Eskilstuna United organisation

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Eskilstuna United organisation"

Transkript

1 Eskilstuna United organisation Ungdom Elit Kansli Styrelse Ekonomi Utveckling Marknad Arrangemang Beslut om denna organisation togs vid extra årsmöte i MunktellArenan. Denna organisations utredning är gjord av Bengt Gustafsson som ett projekt som startade 1/ Projekt kunde genomföras tack vare Idrottslyfts pengar från Södermanlands Fotbollsförbund och Sörmlands Idrotten. Utifrån intervjuer och samtal med Eskilstuna Uniteds nuvarande spelare, tränare, styrelse, rådmedlemmar och fd. medlemmar har vi tillsammans kommit fram till den organisation som vi nu ska jobba utifrån. Organisationen ska vara en förberedelse för att bli en förening som är förberedda för allsvenskan både på fotbollsplanen och som organisationen inom 3 år. Ett viktigt fundament för att nå detta mål är att vi har en bred och väl utbildad ungdomsverksamhet som står på en sund och god ekonomi. Utvecklandet av organisationsförslaget ska ske under perioden mars 2011-febr Vid behov kan revideringar behöva göras i organisationen under 2012 allt för att få en organisation som klarar de mål som föreningen har satt upp. Mottot och målet är Få fler att göra mindre och bli en förening som är elitmässig på alla plan och nivåer inom 3 år.

2 Styrelsen Eskilstuna United - styrelsen Är Eskilstuna Uniteds högsta beslutande organ. De som sitter i styrelsen bör finnas med och styra de råd/grupp som finns så att det blir en levande förening. Styrelsen har också en viktig roll i att driva de visioner och kunna mäta och genomföra de mål som föreningen har satt upp. Ansvarsområden *Ekonomi budget *Arbetsgivare (arbetsbeskrivningar - så det blir tydligt) *Ansökningar (LOKAK, bidrag, stipendier och projekt) *Övergripande ansvar *Policy frågor *Allt som kräver firmatecknare *Strategiska beslut *Skapa belönings system vårda de som engagerar sig *Ansvara för vision, mål och organisation *Sammankallande, rapport och attest/ekonomi ansvariga för de råd de sitter med i *Göra klart i organisationen när elit börjar samt vad som gäller upp till elit och under elit *För att det blir 1-2 st utvecklingsträffar för styrelse, ledare, funktionärer och råd medlemmar för att få en vi känsla i United. Under 2011 är det utvecklingsrådet ansvar att arrangera detta. *Tillsammans med utvecklingsrådet se över så föreningen har en trygghets- och krishanteringsgrupp. Detta behöver styrelsen: *Kompetens: Arbetsgivare, specialkompetens (ansvariga för respektive råd), ekonomi (revisionsbyrå) och organisation/struktur. *Utbildning: Arbetsrätt mm, Verksamhetsplanering, Föreningsplanering och lämpligt för uppgifterna för de ansvariga för respektive råd. Om utbildning/kunskap ej finns kan SISU hjälpa till att få denna. Antal personer: 7 st : ordförande, kassör, sekreterare, elit, arrangemang, ungdom och marknad. Samt att utveckling och kansli bör/kan vara adjungerande. Utveckling kan också representeras av ordförande se förslag under utvecklingsrådet. Vem gör vad i styrelsen Ordförande:. (sammankallande i utvecklingsrådet) Sekreterare:..(informationsansvarig/post/protokoll) Kassör: (sammankallande i ekonomi rådet) Elitansvarig:.(sammankallande i elit rådet) Ungdomsansvarig:.. (sammankallande i ungdomsrådet) Marknadsansvarig:..(sammankallande i marknadsrådet) Arrangemangsansvarig:...(sammankallande i arrangemangsrådet)

3 Eskilstuna United - arrangemangsrådet Arrangemangs rådet Vara med och arrangera föreningens tre stora arrangemang (a-lagsmatcher, Girls Cup och United dagen) som är viktiga för föreningens ekonomi och klubbkänsla. Ansvarsområden/uppdrag *Vara med och se till att ovanstående arrangemang bemannas och fungerar på ett bra sätt *Fördela pengarna som kommer in på Girls cup mellan ungdom och ev. de olika lagkonton som finns. *Marknadsföra Girls cup och United dagen både internt och externt i samråd med marknadsrådet *Få United dagen till ett viktigt forum för alla United lag att träffas och möta varandra på fotbollsplanen (cup med blandade lag?) och efteråt på kvällen. *Kontakt med press tillsammans med marknad *Göra en inbjudan som skickas ut via mejl i god tid till berörda parter *Ha löpande information på hemsidan om de olika arrangemangen (kansliet) *Göra en års plan (verksamhetsplan) för alla arrangemangen *Vid a-lagsarrangemang se till att vi följer evenemangsmanualen som EFD tagit fram, detta ska göras i samråd med elitrådet. Detta behöver arrangemangs rådet: Kompetens: Personer med kontaktnät för att driva de arrangemang man har. Special kompetens som man troligen måste köpa in är: husmödrar i skolmatsalar och busschaufförer om man behöver stora bussar. Utbildning: Cirklar hos SISU hur man gör en cup, arrangerar mm Material: Eskilstuna Uniteds röda tråd och fotbollförbundets modellträningar Vem gör vad i arrangemangs rådet Styrelse repr.:...(sammankallande och attest) Konsulent:...(Se arbetsbeskrivning) A-lagsarrangemang Kiosken..(bemanning och inköp) Lotterier.(bemanning, inköp och vinster*) Försäljning.. (bemanning, inköp av fotbollsprylar) Boll lisor. (Konsulent ansvarar för schema) Entré.. (bemanning och redovisning av publiksiffra) Aktivitet före match och i halvtid....(bemanning och program i samråd med marknad) VIP rummet (bemanning, inköp och service) Ekonomi.. (styrelse eller delegeras vid resp. match)

4 *) ordnas i samråd med marknadsrådet Girls Cup Försäljning.. (bemanning och inköp) Sponsring..(marknadsrådet) Funktionärer. (domare, speaker mm kansliet ansv.) Mat.. (inköp och beställning) Logi.. (bemanning och fördelning av rum)* Transporter..(bemanning och logistik) * Event (bemanning och program)* F 95 repr:...(förälder) F 96/97 repr:.. (Förälder) F 98 repr:...(förälder) F 99 repr:...(förälder) F 00/01 repr:...(förälder- laget fanns ej 2010) F 02/03 repr:...(förälder) *Gäller endast när cupen blir lite större och är över flera dagar samt på flera platser Lagrepresentanternas uppdrag är att finnas med och hjälpa till att fylla de uppgifter som behövs vid Girls cup. Kan också vara ansvariga för något av uppdragen se ovan. Uppdragen ska detaljeras mer. United dagen Kiosk..(bemanning och inköp) Aktivitetsansvarig/a (program och personal) Aktivitetsansvarig bör vara flera personer. Kansliet bör vara med och ordna informationen och stöd till de som är med och arrangerar.

