Eskilstuna United organisation

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Eskilstuna United organisation"

Transkript

1 Eskilstuna United organisation Ungdom Elit Kansli Styrelse Ekonomi Utveckling Marknad Arrangemang Beslut om denna organisation togs vid extra årsmöte i MunktellArenan. Denna organisations utredning är gjord av Bengt Gustafsson som ett projekt som startade 1/ Projekt kunde genomföras tack vare Idrottslyfts pengar från Södermanlands Fotbollsförbund och Sörmlands Idrotten. Utifrån intervjuer och samtal med Eskilstuna Uniteds nuvarande spelare, tränare, styrelse, rådmedlemmar och fd. medlemmar har vi tillsammans kommit fram till den organisation som vi nu ska jobba utifrån. Organisationen ska vara en förberedelse för att bli en förening som är förberedda för allsvenskan både på fotbollsplanen och som organisationen inom 3 år. Ett viktigt fundament för att nå detta mål är att vi har en bred och väl utbildad ungdomsverksamhet som står på en sund och god ekonomi. Utvecklandet av organisationsförslaget ska ske under perioden mars 2011-febr Vid behov kan revideringar behöva göras i organisationen under 2012 allt för att få en organisation som klarar de mål som föreningen har satt upp. Mottot och målet är Få fler att göra mindre och bli en förening som är elitmässig på alla plan och nivåer inom 3 år.

2 Styrelsen Eskilstuna United - styrelsen Är Eskilstuna Uniteds högsta beslutande organ. De som sitter i styrelsen bör finnas med och styra de råd/grupp som finns så att det blir en levande förening. Styrelsen har också en viktig roll i att driva de visioner och kunna mäta och genomföra de mål som föreningen har satt upp. Ansvarsområden *Ekonomi budget *Arbetsgivare (arbetsbeskrivningar - så det blir tydligt) *Ansökningar (LOKAK, bidrag, stipendier och projekt) *Övergripande ansvar *Policy frågor *Allt som kräver firmatecknare *Strategiska beslut *Skapa belönings system vårda de som engagerar sig *Ansvara för vision, mål och organisation *Sammankallande, rapport och attest/ekonomi ansvariga för de råd de sitter med i *Göra klart i organisationen när elit börjar samt vad som gäller upp till elit och under elit *För att det blir 1-2 st utvecklingsträffar för styrelse, ledare, funktionärer och råd medlemmar för att få en vi känsla i United. Under 2011 är det utvecklingsrådet ansvar att arrangera detta. *Tillsammans med utvecklingsrådet se över så föreningen har en trygghets- och krishanteringsgrupp. Detta behöver styrelsen: *Kompetens: Arbetsgivare, specialkompetens (ansvariga för respektive råd), ekonomi (revisionsbyrå) och organisation/struktur. *Utbildning: Arbetsrätt mm, Verksamhetsplanering, Föreningsplanering och lämpligt för uppgifterna för de ansvariga för respektive råd. Om utbildning/kunskap ej finns kan SISU hjälpa till att få denna. Antal personer: 7 st : ordförande, kassör, sekreterare, elit, arrangemang, ungdom och marknad. Samt att utveckling och kansli bör/kan vara adjungerande. Utveckling kan också representeras av ordförande se förslag under utvecklingsrådet. Vem gör vad i styrelsen Ordförande:. (sammankallande i utvecklingsrådet) Sekreterare:..(informationsansvarig/post/protokoll) Kassör: (sammankallande i ekonomi rådet) Elitansvarig:.(sammankallande i elit rådet) Ungdomsansvarig:.. (sammankallande i ungdomsrådet) Marknadsansvarig:..(sammankallande i marknadsrådet) Arrangemangsansvarig:...(sammankallande i arrangemangsrådet)

3 Eskilstuna United - arrangemangsrådet Arrangemangs rådet Vara med och arrangera föreningens tre stora arrangemang (a-lagsmatcher, Girls Cup och United dagen) som är viktiga för föreningens ekonomi och klubbkänsla. Ansvarsområden/uppdrag *Vara med och se till att ovanstående arrangemang bemannas och fungerar på ett bra sätt *Fördela pengarna som kommer in på Girls cup mellan ungdom och ev. de olika lagkonton som finns. *Marknadsföra Girls cup och United dagen både internt och externt i samråd med marknadsrådet *Få United dagen till ett viktigt forum för alla United lag att träffas och möta varandra på fotbollsplanen (cup med blandade lag?) och efteråt på kvällen. *Kontakt med press tillsammans med marknad *Göra en inbjudan som skickas ut via mejl i god tid till berörda parter *Ha löpande information på hemsidan om de olika arrangemangen (kansliet) *Göra en års plan (verksamhetsplan) för alla arrangemangen *Vid a-lagsarrangemang se till att vi följer evenemangsmanualen som EFD tagit fram, detta ska göras i samråd med elitrådet. Detta behöver arrangemangs rådet: Kompetens: Personer med kontaktnät för att driva de arrangemang man har. Special kompetens som man troligen måste köpa in är: husmödrar i skolmatsalar och busschaufförer om man behöver stora bussar. Utbildning: Cirklar hos SISU hur man gör en cup, arrangerar mm Material: Eskilstuna Uniteds röda tråd och fotbollförbundets modellträningar Vem gör vad i arrangemangs rådet Styrelse repr.:...(sammankallande och attest) Konsulent:...(Se arbetsbeskrivning) A-lagsarrangemang Kiosken..(bemanning och inköp) Lotterier.(bemanning, inköp och vinster*) Försäljning.. (bemanning, inköp av fotbollsprylar) Boll lisor. (Konsulent ansvarar för schema) Entré.. (bemanning och redovisning av publiksiffra) Aktivitet före match och i halvtid....(bemanning och program i samråd med marknad) VIP rummet (bemanning, inköp och service) Ekonomi.. (styrelse eller delegeras vid resp. match)

4 *) ordnas i samråd med marknadsrådet Girls Cup Försäljning.. (bemanning och inköp) Sponsring..(marknadsrådet) Funktionärer. (domare, speaker mm kansliet ansv.) Mat.. (inköp och beställning) Logi.. (bemanning och fördelning av rum)* Transporter..(bemanning och logistik) * Event (bemanning och program)* F 95 repr:...(förälder) F 96/97 repr:.. (Förälder) F 98 repr:...(förälder) F 99 repr:...(förälder) F 00/01 repr:...(förälder- laget fanns ej 2010) F 02/03 repr:...(förälder) *Gäller endast när cupen blir lite större och är över flera dagar samt på flera platser Lagrepresentanternas uppdrag är att finnas med och hjälpa till att fylla de uppgifter som behövs vid Girls cup. Kan också vara ansvariga för något av uppdragen se ovan. Uppdragen ska detaljeras mer. United dagen Kiosk..(bemanning och inköp) Aktivitetsansvarig/a (program och personal) Aktivitetsansvarig bör vara flera personer. Kansliet bör vara med och ordna informationen och stöd till de som är med och arrangerar.

