiv avräkning av aprils löner med mars avvikelser När avvikelserna för mars är definitivt avräknade är det dags

Läs mer

Semester (Alfa 5 kap.) samt Personalhandbok A-Ö http://www.pa.adm.gu.se/personalhandbok/arbetstid/

Semester (Alfa 5 kap.) samt Personalhandbok A-Ö http://www.pa.adm.gu.se/personalhandbok/arbetstid/ Semester 1 Semester (Alfa 5 kap.) samt Personalhandbok A-Ö http://www.pa.adm.gu.se/personalhandbok/arbetstid/ Se även Regler i Egenrapporterings hemsida i Medarbetarportalen. Semester Välj Ledigheter i

Läs mer

2 (16)

2 (16) 2 (16) 3 (16) På previa.se hanterar ni effektivt den information om er organisation som används av Previa för tjänsterna Sjuk & Frisk och Företagshälsovård. Logga in via www.previa.se. Klicka på Logga

Läs mer

Manual till Genomförandewebben. Treserva

Manual till Genomförandewebben. Treserva SBG1000, v1.3, 2010-04-07 ÄLDREFÖRVALTNINGEN 2013-08-20 1 (34) Manual till Genomförandewebben Treserva Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS Kavallerivägen 4, Rissne TELEFON 08-706 80 00 TELEFAX

Läs mer

Treserva. Gemensamma funktioner. Skrivbord, meddelande funktionen och personuppgifter. 2014-09-24 VEC Gruppchef Samordnare Leg personal

Treserva. Gemensamma funktioner. Skrivbord, meddelande funktionen och personuppgifter. 2014-09-24 VEC Gruppchef Samordnare Leg personal Gemensamma funktioner Skrivbord, meddelande funktionen och personuppgifter Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 34 Senast reviderad: Manual för: 2014-09-24 VEC Gruppchef Samordnare Leg personal 2 (37) Innehåll

Läs mer

Lathund för hantering av timavlönad personal

Lathund för hantering av timavlönad personal 2019-03-19 1(9) Lathund för hantering av timavlönad personal Komplement till SSC:s Användarhandledning 2019-03-19 2(9) Verksamheten har ibland behov att erbjuda korta och tillfälliga anställningar som

Läs mer