5 Eskilstuna United - ekonomirådet Ekonomi rådet Tillsammans med KPMG vara elitmässiga i det ekonomiska arbetet. Följa Svenska fotbollsförbundets krav på en elit förening när det gäller rapporter och bokföring samt skatteredovisning. Bygga upp ett eget kapital för att vara redo för allsvenskan inom 3 år. Ansvarsområden/Uppdrag *Bokföring, bokslut, avstämningar och revision sköts av KPMG *Kostnads- och intäktskontroll *Rapportering till styrelse *Bemanna och fördela uppdrag och ekonomi som föreningen får in ex. inventeringar *Ta fram en fördelningsmall så att alla känner sig motiverade att hjälpa till och göra uppdrag för föreningen. Detta behöver ekonomi rådet: Kompetens: revisionsbyrå och ekonomiskt utbildade personer, Kreativa personer som har nya idéer om inkomster Utbildning: Det som krävs för uppdragen. SISU kan erbjuda cirklar för ex nya inkomster Övrigt Kontakt med andra föreningar från i första hand andra kommuner för att få tips och idéer om ny intäkter. Vem gör vad i ekonomi rådet Styrelse repr.:...(sammankallande och attest) KPMG repr:..(via sponsor avtal) Nya intäkter:. (Bevaka och hitta ny inkomster) Lotterier/Bingo.. (Bevaka och redovisa) Inkomster via sponsorjobb..(bemanning och bevakning) Revisor:...(Årsmötet utser)

6 Eskilstuna United - elitrådet Elitrådet Huvudsakliga uppdrag är att se till att föreningen har ett a- lag som är på elitnivå ( minst div 1) och bedriver en elitmässig verksamhet. Det övergripande målet för verksamheten är att komma till allsvenskan och se till att laget är förberett för detta och har en organisation som är förberedd för den utmaningen. Föreningen behöver för bra återväxt till A-laget att Slagsta United spelar i div 2 samt spela i flickallsvenskan (F17 Svenska Spel). Ansvarsområde/Uppdrag *Se sportchefs ansvarsområden (detta kan delegeras på flera personer) *Personal vård av spelare och tränare *Fördela och ansvara för de ekonomiska medel som finns för elit *Bevaka utbildningar för tränare, ledare och spelare *Hjälpa till och ordna jobb och lägenhet åt spelare/tränare vid behov *Få organisationen att bli elitmässig och vara förberedd för allsvenskan inom 3 år *Se till att det är bra relationer till andra damfotbolls föreningar i Eskilstuna. *Kontrakten för spelarna utformas så att de blir delaktiga i ungdomsverksamheten gm besök hos ungdomslagen samt som funktionärer på Girls cup (Sportchefen). *Ordna faddrar från a-laget till ungdomslagen *Vid a-lagsarrangemang se till att vi följer evenemangsmanualen som EFD tagit fram, detta ska göras i samråd med arrangemangsrådet. Detta behöver elitrådet: Kompetens: Elit rådet tar fram detta själva enligt tidigare dokument Utbildning: Elit rådet tar fram detta själva enligt tidigare dokument Material: Elit rådet tar fram detta själva enligt tidigare dokument Övrigt *Skapa konto för sommarproffs och cup Köpenhamn och Gothia, ge spelare möjlighet att jobba på inventeringar och del av dessa pengar läggs i sommarproffs och/eller Cup samt andra uppdrag för att motivera spelare och ledare så de vet vart pengarna går. Samtidigt som föreningen får lättare att ta uppdrag från sponsorer som ger föreningen och lagen pengar. Vem gör vad i elit rådet Styrelse repr.:..(sammankallande och attest) Sportchef:..(Se arbetsbeskrivning nedan) Huvudtränare:. (kontraktsanställning) Jobb fixare.. (Företagarna) Arrangemang. (se arrangemang) Scouting (koll på nyförvärv)

7 Konsulent (Bokningar, hemsida - adjungerad) Fotbolls klasser.. (koordinator) Sjukgymnast: Kring lagen som är elit (A-laget, Slagsta och flickallsvenska laget) bör det finnas följande personer: Huvudtränare, assisterande tränare (antal som behövs),målvaktstränare, lagledare (1 st/lag), materialförvaltare som sköter tvätt mm på dagtid, sjukgymnast och på sikt läkare. Sportchef ansvarsområden (en del av det kan delegeras till andra inom elitrådet): *Kontrakt för spelare och tränare *Sätta upp en kravbild för tränare *Kostnadskontroll på ekonomin för elit *Bokning av träningstider (kan delegeras till kansli) *Bokning av matcher (serie och träning) (kan delegeras till kansli) *Bokning av läger, resor, hotell och aktiviteter (kan delegeras till kansli) *Kontakten med press och media *Deltaga på möten som Svenska Fotbollsförbundet kallar till *Tillsammans med styrelse representant hålla löpande kontakt med spelare och tränare *Tillsammans med huvudtränare och scout ansvarig ha framförhållning i värvningar *Se till att föreningens riktlinjer följs De uppgifter som delegeras från sportchefen är fortfarande sportchefens ansvar och skall följas upp.