5 Eskilstuna United - ekonomirådet Ekonomi rådet Tillsammans med KPMG vara elitmässiga i det ekonomiska arbetet. Följa Svenska fotbollsförbundets krav på en elit förening när det gäller rapporter och bokföring samt skatteredovisning. Bygga upp ett eget kapital för att vara redo för allsvenskan inom 3 år. Ansvarsområden/Uppdrag *Bokföring, bokslut, avstämningar och revision sköts av KPMG *Kostnads- och intäktskontroll *Rapportering till styrelse *Bemanna och fördela uppdrag och ekonomi som föreningen får in ex. inventeringar *Ta fram en fördelningsmall så att alla känner sig motiverade att hjälpa till och göra uppdrag för föreningen. Detta behöver ekonomi rådet: Kompetens: revisionsbyrå och ekonomiskt utbildade personer, Kreativa personer som har nya idéer om inkomster Utbildning: Det som krävs för uppdragen. SISU kan erbjuda cirklar för ex nya inkomster Övrigt Kontakt med andra föreningar från i första hand andra kommuner för att få tips och idéer om ny intäkter. Vem gör vad i ekonomi rådet Styrelse repr.:...(sammankallande och attest) KPMG repr:..(via sponsor avtal) Nya intäkter:. (Bevaka och hitta ny inkomster) Lotterier/Bingo.. (Bevaka och redovisa) Inkomster via sponsorjobb..(bemanning och bevakning) Revisor:...(Årsmötet utser)

6 Eskilstuna United - elitrådet Elitrådet Huvudsakliga uppdrag är att se till att föreningen har ett a- lag som är på elitnivå ( minst div 1) och bedriver en elitmässig verksamhet. Det övergripande målet för verksamheten är att komma till allsvenskan och se till att laget är förberett för detta och har en organisation som är förberedd för den utmaningen. Föreningen behöver för bra återväxt till A-laget att Slagsta United spelar i div 2 samt spela i flickallsvenskan (F17 Svenska Spel). Ansvarsområde/Uppdrag *Se sportchefs ansvarsområden (detta kan delegeras på flera personer) *Personal vård av spelare och tränare *Fördela och ansvara för de ekonomiska medel som finns för elit *Bevaka utbildningar för tränare, ledare och spelare *Hjälpa till och ordna jobb och lägenhet åt spelare/tränare vid behov *Få organisationen att bli elitmässig och vara förberedd för allsvenskan inom 3 år *Se till att det är bra relationer till andra damfotbolls föreningar i Eskilstuna. *Kontrakten för spelarna utformas så att de blir delaktiga i ungdomsverksamheten gm besök hos ungdomslagen samt som funktionärer på Girls cup (Sportchefen). *Ordna faddrar från a-laget till ungdomslagen *Vid a-lagsarrangemang se till att vi följer evenemangsmanualen som EFD tagit fram, detta ska göras i samråd med arrangemangsrådet. Detta behöver elitrådet: Kompetens: Elit rådet tar fram detta själva enligt tidigare dokument Utbildning: Elit rådet tar fram detta själva enligt tidigare dokument Material: Elit rådet tar fram detta själva enligt tidigare dokument Övrigt *Skapa konto för sommarproffs och cup Köpenhamn och Gothia, ge spelare möjlighet att jobba på inventeringar och del av dessa pengar läggs i sommarproffs och/eller Cup samt andra uppdrag för att motivera spelare och ledare så de vet vart pengarna går. Samtidigt som föreningen får lättare att ta uppdrag från sponsorer som ger föreningen och lagen pengar. Vem gör vad i elit rådet Styrelse repr.:..(sammankallande och attest) Sportchef:..(Se arbetsbeskrivning nedan) Huvudtränare:. (kontraktsanställning) Jobb fixare.. (Företagarna) Arrangemang. (se arrangemang) Scouting (koll på nyförvärv)

7 Konsulent (Bokningar, hemsida - adjungerad) Fotbolls klasser.. (koordinator) Sjukgymnast: Kring lagen som är elit (A-laget, Slagsta och flickallsvenska laget) bör det finnas följande personer: Huvudtränare, assisterande tränare (antal som behövs),målvaktstränare, lagledare (1 st/lag), materialförvaltare som sköter tvätt mm på dagtid, sjukgymnast och på sikt läkare. Sportchef ansvarsområden (en del av det kan delegeras till andra inom elitrådet): *Kontrakt för spelare och tränare *Sätta upp en kravbild för tränare *Kostnadskontroll på ekonomin för elit *Bokning av träningstider (kan delegeras till kansli) *Bokning av matcher (serie och träning) (kan delegeras till kansli) *Bokning av läger, resor, hotell och aktiviteter (kan delegeras till kansli) *Kontakten med press och media *Deltaga på möten som Svenska Fotbollsförbundet kallar till *Tillsammans med styrelse representant hålla löpande kontakt med spelare och tränare *Tillsammans med huvudtränare och scout ansvarig ha framförhållning i värvningar *Se till att föreningens riktlinjer följs De uppgifter som delegeras från sportchefen är fortfarande sportchefens ansvar och skall följas upp.