8 Eskilstuna United - marknadsrådet Marknads rådet Huvudsakliga uppgiften är att marknadsföra föreningen. Samt att genom sponsorer dra in pengar till verksamheten. Och genom sponsorvård få sponsorerna att känna sig betydelsefulla så de vill stödja föreningen under många år. Ansvarsområden *Sponsor försäljning *Hålla kontakten med sponsorerna *Hemsidan (marknads sidan) *Ta fram matchprogram, matchaffisch, annonser och banderoller *Tillsammans med kansliet se till att dräktreklam trycks i god tid *Informera och utbilda spelare och ledare om vilka som stödjer United och hur de kan hjälpa till med att ge bra PR åt United och visa hur viktig sponsringen är *PR info tidningar och övrig media *Marknadsföra föreningens arrangemang: Girls Cup, United dagen och a-lagsmatcher. *Dörröppnare - förmedlare *Förmedla kontakter till elitrådet för jobb till spelare/ledare *Ordna nätverksträffar för sponsorer (dag eller kvällstid) *Eskilstuna United grupp på facebook för marknad *Hitta nya intäkter Detta behöver marknadsrådet: Kompetens: Web admin, PR/media ansvarig, säljare, personer med brett kontaktnät Utbildning: media, lay-out, grafik, säljare och IT Vem gör vad i marknads rådet Styrelse repr.:..(sammankallande och attest) Marknadsansvarig:. (Säljare, ansvarig för sponsorvård och framtagning av mtrl) Lay out:... (original för m-prg,m-affisch mm) Dörröppnare/Bollplank:.(Bra kontaktnät) Dörröppnare/Bollplank :.. (Bra kontaktnät) Dörröppnare/Bollplank:.. (Bra kontaktnät) Dörröppnare/Bollplank: (Bra kontaktnät) Kan finnas fler säljare. Men allt ska i så fall gå igenom marknadsansvarige för att få en linje med kontakten med företagen. Dörröppnar/Bollplank kan vara fler

9 Eskilstuna United - ungdomsrådet Ungdomsrådet Huvudsakliga uppgift är att stödja ungdomslagen och deras tränare så att föreningen har en bra fungerande ungdomsverksamhet. Målet för ungdomsrådet är att föreningens ska ha minst ett lag i varje åldersgrupp. För Bollcirkusen är målet att ha tre stycken (Skogsängen, Slagsta och Årby) Ansvarsområden/Uppdrag *Stötta och hjälpa ungdomstränarna *Se till att ungdomslagen följer de riktlinjer som föreningen tagit fram definiera vad som gäller för typ av träning som ska bedrivas gm röd tråd eller liknande *Se till att det finns lag i alla åldersgrupper *Ordna ledarsamlingar och avslutning *Ordna ungdomsavslutning *Se över och revidera de material som tidigare tagits fram *Fördela och ansvara för de ekonomiska medel som finns för ungdom *Bevaka utbildningar för ledare och föräldrar *Ordna så det finns mötesplatser för ledare och spelare på Årby IP som är öppna när lagen tränar och spelar matcher. *Arbeta för att få in fler invandrare som spelare och ledare Detta behöver ungdomsrådet: Kompetens: Tränare med fotbollskunskaper. Föräldrar som har stort engagemang och brinner för fotboll och ungdomsidrott. Kansli som kan hjälpa till med administrativa uppgifter som måste utföras på dagtid. Personer som kan och vill få till mötesplatser så att United känslan ökar. Utbildning: fotbollens steg, SISU:s olika ledarutbildningar Material: Uniteds röda tråd och fotbollförbundets modellträningar Övrigt Vara tydliga med fördelningen av pengar för olika uppdrag för att motivera ledare, föräldrar och spelare att ställa upp på inventeringar, bingo och som funktionärer på a-lagsmatcher, United dagen och Girls Cup. Vem gör vad i ungdoms rådet Styrelse repr:...(sammankallande och attest) Konsulent:..(Se arbetsbeskrivning) Tränaransvarig: (Hjälpa tränarna med övningar och hur de ska genomföras)*) Ledarsamlingar. (konsulent?) Avslutningar.. (?)

10 F 95 repr:.(förälder) F 96/97 repr: (Förälder) F 98 repr:.(förälder) F 99 repr:.(förälder) F 00/01 repr:.(förälder- laget fanns ej 2010) F 02/03 repr:.(förälder) Bollcirkus ansvarig..(bemanning av ledare mm) *)Tränaransvarig kan vara flera personer och här bör även konsulenten ha en roll. Lagrepresentanternas uppdrag är att finnas med på möten och föra fram sitt lags synpunkter samt ta med sig information tillbaka till laget och föräldrarna. Konsulents ansvar kan fördelas på olika personer *Administration och stöd till ungdomstränarna *) *Bemanning av tränare för ungdomslagen *Tillsammans med tränaransvariga (konsulenten bör vara en av dom) hjälpa ungdomstränarna med att på fotbollsplanen instruera och hjälpa till att få bättre flickfotbolls spelare och tränare *Hålla interna utbildningar för tränarna i samarbete med SISU. *Interna informationen via hemsidan, mejl och brev till tränare, lagledare och föräldrar *Vara med och arrangera Girls cup och United dagen (se arrangemangs rådet) *)Beroende på vem som har konsulent tjänsten så är det viktigt att om föreningen använder konsulenten som en av tränarna på elitlagen att tid och pengar läggs på andra personer för att ungdomssidan ska få den service och hjälp de har rätt att få. Samt att man ser över hur man får bäst får nytta av konsulenten beroende på konsulentens kompetens som tränare och kanslist.

11 Eskilstuna United utvecklingsrådet Utvecklings rådet Huvudsakliga uppgift är att stödja organisationen och få den att bli mer elitmässig så målet allsvenskan ska bli en verklighet. Samt att få föreningen att bli en förening inte en klubb i klubben. Kort siktigt kommer denna grupp fungera som valberedning inför årsmötet Ansvarsområden/Uppdrag Detta råd ska fungera som projektgrupp under 1 år (2011 feb 2012 feb). Om årsmötet och styrelsen anser att gruppen ska tillsättas bör medel sökas hos Sörmlands idrotten och Södermanlands fotbollsförbund gm idrottslyftet. Målet är att föreningens organisation i februari 2012 ska vara redo så att råden och styrelsen ska vara elitmässiga både på fotbollsplanen och som organisation, samt att utvecklingsrådet då ska avvecklas eller om behovet finns uppstå i annan form. Viktigt att gruppen är fria från den övriga organisationen. *Hjälpa till att få igång den nya organisationen *Hjälpa till och hitta personer till den nya organisationen (valberedning 2011) *Hitta utbildningar som behövs för de personer som går in i organisationen. *Förbereda styrelsen och hela organisationen för allsvenskan om 3 år *Tag kontakt med andra föreningar som är på elit nivå, som goda exempel *Arrangera 1-2 st utvecklingsträffar med styrelse, ledare, funktionärer och råd medlemmar för att få en vi känsla i United Detta behöver utvecklings rådet: Kompetens: Personer med elit och förenings erfarenhet. Personer med stort kontaktnät. Utbildning: SISU och Sörmlands idrotts utbildningar samt genom besök och utbyte med andra elitföreningar Vem gör vad i utvecklingsrådet Styrelse repr.: Ordförande (Sammankallande och attest) Projektanställd:.. (Genom bidrag SISU/SöFF) SISU repr: (Adjungerad) Företagarna/Kreativ Europa: (Kontaktnät hos företagare) Förening/elit:..(erfarenhet från andra damföreningar) Förening/brett kontaktnät: (erfarenhet av föreningsliv)

12 Bollplank / referensgrupp Personer och kunskaper som vi tar in vid behov i gruppen Personer med erfarenhet av idrottsgymnasium).. Personer med erfarenhet av elit.. Personer med stora kontaktnät. Bollplank/referensgruppen kan vara nästan hur många personer som helst.

Arbetsfördelning Ungdomslag

Arbetsfördelning Ungdomslag Arbetsfördelning Ungdomslag Under 2012 delar vi ut olika föreningsuppdrag som behöver bli utförda av klubbens medlemmar. Har ert lag blivit tilldelad en uppgift, men ni känner att ni hellre tar er an en

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner

Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner Fastställt av extra årsmötet måndagen den 30 september, 2013 Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner Övergripande mål för fotbollsverksamheten i Genarps IF All verksamhet i Genarps IF

Läs mer

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10 Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015 Beslutade av styrelsen 2014-12-10 INNEHÅLL 1. Inledning 2. Medlems och träningsavgifter 3. Åldersgruppernas administration och ekonomi 4. Cuper och egna åldersgruppsarrangemang

Läs mer

Fler arbetsgrupper bör bildas för att möta föreningens tillväxt. Handbollskolan, är basen för tillväxten i föreningen. Arbetsgrupperna är:

Fler arbetsgrupper bör bildas för att möta föreningens tillväxt. Handbollskolan, är basen för tillväxten i föreningen. Arbetsgrupperna är: Sundsvalls handbollsklubb är Sundsvalls handbollsförening. Under hösten har föreningen 5 lag i seriespel och ambitionen är att ha ett 60-tal barn i handbollsskolan. Sundsvall Handboll är en breddförening

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

Spelprogram & kalendarium 2012

Spelprogram & kalendarium 2012 Spelprogram & kalendarium 2012 Tävlingar Klubbaktiviteter m m Jan 7 Svenska Cupen (Olofström) 8 Svenska Cupen (Olofström) 11 Ungdomsträning 12 Veckotävling 14 Seriespel, div 3 15 Ungdoms- och juniorseriespel,

Läs mer

Organisationsmodell för Lindlövens IF

Organisationsmodell för Lindlövens IF Organisationsmodell för Lindlövens IF Kansli Styrelse Inköp Maxim Sportgrupp Marknadsgrupp Informations- och Föräldragrupp Ekonomigrupp Funktionärsgrupp Hallgrupp Aktivitets- och evenemangsgrupp Lindloven.com

Läs mer

Organisation och struktur

Organisation och struktur Organisation och struktur 1 Inledning Avsikten med detta dokument är att det skall beskriva de olika uppgifterna som utförs i föreningen och framförallt med inriktning mot: Allmän beskrivning Arbetsuppgifter

Läs mer

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper Beslutade av styrelsen

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper Beslutade av styrelsen Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2016 Beslutade av styrelsen 2015-12-15 INNEHÅLL 1. Inledning 2. Medlems och träningsavgifter 3. Åldersgruppernas administration och ekonomi 4. Cuper och egna åldersgruppsarrangemang

Läs mer

Verksamhetsplan för. Isaberg Golfklubb

Verksamhetsplan för. Isaberg Golfklubb Verksamhetsplan för Isaberg Golfklubb 2012 Inledning Verksamhetsplanen är ett dokument som behandlar kort- och långsiktiga mål och aktiviteter, samt vision och strategier. Syftet med dokumentet är att

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Verksamhetsplan för fotbollen i Uppsala-Näs IK 2009

Verksamhetsplan för fotbollen i Uppsala-Näs IK 2009 splan för fotbollen i Uppsala-Näs IK 2009 Sid 2 (6) Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Uppsala-Näs IK...3 Inledning...3 Vision...3 sidé...3...3 Ledarutbildning...4 Styrelsen...4 Fotbollskolan...4

Läs mer

Boo IF. Hockey. Verksamhetsplan 2009/2010

Boo IF. Hockey. Verksamhetsplan 2009/2010 Boo IF Hockey Verksamhetsplan 2009/2010 Innehåll 1. Inledning 2. Mål säsongen 2009-2010 3. Junior och A-lag 4. Styrelsens sammansättning 5. Aktiviteter, Säsong och Kalendarium 6. Utbildning 7. Ekonomi

Läs mer

Handbok för Lagledare. vers. 1.0,

Handbok för Lagledare. vers. 1.0, Handbok för Lagledare vers. 1.0, 2011-05-04 Innehåll: En lagledares uppgifter:... 3 Matcher... 4 Spelschema... 4 Inbjudningar... 4 Flytt av matcher... 4 Sarg... 5 Omklädningsrum... 5 Matchprotokoll...

Läs mer

Styrelsen roll är att säkerställa och ge förutsättningar att vision och mål följs.