8 Eskilstuna United - marknadsrådet Marknads rådet Huvudsakliga uppgiften är att marknadsföra föreningen. Samt att genom sponsorer dra in pengar till verksamheten. Och genom sponsorvård få sponsorerna att känna sig betydelsefulla så de vill stödja föreningen under många år. Ansvarsområden *Sponsor försäljning *Hålla kontakten med sponsorerna *Hemsidan (marknads sidan) *Ta fram matchprogram, matchaffisch, annonser och banderoller *Tillsammans med kansliet se till att dräktreklam trycks i god tid *Informera och utbilda spelare och ledare om vilka som stödjer United och hur de kan hjälpa till med att ge bra PR åt United och visa hur viktig sponsringen är *PR info tidningar och övrig media *Marknadsföra föreningens arrangemang: Girls Cup, United dagen och a-lagsmatcher. *Dörröppnare - förmedlare *Förmedla kontakter till elitrådet för jobb till spelare/ledare *Ordna nätverksträffar för sponsorer (dag eller kvällstid) *Eskilstuna United grupp på facebook för marknad *Hitta nya intäkter Detta behöver marknadsrådet: Kompetens: Web admin, PR/media ansvarig, säljare, personer med brett kontaktnät Utbildning: media, lay-out, grafik, säljare och IT Vem gör vad i marknads rådet Styrelse repr.:..(sammankallande och attest) Marknadsansvarig:. (Säljare, ansvarig för sponsorvård och framtagning av mtrl) Lay out:... (original för m-prg,m-affisch mm) Dörröppnare/Bollplank:.(Bra kontaktnät) Dörröppnare/Bollplank :.. (Bra kontaktnät) Dörröppnare/Bollplank:.. (Bra kontaktnät) Dörröppnare/Bollplank: (Bra kontaktnät) Kan finnas fler säljare. Men allt ska i så fall gå igenom marknadsansvarige för att få en linje med kontakten med företagen. Dörröppnar/Bollplank kan vara fler

9 Eskilstuna United - ungdomsrådet Ungdomsrådet Huvudsakliga uppgift är att stödja ungdomslagen och deras tränare så att föreningen har en bra fungerande ungdomsverksamhet. Målet för ungdomsrådet är att föreningens ska ha minst ett lag i varje åldersgrupp. För Bollcirkusen är målet att ha tre stycken (Skogsängen, Slagsta och Årby) Ansvarsområden/Uppdrag *Stötta och hjälpa ungdomstränarna *Se till att ungdomslagen följer de riktlinjer som föreningen tagit fram definiera vad som gäller för typ av träning som ska bedrivas gm röd tråd eller liknande *Se till att det finns lag i alla åldersgrupper *Ordna ledarsamlingar och avslutning *Ordna ungdomsavslutning *Se över och revidera de material som tidigare tagits fram *Fördela och ansvara för de ekonomiska medel som finns för ungdom *Bevaka utbildningar för ledare och föräldrar *Ordna så det finns mötesplatser för ledare och spelare på Årby IP som är öppna när lagen tränar och spelar matcher. *Arbeta för att få in fler invandrare som spelare och ledare Detta behöver ungdomsrådet: Kompetens: Tränare med fotbollskunskaper. Föräldrar som har stort engagemang och brinner för fotboll och ungdomsidrott. Kansli som kan hjälpa till med administrativa uppgifter som måste utföras på dagtid. Personer som kan och vill få till mötesplatser så att United känslan ökar. Utbildning: fotbollens steg, SISU:s olika ledarutbildningar Material: Uniteds röda tråd och fotbollförbundets modellträningar Övrigt Vara tydliga med fördelningen av pengar för olika uppdrag för att motivera ledare, föräldrar och spelare att ställa upp på inventeringar, bingo och som funktionärer på a-lagsmatcher, United dagen och Girls Cup. Vem gör vad i ungdoms rådet Styrelse repr:...(sammankallande och attest) Konsulent:..(Se arbetsbeskrivning) Tränaransvarig: (Hjälpa tränarna med övningar och hur de ska genomföras)*) Ledarsamlingar. (konsulent?) Avslutningar.. (?)

10 F 95 repr:.(förälder) F 96/97 repr: (Förälder) F 98 repr:.(förälder) F 99 repr:.(förälder) F 00/01 repr:.(förälder- laget fanns ej 2010) F 02/03 repr:.(förälder) Bollcirkus ansvarig..(bemanning av ledare mm) *)Tränaransvarig kan vara flera personer och här bör även konsulenten ha en roll. Lagrepresentanternas uppdrag är att finnas med på möten och föra fram sitt lags synpunkter samt ta med sig information tillbaka till laget och föräldrarna. Konsulents ansvar kan fördelas på olika personer *Administration och stöd till ungdomstränarna *) *Bemanning av tränare för ungdomslagen *Tillsammans med tränaransvariga (konsulenten bör vara en av dom) hjälpa ungdomstränarna med att på fotbollsplanen instruera och hjälpa till att få bättre flickfotbolls spelare och tränare *Hålla interna utbildningar för tränarna i samarbete med SISU. *Interna informationen via hemsidan, mejl och brev till tränare, lagledare och föräldrar *Vara med och arrangera Girls cup och United dagen (se arrangemangs rådet) *)Beroende på vem som har konsulent tjänsten så är det viktigt att om föreningen använder konsulenten som en av tränarna på elitlagen att tid och pengar läggs på andra personer för att ungdomssidan ska få den service och hjälp de har rätt att få. Samt att man ser över hur man får bäst får nytta av konsulenten beroende på konsulentens kompetens som tränare och kanslist.

11 Eskilstuna United utvecklingsrådet Utvecklings rådet Huvudsakliga uppgift är att stödja organisationen och få den att bli mer elitmässig så målet allsvenskan ska bli en verklighet. Samt att få föreningen att bli en förening inte en klubb i klubben. Kort siktigt kommer denna grupp fungera som valberedning inför årsmötet Ansvarsområden/Uppdrag Detta råd ska fungera som projektgrupp under 1 år (2011 feb 2012 feb). Om årsmötet och styrelsen anser att gruppen ska tillsättas bör medel sökas hos Sörmlands idrotten och Södermanlands fotbollsförbund gm idrottslyftet. Målet är att föreningens organisation i februari 2012 ska vara redo så att råden och styrelsen ska vara elitmässiga både på fotbollsplanen och som organisation, samt att utvecklingsrådet då ska avvecklas eller om behovet finns uppstå i annan form. Viktigt att gruppen är fria från den övriga organisationen. *Hjälpa till att få igång den nya organisationen *Hjälpa till och hitta personer till den nya organisationen (valberedning 2011) *Hitta utbildningar som behövs för de personer som går in i organisationen. *Förbereda styrelsen och hela organisationen för allsvenskan om 3 år *Tag kontakt med andra föreningar som är på elit nivå, som goda exempel *Arrangera 1-2 st utvecklingsträffar med styrelse, ledare, funktionärer och råd medlemmar för att få en vi känsla i United Detta behöver utvecklings rådet: Kompetens: Personer med elit och förenings erfarenhet. Personer med stort kontaktnät. Utbildning: SISU och Sörmlands idrotts utbildningar samt genom besök och utbyte med andra elitföreningar Vem gör vad i utvecklingsrådet Styrelse repr.: Ordförande (Sammankallande och attest) Projektanställd:.. (Genom bidrag SISU/SöFF) SISU repr: (Adjungerad) Företagarna/Kreativ Europa: (Kontaktnät hos företagare) Förening/elit:..(erfarenhet från andra damföreningar) Förening/brett kontaktnät: (erfarenhet av föreningsliv)

12 Bollplank / referensgrupp Personer och kunskaper som vi tar in vid behov i gruppen Personer med erfarenhet av idrottsgymnasium).. Personer med erfarenhet av elit.. Personer med stora kontaktnät. Bollplank/referensgruppen kan vara nästan hur många personer som helst.

Arbetsfördelning Ungdomslag

Arbetsfördelning Ungdomslag Arbetsfördelning Ungdomslag Under 2012 delar vi ut olika föreningsuppdrag som behöver bli utförda av klubbens medlemmar. Har ert lag blivit tilldelad en uppgift, men ni känner att ni hellre tar er an en

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner

Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner Fastställt av extra årsmötet måndagen den 30 september, 2013 Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner Övergripande mål för fotbollsverksamheten i Genarps IF All verksamhet i Genarps IF

Läs mer

Fler arbetsgrupper bör bildas för att möta föreningens tillväxt. Handbollskolan, är basen för tillväxten i föreningen. Arbetsgrupperna är:

Fler arbetsgrupper bör bildas för att möta föreningens tillväxt. Handbollskolan, är basen för tillväxten i föreningen. Arbetsgrupperna är: Sundsvalls handbollsklubb är Sundsvalls handbollsförening. Under hösten har föreningen 5 lag i seriespel och ambitionen är att ha ett 60-tal barn i handbollsskolan. Sundsvall Handboll är en breddförening

Läs mer

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10 Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015 Beslutade av styrelsen 2014-12-10 INNEHÅLL 1. Inledning 2. Medlems och träningsavgifter 3. Åldersgruppernas administration och ekonomi 4. Cuper och egna åldersgruppsarrangemang

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

Verksamhetsplan för fotbollen i Uppsala-Näs IK 2009

Verksamhetsplan för fotbollen i Uppsala-Näs IK 2009 splan för fotbollen i Uppsala-Näs IK 2009 Sid 2 (6) Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Uppsala-Näs IK...3 Inledning...3 Vision...3 sidé...3...3 Ledarutbildning...4 Styrelsen...4 Fotbollskolan...4

Läs mer

Organisationsmodell för Lindlövens IF

Organisationsmodell för Lindlövens IF Organisationsmodell för Lindlövens IF Kansli Styrelse Inköp Maxim Sportgrupp Marknadsgrupp Informations- och Föräldragrupp Ekonomigrupp Funktionärsgrupp Hallgrupp Aktivitets- och evenemangsgrupp Lindloven.com

Läs mer

Verksamhetsplan för. Isaberg Golfklubb

Verksamhetsplan för. Isaberg Golfklubb Verksamhetsplan för Isaberg Golfklubb 2012 Inledning Verksamhetsplanen är ett dokument som behandlar kort- och långsiktiga mål och aktiviteter, samt vision och strategier. Syftet med dokumentet är att

Läs mer

Organisation och struktur

Organisation och struktur Organisation och struktur 1 Inledning Avsikten med detta dokument är att det skall beskriva de olika uppgifterna som utförs i föreningen och framförallt med inriktning mot: Allmän beskrivning Arbetsuppgifter

Läs mer

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper Beslutade av styrelsen

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper Beslutade av styrelsen Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2016 Beslutade av styrelsen 2015-12-15 INNEHÅLL 1. Inledning 2. Medlems och träningsavgifter 3. Åldersgruppernas administration och ekonomi 4. Cuper och egna åldersgruppsarrangemang

Läs mer

Boo IF. Hockey. Verksamhetsplan 2009/2010

Boo IF. Hockey. Verksamhetsplan 2009/2010 Boo IF Hockey Verksamhetsplan 2009/2010 Innehåll 1. Inledning 2. Mål säsongen 2009-2010 3. Junior och A-lag 4. Styrelsens sammansättning 5. Aktiviteter, Säsong och Kalendarium 6. Utbildning 7. Ekonomi

Läs mer

Styrelsen roll är att säkerställa och ge förutsättningar att vision och mål följs.

Styrelsen roll är att säkerställa och ge förutsättningar att vision och mål följs. Styrelsens roll Västra Marks styrelse består av en ordförande, en kassör, en sekreterare, en materialförvaltare och två representanter för moderföreningarna Hajoms IF (HIF) och Björketorps IF (BIF). Styrelsen

Läs mer

Spelprogram & kalendarium 2012

Spelprogram & kalendarium 2012 Spelprogram & kalendarium 2012 Tävlingar Klubbaktiviteter m m Jan 7 Svenska Cupen (Olofström) 8 Svenska Cupen (Olofström) 11 Ungdomsträning 12 Veckotävling 14 Seriespel, div 3 15 Ungdoms- och juniorseriespel,

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Till alla. Sammanställt av Odetta Ekberg

Till alla. Sammanställt av Odetta Ekberg Till alla Välkommen till BK Höllviken 2012 - BK Höllviken bildas (BK Näset och Höllvikens GIF slogs samman) Ca 1000 spelare, 170 ledare/tränare/administratörer Skånes tredje största ungdomsförening BK

Läs mer

Förankring, engagemang och arbetsprocesser för fotbollssektionen Ekerö IK

Förankring, engagemang och arbetsprocesser för fotbollssektionen Ekerö IK Förankring, engagemang och arbetsprocesser för fotbollssektionen Ekerö IK Föreningsorganisation 2016 Ordförande Min 4 Max 12 ledamöter Valberedning Klubbdirektör Ekonomiansvarig Sekreterare Revisorer Vice

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2018

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2018 VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2018 Styrelsen skall verka för att ledarna skall ha en bra miljö att göra ett bra jobb för barn och ungdomar. Styrelsen skall verka i den anda och med den Rödvita tråden