Styrelsen roll är att säkerställa och ge förutsättningar att vision och mål följs. Styrelsens roll Västra Marks styrelse består av en ordförande, en kassör, en sekreterare, en materialförvaltare och två representanter för moderföreningarna Hajoms IF (HIF) och Björketorps IF (BIF). Styrelsen

Läs mer

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 Inledning Styrelsen som valdes på årsmötet 2013 bestod av samma personer som arbetade i styrelsen 2012. Vi

Läs mer

Förankring, engagemang och arbetsprocesser för fotbollssektionen Ekerö IK

Förankring, engagemang och arbetsprocesser för fotbollssektionen Ekerö IK Förankring, engagemang och arbetsprocesser för fotbollssektionen Ekerö IK Föreningsorganisation 2016 Ordförande Min 4 Max 12 ledamöter Valberedning Klubbdirektör Ekonomiansvarig Sekreterare Revisorer Vice

Läs mer

Protokoll från Hammarö HCs styrelsemöte

Protokoll från Hammarö HCs styrelsemöte Protokoll från Hammarö HCs styrelsemöte Tid: 4 aug 2014 Plats: Hemma hos Jörgen Lindahl, Lindersvägen 19, Lövnäs. Närvarande: Mathias Fransson, Håkan Gidebratt., Jörgen Lindahl, Peter Läth och Jakob Rubenson.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom

VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom 2011-2012 Lite fakta om Falköpings AIK Slalom FAIK Slalom är en framgångsrik slalomklubb som under åren haft glädjen att se många av sina åkare göra sig gällande även

Läs mer

Gävle Red Devils Verksamhetsplan 2016

Gävle Red Devils Verksamhetsplan 2016 Gävle Red Devils Verksamhetsplan 2016 Allmänt Styrelsen har arbetat fram förslag till verksamhetsplan för kommande verksamhetsår, där både kort- och långsiktiga mål för föreningens verksamhet har identifierats.

Läs mer

LAGORGANISATION INOM FROSTA HOCKEY

LAGORGANISATION INOM FROSTA HOCKEY LAGORGANISATION INOM FROSTA HOCKEY Nedan listade arbetsroller utgör den lagorganisation som varje lag inom Frosta Hockey skall bestå av. Man kan/får kasta om i arbetsbeskrivningarna bland ledarna, om man

Läs mer

Röda tråden. - så fungerar vår förening

Röda tråden. - så fungerar vår förening Röda tråden - så fungerar vår förening K FUM Örebro Basket 1 Inledning Röda tråden är en vägledning för alla i vår förening och handlar om hur vi vill att vår barn- och ungdomsverksamhet ska bedrivas.

Läs mer

ÄNDRAD INRIKTNING FÖR SVENSK VATTENPOLO

ÄNDRAD INRIKTNING FÖR SVENSK VATTENPOLO ÄNDRAD INRIKTNING FÖR SVENSK VATTENPOLO Syfte Att åter göra vattenpolo till en etablerad idrott i Sverige genom att flytta fokus och resurser från landslagsverksamhet till breddutveckling. Bakgrund och

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 IBF Borlänge Verksamhetsåret 2014-2015 Medlemmar Antalet medlemmar i föreningen under året har uppgått till 571 st. Fördelningen är 77 st. ledare, lagföräldrar, styrelse samt

Läs mer

FBK STRATEGI & VISION FÖR 2020

FBK STRATEGI & VISION FÖR 2020 FBK STRATEGI & VISION FÖR 2020 FBK - FOT OTBOLLS OLLSKLUBBEN LUBBEN KARLSTAD FBK sysselsätter 3000 ungdomar i föreningens fotbollsaktiviteter och har mer än 100 tusen besökande från hela Sverige till vår

Läs mer

DET NYA KUNGSÖRS BK. "Det styrande dokumentet för fotbollsföreningen Kungsörs BK"

DET NYA KUNGSÖRS BK. Det styrande dokumentet för fotbollsföreningen Kungsörs BK DET NYA KUNGSÖRS BK "Det styrande dokumentet för fotbollsföreningen Kungsörs BK" Innehållsförtäckning DEL 1 Verksamhetsidé 1 Övriga Policys inom Kungsörs BK 2 Värdegrund 3 Vision 4 Mål 5-6 Mål - 2015 5

Läs mer

Föräldramöte Lagorganisation, ansvarsområden och Sportsliga mål

Föräldramöte Lagorganisation, ansvarsområden och Sportsliga mål Föräldramöte 2012-12-15 Lagorganisation, ansvarsområden och Sportsliga mål Laguttagningar görs av tränargrupp och ingen annan! Agenda Lagorganisation & Roller Sportsliga Mål Laget/föreningen bestämmer

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

Degeberga GoIF fotbollspolicy

Degeberga GoIF fotbollspolicy Degeberga GoIF fotbollspolicy Syftet med detta dokument är att ge medlemmarna vägledning i hur vi ställer oss i situationer som kan uppkomma i samband med till exempel träning och matcher. Detta dokument

Läs mer

ORGANISATION 2015. Årsmöte. Styrelse. PR & Samverkanskommittén. Utbildnings- och Rekryteringsverksamhet

ORGANISATION 2015. Årsmöte. Styrelse. PR & Samverkanskommittén. Utbildnings- och Rekryteringsverksamhet ORGANISATION 2015 Årsmöte Valberedning Revisor Styrelse Administrativa kommittén Ekonomiska kommittén Arrangemangskommittén Lokal & Anläggningskommittén Sportkommittén PR & Samverkanskommittén Ungdomsverksamhet

Läs mer

Organisation Supporter Nominerings kommite. Kansli Arkiv. GBK styrelse. Representations sektion. Kokkola Cup sektion.

Organisation Supporter Nominerings kommite. Kansli Arkiv. GBK styrelse. Representations sektion. Kokkola Cup sektion. 16.1.2014 1 Organisation 2014 GBK styrelse Kansli Arkiv Supporter Nominerings kommite Representations sektion Juniorsektion Ekonomisektion Kokkola Cup sektion PR-sektion Herr GBK I, II, Tigers, III, A-jun

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (6) Sidan 2 (6) Vision Innebandyn i Norrbotten vill och vågar samt är första valet av idrott. Verksamhetsidé Förbundet ska representera Norrbottens innebandyföreningar samt verka för sportens och

Läs mer

Välkommen till Karlbergs BK 2016

Välkommen till Karlbergs BK 2016 Välkommen till Karlbergs BK 2016 Karlbergs Bollklubb Karlbergs BK är en fotbollsförening baserad på Kungsholmen och i Vasastan i Stockholm. Vi har en seriös och gedigen fotbollsverksamhet med 820 spelare,

Läs mer

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter:

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: SÄSONGEN 2016 EKONOMI Medlemsavgifter: Enskild medlem 200 kr Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: U6 (-10) 200 kr 5-manna 500 kr 7-manna 700 kr 9-manna 900 kr 11-manna 1100 kr Medlems och träningsavgifter

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

FBI TULLINGE. Styrning och beslutsordning

FBI TULLINGE. Styrning och beslutsordning FBI TULLINGE Styrning och beslutsordning Förord Målsättningen med detta dokument är att skapa tydlighet gällande föreningens styrning och beslutsordning för att därmed underlätta beslutsfattandet i den