Läs mer

SKURU IK HANDBOLL. Verksamhetsplan och budget

SKURU IK HANDBOLL. Verksamhetsplan och budget SKURU IK HANDBOLL Verksamhetsplan och budget 2019-2020 VERKSAMHETSPLAN SKURU IK HANDBOLL 2019-2020 2 Verksamhetsidé 2 Värdegrund 2 Vision 2 Mål för styrelsens arbete 3 Organisation 3 Ekonomi 3 Styrelse

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2018 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Revideras 1601 Reviderad 1701 Reviderad 1802

Läs mer

Verksamhetsplan Falu IF

Verksamhetsplan Falu IF Verksamhetsplan 2018-2019 Falu IF Delaktighet Glädje och Gemenskap Respekt Allas rätt att vara med 1 Verksamhetsidé Falu IF skall verka för att alla som vill spela ishockey ska få de bästa förutsättningarna

Läs mer

Protokoll från Hammarö HCs styrelsemöte

Protokoll från Hammarö HCs styrelsemöte Protokoll från Hammarö HCs styrelsemöte Tid: 4 aug 2014 Plats: Hemma hos Jörgen Lindahl, Lindersvägen 19, Lövnäs. Närvarande: Mathias Fransson, Håkan Gidebratt., Jörgen Lindahl, Peter Läth och Jakob Rubenson.

Läs mer

Verksamhetsplan Planen kan komma att justeras under året.

Verksamhetsplan Planen kan komma att justeras under året. Verksamhetsplan 2018 Planen kan komma att justeras under året. 1. Vår värdegrund för verksamheten För att skapa Munkaandan finns i Munka Ljungby IF fem värdegrunder som styr och bildar ramen för vår verksamhet.

Läs mer

Gävle Red Devils Verksamhetsplan 2016

Gävle Red Devils Verksamhetsplan 2016 Gävle Red Devils Verksamhetsplan 2016 Allmänt Styrelsen har arbetat fram förslag till verksamhetsplan för kommande verksamhetsår, där både kort- och långsiktiga mål för föreningens verksamhet har identifierats.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom

VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom 2011-2012 Lite fakta om Falköpings AIK Slalom FAIK Slalom är en framgångsrik slalomklubb som under åren haft glädjen att se många av sina åkare göra sig gällande även

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017.

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017. VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017. Styrelsen skall verka för att ledarna skall ha en bra miljö att göra ett bra jobb för barn och ungdomar. Styrelsen skall verka i den anda och med den policy som vi

Läs mer

Handbok för Lagledare. vers. 1.0,

Handbok för Lagledare. vers. 1.0, Handbok för Lagledare vers. 1.0, 2011-05-04 Innehåll: En lagledares uppgifter:... 3 Matcher... 4 Spelschema... 4 Inbjudningar... 4 Flytt av matcher... 4 Sarg... 5 Omklädningsrum... 5 Matchprotokoll...

Läs mer

DET NYA KUNGSÖRS BK. "Det styrande dokumentet för fotbollsföreningen Kungsörs BK"

DET NYA KUNGSÖRS BK. Det styrande dokumentet för fotbollsföreningen Kungsörs BK DET NYA KUNGSÖRS BK "Det styrande dokumentet för fotbollsföreningen Kungsörs BK" Innehållsförtäckning DEL 1 Verksamhetsidé 1 Övriga Policys inom Kungsörs BK 2 Värdegrund 3 Vision 4 Mål 5-6 Mål - 2015 5

Läs mer

Verksamhetsplan Åby IF

Verksamhetsplan Åby IF 2017 var ett bra fotbollsår för våra lag med många positiva härliga upplevelser för spelare, ledare, föräldrar, syskon. Under 2017 gjorde föreningen stora investeringar på vår anläggning för att kunna

Läs mer

Organisation Supporter Nominerings kommite. Kansli Arkiv. GBK styrelse. Representations sektion. Kokkola Cup sektion.

Organisation Supporter Nominerings kommite. Kansli Arkiv. GBK styrelse. Representations sektion. Kokkola Cup sektion. 16.1.2014 1 Organisation 2014 GBK styrelse Kansli Arkiv Supporter Nominerings kommite Representations sektion Juniorsektion Ekonomisektion Kokkola Cup sektion PR-sektion Herr GBK I, II, Tigers, III, A-jun

Läs mer

Ledarmöte 29 augusti Välkomna!

Ledarmöte 29 augusti Välkomna! Ledarmöte 29 augusti 2019 Välkomna! Vilka är vi? Fredrik Olsson, ordförande Peo Ajaxson, ledamot Åke Eriksson, ledamot och kassör Vilka är ni? Kort presentationsrunda namn och lag! Karlstad IBF Tre föreningar

Läs mer

Föräldramöte 2 Måndagen den 22 augusti kl Agenda

Föräldramöte 2 Måndagen den 22 augusti kl Agenda Föräldramöte 2 Måndagen den 22 augusti kl. 18.00-19.00 Agenda Vad vill vi med laget? Organisation kring laget förtydligande och roller som saknas Spelarna lära känna varandra bättre Samlas 10-15 min innan

Läs mer

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 Inledning Styrelsen som valdes på årsmötet 2013 bestod av samma personer som arbetade i styrelsen 2012. Vi

Läs mer

ÄNDRAD INRIKTNING FÖR SVENSK VATTENPOLO

ÄNDRAD INRIKTNING FÖR SVENSK VATTENPOLO ÄNDRAD INRIKTNING FÖR SVENSK VATTENPOLO Syfte Att åter göra vattenpolo till en etablerad idrott i Sverige genom att flytta fokus och resurser från landslagsverksamhet till breddutveckling. Bakgrund och

Läs mer

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter:

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: SÄSONGEN 2018 EKONOMI Medlemsavgifter: Enskild medlem 200 kr Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: U6 (-09) 200 kr 5-manna 500 kr 7-manna 700 kr 9-manna 900 kr 11-manna 1100 kr Medlems och träningsavgifter

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (6) Sidan 2 (6) Vision Innebandyn i Norrbotten vill och vågar samt är första valet av idrott. Verksamhetsidé Förbundet ska representera Norrbottens innebandyföreningar samt verka för sportens och

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 IBF Borlänge Verksamhetsåret 2014-2015 Medlemmar Antalet medlemmar i föreningen under året har uppgått till 571 st. Fördelningen är 77 st. ledare, lagföräldrar, styrelse samt

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Välkommen till Karlbergs BK 2016

Välkommen till Karlbergs BK 2016 Välkommen till Karlbergs BK 2016 Karlbergs Bollklubb Karlbergs BK är en fotbollsförening baserad på Kungsholmen och i Vasastan i Stockholm. Vi har en seriös och gedigen fotbollsverksamhet med 820 spelare,

Läs mer

Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015

Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015 Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015 1(7) INLEDNING Syftet med detta dokument är att vi som är medlemmar i föreningen skall ha ett gemensamt dokument att arbeta utifrån. Det är också ett sätt för

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

FBK STRATEGI & VISION FÖR 2020

FBK STRATEGI & VISION FÖR 2020 FBK STRATEGI & VISION FÖR 2020 FBK - FOT OTBOLLS OLLSKLUBBEN LUBBEN KARLSTAD FBK sysselsätter 3000 ungdomar i föreningens fotbollsaktiviteter och har mer än 100 tusen besökande från hela Sverige till vår

Läs mer

Föräldramöte Lagorganisation, ansvarsområden och Sportsliga mål

Föräldramöte Lagorganisation, ansvarsområden och Sportsliga mål Föräldramöte 2012-12-15 Lagorganisation, ansvarsområden och Sportsliga mål Laguttagningar görs av tränargrupp och ingen annan! Agenda Lagorganisation & Roller Sportsliga Mål Laget/föreningen bestämmer

Läs mer

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax:

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax: ÅRE SLK FOTBOLL Värdegrund & riktlinjer ÅRE SLK Fotboll Vår främsta uppgift är att skapa en miljö där barn och ungdomar trivs, mår bra och har roligt. Vi har även som fotbollsklubb ett ansvar att ge en

Läs mer

LAGORGANISATION INOM FROSTA HOCKEY

LAGORGANISATION INOM FROSTA HOCKEY LAGORGANISATION INOM FROSTA HOCKEY Nedan listade arbetsroller utgör den lagorganisation som varje lag inom Frosta Hockey skall bestå av. Man kan/får kasta om i arbetsbeskrivningarna bland ledarna, om man

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 för BSK Herrfotboll

Verksamhetsplan 2015 för BSK Herrfotboll Verksamhetsplan 2015 för BSK Herrfotboll Vår vision En högkvalitativ fotbollsverksamhet genom individuell spelarutveckling i en trygg, positiv och fostrande miljö! En verksamhet präglad av god utbildning,

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Till: Föreningar inom Norrbottens IBF NIBF Styrelse NIBF TDK NIBF Kansli Sidan 1 (6) 2013-02-19 Förord: NIBF styrelse fick ett uppdrag av årsmötet att under detta verksamhetsår arbeta fram en ny verksamhetsplan

Läs mer

Sammanställning från dialogmöte Haninge blickar framåt. Workshop mellan föreningsliv och politiker -18 september

Sammanställning från dialogmöte Haninge blickar framåt. Workshop mellan föreningsliv och politiker -18 september 2018-09-27 Sammanställning från dialogmöte Haninge blickar framåt. Workshop mellan föreningsliv och politiker -18 september Närvarande: Politisk styrgrupp för framtagande av nytt idrottspolitiskprogram.

Läs mer

Uppstart Hockeyskolan del 3 Järfälla Hockey Club

Uppstart Hockeyskolan del 3 Järfälla Hockey Club Uppstart Hockeyskolan del 3 2 Innehåll Allmän information... 2 Att bilda HS3... 3 Lagledarens uppgifter... 3 Tränarens uppgifter... 3 Materialare... 4 Kassör... 4 Närvarorapportering... 4 Webbrepresentant...

Läs mer

Röda tråden. - så fungerar vår förening

Röda tråden. - så fungerar vår förening Röda tråden - så fungerar vår förening K FUM Örebro Basket 1 Inledning Röda tråden är en vägledning för alla i vår förening och handlar om hur vi vill att vår barn- och ungdomsverksamhet ska bedrivas.

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2014-10-26 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (11) VERKSAMHETSPLAN o Organisation o Målsättningar o Uppgifter för 2010 / 2011 Sidan 2 (11) ORGANISATION Norrbottens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA MÖTE Valberedning Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

Mall för föräldramöte

Mall för föräldramöte Mall för föräldramöte Information om vad det innebär att vara med i en förening Föreningslivet öppet för alla Föreningslivet är ideellt Föräldrar och kontaktpersoner är viktiga i föreningen Medlemmarna

Läs mer

Degeberga GoIF fotbollspolicy

Degeberga GoIF fotbollspolicy Degeberga GoIF fotbollspolicy Syftet med detta dokument är att ge medlemmarna vägledning i hur vi ställer oss i situationer som kan uppkomma i samband med till exempel träning och matcher. Detta dokument

Läs mer

Scouterna Västmanland

Scouterna Västmanland Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplanen föreslås av distriktsstyrelsen och fastställdes av distriktsstämman 2013-10-19 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands

Läs mer

o 10 regelbundet tränande Ökat engagemangsnivån hos föräldrar/vårdnadshavare

o 10 regelbundet tränande Ökat engagemangsnivån hos föräldrar/vårdnadshavare Verksamhetsplan 2019 Budget 2019 1 Verksamhetsplan Inledning 2016 påbörjade styrelsen ett arbete med Hammarby Rugby mot 2020, ett visionsarbete om var styrelsen vill att föreningen ska vara 2020. Inför

Läs mer

Fotbollsåret 2010 Välkomna!

Fotbollsåret 2010 Välkomna! Fotbollsåret 2010 Välkomna! Målsättning med Sköndals ungdomsverksamhet Att erbjuda så många barn och ungdomar som möjligt fotbollsspel i Sköndals IK. Att fostra spelarna till ansvarskännande människor.