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (11) VERKSAMHETSPLAN o Organisation o Målsättningar o Uppgifter för 2010 / 2011 Sidan 2 (11) ORGANISATION Norrbottens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA MÖTE Valberedning Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16 MEDIAINFORMATION RIKTLINJER DJURGÅRDENS 2014/2015 IF UNGDOM Innehåll Föreningsmål Vision Riktlinjer Spelide Träning Nivåanpassning Närvaro Seriespel Cupspel Träningsmatcher Uppflyttning/Nedflyttning av

Läs mer

Att starta ett lag i föreningen

Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag Grattis, det är dags att starta ett nytt lag! I din hand håller du nu ett kompendium som ska vara ett stöd för er som ska starta upp ett nytt lag. Även

Läs mer

MIN FÖRENING. Träff 1: Föreningskunskap. 1. Vem eller vilka bestämmer i vår förening? 2. Vad gör man i en styrelse?

MIN FÖRENING. Träff 1: Föreningskunskap. 1. Vem eller vilka bestämmer i vår förening? 2. Vad gör man i en styrelse? Träff 1: Föreningskunskap 1. Vem eller vilka bestämmer i vår förening? 2. Vad gör man i en styrelse? 3. Vilka personer arbetar i en styrelse? 4. Vad gör en ordförande, en kassör, en sekreterare och en

Läs mer

Uppstart Hockeyskolan del 3 Järfälla Hockey Club

Uppstart Hockeyskolan del 3 Järfälla Hockey Club Uppstart Hockeyskolan del 3 2 Innehåll Allmän information... 2 Att bilda HS3... 3 Lagledarens uppgifter... 3 Tränarens uppgifter... 3 Materialare... 4 Kassör... 4 Närvarorapportering... 4 Webbrepresentant...

Läs mer

Fotbollsåret 2010 Välkomna!

Fotbollsåret 2010 Välkomna! Fotbollsåret 2010 Välkomna! Målsättning med Sköndals ungdomsverksamhet Att erbjuda så många barn och ungdomar som möjligt fotbollsspel i Sköndals IK. Att fostra spelarna till ansvarskännande människor.

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Styrelsen

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Styrelsen HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Styrelsen Vem ansvarar för vad i IF Mölndal Fotboll. Skapat: 2013-09-04 Version:2015-02-06 Spelarutbildningsplan IF Mölndal Fotboll IF Mölndal Fotbolls styrelse 2015

Läs mer

PROTOKOLL Konstitutionerande styrelsemöte i Upsala Fäktning

PROTOKOLL Konstitutionerande styrelsemöte i Upsala Fäktning PROTOKOLL Konstitutionerande styrelsemöte i Upsala Fäktning Tid: Onsdagen den 27 mars kl 19.00 Plats: Fyrishov, kontoret i fäktsalen Närvarande: Pär Lansåker, Mattias Edlund, Per-Ivan Larsson, Susann Jokinen,

Läs mer

CHECKLISTA UNGDOMSLEDARE 2010

CHECKLISTA UNGDOMSLEDARE 2010 CHECKLISTA TINGSRYD UNITED FC 2010-05-03 1(5) CHECKLISTA UNGDOMSLEDARE 2010 Gäller seriespelande lag HEMMAMATCHER Bjud in bortalaget. Stäm av matchdag, tid samt tröjfärg. Ring domarna. Vid ev. byte dag/tid

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

Föräldramöte för P

Föräldramöte för P Föräldramöte för P06 2014-03-09 Agenda Utvecklingstrappan Sponsring Sportnik Avgifter Cafévecka och ansvarig Spelsammandrag Träningar VM i innebandy Ungdomsverksamhetens utvecklingstrappa Peter Eklund,

Läs mer

ALVESTA INNEBANDYKLUBB

ALVESTA INNEBANDYKLUBB ALVESTA INNEBANDYKLUBB Verksamhetsplan och Budget Säsongen 2015-2016 Vision Alvesta innebandyklubb ska vara att vara en professionell och attraktiv förening som tilltalar barn, ungdomar, seniorer, ledare,

Läs mer

Förälder i BK Heid. En vägledning till alla föräldrar i BK Heid

Förälder i BK Heid. En vägledning till alla föräldrar i BK Heid Förälder i BK Heid En vägledning till alla föräldrar i BK Heid BK Heid bildades 1946 av Lennart Carnefur, Leif Carlsson och Kurt Mathiason. De hade sina rötter på Karl Johansskolan i Majorna. Man anmälde

Läs mer

Verksamhetsplan för 2016

Verksamhetsplan för 2016 Verksamhetsplan för 2016 Föreningen har jobbat fram en plan för vad vi vill utveckla och jobba med under säsongen 2016. För att kunna förverkliga denna plan hela vägen kommer vi att behöva vara många som

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2017 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Reviderad 1601 2 Förutsättningar Örebro Tennisklubb

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (11) VERKSAMHETSPLAN o Organisation o Målsättningar o Uppgifter för 2011 / 2012 Sidan 2 (11) ORGANISATION Norrbottens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA MÖTE Valberedning Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

Information till KB P99

Information till KB P99 INFORMATIONSBREV 2015 2015-02-12 (ver 1.07) Information till KB P99 INLEDNING KB P99 är en del av KB fotbolls ungdomsverksamhet. KB Fotbolls ungdomsverksamhet består till stor del av föräldrars ideella

Läs mer

Mall för att arrangera en. Handbollsskolan

Mall för att arrangera en. Handbollsskolan Mall för att arrangera en Handbollsskolan Hur kan en handbollsskola fungera? Stockholms Handbollförbunds mall på hur en handbollsskola kan organiseras och genomföras. Här finner ni en mall på hur en handbollsskola

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare FC Rosengårds fotbollspolicy Information till ledare Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att du vill vara ledare i vår klubb. Vår målsättning är att ge barn den bästa fotbollsutbildningen.

Läs mer

U-sektionens policy. Villa Lidköping BK 2011-12-01

U-sektionens policy. Villa Lidköping BK 2011-12-01 U-sektionens policy Denna policy ska ge riktlinjer och stöd för ledare och föräldrar och förening i utvecklingen av bandyspelare inom Villa Lidköping BK. Villa Lidköping BK 2011-12-01 Villa Lidköping BK

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Styrelsen

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Styrelsen HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Styrelsen Vem ansvarar för vad i IF Mölndal Fotboll. Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndal Fotboll Mölndal fotboll styrelse 2014 Ordförande:

Läs mer

Till alla. Sammanställt av Annika Nordén

Till alla. Sammanställt av Annika Nordén Till alla Välkomna till BK/FC Höllviken 2012 slogs tidigare BK Näset och Höllvikens GIF samman till BK Höllviken. Vi skapade även en seniorverksamhet för bästa laget på herrsidan i FC Höllviken. Totalt

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

Kompendium Föräldrar 2015

Kompendium Föräldrar 2015 Kompendium Föräldrar 2015 Bra att veta Ansvarsområden inom ungdomsfotbollen: Kanliet, Pelle Andersson: Material Johan Mellstam: Fogis, Licenser, Medlemsregister & Kiosk Hemsida/Lagsidor: Karin Wiklund

Läs mer

TYRINGE HOCKEY. VI SKA UTBILDA EGNA SPELARE www.tsos.com

TYRINGE HOCKEY. VI SKA UTBILDA EGNA SPELARE www.tsos.com TYRINGE HOCKEY VI SKA UTBILDA EGNA SPELARE www.tsos.com VI HAR EN STOLT TRADITION GRUNDLÄGGANDE MÅL OCH POLICY Tyringe SoS bildades 1936 och har genom åren fostrat många duktiga spelare. Föreningen är

Läs mer

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19)

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19) 2014 Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19) Inledning Verksamhetsplanen tas fram av respektive chefstränare/samordnande tränare i samråd med lagens tränare, ledare och

Läs mer

U m e d a l e n s I d r o t t s f ö r e n I n g Badminton-Bandy-Bordtennis-Fotboll-Friidrott-Gymnastik-Orientering-Skidor-Veteraner

U m e d a l e n s I d r o t t s f ö r e n I n g Badminton-Bandy-Bordtennis-Fotboll-Friidrott-Gymnastik-Orientering-Skidor-Veteraner Budgetanvisningar Fotbollssektionen säsongen 2016 I enlighet med direktiv från huvudstyrelsen har fotbollssektionen beslutat om följande budgetdirektiv för säsongen 2016. Inför säsongen 2014 gav huvudstyrelsen

Läs mer

Hjälp oss att bygga fotbollsstaden Kramfors

Hjälp oss att bygga fotbollsstaden Kramfors Officiellt sponsorprogram för Kramfors-Alliansen Fotboll säsongen 2013 Hjälp oss att bygga fotbollsstaden Kramfors Kramfors-Alliansen. Vad tänker du när du hör det namnet? Är det dottern som under somrarna

Läs mer

ALVESTA INNEBANDYKLUBB

ALVESTA INNEBANDYKLUBB ALVESTA INNEBANDYKLUBB Verksamhetsplan och Budget Säsongen 2016-2017 Vision Alvesta innebandyklubb ska vara att vara en professionell och attraktiv förening som tilltalar barn, ungdomar, seniorer, ledare,

Läs mer

ÅRSPLAN SÄSONGEN 2014

ÅRSPLAN SÄSONGEN 2014 Instruktioner för hur vi gör och implementerar en årsplan Alla lag i FC Djursholm gör en årsplan in för nästa säsong. Förslag på innehåll i planen görs av tränare och lagledare utifrån de riktlinjer som

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2014-10-26 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan

Läs mer

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument Den blå linjen Spånga Hockeys policydokument Verksamhetsidé Spånga Hockeys verksamhetsidé är att som breddförening erbjuda högkvalitativ individuellt inriktad träning, i en välkomnande miljö som präglas

Läs mer

Föreningen för hela familjen!

Föreningen för hela familjen! Föreningen för hela familjen! Värdegrund Harrie FF är en förening som drivs av humanistisk människosyn. Det innebär att alla individer ges möjlighet att vara delaktiga i verksamheten utifrån sina förutsättningar.

Läs mer

Ordförande Lasse Törnqvist öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Niclas Hallberg valdes till justerare för dagens protokoll.

Ordförande Lasse Törnqvist öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Niclas Hallberg valdes till justerare för dagens protokoll. 1 Protokoll nr 5 2004/2005 2004-11-01 Sammanträde: Styrelsemöte Tid: 26 Oktober 2004 Plats: Närvarande: 1 Öppnande Jenny Nyström Skolan Lasse Törnqvist Niclas Hallberg Eva Lindh Marie Norregårdh Susanne

Läs mer

Scouterna Västmanland

Scouterna Västmanland Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplanen föreslås av distriktsstyrelsen och fastställdes av distriktsstämman 2013-10-19 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Klubbhuset, Torslanda IK Tisdagen den 27 mars 2012 Närvarande: Katarina Foxenius (ordf.), Nicolas Lopez, Elise Orderud, Thomas

Läs mer

Den Nya Randiga Tråden ESKILSTUNA CITY Fotbollsklubb Riktlinjer och mål

Den Nya Randiga Tråden ESKILSTUNA CITY Fotbollsklubb Riktlinjer och mål - 1 - Den Nya Randiga Tråden ESKILSTUNA CITY Fotbollsklubb Riktlinjer och mål Innehållsförteckning - 2 - - 3 - Eskilstuna City Fotbollsklubb Vi i Eskilstuna City FK är väldigt stolta över vår ungdomsverksamhet.

Läs mer

PROPOSITION 2013:1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012. Se bifogad handling.