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Styrelsen

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Styrelsen HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Styrelsen Vem ansvarar för vad i IF Mölndal Fotboll. Skapat: 2013-09-04 Version:2015-02-06 Spelarutbildningsplan IF Mölndal Fotboll IF Mölndal Fotbolls styrelse 2015

Läs mer

Sundsvalls IBF VILL

Sundsvalls IBF VILL Sundsvalls IBF VILL 2017-05-08 IBF vill Välkommen till IBF vill. Detta är ett övergripande dokument där föreningens riktlinjer och policys kortfattat beskrivs. Är du ny i föreningen eller på väg in är

Läs mer

ORGANISATION 2015. Årsmöte. Styrelse. PR & Samverkanskommittén. Utbildnings- och Rekryteringsverksamhet

ORGANISATION 2015. Årsmöte. Styrelse. PR & Samverkanskommittén. Utbildnings- och Rekryteringsverksamhet ORGANISATION 2015 Årsmöte Valberedning Revisor Styrelse Administrativa kommittén Ekonomiska kommittén Arrangemangskommittén Lokal & Anläggningskommittén Sportkommittén PR & Samverkanskommittén Ungdomsverksamhet

Läs mer

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter:

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: SÄSONGEN 2016 EKONOMI Medlemsavgifter: Enskild medlem 200 kr Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: U6 (-10) 200 kr 5-manna 500 kr 7-manna 700 kr 9-manna 900 kr 11-manna 1100 kr Medlems och träningsavgifter

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2017 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Reviderad 1601 2 Förutsättningar Örebro Tennisklubb

Läs mer

FBI TULLINGE. Styrning och beslutsordning

FBI TULLINGE. Styrning och beslutsordning FBI TULLINGE Styrning och beslutsordning Förord Målsättningen med detta dokument är att skapa tydlighet gällande föreningens styrning och beslutsordning för att därmed underlätta beslutsfattandet i den

Läs mer

8. PERSONAL OCH ADMINISTRATION

8. PERSONAL OCH ADMINISTRATION 8. PERSONAL OCH ADMINISTRATION 8.1 INLEDNING Numera är en fotbollsförening inte bara en idrottsklubb utan man har även ett brett kontaktnät utanför idrotten. Medlemmarna, supportrarna, media, sponsorer,

Läs mer

ALVESTA INNEBANDYKLUBB

ALVESTA INNEBANDYKLUBB ALVESTA INNEBANDYKLUBB Verksamhetsplan och Budget Säsongen 2015-2016 Vision Alvesta innebandyklubb ska vara att vara en professionell och attraktiv förening som tilltalar barn, ungdomar, seniorer, ledare,

Läs mer

Ordförande Lasse Törnqvist öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Niclas Hallberg valdes till justerare för dagens protokoll.

Ordförande Lasse Törnqvist öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Niclas Hallberg valdes till justerare för dagens protokoll. 1 Protokoll nr 5 2004/2005 2004-11-01 Sammanträde: Styrelsemöte Tid: 26 Oktober 2004 Plats: Närvarande: 1 Öppnande Jenny Nyström Skolan Lasse Törnqvist Niclas Hallberg Eva Lindh Marie Norregårdh Susanne

Läs mer

Verksamheten ska ge barn och ungdomar glädje och förmåga. De ska bli motiverade för att så länge som möjligt fortsätta att spela fotboll i Ifö-BIF.

Verksamheten ska ge barn och ungdomar glädje och förmåga. De ska bli motiverade för att så länge som möjligt fortsätta att spela fotboll i Ifö-BIF. Välkommen till Information till alla föräldrar, medlemmar och sponsorer. Tel 456-25533 e-post: ifobromolla@telia.com Hemsida: www.ifobromolla.se Kansliets öppettider: tisdag, onsdag, fredag 9. - 12.3 torsdag

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

PROPOSITION 2013:1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012. Se bifogad handling.

PROPOSITION 2013:1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012. Se bifogad handling. PROPOSITION 2013:1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Se bifogad handling. Distriktsstyrelsen föreslår Distriktsårsmötet att: fastställa verksamhetsberättelsen 2012 PROPOSITION 2013:2 Preliminär verksamhetsplan

Läs mer

Verksamhetsplan för 2016

Verksamhetsplan för 2016 Verksamhetsplan för 2016 Föreningen har jobbat fram en plan för vad vi vill utveckla och jobba med under säsongen 2016. För att kunna förverkliga denna plan hela vägen kommer vi att behöva vara många som

Läs mer

Att starta ett lag i föreningen

Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag Grattis, det är dags att starta ett nytt lag! I din hand håller du nu ett kompendium som ska vara ett stöd för er som ska starta upp ett nytt lag. Även

Läs mer

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16 MEDIAINFORMATION RIKTLINJER DJURGÅRDENS 2014/2015 IF UNGDOM Innehåll Föreningsmål Vision Riktlinjer Spelide Träning Nivåanpassning Närvaro Seriespel Cupspel Träningsmatcher Uppflyttning/Nedflyttning av

Läs mer

Till alla. Sammanställt av Annika Nordén

Till alla. Sammanställt av Annika Nordén Till alla Välkomna till BK/FC Höllviken 2012 slogs tidigare BK Näset och Höllvikens GIF samman till BK Höllviken. Vi skapade även en seniorverksamhet för bästa laget på herrsidan i FC Höllviken. Totalt

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare FC Rosengårds fotbollspolicy Information till ledare Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att du vill vara ledare i vår klubb. Vår målsättning är att ge barn den bästa fotbollsutbildningen.

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (11) VERKSAMHETSPLAN o Organisation o Målsättningar o Uppgifter för 2011 / 2012 Sidan 2 (11) ORGANISATION Norrbottens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA MÖTE Valberedning Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Styrelsen

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Styrelsen HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Styrelsen Vem ansvarar för vad i IF Mölndal Fotboll. Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndal Fotboll Mölndal fotboll styrelse 2014 Ordförande:

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

IFK Skoghall DF F-09. Föräldrarmöte

IFK Skoghall DF F-09. Föräldrarmöte IFK Skoghall DF F-09 Föräldrarmöte 2017-05-09 Vill Ni att er barn skall utvecklas med fotbollen? Bra. För detta krävs Engagemang! Fotbollen är ingen barnvakt Fotbollen är en fritidsaktivitet med ideella

Läs mer

LAGHANDBOK. Västerås SK Ungdom. Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom

LAGHANDBOK. Västerås SK Ungdom. Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom LAGHANDBOK LAGHANDBOK Västerås SK Ungdom Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom Lagledaren i respektive lag är en av de viktigaste resurserna vår förening har. Denna handbok har tagits fram för

Läs mer

Föräldrainfo för lag F03 och P03. Pojkar & Flickor 2003 den 12 januari 2012 Plats: Föreningslokalen, Svalvägen 32 kl

Föräldrainfo för lag F03 och P03. Pojkar & Flickor 2003 den 12 januari 2012 Plats: Föreningslokalen, Svalvägen 32 kl Föräldrainfo för lag F03 och P03 Pojkar & Flickor 2003 den 12 januari 2012 Plats: Föreningslokalen, Svalvägen 32 kl. 19.00-20.30. Agenda Föräldrainfo födda 2003 12 januari 2012 Lidingö SK Handboll - Föreningen,

Läs mer

FÖRÄLDRAINFORMATION. Partille IF Fotbollsklubb

FÖRÄLDRAINFORMATION. Partille IF Fotbollsklubb FÖRÄLDRAINFORMATION För att på ett enkelt sätt nå ut med vad som förväntas av föräldrar, som har barn i Partille Idrottsförening Fotbollsklubb ( Partille IF FK ), har föreningen tagit fram detta dokument.

Läs mer

CHECKLISTA UNGDOMSLEDARE 2010

CHECKLISTA UNGDOMSLEDARE 2010 CHECKLISTA TINGSRYD UNITED FC 2010-05-03 1(5) CHECKLISTA UNGDOMSLEDARE 2010 Gäller seriespelande lag HEMMAMATCHER Bjud in bortalaget. Stäm av matchdag, tid samt tröjfärg. Ring domarna. Vid ev. byte dag/tid

Läs mer

Skiljebo SK F10 Föräldramöte 21 feb - 17

Skiljebo SK F10 Föräldramöte 21 feb - 17 Skiljebo SK F10 Föräldramöte 21 feb - 17 AGENDA Att vara en del av Skiljebo SK Skiljebo Vill Året som gick Fokus 2017 Text i kursivt rött är kommentarer och beslut från mötet. Planering 2017 Organisation

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

Välkommen till Sandarna BK!

Välkommen till Sandarna BK! Välkommen till Sandarna BK! Sandarna skall vara en betydande och viktig aktör i Majorna, både idrottsligt och socialt (föreningens vision, antagen 2015) 1 Innehåll Om oss... 3 Gemensamt ansvar... 4 Föräldrapolicy...

Läs mer

MIN FÖRENING. Träff 1: Föreningskunskap. 1. Vem eller vilka bestämmer i vår förening? 2. Vad gör man i en styrelse?

MIN FÖRENING. Träff 1: Föreningskunskap. 1. Vem eller vilka bestämmer i vår förening? 2. Vad gör man i en styrelse? Träff 1: Föreningskunskap 1. Vem eller vilka bestämmer i vår förening? 2. Vad gör man i en styrelse? 3. Vilka personer arbetar i en styrelse? 4. Vad gör en ordförande, en kassör, en sekreterare och en

Läs mer

ALVESTA INNEBANDYKLUBB

ALVESTA INNEBANDYKLUBB ALVESTA INNEBANDYKLUBB Verksamhetsplan och Budget Säsongen 2016-2017 Vision Alvesta innebandyklubb ska vara att vara en professionell och attraktiv förening som tilltalar barn, ungdomar, seniorer, ledare,

Läs mer

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19)

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19) 2014 Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19) Inledning Verksamhetsplanen tas fram av respektive chefstränare/samordnande tränare i samråd med lagens tränare, ledare och

Läs mer

Visioner, målsättningar och verksamhetsplan 2015

Visioner, målsättningar och verksamhetsplan 2015 BK ASTRIO Visioner, målsättningar och verksamhetsplan 2015 Söndrum 2015-02-05 Styrelsen INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sid 1. VISIONER OCH MÅLSÄTTNINGAR 1 2. VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2014 1 2.1 ALLMÄNT 1 2.2 STYRELSEN

Läs mer

Föräldramöte för P

Föräldramöte för P Föräldramöte för P06 2014-03-09 Agenda Utvecklingstrappan Sponsring Sportnik Avgifter Cafévecka och ansvarig Spelsammandrag Träningar VM i innebandy Ungdomsverksamhetens utvecklingstrappa Peter Eklund,

Läs mer

Ekonomipolicy. Säsongen Beslutad av Kiruna IF Ungdoms styrelse

Ekonomipolicy. Säsongen Beslutad av Kiruna IF Ungdoms styrelse Ekonomipolicy Säsongen 2016-2017 Beslutad av Kiruna IF Ungdoms styrelse 2016-09-12 Innehåll Allmänt... 3 Styrelsens ansvar... 3 Allmänt... 3 Sponsring och reklamintäkter... 4 Förslag Ekonomiutskott...

Läs mer

PROTOKOLL Konstitutionerande styrelsemöte i Upsala Fäktning

PROTOKOLL Konstitutionerande styrelsemöte i Upsala Fäktning PROTOKOLL Konstitutionerande styrelsemöte i Upsala Fäktning Tid: Onsdagen den 27 mars kl 19.00 Plats: Fyrishov, kontoret i fäktsalen Närvarande: Pär Lansåker, Mattias Edlund, Per-Ivan Larsson, Susann Jokinen,

Läs mer

Å/K IBS Nätverksträff. 11 November, Lydinge Resort

Å/K IBS Nätverksträff. 11 November, Lydinge Resort Å/K IBS Nätverksträff 11 November, Lydinge Resort Övergripande Agenda 1230-1245 Ankomst och registrering Lydinge Resort (Lydinge Golfklubb) 1245-1330 Mat och mingel/nätverka 1330-1400 ÅKIBS presentation

Läs mer

Richard Brännström Hans Bark

Richard Brännström Hans Bark Styrelsen: Ordförande: Richard Brännström 070-2248633 richard.brannstrom@telia.com Vice ordförande: Hans Bark 070-5698545 hans.bark@sidsjofastigheter.se Sekreterare: Mari Johansson 070-3123212 mari.johansson@sca.com

Läs mer

Mall för att arrangera en. Handbollsskolan

Mall för att arrangera en. Handbollsskolan Mall för att arrangera en Handbollsskolan Hur kan en handbollsskola fungera? Stockholms Handbollförbunds mall på hur en handbollsskola kan organiseras och genomföras. Här finner ni en mall på hur en handbollsskola

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/17. Lerums Konståkningsklubb

Verksamhetsplan 2016/17. Lerums Konståkningsklubb Verksamhetsplan 2016/17 Lerums Konståkningsklubb VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på: - medlemmarnas personliga utveckling

Läs mer