PROPOSITION 2013:1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012. Se bifogad handling. PROPOSITION 2013:1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Se bifogad handling. Distriktsstyrelsen föreslår Distriktsårsmötet att: fastställa verksamhetsberättelsen 2012 PROPOSITION 2013:2 Preliminär verksamhetsplan

Läs mer

Grupparbete Golfträffen 2007 Lördag 24 november

Grupparbete Golfträffen 2007 Lördag 24 november Grupparbete Golfträffen 2007 Lördag 24 november Vad kan du göra för att rekrytera och behålla barn och ungdomar till din klubb? Vilka verktyg har du i dag för att kunna rekrytera och behålla barn och ungdomar

Läs mer

STYRELSE, FUNKTIONER, FUNKTIONÄRER

STYRELSE, FUNKTIONER, FUNKTIONÄRER STYRELSE, FUNKTIONER, FUNKTIONÄRER 1 Innehållsförteckning nummer Instruktion för styrelsens ordförande S 3 Instruktion för vice ordförande S 4 Instruktion för kassören S 5 Instruktion för sekreteraren

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Barnfotboll Fotbollsglädje

Barnfotboll Fotbollsglädje Barnfotboll Fotbollsglädje Att vara Fotbollsförälder Kontaktperson på Upplands FF: Chasmine Wahlberg 018-27 70 51 chasmine.wahlberg@upplandsff.c.se Bra att tänka på och viktigt att veta om barn: Barn lär

Läs mer

Verksamhetsplan FK Karlskrona 2015-2016

Verksamhetsplan FK Karlskrona 2015-2016 Verksamhetsplan FK Karlskrona 2015-2016 Vår vision FK Karlskrona, föreningen som ger ungdomarna i Karlskrona goda förutsättningar till en aktiv fritid, med bollspel, kamratskap och glädje och erbjuder

Läs mer

Organisation. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Organisation. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Organisation Ingarö IF 2016-04-27 Ingarö IF Styrelse Styrande dokument Föreningen har fyra typer av dokument som styr verksamheten: stadgar, värdegrund, policys samt verksamhetsplaner med budget. Utöver

Läs mer

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015.

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 20150928 Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 0 En beskrivning av förtroendeposter i ÖLOF 2015: Ordföranderollen inklusive styrelsens uppdrag och arbetsuppgifter

Läs mer

Föreningsträdet Min förening. Handledning Aktiva 15 år. Föreningskunskap Vad erbjuder vår förening? Att vara domare

Föreningsträdet Min förening. Handledning Aktiva 15 år. Föreningskunskap Vad erbjuder vår förening? Att vara domare Föreningsträdet Min förening Handledning Aktiva 15 år Föreningskunskap Vad erbjuder vår förening? Att vara domare Att arbeta med Föreningsträdet Syfte: Tanken med föreningsträdet är att med hjälp av enkla

Läs mer

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015 Policydokument Kovlands IF Fotbollssektion 2015 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Välkommen till Kovlands IF... 3 Verksamhetsidé... 4 Policy för Fotbollen... 5 Spelare....6 Ledare....7 Förälder....8

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

Svensk Vattenpolo och Poolkampen

Svensk Vattenpolo och Poolkampen Svensk Vattenpolo och Poolkampen PETER HODOR 37 år Arbetat på Svenska Simförbundet sedan februari 2013 Bakgrund inom volleyboll som elitspelare och tränare på olika nivåer Fru, ett barn och hund SVENSK

Läs mer

UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK

UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK Verksamheten ska bedrivas på ett sådant sätt att.. VMA blir i stort sett självförsörjande på seniorspelare (herrar) VMA kan tävla med ett damlag också. VMA blir självförsörjande

Läs mer

-vår väg mot framtiden

-vår väg mot framtiden -vår väg mot framtiden Östersunds Curlingklubb en nationell förebild som möjligheternas klubb i en levande arena 2013-03-27 2 Östersunds Curlingklubb erbjuder: Curling som motion och tävlingsverksamhet

Läs mer

Arrangemang Vad kan det vara? Öppet hus Uppvisningar Triangelloppet Blodomloppet Tjejrundan Korpen National Cup Halvvättern Eskilstunaloppet Haningedagen Jägarmilen Växjö Convent Konstgräscup Sweden Floorball

Läs mer

Samlingsdokument 2016 Verksamhetsidé Mål och strategi Policy

Samlingsdokument 2016 Verksamhetsidé Mål och strategi Policy Samlingsdokument 2016 Verksamhetsidé Mål och strategi Policy 1 Verksamhetsidé Lilla Torg FF är en fotbollsförening med bredden i fokus. Det känns därför naturligt för oss att formulera vår verksamhetsidé

Läs mer

Föreningsworkshop 2015 Vä V lk l o k mm m e m n

Föreningsworkshop 2015 Vä V lk l o k mm m e m n Föreningsworkshop 2015 Välkommen Program 17.30 Middag 18.15 Inledning c:a 18.30 Styrelsen jobbar enskilt 21.00 Släcks ljuset Målbild Avveckla eldsjälen Fler som bidrar En vanlig förening/styrelse Roll/

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2015 Verksamhetsberättelse 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2015 Styrelse Ordförande, Ledamot Richard Brännström Anläggningssektionen (1 år) Vice ordförande, Ledamot Hans Bark marknad/ekonomi (1 år) Sekreterare

Läs mer

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK!

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK! Varmt välkommen till Karlbergs BK! Vasastans och Kungsholmens rödvita stolthet Karlbergs BK (KB) fyller 100 år som förening i år. Därför är det extra roligt att KB under de senaste åren åter har utvecklats

Läs mer

GBK satsar på ungdomsfotbollen

GBK satsar på ungdomsfotbollen GST Gerrdskens Bollll Kllubb FFrramttiidens FFottbolllls FFörreniing LLiightt verrsiionen GBK satsar på ungdomsfotbollen GBK satsar på ungdomsfotbollen. Gerdsken BK har lagt en policy för hela sin verksamhet

Läs mer

ÅRSBERÄTTELSE. Fredrik Åström, Ordförande JAMTLAND REPUBLICANS

ÅRSBERÄTTELSE. Fredrik Åström, Ordförande JAMTLAND REPUBLICANS ÅRSBERÄTTELSE 2009 Fredrik Åström, Ordförande Styrelsens verksamhetsberättelse Styrelsen har under verksamhetsåret genomfört tre stycken protokollförda möten. Styrelsen har bestått av följande individer:

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

Föräldraengagemang. NKK policy: 2012-11-16. Detta dokument innehåller viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i NKK.

Föräldraengagemang. NKK policy: 2012-11-16. Detta dokument innehåller viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i NKK. NKK policy: Föräldraengagemang 2012-11-16 Detta dokument innehåller viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i NKK. Det är många i NKK som frivilligt lägger ner mycket tid och engagemang

Läs mer

Klubbstyrelse, organisation och ansvar 7

Klubbstyrelse, organisation och ansvar 7 Klubbstyrelse, organisation och ansvar 7 - Klubbstyrelse 7.1 - Organisation 7.2 - Arbetet i klubbstyrelsen 7.3 - Styrelsens ansvar 7.4 - Föreningens representanter i olika org. 7.5 - Konstituerande styrelsemöte

Läs mer